Astro Foorumi

Astro special => Syntymäkartan tulkintaa => Aiheen aloitti: Pilviliina - 18.06.2015 23:41:24



Otsikko: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Pilviliina - 18.06.2015 23:41:24
Tyttärelläni on haaveena lääkärin ammatti. Minä kannustan häntä kovasti ja salaa ihmettelen, että vaakatytär voi olla näin päättäväinen. Hänestä löytyy sitä täydellisyyden tavoittelijaa, kun Mars on neitsyessä. Se näkyy kuitenkin myös koulumenestyksessä, joka on erinomaista, ja hän haluaa parantaa maailman!  :smitten: Tässä liitteessä hänen karttansa. Voisiko joku katsoa sitä ammatillisesta näkökulmasta?


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 19.06.2015 09:58:02
Michel Gauquelin on joskus tutkinut lääkärienkin karttoja tilastollisin menetelmin, ja huomasi niistä, että lääkäreillä on usein Mars ja/tai Saturnus nousun tai MC:n liepeillä. Tyttärelläsihän täyttyvät nämä molemmat kohdat. Lääkärin ammattiin lukeminen vaatii paljon kurinalaisuutta, mitkä tuo planeettakaksikko tuo tullessaan.

Ilma- ja tulimerkit näyttävät olevan myös erittäin hyvin edustettuina lääkäreissä. Oinas-Kaksoset-Leijona jollain kombinaatiolla Aurinko,-Kuu tai nousumerkkeinä ovat tavallisia, tai näin on ainakin astrodatabankin aineistossa. Vaakoja on ehkä vähän vähemmän lääkäreissä, mutta esim. itsellä entinen pomo oli Vaaka-lääkäri. Hän eteni urallaan professoriksi asti. Kyllä Vaa´oiltakin kunnianhimoa löytyy, vaikka se ei välttämättä aina päälle näy.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Pilviliina - 19.06.2015 10:49:37
Kiitos paljon vastauksestasi ja hyvää juhannusta!  :)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 19.06.2015 13:19:12
Psykiatreilla ja kirurgeilla on MC usein skorpionissa. Mietin tuossa sitä kun kodin huoneen merkit on piilossa niin on yleensä vaikeita käsitellä jossain kohtaa elämässä ja kun Pluto kodin huoneessa sekä arjen huoneessa vesimies mikä kuvaa erikoista arkea missä kärjellä Neptunus myös niin mietin voisikohan nuo viitata myös erikoisuuteen työssä, siksi tuli mieleen tuo psykiatria ja arvomaailma on Skorpionissa.

Tää on nyt vaan mun ajatus mutta aloin vaan miettiä ettei tuo kartta ole ihan tavallisen yleislääkärin kartta, voi olla kun neitsyttä noin mutta silti tuo vesimies arjessa kuvaa jotain ihan muuta... uranus voi tarkoittaa muuttuvia työpestejä eli useita eri työpaikkoja mikä lääkäreillä on yleistä tänä päivänä, sopii hyvin arjen huoneeseen lääkärille..


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 19.06.2015 16:26:35
Muuten tuo minun Vaaka-pomoni oli naispuolinen ja sen voi ainakin sanoa, että hän oli aina hyvin pukeutunut ja hyvä verkostoitumaan.  :2funny: Hän oli myös aina käräjöimässä ja hänestä vihjailtiin, että hän oli päässyt asemaansa ns. reittä pitkin - hänen miehensä oli myös lääkäri-professori, Aurinko-Vesimies muuten.

Joka tapauksessa olen jo pidemmän aikaa aikonut tehdä oman tutkielman lääkäreistä, astrodatabankista kun löytyy ihan hyvä kokoelma. Tässä on nyt yhteenveto 100 lääkärin otoksesta:

Aurinkomerkki: Aurinko voi olla missä tahansa merkissä, mutta jotkut merkit näyttävät selvästi suosivan lääkärin ammattia. Tulimerkeistä Leijonia oli runsaasti, ilmamerkeistä Kaksosia, maamerkeistä Kauriita ja vesimerkeistä Skorpioneja.

Auringon huone: Auringon löytyi yleisyysjärjestyksessä seuraavista huoneista: XII, I, IV, II ja VII. Vain muutamalla lääkärillä oli Aurinko huoneissa X tai V (!)

Kuumerkki ja -huone: Kuu löytyi aika tasaisesti eri merkeistä, mutta ehkä hitusen muita useammin Kaloista. Huonejako oli myös melko tasainen, aivan hienoinen yliedustus oli huoneissa IX ja X.

Nousumerkki: Tämä ei mennyt ihan kellokäyrän mukaisesti. AC-Kaksosia -Leijonia ja Vesimiehiä oli yleisjakaumaa enemmän, AC-Neitsyitä ja -Kauriita selvästi vähemmän kuin olisi odottanut (!).

Mars: Koska tämä oli Gauquelinin mukaan tärkeä, katsoin merkit ja huonesijainnin. En kylläkään löytänyt sitä erityisen usein nousulta tai MC:ltä, IC:ltä sen sijaan usein. Neitsyt, Vaaka ja Skorpioni olivat lääkäreillä muita Mars-merkkejä yleisempiä, joskaan ei mitenkään huomattavasti.

Saturnus: Gauquelin löysi Saturnuksen lääkäreiltä usein nousun tai MC:n lähettyviltä ja niin löysin minäkin. Sitä voi etsiä yhtälailla huoneista 1 tai 12. Minun aineistossani Saturnus oli kuitenkin kaikkein useimmin huoneessa III.

MC:n hallitsija: Tarkistin tämänkin ihan huvin vuoksi ja kyllä sieltä eroa löytyi. MC:n hallitsija kasautui enimmäkseen huoneisiin I, II, VIII, X ja XI.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Pilviliina - 19.06.2015 16:47:10
Kiitos vielä keskustelusta. Itselleni aloittelijana menee osa ihan ohitse, mutta ei se mitään.  8) Tälle tyttärelle kauniit vaatteet merkitsevät kyllä paljon, mutta se on varmaan murrosiässä yleistä.  Hän on sanonut, ettei aio perustaa perhettä ainakaan nuorena, vaan haluaa matkustella ympäri maailmaa...  :)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 19.06.2015 22:48:52
Ihana toi sun tulva lilli.. melkoisen siisti pomo siis  ;D

PS tein tänään sadepäivän ratoksi Planeettojen liikkeitä v 2016, melkein finaalissa, käyn läpi huomenna niin laitan astrikseen ja tänne ->pääset helpommalla vuoden lopulla :) Voi olla et teen v 2017 niin laitan sulle vaikka tänne en sitä sentäs  :2funny:

Pilviliina, me ollaan vähän tämmöisiä vääntäjiä ja tutkijoita ettei meitä aina niin ymmärretä :knuppel2:  :2funny:
Kiitos itelles, hänellä neptunus/uranus arjen huoneessa 6 niin voi tietysti olla niin, että tuo Neptunus tuo erikoisia, muuttuvia haaveita vesimies/uranus painotuksen myötä arkeen mutta silloin kun nuorella iällä pidempään "tietää" mitä haluaa niin se on yleensä se sopivin ammatti tapahtuu se sitten nuorempana tai vanhempana eli voi tapahtua myös myöhemmin jos suunnitelmat muuttuu lukioiässä kun elämä ei aina mene niin kuin ajattelee :) Hyvinkin sopiva voisi kyllä olla lääkäriksi sillä neitsyt liittyy myös terveyteen.
Voisit katsoa myös sitä mikä hänellä on lukion lopulla progressivisella kartalla progekuuna. Progekuu on n 2.5v merkissä joten siitä näkee minkälaisia ihmisiä tulee kohdattavaksi ja merkistä näkee millainen kuluva aika on, oinaassa mennään etiäpäin urakalla, tahtoa kun taas leijonassa sosiaalisia rientoja jne.. minkälainen se lukion jälkeinen aika siis voisi olla, hiukan osviittaa siis voisi saada siitä.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Pilviliina - 20.06.2015 12:14:18
Minsa: Kyllä nuorten haaveet voivat muuttua. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. .. Itse jouskarina olen ties kuinka monennessa ammatissa. Nyt aineenopettajana tunnen viimein löytäneeni kutsumukseni,  ehkä  ::)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 20.06.2015 12:36:19
tarkoitin sitä, että tuo Neptunus yleensä lisää arkeen sitä Kalamaista haavemaailmaa siitä mitä arkeen toivoo, voi tuoda luovuutta mutta myös sitä ettei loppujen lopuksi oikein tiedä mitä haluaa mutta hänellä on maatakin kartallaan mutta tuo kalojen hallitsija on hankalassa huoneessa, sitä tarkoitin kun arjen huone.
Kalojen hallitsija kuvaa sellaista oman tien kulkijaa / taivaanrannan maalaria siis :)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: t.touhula - 26.06.2015 12:43:58
Mä heitän oman arvioni tästä kartan henkilöstä: Jos siis hakeutuu lääkäriopintoihin, ei rajoitu ainoastaa hoito-oppeihin ja usko niihin.

Löydän viitteitä kirurgista, siis joko fyysinen tai henkinen tehtäväkenttä.

Tärkeimpänä pidän vanhan tiedon merkkejä kartalla. Ei siis käytä vain nykypäivän synteettisiä aineita parantamiseen.

Eräs tärkeimmistä minulle viestivistä on  :vesta: h.12  :aspect_con:  :askendentti: . Toisena nousee  :chiron:  :aspect_opp:  :saturnus: .

Osaa 'lukea' toista vaikka teräsoven takaa.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: SSMoonSS - 28.06.2015 19:33:18
Heissan,

Voikos joku katsoa tätä karttaa nimenomaan lääkärienopintojen kannalta? Onko hän vihdoin omalla alallaan karttansa mukaan?

Kyseessä on 25v mies, itseasiassa avomieheni ja haluaa lääkäriksi ja rakastaa alaa.

Kiitos etukäteen, jos joku jaksaa katsoa  :smitten:

-SSMoonSS-


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: body electric - 29.06.2015 18:57:56
Mä en ole koskaan viitsinyt opiskella astrologiaa noin perusteellisesti kuten ylle kirjoitellut mutta tässä mun muutamia havaintoja ammateista suhteessa kokonaishoroskooppiin:

Saturnus nousevana on usein tiedenaisilla- tai miehillä.

