Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: dissolve - 21.02.2006 21:23:21



Otsikko: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: dissolve - 21.02.2006 21:23:21
Hei, sain tutkittavakseni kahden siskon kartat, ikäeroa vuosi ja 3 kuukautta. Huomioitavaa on , että molemmilla on kartalla Auringon neliö Kuulle - isosiskolla  Aurinko 3 astetta Kaloja ja Kuu 2 astetta Kaksosta, pikkusiskolla Aurinko 18 astetta Kaksosta ja Kuu 18 astetta Neitsyttä.

Mielenkiintoista on, että koska en kumpaakaan henkilöä tunne henkilökohtaisesti, kuvion esiintyminen on mielenkiintoista, koska Auringon neliö Kuulle ilmeisesti viittaa konflikteihin perhe-elämässä (äiti vs isä -asettelu?)


Otsikko: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: nikki - 21.02.2006 21:58:09
niinpä niin ,lapsi taiteilee isän ja äidin välillä,jännä että molemmat,kaksos lapsi sitten seilaa isosiskon perässä matkimalla
kalat lapsi voi kehittää itselleen vaikka astman saadakseen huomion kohdistumaan itseensä ,vanhempien välisestä ristiriidasta pois
 ..tapahtui yhdessä perheessä..kalat on niin herkkä..ahdistuu vähemmästäkin


Otsikko: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: Hansuli - 21.02.2006 22:03:38
Kyllähän se useinon niin, että pienellä ikäerolla varustetut sisarukset usein kokee ne lapsuusolot samanlaisiksi ja siten ne kyllä kartaltakin on nähtävissä. Ikäeron mennessä suuremmaksi ei aspektit olekaan enää niin selviä, mutta eipä ne sisarukset olekaan enää ollenkaan samaa mieltä siitä, minkälaista siellä lapsuuden kodissa oli.

Harmittavaa tässä "tietämyksessä" on se, että helposti näkee pienten lasten kartalta mm. kestääköhän tämän lapsen vanhdempien liitto etc.


Otsikko: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: tonde - 21.02.2006 22:04:27
Molemmilla tyttärilläni (ikäeroa 4 v) on stellium  :merkurius: :saturnus: :venus: (toisella vielä  :mars: ja :kuunsolmu: samassa kasassa), molemmilla  :aurinko: :harka: ja :mars: :aspect_tri: :neptunus:. Vanhemmalla tyttärelläni  :aurinko: :aspect_squ: :kuu: ja  :kuu: :kalat: kertoo kyllä siitä, että hän aistii vanhempiensa ristiriidat varsin hyvin.

Minulla ja vanhemmalla veljelläni on päällepäin melko samantapaiset kartat,  :askendentti: :kaksoset:, huonejako melkein sama ja kutoshuoneet meillä molemmilla täynnä tavaraa.

Ole aina ajatellut, että näitä pitäisi pohtia tarkemmin ja tehdä muutenkin tutkimusta aspektien periytyvyydestä...


Otsikko: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: pluto - 21.02.2006 22:48:46
En sisaruksista tiedä, mutta voisi kuvitella. Onhan varhaislapsuus kuitenkin hyvin saman kaltainen monilta osin.
Periytyvyyteen kyllä uskon. Äitini kartassa on  :pluto: :aspect_squ: :kuu:, minulla on  :pluto: :aspect_squ: :kuu: ja tyttärelläni on  :pluto: :aspect_opp: :kuu: Aika rankkoja aspekteja, ja liityvät lapsuuden äitikokemuksiin. Tehtyäni tyttäreni kartan, päätin, ettei minun lapseni tarvitse kokea kaikkea sitä, mitä minun ja äitini. Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta tieto  "äitilinjan jatkuvuudesta" on auttanut monesti, kun olen tuskaillut jääräpäisen vekarani kanssa.( :aurinko: :harka:,  :askendentti: :skorpioni:) 
:tickedoff: :buck2:  ;)


Otsikko: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: pluto - 22.02.2006 21:28:36
tunnen kaksi  :kuu: :aspect_squ: :pluto: ihmistä, ja molemmilla kyllä hyvin vaikea äitisuhde. Miten  :kuu: :pluto: vaikuttaa, jos siis haluat valaista muutamin sanoin?

