Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Mikä pääkaupunkiseutua nyt oikein vaivaa? : 26.01.2010 11:43:44

Hieman huvittuneena tätä keskusteluketjua seuranneena päätin jakaa linkin, työelämästä minulle tutun, Tommi Laihon mielipidekolumniin. Tällä kertaa aiheena suomalaisuus.

http://www.marmai.fi/blogit/laihonklinikka/article367437.ece

Täytynee jälleen allekirjoittaa jokaikinen sana.
2  Astro special / Astro special / Vs: Kaksoset ja niin erilaiset! : 16.12.2009 21:48:01
Täytyy itsekin ottaa kantaa tähän aiheeseen, koska olen itse kaksonen niin astrologisesti kuin myös fyysisesti. Veljeni on minua viisi minuuttia vanhempi.

Minun ja veljeni elämää ei voi millään tavalla verrata toisiimme persoonallisuuksiemme puolesta, mutta samat teemat ovat kylläkin toistuneet elämissämme.  Sinänsä on erikoista, että nämä asiat ovat tulleet ilmi vasta aikuisiällä, kun olemme asioista keskustelleet. Olemme tavallaan eläneet elämämme vaiheita toisilta tietämättä. Jotenkin uskon siihen, koska kasvaminen yhdessä on niin tiivistä, että jossain vaiheessa tulee elämäntilanne, missä ei ole tarpeellista jakaa kaikkia asioita yhdessä. Eikä se ole tarpeellistakaan. Se on sitä kasvua.

3  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Miten merkuriuksen perääntyminen vaikuttaa?? : 14.02.2008 20:21:09
Minullahan tuo merkurius perääntyy jo luontaisesti syntymäkartallani crazy2

Eikös siitä ole ollutkin puhetta, että juuri tästä syystä saattaisi perääntyvän merkuriuksen omaavat päästä hieman helpommalla tämän viestinvälittäjän pyrähdyksistä? Enpä ole vielä tähän päivään huomannut Grin
4  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Miten merkuriuksen perääntyminen vaikuttaa?? : 13.02.2008 23:46:36
Merkuriuksen perääntyminen on tällä saraa ollut aivan erityisen helvetillinen.
Tiedonkulku takkuillut niin ihmisten, kuin myös koneitten kanssa. Tärkeiden tapaamisten peruuntumisia ja niitä uudelleen järjestellessä seurauksena on ollut aivan ihmeellisiä väärinkäsityksiä. Tietenkään matkoja järjestellessä liput eivät koskaan tavoittaneet omistajiaan. Puhelin pimeni, tietokoneen kovalevy alkoi vedellä viimeisiään. Muutama väärä lasku tullut maksettavakseni ja näitä olen selvittänyt. 

Kiitos, alkaa jo riittämään.
5  Astro special / Julkkiskartat / Vs: Heath Ledger : 28.01.2008 20:43:21
http://sg.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080122160209AAPWhNW

Katsos niin näyttää olevankin. Ylläolevassa keskustelussa tuleekin ilmi. Jotain pintaraapaisua nyt kuitenkin.
6  Astro special / Julkkiskartat / Vs: Heath Ledger : 28.01.2008 19:09:23
http://www.adze.com/Celebrities/HeathLedger.htm?page=1

Tuolta löytyi perusteellista tietoa lahjakkaan näyttelijän kartasta. Vesipainotteinen näyttänee olevan ja herkkyys kyllä on tullut vahvasti mm. haastatteuita katsellessa. Aurinko oinaassa, kuu ravussa ja nousu kaksosessa. Mielen ajelehtelevuus ja rauhattomuus (kalat/kaksonen) Päinvastoin taas hänen ex-vaimonsa Michelle Williams omaa kartan täydeltä neitsyttä. Voin uskoa hyvin, että Isä ja tytär (jos skorpioni) ovat kokeneet vahvaa sielujensukulaisuutta, vaikkakin lyhyeksi jäikin tässä elämässä Undecided
7  Astro special / Astro special / Vs: Jokelan ammuskelu 7.11.07 : 23.11.2007 00:13:13
Itse olen asunut lapsuuteni niin pohjoisessa kuin myös eteläisessä Suomessa. Täytyy kyllä sanoa, että IKINÄ en ole kokenut minkäänlaista häiritsevää käyttäytymistä, en sitten kännissä, en myöskään selvinpäin. Ihan normaalia elämää kaiken kaikkiaan, niin kuin muualla maailmassa.
Johtuuko tämä siitä, että olen nuorin kirjoittaja tässä topicissa? Olen nähnyt tämän ajan Suomessa ja kasvanut tänä aikana siinä.

