Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1]
1  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Ymmärrys ja rakkaus eläimiin kartalla? : 23.02.2022 12:09:48
Tämäpä oli hyvä esimerkki. Ja tuosta Vepsän kartasta mielestäni näkyy nimenomaan suuriin eläimiin liittyvä yhteys (lauman johtajuus), vaikka tokipa paljolti samoja seikkoja, oli eläin mikä hyvänsä. Eli samoilla jäljillä siis jokseenkin liikutaan - voimakkaana/toimivana yhteys, intuitio veden merkeistä, mutta lisänä tuo  oinas-energian tuoma johtajuus ym. sekä oleellinen ceres-huomio.

Tutkin lisää Diana- ja Artemis -asteroideja ja niistä löytyi kyllä pohjaa - itselläni esimerkiksi Artemis  kalat. En osaa sanoa, millaisia painoarvoja näille voi antaa, mutta 1. huoneessa majaili tämä Artemis minun kartallani, joten sijoitus ainakin näkyvä.
2  Astro special / Astro special / Vs: Botox, silikoni, rasvaimu, instagram, bikinifitness. : 23.02.2022 11:47:05
Sattui silmään tämä vanha keskustelu, kun etsin juttua ulkonäkötekijöistä.

En tiedä onko vähän off topic, mutta itse lähtisin tällaisissa asioissa miettimään enemmän kiinnostusta omaa itseään, ulkoista habitustaan kohtaan. Myös epävarmuus voi tietenkin olla tekijänä osassa tapauksia, mutta mielestäni ajatus, että itsensä laittamisella haettaisiin jotenkin huomiota tai hyväksyntää, on vähän yksipuolinen. Itse tykkään laittautua ja olen kiinnostunut pukeutumisesta, mutta en todellakaan hae sillä huomiota, enkä koe sellaista "itsensä tyrkyttämisenä" - enemmänkin se on itseilmaisua, halua ja vapautta valita oma ulostulonsa. Jos ulkonäkö on ainoa merkityksellinen asia, on tietysti eri asia, mutta minusta luonnollisuus ei ole yhtään sen arvokkaampaa tai hyväksyttävempää, kuin muokattu ulkonäkökään. Sanoisin, että leijona-energia on tästä hyvä esimerkki; vaikka se on itseään korostavaa, joka pahimmillaan menee itsekkyydeksi, on lämpö yhtä merkityksellinen osa sitä.

Mutta tässäkin tietysti riippuu vähän, että puhutaanko äärimmäisyyksiä tavoittelevasta ulkonäön muokkaamisesta (ihmis-Ken yms.), vai vähän hillitymmästä huulten täyttelystä ja rintaimplanteista. Äärimmäisissä tapauksissa yhdyn kyllä tuossa edellä mainittuihin tekijöihin (skorpioni, tällaiseen varmaan liittyy jotain syvempääkin), mutta hillitymmässä toiminnassa nostaisin esiin ihan vain esimerkiksi esteettisten merkkien (vaaka harka  leijona) vaikutuksen 1. huoneessa tai  aurinko-merkkinä. Ehkä  aurinko 1. tai 2. huoneessa? Tietyllä tapaa materiakin voi liittyä, sillä on kyse maallisista asioista. Varmasti myös vahva venus, kuten tuossa jo edellä todettiinkin.

Ja koska itse kuulun tähän ulkonäöstä hillityllä tavalla kiinnostuneeseen joukkoon, voin todeta itseni todisteeksi noihin mainitsemiini muutamalta osin;  aurinko harka 1. huone, lisäksi venus tekee paljon hyvää aspektia asciin. Minulla on myös  harka merkurius 2. huoneessa - ulkonäkö on myös kommunikointia ympäristön kanssa.

Lisäys; uskon, että voimakkaasta ulkonäön korostamisesta aiheutuva ärtymys ja ahdistus voi myös olla eräänlainen peili - ehkä ulkonäköään kohtentava ei olekaan se epävarma ja haluaa vain nauttia itsestään, mutta epävarmuus asuukin siihen negatiivisesti reagoivassa puolessa. Tiedän tämän, sillä olen itse aikoinaan ollut se epävarma, jota on ahdistanut. Me ollaan kaikki ainutlaatuisia otuksia, oltiimpa sitten au naturel tai ihan sleek, muistetaan se!  smitten
3  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Ymmärrys ja rakkaus eläimiin kartalla? : 21.02.2022 17:42:49
Tulipa tuossa mieleen, että osaisiko joku kertoa, miten kartalla voi näkyä eläinrakkaus ja sellainen syvä ymmärrys, yhteys eläimiin?

