Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: pohjanhelmi - 24.10.2005 12:22:01



Otsikko: Karhut unessa
Kirjoitti: pohjanhelmi - 24.10.2005 12:22:01
Tuli tässä mieleeni, kun aikoinaa puhuimme jo näistä karhu unista, itse näin niitä siihen aikaan kun aloin lapsiani odottelemaan :smitten:,
karhu liittyy usein äidillisyyteen, taas olen alkanut niitä unia näkemään, siitä tämä kirjoitus. :angel:


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 24.10.2005 15:24:48
osaisitko tulkita unta jossa ensin tulee karhun raatelemaksi ja sitten yhtäkkiä onkin karhu omana ystävänä....??!! ???


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Keho - 25.10.2005 10:56:22
Jospa se kertoo myös siitä, miten egomme ensi raateli meitä ja nyt on muunnettu todelliseksi Itsemme energiaksi eli siitähän tulkin jo Ystävä!  :smitten:


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: pohjanhelmi - 26.10.2005 15:59:38
Vastasin tähän jo,mutta vastaukseni oli näköjään hävinnyt, olisko jotain sinun omaan äitisuhteeseen liittyvää tuo unesi.  ::)


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 27.10.2005 15:21:50
Terppa.

Näin itse taannoin unta karhuista. Karhut voivat viitata äidillisiin asioihin. Mutta karhu-unet voivat viitata myös lähipiirissä olevaan vihamieliseen ihmiseen, joka suunnittelee jotain pahaa unennäkijän pään menoksi tai omaa jonkinlaisia pahoja ajatuksia unennäkijästä. Tämä unen karhu voi siis olla ystävä, joka ystävällisyytensä taakse kätkee vihamielisyytensä. Tämä tulkinta oli jossain unikirjassani.

Itse koin karhu-uneni konkreettisesti, kun muutamaa päivää myöhemmin ystäväni sanoi minulle olevansa "uinuva karhu". Aikamoinen yhteensattuma... Lisäksi tiesin varmasti "ystäväni" vahvoista negatiivisista tuntemuksista minua kohtaan, suorastaan murhaavista ajatuksista.


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 27.10.2005 19:37:08
iltaa elektra:)
juu nuori olen:) totta puhuen mä olen toivonut vaikka kuinka monesti että olisin syntynyt pojaks:D jotenkin multa ei vaan luonnistu tää naiseks kehittyminen:)


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 28.10.2005 13:45:57
hei elektra:)
mutta sekin että jos rupeaa tavallaan olemaan vähän enemmän poika niin luulisi että siitä saa jonkinlaisen liikanimen viitaten siihen että on muka transu:/
mutta kyllähän sitä on mukavaa olla nainen vaikka "kehittyminen" painaakin välillä päälle...:)


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ishtar - 28.10.2005 16:00:08
...mielenkiintoista luettavaa...  :o hei tajusin juuri tässä ja nyt tätä kirjoittaessani jotain. meinasin vain kuvailla unta, missä karhu, joka yrittää kotitaloomme sisälle on harvoja toistuvia, ahdistavia unia joita minulla joskus on ollut. kiipeämme aina vinttiin karkuun, ja karhu raapii ovea ja hönkii ikkunan takana... se ei tosin ole muistaakseni ikinä päässyt sisälle... no, kaikki puheet äidistä ja naiseksi kasvamisesta... kun mulla on sellainen mielikuva, että olen pelännyt korkeasaaren karhuja joskus pienenä... mutta ehkä en itse asiassa olekaan. ehkä sekin karhu on ollut unissani. ...tästä tulee nyt pitkä selostus... kun yhden aurapuhdistuksen yhteydessä nimittäin sain kuulla, että joku minulle tärkeä henkilö on kuollut ollessani hyvin pieni, mikä on jättänyt pahan arven... ja vastikään äiti kertoi, että hän puoli vuotta syntymiseni jälkeen masentui aika vakavastikin vissiin (setänsä kuolemisen johdosta)... ja tuossa äsken jotenkin yhdistelin kaikkia asioita, ja mietin, että, niin, jos sillä karhulla onkin tuon kanssa tekemistä - siis äitini, ja hänen surunsa, ja miten se on vaikuttanut kasvamiseeni, ja ...kas, varsinkin sen takia, kun kontio ei ole vieraillut unissani ainakaan kolmeen vuoteen, ja niinä kolmena vuotena suhteeni sekä äitiini että ennen kaikkea itseeni on muuttunut aika lailla...

