Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Q - 14.03.2006 15:54:16



Otsikko: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Q - 14.03.2006 15:54:16
Paljon puhutaan nousevista merkeistä ja askendettia pidetäänkin kaiketi aika kiistatta yhtenä tärkeimmistä kartan tekijöistä.

Kuitenkin myös planeettojen voidaan katsoa olevan nousussa. Nouseva planeetta voi antaa oman vaikuttavan leimansa ihmisen persoonalle ja ulkoiselle olemukselle siinä missä nousumerkkikin.

Kiinnostaisikin tietää, onko teillä nousevia planeettoja kartallanne ja jos, niin mitä?

Voi olla, että nousevaa planeettaa ei löydy lainkaan tai sitten niitä on useampia. Anna äänesi kuitenkin vain yhdelle planeetalle, sille, joka lähimpänä askendettiasi sijaitsee Muut voit toki ilmoittaa viestissäsi ja mielenkiintoista olisikin, jos näin tekisit. Kerro myös, millainen vaikutus nousevalla planeetalla (tai planeetoilla) on elämässäsi? Värittääkö se/ne jotenkin persoonallisuuttasi, voiko niigen energiasta aistia ehkä häivähdyksen ulkoisessa olemuksessasi?

Lisää keskustelua ja tietoa aiheesta tässä viestiketjussa (http://www.astro.fi/index.php?option=com_smf&Itemid=27&topic=5193.0)


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ajatus - 14.03.2006 16:40:11
Nousevaksi planeetaksi varmaankin kannattaa tulkinnallisesti laskea vain muutamien asteiden päässä askendentista olevat planeetat, mutta "paremman puutteessa" äänestin kuitenkin omalta osaltani Marsia, vaikka se sijaitseekin peräti viitisentoista astetta askendentistani ykköshuoneen puolella. ;) Tuon jossain kuvauksessa mainitun nopean aineenvaihdunnan kuitenkin tunnustan omaavani (tai ainakaan en herkästi liho - voi johtua tietysti myös nousu-Kauriin kohtuullisuudesta...) ja käytän paljon punaista vaatteissa & hiuksissakin punasävyjä. Eli mitä kauempana planeetta on, sitä vähemmän tietysti vaikutustakin on havaittavissa.

En tiedä liittyisikö tuohon Marsiin myös, mutta pienenä leikkikavereinani oli usein poikia ja tykkäsin yhtä paljon (jos en jopa enemmän) poikamaisista seikkailuleikeistä kuin barbileikeistäkin. En sitten osaa sanoa näkyykö Mars mitenkään muuten olemuksessani, sitä täytyisi kai jonkun minut tavanneen kommentoida.

Nousevan planeetan lisäksi voisi tässä samassa yhteydessä muistuttaa, että toki kaikki muutkin tärkeisiin kartan tekijöihin yhtymässä olevat planeetat kannattaa huomioida, koska ne tuovat aina lisäväriä tulkintaan. Yhtymän orbina noin yleisesti kai pidetään max 10 astetta (sekin vain jos kyse on hyvin tärkeistä kartan tekijöistä), esim. astrologi Sue Tompkins suosittelee aspektikirjassaan yleisesti 8:aa astetta.


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: pluto - 14.03.2006 16:58:22
Mulla on Venus asteen päässä askendentista 12. huoneessa.

Anthrax laittoi todella valaisevan viestin naapurikeskusteluun, en oikein osannutkaan yhdistää itseäni Venukseen vaikka olen myös viisinkertainen vaaka.
Selitys 12.huoneen vähemmän ilmeisestä vaikutuksesta tuntui aika loogiselta.
Se, mitä kullan kanssa kahden tapahtuu, se onkin sitten ihan toinen juttu, eikä kuulu teille... ;)

Ennemmin Vertexin kanssa tiukkaa yhtymää tekevä Juno on tuntunut minusta läheisemmältä. Kärjistäen voisi sanoa, että suosin rakastamista enemmän kuin rakastumista...

Ehkä kannatta surutta nauttia molempien suotuisista puolista.


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: tonde - 14.03.2006 18:56:23
Ei minulla ole varsinaisesti nousevaa planeettaa. Saturnus on tosin lähimpänä askendenttiä 12. huoneen puolella samassa merkissä  :kaksoset:. Saturnus on karttani selkeästi aspektoitunein planeetta (tosin ainoa yhtymä-aspekti on Pallaksen kanssa, oikeastaan Pallas sopiikin hyvin Saturnuksen kimppaan) ja kun ei muita planeettoja ole lähimainkaan, joudun tunnustautumaan Saturnikoksi. Ilmankos olen hankala (ilmamerkkiä on kartallani paljon) ja teen omasta ja varmaan muidenkin elämästä joskus hankalaa.


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: irkkunen - 14.03.2006 20:21:01
Pluto on 25 asteen päässä akselistani, sekin jo 2. huoneen puolella, joten en taida äänestää mitään. Ei mulla mitään kivoja asteroidejakaan ole siinä, höh.... Olisihan se aika tyylikästä, jos olis vaikka Kuun ja Marsin ja Uranuksen stelliumi tarkkaan ascilla :coolsmiley: :uglystupid2:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: taiska - 14.03.2006 20:30:42
No metsäänhän ne minun edelliset jutut meni  ;D Minulla ei ole yhtään nousevaa planeettaa ja 1. ja 12. huone onkin aivan tyhjä  ::)


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: pluto - 14.03.2006 21:52:41
Nouseva planeetta, jos sellaista on, on aina yhtymässä askendenttiin.
Eli korkeintaan n.7 - 8o päästä askendentista joko 1. tai 12. huoneessa


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Almah - 14.03.2006 22:16:07
Vastasin Kuu, vaikka matkaa löytyy asc:iin 15 astetta... ja on 1.huoneessa


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Alegría - 14.03.2006 23:13:52
Saturnus on 16 asteen päässä askendentista ykkös huoneessa, mutta sitä ei varmaan voi laskee nousevaksi planeetaksi.. hyvä niin  :)

By the way, ei nyt liity aiheeseen, mutta mikä merkitys on sillä jos jotkut huoneet on laajempia kuin toiset. Esim mulla on 1, 7 ja 8 huoneet tosi laajoja. Tuli vaan tässä mielen päälle....

 :)


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Q - 14.03.2006 23:19:52
...Laitetaan nyt tämä sepustus tännekin, kun nämä molemmat Nouseva Planeetta-ketjut tässä rinnakkain ja päällekkäin seilaavat:

Itseltäni löytyy kaksi nousevaa planeettaa; (jota äänestin, koska se on lähimpänä askendenttia) ja Pluto

Jupiter löytyy huoneesta 1. Yhtyy skorpparin hallitsemaan askendettiini orbeilla 3:44'

Pluto taasen köllöttelee omimmassa ympäristössään, alitajunnan huoneessa 12. Yhtymän orbit ovat tässä kohtaa 8:04'

Tässä hiljalleen koitan vasta selvitellä ja hahmotella itselleni, mitä tämä kaikki noin niin kuin teoriassa tarkoittaisi ja millä tavoin tuo kaikki sitten mahdollisesti toteutuu ja näkyy käytännön tasolla persoonassani, ulkoisessa olemuksessani jne.

Ainakin se nyt tulee tässä ensimmäisenä mieleen, että näiden kahden planeetan energiat ovat ehkä "hienoisessa" ristiriidassa keskenään. Jupiterinhan voisi kuvitella tuovan valoisaa optimismia ja reipasta seikkailumieltä kehiin. Plutokin on taatusti sitkeä selviytyjä, mutta huolettomuus ja valoisa elämänasenne tuskin ovat ensimmäisiä asioita, joita siihen yhdistäisi. Plutokin saattaa pistää seikkailemaan, mutta pikemminkin oman sielun synkimpiin sopukoihin, kuin vihellellen maailmalle. Viisauttakin varmaan molemmista löytyy, mutta, jälleen kerran, kovin eri muotoihin naamioituina. Jupiter kohottaa hengellisyyteen, Pluto vaatii sukeltamaan mystiseen.

Entäpä ulkoinen olemus...No, jostain muistelen lukeneeni, että Jupiter-ihmisillä olisi korkeat poskipäät, pitkä nenä ja korkea otsa. Pätevät kaikki minuun . Sen sijaan Jupin laajentava vaikutus ei minun kehossani näy -olen hoikka kuin pajunvitsa. En tiedä muistelenko nyt omiani, mutta jostakin jäänyt mielikuva, että nouseva Jupiter toisi varteen myös pituutta ...vaan ei minulle kuitenkaan (huutaa 157cm jostain jalkojenne juuresta) Grin. Olen myöskin sukuni ainoa blondi, muut ovat siitä maantienharmaasta tummempaan. Voisiko tämä olla lahja Jupiterilta, kun nousumerkkikin on usein tummaksi ja tuliseksi luokiteltu skorpioni?

Pluton vaikutuksista ulkonäköön en oikein teidäkään, ehkäpä joku sen minulle kertoisi? Sisäisessä maailmassa sen energiat kuitenkin tuntuvat dominoivan, vaikka Jupiter lähempänä askendettia seisookin toiveikkaana ja innostuneena. Mutta ihmekös tuo, jos Jupi jää raukka jalkoihin, kun Pluton suojatti Skorpioni niin voimakkaasti on edustettuna kartallani...


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Solararc - 18.03.2006 11:38:20
Heipä hei,

mulla on  :pluto: nousussa (orbi 4astetta 1.huoneen puolella). Tosin en tiedä kuinka sitä nyt tulkitsisi, kun nousumerkki on  :neitsyt: 29,59 astetta ja  :pluto: siis majailee  :vaaka: merkissä....

Vaikutuksista en oikein osaa muuta sanoa, kuin että taidan olla sellainen sivustaseuraaja pitkälle  8). Tulkitsen paljon ihmisten olotiloja ja sanatonta viestintää missä koen joskus olevani piinaavankin taitava. :crazy2: Joskus olisi kiva vain antaa olla, mutta jokin sisäinen voima se vain vaatii elämään joka hetken täysillä ja siihen siis sisältyy tämä alituinen ympäristön analysointi :buck2:

Ulkoisesti olen myös blondi. Eli se tummuus on mun kohdalla utopiaa, tosin olen värjäillyt hiuksiani aina punaisesta lähes mustaan, joten kyllä se tummuuskin on kokeiltu... ::)


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Artemis - 18.03.2006 13:44:32
Voiko Cerestä pitää nousevana planeettana? Itselläni se on yhtymässä askendanttiin, vai onko se vain asteroidi?


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Artemis - 18.03.2006 13:54:05
Mitäpä muuten kertoisi Uranus nousevana planeettana? Parilla tutulla on sellainen. Kävin tuossa karttoja läpi ja huomasin että harvalla tutuistani on nousevaa planeettaa.


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Satu - 18.03.2006 15:25:58
Mulla näyttäis olevan Venus miltei tismalleen assendentin kohdilla Skorpparissa 12. huoneessa. Samassa huoneessa aikas lähellä näyttäisivät olevan myös Neptunus, Merkurius ja Jupiter,  Kuu on jo sitten etempänä Jouskarissa 1. huoneessa.

Notta aikamoinen sekamelska, sanoisin  :D


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: nikki - 18.03.2006 15:57:24
satusko70
oletko eteerisen kaunis?
rakkaudellista sanoilla parantamista,kyky pukea sanoiksi alitajunnan viestejä,
laajentumut käsitys tuonpuoleisesta,elämän kiertokulun ymmärtämisestä,
venus 12 huoneessa tavataan usein sairaanhoitajilta
siispä
ottaisin  sinut milloin hyvänsä muistopuheen pitäjäksi hautajaisiin

artemis
vain asteroidi on joskus tärkeä VAIN
kun liität cereksen teemat olemukseesi yhdistettynä 11 huoneen yhteiskunnalliseen,yhteisölliseen tehtävääsi löydät sieltä niin menettämisen patologian ja rakkaudellisen huolenpidon ,joka ei kata vain lähipiiriäsi vaan laajemmin yhteiskunnassa
sinun on vain uskaltauduttava ulos ravun kuoresta ja vaikka kuinka koet itsesi haavoittuvaksi,on käännettävä heikkous vahvuudeksi ja lopettava ravun takaperinkävely ja uskaltauduttava eteenpäin

uranus yksilöt keitä tunnen ovat näitä uskalikkoja,
hetkessä kokevat henkilökohtaisen elämänmuutoksen,vaihtavat ammattia,muuttavat paikkakuntaa,muuttavat ulkonäköään,opiskelevat aina uutta,paikalleen jämähtäminen on kauheinta mitä heille voi tapahtua,varsinkin kun näillä tuntemillani on pluto siinä kimpassa
USKALLUS,ROHKEUS,ENNAKKOLUULOTTOMUUS avainsanoja


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Satu - 19.03.2006 17:57:55
Lainaus
satusko70
oletko eteerisen kaunis?
rakkaudellista sanoilla parantamista, kyky pukea sanoiksi alitajunnan viestejä,
laajentumut käsitys tuonpuoleisesta, elämän kiertokulun ymmärtämisestä,
venus 12 huoneessa tavataan usein sairaanhoitajilta, siispä ottaisin sinut milloin hyvänsä muistopuheen pitäjäksi hautajaisiin

Voi Nikki-armas, nyt kyllä pelastit päiväni, tässähän suorastaan hämmentyy ja liikuttuu...  :smitten:
MUTTA:

* Tiedätkös, nuorempana en pitänyt itteäni niin minkään näköisenä, vaan paremminkin suorastaan rumana! Sain vielä karmean trauman vuosiksi, kun kuviksen ope sanoi mulle muotokuvatehtävän yhteydessä, että mulla on aikas iso suu... En sanoisi itteäni eteerisen kauniiksi, mutta ilmeisestikin kasvoissani on jotain, mikä jää mieleen. Joku on sanonut, että mulla on erittäin tarttuva leveä hymy, johon ei voi olla vastaamatta ja joku toinen sanoi silmiäni sellaisiksi, että niihin jää jumiin.  ;D

* Kyllä, käytän sanoja lohduttaakseni, tukeakseni ja kannustaakseni läheisiäni - mutta tarvittaessa myös jyrähdän... Noista alitajunnan viesteistä en ole ihan varma, mutta kyllä varmaan sitäkin...