Ensimmäisenä tulee toki mieleen  neitsyt,  merkurius ja 6. huone, mutta olisiko jotain muita tärkeitä piirteitä? Ilmeisesti  jousimies ja  vesimies saatetaan myös liittää tähän. Ja rakkautta kun miettii, tietysti  venus tulee tarkastella. Entäs 12. huone,  neptunus ja  kalat, intuitio ja korkeampi tietoisuus?

Itse olen todella eläinrakas ja usein olen miettinyt, että joillain ihmisillä tuntuu olevan tietynlainen ymmärryskyky ja syvempi yhteys eläimiin, jota toisilla taas ei ole - meinaan siis, että on olemassa ihmisiä, jotka kovasti pitävät eläimistä, mutta eivät silti jotenkaan koskaan saavuta niin syvää yhteyttä niihin, kuin taas toiset, joilla tuntuu olevan tällainen kyky. Esimerkkinä tästä on mieheni ja minä; itse koen omaavani tämän ymmärryksen, kun taas mieheni, joka kovasti myös eläimiä rakastaa, jotenkin huonommin monesti niitä ymmärtää. Minulla on  kuu neitsyt, mutta 6. huone tyhjillään, kärkenä  rapu - olen huomannut, että minulla on vahva hoivavietti eläimiä kohtaan ja niiden puolesta olen aina valmis taistelemaan, mutta lapsia en halua enkä niistä erityisemmin pidä.  venus minulla on  kaksoset, jossa tulee esiin tuo  merkurius. Se tekee myös aspect_tri  askendentti vesimies.

Mitäs sanotte?
4  Astro special / Astro special / Vs: Tähtimerkit ja pukeutuminen (kuinka puet itsesi?) : 01.02.2022 14:22:39
Nosto tähän, vaikka näistä aikaa on jo vähän kulunut ja sen myötä muotikin muuttunut.

Edelleen tästä voi kuitenkin hakea ne ne pääpiirteet, jotka kutakin merkkiä vaatteissa miellyttävät. Itsellä kyllä täydellinen sekoitus  harka &  vesimies - peruspohja tyylissä on  harka:n myötä selkeä ja klassinen maanläheisissä sävyissä, melko naisellinen. Sitä kuitenkin saapuu aika ajoin piristämään  vesimies-viba, joka innostuu, rohkeasti kokeilee kaikkea persoonallista ja huomiota herättävää, monesti höystää tätä klassista pohjaa moderneilla lisukkeilla.  vesimies näkyy myös siinä, että minulla on ollut elämäni aikana paljon erilaisia vaiheita pukeutumisen kanssa; hippikausi, vintagekausi, rokkikausi... Ja molemmat tulevat esiin myös siinä, että monesti värimaailma säilyy aina  harka:n mukaisesti maanläheisissä, paljolti ruskean sävyissä - eli vaikka kyseessä olisi mikä hyvänsä futuristinen saapas-vyö-haalarihärpäke, värinä on varmasti ruskea.  Grin

Edit: Katsoin vielä, löytyykö jotain sopivaa ajatellen venus kaksoset  - väreistä en ole niin innostunut, mutta tuo vaihtelun halu ainakin sopisi kaksoset-energiaan. Lisäksi ihailen usein toisilla värikkäitä vaatteita, mutta en vain itse osaa niitä käyttää. kuu neitsyt oli samoissa maastoissa harka kanssa, klassista ja selkeää. Bleiserit ja trenssit ovat aina miellyttäneet.
5  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Edellinen elämä syntymäkartalla : 31.01.2022 17:15:05
Tästä aiheesta löytyi useampia vanhoja ketjuja, mutta ne olivat ilmeisesti jo suljettuja ja jättivät vielä kysymyksiä mieleeni, tällainen keltanokka kun vielä olen.

Eli ilmeisesti edeltävää elämää voi tulkita kartan avulla ja merkityksellisiä tekijöitä tässä ovat ainakin kuun alasolmu, Lilith ja Saturnus. Myös 12. huone vaikuttaa olevan merkityksellinen. Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon? Joskus olen kuullut myös, että laskumerkki voisi edustaa edellisen elämän aurinkomerkkiä. Tämä on kohdallani  leijona.

Itselläni on alasolmu 1. huone  oinas, Lilith 6. huoneessa  rapu ja 12. huoneesta löytyy  jupiter kauris,  neptunus kauris,  uranus vesimies.  saturnus 1. huoneessa  oinas:ssa.

Eli ilmeisesti minulla on menneestä elämästä runsaasti taakkaa  oinas teemoissa ja tarkoituksena kasvaa harmonisemmaksi  vaaka tavoin. Jotenkin minulla on olo, että edelliseen elämääni on liittynyt väkivalta ja kasvu tällä kierroksella on tämän vuoksi ehdotonta, koska sijoitukset vaikuttaisivat olevan näkyviä. Mitä mieltä olette?

