Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Selvänäkö ja ennustukset => Aiheen aloitti: Hiisitär - 26.05.2013 00:28:40Otsikko: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Hiisitär - 26.05.2013 00:28:40
Hei foorumilaiset!

Olettahan tietoisia siitä, että omien tulkintojen markkinoiminen - kuten kaikenlainen markkinointi lukuunottamatta Kirpputori-ketjussa tapahtuvaa yksittäisten tavaroiden vaihtoa - on foorumillamme kielletty. Samoin oman mailiosoitteen ilmoittaminen julkisesti on kielletty turvallisuussyistä. Oman sähköpostiosoitteen voi lisätä oman profiilin allekirjoitukseen, jos niin haluaa. Allekirjoitukseen voi lisätä myös pienen ilmoituksen palveluistaan halutessaan. Omia markkinointiketjuja ei siis saa perustaa.

Omaa osaamistaan voi mainostaa foorumilla ketjuissa, joissa joku etsii apua. Tällöin ilmoitus on tehtävä foorumille sopivassa, ei-markkinallisessa muodossa, esimerkiksi "Hei, teen maksullisia tulkintoja ja voisin varmasti auttaa sinua. Ota minuun yhteyttä yksityisviestillä, niin jutellaan lisää!" Hintatiedot, puhelinnumerot jne. vaihdetaan yksityisviestein.

Foorumimme on ennen kaikkea keskustelukanava. Markkinointia varten meillä on Astron Auttajalista (löytyy tuolta yläpalkista), jonne tulkintoja ja henkistä apua myyvät henkilöt voivat ilmoittaa itsestään. Ilmoittaminen on ilmaista ja sen voi tehdä omilla Astro.fi foorumin tunnuksilla.

Ilmaistulkintoja saa edelleen tehdä foorumilla vapaasti!

Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä!


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: meimi - 19.07.2013 14:17:14
Modetko saa mainostaa ja markkinoida omaa, maksullistakin osaamistaan keskustelufoorumilla, mutta muut ei?  :idiot2:

http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=17713.0


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Kuuhilda - 23.07.2013 12:34:43
Tää olis kyllä kiintosaa, kun tulis valaisu tähän asiaan? Vähän epäselvä homma nyt? Niin että mitä saa ja miten saa?


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: m.magia - 23.07.2013 16:25:55
Eikö se tuossa toisessa kappaleessa sanota..?


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: meimi - 23.07.2013 16:47:26
Eiku se pointti on se, että kuka saa!  Kun moderaattori laittaa tänne ilmoituksen että markkinointi on kielletty, ja silti hänellä itsellään on markkinointi-ilmoitus, missä hän kertoo tekemistään maksullisista enkelikortti- ja tarotkorttitulkinnoista, sekä menneiden elämien tulkinnoista.  Tähän kysymykseen kyllä haluaisin minäkin jo vastauksen.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Avicii - 23.07.2013 16:52:01
Joo, onhan tuo hiema älytöntä mutta en tiedä, kenties kyse on vain siitä että ei kuka tahansa ja isolla joukolla aleta markkinoimaan omia juttuja eikä tarkoitus ole käyttää Sepon palveluja tai muutenkaan olla mukana foorumilla.
Miettikää nyt jos jokainen ennustaja ja enkelinäkijä alkaa markkinoimaan täällä kuinka tukkoon tää voisi mennä.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: meimi - 23.07.2013 18:10:27
Ymmärrän Aviciin pointin, että ties ketkä voisivat täällä mainostaa omia juttujaan, nekin, jotka eivät täällä muuten hengaile.  Mutta se asia, että joku ryhmä saa markkinoida, ja muut ei, olisi pitänyt erikseen mainita tuossa 'markkinointi kielletty' -aloituksessa. 

Myös se on hassu kohta, että sähköpostiosoitetta ei saa ilmaista julkisesti, paitsi allekirjoituksessaan.  Hah!  Eikö se sitten oo julkinen?
 :idiot2:Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Hiisitär - 08.08.2013 10:43:49
Sähköposti on julkinen, joten sitä ei kannata kauheasti jaella. Todennäköisempää on, että sähköpostiosoite bongataan nopeasti ei-toivottuunkin käyttöön foorumin tekstistä, koska värjää ja lihavoi kaikki linkkitekstit sinisellä - ja foorumin ulkoasu katsoo, että .com tai .fi päätteet ovat linkkejä. Sen sijaan allekirjoituksesta osoitteen bongaaminen ei ole ihan niin helppoa. Allekirjoitus on henkilökohtainen alue, jota voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Suosittelen silti varovaisuutta sähköpostien julkisen jakelemisen kanssa.

ja kertauksena vielä, omia tulkintojaan ja apua voi vinkata ketjuissa, joissa joku kaipaa apua ja kokee, että voisin olla avuksi. Silloinkin tosiaan vain vinkki (kuka tahansa saa vinkata itseään tai hyväksi havaitsemiaan auttajia). Kaikenlaiset yhteystiedot sekä tarkemman tiedot jaetaan sitten yksityisviestein.