Nouseva Jousimies viittaa usein kunnianhimoon ja se on hyvin monilla esiintyjillä, oli sitten kyseessä näyttämötaide tai politiikka.

Neitsyt missä tahansa merkki-planeetta yhdistelmässä sisäplaneetoista, aurinko, nouseva ja mars erityisesti kertoo tietynlaisesta kurinalaisuudesta ja sitkeydestä ja sekin on hyvä ominaisuus lääkärille, veikkaan että terkkarilääkäreillä aika tavallinen, muttei ehkä kovin innovatiivinen ollessaan Marsissa tai nousevana - Aurinkoneitsythän on usein hyvin värikäs tyyppi ja ihan rivilääkärin ei tänä päivänä Suomessa passaa olla kovin värikäs persoona.

Kaksoset lääkäreinä pyrkivät usein psykiatreiksi, eli ei ihan lihalliseen toimintaan vaan enemmän sellaista henkistä ja humaania, tosin nykyään psykiatrit nykypäivän maailmassa edustaa usein yhteiskunnan valtaeliittia ja fasismia ja ovat siten enemmän valtaeliitin käskyläisiä. Kaksonen on taas luonnostaan individualisti joten tämä asetelma on saattanut muuttua.

Vaaka on perusluonteeltaan usein hyvin aikaansaava ja sitkeä mutta jos lääkäriksi ryhtyy ei välttämättä kovin syvällinen vaan menee mielellään joukon mukana. Saattaa helpottaakin ammattiin hakeutumista siinä mielessä.

Skorpioneja ja Oinaita esiintyy runsaasti kirurgeissa, nimenomaan miespuolisissa.

Lääkärin ammatin vaatimukset eivät ole nykyään erityisen suuret, kunhan jaksaa lukea ja suorittaa ne opintonsa, siinä se on. Jos päättää ryhtyä lääkäriksi Suomessa tänä päivänä niin sitten ryhtyy opiskelemaan sitä alaa ja työpaikka löytyy ihan varmasti.
Vaikka huomattavasti enemmän joutuu lukemaan eli tekemään kovasti työtä monen vuoden ajan, niin sitten kun opinnot on suoritettu ei esim terveyskeskuslääkärin ura ole juurikaan vaativampi kuin bussikuskin, itseasiassa bussikuskilta vaaditaan enemmän tarkkuutta ja asiakasystävällisyyttä.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 29.06.2015 21:52:26
Mitenkähän kartan huoneet, onkohan ne ihan noin kun vaikuttaa pohjoisen kartalta kun noin eri kokoiset 6/12 huoneet..

Aurinko ja yläsolmu (se mihin elämässä tulisi pyrkiä) on Vesimiehessä joten jotain erikoista urassa varmaan on esim tulevaisuuden visionäärinä keksii uusia asioita urallaan joita yleensä kukaan ei edes ymmärrä kun elää niin edellä aikaansa ja vesimies on yleensä jollain tavalla vapaaehtoistyössä tai ainakin tulisi olla jotta ryhmätyö sujuu myös työympäristössä kun vesimies rakastaa vapauttaan joten arjen huoneen plutoon voisi sopia vapaapalokunta tms. mutta ryhmiin tuolla yläsolmulla olisi hyvä mennä ja moni muukin kartalla tukee ryhmätyön merkitystä.

Kuu Oinaassa ei välttämättä ihan paras lääkäriksi, siis liian spontaani ja äkkipikainen tunnepuoli joten voi tulla vaikeuksia jos ei hallitse tuota Oinasta enemmän rauhallisempaan suuntaan.. :) Työympäristöstä voi nimittäin tulla nopeasti et tuolla on ovi ja harva Oinas Kuu ymmärtää et tuli muuten just potkut :)
Pluto Skorpionissa arjen tasolla voisi kuvata verisuonistoa eli kirurgiaa mutta myös psykiatrista työympäristöä.
Saturnus 9. huoneessa kuvaa korkeakouluopintoja ja tämäkin positio tuo psykologian ja filosofian opiskelun tärkeäksi saavuttaa tietoa ja ymmärrystä mitä tarvitaan kun tämä asema kohtaa ongelmia inhimillisessä yhteistyössä ja rakkaudessa. Tämän vuoksi myös ryhmissä työskentely toisi sitä muiden ymmärtämistä/kuuntelua eikä vain itsetietoista käytöstä mitä johtavilla merkeillä ja tulella herkästi tulee esiin kanssakäymisessä ja tämä Saturnus asema on juuri haaste kanssakäymisessä siis. Tärkeintä on nyt se, että se mitä hän opiskelee on sitä mitä hän haluaa opiskella. Nimittäin transiitti Saturnus karsii kaiken pois mikä ei ole mieluista saapuessaan Kauriiseen muutaman vuoden päästä :) Mielekäs opiskelu on nyt siis tärkeintä kun sitä voi sitten muokata kun pääsee seuraavalle pykälälle opiskeluissa.. jokin opiskelun aikana tuleva asia siis voi viedä uusille urille urapolkua ja aika todennäköistäkin voi olla kun tr Saturnus Jousimiehessä.. Kauriissa kysytään kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä, liiallista itsekuria voisi varoa ja Kauriissa tulee tunnekylmyyttä joten tuo ryhmissä toimiminen voisi tehdä hyvää kun lääkärillä tulisi olla inhimillisyyttä mikäli mielii menestyä. Tarkoitan nyt sitä, että Kaurista kun on noinkin paljon kartalla ja vielä Saturnus itse niin tuo yläsolmu vaatii hyväntekeväisyystyötä ryhmissä, jolloin tulee sitä inhimillisyyttä mikä tämän aseman edustajalta usein juuri puuttuu varsinkin nuorella iällä ennen kuin on kasvanut monien koettelemuksien kautta ihmisenä. Melkoinen stellium, mieti tuota niin että hampurilaisen kuoret ovat mars ja venus ja sisältö on siinä välissä. Mars ja Venus melkoinen paketti jo itsessään ;)
Mun on vaikea uskoa, että kuu on 12. huoneessa tuon kartan huonejaon vuoksi ja jos olisi tuolla niin olisi häilyväinen juuri opiskeluissaan mitä en ihan usko jos lääkäriksi aloittanut lukemaan..
Kriittisen asteen Mars oppositio Jupiter joka aspektina odottaa seikkailuja ja janoaa tulla huomatuksi ja etsii usein helpointa tietä onneen eli ei välttämättä ole niitä työn raskaan raataja-aspekteja joten tämä voi tuoda laiskanpulskeutta ja myös sellaista itsetärkeilyä ja ylemmyydentuntoa. Tällä aspektilla pitää todella keskittyä tekemään huolellista suunnittelua, pitkäjänteiseen päämäärätietoiseen toimintaan eli tämä voi tuoda ihmiselle haastetta toimintaan..
Mars ja Merkurius kauriissa voi tuoda sitä, että sanan säilää loukkaa joten siinä voi tulla opintietä mikäli ei osaa hillitä merkuriuskauristaan :) Mars Uranus yhtymä kuitenkin tuo itsehillintää ja edistää oppimista joten tuo on ihan hyvä aspektina.
Siellä on yodikin missä kärkenä Ceres ja kun tuohon Yodiin kuuluu Saturnus/Venus niin tuo voi tuoda haasteellisen ajan ja mietin voisiko tuo tuoda viivästystä opiskeluihin mutta korkeakouluopintoihin saturnus viittaa 9 huoneessa. Mitähän tapahtui kun tr. saturnus tuli plutolle.. jokin muutos varmaan.
Pluto Skorpionissa omassa merkissään ei ole niitä helpoimpia teitä oman itsen muutokseen ja kun se on Yodissa kiinni niin tuo voi tuoda kovia aikoja jolloin kärsivällisyyttä kysytään läheisiltä.. ei helppo.

Kyllä tuolla kartalla mun mielestä on mahdollisuuksia lääkäriksi jos sitä haluaa, sopivimmat voisi olla psykiatria ja kirurgia mutta riippuu mikä ihmistä itseään kiinnostaa, se on tärkeintä. Opettelua varmasti tulee olemaan työympäristön ihmissuhteissa ja arvomaailmoissa mutta sitähän elämä on.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: SSMoonSS - 30.06.2015 09:49:22
Hei,

Lueskelin noita teidän vastauksianne ja kiitän kovasti  :)

Toi mitä minsa kirjoitti nii on osittai toteutunu mitä pystyn itse sanomaan kokemukseni perusteella. Mutta hän kyllä haluaa lääkäriksi, koska vaihtoi alaa tavallisesta yliopistosta lääkikseen.

Kiitos oikein paljon :D


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 02.07.2015 18:59:07
Näihin on joskus niin kiva perehtyä intuitiolla, kiitos kun saatiin tutkailla :2funny:

On siis toteuttanut syntymäkarttaansa :knuppel2:



Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Pilviliina - 15.07.2015 21:49:44
Mä heitän oman arvioni tästä kartan henkilöstä: Jos siis hakeutuu lääkäriopintoihin, ei rajoitu ainoastaa hoito-oppeihin ja usko niihin.

Löydän viitteitä kirurgista, siis joko fyysinen tai henkinen tehtäväkenttä.

Tärkeimpänä pidän vanhan tiedon merkkejä kartalla. Ei siis käytä vain nykypäivän synteettisiä aineita parantamiseen.

Eräs tärkeimmistä minulle viestivistä on  :vesta: h.12  :aspect_con:  :askendentti: . Toisena nousee  :chiron:  :aspect_opp:  :saturnus: .

Osaa 'lukea' toista vaikka teräsoven takaa.

