Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Kirja- ja linkkivinkit => Aiheen aloitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 21.07.2006 10:44:33



Otsikko: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 21.07.2006 10:44:33
hm


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Lari - 21.07.2006 11:08:23
Jäi vaan askarruttamaan kun monella on tämä yksi oppi jonka ovat löytäneet ja sillä saavat mielenrauhansa ja selityksensä, ja itse olen lukenut aika monta teosta ja "sovellan" niitä sitten.

Esimerkiksi jehovalaisten ja joogaajien maailmankuva on täysin ristiriidassa; toisille tulee paratiisi maapallon päälle, jota saatana koettelee, ja toisille tavoitteena on hengen vapautuminen (johonkin aineettomaan ulottuvuuteen) kun maapallo on kärsimysten paikka.

En ole lukenut oikeastaan mitään nuista, mutta teen niinkuin sinä. Sovellan sitä mikä tuntuu oikealta. (Bhakta jooga eli (*muistinkohan oikein*)Rakkauden joogan olen lukenut netistä vuosi sitten.

Joogaajien maailmankuvaa voisi olla kiva lukea. Minua ei kuitenkaan saatana koettele, eikä maapallo ole kärsimysten paikka. Enkä ajatellutkaan henkeäni vapauttaa ennenkuin se tuntuu oikealta, mutta mieli voi olla vapaa. Henki on minussa niinkauan kuin kuolen, katson sitten kehoani ja sanon: Kiitos lainasta.

Vaikka regressiossa pääsisin irti kehostani, aijon kuitenkin elää tämän elämän yhdessä kehoni kanssa. Kerkeän sitten katsella muita paikkoja, kun tämä nykyinen elämä on hoidettu. Silloin elää hyvän elämän, kuin tekee sitä mistä nauttii. Jokainen nauttii ja pitää tärkeänä eri asioita, jolloin jokainen tyylillään voi elää hyvää elämää.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Lari - 21.07.2006 11:23:02
Mieli hyväksyy sen mitä koko pieni elämä hänelle hoetaan. Kaikkialla ei saada tietoa niin paljon kuin "sivistyneemmissä valtioissa", jotka voivat rakentaa oman kuvansa uskonnoista ja tahdosta.

Kirkot ovat aina taistelleet oman asiansa puolesta ja aina sekään peli ei ole ollut puhdasta.

Amerikkalaisten toiminta voi olla talouden hallintaa ja voimannäyttöä. Uskonnon sodissa kuitenkin vaikuttaa mielipiteet ja se historia mikä heillä on. Kaikesta ei voi vapautua sormia napsauttamalla.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Hiisitär - 21.07.2006 11:57:37
Lainaus
Miksi sitten jonkun MIELI hyväksyy jonkin näistä kirjoista ja alkaa esim
uskonsodat?

Jokaisella sielulla on oma kehistysasteensa ja sielu toimii sen mukaisesti. Osassa keskitytään karman luomiseen (eräänlaiseen oppimiseen ja kokemukseen karman uhallakin), toisesa taas yritetään välttää karmaa ja maksaa entisiä pois. Noin karkeasti ilmaistuna.
Ihmisen käyttäytymiseen vaikuttaa myös kulttuuri, opitut tavat ja jokaisen kulttruuin/ryhmän/yhteisön luoma käsitys Todellisuudesta. Jumalan ollessa kyseessä ihmiset peilaavat samaa asiaa hieman eri kulmista ja erilaisten silmälasien läpi. Jokainen tarkastelee samaa asiaa, mutta ymmärtää sen eri tavalla kuin naapuri.
Lisäksi käsitykset ja ajatukset, jotka ovat juurtuneet syvälle yhteiskuntaan, eivät murrukaan niin helpolla.

Minä itse uskon, että kaikella on tarkoituksensa - myös noilla uskonsodilla. Kaikki kokemukset ovat sielulle yhtä tärkeitä. Olen itsekin ollut eräässä elämässäni hyvin harras katolilainen, enkä kokenut uskoani silloin rajoittavaksi tai pahaksi. Tarvitsin sitä silloin, mutta en enää.



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 21.07.2006 12:03:44
Aloitin henkisen etsintäni new age:n kirjallisuuden parissa, lueskelin mm. Sielun matkaa (White Eagle) ja muita vastaavia kirjoja ahmimalla. Paul Brunton tuntui jossain vaiheessa selkeältä. Myöhemmin tulivat Ritva Fagerströmin kirjat, jotka tuntuivat omilta. Lisäksi lukuisia muita opuksia, jotka vain sain käsiini.

Raamattua olen myös joskus satunnaisesti lueskellut, en kannesta kanteen. Erityisesti tänä vuonna on Raamattu kolahtanut minuun voimakkaasti, kodissani on neljä Raamattua, hieman eri painoksia.

Elämäni taitekohtia taisi olla kun myönsin että Jeesus on Herra, sen jälkeen asiat vain loksahtelivat kohdalleen melko nopeasti.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Lari - 21.07.2006 12:36:31
Elämäni taitekohtia taisi olla kun myönsin että Jeesus on Herra, sen jälkeen asiat vain loksahtelivat kohdalleen melko nopeasti.

Haluaisitko kertoa hieman enemmän mitä pitää sisällään, Jeesus on Herra?
Odotan innolla  :smitten:


Otsikko: "Oppikirjat"
Kirjoitti: astraali - 21.07.2006 13:56:22
Minulla mielenkiinto heräsi ensin noihin ufo-aiheisiin kirjoihin ja siitä sitten olen edennyt tähän nykyiseen pisteeseen, jossa kirjoitan itse kirjaa (jota ei ehkä koskaan julkaista mutta....)

Se on jännä juttu tämän kirjallisuuden suhteen; aiheet ovat vaihdelleet oman henkisen kehityskaaren mukaisesti ja minulle ainakin tiputellaan tuota kirjallisuutta eteen aina tarpeen niin vaatiessa.
Raamattu on hyvä historian kirja -urantia enemmän "fantasiakirjallisuutta", sielun matkat -sielujen kohtalo taas enemmän oppikirjoja mutta kaikki olleet ainakin minun kehityskaaressani yhtä tärkeitä tiennäyttäjiä ja erityisesti AJATUSTEN HERÄTTELIJÖITÄ.
Mitään ei kai ole tarkoituskaan purematta niellä... niinpä myös ne negatiiviset fiilikset ovat olleet hedelmällisiä (esim. minulle nuo Kryonit, joiden kautta ymmärsin että jokaisen kasvun tie on todellakin erillainen mutta yhtä tärkeä).

Ufo-wicca-henkimaailma-kuoleman jälkeinen elämä-kaikki uskonnot-historiankirjat etc. Minulle kaikki yhtä tavallista ja yhtä pyhää... ;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Sunflower - 21.07.2006 15:23:40
Laitan tähän yhden näkökulman aihepiiristä.

Koko henkimaailma ja sen tulevaisuus on aivan erilainen kuin mitä tämän hetken kirjoissa on. Uuden ajan kirjallisuutta alkaa vasta vähitellen ilmestymään maan päälle. Tämä prosessi on jo käynnissä, joten ensimmäiset uuden ajan kirjat ilmestyvät parin vuoden sisällä. Aika moni tämänkin keskustelupalstan jäsen joutuu muuttamaan käsityksiään, jos siihen pystyy tai jos sitä haluaa. Jokaisella on kuitenkin tässäkin asiassa vapaa tahto.

Ei ole mitään vuotta 2012, jolloin tapahtuu jotain, ei vihkimyksiä, ei säteitä, ei tasoja (joilla jotkut enkelit sijaitsevat tms.). Kaikki on muuttunut täysin ja maailmankaikkeus on paljon demokraattisempi kuin aikaisemmin. Henkimaailmassa on komiteoita ja ryhmiä, jotka työskentelevät maan hyväksi. Kaikki on muuttunut paljon yksinkertaisemmaksi, ja henkimaailmassa tehdään työtä ihmisten hyväksi ilman hallelujaa tai muuta.

Pieni vilahdu uudesta tiedosta näkyi tänään Helsingin Sanomien NYT-liitteessä, jossa ruotsalais-amerikkalainen parantaja Helena Steiner-Hornstey sanoo: "Maailman henkinen heräänminen alkaa Suomesta. Suomesta leviävä henkinen energia pelastaa maailman."


 


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 21.07.2006 15:47:21
OHO  :o :-* :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Jasca - 21.07.2006 16:12:13
Lainaus
Ei ole mitään vuotta 2012, jolloin tapahtuu jotain, ei vihkimyksiä, ei säteitä, ei tasoja (joilla jotkut enkelit sijaitsevat tms.). Kaikki on muuttunut täysin ja maailmankaikkeus on paljon demokraattisempi kuin aikaisemmin.

Kannatetaan! Olen joutunut jo monessa henkisessä piirissä vaikenemaan, kun olen yrittänyt esittää demokratian mahdollisuutta hierarkian tilalle henkimaailmaan.  :crazy2:  Mukavaa kuulla, että joku muukin kannattaa tasavertaisuutta. Tällä hetkellä suurin osa ihmisistä ei halua kuulla tätä mahdollista näkökulmaa, vaikka toistavat mantrana "kaikki on yksi ja yksi on kaikki". Jos on vain yksi, niin kaipa silloin täytyy olla tasavertainen. Yhdestä ei saa hierarkiaa aikaiseksi. ;D


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Sunflower - 21.07.2006 16:41:39
Hei Marsini!

Olet todella oikeassa. Me olemme kaikki Jumalan eri diversiteettejä, eli Jumalia itsekin, vaikka olemme sen unohtaneet ja vaikkemme sitä ihmisinä aidosti ymmärräkkään. Miten Jumala siis voi olla toisen Jumalan yläpuolella?

Tuo eriarvoisuus, käsitys siitä, että joku toinen on parempi kuin toinen on osin keksitty ihmisen huiputtamiseksi. Moni henki on keskinyt nämä tarinat itselleen nostoksi, ja ihminen on uskonut.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 21.07.2006 18:08:55

Miksi Amerikka (fundamentaalikristityt vaiko saatananpalvojat, heh) on niin hyvää pataa Israelin kanssa?



Niinpä ja mikä huvittavinta, israelilaiset eivät itse asiassa tykkää yhtään amerikkalaisista, mutta käyttävät niiden suomaa turvaa hyväkseen esim. nyt Libanonin valloituksessa ja sitähän se on, sanoivat sitten vaikka kuinka, että kysymyksessä on vain muka Hizbollahin tuhoaminen. :coolsmiley:

Libanon on ollut rauhassa ja yhteistyöhaluinen kaikkien kanssa!  


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 22.07.2006 11:20:20
En ole vieläkään opetellut lainaamaan tekstejä täällä, mutta kerron VAIN omia kokemuksiani. Myönnytykseni siis tapahtui v. 2002, luovutin hallinnasta ja "otin vastaan Jeesuksen". Olen ymmärtänyt, että tämän jälkeen oli taivaassa sota ja Mikael voitti? Raamatusta löytyy näitä tapahtumia mm. Johanneksen ilmestyskirjasta. Olen tehnyt uuden liiton Jumalani kanssa, koska rikoin vanhan ja nyt sain uuden mahdollisuuden.  :smitten:

PS. En ole koskaan ollut kiihkouskovainen, mutta olen aina uskonut Jumalaan ja henkimaailmaan.  ;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: mateve - 22.07.2006 12:08:59
Käteeni johdatettiin kirja: Ilmestyskirja Teosofian Valossa, R J Hannulan kirjoittamana. Siinä puhutaan Johanneksen ilmestyskirjasta, kun Johannes Patmos-saarella sai ilmennyksen.
Raamatussa kirjoitetaan samasta asiasta ulkoisena tapahtumana, näin itse olen ymmärtänyt, mutta Hannulan kirja valottaa asiaa ihmisen sisäisenä tapahtumana. Kirja on niin koskettava että siinä tulee selvästi ilmaistua ihmisenä olemisen merkitys tässä maa-elämässä.

Otan otteen tästä kirjasta jossa Johannesta kehotetaan nousemaan ylös."Sillä ihminen ei pääse henkisten asioiden yhteyteen jos hän jää paikallaan odottamaan taivaallista inspiraationia; ei myös pelkällä lukutaidolla, läksyjen lukemisella, tutkintojen suorittamisella. Päinvastoin ihmisen on "luovuttava taloistaan ja pelloistaan" s.o. alemman elämän kiintymyksistä, päästäkseen kohoutumaan ylös hengen maailmaan. Sillä tuo avoinen ovi taivaaseen on löydettävä sisäistä tietä, tajunnan ovien avautumisella ihmisen sisäisessä hengessä".
Jatkan vielä: " Sillä sanotaan ihmisiä olevan jo alkuperältäänkin seitsämän perustyyppiä, riippuen siitä, mikä spektrin seitsämästä väristä heissä on voimakkain, mikä Jumalan seitsämästä hengestä on heidän "hallitsevana planeettanaan" niinkuin astrologit sanoisivat. Toisissa kehityksissä saattaa jo olla loistava, värikäs taulu, osoittamassa perusvoimia, värejä ja prinsiippejä, jotka ihmisessä jo ovat kehittyneet toimiviksi johonkin asteeseen ja määrään. Nämä kuvasarjat esittävät siis jaksottaista kehitystoimintaa, joista toiset taulut ovat jo toiminnalla väritettyjä, toisista on vasta suunnitelmien kehykset ja pohja, riippuen siitä, että jokainen tarkkailija näkee omien väriensä valossa.

Tarkkailija; ymmärrän sen olevan meidän korkeampi itse joka tarkkailee tekojamme.
Kun luin tämän kirjan kokonaan, ymmärssin että jokainen ihminen tekee työtään sielunsuunnitemansa mukaan, valinnat johdattaa kokemaan asioita joiden avulla kehitys jatkuu. Valintamme vaikuttavat tapahtumiin ja seurakset on kestettävä, ovathan ne omia valintojamme.
Ihmisen on purettava sisäisiä voimiaan, mielen halujaan ja niiden kokemuksien kautta rakkauden jakamisella jossa ei etsitä omaa etuaan.

Tämän kirjan lukemisen jälkeen oivalsin että "itse" joutuu käsittelemään omaa kehitystään sisäisesti, ulkoa haettaessa on suuri mahdollisuus eksyä.
Tosin siinäkin opitaan katsomaan tarkemmin, syvemmin ja erottelemaan jyvät akanoista.

 ;) Mateve    :smitten:     :smitten:     :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: meruska - 22.07.2006 14:13:20


Pieni vilahdu uudesta tiedosta näkyi tänään Helsingin Sanomien NYT-liitteessä, jossa ruotsalais-amerikkalainen parantaja Helena Steiner-Hornstey sanoo: "Maailman henkinen heräänminen alkaa Suomesta. Suomesta leviävä henkinen energia pelastaa maailman."


 

Tää Helena lienee Suo.. No eipä olekaan! ;) Oliko siinä että henkinen herääminen olisi alkanut jo? Ja miksi suomesta? 

On kyllä ihana ajatus!  :smitten: Nyt vain kaikki hyvät energiat liikkeelle!


Otsikko: Vs: "Oppikirjat"
Kirjoitti: meruska - 22.07.2006 14:18:09
Minulla mielenkiinto heräsi ensin noihin ufo-aiheisiin kirjoihin ja siitä sitten olen edennyt tähän nykyiseen pisteeseen, jossa kirjoitan itse kirjaa (jota ei ehkä koskaan julkaista mutta....)

Se on jännä juttu tämän kirjallisuuden suhteen; aiheet ovat vaihdelleet oman henkisen kehityskaaren mukaisesti ja minulle ainakin tiputellaan tuota kirjallisuutta eteen aina tarpeen niin vaatiessa.
Raamattu on hyvä historian kirja -urantia enemmän "fantasiakirjallisuutta", sielun matkat -sielujen kohtalo taas enemmän oppikirjoja mutta kaikki olleet ainakin minun kehityskaaressani yhtä tärkeitä tiennäyttäjiä ja erityisesti AJATUSTEN HERÄTTELIJÖITÄ.
Mitään ei kai ole tarkoituskaan purematta niellä... niinpä myös ne negatiiviset fiilikset ovat olleet hedelmällisiä (esim. minulle nuo Kryonit, joiden kautta ymmärsin että jokaisen kasvun tie on todellakin erillainen mutta yhtä tärkeä).

Ufo-wicca-henkimaailma-kuoleman jälkeinen elämä-kaikki uskonnot-historiankirjat etc. Minulle kaikki yhtä tavallista ja yhtä pyhää... ;)

Meillä ilm. alkoi samalla tavalla tämä kiinnostus. Itse en ole muihin uskonnollisissn kirjoihin tutustunut kuin raamattuun.. Ehkä kannattaisi lukea noita muitakin.  Mielenkiintoista huomata että vaikka ei ole lukenut kaikkea niin omat ajatukset näyttää menevän tiettyyn suuntaan (Viitaus tohon kryonien (?) juttuun).


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: meruska - 22.07.2006 15:15:35
Teitä ei sitten tämä juutalaisuus silleen kiinnosta?

Minua kiinnostaa ehkä se, miten todellinen tämä KOKO luomus on.

Jos se nimittäin on, niinkuin jostain tekstistä luin, koe, 3d ulottuvuuden testi vaan, tai leikki, niin se on täysin epätodellista, mutta myöskin niiden kärsimys, jotka ovat sodassa, onko se epätodellista? :coolsmiley:

Eli palataan siihen, että minua ei vakuuta mikään muu teos enää kuin tämä itämainen kaikkeuksien ilmeneminen/ilmenemättömyys teema. Jolloinka minulle "Pyhin" voisi olla Veda-kirjat.

Miten masentavaa! että olisimme KOE? LEIKKI? Eli kaikki se mitä koemme tai teemme tai ajattelemme on merkityksetöntä ja millään ei ole oikeastaan ole väliä. Sillä vasta kokeen analysoinnilla ja siitä tehdyillä johtopäätöksillä on merkitystä?....

Hei, ei levitetä tätä tietoa pidemmälle. Tieto tästä johtaisi kansalliseen katastrofiin ja hirvittävään masennuksen ja välinpitämättömyyden aaltoon, joka kaataa yhteiskuntamme tukipilarit ja johtaa maailman kaaokseen!

