Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: mammamma - 24.01.2006 21:35:58



Otsikko: Huimaus
Kirjoitti: mammamma - 24.01.2006 21:35:58
En nyt parempaa kategoriaa tälle keksinyt... Kävin tänään juttelemassa edellisestä (aika P:lleen menneestä) synnytyksestä ja osastokokemuksesta. En kokenut, että siittä olis ollut erityisemin apua, tietty pääsi antamaan palautetta monen vuoden jälkeen ja sai jättää "toivelistan" tulevaa synnytystä ajatellen. Nyt on kuitenkin huimannut koko illan. Ja ollut vähän hengästynyt olokin. Vettä oon juonut tarpeeksi ja syönyt olen... Voisko tuossa kuitenkin olla yhteyttä tuohon keskusteluun? Oletteko kokeneet vastaavaa (vai pitäisikö huolestua raskausmyrkytyksestä tms?)


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: boboo - 24.01.2006 22:30:23
kuinka paljon sinulla onkaan viikkoja kasassa?
Muistan itsellä olleen myös huimausta ja hengästymistä rappuja noustessa tai jännittäessä (synnytyskammoa) yms. mutta on kyllä mennyt levossa ja rentoutumisessa ohitse.

ja tulipa mieleeni vielä että loppuraskaudessa kassajonossa ei kestäny ollenkaan seisoskella, meinasin ihan pyörtyä ja oksentaa.

Ilmeisesti sinun kohdallasi ei ole rasituksesta kyse?

Mitenköhän rauta-arvot?

boboo


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: mammamma - 24.01.2006 22:38:43
Moi, rauta-arvoja ollaan nosteltu lisäraudalla, ja ovat taas noususuuntaiset. Oireet on kyllä hyvin samantapaiset. Sillä kyselen asiasta täällä, kun porukka tuntee myös tämän henkisen puolen...


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Elämänilo - 25.01.2006 00:02:36

Hei "mammamma"

Mites sun verenpaineen laita on ollut.

http://www.avoin.helsinki.fi/laaketiede/S1.html
Raskausongelmat

http://www.nettineuvo.fi/nettineuvo/fi/01_Aeitiys_ja_isyys/05_Raskaus/index.jsp

http://www.helistin.fi/?page=9056725


 :smitten:Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Artemis - 25.01.2006 08:55:56
Juu verenpaine voi aiheuttaa huimausta ja samoin alhainen hemoglobiini.


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: mammamma - 25.01.2006 09:30:42
Verenpainekin ihan jees (yläpainen max 137, alapaine max 72 ja yleensä alle nuiden). Joka viikko on nyt tsekkaukset, viimeksi perjantaina ja kaikki muukin tarkkailemisen arvoinen ihan ok.


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Artemis - 25.01.2006 09:44:33
Tietysti ihan väsymyskin voi saada aikaan huimausta, taikka hartioiden/niskan jäykkyys. Tuntuuko hartiat olevan jumissa?

Raskausmyrkytyksessä mielestäni yleensä on myös kova päänsärky ja yleensä turvotusta ja silmissä vilisemistä. Jos oikein muistan... Korjatkaa jos olen väärässä. Jos noita oireita tulee niin mene lääkäriin näyttäytymään.
Olitko kuinka pitkällä? Hengästyminen kuulema on yleistä silloin kun ollaan jo loppuvaiheessa ja lapsi jo iso. Näin olen kuullut raskaanaolevilta ystäviltäni.

Onnea odotukselle  :)


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: K-NRJ - 25.01.2006 09:52:05
Heippa mammamma,

Kyllä minä näkisin yhteyden tuon edellisen synnytyksen muistelemisen ja huimauksen välillä. Muistan kun itse olin samassa tilanteessa, eli toinen kerta lähestyi ja kävin kätilön kanssa keskustelua ekasta kerrasta niin itku pääsi ja alkoi puistattaa... Mulla se eka oli niin hirveä juttu etten lähde sitä edes tällä palstalla ruotimaan.

Mutta jos on ikäviä kokemuksia niin ihan varmasti tuo voi aiheuttaa huimausta ym. oireita. Pidä puolesi siellä.

