Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: purontaka helinä - 25.10.2005 13:19:38Otsikko: huoneet kartalla
Kirjoitti: purontaka helinä - 25.10.2005 13:19:38
:) Mitä nämä huoneet lyhyesti kartalla tarkoittaa ???
Itselläni on merkkejä 4,5,11 huoneissa ja yksi 3, muut huoneet tyhjiä :(


Otsikko: Re: huoneet kartalla
Kirjoitti: May - 25.10.2005 13:27:26
Sytymäkartan huoneet edustavat kartalla kukin eri elämäaluetta. Katsopa vaikka seuraava linkki, siellä on huoneet selostettu tosi hyvin. http://koti.welho.com/rnikula/12-h.htm

Huoneet, joissa on paljon planeettoja, edustavat kartallasi erityisen merkittäviä, painottuneita elämänalueita. Planeetoista tyhjät huoneet tulkitaan huoneen kärjen merkin mukaan toisin sanoen sen merkin, josta huone alkaa.


Otsikko: Re: huoneet kartalla
Kirjoitti: Stareyes - 25.10.2005 14:59:14
Tässä Sinuule purontaka helinä ja muillekin astrolaisille :) :)

Seuraavassa luetelmassa on käyty karttaympyrän (360 astetta), huoneiden tärkeimmät merkitykset. Huoneet ovat psyviä, sinun elämässäsi tärkeitä toiminta-alueita. Kulmahuoneiden, (AC-DC, MC-IC), kärjillä on suuri merkitys.
 
 
1. Huone (minäitse -huone) Henkilölle ominainen tapa ilmaista itseään. (AC) :oinas:
 
1. huone on tärkein huone. Se liittyy ihmiseen itseensä ja millaisena muut pitävät kyseistä henkilöä ensi silmäyksellä. Siihen liittyy ulkoinen luonne suhteessa muihin ihmisiin sekä monet henkilökohtaiset intressit. Käytös, ulkonäkö, ruumiinrakenne ja yleinen terveydentila ovat ihmisen ulkoista olemusta. Koska 1.huone vastaa Oinasta ja aloitekykyä, myös elinvoima, elämänasenne, määrätietoisuus ja toiminnallisuus sisältyvät tähän huoneeseen. Se on myös Marsin ja tulen huone, mistä syystä avoimet riidat ja taistelut kuuluvat sen piiriin.
 
 
2. Huone (omaisuuden -huone), henkisten emotionaalisten ja fyysisten resurssien vakiinnuttaminen. :harka:
 
Tämä huone vastaa Venusta, Härkää, maata ja vakautta. Niinpä sen piiriin kuuluu raha-asiat, talous, finanssit, motivoituneisuus työhön ja menestyminen maallisen mammonan hankinnassa. Muita huoneen alueita ovat pääomat ja säästöt, tavaran omistamisen tarve ja siihen liittyvät kunnia ja maine. Turvallisuudentunne, vastuuntunto, tunteiden vakaus, rauha ja hyvinvointi, mutta myös ahneus ja nautinnonhalu.
 
 
3. Huone (Kommunikoinnin ja sisarusten -huone), tapa, jolla henkilö suhtautuu lähiympäristöön :kaksoset:
 
3. Huone on yhteydenpidon, puhumisen, kirjoittamisen, kirjeenvaihdon, asiakirjojen laadinnan ja henkisten harrastusten huone. Jos tässä huoneessa on monta taivaankappaletta, ovat konkreettinen ajattelu, ajallisesti tai paikallisesti lyhyet matkat, käytännöllinen aivotyö, opinnot monilla aloilla, matkailu tai kielet lähinnä sydäntä. Tämä on joustavan ilmamerkin Kaksosten (Gemini), ja sen hallitsijan Merkuriuksen huone, mistä syystä sen piiriin kuuluvat myös tarve ilmaista itseään, suhteet lähiympäristöön ja ulkomaailmaan, naapurit, sisarukset ja sukulaisen vaikutus, älykkyys ja oveluus.
 
 
4. Huone, (kodin -huone), turvallisuuden tunne, (IC) :rapu:
 
Kun huone 4 vastaa aloitekykyistä vedenmerkkiä Rapua ja Kuuta, niin on helppo arvata, mitä huone sisältää: oman kodin ja kotimaan, lapsuuden kotiolot ja suhteen äitiin, perhe-elämään ja harrastukset kotona. Se liittyy myös kiinteään ja perittyyn omaisuuteen, isänmaallisuuteen, ennakkoluuloihin, suojeleviin asenteisiin, lapsuuden tunne-elämään, elämän loppuosaan ja elämän alkupaikkaan, kohtuun.
 
 
5. Huone (nautintojen ja lyhyeiden romanssien -huone), luova itseilmaisu
 :leijona:
 
Tämä huone on vakaan tulen merkin, Leijonan ja Auringon huone ja sen piiriin sisältyvät seuraavat asiat: luova itseilmaisu, esiintyminen, taide, viihde-elämä, suhteet lapsiin, jälkeläiset, huvit leikit, nautinnot, ja iloluonteisuus, onni ja tunnustuksen saaminen, mutta myös himot, uhkapelit ja huono maine, keinottelu, vapaa seksi, ihastumiset ja lyhyet rakkaussuhteet, riskit, synnytykset sekä urheilu.
 
 
6. Huone (työn -huone) tunneperäisen itseilmaiun hienostuminen ja suuntautuminen :neitsyt:
 
Perinteinen työhuone. Ammatilliset taipumukset, sosiaalinen ja käytännöllinen työ, palveluammatit, suhteet työtovereihin ja alaisiin sekä tehokkuus. Muita asioita ovat puhtaus, terveys, sairaus, ravinto, pukeutuminen, lemmikkieläimet, huomaamaton elämänkulku, perheenjäsenten väliset suhteet ja hoidettavat sukulaiset. Astrologisesti se vastaa joustavaa maamerkkiä Neitsyttä ja Merkuriusta.
 
 
7. Huone (kumppanin huone) yhteistyökyky,  (DC) :vaaka:
 
Tämä on Venuksen ja aloitekykyisen ilmamerkin Vaa'an (Libra) huone. Niinpä sen piiriin kuuluvat avioliitto ja muut parisuhteet, kumppanuudet ja läheisimmät ustävät, toiveet ja odotukset elämänkumppania kohtaan, tasapaino ja suosio, mutta myös epäsopu, avoimet yhteenotot ja viholliset.
 
 
 
8. Huone (seksuaalisuuden-, toisten omaisuus -huone) henkilön kyky säilyttää ja ylläpitää ihmissuhteistaan :skorpioni:
 
Tämä on vakaan vedenmerkin Skorpionin ja Pluton huone sisältää myönteisessä mielessä seuraavaa:
kasvu ja kehitys, syntyminen, seksuaalisuuden ilmeneminen, muuttuminen, henkinen uudistuminen, tunteiden tutkiminen, keskittyminen ja toiminta hiljaisuudessa, normaalia paremmat psyykkiset kyvyt, meediot ja okkultistit, kumppanin kanssan jaetut tunteet, tarve jakaa omaisuus toisen kanssa, omistussuhteet, ja toisten ihmisten rahat. Kielteiseksi luettavia asioita voisivat olla: salaiset suhteet ja seksitaudit, testamentit ja kuolema.
 
 
 
9.Huone, (pitkien matkojen, uskonnollisuuden huone), kyky hyödyntää resursseja, jotka on saatu vuorovaikutuksesta muihin ihmisiin.  :jousimies:
 
9.huone liittyy maailmankatsomuksiin ja tuntemattoman tutkimiseen, tutkimusmatkailuun ja korkeakouluopintoihin. Sen piirissä ovat Jupiter-alueet: kirkko, uskonnot aatteet, filosofia, ulkomaat, maasta muutto, syvällinen ajattelu, henkinen toiminta, kirjallisuus, tieteet oikeus ja lakiasiat, abstraktinen ajattelu, pitkät matkat ajallisesti ja paikallisesti.
 
 
 
 
10. Huone, (uran-, ammatin-, statuksen huone), asenne yhteisöön ja yhteiskuntaan,  (MC) :kauris:
 
Saturnuksem ja aloitekykyisen maamerkin Kauriin huone on työelämän kannalta tärkein huone, koska se sisältää seuraavaa: kunnia, maine, menestys, ja arvovalta, mutta myös häpeä, skandaali ja konkurssi, uraputki, vastuus ja moraalinen lujuus, kodin ulkopuoliset harrastukset, ammatillinen ja julkinen toiminta, päämäärä, kutsumud, kunnianhimo, esimiehet ja suhde isään.
 
 
 
11. Huone, (ystävät), kyky vakiinntuttaaa asemansa yhteisössä, yhteiskunnassa :vesimies:
 
11.huoneen piiriin kuuluvat ystävät ja tutut yhdistystoiminta, ryhmätoiminta, maailmanparantaja-asenne, ihmisrakkaus, panos yhteisön yhteiskunnan, maan ja maailman hyväksi yhteistyö, kodin ulkopuoliset kontaktit, arvostettujen henkilöiden tuki, humanismi, keksinnöt, ihanteet, ideat, toiveet suunnitelmat, ja niiden toteuttaminen. Huone 11 on vakaan ilmamerkin Vesimiehen ja sen hallitsijan Uranuksen huone.
 
 
12. Huone, (alitajunnan -huone), ihmisen kyky integroida toiveet ja todellinen elämä :kalat:
 
Viimeinen karttahuone vastaa joustavaa vedenmerkkiä Kaloja ja Neptunusta, joten sen piiriin kuuluu seuraavaa: ihmisen sisin, alitajunta ja siihen liityvät kehitysprossesit, keskittyminen hiljaisuudessa ja toiminta kulssien takana, erakkomaisuus, haaveilu, mielikuvitus, todellisuuspako, hyväntekeväisyys, tyytymättömyys, itseaiheutetut vastoinkäymist, itsesääli ja intuitiivisuud, salaisuudet ja pelot, päiväunet, (fantasiat), intohimot, mystiikka, sairaalat, vankilat ja luostarit, salaiset yhdistykset
***********************************************************
Ajattelin laittaa tämän teille kaikille avuksi :)
Kirjoittelin yhdelle tuttavalleni ja sukulaistytölle näistä huoneista.
Ja nyt tämä teillä täällä, olkaa hyvät :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Pikkusisko - 21.11.2006 20:27:31
OI KIITOS! Vanha mutta niin tärkeä aihe täältä löytyi.  :D


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Stareyes - 15.12.2006 08:32:54
Joo, ole hyvä vaan  :smitten:
Nuo modet saisi laittaa nämä pysyviksi aiheiksi, missä on astrologian perustietoa, etteivät 'huku' viestien sekaan, niin jokainen löytäisi sen, mitä milloinkin kyselee, eikä tarvitsisi aina vain kerrata samoja juttuja. Tämä palvelisi monta uutta käyttäjää.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Arkiviisu - 07.07.2008 20:59:52
Josko joku Modeista lukee tämän  :-* :angel: :smitten:
Joo, ole hyvä vaan  :smitten:
Nuo modet saisi laittaa nämä pysyviksi aiheiksi, missä on astrologian perustietoa, etteivät 'huku' viestien sekaan, niin jokainen löytäisi sen, mitä milloinkin kyselee, eikä tarvitsisi aina vain kerrata samoja juttuja. Tämä palvelisi monta uutta käyttäjää.

Tuon tämän aiheen n'äkyville - hmm. kun syntymäkarttaa katsellessa aloin kaivata tietoja huoneista - muistaakseni NE ennen löytyi syntymäkarttaa klikkaillessa vai  :o  ... no anyway kaipasin itse muistinvirkistämistä huoneista ja haulla löytyi tämä ketju.   :smitten: kiitos Stareyes

JA alkuperäinen innostus syntyi täällä http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=24789.msg204430#msg204430   ja nyt ymmärrän oikein hyvin tuon Chironin ja sijainnin 7 huoneessa - edellinen mies-suhteeni  oli parhaimmillaan tätä.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Mamie - 28.10.2008 19:42:15
Kiitos todellakin, oli hyvin kirjoitettu!  :D

taas keksin jotain lisää kartoista tuon pohjalta!


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Angelycon - 16.05.2009 20:10:37
Hm.. Mä tavallaan ymmärrän kyllä nämä huone jutut, mutta tein oman kartan enkä ymmärrä siitä mitään :( Kauheaa olla näin avuton.

Mitä eroa on huoneiden kärjillä ja itse merkeillä kussakin huoneessa?
Kaikkia oppositioita yms en edes yritä ymmärtää ;D

EDIT: Löysin hyvän syntymäkartta sivun joka selittää kaiken siinä olevan :)
http://astro.mtv3.fi/cgi-bin/astro/natal


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Tiinamaria - 26.05.2009 19:20:25
No huh! olipa kiinnostavaa - ja rankkaa - tekstiä astro.mtv3 linkin takana. Siis liittyen omaan syntymäaikaani! :crazy2: Pitänee lukea teksti toisenkin kerran, ihan ajatuksen kanssa..


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: taiska - 26.05.2009 22:11:34
Tuon linkin takana oli totisesti osuvaa tekstiä  ::)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: maarita - 06.09.2010 20:37:53
Nostanpa tätä aihetta,

koska olen jälleen kerran pähkäillyt täällä astro.fi:ssä tehdyn karttani kanssa tuota huonejakoa, koskien lähinnä  :venus: sijaintia.

Sepolta tilaamassani Luonnehoroskoopissa  :venus: käsitellään kuuluvaksi 11.huoneeseen, kun se karttaympyrässä on 12.huoneen puolella.
Miten tuo kartan huonejako pitää paikkaansa, varsinkaan jos on paljon planeettoja samassa huoneessa?