 ::) ::) ::) :angel: :buck2: :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Fiona - 22.07.2006 23:24:11
Heips kaikille! Varmaan tiedättekin tämän jo, mutta laitan silti...

Raamattu netissä:

http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?ref=Matt.+11%3A19&rnd=1117382655625 (http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?ref=Matt.+11%3A19&rnd=1117382655625)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 23.07.2006 11:38:32
Uskontunnustus   
 


Minä uskon Jumalaan, 
Isään, Kaikkivaltiaaseen, 
taivaan ja maan Luojaan,   
   
 
ja Jeesukseen Kristukseen, 
Jumalan ainoaan Poikaan,   
meidän Herraamme, 
joka sikisi Pyhästä Hengestä, 
syntyi neitsyt Mariasta,   
kärsi Pontius Pilatuksen aikana, 
ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,   
astui alas tuonelaan,   
nousi kolmantena päivänä kuolleista, 
astui ylös taivaisiin,   
istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan,   
oikealla puolella   
ja on sieltä tuleva tuomitsemaan   
eläviä ja kuolleita,   
   
ja Pyhään Henkeen, 
pyhän yhteisen seurakunnan, 
pyhäin yhteyden, 
syntien anteeksiantamisen, 
ruumiin ylösnousemisen 
ja iankaikkisen elämän.

Amen

http://www.evl.fi/katekismus/


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: nikki - 23.07.2006 12:27:15
..ja on sieltä tuleva tuomitsemaan....
siihenkö on hyvä uskoa?

"Ei Ohto olilla synny,
eikä riihiruumenilla;
tuoll on Ohto syntynynnä,
harvakarva kasvanunna,
luona kuun,tykönä päivän,
otavaisen olkapäillä,
seitsentähtisen selällä.
Ukko kultanen kuningas,
mies on vanha taivahinen."

..miksi mennä merta edemmäs kalaan juuriltansa?


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Vajra - 23.07.2006 13:54:30
Kun tätä kysytään. Pistänpä tähän yhden buddhalaisten
hyvinkin paljon suosiman tekstin jota jotkut heistä mietiskelevät
jopa joka päivä. Ainakin osa lamoista.

Sydänsutra


Näin olen kuullut: kerran Siunattu oleskeli Korppikotkavuorella Rajagrihassa kerallaan suuri joukko munkkeja ja bodhisattvoja. Silloin Siunattu vaipui samadhiin, joka tutkii ilmiötä nimeltä ”syvällinen valaistuminen”, ja samaan aikaan jalo Avalokiteshvara, bodhisattva mahasattva, harjoitti prajnaparamitan syvällisiä opetuksia ja näki viisi skandhaa sekä niiden luontaisen tyhjyyden.

Buddhan inspiroimana kunnianarvoisa Shariputra kysyi silloin jalolta Avalokiteshvaralta, bodhisattva mahasattvalta: ”Kuinka näiden jalomielisten, jotka tahtovat seurata prajnaparamitan syvällistä harjoitusta, tulisi opiskella?”

Ja Avalokiteshvara, bodhisattva mahasattva vastasi kunnianarvoisalle Shariputralle: ”Oi Shariputra, kuka sitten tahtookaan seurata prajnaparamitan syvällistä harjoitusta, tulisi ajatella näin: viisi skandhaa (5 element toim. huom.) ovat luonnostaan tyhjiä. Muoto on tyhjyyttä, tyhjyys on muoto. Tyhjyys ei ole muuta kuin muoto, muoto ei ole muuta kuin tyhjyyttä. Samaten tunne, havaitseminen, käsitteet ja tajunta ovat tyhjyyttä.

Täten, Shariputra, kaikki dharmat ovat tyhjyyttä, eikä niillä ole ominaispiirteitä. Ne ovat syntymättömiä ja lakkaamattomia; ne eivät ole puhtaita eivätkä epäpuhtaita, ne eivät vähene eivätkä lisäänny. Siksi, Shariputra, tyhjyydellä ei ole muotoa, tunteita, havaintoja, käsityksiä eikä tajuntaa; ei silmää, korvaa, nenää, kieltä, kehoa eikä mieltä; ei ilmiasua, ääntä, hajua, makua, sitä ei voi koskettaa eikä ajatella; sillä ei ole näkökykyä yms. aina ajattelukyvyn puuttumiseen asti; siinä ei ole nidanoita (12 toisistaan riippuvaa tekijää) tietämättömyydestä aina vanhenemiseen ja kuolemaan saakka, tai tietämättömyyden lakkaamisesta vanhenemisen ja kuoleman lakkaamiseen saakka; ei kärsimystä, ei kärsimyksen syytä, ei kärsimyksen lakkaamista, ei polkua, ei viisautta, ei saavutusta eikä saavuttamattomuutta.

Siksi, Shariputra, koska saavutuksia ei ole, bodhisattvoilla on prajnaparamita käytössään, ja koska mieltä ei mikään varjosta, he eivät pelkää. He menevät valheellisuuden ulottumattomiin, sinne, minne suru ei yllä. Kaikki kolmen ajan buddhat heräävät täyteen tietoisuuteen korkeimmasta, todella täydellisestä valaistumisesta prajnaparamitan avulla. Siksi prajnaparamitan suuri mantra – syvällisen viisauden mantra, korkein mantra vailla vertaa, mantra, joka tyynnyttää kaiken kärsimyksen – tulisi tuntea totuutena, sillä se ei petä. Prajnaparamita-mantra kuuluu näin:

TEYATA OM GATE GATE PARAGATE PARASAMGATE BODHI SVAHA (http://www.youtube.com/watch?v=3gQzuLiOyuY&search=Lamu%20Yoga)

Oi Shariputra, tällä tavoin bodhisattva mahasattvan tulisi oppia syvällistä tuonpuoleista viisautta.”

 
Sitten Siunattu heräsi samadhistaan ja ylisti jaloa Avalokiteshvaraa, bodhisattva mahasattvaa sanoen: ”Hyvä, hyvä, sinä jalon perheen poika! Syvällistä tuonpuoleista viisautta tulee harjoittaa juuri niin kuin olet opettanut, silloin tathagatat iloitsevat.” Kun Siunattu oli sanonut sen, Shariputra ja bodhisattva Avalokiteshvara, heidän seurueensa ja koko maailma jumalineen, ihmisineen, puolijumalineen ja gandharvoineen iloitsivat ja ylistivät Siunatun sanoja

Mitä muita voisi nimetä...
Sattipatthana sutta, lotus sutta...
...

Tolla naisella on muuten astrologiset sormukset käsissään.
Haitallisten efektien poistamiseksi.

Taolaisuuskin on ihan piristävää

Se Tao, jota voidaan määritellä, ei ole Ikuinen Tao.

Se nimi, joka voidaan mainita, ei ole Taon todellinen nimi.

Se Tao, joka oli ennen taivasta ja maata, on nimetön ei-olevainen. Nimellinen olevainen on kaikkien olioiden Äiti.

Sen tähden ihminen etsii ei-olevaisen Ensimmäistä Mysteeriota, kun olevainen näyttää hänelle, mitä ei-olevaisesta on syntynyt.

Olevainen ja ei-olevainen ovat yhtä kaikessa muussa kuin nimessä.

Tätä näennäisten vastakohtien samaisuutta minä nimitän Syvyydeksi, suureksi Pohjattomuudeksi, Kummastuksen Avonaiseksi Oveksi.


http://www.teosofia.net/eriusk/taoteking.htm


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 23.07.2006 16:10:30
Antikristus, Kristuksen vastustaja
 
18 Lapseni, viimeinen aika on käsillä. Te olette kuulleet, että on tulossa Antikristus, ja niin onkin nyt monia antikristuksia ilmaantunut. Tästä me tiedämme, että viimeinen aika on käsillä. [Mark. 13:6; 1. Joh. 4:3]
19 He ovat lähtöisin meidän joukostamme, mutta he eivät olleet meidän joukkoamme. Jos he olisivat kuuluneet meihin, he olisivat pysyneet keskuudessamme. Mutta täytyihän käydä ilmi, etteivät kaikki kuulu meihin. [Ap. t. 20:30]
20 Te taas olette Pyhältä saaneet Hengen voitelun, ja kaikilla teillä on tieto. [1. Kor. 2:15; 2. Kor. 1:21; Ef. 1:13]
21 En minä kirjoitakaan teille sen vuoksi, ettette tuntisi totuutta, vaan siksi, että te tunnette sen ja tiedätte, ettei mikään valhe ole lähtöisin totuudesta. [Room. 15:14]
22 Kuka sitten on valehtelija, ellei se, joka kieltää Jeesuksen olevan Kristus? Sellainen ihminen on antikristus, niin Isän kuin Pojan kieltäjä.
23 Joka kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään, mutta joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä. [Joh. 15:23]
24 Pysyköön siis teissä se, minkä jo alussa olette kuulleet. Jos se, minkä olette kuulleet alusta asti, pysyy teissä, tekin pysytte Pojassa ja Isässä.
25 Ja tämän hän itse on meille luvannut: iankaikkisen elämän. [Joh. 6:40]
26 Tämän olen kirjoittanut teille niistä, jotka tahtovat johtaa teitä harhaan.
27 Teissä kyllä pysyy se voitelu, jonka olette Pyhältä saaneet, ettekä te tarvitse kenenkään opetusta. Hänen Henkensä opettaa teitä kaikessa ja on tosi, hänessä ei ole petosta. Niin kuin hän on teitä opettanut, niin pysykää hänessä. [Matt. 13:11; Joh. 16:13+; 1. Kor. 2:10]
Jumalan lapset ja heidän toivonsa
 
28 Niin, lapseni, pysykää Kristuksessa, jotta hänen ilmestyessään voimme astua rohkeasti esiin emmekä joudu häveten väistymään hänen luotaan, kun hän saapuu. [Mark. 8:38]
29 Kun tiedätte, että hän on vanhurskas, te myös käsitätte, että jokainen, joka noudattaa vanhurskautta, on syntyisin Jumalasta.

http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=1.+Joh.+2%3A1&rnd=1153659857870


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 23.07.2006 16:12:55
Jumalan Henki ja Antikristuksen henki
 
1 Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja. [Matt. 24:11; 1. Kor. 14:29; Ilm. 16:13]
2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. [1. Kor. 12:3; 1. Joh. 5:1]
3 Yksikään henki, joka kieltää Jeesuksen, ei ole Jumalasta. Sellainen henki on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo on maailmassa. [2. Tess. 2:6,7; 1. Joh. 2:18,22]
4 Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
5 He ovat maailmasta. Maailmasta on se, mitä he puhuvat, ja maailma kuuntelee heitä.
6 Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, kuuntelee meitä, mutta joka ei ole Jumalasta, se ei meitä kuuntele. Tästä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.

http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=1.+Joh.+4%3A1&rnd=1153660049865


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 25.07.2006 16:16:30
Sininen Enkeli  :D Kiitos nettiraamattu linkistä  :smitten: :smitten:
Ippuska


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 25.07.2006 17:17:23
Ole hyvä, joku laittoi sen tähän ketjuun jo aiemmin.  ;)
Kannattaa lukea myös Pietarin kirjeet.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Fiona - 25.07.2006 22:34:20
Sininen Enkeli  :D Kiitos nettiraamattu linkistä  :smitten: :smitten:
Ippuska
Ole hyvä, joku laittoi sen tähän ketjuun jo aiemmin.  ;)
Kannattaa lukea myös Pietarin kirjeet.

Minä laitoin... :)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Usva - 26.07.2006 09:40:18
Tervehdys Golden Sphinx.  Olen lukenut monta David Icke'n kirjoittamaa kirjaa (kaikki englanniksi) ja niissä hän valottaa eri uskontojen syntyä hyvinkin radikaalisella tavalla ja että kaikki on tietyllä tavalla "harhaa" - mm. kirjat nimeltään "Tales from the Time Loop" ja "The Biggest Secret" ovat tajunnan räjäyttäviä!


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 26.07.2006 09:53:38
Olen lukenut teidan kommentteja ristiriitaisin tunteiden hallitessani mieltani.
Omasta mielestani pyhin kirja on oma mielemme, oma oikeudenmukaisuus, egon taistellessa esim. kateutta vastaan, voittaa tai havita se on yhta tyhjan kanssa jos vain olemme uskollisia omalle itsellemme, siis mielestani ei pyhia kirjoja ole olemassakaan, niissakin on tietyn vallan etsiminen jokaisessa uskonnossa!
Da Vincin koodeissa on vain yksi esimerkki.
Diamond Israelista


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Rauhan enkeli - 26.07.2006 10:05:58
Pyhimmän kirjan taistelussa on aina mukana kilpailu pyhimmästä ihmisestä:
kuvitelma siitä, että ihmiset ovat vähemmän pyhiä kuin heidän kirjansa,
- jotka palavat poroksi, mutta sielu lentää taivaaseen.

Niin kauan kuin emme näe toisiamme pyhinä olentoina pyhällä matkallamme
- kattaen tämän koskemaan kaikkea elollisuutta -
emme totta tosiaan ole ratkaiseva pyhyyden arvoitusta:
kuka on pyhä ellei se oma; kuka on oma, ellei se toisenkin pyhä.

 ::)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 26.07.2006 11:17:50
Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 26.07.2006 14:56:17
Kiitos Fiona  :-* :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Fiona - 26.07.2006 23:57:35
Kiitos Fiona  :-* :smitten:


Oleppa hyvä!  :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Hiisitär - 27.07.2006 10:33:03
No ei nyt varsinaisesti kuulu pyhiin kirjoihin, mutta olen kokenut rakkaiksi ja mieltä avaaviksi myös kaikki Erich Von Däniken kirjat. Tosin kuten kaikkea kirjallisuutta, myös tätä tulee luettua avoimin mielin muttei kuitenkaan nielaista purematta.
Minua on aina kiehtonut maapallon menneet ajat, jolloin energiat olivat korkeita ja maailma aivan toisenlainen, mitä normaalisti kuvittelemme.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 27.07.2006 11:59:12
Tuostapa tuli mieleeni jo täältä poistunut isäni, joka oli varsinainen "tähtiintuijottelija"  :D :-* :smitten: :smiley6600: Nimittäin sokeutuneena, ennen kaihileikkaustaan äitini tapasi lukea hänelle juuri von Dänikenin kirjoja  :angel:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: jam0 - 28.07.2006 13:11:56
Puma aloittikin jo buddhalaisella sydänsutra -kirjalla, niin jatkan vähän samoilla meiningeillä.

Timanttisutra

"Kirja sisältää kolme perinteistä buddhalaista tekstiä (sutraa), kuten Ydinsutran ja Timanttisutran, joiden aiheena on täydellinen viisaus."

En löytänyt mitään muuta lainaamisen arvoista mistään päin nettiä. Timanttisutran yksi tarkoitus on katkaista looginen ajattelu erilaisilla keskusteluilla ja koaneilla, jotka ovat puhdasta logiikan läpäisevää viisautta. Todellä hämyistä tekstiä joista voi tajuta jotain ohimenevän ajan, mutta jos alkaa ajatella, se tunne katoaa. Oivaltamista ehkäpä puhtaimmillaan.

Tällä kirjalla on ollut myös iso vaikutus minuun:

Zhuan Falun

http://www.falundafa.org/book/fin/pdf/zfl_2006_fin.pdf

edit:

täytyy lisätä vielä, että olen koittanut lukea koraania, jos en nyt ihan valaistumismielessä, niin yleistiedon sekä ymmärtämyksen mielessä. En pysty pitkiä aikoja lukemaan kerralla, kun on jotenkin ahdistavaa tekstiä. Jokin ei vain sovi siinä minulle henkilökohtaisesti.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.07.2006 10:34:25
No minkäs kirjan mukaan luulette maailmanuskonnon olevan tulevassa?

Onko se se Koraani, vai Raamattu, vai joku salaoppi, vai hinduoppi, vai Toorat, vai pelkästään jotain kanavoitua ja newagea?

Muistanpa nuoruudesta miten kristityt tutut pitivät von Dänikenia saatanallisena. Nythän on niin kun oma tietoisuus on laajentunut, että mikäli elämä avaruudessa on jakaantunut nk positiivisiin ja negatiivisiin rotuihin, osa von Dänikenin kuvaamista otuksista onkin kenties negatiivin puolella, osa positiivin. Riippuen tähtijärjestelmästä.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.07.2006 11:23:48
http://avaa.uni.cc/ilmestys3.html

Jaahas, tässäkö se on Se Israelin valtakunta, johon kuuluisi mm Libanon? PS nämä ovat siteerauksia joita saa kommentoida, ei allekirjoittaneen absoluuttinen mielipide.

Israelin tuhatvuotinen valtakunta ulottuu Välimereltä Hethlonista (Libanonin läheltä Tripolista) Eufrat-virralle lähelle Bagdadia.

Israelin sukukunnille annettava maa ei käsitä koko Israelin maa-aluetta, vaan osa siitä annetaan muukalaisille, joille syntyy lapsia maassa (Hes. 47:22-23). Mutta koko tuota maata hallitsee Daavid Jerusalemista käsin. Siitä tulee kaikkien ylösnousseiden pyhien päämaja. He hallitsevat maan kansoja rautaisella valtikalla. Jeesus istuu myös valtaistuimellaan Jerusalemissa.

YHTEENVETO YHDEKSÄNNESTÄ ILMESTYKSESTÄ

Tämä ilmestys, joka kattaa Ilmestyskirjan viimeiset neljä lukua, koskee Herran varsinaista paluuta maan päälle, jolloin hän lyö anti-Kristuksen johtamat maailman armeijat, ja kaikkia niitä tapahtumia, jotka liittyvät Herran paluuseen.

Karitsan hääateria tapahtuu silloin. Morsian, Uusi Jerusalem, tehdään valmiiksi, mutta se joutuu odottamaan taivaassa aina tuhatvuotisen valtakunnan loppuun asti.

