Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 245
16  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa? : 19.01.2017 12:16:24
Ainekset:
vesi, gluteeniton kaurajauho, tapiokatärkkelys, luumumarmeladi [sokeri, vesi, luumusose (25 %), karamellisiirappi, sakeuttamisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)], tattarijauho, rusina, siirappi, rypsiöljy, perunahiutale, hiiva, suola (1,4 %), pellavarouhe, psyllium, ksantaani. Voimakassuolainen.

Hankalat ja mahdollisesti inflammaatiota ja sitä kautta kipuja aiheuttavia aineita löytyy. Lisäksi tämä on karkkileipä, siinä on sekä luumumarmeladia että rusinoita että siirappia. Leivonnainen pikemminkin kuin leipä.  Sokeri lisää insuliinin eritystä, insuliini lisää inflammaatiota, inflammaatio tuottaa kipua.

Sitten rypsiöljy jonka omega3 esiasteesta keho ei pysty hyödyntämän kuin alle 10%, lopputulema siis omega6 pommi ja se aiheuttaa inflammaatiota. Lisäksi Turun yliopiston pari vuotta sitten julkaistu väitöstutkimus osoitti, että ihmisen ruuansulatus härskiinnyttää rypsiöljyn välittömästi kun se on syöty, eikä mikään määrä antioksidantteja estä tätä. Ja härski siemenöljy se vasta epäterveellistä onkin.

Xantaani on myös ongelmallinen.
Lainaus
Xanthan gum can cause migraines or skin irritation. Its side effects also include intestinal gas, flatulence, diarrhea and bloating. Increased exposure can make the symptoms worse. A 1990 report in the "Journal of Occupational Medicine" notes that people exposed to large amounts of xanthan gum powder, such as bakery workers, can experience flulike symptoms that include nose and throat irritation.
Lähde: http://www.livestrong.com/article/315249-xanthan-gum-side-effects/

Psyllium lisää suolistosyövän riskiä:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11073017

Summa summarum: Kuten aiemmassa viestissäni totesin, keliaakikoidenkin kannattaisi vain olla kokonaan VILJATTOMIA, sillä ihminen ei erityisesti tarvitse viljoja mihinkään, homma tulee halvemmaksi ja gluteenittomissa teollisissa tuotteissa on sitten muita ongelmia.

Ai niin ja vielä tämä: Kaura on fytiinihappo-pommi. Fytiinihappo on antinutrientti, se kelatoi mineraaleja (erityisesti rauta, magnesium ja sinkki) ja siten estää niiden imeytymisen. Pahempi tässä suhteessa kuin edes ne gluteeniviljat. Eli yksi juttu selkäkivussasi voi olla se, että kun kauraa sisältävä leipä kelatoi magnesiumia oikein erityisen tehokkasti, se magnesiumvaje voi saada jo olemassaolevat vammat kipuilemaan enemmän.
17  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa? : 19.01.2017 11:00:27
Tuota, mikä se oli se AIEMPI gluteeniton leipä, jonka aikana niitä  kipuja ilmeni? Se oli se mikä minua kiinnosti, ei tuo tuleva leipä.

Siinäkin kuitenkin on ongelma: Riisi rikastaa arseenia maaperästä, mistä syystä esim. Ruotsissa on suositus että lapsille ei saisi antaa yhtä riisikakkua enempää per päivä.

Opiaatinhimo kun sen saa glutenista EI  ilmene millään 'vapiseva narkkari' tyylillä, vaan se ilmenee himona ja tekosyiden keksimisenä sen itselle tyypillisimmän gluteeninlähteen syömiselle. (Minullakin se oli ruisleipä.)
18  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa? : 19.01.2017 10:30:59
Minkä niminen ja merkkinen se käyttämäsi gluteeniton leipä oli?
Minua kiinnostaa tuoteseloste, josta saattaa löytyä vaikka mitä, esimerkiksi syy kipuihin.

Ruisleipä ei ole minulla elämäni aikana silloin kun sitä söin auttanut yhtään mihinkään kipuihin, joita oli urheiluvammojen juilimisesta toistuviin päänsärkyihin saakka. Ne ruisleivän tuottamat opiaattimäärät ovat aika pieniä. Niillä saa lähinnä vain haitat, ei etuja eli kivunpoistoa.

