Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: Hiisitär - 27.07.2006 09:09:50



Otsikko: Delfiinit
Kirjoitti: Hiisitär - 27.07.2006 09:09:50
Katsoiko kukaan eilen 26.7. MTV3:lta dokumenttia delfiineistä? Se oli hyvin mielenkiintoinen.

Delfiinit ovat valaiden ja ihmisten lisäksi yksisieluinen laji, eli saman delfiinin sielu syntyy uudelleen ja uudelleen, kunnes se kokee valaistumisen. Näillä olennoilla on omat persoonat/egot/roolit kuin ihmisillä ja heitä sitoo samat karman lait ja vapaus tietoisiin valintoihin. On aika hauskaa, että ihmiset etsivät ulkoavaruudesta uusia rotuja, vaikka maan päällä tällainen toinen rotu uiskentelee merissä.  ;)

Dokumentissa nuo yksisieluisuuden piirteet olivat hyvin esille. Delfiiit tekivät tietoisia havaintoja esimerkiksi vammaisista lapsista tunteidensa ja älyn perusteella, ja toimivat sen mukaisesti. Tutkimukset tukevat käsitystä, että delfiinit ovat itsetietoisia olentoja - ne siis tajuavat olevansa delfiinejä ja yksilöitä.
Kuka muistaa vielä sarjan Flipper? Sarjassa mukana ollut mies kertoi, miten alkuperäinen Flipper ei enää kestänyt paineita vaan teki itsemurhan. Se ui tämän miehen luo, katsoi häntä silmiin ja vetäisi kerran henkeä. Sen jälkeen delfiini ei enää hengittänyt vaan tukehdutti itsensä (delfiineillä hengitys ei ole automaattinen toiminto kuten meillä, vaan tahdonalainen toiminta).
Myös seksuaalisuus ja seksin edustama kundaliinienergian ilmentymä tuli dokkarissa esille. Kerrottiin, että eteenkin urosdelfiinit turhautuvat vangittuina seksuaalisesti ja muuttuvat hyvin aggressiiviseksi. Samaahan näkee meillä ihmisillä esimerkiksi vankiloissa, jossa miehet turhautuvat niin, että raiskaavat toisiaan. Naisvankiloista en ole tällaisia tapauksia kuullut, vaikka naisetkin varmasti turhautuvat (myös naarasdelfiineillä esiintyi turhautumista, mutta se ei tullut ulos noin vahvasti). Seksuaalisuus on siis valtava voima, jota on tarve tuoda ulos ja käyttää.

Seksuaalisuuteen vielä liittyen, dokkarissa merelle lähti porukka henkisen tien kulkijoita uimaan delfiinien kanssa. Eräs naisista kertoi, että hänen ohitseen ui koko ajan uroksia, jotka näyttelivät sukukalleuksiaan hänelle. Nainen koki asian niin, ettei mitään saisi tuomita, mutta minulle tuli lähinnä mieleen vain räävittömät teinipojat, jotka pelleilevät ulkopuolisten, heitä ymmärtämättömien kustannuksella :D Muistan tapauksen, kun yläasteellemme tuli tutustumaan espanjalaisia. Olin itse luokassa, jossa oli minun lisäksi 5 tyttöä ja 24 poikaa. pojathan huutelivat ties mitä hävyttömyyksiä näille espanjalaisilla tytöille, eiväthän he ymmärtäneet kieltämme.


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Marion - 27.07.2006 09:18:19
Voi, unohdin kokonaan koko ohjelma, kun päätin lähteä matto pyykille. Nyt harmittaa koko juttu. Niin kun minun piti katsoa se.  :-\  :(


 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Ippuska - 27.07.2006 12:11:53
Nyt kyllä harmittaa kun en huomannut k.o. ohjelmaa, toivottavasti se tulee uusintana!
Kiitos AthaMaarit selostuksestasi, tuo korvasi osin vahinkoa  :smitten:


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: sawotar - 27.07.2006 14:02:35
Kyllä katsoin  :smitten: siis aivan ihania otuksia ja ois itekkin halunnut päästä uimaan niiden kanssa


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: aQuarius~ - 27.07.2006 14:15:10
nyt harmittaa kun en katsonut dokumenttia  :(  Delfiinit ovat ihania!

Lainaus
Kuka muistaa vielä sarjan Flipper? Sarjassa mukana ollut mies kertoi, miten alkuperäinen Flipper ei enää kestänyt paineita vaan teki itsemurhan. Se ui tämän miehen luo, katsoi häntä silmiin ja vetäisi kerran henkeä. Sen jälkeen delfiini ei enää hengittänyt vaan tukehdutti itsensä (delfiineillä hengitys ei ole automaattinen toiminto kuten meillä, vaan tahdonalainen toiminta).


Kiinanpalatsikkoiratkin pystyvät tappamaan itsensä lopettamalla hengittämisen. Näin ainakin olen kuullut sellaisen omistajilta! Kiinanpalatsikoira voi surra esimerkiksi omistajansa menehtymistä niin paljon että tekee itsemurhan...