Voisiko Seppo tai joku muu vastata napakasti?  ::)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ebenia - 06.09.2010 20:52:15
Astro.fi:n kartat eivät ole visuaalisesti tarkkoja! Tämän vuoksi on aina tarkistettava asteista planeettojen sijainnit tai käytettävä muita karttaohjelmia, esimerkiksi Astro.comia, jossa planeetat ovat aina visuaalisesti siellä missä ne ovat myös oikeasti laskennallisesti.

Oliko tarpeeksi napakka? ;)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: maarita - 06.09.2010 21:08:17
Kiitos Ebenia!

Minun kartallani astro.com:issa tuleekin oikein, mutta ystäväni kartalla ei. Hänellä  :aurinko:,  :merkurius: ja  :venus: ovat ihan merkin alkuasteilla, joten onko mahdollista, että ne ovat edellisen huoneen puolella?
Mistähän saisi täyden selvyyden?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ebenia - 06.09.2010 21:41:26
Tein pienen opetuskuvan tuosta, toivottavasti tämä hieman selittää tarkemmin. Eli noista Astro.comissa näkyvistä pienistä sinisistä viivoista voi päätellä hyvin missä huoneessa planeetta on.

Se, että planeetta on alkuasteilla, ei tarkoita vielä mitään, se voi olla ihan missä huoneessa vain silloin. Enemmän merkitystä on sillä, missä asteissa se tietty huone alkaa ja missä se loppuu ja missä asteissa se planeetta sitten on. Eli jos huone alkaa asteista 11'23 Oinasta ja päättyy 19'23 Oinasta, niin jos planeetan asteet ovat jotain tältä väliltä, niin se on siinä huoneessa. :) Jos planeetta on vaikka 11'00 astetta Oinasta tai 20'00 astetta Oinasta, niin planeetta olisi edellisissä tai seuraavissa huoneissa.

Minusta Astro.comista näkee aika hyvin noista sinisistä viivoista, että missä se planeetta on. Ehkä tuo kuva selventää.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Esmiralda - 06.09.2010 22:05:22
Minäkin aloin miettimään juttua. Entä miten siihen liittyy nyt nuo huoneen kärjet? Onko niiden asteluku luotettava?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ebenia - 06.09.2010 22:13:43
Minäkin aloin miettimään juttua. Entä miten siihen liittyy nyt nuo huoneen kärjet? Onko niiden asteluku luotettava?

Astro.com on tarkin ilmainen astrologinen ohjelma mitä on tällä hetkellä olemassa. Hieman tarkemmaksi menee ainoastaan sitten maksulliset ohjelmat, kuten SolarFire. :) Että kyllä se minusta ainakin aika luotettava on. Itse olen käyttänyt seitsemän vuotta ja mikään ilmainen ohjelma ei ole niin tarkka tai monipuolinen kuin Astro.com. :)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: maarita - 06.09.2010 22:22:37

Miten sitten on mahdollista, että Sepon tulkinnassa jotkin planeetat ovat ihan eri huoneessa kuin astro.comin tai myös astro.fin kartassa?

 Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: meimi - 07.09.2010 08:30:11
Piti oikein katsoa omastakin kartasta, että kuinka ne huoneet ja planeetat oikein menee kummassakin, astro.com:ssa ja astro.fi:ssä. 

Ainakin mun kartalla planeetat on ihan samassa asteluvussa molemmilla systeemeillä.  Huoneiden kärjillä oli joissain kohtaa muutama aste eroa.  Otithan huomioon, että eri huonejaoilla planeetat voi ollakin ihan eri huoneissa? 

Astro.fi:ssä pitää tarkasti katsoa planeetan asteluku ja huoneen kärjen asteluku, niin voi olla varma, kumpaan huoneeseen planeetta sijoittuu sillä kartalla.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Victoriae - 25.09.2010 00:15:01
Minua on on häirinnyt tämä kun Aurinko on minulla astro.fi:ssä 8.huoneessa ja astro.com.ssa 7.huoneessa. Auringon sijainti 8. huoneessa on kai aika dramaattista, joten olisi kiva tietää asian oikea laita sekä se, mistä ero johtuu..? Olen syntynyt aivan vuodenvaihteessa, selittäisikö pohjoinen sijainti eron? Placidus-kartalla 1. ja 7.  huone on ikään kuin aivan "litistyneitä". Tasahuonekartassa Aurinko on selkeästi 7.huoneessa ja "komea" stelliumikin vaihtaa huonetta 6.huoneesta viitoshuoneeseen..Mitä tässä pitäisi uskoa?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: meimi - 25.09.2010 01:08:33
Theodora, usko sitä, miltä sinusta tuntuu.  Tutkiskele sisintäsi  ;)

Monesti täälläkin sanotaan, että astro.com on se luotettavampi.   Eri huonejaot ja systeemit voi tietysti muuttaa karttaa ja tulkintaa oleellisesti.

Tietenkin aloittelijoille- niinkuin minäkin- eri huonesysteemit tuottaa päänvaivaa.  Minä keskityn ensin Placidukseen, katselen sitten muita, jos siltä tuntuu  :).


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Lilli - 24.11.2010 12:21:44
Huoneiden koot määräytyvät tavallisimmin laskennallisesti sen jälkeen, kun ollaan määritelty AC ja MC. Huonejärjestelmiä on useita, joista Placidus on suosituin. Astro.fi ohjelman eroavuudet planeettojen sijainnissa huoneissa voi johtua siitä, että Seppo käyttää toposentristä huonejärjestelmää. Kaikkein yksinkertaisimmat huonejärjestelmät ovat tasahuonejärjestelmä ja merkkihuonejärjestelmä.

Tasahuoneet: Määritellään AC laskennallisesti ja jaetaan karttaympyrä siitä lähtien 30 asteen tasasuuruisiin huoneisiin. Eli jos AC, eli 1. huoneen kärki on esim. 5oLeijonaa, 2. huoneen kärki on 5oNeitsyttä, 3. huone 5oVaakaa jne. MC Merkitään sitten erillisenä pisteenä karttaan.

Merkkihuoneet: Määritellään AC. 1. huoneen kärki on AC-merkin alkukohta. Muut huoneet = merkin alku. Esim. AC sijaitsee 21oRapua. 1. huone=0oRapua, 2. huone 0oLeijonaa jne.

Porfyrys: Määritellään AC-DC -linja ja MC-IC-linja. Akseleiden väliin jäänyt osa jaetaan kolmeen tasasuuruiseen osaan.

Placidus: Määritellään kulmahuoneet AC,MC,IC ja DC. Kulmien väliin jääneet puolikaaret jaetaan ajallisesti kolmeen. Huoneiden määrittäminen vaatii jo korkeampaa matematiikkaa.

Meridiaanihuoneet: Määritellään MC, mutta normaaliaskendentin sijaan käytetään ekvaattorin askendenttia, tarkoittaen sitä, että jos olisit syntynyt päiväntasaajalla, normaali AC ja ekvaattorin askendentti olisivat identtiset.

Toposentrinen: Muistuttaa Placidusta, mutta Placiduksessa syntymäpaikka projisoidaan laskennallisesti maan keskipisteeseen, kun taas toposentrisessä systeemissä se pysyy maan pinnan tasolla. Erot Placidukseen tulevat suureksi vasta pohjoisilla leveysasteilla.

Paljon muitakin huonejärjestelmiä on, joita voi kokeilla, mutta näitä näkee käytettävät suhteellisen yleisesti.Otsikko: Vs: Re: huoneet kartalla
Kirjoitti: kaskas - 12.07.2011 22:16:11
Tässä Sinuule purontaka helinä ja muillekin astrolaisille :) :)

Seuraavassa luetelmassa on käyty karttaympyrän (360 astetta), huoneiden tärkeimmät merkitykset. Huoneet ovat psyviä, sinun elämässäsi tärkeitä toiminta-alueita. Kulmahuoneiden, (AC-DC, MC-IC), kärjillä on suuri merkitys.
 
 
1. Huone (minäitse -huone) Henkilölle ominainen tapa ilmaista itseään. (AC) :oinas:
 
1. huone on tärkein huone. Se liittyy ihmiseen itseensä ja millaisena muut pitävät kyseistä henkilöä ensi silmäyksellä. Siihen liittyy ulkoinen luonne suhteessa muihin ihmisiin sekä monet henkilökohtaiset intressit. Käytös, ulkonäkö, ruumiinrakenne ja yleinen terveydentila ovat ihmisen ulkoista olemusta. Koska 1.huone vastaa Oinasta ja aloitekykyä, myös elinvoima, elämänasenne, määrätietoisuus ja toiminnallisuus sisältyvät tähän huoneeseen. Se on myös Marsin ja tulen huone, mistä syystä avoimet riidat ja taistelut kuuluvat sen piiriin.
 
 
2. Huone (omaisuuden -huone), henkisten emotionaalisten ja fyysisten resurssien vakiinnuttaminen. :harka:
 
Tämä huone vastaa Venusta, Härkää, maata ja vakautta. Niinpä sen piiriin kuuluu raha-asiat, talous, finanssit, motivoituneisuus työhön ja menestyminen maallisen mammonan hankinnassa. Muita huoneen alueita ovat pääomat ja säästöt, tavaran omistamisen tarve ja siihen liittyvät kunnia ja maine. Turvallisuudentunne, vastuuntunto, tunteiden vakaus, rauha ja hyvinvointi, mutta myös ahneus ja nautinnonhalu.
 
 
3. Huone (Kommunikoinnin ja sisarusten -huone), tapa, jolla henkilö suhtautuu lähiympäristöön :kaksoset:
 
3. Huone on yhteydenpidon, puhumisen, kirjoittamisen, kirjeenvaihdon, asiakirjojen laadinnan ja henkisten harrastusten huone. Jos tässä huoneessa on monta taivaankappaletta, ovat konkreettinen ajattelu, ajallisesti tai paikallisesti lyhyet matkat, käytännöllinen aivotyö, opinnot monilla aloilla, matkailu tai kielet lähinnä sydäntä. Tämä on joustavan ilmamerkin Kaksosten (Gemini), ja sen hallitsijan Merkuriuksen huone, mistä syystä sen piiriin kuuluvat myös tarve ilmaista itseään, suhteet lähiympäristöön ja ulkomaailmaan, naapurit, sisarukset ja sukulaisen vaikutus, älykkyys ja oveluus.
 
 
4. Huone, (kodin -huone), turvallisuuden tunne, (IC) :rapu:
 
Kun huone 4 vastaa aloitekykyistä vedenmerkkiä Rapua ja Kuuta, niin on helppo arvata, mitä huone sisältää: oman kodin ja kotimaan, lapsuuden kotiolot ja suhteen äitiin, perhe-elämään ja harrastukset kotona. Se liittyy myös kiinteään ja perittyyn omaisuuteen, isänmaallisuuteen, ennakkoluuloihin, suojeleviin asenteisiin, lapsuuden tunne-elämään, elämän loppuosaan ja elämän alkupaikkaan, kohtuun.
 
 
5. Huone (nautintojen ja lyhyeiden romanssien -huone), luova itseilmaisu
 :leijona:
 
Tämä huone on vakaan tulen merkin, Leijonan ja Auringon huone ja sen piiriin sisältyvät seuraavat asiat: luova itseilmaisu, esiintyminen, taide, viihde-elämä, suhteet lapsiin, jälkeläiset, huvit leikit, nautinnot, ja iloluonteisuus, onni ja tunnustuksen saaminen, mutta myös himot, uhkapelit ja huono maine, keinottelu, vapaa seksi, ihastumiset ja lyhyet rakkaussuhteet, riskit, synnytykset sekä urheilu.
 
 
6. Huone (työn -huone) tunneperäisen itseilmaiun hienostuminen ja suuntautuminen :neitsyt:
 
Perinteinen työhuone. Ammatilliset taipumukset, sosiaalinen ja käytännöllinen työ, palveluammatit, suhteet työtovereihin ja alaisiin sekä tehokkuus. Muita asioita ovat puhtaus, terveys, sairaus, ravinto, pukeutuminen, lemmikkieläimet, huomaamaton elämänkulku, perheenjäsenten väliset suhteet ja hoidettavat sukulaiset. Astrologisesti se vastaa joustavaa maamerkkiä Neitsyttä ja Merkuriusta.
 
 
7. Huone (kumppanin huone) yhteistyökyky,  (DC) :vaaka:
 
Tämä on Venuksen ja aloitekykyisen ilmamerkin Vaa'an (Libra) huone. Niinpä sen piiriin kuuluvat avioliitto ja muut parisuhteet, kumppanuudet ja läheisimmät ustävät, toiveet ja odotukset elämänkumppania kohtaan, tasapaino ja suosio, mutta myös epäsopu, avoimet yhteenotot ja viholliset.
 
 
 
8. Huone (seksuaalisuuden-, toisten omaisuus -huone) henkilön kyky säilyttää ja ylläpitää ihmissuhteistaan :skorpioni:
 
Tämä on vakaan vedenmerkin Skorpionin ja Pluton huone sisältää myönteisessä mielessä seuraavaa:
kasvu ja kehitys, syntyminen, seksuaalisuuden ilmeneminen, muuttuminen, henkinen uudistuminen, tunteiden tutkiminen, keskittyminen ja toiminta hiljaisuudessa, normaalia paremmat psyykkiset kyvyt, meediot ja okkultistit, kumppanin kanssan jaetut tunteet, tarve jakaa omaisuus toisen kanssa, omistussuhteet, ja toisten ihmisten rahat. Kielteiseksi luettavia asioita voisivat olla: salaiset suhteet ja seksitaudit, testamentit ja kuolema.
 
 
 
9.Huone, (pitkien matkojen, uskonnollisuuden huone), kyky hyödyntää resursseja, jotka on saatu vuorovaikutuksesta muihin ihmisiin.  :jousimies:
 
9.huone liittyy maailmankatsomuksiin ja tuntemattoman tutkimiseen, tutkimusmatkailuun ja korkeakouluopintoihin. Sen piirissä ovat Jupiter-alueet: kirkko, uskonnot aatteet, filosofia, ulkomaat, maasta muutto, syvällinen ajattelu, henkinen toiminta, kirjallisuus, tieteet oikeus ja lakiasiat, abstraktinen ajattelu, pitkät matkat ajallisesti ja paikallisesti.
 