* Mulla ON laajentunut käsitys tuonpuoleisesta jopa siinä määrin, että olen kerran väitellyt siitä hyvän ystäväni kanssa, jolla on paljon kapeampi näköala asiaan...

* Elämän kiertokulkukin kuulostaa tutulle: en esmes usko, että kuolema on kaiken loppu, vaan elämä jatkuu jossain toisessa muodossa - kuten konkreettisesti tekeekin. Ja ken on kerran tänne syntynyt, vanhenee ja kerran kuolee pois ja kaik alkaa taas alusta. Niin se vaan on... Kaikella olevaisella on myös ihan ikioma tehtävänsä, ihan pienimmistä ynniäisistä sinivalaaseen eikä mikään ole täällä sattumalta. Mie uskon näin.

* Olen joskus harkinnut hoiturin ammattia, mutta kesäduunissa sairaalassa totesin, ettei minusta olis siihen. Olen vähän liian herkkä: en suinkaan veren tms. eritteiden tai kuoleman näkemisen takia, vaan menen hengessäni liikaa mukaan ihmisten huoliin ja se ottaa sydämen päälle ajan mittaan... Pystyn ja uskallan antaa ensiapua hyvinkin "ammattimaisesti", mutta enimmäkseen hoivailen läheisiäni muilla konstein...

* Heh, olen joutunut kyl pitämään puheita monenlaisissa tilanteissa, myös hautajaisissa. Itte asiassa pari kertaa olen keksinyt poismenneille läheisilleni muistovärssyt ihan itse, kun halusin niistä henkilökohtaisemmat. Olen naureskellut monta kertaa, että höpinä- ja saarnataipumuksillani minusta tulisi varmaan loistava pappi - kunhan ensin opettelen olemaan rönsyilemättä näin kauhiasti  ;D

Mutta kiitos, Nikki  :smitten:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Elämänilo - 19.03.2006 18:28:26
Hei Ystäväin

Sitkeästi yritän pysyä mukana.

Jupiteria äänestin
- onko tietoni oikein tulkittu
- samalla kertailen näiden merkkien ulkonäköä

Jupiter  :jupiter:   26°     16'     Leijona  :leijona:     12. huone


Pluto  :pluto:      28°     10'     Leijona   :leijona:    12. huone


Planeetta:  :jupiter: Sosiaalinen näkökulmani ja mahdollisuuteni menestyä
Merkki:      :leijona: toimivat itsetietoisesti, hiukan mahtailevasti ja asemansa tiedostaen
Huone:      12. itseni voittamisen ja korkeammille ihanteille antautumisen alueella


Planeetta:   :pluto:  Tarpeeni jatkuvaan muutokseen ja syvään sisäiseen uudistumiseen
Merkki:       :leijona: toimivat itsetietoisesti, hiukan mahtailevasti ja asemansa tiedostaen
Huone:       12. itseni voittamisen ja korkeammille ihanteille antautumisen alueella




Elämänilo


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: maarita - 19.03.2006 19:43:27
Neptunus-tyttö ilmoittautuu


NEPTUNUS  :neptunus: 22ast. 38' Neitsyt huone 12

Planeetta:  :neptunus:  henkinen herkkyyteni ja alitajuinen intuitioni

Merkki:  :neitsyt:  toimivat itsenäisesti, vaativasti ja tehokkuutta etsien

Huone: 12  itseni voittamisen ja korkeammille ihanteille antautumisen alueella


Aika kaukana Ascendentilta tuo Neptunus on ,onkohan minkälaista vaikutusta?
Oliko tuo edes oikein katsottu, kun on vielä kaikki hakusessa näissä jutuissa.

Kiitos, jos joku 'viisas' selittäisi!


 :smitten:    maarita           :smitten:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Artemis - 20.03.2006 09:11:04
Kiitos Nikki!


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: luminant mermaid - 20.03.2006 09:28:28
Pallas 9°  15'  Vaaka  1. huone
Juno 11° 19' Vaaka 1. huone
Kuunsolmu 11° 12' Vaaka 1. huone

Merkki:    Vaaka: toimivat sovittelevasti ja vaihtoehtoja punniten
Huone:     1.  persoonallisen minuuteni alueella
Pallasta, Junoa ja Kuunsolmua ei löytynyt oman kartan selostuksista, eli ne ei ole planeettoja, vai?  :idiot2:

Tällaisia minulta siis löytyy läheltä askendenttiä. Huone 12. ihan tyhjä. En ole vielä itse ehtinyt tutkiskella asiaa, mitä nämä vaikuttaa. Jos on tietoa, niin otan mielenkiinnolla vastaan... 
:smitten:    :smitten:    :smitten:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Mirjam - 21.03.2006 23:44:29
Jos nyt yhtäänkään ymmärsin oikein tuota nousevan planeetan 'ideaa', minulla sitä ei ole...  ::)
Vai katsotaanko noista edes mitään planeetoiksi, joita minulla on tuolla 1.huoneen 'alkupäässä' tai vastaavasti 12.huoneen 'loppupäässä' ???  :idiot2: Ei kait tuota aurinkoa ainakaan...eikä nuo muutkaan listalta löytynyt...  :idiot2:

Aurinko 2° 2' Vesimies 1. huone
Ceres 7° 36' Kauris 1. huone
Pallas 18° 26' Jousimies 12. huone
Juno 25° 2' Jousimies 12. huone


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: nikki - 21.03.2006 23:51:18
luminant mermaid
pallas on asteroidi,niinkuin ceres ja junokin
pallas hallitsee vaakaa,leijonaa ja vesimiestä
polariteetti:rohkeus/pelko
sinulla pallas siis on omassa merkissään tavallaan
taktiikan ja strategian mestari,rauhansopija  -sopii vaakaan
taiteen ja käsityön jumalatar  -sopii vaakaan
terveyden ja parantajan jumalatar-käärmesymboli-profeetallinen kyky ja viisaus
astrologisesti pallas hallitsee ne parantamistekniikat,jotka yhdistävät mielen ja ruumiin
psykoterapia,homeopatia,akupunktio,hypnoosi,meditaatio,mielenhallinta....jne..
pallas ja isä-kompleksi(sekä miesten että naisten kartalla)  
puella (isin pikku tyttö) ja amatsoni (miesten nielijä )
  ...siis miehethän eivät näitä ole.....

tuo yhdistettynä junoon ja kuunsolmuun ja vaa an rakkaudelliseen venukseen,niin eikö se ole suomeksi että elämäntehtäväsi on osoittaa pyyteetöntä rakkautta koko ihmiskuntaa kohtaan ja hyödyntää siinä tehtävässä omakohtaiset kokemukset,
jos ei nyt koko ihmiskuntaa kohtaan,niin ainakin olla vertaistukihenkilönä parisieluille
rakentaa rauhaa maassa ihmisten kesken,
                                            amen
.....pallas on myös älynväläys....sinä neropatti...


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: nikki - 22.03.2006 01:31:40
maarita
oon joskus leikkinyt noilla symboleilla ja yhistänyt mielessäni härän kuukauden
V  ja vaa an kuukauden X ,ajatellen että se härkä on vasta puolikas venus kaikkine maallisine tarpeineen ja että vasta vaaka on kokonainen venus,yhdistäen miekan ja maljan,naisellisuuden ja miehisyyden,kokonaisuuden ,
ja sitten oon mettinyt mitenkä tuo mahtaisi käytännössä toteutua,näkyä,

ja se näkyi sinun kartallasi   -täydellinen venus-

niin rakkaudellinen ihminen kuin olla voi..
    tuosta neptunuksesta tässä välissä sen verran että on se oikeesti vähän kaukana nousevaksi planeetaksi,
mutta se on osana kultaista kolmiota, :neptunus: , :mars: , :uranus: :kuu:, ja leijako tuosta muodostuu sitten vielä,onko joku kattonu jo sinun karttaasi?   tonde ois ekspertti näihin aspekteihin,kliinisen tarkka kuin kirurgin veitsi..välihuom.
ootkos vähän "hullu nainen",teet mitä lystäät ja päähäsi pälkähtää ja alitajunnan osasto viestittää ???
ja vielä kasvavalla ,kaksinkertaisesti yllättävällä energialla
tuot iloa ja onnea ihmissuhteisiisi,ja taatusti ystäväjoukkosi on kasvamaan päin koko ajan   :jupiter: :oinas: 7 huone
   tuo  :aurinko: :aspect_con: :venus: ,tarkka yhtymä,ensinnäkin se tekee sinusta kauniin,eiks semmonen laulukin ole?..omistettu juuri sinulle..
toiseksi se tekee sinusta hellämielisen
jos et muuta niin lemmikkisi hemmottelet pilalle ja paijaat mennen tullen

kyllä sun "nouseva planeettasi" on ihka venus aamutaivaalla loistamassa,
tuomassa meille kaikille sen hyvän huomenen
så tycker jag..


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: maarita - 22.03.2006 02:02:44
maarita
oon joskus leikkinyt noilla symboleilla ja yhistänyt mielessäni härän kuukauden
V  ja vaa an kuukauden X ,ajatellen että se härkä on vasta puolikas venus kaikkine maallisine tarpeineen ja että vasta vaaka on kokonainen venus,yhdistäen miekan ja maljan,naisellisuuden ja miehisyyden,kokonaisuuden ,
ja sitten oon mettinyt mitenkä tuo mahtaisi käytännössä toteutua,näkyä,

ja se näkyi sinun kartallasi   -täydellinen venus-

niin rakkaudellinen ihminen kuin olla voi..
    tuosta neptunuksesta tässä välissä sen verran että on se oikeesti vähän kaukana nousevaksi planeetaksi,
mutta se on osana kultaista kolmiota, :neptunus: , :mars: , :uranus: :kuu:, ja leijako tuosta muodostuu sitten vielä,onko joku kattonu jo sinun karttaasi?   tonde ois ekspertti näihin aspekteihin,kliinisen tarkka kuin kirurgin veitsi..välihuom.
ootkos vähän "hullu nainen",teet mitä lystäät ja päähäsi pälkähtää ja alitajunnan osasto viestittää ???
ja vielä kasvavalla ,kaksinkertaisesti yllättävällä energialla
tuot iloa ja onnea ihmissuhteisiisi,ja taatusti ystäväjoukkosi on kasvamaan päin koko ajan   :jupiter: :oinas: 7 huone
   tuo  :aurinko: :aspect_con: :venus: ,tarkka yhtymä,ensinnäkin se tekee sinusta kauniin,eiks semmonen laulukin ole?..omistettu juuri sinulle..
toiseksi se tekee sinusta hellämielisen
jos et muuta niin lemmikkisi hemmottelet pilalle ja paijaat mennen tullen

kyllä sun "nouseva planeettasi" on ihka venus aamutaivaalla loistamassa,
tuomassa meille kaikille sen hyvän huomenen
så tycker jag..

No voi hyvät ihmiset. Tuntuu nyt kyllä siltä, että vain mun mielikseni puhuit.
Niin totta kyllä joka kohdaltaan.
Kärsiäkin olen näistä ominaisuuksistani saanut monta kertaa, käytetty hyväksi.

Voiton puolella kuitenkin nyt jo katsoisin vähän ainakin olevani.
Oppinut jo vähän tervettä itsekkyyttä.

On totta, kolmioita on peräti seitsemän kappaletta, yksi kultainen, ja leija, kyllä myöskin kartallani.

Kiitos nikki :smitten:

(Täytyypä saada 'tonde' hihasta kiinni joskus.)


