Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Esmiralda - 27.11.2008 17:38:38



Otsikko: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 27.11.2008 17:38:38
Tällainen pikkuinen ilmiö tuli esiin, kun tutkin noita asteroideja.

Sanotaan, että Pallas Athenen symboli on pöllö (Minervan pöllö) ja että Cereksen eläinsymboli on kissa.

Itsellä on Ceres Stelliumryppäässäni yhdessä Auringon, Venuksen, Merkuriuksen ja Uranuksen kanssa. Uranuksen kanssa niillä on yhtymä melkein sataprosenttisesti. Joten katson, että Ceres on aika vaikuttava möhkäle syntymäkartallani.

Ja kissat kuuluvat ehdottomasti kotiini!!! Ehkä muistuttamassa, että vaikka äitiys vaatiikin hoivaa ja huolehtimista, jossakin on irtipäästäminen ja itsenäistymiseen kasvamisen kohta kummallakin osapuolella. Vaikka eipä silti, Ceres on Kaksosissa, eikä ilmanmerkki kahlehdi eikä omistele lapsiaan.

Miten on muiden kissaihmisten Ceres?


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: marix - 27.11.2008 17:54:44
jaa-a.. meillä asuu tässä huoneistossa yhteensä 4 kissaa; minä, mun leijonamies ja meijän 2 ihan oikeaa kissaa :D tässä mun ja mun ukon syntymäkartat, joissa on tuo ceres mukana.


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Lilli - 27.11.2008 18:15:09
Joo, taidan minäkin olla kissa sielultani.. MIAU ja PURR-RR vain kaikille! ;D Lemmikkikissaa en ole halunnut kaupunkiasuntoon ottaa, mutta lapsuudenkodissani on aina ollut jonkin näköinen miuskura. Kiinnyin joihinkin niistä erittäin syvästi. Olen aina ollut myös yleisemminkin eläinrakas.

Ceres on minulla askendentilla kahden asteen tarkkuudella.


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Tiigris - 27.11.2008 19:20:36
Minulla  :ceres: on kimpassa muiden karttani olennaisimpien osasten kanssa 7. huoneessa, jossa on siis  :aurinko: :merkurius: :chiron: ja  :mars: .. tosin  :aspect_con: vain  :mars: kanssa..
Ja  :kaksoset: merkissä, kuten nuo muut!
 :aspect_tri: :pluto:
 :aspect_opp: :neptunus:
 :aspect_sex: :venus:

((Lisäys tähän vielä: nyt vasta tajusin cereksen olevan osa mystistä suorakaidettani,  :o jossa on mukana  :mars: :venus: :neptunus: :pluto: ... Ceres on nimittäin vain asteen päässä marsistani. Tarkoittaako tämä että minulla olisi kaksi mystistä suorakaidetta, vai lasketaanko se niin että minulla on se yksi mystinen suorakaide jossa mars ja ceres ovat siinä kimpassa tekemässä apekteja muihin osapuoliin?  ??? ))

Ja olen henkeen ja vereen kissaihminen!! Ollut aina enkä muuksi muutu! Kissoilla on ollut hyvin suuri merkitys elämässäni esim lapsuudessa, kun en kokenut itseäni muuten tärkeäksi, kissat olivat aina kanssani ja tukenani..
Joka lapsuuden kesä paimensin ja leikin ja ruokin naapurin kissojen pentuja (niitä oli aina noin 20-30..) ja syksyn tullen ne aina kuolivat kissaruttoon.. :'( Silti jaksoin siskojen kanssa joka kesä mennä kesyttämään uudet pennut.. ne olivat paljon tärkeämpi juttu kuin mikään muu..

Ja meillä kotona oli aivan ihana viisas kissa, oikea Rakkauden Lähettiläs.. :smitten:
Hän elikin melkein 20-vuotiaaksi, kunnes viime jouluna hänet vietiin piikille, koska oli hyvin sairas..
Moni meedio on nähnyt edesmenneen isäni kanssa liikkuvan kissan ja yksi sanoi että se on erikoisen henkinen kissa  :angel: ... Sillä on tapana istua pääni päällä ja avata kruununchakcraani.. Ja hän on siis juuri tämä meidän kissamme.. :)

Oman kissan hankin sitten kun on varaa ja aikaa, kokisin vääryydeksi hankkia kissan kerrostaloasuntoon ja kun asun vielä yksin niin kissalla ei olisi tarpeeksi seuraa. Mutta aikaa on.  :) Pahinta kissakuumetta lievennän käymällä eräässä kissakodissa jonne teen pienimuotoista hyväntekeväisyyttä viemällä sinne mukanani aina muutaman purkillisen kissanruokaa...