Kiitos vastauksesta! Hänellä tosiaan on ollut kiinnostusta henkisiä asioita kohtaan, vaikka hän on niin nuori. Hän on esim. puhunut hengistä. Koska olen itsekin tälläinen, niin lapsikin saa olla "silmät auki". Hän osaa jo lukea ihmisiä, ja nautin hänen kanssaan keskustelusta. Isoveljensä on välillä ihan ulkona. Luulin, että kaikki tytöt ovat tällaisia.  ;) Mutta hän siis ymmärtää hyvin vaikeitakin asioita ja ymmärtää mikä elämässä on oikeasti tärkeää, vaikka välillä tahtoo tietenkin kaikkea mitä useimmat muutkin ikäisensä. Hänen lempiharrastuksensa on lukeminen. Nyt teininä hän on uppoutunut fantasiakirjallisuuteen.

Kirurgista tuli mieleen. Hänen kumminsa on kirurgi, joka tekee elinsiirtoja. Heillä oli läheiset välit ja tytär usein ihaili häntä, kunnes tapahtui ikävä asia. Kummi jätti yhtäkkiä vaimonsa, joka on tytön sukulainen. Mutta ehkä kipinä lääketieteeseen on jäänyt kummilta. Tytär haluaa "parantaa maailmaa", tehdä jotain tärkeää työtä. Hyvä palkkakin tietenkin mahdollistaisi hänen glamour-puolensa, matkustelut ja hienot vaatteet.  :buck2:


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 19.07.2015 02:25:29
Gauquelinin plussektorit eivät ole sama asia kuin planeetta nousussa tai MC:llä tms. Tyypillisesti plussektori osuu enimmäkseen 12., 9., 6., 3. huoneisiin. Esim. tuossa eräässä mainitussa kartassa Saturnus EI ole plussektorilla, Mars voi ollakin, mutta se pitäisi erikseen tarkistaa. Ja sitten joku datapankin 100 lääkärin kartta. Liian pieni otos kummoisien johtopäätöksien vetämiseen, etenkään huonesijaintien osalta, kun astrologia tuntuu olevan sen sektorin osalta melko huteralla pohjalla.

Olettaa silti voi, ettei lääkärien kartta jatkossa tule olemaan yhtä prominentteja kuvioita kuin ehkä ennen. Lääkärin ammattiin liittyvät merkitykset ovat deflatoituneet muiden perinteiden arvojen mukana. Hyvien tienestien, varmana pidetyn työpaikan ja statuksen perässä sinne nykyisin mennään, mistä Leijonan merkin prevalenssi voi olla merkkinä. Joku täällä jo revitteli vertaamalla lääkärin ammattia bussikuskiin. Joopa joo, ehkä voitaisiin sitten lääkäriopiskelijat vaihtaa päittäin bussikuskien kanssa, niin saataisiin terveyskeskuksien taso nousuun. Kyllähän se lääkärin ammatti paljon vaatii, mutta voi tietysti olla, että ammatissa pärjää vaikka jäisi kauaskin näistä vaatimuksista. Käypä hoito-suositukset ym. mekanisoivat ammattia aika paljon, joten jos haluaa vähällä päästä, siihen on tässäkin suhteessa mahdollisuus.

Kun ammattiin mennään sinänsä lääkärin ammattiin liittymättömistä syistä, niin voi olla, että jatkossa ei voida juuri erottaa kummoisia astrologisia tekijöitä, jotka tekevät lääkärin. Todennäköisemmin voi löytyä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, pääseekö henkilö ylipäätään pääsykoeseulasta läpi, siitähän se ammattiin pääseminen useimmilla on kiinni. Lääkiksen pääsykokeet ovat erittäin stressaavat monellakin tavalla, joten kylmähermoisuutta vaaditaan. Siksi voi odottaa löytävänsä näistä kertovia tekijöitä lääkärien kartoilta (ehkä Mars ja Saturnus plussektoreilla ovat myös tällaisia?), kuten esimerkiksi Me/Sat-aspekteja, ehkä Au/Sat kelpaa myös.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 20.07.2015 08:58:39
Gauquelinin plussektorit eivät ole sama asia kuin planeetta nousussa tai MC:llä tms. Tyypillisesti plussektori osuu enimmäkseen 12., 9., 6., 3. huoneisiin. Esim. tuossa eräässä mainitussa kartassa Saturnus EI ole plussektorilla, Mars voi ollakin, mutta se pitäisi erikseen tarkistaa. Ja sitten joku datapankin 100 lääkärin kartta. Liian pieni otos kummoisien johtopäätöksien vetämiseen, etenkään huonesijaintien osalta, kun astrologia tuntuu olevan sen sektorin osalta melko huteralla pohjalla.


En kyllä väittänytkään, että Mars ja Saturnus olisivat olleet Gauquelinin tuloksissa yhtymässä AC:hen tai DC:hen, vaan että ko. planeetat ovat hänen tuloksissaan usein niiden liepeillä. Etäisyys voi olla hyvinkin yli 10 astetta akselista jompaan kumpaan suuntaan, useimmiten esim. AC:n kohdalla 12. huoneen suuntaan, kuten sanoit. Muutoin en omaa pientä tutkielmaani perustanut Gauquelinin tutkimuksille. 100 lääkärin otos on varmasti liian pieni tieteelliseen julkaisuun, mutta siitä määrästä huomaa jo suuntaa antavasti, jos jokin planeetta/aspekti ei vaikuta tutkittavaan ominaisuuteen. Astrodatabank on pelkkä read-only-karttapankki, eikä siinä pysty siirtelemään mitään dataa suoraan exceliin tai vastaavaan laskentataulukkoon, vaan kaikki pitää tehdä vaivalloisesti käsipelin. 100 kartan tietojen purkaminen yksitellen käsin on jo melkoinen urakka, paljon isompia en tee ilman kätevämpiä softia. Käyttämäni data löytyy täältä, jos haluat itse tehdä hienomman tutkimuksen: http://www.astro.com/astro-databank/Category:Vocation_:_Medical_:_Physician

Huonesysteeminä on Placidus, jolla astrodatabankin kartat on automaattisesti piirretty. Kansainvälisissä aineistoissa huoneiden kootkin pysyvät kurissa, toisin kuin meidän pohjoisilla leveysasteilla. Esimerkiksi Aurinko jakautuu julkkiskartoissa (n. 19550 karttaa kellonajoilla astrothemessä) melko tasaisesti eri huoneisiin, paitsi että painotusta osuu 1 ja 10. huoneeseen, mikä ei liene uutinen astrologiasta jotain tietäville. Samassa aineistossa Saturnuksen prosenttiluvut huoneissa ovat 7,5-9, eli tasaista on. Julkkiskartoissa nousumerkkienkin jakauma on paljon tasaisempi kuin meillä täällä Suomessa, nousujen yleisyys Ravusta Jousimieheen on n. 10-11% kutakin, nopeasti nousevia merkkejä on niitäkin 4-7% niitäkin, vähiten siis Oinaita ja Kaloja. Tässä lääkäriaineistossa muuten nousukaksosia ja -leijonia tuli aika selvästi noita vertailulukuja enemmän.



Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: sideman - 20.07.2015 11:00:42

Huonesysteeminä on Placidus, jolla astrodatabankin kartat on automaattisesti piirretty. Kansainvälisissä aineistoissa huoneiden kootkin pysyvät kurissa, toisin kuin meidän pohjoisilla leveysasteilla.

Eikös huoneiden koot "pysy kurissa" missä vain jotakin tasahuonesysteemiä käyttämällä?

 ???


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 20.07.2015 11:21:57

Huonesysteeminä on Placidus, jolla astrodatabankin kartat on automaattisesti piirretty. Kansainvälisissä aineistoissa huoneiden kootkin pysyvät kurissa, toisin kuin meidän pohjoisilla leveysasteilla.

Eikös huoneiden koot "pysy kurissa" missä vain jotakin tasahuonesysteemiä käyttämällä?

 ???

Esimerkiksi. Ei noita tasahuoneintoilijoita kuitenkaan niin paljon ole, kun MC ei välttämättä ala 10. huoneen kärjestä. Jotkut tykkää Kochista ja Suomen pohjoisemmilla leveysasteilla käytetään usein Porfyrusta. Sepolla on käytössään toposentrinen huonejako.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 20.07.2015 11:56:04
Niin ja sitten tutkimusta tehdessä on oleellista, että on jokin vertailukohta, jossa on käytetty samaa huonejärjestelmää kuin varsinaisessa tutkimuksessa. Minä nyt käytän tuota astrothemen isohkoa pankkia vertailukohtana. Jotkut pystyvät kätevästi laskemaan tekaistuja karttoja samalle paikalle ja vuodelle kuin varsinaisessa tutkimusaineistossa, mutta minä en nyt pysty näillä vehkeillä sellaista tekemään ainakaan helposti.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 20.07.2015 12:50:41
Gauquelinin plussektorit eivät ole sama asia kuin planeetta nousussa tai MC:llä tms. Tyypillisesti plussektori osuu enimmäkseen 12., 9., 6., 3. huoneisiin. Esim. tuossa eräässä mainitussa kartassa Saturnus EI ole plussektorilla, Mars voi ollakin, mutta se pitäisi erikseen tarkistaa. Ja sitten joku datapankin 100 lääkärin kartta. Liian pieni otos kummoisien johtopäätöksien vetämiseen, etenkään huonesijaintien osalta, kun astrologia tuntuu olevan sen sektorin osalta melko huteralla pohjalla.