Esimerkiksi:

Viestiketju: "Elämäni on solmussa. Osaisiko kukaan valaista minulle enkelikorteilla mitä tehdä? Haluaisin viestin enkeliltä.."
Vastaus: "Olen erikoistunut enkelien kanssa työskentelemiseen ja uskon voivani olla sinulle avuksi. Voit halutessasi laittaa minulle yksityisviestiä, niin jutellaan lisää / Olen itse saanut apua eräältä enkeliterapeutilta, laitan hänen tietonsa sinulle yksityisviestillä".

Tämä siis OK!

Sen sijaan vastaus "Olen enkeliterapeutti Laura Lauranen, tehnyt enkelitöitä 15 vuotta. Vastaanottoni sijaitsee paikassa X, puhelinnumeroni on X. Saat minut kiinni myös sähköpostilla lauranen[a]lauranen.orgz. Tulkintahintani on x euroa/ tunti. Teen myös kiviterapiaa, aromaterapiaa ja annan reikihoitoa".

Tämän tyyppiset vastaukset ja ilmoitukset kuuluvat Astron Auttajalistaan. Auttajalistaan saa ilmoituksen omilla astron tunnuksilla.

Summa summarum: Omia markkinointiketjuja ei siis saa perustella foorumilla eikä suoranaisesti mainostaa itseään - sitä varten on Auttajalista. Vinkkejä omista ja muiden taidoistaan voi antaa, kunhan se ei mene siihen, että on joka ikisessä avunpyyntöketjussa ilmoitus tietyltä henkilöltä että "no terve, otapa minuun yhteyttä" ::) Järjenkäyttö sallittu!

Jos tämä menee liian hankalaksi, lätkäisemme kiellon kaikelle foorumin puolen vinkkailulle lukuunottamatta kolmansia osapuolia.Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: meimi - 08.08.2013 12:21:24
Juu ymmärrän tämän markkinointikiellon.  Ohitit silti tämän mun pointin, että sulla itselläsi on vastaavanlainen ketju täällä.
http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=17713.0
Ymmärrän senkin, että moderaattoreilla on tiettyjä oikeuksia täällä, mutta voit myös tuoda julki sen, että moderaattoreille mainosketjujen perustaminen on sallittu.

Minä perustin sen kartan tulkintaketjun silloin alkuvuodesta juuri sinun antamasi esimerkin perusteella, ja asia jäi lievästi hampaankoloon, kun se sitten pitikin poistaa.  Toki tunnustan häpeillen, että en siinä lukenut foorumin sääntöjä, seurasin vaan esimerkkiä.  ::)


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Ave^^ - 08.08.2013 13:36:01
Jos noin maalaisjärjellä ajatellaan, astrotulkintojen harrastuspohjalta tekemisellä tuskin voi mitenkään tienata niin, että kukaan täällä tienausmielessä niitä rupeaa mainostelemaan. Homma on todella kovaa työtä, eikä harrastelijana voi mitenkään pyytää summaa, jolla pääsisi minkäänlaisille tuntipalkoille. Minusta on ihan reilua pyytää pieni vaivanpalkka työstään ja etsiä täällä foorumilla mahdollisia koekaniineja omalle harrastukselleen. On vähän eri asia nostella ilmaiseksi kortteja kuin väsätä kokonainen karttatulkinta. Siksi siis ihmettelen jos meimin ketju on tällaisista syistä poistettu täältä. Toivon, että asiassa ei ole ollut kyse siitä, että harrastelija foorumilla astuisi "kilpailemaan" astrosepon tulkintojen kanssa. Foorumi on Sepon sivujen osa kyllä, mutta olisin toivonut, että tämä on itsenäinen keskustelupalsta eikä oheistuote Sepon tulkinnoille.