Ja entäs tuo 12. huone - se minua on kiehtonut myös paljon. Kartaltani ei löydy  kalat, mutta olen ajatellut tuon ryppään selittävän ainakin syvää intuitiotani ja taiteellisia piirteitäni, mutta mitä se voisi kertoa edellisestä elämästäni?
6  Astro special / Astro special / Vs: Astrologia ja huumorintaju : 26.01.2022 13:48:32
Tuo onkin mielenkiintoinen kysymys!

Sanoisin myös, että ratkaisevaa taitaa olla ainakin se, mitä kukin pitää tylsänä.

Tuo  saturnus kauris -keissi tulee itselläkin mieleen, kun puhutaan tylsästä. Toisaalta, voisiko ihminen olla huumorintajuton ja sitä kautta tylsä, jos ei ymmärrä vitsejä ja loukkaantuu kaikesta? Tässä tulee ensimmäisenä mieleen  rapu tai  kalat -vaikutus jossain muotoa. Ehkäpä ne yhdistettynä  kauris saturnus vaikutuksiin?
7  Astro special / Astro special / Vs: Astrologia ja huumorintaju : 26.01.2022 11:33:46
Vanhaa aihetta ylös.

Minuun tuntuu uppoavan lopulta melko monenlainenkin huumori kun oikein alkaa miettiä, ja monenlaista vitsiä tulee itsekin väännettyä. Esiin voisi nostaa kaksi aika erilaista huumorinlaatua: sellainen surkuhupaisuus, tragikoomiset jutut, kun menee niin huonosti jo ettei voi kuin nauraa, sarkastinen musta huumori tai sitten sellainen hörskötys, juttujen ylivieminen, tilannekomiikka. Sellainen "muka-hauska", teennäinen ja lapsenomainen, jotenkin liian puhtoinen juttu taas ei uppoa yhtään.  Grin Ja paljon tulee naurettua itsellensä ja tilanteilleen - välillä tulee oltua sellainen sählä, jolle sattuu ja tapahtuu. Olen myös aika sanavalmis - pystyn vastaamaan kaikenlaisiin heittoihin terävästi ja "vitsihoksottimet" toimivat nopeasti tilanteissa.

Minulla on  merkurius  harka 2. huoneessa ja  kuu neitsyt 7. huoneessa. Tämän ajattelisin selittävän tuon ensimmäisen laadun. Ensimmäisessä huoneessani on askendentti vesimies lisäksi  mars saturnus oinas - voisiko näistä löytyä selitys tuolle sähläämiselle ja hörskötyspuolelle, joka tulee yhtä voimakkaana esiin? Lisäksi 3. huoneessa on  kaksoset kotonaan, mutta venus:ssa.

Hauskinta tuntuu olevan jousimies oinas neitsyt painotteisten ihmisten kanssa.
8  Astro special / Yleistä / Vs: Miten käsitätte nousumerkin merkityksen? : 21.01.2022 15:06:10
Ihan vaan vastauksena otsikon kysymykseen,
jotta oivalsin tuon kolmen tärkeimmän kautta, siis esim. astropäivillä aina esiteltiin ittemme  aurinko kuu askendentti merkkien kautta,
niin jos  aurinko ja  kuu liitetään jotenkin vanhempiin ja niiden energia näkyy periytyvänä kartalla tavalla tai toisella,
eli astrologinen perimä, mutta samalla biologinen perimä ja tuo  askendentti voikin olla sitä biologista perimää vähän kauempaa,
kuka ja mikä minä olen..
siis olen  askendentti jousimies eikä mitään  jousimies :ssä,
mutta jostainhan se  jousimies ja  jupiter energia jostain syystä tähän minun ainutlaatuiseen olemukseen on tullut..
 (ajattelen, että tarkka syntymäkellonaika tekee meistä ja astrokartoistamme ainutlaatuisia)
ja päädyin ensin isoisoisään, jolla ei ollut taas  skorpioni :ssa muuta kuin tuo  jupiter rx
samoin kuin papallani  jupiter rx  skorpioni (mutta myös erittäin vahva monen planeetan  aurinko jousimies )
ääh, en mä osaa selittää tätä,
mutta tuon  jousimies hallitsijan kautta..että niinku esi-isiltä lahjaksi  skorpioni stelliumin eukolle pikkasen kevennystä  askendentti jousimies muodossa,
ja että se sitten vielä haastaa sen  jupiter :n,
 askendentti jousimies aspect_squ jupiter kalat ,
 aspect_con chiron
mahdollisuus
tulla
viisaammaksi

no
joku sanois sen lyhyesti,
jotta  askendentti kuvaa sitä millä jalalla aamuun heräät,
otat sen vastaan..
öitä

Wou, nyt tuli asiaa! Kiitos - tähän täytynee hetken syventyä, mutta nämä vastaukset kyllä avaavat aihetta hyvin ja ihan uudestakin näkökulmasta minulle.