En kyllä väittänytkään, että Mars ja Saturnus olisivat olleet Gauquelinin tuloksissa yhtymässä AC:hen tai DC:hen, vaan että ko. planeetat ovat hänen tuloksissaan usein niiden liepeillä. Etäisyys voi olla hyvinkin yli 10 astetta akselista jompaan kumpaan suuntaan, useimmiten esim. AC:n kohdalla 12. huoneen suuntaan, kuten sanoit. Muutoin en omaa pientä tutkielmaani perustanut Gauquelinin tutkimuksille. 100 lääkärin otos on varmasti liian pieni tieteelliseen julkaisuun, mutta siitä määrästä huomaa jo suuntaa antavasti, jos jokin planeetta/aspekti ei vaikuta tutkittavaan ominaisuuteen. Astrodatabank on pelkkä read-only-karttapankki, eikä siinä pysty siirtelemään mitään dataa suoraan exceliin tai vastaavaan laskentataulukkoon, vaan kaikki pitää tehdä vaivalloisesti käsipelin. 100 kartan tietojen purkaminen yksitellen käsin on jo melkoinen urakka, paljon isompia en tee ilman kätevämpiä softia. Käyttämäni data löytyy täältä, jos haluat itse tehdä hienomman tutkimuksen: http://www.astro.com/astro-databank/Category:Vocation_:_Medical_:_Physician

Huonesysteeminä on Placidus, jolla astrodatabankin kartat on automaattisesti piirretty. Kansainvälisissä aineistoissa huoneiden kootkin pysyvät kurissa, toisin kuin meidän pohjoisilla leveysasteilla. Esimerkiksi Aurinko jakautuu julkkiskartoissa (n. 19550 karttaa kellonajoilla astrothemessä) melko tasaisesti eri huoneisiin, paitsi että painotusta osuu 1 ja 10. huoneeseen, mikä ei liene uutinen astrologiasta jotain tietäville. Samassa aineistossa Saturnuksen prosenttiluvut huoneissa ovat 7,5-9, eli tasaista on. Julkkiskartoissa nousumerkkienkin jakauma on paljon tasaisempi kuin meillä täällä Suomessa, nousujen yleisyys Ravusta Jousimieheen on n. 10-11% kutakin, nopeasti nousevia merkkejä on niitäkin 4-7% niitäkin, vähiten siis Oinaita ja Kaloja. Tässä lääkäriaineistossa muuten nousukaksosia ja -leijonia tuli aika selvästi noita vertailulukuja enemmän.

Kiitos linkistä. Vaikuttaa tutustumisen arvoiselta näin ensisilmäykseltä.

Kun totesit, että lääkäreillä Mars ja Saturnus ovat usein AC tai MC:n liepeillä, tulkitsen tämän nimenomaan tarkoittavan, että ne ovat Gauquelinin plussektoreilla. Muutoinhan ne ovat miinussektrorilla, jossa ne ovat keskimääräistä harvemmin. Tuo liepeillä olo voi plussektoreissa tarkoittaa helposti jotain 20 astetta ja enempääkin, tosin astrologian ortodoksian mielessä "väärään suuntaan".

Tuo 100 karttaa on melko pieni otos, yhtäältä koska se koostunee lähinnä erimaalaisten (vaan ei suomalaisten) lääkärien kartoista ja toisaalta, koska siinä ei näytä olevan eroteltu eri erikoistumisaloja toisistaan. Psykiatria, kirurgia ja patologia esim. eroavat merkittävästi toisistaan, ja jos haluaa otoksensa kuvastavan astrologisesti "lääkäriyttä" sinänsä, niin olisi varmistaa, että tietyn erikoisalan yliedustus ei vääristä tilastoja jne. Suuri otoskoko neutraloisi erilaisten "satunnaisuuksien" vaikutusta. Gauquelinin tutkimusten etuna oli se, että ajat oli valikoitu samasta kulttuuripiiristä jne., niin kansallisuuteen mahdollisesti liittyvät seikat eivät päässeet vääristämään tuloksia. 100 karttaa on myös liian mieli määrä, jos lasketaan esim. askendentteja, siinä tulee merkkiä kohden tasaisella askenttijakaumalla reilut 8 osumaa, eli sattuma voi tuota tulosta helposti keikauttaa. Eipä silti, kyllähän Kaksosen ja Leijonan yliedustus olisi astrologisesti helposti ymmärrettävissä, jälkimmäinen lääkärin ammattin statuksen ja arvovallan takia, ensimäinen esimerkiksi siksi, että se on helppo liittää lääkäriammatin monipuoliseen pinnalliseen sosiaalisuuteen ja käsityöläisyyteen.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 20.07.2015 13:40:46
Korjaan, askendenteista yliedustettuina olivat Kaksonen ja Vesimies. Leijonakin kyllä, mutta ei niin paljon kuin muistin. Kaksonen 1,5x ja Vesimies 1,9 -kertaisesti sen, minkä voisi odottaa. 100 lääkärin otoksessa AC-Vesimiehiä oli 11, kun sattumalta voisi odottaa 5-6.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 20.07.2015 18:49:59
Korjaan, askendenteista yliedustettuina olivat Kaksonen ja Vesimies. Leijonakin kyllä, mutta ei niin paljon kuin muistin. Kaksonen 1,5x ja Vesimies 1,9 -kertaisesti sen, minkä voisi odottaa. 100 lääkärin otoksessa AC-Vesimiehiä oli 11, kun sattumalta voisi odottaa 5-6.

Näihin tällaisiin tuloksiin olisi hyvä liittää jokin arvio siitä, mikä on tuloksen tilastollinen merkitsevyys. Ehkä jotkut astrologiset ohjelmat tämän osaavat laskeakin? Itsellä ei ole, niin en osaa sanoa. En ole tilastoekspertti, mutta wikipediasta (ja hämäristä muistikuvista) oli sen verran iloa, että sen pohjalta ajattelisin, että Pearsonin chi squared testiä voi käyttää näiden tulosten analysointiin. Laskin wikipedian mallin mukaan tuon testin nollahypoteesilla, että Vesimiehen esiintyvyyden odotusarvo on 5,5 ja muiden merkkien 94,5. Tulokseksi tästä laskutoimituksesta tulee n. 8, joka chi squared test- taulukon vastaa n. 0,5 % todennäköisyyttä, että tuollainen tulos tulee sattumalta. Eli aika vahva tulos saatiin, jos testi tehtiin asianmukaisesti.

Oma intuitioni toisaalta sanoo, että jos testataan, kuinka merkityksellisiä noiden muiden esiintyvyydet ovat tilastollisesti, niin Vesimiehet pitäisi poistaa aineistosta. Joskaan en ole tiedä onko astrologisessa tutkimuksessa testaamista tapana tehdä tällä tavalla - luultavasti ei. Jos kuitenkin ajatellaan, että merkit jakautuisivat siten, että yksi merkki saisi 92 osumaa, yksi 8 ja loput 0, niin 92 osuman merkki saisi toki huikean lukeman, mutta 8 osuman merkin osalta saataisiin odotusarvon mukainen tulos. Tulos ei kuitenkaan oman tulkintani mukaan olisi "normaali" koska tuo 92 merkin osuma on tyhjentänyt pajatson siinä määrin, ettei muiden merkkien vaikutusta voi saada enää esiin. Kyllähän tuo 8 osumaa selvästi nousee aineistosta esiin. No, on hyvin ajateltavissa, miten tällainen lähestymistapa nostattaisi muita periaatteellisia ongelmia.

Edit. itse asiassa käytetty testi on ongelmallinen noin pienillä odotetuilla lukumäärillä. Siinä pitänee käyttää korjauskerrointa. Tulos ei tässä tapauksessa tule kuitenkaan ratkaisevasti muuttumaan.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 20.07.2015 20:19:47
Chi square -testiä olen käyttänyt aika useinkin tulosten analysointiin. Minullakaan ei ole mitään astrologista ohjelmaa, joka sen automaattisesti tekisi,  mutta eihän se laskutoimitus loppujen lopuksi kovin monimutkainen ole ja taulukkolaskentaohjelma osaa sen kyllä laskea, vaikkei yhtälöä muistaisikaan. Tilastolliset merkitsevyydet vain kiinnostavat harvoja tällä foorumilla, joten en niitä yleensä täällä sen kummemmin kommentoi.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 21.07.2015 13:27:06
Laitan tässä vielä Ordre.Publicille ne tulokset pienestä lääkäritutkielmastani, joihin tuli tilastollinen merkitsevyys:

-Aurinko Kaksosissa p<0,005
-AC Vesimiehessä p<0,01
-Aurinko XII huoneessa p<0,05
-Mars IV huoneessa p<0,05
-Saturnus III huoneessa p<0,025
-AC-Kauriin aliedustus (!) p<0.05
-Auringon aliedustus huoneessa X (!) p<0,05
-MC:n hallitsijan aliedustus huoneessa V p<0,05

Niillä rajoilla olivat (p =0,1-0,05):
-Aurinko Skorpionissa
-Aurinko I huoneessa
-Saturnus XII huoneessa
-MC:n hallitsija VIII huoneessa


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 21.07.2015 14:40:25
Laitan tässä vielä Ordre.Publicille ne tulokset pienestä lääkäritutkielmastani, joihin tuli tilastollinen merkitsevyys:

-Aurinko Kaksosissa
-AC Vesimiehessä
-Aurinko XII huoneessa
-Mars IV huoneessa
-Saturnus III huoneessa
-AC-Kauriin aliedustus (!)

Niillä rajoilla olivat:
-Aurinko Skorpionissa
-Aurinko I huoneessa
-Saturnus XII huoneessa
-MC:n hallitsija VIII huoneessa

Olen otettu tästä huomaavaisuudesta. :) Lukuarvoja jään tosin kaipaamaan vielä. Suurin osa normilukijoista saa luultavasti jotain irti todennäköisyydestä, jolla tulos oltaisiin voitu saada sattumalta. Ja noin yleisesti minusta näillä foorumeilla kannattaisi ottaa asiakirjoituksissaan huomioon myös universaaliyleisö, ainakaan itse en soisi, että arvokasta forumkanavaa käytettäisiin lähinnä kaveripalstana/suljettuna facebookryhmänä tms.