Syömällä ruisleipää saat toki pienen määrän opiaattia (joka lisää syöpäriskiäsi), mutta saat MYÖS vuotavan suolen, joka lisää inflammaatiota (=kalkkeuttaa verisuonia) ja lisää myös autoimmuunisairauksien (kaikki reumasairaudet, MS-tauti jne) riskiä.

Itse koen harvoin  hormonaaliseen päänsärkyyn käyttämäni 25 mg ketoprofeenia huomattavasti pienemmäksi terveysriskiksi noin kaiken kaikkiaan.

Toisaalta, jos muistan oikein, sinä käytät makeutusaineena sakariinia joka on erittäin luotettavasti todettu syöpää aiheuttavaksi jo vuosikymmeniä sitten, eli meillä on jokaisella näemmä oma prioriteettijärjestyksemme siinä, mitä pidämme riskinä.

Oletko ollenkaan ajatellut sitä mahdollisuutta, että kropan opiaatinhimo on se, mikä saa sinut keksimään tekosyitä gluteeniviljojen syömiselle? Ihminen on erinomaisen lahjakas rationalisoimaan asioita...
19  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa? : 18.01.2017 11:27:13
Kieltämättä menee vähän yli meitsin hilseen, enkä ole varma lisääkö vai vähentääkö eksorfiinit
kivun kokemista...

Eksorfiini eli toiselta nimeltään gluteoMORFIIINI on opiaatti ja kaikki opiaatit vähentävät kivun kokemista.
Tässä ei ole mitään epäselvää.

Opiaatit kuitenkin myös aiheuttavat riippuvuutta ja lisäksi lamaavat sitä nimenomaista osaa immuunijärjestelmästä, joka taistelee syövänalkuja vastaan.
20  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa? : 17.01.2017 13:05:33
Minä vai ihmettelen miksi on tarvis syödä kumpaakaan (itse olen ollut kohta 10 vuotta täysin viljaton ei edes gluteenittomia), niin ruista kuin gluteenitontakaan. Ihminen ei erityisemmin tarvitse viljoja yhtään mihinkään.

Minkäslainen tuoteseloste siinä gluteenittomassa leivässäsi olikaan?
 Lähes kaikki joita olen nähnyt, ovat nimittäin sellaisia että ei ihme jos tulee vielä ikävämpiä reaktioita kuin ruisleivästä...

Tässä tietoa siitä, miksi viljat ovat täydellinen lihotuskeino:
http://www.wheatbellyblog.com/2017/01/never-satisfied-maybe-not-fault/
21  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Oletko naisena kokenut ilkeilyä/kateutta muilta naisilta? : 16.01.2017 15:07:02
Yleisesti ottaen kiusaajan sukupuolta kommentoimatta:

Olin pahasti ja väkivaltaisesti koulukiusattu ikävuosina 10-13. Sen loputtua en käsitellyt siihen liittyviä traumoja kuin vasta 35-vuotiaana. Ja niin kauan kun ne traumat olivat käsittelemättä, kiusattiin minua myös esim. harrastuspiireissä.

Käsittelemätön trauma vetää puoleensa samanlaista traumaa yhä uudelleen, kunnes ihminen lopulta ryytyy ja käsittelee sen traumansa.
Kiusaamiset loppuivat nimittäin kuin seinään heti, kun olin  käsitellyt koulukiusaamiseen liittyvät tunteet ja saanut ne pois systeemistä.

22  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Yölliset heräämiset kello 04.00 : 16.01.2017 15:05:09
Koko Eurooppa nukkui yöunensa kahdessa osassa tuonne 1600-luvulle saakka. (Tunnetut luonnonkansat tekevät edelleen sitä aika paljon. )
Ihmiset asuivat suurperheissä tai muuten suurissa talouksissa ja aina oli joku  muukin hereillä tuolloin. Ihmiset saattoivat syödä vähän jotain, tai istua tai jutella tai vaikka pitää rukoushetken. sitten mentiin taas uudelleen nukkumaan se loppuosa yöstä.