 
 
 
10. Huone, (uran-, ammatin-, statuksen huone), asenne yhteisöön ja yhteiskuntaan,  (MC) :kauris:
 
Saturnuksem ja aloitekykyisen maamerkin Kauriin huone on työelämän kannalta tärkein huone, koska se sisältää seuraavaa: kunnia, maine, menestys, ja arvovalta, mutta myös häpeä, skandaali ja konkurssi, uraputki, vastuus ja moraalinen lujuus, kodin ulkopuoliset harrastukset, ammatillinen ja julkinen toiminta, päämäärä, kutsumud, kunnianhimo, esimiehet ja suhde isään.
 
 
 
11. Huone, (ystävät), kyky vakiinntuttaaa asemansa yhteisössä, yhteiskunnassa :vesimies:
 
11.huoneen piiriin kuuluvat ystävät ja tutut yhdistystoiminta, ryhmätoiminta, maailmanparantaja-asenne, ihmisrakkaus, panos yhteisön yhteiskunnan, maan ja maailman hyväksi yhteistyö, kodin ulkopuoliset kontaktit, arvostettujen henkilöiden tuki, humanismi, keksinnöt, ihanteet, ideat, toiveet suunnitelmat, ja niiden toteuttaminen. Huone 11 on vakaan ilmamerkin Vesimiehen ja sen hallitsijan Uranuksen huone.
 
 
12. Huone, (alitajunnan -huone), ihmisen kyky integroida toiveet ja todellinen elämä :kalat:
 
Viimeinen karttahuone vastaa joustavaa vedenmerkkiä Kaloja ja Neptunusta, joten sen piiriin kuuluu seuraavaa: ihmisen sisin, alitajunta ja siihen liityvät kehitysprossesit, keskittyminen hiljaisuudessa ja toiminta kulssien takana, erakkomaisuus, haaveilu, mielikuvitus, todellisuuspako, hyväntekeväisyys, tyytymättömyys, itseaiheutetut vastoinkäymist, itsesääli ja intuitiivisuud, salaisuudet ja pelot, päiväunet, (fantasiat), intohimot, mystiikka, sairaalat, vankilat ja luostarit, salaiset yhdistykset
***********************************************************
Ajattelin laittaa tämän teille kaikille avuksi :)
Kirjoittelin yhdelle tuttavalleni ja sukulaistytölle näistä huoneista.
Ja nyt tämä teillä täällä, olkaa hyvät :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Re: huoneet kartalla
Kirjoitti: kaskas - 12.07.2011 22:24:21
Tässä Sinuule purontaka helinä ja muillekin astrolaisille :) :)

Seuraavassa luetelmassa on käyty karttaympyrän (360 astetta), huoneiden tärkeimmät merkitykset. Huoneet ovat psyviä, sinun elämässäsi tärkeitä toiminta-alueita. Kulmahuoneiden, (AC-DC, MC-IC), kärjillä on suuri merkitys.
 
 
1. Huone (minäitse -huone) Henkilölle ominainen tapa ilmaista itseään. (AC) :oinas:
 
1. huone on tärkein huone. Se liittyy ihmiseen itseensä ja millaisena muut pitävät kyseistä henkilöä ensi silmäyksellä. Siihen liittyy ulkoinen luonne suhteessa muihin ihmisiin sekä monet henkilökohtaiset intressit. Käytös, ulkonäkö, ruumiinrakenne ja yleinen terveydentila ovat ihmisen ulkoista olemusta. Koska 1.huone vastaa Oinasta ja aloitekykyä, myös elinvoima, elämänasenne, määrätietoisuus ja toiminnallisuus sisältyvät tähän huoneeseen. Se on myös Marsin ja tulen huone, mistä syystä avoimet riidat ja taistelut kuuluvat sen piiriin.
 
 
2. Huone (omaisuuden -huone), henkisten emotionaalisten ja fyysisten resurssien vakiinnuttaminen. :harka:
 
Tämä huone vastaa Venusta, Härkää, maata ja vakautta. Niinpä sen piiriin kuuluu raha-asiat, talous, finanssit, motivoituneisuus työhön ja menestyminen maallisen mammonan hankinnassa. Muita huoneen alueita ovat pääomat ja säästöt, tavaran omistamisen tarve ja siihen liittyvät kunnia ja maine. Turvallisuudentunne, vastuuntunto, tunteiden vakaus, rauha ja hyvinvointi, mutta myös ahneus ja nautinnonhalu.
 
 
3. Huone (Kommunikoinnin ja sisarusten -huone), tapa, jolla henkilö suhtautuu lähiympäristöön :kaksoset:
 
3. Huone on yhteydenpidon, puhumisen, kirjoittamisen, kirjeenvaihdon, asiakirjojen laadinnan ja henkisten harrastusten huone. Jos tässä huoneessa on monta taivaankappaletta, ovat konkreettinen ajattelu, ajallisesti tai paikallisesti lyhyet matkat, käytännöllinen aivotyö, opinnot monilla aloilla, matkailu tai kielet lähinnä sydäntä. Tämä on joustavan ilmamerkin Kaksosten (Gemini), ja sen hallitsijan Merkuriuksen huone, mistä syystä sen piiriin kuuluvat myös tarve ilmaista itseään, suhteet lähiympäristöön ja ulkomaailmaan, naapurit, sisarukset ja sukulaisen vaikutus, älykkyys ja oveluus.
 
 
4. Huone, (kodin -huone), turvallisuuden tunne, (IC) :rapu:
 
Kun huone 4 vastaa aloitekykyistä vedenmerkkiä Rapua ja Kuuta, niin on helppo arvata, mitä huone sisältää: oman kodin ja kotimaan, lapsuuden kotiolot ja suhteen äitiin, perhe-elämään ja harrastukset kotona. Se liittyy myös kiinteään ja perittyyn omaisuuteen, isänmaallisuuteen, ennakkoluuloihin, suojeleviin asenteisiin, lapsuuden tunne-elämään, elämän loppuosaan ja elämän alkupaikkaan, kohtuun.
 
 
5. Huone (nautintojen ja lyhyeiden romanssien -huone), luova itseilmaisu
 :leijona:
 
Tämä huone on vakaan tulen merkin, Leijonan ja Auringon huone ja sen piiriin sisältyvät seuraavat asiat: luova itseilmaisu, esiintyminen, taide, viihde-elämä, suhteet lapsiin, jälkeläiset, huvit leikit, nautinnot, ja iloluonteisuus, onni ja tunnustuksen saaminen, mutta myös himot, uhkapelit ja huono maine, keinottelu, vapaa seksi, ihastumiset ja lyhyet rakkaussuhteet, riskit, synnytykset sekä urheilu.
 
 
6. Huone (työn -huone) tunneperäisen itseilmaiun hienostuminen ja suuntautuminen :neitsyt:
 
Perinteinen työhuone. Ammatilliset taipumukset, sosiaalinen ja käytännöllinen työ, palveluammatit, suhteet työtovereihin ja alaisiin sekä tehokkuus. Muita asioita ovat puhtaus, terveys, sairaus, ravinto, pukeutuminen, lemmikkieläimet, huomaamaton elämänkulku, perheenjäsenten väliset suhteet ja hoidettavat sukulaiset. Astrologisesti se vastaa joustavaa maamerkkiä Neitsyttä ja Merkuriusta.
 
 
7. Huone (kumppanin huone) yhteistyökyky,  (DC) :vaaka:
 
Tämä on Venuksen ja aloitekykyisen ilmamerkin Vaa'an (Libra) huone. Niinpä sen piiriin kuuluvat avioliitto ja muut parisuhteet, kumppanuudet ja läheisimmät ustävät, toiveet ja odotukset elämänkumppania kohtaan, tasapaino ja suosio, mutta myös epäsopu, avoimet yhteenotot ja viholliset.
 
 
 
8. Huone (seksuaalisuuden-, toisten omaisuus -huone) henkilön kyky säilyttää ja ylläpitää ihmissuhteistaan :skorpioni:
 
Tämä on vakaan vedenmerkin Skorpionin ja Pluton huone sisältää myönteisessä mielessä seuraavaa:
kasvu ja kehitys, syntyminen, seksuaalisuuden ilmeneminen, muuttuminen, henkinen uudistuminen, tunteiden tutkiminen, keskittyminen ja toiminta hiljaisuudessa, normaalia paremmat psyykkiset kyvyt, meediot ja okkultistit, kumppanin kanssan jaetut tunteet, tarve jakaa omaisuus toisen kanssa, omistussuhteet, ja toisten ihmisten rahat. Kielteiseksi luettavia asioita voisivat olla: salaiset suhteet ja seksitaudit, testamentit ja kuolema.
 
 
 
9.Huone, (pitkien matkojen, uskonnollisuuden huone), kyky hyödyntää resursseja, jotka on saatu vuorovaikutuksesta muihin ihmisiin.  :jousimies:
 
9.huone liittyy maailmankatsomuksiin ja tuntemattoman tutkimiseen, tutkimusmatkailuun ja korkeakouluopintoihin. Sen piirissä ovat Jupiter-alueet: kirkko, uskonnot aatteet, filosofia, ulkomaat, maasta muutto, syvällinen ajattelu, henkinen toiminta, kirjallisuus, tieteet oikeus ja lakiasiat, abstraktinen ajattelu, pitkät matkat ajallisesti ja paikallisesti.
 
 
 
 
10. Huone, (uran-, ammatin-, statuksen huone), asenne yhteisöön ja yhteiskuntaan,  (MC) :kauris:
 
Saturnuksem ja aloitekykyisen maamerkin Kauriin huone on työelämän kannalta tärkein huone, koska se sisältää seuraavaa: kunnia, maine, menestys, ja arvovalta, mutta myös häpeä, skandaali ja konkurssi, uraputki, vastuus ja moraalinen lujuus, kodin ulkopuoliset harrastukset, ammatillinen ja julkinen toiminta, päämäärä, kutsumud, kunnianhimo, esimiehet ja suhde isään.
 
 
 
11. Huone, (ystävät), kyky vakiinntuttaaa asemansa yhteisössä, yhteiskunnassa :vesimies:
 
11.huoneen piiriin kuuluvat ystävät ja tutut yhdistystoiminta, ryhmätoiminta, maailmanparantaja-asenne, ihmisrakkaus, panos yhteisön yhteiskunnan, maan ja maailman hyväksi yhteistyö, kodin ulkopuoliset kontaktit, arvostettujen henkilöiden tuki, humanismi, keksinnöt, ihanteet, ideat, toiveet suunnitelmat, ja niiden toteuttaminen. Huone 11 on vakaan ilmamerkin Vesimiehen ja sen hallitsijan Uranuksen huone.
 
 
12. Huone, (alitajunnan -huone), ihmisen kyky integroida toiveet ja todellinen elämä :kalat:
 
Viimeinen karttahuone vastaa joustavaa vedenmerkkiä Kaloja ja Neptunusta, joten sen piiriin kuuluu seuraavaa: ihmisen sisin, alitajunta ja siihen liityvät kehitysprossesit, keskittyminen hiljaisuudessa ja toiminta kulssien takana, erakkomaisuus, haaveilu, mielikuvitus, todellisuuspako, hyväntekeväisyys, tyytymättömyys, itseaiheutetut vastoinkäymist, itsesääli ja intuitiivisuud, salaisuudet ja pelot, päiväunet, (fantasiat), intohimot, mystiikka, sairaalat, vankilat ja luostarit, salaiset yhdistykset
***********************************************************
Ajattelin laittaa tämän teille kaikille avuksi :)
Kirjoittelin yhdelle tuttavalleni ja sukulaistytölle näistä huoneista.
Ja nyt tämä teillä täällä, olkaa hyvät :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: nikki - 12.07.2011 22:48:29
Lainauksen lainauksen lainaus alkuperältään
Juhani Nummela, Astrologian käsikirja, s.39 -43.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Nahna - 11.04.2012 12:16:20
Tuossa jo selitettiinkin että eri karttatyypeillä on huonejaot erilaisia, mutta siihen en saanut vielä vastausta etsiessäni, että kuinka suhtaudutaan eri karttayypeillä tuleviin erilaisiin tuloksiin?

Itselläni esim. Aurinko on joko 11 tai 12 huoneessa riippuen eri karttatyypeistä tai tulkintojen tekijöistä. Ja koska Aurinkoni lähettyvillä on muitakin tärkeitä persoonallisia planeettoja, vaihtavat nämäkin huonetta tulkinnasta riippuen.
Kuinka tähän tulisi suhtautua ja miten päättelen, missä huoneessa esim. Aurinkoni nyt sitten "oikeasti" on?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: minsa - 21.04.2012 01:56:19
Hei,

itse käytän porphyriusta mutta useimmat niin suomessa kuin ulkomailla käyttävät placidusta
riippumatta siitä onko pohjoisimmat pituusasteet mahdollisia järjestelmässä.

Mikäli olet eteläsuomessa syntynyt niin placidus on ihan hyvä siinä kuin porphyrius, karttaasi kun
tutkit niin vastauksen kyllä löydät kumpi järjestelmä tuntuu sinusta oikeammalta.

Käytännössä kartalla voi olla paljon muitakin tekijöitä mitkä tukevat noita huoneita sisälläsi
jolloin ilman karttoja on hankala sanoa mitkä olisi kysymykset millä tuota voisi miettiä kumpi
huone auringollesi on se oikeamman oloinen..