Gauquelin mielessä Saturnus näyttäisi olevan otoksessa esillä 2/4 plussektoreista. Ehkä muutkin sektorit tulisivat esiin suuremmalla aineistolla? Toki tämä on spekulaatiota, koska olet määrittänyt sektorisijainnit eri tavalla kuin Gauquelin. Ehkä aurinkokin/Mars sijoittuisi nousun/MC liepeillä olevalle plussektorille. Yritän kääntää näitä tuloksia plussektoreihin, koska huoneiden toimivuudesta en ole vakuuttunut. Eräs tapa testata näitä eri huonesysteemejä olisi selvittää, millä systeemillä saadaan tilastollisesti merkitsevimmät tulokset.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 21.07.2015 15:15:47
Tässä sinulle lukuja:

Lääkäreiden karttoja, otos 100 kpl Astrodatabankista

Auringon sijainti merkissä:

Oinas 4, Härkä 6, Kaksoset 16, Rapu 6, Leijona 12, Neitsyt 7, Vaaka 9, Skorpioni 13, Jousimies 4, Kauris 12, Vesimies 4, Kalat 7

Auringon sijainti huoneissa:

I: 13, II: 11, III: 7, IV: 12, V: 4, VI: 6, VII: 11, VIII: 5, IX: 8, X: 3, XI: 6, XII: 14

Kuun sijainti merkeissä:

Oinas 10, Härkä 7, Kaksoset 8, Rapu 5, Leijona 8, Neitsyt 8, Vaaka 5, Skorpioni 5, Jousimies 8, Kauris 10, Vesimies 10, Kalat 12

Kuun sijainti huoneissa:

I: 9, II: 8, III:8, IV: 5, V: 7, VI: 9, VII: 9, VIII: 7, IX: 11, X: 12, XI: 8, XII: 7

AC-merkit:

Oinas: 3, Härkä, 4, Kaksoset 12, Rapu 10, Leijona 15, Neitsyt 5, Vaaka 13, Skorpioni 13, Jousimies 7, Kauris 2, Vesimies 11, Kalat 4

AC-merkkien yleisyys % astrothemen aineistossa, eli tähän voi verrata:

Oinas 4,7,  Härkä 5,8, Kaksoset 7,7, Rapu 9,9, Leijona 11,4, Neitsyt 10,8, Vaaka 10,6, Skorpioni 10,9, Jousimies 10,2, Kauris 7,5, Vesimies 5,9, Kalat 4,3

Marsin sijainti merkeissä:

Oinas 9, Härkä 6, Kaksoset 10, Rapu 9, Leijona 6, Neitsyt 12, Vaaka 12, Skorioni 11, Jousimies 5, Kauris 7, Vesimies 7, Kalat 6

Marsin sijainti huoneissa:

I: 9, II: 8, III: 11, IV: 14, V: 10, VI: 5, VII: 9, VIII: 7, IX: 4, X: 6, XI: 9, XII: 8

Saturnuksen sijainti huoneissa:

I: 12, II: 4, III: 15, IV: 8, V: 8, VI: 4, VII: 8, VIII: 6, IX, 7, X: 10, XI: 5, XII: 13

MC:n hallitsijan sijainti huoneissa:

I: 11, II: 11, III: 9, IV: 8, V: 3, VI: 6, VII: 6, VIII: 13, IX: 5, X: 12, XI: 5, XII: 11


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 21.07.2015 19:11:21
Tässä sinulle lukuja:

Lääkäreiden karttoja, otos 100 kpl Astrodatabankista

Auringon sijainti merkissä:


Siinähän niitä tosiaan oli. Kiinnostavin ja se toivomani luku, joka ilmaisee tuloksen tilastollisen merkittävyyden, jäi kuitenkin uupumaan. Mutta olihan näidenkin tutkailemisessa oma mielenkiintonsa, ja jos postauksen astrotutkimuksistaan tekee, niin tuollainen osio olisi sinänsä tervetullut lisä.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 21.07.2015 21:09:12
Laitoin p-arvoja aikaisempaan viestiin.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 22.07.2015 19:40:28
Laitoin p-arvoja aikaisempaan viestiin.

 8) Hyvältä näyttää, ja varmasti tuntuukin, jos vain voit sen itsellesi myöntää...


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 23.07.2015 16:41:57
Laitoin p-arvoja aikaisempaan viestiin.

 jos vain voit sen itsellesi myöntää...

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 23.07.2015 18:14:07
Laitoin p-arvoja aikaisempaan viestiin.

 jos vain voit sen itsellesi myöntää...

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Jos viestisi sisältö ei ole muuta kuin syytös aina halveksivasta kirjoitustavasta, perustele nyt vähintään väitteesi. Pidänkin tuota viestiäsi eettisesti vastenmielisenä moraalisen paheksunnan muotoon verhottuna halventamisyrityksenä.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 08:27:38

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Tsekkaapa henkilön viestihistoria (kun klikkaat nimeä saat toisen sivun josta voi katsoa kaikki kirjoittajan viestit), niin huomaat että taitaa olla, mutta erityisesti tiettyjen asioiden/kohteiden suhteen.

Tässä hyvä esimerkki: http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=69772.0

Sain niin toiselta planeetalta (tai 1800-luvulta) olevan vastauksen Ordre Publicilta viestiini, että alkoi askarruttaa tämä tyyppi ja tsekkasin sen viestihistorian.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 12:26:02

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Tsekkaapa henkilön viestihistoria (kun klikkaat nimeä saat toisen sivun josta voi katsoa kaikki kirjoittajan viestit), niin huomaat että taitaa olla, mutta erityisesti tiettyjen asioiden/kohteiden suhteen.

Tässä hyvä esimerkki: http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=69772.0

Sain niin toiselta planeetalta (tai 1800-luvulta) olevan vastauksen Ordre Publicilta viestiini, että alkoi askarruttaa tämä tyyppi ja tsekkasin sen viestihistorian.

Mukavaa, että nostit esiin viestihistoriani. Kävin itsekin katsomassa, mitä sieltä löytyy, ja huomasin, että kirjoitukset ovat pääosin varsin tasokkaita. Kannustan lämpimästi muitakin tutustumaan viestihistoriaani. Tuon nimenomaisen linkkaamasi viestin kuitenkin poistin asiaa tarkemmin ajateltuani. Viestini oli sinänsä oikeansuuntainen kuittaus, mutta katsoin paremmaksi olla suoraan sekaantumatta kaupalliseen toimintaan.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 12:33:17
Tuon nimenomaisen linkkaamasi viestin kuitenkin poistin asiaa tarkemmin ajateltuani. Viestini oli sinänsä oikeansuuntainen kuittaus, mutta katsoin paremmaksi olla suoraan sekaantumatta kaupalliseen toimintaan.

Tosimieshän seisoo aina sanojensa takana?   ;D :2funny:
Näemmä ei sittenkään...


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 12:36:56
Tuon nimenomaisen linkkaamasi viestin kuitenkin poistin asiaa tarkemmin ajateltuani. Viestini oli sinänsä oikeansuuntainen kuittaus, mutta katsoin paremmaksi olla suoraan sekaantumatta kaupalliseen toimintaan.

Tosimieshän seisoo aina sanojensa takana?   ;D :2funny:
Näemmä ei sittenkään...

En ymmärrä sellaista ajattelua, että kerran jotain sanottuaan mieltään ei saisi muuttaa. Ymmärrän kyllä, jos sinä itse koet asian niin.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 12:41:47
En ymmärrä sellaista ajattelua, että kerran jotain sanottuaan mieltään ei saisi muuttaa. Ymmärrän kyllä, jos sinä itse koet asian niin.

Minun mielestäsi vastauksesi tuohon ketjuun oli sen luokan v#%¤#uilua, että en ihmettele sen poistoa. Ihmettelen lähinnä sen kirjoittamista.

Minulla on omat epäilykseni  tuollaisten kurssien hyödystä (monasti kurssin käyneen tärkeä tulonlähde jatkossa on käytännössä samanlaisten kurssien pitäminen jälleen uusille ihmisille), mutta en silti mene heittelemään ilmoitusten perään moisia vinoiluja, niin kauan kun ne pysyvät tapahtumailmoitus-alueella. En vaikka itse asiassa kyse ei ole edes tapahtumasta, vaan liiketoiminnasta, eli sikäli näiden ilmoitusten sinne laittaminen on vähän kyseenalaista ilmaisen mainostilan saamista tältä foorumilta.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 14:03:01
En ymmärrä sellaista ajattelua, että kerran jotain sanottuaan mieltään ei saisi muuttaa. Ymmärrän kyllä, jos sinä itse koet asian niin.

Minun mielestäsi vastauksesi tuohon ketjuun oli sen luokan v#%¤#uilua, että en ihmettele sen poistoa. Ihmettelen lähinnä sen kirjoittamista.

Minulla on omat epäilykseni  tuollaisten kurssien hyödystä (monasti kurssin käyneen tärkeä tulonlähde jatkossa on käytännössä samanlaisten kurssien pitäminen jälleen uusille ihmisille), mutta en silti mene heittelemään ilmoitusten perään moisia vinoiluja, niin kauan kun ne pysyvät tapahtumailmoitus-alueella. En vaikka itse asiassa kyse ei ole edes tapahtumasta, vaan liiketoiminnasta, eli sikäli näiden ilmoitusten sinne laittaminen on vähän kyseenalaista ilmaisen mainostilan saamista tältä foorumilta.

Itse ihmettelen, miksi esittelet tuota linkkiä useammassa viestiketjussa, jos pidät viestiä jotenkin vahingollisena tai paheksuttavana. Silloinhan katsot, että on ihan ok yrittää mustamaalata allekirjoittanutta tavalla, joka on vahingollista jollekin ulkopuoliselle. Se on periaatteessa sama kuin linkkaisit jonkun "pahan sedän" levittämää intiimikuvaa nuoresta naisesta, ja suureen ääneen julistaisit samalla, että katsokaa nyt, kuinka iljettävä tuo setä on.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 14:34:25
Itse ihmettelen, miksi esittelet tuota linkkiä useammassa viestiketjussa, jos pidät viestiä jotenkin vahingollisena tai paheksuttavana. Silloinhan katsot, että on ihan ok yrittää mustamaalata allekirjoittanutta tavalla, joka on vahingollista jollekin ulkopuoliselle

Jaa, ei pidä sitten varmaan kirjoitella asioita, joiden esittely muille tuntuu mustamaalaamiselta, vai mitä? MInä esittelin tuon linkin YHDESSÄ viestiketjussa eli tässä, en suinkaan useammissa ja se oli vastauksena siihen kun toinen kirjoittaja kysyi sinulta suhtaudutko aina noin halveksivasti toisiin ihmisiin. Se oli silloin täysin relevantti linkitys siihen ketjuun ja valotti tälle kirjoittajalle yleistä sävyäsi viesteissäsi.