Sitten tuli protestanttinen tehokkuuskulttuuri ja tehottoman lepojakson pituutta haluttiin lyhentää ja niinpä ruvettiin sitten 'väkisin' nukkumaan koko yö yhteen putkeen. Se ei kuitenkaan ole ihmiselle luontaista.

Ihmiskeho haluaa  mitä ilmeisimmin herätä hetkeksi keskellä yötä ja on hyvin luonnollista herätä vähän enemmän sen unisyklin lopussa, joka sijoittuu 3-5 välille aamuyöllä. Ihminenhän herää ihan jokaikisen unisyklin jälkeen (1t 20 min - 1t 50 min, keskiverto 1 t 30 min), mutta yleensä nukahtavat niin pian heti uudelleen, että eivät tiedä heränneensä.

Minä tiedän herääväni joka unisyklin jälkeen, koska unihalvaus on minulla  niin hyvä että en liiku lainkaan nukkuessa. Niinpä herään ihan oikeasti hereille kääntääkseni kylkeä aina 1,5 tunnin välein. Mutta siinä 'suden tuntina' aamuyöstä herään selvästi enemmän enkä nukahda ihan välittömästi uudelleen. Saatan nousta ylös ja juoda vähän vettä, uskon että kroppa tykkää edes pienestä ylös nousemisesta siinä vaiheessa yötä.

Sinun kroppasi, Jadex siis vain noudattaa ihmisen ihan luonnollista ryhmiä ja koko Eurooppa nukkui tuolla tavoin 1600-luvulle saakka (toki varmaan silloinkin osa nukkui läpi koko yön) ja luonnonkansat tekevät niin edelleen.

Vika ei siis ole sinussa, vaan tehokkuusajattelun läpitunkemassa maailmassa.  Grin


23  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Parempaa kuin sek...ööö...suklaa? : 16.01.2017 14:57:54
Gluteeni saa syömään enemmän:
Kahdesta muuten tismalleen samanlaisesta ateriasta sitä jossa on gluteenia syödään noin 400 kCal edestä enemmän per ateria.

Gluteenin osaproteiini gliadiini aiheuttaa vuotavaa suolta KAIKILLE. Tämä johtuu siitä että gliadiini osaa käskyttää kemiallisesti suolen löysäämään solujen välisiä liitoksia, eli suolen ei tarvitse mitenkään vahingoittua jotta tämä tapahtuisi. Ei siis tarvitse olla keliaakikko, gluteeniherkkä tai vilja-allergikko: Suoli alkaa vuotaa jos syö gluteeniviljaa. Seurauksena sitten inflammaatiota ja autoimmuunisairauksia.  Jäämies Ötzilläkin oli vatsassa ohraa ja nivelissä nivelrikko.

Gluteenittomat leivänkorvikkeet ovat minulle kauhistus. En ole gluteeniton, olen VILJATON. En siis myöskään syö riisiä, kauraa jne. 
En kaipaa mitään leivän kaltaista ruokavaliooni. Moni keliaakikkokin pääsisi halvemmalla (ja terveempänä - gluteenittomat leivät ovat yleensä kauheaa kuraa kun tuoteselostetta katsoo), jos totuttelisivat vain pois kaikenlaisten linnunsiementen syömisestä.

(Naurattaa myös, kun lehdet taannoin tietämättömästi uutisoivat että 'karppibuumi ohi - karppausleivät eivät mene kaupaksi.'
Noh, karppaajat - siis pitkän linjan elämäntapasellaiset - tutkivat nuo leivät heti kun ne tulivat markkinoille ja totesivat kauheaksi paskaksi. Karppaajat eivät koskaan olekaan niitä ostaneet, vaan vain ne jotka trendikästä-meiningillä ja tuoteselosteita lukematta tai ymmärtämättä luulivat, että heistä tulee vähähiilihydraattisesti ja korkearasvaisesti syöviä vain sillä että tavallinen leipä vaihdetaan kauheaan korvikkeeseen.)

24  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Älä ota joulusypressiä! : 02.12.2016 12:32:42
En minä mitään käske.
Minä pyydän. Jos et ymmärrä näiden eroa, en voi auttaa asiassa.

