Astro Foorumi

Astro special => Ihmissuhdeastrologia => Aiheen aloitti: epona - 27.05.2009 20:29:54



Otsikko: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: epona - 27.05.2009 20:29:54
Eli,

Törmäsin keskusteluun, jossa puhuttiin äitisuhteesta ja siitä, että se saattaisi liityyä kuumerkkiin. Ainakin minä neitsyt- kuuna tunsin kolahduksen kun luin pikaisen tulkinnan siitä.

Mitkä asiat kartalla sitten kertoisivat isä-suhteesta?

Isäsude on minun kohdalla ollut omalla tavallaan kohtalokas.

Tuolla oli myös eräässä keskustelussa liitetty miesihanne marsiin...En tiedä - ehkä tämä kaukaisesti liittyisi tytär-isäsuhteeseen myös?


Ajatuksia siitä?


(liittäisin hienosti oman karttani tähän, mutta valitettavasti teknologiset taitoni loppuvat kesken :) )


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: nikki - 27.05.2009 21:07:25
 :saturnus:,varsinkin retro ja isänmalli voi olla hukassa,poissa,kaputt,
järjestelmäll-isyys,henk-isyys,vastuull-isuus,henkinen selkäranka
 :aurinko:isä aurinkoinen,henki ja elämä,sukupuoli
 :pallas: isän päästä itsenäiseksi,isin tyttö
ja MC jos oletetaan että mamma on IC:llä,tosin mamma voi olla myös MC:llä jos onpi hän matriarkka ja kaapin seisottaja perheessä eli näin ollen  :askendentti: kun minä synnyin ja MC mitä minusta tuli vaikka sen kasvatuksen ansiosta,yks suhde-aspekti jos niikseen tulee

toki myös  :mars: jos se on vaikka isän aurinkomerkissä,kuvaten isänmallista miesihannetta,
mutta se on fyysinen,ja vaikuttaa OMAAN rakkauselämään ei niinkään isä-suhteeseen,
oma  :mars: :leijona: :aspect_squ: :venus: :skorpioni: ja miehen fyysisellä olemuksella on suuri merkitys,isän hauis mallina


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: Artemis - 28.05.2009 08:18:00
Saturnalia, niinhän se on. Usein ärsyttää se samankaltaisuus :D

Itselläni auringon ja saturnuksen oppositio, saturnus perääntyy jne.. Kyllähän se hankalahko ja etäinen suhde on ollut. Ei kuitenkaan isäni mielestä  8)
Isäni on hyvin plutoninen ihminen ja ei sillä hyvällä tavalla..


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: Corvus Leonis - 28.05.2009 10:53:36
Aurinko ja Mars kuvaavat varsinaisesti sitä isän antamaa esimerkkiä itsestään. Ulkoplaneetat ovat itsessään sekundäärisiä siinä suhteessa, olkoonkin että Saturnuksen sanotaan kuvaavan isää (tai pikemminkin myös isoisää ja koko suvun karmaa; Pluton isoäitiä jne) 


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: rhoda - 28.05.2009 20:48:23
Aika olennaisilta osin tuosta isä-suhteesta kartalla on jo vastattukin.
Kannattaa tietenkin katsoa myös synastria isän kanssa eli
miten (varsinkin henkilökohtaiset ja se  :saturnus:) planeetat tulevat toimeen keskenään..

Mitenkäs isä-suhdetta muuten kuvaa  :saturnus: Oinaassa
ja huoneessa kuusi? Faijalla elämänhallinta hukassa?

ja äiskä ei tykkää  :saturnus: :aspect_squ: :kuu: ...



Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: mc82 - 28.05.2009 21:25:10
:saturnus: :aspect_squ: :aurinko: on ainakin meikäläiselle tehnyt äärettömän hankalan isäsuhteen, mikä on helpottanut vanhemmiten kun ollaan tajuttu olevamme vain hyvin samalaisia ärsyttävine piirteinemme  ;D

Mulla taas on synt. kartalla  :saturnus: :aspect_squ: :mars: .  :saturnus: :skorpioni: 8. huoneessa ja  :mars: :kauris: 1. huoneessa. Tuo näkynee isäsuhteessani sillä tapaa, että mun piti lapsena olla ja käyttäytyä siten, mitä isäni halusi. Jos yritin ilmaista itseäni vapaasti, isä oli se auktoriteetti, joka tyrmäsi käytökseni ja teki hyvin selväksi, mitä mun pitää tehdä ja mitä en saa tehdä - no tavallaan vanhempaa edustava  :saturnus: tässä tapauksessa tyrmää  :mars: :n impulssin, juuri kun aspektikin on  :aspect_squ: . Isäsuhde on aika traumaattinen ja olen isän kanssa aika etäisissä väleissä :buck2:

Isä on  :aurinko: :skorpioni: :kuu: :leijona: , nousua en tiedä mutta veikkaisin nousuksi  :vaaka: tai  :skorpioni: . Huomasin, että isällä on Lilith  :rapu: - isä menetti oman äitinsä ollessaan 2-vuotias, vaikuttaneeko tuo äidin puute naissuhteisiin (liitto äitini kanssa oli painajaismainen) vai viitanneeko ongelmiin kotona, mitä meillä on kyllä ollut ???