Jumalan suuri juhla-ateria alkaa, kun maailman suuret armeijat tuhotaan. Kaikki taivaan linnut kutsutaan syömään niiden kaatuneiden lihaa, jotka Herra on lyönyt palatessaan.

Anti-Kristus ja väärä profeetta heitetään tuliseen järveen taistelun aikana.

Saatana heitetään pohjattomaan kuiluun, kunnes Jumala käyttää häntä koetellakseen ihmissydämet vielä kerran tuhatvuotisen valtakunnan lopulla.

Pelastetuille pystytetään valtaistuimet, joilla he tuomitsevat kansakuntia. Sitä, miten tuomitseminen tapahtuu, ei sanota tarkkaan.

Ne pelastetut, jotka eivät päässeet ensimmäisen ylösnousemuksen kumpaankaan ensimmäiseen vaiheeseen, nousevat ylös iankaikkiseen elämään ja saavat hallita Kristuksen kanssa tuhat vuotta. Tässä ilmestyksessä mainitaan vain ne, jotka tapettiin, koska he eivät suostuneet palvomaan anti-Kristusta tai ottamaan hänen merkkiään. Mutta on muita raamatunkohtia, jotka paljastavat, että kaikki pelastetut saavat hallita kansakuntia rautaisella valtikalla Jeesuksen kanssa.

Muut kuolleet -- ne, jotka kuolevat tuhatvuotisen valtakunnan aikana, samoin kuin kaikkien aikojen kaikki kadotetut -- nousevat ylös tuhatvuotisen valtakunnan lopulla, toiset iankaikkiseen elämään, toiset taas iankaikkiseen kadotukseen.

Tuhatvuotisen valtakunnan lopulla saatana päästetään irti eksyttämään kansakuntia. Goog ja Maagog johtavat ne pyhää kaupunkia vastaan, jossa maan kuningas, Jeesus hallitsee.

Nämä viimeiset kapinalliset tuhotaan, ja saatana heitetään tuliseen järveen.

Tuomio, joka tapahtuu suuren valkoisen valtaistuimen edessä, on Jumalan valtaistuimen edessä tapahtuva tuomio. Tämä on kaikkien sielujen lopullinen tuomio. Pelastetut ovat edelleen pelastettuja, ja kadotetut yhä kadotettuja, mutta kaikkien on seistävä ainoan tosi Jumalan edessä kuulemassa tuomionsa.

Kuolema ja Tuonela tuhotaan ikuisiksi ajoiksi tulisessa järvessä yhdessä niiden kanssa, joiden nimiä ei ole kirjoitettuna elämän kirjaan.

Valkoisen valtaistuimen tuomion jälkeen Jumala luo uudet taivaat ja uuden maan. Uudessa maassa ei ole merta. Näin ollen vallitsee tasainen, lauha ilmasto kaikkialla;
Uusi Jerusalem -- Kristuksen morsian -- laskeutuu taivaasta uuteen maahan.
Jumalan maja on ihmisten keskellä ja Jumala asuu meidän kanssamme maassa iankaikkisesti.
Minkäänlaista kipua, kärsimystä tai pahaa ei enää ole maan päällä.
Elämän virta virtaa Jumalan valtaistuimelta kautta koko maan niinkuin elävä vesi virtaa Jumalan temppelistä kautta luvatun maan tuhatvuotisen valtakunnan aikana (Hes. 47:1-12):



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 31.07.2006 14:12:07
Israel on Uudenmaan laanin kokoinen,Maassa asuu noin 5,5 miljoonaa juutalaista tai vahemman juutalaista, oletko mitannut ymparilla olevat neliokilometrit?
Ja oletko tietoinen etta Israelin ymparilla on yli 100 miljoonaa arabia.
Eikohan ole niin etta Israel haluisi niinkuin muutkin valtiot elaa rauhassa
omassa maaplantissaan, yhtaan sotaa ei toistaiseksi Israel ole aloittanut, kylla ne naapurit on tullut aina niskaan.
Diamond


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: meruska - 31.07.2006 14:52:32
On aika hankala arvostella kun ei aivan ymmärrä tuota lähi-idän kansojen politiikkaa. Enkä kyllä ymmärrä päättäjien elämänfilosofiaakaan.. suurin osahan taviksista sielä on varmaan ihan kutem me.

On se kyllä kurjaa kun erilaisuus on niin negatiivista. Ja ajatusmalli että joku omistaa jonkin maapläntin on kyllä aika pöllö.



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 31.07.2006 14:53:36
Israel on Uudenmaan laanin kokoinen,Maassa asuu noin 5,5 miljoonaa juutalaista tai vahemman juutalaista, oletko mitannut ymparilla olevat neliokilometrit?
Ja oletko tietoinen etta Israelin ymparilla on yli 100 miljoonaa arabia.
Eikohan ole niin etta Israel haluisi niinkuin muutkin valtiot elaa rauhassa
omassa maaplantissaan, yhtaan sotaa ei toistaiseksi Israel ole aloittanut, kylla ne naapurit on tullut aina niskaan.
Diamond

Totta on, että Israel on Uudenmaanläänin kokoinen läikkä,
jossa asuu 5,5 miljoonaa ihmistä.
Totta on myös se, että Israelin ympärillä on 100 miljoonaa Arabia.
Mutta totta on myös se, että Israelin tukena on KRISTITTY USA,
jolla on maailman vahvin asevarustelu tällä hetkellä.
Toisekseen, Israelin tukena ovat enemmän tai vähemmän
2,1 miljardia KRISTITTYÄ
jonkun saamarin IHMISTEN KIRJOITTAMAN KIRJAN VUOKSI.

Katso ihan huviksesi 10 maailman suurinta uskontoryhmittymää.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonto#Maailman_10_suurinta_uskontoa_tai_uskontoryhm.C3.A4.C3.A4

Ja eikö muka Israel aloittanut näitä hyökkäyksiä ja pommituksia Lebanoniin,
jota YK on turvannut jo kymmeniä vuosia??!!

Mitä kohtaa minä en nyt ymmärrä?  :idiot2:
Väität eräässä kirjoituksessasi,
että asia on sama jos Suomi kaappaisi ruotsalaisia sotilaita,
niin Ruotsi vastaa siihen tulituksella ja pommituksilla..?

Tarkoitat siis, että Lebanon kaappasi Israelilaiset sotilaat.
Hizbollah kaappasi ne sotilaat, ei Lebanon ystävä hyvä.

Mitä tekemistä terroristiryhmällä Hizbollahilla on Lebanonin kanssa tai edes Lebanonin hallituksen kanssa muutakuin se,
että Hizbollah on myös Lebanonilaisten viranomaisten ulottomattomissa
ja myöskään he eivät ole voineet ko. järjestölle mitään?

Vaikka joku terroristiryhmä kaappaisi joka viikko pari ruotsalaista
ja piilottelisi niitä juuri Suomessa,
niin tuskin sitä asiaa lähdettäisiin asein ja pommituksin ratkaisemaan. :coolsmiley:

Israel haluaa siis olla rauhassa..?  :coolsmiley:

Jos unohdetaan kokonaan koko uskontokysymys luvatusta maasta
ja tarkastellaan asiaa pelkästään inhimillisestä näkökulmasta,
niin tuo olisi sama kuin Jyllantilaiset Ruotsissa ja ympäri maailmaa päättäisivät yhtäkkiä vallata Uudenmaan alueen Suomesta,
koska Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossussa on maininta Huvikummusta,
joka paikkana löytyy mm. Suomesta.

Israel julistautui yksipuolisesti itsenäiseksi 14. toukokuuta 1948.

Ote Wikipedian tekstistä;

"Suuri määrä arabeja pakeni tai ajettiin ulos uuden juutalaisvaltion alueelta.
Arviot pakolaisten määrästä vaihtelevat välillä 600 000–900 000
— YK:n virallinen luku on 711 000.
Näihin päiviin asti jatkuneen Lähi-idän kriisin vuoksi pakolaiskysymys on edelleen ratkaisematta.
Israelin itsenäistymisen jälkeen alkoi Euroopasta muuttaa
alueelle suurin joukoin holokaustista selviytyneitä juutalaisia,
ja maan väkiluku kaksinkertaistui ensimmäisen itsenäisyysvuoden aikana.
Seuraavan vuosikymmenen aikana 600 000 juutalaista pakeni
tai karkotettiin Israeliin ympäröivistä arabimaista ja Iranista.
Yli 400 vallatun alueen palestiinalaiskylää tuhottiin maan tasalle.
[2][3] 30. maaliskuuta 1950 Israel takavarikoi pakolaisten maaomaisuuden."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel

Varsinpa on Israel ollut rauhaa rakastava,
vaikka ympärillä on 100 miljoonaa arabia. :coolsmiley:

Tämä koko tilanne on henkilökohtaisesti minulle erittäin raskas,
koska läheisiä rakkaitani on sekä tämän kysymyksen
Juutalaisella sekä Muslimi puolella.

Shalom ja macca salam ystäväni.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.07.2006 15:28:19
Mitkä kirjat katsotte JUMALAN innoittamiksi?

Kandidaattejahan ovat myös "Keskusteluja Jumalan kanssa" (ei ainakaan suosittele sotimista) sekä "A course in Miracles"..


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 31.07.2006 15:41:42
Hetkinen, hetkinen
52 maata aanesti Israelin valtion syntymista, siis puolesta.Hisballah'in johtajat ja Hisballah on perustettu Libanoniin vuosikymmenia sitten, he pitavat vakisin sita kansaa kourissaan, katsokaa esim.sky news tai Fox news kertomuksia, siis Lebanon'in kansan kertomana, lisalsi en ymmarra mita pahaa siina on jos amerikkalaiset auttavat Israelia ja ovat kristittyja??????
Euroopassa oljyn mahti maaraa paljonkin ihmisten kayttaytymista!!!!
Itse olen tappamista vastaan, mutta kaikilla on oikeus elaa myos Lebanon ja myos Israel.
Siviilien pommittamisesta, etteko ole nahneet kuvia jossa raketit lahetettiin paikasta johon oli jatetty siviileja, sky news tanaan!!!!
Diamond


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 31.07.2006 16:47:12
Hetkinen, hetkinen
52 maata aanesti Israelin valtion syntymista, siis puolesta.

Mutta tunnustiko kukaan Israelin YKSIPUOLISTA itsenäisyysjulistusta?
Ei ja siksipä historia tuntee sen juuri YKSIPUOLISENA julistuksena. ;)

Hisballah'in johtajat ja Hisballah on perustettu Libanoniin vuosikymmenia sitten, he pitavat vakisin sita kansaa kourissaan, katsokaa esim.sky news tai Fox news kertomuksia, siis Lebanon'in kansan kertomana,

Kyllä katson ja saan jatkuvasti tietoa tilanteesta puhelimitse ja e-mailitse molemin puolin Lebanonin ja Israelin rajaa!
Miksi sitten Israel tappaa Lebanonilaisia siviilejä järjestelmällisesti, jos kohde on Hizbollah?!
Ei tee mitään järkeä kuin se, että koko Hizbollah on tekosyy Lebanonin valloittamiseen kirjoitusten vuoksi.


lisalsi en ymmarra mita pahaa siina on jos amerikkalaiset auttavat Israelia ja ovat kristittyja??????

Oletkos viime aikoina katsonut uutisia, mitä kristitty USA tekee muslimeille?
Koko asia on täysin verrattavissa Hitlerin toimiin Juutalaisten kanssa.
Niin, mitä pahaa siinä on kun tuhotaan maa kerrallaan
ja vedotaan tekopyhästi raamattuun?

Jos olet alkuperäinen Juutalainen ja kääntynyt kristityksi,
niin häpeäisit tuota kommenttiasi jo taustasi ja perintösi vuoksi!
Tosin epäilen vahvasti, että olet vain fundametaalikko kristitty.

Euroopassa oljyn mahti maaraa paljonkin ihmisten kayttaytymista!!!!

Euroopassako? :idiot2:
Mitä luulet setä Bushin tekevän Lähi-idässä?
Mihin maihin EU on julistanut sodan?  

Siviilien pommittamisesta, etteko ole nahneet kuvia jossa raketit lahetettiin paikasta johon oli jatetty siviileja, sky news tanaan!!!!
Diamond

Kyllä! Lebanonin alueella on kuollut Israelin toimesta hurja määrä tavallisia sivullisia, YK:n rauhanturvaajia, Punaisen Ristin työntekijöitä ja muita ulkopuolisia avustajia ja tarkkailijoita.
Tyroksessa Isrealin sunnuntainen lentoisku tappoi yli sata siviiliä, jotka olivat pakenemassa näitä pommituksia.
35 heistä oli lapsia ja heistä 15 kehitysvammaisia!
Minkä helvetin vuoksi heidät piti tahallaan tappaa,
vaikka oli tiedossa, että he ovat siviilejä
ja olivat pakenemassa paikalta?! :tickedoff:

Israel ei edes halua tulitaukoa ja sen vastaus kaikkiin YK:n ja EU:n
kyselyihin, miksi täysin sivullisia ja siviilejä tapetaan järjestelmällisesti,
on että "tutkimme asiaa", "olemme pahoillamme" ja "se oli vahinko/virhe arviointi" tai "meillä oli väärää tietoa".

Näitä "vahinkoja" ja "virhe arviointeja" on jo niin paljon, ettei se voi olla sattumaa.
Samaa sanoo EU:n ja YK:n tarkkailijat, kuten myös Punaisen Ristin työntekijät, että koko operaatio on järjestelmällistä tuhoamista, eikä sillä etsitä Hizbollahia vaan valloitetaan Lebanon.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 31.07.2006 17:09:20
Ensinkaan en usko raamattuun vaan meidan omaan loogiseen ajatteluun,Israel on liian pieni maa aloittaakseen sodan vaikka Amerikan avulla ja mina olen asunnut tassa maassa tarpeeksi kauan sanoakseni OMAN mielipiteeni, kuinka busseja rajaytetaan, kuinka lahetetaan pommeja siviilien joukkoon, kavihan Nazrallakin virhe, lahetti raketin arabilasten paalle-vai eiko pida paikkaansa, herasin aamu-uutisiin kuinka aamuuutisten lukija sanoi, etta tamakin viela puuttui etta
pommi meni yk:n majoihin, miksi Hisballah menee siviilivaeston joukkoon vain tahallaan lisatakseen mediaa,Israelissa on paljon yhteistoimintaa Lebanonin kanssa Hisballan karkoittamiseksi heidan omasta maastaan-onko siita Suomi kertonut mitaan.Sota on julmaa ja ensimmaiseksi siita karsivat siviilit molemmalla puolella, tunnen tuhansia Israelilaisia jotka joutuvat lahettamaan lapsensa sotaan ja jotka toivovat rauhaa enemman kuin mitaan muuta.
Suomalaisena Jerusalmista


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.07.2006 17:41:23
Laitattekos ihan puhtaat poliittiset kommentit sinne sotakeskusteluun. Toivoisin enemmän analyysia ihan pyhien kirjojen sisällöstä, Ilmestyskirjan ennusteista vaikkapa, versus siitä mitä Veeda-kirjat sanovat Kaikkeuden aineellistumisesta ja taas henkistymisestä.

Onko Raamatulla ja Veeda-kirjoilla mitään yhtäläisyyksiä mielestänne?

Aumm

Amen


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 31.07.2006 18:18:26
On se vaan kumma juttu,
että nykyisellä teknologialla osutaan 40 cm alueelle kuuhun,
mutta samalla teknologialla kuolee "vahingossa"
useiden satojen kilometrien alueella satoja ja tuhansia siviilejä kun kohteena on pari terroristia. :idiot2:

Älä huolehdi, kyllä Suomessa tiedotusvälineet toimii
ja täällä on jopa sateliittikanavat käytössä. :)
Internetkin toimii. Ihmeellistä, eikö totta? :coolsmiley:

Tiesitkös, että suomalainen uutisointi se on
arvostettu kattavammaksi ja puolueettomammaksi koko maailmassa?
Perässä tulee kaikki muu media.

Ehkäpä sinun kannattaisi ottaa hiukan etäisyyttä
Israelin ja USA:n harjoittamaan sotapropagandaan?
Foxyn ja muiden amerikkalaisten kanavien uutisointiin suhtautuisin yhtä varaukselliseksi kuin jonkun Stetsonilaisen luotettavuuteen löytää maailman kartalta Uusi Seelanti. :coolsmiley:

Koko Israelin toiminassa ei ole mitään loogista.
Se toimii vain USA:n varjossa täysin vapaasti.
Miksi kuvittelet, että Lebanon olisi aloittanut sodan Israelia vastaan,
kun varmaa on, että USA hyökkää vastaiskuna Lebanoniin?
Käytä sitä LOOGISTA AJATTELUKYKYÄSI.

Lebanon on vastannut Israelin pommituksiin
vaatimalla välitöntä tulitaukoa.

Lebanon ei ole tarttunut ainoaankaan aseeseen Israelia vastaan (vielä),
vaikka Israel moukaroi Lebanonia maan tasalle ja tappaa siivilejä.
Ainuttakaan Hizbollahin jäsentä Israel ei ole saanut kiinni tai saanut hengiltä.

Ymmärtäisin kyllä, jos koko sota operaatio olisi Hizbollahin riisuminen aseista, mutta kun se ei käytännössä ole sitä,
vaan Lebanonin moukaroimisra maan tasalle ja siviilien tappamista.

Mihin siis Israel perustaa nämä iskunsa oikeasti?
Veikkaampa, että ns. pyhiin kirjoituksiin,
mutta niihin vetoaminen julkisesti kuullostaisi poliittisesti erittäin typerältä.
Samalta, jos Jyllantilaiset vetoaisivat Peppi Pitkätossuun
Huvikummun valloittamisesta.






Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 31.07.2006 18:51:46
Voi Asterix kulta
Ei ole parista terrorista kyse, vaan 6000 hyvin koulutettua huippusotilasta=koulutus on saatu Iranissa ja miksi nama terroristit rakensivivat Israelin rajalle bunkkereita Israelin vapaaehtoisen vetaytymisen jalkeen noin 10 vuotta sitten, miksi ne taytettiin 13000 raketilla jotka yltavat 150km paahan, miksi he ylittivat rajan ja kaappasivat toisen maan asukkaita?
Se viela jos Israel haluaisi toisten maita miksi sitten vetaydyttiin pois sielta 10 vuotta sitten?
En halua jatkaa tata sotakeskustelua vain viela kysymys sinulle, miksi Lebanonin hallitus on yhteistyossa Israelilaisten kanssa hisballahin karkoittamiseksi sielta?
Kannatan rauhaa ja inhimmillisyytta, ehka se viela on joskus mahdollista ja ei varmasti uskon nimessa vaan inhimmillisyyden ja viela lisays, en pida ketaan roskajoukkoina vain ihmisina.
Diamond


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Vajra - 31.07.2006 18:57:25
Lainaus
19 He ovat lähtöisin meidän joukostamme, mutta he eivät olleet meidän joukkoamme. Jos he olisivat kuuluneet meihin, he olisivat pysyneet keskuudessamme. Mutta täytyihän käydä ilmi, etteivät kaikki kuulu meihin.

Mikä on tämä keskus josta puhutaan?

minkä takia tämä muistuttaa hyvin paljon keskiajan inkvisition
asenteita?

Noidathan eivät olleet ns. "Jumalasta". Sen takia heidät
poltettiin.

Mikä on Jumalan määrite?
Vastaus uskovaiselta, sitä ei voi tietää.
Jos sitä ei voi tietää, silloin sen voi todennäköisesti tuntea .
Sillä jos sitä ei voisi tuntea mitenkään, emme voisi keskustella
siitä tässäkään vaan se olisi meille edelleen tuntematon.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 31.07.2006 19:05:26
Voi Asterix kulta
Ei ole parista terrorista kyse, vaan 6000 hyvin koulutettua huippusotilasta=koulutus on saatu Iranissa

Ja tämän vuoksi Israel tappaa Lebanonilaisia siviilejä, jopa lapsia
ja näitä uhreja on jo vähintään tuo 6000 Hizbollahin sotilaiden määrä?

miksi Lebanonin hallitus on yhteistyossa Israelilaisten kanssa hisballahin karkoittamiseksi sielta?

Sehän tässä ihmetyttääkin.  :idiot2:
Olen sanonut jo monta kertaa, että Lebanon on ollut koko ajan yhteistyöhaluinen ja kykyinen ja auttaa parhaansa mukaan,
niin miksi Israel vastaa siihen tappamalla viattomia Lebanonilais siviilejä?!

Tiesitkö sen, että Israel tappoi suomalaisen YK-sotilaan parin muun YK-sotilaan kera, vaikka nämä anelivat ja rukoilivat Israelin joukkoja lopettamaan YK:n tukikohdan ja heidän tulittamisen?

Kysymyksessä ei voi olla vahinko, koska YK:n tukikohdan koordinaatit olivat kaikkien tiedossa ja tulituksen alkaessa informaatiota tuli Israelille ko. tukikohdasta ja ko. YK:n sotilailta myös radioitse.

Mitä tekemistä YK:lla on Hizbollahin sotilaiden kanssa? :idiot2:

Suomen hallitus on pyytänyt Israelilta selvitystä tästä, kuten parista muustakin täysin käsittämättömästä sivullisten tulittamisesta.
Noita selvityksiä ei Israelin hallitus ole vieläkään toimittanut.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 31.07.2006 19:27:03
Olen pahoillani kaikkien kuolonuhrien puolesta.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.07.2006 22:46:09
http://en.wikipedia.org/wiki/Kali_Yuga

End of this Kali Yuga

At the end of this Kali Yuga, an Avatar will arrive on earth known as Kalki, who will be a direct personification of Krishna, and ride on a white horse. The world would suffer a fiery end where all evil will perish. And in turn will start a new age, the age of Satya.


If this were not interesting enough having months and years beginning at different times, they also follow different epochs or eras. We are familiar with the Christian Era, which is now being secularized as the Common Era, CE or BCE, as opposed to AD or BC. In India there is a large welter of eras that are used, for example: 1989 AD is equivalent to Vikram Samvat 2046, Saka era 1911, Bengali San 1396, Kollam era 1165, Hejira 1410, Buddha Nirvana 2533 (this is wrong however), Mahavira Nirvana 2516, Kali Yuga 5090, and Yudhisthira Saka 5126. There is also Saptarsi Saka which is some years different from that of Yudhisthira Saka (I would have to look it up), plus Brhaspati Samvatsara (60 year cycle) which was #17, Subhana in N India and #3, sukla in S India and last but not least 1989 was 5 Idavatsara in the Vedanga Jyotisa year system beginning on Feb 7. I have not exhausted all the eras current in India.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: enkeli - 31.07.2006 23:40:41
Olen pitänyt raamattua  aina jotenkin vaikeaselkoisena. Minulle se ei ole avautunut, vaikka olen monta kertaa yrittänyt.

Mitkä kirjat katsotte JUMALAN innoittamiksi?

Kandidaattejahan ovat myös "Keskusteluja Jumalan kanssa" (ei ainakaan suosittele sotimista) sekä "A course in Miracles"..

Minuun "kolahti" nämä molemmat. Ihmeiden oppikurssi tosin tuntui hieman vaikeaselkoisemmalta. :D

Mutta nämä Walschin kirjat keskusteluja Jumalan kanssa 1-3.
Ykköskirjaa kun luki, tuntui kuin joku olisi painanut omat ajatukset siihen kirjaan selitysten kera... :smitten: :smitten:
Walschin muutkin ovat mielenkiintoisia, yhtä mitä suosittelisin on Yhteys jumalaan, jossa hän käsittelee ihmisen mahdollisuutta kohdata jumala sisimmässään... :angel:




Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 01.08.2006 01:13:52
 :smitten:

    :tickedoff:

        :2funny:


           Hupsista  keikkaa,  ihan  suoraan hanurista  tullut

            tieto ; Että  israelin positiivisesta asenteesta

              johtuen,  pelivelat  muuttuvatkin  SAATAVIKSI!


                      :angel:   :angel:   :angel:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 01.08.2006 07:32:18
No täytynee tässä ajan kanssa itse vertailla miten itämainen ja länsimainen uskonto eroavat, nimenomaan kristillinen ja hindulainen. Hinduilla on aika erilainen aikakäsitys siitä mikä on alku ja loppu, en usko että heille juuri nykyinen aika on mikään tuomiopäivä, vedenjakaja tms. Joillekuille kristityille se on. Jos on kyse vain globaalista henkisyyden heräämisestä ja planeetan uudesta ulottuvuudesta, ehkä se on ilmaistu Raamatussa sen aikaisin termein.

Mutta onko joku suuri sota nähty Veeda-kirjoissa ja Bhagavad Gitassa juuri nykyajalle? Heillä kun tämä materialismin ja Kali Yugan aika kestää vielä aika kauan, sitten vasta mennään seuraavaan henkiseen kauteen. Mutta kuvaukset siitä ajasta muistuttavat ehkä Raamatun kuvauksia tuhatvuotisesta valtakunnasta.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Vajra - 01.08.2006 18:41:49
Kali yugahan alkaa suunnilleen 2500v Buddhan kuoleman
jälkeen jolloin dharma on kirkkaimillaan...

Samaan aikaan loppuu myös maya-kalenteri..

että silleen

Kaikki ei kuitenkaan pääty Kali yugankaan jälkeen vaan
alkaa taas uudestaan aikakausi jolloin ihmisten keski-ikä pitenee,
oliko se nytten 1000 vai 10 000 vuoteen. Sinä aikana
keskitytään dharman syvälliseen tulkitsemiseen?

Lopussa sitten universumi syttyy palamaan jonka jälkeen
seuraa 200 kalpan hiljaisuus. Sitten alkaa
taas alusta niiden lukemattomien olentojen kohdalla
tässä maailmassa tämä elämän pyörä. Onhan
niitä keinoja olemassa miten pääsisi siksi aikaa Sukhavatiin
kuuntelemaan dharmaa ja syntyisi tänne aina kun joku valaistunut
olisi opettamassa.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 01.08.2006 22:03:25
Niin siis hindulaisilla lie 4 maailmanaikaa, muttei juuri tähän meidän aikaamme liittyvää maailmanloppua ja tuomionpäivää!??

Yuga:  Ages in the life of a universe, occurring in a repeated cycle of four. Era or age. There is a cycle of four yugas: Satya (Kritha), Treta,  Dvapara  and Kali. Together, the four yugas comprise 4.320.000 years. The present age is the Kali-yuga. (BV-30) "Period, age." One of four ages which chart the duration of the world according to Hindu thought. They are: Satya (or Kritha), Treta, Dvapara and Kali. In the first period, dharma reigns supreme, but as the ages revolve, virtue diminishes and ignorance and injustice increases. At the end of the Kali Yuga, which we are in now, the cycle begins again with a new Satya Yuga<<HENKISIN AIKAKAUSI. It is said in the  Mahabharata  that during the Satya Yuga all are brahmins, and the color of this yuga is white. In the Treta Yuga, righteousness decreases by one-fourth and men seek reward for their rites and gifts; the color is red and the consciousness of the kshatriya, sovereignty, prevails. In the Dvapara Yuga, the four varnas come fully into existence. The color is yellow. In the Kali Yuga, the color is black. Righteousness is one-tenth that of the Satya Yuga. True worship and sacrifice cease, and base, or shudra, consciousness is prominent. Calamities, disease, fatigue and faults such as anger and fear prevail. People decline and their motives grow weak.

Hare Krishalaisten mukaan olemme menossa syvemmälle materialismiin kun taas ammalaisten kanssa keskusteltuani, he uskovat että henkisempään ollaan menossa. Missähän lie totuus.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: helen - 05.08.2006 19:01:19
Missään uskonnossa oli sitten muslimi, juutalainen ,ortodoksi
ei kehoiteta viemään toisen henkeä,uskonnon varjolla sotimaan


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 05.08.2006 19:19:53
Niimpa Helen
Vain kaytetaan meidan hyvauskoisuutta hyvaksi muka uskon varjolla.
Diamond


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.08.2006 22:58:40
 >:(

   >:(

      >:(


       Kyllä kyllä, juutalaisten pyhä kirjahan kehottaa,

        matkien tuota vanhan veijarin Hammurabin mukaelmaa,

         silmä korvasta ja suu poikki!!  :'(  Että on tosin

          parempi mennä PUOLUSTAMAAN omaa tonttia enenkuin

           tontin omistaja huomaa, että olemme jo rakentaneet

            toisen tontille!!  :'(  Tosin ME sanomme niitä

             siirtokunniksi, eikä se ole laitonta meidän

              lain--------- kirjaimen mukaan, koska ME,

                olemme joustavia toorantulkitsijoita.

                  TURHA meitä lain tulkinnasta tulla

                    neuvomaan. MEILLÄ  ON  ISOVELI!


                            :'(  :'(  :'(


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 09.08.2006 17:45:54
Toora eli Juutalaisittain kutsuttuna opetus kehoittaa todellakin
ottamaan Hammurabia mukaillen jäsenen jäsenestä ja hengen hengestä.

Hepreassa laista käytetään useimmiten sanaa "toora",
joka merkitsee "opetusta".
Koska suurin osa juutalaisten "toorasta" on poimittu Mooseksen välittämistä elämänohjeista ja koska tämä opetus muodostui Israelin kansan omaksi laiksi, joka sääteli koko heidän elämäänsä,
alettiin näitä opetuksia pitää yhä yleisemmin juutalaisten omana "lakina".


Tavallinen ihminen pääsee käsitykseen Toorasta, eli opetuksesta ja laista,
lukemalla Raamatun Vanhasta Testamenttista, Mooseksen Kirjoja.

Vanha testamentti korostaa usein Mooseksen välittämän tooran yhteydessä,
että se on annettu "ikiajoiksi".
Jopa Jeesuskin (Juutalainen) tähdensi,
että "laista ei katoa pieninkään kirjain" ja "joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä... se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman".

Esterin kirjassa (3:8 ) sanotaan juutalaisista,
että "heidän lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen".
Tässä käytetään kahdesti laista sanaa "dat", joka yleisemmin merkitsee "uskontoa".


Profeetta Jesaja
koki 700 vuotta ennen kristillistä ajanjaksoa,
kuinka Jumalan opetuksiin lisättiin ihmiskäskyjä.
"Käsky käskyn päälle, käsky käskyn päälle, läksy läksyn päälle, läksy läksyn päälle", hän toteaa kahdesti.
Tämä asenne vaikutti, että ihmiset "kulkiessaan kaatuivat selälleen ja ruhjoutuivat" säädösten paljouteen, ja "heidän jumalanpelkonsa oli vain opittuja ihmiskäskyjä" (Jes. 28:10-13, 29:13).

Myös 2. Kun. 17:19 todetaan,
että Juuda ei pitänyt "Herran, Jumalansa käskyjä", vaan he vaelsivat "niiden säädösten mukaan, jotka Israel(=Juutalaiset) oli itse tehnyt".

Profeetta Jesaja ei vastustanut Jumalan lakia,
mutta hän koki, että ihmisten inhimilliset lisäkäskyt tukehduttivat elämän ja arvojen tajun.


Tästä aiheesta on erittäin vaikea kirjoittaa ilman,
että jonkun mielestä syyllistyy antisemistiin.
Tämä ei ole tarkoitukseni, sillä olen tietoinen omasta verestäni.

Olen ollut aina kiinnostunut Adolf Hitlerin persoonasta.
Jo 14-vuotiaasta lähtien.
Olen lukenut hurjan määrän kirjoja ja
katsonut dokumentteja hänestä sekä tuon ajan sotapolitiikasta.

En ole ollut kiinnostunut siksi,
että olisin jotenkin ihannoinnut Hitleriä,
vaan siksi, että halusin selvittää, mitä hänen päässään oikein liikkui
ja miten on mahdollista, että hän sai kokonaisen kansakunnan osallistumaan
niin järjettömiin ja epäinhimillisiin tekoihin.


Nyt viime aikoina, sattuneesta syystä olen miettinyt,
hengelliseltä kantilta,
etenkin kun näitä kanavointeja ja profetioita on tullut,
että koko maapallo ja ihmiset ovat mennyt vikaan ja tämä ei ollut alkuperäinen suunnitelma,
että oliko Hitlerillä sittenkin jokin visio,
jota ihmiset eivät vain ymmärrä sen raakuuden vuoksi? :idiot2:

Yritettiinkö sillä estää/korjata vielä jotain henkimaailmasta käsin? :idiot2:

Factaahan on, että Hitlerin "suunnitelma" oli inhimillisesti katsoen niin järjetön, että se tarvitsi jonkilaisen ihmeen,
että kokonainen kansa menee sen taakse.
Factaa on sekin, että Hitlerin ruumista ei koskaan löydetty Berliinin bunkkerista.
Jokin ylösnousemusko?

Toinen juttu.
Jeesus Nasaretilainenhan oli Juutalainen,
mutta varsin kapinallinen sellainen, oikea toisinajattelija,
joka uskaltautui vastustaa Juutalaisten lakeja.
Tuloksena ristiinnaulitseminen Juutalaisten toimesta.
Tänä päivänäkään Juutalaiset eivät tunnusta Jeesus Nasaretilaista.

Nämä ovat vain pelkkiä pohdintoja vailla mitään valmista ajatusta,
eivätkä mitenkään edusta asennettani tai suhtautumistani Juutalaisiin.
Korostan edelleenkin olevani tuskallisen tietoinen verestäni,
joka virtaa...
-Kohta varmaan nenästäni.



Tässä todella nopeasti haettuja otteita Toorasta kiinnostuneille.
Voin ajan kanssa kirjoittaa otteita lisää.
Samat opetukset muuten löytyvät Raamatusta,
ah, tuosta kristillisyyden pyhästä kirjasta. :)



12 "Jos joku vahingoittaa toista, niin että tämä kuolee, häntä rangaistakoon kuolemalla.

14 Mutta jos joku tekee niin pahasti, että salakavalasti murhaa toisen ihmisen, hänet on minun alttarinikin äärestä haettava surmattavaksi.

15 Jos joku lyö isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla.

16 Jos joku syyllistyy ihmisryöstöön, häntä rangaistakoon kuolemalla katsomatta siihen, myykö hän ryöstetyn vai löydetäänkö tämä hänen hallustaan.

17 Jos joku kiroaa isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla.

22 Jos ihmiset tappelevat keskenään ja samalla töytäisevät raskaana olevaa naista, niin että hän saa keskenmenon mutta hänelle ei aiheudu muuta vahinkoa, lyöjä maksakoon sakkoa sen mukaan, mitä naisen aviomies vaatii tai miten asia oikeudessa ratkaistaan.
23 Mutta jos muuta vahinkoa tapahtuu, annettakoon henki hengestä,
24 silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta, [3. Moos. 24:20; 5. Moos. 19:21; Matt. 5:38]
25 palovamma palovammasta, haava haavasta, ruhje ruhjeesta.

28 "Jos härkä puskee miehen tai naisen kuoliaaksi, härkä kivitettäköön hengiltä älköönkä sen lihaa syötäkö, mutta eläimen omistaja pysyy syyttömänä.
29 Mutta jos härkä on jo entuudestaan tunnettu vihaiseksi ja puskijaksi eikä sen omistaja ole varoituksista huolimatta estänyt sitä karkaamasta ja jos härkä sitten surmaa miehen tai naisen, se kivitettäköön ja myös sen omistaja surmattakoon  



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 09.08.2006 18:31:20
Lisää otteita Toorasta.
Samat kohdat löytyvät Raamatusta, Vanhasta Testamentista,
Mooseksen kirjoista.
 

Jos varas tavataan murtautumasta sisään ja hänet lyödään hengiltä, surmaaja ei joudu vastuuseen hänen verestään.

"Sano israelilaisille: Jos joku israelilainen tai israelilaisten keskuudessa asuva siirtolainen uhraa lapsensa Molokille*, hänet on surmattava; sen seudun väki kivittäköön hänet hengiltä.