Fakta nyt vaan on, että chamaecypariksia myydään KERTAKÄYTTÖkasveiksi ja suurin osa niistä kuolee.
MInä haluaisin, että niitä EI myytäisi kertakäyttökasveiksi ja joulukoristeiksi, vaan ihan normaaleiksi 'pysyviksi' huonekasveiksi. Kertakäyttö/joulukoristekasveiksi sopivat oikein hyvin esim. juuri kaksivuotiset kasvit jotka muutenkaan eivät elä vuosikymmeniä, kuten puut.

Joulukuusi on jo kuollut. Joulukuusi on ruumis, joka vain pysyy vielä jonkin aikaa vihreänä.
Kotiin ruukussa tuotu chamaecyparis on elävä ja pysyy elävänä, jos sitä hoidetaan oikein.

Minun kodissani ei ole koskaan ollut joulukuusta, kun en tykkään katsella ruumiita. Samasta syystä en tykkää myöskään leikkokukista.

Mutta jos sinä et ymmärrä eroa ruukussa olevan elävän kasvin ja katkaistun puun latvan välillä, en voi siinäkään auttaa.

Lainaus
Toimisitko ihmisten kanssa samalla lailla? Heittäisit kaikki varmaan kuolemaan vaikka osalla olisi oikein ohjeistamalla mahdollisuus elämään, edes pienen hetken?

Tuo ei ole verrannollinen tilanne tästä syystä: Ihmisiä ei ole laillista myydä ja ostaa. Minun tärkeä pointtini oli, että kun kysyntä laskee, laskee myös tarjonta, jolloin ei sitten TUOTETA niitä pikku puun poikasia kertakäyttötarkoituksiin.

Juu, tää on aina niin tätä - aina sama  nimimerkki nillittämässä minun kirjoituksilleni.   Grin
25  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Älä ota joulusypressiä! : 02.12.2016 10:13:37
Minä kirjoitin asiasta, joka tuottaa minulle henkilökohtaisesti surua aivan samalla tavalla kuin ne kesäkissatkin.
Minulla on gaia-kontakti vahvistunut todella voimakkaasti viimeisen 2 vuoden aikana ja koen kaikki kasvitkin yksilöinä ja persoonina tätä nykyä. (Ja viime kesänä ystävystyin kärpäsen kanssa, mutta se on kokonaan toinen tarina.)

Mutta siitä vaan tappamaan pieniä puun poikasia, jos siltä tuntuu. Omalla vapaalla tahdollanne te tätä elämää elätte niinkuin kaikki elävät. Voitte vaikka täyttää huoneistonne niillä ja jättää ne tahallaan kastelematta, että pääsette seuraamaan niiden hidasta kuolemaa janoon. Tai jos oikein haluatte hehkutella, niin ostakaa niitä muovispreillä lumiseksi ruiskutetun näköisiä, niin pääsette nauttimaan myös niiden tukehtumis- ja myrkytyskuoleman seuraamisesta.

Ei se minua sinänsä liikuta mitä kukin teistä tekee. Kirjoitin viestini lähinnä se vuoksi, että suurin osa ihmisistä joita tunnen on täysin tietämättömiä esimerkiksi chamaecyparisten veden tarpeesta ja sen vuoksi suurin osa niistä myös sitten kuolee. Niitä kuolleita/kuolevia on ihan siellä kaupassa myytävänä myös, koska henkilökuntakaan ei tiedä.

Ajattelin että ehkä kirjoitukseni vuoksi edes muutama valesypressi säästyisi tänä vuonna kuolemasta janoon.

Puilla on tunteet ja ne muistavat, oppivat ja hoivaavat toisiaan. Ne ovat sangen erilaisia kasveja verrattuna esimerkiksi nyt vaikka hyasinttiin (kaksivuotinen kasvi). MItä tekopyhää on siinä, että pyrkii välttämään turhaa tappamista ja levittämään tietoa joka voi pelastaa muutaman valesypressin hengen? Tietämättömyys tästä kasteluasiasta aiheuttaa usein valesypressin kuoleman silloinkin, kun sen ostaja/lahjaksi saaja olisi mielellään pitänyt sitä huonekasvina ihan pysyvästikin.