Toki rakastan kaikkia elollisia otuksia, lähes mikä tahansa eläin saa minut liikuttumaan, heltymään ja tuntemaan suurta rakkautta ja kunnioitusta.. Eläimet ovat hyvin viisaita ja meidän tulisi kuunnella niiden hiljaista viisautta enemmän, oppia kommunikoimaan niiden kanssa.. Sillä he elävät tässä hetkessä koko ajan, toisin kuin me.. He näkevät suoraan henkimaailmaan, toisin kuin moni ihminen. Siksi niiden silmät ovat niin kauniit ja viisaat. Heillä on taito olla pyyteettömän rakkauden tilassa. Heidän tehtävänsä täällä on opettaa meille rakkautta ja henkisyyttä, joten meidän tosiaan pitäisi kiinnittää heihin enemmän todellista huomiota sen sijaan että kuvittelisimme heidän olevan vain jotain söpöstelyesineitä.....


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 27.11.2008 19:57:06
jaa-a.. meillä asuu tässä huoneistossa yhteensä 4 kissaa; minä, mun leijonamies ja meijän 2 ihan oikeaa kissaa :D tässä mun ja mun ukon syntymäkartat, joissa on tuo ceres mukana.

Onpas teilla hauskat kartat, tuollaisia aamuihmisiä, kumpikin keikkuu toisella puolella karttaa kokonaan.

Olin ymmärtäväni, että jos Ceres on akseleilla, ASC-DC tai MC-IC on Ceres painottunut. Mutta sinulla on Ceres kotona siellä Kuun kanssa ja lähellä IC:tä, sekä kolmiossa Aurinkoosi, niin kyllähän tuo kissaihmiseltä vaikuttaa. Ystävälläsikin on Ceres Auringon kanssa samassa huoneessa, joten eiköhän hänkin kissaa hyväksy.

Tämä on vain tällaista astrohauskuutta! Mutta hauska tutkailla!


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: marix - 27.11.2008 20:20:37
hyvinpä sait tulkittua :) mut täh, aamuihmisiä? :D no ok, mä tykkään nauttia aamuteetä rauhassa.. jos vaan pääsen sängystä ylös.. ja toi mun ukko. ihan kaikkea muuta ku aamuihminen :D kai. ehkä me ei olla vielä löydetty sisäisiä aamuihmisiämme :)


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 27.11.2008 20:53:27
hyvinpä sait tulkittua :) mut täh, aamuihmisiä? :D no ok, mä tykkään nauttia aamuteetä rauhassa.. jos vaan pääsen sängystä ylös.. ja toi mun ukko. ihan kaikkea muuta ku aamuihminen :D kai. ehkä me ei olla vielä löydetty sisäisiä aamuihmisiämme :)

No, se aamu ei varsinaisesti tarkoita vuorokauden aamua, vaan syntymäkartan aamua, jota en nyt muista tässä, miten se tulkittiin. Siis teidän planeettojen rypäs on siinä kohdin kuvioina. Pitääpä nyt tarkistaa...


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 27.11.2008 21:02:19
No, pikkuisen erehdyin Marix, sinä olet energinen aamukartan ihminen, mutta ysätväsi onkin iltakarttainen eli passiivisempi.

Kummankin kartan kuviot ovat samansuuntaiset eli kiilamaiset. Noita planeettaryppäitä on kannattamassa melkeinpä vain Chiron, kummallakin. Tällaisen kartan omistaja jakaa helposti energiansa yhteen suuntaa ja ehkä erikoistuu jollekin alalle. Ennen kuin se löytyy, voi olla vähän hankalaa joskus.

Mutta...tämä nyt ei ollenkaan liittynyt kissaihmisiin, mutta varmasti kissat ovat rauhoittamassa teidän molempien hakuisuutta omalle alalle.  :smitten:

Taidan löpistä nyt aivan omiani?!


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Ajatus - 28.11.2008 09:42:14
Ceres, hmm. Itse olen myös vahvasti kissaihminen (näkeehän sen avataristakin ;)) ja kotona täytyy aina olla kissa, mutta Ceres ei ainakaan äkkiseltään katsoen ole kartallani erityisen näkyvästi sijoittunut. Se sijaitsee Oinaassa ja 1. huoneessani, aspektit ovat :ceres: :aspect_sex: :mars:, :ceres: :aspect_squ: :saturnus:, :ceres: :aspect_tri: :neptunus: ja :ceres: :aspect_opp: :pluto: sekä lisäksi yksi puolineliö Merkuriukselle, joten aspektoitunut se kyllä on.