Vai muutamin sanoin, nyt pistit pahan...

Avainsanoja lienevät turvallisuuden kaipuu/sen puute, äidin hyväksynnän kaipuu/jatkuva äidin "haastaminen" henkisesti, takertuvuus. (Äiti saattaa olla ylisuojeleva, lapsi taas roikkuu äidissä)

Myöhemmin, etenkin murrosiässä esitetään kovaa ja kylmää suojellakseen itseään.

Usein kovat  :pluto: :kuu: -aspektit tuovat mukanaan mullistuksia lapsuusajan kokemuksiin ja mahdollisesti äidin kyvyttömyyden huolehtia lapsestaan.

Esimerkiksi isoäitini pahoinpiteli äitiäni ja kuoli äitini ollessa murrosikäinen. Minun äitini "jätti" minut vanhempieni erotessa (lähemmäs 30v sitten yksinhuoltajuus isällä oli tosi raju juttu). Oma lapseni toden näköisesti koki perusturvallisuutensa uhatuksi, kun minä yh-äitinä sairastuin masennukseen ja työuupumukseen.

Mutta kuten sign? sanoit, oppositio on tiedostamisen aspekti. Meidänkin pienperheessä nämä yllämainitut teemat vaikuttavat, mutta niistä uskalletaan myös puhua ääneen, ja niitä yritetään tietoisesti työstää.
Ehkäpä jonakin päivänä tyttärentyttäreni kartassa löytyisi se kolmio...


Otsikko: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: pluto - 23.02.2006 10:37:28
Sen haluaisin vielä lisätä, että myös kovat aspektit voi kääntää edukseen.

Olenkin joskus miettinyt, että jos olisimme äitini kanssa asuneet yhteisessä taloudessa etenkin murrosiässä ollessani, olisi jälki ollut kamalaa...  :tickedoff: :tickedoff:

Kun taas emme olleet liian tiiviisti yhdessä, (äitini ei koskaan ole kadonnut elämästäni) pysyimme väleissä.
Nyt kun olemme molemmat aikuisia, eikä riippuvuutta enää esiinny puolin tai toisin, äitini on yksi tärkeimpiä tukipilareitani. Ainakin hän ymmärtää ne mustat tunteet, joita koen ajoittain omaa tytärtäni kasvattaessa.


Otsikko: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: Q - 18.03.2006 16:59:41
Tässä erään sisaruskolmikon aspekteja ensin isään liitetyn auringon ja sitten äitiin yhdistetyn kuun osalta:

Esikoinen
 :aurinko: :aspect_squ: :saturnus:
 :aurinko: :aspect_opp: :neptunus:
 :aurinko: :aspect_tri: :pluto:

Keskimmäinen
 :aurinko: :aspect_tri: :saturnus:
 :aurinko: :aspect_sex: :neptunus:
 :aurinko: :aspect_tri: :pluto:

Kuopus
 :aurinko: :aspect_tri: :saturnus:
 :aurinko: :aspect_tri: :neptunus:
 :aurinko: :aspect_sex: :pluto:

Nämä kolme  :aurinko:-aspektia löytyvät siis jossain muodossa kaikilta kolmelta. Tämä lisäksi esikoinen ja kuopus jakavat vielä seuraavan aspektin, jota keskimmäiseltä ei löydy:  :aurinko: :aspect_con: :merkurius:

Esikoinen
 :kuu: :aspect_con: :jupiter:
 :kuu: :aspect_tri: :uranus:

Keskimmäinen
 :kuu: :aspect_con: :venus:
 :kuu: :aspect_con: :mars:
 :kuu: :aspect_squ: :jupiter:
 :kuu: :aspect_tri: :saturnus:
 :kuu: :aspect_squ: :uranus:

Kuopus
 :kuu: :aspect_opp: :venus:
 :kuu: :aspect_squ: :mars:
 :kuu: :aspect_kvi: :jupiter:
 :kuu: < :saturnus:
 :kuu: :aspect_sex: :uranus:

Tässä kohtaa esikoinen jakaa sisarustensa kanssa vain kaksi aspektiparia, keskimmäinen ja kuopus taas huomattavasti enemmän.