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: epona - 30.05.2009 11:21:20
Olen yrittänyt tässä käsittää mitä nämä asiat, jotka ovat tulleet keskustelussa esille merkitsevät...
Pakko nostaa kädet ilmaan ja antautua .. en tiedä tarpeeksi astrologiasta ymmärtääkseni hölyn pölyä. Valitettavasti.  :-[

and note: I've tried.


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: *Kide* - 31.05.2009 20:36:08
Anahata -älä luovuta  :angel: Hyppää yli ja pyydä selvennystä, jos jokin asi tuntuu olevan siinä karvalla  ;) Jossakin kohtaa käsität varmasti, mutta ei muuta kuin syntymäkartta käteen ja rautalankaa... Noviiseja moni meistä on ja ainaisia sellaisia  :D

Mutta erinomainen aloitus...
Omalta kartaltani löytyy  :saturnus:  :rapu: ja 7.huone vieläpä...
 :saturnus:  :aspect_squ:  :aurinko: löytyy ja  :pluto:   :aspect_squ:  :saturnus: , jolla on vielä  :aspect_opp:  :aurinko:
Tarkkaa en tajua, mitä merkitystä noilla oikeasti on...  ;D mutta tuo pluto nyt jotenkin tuntuu olevan sellainen peikko (tai sitten en osaa asennoitua... vielä!).
Isä suhde oli liian legitimoiva kasvavalle tytölle, jonka PITI OLLA poika. Totta kai, kun kerran syntyi pilaamaan HÄNEN elämän niin nuorena  >:( Vasta aikuisena kunnon kriisin läpi käyneenä, voin nähdä isässä jotakin sellaista joka kuoli hyvin nuorena omiin käsittelemättömiin traumoihin lapsuudesta ja voin olla tyytyväinen, etten ole SE poika  :angel: Säälin ja rakastan isää, joka myös on asettunut tiettyjen sanomattomien sääntöjen taakse, jotka hänelle latelin kriisistäni selvyidyttyäni... suojelemaan minua. Nyt olemme sujut ja pystymme hetkittäin jopa nauttimaan toistemme seurasta... kerran pari olen saanut tuntea hänen olevan oikeasti ylpeä minusta, vaikka olenkin VAIN tyttö  :coolsmiley:
Poikaa hän ei saanut koskaan... ja hyvä niin  :angel:


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: Norna - 01.06.2009 11:17:30
 Minulla on tuo Saturnus 12. huoneessa jonka käsitän yhdeksi tärkeäksi osaksi isäsuhdettani, vaikka se ei koko totuus olekaan. Marsini on Leijonassa (isäni on leijona, myös nousuinen) ja olen itse  :aurinko: :oinas: -olen isäni MC  :oinas: merkistä onnistunut tuon itselleni hankkimaan  :D.

 Isäni on sangen rakastava ja maailmankaikkeuden keskipisteLeijona mutta pidättyväinen tunteiden osoituksessa (tämä on kaava joka toistuu pidemmälle sukuun) paitsi humalassa ja nyt vanhemmalla iällä sekä perfektionistinen luonne (oman rankan isäsuhteen vaatimukset täällä). Tosin tuokin puoli alkaa olla läpikäytynä.

 Pikatutkailuna, kohteena lähinnä Saturnus:

  :saturnus:  :aspect_tri:  :merkurius: (isäni on vaikuttanut paljon ajatuksiini ja stimuloinut myös mielen/kielen kehitystä, on itse lahjakas sanojen kanssa ja älykäs tyyppi, näin voisin sen isäsuhteen kautta ymmärtää)
   :saturnus:  :aspect_squ:  :venus: (tukahdutettua rakkaudellisuuden osoittamista? Minulla Venus Härässä ja tämä Saturnuksen tai isän vaikutus tuntuu vähentävän omien töiden ja rakkaudenkin arvoa, perfektionismin kiroja siis)
 
  :saturnus:  :aspect_squ:  :uranus: (tässä on ilmeisesti tyypillinen kapinallinen kakara kuriin järjestyksellä -teema  ;D)

  :saturnus:  :aspect_tri:  :neptunus: (mielikuvituksen lahja, myös taipumus paeta oman pään sisäisiin maailmoihin. Isälle myös alkoholi maittanut. Todellisuudeltapakoa.)