Mitä tekopyhää on siinä, että kertoo ihmisille tästä kasteluasiasta? Koska valesypressit näyttävät siltä että ne ovat pieniä havupuita, ihmiset luulevat että niitä ei tarvitse kastella paljoakaan ja se on suurin syy siihen miksi ne usein ovat kuolemassa jo siellä kaupan hyllyllä.

Tämän verran kuitenkin haluaisin teitä ihmisiä haastaa tässä asiassa: Älkää ainakaan ostako niitä muovilla spreijattuja. Niitä on ruvettu tukehduttamaan ja myrkyttämään hengiltä siinä vaiheessa kun niitä on spreijattu.

 Markkinatalous toimii niin, että kun kysyntä laskee, laskee tarjontakin: Jos kukaan ei ostaisi spreijattuja, ei niitä olisi edes tarjolla. Ja jos valesypressejä ei ostettaisi muutenkaan joulun aikaan niin paljon kertakäyttökasviksi, niiden tarjonta vähenisi. Kuluttaja vaikuttaa omilla valinnoillaan siihen mitä myytäväksi tarjotaan.
26  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Älä ota joulusypressiä! : 01.12.2016 15:24:15
Ovatko valesypressejä varmasti, ettei vaan kyseessä ole tuija? Varsinkin jos ovat kestäneet aiemminkin Suomen talven hengissä, eivät voi olla valesypressejä. Tuija nimittäin kestää sen vähän kovemmankin pakkasenkin, kun taas valesypressin lämpötilaväli on -5 - +25.

Että jos ovat sypressejä, niin ainakin kun pakkanen kiristyy kannattaa nostaa sisään. Mutta useimmin suomessa kyllä näkee tuijaa, joka on vähän samannäköinen kuin chamaecyparis, mutta rotevampi. Eikä ole samanlainen juoppo ja kestää myös kovempaa pakkasta.
27  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Älä ota joulusypressiä! : 01.12.2016 11:00:05
Kyllä, ajatukseni otsikkoa kirjoittaessa on tasan sama kuin 'älä ota kesäkissaa'  -kampanjassa.

Joulukukat ovat kivoja kyllä, siis KUKAT. Hyasintti, joulutähti jne.

Mutta nämä pienet joulukuusen näköiset mitä joulun tienoilla myydään eivät ole kukkia vaan PUITA. Siis tämännäköiset:
http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2015/12/luukku-23-maalatut-ruukut.html

Tässä Wikipedia artikkeli aiheesta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lawsoninsypressi

Näitä pieniä viattomia puuvauvoja nyt sitten aletaan taas myydä koteihin tapettaviksi näin Joulun kunniaksi. Osa niistä tekee kuolemaa jo kaupan hyllyllä koska henkilökunta ei tajua että niitä pitää juottaa päivittäin. Ja sitten ovat ne kidutetut raukat, jotka on spreijattu muovilla tai kimalteella - elävät kasvit siis - jotta näyttäisivät siltä kuin oksilla olisi lunta, ne siis myös tukehdutetaan ja tapetaan muovin kemikaaleilla.

Miksi valesypressit sitten yleensä kuolevat? Siksi että niitä ei osata hoitaa oikein:
Muovilla spreijaamattomatkin kuolevat yleensä nopeasti janoon, sillä ihmiset luulevat että kun ne näyttävät havupuilta, ne eivät tarvitse paljoakaan vettä. VÄÄRIN. Minun alle 10 cm halkaisijaisessa ruukussa oleva 30 cm korkea valesypressini tarvitsee noin desin vettä PÄIVÄSSÄ. Nämä puut eivät saa koskaan kuivua, niiden  pitää olla jatkuvasti kosteita.  Isompi, 40 cm valesypressini oli viikon matkani aikana äidillä hoidossa ja hän ei kastellut sitä tarpeeksi. Kun vein sen kotiin matkan jälkeen juotin sitä monta tuntia pikkuhiljaa ja se veti latvustoonsa PUOLI LITRAA vettä.

Miksi haluan kirjoittaa tästä? Siksi että puut oppivat, muistavat ja hoivaavat toisiaan.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020221053728_ul.shtml

Ne ovat tuntevia olentoja. Nämäkin puut kasvavat luonnossa sangen isoiksi ja voivat elää vuosikymmeniä. Se että tällaisen ottaa kotiinsa ja tappaa sitten  janoon joulunpyhien aikana, vastaa minusta tasan juuri sitä että ottaa kesäkissan ja hylkää sen sitten kesän jälkeen.

