Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: J - 23.02.2020 11:44:49Otsikko: Voiko joku olla syntynyt "onnettomien tähtien" alla?
Kirjoitti: J - 23.02.2020 11:44:49
Tuntuu kuin joidenkin ihmisten kohdalle sattuisi toinen toistaan erikoisempia negatiivisia tapahtumia pitkin elämää, asioita joihin ei voi itse vaikuttaa. Ei välttämättä mitään valtavan dramaattisia, mutta kuitenkin selkeästi huonoja.
Ja toisaalta tuntuu, että joidenkin elämät soljuvat hyvinkin helposti onnistumisesta toiseen ilman sen suurempia ponnisteluita.

Siis toisten kohdalla kaikki johon koskee muuttuu kullaksi ja toisilla pas**ksi. Miksi näin? Puhtaasti vaan sattumaa? Voiko huonoa tuuriaan muuttaa? Onko tämä kohtalo? Karma?


Otsikko: Vs: Voiko joku olla syntynyt "onnettomien tähtien" alla?
Kirjoitti: Varjotar - 23.02.2020 19:29:33
Osko karmaa? Verivelkaa?


Otsikko: Vs: Voiko joku olla syntynyt "onnettomien tähtien" alla?
Kirjoitti: sideman - 24.02.2020 01:09:38
Luultavasti tosiaankin riippuu praarabdha-karman laadusta eli siitä kaiketi lähes äärettömän saMcita-karmavaraston (~sañtshita) eli kokonaiskarman osaklöntistä joka on
tarkoitettu koettavaksi kyseisen elämän aikana. Lienee kuitenkin mahdollista että praarabdha-karma sisältää sekä "hyvää" että "huonoa"*
karmaa. Mutta tuo on kyllä hieman epävarma "tieto"...

(Lisäys) Ai niin, yogasuutrassahan se todetaan "selvästi":

karmaashuklaakRSNaM yoginas, trividham itareSaam; eli jotensakkin silleen että: (valaistuneen) joogin karma on (neutraalia?**) ei-valkoista (a-shukla), ei-mustaa (a-kRSNa; a-krishna), muiden on kolmenlaista (valkoista, mustaa ja kaikkea siltä väliltäkö?).

* Ainakin ns. hinduille kaikki karma lienee negatiivista, koska se edellyttää syntymistä tähän matoiseen, mm. koronaviruksen
saastuttamaan maailmaan nauttimaan tai kärsimään karman hetelmistä?

** Ei edellytä jälleensyntymää?