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Synapsi - 22.03.2006 09:36:45
Lainaus käyttäjältä: inka107
Mistä tietää nousevan planeettansa?

Heippa inka107!
Nouseva planeetta on se, joka on lähimpänä ascendenttiä. Eli vaikka omani esimerkkinä, minulla on asc 18 astetta  :skorpioni: ja lähimpänä, eli nousevana neptunus, 23 astetta  :skorpioni:. Tuo siten vähän kalamaista herkkyyttä skorpioninousuun.

Jos sinulla ei ole ensimmäisessä/12.huoneessa mitään planeettoja, silloin nousevaa planeettaa ei tietääkseni ole lainkaan. Silloin voisi ajatella, että nousumerkki toimii "omilla voimillaan" ja tietty aspektien mukaan :)


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: luminant mermaid - 22.03.2006 13:17:03
luminant mermaid
sinulla pallas siis on omassa merkissään tavallaan
taktiikan ja strategian mestari,rauhansopija  -sopii vaakaan
taiteen ja käsityön jumalatar  -sopii vaakaan
terveyden ja parantajan jumalatar-käärmesymboli-profeetallinen kyky ja viisaus
astrologisesti pallas hallitsee ne parantamistekniikat,jotka yhdistävät mielen ja ruumiin
psykoterapia,homeopatia,akupunktio,hypnoosi,meditaatio,mielenhallinta....jne..
pallas ja isä-kompleksi(sekä miesten että naisten kartalla) 
puella (isin pikku tyttö) ja amatsoni (miesten nielijä )
  ...siis miehethän eivät näitä ole.....

tuo yhdistettynä junoon ja kuunsolmuun ja vaa an rakkaudelliseen venukseen,niin eikö se ole suomeksi että elämäntehtäväsi on osoittaa pyyteetöntä rakkautta koko ihmiskuntaa kohtaan ja hyödyntää siinä tehtävässä omakohtaiset kokemukset,
jos ei nyt koko ihmiskuntaa kohtaan,niin ainakin olla vertaistukihenkilönä parisieluille
rakentaa rauhaa maassa ihmisten kesken,
                                            amen
.....pallas on myös älynväläys....sinä neropatti...

AMEN.
Kiitos Nikki! Ihanaa, että olet olemassa.  :angel:  :smitten:

Kuulostaa taas ihan siltä, mitä tässä koko ajan yritän selvittää itselleni... Miksikä muotoutuu tämä oma olemukseni ja osaamiseni, vai löytyykö sille olenkaan "selkeää" olomuotoa. Kaikki tuo ylläoleva kiinnostaa ...

Etsin kunnes löydän sen ... :smiley6600: en lopettaa voi kuitenkaan ...  :) jotain multa puuttunee ...  :smitten:

Kaipa minun elämäntehtäväni on sitten vain rakastaa kaikkia ja kaikkea,
... myös itseäni.     :angel:   ::)   :smitten:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Avuerdayes - 22.03.2006 13:53:12
Heips!

Löysin omani tuolta syntymäkartan puolelta kun valitsin sieltä aspektit.
Siellä se luki, että Neptunus yhtymä nousumerkki.
Tuo yhtymä on mulla 12. huoneessa skorpparissa.
Oisko Nikki kiltti ja selittäis mitähän tuo mahtanee tarkoittaa?

Etukäteen kiittäen


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Rohana - 22.03.2006 14:57:14
:crazy2: Kaippa se on mulla sitten tuo Saturnus, vaikka ilmeisesti 9 asteen välimatkalla...?!

Saturnus
Yhtymä Nousumerkki 9:26'
Aurinko
Yhtymä Nousumerkki 2:28'

Oikeasti en ole mikään "turhan nauraja" ja musta voi välillä saada totisen ja vakavan kuvan, asialliseksi haukuttu. Mutta mulle on kyllä sanottu, että hymykin aina irtoaa...tiedä tästä sitten?!  :uglystupid2:


Otsikko: Pluto nousee ja Minni perässä?
Kirjoitti: Elektra - 22.03.2006 16:58:55
Pluto Yhtymä Nousumerkki 1:47'  :neitsyt:

Ja mitä tietoa tästä löytyykään....(http://www.disgalaxy.addr.com/Characters/Pluto/pluto09.gif)

Pluto on kaiken uudistamisen ja uusiutumisen symboli, se voi palvella ja rakentaa, tai käyttää tuhoavaa tapaa muuttaa ja uudistaa asioita.
Pluto liitetään sielun kiertoon, kuolemaan ja jälleensyntymisen mahdollisuuteen, kuin myös maanalla, pimeässä asuvaan vampyyriin, joka uusii elämän mahdollisuuden juomalla toisten elämännesteen, veren.

Pluton voi liittää kaikenlaisiin asioiden ja sairauksien tutkimiseen ja perusteelliseen selvittämiseen Neitsyessä.

Karma: Evoluution kehitykseen liittyvä suunniteltu tasonvaihdos ( psyykkinen )

12. huone
Viimeisen huoneen alueeseen kuuluu alitajunta ja kaikki mikä sieltä kumpuaa: unet ja mielikuvitus, muissa maailmoissa oleminen. Myös vallitsevasta todellisuudesta vetäytyminen sekä ongelmien kieltäminen ja vapaaehtoinen syrjäytyminen valtavirrasta ovat tämän huoneen aluetta.
Piilossa olevat mahdollisuudet ja kriisien tuomat uudet alut kuuluvat tähän huoneeseen. Itsensä ja muiden suojeleminen ja intuitiivinen ymmärtäminen sekä oman elämän ohjien luovuttaminen esimerkiksi uskonnolle tai muulle aatteelle voidaan vielä mainita kahdenteentoista huoneeseen kuuluvaksi.
Lyhyesti: itsensä syrjäyttäminen, karma, salaiset viholliset, sairaalat ja hoitolaitokset, vankila.

NOUSEVA NEITSYT
Uteliaisuus, uusien asioiden oppiminen ja tietäminen sekä jatkuvan koulutuksen idea voidaan liittää nousevaan Neitsyeeseen. Tällä asemalla todella kannattaa
opiskella ja tutkia! Kokeilunhalu ja erilaisten tekniikoiden kehittäminen ovat nousevalle Neitsyelle omiaan - sinussa voi elää jonkinlainen käsityöläisyyden ideakin, ehkä olet kätevä käsistäsi, vaikket sitä työksesi tekisikään. Nousevasta Neistyestä sanotaan myös, että todennäköisesti hän näyttää ikäistään nuoremmalta vielä mummonakin/pappanakin - mikäs sen mukavampaa! - ja että hän suhtautuu maailmaan analyyttisesti ja asioita pohtien. Ajattele vaikkapa Ally McBealia, joka on erittäin nuorekas, suorastaan tyttömäinen sekä analysoiva, asioita pohtiva ja erittelevä nuori nainen. Välillä sinun tietysti kannattaa kiinnittää alituiseen analysointiin jonkin verran huomiota, etenkin, jos se kääntyy toistuvasti turhan kritiikin puolelle. Erityisesti itsekritiikki voi olla nousevalla Neitsyellä vahva, ja sellainen olisikin parempi kääntää hyödyksi rakentaviin projekteihin: opiskeluun, lukemiseen ja kirjoittamiseen.

(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/helmi/kuudes_aisti/astrologia/306039.jpg)


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: nikki - 23.03.2006 16:28:27
avuerdayes
    ..apua näitä teidän nimimerkkejä,niinku ulkomailla liikkus kieli solmussa..
 mutta asiaan,
toivon totisesti ettei tuo huumaaviin aineisiin riippuvuutta luova neptunus ja vielä skorpionissa ,ole sinulla kriittisessä pisteessä eli 29 astetta  :skorpioni:..
näinpä aloitti siis huolestunut pessimisti täällä,kokemus lähipiirissä tuosta asemasta on niin riipaiseva,siksi kommentti
mutta onhan sinulla kurinalainen  :aurinko: ja mestarillinen lohikäärme turvanasi
muuten olen myös sininen rytminen yö,ohimennen mainitakseni..
onhan meillä yhteistä tuo  :neptunus:  :skorpioni: :ssakin,minulla se vaan ohjaa koko stelliumia..
miten sen sanoisi sitten sinusta..
pinnan alla syvyyksissä on maailma,josta ulkomaailmalle nousee pintaan vain pieniä ilmakuplia
oma sisäinen maailma tärkeä
mielikuvitusta,haaveita,päiväunia,suuria illuusioitakin,mutta ei pelkoa skorpionin pluto kyllä myllää  harhakuvitelmat uuteen uskoon,palapelin palaset uuteen järjestykseen
tanhua sanoi minulle,että olet kuin liisa ihmemaassa,oletkos sinä?
ja sitä omaa maailmaansa on niin perin vaikeeta toisille selittää,eikä sitä aina haluakaan
se ääretön HERKKYYS,kaikelle ja kaikessa,
se on kai myös se altistava tekijä tuohon halukkuuteen paeta tätä kurjaa maailmaa,harmittomasti fantasia maailmaan, mutta jos sielu katoaa tykkänään omille teilleen ,niin sitten sitä metsästetäänkin pitkäripaisen tuotteilla..
haluaakin pysyä fantasiamaailmassaan hinnalla millä hyvänsä
12 huoneeseen kuuluu myös laitokset,niin hyvässä kuin pahassa,sairaalat,vankilat,mielenvankilat..

neptunus   :neptunus:
sielu ja materia pyrkivät ylöspäin kohti henkeä,
joka kuitenkaan EI OLE NÄKYVILLÄ
kreikkalaisessa mytologiassa neptunusta vastaa poseidon,
meren,maanjäristysten ja hevosten jumala
..vähänkös tykkään merestä,kuohuista, ja kasvanut oon hevosten keskellä..
jostain tuli mielikuva,että sinäkin touhuaisit hevosten parissa...
 :neptunus: hallitsee vesielementtiä,joka liitetään tunteisiin
SUURIMPANA ESTEENÄ MATKALLAMME KOHTI HENKISTÄ PÄÄMÄÄRÄÄMME JA SISÄISTÄ HARMONIAA OVAT JUURI T U N N E -ELÄMÄMME ALUEET
     neptunus energia toteuttaa itseään unien ja alitajunnan kautta,
eikä meillä silloin voi olla KÄSITYSTÄ TEKOJEMME TARKOITUKSESTA
    ..eikös sininen rytminen yö tee,vaikkei tiedä miksi tekee..
           neptunus teksti lainattu tanhualta


OMA nouseva planeetta ois aurinko,jos se nyt sitten hyväksytään,niinku mi-olea epäili..siis   :askendentti: 2 astetta  :jousimies: ja  :aurinko: 24 astetta  :skorpioni: 12 huoneessa
tosin   :aurinko: on stelliumin osana myös ja sitä ohjaapi just tuo neptunus,
väliin mahtuu  :merkurius: ja  :venus: ,nuo 3 huoneessa 11
siis
syntymässäni minut viskattiin neptunuksen kuohuihin
-huku tai opettele uimaan-
( oispa siihen aikaan muuten ollutkin vesisynnytystä,ois ollut mulle onnen omiaan....)
ja minähän opettelin uimaan,uin nyt  kuin kala poseidonin tyrskyissä,
lapsena olin vähällä sinne oikeesti hukkuakin,
pari kertaa olen halunnut hukuttautua,sulautua takaisin alkukotiini
vesi on minun elementtini ja vielä niin että liikun vedessä melkein enemmän pinnan alla sukellellen tai korkeelta sukeltaen alas syvyyksiin kuin pinnalla

jos aurinko on energiaa niin silloin se minun energiani on oikeesti sulautunut tuohon neptunuksen energiaan,varsinkin kun  :aurinko: 12 huoneessa kadottaa minuutensa rajat
huonoimmassa tapauksessa uhraa itsensä

muuten tuli noista kosmisista planeetoista ja niiden mytologiasta mieleen että
nehän ovat miehisiä alkuperältään,jumalia,
kosminen energia on miehistä energiaa,
ja meidän naiselliset vähäpätöiset mukamas VAIN asteroidit ovat jumalatTARIA
siellä välissä seikkaillen
niinkö?
oikaiskoon viisaammat...


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: asboo - 24.03.2006 16:05:44
Lainaus
uranus yksilöt keitä tunnen ovat näitä uskalikkoja,
hetkessä kokevat henkilökohtaisen elämänmuutoksen,vaihtavat ammattia,muuttavat paikkakuntaa,muuttavat ulkonäköään,opiskelevat aina uutta,paikalleen jämähtäminen on kauheinta mitä heille voi tapahtua,varsinkin kun näillä tuntemillani on pluto siinä kimpassa
USKALLUS,ROHKEUS,ENNAKKOLUULOTTOMUUS avainsanoja

Juu-uh. Ja kuinka se kiukuttikaan kyseisen uranusnousuisen tyttöystävää, kun heti tavattuamme hän lähti toiselle paikkakunnalle työn perässä  >:(


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Avuerdayes - 27.03.2006 11:42:08
Suurkiitos Nikki!