Mukavaa loppuodotusta sulle, pidän peukkuja että kaikki menee hienosti!  :)


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: mammamma - 25.01.2006 09:58:09

Kyllä minä näkisin yhteyden tuon edellisen synnytyksen muistelemisen ja huimauksen välillä. Muistan kun itse olin samassa tilanteessa, eli toinen kerta lähestyi ja kävin kätilön kanssa keskustelua ekasta kerrasta niin itku pääsi ja alkoi puistattaa... Mulla se eka oli niin hirveä juttu etten lähde sitä edes tällä palstalla ruotimaan.

Mutta jos on ikäviä kokemuksia niin ihan varmasti tuo voi aiheuttaa huimausta ym. oireita. Pidä puolesi siellä.

Kiitos :) Tuo, jonka kans mä keskustelin, totesi kyllä, että onpas taas kasautunut kaikki mahdollinen yhdelle ihmiselle... Pahin oli ponnistusvaiheen kätilö - ukkokin sanoi, että oli niin tympeän näköinen jo saliin tullessaan, että huhhuh... Osastolla oleilukaan ei mennyt ihan putkeen, joten sai tässä 5 erittäin epämiellyttävän päivän asiat nyt pois harteilta + "vuosikertoimet" Vieläki huippaa, ja illalla katselin tähtiä muutamaan otteeseen. Päätä ei särje eikä niskat ole juntturassa...


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: K-NRJ - 25.01.2006 10:11:02
Hih, meillä oli varmaan sama kätilö... Mulla oli tosi tympeä eukko. Pani ajattelemaan että pitäis järjestää jonkinlaiset sovelutuvuustestit tuolle alalle aikoville. Tuntui että hän ei yhtään ymmärtänyt minun tilannettani.

Mutta toinen kerta sujui omalla kohdallani miellyttävästi (minulla leikattiin).

Jaksamista sulle vielä kerran ja kerro sitten mikä sieltä tuli ja strategiset mitat...   ;)


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: mammamma - 25.01.2006 10:20:13
No mun kätilö kyllä ymmärsi tilanteen - ja jaksoi muistuttaa siittä varsin ikävin sanakääntein... Toivon kuitenkin, ettei tälläkään kertaa joutuis veitsen alle, nii pääsis toivottavasti nopeasti kotiin!

Kerron kyllä sitten kun jotain tapahtuu :)


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Almah - 25.01.2006 21:14:57
Myös ahdistus aiheuttaa tuon kaltaisia oireita...

Jaksamista sinulle mammammaa  :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: mammamma - 25.01.2006 21:36:03
Oliskohan sitten vähän molempia... Helpotusta ja ahdistusta...


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Elämänilo - 26.01.2006 23:17:41
Hei "mammamma"

Ohessa linkki homeopaattisista valmisteista synnytyksen apuna.   :angel:
- nopeuttaa ja helpottaa synnytystä, pehmentää kudoksia, vähentää pelkoa ymv.

http://www.babyidea.fi/aidille/homeopatiasta.html

 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Alzbeta - 26.01.2006 23:48:27
En ole raskaana eikä ole aamupahoinvointia, mutta aamuhuimausta on ollut nyt monena aamuna. Todella kummallista kun nouset sängystä niin tulee vain sellainen olo ihan melkein kuin krapulassa. Ei varsinaisesti huono olo, mutta vain jotenkin huippaa heti kun nousee ylös. Menee kyllä aika nopeasti ohi, mutta hämmentää kun toistuu usein ja nimenomaan juuri aamulla heti herättyäni.

Mutta sitten tuohon henkiseen puoleen... Itseni kohdalla tuli mieleeni, että olisivatko uneni jotenkin syventyneet ja sitten olisi sen takia herätessä jotenkin hutera olo. En tiedä.

Mutta aivan takuulla sinun kohdallasi tuo edellisen kerran muistelu ja nyt sitten siitä puhuminen henkilökunnalle voisi aiheuttaa energian äkillistä vapautumista ja sitä kautta huimausta. Olihan se kuitenkin asia, joka selvästi oli jäänyt sinua vaivaamaan.

Onnellista odotusta.