Kuten sanoin, tosimies seisoo sanojensa takana. Katsopa viestilukuani. Koko sinä aikana kun olen tälle foorumille kirjoitellut, olen poistanut ehkä puoli tusinaa viestiä ja kahdesta syystä: Joko on tullut sama viesti kahteen kertaan, tai viesti on tullut laitettua erehdyksessä väärään ketjuun. Kannattaa ehkä kirjoitella vain viestejä, joiden esittely muille foorumilaisille ei nolota.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 15:02:52
Se on periaatteessa sama kuin linkkaisit jonkun "pahan sedän" levittämää intiimikuvaa nuoresta naisesta, ja suureen ääneen julistaisit samalla, että katsokaa nyt, kuinka iljettävä tuo setä on.

EI ole, vaan se on sama kuin jos linkkaisin muille uutista siitä, että paha setä on jäänyt kiinni pedofiliasta ja tuomittu siitä.
KOetapa itsekin harrastaa sellaista miehekästä loogisuutta, kun niin kovasti olet sitä mieltä että sitä vain miehiltä löytyy...


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 15:18:23
Itse ihmettelen, miksi esittelet tuota linkkiä useammassa viestiketjussa, jos pidät viestiä jotenkin vahingollisena tai paheksuttavana. Silloinhan katsot, että on ihan ok yrittää mustamaalata allekirjoittanutta tavalla, joka on vahingollista jollekin ulkopuoliselle

Jaa, ei pidä sitten varmaan kirjoitella asioita, joiden esittely muille tuntuu mustamaalaamiselta, vai mitä? MInä esittelin tuon linkin YHDESSÄ viestiketjussa eli tässä, en suinkaan useammissa ja se oli vastauksena siihen kun toinen kirjoittaja kysyi sinulta suhtaudutko aina noin halveksivasti toisiin ihmisiin. Se oli silloin täysin relevantti linkitys siihen ketjuun ja valotti tälle kirjoittajalle yleistä sävyäsi viesteissäsi.

Kuten sanoin, tosimies seisoo sanojensa takana. Katsopa viestilukuani. Koko sinä aikana kun olen tälle foorumille kirjoitellut, olen poistanut ehkä puoli tusinaa viestiä ja kahdesta syystä: Joko on tullut sama viesti kahteen kertaan, tai viesti on tullut laitettua erehdyksessä väärään ketjuun. Kannattaa ehkä kirjoitella vain viestejä, joiden esittely muille foorumilaisille ei nolota.

Arvostettava yritys kääntää huomio pois omasta moraalisesti ala-arvoisesta toiminnastasi. Hyökkäys on paras puolustus, vai mitä? En kuitenkaan syypää siihen, jos itse käyttäydyt tavalla, jota ei voi moraalisesti puolustaa. Kuvauksesi on muuten juuri sitä tulkintaa, jonka DISCLAIMERisissasi muilta kiellät, mutta nähtävästi tämänkin periaatteesi voit heittää 100 % romukoppaan, jos sen hylkääminen vain palvelee omia tarkoituksiasi.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 15:20:29
Mikä siinä on niin moraalitonta, että linkkasin toisen kirjoittajan luettavaksi viestin jossa v&¤&uilet, kun hän oli kysynyt suhtaudutko aina noin halveksivasti muihin kirjoittajiin?

Tilanne olisi aivan toinen, jos olisin ainoa joka tällä foorumilla on kiinnittänyt huomiota tyyliisi ja teksteihisi. Mutta kun en ole.

Moraalitonta minun mielestäni on esimerkiksi suositella kiusaamista keinoksi laittaa ruotuun naiset, jotka eivät panosta tarpeeksi ulkonäköönsä ja käytökseensä miehiä miellyttääkseen.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 15:21:54
Se on periaatteessa sama kuin linkkaisit jonkun "pahan sedän" levittämää intiimikuvaa nuoresta naisesta, ja suureen ääneen julistaisit samalla, että katsokaa nyt, kuinka iljettävä tuo setä on.

EI ole, vaan se on sama kuin jos linkkaisin muille uutista siitä, että paha setä on jäänyt kiinni pedofiliasta ja tuomittu siitä.
KOetapa itsekin harrastaa sellaista miehekästä loogisuutta, kun niin kovasti olet sitä mieltä että sitä vain miehiltä löytyy...

Väärin. Sinä "uutisankkurina" linkkasit juuri tuon "paheksuttavan asian" itsessään.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 15:25:08
Väärin. Sinä "uutisankkurina" linkkasit juuri tuon "paheksuttavan asian" itsessään.

Paheksuttavaa mielestäni oli sinun v%¤%&si ilmoituksen laittajalle, ei se ilmoitus itsessään.

Niistä on tällä foorumilla jo erikseen käyty ihan kokonainen keskustelu vuosia sitten ja ne ovat enemmistön mielestä olleet ok, vaikka kaupallisia olisivatkin, niin kauan kun pysyvät ko. Tapahtumat-alueella foorumia.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 15:34:43
Mikä siinä on niin moraalitonta, että linkkasin toisen kirjoittajan luettavaksi viestin jossa v&¤&uilet, kun hän oli kysynyt suhtaudutko aina noin halveksivasti muihin kirjoittajiin?

Tilanne olisi aivan toinen, jos olisin ainoa joka tällä foorumilla on kiinnittänyt huomiota tyyliisi ja teksteihisi. Mutta kun en ole.

Moraalitonta minun mielestäni on esimerkiksi suositella kiusaamista keinoksi laittaa ruotuun naiset, jotka eivät panosta tarpeeksi ulkonäköönsä ja käytökseensä miehiä miellyttääkseen.

Poistin viestini, koska en asiaa tarkemmin ajateltuani halunnut tuolla tavalla sotkeutua toisten bisneksiin, olkoonkin, että hän mainosti niitä mielestäni kyseenalaisella tavalla. Kun aloit levittää viestiäni, niin viestini kaapattiin omalta kannaltani vieraisiin tarkoituksiin ja siitä tuli nyt tuon yksityisen tahon toiminnan häirinnän välikappale. Foorumilla kun ollaan viestini oli sinänsä asianmukaista kritiikkiä, mutta tuollaiseen tarkoitukseen sitä ei ollut tarkoitettu. Minun puolestani voit levitellä mielestäsi epäasianmukaisia viestejäni niin paljon kuin haluat, itse asiassa tämä on jopa toivottavaa. Epäasianmukaista on kuitenkin vetää ulkopuoliset tahot tähän toimintaan. Täytyyhän sinun ymmärtää, että jos pidät viestiäni halventavana, niin silloin tietoisesti levität halventavaa viestiä jostain ulkopuolisesta tahosta.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 15:39:20
Seliseliseli....

Vastaapa sitten tähän kysymykseen:
Kuinka moraalista on  suositella kiusaamista (jota ulkonäöstä huomauttyelu AINA on)  keinoksi laittaa ruotuun naiset, jotka eivät panosta tarpeeksi ulkonäköönsä ja käytökseensä miehiä miellyttääkseen, kuten teit toisessa ketjussa?


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 15:48:21
Seliseliseli....

Vastaapa sitten tähän kysymykseen:
Kuinka moraalista on  suositella kiusaamista (jota ulkonäöstä huomauttyelu AINA on)  keinoksi laittaa ruotuun naiset, jotka eivät panosta tarpeeksi ulkonäköönsä ja käytökseensä miehiä miellyttääkseen, kuten teit toisessa ketjussa?

Mielestäni nämä moraaliset kysymykset ovat sellaisia, jotka on syytä ottaa äärimmäisen vakavasti. Valitettavaa on, että sinua ne eivät näytä kiinnostavan, ei teoriassa eikä käytännössä.

Tuosta "kiusaamisesta" voit kertoa näkemyksiäsi ketjussa, johon se liittyy.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 15:53:36
Kerroin käsitykseni jo siinä ketjussa, etkä ole vastannut asiaa koskeviin kysymyksiini.  

Sinä olit se joka otti moraalin puheeksi tässä ketjussa, joten kun yleinen käsitys on melko laajalti se, että ulkonäöstä huomauttelu on kiusaamista (ja henkistä väkivaltaa), toin kysymyksen asiasta myös tänne.

Tässä tyylinäyte sinulta siitä ketjusta:
Lainaus
Jokaisen yhteiskunnan ensisijainen tehtävä on varmistaa oma jatkuvuutensa, ja paras tapa tehdä tämä on motivoida sukupuolet sitoutumaan yhteiskunnan uusintamiseen. Terveissä, hyvin kehittyneissä yhteiskunnissa miehet viehättävät naisia ja päinvastoin. Yhteiskunta on sairas, jos sen jäsenet eivät ole kiinnostuneita vastakkaisen sukupuolen miellyttämisestä. Yksilötasolla aktiivinen kieltäytyminen pyrkimyksistä viehättää vastakkaista sukupuolta on selvä osoitus antisosiaalisesta, yhteiskuntaa vaarantavasta käyttäytymisestä, joka tulisi sosiaalisesti sanktioida. Naisilla on siten yhteiskunnallinen velvollisuus huolehtia viehättävyydestään miesten silmissä. Naisellista käyttäytymistä tämä ei edellytä, mutta nainen, joka ei piittaa ulkoisesta viehättävyydestään eikä sen paremmin naisellisesta käyttäytymisestäkään, on käytännössä nostanut keskisormen pystyyn kaikille miehille. Silloin on aivan oikein, jos miehet, vaikka sitten "rumasti", naista tästä huomauttavat.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 24.07.2015 16:04:34
Kerroin käsitykseni jo siinä ketjussa, etkä ole vastannut asiaa koskeviin kysymyksiini.  

Sinä olit se joka otti moraalin puheeksi tässä ketjussa, joten kun yleinen käsitys on melko laajalti se, että ulkonäöstä huomauttelu on kiusaamista (ja henkistä väkivaltaa), toin kysymyksen asiasta myös tänne.