Olitpa sitten löytänyt piirteitä. Ja aika kohdalleen osuvia. Tuo Neptunus on 19 astetta joten 10 astetta on vielä kriittiseen pisteeseen. Riippuvuus löytyy, mutta se on nikotiiniin. Pakeneminen todellisuudesta tapahtuu sinne mielen "vankilaan". Herkkyys on välillä rasite kun "tietää vaikka ei tiedä miksi tietää".
Ja vesi. Se on minulle äärettömän tärkeä. Nautin seisoa syysmyrskyssä kasvot vasten tuulta. Uin avannossa ja katselen iltatähtiä hyisestä vedestä. Sitten hevoset. Menee lähinnä yhden tulihevosen puolelle, joka sai tämän tyypin mielen "vankilan" räjäytettyä häipymällä kuvioista.
Liisa Ihmemaassa olen. Ja joka puolella. Ja haluan ollakin. Se pieni tyttö joka uskaltaa etsiä uutta, oppia uutta ja ihmetellä kaiken sydänmettömyyttä.
Ja tunteissa niin herkkä, että pistää heti kuin skorppioni, vetäytyy kuoreensa (mielen "vankilaansa") kuin simpukka.
jne.

Kiitokset Nikki, tiedänpähän nyt mistä nuo tulevat

A


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: enska - 29.03.2006 21:35:01
Uranus ykkösessä, kahden asteen päässä AC:lta..
Sekö sitten tekee vähän ulko-ulappaisen ja ulkopuolisen olemuksen yhdistettynä tuohon aurinko-kalaseen..hmm? Välillä tavoittelen erikoisuutta ihan tietoisesti ja joskus taas en sopeudu vaikka kenkälusikalla yrittäisin..Tuntemattomien katseista luen usein semmoista, että onkohan tuo ihan täyspäinen jne..
Hyvää urkkinousussa on vapaudenhalu ja pyrkimys tasa-arvoisuuteen sekä suvaitsevaisuuteen. Vaihtelunhalu on hmm..asiasta riippuen hyvä tai huono juttu.

Ja taitaa  :uranus: ainakin sotkea perusteellisesti nousu-vaakasen luonnehdintaa, en sitä  :vaaka: maisuutta juuri löydä itsestäni. Paitsi päättämättömyyden ja laiskuuden, mutta nehän ovat kalojenkin syntejä...


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Hansuli - 29.03.2006 22:40:50
Saturnushan se täällä nousee, on tosin ravussa, kun nousu leijonassa ja tarkassa oppositiossa kuuhun.. osana t-ristiä kärjellä juuppiter ja kheiron...

Että mitenkä vaikuttaa.. no ei toi kuvio elämää helpoksi ole ainakaan tehnyt ;).


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Hansuli - 29.03.2006 23:11:09
Siis, jos nousu jouskarisi on 8-16 astetta, niin uranus on nouseva planeettasi.


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Alzbeta - 30.03.2006 14:10:07
Heip, olen harmitellut kun minulla ei ole varsinaista nousevaa planeettaa, joten Ajatusta lainatakseni olen 'kehitellyt' sellaisen...  ;)

No siis kun Noususolmu on 12.huoneessa 4-5 astetta Ravussa (astro.comissa 4 astetta, täällä 5 astetta) ja Asc. osuu 10 asteeseen Rapua.

Olen miettinyt olisiko tällä mahdollisesti jotain vaikutusta... kuitenkin 'vain' n. 5 asteen päässä asc. Osaisiko kukaan helppiä ja valaista hiukan, että olisiko tällä "nousevan planeetan" vaikutuksia ja jos niin millaisia?  ???


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: aQuarius~ - 30.03.2006 14:35:32
Minulla nouseva planeetta on Pallas.. Mitenköhän se vaikuttaa?


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: kooky - 30.03.2006 15:39:58
Kyllähän Alzbeta tuosta voisi päätellä että sinulla on luonnolisesti eväät noususolmuläksyn oppimiseen sujuvasti oman persoonallisuutesi ja vuorovaikutustapasi kanssa...eli sun rapunousupiirteet on niitä joita pitäisikin korostaa ja antaa niiden kukkia...eli kaikki mikä häiritsee nousumerkkiä kartallasi olisi haasteena myös solmun läksyn oppimiseen, jos siis löytyy neliöitä tai muita haasteita ac:tä kohti...

multa löytyy solmu 2 asteen orbilla neliössä ac:n. neliöt=ehtymätön luonnonvara


ei mullakaan ole nousevaa planeettaa....paitsi se oma nimi-asteroidi :D ja laskeva planeetta kyllä on, se on  :uranus:. on huomattu vaikutukset...  :crazy2:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Alzbeta - 30.03.2006 16:11:42
Sign, hmm voi olla. ikävä kyllä tuo Ravun merkki tuntuu vieläkin hieman vieraalta, jossain mielessä. Oppimista varmasti riittää...  ???

Laskeva planeetta minullakin muuten on. Nimittäin Mars on oppositiossa Asc.
Pitäisiköhän yrittää kehittää vaakamaisia piirteitä itsessäni ja sitä kautta tuo noususolmu aukeaisi... Jos ajattelee, että Mars on 'oinasmaisena' vastassa sitä mitä minun oikeasta pitäisi opetella tai jotain.  ???  :idiot2:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: valonkantaja - 13.05.2006 12:48:00
HEUREKA!  :D Kuinkahan kauan tääkin viestiketju täällä on ollut, enkä silloin aluksi tajunnut näistä mitään... Ehkä jotain kehitystä on tapahtunut, kun oivalsin tossa että perskules, mulla on  :askendentti: 2° 11' Jousimies ja  :neptunus: 2° 43' Kauris 1. huone... Eli siis eikö tämä nyt tarkoita että neppari on mun nouseva planeetta...?  :idiot2:


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: nikki - 13.05.2006 13:45:37
valonkantaja
..onpahan muuten sama asteluku asc:llä...
mutta tuo nouseva planeetta,
täytyisi olla 2-4 tai 6 astetta (mitähän niistä kukin hyväksyy,joku hyväksyy
12 astettakin konjuktioon) etäisyys ascendenttiin,1 tai 12 huone
mutta jos ei löydy,voithan aatella jouskarin jupiterin vaikuttavan ainakin omalta osaltaan omaan maailmankatsomukseesi,siihen miten tämän elämän ensikädessä koet,minulla ainakin optimistisuus lopulta voittaa vaikka välillä räydynkin syvällä skorpionin vesissä....


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: valonkantaja - 13.05.2006 13:54:12
Kiitos nikki.

Ahaa, eli se ei siis ole... No, mä vähän mietinkin, et ei mussa välttämättä ole tuollasta neptunusmaisuutta niin hirveesti... Uranus löytyy 14 asteen päästä ascendentista, mutta ei sekään sitten ole.

Höh... olisin niin halunnut nousevan planeetan...

Kyllä tuo jouskarimaisuus tuntuu vahvalta tekijältä persoonassani, oikeestaan jopa vahvemmalta kun kaksosmaisuus, vaikka sitä onkin niin paljon kartalla.


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Linn - 15.05.2006 11:16:21
Tuosta nousevasta planeetasta on aika monta tulkintaa, ja minä kyllä pitäisin AC:llä olevaa planeettaa nousevana - eli tässä tapauksessa Valonkantajan Neptunusta.

Ja kyllä se joka tapauksessa vaikuttaa suuresti persoonallisuuteesi, kun on tuossa AC:n päällä, Valonkantaja, joten kannattaa opiskella Nepparin vaikutuksia.  :)

Linn


Otsikko: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Elämänilo - 15.05.2006 12:53:14
*****

Hei Ystäväin

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&cid=7zcfile4dSWua-u1143914867&nhor=1297337&go.x=19&go.y=7&go=Go


Jupiter  :jupiter:  ja Pluto  :pluto:

Jupiter

- laajeneminen, optimismi, kasvaminen, menestyminen
- hyväntuulisuus, urheilullisuus, vahvuus, arvokkuus, seremoniallisuus
- yksityisten kokemusten yleistäminen
- tietoisuuden laajentaminen
- sosiaalinen sopeutuminen
- yhteisten sääntöjen, normien, lakien ja periaatteiden syntyminen
- sosiaalisen järjestyksen säilyttäminen
- kulttuurin muotojen synnyttäminen
- Jupiter-Zeus: taivaan järjestyksen ylläpitäjä
- into, sytyttävä voima, uskallus, ilo
- seikkailunhalu ja vapaus
- tiedolliset ja moraaliset näkemykset
- kasvu älyllisesti ja eettisesti
- sopeutuminen yhteiskuntaan ja kansalliseen historiaan
- suuret yhteisölliset ja kulttuuriset perinteet ja niiden jatkaminen
- sopeutuminen (merkki)
- sosiaalinen kasvu (huone)
- yksilön menestymisen mahdollisuudet yhteiskunnan jäsenenä
- filosofia, uskonto, laki, politiikka
- menestyminen raha-asioissa, ihmissuhteissa, harrastuksissa
- aineellinen runsaus, liioittelu, tuhlailu
- omanarvontunne, ulkokohtaisuus, asenteellisuus
- suvaitsevaisuus/ahdasmielisyys
- liittyy 9. huoneeseen ja 9. merkkiin: Jousimies


Pluto

- syvälliset muutokset, hajottaminen ja uudelleenrakentaminen
- muuttumiskyky, perusteellinen muuntuminen
- yksilön ja yhteiskunnan peruuttamattomat muutokset
- tietoisuuden ja kollektiivisen alitajunnan lähde
- turhien osien poistaminen
- jyrkkä, hidasrytminen, intensiivinen tai massiivinen uudistus
- ehdottomuus ja persoonattomuus
- pelottava ja pakottava muutos, kuolema ja uudelleensyntyminen
- uudelleensyntymisen ajatus ja mahdollisuus, hauta ja kohtu
- sosiaaliset mullistukset, valtataistelu, alamaailma
- uusi alku, psyyken uusi integraatio, sosiaalisen järjestyksen uusiminen
- toimii psykologisesti, fyysisesti, sosiaalisesti, älyllisesti
- mitä pelkäämme, mitä vältämme, tabukäsitteemme (huone)
- halu manipuloida ihmisiä ja asioita, ahneus, vallanhalu
- piittaamattomuus ihmisarvoista
- pakkomielteet, kutsumus
- parantaminen, uudistaminen ja kehittäminen
- massoihin vaikuttaminen
- psyykkinen uudistuminen ja kasvu
- liittyy 8. huoneeseen ja 8. merkkiin: Skorpioni


*****

ASTROLOGIAN ALKEITA ALOITTELIJALLE
https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=4514.msg53051#msg53051

*****

Täältä löytyy apua

www.astro.com

- Free Charts

- (http://www.astro.com/im/sel_chart.gif) Chart drawing, Ascendant

*****

Täältä löytyy kartta

www.astro.com

- Free Charts

- (http://www.astro.com/im/sel_genchart.gif) Extended Chart Selection
-  additional objects
-  ja lopuksi klikkaa laatikkoa - click here the show the chart




 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: valonkantaja - 16.05.2006 14:02:54
Vai että nepparia minussa, voi juku... Kaikkee sitä... Heh, tää on varmaan tätä kaksosen ailahtelevaisuutta ja päättämättömyyttä, vaikka sanoinkin tossa et ei mussa oo mitään nepparimaista nii heti ku Linn sano et kyl varmaan on nii ajattelin et niin kyllä onki....  ;D

Kun ei oikein osaa päättää mitä on ja mitä ei...  :idiot2:

Juu... Eikun tietoo etsimään...  :laugh:


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: meruska - 19.05.2006 17:24:00
Heps.
Mulla on juuri tuon  :askendentti: kohdilla stellum Johon kuuluu  :kuu:,  :uranus:,  :vesta:,  :pallas:.

Kuu ja vesta huoneessa 12 ja uranus ja pallas huoneessa 1.

Lähimpänä  :askendentti: asteiltaan on  :kuu:, joka on asteen päässä.  :uranus: on  :askendentti: :sta 2 asteen päässä... En osaa päättää kumpi nyt olisi se vaikuttavampi... Ehkä  :kuu: ? Olen loppujen lopuksi aika tunteellinen... Sisäisesti. Mutta toisaalta kun asiaa miettii, olen koko elämäni elänyt suurinpiirtein järjellä. En tiedä mikä tämän aiheuttaisi ehkä  :chiron: :in  :aspect_opp:  :kuu:.