Eikä nuo huoneet edes kovin paljoa eroa toisistaan kun 11. huoneen minä on osa sosiaalista
tapahtumista kuten siis vesimies, kokeilija, uusien tuulien tuoja ja ryhmähengen kohottaja
ja 12. huone taas kalat joka joutuu kohtaamaan oman kehityksensä heikkoudet jolloin huoneen
ihmistyyppi on siis lähinnä sosiaalinen sivullinen, tarkkailija ja vetäytyjä.
Tämä jako ei kuitenkaan välttämättä auta mikäli kartallasi on vesimies/kalat merkeissä planeettoja.
Valitettavasti aina ei ole ihan yksinkertaista, varsinkin kun kyseessä vielä aurinkomerkki jossa on
todennäköisesti hiukan molempia mukana. Esim 29 asteen merkki on useimmiten molempia mutta
vahvempi ja oikea on toki aina se mitä merkkiä 29 aste on, myös huoneissa siis todennäköisesti on
molempia.

Jos haluat niin voit laittaa tietosi privana minulle niin katson josko minulla olisi antaa kysymykset millä
ratkaisisit pulman..

-M-


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: SSMoonSS - 15.05.2012 14:01:46
Ekalla sivulla olleen linkin alta tuli kyl osuvaa tekstii myös mulle :D

Niin mielenkiintoista oli lukea ja huomata kuinka osuvia muutamat kohdat olivat jo nyt (enkä ole edes vanhakaa :D ) Katotaa osuvatko loput, jotka vielä eivät ole osuneet, myöhemmin tulevaisuudessa paikalleen :D


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: DIMPLES - 14.08.2012 14:17:20
Moi 8)

Voisikohan joku teistä selkeyttää onko Placidus täällä pohjoisessa paras.
Mulla eka huone alkaa 18 :kauris: ja päättyy puoleen väliin  :oinas:
ja sama on 7. huone
oisko whole sign tai equal parempi

laitanpa oman karttani tässä esimerkkinä
toivottavasti saan neuvoje, kiitos etukäteen!
Soile.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: DIMPLES - 14.08.2012 14:25:33
ok tuli väärä kartta :D

tässä mun oma Placiduksella. Toivon että joku vastaisi.
Mun mieheni suositteli equal/whole signia
mutta dienstillä kaikki tulkkinnat on tehty Placidiukselle.
SOILE


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 14.07.2014 15:40:13
Itse olen viime aikoina ollut kiinnostunut astrologiassa ns. huone kvadranteista ("house quadrant"). Ensimmäinen kvadrantti (neljännes ympyrästä) koostuu huoneista 1,2,3. Toinen kvadrantti koostuu huoneista 4,5,6. Kolmas kvadrantti koostuu huoneista 7,8,9. Ja viimeinen eli neljäs kvadrantti huoneista 10,11,12.

Toivottavasti joku englantia paremmin osaava keksisi näille joillekin termeille paremmat suomen kieliset vastikkeet, mutta Cafeastrology -sivuston mukaan ensimmäinen kvadrantti kuvastaisi henkilökohtaista (omakohtaista?) identiteettiä (Personal Identity), toinen kvadrantti henkilökohtaista ilmaisua (Personal Expression), kolmas kvadrantti sosiaalista identiteettiä (Social Identity) ja neljäs kvadrantti sosiaalista ilmaisua (Social Expression).

Jos nyt ajateltaisiin, että joltakin henkilöltä x löytyisi vaikka suurin osa ellei kaikki planeetat pelkästään joko 1. ja 3. kvadranteista tai 2. ja 4. kvadranteista niin kuinka tällainen huonejako tulisi mielestänne ottaa huomioon? Esim. itseltäni löytyy suurin osa planeetoista noista ilmaisua edustavista kvadranteista ja ainoastaan kolme persoonallista planeettaa eli Merkurius, Venus Ja Mars löytyvät kartaltani tuolta Identiteettiä kuvastavista kvadranteista.

Toinen esimerkki. Jos henkilöllä x olisi vaikka kaikki planeetat pakkautuneet 1. ja 2. kvadranttiin niin miten hän silloin mahtaisi tuoda esiin sosiaalista identiteettiään ja sosiaalista ilmaisuaan? Ilmeisesti tällainen henkilö x kaiken järjen mukaan saattaisi vaikuttaa hyvinkin introvertiltä ("sisäänpäin kääntyneeltä") tyypiltä, jos hänen planeetta enemmistönsä kerran olisi asettunut kartan alaosaan eli vain huoneisiin 1,2,3,4,5,6.

Kertokaa ihmeessä omia näkökantojanne, jos jotain mieleen tulee.

Lähde:

http://www.cafeastrology.com/articles/hemisphereemphasis.html


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ritsa - 14.07.2014 16:14:37
Hmm. Olisiko quadrant sitten jokin neljannes? Tama on ihan mielenkiintoinen aihe, liittyen laajempaan nakokulmaan huoneista. Minulla on jokaisessa noista planeettoja, paitsi 4-6 huoneissa. Tosin Chiron & Lilith ovat 3 asteen paassa IC:stani, eikos se silloin ole jo oikeastaan 4. huoneessa? Ja toisaalta, eiko planeetat hae usein tasapainoa opposition kautta? Eli monimutkaista on tosiaan.

7-9 huoneissa on suurin osa minun persoonallisista ja muistakin planeetoista. Eli sosiaalinen identiteetti olisi siis vahva ja persoonallinen ilmaisu olisi heikoimmissa kantimissa. Viela kun tuon Chironin osuutta kaksosissa miettii.

En kylla kovin hyvin saa tasta kiinni viela. Olen kylla todellakin vahva persoona nykyaan ja olen pyrkinyt kehittamaan itseani melkein joka hetki. Eli niin kuin tuosta voi paatella niin ilmaisussani ei ole ollut kovin paljoa itseluottamusta ainakaan ennen. Vaikka kuinka koittaa vahvistaa persoonaansa. Siihen voi kylla liittya myos nousuni hallitsijat, jotka ovat ainoat peraantyvat planeetat kartallani.

Kiva ghede kun laitat naita pahkailyjasi tanne nykyaan. Saa ajateltavaa ja jaettua omia ajatuksia helpommin. En ole valttamatta itse kovin aloitteellinen, mutta mukana heti kun jokin osuu kohdalle. Tiedan, ettei ole vahvana skorpioni-ihmisena kovin helppoa jakaa tuntojaan tuntemattomille. Mutta kylla se vapauttaa, kun huomaa, ettei ole mitaan pelattavaa. :)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Lilli - 14.07.2014 16:30:14
Jotkut astrologit eivät käytä huoneita ollenkaan, vaan tyytyvät AC-DC ja MC-IC-jakoon, jolloin kartta jakautuu neljään neljännekseen. Akselit ovat kuitenkin sellaisia asioita, jotka eivät muutu huonejärjestelmän mukana. Ihan mielenkiintoinen tuo cafeastrologyn jaottelu, mutta yleisemmin olen nähnyt jaotteluja, joissa katsotaan, ovatko planeetat kartan etelä- vai pohjoispuolella tai vastaavasti itäisellä tai läntisellä puolella. Etelää kuvaavat huoneet 7-12, pohjoista huoneet 1-6, itää huoneet 1-3 ja 10-12 sekä länttä huoneet 5-9. Kuten näkyy, näissä on päällekkäisyyttä.

Itse katson aina tulkintaa tehdessäni planeettojen jakauman kartan eri puolilla.

Tulkinnat näistä kuuluvat seuraavasti (kopsattu kirjasta "Suuri ennustuskirja")

-Jos planeettojen enemmistö kartalla on horisontin yläpuolella, yksilö on ulospäin suuntautunut. Itseilmaisu on korostunutta ja yksilö todennäköisesti päätyy valtion tai kunnan virkaan, politiikkaan tai ammattiin, joka liittyy suoraan tai riippuu toisten hyväksynnästä. Eteneminen tapahtuu yleensä vallassa olevien myötävaikutuksella ilman että apua tarvitsee edes pyytää.

-Kun planeettojen enemmistö on horisontin alapuolella, yksilö on paljon sisäänpäin kääntyneempi. Häneen ei ole helppo tutustua, ja häntä voi olla vielä vaikeampi ymmärtää. Hän voi olla ujo, pidättyväinen ja varovainen. Menestyäkseen hänen on ponnisteltava omin voimin, sillä hän ei helposti ota vastaan apua vaikutusvaltaisilta ihmisiltä Hän pärjää omillaan.

-Jos planeettojen enemmistö on itäisellä pallonpuoliskolla, yksilö on hyvin aloitekykyinen ja individualistinen. Hän on todennäköisesti aloitteentekijä, joka panee uusia ideoita käytäntöön. Johtajan taidot ovat ilmeiset. Sisäiset motiivit voivat kuitenkin olla itsekkään; hän saattaa jopa käyttää toisia omiin tarkoitusperiinsä.

-Planeettojen enemmistö läntisellä pallonpuoliskolla korostaa yksilön kiinnostusta ympäristöön ja elämistä sen kautta. Hän keskittää huomionsa tunteisiin, ihmissuhteisiin ja asennoitumiseen toisiin ihmisiin sekä uraan ja ympäristöön. Yhteiskunnallinen tietoisuus ja humanitaariset pyrkimykset todennäköisesti hallitsevat persoonaa.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ritsa - 14.07.2014 17:07:24
Meinasin juuri kirjoittaa noista jaotteluista lisaa. Kun katsoo tuota gheden laittamaa cafeastrologyn linkkia niin huomaa, etta nuo pohjois ja etela suunnat ovat vastakkaiset kuin maantieteellisesti. Miksi nain, vahan outoa? Onko nuo Lillin laittamat ihan loogisesti eli normaalisti?

Minulla tarkeimmista planeetoista vain Chiron ja Jupiter on horisontin alapuolella. Eli ei ihmekaan, etta loydan itseni muiden kautta. Silti viela mietityttaa, etta miten se polariteettien vaikutus tassa ilmenee? Vaikea selittaa, mutta eiko esim. minun 8. huoneen stellium ilmene myos 2. huoneen kautta? Mutta milla tavalla... :o


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Lilli - 14.07.2014 17:13:15
Meinasin juuri kirjoittaa noista jaotteluista lisaa. Kun katsoo tuota gheden laittamaa cafeastrologyn linkkia niin huomaa, etta nuo pohjois ja etela suunnat ovat vastakkaiset kuin maantieteellisesti. Miksi nain, vahan outoa? Onko nuo Lillin laittamat ihan loogisesti eli normaalisti?

Itsekin pähkäilin tätä aikoinani. Mutta jos ajattelet itsesi kartan keskelle ja seuraat siitä sitten Auringon kulkua, niin sehän nousee itäisestä horisontista ja zeniitissä ollessaan on osoittaa etelän suunnan. Laskiessaan horisonttiin aurinko on taas lännessä. Oliko tässä järkeä?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ritsa - 14.07.2014 17:25:32
Heh, joo. Nainhan se taitaa menna. Onko tama asia samalla tavalla sitten suomalaisessa astrologisessa kirjallisuudeessa? Kun suomeksi house:kin on talo eika huone?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Lilli - 14.07.2014 17:34:17
Onko tama asia samalla tavalla sitten suomalaisessa astrologisessa kirjallisuudeessa? Kun suomeksi house:kin on talo eika huone?

Mitä tarkoitat?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Lilli - 14.07.2014 17:50:39
Minä olen itse joskus miettinyt, että minkähän takia nuo huoneet kulkevat vastapäivään ja Auringon kulku on siis itäisestä horisontista seuraavanlainen: nousee 1. huoneen kärjeltä, sitten 12. huone, 11. huone, 10. huone jne. Eikö olisi luonnollisempaa, että 1. huoneesta siirryttäisiin toiseen huoneeseen, siitä kolmanteen jne?

Tällainenkin huonejärjestelmä on ollut käytössä tiettävästi jo 2800 eaa., Egyptissä. Siinä kartta jaettiin 8. osaan ja siksi sitä sanotaan oktoskoopiksi. Siinä huoneiden symboliikka menee seuraavasti:

1. Elämä
2. Raha
3. Matkat
4.Vanhemmat
5. Lapset
6. Sairaus
7. Vaimo
8. Kuolema

Vahinko, ettei astro.comissa pysty tekemään tällä huonejärjestelmällä karttaa. Tutkisin sitäkin ihan suurella mielenkiinnolla.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 15.07.2014 00:35:29
Hmm. Olisiko quadrant sitten jokin neljannes? Tama on ihan mielenkiintoinen aihe, liittyen laajempaan nakokulmaan huoneista. Minulla on jokaisessa noista planeettoja, paitsi 4-6 huoneissa. Tosin Chiron & Lilith ovat 3 asteen paassa IC:stani, eikos se silloin ole jo oikeastaan 4. huoneessa? Ja toisaalta, eiko planeetat hae usein tasapainoa opposition kautta? Eli monimutkaista on tosiaan.

7-9 huoneissa on suurin osa minun persoonallisista ja muistakin planeetoista. Eli sosiaalinen identiteetti olisi siis vahva ja persoonallinen ilmaisu olisi heikoimmissa kantimissa. Viela kun tuon Chironin osuutta kaksosissa miettii.

En kylla kovin hyvin saa tasta kiinni viela. Olen kylla todellakin vahva persoona nykyaan ja olen pyrkinyt kehittamaan itseani melkein joka hetki. Eli niin kuin tuosta voi paatella niin ilmaisussani ei ole ollut kovin paljoa itseluottamusta ainakaan ennen. Vaikka kuinka koittaa vahvistaa persoonaansa. Siihen voi kylla liittya myos nousuni hallitsijat, jotka ovat ainoat peraantyvat planeetat kartallani.