Tässä tyylinäyte sinulta siitä ketjusta:
Lainaus
Jokaisen yhteiskunnan ensisijainen tehtävä on varmistaa oma jatkuvuutensa, ja paras tapa tehdä tämä on motivoida sukupuolet sitoutumaan yhteiskunnan uusintamiseen. Terveissä, hyvin kehittyneissä yhteiskunnissa miehet viehättävät naisia ja päinvastoin. Yhteiskunta on sairas, jos sen jäsenet eivät ole kiinnostuneita vastakkaisen sukupuolen miellyttämisestä. Yksilötasolla aktiivinen kieltäytyminen pyrkimyksistä viehättää vastakkaista sukupuolta on selvä osoitus antisosiaalisesta, yhteiskuntaa vaarantavasta käyttäytymisestä, joka tulisi sosiaalisesti sanktioida. Naisilla on siten yhteiskunnallinen velvollisuus huolehtia viehättävyydestään miesten silmissä. Naisellista käyttäytymistä tämä ei edellytä, mutta nainen, joka ei piittaa ulkoisesta viehättävyydestään eikä sen paremmin naisellisesta käyttäytymisestäkään, on käytännössä nostanut keskisormen pystyyn kaikille miehille. Silloin on aivan oikein, jos miehet, vaikka sitten "rumasti", naista tästä huomauttavat.

Koetapa tyytyä nyt siihen, että vastaan sinulle, kun parhaaksi näen (jos vastaan). Turhaan noilla lainauksilla tätä ketjua sotket, mutta jos kuitenkin sotket, niin linkkaa sitten koko kirjoitus. En kuitenkaan halua pitää sinua jännityksessä, niin voin kertoa, etten tule tänään kommentoimaan tuon viestiketjun ajatuksiasi. Huomisenkin pitäisi olla kaunis kesäinen päivä, joten tuskin silloinkaan. Koeta silti malttaa.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 24.07.2015 16:23:25
Selvä. Hyvin on käynyt ilmi, että tässä mennään juuri tasan sinun ehdoillasi ja jos jokin kysymys ei miellytä, niin jätät ihan vaan vastaamatta. Silti olet valmis saarnaamaan muille moraalista.

Lyhyeen kysymykseeni kiusaamiseen kehottamisen moraalista olisi vastannut yhtä nopeasti, kuin mitä edellinen vastauksesi oli. Kyllä tai ei olisi riittänyt...

Tämä kertookin minulle kaiken tarpeellisen.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 26.07.2015 18:26:19
Laitoin p-arvoja aikaisempaan viestiin.

 jos vain voit sen itsellesi myöntää...

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Jos viestisi sisältö ei ole muuta kuin syytös aina halveksivasta kirjoitustavasta, perustele nyt vähintään väitteesi. Pidänkin tuota viestiäsi eettisesti vastenmielisenä moraalisen paheksunnan muotoon verhottuna halventamisyrityksenä.

Ai sun mielestä on asiallista kirjoittaa toiselle "jos vain voit sen itsellesi myöntää..." kun sinähän siellä noin halveksivaan tapaan kirjoitit, en minä.. minä vain kysyin oletko tuollainen mitä tuolla kirjoitit :)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 26.07.2015 18:47:45

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Tsekkaapa henkilön viestihistoria (kun klikkaat nimeä saat toisen sivun josta voi katsoa kaikki kirjoittajan viestit), niin huomaat että taitaa olla, mutta erityisesti tiettyjen asioiden/kohteiden suhteen.

Tässä hyvä esimerkki: http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=69772.0

Sain niin toiselta planeetalta (tai 1800-luvulta) olevan vastauksen Ordre Publicilta viestiini, että alkoi askarruttaa tämä tyyppi ja tsekkasin sen viestihistorian.

Joo, mä tutkailin myös hänen viestejään ja sen vuoksi kysyinkin mutta kas kummaa hän päätti syyttää minua, että minä halveksin häntä enkä muuta tehnyt kuin kysyin onko hänellä aina noin halveksiva tapa kirjoittaa.. :)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 26.07.2015 18:51:42
Itse ihmettelen, miksi esittelet tuota linkkiä useammassa viestiketjussa, jos pidät viestiä jotenkin vahingollisena tai paheksuttavana. Silloinhan katsot, että on ihan ok yrittää mustamaalata allekirjoittanutta tavalla, joka on vahingollista jollekin ulkopuoliselle

Jaa, ei pidä sitten varmaan kirjoitella asioita, joiden esittely muille tuntuu mustamaalaamiselta, vai mitä? MInä esittelin tuon linkin YHDESSÄ viestiketjussa eli tässä, en suinkaan useammissa ja se oli vastauksena siihen kun toinen kirjoittaja kysyi sinulta suhtaudutko aina noin halveksivasti toisiin ihmisiin. Se oli silloin täysin relevantti linkitys siihen ketjuun ja valotti tälle kirjoittajalle yleistä sävyäsi viesteissäsi.

Kuten sanoin, tosimies seisoo sanojensa takana. Katsopa viestilukuani. Koko sinä aikana kun olen tälle foorumille kirjoitellut, olen poistanut ehkä puoli tusinaa viestiä ja kahdesta syystä: Joko on tullut sama viesti kahteen kertaan, tai viesti on tullut laitettua erehdyksessä väärään ketjuun. Kannattaa ehkä kirjoitella vain viestejä, joiden esittely muille foorumilaisille ei nolota.

Juurikin näin ja kysymykseni oli ERITTÄIN aiheellinen.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 26.07.2015 19:18:10
Kerroin käsitykseni jo siinä ketjussa, etkä ole vastannut asiaa koskeviin kysymyksiini. 

Sinä olit se joka otti moraalin puheeksi tässä ketjussa, joten kun yleinen käsitys on melko laajalti se, että ulkonäöstä huomauttelu on kiusaamista (ja henkistä väkivaltaa), toin kysymyksen asiasta myös tänne.

Tässä tyylinäyte sinulta siitä ketjusta:
Lainaus
Jokaisen yhteiskunnan ensisijainen tehtävä on varmistaa oma jatkuvuutensa, ja paras tapa tehdä tämä on motivoida sukupuolet sitoutumaan yhteiskunnan uusintamiseen. Terveissä, hyvin kehittyneissä yhteiskunnissa miehet viehättävät naisia ja päinvastoin. Yhteiskunta on sairas, jos sen jäsenet eivät ole kiinnostuneita vastakkaisen sukupuolen miellyttämisestä. Yksilötasolla aktiivinen kieltäytyminen pyrkimyksistä viehättää vastakkaista sukupuolta on selvä osoitus antisosiaalisesta, yhteiskuntaa vaarantavasta käyttäytymisestä, joka tulisi sosiaalisesti sanktioida. Naisilla on siten yhteiskunnallinen velvollisuus huolehtia viehättävyydestään miesten silmissä. Naisellista käyttäytymistä tämä ei edellytä, mutta nainen, joka ei piittaa ulkoisesta viehättävyydestään eikä sen paremmin naisellisesta käyttäytymisestäkään, on käytännössä nostanut keskisormen pystyyn kaikille miehille. Silloin on aivan oikein, jos miehet, vaikka sitten "rumasti", naista tästä huomauttavat.

Luin itsekin tämän pari päivää sitten ja mietin, että tuolle jos sanoisi saman mitä hän katsoo miesten oikeudeksi niin.. ego puhui mutta kun nykyään eletään tasa-arvon aikaa eikä mitään keskiaikaa. Tuollaisella ajattelutavalla ja kommentoinnilla on varmasti vaikeaa löytää parisuhdetta kun naiset kyllä huomaa hyvinkin herkästi mistä tuulee. :) Aika omanapainen ajattelutapa naisten ja miesten välisessä suhteessa mielestäni. Viestintuojahan aina ammutaan silloin kun ei oikein olla osattu käyttäytyä :) Näinhän siinä kävi jo toistamiseen.. Hyvin kirjoitit, Eklektikko.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: body electric - 26.07.2015 19:18:24
 :2funny: :smiley6600: :police:

Hei!! Täällähän on kunnon tappelu käynnissä !!

En ihan tarkkaan jaksanu kattoa mistä on kyse, mutta alkoiko tämä tästä Ordre Publicin viestistä:

"Jos viestisi sisältö ei ole muuta kuin syytös aina halveksivasta kirjoitustavasta, perustele nyt vähintään väitteesi. Pidänkin tuota viestiäsi eettisesti vastenmielisenä moraalisen paheksunnan muotoon verhottuna halventamisyrityksenä. "

Vaikuttaisi siltä että Ordre Public on asunut joitakin vuosia Yhdysvalloissa, ehkä vaihto-oppilaana ? Toi kuulostaa niin heikäläisten muka-laki-painotteiselta tekstiltä jota siellä nuoretkin harrastaa kovasti  :laugh:

If the substance of your message is allways about a condescending writing style, you should at least state arguments for your statement. I consider your message ethically repulsive effort of disparagement disguised in the form of moral dissaproval.

--------

Ilmeisesti väliaika -

jatkakaa  :2funny:


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 26.07.2015 20:40:09
Body Electric, ei syy ole tuo vaan liittyi tuota viestiä edeltävään kysymykseeni kun sitä ennen oli häneltä halveksiva kommentti   minkä "kommentoi" tutkimustyötä tehneelle tässä ketjussa.. lue se niin ymmärrät kun Sä et kirjoittaisi niin :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: sideman - 26.07.2015 22:48:02
:2funny: :smiley6600: :police:

Hei!! Täällähän on kunnon tappelu käynnissä !!

jatkakaa  :2funny:

Ditto! Hykerryttävää odottaa, mitä seuraavassa "jaksossa" tapahtuu...   :D


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 26.07.2015 23:39:15
Luitsä sen kommentin  ::)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 27.07.2015 09:30:47
JOs haluat oikein kunnon huumoripläjäyksen, Body Electric, käypä katsomassa mitä sama herra on kirjoitellut Uutisketjussa. Tuskin maltan odottaa jatko-osaa, jos sitä nyt sitten ikinä edes tulee.

Tämän kirjoittajan viestihistoria on sinänsä mielenkiintoinen, vähemmistössä ovat ne viestit jotka eivät tavalla tai toisella dissaa jotain ihmisryhmää (usein naisia).


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: sideman - 27.07.2015 09:36:43
Luitsä sen kommentin  ::)

Kysymys on meitsin osalta siitä, että jengi ilmeisesti kuvittelee voivansa "voittaa" tällaiset
flame war'it...