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Lion paradoxal - 27.07.2006 16:03:50
Katsoin loppua ja minusta tuli heti television vanki!
Todella ihania eläimiä, vaikken muuten ole niistä kiinnostunut hirmuisesti.
Veden alla on niin herkkä tunnelma...  :smitten:
Mie en halua syödä tonnikalaa... jotenkin yhdistän sen lajin delfiineihin. Julmaa kuinka tonnikaloja lahdataan, että me saisimme niitä pizzan päälle tölkistä. Tonnikalat ovat yllättävän mielenkiintoisia, eivät mitään massatavaraa... näin niistä joskus jonkun dokkarin kanssa...

SuPi


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: astrofriikki - 27.07.2006 20:58:56
Eläinrakkaana ihmisenä katsoin dokumentin ja huomasin jälleen kerran olevani väärällä alalla  :)
Dokumentissa delfiinien älyä verrattin jopa ihmisen kykyyn hahmottaa älyn ja tunteen kautta tilanteita(kuten AthaMaarit jo totesikin). Kiehtovaa. Eikä kaikki delfiinien opit voi ollakaan mallioppimisen kautta opittua.

Ohjelman alussa oli hauska kohtaus kun eräs mies 'keskusteli' tai paremminkin 'väitteli' delfiinin kanssa haluaako delfiini lisää kalaa.

Aivan mahtavia eläimiä ! :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: enska - 27.07.2006 21:20:36
Kiusaus on liian suuri..onko kukaan lukenut delfiinien roolista teoksessa Linnunradan käsikirja liftareille??  ;) ;)


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Fiona - 27.07.2006 21:28:26
Kirjoittanut: AthaMaarit
Lainaus
Delfiinit ovat valaiden ja ihmisten lisäksi yksisieluinen laji, eli saman delfiinin sielu syntyy uudelleen ja uudelleen, kunnes se kokee valaistumisen. Näillä olennoilla on omat persoonat/egot/roolit kuin ihmisillä ja heitä sitoo samat karman lait ja vapaus tietoisiin valintoihin. On aika hauskaa, että ihmiset etsivät ulkoavaruudesta uusia rotuja, vaikka maan päällä tällainen toinen rotu uiskentelee merissä.

Buddhalaisuuden mukaan? ???


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Hiisitär - 28.07.2006 08:36:06
Lainaus
Buddhalaisuuden mukaan?

Buddhalaisuus on yksi uskonto, joka on säilyttänyt osana itseään tuon universaalin jälleensyntymisen lain, samoin hindulaisuus. Muista uskonnoista se joko puuttuu tai se on heitetty ajan saatossa romukoppaan, kuten kristinuskon kohdalla (Jeesushan puhui siitä, miten olemme Valon Lapsia ja synnymme aina uudelleen ja uudelleen, kunnes palaamme takaisin Valoon. Valoon palaamista voi nimittää sitten vaikka valaistumiseksi, mutta yhtä hyvin vaikka kotiinpaluuksi ;) )

Tai siis minulle tulivat nyt jälleensyntymisopista mieleen vain buddhalaisuus ja hindulaisuus, pyydän anteeksi jos unohdin sieltä jonkun...  :D


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: pirjeta - 30.07.2006 01:25:58
Tutkijat ovat selvittäneet, että jokaisella delfiinillä on yksilöllinen kutsuääni eli "nimi", jonka delfiini keksii itse nuorena yksilönä ja kertoo muulle laumalle. Muu lauma käyttää tätä "nimeä" kommunikoidessaan ko. yksilön kanssa. Tutkijat myös ovat sitä mieltä että delfiinit kommunikoivat ääntelyn lisäksi kaikumittauslaitteellaan. Ovat sitä mieltä että sen lisäksi että hahmottavat sillä ympäristöään, voivat myös lähettää ja vastaanottaa kolmiulotteisia kuvia, "viestejä" toisilleen. Langaton viestintäkö uutta siis  ;D?

On myös selvitetty että miekkavalailla on erilaisia murteita riippuen siitä, missä päin niiden reviirit sijaitsevat ja ovatko ne rannikon vai avomeren valaita. Parhaillaan selvitetään sitä, onko miekkavalaillakin yksilölliset "nimet" laumassa.


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 30.07.2006 08:34:00
Delfiinit ovat valaiden ja ihmisten lisäksi yksisieluinen laji, eli saman delfiinin sielu syntyy uudelleen ja uudelleen, kunnes se kokee valaistumisen.

*Hmmmm.. näitä pitänee tutkia tarkemmin.. ovat kiehtoneet tässä pari vuotta.. :coolsmiley: nähty livenä Israelissa, mutta Atlantilla lähinnä olikos se pullokuonovalaita. Ja Särkänniemessä ja Kanarialla tietty esityksinä.. ::)

Olen lukenut Lindforsin kirjan ja toivonut että miesyksilöt olisivat olleet sitä (kivoja sielunrakkauksia).. tuli vähän muuta komplikaatiota.

Mietinkin tänään tuota jonnekin kuulumista, eli kun matkoilla on niin luontevaa olla, lienee koko Maapallo eräs trippi vain..


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Oikku67 - 14.11.2006 19:37:04
 :'( Surullista..