Kiva ghede kun laitat naita pahkailyjasi tanne nykyaan. Saa ajateltavaa ja jaettua omia ajatuksia helpommin. En ole valttamatta itse kovin aloitteellinen, mutta mukana heti kun jokin osuu kohdalle. Tiedan, ettei ole vahvana skorpioni-ihmisena kovin helppoa jakaa tuntojaan tuntemattomille. Mutta kylla se vapauttaa, kun huomaa, ettei ole mitaan pelattavaa. :)

Kiitos kehuista ja myötätunnosta, Ritsa. :) Mulla nyt vain sattuu edelleen menemään suurin osa ajastani omien päänsisäisten "kompleksieni" selvittelemiseen, joten valitettavasti tästä syystä johtuen saan puristettua yleensä vain hyvin rajoittuneen osan astrologisesta tietämyksestäni tänne muiden luettavaksi. Mutta parempi kai sekin kuin ei mitään. Mutta olen huomannut myös sen, että sulla Ritsa on kans hyvin mielenkiintoisia pohdintoja, joita kyllä mielelläni lueskelen ja varmasti moni muukin. Eli jatka ihmeessä sinäkin kirjoittelua tänne. :)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ritsa - 15.07.2014 03:40:51
Heh, kiva kuulla, etta muillakin on komplekseja. :D

Ei taalla astro-forumilla kai tarvitse puristaa, mutta anna menna jos silta tuntuu. :) Mita tahansa jakaa niin voittaa, silta tuntuu nykyaan. Kai sita voi rajoittaakin valilla? Tilanteen mukaan. Astrologisista aiheista en kylla pysty puhumaan itse kenenkaan kanssa - paitsi taalla. Etta kiitos kaikille keta taalla on ikina jotain jakanut!


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 15.07.2014 12:12:05
Huoneista taas hivenen lisää. Hämärästi muistelen, että jossain oltaisiin myös tulkittu noita huone kvadrantteja sillä tavoin, että 1. kvadrantti kuvastaisi jollain tasolla henkilön lapsuutta, 2. kvadrantti nuoruutta, 3. kvadrantti aikuisuutta ja 4. kvadrantti vanhuutta. Ja eri huoneiden yksilölliset teemat sitten tuovat oman lisänsä tähän soppaan.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ave^^ - 16.07.2014 12:02:42
Tuo neljännesten (liian hankala sana se toinen  ;)) henkilökohtainen identiteetti, henkilökohtainen ilmaisu, sosiaalinen identiteetti, sosiaalinen ilmaisu -jaottelu käy kyllä aika hyvin yhteen huoneiden merkitysten kanssa. 1-3 kuvaavat omaa itseä ja minuuden tukipilareita, 4-6 kuvaavat tapoja toteuttaa itseään (tosin nelosen itse laittaisin vielä tonne minuuden tukipilareihin, perhe ja juuret jne.), 7-9 kuvaavat tapoja hahmottaa itsensä sosiaalisesti (miten tosin 8 tähän soveltuu, ei välttämättä suoraan) ja 10-12 kuvaavat tapoja toteuttaa itseään sosiaalisesti. Valottaa muuten mukavasti noiden huoneiden merkityksiä tälläinen ajattelu!

Mutta sitten se on tavallaan ristiriidassa tuon itäinen=minä ja läntinen=toiset -jaottelun kanssa, sillä eikö tällöin ole: 1-3, 7-9 = minä, 4-6, 10-12 = toiset? Mun ajatteluuni sopisi itse asiassa paremmin tämä jälkimmäinen. En ole koskaan suuremmin tulkinnutkaan itä-länsi jaotteluja, koska en ole tuntenut sitä omakseni, en ole löytänyt siitä sitä jujua. Kun taas horisontin ylä- tai alapuolelle painottumisesta olen löytänyt jotakin ideaa.
Siitä horisonttipainottumisesta sitten taas,
Tulkinnat näistä kuuluvat seuraavasti (kopsattu kirjasta "Suuri ennustuskirja")

-Jos planeettojen enemmistö kartalla on horisontin yläpuolella, yksilö on ulospäin suuntautunut. Itseilmaisu on korostunutta ja yksilö todennäköisesti päätyy valtion tai kunnan virkaan, politiikkaan tai ammattiin, joka liittyy suoraan tai riippuu toisten hyväksynnästä. Eteneminen tapahtuu yleensä vallassa olevien myötävaikutuksella ilman että apua tarvitsee edes pyytää.

-Kun planeettojen enemmistö on horisontin alapuolella, yksilö on paljon sisäänpäin kääntyneempi. Häneen ei ole helppo tutustua, ja häntä voi olla vielä vaikeampi ymmärtää. Hän voi olla ujo, pidättyväinen ja varovainen. Menestyäkseen hänen on ponnisteltava omin voimin, sillä hän ei helposti ota vastaan apua vaikutusvaltaisilta ihmisiltä Hän pärjää omillaan.

-Jos planeettojen enemmistö on itäisellä pallonpuoliskolla, yksilö on hyvin aloitekykyinen ja individualistinen. Hän on todennäköisesti aloitteentekijä, joka panee uusia ideoita käytäntöön. Johtajan taidot ovat ilmeiset. Sisäiset motiivit voivat kuitenkin olla itsekkään; hän saattaa jopa käyttää toisia omiin tarkoitusperiinsä.

-Planeettojen enemmistö läntisellä pallonpuoliskolla korostaa yksilön kiinnostusta ympäristöön ja elämistä sen kautta. Hän keskittää huomionsa tunteisiin, ihmissuhteisiin ja asennoitumiseen toisiin ihmisiin sekä uraan ja ympäristöön. Yhteiskunnallinen tietoisuus ja humanitaariset pyrkimykset todennäköisesti hallitsevat persoonaa.
minullahan kartta on selkeästi painottunut horisontin yläpuolelle, mutta aika moni pitää minua varmasti ujona, varovaisena ja vaikeasti lähestyttävänä. Sitä tässä onkin useaan kertaan tullut pohdittua, että ulospäin suuntautumisella ei välttämättä ole mitään tekemistä ujouden kanssa, vaikka se niin tavallisesti mielletäänkin. Jos ulospäin suuntautunut tarkoittaa henkilöä, joka puhuu paljon tms., niin se ei vielä kerro siitä, onko henkilö kiinnostunut muiden ihmisten asioista vai ei. Ulospäinsuuntautuminen kun mielestäni (näiden pohdintojen kautta) tarkoittaa sitä, että elää ulkomaailman ja toisten ihmisten kautta, löytää oivallukset elämässään ulkomaailmasta, kokee olevansa osa suurempaa kokonaisuutta, ja niin edelleen. Paljon puhuva ihminen ei siis välttämättä ole ulospäin suuntautunut. Tietenkin nämä ovat asteittaisia juttuja, eli molempia puolia jokaisessa on, ja eri tilanteissa voi suosia eri puolia itsestään.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ritsa - 16.07.2014 12:44:24
Meneeko se sitten niin, etta 7. huoneessa koetaan toiset ihmiset vuorovaikutuksen kautta, 8. huoneessa kohdataan toisiin liittyvat pelot kohtaamisista ja 9. huoneessa saadaan laajempi nakemys sosiaalisesta identiteetista, joka voi tulla aiempien yhdistamisesta? Vaikka on niilla muitakin merkityksia. Mielenkiintoista.. Pakko sanoa, etta nama huoneet tuntuvat tuovan luonnollista kiinnostusta psykologiaan tai ihmisyyden tutkimiseen.

Minullakin tuo ita-lansi jaottelu on ollut vaikea hahmottaa ja pohjois-etela helpommin ymmarrettavissa. Minullakin on vahva pohjoispuoli-painotus kartallani. Ujoudesta olen paassyt hyvin eroon, hyvaksymalla itseni kokonaan ja vahentamalla muiden ihmisten sanojen/ajatusten/tunnereaktioiden vaikutusta itsetuntooni. Olen kylla sukeltanut syvalle paani sisaan, mutta ehka teen sen kuitenkin enemman ulkomaailman havaintojen kautta, kuin etta uppoutuisin taysin itseeni. Tykkaan tarkkailla miten seurani vaikuttaa muihin ihmisiin ja mita piirteita se tuo kaikissa esiin. Ja miten sekin vaikutus on muuttunut vuosien varrella.. huhhuh!


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 16.07.2014 18:25:02
No minäkin yritän vielä raapustaa tähän jotain omia pohdintojani noista huone kvadranteista (en osannut taivuttaa neljännestä! :idiot2:).

Esimerkkejä:

Jos henkilöllä A on suurin osa planeetoista 1. ja 2. neljänneksessä (huoneissa 1,2,3;4,5,6): Tulkinta riippuu myös siitä kummassa neljänneksessä henkilöllä on enemmän planeettoja. Jos niitä on enemmän 1. neljänneksessä niin henkilöllä on todennäköisesti vahva persoonallinen identiteetti, jonka hän on saattanut omaksua jo varhaisessa elämänsä vaiheessa. Jos planeetta enemmistö löytyy 2. neljänneksestä niin henkilön persoonallinen ilmaisu, joka on myös omaksuttu omien sisäisten vaikutelmien tai varhaisten kokemusten myötä, on kenties vahvemmassa roolissa hänen olemisessaan kuin hänen identiteettinsä. Jos planeetat taas ovat tasaisesti jakautuneet neljännesten kesken niin kai tällainen henkilö varmaan kykenee paremmin tasapainoilemaan oman persoonallisen identiteettinä ja ilmaisunsa välillä?

Jos henkilöllä B on suurin osa planeetoista 1. ja 3. neljänneksessä (huoneissa 1,2,3;7,8,9): Tällaista henkilöä voisi kenties kuvailla todella vahvaksi tahtoihmiseksi, joka on elämänsä aikana saattanut pyrkiä lähinnä muokkaamaan omaa persoonallista ja sosiaalista identitettiään sekä sisältäpäin että ulkoapäin tulleiden vaikutelmien perusteella. Toisin sanoen hän ei ole varmaan paljoakaan kohdistanut energiaansa itsensä ilmaisuun niin persoonallisella kuin sosiaalisellakaan tasolla...tai ei vain planeettojen jakautumisen takia koe niitä elämänalueita, joita ilmaisun huoneet edustavat, niin tärkeiksi. Taas olisi huomioitava myös se, kummasta neljänneksestä planeetta enemmistö löytyy.

Jos henkilöllä C on suurin osa planeetoista 2. ja 4. neljänneksessä (huoneissa 4,5,6;10,11,12): Kyseinen henkilö saattaa kokea olevansa kokonainen, kun hän saa ilmaista itseään mahdollisimman vapaasti ja sitä kautta hän voi löytää myös ne puuttuvat elementit, joiden avulla hän pystyy kehittämään myös omaa identiteettiään - mikä ei kuitenkaan välttämättä näyttäydy hänelle edes ensisijaisena tehtävänä vaan hän saattaa kokea olevansa täysin tyytyväinen tilanteeseensa pelkästään ilmaisunsa kautta.

Jos henkilöllä D on suurin osa planeetoista 1. ja 4. neljänneksessä (huoneissa 1,2,3;10,11,12): Henkilön käyttäytymistä ohjaavat todennäköisesti varhain omaksuttu vahva identiteetti sekä ulkoapäin omaksuttu ilmaisu tai ilmaisu, jota hän tuo vain esiin lähinnä sosiaalisissa ympyröissä. Toisaalta taas, jos planeetta enemmistö löytyy vaikka 4.neljänneksestä niin silloin henkilö on varmaan keskittynyt olemisessaan enemmän sosiaaliseen ilmaisuunsa kuin varhaisessa vaiheessa rakennettuun identiteettiinsä.

Jos henkilöllä E on suurin osa planeetoista 2. ja 3. neljänneksessä (huoneissa 4,5,6;7,8,9): Henkilö reagoi kenties vahvasti vasta sitten, kun hän on saanut jonkinlaisen ärsykkeen ulkoapäin. Varhain omaksuttu ilmaisu yhdistettynä sosiaalisesti rakentuneeseen identitettiin. Henkilö saattaa hakea muista tukea, jotta hän kykenisi kasvattamaan omaa sosiaalista identiteettiään, mutta hän silti ilmaisee itseään persoonallisella tavalla.

Jos henkilöllä F on suurin osa planeetoista 3. ja 4. neljänneksessä (huoneissa 7,8,9;10,11,12): Jo varhaisesta ikäkaudesta lähtien tällaista henkilöä on esim. saatettu kannustaa osallistumaan mukaan ns. sosiaalisen elämänulottuvuuden piiriin. Riippuen taas painotuksista henkilö saattaa joko korostaa enemmän sosiaalista identiteettiään taikka sosiaalista ilmaisuaan tai sitten ne ovat kutakuinkin tasapainossa keskenään. Voisi myös kuvitella, että tällainen henkilö hakeutuu mukaan jonkinlaisiin laajempiin sosiaalisiin kokonaisuuksiin, esim. yhteisöihin tai organisaatioihin.

Kuulostaako mielestänne ollenkaan järkevältä? ::)

Tasainen jakauma kyllä vielä unohtui, mutta jokainen voi varmaan arvailla mitä se voisi tarkoittaa.

Ai niin ja tajusin vasta nyt, että aika harvalla todellisuudessa löytyy "kaikki" planeetat joidenkin kahden neljänneksen sisältä. Pikemminkin pitäisi puhua "suurimmasta osasta" planeetoista, joten tein pienen korjauksen. :-[


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ritsa - 16.07.2014 19:36:59
Minulla on melko selkeä B henkilön tilanne, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ilmaisussa on ollut haastetta, mutta sitä tukee muutkin seikat kartalla. Olen sillä tavalla aina asiat hahmottanut, että kun rakennan oman identiteettini ja perustan tarpeeksi vahvaksi, niin ilmaisu ja muu on siitä seurausta automaattisesti ja luonnollisesti. En silti sano, ettei tuo toisinpäin toimisi yhtä hyvin. Se on vaan minulle helpompi tapa toimia ja tästä voi päätellä, että näissä neljänneksissä on jotain perää - ylläri! Ja jotenkin on tuntunut, että muut hoitavat ilmaisun taikka luovuuden paljon luonnollisemmin. Vaikka ei sitä tiedä mitä vielä löytää itsestään...

Mutta tuntuu omalla kohdallani, että kartan alapuolen harvat planeettani ovat olleet tähän asti melko ylikuormittuneita minuudessani. Onneksi Jupiterilla on mahtava laajenemisen ja uskon potentiaali (tervetuloa Leijona! Hurrrrjaa!) ja Khiron hoitaa loput, kun antaa sille mahdollisuuden ilmentyä.