No, hankalaahan tässä on rajanveto. Voisihan kuka tahansa perustaa uuden nikin ja alkaa esim. huijausmielessä markkinoida muka tekevänsä karttatulkintoja. Vaikka huijarit jäisivätkin kiinni, foorumin tunnelma kyllä pilaantuu siinä. Meimi kuitenkin on kirjoitellut täällä sen verran pitkään, että suhtauduin vain positiivisesti tuohon ketjuun. Se on sitten vain päätöskysymys, että mennäänkö tilannekohtaisella arvioinnilla vai selkeillä säännöillä kaikille. Vaikka onkin riski, että foorumille kertyisi mainostusketjuja, minusta silti asiallinen mainitseminen "teen tällaista, jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä yksärillä" -tyyliin on ihan ok, vaikka perustaisikin uuden ketjun. Sillä jos on harrastelija ja etsii koekaniineja, on ehkä kova kynnys ilmoittaa itsensä sinne auttajalistalle.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: meimi - 08.08.2013 14:23:41
Sen verran korjaan, että sitä ei poistettu, vaan poistin sen itse kiltisti, kun tämän ketjun ensimmäinen viesti pläjähti tänne.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Ave^^ - 08.08.2013 16:11:17
No sitten.. en tiedä, en usko, että tämä ketju suuremmin sulle oli suunnattu, tänne kun välillä rantautuu porukkaa, joka vain rekisteröityy ja heittää pystyyn ketjun, jossa täysin suoranaisesti mainostaa omia palveluitaan. Olen ihmetellyt vähän tuota tapahtumat-osiotakin, siellä kun lähinnä porukka, joka täällä ei muuten kirjoittele, mainostaa omia kurssejaan yms. Mutta mikäs siinä toisaalta, kun on erillinen osio, ja kiinnostuneet saavat sitten tiedon noista kursseista.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: meimi - 08.08.2013 18:12:12
En mä itteeni oo ottanutkaan tätä ketjua, enkä kuvittele, että tämä olis mua varten pystytetty.  Haluaisin vaan, että kaikille olis samat säännöt.  Ja ellei ole, niin siitäkin ilmoitettais.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Thuileann - 10.08.2013 20:31:12
Muistaakseni Atha perusti ensin ilmaisen auttamisthreadin. Sittemmin otsikko muutettiin muotoon "nykyään maksullinen". Ymmärrän asian hyvin, koska ilmaisille auttajille saattaa päivässä tulla 20 avunpyyntöä, ja kappas kun viikon päästä tulee katsomaan ketjua, siellä odottaakin monta kymmentä avunpyyntöä.

Itsekin olen pitänyt avunantoketjua, sekä ilmaista että sitten ilmoitusta siitä, että teen sitä nimellistä korvausta vastaan (tyyliin suklaalevy), mutta kai tässä on nyt ihan eri sävy kuin tuossa Athan mainitsemassa esimerkissä, jossa ihminen rekisteröityy ainoastaan kauppaamaan omia palveluitaan.

Mutta harmaalla alueella kuljetaan, kun rahallisesta korvauksesta puhutaan, myönnän.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Lilli - 15.10.2013 11:38:38
Selailin vähän muita foorumeita ja niiden suhtautumista markkinointiin. Yleensä sitä ei sallita ja se on ylläpidon vaatimus eikä moderaattorien keksintöä. Markkinoinniksi katsotaan sellaiset viestit, joilla ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin oman palvelun mainostaminen. Eli selvät tapaukset poistetaan ja/tai pyydetään väsäämään ilmoitus Auttajalistalle. Jos omasta osaamisestaan mainitsee jossain muun keskustelun lomassa, niin minä ainakin sallisin sellaisen.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Eklektikko - 15.10.2013 11:53:23
Tuolla tapahtumia-osiossa on paljon sellaisia 'tapahtumia' jotka ovat liiketoimintaa yrityksille:
Monet siellä listatut kurssit jotka ovat kyllä 'tapahtumia' siinä mielessä että niillä on tietty paikka ja päivämäärä, ovat kuitenkin sellaisia että sama yritys/yrittäjä vetää niitä kursseja monta kertaa vuodessa ja ne ovat olennainen tulonlähde ja siten osa liiketoimintaa. Eli jos yritys/yrittäjä listaa omilla nettisivuillaan pysyvänä osiona 'kurssit' ja niitä on säännöllisesti monta kertaa vuodessa niin kyllä se tuntuu silloin normaalilta osalta liiketoimintaa, kurssihan on palvelu.

Rajan vetäminen on sikäli erittäin vaikeaa, enpä haluaisi olla moderaattorina sitä pohtimassa, kaikki kunnia jaksamisesta.  :smitten:


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Lilli - 15.10.2013 14:09:53
Tuolla tapahtumia-osiossa on paljon sellaisia 'tapahtumia' jotka ovat liiketoimintaa yrityksille:
Monet siellä listatut kurssit jotka ovat kyllä 'tapahtumia' siinä mielessä että niillä on tietty paikka ja päivämäärä, ovat kuitenkin sellaisia että sama yritys/yrittäjä vetää niitä kursseja monta kertaa vuodessa ja ne ovat olennainen tulonlähde ja siten osa liiketoimintaa. Eli jos yritys/yrittäjä listaa omilla nettisivuillaan pysyvänä osiona 'kurssit' ja niitä on säännöllisesti monta kertaa vuodessa niin kyllä se tuntuu silloin normaalilta osalta liiketoimintaa, kurssihan on palvelu.