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: enska - 14.11.2006 20:56:44
 :tickedoff:  :'( :tickedoff:  :'(  :tickedoff:  :'( :tickedoff:  :'( :tickedoff:  :'(
..ja mitä v###ua varten se poikanen piti suolestaa?  :tickedoff: :tickedoff: :buck2: :buck2:


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: täysikuu - 14.11.2006 21:52:50

Niin ne ihanat meren olennot aivan syyttömät, harmi etteivät pelastuneet suuremmille vesille :smitten:
Luin juuri myös tuon uutisen.


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Chandra - 14.11.2006 22:07:45
 :'(

Näin delfiinien kohtalon uutisista ja tuli niin surullinen olo.
Kerrottiin miten todennäköisesti poikanen oli jäänyt verkkoon,ja kun delfiinit auttavat toisiaan,oli vanhempikin kuollut.Eivät päässeet välillä pintaan,mikä niille tarvis.

En oikein tiedä mitä ajatella.Ei kai kalastuksesta elantoaankaan hankkivaa voi syytellä.Ensimmäisenä kuitenkin kiukku suuntautui sinne suuntaan.Miksei edes luonto ratkaissut näitten kyläilijöitten kohtaloa,vaan taas ihminen!


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 14.11.2006 23:33:06
Miksei edes luonto ratkaissut näitten kyläilijöitten kohtaloa,vaan taas ihminen!

Hmm niin, mutta kuuluuhan ihminenkin luontoon.  ::) Vaan sitähän se juuri on, että moni on siitä niin erkaantunut...


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: valoveli - 15.11.2006 00:24:49
Surullista kyllä.

Nämä varmaan saivat tehtävänsä täytettyä.
Jatkavat sitten toisissa ulottuvuuksissa.


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 15.11.2006 01:01:41

Nämä varmaan saivat tehtävänsä täytettyä.
Jatkavat sitten toisissa ulottuvuuksissa.

Näin juuri.  :angel:


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: Chandra - 15.11.2006 12:13:21

Niin,ihminen kuuluu luontoon,tiedän sen.Minulle luonto on rakas ja kuten kirjoitin,kalastus on joillekin keino hankkia elanto.Eli en nyt sitä pui.

Mutta kun tuntuu vaan,että ihmisistä ei täällä ole kuin haittaa.Kaikki pitää repiä ja muuttaa rahaksi,mikä suinkin luonnosta irti saadaan.
Jokainen voi toimia vain omalta osaltaan.Paljon ei ole sananvaltaa päättäjien edessä.
Mutta uskon,että tämänkin asian ratkaisevat ihmistä viisaammat voimat.
Surullinen olo tuli kuitenkin. :'(


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: metsätonttu - 15.11.2006 17:40:02
Niin. Huonosti ovat ihmiset hoitaneet tätä suurta luonto-oliota.

Mitenhän 'sen' olo olisi ilman tätä 'jumalan siementä' ihmistä?


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: selkälokki - 15.11.2006 17:52:25
 :'( :'( :'(
Kyllä on niiiin surullista...



Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: taria - 15.11.2006 20:21:12
Surullistahan se on..
mutta uskon kanssa, että ne saivat tehtävänsä suoritettua.. lähettiväthän ne viestin ihmisille ja aiheuttivat paljon iloa ja ihastusta näillä vesillä..  :)

 :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Vs: Delfiinit
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 06.12.2009 18:05:18
alan olla valmis kurssille..

 :D

August 8 - 14, 2010


Come to the tallest mountain in the world to meet your Star friends within and above the earth travelling in the brilliant star-studded Sky of the Big Island. Sitting comfortably under the constellations at night, we will gather at the top of Sky Island Ranch to call in the ETs to share their Light and thoughts with us. We acknowledge our kinship with them and understand that this is the time to reconnect for the fulfillment of our work on Earth and with humanity.


Are you a Walk In? Are you here on Earth to be part of the changes? It is time now to bring our energies together to create the new and beautiful reality that lives deep in our hearts.
Hawaii is a mystical place in the middle of the Pacific Ocean, believed to be the pyramidal remains of ancient Lemuria. The Children of Mu still reside here.

We will participate in Time Travel to meet our ancestors and enter parallel realities to access the future of the world. A future based on our actions taken now.

To confirm our path and to immerse ourselves in laughter and joy the dolphins join us each day to share their wisdom and activate our compassion and gratitude. They are a civilization that lives within Higher Consciousness and they are happy to take us there.

This is a week for those who are ready to move ahead and experience alternate realities of future worlds while immersing ourselves in the beauty and significance of the natural world at the Ranch and in the ocean. We will observe and honor many symbols and signs while experiencing interdimensional ways of living.


Included: Accommodations at Sky Island Ranch (shared occupancy) or if you prefer a private room and bath, we will accommodate you in a nearby garden hotel; days on the beaches to sun and swim; four boat trips with lunch to meet the dolphins in their warm ocean world; outdoor fire circles at night under millions of brightly shining stars; daily sessions with Joan and visionary artist, Jean-Luc; messages of wisdom and empowerment in a healing environment where you feel joy and fulfillment as we have FUN together. Seven days ~~ Cost: TBA