Selvyyden vuoksi olen jättänyt vertailusta pois kaikki ne aspektit, jotka eivät useamman sisaruksen kohdalla toistu. Samasta syystä olen halunnut tarkastella asiaa vain kuun ja auringon "valossa" (en voinut vastustaa sopivaa kielikuvaa :D). Ne kuitenkin ovat ne kaksi "planeettaa", jotka tällaisissa perheen sisäisissä vertailuissa mielestäni keskeisimpään osaan nousevat ja muiden yhtäläisyyksien mukaan tuominen olisi ehkä vain tuonut sekavuutta.

Pikku detaljina mainittakoon vielä, että esikoinen ja keskimmäinen ovat poikia (tai no nyttemmin jo miehiä oikeastaan), kun taas kuopus on tyttö (tai peruskouluaan lopetteleva naisen alku). Esikoispojalla on ollut aina melko kiinteä ja rakastava suhde äitiinsä (tästä kertoo ehkäpä miehen kuu ravussa), sen sijaan välit isään ovat aina olleet kireät ja hankalat, täynnä molemminpuolisia väärinymmärryksiä ja yhteentörmäyksiä. Kuopuksella taas on hyvin lämmin suhde isäänsä; tytär on isänsä prinsessa ja silmäterä ja monessa suhteessa hänen kohdallaan lempeämpi ja ymmärtäväisempi kuin poikiensa kanssa (no, lienee yleinen kuvio ydinperheissä). Äidin ja tyttären välit sen sijaan ovat hiukan viileämmät, vaikka mitään varsinaista skismaa ei olekaan. Keskimmäinen tulee kohtalaisesti toimeen molempien vanhempiensa kanssa, mutta ei ehkä aurinko-veskarina ole niin kiinni kummassakaan.


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: Hannari - 16.08.2009 11:36:14
Pikkuveljelläni ja minulla on kummallakin :pluto: :aspect_sex: :uranus:
Mitähän tuokin mahtaa tarkoittaa ???

// Oho huomasin juuri, että pikkuveljelläni ja minulla (eli kummallakin) on
:uranus: :vesimies:
:neptunus: :vesimies:
:pluto: :jousimies:


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: Corvus Leonis - 17.08.2009 18:39:25
Joo, on velipojan kanssa yhteiset aspektit  :mars: :aspect_con: :jupiter: ja  :merkurius: :aspect_con: :saturnus:, sitten sillä on aurinko prikulleen siinä asteessa missä mulla on kuu, mutta löytyy myös aspektivariaatioita kuten mun  :kuu: :aspect_con: :neptunus: on sillä oppositio, ja mulla oleva  :mars: :aspect_sex: :saturnus: on sillä neliö.

Mutta muuten kartat ei ole ollenkaan samanlaiset, sillä on kommunikaatiopainotteinen ja kakofoninen päiväkartta, mulla sulkeutunut yökartta.

Aspektivariaatiot lienevät sisarusten kartoilla tyypillisempiä kuin täsmälleen samat aspektit.


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: Theus - 17.08.2009 22:05:42
Olen huomannut hämmästyttävän paljon yhteisiä aspekteja jopa kokonaisilla suvuilla!
Esim. minä  :kuu: :kalat: 8. ja sisareni  :aurinko: :kalat: 8. ja äiti  :aurinko: :skorpioni:.
Viidesta lapsesta 3  :kuu: :kalat: hyvin lähekkäin ja kaikki kenen synt ajat tiedän  :askendentti: :leijona: ja lisäksi  :aurinko: :aspect_con: :venus: on näyttänyt periytyneen isältämme ( :aurinko: :oinas: :aspect_con: :venus: :kalat:) lapsille paitsi minä, tarkka  :aurinko: semi- :aspect_sex: :venus: + että kaikilla on vahvasti ilma-painoitteiset kartat. 2 siskoani,  :aurinko: :kalat: :kuu: :vaaka:  :venus: :oinas: :mars: :harka: ja toinen täysin vastakkain  :aurinko: :vaaka: :kuu: :kalat: :venus: :vaaka: :mars: :skorpioni: ja minun  :venus: :kaksoset: :mars: :vaaka: ja nuoremman veljeni  :venus: :vesimies: :mars: :vesimies:...mielenkiintoista.
Yhteisiä läksyjä  ;)


