Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31  Muita keskusteluaiheita / Tapahtumat / Vs: Astro-TV : 26.07.2009 12:17:57
no prob, hilton, anytime!  angel
32  Muita keskusteluaiheita / Tapahtumat / Vs: Astro-TV : 26.07.2009 12:15:02
Lainaus
Katselin juuri viimeisimmän "Timo-jakson". Timo on "timomaisen" sujuvasanainen,
mutta esittäisin hänelle sellaisen toiveen, että hän pyrkisi tietoisesti välttämään
juuri nyt muodissa olevaa täytesanaa "tavallaan".

Maneerismista pääsee eroon treenamalla. Aivan sama pitääkö henkilö esitelmiä vaiko esiintyykö tvssä, retoriikan kehttäminen on kaiken a&o, aktiivi kehittäminen siis.
33  Muita keskusteluaiheita / Tapahtumat / Vs: Astro-TV : 26.07.2009 12:11:04
Aivan, Riitan ulosanti ei ole kovin sujuvaa ja hän puhuu erittäin ilmoissa leijailevasti, ei maanläheisesti.

Timossa huomaan nuoren pojan kokemattomuuden. Mielestäni astrologian perusteet voi hanskata minkä ikäinen tahansa, mutta vasta tiettyjen transiittien (ne ihanat keski-iän transiitit) kokenut pystyy puhumaan oman kokemuksen kautta sisäistetyllä varmuudella asioista.

Itse huomaan kaikkien astro-tvn astrologien ylittävän saturnuksen 12. huoneessa telmimisen rankkuuden sekä sen Ascin yli ponnahtamisen tuoman helpotuksen tunteen. Tapsa siitä taisi tosin lyhyesti jossain vaiheessa mainita.

Oma suosikkini on Kirsi, hänellä on jalat maassa. Tosin olen hänen kanssaan siitä eri mieltä, että transiitessa kiinnittäisin huomiota myös saturnukseen sekä siellä täällä myös jupiteriin.

En ole vielä up-to-date, sillä löysin linkin vasta pari päivää sitten. Toivottavasti ajan myötä kukin kehittyy ulosannissaan.
34  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Kriittiset asteet : 18.03.2009 21:08:55
Kriittisillä asteilla on ennen kaikkea merkitys prognoosissa sekä syntymäajankorjauksessa (solar arc & Münchenin Rytmioppi [Döbereinerin Münchener Rythmenlehre] - mikä lie suomeksi???). Ainoastaan huoneiden kärjet ja henkilökohtaiset planeetat otetaan huomioon ja niissäkin kannattaa keskittyä Asc, MC sekä  kuu - Michael Roscher kommentoi seuraavasti (suora lainaus/käännös): heti kun planeetta viipyy kriittisellä asteella pidempään kuin yhden päivän, on tämä sijainti henkilökohtaisessa horoskoopissa merkityksetön.

Sekä Michael Roscher että Wolfgang Döbereiner ovat julkaisseet ison listan erinäisistä kriittisistä asteista sekä niiden merkityksestä, mm. paikkakunna vaihtoon liittyviä, sairauksiin, avioliittoon, rakastumiseen, raskauteen jne.

Muutamia esimerkkejä:

22,5°+22,8°  leijona kohdata kuolema (teemana, ei siis kuolla)

22° neitsyt  aurinkouranus  keskenmenon vaara, hermostuneisuutta, pinnan alla kytevää uhkaa

17°  vaaka  saturnusuranus impulssien & tunteiden tukahduttamista, vanhempien yhteensopimattomuus, toiminnan estymistä

24°  vaaka ympäristönvaihdos

35  Astro special / Astro special / Vs: Millaisia ovat nousevat neitsyet ? : 11.03.2009 21:52:18
Kriittinen muita kohtaan, mutta myös itsekritiikki toimii, pikkutarkka.
36  Astro special / Astro special / Vs: Työ, ura ja ammatti : 11.03.2009 21:42:02
Lainaus
Missään nimessä  saturnus-haaste ei ole pelkästään negatiivinen vaan siihen sisältyy aina myös kasvun mahdollisuus. 