 :smitten:


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Artemis - 27.01.2006 12:43:28
Onko sulla Alzbeta alhainen verenpaine? Itseäni huimaa varsinkin aamuisin ylösnousu ja muulloinkin jos liian nopeaan nousee.


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Alzbeta - 27.01.2006 17:12:56
Hei Artemis,
kävin mittauttamassa verenpaineeni ja sanottiin, että on alhainen. Sanoi, että useimmat, joilla se on, ovat tottuneet siihen, mutta joskus jos tekee juuri äkkinäisiä liikkeitä niin voi sen huomata ja alkaa huimaan.

Muuten tuosta jonossa seisomisesta... Ei oikeasti tarvi edes olla raskaana, olen huomannut että jos joutuu kauan jonottamaan tai muuten sellaiseen tilanteeseen, jossa joutuu seisomaan kauan paikoillaan niin alkaa kyllä heikottaan. Se on ihan kauheeta. Enkä nykyään jaksa kauheen kauaa kierrellä missään kaupoissa tai ylipäätään missään sisätiloissa, jos on ulkovaatteet päällä ja paljo porukkaa kun alkaa ahistaan ja tulee tuskasen kuuma. Musta on varmaan tullu vanha...  :buck2: Tai sitten mies.  :2funny:  ;)


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Artemis - 27.01.2006 18:19:27
Jep ,no sitten ota iisisti aina ylös noustaessa. Varsinkin jos joudut yöllä nousemaan esim. vessaan. Silloin voi oikeasti pyörtyä ja teloa itsensä jos nopeasti nousee. Itse olen tähän huippaukseen jo tottunut joten aina kun pomppaan pystyyn niin ei voi heti liikkua tai muuten näkö sumenee ja heittää.


Otsikko: Re: Huimaus
Kirjoitti: Alzbeta - 27.01.2006 18:39:21
Yöllä jos herään oon muutenkin niin tokkurassa ja sekaisin, etten edes huomaa, vaikka vähän pyörryttäisi.  :2funny:

En oo tosiaan jännä kyllä yöllä siis huomannu mitään tollasta, ehkä sitten kun oon niin tokkurassa ei nousekaan niin nopeesti. Voisin kuvitella.

Mutta aamulla on muutaman kerran huimannu niin, että nousen ylös ja samantien wohou, enpäs taidakaan nousta ihan vielä...

Silti mun mielestä se että huimaa ja sitten taas pyörryttää on eri asioita. Jos mua vaan huimaa niin se on sellanen hetken juttu, joka sitten vissiin johtuu tosta alhasesta verenpaineesta. Pyörrytys on sitten taas ihan eri asia. Se on oikeesti kauheeta kun tulee sellanen olo että pyörryn tähän paikkaan apua. Onnesta sellasia oon kokenu vaan pari kertaa. Joiden takia meninki sinne lääkäriin... Eikä tollasia oo ollu pitkään aikaan että oikeesti pyörryttää ja korvissa soi ja näkö sumenee. Onnesta. Se oli jotain todella kauheeta. En tiedä olisko sitten ollu jotain todella äkillisiä mutta pahoja migreenikohtauksia tai jotain. En tosiaan tiedä. Mutta kauheeta.

Ilmeisesti tohon pieneen huimaukseen taas oon sitten oikeesti varmaan tottunu kun en sitä aina edes jotenki huomaa. Oon jotenki ajatellu, että ihan normaalia jos vähän huippaa kun nousee ylös... ihan niinku olis pienes hiprakas...
 :2funny:

No ei nyt ihan, mutta siis se on kyllä tosiaan kumma mihin sitä tottuukin. Olisin varmaan lasitkin tarvinnu jo kauan sitten, mutta olin niin tottunu siristeleen ku piti nähdä jotain tarkasti kauas, ettei tullu edes mieleen...  ???

Josta tulikin mieleeni, että jos usein huimaa tai jotain sinnepäin niin sen verenpaineen ja veriarvojen lisäks oikeesti kannattaa tarkistuttaa näkö. Samaten jos väsyttää kummallisesti se voi johtua siitä että rasittaa silmiään liikaa kun näkö on huonontunut ja lasit auttaa todella asiaa. Näin off topic omakokemus vinkki.  :)