  :saturnus:  :aspect_con:  :kuu: (no tästä ei ehkä tartte edes selittää, inha se on. Isä ajoi äidin pois. Isästä tuli tämän jälkeen käytännössä äiti sekä isä.)

  :saturnus:  :aspect_tri: :aurinko:  (tätä en osaa oikein tulkita, isän vaikutus isään :uglystupid2: vai isän, auktoriteettien vaikutus egon kehitykseen?)


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: mc82 - 01.06.2009 16:01:09
Minulla on tuo Saturnus 12. huoneessa jonka käsitän yhdeksi tärkeäksi osaksi isäsuhdettani, vaikka se ei koko totuus olekaan. Marsini on Leijonassa (isäni on leijona, myös nousuinen) ja olen itse  :aurinko: :oinas: -olen isäni MC  :oinas: merkistä onnistunut tuon itselleni hankkimaan  :D.

Mielenkiintoista, mielenkiintoista :)  Mulla on sama,  :saturnus: :skorpioni: ja isäni  :aurinko: :skorpioni: . Meillä sama kuumerkki, olemme molemmat  :kuu: :leijona: .

Mulla  :saturnus: 8. huoneessa ja tuo liittyy kyllä rahaan. Muksuna en saanut viikkorahaa enkä juurikaan mitään muutakaan "vippiä". Jos joskus sain rahaa, niin se meni visusti säästöön ja suunnittelin tarkkaan, mihin sen aion sijoittaa :D  Nyt vanhemmalla iällä on kesä- yms. töistä kertynyt hiukan säästöä ja olen edelleen yhtä pihi kuin muksuna, budjetoin tarkkaan ja mietin hankintani moneen kertaan ;D

Osittain jouduin säästämään sen takia, koska meidän perheessä mun sisko vei munkin osuuden - siskolikka elelee edelleen yli varojensa, taitaa olla velkaa aika moneen suuntaan.. Rankka kasvattaja tuo 8. huoneen  :saturnus: on ollut, mutta ainakin opettanut hiukan hoitamaan raha-asioita. Edelleen toivon, että tulevaisuus näyttäisi omaisuuden suhteen hiukan valoisammalta ja saisi ehkä hiukan sijoittaa jatkossa itseeni :)  Kaiken lisäksi  :saturnus: on mun karttani hallitsija, olenhan  :askendentti: :kauris: - nastaa :o

Toisaalta tuo  :saturnus: 8. huoneessa on myös ollut jonkinnäköinen blokki henkisen elämän kannalta. Meidän perhe ei ollut mikään malliperhe, isä siis henkisesti erittäin dominoiva ja alistava sekä olin koulukiusattu 9 vuoden ajan yms. Edelleen nuo lapsuuden arvet kulkevat mukana sielussa ja näkyvät välillä jokapäiväisessä elämässäni, jotenkin niistä on vain niin vaikea päästä yli, vaikka henkisen minän kehittyminen vaatisikin tätä "let go"-toimintoa :'(


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: taiska - 01.06.2009 16:23:39
No minäkään en kyllä osaa omalta kartaltani sanoa, mitä itselläni nuo isään viittaavat tarkoittavat, mutta  :aurinko:on  :oinas:,  :mars:on  :vesimies: ja  :saturnus:on huoneessa 6  :kauris::ssa.
Saturnus tekee  :aspect_sex: :merkurius:,  :aspect_con: :pallas:,  :aspect_tri:  :kuunsolmu: ja  :aspect_kvi: tai  :aspect_inc: :uranus:. Miksi noita "K" alaspäin merkkejä on kaksi ja molemmilla eri merkitys ?

 ::)


Otsikko: Vs: isäsuhde kartalla
Kirjoitti: ancelica - 22.06.2009 12:42:11
Isän kanssa on saanut taistella vuosikausia; nyt kun itse asunut toisessa kaupungissa parikyt vuotta, luulis äijän rauhoittuneen, mut ei... se voi olla selvinpäin muutaman tunnin ihan ok, mut muutama drinksu, jota se nyt onneks ei usein harrasta ja johan haukutaan mut ja koko suku pystyyn.  :idiot2:
Fiksu ukko, mutta jäänyt sinne  :vesimies: norsunluutorniinsa.
Mulla 4 huoneen  :vesimies: :aurinko:  :aspect_squ:  :saturnus:
ja  :aurinko:  :aspect_opp:  :kuu: (mutsi on sentään ihan kiva)
Että sieltäpä kartalta löytyy hyvinkin kuvaavasti.
Me ollaan ihan samanlaisia...huh.