uh sori purkaus

...ja poikamaisuudesta sun muusta, hei tomberry hei, siihen naisellisuuteen ja naiseksi kasvamiseen mahtuu kyllä vaikka minkä näköistä olemista. ei ole mitään valmista muotoa ja sehän se tässä hauskaa onkin. minulla oli yhdessä vaiheessa myös melko androgyyni kausi meneillään, ja oli ...huvittavaa kun joskus jopa mieheksi luultiin. anna itsellesi tilaa, niin antavat kyllä muutkin...   :-*


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 28.10.2005 17:11:26
:) :) :)


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 28.10.2005 19:22:50
tiedän kirjan ja meillä taitaa olla se tai jollakin tutulla mutta en ole lukenut.. nimestä olen jotenkin saanut päähäni että se on tylsä ja huono kirja ;D heh heh hee.. mä oon ennakkoluulonen :D kuinkas niin?? pitäisikö lukea??  ???


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: pohjanhelmi - 29.10.2005 17:05:50
Hassua muuten mihin karhut unessa voi johtaa, siis puheenaiheet voivat mennä vaikka mihin
;D :angel: :smitten: :'( ::) :coolsmiley: :knuppel2: :D ;) :tickedoff: :smitten:


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 30.10.2005 11:48:32
niinpä, pohjanhelmi:)
 juu mä huomasin ihan saman.. alkaa pikkasen poiketa nää jutut siitä alkuperäsestä aiheesta :) heh:) mulle käy aina niin.... ;D


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 30.10.2005 11:49:51
täytyy kattoo jos jossain vielä törmäis kyseiseen kirjaan, ni lukasis sen sit läpi:)


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 31.10.2005 19:30:19
:) on tää kyl jotenki nii kummallista ku tätä juttuu on riittäny vai kuin paljon tosta pohjanhelmen alotuksesta:) vaihdanpa taas puheenaihetta... *kjeh kjeh* :D mut juu kun yleensä horoskoopeissa sanotaan et mikä merkki sopii minkäkin merkin kans yhteen nii mitä mieltä ootte et pitääkö ne paikkansa??


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Rakkauden valo - 31.10.2005 21:45:52
Karhu on minun voimaeläimeni ja ilmestyy minulle unissa aina kun jotain merkittävää on tapahtumassa tai tapahtunut elämässäni.

Kerran näin unta jossa karhu ilmestyi luokseni tien risteyksessä kun siinä pähkäilin, että mihin suuntaan lähteä. Karhu kehoitti minua seuraamaan sitä ja vakuutti ettei minulla ole mitään hätää, olen aivan turvassa jne. Henkisellä tielläni tapahtui tuolloin mullistuksia ja kehitystä "eteenpäin". Tämä uneni karhu oli kaikkien muiden tapahtumien lisäksi osaltaan ohjaamassa kulkuani.  :)

Toisen unen muistan karhuun liittyen nähneeni sen jälkeen, kun menetin raskausviikolla 20 lapseni. Uneen ilmestyi pentukarhu jota ensin hieman säikähdin ja yritin lähteä karkuun. Pentu alkoi kuitenkin puhumaan sanoen: "Älä pelkää. En tee sinulle mitään pahaa. Olen ystäväsi. Tule, mennään!" Sitten se lähti juosta kirmaamaan niitylle ja minä juoksin iloisena perässä. Pyörimme ja leikimme niityllä jonkin aikaa. Uni oli ihana ja valtavan lohduttava. Herätessäni koin suruni hieman helpottaneen ja tajusin unen olevan viesti siitä, että pikkuisellani oli kaikki hyvin ja että elämä jatkuu. :angel:

P.S. Onneksi minulla nykyisin on 2 tervettä tytärtä.  :smitten:


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Enki - 02.11.2005 09:29:12
Onko karhulle muitakin tulkintoja kuin äidilliset asiat, tai uhkaava henkilö?

Viime yönä näin unta vitivalkoisesta karhusta, joka ei kuitenkaan ollut jääkarhu, vaan "tavallinen" pulleanpyöreä otso. Se hallitsi koko seutua ("metsien kuningas"), ja koin tätä karhua kohtaan pelonsekaista kunnioitusta, ja varoin ärsyttämästä sitä mitenkään. Olin helpottunut, kun se lähti pois. En kerro koko unta, mutta mietin vain karhun valkoista väriä, joka on mesikämmenelle aika epätavallinen.  ::)


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Rakkauden valo - 02.11.2005 23:12:08
Hmm... En tiedä mitä tuo valkoinen karhu mahtanee merkitä. Merkittävä uni jollain tapaa kuitenkin taitaa olla. Intiaaneille valkoinen biisoni on ainakin erittäin pyhä ja merkittävä symboli. En tiedä lieneekö karhun kanssa samanlailla...


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: kamomilla - 05.11.2005 10:49:45
Hei Enki  :),
karhu mielletään naisellisuuden ja äidin symboliksi, kuten jo tässä ketjussa tuli todettuakin. Valkoinen viittaa puhtauteen ja uuden alkuun. Valkoinen väri on syntymättömyys ja itse viattomuus, siten se symboloi myös kuolemaa, tyhjyyttä ja kirkkautta. Musta ja valkoinen ovat vastaparit, ne ovat tunnetilojen ääripäät, syntymä ja kuolema, alku ja loppu, valo ja pimeys jne.

Karhu oli Pohjois-Amerikan kansojen myyteissä inhimillinen, sen uskottiin pystyvän parittelemaan ihmisnaisten kanssa ja synnyttämään ihmislapsia (näin kertoo Hans Biedermann Suuressa Symbolikirjassaan). Koska kuvasit karhuasi "metsän kuninkaaksi" tuli mieleen, olisiko se sittenkin ollut mieluummin maskuliininen kuin feminiininen? Myös muinaisessa Kiinassa karhu oli maskuliinisuuden symboli (voima ja vahvuus).

Unisymboliikassa (jungilaisessa) karhu tulkitaan tiedostamattoman sisältämien vaarallisten aspektien ruumiillistumaksi. Ilmeisesti osaat jo kunnioittaa ja varoa noita puolia itsessäsi, jos karhu ei vahingoittanut sinua?

Ehkä karhu tuli kertomaan sinulle jotakin tärkeää elämään ja kuolemaan liittyvää, ehkä jopa varoittamaan sinua, koska koit pelkoa ja kunnioitusta sitä kohtaan? :)

kamomilla


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Valo - 11.11.2005 11:51:54
Karhunpoika se viime yönä minunkin unessani temmelsi, aluksi se oli isompi karhu ja ikään kuin kutistui pennuksi sitä mukaa kun lakkasin pelkäämästä sitä. Ympäristö oli talvinen peltoaukea, ja kolmistaan mieheni kanssa juoksentelimme sen kanssa hangessa. Tiedä sitten miten tämä liittyy tuohon raskausasiaan, vaavi on kyllä tulollaan ennen vuodenvaihdetta, voisiko tämä olla hänen yhteydenottonsa..?  :smitten:


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: kosmos - 16.11.2005 00:54:43
Terppa.

