Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2]
16  Tervetuloa, aloita täältä. Myös ohjeet ja ongelmien ratkaisut! / Uudet käyttäjät / Re: Uusi härkä palstalle : 12.11.2005 22:47:00
Hih, täällä ilmoittautuu kolmas Aurinko-Härkä, Nousu-Neitsyt  Smiley
Kuu Härässä, Merkurius myös sekä MC ja Noususolmu. Pluto ja Uranus (väljästi) AC:lla, mukavasti kolmiossa Aurinkoon (tarkasti), Kuuhun ja Merkuriukseen. Neptunus sitten puolestaan oppositiossa samaan kolmikkoon ja yhtymässä IC:n kanssa. Aurinko ja Kuu ovat kahden asteen päässä toisistaan, Kuu perässä ja Merkurius asteen päässä Kuusta.

Minä myös voisin laittaa kaikki rahani kodin kauniimmaksi ja viihtyisämmäksi sisustamiseen sekä varustamiseen - aina on jotakin hankintalistalla odottamassa  Cheesy  Joulun alusaika on erityistä tunnelmanluontiaikaa - valoja ja kynttilöitä sekä paljon itsetehtyjäkin koristeita on kaikkialla. Perinteet ovat ehdottoman tärkeitä, kuten kunnon Härälle kuuluukin olla.

En oikein tiedä, mitä sillä Härkien materiaalisuudella tarkoitetaan - missä mielessä?? Tunnen paljon ihmisiä, jotka eivät ole Härkiä mutta juoksevat paljon enemmän statustavaroiden perässä, kuin maanläheiset ja käytännölliset Härät..

Minussa on Härkää vaikka muillekin vähän jaettavaksi, mutta niin on Pluto-energiaakin ja siksi olen ehkä hieman outo sekoitus.

Iloisin Härkäterkuin
Nothobel
 smitten smitten smitten
17  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Re: Mikä on uskosi perusta ? : 12.11.2005 21:54:11
Hei vaan kaikille,

kun kirjoitan ensimmäistä kertaa tälle foorumille!

Vastasin, kuten näemmä valtaosa muistakin, että minulla on oma käsitys Jumalasta. Pitänee perustella jotenkin, vaikkei niin monimutkaista asiaa kyllä yhdellä viestillä juurikaan voi analysoida..

Tärkein ensiksi - minun puolestani kaikki uskonnot voitaisiin lakkauttaa välittömästi. Niin kauan kun uskontoja on ollut, on niiden vuoksi / varjolla teurastettu miljoonia ja miljoonia viattomia ihmisiä - lapsia, naisia, vanhuksia, miehiä. Tänä päivänä näin tehdään ihan samoin kuin ennenkin, vaikka joku hassu voisi kuvitella inkvisition ja pimeän keskiajan jo olevan taaksejäänyttä aikaa. Eihän nykyään enää (toivottavasti) ihmisiä roviolla polteta, mutta muuten mikään ei ole (minun mielestäni) muuttunut - ikävä kyllä.

En osaa kuvitella minkäänkaltaista persoonallista Jumalaa, koska jo pelkkä ajatus sellaisesta tuntuu kovin oudolta  Huh
Oikeasti en edes osaa täsmällisesti  (enkä epätäsmällisestikään) määrittää omaa "Jumalakuvaani". Minulle Jumala on jonkinlainen kaikkea ylläpitävä voima, energia, joka on läsnä kaikessa olevaisessa.
Ehkä paras määritelmä, jonka minäkin voin allekirjoittaa Jumalasta, on Keskusteluja Jumalan kanssa -kirjasta "Jumala on kaikki, mitä on ja kaikki, mitä ei ole" - siinä se on kiteytettynä parhaiten.

Jos johonkin lokeroon itsensä pitäisi jostain käsittämättömästä syystä ahtaa, niin ehkä ajatusmaailmani liippaa läheltä gnostikkojen vastaavaa. He pitävät tärkeänä kokemalla saatua tietoa, ei jostakin lukemalla saatua (koska eihän se ole tietoa lainkaan, vaan uskoa luettuun sanaan). Kreikan sana "gnosis" tarkoittaakin alunperin nimenomaan koettua tietoa - ei kirjatietoa.

Toivottavasti kukaan ei nyt saa väärää käsitystä ja ajattele, että olen niitä hassuja ihmisiä, jotka sanovat "En usko mitään muuta, kun mitä itse näen". Ensiksikin he eivät puhu totta, koska useimmat heistä uskovat siihen, että esim. Pluto-niminen planeetta on olemassa... Cheesy  En todellakaan ole sellainen, mutta kokeminen on pitkälti eri asia kuin näkeminen, kun eihän silmillä paljon mitään näe.
En suoralta kädeltä tuomitse mitään, mutta en myöskään usko mitään vain siksi, että joku "auktoriteetti" (mikä se on) niin sanoo. Luotan eniten omaan havaintokykyyni ja omiin konkreettisiin kokemuksiini sekä "tämän-" että "tuonpuoleisesta".

Tulihan vuodatettua heti kättelyssä  Wink
Sivuja: 1 [2]