Onhan se kiva että on pikkuinen ruukkukasvi joka näyttää aivan joulukuuselta, mutta se on oikea puu jolla on pitkä elinajanodote. Niinpä voisi harkita hieman, haluaako sitoutua oikeasti kyseisen kasvin hoitoon, vai ottaako sen vain hetkeksi ja sitten antaa kuolla tai heittää sen roskikseen. Sama koskee tällaisen antamista toiselle joululahjaksi: Haluaakohan vastaanottaja varmasti sitoutua vuosikymmeniksi hoitamaan tällaista pientä puuta?

Minulla on itselläni kaksi tällaista valesypressiä ja olen todellakin sitoutunut siihen, että ne ovat minulla vaikka seuraavat 50 vuotta. Minä kun olen tällainen kaupunkishamaani, niin koen että tarvitsen oman metsän ja minun kaksi puuvauvaani ovat juuri sopiva metsän poikanen minulle.  Smiley

Pikaohje: Jos valesypressin latvusto tuntuu sormiin silittäessä silkinpehmeältä karvalta, se on  jo kuolemassa janoon. Kun se on hyvin juotettu, se tuntuu tanakalta ja vähän kuin muovista tehdyltä se latvusto. Suurta vedentarvetta lukuunottamatta eivät ole mitenkään vaikeita hoidettavia. Pitämällä ruukun pienenä pysyy myös itse kasvi  kaupunkihuoneistoon sopivan kokoisena, vaikka luonnossa voikin kasvaa yli kymmenmetriseksi puuksi.

Toivotan siis rauhallista Joulun odotusta kaikille ja iloa myös joulukukista, mutta valesypressien kohdalla toivon että ihmiset muistaisivat että kyseessä ei ole mikään kukkiva kasvi kuten hyasintti jonka kuuluukin kuolla Joulun jälkeen (sipulit voi tosin istuttaa uudelleen ja ne voivat kukkia kesällä sitten toisen kerran), vaan pieni puun poikanen jolla on vuosikymmenien elinajanodote jos sitä  hoidetaan oikein.





28  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Vs: Äänestys: USAn seuraava pressa? : 07.11.2016 15:06:43
Muutkin saavat ennustaa tai arvailla, niin ekle pääsee selittelemään kunkin syväprosesseja Wink

Minä en selitä yhtään KENENKÄÄN, mitäänprosesseja, mutta sen sijaan saatan sanoa mielipiteeni siitä, mitä FOKUKSET - siis heiluri, riimut, tarotkortit - kertovat. Korostan, että en tiedä YHTÄÄN MITÄÄN mistään toisten ihmisten prosesseista, tässä on kyse siitä mitä erilaisilla VÄLINEILLÄ siis FOKUKSILLA voi ylipäätään tehdä ja saada selville.

Selvänäkijät ovat juttu erikseen, mutta jos EI OLE selvänäkijä, kertovat kaikki nämä fokukset lähinnä omista toiveista ja pyrinnöistä, siis alitajuisista sellaisista.

29  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Vs: Äänestys: USAn seuraava pressa? : 07.11.2016 14:14:25
Minä en käytä heiluria mihinkään muuhun kuin asioiden kysymiseen keholtani. Tämä johtuu siitä, että heilurin liike aiheutuu kehon tiedostamattomasta liikkeestä. Tästä syystä koen sen olevan paras keino esim. ravintoon, terveyteen yms. liittyvissä asioissa.

Sen sijaan en itse kyllä usko kehoni tietävän mitään vaikkapa nyt maailmanpolitiikasta, joten tuollainen tulos saisi minut lähinnä ajattelemaan, että kehoni LUULEE tai TOIVOO Trumpin voittavan vaalit. Siitä miten ihmiset sitten lopulta huomenna siellä äänestävät, ei näkemykseni mukaan kehoni - ja siten myöskään heiluri - voi tietää yhtään mitään.