Hienosti koottu nuo tulkinnat neljänneksistä ghede, kiitoksia.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 16.07.2014 23:36:32
Olet todellakin oikeassa siinä, että ei kannata katsoa pelkästään tätä huonejaottelua, jos mietitään astrologisesti henkilön identiteettiä ja ilmaisua. Itseltäni suurin osa planeetoista löytyy kartan alapuolelta ja oikealta puolelta. Eli karkeasti ilmaistuna olen kai introvertti, joka kaipaa ulkoapäin tulevaa ärsykettä osakseen, jotta saisi edes joskus nostettua takapuolensa ylös tuolista. ::)

Tiedän muutaman henkilön, joilla on myös tuo B:n kaltainen tilanne. Mielestäni jotkut heistä ovat vaikuttaneet johtajatyypeiltä, jotka pitävät tarvittaessa ohjakset käsissä, jos kukaan muu ei enää hallitse tilannetta. Pieni ärähdys heiltä usein riittää, jotta asiat saatetaan taas päiväjärjestykseen. Toisaalta käsittäisin B:n tilanteen myös niin, että häntä ei välttämättä niin hirveästi edes kiinnosta toisten ihmisten tai asioiden ohjaileminen vaan pikemminkin oman itsensä tai itseään kiinnostavan jutun löytäminen, mutta siinä sivussa hän kuitenkin saattaa väistämättä joutuakin ohjailemaan muitakin ihmisiä tai asioita. Mielestäni B:n kaltainen tilanne on jossain määrin korostunut esim. joidenkin tiedemiesten kohdalla, mutta mitään yleistystä ei varmaankaan voida mennä tekemään, vrt. esim. Henri Poincare, Louis Pasteur ja James D. Watson:

http://www.astro.com/astro-databank/Poincare,_J.Henri

http://www.astro.com/astro-databank/Pasteur,_Louis

http://www.astro.com/astro-databank/Watson,_James_D.

Jostain syystä tuo Watsonin linkki ei toiminut itselläni, mutta kartan pitäisi kyllä löytyä sieltä, kun kirjoitatte hänen nimensä sinne "search" -kenttään.
Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ritsa - 17.07.2014 04:07:32
Mista tuo englanninkielinen sitaatti on sinikiviuhko? Minulla nuo Kalat ovat tosiaan Askendantilla eli tavallaan haastavaa kertoa tuohon vastausta, jos ymmarrat. :) Mutta kokisin sen niin, etta silloin voi tuntea valilla olevansa vahan eri taajuudella kuin muut ja jossain vaiheessa uskaltaa antaa itsellensa luvan olla luova, herkka ja myotatuntoinen. Itseanihan ei kauheasti kiinnosta miten muut nakevat minut, silla se tuntuu huvittavasti olevan paatantavaltani lahes ulottumattomissa. ;D Mutta siinapahan ihmettelevat, kun ei sita aina ota itsestakaan selkoa. Mutta se on ok.

Kiitos tuosta B:n tilanteen lisayksesta ghede. Voin sanoa, etta kuulostaa todella tutulta. Tuntuu, etta olen tilanteen vaatiesa tehnyt aina tarvittavan, mutta muuten antanut innokkaimpien pyrahdella ensin. Taytyypa jossain vaiheessa tutkia noiden herrojen taustoja, ketka mainitsit.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Lilli - 17.07.2014 09:55:19
Minulla itselläni on itäkartta, länsipuolelle jäävät vain 5. huoneessa sijaitsevat Mars ja Neptunus.

Jos lyhyesti kuvailisin itseäni, niin minua on kannustettu melko pienestä pitäen sekä itsenäisyyteen että menestykseen. Itsellä ei välttämättä ole ollut kovinkaan kummoista kunnianhimoa, mutta erityisesti äiti on ladannut lapsiin melkoisia odotuksia. Vaikka minulla on ollut joskus itsetunto-ongelmia ja masennustakin, olen silti ollut tietyllä tapaa hyvin itsevarma siitä, että jos johonkin ryhdyn, niin onnistun kyllä tavoitteissani.

Lapsuudessa ei ole tarvinnut hyysätä erityisesti ketään, eikä myöskään uhrautua kenenkään puolesta. En ole myöskään aikuisiällä tehnyt kovin suuria uhrauksia esim. rakkauden takia ja vaikka jotkut miesystävät ovat odottaneet minun olevan sellainen hoivaava emotyyppi, niin en vain ole sellainen. Minun on vaikea kuvitella, että hyppäisin tyhjyyteen miehen takia, minä tarvitsen omat juttuni enkä jaksa elää ainakaan kovin pitkään vain jonkun toisen ehdoilla. Olen kuitenkin kiinnostunut muista ihmisistä, haluan oppia tuntemaan heidät hyvin, eikä minulla ole vaikeuksia huomioida muita silloin, kun siihen on tarve. Ystävyyssuhteeni ovat olleet rakkaussuhteita antoisampia.Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: taiska - 17.07.2014 10:36:18
Minä olen siis pohjoinen/länsi ihminen  :)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ave^^ - 17.07.2014 11:45:58
Eilen illalla käväisin lukemassa nuo gheden kokoamat ajatukset, ja yöllä pohdiskelin niitä. Mieheni siis on tuo D-tapaus, painottuneet 1. ja 4. neljännekset. Hänellä on todella vahvan tuntuinen ja vankkumaton oma persoona ja käsitys itsestään, mutta monesti sen sijaan, että hän yhtä vankkumattomasti ja riippumattomasti ilmaisisi tätä minuuttaan (2. neljännes), hän arvioi ja miettii miten hänen tekemisensä mahdollisesti tulkitaan (4. neljännes). En saa esimerkiksi millään häntä tekemään netissä joitakin leikkimielisiä testejä netissä, koska hänen pitää tarkkaan miettiä mitä vastaa, että mitä minä analysoin niistä hänen vastauksistaan.  :D En edes ole sellainen nainen, joka ylianalysoi jotakin leikkimielisiä testejä (vaikka joskus voin vaikuttaakin siltä  ::)).

Joten, jos 2. neljänneksen ilmaisun ajattelee olevan riippumatonta minuuden ilmaisua ja 4. neljänneksen ilmaisun halutunlaisen kuvan luomista itsestään, tämä myös valottaa sitä, miten 12.huone liittyy asiaan. 12.huone, kalat ja neptunus ovat niitä illuusion luojia. 10.huoneessa luodaan julkinen kuva itsestä, 11.huoneessa sosiaalinen kuva itsesta ja 12.huoneessa sukelletaan illuusioon niin pitkälle, ettei ole olemassa enää mitään "aitoa" minuutta, vaan mukaudutaan jokaisen tilanteen mukaan.

Itsehän olen tuo F-tapaus, eli 3. ja 4. neljännekset painottuneet. Kieltämättä minua kiinnostaa kysymykset siitä, missä määrin on olemassa jotakin "aitoa" minuutta ja missä määrin jokainen sosiaalinen rooli yhtä aito osa itse, sekä siitä, mihin asti ihminen lopulta määrittyy sen kautta, miten hänet tulkitaan. Vaikka kokisi olevansa jotakin, mutta kukaan muu ei jaa tätä käsitystä, on vaikea päästä toteuttamaan sitä, koska sinuun ei suhtauduta niin. Sosiaaliset puolet kuuluvat ihmisen elämään biologiseltakin pohjalta, jolloin asioiden määrittyminen kulkee aina myös sitä kautta. Kukaan ei jossain koskaan yksin päätä, että olen tälläinen, vaan omakin käsitys on jo värittynyt sosiaalisilla merkityksillä. Nämä kysymykset pohdituttavat. Yhteiskunnalliset asiat, kuten politiikka, ovat myös aina kiinnostaneet.

Helposti tämä tulkinta ajautuu myös siihen, että planeettojen painottumisen alue olisi jotenkin helppo toteuttaa, mutta eihän se siitä mitään sano. Jos siellä esimerkiksi saturnusta ja plutoa on, niin toteuttaminen ei välttämättä niin helppoa ole. Se vain kertoo mikä alue on merkityksellinen elämässä. Itselläni sosiaalisten asioiden toteuttamiset eivät todellakaan ole olleet helppoja, mutta jollain tapaa ne ovat kyllä merkittävässä asemassa elämässäni.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ave^^ - 17.07.2014 12:57:56
Haeskelin tässä julkkiksia, joilla olisi samanlaiset planeetta-asetelmat kuin itselläni (löysinkin yhden, jolla aika samantyyppinen kartta kokonaisuudessaan kuin mulla, mutta ei siitä tässä sen enempää). Huomasin, että tuota 3. ja 4. neljänneksen painottumista löytyi kuningasperheiden lapsilta. En suurempaa otosta jaksanut tässä kaivaa, mutta käy järkeen, heillä on syntyessään jo julkinen elämä.

Jostain syystä tällä aurinko jousimies - nouseva kalat yhdistelmällä pompauti noita kuningasperheen lapsia, mutta en tosiaan suurempaa otosta kaivellut esille, joten voi olla myös sattumaa.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 17.07.2014 20:26:10

Helposti tämä tulkinta ajautuu myös siihen, että planeettojen painottumisen alue olisi jotenkin helppo toteuttaa, mutta eihän se siitä mitään sano. Jos siellä esimerkiksi saturnusta ja plutoa on, niin toteuttaminen ei välttämättä niin helppoa ole. Se vain kertoo mikä alue on merkityksellinen elämässä. Itselläni sosiaalisten asioiden toteuttamiset eivät todellakaan ole olleet helppoja, mutta jollain tapaa ne ovat kyllä merkittävässä asemassa elämässäni.

Hyvä huomio. Varmaan myös aspekteillakin on oma roolinsa tuossa asiassa. Luulisin, että omalla kohdallani vaikein alue on sitten 2.neljännes, josta löytyvät Aurinko-Pluto -yhtymä 4.huoneesta sekä Saturnus, Uranus ja Neptunus 5.huoneesta. Eli tämän tulkinnan mukaan minun olisi kai sitten hankalinta hallita persoonallista ilmaisuani...varmaan tullut sekin selväksi täällä foorumilla, eheh? ???

Mutta toisaalta mulla nyt on nuo kaikki neljännekset valtavan paineen keskellä muutenkin johtuen kartaltani löytyvästä suuresta rististä.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 17.07.2014 22:31:55
Ja lisäksi kannattaa vielä huomioida transiititkin noissa neljänneksissä (onko oikein taivutettu?). Esim. omalla kohdallani Pluto on edennyt "vasta" tuonne 5.huoneeseen, jossa se on tällä hetkellä yhtymässä Vertexiin (13 astetta kauriissa). Kohtalonomaisia tapahtumia on kyllä tullut eteeni paljonkin viime aikoina. Uranus ja Neptunus ovat taas tällä hetkellä kartallani tuolla sosiaalisen identiteetin neljänneksessä ja Saturnus on lymyillyt jo jonkin aikaa 4.huoneessa.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Suomityttö - 17.07.2014 23:28:14

Hyvin sulla kirjoittaminen sujuu, Ghede. Sujuvaa ilmaisua.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 18.07.2014 17:50:49
Kiitos Suomityttö. :)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: t.touhula - 22.07.2014 12:38:29
Voi Lilli! Sun teksti noista ilmansuuntien selostuksista päsähti päin näköä, oon ihan huuruissa! Ei lainkaan paha.
Oon miettiny miks tuttavat yrittää puskee mua jok'ikiseen vaaliin ehdolle - itse tahtoisin olla hiukan aikaa sivussa kaikesta vilskeestä. Kai kuitenkin on todettava ett' tulkintojesi seuraten olen enemmän sosiaalinen eläin ja syntymävalmis poliitikko kuin naisen rooliin perinteisesti istuva.
Kummallista.  :crazy2: No. Enhän minä kohdullani koskaan ajattele.  :smitten:

Hyvät tekstit ootte nostaneet esille.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: t.touhula - 22.07.2014 12:40:20
Ja lisäksi kannattaa vielä huomioida transiititkin noissa neljänneksissä (onko oikein taivutettu?). Esim. omalla kohdallani Pluto on edennyt "vasta" tuonne 5.huoneeseen, jossa se on tällä hetkellä yhtymässä Vertexiin (13 astetta kauriissa). Kohtalonomaisia tapahtumia on kyllä tullut eteeni paljonkin viime aikoina. Uranus ja Neptunus ovat taas tällä hetkellä kartallani tuolla sosiaalisen identiteetin neljänneksessä ja Saturnus on lymyillyt jo jonkin aikaa 4.huoneessa.
Taidan olla sun ex-vanhempi, kun mulla on  :ceres: samoissa asteissa, nyt en kyllä muista sideerisellä vai perinteisellä kartalla.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ave^^ - 23.07.2014 10:34:55
Jatketaan nyt pohtimista, kun taas on noussut tätä astrologistakin pohdintaa (kivaa  :D). Kokosin tästä käsitellystä näkökulmasta ajatuksia huoneiden avainmerkityksistä:

HENKILÖKOHTAINEN IDENTITEETTI
1.huone - Minkälaisena itseni koen? Miten tapani katsoa maailmaa muokkaa sitä mitä olen? Miten fyysinen olemukseni kuvaa minua?
2.huone - Mitä voimavaroja minulla on ja miten ne määrittävät minua? Miten omaisuuteni määrittää minua?
3.huone - Mitä voimavaroja ihmissuhteeni ovat minulle antaneet? Millä tavalla ympärilläni olevat ihmiset määrittävät minua?

HENKILÖKOHTAINEN ILMAISU
4.huone - Miten toteutan itseäni läheisteni seurassa ja hyväksi? Miten ilmaisen itseäni tutussa ympäristössä?
5.huone - Miten toteutan itseäni ja olen luova? Miten energiani välittyy uutta luovaan toimintaan?
6.huone - Miten toteutan itseäni yhteiskunnan ja muiden hyväksi? Miten ilmaisen itseäni vieraammissa ympäristöissä?