Nuoruudella voi olla osuutta asiaan,
mutta ei se sulje pois suoranaista
ajattelemattomuuta ja tyhmyyttä, kuin myös päin vastoin.
-Riippuu ihan sinusta itsestäsi.-Sasha

Ei tämä nuoruuteen tai tyhmyyteen liity mutta monet esim. piakkoin sotavuosien jälkeen syntyneistä suomalaisista ovat joutuneet kokemaan epämiellyttäviä kokemuksia traumatisoituneiden vanhempiensa ja perheidensä vuoksi. Itse en onneksi tätä sukupolvea ole, vaan olen saanut elää rauhallisempaa vaihetta Suomen historiassa.

Jos Suomi on itsessään niin kuvottava ja vastemielinen maa, ihmettelen suuresti, miksi täällä on ihmisiä, jotka haluavat vaihtaa mielipiteitään suomeksi ja suomen kielellä? Varmasti vastaavanlaisia foorumeja löytyy myös muualta maailmasta, ehkä myös ranskaksi tai saksaksi? Vai onko tämä vain jonkinlainen itsetunnon pönkittämiskanava näille ihmisille?

Ja kuinka monta ihmistä, hmmm, -nuoruudessasi- :Smiley
kuvittelet osaavan suomen kielen niin hyvin kuin itse suomalaisen? coolsmiley
Käsittääkseni, -korjaa ihmeessä, jos olen väärässä-
on yksi maailman vaikeimmista ja harvaan puhutuimmista kielistä.  coolsmiley

Olen suomalainen ja kirjoitan suomalaisena.
Minulla vain sattuu olemaan kokemusta asumisesta vähän useammassa
paikassa maapalloa kuin siellä koti-suomen pikkupitäjän kuistilta. Wink

Kun henk.koht. linjalle olet lähtenyt, niin sallinet myös
henk.koht. kysymyksen;
-Oletkos vähän  uglystupid2 vai vain nuori ja ymmärtämätön? Wink
[/quote]-Sasha

Valitettavasti näyttää siltä, että ymmärryksesi ja kokemuksesi eivät ole kasvaneet ihan samassa suhteessa. Ylläolevan tekstin pointti oli siinä, että miksi Suomea pitää mollata suomalaisella foorumilla (vielä kun Suomi niin vastenmieliseltä vaikuttaa) kun voisit tehdä sen vaikka saksaksi tai ranskaksi keskieurooppalaisilla palstoilla. Tämän luulisi sivistyneeltä maailmankansalaiselta onnistuvan... Suomi varmasti ON yksi maailman vaikeimmista kielistä kun edes noin älykkäältä ihmiseltä sen tulkitseminen ei luonnistu. Mutta toivottavasti tämä rautalankaversio selvitti asiaa Sinullekin.

Ehkäpä itse olet vain vähän  uglystupid2 idiot2?


8  Astro special / Astro special / Vs: Jokelan ammuskelu 7.11.07 : 11.11.2007 00:00:16
Alkuperäinen kysymyshän oli "miten tällaista voi tapahtua?"
mikä on otsikon alle liittyen aika laaja kysymys.
Tämän asian tiimoilta olemme asioista keskustelleet.

En koe, että olemme off-topic.

Mutta Muoks. jonkinlainen vastakkainasettelu tässä on kyllä syntynyt. Näemmä maitten paremmuusasettelun järjestelyn tiimoilta, jos asian voi näin esittää

Annalilja..katson peiliin kanssasi.
9  Astro special / Astro special / Vs: Jokelan ammuskelu 7.11.07 : 10.11.2007 23:04:11
Ehkä minulla asioita leimaa se, että olen itse kahden pojan äiti, ja ajattelen niin, että jos kuolema kohtaa niin mitäs tuosta, pääasia että pojat saavat jatkaa elämäänsä ja voivat hyvin. Itse olen tehtäväni täyttänyt.