Heh... Lukaisin just Sepon tekemää Sisäistä soturia... HMMM. Mun pitäisi välttää tuota järjellä elämistä ja kuunnella enemmän sisäistä ääntä ja tunteitani. HEH.  ;) Ehkäpä pitää nyt näin sairiksella keskittyä sisäiseen tutkiskeluun.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ippuska - 19.05.2006 18:41:40
Venushan se nouseepi, mutta 12. huoneessa  ;)


Otsikko: Vs: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: meruska - 19.05.2006 18:58:51
Olisihan se aika tyylikästä, jos olis vaikka Kuun ja Marsin ja Uranuksen stelliumi tarkkaan ascilla :coolsmiley: :uglystupid2:

Osaatko kommentoida mun "stellumia".
 :askendentti: :aspect_con: :kuu: (1 aste ja huoneessa 12)
 :askendentti: :aspect_con: :uranus: (2 asteen päässä huone 1)
 :uranus: :aspect_con: :kuu: (4 asteen päässä)
 :askendentti: :aspect_con: :vesta:(7 astetta huone 12)
 :askendentti: :aspect_con:  :pallas: (5 astetta huone 1)
 :uranus: ja  :kuu: muodostavat tietysti  :aspect_con: kyseisten asteroidien kanssa.

En tavoita aivan tämän rykelmän merkitystä. Olen kysellyt siitä aikaisemminkin. Voisiko joku nyt vähän auttaa apua tarvitsevaa?


Otsikko: Vs: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: meruska - 19.05.2006 19:18:57
Miten tätä tulkitaan, kun mulla on kuulemma Venus nousemassa, mutta sitten kuitenkin nousevana merkkinä leijona?

Tulkkaus apua!

Aurinko 22° 47' Leijona 2. huone
Kuu 27° 34' Rapu 12. huone
Merkurius 21° 18' Leijona 2. huone
Venus 1° 16' Leijona 12. huone
 Huoneiden kärjet
Askendentti 3° 11' Leijona
2. Huone 14° 56' Leijona
3. Huone 1° 49' Neitsyt
Keskiyö 27° 13' Neitsyt
5. Huone 8° 20' Skorpioni
6. Huone 27° 54' Jousimies
Deskendentti 3° 11' Vesimies
8. Huone 14° 56' Vesimies
9. Huone 1° 49' Kalat
Keskitaivas 27° 13' Kalat
11. Huone 8° 20' Härkä
12. Huone 27° 54' Kaksoset

Vaikka en asiantuntija ole niin sulla on nousumerkki leijona.
Nouseva planeetta kannattaa katsoa aspekti kaaviosta, josta näkee  :aspect_con:  :askendentti: :n kanssa jos niitä on. 


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Stareyes - 20.05.2006 12:15:34
Minulla tuo ihana illuusioplaneetta  :neptunus:
Samassa rytkässä Nymphie-asteroidi ja Saga  :P
Nikulan kirjasta:
Neptunus luo tilanteen, jossa yksilön minä-kuva joko jää kiinteytymättä tai rakentuu sisäisten elämysten varaan. Hän voi olla väljästi itselleen tuttu, omaten muuntumiskykyä ja vaikutelmallisuutta. Yksilöllinen kehitys voi jäädä puolitiehen, koska hän ei pysty kehittämään voimakasta egoa.

Hänellä on kuitenkin vastaanottavainen mieli, paljon mielkuvitusta  ??? ::), vähän rajoituksia. Hän antaa yleensä liikaa periksi, kärsii yleisistä paineista ja kaipaa vain olla oma itsensä.
Toisinaan hän ei selkiydy kylliksi, ollakseen onnellinen, vaan kärsii psykosomaattisista vaivoista, unettomuudesta ja hermoston herkkyydestä.

Psyyken liikkuvuus voi taata parapsyykkisiä kykyjä ja uskonnollista idealismia, mutta myös herkkäuskoisuutta ja alttiutta petoksille voi esiintyä.... :o :o

Että näin selkiytyy minä tai sitten ei, kuka ottaisi selvää, kun en itsekään väliin tiedä kuka olen ja missä menen......


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Stareyes - 20.05.2006 22:55:21

Lainaus
hmm...minä suhtaudun nykyään tälläiseen psyko-kieleen hieman kriittisesti. onko kiinteä minä-kuva jotenkin toivottava asia...tarkoittaako se sitä että päätyy johionkin kiinteään muotoon joka pysyy. selittää itselleen, minä olen tälläinen ja minä toimin näin. onko edes mitään kiinteää minäkuvaa jos elämä kuitenkin on muutosta ja kasvua. minä en ainakaan haluaisi jämähtää pakoilleni jonkun kiinteän minäkuvan vangiksi.

Hyviä kysymyksiä esität sign?, itse myös 'kammoksun' 'psyykkistä termisanastoa. Tätä tietysti sopisi kysyä Nikulalta itseltään, mitä hän tarkoittaa kiinteällä minä-kuvalla?
Huomaan itse olevani minuudeltani sangen liikkuva ja joustava, mutta että minuuteni on jokseenkin tämän tämän hämärän rajamailla.


Lainaus
yksilöllinen kehitys voi jäädä puolitiehen koska ei pysty kehittämään voimakasta egoa. onhan se totta että egoa tarvitaan siinä kamppailussa mitä ihminen sosiaalisena eläimenä harjoittaa j atäytyykin harjoittaa, jotta pystyisi erottamaan itsensä muista ja saisi olla itsenäinen olento...ehkä tuossa tarkoitettiin tätä. mutta sitten taas monet yrittävät kynsin hampain jopa kasvaa ja päästä siitä egostaan eroon ja etäämmälle...eli sekinhän voi olla jopa toivottu päämäärä, jossa tuo neppis auttaa :) oma kiinteä ego on myös asia johon ihminen helposti kompastuu ja se aiheuttaa itselle negatiivisia juttuja :)
Minä olen ihan pihalla koko Egosta ja -sanasta  :idiot2:, en tiedä edes mitä tuo pitää sisällään :buck2:. Mutta voin vakuuttaa, että minussa on voimaa paljon, tosin käytän voimani nykyään viisaammin kuin ennen, en säntäile sinne tänne hajottamaan energiaani. Opettelen kuuntelemaan itseäni.
Totuus on myös se, että jos on kiinteä minä, voit sanoa hyvästit elämälle ja kehitykselle. Kohta ihmettelet, missä muut on, miten tässä näin kävi, en tosin tarkoita nyt sinua, siksi tarvitaan liikkuvuutta. Ja elämä on jatkuvaa liikettä kaikkialla, sitä ei pysäytä mikään.

LA DOLTCE VITA :smitten:


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Synapsi - 21.05.2006 11:25:03
Lainaus käyttäjältä: Stareyes
Minä olen ihan pihalla koko Egosta ja -sanasta  :idiot2:, en tiedä edes mitä tuo pitää sisällään

Tämä oli kiintoisa tieto, sillä minäkin olen aina ihmetellyt tuota Egohommelia. Mahtaisko tosiaan liittyä tuohon neptunukseen, omani on  :aspect_con: :askendentti: :iin. Vähentääkö/hajottaako se mahdollista egopullistelua vai mitenkä?

Onkos muita Neptunusnousuisia, mites teillä?


Otsikko: Vs: Re: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: TarZa - 23.05.2006 03:21:21
Lainaus

uranus yksilöt keitä tunnen ovat näitä uskalikkoja,
hetkessä kokevat henkilökohtaisen elämänmuutoksen,vaihtavat ammattia,muuttavat paikkakuntaa,muuttavat ulkonäköään,opiskelevat aina uutta,paikalleen jämähtäminen on kauheinta mitä heille voi tapahtua,varsinkin kun näillä tuntemillani on pluto siinä kimpassa
USKALLUS,ROHKEUS,ENNAKKOLUULOTTOMUUS avainsanoja

Kiitos Nikki,

Uranushan se siellä lähinnä ascendenttia on.. Nyt selkis sekin, mistä se rohkeus juontaa juurensa  ::) ja jos ei paikkakuntaa vaihda tai lomamatkaa kerran vuodessa tee, niin sitä ainaki kovasti suunnittelee. Ja tyyli vaihtuu tiuhaan tahtiin. Kaikessa samassa pitäytyminen on tylsää - muuttuminen pitää mielen liikkeessä  :D 





Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: valonkantaja - 23.05.2006 20:37:44
Minulla on neptunus lähimpänä ascendenttia, itseasiassa juuri sen kohdalla... Olen kyllä jollakin tasolla aika egoton, ikäänkuin sulaudun massaan eikä ole tarvetta olla joku, esim. koulussa. Mulla ei ole minkäännäköstä kilpailuviettiä. Tässä ollaan leijonaystävän kanssa aikamoisella törmäyskurssilla kun hän aina uhoo et hänen on pakko pärjätä tentissä et saa paremman numeron ku mä ja sitten se pillastuu kun sanon että mulle on ihan sama... :) Olen myös aikamoinen haavemaailmassa eläjä. Toisiksi lähimpänä askendenttia onkin sit uranus, mikä vähän vaikuttaa siihen että pyrin aina olemaan erilainen kun muut, mutta ei siihenkään liity mitään uhmakkuutta...

Ihmiset sanoo aina et kun ne tutustu muhun, niillä ei ollut hajuakaan et mikä ihme mä oon kun mulla on niin erikoisia juttuja ja ei ikinä osaa arvata mitä mun päässä liikkuu... ;)


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Synapsi - 24.05.2006 08:45:11
Haudi valonkantaja!

Tuo "sulautua massaan" on tosi osuva kuvaus, samoin olen kokenut ollessani tekemisissä ulkoisen maailman kanssa. Opiskelin vastikään aikuisena teinien joukossa ja täysin kitkatta sopeuduin ja minut myös hyväksyttiin heidän joukkoonsa. Myös ulkomaita kolutessani eel (=elämää ennen lasta ;D) olen aina onnistunut sulautumaan kulloiseen porukkaan, ollen välillä lähes näkymätön! Se onkin mahdollistanut interreili-reissuni yksinään pitkin maita ja mantuja. Ja sillälailla reissatessaan tutustuu mukavasti uusiin ihmisiin ja ilmiöihin.

Entäpä kilpailunhalu. Minulta sitä kyllä löytyy siten, etten välitä pätkääkään päihittää muita, ainoastaan itseni. Kilvoittelen jatkuvasti jos jonkinlaisissa asioissa itseni kanssa pyrkien aina parempaan. Se on hyvä moottori, enkä olleskaan pidä sitä pahana hommana. Kunhan ei vahingossa ala suorittaa elämää, sitäkin on joskus tapahtunut.

Lainaus käyttäjältä: valonkantaja
Ihmiset sanoo aina et kun ne tutustu muhun, niillä ei ollut hajuakaan et mikä ihme mä oon kun mulla on niin erikoisia juttuja ja ei ikinä osaa arvata mitä mun päässä liikkuu...)

Tutulta kuulosti tuokin. Olin viime viikolla S.Tanhualla karttatulkinnassa ja se sano näin: "Ei sua kukaan kunnolla ymmärrä, mut eipä tarviikaan. Tee vaan omat juttusi omalla ajallaan odottamattakaan ymmärrystä/hyväksyntää". Noin olin ajatellutkin mutta kivalta tuntu kuulla se ääneen toiselta.

Muistaakseni joillain trendihaistelijoilla on ollut neppari-ykkösessä, ainaski Andy Warholilla. Joskus aikoinaan, kun olin mukana "rättibisneksessä", niin ideani oli aina vähän aikaansa edellä. Mallit meni sitte kaupaksi about vuoden viiveellä, heh.

On muuten hieno toi sun uusi avatarkuva, taidat ihan itse komeilla siinä?
T. Synapsi


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: valonkantaja - 24.05.2006 19:03:09
Synapsi kiitos juu, se olen minä...Aivan, tuo taiteellisuus on kyllä kanssa varmaan niitä neppariominaisuuksia, mulla on ollut aina kuvis kymppi ja omaleimainen tyyli kanssa, aikaansa edellä (ehkä uranusvaikutus..) En lähtenyt opiskelemaan taidealaa kuitenkaan, koska olen liiankin taipuvainen muutenkin vähän boheemiin elämään, en usko että oikeasti pysyis ohjat käsissä taiteilijana... Pitää olla säännölliset työajat ja työ, joka ei vaadi mun luovaa puolta, niin enköhän pysy järjestyksessä. Jos saan ispiraation, voin oikeesti maalata viikon putkeen sillein että en nuku ja syön miten sattuu ja siinä vaiheessa koko muu maailma saa vaikka räjähtää niin en varmana ees huomaa... ;D


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: valonkantaja - 25.05.2006 14:49:18
Nousukuu, ihan totta puhut! Ei se mitään, mäkin mietin sitä pitkään että onko se noin tosiaan... No sitten se uranus onkin lähempänä...


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Emelia - 25.05.2006 16:05:13
Hmmm... Äänestin ensin ja aloin sitten vasta lukemaan tätä ketjua..
Tulkitsin kysymyksessä olevan horaari-astrologian ja sen mukaan äänestinkin Saturnusta, joka on syntymäkartallani Askendantilta vasta päivään lukien ensimmäinen planeetta, kaukana yhtymässä IC:lla.
Myös Canopus-ohjelman mukaan olen syntynyt Saturnuksen-tunnilla eli syntymäni hetkellä "ruler of the hour: Saturnus".





Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ave^^ - 29.05.2006 13:19:55
kuuta äänestin, vaikka se viidentoista asteen päässä onkin. pallas olisi kymmenen asteen sisällä ensimmäisessä huoneessa..sekin on varmaan liian kaukana.  :) mutta kyllä tuo kuu minuun paljon vaikuttaa, niinkin että se on kaloissa, niinkuin asckin ja hallitseva merkki on rapu.. tuskallista. pesunkestävä jousimies ei jaksa sitä.  :)


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: althema82 - 29.05.2006 23:23:59
Mistä saan tietää nousevan planeettani?????
 :idiot2: :idiot2: :idiot2: :idiot2:


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Athene - 30.05.2006 08:59:55
voiko meikäläisen nouseva planeetta olla kuu?Kun se on ykköshuoneessa yhdessä nousevan kanssa?


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Linn - 30.05.2006 10:56:47
Kyselijöille:

Nouseva planeetta on tulkinnasta riippuen AC:n lähistöllä oleva planeetta. Joidenkin mielestä nouseva planeetta voi olla vain ensimmäisessä huoneessa, toisten mielestä myös 12. huoneen puolella. Joidenkin mielestä sen täytyy olla aivan AC:n tuntumassa tai ainakin 10 asteen sisällä, toisille nouseva planeetta on mikä tahansa AC:tä lähinnä oleva taivaankappale.

Oman tulkintani mukaan nousevan planeetan pitäisi olla ensimmäisessä huoneessa ja korkeintaan 10 asteen päässä AC:stä. Mutta en tiedä onko sillä sen kummempaa merkitystä, kuin hieman muita ensimmäisen huoneen taivaankappaleita suurempi vaikutus persoonallisuuteen.

Linn


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Aya Nuit - 23.06.2006 01:13:44
Venus on yhtymässä nousumerkkiini jousimieheen, Venus vielä 12. huoneen puolella skorpionissa. 1. huoneessa ensimmäinen planeetta on sitten Neptunus, mutta siihen on noin 16 astetta..
 
Kumpikohan lienee se oikea nouseva, kun noita eräviä tulkintoja asiasta on..

:angel:


---Ahaa, mutta nytpäs sain sen oikean ja aidon version (erinäisten sekaannusten jäkeen), ja kyllä nousussa on sittenkin Neptunus ensimmäisessä huoneessa n. 6 asteen päässä ascista.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: _Sofia_ - 25.07.2006 19:40:41
1 huoneessa ei ole mitään, mutta 12 huoneessa lähempänä löytyy Jupiter.

Mistä muuten voi katsoa hallitsevan merkin?  :idiot2:


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Raven79 - 25.07.2006 20:38:01
Heippa!
Itse äänesti Uranusta, jonka luulin olevan todella lähellä ascendenttiani... on kuitenki 17 asteen päässä ja huoneessa 1.Tämä ei taida nyt sitten kuitenkaan käydä??? kun on niinkin kaukana. Muita planeettoja ei näy mailla halmeilla!


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: kaapokisu - 26.07.2006 11:57:43
Merkurius 1. huoneessa ja 6 asteen päässä ac :sta. En oikein tiedä miten tuo vaikuttaa :idiot2: En ainakaan ole kova puhumaan.. :o


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: the_planet - 17.10.2006 18:38:55
Jupiterhan siellä köllöttää asteen päässä  :askendentti:


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: MetalLady - 17.10.2006 18:42:26
Mulla niin hyvin, että 1 ja 12 huone ihan tyhjiä. ;D


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Stareyes - 03.11.2006 23:20:52

Ihmiset sanoo aina et kun ne tutustu muhun, niillä ei ollut hajuakaan et mikä ihme mä oon kun mulla on niin erikoisia juttuja ja ei ikinä osaa arvata mitä mun päässä liikkuu... ;)
Samma Här  :)
Joskus puhunkin niin, että muut eivät ymmärrä mitä tarkoitan, ja sitten huomaan kuinka solmuisesti asiat saatan esittää, että kyllä toiset saavat silmiään pyöritellä  ::) :o ???, mutta minkäs sille voi?


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Dimma - 03.11.2006 23:29:00
neptunus


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: helinä - 04.11.2006 15:23:56
 :askendentti:  :neitsyt: 29.3 astetta
Pluto huone 12  :neitsyt: 27 astetta (orbi alle 2 astetta),
Uranus huone 1  :vaaka: 9 astetta (orbi n. 9 astetta).

Uskon, että...
Voisin yrittää muuttaa maailmaa paremmaksi "vapaammaksi" paikaksi - jos onnistuisin poistamaan muiden pelkoja tai käyttämällä "salaisia tiedostoja" erittäin älykkäästi...

Tää ei oo aina onnistunut. Silloin on täytynyt käyttää viimeiset voiman rippeet mitä itsestäni on, ja lähtee vetämään ihan itekseen ja omaan suuntaan - irrallisena Ihan kaikesta!

Jotenkin tuo Uranus on aina pelastanut mut tähän mennessä.
Äly/tekniikka/logiikka/itsenäisyys/nopeat ratkaisut...
Välillä tuntuu että se on ainut selviytymiskeino, mutta oon vielä aika nuori.... (Uranus - ikuinen Nuori  :2funny: )

Luulen, että neptunus "hörhötkin" pärjää välillä helpommin. Pluto kun muutosvoimastaan huolimatta muuttaa mielummin muita kuin itseään. Ja Pluto ihmisen muuttuminen vie varmasti teidän muiden hermot aina Aikansa kireälle.... -Trust Me!

Halusin tai en - tunnen soluissani kaikkien ihmisten pienetkin pahat ajatukset, Pelot sekä "lapselliset tyhmyydet"... En kestä juurikaan toisten ihmisten itsekkyyttä vaikka itse joudun välillä "itsekkäästi" toimimaankin... - Ainakaan vielä...
Voisin rakentaa  :neitsyt: Linnotuksen jonne ei pääse kukaan....
 - Mutta se taitaisi olla se oma Vankila  :P

...Elänkin nyt kovasti haasteista aikaa, kun Auringon pimennys kävi  :askendentti: kohtani päällä viime lokakuussa...


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Roxsheena - 06.11.2006 18:36:27
Uranus on 5. asteen päässä askendentista ja ykköshuoneessa. Vaikutuksista en osaa paljoakaan sanoa. Tuo uranus on hieman outo planeetta, vaikka sillä onkin kartallani melko runsaasti kontakteja muihin planeettoihin ja tärkeä asema.

Vapaudenkaipuu, erilaisuus, ne ovat ainoat asiat jotka osaan urkkiin liittää :/. Vapautta kaipaa henkisellä tasolla, jotenkin kaikenlaiset velvollisuudet ahdistavat ja aiheuttavat stressiä. Olen myös monen silmissä melko erilainen otus ulkoisesti, sekä varsinkin sisäisesti. Ihmiset kokevat vaikeasti lähestyttäväksi, mukamas kylmäksi yksilöksi mikä jättää ujon luonteen takia vielä yksinäiseksi  :'(.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: ge - 12.11.2006 12:53:02
skorppiooni nousevana merkkinä haluaisin tulkintaa


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: helinä - 13.11.2006 13:26:05
Uranus on 5. asteen päässä askendentista ja ykköshuoneessa.

Itse olen huomannut näin myös Uranus nousuisena, että Uranuksen traniitit radix kartalla - siis ainakin mulla -  ovat osoittautuneet tärkeiksi. (....tosin mulla myös Pluto nousevana)
Eli kun Uranus kulki huone 4 kauriissa (saturnus mulla huone 9), niin lähdin yllättäen ulkomaille puoleksi vuodeksi.
Kun Uranus kulki huone 5 (uranuksen omassa merkissä) - syntyi mun lapsi (se oli Tähän astisista mullistuksista suurin!).
Nyt Uranus huoneessa 6 ja työasiat/terveys kovasti kartalla. Positiivisest luettuna tuo huone 6 kalat (neppari ja jupiter 3:ssa) kuitenkin on tuonut kiinnostusta joogaan yms. kuntoilumuotoihin....

...Niin että yllättäviä ratkaisuja/reaktioita olen osannut saada ainakin aikaan!  ;)

(Kun Uranus menee huone 7 Oinaaseen - mä varmaan rakastun - ja ihan hullusti - mars huoneessa 5)  :smitten:


Älä sure Roxeena: mäkin oon ihan "outsider" ja outo....
Mutta onneksi yksin ei ole hirveän paha olla, kunhan sen ensin opettelee....


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Roxsheena - 13.11.2006 19:20:09
Oooh, jännittävää kun saa kuulla tänään kaikkia mielenkiintoisia uusia asioita ^^. Taidankin mennä heti tutkimaan tuotta urkkia (kunhan ensin opin käyttämään kaikkia karttoja). Toivottavasti tuota voi tutkia astro.com kartoista jotenkin.

Yksinäisyys on jotenkin samalla luonnollista, vaikka se ahdistaakin silloin tällöin. Jotenkin on paljon helpompi olla yksin kuin monien muiden ihmisten. Sisäisestä outoudestani en aio luopua ikinä :). Olen jo melkein hyväksynyt että se on osa minua.

Kiitos paljon Helinä ;D!~

/edit/ Olen tällainen hätiköitsijä, pitäisi tutkia paremmin ennen kuin hutkii. Täältä astrostahan löytyy aika mainio transiittilista xD..


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ratkaisu - 13.05.2010 01:22:41
Tästä kejusta tuli mieleen, että jos puhutaan nousevista planeetoista, niin katsotaanko myös laskevia planeettoja? Onko niillä sitten sama määritelmä, mutta DC:llä? Ja miten tuo sitten käytännössä vaikuttaisi?

Itselläni  :jupiter: yhtymässä DC:n, joten mietin vain.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: suski7 - 13.05.2010 11:51:34
mulla on jupiter, chiron ja kuu konjuktiossa asc:iin.....ja ne kaikki on oppositiossa plutoon ja uranukseen.....näillä eväillä mennään....


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Suljin - 13.05.2010 12:00:59
Lainaus
Tästä kejusta tuli mieleen, että jos puhutaan nousevista planeetoista, niin katsotaanko myös laskevia planeettoja? Onko niillä sitten sama määritelmä, mutta DC:llä? Ja miten tuo sitten käytännössä vaikuttaisi?

Itselläni   yhtymässä DC:n, joten mietin vain.

Itse näkisin asian näin. Olisihan se tyhmää, että :askendentti: olisi
jotenkin ainut etuoikeutettu nouseviin planeettoihin..
Auringollekkin voi nousta planeettoja, jotka tuovat siihen
perusenergiaan sitten oman säväyksensä :)

Itselläni on :kuu::aspect_con: DC, eli oppositiossa askendenttiin :P


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: mouru - 13.05.2010 14:34:26
Mulla on   :askendentti: 27 astetta leijonaa, eli siinä leijonan "loppuvaiheessa". Ja  :venus: sijaitsee leijonassa 15 astetta, ja 12. huoneessa. Sitten on myös 1. huoneessa  :chiron:, 3 astetta neitsyttä.

Eli siis laskelmieni mukaan  :venus: on 8 &  :chiron: 6  asteen päässä  :askendentti: (----:

edit ~
Äh, kun ei meinaa päässälaskut sujua millään :-----DD Ihan väärin olin laskenut (; Uusiksi, ja tällä kertaa merkitsen laskutomitukseni tänne:

27-15= 12, eli  :venus: on 12 asteen päässä askendentista.

&

30-27= 3
3+7= 10, eli  :chiron: on 10 asteen päässä askendentista (;


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Violette - 16.05.2010 20:28:28
Merkurius on 8 asteen päästä askedentista, joten se nyt on siinä ja siinä. Varsinaisesti minulla ei siis nousevaa planeettaa kai ole.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: mc82 - 16.05.2010 22:21:50
Mulla on  :askendentti: 14 astetta :kauris: ja Lilith 17 astetta :kauris: , eli 1. huoneen puolella. Planeettoja ei ole nousussa, Mars jää liian kauas (26 astetta :kauris: ).

Mites tuota Lilithiä voisi kuvata... Hmm... Yksinolo on varsin luonnollista, tasa-arvo on itsestäänselvyys. Pystyn tekemään miesten hommia ja oletan, että miehet pystyvät myös naisten hommiin - vaikka tämäkään ei läheskään aina toteudu :-X  Varmaan myös sellainen vaikeasti lähestyttävä persoonallisuus on omiaan, katse voi olla kylmä ja tarkkaileva, erityisesti, jos olen piireissä, joissa olen uusi tai en tunne oloani kotoisaksi. Ajoittainen tuskaisuus on osa mua. Samalla myös ehkä tietty viisaus - joku sanoi, että musta paistaa tietty elämänviisaus ja filosofisuus, muiden neuvomisen perustuminen omiin kokemuksiin ja tuntemuksiin (vai meneekö liikaa moninkertaisen Jousimiehen piikkiin?).