Rajan vetäminen on sikäli erittäin vaikeaa, enpä haluaisi olla moderaattorina sitä pohtimassa, kaikki kunnia jaksamisesta.  :smitten:

En ole ihan varma, mitä ylläpito on tarkoittanut, kun se on lisännyt foorumille Tapahtumat -osion ja sitten alaotsikossa viitataan tapahtumiin, jotka näkyvät kalenterissa. Osio ei ole siis meidän moderaattorien ideoima eikä ohjeistustakaan sen käytöstä ole juuri annettu. Ihan ensimmäisissä viesteissä on lähinnä onniteltu muita syntymä- tai nimipäivien johdosta. Hyvin nopeasti se on sitten muuttunut paikaksi, jossa ilmoitellaan foorumin henkeen kuuluvista tapahtumista. Jos tämä käyttötarkoitus on ylläpidon mielestä ok, niin se sopii myös minulle niin kauan kuin ilmoittelussa ei mennä ihan kaupustelulinjalle.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Eklektikko - 15.10.2013 14:17:28
Ihan sama minulle sinänsä, tuota osiota viitsii harvoin otsikoita pidemmälle vilkaista, kun otsikoista jo näkee että kursseissa on kyse sikakalliista kaupallisesta toiminnasta osana yrityksen/yrittäjän muuta liiketoimintaa. Tapahtumat ovat ihan eri asia: Hengen ja Tiedon messut ovat tapahtuma,  diipadaapaenkelikristalliatlantishoitokurssi hintaan 1000 euroa on kaupallista toimintaa.

Eräs tuoreimmasta päästä oleva kurssi tuossa osiossa on muunmuassa sellainen, että kun vietin viime viikonlopun Hengen ja Tiedon messuilla, niin sielä ruokalassa pyöri pitkin pöytiä  monistettua mainoslehtistä samaisesta kurssista.

Että ei haittaa minua tippaakaan sinänsä nämä kaupallisetkaan ilmoitukset, pitää vain tajuta että niitä on siellä tapahtumien joukossa kun lukee ko. osiota.Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Lilli - 15.10.2013 15:53:30
Astro.fi -sivuoston käyttöehdoissa on muuten maininta, että sivustolla saattaa olla linkkejä muihin kuin Astrologiakeskuksen palveluihin (joko käyttäjien tai ylläpidon lisäämiä). Astrologiakeskus ei kuitenkaan vastaa näiden palveluntarjoajien palvelujen sisällöstä, saatavuudesta, tietojen oikeellisuudesta taikka omistus- tai tekijänoikeuksista. Astrologiakeskus ei vastaa Internet-sivujen oikeudettomasta muuttamisesta tai käyttäjien lisäämistä teksteistä tai kirjoituksista aiheutuneista vahingoista. Astrologiakeskus ei myöskään vastaa kuluista, menetyksestä tai muusta vahingosta, joka aiheutuu näiden Internet-sivujen käyttämisestä taikka käyttömahdollisuuden tai tietojen menetyksestä tämän palvelun käytön yhteydessä.

Käyttöehdot (http://www.astro.fi/default/kayttoehdot)Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Eklektikko - 15.10.2013 16:05:26
Tuossa 'tapahtumia' osastossa näyttäisi olevan maksullisisista kursseista kahdenlaisia viestejä:
Niitä joissa kerrotaan vain lyhyesti mistä on kyse ja sitten on linkki muualle eikä mitään yksityiskohtia tai hintatietoja ja sitten niitä, joissa on kaikki mahdolliset tiedot kurssista sitä hintaa (vaihtelevat muutamasta kympistä parin tunnin jutusta lähes viiteen sataan parin päivän kurssista) myöten ja sitten on ehkä lisäksi vielä linkki, mutta ei aina.

Nuo jälkimmäiset kaikki tiedot ja hinnan sisältävät tuntuvat subjektiivisesti enemmän kaupalliselta markkinoinnilta, kuin ne joissa on vain lyhytkuvaus ja linkki jonnekin muualle. Mutta tämä on puhtaasti makuasia. Ihan  sama minulle, eikä henkilökohtaisesti haittaa jos niitä siellä on.

Ja on siellä sitten ihan ihkaoikeiden tapahtumien ja luentojen tietojakin, joskin vähemmistönä.


Otsikko: Vs: Markkinointi kielletty!
Kirjoitti: Lilli - 15.10.2013 16:10:34
Atha Maarit oli ohjeistanut käyttäjiä Tapahtuma-osiolla, mutta ehkä sinne voisi laittaa vielä maininnan, että jos tiedot ovat saatavissa linkin takaa, niin laittaa mieluiten sen linkin eikä kaikkia hinta- ja yhteystietoja foorumille näkyviin.