Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1]
1  Muita keskusteluaiheita / Unet / Toistuvat unet huvipuistoista : 26.11.2008 14:18:48
Osaako joku antaa selvitystä, mitä nämä unet voisi tarkoittaa?

Näen aina joskus unta huvipuistoista, usein kyse on samasta paikasta, joskus eri puistosta. Näitä huvipuisto unia on ollut useamman vuoden ajan.

Olen unessa yleensä puistossa jonkun kanssa, mutta en aina saman henkilön tai en tiedosta ollenkaan, kenen kanssa olen liikkeellä.

Sama, toistuva teema näissä unissa kuitenkin on.
Eli joka kerta tulee joku juttelemaan seuralaiselleni tms. niin, etten koskaan kerkiä mennä laitteisiin pyörimään. Itselläni olisi unessa kova hinku päästä laitteisiin, mutta aina pitää odottaa jotakuta tai tulee jotain esteitä. Huvipuisto kerkiää aina mennä kiinni tai aika loppuu muuten niin, etten pääse yhteenkään laitteeseen.

Viimeyönä näin taas tälläisen unen, edellisestä on useampi kuukausi aikaa.
2  Muita keskusteluaiheita / Unet / Käärmeet, leijonat, tiikerit : 13.10.2008 14:46:40


Osaisiko joku tulkita uneni?

Kävelin sateen jälkeen aurinkoisessa metsässä, jossa oli märkä hiekkatie, kauniita koivuja ja vehreää heinää.
Olin olevinaan Afrikassa, vaikka maisema oli ihan suomalainen ja näkemäni eläimet aasiasta afrikan lisäksi.

Näin metsässä vähän kauempana norsuja poikasineen, norsuissa oli sekä Intian- ja Afrikannorsuja. Selitin jollekin vieressäni kulkevalle niiden eroja. Vähän matkan päässä oli leijonaperhe loikoilemassa.
Tien vieressä oli tiikeriemo kahden pentunsa kanssa, tiikerit olivat pahasti nälkiintyneitä, varsinkin pennut.

Minun kävi niitä kovasti sääliksi. Sanoin tälle vieressäni kulkevalle (en tiedä kuka, en edes sukupuolta) että jos olisi mahdollista, syöttäisin itseni niille pennuille, jotta ne selviäisivät. Tiesin, että edessä on kolme isoa kuristajakäärmettä kuolemaisillaan. Olin mukamasti edellisenä päivänä nostanut ne vesilätäkön viereen, jotta ne saisivat ainakin juodakseen.
Menin lätäkölle ja heitin kituvat käärmeet perässäni kävelleille tiikereille, saisivat näin edes jotain ruokaa, mutta ne olivat vaan apaattisia, eivätkä syöneet käärmeitä. Käärmeille oli neulottu langasta putkimainen kaistale keskiruumiin ympärille, ja siinä oli kantokahva. Yhden käärmeen "vaate" oli punainen, toisen sininen ja kolmannella vihreä.

Maisema ja eläimet olivat kauniita, mutta tunnelma apea.
3  Muita keskusteluaiheita / Unet / Meri, huvila, hukuttaminen : 07.01.2008 15:46:30
Osaisiko joku tulkita viimeöistä untani?

Olin lapsuuden ystävättäreni kanssa meren rannalla olevalla huvilalla. Huvila oli kaunis, avara ja tunnelmallisesti sisustettu. Meressä oli ihanat aallot, vesi kirkasta ja turkoosin sävyistä sekä lämmintä. Ranta oli vaaleaa hienoa hiekkaa. Maisema aivan upea.

Rannalla oli isohko siisti laituri. Olimme ystävättäreni kanssa laiturin molemmin puolin meressä noin vyötäisiä myöten. Molempien edessä oli n. 11-12 vuotias tyttö, olimme olevinaan tyttöjen kanssa saman ikäisiä. Tytöt ilkeilivät meille koko ajan jotain ja olivat aikamoisia rääväsuita.

Katsoimme kaverini kanssa toisiamme ja äänettömästä yhteisestä päätöksestä tartuimme tyttöjen kurkkuun hukuttaen heidät.

Yritimme työntää tyttöjen ruumiita vedessä eteenpäin kohti avomerta, mutta liplattavat aallot toivat ne hiljalleen rantaamme. Päätimme teeskennellä, ettemme tiedä ruumiista mitään, jos joku kysyy. Tässä vaiheessa olimme ykskaks nuoria aikuisia, ehkä noin 25-vuotiaita.

Menimme huvilalle ja pohdimme asiaa. Samassa ulkoa kuului lasten ääniä. Noin 8-10 poikaa oli meressä kahlaamassa. Tajusimme heidän löytäneen ruumiit. Mainitsin niistä jotain, jolloin tajusin yhden pojan olevan avoimen ikkunan hyönteisverkon takana kuuntelemassa.

Pelkäsimme jäävämme kiinni näistä murhista. Sitten tuli siviilipukuisia poliiseja kyselemään, tiedämmekö poikien ilmoittamista vainajista. Yksi poliiseista oli pyörätuolissa. Laitoin hänen jalkojensa päälleen viltin ja toin lämmintä juotavaa.
Kielsimme tietävämme ruumiista mitään ja olimme olevinamme kovasti järkyttyneitä.