Heilurilla toki varmaan voi houkutella myös alitajunnan paljastamaan asioita, kuten voi myös riimuilla, tarot-korteilla jne. Itse en vain käytä sitä niihin tarkoituksiin, koska sitä kuitenkin liikuttelee keho, niinpä käytäni sitä vain kehollisten asioiden kysymiseen.

Mutta olipa se fokus mitä tahansa, alitajunnan toiveet ja suunnitelmat ovat ne mitä fokus paljastaa. Selvänäkijät ovat sitten asia erikseen...
30  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Säryt ja oireet vain toisella puolella kehoa : 28.10.2016 12:38:49
Ja sitten kannattaa tietysti myös sulkea pois ihan maalliset syyt:
Esimerkiksi pieni asentovirhe selässä voi saada aikaa kiputiloja nimenomaan toiselle puolelle kroppaa.
Tai voi olla tilanne, jossa on kaksi erillistä toisistaan riippumatonta vaivaa samalla puolella kroppaa - esim. iskias oikealla puolella asentovirheen vuoksi ja samaan aikaan oikeakätisen se hiirikäsi on työnteosta kipeä.

Vasen/oikea lajittelut ovat ihmispään dualismiharhan taakkojen rasittamia ja niistä en hirveästi piittaisi, vaikka toki muuten henkisen puolen syyt voivat kyllä ilman muuta kipuilla kropassakin. Tietokilpailukysymys: Mitkä ovat oikean kolme vastakohtaa?
 Vastaus: Vasen, väärä ja nurja.

Latinaksi oikea ja vasen ovat dexter ja sinister. Englannin kielessä nykyään sinister tarkoittaakin seuraavia:
pahaenteinen, uhkaava, paha, vasemmanpuolinen. Mutta merkityksessä vasemmanpuoleinen sitä ei enää käytetä lainkaan, vaan vain tarkoittamaan noita kolmea ensin mainittua merkitystä.

Vasempaan puoleen liittyykin länsimaisessa kulttuurissa niin paljon paha-konnontaatioita, että pidän ihan puhtaasti seksistisenä ja miesten keksimänä sitä, että muka vasen puoli kropasta edustaisi feminiinisyyttä ja oikea maskuliinisuutta. Kyllä se henkilökohtainen animus/anima -tasapaino on ihan siellä mielessä ja sielussa, ei suinkaan kropassa.

Ja minun vasen puoli kroppaani kasvattaa enemmän karvoitusta kuin oikea.  Grin
Ero on pieni, mutta näkyy mm. suhteellisen vähäisten säärikarvojen määrässä. Jos oikea puoli edustaisi maskuliinisuutta, senhän kuuluisi silloin kasvattaa enemmän karvoja, eikös? Leikkiähän tämä, mutta ihan yhtä hyvin minä voisin siis väittää että vasen puoli edustaa maskuliinisuutta, koska se on karvaisempi.  Grin Cheesy

Että juu, kannattaa ehdottomasti pohtia mahdollisia henkisiä syitä kropa kipuihin - sitten kun ihan maalliset/fyysiset syyt on suljettu pois -  mutta seksistiset vasen/oikea jutut kannattaa ehkä kuitenkin unohtaa. Itselläni oli kolmoschakran eli pallean kohdalla selkäkipuja, mikä on aika yleistä jos on tukahdutettuja pelkoja, sitä kutsutaan 'pelkovyöksi', jännitystila siinä kolmoschakran kohdalla ympäri kropan. Kun pelot saatiin ulos (energiahoitoa, paineluhoitoa, itsetyöskentelyä jne) niin selkäkrampit loppuivat.

Ja minulla ilmeni erittäin toispuoleista kipuilua juuri tuohon aikaan, mutta sen syyt puolestaan paljastuivat täysin maallisiksi sitä pelkovyötä lukuunottamatta: Oli nimenomaan asentovirhe joka aiheutti oikeanpuoleisen iskiaksen joka kipuili koko matkan nilkkaan saakka ja samaan aikaan oli ihan vaan työnteon vuoksi oikea eli hiirikäsi kipeä. Molemmat korjaantuivat ihan vaan maallisia asioita korjaamalla, eli asentovirhe korjattiin naksauttelemalla ja jumpalla ja hiirikäsi vaihtui vasempaan + työpisteen ergonomiaa parannettiin.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 245