Näin itse taannoin unta karhuista. Karhut voivat viitata äidillisiin asioihin. Mutta karhu-unet voivat viitata myös lähipiirissä olevaan vihamieliseen ihmiseen, joka suunnittelee jotain pahaa unennäkijän pään menoksi tai omaa jonkinlaisia pahoja ajatuksia unennäkijästä. Tämä unen karhu voi siis olla ystävä, joka ystävällisyytensä taakse kätkee vihamielisyytensä. Tämä tulkinta oli jossain unikirjassani.

Itse koin karhu-uneni konkreettisesti, kun muutamaa päivää myöhemmin ystäväni sanoi minulle olevansa "uinuva karhu". Aikamoinen yhteensattuma... Lisäksi tiesin varmasti "ystäväni" vahvoista negatiivisista tuntemuksista minua kohtaan, suorastaan murhaavista ajatuksista.

Jes! Mun karhu-unet liittyivät erääseen miespuoliseen sukulaiseen ja pelon tunteisiin, joita tuo kyseinen henkilö aiheutti. Olen nähnyt lapsesta saakka enneunia ja iän myötä olen oppinut tulkitsemaan, mitä näkemäni eri asiat tarkoittavat. Esim. kova pakkanen tarkoittaa taloudellisia huolia, sumuinen, pilvinen ja kostea ilma ongelmia eri elämänalueilla, vedessä kahlaaminen todella suuria ongelmia, unessa oleva taivaan väri kertoo minulle tulevan tilanteen; musta taivas kuolemaan johtavaa onnettomuutta, punainen riitoja, auringonpaiste ja hälvenevä ukkosilma paranevaa elämäntilannetta, pilvetön ja aurinkoinen taivas onnellisuutta. Vanhat heinät ladossa, vanhojen, ikävien asioiden esille tulemista. Rotta tai muu jyrsijä varoittaa jostakin ihmisestä. Myös kasassa olevat vanhat vaatteet varoittavat ilkeästä ihmisestä.

Mutta viime keväänä näin isäni kuolemaan liittyvän unen, joka vahvisti käsitystäni siitä, ettei kuolema ole kaiken loppu, vaan uuden alku. Unessa, jonka näin, oli menossa isänpuoleisten sukulaisteni sukujuhlat eräällä vanhalla, isäni sukulaisten omistamalla paikalla. Paikka esiintyi sellaisena, kuin se ehkä joskus oli ollut, tai sellainen mielikuva mulle tuli. Katselin unessa ihmisiä, joita en tuntenut, mutta joiden silti tiesin olevan isäni puoleisia, kuolleita sukulaisia. He seisoivat pitkässä jonossa, mustat vanhanaikaiset vaatteet yllään. Ja taivas ja aurinko olivat niin kirkkaita, että ne häikäisivät silmiä.Tunnelma unessa ei ollut millään tavalla ahdistava tai pelottava.
Unen sukujuhla sekoittui kuitenkin myös nykyaikaan ja siihen, mitä tapahtui, ennen kuin isälläni todettiin syöpä elokuun alussa. Vajaan kuukauden kuluttua hänet saatiin laittaa arkkuun.   
Näin tämän unen siis viime keväänä  ja sen näkemisen jälkeen on kuollut kaksi isäni serkkua ja hänen veljensä vaimo. Sekä nyt vielä kuoli myös mun äidin isän veli.

Olis kiva tietää, toistuuko muilla jokin aihe unessa, jonkin tietyn asian kohdalla.