Juuri näin smitten
10  Astro special / Astro special / Vs: Jokelan ammuskelu 7.11.07 : 10.11.2007 22:52:05
Hmm..kaikki me teemme oman elämämme ja teemme päätökset olemmeko onnellisia täällä vai täytyykö sitä onnea lähteä havittelemaan muualta? Verotus ja tietyt byrokraattiset kuviot ovat saaneet minut raivon partaalle tässä maassa jo aiemminkin, mutta ystäviä minulla asuu pitkin mualimaa ja samanlaisten asioitten kanssa painii moni muukin. Suhteutettuna.
11  Astro special / Astro special / Vs: Jokelan ammuskelu 7.11.07 : 10.11.2007 22:14:53
Edellämainittujen tilastolliset faktat pitävät paikkansa. Allekirjoitan ne.
Itsehän annan vain yhden ihmisen mielipiteen ja kokemuksen lapsuuden elämänkokemuksistani Suomessa, mutta kyllä minuakin hieman v*tituttaa yleistys. Jos yhdellä ihmisellä on ollut vaikeat ja käsittelemättömät kokemukset (ehkä lapsuuden?) tässä maassa, niin en kyllä sanoisi, että kyseessä on koko kansallinen ilmiö ja käyttäytyminen.

Itse olen asunut lapsuuteni niin pohjoisessa kuin myös eteläisessä Suomessa. Täytyy kyllä sanoa, että IKINÄ en ole kokenut minkäänlaista häiritsevää käyttäytymistä, en sitten kännissä, en myöskään selvinpäin. Ihan normaalia elämää kaiken kaikkiaan, niin kuin muualla maailmassa.
Johtuuko tämä siitä, että olen nuorin kirjoittaja tässä topicissa? Olen nähnyt tämän ajan Suomessa ja kasvanut tänä aikana siinä.
Kyllä minä koen aivan suurettomana rikkautena, että asun Suomessa. Vaikka päätyisin muualle maailmalle ( tulevaisuuden suunnitelmat näyttävät siltä) niin kyllä näen itseni tänne vanhuuteni päiviä viettämään.

Isäni kiersi monta vuotta maailmaa muusikkona ja muistan aina, kun hän sanoi, että missään ei ole mitään sen erikoisempaa. Yhdyn hänen sanoihinsa edelleenkin. Samaan syssyyn voin sanoa, että kyllä äitini kuskasi minua, varsinkin teini-iässä, että pääsin turvallisesti kotia, vaikkei siihen mitään aihetta ollutkaan. Monet viikonloput kävelin kotiin yöllä. Tästä totutusta mallista kävelen edelleen korkkarit kolhuten Helsingin keskustasta Skattalle, vaikka monet laiskat ystäväni tarvitsevat taksin muutaman kilometrin matkaan. Se hieman huvittaa minua. Ikinä ei ole sattunut mitään. Kummallista.

Jos Suomi on itsessään niin kuvottava ja vastemielinen maa, ihmettelen suuresti, miksi täällä on ihmisiä, jotka haluavat vaihtaa mielipiteitään suomeksi ja suomen kielellä? Varmasti vastaavanlaisia foorumeja löytyy myös muualta maailmasta, ehkä myös ranskaksi tai saksaksi? Vai onko tämä vain jonkinlainen itsetunnon pönkittämiskanava näille ihmisille?
12  Astro special / Julkkiskartat / Vs: Iso Paha Jere Karalahti : 10.11.2007 20:22:31
Itsekin mielenkiinnolla seurannut Jeren tilanteita (vaikea ohittaa, kun Oulusta päin lajin seuraajat alati pitävät ajan tasalla, halusin tai en Wink )Kärppiä enemmän minua kiinnostaa tämä ihmiskohtalo.