Ehkä se, että kissat ovat aina tuottaneet minulle paljon iloa ja että pidän (Venus) niistä paljon (Jupiter), näkyy kuitenkin parhaiten siinä, että Ceres sijaitsee tarkasti :jupiter:/ :venus: -keskipisteessäni. :)


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Ave^^ - 28.11.2008 11:50:26
Minulle tuli tästä otsikosta ensimmäisenä mieleen sellainen kissamielinen ihminen, ei konkreettisesti kissarakas.  :)

Mulla on ceres aika tarkasti ICllä, mutta olen enemmänkin koiraihminen. Koirien kanssa on niin kiva riehua.  :smitten: No, ei mulla ole koskaan ollut kissaa, että kuka tietää vaikka ihastuisinkin niihin joskus.  :)


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 29.11.2008 11:49:14
Hyvin sanoit Ave kissamielisyydestä, sillä Cereshän on äitiyden symbolia, meidän korkeamman tason 'Kuu' ja liittyy kotiin siinä suhteessa. Se osoittaa pyyteettömän rakkauden voimia.

Ja kissasta kuten naarasleijonastahan sanotaan, että se tekee vaikka mitä puolustaakseen pentujaan. 'Naarasleijonan tavoin', hellästi mutta näyttää hampaansa, kun tulee uhka. Samalla tavoin se ei ole myöhemmin omistavainen, vaan sysää pentunsa aika pian maailmalle ja lähtee itse omille teilleen.

Joten siihen yhdistäisinkin tuon kissamaisuuden.


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Norna - 29.11.2008 12:17:59
 Minä pidän kissoista, mutta erityisasemaa kissalla ei sinänsä ole, koiratkin ovat ihania. Kissa on vahvana ehdokkaana kotiin lähiaikoina  :smitten:.

 Ceres 5. huoneessa, kauriissa. Aspekteissa ei ihmeellisyyksiä,  :aspect_tri: :venus:,  :aspect_squ:  :merkurius: (4 astetta), (mikä tää on suomeksi?) Sesquiquadrate  :askendentti: ja  :aspect_tri: MC.

 Alkoi kiinnostamaan Bastet tai Bast -asteroidi, mutta sellaistapa ei olekaan, ainakaan astro.com:n listalla  :D
 


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: nikki - 29.11.2008 21:05:07
minusta Ceres ei ole se jumalatar,joka kuvaisi kissaihmistä,
tai edes liittyisi kissaan,
korkeintaan sillä kohtaa kun Ceres huolehtii kotieläimistä,
mutta nekin eläimet lähinnä tuottavia eläimiä,
Ceres/Demeter on hedelmällisyyden jumalatar siinä mielessä että hän päätti maan
tuottavavuudesta,hedelmällisyydestä,kasvillisuudesta,
ruokki ihmiskuntaa,huolehti,
Demeterin tärkein symboli on vehnäntähkä,
vehnä siksi että sitä pidetään "naisellisena" viljana (liittyy myös Innannan myyttiin),
ja jos jonkun eläimen yhdistäisin Cerekseen niin lehmän,
ensinnä sen raskaus kestää yhtä kauan kuin emäntänsä,
sen hedelmällisyyskierto on hyvin lähellä naisen kiertoa,
se hyödyntää viljavat laitumet ruokkiakseen myös ihmistä,
se on osan aikaa ummessa kuin Cereksen tytär ikään manalassa,tuottamatta

kissahan liikkuu öisin,saalistaa,väijyy,on itsenäinen,on peto,
omaa kynnet piilossa ja osaa myös kehrätä,
näkee pimeässä,
yhdistetään naisellisuuteen,
näin ollen minä yhdistäisin kissan kuun jumalattariin,
Dianaan,itsenäisesti kulkien,myös öisin,
kuin myös naisen pimeään puoleen Lilithiin,
kehräävä vaanija ja yllätyshyökkäys,
ei kait sitä kissaa turhaan noitienkaan seuraan liitetä,
ja Ceres taas on kaikkee muuta kuin "noita",
vielä tänäkin päivänä touot siunataan,
jotta pyhä Äiti maa antaisi runsasta satoa,
aamen



Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 29.11.2008 21:54:05
Kauniisti kerrottu, Nikki!

Otinkin tämän aiheen kyseenalaistaen sitä. Lehmä-symboli sille olisi tosi kaunis.

Mutta miksi äitiyttä ja huolehtivaisuutta ilmennetään usein naarasleijonaan?

