Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: maarita - 20.09.2006 20:35:19



Otsikko: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: maarita - 20.09.2006 20:35:19

Mikä neuvoksi? :smiley6600:

Lapsen jalkapohjiin ilmaantuu toistuvasti syyliä, joita joudutaan jopa poistamaan, kivuliaita kun ovat.

Löytyisikö kenelläkään pehmeämpää hoitoa kyseiseen vaivaan?


 :smitten:    maarita          :smitten:



Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Lari - 20.09.2006 20:52:57
Meidän pappa oli jostain oppinut tekemään syylänpoisto ainetta. Kylällä kiersi huhukin kerran, että pappa olisi myynyt reseptin lääkefirmaan. Olihan hän sitä sinne lähettänyt, mutte he eivät saaneet aineesta selkoa että mitä se oli   :)

Ihan tarkaa reseptiä en osaa heti sanoa, mutta se haisee pahalle. Siinä on tervaa, hiivaa, vettä, herne rouhetta. Se annetaan käydä lämpimässä ensin että hiiva alkaa toimia. Sitten sitä levitetään iholle ja suojataan muovikalvolla teipaten. Syylien määrästä riippuen aikaa kuluu 3-7 päivää ja sen jälkeen syylät alkavat lähteä pois. Toimii aina syyliin ja joihinkin muihin ihojuttuihin.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: maarita - 20.09.2006 21:01:45

Kuulostaa aikas vahvalta. Varmaan tepsisikin.

Mutta miten saisi eläväisen lapsukaisen olemaan viikon jalka pahanhajuiseen mössöön teipattuna, siinäpä kysymys?

Mikäs estää kokeilemasta. Kiitos vaan vinkistä, Lari :smitten:


 :smitten:    maarita        :smitten:


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Lari - 20.09.2006 21:07:17
Jalkapohja on tietenkin ikävä paikka tuollaiselle aineelle. En ole ihan varma sen toimivuudesta jos sitä käyttäisi vain yö aikana.

Itse taisin olla 4-5v. kun molempien jalkojen takaosat olivat täynnä syyliä. Niin minä vain selvisin kun äitikkä tämän teki. Sitten hän on ihmeissään muistellut, että kun en edes kitissyt siitä operazuunista.

Se on kuitenkin hyvä aine. Siskoni on minua vanhempi, eikä ole kauaakaan kun hän käytti tuota ainetta sormeensa jossa syylä.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: MetalLady - 20.09.2006 21:08:28
Syylähoitojen tehosta ei vieläkään näyttöä

Erilaisten syylien hävittämiseen tähtäävien hoitojen tehosta ei vieläkään ole kunnollista tieteellistä näyttöä, toteavat aiheesta tehtyjä tutkimuksia tarkastelleet kirjoittajat BMJ-lehdessä. Heidän mukaansa useimmat syylien paikallishoidon tehoa selvittäneet tutkimukset ovat heikkolaatuisia, eikä esimerkiksi monien lääkevoiteiden tai valohoidon tehosta voida katsauksen perusteella sanoa olevan näyttöä. Eniten todisteita oli salisyylihappovoiteiden tehosta ja turvallisuudesta. Kuudessa eri tutkimuksessa voiteen todettiin parantavan syyliä noin kolmella potilaalla neljästä, kun verrokeista alle puolella syylät hävisivät. Jäädytyshoidon on uskottu auttavan silloin kun salisyylihappovoiteesta ei ole apua, mutta tutkimusten perusteella sen tehosta ei ole näyttöä. Tutkijat huomauttavat, että esimerkiksi valohoito ja laserhoito saattavat kuitenkin tulevaisuudessa osoittautua tehokkaiksi menetelmiksi. Katsaustutkimuksessa tarkasteltiin 50 satunnaistettua ja eri hoitomuotoja vertailevaa tutkimusta. Vain kahta näistä pidettiin korkeatasoisina.
Uutispalvelu Duodecim
(British Medical Journal 2002;325:461)



--------------------------------------------------------------------------------

Syylät ovat papilloomavirusten aiheuttamia hyvänlaatuisia ja melko yleisiä ihokasvaimia. Niitä esiintyy eniten kasvoissa ja käsissä. Syylät häviävät useimmiten itsestään ajan kuluessa ja siksi niiden hoidoksi suositellaan usein yksinkertaisesti aikaa. Kasvoissa ja käsissä syylät voivat kuitenkin aiheuttaa kosmeettista haittaa ja jalkapohjan syylät saattavat olla kivuliaita.

Ootko varma ettei ne ole känsiä?