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: Artemis - 18.08.2009 06:57:12
Kaikki minun "kovat aspektini" ovat veljelläni yhtyminä tai kolmioina. Sitten taas minun kolmioni ja yhtymäni ovat veljeni kartalla taas päinvastoin.

Miksi? Kumpikin on melko pitkälti kokenut samat ikävyydet.


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: känkkäränkkä - 18.08.2009 08:45:39
Meidän perheessä on äidin puolelta periytynyt kaikille  :venus: /  :pluto: -aspekti.

äidillä  :aspect_opp: orbi 9
minulla  :aspect_opp: orbi 3
broidi 1  :aspect_opp: orbi 1
broidi 2  :aspect_ssx: orbi 2
broidin lapsi 1  :aspect_con: ihan tarkka
broidin lapsi 2  :aspect_con: orbi 9

Ja mitä mahtanee kertoa? Mikä sukupolvien välinen liima meissä kiertää  :buck2:

Oli kurkattava äidinäidinkin karttaa ja siellä
 :venus:  :aspect_tri:  :pluto: orbi 2. Onpas mielenkiintoista.


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: sangviinikko - 13.02.2010 19:52:49
Minulla ja veljelläni on molemmilla  :saturnus: :aspect_squ: :venus:

Minulla  :kuu: :aspect_opp: :neptunus:, hänellä  :kuu: :aspect_con: :neptunus:


Lapsillani taas:
Tytöllä  :aurinko: :aspect_opp: :saturnus:,
pojalla  :aurinko: :aspect_con: :saturnus:

Sekä
Tytöllä  :kuu: :aspect_squ: :mars: :venus:
pojalla  :kuu: :aspect_squ: :mars: :merkurius:


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: mc82 - 13.02.2010 22:57:45
Meillä on siskon kanssa yhteisenä ainakin  :kuu: :n sijainti, molemmat olemme  :kuu: :leijona: :ia. Huonesijainti vain eri, siskolla 3. huoneessa, mulla 7. huoneessa.

Yhteneviä aspekteja:

Minä:
 :kuu: :aspect_tri: :merkurius:
 :kuu: :aspect_tri: :venus:
 :kuu: :aspect_tri: :uranus:
 :merkurius:  :aspect_con: :venus:
 :merkurius: :aspect_con: :neptunus:
 :venus: :aspect_con: :neptunus:
 :askendentti: :aspect_inc: :kuu:


Sisko:
 :kuu: :aspect_con: :merkurius:
 :kuu: :aspect_sex: :venus:
 :kuu: :aspect_squ: :uranus:
 :merkurius: :aspect_sex: :venus:
 :merkurius: :aspect_tri: :neptunus:
 :venus: :aspect_opp: :neptunus:
 :askendentti: :aspect_ssx: :kuu:


Otsikko: Vs: Re: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: linjalla - 15.02.2010 21:32:29
Tässä erään sisaruskolmikon aspekteja ensin isään liitetyn auringon ja sitten äitiin yhdistetyn kuun osalta:

Esikoinen
 :aurinko: :aspect_squ: :saturnus:
 :aurinko: :aspect_opp: :neptunus:
 :aurinko: :aspect_tri: :pluto:

Keskimmäinen
 :aurinko: :aspect_tri: :saturnus:
 :aurinko: :aspect_sex: :neptunus:
 :aurinko: :aspect_tri: :pluto:

Kuopus
 :aurinko: :aspect_tri: :saturnus:
 :aurinko: :aspect_tri: :neptunus:
 :aurinko: :aspect_sex: :pluto:

Nämä kolme  :aurinko:-aspektia löytyvät siis jossain muodossa kaikilta kolmelta. Tämä lisäksi esikoinen ja kuopus jakavat vielä seuraavan aspektin, jota keskimmäiseltä ei löydy:  :aurinko: :aspect_con: :merkurius:

Esikoinen
 :kuu: :aspect_con: :jupiter:
 :kuu: :aspect_tri: :uranus:

Keskimmäinen
 :kuu: :aspect_con: :venus:
 :kuu: :aspect_con: :mars:
 :kuu: :aspect_squ: :jupiter:
 :kuu: :aspect_tri: :saturnus:
 :kuu: :aspect_squ: :uranus:

Kuopus
 :kuu: :aspect_opp: :venus:
 :kuu: :aspect_squ: :mars:
 :kuu: :aspect_kvi: :jupiter:
 :kuu: < :saturnus:
 :kuu: :aspect_sex: :uranus:

Tässä kohtaa esikoinen jakaa sisarustensa kanssa vain kaksi aspektiparia, keskimmäinen ja kuopus taas huomattavasti enemmän.

Aspektit usein perytyy sukupolvelta toiselle, ei niin, että samat planeetat on aina samassa aspektissa, vaan että samat planeetat ylipäätään ovat aspektissa toisiinsa. Kannattaa tarkistaa lasten isän ja äidinkin kartat, sekä isovanhempien.


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: linjalla - 15.02.2010 21:33:50
Pikkuveljelläni ja minulla on kummallakin :pluto: :aspect_sex: :uranus:
Mitähän tuokin mahtaa tarkoittaa ???

// Oho huomasin juuri, että pikkuveljelläni ja minulla (eli kummallakin) on
:uranus: :vesimies:
:neptunus: :vesimies:
:pluto: :jousimies:

Jos olette about saman ikäisiä, niin eihän tuo ihme ole. Nuohan on kumpikin hitaasti eteneviä planeettoja!


Otsikko: Vs: Sisaruksilla samoja aspekteja?
Kirjoitti: ikiviuh - 20.09.2022 08:03:48
isoveli
:askendentti: :rapu: 10'00
pikkusisko
:askendentti: :kauris: 9'58

poika :kuu: :oinas: :aspect_opp: :mars: :vaaka:
tyttö :kuu: :vaaka: :aspect_opp: :venus: :oinas:

synastriassa
:aurinko: :vesimies: :aspect_squ: :aurinko: :harka:
:merkurius: :kalat: :aspect_squ: :merkurius: :kaksoset:
:venus: :kauris: :aspect_squ: :venus: :oinas:

johtavien neliö jossa mukana molempien nousut laskut :rapu: :kauris: joihin neliössä
tytön :kuu: :vaaka: :aspect_opp: :venus: :oinas: :aspect_con: pojan :uranus:
ja itse akselilla pojan :jupiter: :rapu: :aspect_opp: :venus: :pluto: :kauris:

ainoat aspektit jotka heillä on varsinaisesti samoja molempien kartoilla, ovat :mars: puolineliö :pallas:
sekä :vertex: :aspect_squ: :keskitaivas:
otsikonmukaisesti heillä ei siis kuitenkaan ole samoja aspekteja kartoillaan. toisella tapaa veljen ja siskon kartat

heijän yhteiselle nousu-laskuakselille osuu oma :neptunus: :kauris:
omalla kartalla :neptunus: hallitsemassa :ceres: :kalat:
ammattilainen oli vastikään kirjoittanut minusta että empaattinen äiti
ehkä tuo minun :neptunus: vaikuttaa heihin juuri tuon nousu-laskuakselin kautta ja näkyy siinä miten ovat aikanaan vuorovaikutuksessa muihin

aloitusviestissä mainittu :aurinko: :kuu: aspekti on vanhemmalla lapsella kvintiili ja nuoremmalta puuttui kokonaan, varmuuden varalta laskin kuitenkin asteet ja laitoin sen googleen hakusanaksi ja löysin uuden aspektin