"Jos jossakussa miehessä tai naisessa puhuu vainaja- tai tietäjähenki, hänet on surmattava. Hänet kivitettäköön hengiltä, sillä hän on itse ansainnut kuolemansa."
(Tämä kohta löytyy myös Raamatusta ja tähän käskyyn perustuvat 1800-luvulle asti kestäneet KRISTITTYJEN harjoittamat "noita"vainot)

Niin kansa vei miehen leirin ulkopuolelle ja kivitti hänet hengiltä Herran Moosekselle antaman käskyn mukaisesti.

Jos turvapaikkaan olisi pitkä matka, verikostoon velvoitettu vainajan lähisukulainen, joka kiihdyksissään lähtee ajamaan surmaajaa takaa, voisi tavoittaa tämän ja lyödä hänet hengiltä, vaikka surmaaja ei ole ansainnut kuolemanrangaistusta, kun hänellä ei entuudestaan ollut kaunaa surmattua kohtaan.

Silloin kaupungin miesten on joukolla kivitettävä poika hengiltä. Hävittäkää paha keskuudestanne. Kaikkien israelilaisten on saatava kuulla tuomiosta, että he ottaisivat opikseen.

vanhimpien tulee viedä tyttö isänsä talon ovelle ja kaupungin miesten on kivitettävä hänet hengiltä; hän on harjoittanut haureutta ja tuottanut häpeää isänsä talolle ja koko Israelille. Hävittäkää paha keskuudestanne.

Mutta jos muuta vahinkoa tapahtuu, annettakoon henki hengestä,
silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta,
palovamma palovammasta, haava haavasta, ruhje ruhjeesta.

Älkää tunteko sääliä: henki hengestä, silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta.

Kuutena päivänä viikossa tehkää työtä, mutta seitsemäs päivä pitäkää pyhänä. Se on sapatti, Herran pyhä lepopäivä. Jokainen, joka sinä päivänä tekee työtä, surmattakoon.

Jos nainen parittelee eläimen kanssa, surmattakoon sekä nainen että eläin. Molemmat on surmattava, sillä kumpikin on ansainnut kuolemansa.
(Entäpä miehet? Käsittääkseni tuo on aika tavallista maaseudulla
5-kymppisten aikamiespoikien keskuudessa? :idiot2: )

Se, joka pilkkaa Herran nimeä, surmattakoon. Kansa kivittäköön hänet kuoliaaksi, olipa hän maahan muuttanut siirtolainen tai syntyperäinen israelilainen. Hänet surmattakoon, koska hän on pilkannut Herran nimeä.

Joka tappaa eläimen, korvatkoon sen, mutta se, joka tappaa ihmisen, surmattakoon.





Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Aniel - 09.08.2006 19:08:14
Miksi sitten jonkun MIELI hyväksyy jonkin näistä kirjoista ja alkaa esim
uskonsodat?

Vai onko sillä sittenkin kysymys vain talouden hallinnasta?

Eiks uskonsodissa ole kuitenkin kyse aikamoisesta vyyhdistä, siihen kietoutuu paljon muutakin kuin pelkkä uskon oppi.

Mielestäni institutionalisoidut uskonnot ovat kaikki tulkintaa, jolla on eri aikoina pyritty hallitsemaan tiettyjä kansanosia.

Miksi Raamattua kirjoitetaan uudelleen? Eikö tulkinnat joka kerta silloin muutu?


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 09.08.2006 19:29:01

Miksi Raamattua kirjoitetaan uudelleen? Eikö tulkinnat joka kerta silloin muutu?


Raamattua ei kirjoiteta uudestaan, vaan käännetään uudestaan.

Tämä siksi, että alkuperäiskirjoitukset ovat usein hebrean kielisiä ja hebran kielessä yhdellä sanalla voi olla useampi merkitys.
Lisäksi yhteiskunnallisilla muutoksilla on kova paine kristityille pehmentää
sanakäänteitään ja käskyjään.
Politiikka elää.. :coolsmiley:

Uusin käännös on vuodelta 1992 ja sitä edeltävä 1933/38.

Jos nuo Toorassa ja Vanhassa Testamentissa olevat esittämäni kohdat epäilyttävät,
niin hakusanoilla kivittää hengiltä, surmattakoon, rangaistakoon voit hakea samaiset kohdat mistä tahansa netissä olevasta Raamatusta.

Tai sitten voit laittaa hakuun kokonainen edellä kirjoittamani Tooran/Raamatun lause. ;)

Useimmista netti-Raamatuista löytyy sana hakemisto lukemisen ja etsimisen helpottamiseksi.

Tässä linkkejä netti Raamattu sivuille;

http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

http://www.evl.fi/raamattu/

http://ftp.funet.fi/index/bible/finnish/1933,38/

http://www.raamattu.org/

Raamattu ja Toora todellakin kehoittavat tappamaan
ja riistämään hengen mitä ihmeellisimmistä syistä
ja se voi olla tuskallinen tosiasia niille KRISTITYILLE,
jotka eivät oikeasti ole Raamattuaan avannut ja lukenut sitä.






Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 09.08.2006 19:35:57
Hippokrateen sanat lainaksi:Ymmarrys, tieto ja oivallus ei aina riita.

Oivallus on muutettava eettiseksi velvollisuudeksi!


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 09.08.2006 22:17:31
Eikö se nyt ole aika selvää että Hitler oli pimeyden okkultisti? vrt Anton la Vey--


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 09.08.2006 22:37:22
Eikö se nyt ole aika selvää että Hitler oli pimeyden okkultisti? vrt Anton la Vey--

Tuosta Hitlerin okkultismista ei ole olemassa mitään viitteitä.
Okkultismi on itse asiassa kristittyjen keksimä käsite,
jolla haluttiin erotella kristinusko muista uskomuksista,
etenkin tieteistä.

Tässä tietoa Okkultismista Wikipedista;

Okkulttiset tieteet

Okkulttisia tieteitä nimitetään usein myös hermeettisiksi tai esoteerisiksi tieteiksi.
Okkultismiin liittyviä filosofioita tai uskontoja ovat mm. hermeneutiikka, spiritualismi, metafysiikka, symboliikka ja kabbala.
Länsimainen okkultismi on saanut paljon vaikutteita Teosofisesta liikkeestä, jonka ansiosta siihen on vakiintunut käsitykset ihmisen olemuksen monikerroksisuudesta, karmasta, reinkarnaatiosta ja henkisestä kehityksestä. Okkultismissa käytetään hyväksi myös eksakteja tieteitä, kuten matematiikkaa ja geometriaa.

Perinteisesti länsimaiseen okkultismiin on luettu kuuluvaksi neljä okkulttista tiedettä: astrologia, numerologia, alkemia ja magia. Itämaiseen okkultismiin kuuluvat mm. mystiikka, joogafilosofia, I Ching ja Feng shui.
Heprealainen numerologia eli gematria kuuluu myös okkulttisiin tieteisiin.


Okkulttiset periaatteet

Okkultisti pyrkii tutkimaan todellisuutta tai vaikuttamaan siihen okkulttisten periaatteiden kautta, joita eri tieteissä ovat mm. "samanlainen parantaa samanlaista" (mm. homeopatia), "niin ylhäällä kuin alhaalla" (magia) tai maailmankaikkeuden perusvoimat eli prinsiipit, joiden fyysisiä vastaavuuksia voidaan etsiä ja käyttää hyväksi halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi ilmiömaailmassa.

Hmmm.... Jos tuohon sinun määritelmääsi on uskomista,
niin suurin osa Astrolaisista taitaa olla Hitlerin lailla Okkultteja,
sinäkin GS. :coolsmiley:


 


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 09.08.2006 22:39:43
En ole sun kanssas kiistelytuulella koska k.o. hlö ei kiinnosta minua, mutta näinpä on sanottu, sekä myös okkulttisesta energiasuojasta hänen ympärillään, miksi häntä ei saatu pois päiviltä noin vain. Vai oletko jo lukenut kaikki H-aiheiset opukset? En varsinaisesti ala luetella pimeyden oppikirjoja tässä threadissa, mutta tunnen niitä kyllä.

Toki olen okkultisti, kyse on siitä onko "pimeän" vai "valon" puolella.

Itselle tosin aukeaa itämainen teksti enemmän, mutta teosofiassakin on viitteitä siihen, eli mainitaan tässä nyt vielä Salainen Oppi.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 09.08.2006 23:16:14
En ole sun kanssas kiistelytuulella koska k.o. hlö ei kiinnosta minua, mutta näinpä on sanottu, sekä myös okkulttisesta energiasuojasta hänen ympärillään, miksi häntä ei saatu pois päiviltä noin vain. Vai oletko jo lukenut kaikki H-aiheiset opukset?

En kiistelekään.  :)
Sanoin vain, että ko. väitteestä ei ole todistettua viitteitä olemassa.
Huhupuheita ja spekulaatioita on varmasti vaikka kuinka paljon
ja niitä viljellään nykyisin etenkin kristillisissä suunnissa.

Sitä vastoin viitteitä Hitlerin vahvaan kristinuskoon on vaikka kuinka paljon.
Saihan hän juuri kristityt juutalaisten kimppuun. ;)

En varmastikaan ole lukenut kaikkia opuksia,
mutta varmasti enemmän kuin normaali keskiverto kansalainen
on hankkinut tietoa hänestä. :)

Korostan nyt korostamisenkin jälkeen, että en ihannoi Hitleriä mitenkään,
vaan olen todellakin kiinnostunut siitä, mitä hänen päässään liikkui.

Minua ei kiinnosta, mitä uskontoa tai uskomusta tai mahdollista salaseuraa hän edusti, eikä minulle riitä kuittaus esim. okkultismista tai muusta vastaavasta.

Minä haluan ymmärtää syyt ja innoitukset tekojen takana.

Jos asiaa katsoo avoimella mielellä laajasta perspektiivistä, jossa ei ole jaottelua hyvälle ja pahalle,
vaan ymmärrys syille,
niin voisiko sieltä paljastua uutta tietoa, jolta ihmiskunta on peittänyt silmänsä ja korvansa?

Minusta tälläinen on vain mielenkiintoista tutkia. :)


Ei kai asioiden, vaikka sitten ikävienkin,
tutkiminen tee minusta vielä rikollista,
rasistia, natsia tai muuta sellaista? ;)


Minä arvostan kovasti mielipiteitä,
jotka perustuvat johonkin todelliseen tietoon,
eikä spekulaatioihin tai uskonnolliseen jauhantaan.
;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 09.08.2006 23:45:43
Mistahan noi edelliset lahteet on hankittu, onneksi ne nykyisin ole ajankohteisia, niinkuin muutkin hanen kirjoitukset ja kuvat jotka suurimmalta osalta on silkkaa brobagandaa,en edes viitsinut alentua noihin keskusteluihin,
hyvauskoisia on helppo jymayttaa.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 01:51:05
Mistahan noi edelliset lahteet on hankittu, onneksi ne nykyisin ole ajankohteisia, niinkuin muutkin hanen kirjoitukset ja kuvat jotka suurimmalta osalta on silkkaa brobagandaa,en edes viitsinut alentua noihin keskusteluihin,
hyvauskoisia on helppo jymayttaa.

Heheh... hiukan tragikoomista.. :D :2funny:

Lähteeni, joita olen tässä keskustelussa käyttänyt, 
ovat kaikkien ulottuvilla ja sitä paitsi kuuluvat
yleissivistykseen ja ovat luettavissa suurimman osan ihmisten
ala -ja yläasteen ja lukion historian kirjoista. ;)

Netissä Hitleristä löytyy hyvin paljon juttua.

Ihmisten oma-aloitteisuus eksantin tiedon hankkimiseksi ja oman päättelykyvyn
käyttö on mielestäni välillä häpeällisen alhaista. :knuppel2:

Tosin en itsekään lähde n*ssimaan pilkkuja linkittäessäni jonkun tiedon,
koska muutoin kirjoittelisin kokonaisia romaaneja täällä. :coolsmiley:
Minulla on elämäkin.
Olen katsonut, että perustieto, joka on helposti kenen tahansa tarkistettavissa netistä vaikka saman tien,
riittää täällä Astrossa. ;)

*****


Itselläni löytyy suhteellisen mittava kirjakokoelma sotahistoriaa,
keskittyen 1 ja 2. Maailmansotaan (keskittyen ehkä enemmän juuri 2.maailman sotaan) ja Venäjän koko sotahistoria ja siihen liittyen koko Tsaarin ajan historian kirjoituksia.

Lisäksi minulla sattuneesta syystä löytyy erittäin paljon
kirjallisuutta ja tutkimusaineistoa eri uskonnoista ja uskomuksista.

Muutoin minulta löytyy Venäläistä proosaa ja kaunokirjallisuutta
Dostojevskista Tolstoihin ja eri elämänkertoja eri henkilöistä.

Kyllä, tämä kirjamäärä vie erittäin paljon tilaa. ;)


*****



Yleisesti ottaen omat lähteeni kaikissa keskusteluissa;

Tietoa päivitetään koko ajan ja sitä on erittäin helppoa saada käsiinsä
paitsi netistä, niin myös ko. aihepiirin kirjallisuudesta.

Yleistietoa perusasioista, jotka ovat kaikkien tiedossa,
etupäässä netistä käyttäen hakuohjelmina;

Google, Altavista, jne.
Wikipedia on myös aika hyvä yleistiedon nettisivu.

Eri uutistoimistot, Ministeriöiden ja avustusjärjestöjen nettisivuilta saa  erittäin hyvää tietoa sota tilanteesta tavallinen ihminenkin. :)

Kannattaa lukaista eri lehtiä ja katsoa uutisia,
siis konfliktien molemmin puolin ja ulkopuolisesta mediasta.
Saa kattavamman käsityksen. ;)


*****


Kyllä. Hyväuskoisia on helppo jymäyttää probagandalla,
koska varsin harva osaa epäillä
esim. päättäjiensä, vaikuttajiensa tai esim.
uskonnollisten ryhmittymien motiiveja
ja harva oikeasti ottaa selville asioden kaikki puolet. :coolsmiley:



Hyvä esimerkki sinulle Diamond mahdollisesti uskomastasi probagandasta;

Sanot eräässä topicissa, että Israel on Uudenmaan kokoinen maa
ja sillä ei LOGIIKKAA käyttäen ole mitään järkeä hyökätä
Lebanoniin kimppuun.

Factaa kuitenkin on, että Uudenmaan kokoisella Israelilla on vahva armeija heti USA:n vana vedessä.
Se on myös ainoa Lähi-Idän maa, jolla on ydinase.
Israel on myös ainoa maa koko maailmassa Intian ja Pakistanin
lisäksi, jotka eivät ole allekirjoittaneet ydinsulkusopimusta.

Tämä on Diamond YLEISTIETOA ja täysin olemassa olevaa FACTAA.
Kysymys ei siis ole uskomuksesta, probagandasta tms. :)

Factaa siis todellisuudessa väitteessäsi oli,
että Israel on suunnilleen Uudenmaan kokoinen maa. :)


*****


Tästä linkistä pääset CIA:n sivuille lukemaan Israelista.
https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/is.html

Tässä linkki Israelin armeija vahvuudesta;
http://www.globalsecurity.org/military/world/israel/index.html


Israelin ydinaseistuksesta voi helposti lukea vaikkapa Wikipediasta;
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinaseohjelmat_eri_maissa#Israelin_salainen_ydinase
http://fi.wikipedia.org/wiki/Israel#Ydinase


*****


Joka tapauksessa, oli niin tai näin, olen niitä harvoja
täällä Astrossa, joka on perustellut poliittiset näkemykseni,
sekä näkemykseni kristinuskosta, talmudista* ja islamista johonkin
todelliseen lähteeseen ja liittänyt linkin asiasta.

*(Talmud on juutalaisten yhteiskunnallisten ja lainopillisten kirjoitusten kokoelma)

Jokaiselta löytyy Raamattu ja Toora ja Koraani ovat erittäin helppoja saada
käsiinsä ja kaikista näistä löytyy nettiversio sanahaulla.
Kirjoitusten kohdat löytyvät todella helposti sanahaulla.
Vaatii siis vain viitseliäisyyttä tutkia niitä. :coolsmiley:



Ainuttakaan linkkiä/tietolähdettä/kuvia esim. sinun väitteistäsi
esim. Hizbollahin kohdalla en ole nähnyt,
joka on todella harmi.

Minusta olisi erittäin mielenkiintoista saada linkkejä väitteisiisi,
(jotka ovat muuten aika raakoja ja voimakkaita ihmiseltä, joka huutaa toisaalta ihmisten syrjimisen ja rotusorron lopettamisen puolesta)
jotta niitä voisi oikeasti tutkia.


Huhupuheet, mielipiteet ja speculaatiot ovat pelkkää
probagandaa ja (http://i47.photobucket.com/albums/f178/Alextheangel/stirthepot.gif), ellei niitä pysty näyttämään toteen. :coolsmiley:


Minun kirjoitukseni poliittisissa, historiallisissa ja uskontohistoriallisissa aiheissa on helppo haastaa,
jos pystyy osoittamaan lähteen, mihin väite perustuu. :)

Minä itse asiassa olen erittäin kiinnostunut ja kiitollinen,
jos joku kertoo minulle jotain sellaista factaa,
mitä en vielä tiedä tai ole havainnut tai ottanut huomioon. :)

(http://i47.photobucket.com/albums/f178/Alextheangel/stirthepot.gif)minulle ei kannata jauhaa.  :)





Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 10.08.2006 08:21:36
Mitenkas on islaminuskossa jos hapaistaan perheen kunniaa, miksi et niista kerro JA VIELA TANAPAIVANA, muistathan oppineesi esim. Iranissa pistetaan tytot sakkiin ja yleisella paikalla kivitetaan kuoliaaksi, ja palestiinalaisisa kun pilkkoi tyttarensa koska tama vastasi naapurin pojalle jotain.(perheen kunnia)
Miksi et puhu kun tulee vieraita muslimille nainen ei saa tulla pois keittiosta jopa mies hakee kahvit vieraille,mina ja mieheni ollemme sen itse paikan paalla nahneet.
Itse Istanbulissa kaydessani Hilton hotellissa nain aamioaisella naita mustia linzoja,miehet soivat aamiaista, naisilla pari pikkulasta kasissa ja kylla oli vaikea syoda hunnutettuna, nostaa verkko kasvoilta joka suupalalla ja sylissa lapsilauma, kylla siina naisen palvominen on kaukana.
Muissa uskonnoissa en ole naita nahnyt, muut uskonnot ovat onneksi menneet eteenpain, kylla naisen oikeudet ovat suurimmassa osassa nollassa ja aivan heidan uskontonsa takia.
Tata tarkoitan probagandalla jota sina yritat levittaa tahallisesti.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 10.08.2006 08:34:54
Sotakeskustelu toisaalle.. aiheena oli pyhien kirjojen tekstien vertailu.. Raamattu, Toora, Veeda-kirjat, Koraani, Salainen oppi, A course in Miracles, Keskusteluja Jumalan kanssa..