Poliisit eivät kerinneet löytää ruumiita, kun tuli iso monien metrien korkuinen aalto rannan suuntaisesti, ei rannalle, joka vei ruumiit pois.

Olimme helpottuneita, ettemme jääneet kiinni.

Siihen heräsinkin.

(Olen 38-vuotias, naimisissa oleva nainen, ei lapsia)

4  Muita keskusteluaiheita / Unet / Leijonat : 02.11.2006 12:08:03
Osaisiko joku tulkita?

Olin unessa jossain päin Helsinkiä. Ympärillä harmaita kerrostaloja ja välissä autotie jalkakäytävineen. Autoja ei ollut näkyvissä, vaan tiet olivat autiot. (En itse asu siellä)

Seisoin jalkakäytävällä, näin ystäväni kävelevän toisella puolella tietä jalkakäytävällä. Hänen perässään käveli iso naarasleijona, ensin ihan muuten vaan, mutta sitten kiinnostui ystävästäni. Huusin ystävälleni, että hänen on heti vaihdettava tien puolta, se puoli tiestä on naarasleijonan saalistus aluetta. Ystäväni juoksi tien yli ja leijona ei lähtenyt perään.

Tiessä tuli mutka oikealle, heti sen jälkeen oli jonkin liikkeen ovisyvennys. Nousin pari porrasta siihen syvennykseen varmuuden vuoksi leijonaa piiloon. Saman tien sinne päästyäni mutkan takaa hölköttelikin minun tien puoltani iso urosleijona. Se ei huomannut minua. Leijona jolkotti kesekelle tietä ja katsoi taakseen odottaen naarasta. Kun naarasleijona pääsi sen luokse, huomasivat ne minun piilottelevan siellä ovisyvennyksessä iso paperitollo suussa, jotteivat kuulisi hengitystäni. Heräsin säikähtäen

Kiitos etukäteen tulkitsijoille!
5  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: Tiikeri : 06.10.2006 07:38:51
Kiitos vastauksista. Sain miettimisen aihetta.

Laitan tähän vielä toisenkin voimakkaan unen, jonka näin parin päivän sisällä tästä tiikeriunesta. Löytyisikö tästä jotain lisäselvitystä?

Olin jossain oudossa paikassa, pienessä huoneessa jossa ei ollut muuta kalustusta kuin lamppu katossa ja pistorasian näköinen koko seinässä.

Koirani kuoli pari vuotta sitten.
Unessa veistin tässä oudossa huoneessa koirani takapäästä pieniä viipaleita, jotka piti työntää siitä pistorasiasta sisään. Koira kävi sääliksi. Syötin sille särkylääkkeitä, jottei sattuisi liikaa.

Sitten aloin miettimään, miksi viipaloin sitä reppanaa pikkuhiljaa, eikö olisi parempi tehdä kerralla loppu.

Otin kourallisen koirille tarkoitettuja särkylääkkeitä ja laitoin ne koiran suuhun samalla silitellen ja rapsutellen sitä. Samaan aikaan aloin sahaamaan koiran selkää sahalaitaisella leipäveitsellä tms. poikki. Koko ajan juttelin rauhoittavasti ja rapsutin toisella kädellä samalla kun sahasin toisella.

Unessakin ällötti näky, kun ensin nahkaan tuli leveä verinen haava ja vaaleat selkänikamat näkyivät. Veitsi ei meinannut pystyä selkärankaan, vaan veitsi vain raapi sitä luuta.

Onneksi heräsin tähän. Unessa oli painajaismainen olotila.

6  Muita keskusteluaiheita / Unet / Tiikeri : 04.10.2006 17:02:35
Osaisikohan joku tulkita??

Näin tässä eräänä yönä seuraavanlaista unta:

Olin kävelyllä metsäpolulla. Vähän matkan päässä meni toinen polku, jossa käveli joku nainen koiransa kanssa. Yht´äkkiä näin näiden polkujen välissä ison tiikerin, se kurkisti puskasta minua päin.

Jostain syystä tiikeri alkoi kulkemaan mukanani. Pelkäsin sen tekevän jotain pahaa kyseiselle koiralle kun tulimme samaan aikaan metsästä ulos. Tiikeri kuitenkin tervehti koiraa, niinkuin yleensä koirat tervehtivät toisiaan.

Tiikeri oli sitten mukanani kauppakeskuksessakin ym. Koko ajan pelkäsin sen tekevän jotain pahaa, mutta se käyttäytyi hyvin. Kaikki muut tuntuivat hyväksyvän sen täysin eikä pelänneet sitä. Vain minä en luottanut siihen. Varsinkin koirien tullessa vastaan, pelkäsin niiden puolesta.

Tiikeri kulki oikealla puolellani. Tunsin, että jos se kulkisi vasemmalla puolellani, niin kuin koirat opetetaan, hallitsisin sen paremmin.


(Olen onnellisesti naimisissa oleva 37v nainen, ei lapsia. Vakituinen työ, asiat kunnossa. Aiemmin on ollut koira, nyt ei.)
Sivuja: [1]