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: MetalLady - 20.09.2006 21:11:26
Apoteekista saatava aine Verucca syylävoide.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Rachel - 20.09.2006 22:42:51
Ensinnäkin lapsilla on useimmin syyliä kuin känsiä. Syylät ovat viruksen aiheuttamia ja känsät hankauksen ja jalkaterän virheasennon aiheuttamia. Känsiä esiintyy useimmin aikuisilla ja vanhuksilla, harvemmin lapsilla. Lapsilla känsiä esiintyy, mikäli kyseessä on todella huomattava jalkojen virheasento, yleensä tämä vain kehitysvammaisilla.

Syylissä on kukkakaalimainen pinta, nipistää kun painaa syylän ympäriltä. Känsä on kovaa hyperkeratoosia eli kuollutta ihosolukkoa, joka on kartiomaisesti kasvanut ihon sisään. Känsä sattuu kun sitä painaa päältä päin.

Känsän saa samantien pois osaavan jalkaterapeutin tai jalkojenhoitajan luona. Syylää poistetaan monella eri tavalla, esim; jäädyttämällä (vaatii monta hoitokertaa), apteekista saatavilla omahoitotuotteilla (varottava vahingoittamasta tervettä ympäröivää ihoa, sillä syylien omahoitotuotteet ovat syövyttäviä), haudehoidolla (hauduttava sidos jalkaterässä viikon ajan. Sidoksen kastelu kielletty urheilun ja muun hikoilua aihettavan aktiviteetin lisäksi. Tämän jälkeen syyläkudosta voi poistaa paljon ja kivuttomasti alan ammattilaisen toimesta. Ei siis omahoitona kotona suoritettavaksi!) tai mekaanisesti (poistetaan kivuttomasti syyläkudosta kerran viikossa jalkaterapeutin tai jalkojenhoitajan toimesta sekä kotona viilaamalla). Itse suosittelen nuorelle ihmiselle viimeistä vaihtoehtoa, sillä se on kivuton, ei vaadi paljon omahoitoa sekä tehoaa melko nopeasti.

Koska syylä on virus, joskus pelkkä mekaaninenkin ärsytys voi saada sen tuhoamaan itse itsensä. Esimerkiksi syyläkudoksen repiminen/viilaaminen paperiviilalla. MUISTA EHDOTTOMASTI KÄSIEN PESU/DESINFIOINTI SYYLÄN HOIDON JÄLKEEN, jottei virus leviä muihin perheenjäseniin.

Tulipas paatoksella... :)


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Elämänilo - 20.09.2006 23:05:23
Löytyisikö kenelläkään pehmeämpää hoitoa kyseiseen vaivaan?
Syylissä on kukkakaalimainen pinta, nipistää kun painaa syylän ympäriltä. Känsä on kovaa hyperkeratoosia eli kuollutta ihosolukkoa, joka on kartiomaisesti kasvanut ihon sisään. Känsä sattuu kun sitä painaa päältä päin.

Hei "maarita"

Kosmetologi tai jalkojenhoitaja
voi poistaa ne kivuttomasti
lansetin ja hapon avulla
- 3-6 viikon ajan; käynti kerran viikossa
- syylän juuri työntyy vähitellen ulos
- emosyylän ympärillä on yleensä
paljon pikkusyyliä
- kaikki pienet mustat pisteet on saatava pois
- hoitoa jatkettava siis riittävän kauan,
jotta saadaan pysyvä apu



 :smitten:   (http://Elämänilo)    :smitten:


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: MetalLady - 20.09.2006 23:06:08
Mulla itellä pentuna oli yksi känsä jalkapohjassa, lähellä ukkovarvasta. Sain siihen lääkettä ja se lähti sen siliäntien, syyliä mulla ei ole ollut koskaan.
Aikuisena mulle ilmestyi varpaaseen känsä, ei muuta kuin apteekkiin ostamaan lääkettä, ei ole taas känsiä näkynyt pitkiin aikoihin. :)



Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: *Kide* - 21.09.2006 16:00:18
Poistin toisen tyttäreni päkiästä 5 centin kokoisen syylän tavallisella taululiidulla  :D eli taululiitua tahkottiin syylään mahdollisimman usein päivän mittaan ja niin, että liitua jää syylän "kukintoon" (rosoihin). N.vk ja yks aamu tyttö tuli kauhuissaan alas, että se lähti ja on kauhea reikä jalassa ja mikä ällättävintä, sitä syylää hän ei löytäny petivaatteistaan  :buck2: vaidoimme sitten lakanat ja imuroimme  ::)
Toisella tyttärelläni oli sormessa, kynnen vieressä myös herneen kokoinen syylä, joka sai lähtöpassit taululiidulla myös!