SOSIAALINEN IDENTITEETTI
7.huone - Miten määritän itseäni peilaamalla muiden ihmisten kautta? Miten se, miten minut nähdään, määrittää minua?
8.huone - Mikä minussa on julkista ja mikä salaista? Mikä muissa ihmisissä on julkista ja mikä salaista? Voinko omistaa toisen tai voiko minut omistaa?
9.huone - Miten yhteinen aate määrittelee minua? Miten yhteys muihin ihmisiin (esim. keskustelu) laajentaa minua?

SOSIAALINEN ILMAISU
10.huone - Minkälaisen kuvan annan itsestäni julkisesti? Miten olen osa yhteiskuntaa, miten vaikutan siellä?
11.huone - Minkälaisen kuvan annan itsestäni ihmissuhteissani? Miten olen osa yhteisöjä, miten vaikutan siellä?
12.huone - Millä tavoin olen yhtä muiden ihmisten kanssa? Millä tavoin ilmaisuni muodostuu muista tarttumalla?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 23.07.2014 22:33:12
Ja lisäksi kannattaa vielä huomioida transiititkin noissa neljänneksissä (onko oikein taivutettu?). Esim. omalla kohdallani Pluto on edennyt "vasta" tuonne 5.huoneeseen, jossa se on tällä hetkellä yhtymässä Vertexiin (13 astetta kauriissa). Kohtalonomaisia tapahtumia on kyllä tullut eteeni paljonkin viime aikoina. Uranus ja Neptunus ovat taas tällä hetkellä kartallani tuolla sosiaalisen identiteetin neljänneksessä ja Saturnus on lymyillyt jo jonkin aikaa 4.huoneessa.
Taidan olla sun ex-vanhempi, kun mulla on  :ceres: samoissa asteissa, nyt en kyllä muista sideerisellä vai perinteisellä kartalla.

No, voihan sekin tietysti olla mahdollista, heh. :coolsmiley:


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 23.07.2014 22:39:41
Jatketaan nyt pohtimista, kun taas on noussut tätä astrologistakin pohdintaa (kivaa  :D). Kokosin tästä käsitellystä näkökulmasta ajatuksia huoneiden avainmerkityksistä:

HENKILÖKOHTAINEN IDENTITEETTI
1.huone - Minkälaisena itseni koen? Miten tapani katsoa maailmaa muokkaa sitä mitä olen? Miten fyysinen olemukseni kuvaa minua?
2.huone - Mitä voimavaroja minulla on ja miten ne määrittävät minua? Miten omaisuuteni määrittää minua?
3.huone - Mitä voimavaroja ihmissuhteeni ovat minulle antaneet? Millä tavalla ympärilläni olevat ihmiset määrittävät minua?

HENKILÖKOHTAINEN ILMAISU
4.huone - Miten toteutan itseäni läheisteni seurassa ja hyväksi? Miten ilmaisen itseäni tutussa ympäristössä?
5.huone - Miten toteutan itseäni ja olen luova? Miten energiani välittyy uutta luovaan toimintaan?
6.huone - Miten toteutan itseäni yhteiskunnan ja muiden hyväksi? Miten ilmaisen itseäni vieraammissa ympäristöissä?

SOSIAALINEN IDENTITEETTI
7.huone - Miten määritän itseäni peilaamalla muiden ihmisten kautta? Miten se, miten minut nähdään, määrittää minua?
8.huone - Mikä minussa on julkista ja mikä salaista? Mikä muissa ihmisissä on julkista ja mikä salaista? Voinko omistaa toisen tai voiko minut omistaa?
9.huone - Miten yhteinen aate määrittelee minua? Miten yhteys muihin ihmisiin (esim. keskustelu) laajentaa minua?

SOSIAALINEN ILMAISU
10.huone - Minkälaisen kuvan annan itsestäni julkisesti? Miten olen osa yhteiskuntaa, miten vaikutan siellä?
11.huone - Minkälaisen kuvan annan itsestäni ihmissuhteissani? Miten olen osa yhteisöjä, miten vaikutan siellä?
12.huone - Millä tavoin olen yhtä muiden ihmisten kanssa? Millä tavoin ilmaisuni muodostuu muista tarttumalla?

Mielenkiintoista pohdintaa. Hyvin ja oivaltavasti olet osannut avata noita huoneiden yksilöllisiä teemoja analyysissäsi. Kiitos vaivannäöstä, Ave. :)


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ave^^ - 28.07.2014 17:38:27
Tuolla törkeys-ketjussa nousi aiheeksi, miten törkeydellä menestyy. Asiassa on varmasti vaikutusta tällä länsimaisella yksilökeskeisellä kulttuurilla, jossa jokainen on vastuussa vain itsestään, muiden ongelmat ovat muiden ongelmia. Tulin miettineeksi, että miten paljon tämä liittyy näihin kartan painotuksiin. Ylä- ja/tai länsipainotteinen ihminen kokisi olonsa kotoisammaksi yhteisöllisissä kulttuureissa, kun taas ala- ja/tai itäpainotteinen kokisi saman yksilöllisissä kulttuureissa?

Tänne länsimaihin syntyneenä ajattelen hieman kammoksuen tilannetta, jossa esimerkiksi suku määrittelisi mitä saan tehdä ja mitä en. Silti huomaan usein kaipaavani enemmän solidaarisuutta. Jos yhteisössämme voidaan huonosti, se voisi olla enemmän koko yhteisön asia, sen sijaan että huonosti voivat henkilöt ovat itse aiheuttaneet itselleen huonot tuntemuksensa ja elämäntilanteensa.

[aatepaasausvaroitus ;)] Huonosti voiva ihminen jätetään yksin, kun hänelle sanotaan, että olet itse tämän aiheuttanut, kehitä itseäsi, luonnettasi, itsetuntemustasi, tunteidesi hallintaa, niin voit jälleen olla osa yhteisöämme. Asioihin pitää löytyä yksi tai muutama syyllinen, jotka voidaan eristää, ja tämän jälkeen loppuyhteisö tuntee olonsa syyttömäksi (tosin itselläni ei kauheasti kokemusta ole yhteisöllisistä kulttuureista, että pääteekö tälläinen toiminta sielläkin).

Sen sijaan pahoinvointi voitaisiin ottaa olemassaolevana asiana, jolle ei ole yhtä yksittäistä syypäätä, vaan jokainen voisi miettiä voisiko jotenkin auttaa tilannetta. Ihmisten tunteet ja olot voitaisiin kohdata sen sijaan että etsittäisiin syyllistä (joka päättelyketjun jälkeen on henkilö itse). Ymmärrän kyllä senkin näkökulman, että esimerkiksi työnantajana ei viitsi hyväntekeväisyydestä palkata ihmisiä, jotka eivät ota työntekoa tosissaan. Miten tämä ratkaistaan, ei mitenkään yksinkertaisesti. Mutta todella hurjaa on se määrä, mitä nykyään kohtaa ajatuksia siihen suuntaan, että tämä yksinkertaisesti on vain ja ainoastaan työntekijän oma vika. Hänen pitäisi kehittää itsestään parempi ihminen, ja jos se ei onnistu, niin voi voi. Yhteiskunnan ei tarvitse ottaa osaa tai vastuuta siitä, että tälläinen ilmiö on olemassa, koska eihän se minun vika ole jos joku on niin herkkä ettei kestä sitä mitä minä olen tai mitä maailma on. Mikään mikä ei ole "oma vika" ei ole niin merkityksellistä, että voisin muuttaa omia asenteitani tai käyttäytymistäni, että jolla kulla herkemmälläkin olisi mukava olla. [aatepaasaus päättyy]


Kaipaan siis aina välillä jotakin yhteisöllisyyttä, ymmärrystä siitä, että olemme kaikki osa samaa yhteisöä tai laajemmin todellisuutta, jossa vaikutamme kaikkeen. (Tämä tosin voi tulla myös kaloista.) Pidän silti myös yksilön oikeuksista, vapaudesta, riippumattomuudesta, ettei aina tarvitsisi miettiä sitä miten siihen kaikkeen vaikuttaa, vaan voisi olla mitä itse haluaa olla. Siinäpä dilemma.. :P :D


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 28.07.2014 22:09:26

Tänne länsimaihin syntyneenä ajattelen hieman kammoksuen tilannetta, jossa esimerkiksi suku määrittelisi mitä saan tehdä ja mitä en.

Järkevää pohdintaa taas sinulta Ave, mutta tuo lainattu kohta jäi erityisesti mieleeni. Valitettavasti tuotakin ilmiötä esiintyy kyllä ihan täällä länsimaissakin. Omakohtaisiakin kokemuksia löytyy.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Suomityttö - 28.07.2014 22:33:40

Samat sanat Ghede! Kyllä täällä kotimaassa löytyy sukulaisia ja miehenkin sukua, jotka haluavat määrätä mitä saa tehdä ja miten pitää ajatella!
Ja tuttavilla ihan samaa. Niistä määräyksistä sitten purnataan ja tavatessa jutellaan.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Ave^^ - 05.08.2014 09:22:53
Aivan totta! Voisiko olla, että kartan painotukset vaikuttavat siihen, onko taipumusta odottaa muiltakin suvun sääntöjen mukaan elämistä? Toisaalta länsimaisessa kulttuurissa tätä on helpompi kritisoida ja olla noudattamatta, kuin siellä missä se on ehdoton sääntö.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: t.touhula - 07.08.2014 12:27:31
Eräässä harrastuspiirissä on noita paasaajia vaikka kuinka h*lv*tisti. Eräskin mummo puuttuu toisten tekemisiin ja sanomisiin ja odottaa tasapäisyyttä. Eilenkin eräässä hetkessä hän vaati kaikkien huomioimista tasapuolisesti. Osoitti sanansa minulle. Hetken päästä kuitenkin hän itse toimi omia odotuksiaan vastaan. Kehoitin häntä ryhtymään ylijumalaksi, kun ei koe odotustensa koskevan itseään. Ja mummo oli haljeta mekkonsa saumoista, kun tajusi itsekin mitä oli tehnyt. Toiset paikalla olijat ratkesimme raikuvaan nauruun, joten mummon ei auttanut kuin poistua paikalta.

Surullista, kun yhäkin on niitä, joiden mielestä tämänkin ajan ihmisten tulisi noudattaa Mooseksen ajan sääntöjä.
Kuitenkaan heidän oma selkänsä ei taivu niihin sääntöihin.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 04.10.2014 20:34:39
Mitähän se mahtaa tarkoittaa noin tulkinnallisesti, kun sellaiset huoneet jotka luonnollisesti ovat keskenään kolmiossa tekevätkin neliötä toisilleen? Esim. itselläni näin on laita 5. ja 9.huoneen välillä. Mars tekee neliötä 9.huoneesta 5.huoneessa sijaitsevalle Saturnukselle ja Uranukselle.

Tapahtuuko tuota ilmiötä jotenkin enemmän näillä leveysasteilla? Normaalisti kun mielestäni näkee useammin, että 5.huoneen planeetat tekevät neliötä esim. 8.huoneen planeetoille eikä 9.huoneelle. En ole löytänyt mistään informaatiota tähän juttuun liittyen.

Sama myös toistuu kartallani esim. 3.huoneen kohdalla josta venus neliöi saturnusta, vaikka näiden huoneiden olettaisi olevan sekstiilissä keskenään?


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: t.touhula - 06.10.2014 12:47:11
Voi pusi pusi sua ghede!

Taas tuot esille minuakin koskevaa pohdittavaa. Palaan asiaan, kun eräs reissu on tekaistu, ellen sitten peru koko reissua.
Pitää pohtia. On sillai fifty-sixty tilanne, kannattais lähtee, mut asiat vaatii toista.

Oiskohan kerrankin itsekäs... njaah...


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: ghede - 06.10.2014 22:56:42
No sepä hyvä! :-* Siis jos kyseinen aihe kosketti. Kerropa sitten jotain omia pohdintojasi, jos jotakin joskus mieleen juolahtaa.. ::)

Kannattaa reissata. Se tekee usein hyvää pakaralihaksille ja miksei aivoillekin, paitsi tietenkin jos anoppi on mukana.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: t.touhula - 10.10.2014 11:27:54
Ei mun anoppi enää eläny, kun hurahdin gentlemanniin. Ja gentlemannikin kuoli jo aikaa.

Matka jäi tekemättä. Piti hoitaa yhteiskunnallisia asioita. Matka ois ollu vaan muutaman kymmenen hengen kanssa.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: downtempo - 25.04.2015 00:47:32
Tuplahuoneet ja muut sekaset kartat...

sorry, jos muualla on jo puhetta, toi haku ei oo parhain mahdollinen...

Käyttäen joko placidusta, kochia, porphyryä, tai tasahuonejärjestelmää,
niin siltikin tulee ongelma, koskien ascendenttiä, 1. huonetta ja 12. huonetta.
Nousumerkki selkeästi on neitsyt, mutta 1. huone on selkeästi vaa'an oma. Kärki taas on neitsyt.
12. huone on selkeästi neitsyt, ja myös kärki osuu neitsyeen.

asc on siis 27 astetta neitsyttä, eli ihan sen loppupuolella.
Niin saan myös vaaka-piirteitä vahvasti nousumerkkiini.
Ja yeah, ainahan se niin menee, että jos joku merkki osuu "rajoille" niin saa molempien vaikutuksia,
mutta ongelma tässä on se, että miten ne rajat tässä vedetään?

Myös placiduksen heittämä kärki 2. huoneen vaakaan sopii myös itseeni hyvin.

Toisaalta olen soveltanut koko karttaani siten, että olen lukenut nousu vaakojen huonejärjestelmien tulkintoja,
sekä nousu neitsyen. Molemmissa sovellettavaa ja sisällyttettävää. Eli sinänsä mitkä tahansa "valmis tulkinnat"
ovat räätälöity sellaisille, missä on selkeästi tietyt akselit ja laadut?
Jotkut tulkinnat nousu neitsyeistä, koko kartan perusteella, meni jotenkin "ohi".