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: ancelica - 17.05.2010 11:27:45
Mä oon käsittänyt nousevan planeetan niin, että se on mieluiten ykköshuoneessa, niin että se ei tulkinnallisesti mene kakkoseen, eli 2-3 asteen päähän 2. huoneen kulmasta. Kaikki askendentilla tarkasti on nousevia. 12 huoneessa  :aspect_con:  :askendentti: sitten nousevaksi vois laskea korkeintaan 10 asteen päässä olevan. Tulkinnallisesti kun 2-3 astetta  :aspect_con: :askendentti: vois laittaa jo ykköseen. Näin tuumailee  :uranus: :aspect_con: :askendentti: 12 H.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: arppi - 17.05.2010 14:24:25
Nousumerkiltäni olen skorpioni (myös aurinkomerkiltäni sama) ja nousuplaneetta on pluto, joka on ykköshuoneessa 4 asteen päässä askendentista. Mitähän lie tarkottaakaan, tätä pitäisi pohtia enemmänkin näin ummikkona.  ???


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: meimi - 07.06.2010 10:55:29
Mitenkäs on, voiko aurinko olla nouseva planeetta?  Sitä ei ole tuossa äänestyksessä mukana.  Jos kuu voi olla,miksei aurinko?

Pitäsikö sitä vaan tulkita niin, että jos aurinko ja nousumerkki on samoja, ja aurinko lähellä ascendenttiä, niin sen merkin ominaisuudet korostuu ihmisessä?  Näin musta tuntuu ainakin.



Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ebenia - 07.06.2010 19:16:22
Mitenkäs on, voiko aurinko olla nouseva planeetta?  Sitä ei ole tuossa äänestyksessä mukana.  Jos kuu voi olla,miksei aurinko?

Pitäsikö sitä vaan tulkita niin, että jos aurinko ja nousumerkki on samoja, ja aurinko lähellä ascendenttiä, niin sen merkin ominaisuudet korostuu ihmisessä?  Näin musta tuntuu ainakin.



Kyllä voi olla hyvin Kuu nousumerkkinä tai Aurinko nousumerkkinä. Kuun ollessa kyseessä ihmiseen tulee rapumaisia piirteitä ja Auringon ollessa kyseessä leijonamaisia piirteitä, esillä oloa ja oman persoonan esiin nousemista. Kuun nousumerkillä voi tehdä ihmisestä myös nuoremman näköisen kuin onkaan ja ihmisessä voi korostua tunnepuolen heilahtelut.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Päivi - 22.12.2010 20:34:43
 :saturnus: astetta  :neitsyt: 33'
tarkottaako tääny ste sitä että nouseva planeetta on 0 asteella tosi tarkka ja siten sitten merkkittävämpi?


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Metsänkeiju - 23.12.2010 15:08:19
Uranus on ascilla eli vastasin Uranus. Saturnus on 12h seuraavaksi lähimpänä (?), silläkin yhtymä asciin.. Seuraavina juno 33' eli nolla astetta (ja Neptunus 50' l. 7 astetta).. Minuakin kiinnostaa tämän nolla-asteen merkittävyys!? Voisin kuvitella, että Juno elämässäni on merkittävä asia..
Ja yritän etsiä tuota laskukaavaakin, en oikein tiedä miten lasketaan..

nikki kirjoitti "uranus yksilöt keitä tunnen ovat näitä uskalikkoja,
hetkessä kokevat henkilökohtaisen elämänmuutoksen,vaihtavat ammattia,muuttavat paikkakuntaa,muuttavat ulkonäköään,opiskelevat aina uutta,paikalleen jämähtäminen on kauheinta mitä heille voi tapahtua,varsinkin kun näillä tuntemillani on pluto siinä kimpassa
USKALLUS,ROHKEUS,ENNAKKOLUULOTTOMUUS avainsanoja"

Tunnistan nämä piirteet täysin itsessäsi, tosin se pluto puuttuu.. ja noi asiat jää välillä haaveiden tasolle ( :aurinko: :kalat: :mars: :harka: varmaan edesauttaa.) Mut silloin kun olen elementissäni, nousevana jouskarina, jutut onnistuu! :)


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: SanctAstra - 13.03.2011 15:25:07
 :askendentti: :leijona: ja  :jupiter: .  :askendentti: :lle tulee kyllä jonkin verran muita tapahtumia, että yksinään tuo  :jupiter: ei kyllä häärää. Typerä optimismi on kyllä niin minua ja lapsellinen innnostuminen uusiin asioihin. Uuden oppiminen on helppoa. Totuus ja vain totuus kelpaa mulle. Eli voisko sanoa, että jupiter tuo minuun jouskarimaisia piirteitä.  :)


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Corvus Leonis - 13.03.2011 20:29:54
Mulla  :askendentti: :vaaka: ja Aurinko-Pluto-yhtymä nousussa Skorpionin puolella, en itse asiassa tiedä vieläkään kumpi puoli näkyy enemmän. Koen joka tapauksessa, että joskus mun täytyy ihan erikseen tuoda noita kappaleita esiin ettei ihmiset luulisi mun olevan joku selkärangaton hyvänpäivän hattara. >:(


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Tanita79 - 06.04.2011 16:27:59
(Täysi) :kuu: ja Lilith  :aspect_con: :askendentti: :leijona:

You could be said to wear your heart on your sleeve, for your unconscious
emotional response to the world is expressed spontaneously for all to see.
This is especially true if your Moon Sign is the same as your Rising Sign.
This carries the advantage that you are likely to express your feelings
openly and directly, for you feel most secure when you are able to do this.
You are well in touch with your emotions, which perhaps explains why you are
so readily able to express them, but there is a small catch to watch out for.
While emotional considerations are undoubtedly important to you, you need to
make sure that you also develop the ability to express other aspects of your
personality, in addition to your genuine strong feeling nature.

The Ascendant being aspected to the Black Moon is a factor of depth, and as such it influences the whole astrological chart.
The symbolism is one of great independence of mind, originality, and creativity. There is a profound dislike for the limitations imposed by patriarchal establishment, and for situations which are perceived as limiting personal freedom.
Despite great inner strength, people who have an affinity with the Black Moon are often extremely sensitive. This is because they are in touch with deep values inside themselves and other people (the more people are connected to the depth of themselves, the less they are likely to be insensitive).
The Black Moon also brings a taste for perfection and absolute.
On the higher mode, these aspects indicate psychic abilities, and the capacity to perceive the hidden side of things.
The conjunction is found in people who have a major affinity with Black Moon-Lilith, the archetype of the rebel. She is the woman who was created at the same time as Adam (not after him like Eve), and who refused to be subjected to his authority.



Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: SanctAstra - 07.04.2011 00:27:06
Muistaakseni mullakin oli Lilith samassa huoneessa jupiterin ja jellonan kanssa... en vaan muista aspekteja. Darn.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Tanita79 - 07.04.2011 00:37:46
Kannattaa se tarkistaa, antaa kuitenkin aikalailla väritystä koko karttaan jos on  :aspect_con: :askendentti: ,..


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: SanctAstra - 07.04.2011 09:43:53
 :jupiter: :aspect_opp: :aurinko: ja  :jupiter: :aspect_opp: :mars: sekä  :chiron: :aspect_squ: :jupiter: . Ja sitten se Lilith  :aspect_tri: :venus: . Jos sen Lilithin perässä on pieni r niin meinaako se perääntyvää? Sellanen nimittäin on. Eli mitäs tuo nyt sitten meinaa? Kauheesti vasta-asetelmia. Epäonneako?  ???



Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Rohana - 08.04.2011 09:46:07
Voiko  :aurinko: olla nouseva planeetta? Minulla se on hintsusti 12. huoneen puolella. 1. huoneessa sitten on  :saturnus: 6 astetta Rapua. Onko se ikävä Saturnus sitten se nouseva planeettani?!


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: vintis - 09.04.2011 08:04:04
Uranus AC:llä ja neppari löytyy 1 huoneesta, mutta kaukaa..
Uranus vaikuttaa juuri samoin kuin aiemmin ketjussa olette pohtineetkin :)
Riskinotto ja tempaukset vievät mukanaan. Eikä niitä 'riskejä' edes oikeastaan itse tunne riskeiksi  :D
Muuttoja on harrastettu ja vieläpä todella nopealla aikataululla.
Kun tilanne vaatii, niin sitten toimitaan  :smitten:


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Kuuhilda - 13.02.2013 13:34:19
Öh, minä vastasin että Jupiter, koska ei ollu mahdollista vastata yhtymää, mutta siis onko ne nyt edes virallisesti nousevia planeettoja, Uranus ja Jupiter, kun ovat asteen päässä ascista, mutta 12. huoneessa?

Uranuksen kuvauksen kyllä tunnistan erinomaisesti tässä sopivaksi itseeni. Pluto ei ole nousulla, mutta se on sitten MC;llä vaikuttamassa.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Corvus Leonis - 28.02.2013 21:18:57
Mun pari kaveria on Uranus-nousuisia (toisella  :aurinko: :aspect_con: :uranus: :jousimies: ja toisella puolestaan  :uranus: :vaaka: :aspect_squ: :aurinko:), ovat molemmat tosiaan sellaisia oman tiensä kulkijoita, erottuvat joukosta jo ulkonäöllään (ovat erittäin pitkiä ihmisiä ja toinen myös erityisen hyvännäköinen, ilmeisesti koska Vaaka nousussa.) Muita yhdistäviä tekijöitä on että kumpikin on erityisen teräväpäinen - toisella takana opintoja lääketieteessä ja toisella fysiikassa - ovat kovia väittelemään ja kumpikin on oman kaveriporukkansa "pomo", siis tietyllä tavalla karismaattisia ja aina pitämässä meteliä itsestään. ::)

Itselläni taas nousu-Pluto saa näin iän ja kokemuksen myötä aivan uusia käyttötapoja, nyt siihen vaikuttaa lähinnä Neptunuksen trini, mutta odotan lievällä innolla siihen kohdistuvaa Jupiterin transiittia koska Pluto hallitsee mulla mammonan 2.huonetta (palkankorotus tai bonuksia?  :smitten:)

Kunhan ei vaan mitään lihomista, :-\


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Inda - 04.03.2013 13:52:09
"Oman tulkintani mukaan nousevan planeetan pitäisi olla ensimmäisessä huoneessa ja korkeintaan 10 asteen päässä AC:stä. Mutta en tiedä onko sillä sen kummempaa merkitystä, kuin hieman muita ensimmäisen huoneen taivaankappaleita suurempi vaikutus persoonallisuuteen."

Linnin tulkinnan mukaan mulla ei kyllä taida olla nousevaa planeettaa aksendentti on siinä ihan 1.huoneen alussa ja lähin siitä on neptunus (9astetta), mutta se onkin jo 11.huoneessa, kun on ihan tyhjä 12.huone. Pallas ei taida lukeutua tähän, se olis asteen päässä ykköshuoneessa.

Merkurius on sit ykköshuoneessa lähin, mutta se on 16 asteen päässä.. Eli eipä löydy multa tuollaista :/


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: kurukurukururin - 12.11.2013 01:08:10
Annoin ääneni Kuulle, koska luulin nousevan planeetan tarkoittavan samaa kuin 1. huonetta hallitseva planeetta ja minulla on AC trooppisesti Ravussa. Askendenttiani lähin planeetta mitä olen katsonut olevan, on perääntyvä Varuna Kaksosissa, jolla on jtn yli kolmen asteen väli AC:n kärkeen, huoneessa 12. Kyselyyn laitetuista vaihtoehdoista lähimpänä on Jupiter Neitsyessä, 5. huoneessa.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: sideman - 12.11.2013 02:25:19

Eipä ole omaa karttaa tullut kovin paljon tutkiskeltua!  ;D

Nyt vasta tiedostin, että minulla on Venus nousussa Skorpparissa... :o


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Kuuhilda - 20.01.2014 17:18:42
Mun itsetiedostukseni on ihan hukassa, Ykköshuoneen Neptunusta eniten syytän, ja sitten nuo Uranus ja Jupiter tuossa nousulla nippasen 12. huoneen puoella.
Mutta eipä todellakaan tarvitse tehdä mitään tuodakseen itsensä esille, se hoituu kyllä ihan luonnollisesti ja aivan liian kanssa, olen niinsanotusti erittäin puoleensa vetävä  :buck2: Syytä en tiedä, taitaa olla aina kulloisestakin henkilöstä riippuva.

Kyllä, olen extrovertti, joka kuitenkin vetäytyy maailmalta ja ns. julkisuudelta piiloon silloin tällöin mielellään, ja tarvitsenkin sitä.