Mutta itsekin luin kirjan "Kunniamurha" aiheesta naisten kohtelu Jordaniassa, eikä se naurattanut.

En ole tosiaan ihan 100% varma naisten hyvästä kohtelusta noissa maissa, mutta kaikki kansalaiset ei välttämättä ole sotahulluja/ naisten sortajia. Ehkei kaikki.. huom varsinkaan ne maallistuneet muslimit, jotka vain haluaa olla miehiä (no yhden tuttavuuden perusteella) ja nainen saapi olla kotona.. tosin, katolisissa maissa taidetaan kohdella naisia paremmin? Madonna-usko olis aika hyvä tekijä, pelkkä muslimiusko ei taida ihan niin naisia arvostaa..niin, maallistuneet kristityt Libanonissa (kts oikeinkirjoitus tästä)elävät aika lailla eri tavalla kuin muslimit, hunnuista ei tietoakaan.

On siellä sillisalaatti tuolla Välimeren itäpäädyssä. Onko Turkki kristitty vai muslimimaa vai molempia? Siellä suunnalla on ainakin katolisia, muslimeita, juutalaisia, eikä tarvitse kuin hieman siirtyä idemmäs niin tulee Idän usko..

Buddhalaiset kirjat vielä mainitsematta tässä keskustelussa! Buddhalaisuudessahan ei ole persoonallista jumaluutta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Buddhismi

Neljä jaloa totuutta

Buddhalaisuuden neljä jaloa totuutta ovat:

   1. Elämään sisältyy kärsimystä.
   2. Kärsimys johtuu elämänjanosta.
   3. Kärsimys lakkaa, kun elämänjano sammutetaan.
   4. Tie elämänjanon sammumiseen on jalo kahdeksanosainen polku.




Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 10.08.2006 08:50:16
OK, TOTTA, etta kaikissa kirjoituksissa on ollut hurjia lakeja, mutta tarkoituksenani oli tuoda pointti,etta jopa nykypaivana naita lakeja pidetaan ylla etenkin islamissa(en tarkoita kaikkia,on osa hyvinkin fiksua porukkaa)
onko kukaan lukenut Paolo Khoelon kirjoja:alkeemikko ja noidan paivakirja, minusta ne kuvaavat hyvin ihmisen elamaa ja itsensa etsimista, minusta ne ovat pyhia, koska ne perustuvat henkilokohtaiseen itsensa loytamiseen ja niissa on tietyt luonnonlait mukana.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 10.08.2006 09:06:56
Voisi olla aihettakin Jumaluuden julkistaa yksi, uusi, universaalinen teos, jota kaikki vain alkaisivat kunnioittaa. Se voisi olla jotain sellaista mitä kanavoijat tuovat tai mitä korkeammissa sivilisaatioissa kunnioitetaan (kosmiset lait) mutta se kannattaisi julkistaa, koska ihmisillä on tarve kunnioittaa jotain ulkopuolelta tulevaa "Herran sanaa". Raamatunkin 2-osa on updeitti 1-osasta.

Planeetan evoluution tälle vaiheelle sopiva järkäle.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 10.08.2006 09:23:45
En ole ollut kiinnostunut siksi,
että olisin jotenkin ihannoinnut Hitleriä,
vaan siksi, että halusin selvittää, mitä hänen päässään oikein liikkui
ja miten on mahdollista, että hän sai kokonaisen kansakunnan osallistumaan
niin järjettömiin ja epäinhimillisiin tekoihin.


Nyt viime aikoina, sattuneesta syystä olen miettinyt,
hengelliseltä kantilta,
etenkin kun näitä kanavointeja ja profetioita on tullut,
että koko maapallo ja ihmiset ovat mennyt vikaan ja tämä ei ollut alkuperäinen suunnitelma,
että oliko Hitlerillä sittenkin jokin visio,
jota ihmiset eivät vain ymmärrä sen raakuuden vuoksi? :idiot2:

Yritettiinkö sillä estää/korjata vielä jotain henkimaailmasta käsin? :idiot2:

Factaahan on, että Hitlerin "suunnitelma" oli inhimillisesti katsoen niin järjetön, että se tarvitsi jonkilaisen ihmeen,
että kokonainen kansa menee sen taakse.
 

Tätä olen myös ihmetellyt, kuten myös isäni. Olihan Hitlerillä visio, saada juutalaiset pois Saksasta ja Euroopasta. Siinä kokouksessa, josta juuri tuli tv-ohjelma äskettäin, puhuttiin ensin vain evakuoimisesta, kunnes vähitellen totesivat että nopeampaa ja halvempaa on tappaa juutalaiset kaasulla. Taloudellinen ja tehokkuuskysymys siis. Itse Hitleri ei ollut edes paikalla kokouksessa päättämässä hienon suunnitelman toteuttamista.

Sen verran tiedän Hitleristä, että hänen isänsä oli erittäin väkivaltainen Aatua kohtaan, kun hän oli lapsi. Jättäähän moinen kohtelu omat jälkensä. Tietääkseni muuten Adolf Hitler oli horoskoopiltaan oinas tai härkä. (20.-21.4. vaihtelee eri lähteiden mukaan)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 10.08.2006 09:44:12
Juu, tiedän tapauksia joissa menestyvä mies on ensin väkivaltainen pojalle, sitten tämä pojalleen, ja tämä sitten naisille.. isien teot kostetaan kolmanteen ja neljänteen polveen.. olikos kommentteja buddhalaisuudesta tai universaalista uskonnosta?

Silmä silmästä, korva korvasta-oppi on varmasti menossa Lähi-Idässä kuten sanoin aikoja sitten, siellä kostetaan 2.maailmansotaa.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 10.08.2006 09:55:59
Blondin kosto on suloinen.  ;D


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 10:04:28
Mitenkas on islaminuskossa jos hapaistaan perheen kunniaa, miksi et niista kerro JA VIELA TANAPAIVANA, muistathan oppineesi esim. Iranissa pistetaan tytot sakkiin ja yleisella paikalla kivitetaan kuoliaaksi, ja palestiinalaisisa kun pilkkoi tyttarensa koska tama vastasi naapurin pojalle jotain.(perheen kunnia)

Miten niin MINÄ oppinut Iranissa? :idiot2:
Minä en ole koskaan väittänyt olevani Iranilainen.
Minä en ole koskaan edes käynyt Iranissa.
Minä en ole edes muslimi. En ole koskaan edes väittänyt.

Ole hyvä ja etsi topicit, missä näin väitän. :)


Miksi et puhu kun tulee vieraita muslimille nainen ei saa tulla pois keittiosta jopa mies hakee kahvit vieraille,mina ja mieheni ollemme sen itse paikan paalla nahneet.
Itse Istanbulissa kaydessani Hilton hotellissa nain aamioaisella naita mustia linzoja,miehet soivat aamiaista, naisilla pari pikkulasta kasissa ja kylla oli vaikea syoda hunnutettuna, nostaa verkko kasvoilta joka suupalalla ja sylissa lapsilauma, kylla siina naisen palvominen on kaukana.
Muissa uskonnoissa en ole naita nahnyt, muut uskonnot ovat onneksi menneet eteenpain, kylla naisen oikeudet ovat suurimmassa osassa nollassa ja aivan heidan uskontonsa takia.

Luuletko ihan tosissasi, että musliminaisista ei tunnu erikoiselle 
ESIMERKIKSI kristittyjen tai juutalaisnaisten paljastava pukeutuminen ja miesten miellyttäminen seksiobjektina?
Onko se todellista vapautta?

Mikä sinua eri kulttuurien ja uskontojen erilaisissa tavoissa kauhistuttaa?

Miksi sinä et voi vain hyväksyä, että eri kulttuureissa ja uskonnoissa on erilaisia tapoja, erilaisia näkökantoja ja mielipiteitä,
eivätkä he ole sen huonompia ihmisinä tai sen enempää väärässä kuin oikeassakaan kuin sinäkään? :idiot2:

Tata tarkoitan probagandalla jota sina yritat levittaa tahallisesti.

Eiköhän tämä sinun koko viestisi kerro omasta puolestaan.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 10.08.2006 10:07:04
Maailmankaikkeudessa on ollut taisteluja, joiden ansiosta valta on vaihtunut alkuperäiseen Jumaluuteen, mutta tästä kerrotaan myöhemmin kirjoissa.

*Tällaista lupailee tuo soul tuolla. En malta odottaa! Myöhempiä Ilmoituksia on siis tulossa!  :angel: :angel: :angel:Long live Pohjolan valo!


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 10.08.2006 10:20:11
En ole vaittanytkaan, etta toiset ovat huonompia ja toiset parempia.
Olen mielestani oikeassa, etta jos on kuuma niin SAA pukeutua kevyesti ja vahiin vaatteisiin, mutta joissain uskonnoissa sita EI SA tehda, on siveyssyyt...naiset voidaan TAPPAA siita syysta.
Mutta kuten jo kirjoitin, etta pidan kovasti Hippokrateen lauseesta:
YMMARRYS, TIETO JA OIVALLUS EI RIITA, mielestani oivallus on muutettava eettiseksi velvollisuudeksi.
Uudet ajat ovat alkaneet, kosmos maaraa nyt meille lait, en mina yksin etka sina yksin me kaikki yhdessa voimme voimme valita suunnan, jossa me kaikki paatamme yhdessa oivallettuamme kosmoksen lait.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 10:28:23

Olen mielestani oikeassa, etta jos on kuuma niin SAA pukeutua kevyesti ja vahiin vaatteisiin, mutta joissain uskonnoissa sita EI SA tehda, on siveyssyyt...naiset voidaan TAPPAA siita syysta.
Mutta kuten jo kirjoitin, etta pidan kovasti Hippokrateen lauseesta:
YMMARRYS, TIETO JA OIVALLUS EI RIITA, mielestani oivallus on muutettava eettiseksi velvollisuudeksi.


Hehehe.... Oletkos koskaan kokeillut burkhaa? ;)

Minä olen ja se on itse asiassa erittäin viileä asuste
ja käytännöllinen kaiken kuivan lentävän hienon pölyn
kannalta, joka Lähi-Idän alueella on ihan tavallista.

Ymmärrys, tieto ja oivallus ei todellakaan riitä. :2funny: :D


Tietoa Islam uskoisita maista (Wikipedia);

Islam (arab. الإسلام, al-islām) on monoteistinen ja yksi maailman suurimmista uskonnoista ja maailman nopeimmin kasvava uskonto.
Se sai alkunsa Arabian niemimaalla 600-luvun alkupuolella.
Nykyään suurin osa maailman islamia tunnustavista eli muslimeista on etniseltä taustaltaan muita kuin arabeja.
Muslimeita oli vuonna 1993 1,1 miljardia. Arviot muslimien lukumäärästä vuonna 2005 liikkuvat pääosin välillä 1,3–1,5 miljardia.

Synnyinseutunsa Arabian niemimaan lisäksi islam on valtauskonto myös Turkissa, Iranissa, Bosnia-Hertsegovinassa, Albaniassa, Azerbaidžanissa, eräissä Etelä-Venäjän tasavalloissa (Tšetšenia, Tatarstan, Baškortostan, Dagestan jne.), Keski-Aasiassa, Pohjois-, Itä- ja Länsi-Afrikassa sekä monin paikoin Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa (Pakistan, Indonesia, Malesia jne.). Lukumääräisesti mitaten eniten muslimeita on Indonesiassa.
(Yllätys, yllätys! :D Ei suinkaan Lähi-Idän alueella edes! ;D)

Tästä voi jokainen päätellä, että hunnutettuja naisia löytyy
Islam uskoisista maista vain murto-osa.

Toinen facta on se, että Islamin uskossa on omia suuntia ja alaryhmiään
aivan kuin kristinuskossakin.

Kristinuskosta löytyvät esim. Jehovalaiset, Helluntailaiset jne. joita kutsutaan kristillisiksi ääriryhmiksi.
Jokainen silti tietää, että kaikki kristilliset suunnat eivät ole niin radikaaleja, eikä monikaan kristillinen suunta hyväksy näitä ääriryhmiä.

Sama kaava pätee myös islamin uskoon.
Siellä on ovat sunnit, šiiat, salafit, deobandit jne.


Tässä tietoa Islamin suunnista suppeasti (Wikipedia);

Islam jakautuu kahteen pääsuuntaukseen, sunnalaisuuteen ja šiialaisuuteen, joiden sisällä puolestaan on erilaisia koulukuntia ja lahkoja. Lisäksi on ahmadiyyalaisia ja druuseja. Sufilaisuus on mystiikkaa korostava islamin suuntaus, jonka seuraajia löytyy niin šiialaisten kuin sunnien joukosta.

Poliittiset radikaali-islamilaiset liikkeet ja aseelliset ryhmät (kuten Al-Qaida) nojaavat pääasiassa fundamentalistisiin islamilaisiin suuntauksiin, kuten wahhabismiin eli salafi-suuntaukseen tai intialaisen deobandi-koulukunnan opetuksiin.  


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 11:21:04
Vanhanaikaisia oppeja.

Ajat muuttuu, kuomaseni.

Näinpä. :)

Saapa nähdä, mikä uskonto/uskomus tulee nousemaan tämän "uskonpuhdistuksen"
jälkeen, koska ihmiset todella ovat heräämässä todellisuuteen sekä kristinuskon, talmundin että islamin suhteen
ja iso osa ihmisistä alkaa olla kyllästyneitä sotiin näillä uskonnollisilla syillä?

Kutsun tätä aikaa "uskonpuhdistukseksi" juuri siksi,
että näiden vanhojen uskontojen edustajat todella joutuvat nyt
katsomaan peilikuvaansa ja esim. nyt tämä tilanne Lähi-Idässä on saanut monen kristityn vatsan kääntymään nurin ja kuten myös monen islamistin.

Tämä tilanne on monelle epäuskoinen ja totaalisen yllättävä
ja tapahtunutta on vaikea uskoa todeksi ja sille etsitään koko ajan
lähes paniikin omaisesti syitä.

Uskon sen olevan aika normaali reaktio,
kun kaikki tuttu ja "turvallinen", mihin on uskonut tässä maailmassa,
hajoaa käsiin.

Onko se sitten sen Pohjolan Valon aika koittanut? :)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: VE! - 10.08.2006 11:26:08
Kuten olen jo aiemmin jossain maininnut, minusta nuo uskontojen säännöt, kuten kosher ruuat, ympärileikkaukset (ai niin, siinä ketjussa) ja burkhat/yksinkertaisemmatkin hunnutukset ovat alunperin lähtöisin käytännön hygienia yms syistä. Ne ovat vaan sitten ihmisten typeryyden takia muuttuneet ehdottomiksi laeiksi.

Mutta mitä tuohon Asterixin ja Diamondin kiistaan tulee, minusta on hyvin kuvaavaa, näin niinkun maailmanpoliittisesti, että teillä on molemmilla niin vahva kanta, ettette te pysty myöntämään "oman puolen" tekemiä vääryyksiä. Ihan niinkuin myöntämällä jotenkin oikeuttaisi ne toisen puolen karmeat teot. Vaikka aivan varmasti molemmilla puolilla on niin sekopäitä sotahulluja, kuin aivan tavallisia ihmisiä, jotka eivät halua toisen puolen siviileille mitään pahaa. Israelilla vaan on tässä leikissä paremmat aseet.

On kauheaa että YK, EU eikä muutkaan länsimaiset yhteisöt tee mitään tämän kiistan ratkaisemiseksi, ja on kauheaa ettei Israelia uskalleta kunnolla panna vastuuseen. Silti, ei siellä Hizbollahin puolellakaan mitään pulmusia olla!!! (ja jos heillä olisi Israelin arsenaali, niin tilanne olisi aikalailla toinen)

Ja vielä tuohon Hitler-juttuun, minusta Hitler oli tavallaan ihmiskunnan tilaama hahmo, joka ei välttämättä ollut mitenkään "paha" sielu. Minusta hän saattoi hyvin olla joku, joka suostui uhrautumaan paskaduunin tekijäksi rakkaudesta, koska ihmiskunta jostain syystä tarvitsi/halusi tuollaisen karmean kokemuksen.



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 10.08.2006 11:36:43
Tai sitten voidaan kysyä mikä Asterixissa ja Diamondissa itsessään tuntee vetoa juuri tiettyyn kulttuuriin ja panee puolustelemaan sitä. Oppi vai kulttuuri ja ihmiset sinänsä-


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 10.08.2006 11:37:19

Ja vielä tuohon Hitler-juttuun, minusta Hitler oli tavallaan ihmiskunnan tilaama hahmo, joka ei välttämättä ollut mitenkään "paha" sielu. Minusta hän saattoi hyvin olla joku, joka suostui uhrautumaan paskaduunin tekijäksi rakkaudesta, koska ihmiskunta jostain syystä tarvitsi/halusi tuollaisen karmean kokemuksen.



Juu, justiinsa näin. Sinä sen sanoit.  ;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 11:39:17

Mutta mitä tuohon Asterixin ja Diamondin kiistaan tulee, minusta on hyvin kuvaavaa, näin niinkun maailmanpoliittisesti, että teillä on molemmilla niin vahva kanta, ettette te pysty myöntämään "oman puolen" tekemiä vääryyksiä. Ihan niinkuin myöntämällä jotenkin oikeuttaisi ne toisen puolen karmeat teot. Vaikka aivan varmasti molemmilla puolilla on niin sekopäitä sotahulluja, kuin aivan tavallisia ihmisiä, jotka eivät halua toisen puolen siviileille mitään pahaa. Israelilla vaan on tässä leikissä paremmat aseet.