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: miumiu - 18.11.2005 22:44:04
Huomasin tämän keskustelun myötä, etten pitkään aikaan ole karhu-unia nähnyt, vaikka muutama vuosi sitten näin niitä melko useinkin. Yleensä niissä karhu oli pelottava hahmo, mutta muistan yhden ihanankin unen, jossa ratsastin karhun selässä pitkin öistä metsää.  ::) Se on jäänyt mieleen yhtenä elävimmistä unista joita olen koskaan nähnyt. Tuon unen jälkeen en karhuista sitten unia enää nähnytkään, ehkä se oli merkki siitä että olin päässyt mielessäni sopuun sen asian kanssa mitä karhu sitten edustikaan... Yleensäkin olen huomannut, että eläimet unissa vaihtuvat aina kausittain. Jossain vaiheessa näin paljon unia hevosista, nykyään en niinkään. Ehkä usein unissa toistuva eläin onkin jonkinlainen toteemieläin, tai ainakin sellainen joka liittyy tiettyyn elämänvaiheeseen... ihania ne ainakin on.  :smitten:


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Henja - 21.11.2005 16:06:01
Erittäin kiinnostavaa, oikein hätkähdin kun huomasin tämän otsikon uniosiossa. Karhut ovat ainoa toistuva aihio unissani ja ollut jo 11-vuotta. Unet ovat aina uhkaavia ja aina olen pelännyt niissä karhuja. Kuljen aina metsässä joko talvisessa tai kesäisessä ja pelkään jo valmiiksi näkeväni karhun. Siis joskus en edes näe karhua -kuljen vain pelokkaana ja pelkään näkeväni karhun. Kun ja jos sitten karhun jossain kauempana näen, yritän pötkiä pakoon. Tunnelma unissa on aina aika sama ja tasainen.

grrrr, mielenkiintoista, grrr


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Rakkauden valo - 23.11.2005 21:20:00
Erittäin kiinnostavaa, oikein hätkähdin kun huomasin tämän otsikon uniosiossa. Karhut ovat ainoa toistuva aihio unissani ja ollut jo 11-vuotta. Unet ovat aina uhkaavia ja aina olen pelännyt niissä karhuja. Kuljen aina metsässä joko talvisessa tai kesäisessä ja pelkään jo valmiiksi näkeväni karhun. Siis joskus en edes näe karhua -kuljen vain pelokkaana ja pelkään näkeväni karhun. Kun ja jos sitten karhun jossain kauempana näen, yritän pötkiä pakoon. Tunnelma unissa on aina aika sama ja tasainen.

grrrr, mielenkiintoista, grrr

Minulla on vastaavanlaisia unia ollut susista. Mitähän sekin sitten tarkoittanee?...


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Henja - 24.11.2005 15:44:59
Minulla on vastaavanlaisia unia ollut susista. Mitähän sekin sitten tarkoittanee?...

Minä näin kerran vastaavan unen myös sudesta joka uhkasi minua. Pääsin pakoon leikkimökin tapaiseen ja sain jostain käteeni suden käpälän jota hankasin oviaukkoon tietäen että se suojaisi uhkaavan suden pääsyä mökkiin :o JOtenkin siis ovelasti suojauduin käyttämällä vihollista itseään???


Otsikko: Susista.
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 24.11.2005 16:12:56
Morjensta.

Käsitykseni mukaan susi voi viitata ihmisen eläimelliseen puoleen. Jokaisella meistä on myös eläimellinen puolemme, jonka on toimittava tasapainossa korkeampien tasojen kanssa. Eläimellinen puolemme voi kai olla hyvinkin pelottava asia monelle meistä, ihminen voi jopa kieltää eläimelliset viettinsä, jotka kuitenkin kuuluvat myös ihmisen elämään, luonnollisena osana.

Suosittelen lämpimästi Herman Hessen romaania Arosusi, joka sivuaa aihetta. Loistava opus.


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Kuukutihuu - 27.11.2005 04:47:58
Heipat!
Näin hiljattain unta missä olin jossain metsän laidalla, näin kuinka metsästä lähestyi karhu ja yritin piiloutua siltä epätoivoisesti pienen risukon taakse. Karhu ei ollut uhkaava, mutta silti tunsin tarvetta piiloutua siltä.
Karhu oli vaalean ruskea ja naaras.
Raskaana en ole, mutta yhden lapsen äiti.
Mitähän tuolla yritettiin minulle kertoa?  :idiot2: ???