Siis: monenkarvaisia argumentointijippoja (straw man, red herring, non sequitur?) käyttämällä
fleimausta voinee useimmiten jatkaa ad infinitum...

 :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: body electric - 27.07.2015 10:22:41
Mä kirjotan tätä älyvapaasta puhelimesta, täytyy yrittää potkasta puolihajonnu tietsikka käyntiin, tosin riitely ei kauheesti mua kiinnosta  mut voishan sitä kukasta mitä ordge on kirjottanu, vaikuttais vähä provoilulta eli trollaklulta.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 27.07.2015 10:25:51
Mä kirjotan tätä älyvapaasta puhelimesta, täytyy yrittää potkasta puolihajonnu tietsikka käyntiin, tosin riitely ei kauheesti mua kiinnosta  mut voishan sitä kukasta mitä ordge on kirjottanu, vaikuttais vähä provoilulta eli trollaklulta.

Miehen yhteiskunnalliset näkemykset ovat äärettömän viihdyttäviä, suosittelen. Hän on myös mm. sitä mieltä, että Selviytyjät tosi-tv sarjan perusteella voi päätellä parhaan mahdollisen tavan järjestää yhteiskunta ja se on selvästi patriarkaatti.  ;D

Mietin itsekin trollimahdollisuutta, mutta kirjoittaja vaikuttaa kohtuullisen vilpittömästi olevan sitä mieltä mitä on ja vaikuttaisi myös olevan aito astrologian harrastajakin.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: sideman - 27.07.2015 11:28:26
Miehen yhteiskunnalliset näkemykset ovat äärettömän viihdyttäviä, suosittelen. Hän on myös mm. sitä mieltä, että Selviytyjät tosi-tv sarjan perusteella voi päätellä parhaan mahdollisen tavan järjestää yhteiskunta ja se on selvästi patriarkaatti.  ;D


Italialaiset miehethän on sellaisia mammanpoikia, että voisiko Saapasmaata sillä perusteella
kutsua vaikkapa varttimatriarkaatiksi?

 :o


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 27.07.2015 11:41:47
Italialaiset miehethän on sellaisia mammanpoikia, että voisiko Saapasmaata sillä perusteella
kutsua vaikkapa varttimatriarkaatiksi?

Miten tuo liittyy yhtään mihinkään?
Ja: Mistä päättelet että italialaiset ovat mammanpoikia? MOLEMMAT sukupuolet asuvat italiassa melko vanhoiksi asti lapsuudenkodissaan, koska  nuorisotyöttömyyslukemat ovat kovat ja asuntojen hinnat ovat kalliit. (Matriarkaatteja ei ole tällä hetkellä missään. Ei vartti, eikä muitakaan. Ja hyvä ettei ole: Jos KUMPIKAAN sukupuoli yksin pitää valtaa, ei siitä hyvää seuraa.)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: t.touhula - 28.07.2015 11:07:26
Täällä on siis jälleen kerran eräs kaikkiin ketjuihin sotkeutuja synnyttänyt riidan siitä, kun joku ei hänen kaikkin viesteihinsä vastaa.

Missä kohtaa sivustolle on kirjattu pakko vastata, jos joku juuri sinulle laittelee linkkejä / leikkii ylitietävää kaikista aiheista?

Itse en ole 'pakko vastata' -viitettä nähnyt missään, joten valitsen mihin vastaan sekä miten reagoin.

Jokaisella on oikeus olla oma itsensä. Joten sinä, jota rökitetään tässä ketjussa, jonka aihe "Lääkärin kartta?" on unohdettu mennen tullen ja alettu kinastella jostakin aivan muusta... jälleen kerran yhden ja saman henkilön toimesta. Osannette itse huomioida, kuka kiistan on tähänkin ketjuun pykännyt kokiessaan tulleensa nonchaleeratuksi. Sitähän ei ole vastaamatta jättäminen. Sehän kertoo vain, ettei henkilöä kiinnosta otsake-aiheesta ohi menevä teksti.

Mutta hyvät naurut jälleen sain.   :crazy2:  :uglystupid2:  :2funny:  :2funny:  


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Eklektikko - 28.07.2015 11:13:35
Täällä on siis jälleen kerran eräs kaikkiin ketjuihin sotkeutuja synnyttänyt riidan siitä, kun joku ei hänen kaikkin viesteihinsäövastaa.

Kun et ole koko tarinasta tietoinen (lue vaikka koko nimimerkin viestihistoria ja ne ketjut joihin hän on kirjoitellut nyt vaikka aluksi),  niin ei kannattaisi huudella. Kyseinen nimimerkki on saanut kritiikkiiä muiltakin kuin minulta...

Tyyppi suosittelee naisten jotka eivät miehiä riittävästi miellytä käytöksellään ja pukeutumisellaan ruotuun laittamista rumilla huomautuksilla eli kiusaamisella.  Väittää että naisten moraalisessa ajattelussa on toivomisen varaa ja sitten kun häneltä itseltään kysytään onko kiusaamisen suosittelu moraalista, ei vastaa.

Paitsi että vastasi jo uutisketjussa - vastaamatta jättäen, eli kiersi taas koko kysymyksen.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: t.touhula - 28.07.2015 11:22:50
Hohhoijjaa! Kolahtipa!


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 28.07.2015 20:26:01
Täällä on siis jälleen kerran eräs kaikkiin ketjuihin sotkeutuja synnyttänyt riidan siitä, kun joku ei hänen kaikkin viesteihinsä vastaa.

Missä kohtaa sivustolle on kirjattu pakko vastata, jos joku juuri sinulle laittelee linkkejä / leikkii ylitietävää kaikista aiheista?

Itse en ole 'pakko vastata' -viitettä nähnyt missään, joten valitsen mihin vastaan sekä miten reagoin.

Jokaisella on oikeus olla oma itsensä. Joten sinä, jota rökitetään tässä ketjussa, jonka aihe "Lääkärin kartta?" on unohdettu mennen tullen ja alettu kinastella jostakin aivan muusta... jälleen kerran yhden ja saman henkilön toimesta. Osannette itse huomioida, kuka kiistan on tähänkin ketjuun pykännyt kokiessaan tulleensa nonchaleeratuksi. Sitähän ei ole vastaamatta jättäminen. Sehän kertoo vain, ettei henkilöä kiinnosta otsake-aiheesta ohi menevä teksti.

Mutta hyvät naurut jälleen sain.   :crazy2:  :uglystupid2:  :2funny:  :2funny: 

Ei Eklektikko tätä aloittanut vaan minä kysyin 3lla sivulla Ordre.Public puheleeko hän aina ihmisille noin.. alkoi lausahduksesta lillille "jos vain voit itsellesi myöntää" ja kun lilli sentään antoi hänelle tietoa niin ei kovinkaan mukavasti vastattu...
 

 


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 29.07.2015 01:18:00
Laitoin p-arvoja aikaisempaan viestiin.

 jos vain voit sen itsellesi myöntää...

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Jos viestisi sisältö ei ole muuta kuin syytös aina halveksivasta kirjoitustavasta, perustele nyt vähintään väitteesi. Pidänkin tuota viestiäsi eettisesti vastenmielisenä moraalisen paheksunnan muotoon verhottuna halventamisyrityksenä.

Ai sun mielestä on asiallista kirjoittaa toiselle "jos vain voit sen itsellesi myöntää..." kun sinähän siellä noin halveksivaan tapaan kirjoitit, en minä.. minä vain kysyin oletko tuollainen mitä tuolla kirjoitit :)

Sinun pitäisi pystyä perustelemaan miksi viesti on halventava. Ei näytä onnistuvan. Eipä silti, viesti ei ollut sinulle eikä sinun ymmärryksellesi tarkoitettu. Luultavasti lähinnä "erityislaatuisesta aineesta" koostuva henkilö sen ymmärtää niin kuin se on tarkoitettu. Viisaammat osaavat pysyä erossa itseään koskemattomista asioista.


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Lilli - 29.07.2015 09:15:05
En minä kyllä tuosta edellä viitatusta viestistä loukkaantunut.

Olisiko teillä muuten lisää asiaa lääkärien kartoista?


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: sideman - 29.07.2015 12:19:21
En minä kyllä tuosta edellä viitatusta viestistä loukkaantunut.

Olisiko teillä muuten lisää asiaa lääkärien kartoista?

 :)


Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: minsa - 02.08.2015 17:25:19
Laitoin p-arvoja aikaisempaan viestiin.

 jos vain voit sen itsellesi myöntää...

Ordre.Public

Onko sinulla aina noin halveksiva tapa kirjoittaa muille ihmisille..

minsa


Jos viestisi sisältö ei ole muuta kuin syytös aina halveksivasta kirjoitustavasta, perustele nyt vähintään väitteesi. Pidänkin tuota viestiäsi eettisesti vastenmielisenä moraalisen paheksunnan muotoon verhottuna halventamisyrityksenä.

Ai sun mielestä on asiallista kirjoittaa toiselle "jos vain voit sen itsellesi myöntää..." kun sinähän siellä noin halveksivaan tapaan kirjoitit, en minä.. minä vain kysyin oletko tuollainen mitä tuolla kirjoitit :)

Sinun pitäisi pystyä perustelemaan miksi viesti on halventava. Ei näytä onnistuvan. Eipä silti, viesti ei ollut sinulle eikä sinun ymmärryksellesi tarkoitettu. Luultavasti lähinnä "erityislaatuisesta aineesta" koostuva henkilö sen ymmärtää niin kuin se on tarkoitettu. Viisaammat osaavat pysyä erossa itseään koskemattomista asioista.

Voi hellanlettas, onko sun aina noin vaikeaa ymmärtää ? Siis tätä..
 "jos vain voit sen itsellesi myöntää.."



Otsikko: Vs: Lääkärin kartta?
Kirjoitti: Ordre.Public - 05.08.2015 01:03:50
En minä kyllä tuosta edellä viitatusta viestistä loukkaantunut.

Olisiko teillä muuten lisää asiaa lääkärien kartoista?

Joo. Koska saamme odotella tuloksia lääkäreille ominaisista aspekteista?