Itse asiassa, minä en ole mitenkään Hizbollahin puolella tai edes islamistien puolella.

Minua vain inhottaa sotarikokset, olivat ne sitten tehty kenen puolelta tahansa.
Tässä ko. konfliktissa Israelin ja Lebanonin välillä valitettavasti Israel on syyllistynyt niihin enemmän ja törkeämmin.
Sillä on myös hallussaan arsenaalia, millä toteuttaa ne.

Minun hommani on sattuneesta syystä dokumentoida ne ja voin sanoa,
että kovin mukavaa se ei ole.

Olen joskus epäsuorasti viitannut, itse asiassa aika montakin kertaa, mutta minulla virtaa erittäin vahvasti juutalainen veri suonissani. ;D

Tosin en kuulu mihinkään uskontoon.  


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 11:52:01
Oliko tuo vitsi vai totta Asterix?

Minä en todellakaan vitsaile.
Tuo juutalaisuus minussa on juuri syy,
miksi en ole sitä edes kovin mainostanut täällä
tai missään muuallakaan.

Se on poliittisesti itseasiassa pirun kökkö juttu.

Itse asiassa minun taustaani liittyy oikea
uskonnollinen scandaali.
Kerron siitä sitten ehkä joskus,
kun pölyt hiukan laskee.

En kuulu mihinkään uskontoon virallisesti tai edes epävirallisesti.
Verestä, niistä parista, en vain pääse eroon.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 10.08.2006 11:54:57
Ja minulla virtaa Karjalais-Savolainen veri.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 12:15:21
Ja minulla virtaa Karjalais-Savolainen veri.

Lainaus diamond 3.maailmansota
Lainaus
sitapaitsi olen supisuomalainen-jos nyt aitini aatelislukua oteta huomioon

Hmmm...? ::)
Näyttää ystävällemme Ritarihuone olevan tuttu..?
Kas aatelinen nainen nai Karjalais-Savolaisen..?
Vai oliko vallas nainen aatelinen Karjalainen..?
Aatelisesta Savolaisesta, sa kas kuullutko koskaan..?
Kas on täs' meil arvoitus suur
Puppuako koko juttu..? 


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 10.08.2006 12:26:08
Ja mikahan sinulla on toi toinen puoli, kun Lebanonissa on sukulaisia, molemmin puolin rajaa, itse niin kirjoitit.
Totta on aitini aatelisjuuret, vaikka han on syntynyt Savossa ja isani karjalassa, en nyt viitsi tahan pistaa syntymatodistusta.
Mutta tama ei varmaan kuulu asiaan, niinkuin sinunkaan kommentit.
(pupuksi olet laittanut kaikki minun kommentit)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 10.08.2006 12:32:04
Ja mikahan sinulla on toi toinen puoli, kun Lebanonissa on sukulaisia, molemmin puolin rajaa, itse niin kirjoitit.


Missä kohtaa?  :)
Puhun rakkaista. ;)
Olethan sinäkin Israelissa.  ;D
Miten se on mahdollista, jos olet Karjalais-Savolainen..? ;D :2funny: :D



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Hiisitär - 10.08.2006 12:34:18
No niin, eipäs anneta tunteiden ylikuumeta, vaikka hellettä muuten piisaakin. ;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: härkä-69 - 10.08.2006 12:36:50
Miten olisi vaikka pieni sadetanssi?  ;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 10.08.2006 12:47:54
Ja minulla virtaa Karjalais-Savolainen veri.
Minulla virtaa Karjalais-Pohjalainen  :2funny:

Sadetanssin vetäisin äsken tuossa ikkunan edessä, auttaneeko mittään  ??? ;D


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Hiisitär - 10.08.2006 12:48:24
Sadetta kyllä kaivattaisiin - löytyisiköhän Pyhää Sadetanssikirjaa, josta voisi ottaa oppia oikeanlaisiin intiaanien sadetansseihin? :D


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 10.08.2006 13:03:42
Taallakin kaivattaisiin sadetta.
Muuten tulin ajatelleeksi tassa muiden paljastusten ohessa, etta ehka karmalla on osuutta, aitini perhe on tullut Saksasta ja Ruotsista ja olen nahnyt epaoikeuden monta kertaa ja ehka minun tehtaviini kuuluu myos puolustaa vahemmistoryhmia?
Ajattelin vain


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Vajra - 21.08.2006 16:04:13
Lainaus
1. Elämään sisältyy kärsimystä.
   2. Kärsimys johtuu elämänjanosta.
   3. Kärsimys lakkaa, kun elämänjano sammutetaan.
   4. Tie elämänjanon sammumiseen on jalo kahdeksanosainen polku


Yleisemmin se käännetään suomeksi näin.

1 Totuus kärsimyksestä

2 Totuus kärsimyksen alkuperästä

3 Totuus kärsimyksen lakkaamisesta

4 Totuus polusta kärsimyksen lakkaamiseksi

1. Siitä että kaikki onnellisuus mitä koemme aineellisesti,
on väliaikaista.

2. Kärsimyksemme lähtevät siitä kun haluamme itsekkäästi nauttia
muiden hyvinvoinnin kustannuksella

3. Itsekkyyden juuret pystyy kitkemään irti

4. Keinot sen itsekkyyden kitkemiseksi (kahdeksanosainen tie)


Oikea näkemys; joka perustuu harhattomuuteen, lakkaamiseen, irti päästämisen huipentoitumiseen (siihen että mikään ei ole pysyvää, kaikki muuttuu ja jää
yhtä todellisiksi kuin eilisillan uni. Hyödyllisten ja hyödyttömien
erottaminen toisistaan, kuin jyvien ja akanoiden..)

Oikea motivaatio; missä on ahneuden, vihan, ylpeyden ja poistaminen viimeisenä
maalina (Epäitsekäs, myötätuntoinen, missä kolme kleshaa eivät sumenna tekoja)

Oikea puhe; missä on kuolematon ytimenä, sen määränpäänä ja keinona
(valehtelun, juoruilun, riitojen tekemisen, kovien sanojen välttämistä)

Oikea toiminta; mikä virtaa, kaatuu ja kallistuu kohti Nibbanaa,
suurinta autuutta (jättämällä pois sen mikä on hyödytöntä ja jättämällä
ne mitkä edistävät kaikkinaista hyvinvointia)

Oikea elinkeino; joka perustuu harhattomuuteen, lakkaamiseen, irti päästämisen
huipentoitumiseen (ei eläinten tappamista, päihteiden ja aseiden välitystä,
ihmiskauppaa)

Oikea pyrkimys; missä on kuolematon ytimenä, sen määränpäänä ja keinona
(Pyrkimys haitallisten tunteiden muuttamiseen hyödyllisiksi)

Oikea tietoisuus; mikä virtaa, kaatu ja kallistuu kohti Nibbanaa,
suurinta autuutta
(Tietoisuus asioista sellaisina kuin ne ovat)

En sano että tapani käsittää nämä olisi maailman hyvin.

Tähän pystyn rajallisella ymmärrykselläni, ja kai siitä
on jotain apua...




Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 21.08.2006 16:30:42
Miksi elaman pitaisi olla karsimys?
Emme kai ole tulleet ainoastaan karsimaan vaan myos oppimaan ja kokemaan uutta, aisimaan ja kehittymaan, vai...


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.08.2006 07:00:56
Sepä onkin buddhalaisessa opissa se syy, miksi en siihenkään kääntyisi.

Edelleen paras minusta on itämainen oppi (siis hindupohjainen, ei buddhalainen). Henki karkeutuu ja aikojen kanssa palaa takaisin hengeksi. Ei kaikki ole kärsimystä mutta menneistä elämistä tulee karmaa, hyvää tai pahaa. Myöskään hindulaisuus ei ole mitenkään erityisen sotaisa oppi, vaikka on niissä kirjoissa jotain henkisten taistojen kuvauksia. Mutta kuten sanottu, minunhan ei tarvitse ottaa mitään oppia täysin omakseni, vaan soveltaa mitä nyt kulloinkin luen. :angel:

Ainakaan en voi sanoa että juutalaisuus tai islam olisivat jotain mihin äkkiä kääntyisin, tai kristilliset lahkot tai Urantia. :)

Vapaamielisimmät kirjat ovat kanavoituja, visualisointiin tms terveisiin elämäntapoihin liittyviä kirjoja, missä ei paholaisia ja taisteluja erityisemmin korosteta.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 23.08.2006 08:56:16
Mita mielta olet Dalei Lamasta, hanhanhan on joutunut maanpakoon ja menettanyt maansa raa'alla tavalla ja yrittanyt diplomatialla ja rukousten voimalla saada maansa takaisin
saamatta tuloksia aikaan.
Ehka voimakeinot olisivat saanet enemman sympatiaa maailmalta, eika passiivinen odottaminen(tuli vain mieleen)?


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: VE! - 23.08.2006 11:09:53
Mutta kumpi silloin on väärässä, maailma vai Dalai Lama?

Onko oma maa kaikkien niiden ihmisuhrien arvoinen..?

Ainakaan hän ei ole tahrannut omia, eikä kansansa käsiä vereen...


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 23.08.2006 12:05:26
Mielestani myos han on oikeassa, mutta ilmeisesti rahinalla raakuksilla ja voimalla kuitenkin
paastaan pitemmalle?


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: VE! - 23.08.2006 12:42:02
Riippuu miten se mitataan, ja mikä on päämäärä.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: mateve - 23.08.2006 12:45:19
Ei päästä rähinällä pidemmälle.  :tickedoff:
Kun katsotaan asioita syvemmältä ja mitä saadaan aikaan, eli lopputulos, voi olla parempi vaikka se ei näytä siltä, jokainen ihminen joutuu aloittamaan sen sisimmässään, käyttämällä rakkautta ja ihmisyyttä.
Ei sota ja viha  :smitten:

 ;) Mateve


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 23.08.2006 14:51:58
Niin minunkin mielesta, mutta ei KOKO maailman mielesta  :-[


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.08.2006 18:14:02
En tiedä olikos Dalai L buddhalainen? Hän lienee valinnut polkunsa ja Tiibetin kohtalon, ei ole minun juttuja vaikka olen niistäkin lukenut. :)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Mio - 23.08.2006 18:28:28
Niin minunkin mielesta, mutta ei KOKO maailman mielesta  :-[


Koko maailmahan on mielessä, sillä meidän tajunta on yhteinen..
Se miten sitä suuntaamme vaikuttaa.. ;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 23.08.2006 18:50:49
Totta, mutta kun kaikki alkaisivat tajuta sen= HERATYS


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Mio - 23.08.2006 21:35:39
Ei syvästä unesta noin vain ylös nousta!  :knuppel2:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 23.08.2006 21:57:20
 ::)

    ::)

       ::)

       Eräällä kansalla se herääminen taitaa kestää

        pitempään, kuin tämä nykyinen historia

           voikaan käydä LÄPI, kaikkea sitä

              kärsimystä, yhä uudelleen!


                       :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Mio - 26.08.2006 22:58:34
Pyhät kirjat.. ovatko ne tuoneet ihmistä lähemmäs Jumalaa vai ovatko ne olleet pikemminkin esteenä Yhteyden löytämisessä siihen mihin kirjasten sanoissa ja lauseissa viitataan?

Miksi niitä luetaan?

Ja mikä tekee jostain pyhän?








Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Vajra - 26.08.2006 23:13:46
Miksi elaman pitaisi olla karsimys?


Pointtini olikin se. Että wikipedian käännös on heikko ja harhaanjohtava.

Toinen pointtini oli se, että onko elämäsi kärsimystä vai onnea johtuu
siitä millä tavoin tulkitset tilanteita ja miten suhtaudut niihin,
se muovaa ympärillesi tapahtumien ketjun ja on luonut tähän hetkeen asti sekä
siitä eteenpäin.

Joku voi olla täysin onnellinen vankilassa missä häntä hakataan ja saa juuri sen
verran ruokaa että pystyy elämään. Toinen voi olla masentunut, surullinen vaikka
omistaa 10 milj dollaria, ei ole tyytyväinen siihenkään vaan janoaa kokoajan lisää
kuluttaen itseään loppuun ja elämäänsä katoaviin asioihin.

Kehomme eivät säily, eivät ne asiat mitkä keräämme. Ainoa minkä otamme
mukaan kuolessamme on mielemme.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 27.08.2006 08:52:58
Uskon, etta raha tuo jonkinlaista onnistumisen tunnetta ja turvallisuutta,mutta ehka joku voi olla myos vankilassa ja olla tyytyvainen etta on elamanhalu tallella, ehka toivo, etta paasee joskus pois sielta  ???


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 27.08.2006 08:56:18
Aikamoinen rinnastus.. :2funny:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Asterix - 27.08.2006 13:28:11
Uskon, etta raha tuo jonkinlaista onnistumisen tunnetta ja turvallisuutta,mutta ehka joku voi olla myos vankilassa ja olla tyytyvainen etta on elamanhalu tallella, ehka toivo, etta paasee joskus pois sielta  ???

Hmmm... ::) Sorry, jos vedän komiikan puolelle ja hiukan väännän paradoksia... :2funny: :D

Uskon, etta raha tuo jonkinlaista onnistumisen tunnetta ja turvallisuutta (minulle),
mutta ehka joku (esim. Lebanonilainen) voi olla myos vankilassa ja olla tyytyvainen etta on elamanhalu tallella,
ehka toivo, etta paasee joskus pois sielta


 :2funny: :D :2funny:


Lainaus Lumor;
Lainaus
Pyhät kirjat.. ovatko ne tuoneet ihmistä lähemmäs Jumalaa vai ovatko ne olleet pikemminkin esteenä Yhteyden löytämisessä siihen mihin kirjasten sanoissa ja lauseissa viitataan?

Miksi niitä luetaan?

Ja mikä tekee jostain pyhän?

Minä en usko minkäänlaisiin kirjoitusten pyhyyteen.
Joka ainoa ns. pyhä kirjoitus on ihmisen kirjoittama.
Se on myös silloin ihmisen pyhäksi julistama.

En silti kiellä, eikö ihminen olisi kekseliäs olento,
joka olisi saanut hyödyllisiä ahaa!-elämyksiä,
joista on kannattanut kertoa muillekin.

Tosin ihminen on myös raadollinen
olento kaikessa kekseliäisyydessään,
että kun joku on keksinyt hyödyllisen idean/ajatuksen/asian,
niin joko se pitää saada kokonaan itselleen
tai sitten valjastaa se palvelemaan itseään,
usein jollain lisäsäännöllä
ja paljon auttaa, jos sen julistaa itseä vähemmällä
auktoriteeteilla varustetuille ihmisille pyhäksi
ja jonka rikkominen on synti
ja siitä seuraa rangaistus.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: kemeli - 16.01.2007 21:01:11
Eiköhän noista kaikista pyhistä kirjoista löydy kaikista se olennainen oppi. Ehkä meille Suomalaisille tuo Raamattu on vaan tutuin ja siksi lähinnä sydäntä.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 16.01.2007 21:16:48


                   ::)   :coolsmiley:

        Tavallaan!! PYHIN KIRJA !  NO, uskoisimpa sen olevan,

        suomalaisten ja miksei kaikkien, tai no, einyt sentään,

        lukema teos ( ? ) ALMANAKKA! Siitähän näkee vaikka mitä!

        Jos osaa lukea?  JA, mitä parhainta, siihen USKOTAAN.


                          :2funny:



       


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Pikkusisko - 16.01.2007 21:25:21
miksi aina pitää valita yksi puhtain ja täydellisin?


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 17.01.2007 00:58:26


                           ::)

             Hyvä kysymys  ! ?  Koska tiedät!

               Voinet` kai vastakin!


                      :coolsmiley:



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: boboo - 24.01.2007 13:52:35
Lainaus


Kehomme eivät säily, eivät ne asiat mitkä keräämme. Ainoa minkä otamme
mukaan kuolessamme on mielemme.

Mitä, mitä, minä luulin että sekin jätetään  :o


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 24.01.2007 19:05:16
Lainaus


Kehomme eivät säily, eivät ne asiat mitkä keräämme. Ainoa minkä otamme
mukaan kuolessamme on mielemme.

Mitä, mitä, minä luulin että sekin jätetään  :o
Jos niin hassusti kävisi, niin siinähän Jeesuksenkin opetukset menisivät romukoppaan  :angel: :smitten:
Siis; mielestäni "mieli" ON myös osa ikuista sielua - vai olenko ihan hukassa  ??? ::) ::)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 24.01.2007 20:57:26


                        ::)

        Mielestäni, mieli lienee egon toimialaa, joka kuljettaa

         kehoa miten mielii!


                         :coolsmiley:




Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: sideman - 24.01.2007 21:05:16
Täällä on varmaan aika monien uskomusten edustajia? Viime yön seikkailujen jälkeen kysyisin, miten hyvin tunnette nämä kirjat ja mikähän voisi olla se "oikea" oppi, joka siis ei ole vain väljää new agelaisuutta, jota kukin voi soveltaa vähän miten vaan..

Raamattu - mm kristityt ja Jehovan todistajat
Urantia-kirja
Mormonin kirja
Veda-kirjat ja Bhagavad Gita
Koraani
Toora vai mikä se juutalaisten kirja taas olikaan

http://www05.turku.fi/kulttuurikeskus/kvk/kulttuurit/juutalaisuus.html
(haluaisin myös tietää, miksi amerikkalaiset suosivat Israelia, jos on öljystä kyse, niin sitähän saisi arabeilta. Miksi siis Amerikka-Arabit ristiriita on alkanut; luuleeko Amerikka olevansa valittu kansa vaikkeivät ole juutalaisia, paitsi heitä on rahamaailmassa)

Galaktisiin ja kosmisiin juttuihin uskovilla on omansa, Sheldan Nidle tulee mieleen ja kanavoidut teokset, Marciniak, Clow mutta ei yhtä oppikirjaa
Sitten on erikseen
Magiakirjat, wiccat ja noidat uskoo näihin
Nyt en ajatellut käydä läpi satanistisia kirjoja tässä.