Täytyy kyllä olla aikamoinen karmalasti, että eteenpäin yrittäessä vedetään takaisinpäin. Mutta, onhan Jere koko ajan ollut tietoinen tilanteesta. Liekkö sitten itsekin tajunnut keväisen käyttäytymisen seuraukset ja sitä suuremmalla syyllä koittanut parantaa tapansa (peittää asiat, mitä ei voi enää tekemättömäksi tehdä)

Todella harmillista. Sen verran tunnen Kärppien johdon miehiä, että spontaanisti päätöksiä ei ole koskaan tehty->odottavat rauhassa, mitä tapahtuu ja sitten vasta toimivat. Ymmärrystä oletan löytyvän. Toivotaan, että Jerelle annetaan se toinen mahdollisuus. Tällä kertaa niin, että voi suorittaa sen loppuun.

Olisiko niin, että tämä tarvittiin tapahtuvaksi, että ymmärtää ehdottomasti jatkaa elämäänsä ilman päihteitä?
13  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Kireät farkut ja "epävenusiaaniset" lantiot? : 01.11.2007 20:46:04
Joo, itsekin olen alkanut himoitsemaan taas leveälahkeisia. Minusta ovat toimineet aina todella hyvin teräväkärkisten korkkareitten kanssa :Smiley
14  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Kireät farkut ja "epävenusiaaniset" lantiot? : 29.10.2007 00:04:27


Juu, ei sovi kaikki tyylit kaikille ei. Onhan se valitettavaa, että ja jos asiakas tulee hakemaan itselleen ei niin omalle kropalleen soveliasta mallia, mutta toisaalta, mikä minä olen sanomaan, että mistä kukainenkin tykkää. Yleensä yritän kyllä olla rehellinen ja suositella varovaisesti jotain muuta, jos asiakas itse on niin sokaistunut omasta ehdottomasta valinnastaan. Usein kyseessä voi olla hyvinkin tilanne, että esim. kiloja on tullut salakavalasti ja ei vain haluta käsittää, ettei sama enää toimi. Jokuhan syy siinä täytyy olla, että asiakas on ylipäätään lähtenyt uusimaan vaatekaappiaan.

Itselläni on tällä hetkellä hieman samanlainen tilanne. Vaatekaapissa on kymmeniä farkkuja, mitkä eivät ole sitten kesän mahtuneet päälle. Kiloja on tullut ainakin 5 ylimääräistä ja tämä on tapahtunut pikkuhiljaa. Vaikka se ottaa päähän, niin joustoa täytyy ihmisellä olla sen verran, että ymmärtää olla repimättä piukeita denimejä jalkaan->seurauksena juuri läskien röllötys yli laitojen. Itse olen tilanteen ratkaissut niin, että pidän tämän "pulleamman ajan"  hameita ja mekkoja ja korostan jotain muuta puolta itsestäni, mikä vie huomion keskivartalosta Wink Kun pääsen takaisin entisiin mittoihin, voin minäkin miettiä ihania, korkeavyötäröisiä housuja ostoslistalle. Nyt ei vielä toimi ei.
15  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Kireät farkut ja "epävenusiaaniset" lantiot? : 28.10.2007 13:17:44
Niin no, hyvä puoli kuitenkin on, että tarjontaa on enemmän kuin koskaan. Kaikille ja kaikenlaisille vartaloille löytyy mallinsa. Ymmärrän kyllä, että vanhemmalla väestöllä saattaa iskeä turhautuminen brändien sekamelskassa, mutta senhän takia on palveluja. Itse olen aina ollut erittäin rehellinen asiakkaille, jos jokin malli ei vain kerta kaikkiaan sovi hänelle.

Erittäin positiivinen käänne, mikä on viime vuosina ollut nähtävissä (minkä allekirjoitan) että nelikymppinen on uusi kaksikymppinen. Ainakin täällä Etelä-Suomen alueella keski-ikäiset naiset pitävät itsensä edustavina ja sutjakoina. Enemmän olen juuri näitä korkevyötäröisiä farkkuja nähnyt edellämainituilla, kuin nuorisolla. Teini-ikäisille vain on näyttänyt jäävän juuri matalavyötäröiset suosikeikseen, siksi mainitsin, että jotkut mallit ovat tulleet jäädäkseen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11