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: ishtar - 27.11.2005 19:56:44
(kuukutihuu & muut)

...jaa.
miumiun lailla huomasin minäkin tämän aiheen myötä, että karhu-unet ovat ainakin toistaiseksi taakse jäänyttä aikaa. eivät ne ikinä minua vainonneet, ne unet, mutta toisinaan jouduin siis minäkin niissä karhun vainoamaksi. ja kuten vissiin aikaisemmin jo kerroin, kyseessä oli aina ruskea karhu joka kierteli kotitalon nurkkia ja meillä (minulla/perheellä/ketä siinä unessa olikaan) oli aina huolenaiheena kiivetä karhua pakoon vintille, vaikka jokin osa minua aina vakuuttelikin ettei se karhu pääsisi sisälle. mitään tarkkaa lokeroa en ole karhulleni löytänyt, mutta huomaan sen poistuneen unieni keskuudesta luultavasti samojen prosessien kautta, jotka ovat johtaneet itsetunnon ja -tuntemisen kohentumiseen, hyväksymällä sekä tämänhetkisen minänsä että myöntyen muutoksen parantavalle voimalle... varsin voimakkaita ja isoja juttuja tuo nallekarhu edustaa.

eräillä voimaeläinsivuilla karhun viisautta kuvaillaan seuraavanlaisesti:
http://www.geocities.com/~animalspirits/index30.html
ja luulenkin että hiukan mietittyään voi kuka tahansa ehkä esimerkkien avulla "järkeillä" esiin oman karhunsa tarkoituksen. uskallusta sille tielle, siis, jos se nimenomainen kutsuu. ehkä me ollaan vaan niin laiskoja, ettei oteta alitajunnan kaikkia eri tasoja vakavasti ennenkuin mokoma pistää pedon liikkeelle meitä hätyyttelemään. loppujen lopuksihan suunnalla ei ole merkitystä, vaan sillä, että me olemme liikkeessä...


 :smitten:


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: sattumia - 28.11.2005 20:13:28
Heipä hei,
karhuja minunkin unissa ensimmäistä kertaa - 45:een vuoteen! Lapset alkaa olla aikuisia, itsetunto ja naisellisuus kohdallaan...joten äidillisyys?

Karhut unissani kiertelevät talon nurkilla ja katson niitä aina lasin tai plexin lävitse, uskonkin, että juuri minun kohdalla nuo karhut edustaa voimaa, jota en vielä uskalla ottaa vastaan/haltuuni.

Minulle on tullut sellainen outo tapa, että heti unen nähtyäni herään sekunnissa ja vielä uninen aivokoppani alkaa tulkita tuota unta!! Tulkinnat tulevat kai alitajunnasta, mutta aika hyviä ne on joskus... :o

Uskon, että tiettyihin unikirjoihin ei kannata luottaa, koska ne eivät tiedä juuri sinun symbolejasi! Sinun itsesi on opeteltava nuo symbolit, vaikka ovatkin hankalia. Elämä on... ;)


Otsikko: Re: Karhut unessa
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 29.11.2005 10:12:06
Moikkamoi.

Tokihan unia tulkitessa on otettava huomioon yksilö, ja tulkittava unia yksilön elämää mukaillen. Kuitenkin on olemassa myös arkkityyppisiä symboleja, jotka ovat koko ihmiskunnalle samat. Nämä arkkityyppiset symbolit löytyvät meiltä kaikilta alitajunnasta, ja juuri nämä symbolit ovat alitajunnan tapa kommunikoida. Siinä missä me arkitietoisuudessa kommunikoimme kielellä, niin alitajunta kertoo tarinoitaan symbolien muodossa, ja tällä symbolikielelläkin on oma huomattavasti löysempi "kielioppinsa".