Jäi vaan askarruttamaan kun monella on tämä yksi oppi jonka ovat löytäneet ja sillä saavat mielenrauhansa ja selityksensä, ja itse olen lukenut aika monta teosta ja "sovellan" niitä sitten.

Esimerkiksi jehovalaisten ja joogaajien maailmankuva on täysin ristiriidassa; toisille tulee paratiisi maapallon päälle, jota saatana koettelee, ja toisille tavoitteena on hengen vapautuminen (johonkin aineettomaan ulottuvuuteen) kun maapallo on kärsimysten paikka.

Kummankin mielestä maapallon tilassa tai kolmannessa ulottuvuudessa on Lähtökohtaisesti jotain vialla, eli joko odotetaan uutta valtakuntaa, hengen irtoamista tai sitten pallon kohoamista.


Rupesin just lukeen Brahma-suutraa alkukielellä. Se on vedaanta-
filosofian perusopuksia. En sanoisi
sitä itselleni "pyhäksi" kirjaksi, mutta erittäin fantsu
se on. Se tarjoaa luultavasti lähes loputtomasti ahaa-elämysten
aiheita, koska perustuu niin tuiki niukkaan ilmaisuun ehtaan
suutra-tyyliin. Sitä ei taida paljon kantsia käännöksinä lukea,
koska useimmiten yli puolet sanoista käännöksessä on kääntäjän
itsensä lisäämiä kommentinomaisia heittoja, jotka asettavat
kapuloita rattaisiin mahdolliselle omalle tulkinnalle... (just, joo!)

 ::)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 24.01.2007 22:39:36


                        ::)

        Mielestäni, mieli lienee egon toimialaa, joka kuljettaa

         kehoa miten mielii!


                         :coolsmiley:



Niin niin, MUTTA miten määrittelet "mielen"  ??? Onko se vain aivojen sähkömagneettista toimintaa, vai onko mieli = tahto -> Tahdon tahtoa sitä mitä Luojani Tahtoo minun tahtovan  ::) :-*
:smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 25.01.2007 10:51:36
Mulle pyhin kirja on ehkä hessen demian.
On niitä muitakin.

Mulle uskonnolliset jutut ei ole pyhiä, vaan sellaiset jutut mitkä koskettavat mua.
Hienosti sanottu Gaston   :) 
Minäkin rakastin lukea Hessen kirjoja nuorena ja nyt tuli kutina tuohon Demianiin - sitä en muista lukeneeni. Kiitti taas vinkistä  :D
*kirjastoon*
 :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 26.01.2007 00:23:08


   ippuska ! ?

                              8)

          Tahdon tahdon tahtovan, siksi olen hukassa, koska en

           tiedä mitä MINÄ tahdon! ?  SIIS, kuka olen MINÄ?


                              :smitten:



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: AUTTAJA - 26.01.2007 06:41:36
Täällä on varmaan aika monien uskomusten edustajia? Viime yön seikkailujen jälkeen kysyisin, miten hyvin tunnette nämä kirjat ja mikähän voisi olla se "oikea" oppi, joka siis ei ole vain väljää new agelaisuutta, jota kukin voi soveltaa vähän miten vaan..

Raamattu - mm kristityt ja Jehovan todistajat
Urantia-kirja
Mormonin kirja
Veda-kirjat ja Bhagavad Gita
Koraani
Toora vai mikä se juutalaisten kirja taas olikaan

http://www05.turku.fi/kulttuurikeskus/kvk/kulttuurit/juutalaisuus.html
(haluaisin myös tietää, miksi amerikkalaiset suosivat Israelia, jos on öljystä kyse, niin sitähän saisi arabeilta. Miksi siis Amerikka-Arabit ristiriita on alkanut; luuleeko Amerikka olevansa valittu kansa vaikkeivät ole juutalaisia, paitsi heitä on rahamaailmassa)

Galaktisiin ja kosmisiin juttuihin uskovilla on omansa, Sheldan Nidle tulee mieleen ja kanavoidut teokset, Marciniak, Clow mutta ei yhtä oppikirjaa
Sitten on erikseen
Magiakirjat, wiccat ja noidat uskoo näihin
Nyt en ajatellut käydä läpi satanistisia kirjoja tässä.

Jäi vaan askarruttamaan kun monella on tämä yksi oppi jonka ovat löytäneet ja sillä saavat mielenrauhansa ja selityksensä, ja itse olen lukenut aika monta teosta ja "sovellan" niitä sitten.

Esimerkiksi jehovalaisten ja joogaajien maailmankuva on täysin ristiriidassa; toisille tulee paratiisi maapallon päälle, jota saatana koettelee, ja toisille tavoitteena on hengen vapautuminen (johonkin aineettomaan ulottuvuuteen) kun maapallo on kärsimysten paikka.

Kummankin mielestä maapallon tilassa tai kolmannessa ulottuvuudessa on Lähtökohtaisesti jotain vialla, eli joko odotetaan uutta valtakuntaa, hengen irtoamista tai sitten pallon kohoamista.

:angel:

Huomenta, klo = 05:00 = yleensä alan "töihin" 04:00,
kun en tarvitse unta 4-h enempää,
minulla = hypomania ollut jo 9 vuotta,
enempi tai vähempi = nyt kaikkein voimakkaimmillaan
mitä koskaan = ollut.

En kuulu mihinkään uskonto kuntaan (en sellaista tarvitse).
En ole lukenut mitään sellaisia kirjoja "ulkoa".
EN "sorsi" mitään elollista, jonka luoja = meille lahjoittanut.
Emme omista mitään, eikä kukaan = täysin harhaa.
Teen "työtä" pyyteettömasti = ainoa vaihto ehto, koska lahjaksi
olen itsekkin saanut.
Uskon Jumalaan, Jeesukseen, pyhään henkeen = sielun verhot = energia virrat täällä = joka paikassa ja kolkassa, vain määrät vaihtelee hurjasti = "pyhiä" huoneita ja rakennuksia sekä alueita,
NE näkee AUROISTA = energia kentistä = meidän HENKINEN minä ja olosuhde elollemme.
Minulle = kaikki kerrottu ja kerrotaan jatkuvasti = minun EI tarvitse itse AJATELLA - siksi myöskään EN murehdi mistään =
esim. kävin VEROPÄIVILLÄ 2007 H:gissä ja katsoin poliitikkojen
egergia kentät - olipa mielenkiintoista - toimin myös erään
ISON Firman työhön oton viimeisenä "koordinaattorina",
kaiken kertoo 80%:sti energia joka kyseistä henkilöä seuraa ja =
ottanut "pesäkseen".
Kunnioitan "kirjanoppineita", mutta niissä kirjoissa ei ole lyhyesti esitetty oleellista = turhia selityksiä = että saatu kirja aikaiseksi.

# AUTA KAIKKEA ELOLLISTA - MUUTA EI TARVITSE IHMISEN TEHDÄ #

# ENKELIT TOIMIVAT OPPAINANI ja tapaan HEITÄ myös fyysisesti
tarpeen tullen, täällä = "toinen" maailma, ME näemme vain promillensiitä, mitä kaikkea maailma pitää sisällään,
meidän EI pidä "peuhkamoida" eikä luulla tietävämme jotain,
emme tiedä YHTÄÄN MITÄÄN - luulemme vain tietävämme #.

ITSETUNTO PITÄÄ OLLA KORKEALLA = MUUTOIN EMME VOI TOISIAMME
AUTTAA
, kun itsessä en kaikki huomio = itsetunto tarkoittaa
toisten kunnioittamista, eikä erheellisesti itsensä palvomista.

 :angel: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:


 


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 26.01.2007 15:38:13


   ippuska ! ?

                              8)

          Tahdon tahdon tahtovan, siksi olen hukassa, koska en

           tiedä mitä MINÄ tahdon! ?  SIIS, kuka olen MINÄ?


                              :smitten:


Kuulosti mutkikkaalta  ::) ???    Noo,,, et ole ainakaan tahtosi - oma tahto nyt tahtoo mitä milloinkin.
Ja eikun MINÄä eli itsetuntoa etsimään -->

Lainaus käyttäjältä: AUTTAJA
... itsetunto tarkoittaa
toisten kunnioittamista, eikä erheellisesti itsensä palvomista.
:-* :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Ippuska - 29.01.2007 21:57:21


   ippuska ! ?

          ...
?  SIIS, kuka olen MINÄ?


                              :smitten:


Kotkansilmä HUhuu  :smiley6600: joko SE löytyi?  ??? :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 30.01.2007 01:03:13

Kunnioitan "kirjanoppineita", mutta niissä kirjoissa ei ole lyhyesti esitetty oleellista = turhia selityksiä = että saatu kirja aikaiseksi.

Koen aikatavalla samoin. Esittää asiat lyhyesti ja yksinkertaisesti (siis ymmärrettävästi), kas siinäpä taitolaji joka ei ole monille kovin helppo.  ;)


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 02.02.2007 07:48:13


                    :coolsmiley:

     AUTTAJA`lle. 

                     ITSETUNTO.  Siinäpä oiva alue, " lähes "

                  jokaiselle! SIIS, kuinka sitä kohotetaan,

               niin, ettei jää jalkoihin, eikä myöskään

             polje toisia aivan maan rakoon !!  ?


                             :smitten:




Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: AUTTAJA - 02.02.2007 08:56:29


Itsetunnon saa Jumalalta ja vain Jumalalta...

Jeesushan EI mitään itse tehnyt eli Hän oli
täydellisessä Jumalan ohjauksessa...

Jumala ohjaa meitä tai oikeammin = "ohjelmoinut"
meidät, muista en tiedä, mutta itse olen täydellisessä
Jumalan ohjauksessa - todistuksena Hänen "ihmetekonsa"
minun kauttani = vain auttamalla palvelet Jumalaa =
vain teot palkitaan, puhumalla EI mitään saa aikaiseksi..

Myöskää RAHAA EI saa ottaa armolahjojen käytön yhteydessä, Jumala antaa tarpeelliset välineet käyttöösi,
ellet tähän USKO - olet "hakotiellä"- Ei Sinulla mitään olekkaan = luulet vain olevan, näin Jumala toimii tai
= suunnitellut aikojen alusssa = VALITUTKIN = valittu,
ihminen EI ansioillaan mitään saa...

t.timo    :angel: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 02.02.2007 13:42:02
Nyt minulla meni hakoteille, mika kullekkin on Jumala- siita en kiistele, mutta
ihminen ei saa ansiollaan mitaan?
Mielestani ihminen saa vain ansioillaan kaikkea mita mieli tarvitsee,enka myoskaa ymmarra taiteen vaheksymista? Elavathan niin monet taulut ja kirjat jo vuosisatoja ja esim. Elvista ihannoidaan vielakin maailmassa vaikka han on mennyt pois jo 30 vuotta sitten, mielestani ennen kaikkea TAIDE ELAA.
USKON ETTA jUMALA on ohjelmoinut meidat, mutta kunkin omalla tavallaan. En vaheksy kenenkaan uskontoa mutta tassa pilkisti sanojen valista VAIN yhden ainoan uskomuksen hyvaksyminen.
Mina ainakin uskon omiin tekemisiini joka on minun oman Jumalani ohjaamaa.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 02.02.2007 15:16:32

Jeesushan EI mitään itse tehnyt eli Hän oli
täydellisessä Jumalan ohjauksessa...

Hän oli toki mitä parhaimmassa ohjauksessa, mutta kyllä hän kuitenkin teki myös itse.  :coolsmiley: Jumalan ohjauksessa oleminen ei kuitenkaan ole sitä, että me olisimme "orjia", tai täysin ohjattavia marionetteja. Voimme toki toimia "välikappaleina", mutta silloinkin kaikki toimii itsemme kautta. Jumala ei ikinä pakota, eikä käske meitä mihinkään, vaan sallii meidän olevan sitä mitä olemme. Vastuu teoistamme on myös aina itsellämme.


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: AUTTAJA - 02.02.2007 15:29:02

Jeesushan EI mitään itse tehnyt eli Hän oli
täydellisessä Jumalan ohjauksessa...

Hän oli toki mitä parhaimmassa ohjauksessa, mutta kyllä hän kuitenkin teki myös itse.  :coolsmiley: Jumalan ohjauksessa oleminen ei kuitenkaan ole sitä, että me olisimme "orjia", tai täysin ohjattavia marionetteja. Voimme toki toimia "välikappaleina", mutta silloinkin kaikki toimii itsemme kautta. Jumala ei ikinä pakota, eikä käske meitä mihinkään, vaan sallii meidän olevan sitä mitä olemme. Vastuu teoistamme on myös aina itsellämme.


Minulla, HUOM!
minulla = sellainen tieto, että minä olen TÄYDESSÄ
ohjauksessa - muut ihmiset saavat olla aivan omassa
USKOSSAAN ja kunnioitan Heitä sekä uskoonsa eli
minä en pystyisi näkemään ihmisten sieluun ELLEI
JUMALA niin tekisi eli itse en ole mitään, eikä kukaan muukaan, ME ollaan vain "kikkareksia" = sekin = liikaa
sanottu...

t.timo :angel: :smitten: :D ;) :) :skorpioni:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 02.02.2007 15:36:01
Myös minun puolestani jokainen saa uskoa miten ja mihin haluaa.  :smitten:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 03.02.2007 00:23:49


                          :2funny:

          USKO, yksi nappula EGON kaukosäätökapulassa!!


                           :tickedoff:



                            :smitten:




Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: taiska - 03.02.2007 00:54:47
En ole lukenut ainoatakaan noista kirjoista ( Raamattua yritin kerran lukea ihan sivistyksen takia, mutta kirjoitus oli niin järkyttävän tyylistä, että  :D )
Minusta jokaisen pitäisi elää tavalla joka ON ITSELLE OIKEANLAINEN, eli ei siihen oppikirjoja tarvita vaan tieto mihin ITSE USKOO ja minkä jokainen tietää SISIMMÄSSÄÄN ! Minusta kaikki nuo kirjat on tehty heitä varten jotka ovat jotenkin hukassa itsensä kanssa ja tarvitsevat suunnan näyttäjän jonka sisin voi hyväksyä . Kaikilla meillä kun kuitenkin on USKO JOHONKIN  ;) . Mutta sitä että elät jonkin ohjekirjan mukaan en anteeksi vain pysty ymmärtämään  :) . Taidan tässä suhteessa olla ikuinen kapinallinen  :2funny: .


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 03.02.2007 01:24:22
Usko, yksi nappula Egon kaukosaatonappulassa.

Se on se tarkein nappula.

AAIHH- kuinka rakastan naita nappuloita!!!


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 04.02.2007 00:42:27


                 ::)

        AIJAA! ? Kuinkas iso ja laaja kaukosäädin sinulla

            onkaan? Mitähän nuo lukuisat " toiset "

               nappulat ovat?


                             :smitten:




Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Riitta - 04.02.2007 11:30:07
Mita milloinkin mieli tarvitsee.  :2funny:


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 16.04.2007 10:26:28
Linkki vielä tänne.

http://www.acim.org/

Noista taisin alkaa..

Raamattu - mm kristityt ja Jehovan todistajat
Urantia-kirja
Mormonin kirja
Veda-kirjat ja Bhagavad Gita
Koraani
Toora vai mikä se juutalaisten kirja taas olikaan

Mutta noita enemmän vaikuttaneet:

Nicky Cruz
David Wilkerson
Richard Bach
Joseph Murphy
Sonia Choquette
Shakti Gawain
NDWalsch
Amman kirjat
Louise L Hay
PR Sarkar
Osho ei kovin paljon
ECProphet
Chris Griscom
Shirley Mc Laine
Barbara Marciniak
Eileen Caddy
Barbara Hand Clow linkki napattu foorumilta, en tiennytkään tällaisista workshopeista.  http://www.handclow2012.com/
Sheldan Nidle varauksella!

Dale Carnegie pitäisi lukea vielä ajatuksella. Salaista Oppia en ole vielä lähtenyt tahkoamaan.

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1879181304&s=1

Kovin on ulkomaista, minkäs teet.  :angel: Taisi mennä kronologisesti maapallon pyhimmistä galaksien pyhiin..


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 17.04.2007 19:22:25
http://www.ultra-lehti.com/kirjat/kirjaextrat.html#Walschin


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 27.04.2007 20:58:28
http://www.smilingstars.fi/images/index/Suomen-luonnon-valkoista.jpg

Erkki Lehtiranta



Kirjallisuutta ja inspiraationlähteitä:

Bailey, Alice A.: Vihkimykset. Aquarian Publications, Helsinki.
Charlton, Hilda: Master Hilarion. Golden Quest, Woodstock 1989.
Crawford, Ina: A Guide to the Mysteries. Lucis Press, London 1990.
Essene, Virginia & Feurst, Irving: Energy Blessings from the Stars - Seven Initiations. S.E.E. Publishing Company, Santa Clara 1998.
Hilarion: Answers. Marcus Books, Toronto 1983.
----------: Tapestry. Marcus Books, Toronto 1985.
Kirjeopisto Vian raja-joogan kurssi.
McClure, Janet: Prelude to Ascension. Tools for Transformation. Light Technology Publishing, Sedona 1996.
www.hilarion.com.



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Kotkansilmä - 30.04.2007 00:38:05


                  ::)

     Kirjallisuutta tuntuu riittävän, jopa ihan pienen

      kirjaston verran. Mutta oiskos jossain niitä,

        omiakin ajatuksia, joita voisi julkaista?

                         :smitten:



Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Valkeinen - 30.04.2007 10:32:46
Ei mikään hullu tuuminki koostaa astron viisaudet uuden ajan opukseksi..jotta siinä sinulle rojektia SA!  :D Eiku piuhat kiinni ja kuuntelemaan radio...headia?


Otsikko: Vs: Pyhin kirja
Kirjoitti: Valkeinen - 02.05.2007 22:47:42
Hullulla on halavat hjuvit: Tajusin jotakin aivan uutta Raamatusta. Te varmaan olettekin sen tajunneet jo aiemmin, mutta sehän näyttää aivan eriltä eri taajuuksilla.  :o :o Kun en oo vuosiin lukenut - ja nyt kävin vilkaisemassa.