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: napakettu - 25.09.2006 11:14:58
Poikaystävälläni on ollut hirveästi syyliä jalkapohjissa ja sormissakin...hoitona annettu apteekin rasvaa ja jäädytystä, joka kuulemma oli todella kivulias vielä pitkän aikaan kun puolet pottuvarpaasta näytti olevan ihan kuoliossa. Tuota sitten näytimme homeopaatille joka myös tekee muita luontaishoitoja ja hän oli sitä mieltä että syylät ovat vain jonkinlaisia elimistön reaktioita...eli kun ei ole aivan tasapainossa niin kroppa puskee ulos kaikenlaista. Poikaystävälläni on herkkä vatsa/suolisto joka reagoi iho-ongelmina kun ei pysty käsittelemään kaikkia "myrkkyjä" joita syömme eli mm. valkoista sokeria ja kaikensortin pikaruokaa. Nyt tilanne hänellä parempi kun muutoksia on tehty ruokavalioonkin jne. eikä vain hoidettu pelkkiä syyliä.....jostainhan nekin johtuvat.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: maarita - 25.09.2006 17:30:06


Tuostapa olen ihan samaa mieltä.
Että koko kehon epätasapainosta silloinkin on kyse, jos kaikenmaailman iho-ongelmat, syylätkin, kukkivat.

Silloin juuri homeopaattinen kokonaishoito on varmaan se pisimmälle vaikuttava hoitomuoto.
Sen lisäksi tietysti asiantunteva näkyvän, esim. syylän poisto jalkojenhoitajalla.

Ja jälleen kerran todettava, myös kaikki mitä suuhumme laitamme vaikuttaa myös ihoon ja sen vastustuskykyyn.
Kun koko keho tasapainottuu, se pystyy itse eliminoimaan siihen pyrkivät vieraat viirukset ja bakteerit.


 :smitten:    maarita          :smitten:


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: luminant mermaid - 17.05.2007 17:56:29
Voikukan nestettä syyliin! ::)

Nyt kun alkaa olla voikukka-aika, minä ainakin löydän avun syylien poistoon. Kukkavarsi poikki ja valkoista nestettä laitetaan syylän päälle pari kertaa päivässä. Ei mene monta päivää kun syylä on poistunut. Tänään kokeilin eka kertaa koko talven vaivanneeseen syylään jalkapohjassa. Talven aikana kokeilin greippitippoja öljyyn sekoitettuna (ei mitään tapahtunut) ja sitten Verruxia apteekista (tuli todella kipeä reikä, muttei syylän sydän irronnut). Katsotaan miten nopeasti voikukalla lähtee, aikaisemmat kokemukset todella hyviä, käsistä aina lähtenyt muutamassa päivässä.

Suosittelen lämpimästi!  :)   :smitten:


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Ippuska - 17.05.2007 18:10:46
Voikukka, taululiitu... - hyviä vinkkejä!

Itseltäni sain vihdoin päkiästä syylän irtoamaan Cornina-laastareilla (apteekista). Sisältää 40% salisyylihappoa.
Leikkasin isosta laastarista pieniä täsmäpaloja syylän päälle ja nousihan se sieltä, juurineen päivineen  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: mammamma - 17.05.2007 18:42:23
Mulla tehosi Pepsodent ja ilmastointiteippi - takas ei ole tullut, ja tästä on aikaa jo kohta 20v  :D


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Kurpitsa - 20.05.2007 10:38:00
Syyläjuuri.. Nimi varmaan juontaa juurensa syylien poistosta :)
http://www.tts.fi/Eliaksenyrttitarha/kasvit/syylajuuri.htm

Aamusyljellä kun käsittelee syyliä niin silläkin lähtee ihan hyvin.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Ippuska - 20.05.2007 11:35:22
Syyläjuuri.. Nimi varmaan juontaa juurensa syylien poistosta :)
http://www.tts.fi/Eliaksenyrttitarha/kasvit/syylajuuri.htm

Aamusyljellä kun käsittelee syyliä niin silläkin lähtee ihan hyvin.

Hyvä linkki, sitä kautta saa paljon tietoa muistakin ihanista kasveistamme - niiden vaikutuksista  :-* :D KITOOOOOOOS!