Lainaus
olen joutunut hakkaamaan päätä seinään työelämässä, eri tavalla tosin. Omalla kohdallani kaikella on ollut kyllä merkityksensä: vastoinkäymiset opettavat aina jotakin ja avaavat tarvittaessa silmät myös sille tosiasialle, että jossain vaiheessa elämäänsä on valinnut väärän tien. En sano, että sinun kohdallasi olisi niin, mutta kannattaa sitäkin miettiä

 saturnus - niin kuin ei muutkaan planeetat - ei missään nimessä kiusaa meitä huvin vuoksi, vaan näyttää tarpeen tullen missä ollaan hakuteillä. Mielestäni minkään planeetan mukana tuomat haasteet ei ole koskaan negatiivisia (vaikka siltä silloin tällöin tuntuukin).  saturnus -aspektit natalissa tosin viivästyttää (kehitys yleensä vasta keski-iän tuntumassa). Mutta mikä kiire meillä oikeastaan on? Elämä jatkuu keski-iän jälkeenkin. Tai  saturnus -ihmisillä se vasta silloin kunnolla alkaakin ( kauris ovat nuorena vanhoja ja vanhoina nuoria).


37  Astro special / Astro special / Vs: seittemännestä huoneesta.. tai jostain : 11.03.2009 10:49:53
Lainaus
Mulla on synt. kartalla 7. huoneessa ainoastaan  kuu leijona  - DC  rapu . Enemmänkin olen tuon kokenut siten, että millaista suhdetta MINÄ etsin - ei tuo 7. huoneen  kuu välttämättä ole vetänyt niitä tietynlaisia miehiä puoleeni. Mä etsin niitä turvallisia, luotettavia, tunteensa näyttäviä, helliä miehiä, jotka pitävät sylissä, hellittelevät ja huomioivat eivätkä juokse joka hameenhelman perässä

7. huoneesi on tosi  kuu painotteinen ( kuu 7. huoneessa ja  rapu DC).

Lainaus
Mä etsin niitä turvallisia, luotettavia, tunteensa näyttäviä, helliä miehiä, jotka pitävät sylissä, hellittelevät ja huomioivat eivätkä juokse joka hameenhelman perässä

Tämä kommenttisi kuvaa juuri  kuu painotteista 7. huonetta.
38  Astro special / Astro special / Vs: Huonejärjestelmäsi? : 03.02.2009 10:52:32
Lainaus
Ainakin näin olen 8. huoneen Saturnuksen tulkinnut, että saattaa olla omaisuutta/perintöjä rajoittava tekijä. Luultavasti tulehtuneiden perhesuhteiden takia joskus tulevaisuudessa tulee olemaan riitainen ja sotkuinen perinnönjako, siihen tuo 8. huone mahdollisesti viittaa..

 saturnus aspect_con pluto 8. huoneessa tuo varmaankin valtataistelua perintöasioissa elämän toisella puoliskolla. Mutta kun kyseessä on  aspect_con , voi tuo valta/mahti/voima tulla omasta itsestäsi eikä sen tarvitse olla nujerretuksi tulleen tunnetta laisinkaan. Siihen mennessä olet varmaankin jo hanskannut tuon aspektin merkityksen kartallasi, joten oletan sinun osaavan käyttää kyseistä energiaa hyvässä.

OK, ei ole tämän ketjun teema, mutta halusin silti kommentoida.

Ja nyt sitten tämän ketjun teemaan:

Itse olen myöskin tykästynyt Placidus-systeemiin. Tuntuu luonnollisimmilta omien huonesijaintien takia. Itselläni on stelliumit 3. & 9. huoneissa: vaikken nyt ihan niin pitkälle menisi, että tieto valtaa olisi, mutta se tietyissä tilanteissa kyllä suojelee tavalla tai toisella. Samoin karttani hallitsija sijaitsee keskellä 9. huoneen stelliumia ja jo ennen kun astrologiasta mitään ymmärsin, päädyin ulkomaille. Tasahuonejärjestelmässä kyseiset stelliumit olisivat 2. & 8. huoneessa, mikä ei välttämättä niin pahalta ajatukselta sinänsä tunnu,  vaikken olekaan kriisistä kriisiin tietäni kulkenut. Tiettyä omanarvontunnonhakua tämä elämä kuitenkin usein on. Kuitenkin 3. & 9. huone tuntuvat enemmän omilta (8. huoneen teemat tulevat automaattisesti mukaan  pluto n ollessa osa toista stelliumia).

Myös se fakta, että Placidus-systeemin mukaan laskettuna planeettojen transiitit huoneissa kestää erittäin individuaalisen ajan itse kullakin, tuntuu oikeammalta ja oman kokemukseni mukaan paikkaansapitävältä.
39  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Horoskooppien yhteensopivuudet. : 29.01.2009 12:32:26
Hei Lover_!