Painotus mulla on kartan alapuolella, mutta on siellä horisontin yläpuolellakin muutama pallo...tuo yllämainittu urkki ja jupiter, sitten Saturnus/onnepiste väljästi yhtymässä MC :vaaka:/Pluto. Ja vertex on kahdeksannessa huoneessa leijonassa...sekin osaltaan kertoo siitä, että mitä vetää puoleensa....ja mikäs viä...noususolmu seiskassa ravussa.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ritsa - 20.01.2014 18:53:58
Olen ollut mielestäni koko ikäni melko introvertti ja olen taistellut sosiaalisten tilanteiden pelkoa vastaan. Minulla on kaikki tärkeät planeetat ja pisteet kartan yläpuolella - lukuunottamatta Juperia 1. huoneessa kaloissa, joka on myös nousumerkkini, mutta ilman yhtymää. Se siis sotisi vastaan tuota oletusta, että horisontin yläpuoli tarkoittaisi ekstroverttisyyttä. Onneksi Jupiter ja kalat ovat laajenevia! Jupiterillani on lähinnä vaikeita aspekteja kartallani, jolloin se on joutunut ottamaan vastaan konflikteja ja kasvamaan.

Introverttiyttäni selittääkin ehkä parhaiten juuri tuo Jupiterin yksinäisyys kartan alapuolella. Toisaalta kaikki tärkeimmät kohdat kartallani sijaitsevat feminiinisissä (=introverteissä) merkeissä, paitsi MC, Uranus ja Saturnus jousimiehessä 9. huoneessa. Sitä kautta myös Jupiterini on saanut valtavasti voimaa, kun jokin on työntänyt minua henkisyyttä kohti.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ave^^ - 20.01.2014 20:08:41
Olen ollut mielestäni koko ikäni melko introvertti ja olen taistellut sosiaalisten tilanteiden pelkoa vastaan. Minulla on kaikki tärkeät planeetat ja pisteet kartan yläpuolella - lukuunottamatta Juperia 1. huoneessa kaloissa, joka on myös nousumerkkini, mutta ilman yhtymää. Se siis sotisi vastaan tuota oletusta, että horisontin yläpuoli tarkoittaisi ekstroverttisyyttä. Onneksi Jupiter ja kalat ovat laajenevia! Jupiterillani on lähinnä vaikeita aspekteja kartallani, jolloin se on joutunut ottamaan vastaan konflikteja ja kasvamaan.

Introverttiyttäni selittääkin ehkä parhaiten juuri tuo Jupiterin yksinäisyys kartan alapuolella. Toisaalta kaikki tärkeimmät kohdat kartallani sijaitsevat feminiinisissä (=introverteissä) merkeissä, paitsi MC, Uranus ja Saturnus jousimiehessä 9. huoneessa. Sitä kautta myös Jupiterini on saanut valtavasti voimaa, kun jokin on työntänyt minua henkisyyttä kohti.

Myös minulla on suurin osa planeetoista kartan yläpuolella (ja jupiter yksin kartan alapuolella), mutten ole seurapiirihai tai muutakaan sellaista, vaan varautuneempi ja ujompi. Tämä ekstrovertti-introvertti -asia onkin semmoinen, mitä on tullut pohdittua paljonkin, nimittäin se yleinen suppea määritelmä noille ei vain minusta kuvaa sitä mitä ne oikeasti ovat (esim. psykologian teorioissa).

Kartan yläpuolen painottumisen koen itselläni niin, että saan paljon ja opin paljon ulkomaailman kautta, muita tarkkailemalla tai muuten ulospäin suuntautumalla. Mitä enemmän kieritän jotakin asiaa päässäni vain yksin, sitä vähemmän siitä on minulle hyötyä, siis yleensä aina kun avaan ovet jollain tapaa ulkomaailmaan, opin aivan valtavasti uutta. Vaikka olisi pelkoja tai olisin ihmisten seurassa kuitenkin varautunut, sulkeutuminen ja itsensä seuraan jääminen ovat minulle myrkkyä, eli tarvitsen ulkomaailman kontakteja. Eikä sillä varautuneisuudella ole kuitenkaan lopulta merkitystä noin sosiaalisuuden kannalta, ne mitkä juuri haittaavat, ovat mahdolliset pelot ja häpeä. Ja nuo pelot ja häpeä kun ovat olleet pelkkää sisäänpäinsuuntautuneisuutta ilman että mitään uskaltaa päästää sisälleen tai suostuu asettumaan toisten asemaan, ne ovat mulle ainakin tuntuneet todella suurilta elämän esteiltä. Ehkä siksi juuri, että luonnostaan kuitenkin tarvitsen ulkomaailman päästämistä sisälle, että kehittyisin ja tuntisin itseni tasapainoiseksi. Niiden helpottaminen on kyllä ollut todella suuri tasapainoisuuden tuoja.

Mikäli planeetat ovat painottuneet alaosaan, tällöin ihminen tarvitsee omia kokemuksia ja omaa asioiden pyörittelyä, jotta saa asiaan oman ymmärryksensä. Vähän ehkä sellaista "en usko ennen kuin koen itse" ja "tarvitsen aikaa miettiäkseni tätä" -tyyppistä. Tuo jälkimmäinen esimerkiksi riitatilanteissa on aina suuresti ärsyttänyt minua, kun haluan että homma selvitetään tässä ja nyt, eikä sitä jätetä vellomaan mihinkään.  ;D Mutta toiset vain tarvitsevat omaa rauhaa asioiden käsittelyyn.

Kartan oikea ja vasen puolisko ovat mulla aika tasapainossa, eli tuon gheden tulkinnan mukaan en ole suuremmin painottunut kumpaankaan suuntaan siinä, viihdynkö kokoajan ihmisjoukoissa vai yksin. Niinhän se onkin, molempia tarvitsee jokseenkin samanvertaisesti. Tosin välttämättä en ihan yksin silti halua olla kauhean paljoa, haluan arjen jakaa perheen kanssa, mutta perheen kanssa oleilu onkin erilaista kuin muiden kanssa sosialisointi.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ave^^ - 20.01.2014 20:25:35
Sinänsä jupiter ei ole mulla mitenkään huonossa asemassa, vaikka onkin kartan alapuolella. Se on ravussa (ja nelosessa) ylennyksessään ja voimakkaassa asemassa sangon kärkenä. Perääntyvä tosin on.


Hmm.. mutta minä olen esimerkki ihmisestä, joka suuremmin ei herätä huomiota tai paistattele valokeiloissa. No, nousevaa planeettaa ei käytännössä ole, kuu aika kaukana ascista (5 astetta - 18 astetta). MC:llä olisi kyllä merkurius ja uranus. Kiintotähdet vähän tuntemattomampi alue, mutta kattelin nyt muutaman ja niistä tuo antares on yhtymässä aurinkoon sekä sirius yhtymässä khironiin.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Ritsa - 20.01.2014 21:10:10
Ave^^, pystyn samaistumaan kertomaasi todella hyvin. Omalla kohdallani sanoisin yksinoloa myrkyksi siinä mielessä, että kun sitä tarpeeksi kestää niin sille löytyy vastalääke väistämättä. Sellainen joka oikeastaan neutraloi sen negatiivisuuden kokonaan tasapainon kautta. Ajauduin niin syvälle itseeni, ettei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin luopua turhista naamioista ja peloista. Nykyään sosiaaliset tilanteet ovat erittäin mukavia ja tuntuu välillä, että enemmän muut pelkäävät minua kuin minä heitä. Tosin en tunnu enää houkuttavankaan tietynlaisia ihmisiä/käytöstä luokseni. Ja minua jos ketä on aivan turha pelätä.

Jupiterini on myös perääntyvänä ja siksi varmasti myös erityisen sisäänpäinkääntyneenä. Minullakin on kartan oikea ja vasen puolisko hyvin tasapainossa, kun siinä on tuo kehtokuvio horisontin mukaisesti. Marsini on asteen päässä Vegasta (mag. 0.03) 11. huoneessa ja Kuuni melko tarkalleen Acruxissa (mag. 0.76) 8. huoneessa kehdon ylälaidoissa. Lisäksi jos Khironin ja Lilithin puolen asteen yhtymän ottaa mukaan niin kartallani on muuttuvien merkkien suuri risti. Ja ne siis sijaitsevat Capellalla (mag. 0.08). Kyllä jotenkin tuntuu, että houkutan ihmisiä puoleeni vaikka ei mitään tekisikään. Olisi kyllä hauskaa pikku hiljaa yrittääkin, kun on niin erakoitunut. Ja tosin samalla rakentanut oman maailmankuvansa viimein tarpeeksi vahvaksi oman itsensä lisäksi. :)


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Kuuhilda - 20.01.2014 21:32:12
Nii jos kiintotähtiä aatellaan, niin mulla on Aldebaran/Antares missäpä muuallakaan, kun nousulla. Tai siis tietty Antares nousulla ja Aldebaran DC:llä
Ja mitä niistä ny tulkintaa löytäny, niin kaoottista meininkiä....


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Kuuhilda - 21.01.2014 06:33:44
Thankjuu linkistä ghede :) Kiintoisaa.

Olipa noissa Galakseissa ja mustissa aukoissakin osumia aika lailla, mutta merkittävin lie ehkä sitten Andromeda IC;llä  ::) Sieltäkö mä oon tullukkin?  :P

Hmm.
Voimakas päättäväisyys ja itsevarmuus, chek. Ei ehkä oletuksena, mutta vaadittaessa. Tulokset...?
Epäileväisyys muita kohtaan, liioiteltukin, chek.
Harhaluuloisuus omasta ylivertaisuudesta, tunnistan, että ainakin nuorempana oli näin. Arvostus lie menee samalla tavalla kuin tuo ihailijoiden ja vihamiesten osasto, JUU ja EI.
Viilipyttymäinenkö? Tietyllä tavalla kyllä.
Mutta että itsekkäät tarkoitusperät? Eeeei...pikemminkin päin vastoin, olen tainnut juosta asioiden perässä, joissa mahdollissimman hyvin pääsen uhraamaan itseni muiden eteen  :buck2:




Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: grönski - 21.01.2014 13:49:40
Mulla on aurinko, merkurius ja ceres kaikki asteen päässä. Ja puhetta tulee iloisella mielellä. Ceres ilm. Tuo sen että huolehdin kaikkien hyvinvoinnista. Itse tunnen tuon cereksen aika voimakkaana vaikuttajana.


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: Corvus Leonis - 23.01.2014 15:21:41
Ehkä lieneekin parempi, että ns. vähemmän voimakkaan ASC-merkin omaavalla olisikin jotain järeitä nousevia planeettoja ehkäisemässä esim. kynnysmatto-efektiä.

Olen ilmeisesti itsekin viettänyt puoli elämää hakemassa jonkinlaista rakentavaa tasapainoa omalle nousuvaakaisuudelle yhdistettynä muuten kaiken jyräävään  :aurinko:- :pluto:-yhtymään.

Esim. kaiken jyrääminen hillityllä tyylitajulla on tässä junttilassa melkoinen supervoima!


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: t.touhula - 23.01.2014 18:01:54
Mulla nousevia molemmin puolin liki  :askendentti: ia.  :kuu: 1h.ssa ja Khiron  :aspect_con: Pholus 12  h.ssa. Kuun tuonne äänestykseen ruksasin, koska asteroideja ei ollut vaihtoehtoina... eihän ne toki olekaan perinteisesti planeettoina pidettyjä taivaankappaleita koostumuksensa tai kokonsakaan vuoksi.

Että tällanen oivaltaja. Kaikki  :vesimies: ssä.

Ja het' pittää tulla korjoomaan antamaani virheellistä tietova!
Tarkemmat asteroidit ovat Fortuna ja Casanova n.1,5 asteen päässä  :askendentti: sta  12h.puolella yhtymässä keskenään 0,13 asteen orbilla. Eli liehitelläänkö minua vai liehittelenkö minä toiset onneensa?! Mene - tiedä!


(Mutta tunnustan olevani suurimman osan ajasta varsin onnellisissa tunnelmissa sekä joskus ihan pienestäkin euforiassa!)


Otsikko: Vs: Nouseva planeettasi (ja sen vaikutukset)
Kirjoitti: t.touhula - 23.01.2014 18:36:10
Ehkä lieneekin parempi, että ns. vähemmän voimakkaan ASC-merkin omaavalla olisikin jotain järeitä nousevia planeettoja ehkäisemässä esim. kynnysmatto-efektiä.

Olen ilmeisesti itsekin viettänyt puoli elämää hakemassa jonkinlaista rakentavaa tasapainoa omalle nousuvaakaisuudelle yhdistettynä muuten kaiken jyräävään  :aurinko:- :pluto:-yhtymään.

Esim. kaiken jyrääminen hillityllä tyylitajulla on tässä junttilassa melkoinen supervoima!


Mainiota Kato Vega! Suostut olemaan tyylitajuinen ja vahva, niinkuin Vaaka johtavana merkkinä onkin.