Aamusylki on se edullisin hoito, NYT vasta tuonkin tiedän - KIITOS  :smitten:

Tosin toivon, ettei enää syylä uusiudu  :knuppel2:



Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Daniella - 21.05.2007 10:36:16
Minulle tuli lapsena paljon syyliä, niitä oli sekä jalkapohjissa että käsissä. Äitini osti luontaistuotekaupasta osterivinokaskapseleita ja muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen kaikki olivat hävinneet. Jaksan aina ihmetellä kuinka kivuliaisiin ja epämiellyttäviin menetelmiin ihmiset suostuvat syyliä hävittäessään, kun näin helppo ja kivuton konstikin olisi käytössä  :coolsmiley: Voin suositella kaikille tätä keinoa, toimii  :)


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Kurpitsa - 26.05.2007 21:18:43
Tällästä vinkkeliä tuli vastaan syylien poistoon:
http://www.herballegacy.com/id174.htm

Itseä kyllä kiinnostaa enemmän tuo luomien poisto ja siihen etsinkin konsteja.
Syyliin ja luomiin oli tuolla monenlaista vinkkiä esimerkiksi halkaistu valkosipuli luomen tai syylän päälle ja vaihdetaan aina uuteen kunnes kuivuu.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Elektra - 13.06.2007 10:45:00
Kääks!  Onpas se pepsodentti hurjaa myrkkyä! Silläpä meillä ei sitä käytetä edes hampaanpesuun  ;D


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Milan - 13.06.2007 13:09:07
Mahtaiskohan tuo osterivinokas auttaa känsään???

Kurpitsa, jos löydät hviä vinkkilöitä luomen poistoon niin kerro ihmeessä!


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Rohana - 13.06.2007 13:34:52
Mulla kanssa känsä niin kettumaisessa paikassa jalkapohjassa, että vinkkejä kiitos känsänpoistoon.  :)
Muistaako kukaan miten piti tehdä se vanhan kansan konsti että niin monta syylää/känsää kuin on, niin tehdä solmuja johonkin lankaan ja haudata jonnekin ja kun lanka on mädäntynyt (?) syylien piti olla poistunut? En harmi muista tätä kunnolla enää, lapsena mummolta kuulin.. :o


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Casperiina - 18.04.2010 18:15:19
Itse saan homeopaattista hoitoa (moneen eri vaivaan). Joka tapauksessa ensimmäisenä lähti syylät kuihtumaan, mikä antoi selkeästi näyttöä, että tuo homeopatia toimii. Pahimmat vaivat on vielä jäljellä, mutta tosiaan, syylät kukistettu!  ::)


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: pioninkukka - 22.04.2010 20:59:18
Hei,

Jalkapohjissa olevat syylät ovat tosi kivuliaita.
MInä pääsin niistä aikoinaan teini-iässä lopullisesti eroon äitini neuvoilla eli: iltaisin tuputetaan syyliä pumpultupolla, jossa on ihan tavallista  etikkaa. Enää en muista kaunako siiihen meni, että syylät katosivat, mutta takaisin eivät tulleet. Tämä keino on kuulemma vanha perinteinen hoitotapa syyliin, näin äitini kertoi.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: May - 30.05.2012 13:07:29
Eteeristä Tea Tree -öljyä tippa syylän/känsän päälle muutaman päivän kuurina, useita kertoja päivässä. Viereistä ihoaluetta eli tervettä ihoa kannattaa varoa. Myös eteerinen sitruuna on hyvä.

Ja täsmennykseksi vielä, nämä eteeriset öljyt on siis niitä pienen pieniä pulloja, joissa on esim. saunatuoksuja jne. Löytyy mm. luontaistuoteliikkeistä.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: Indium - 30.05.2012 15:48:23
Osterivinokkaan ym. syylävinkkien känsiin soveltamista miettineille: Syylä on ihon paikallinen sairaus, känsä taas kovettuma jonka iho kasvattaa kun tietty kohta hiertyy jotenkin enemmän kuin pitäisi. Itsellä ollut känsät jalkapohjissa koko sen iän mitä kävellyt oon, kun oon tämmönen höhlänivelinen ja ontuva tapaus. :buck2: Niihin ei pysyvästi auta muu, kuin yrittää saada oikeampia tapoja kävellä (voin kertoa että juuri sen kautta melkein on nähtävissä jo toivoa, että nuo vielä häipyy kokonaankin! :D ) ja samaan aikaan jalkakylvyillä pehmentää ja tosi hellästi hioa pois. Ei oo sen kummempaa lääkettä, koska känsä ei oo sairaus.  :)

Syyliäkin välillä on mulla ollut ja aika häijyjäkin, lähteneetkin kyllä ja tällä hetkellä ei ole ainuttakaan. Muistan luontaistuotteita kyllä syöneeni niihin, ja yleiskuntoni ja mielenlaatunikin on tätä nykyä paremmat kuin silloin kun niitä puski, varmasti tekee nuokin paljon.


Otsikko: Vs: Syylät jalkapohjassa
Kirjoitti: May - 30.05.2012 21:54:50
Syylä on ihon paikallinen sairaus, känsä taas kovettuma jonka iho kasvattaa kun tietty kohta hiertyy jotenkin enemmän kuin pitäisi.

Tosiaankin, taitaa mennä  monella kirjoittajalla - itselläni myös - puurot ja vellit, eikun syylät ja känsät sekaisin :)