Vaikkei aurinkomerkit niin kauhean hyvin yhteen sopisikaan ( skorpioni erittäin intohimoinen,  kaksoset taipuu pinnallisuuteen), niin kahden horoskoopin synastria voi antaa odottamattomia vastauksia. Lue lisää täältä: http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=26722.0

Kahden ihmisen yhteensopivuuteen vaikuttaa niin moni muut tekijä kuin pelkästään vain aurinkomerkit.
40  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Paluu karttojen tulkinta : 29.01.2009 12:23:13
Lainaus
Muuten siis oikein hyvin aspektoitunut Kuu, joten en menisi mitään kovin dramaattista ennustelemaan Fialle välttämättä.

Itselläni kyseisessä AP-kartassa ei ollut pahoja aspekteja  kuu n kanssa. Ja kun olen muidenkin AP-karttoja seurannut, niin henkilökohtaiset planeetat näiden karttojen 8. huoneessa tuovat aina kyseisten teemojen puitteilla tietynlaista transformaatiota mukanaan, mikä ei kenellekkään tuntemalleni kovin helppoa aikaa ole ollut. Itse aika siis, sen jälkeenhän minuus, tai osa siitä, on kuin uudelleen syntynyt, mikä yleensä koetaan tietynlaisena helpotuksena.

Mielestäni ei edes oma kokemukseni ollut missään nimessä dramaattista. Yli 100 vuotiaan vanhan naisen kuolema on kovin luonnollinen asia, joka liikutti minua suuresti ja sai minut pohtimaan elämän peruskysymyksiä ja juurieni merkitystä itselleni. Vakavamielistä aikaa toki, mutta ei se dramaattista ollut.
41  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Paluu karttojen tulkinta : 28.01.2009 22:29:35
Hei fia!

Suurin haaste sinun AP-kartassasi lienee kuitenkin  kuu 8. huoneessa = transformaatiota tunne-elämässä, kotielämässä, juurissa.

Itselläni tuo kostellaatio toi mukanaan suvun vanhimman naisen kuoleman myötä pohdintaa siitä, minne mielestäni kuulun (olen asunut puolet elämästäni ulkomailla), mitä Suomi (maana) ja "kotimaa" itselleni merkitsee, missä kotini oikeasti on ja mikä sitoo minut tänä päivänä Suomeen. Myös perheeni ja sukuni merkitys oli tavallaan suurennuslasin alla. Koin tunne-elämässäni tietynlaisen mullistuksen, turvallisuuden tarve ja mikä minulle turvallisuuden tunteen tuo tuli arvioitua uudelleen.

Kaikki henkilökohtaiset planeetat AP-kartan 8. huoneessa vaikuttavat todella voimakkaasti elämään. Vaikka AP-kartta muuten & sen hetkiset transiitit vaikuttaisivatkin helpoilta, nuo konstellaatiot tekee vuodesta haastavan.
42  Astro special / Yleistä / Vs: Pituus- ja leveysasteet sekä aikavyöhyke : 23.01.2009 14:55:50
Astro.fi GMT -1
43  Astro special / Yleistä / Vs: Pituus- ja leveysasteet sekä aikavyöhyke : 23.01.2009 14:55:12
Astro.fi GMT +1
44  Astro special / Yleistä / Vs: Pituus- ja leveysasteet sekä aikavyöhyke : 23.01.2009 14:54:32
Tässä nämä kartat vielä yksitellen:

Astro.com
45  Astro special / Yleistä / Vs: Pituus- ja leveysasteet sekä aikavyöhyke : 23.01.2009 14:42:21
Tein vielä testin fiktiivisestä syntymäajasta. Tässä tulokset:

Astro.fi GMT +1
http://www.astro.fi/self_knowledge/radixChart

Astro.fi GMT -1
http://www.astro.fi/self_knowledge/radixChart

Liitteenä vielä Sarastrolla tehty chart. Kukin voi tarkistaa vielä Astro.comissa tekemällä vastaavan chartin siellä: syntymäaika 12.4.1988 klo. 15.02, Hamburg, Germany (en saanut ikävä kyllä liitettyä tiedostoa tähän - too large file)

Summa summarum: tällä sivustolla tehdyt kartat (joissa aikavyöhyke valittu ohjeen mukaan) on laskettu väärin!

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8