Tärkeimpänä tässä se, että pääsin kokonaan eroon tuosta kankeasta käsityksestä ja heh, ehkä jotenkin jopa tuntuu, että viimein lupa sille, että nousumerkki todellakin on tärkeä eikä mitään, mitä vain esitän.  Grin
9  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Horoskooppien välinen kemia-Gallup : 21.01.2022 14:50:03
1. Mikä aurinkomerkkisi on?

- Härkä

2. Mikä kuumerkkisi on, jos tiedät?

- Neitsyt

3. Mikä aurinkomerkki sytyttää sinut?

- Leijona, Jousimies, Neitsyt

4. Mikä aurinkomerkki on sinulle luotettava ystävä?

- Skorpioni, Oinas, Vesimies, Jousimies

5. Mikä aurinkomerkki saa sinut ristiriitaiseksi?

- Kaksoset, Vaaka, joskus Vesimieskin.

6. Mikä aurinkomerkki saa sinut näkemään punaista?

- Rapu, Kalat. Toisaalta, nuo sytyttävät merkit saattavat myös joskus saada tämän reaktion aikaan.  Grin

7. Mikä aurinkomerkki saa sinut tukahdutettua täysin?

- Rapu.

8. Mitä aurinkomerkkejä lähipiirissäsi on?

- Skorpioni, Oinas, Leijona, Vesimies, Jousimies

9. Kuinka tulet läheistesi kanssa toimeen?

- Hyvin.

10. Mahdollinen lisätieto/kommentti
10  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Minkä merkin kanssa tulette huonoiten toimeen? : 21.01.2022 14:41:48
Kaivelin vanhoja ketjuja ja tämä iski silmään, mielestäni tällaiset pohdinnat ovat aina niin kiinnostavia!

Itse pidän vähiten yleensä ravuista ja kaloista. Tuntuu, että monikaan ei ymmärrä tätä, koska yleisesti nämä merkit mielletään varsin ystävällisiksi ja helpoiksi tulla toimeen. Ovathan ne sitä toki monesti parhaimmillaan, mutta näiden merkkien huonoimmat puolet ovat itselleni suurin mahdollinen inhokki - takertuvaisuutta, yliherkkyyttä, mököttämistä, uhriutumista... No thanks! Ja ajattelisi toki aurinko-härän ja kuu-neitsyen bondaavan hienosti heidän kanssaan, mutta ei vain toimi itselläni. Liekö se sitten tuo nouseva veskari, joka on kyllä omassa persoonassani varsin suuri vaikuttaja. Jotenkin kyllä vierastan muutenkin näitä tavallisia elementteihin perustuvia olettamuksia yhteensopivuudesta - itse näen, että kyse on lähinnä siitä, mitä hakee muista ihmisistä. Minä haen erilaisia, voimakkaita persoonia, joilta voin oppia. Toki aina tarvii niitä, joiden kanssa on syvä ymmärrys, mutta ne löytyvät usein toisista maamerkkien edustajista.  Wink

Mutta onhan se niin, että kartalla on paljon tavaraa, jolla on merkittäviä vaikutuksia persoonaan, ja merkin ominaisuudet voivat näyttäytyä niin erilaisin tavoin eri ihmisissä.
11  Astro special / Yleistä / Miten käsitätte nousumerkin merkityksen? : 19.01.2022 13:47:20
Olen tätä aihetta jonkin aikaa jo pohtinut, koska tuntuu, että tästä on kaksi vähän ristiriitaista näkemystä: nousumerkki on "the mask", ensivaikutelma, merkitys katoaa ajan myötä, kun oppii olemaan oma itsensä (aurinko) tai merkki, joka kuvastaa eniten sinua (1. huone, kartan hallitsija) ensivaikutelmaltasi ja kenties ulkonäöltäsi, merkki jonka teemoissa on tarkoitus kehittyä ajan myötä, saattaa ilmetä paremmin vasta myöhemmällä iällä.

Usein olen kuullut tuota ensimmäistä näkemystä, mutta omalla kohdalla samaistun paljon enemmän tuohon jälkimäiseen. Jos nousumerkin merkitys kerta on niin vähäinen, että se on vain maski maailmalle ja siitä olisi kasvettava ulos, niin miksi se sitten nostetaan yhdeksi kolmesta suuresta merkistä, ja sijaintikin kuitenkin on oman persoonan kannalta melkoisen merkityksellinen?

Omalla kohdalla jotenkin tuntuu, että aurinkomerkkini kertoo sen, minkä tyylistä elämää todella haluan viettää ja millaisia asioita elämältäni haluan, mutta nousumerkki taas paljon siitä, millaisen olemuksen omaava tyyppi olen. Eli ei mitään toisiaan poissulkevaa, vaan täydentävää.
Sivuja: [1]