Mitenkäs jos jollain olisin nousumerkki 29 asteessa jotain merkkiä?
niin eihän sitäkään voi tulkita täysin sen merkin perusteella vaan koko huonejärjestely menee uuskiksi.Toisaalta tässä vaiheessa ymmärrän, miksi jotkut astrologit hylkäävät kokonaan huonejärjestelmät.
Ne menee sekaisin joissain tapauksissa. Mutta toisaalta ymmärrän sen, että huoneet tuovat alueita esiin.
harmi kun tuohon ei ole mitään yksiselitteistä kaavaa. Eli jos joillain menee huonejaottelut sekaisin, niin
tulkintojen osalta saa olla tarkkana. Myös, että jos on tuplahuoneita, niin löytyy myös näitä "komeromerkkejä",
siitä olikin jo keskustelua jossain...

Niin, en ihmettele jos jotkut tulkinnat saattaa mennä plörinäksi, juuri tuon huonejärjestelmän vuoksi.


TUPLAHUONEET:

Lainaus
Same sign on 1st and 2nd house cusps: gives us the power of personality: make your personality an asset, use your personal power to produce value.

Same sign on 2nd and 3rd house cusps: gives us the power of productivity: acquire new skills, new information, new associations and communicate your values.

Same sign on 3rd and 4th house cusps: gives us the power of knowledge: use information in emotionally gratifying ways, not just collecting info for the sake of it, but finding what info allows you to make your base secure.

Same sign on 4th and 5th house cusps: gives us emotional power: use your past experiences, your inheritance, and emotional strength, to be creative. Express your emotional power.

Same sign on 5th and 6th house cusps: gives us the power of creativity: use your creativity in a productive enterprise, use your talents in your work. Have fun and express yourself at work.

Same sign on 6th and 7th house cusps: gives us the power of daily management: work in partnership.

Same sign on 7th and 8th house cusps: gives us people power: use your ability to attract relationships in order to find opportunity to regenerate. Learn to do the work involved in actually maintaining the relationship.

Same sign on 8th and 9th house cusps: gives us the power of regeneration: use your experience of the process of death and rebirth to develop a philosophy embracing the meaning of that experience.

Same sign on 9th and 10th house cusps: gives us the power of convictions: act on your convictions, stand for them in the public eye. Build your career on your principles.

Same sign on 10th and 11th house cusps: gives us the power of influence: use your earned social position for a social cause which can benefit from your professional skills.

Same sign on 11th and 12th house cusps: gives us group power: become aware that group work for social change can bring about healing on a larger scale. Move on from involvement to compassion.

Same sign on 12th and 1st house cusps: gives us power of the past? of inner life? of karma?: perhaps some karmic mission was left unfinished. Unconscious energy is projected outwards. Bring it out and show others how to live in accordance to one's inner life.


Lainaus
The Signs Duplicated

Aries – Libra Duplicated

Taking direct action will come easily, especially in the areas of life governed by the Houses with Aries on the cusps. There is a strong ability to socialize and cooperate in the areas of life governed by the Houses with libra on the cusps.

Taurus – Scorpio Duplicated

Stability, persistence, practicality, and accumulation of resources and values come easily in the areas of life governed by the Houses with Taurus on the cusps. In the areas of life governed by the Houses with Scorpio on the cusps power can be accumulated, and there is a strong ability to influence the value of others.

Gemini – Sagittarius Duplicated

There are often strong skills in communication and being detail-orientated in the areas of life governed by the Houses with Gemini on the cusps. It’s easy to achieve a broad understanding and find a personal philosophy in the areas of life governed by the Houses with Sagittarius on the cusps.

Cancer – Capricorn Duplicated

There is a strong sense of feeling at home and secure in the areas of life governed by the Houses with Cancer on the cusps. In the areas of life governed by the Houses with Capricorn on the cusps, building and organizing comes naturally and skillfully.

Leo – Aquarius Duplicated

This implies a love of being on stage in the areas of life governed by the Houses with Leo on the cusps. On the other hand, we like to destroy the stage and create a new model in the areas of life governed by the Houses with Aquarius on the cusps.

Virgo – Pisces Duplicated

There is a high level of criticism and business in the areas of life governed by the Houses with Virgo on the cusps. Imagination, instincts, and sympathy can all be used in the areas of life governed by the Houses with Pisces on the cusps.

The Houses Duplicated

First & Second – Seventh & Eighth Houses Duplicated

Personality can be asset, to produce value. Ability to attract relationships, which can be used to find opportunity to grow. However, they will need to learn how to do the work required to maintain the relationship.

Second & Third – Eighth & Ninth Houses Duplicated

There is a strong ability to acquire new skills, information, and associations, along with communicating values. Experiences with death and rebirth allow them to develop a philosophy in embracing what said experiences mean.

Third & Fourth – Ninth & Tenth Houses Duplicated

The ability to use information in emotionally gratifying ways, rather than just collecting information for the sake of it – finding which information allows for a secure base. Strong knack for acting on convictions, and standing for them in the public eye; building a career on personal principles.

Fourth & Fifth – Tenth & Eleventh Houses Duplicated

Past experiences allow for creative expression and emotional power. There is a desire to use social position for humanitarian causes.

Fifth & Sixth – Eleventh & Twelfth Houses Duplicated

Work and creativity become intertwined, a career is chosen based on the ability to have fun and express themselves at work. There is an capacity to be aware of group work for social change, which can bring healing on a wide scale.

Sixth & Seventh – Twelfth & First Houses Duplicated

The partner is often seen as an asset. Forming relationships with coworkers comes easily. Unconscious energy is often projected outwards, which can show others how to live in accordance to their inner world. "


http://www.bobmarksastrologer.com/duplicated_signs.htm

http://www.bobmarksastrologer.com/Intercepted_signs.htm


Tuon perustella olisin:

" Sixth and Seventh Houses, Twelfth and First Houses: With the houses of work and marriage linked, you could be married to your work, or you could work with your marriage partner. The 12th house deals with everything hidden and mysterious, so it’s no surprise to find that illusionist David Copperfield has the same sign on both his 12th and 1st houses. "

David Copperfieldillä on samassa asteessa nousumerkki. Olenkin havannoinut, että tuleva kumppanini löytyisi töistä, ja onkin ollut ehdokkaita. Tai jos ei miellytä kukaan, niin luultavasti olen työhöni rakastunut  :2funny:
Ehdottomasti se, että täytyy löytää rakkaus töihin, tai intohimo töihin, tai tekemiseen, sitä kautta löydän itseni ja sitä kautta ilmaantuu ihmisiä.

Tuntuu et joku on läiskässyt kaks karttaa päällekkäin itelleni, ja ollu huolimaton, ja vähän lipsauttanu kalvoo liikaa eteenpäin.  :buck2:

Mutta! tsiisus kuinka joillain huonejärjestelmien kanssa on vielä isompia ongelmia, eli täytyy ottaa järeemmät aseet, ja mikrsoskoopit kehiin...Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: mouru - 26.04.2015 14:24:55
Downtempo,mielenkiintoista! Itsellä asc 27 :leijona: ja myös 12.huoneen kärki  :leijona: . Huomaan neitsyen vaikuruksen. Mulla 5 astettaneitsyttä vielä  :khiron:  :aspect_opp:  :kuu:  :aspect_con:  :saturnus:  minkä merkitys on vihdoin alkanu valjeta :)

"Same sign on 12th and 1st house cusps: gives us power of the past? of inner life? of karma?: perhaps some karmic mission was left unfinished. Unconscious energy is projected outwards. Bring it out and show others how to live in accordance to one's inner life."


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: downtempo - 05.05.2015 01:48:21
Jepa jep...

tulkintakysymyksiä, kuinka haluaa kaivella kaikkea.

Mutta toisaalta, tottahan se on, että mistä vinkkelistä katsoo karttaansa, millä menetelmällä tahansa, niin
jokainen löytää omansa kokeilemalla ja soveltamalla...
Ehkä neitsyt-kaksos + muutenkin merkuriuspainotteiselle menee nämä tutkimusmatkailuksi...  :angel:
Jokainen yksityiskohta täytyy selvittää ja tehdä tilastoja, koska mikään ei ole tämmöiselle hullumpaa kuin vetää mutkat suoriks?  ;)Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: downtempo - 29.05.2015 23:33:15
Vielä palaten näihin huonejärjestelmiin, varsinkin kaikkien viimeisiä astelukuja koskeviin nousumerkkeihin/ascendentteihin.
Tai muillekkin, keillä oma nousumerkki osuu jonnekkin sinne keskelle...

Sitä kautta muodostuu oma huonejärjestelmä, niin sillä tälle osastolle näitä tässä laittelen...

Elbert Waden sivuilla on paljon informaatiota, koskien eri nousumerkkien jaotteluista astelukujen perusteella. Ne on jaoteltu 3. osaan perustuen astelukuihin.

Suoraa linkkiä sinne ei ole, mutta tätä kautta löytää:
http://www.elbertwade.com/page87.html

Kohdasta "Learn about all 12 Rising Signs and Decans:"
tai sitten kirjottaa googleen oman nousumerkin ja perään decan ja sitä kautta löytää suoralinkin...

Se menee vähän samalla periaatteella, miten esim aurinkomerkit voidaan jaotella decaanien mukaan, eli niissäkin jaotellaan 3. osaan.
http://www.horoscopeswithin.com/decans.php


Kun itsellä on 27' astetta neitsyt nousumerkki, niin se on 3. asteen neitsyt, (20.00 - 30.00 degrees) eli olen Härän vaikutuksen alainen, eli venus, hallitsee. Vaikka siis täytyy ottaa huomioon kokonaisuutena, että neitsyen hallitsija on merkurius, tottakai, mutta olen myöhäinen nousu neitsyt, niin saan härän piirteitä, eli periaatteessa venus on myös halltsija. Mikä oikeastaan mätsääkin hyvin omaan karttaani, koska olen härkäpainotteinen, ja myös erittäin olennaisena venus, mikä edustaa MC:täni yhtymällä siihen. Eli ottamalla huomioon härkäplaneettani (mitkä on muutenkin korostuneita kartallani ) plus nousuneitsyen niin saan ne kanavoitua edustamaan venustani, käyttäen näitä hyödykseni. Eli kartan kukkurana on se venus lopulta.


1. asteen nousu neitsyen hallitsija on merkurius (neitsyt-ei kaksonen), eli saa tuplavaikutksen merkuriuksesta, koska tietty edustaa sitä alkupäätä.
2. asteen nousu neitsyen hallitsija on saturnus, eli sivulaisena on kauriin piirteet
3. asteen nousu neitsyen hallitsija on venus (härkä-ei vaaka), eli sivulaisena on härän piirteet


Jos oma nousumerkki edustaa viimeisimpiä astelukuja, niin silloin 1. huone on selkeästi erimerkkiä,
eli toisaalta sen 1. huoneen piirteet omaksuu itsessään, mutta niitä ei jotenkin osaa ilmentää itsessään. Tietää että ne on siellä,
mutta jotenkin ei vaan "yletä sinne saakka". Eli sinänsä se oma nousumerkki on se mikä hallitsee aina. Oli se sitten vaikka 29' astetta mitä tahansa merkkiä. Merkki on melkein lopuillaan, eli melkein saanut 30 asteen merkityksen, eli tietää mitä siihen kuuluu, "been there done that" niin se yrittää jo kurkotella seuraavaan, mutta ei pääse sinne saakka. Vaikka haluaisi. Sama pätee muihinkin akseleihin, sekä planeettoihin.

Silloin tuo 1. huoneen merkki jää vähän mysteeriksi. ja vastapainoksi 7. huone.  Synastriassa sen näkee paremmin, jos jonkun persoonallinen planeetta osuu 1. huoneeseen tässä tapauksessa, varsinkin venus, niin silloin saattaa tulla tunne, että toinen ihminen näkee itsessään "vääriä piirteitä", mitä ei omaksu itsessään. Esim. Kun mulla on 1. huone vaa'assa, niin tuttavalla osui sen vaaka venus omaan 1. huoneeseeni, Ihan lähelle askendenttiani, mutta kuitekin vaa'an puolelle, niin se näki mut erilaisena miten itseni koin. Näki sellaisia piirteitä itsessäni, mitä en tiedosta ollenkaan, mitä en edes ilmennä mitenkään. Hämmentävää.  ::)
Ehkä myös avaa asioita, mitä on ollut piilossa. Mistä sitä tietää... Ne on siellä tietämättäni...?
Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: mouru - 30.05.2015 10:05:07
Mun nousumerkkiä 27 leijonassa hallitsee mars  8) mars löytyy myös 10h (myös kuunsolmut mukana, noususolmu 4h) tehden tarkkaa oppositiota 4h plutolle ja pidän sitä yhtenä mun elämänoppina, tasapainon löytäminen noiden välille tavallaan. Oon myös syntynyt marsin päivänä.


Otsikko: Vs: huoneet kartalla
Kirjoitti: Marja-Leena - 14.09.2015 15:14:51
1. asteen nousu neitsyen hallitsija on merkurius (neitsyt-ei kaksonen), eli saa tuplavaikutksen merkuriuksesta, koska tietty edustaa sitä alkupäätä.
2. asteen nousu neitsyen hallitsija on saturnus, eli sivulaisena on kauriin piirteet
3. asteen nousu neitsyen hallitsija on venus (härkä-ei vaaka), eli sivulaisena on härän piirteet


 TÄÄHÄN OLI Mielenkiintosta olen  :askendentti: 5, 28  :neitsyt:, eli yllä olevan taulukon mukaan hallitsija on merkurius.. noh tämä merkuriuksen tupla vaikutuksen huomaan!!  :tickedoff: kun samalla kartalla on  :mars: :merkurius:  :venus: :aurinko: kaikki oinaassa! hip hei!