Ja ollaankohan me kaikki kissaihmiset noita yön Lilithnaisia? Minulla kylläkin on Lilith aivan Kuun vieressä haasteellisesti 'kasvot vastakkain'.  :D

Kokemuksesta olen oppinut, että itsenäisyyttä ihannoivat ihmiset ihastuvat usein kissaan (jousimiehet) ja passiivisemmat ottaa koiran. En tiedä. Heitän vain väitteen.  ;)


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Ave^^ - 30.11.2008 13:56:35
Kokemuksesta olen oppinut, että itsenäisyyttä ihannoivat ihmiset ihastuvat usein kissaan (jousimiehet) ja passiivisemmat ottaa koiran. En tiedä. Heitän vain väitteen.  ;)

Jännä väite. Mutta aktiivisesti koirien kanssa harrastavat ovat kyllä kaikkea muuta kuin passiivisia. Kissan pito lähinnä on helppoa, kun ei sitä tarvitse ulkoiluttaakaan. Mutta jos hellyydenkipeä on, koirasta saa helpommin ystävän, kissa on haaste.  :smitten:


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 30.11.2008 14:14:51
Kyllä näinkin!

Tässähän voi olla monta näkökulmaa.  ;) Usein koiran hankkivat perheet lapsillensa tai kotivahiksi, mutta myös on hyvä kaveri lenkeilyyn. Hyvä syy lähteä ulos, eli pois passiivisuudesta silla lailla. Hoidontarve ja hellyydenkipeys purkautuu koiran kanssa. Joskus olen seurannut koiraihmisiä...voi kun he puhuisivat ihmisillekin samalla hellyydellä.  ::)

Mutta kissaa ei tarvitse hoitaa, se selviää esim. maalla itsekin monta päivää ja voi käydä reissuissa. Kumpikin kulkee omia teitään.  :D

Ja entäs lehmä!!! Kuinka moni ihminen on jäänytkään kaipaamaan lehmää tietyssä merkityksessä, tulla navettaan niiden tyytyväisiin ja lempeisiin ilmeisiin, painaa pää lehmän kuvetta vasten, moni on itkut siinä itkenyt. Kyllä lehmästä on heijastunut aivan erilaista energiaa, kuin villisti hyppivästä koirasta.

Toivon todella, että lehmä ja varsinkin aito suomlainen kantalehmä pyhitettäisiin omaan arvoonsa!!! :smitten:

Olkoon se sitten Cerestä, nöyrä ja pyyteetön 'rakastaja', antanut kaikkensa ja vähään on tyytynyt.


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: mc82 - 03.12.2008 00:22:37
No mulla Ceres sijaitsee samassa merkissä kuin suurin osa synt. karttani planeetoista - eli  :ceres: :jousimies: 11. huoneessa ;) 

Mulla silti Ceres ei pahemmin aspekteja muodosta: 

:ceres: :aspect_con: :neptunus:
 :ceres: :aspect_sex: :pluto: :aspect_con: :saturnus:

Mutta silti kissaihminen olen aina ollut ja kotona köllötteleekin kaksi kissanronttia :)  Koiraihminen tai lapsi-ihminen en niinkään ole ollut (vaikka kuitenkin pidän koiria ihan kivoina otuksina, tosin omaa koissua en ehkä hankkisi), ovat makuuni liian riippuvaisia "omasta" ihmisestään ja meikäläiselle kun tarve saada elää omaa elämää ja saada tilaa hengittää on aivan liian suuri, että koiraa tai lapsia edes hankkisin.. En ole oikein pullantuoksuinen kotimuori, enemmänkin semmoinen toivoton sähläri, joka ihme kyllä jotenkin pystyy huolehtimaan edes itsestään.. ;D

Varmaan tuohon itsenäisyyden kaipuuseen vaikuttaa juuri Cereksen sijainti itsenäisissä ja riippumattomissa jouskarin merkissä sekä 11. huoneessa..

Kissoista pidän juuri niiden itsenäisyyden ja ylpeyden takia ja siksi, etteivät ne pyri miellyttämään ketään vaan ovat sitä mitä ovat. Välillä kissa menee omia teitään ja öisin sekä iltaisin mun kisut käpertyvät syliin tai viereen köllöttelemään ja muistuttavat, kuinka tärkeä oma ihminen heille kuitenkin on :smitten:


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Norna - 03.12.2008 00:48:50
Mutta miksi äitiyttä ja huolehtivaisuutta ilmennetään usein naarasleijonaan?

 Karhunaaraaseen myös


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Artemis - 03.12.2008 07:17:42
Kaikki karvaiset olennot ovat rakkaita  :smitten:

Ceres on yhtymässä askendanttiini  :)


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: La Papessa - 03.12.2008 09:28:22
 :ceres:  :askendentti: :lla ,  :aspect_sex:  :kuunsolmu:/ :uranus:/  :venus:,  :aspect_squ:  :jupiter: ja  :aspect_tri: :chiron:. Olen aina kunnioittanut kaikkia eläviä olentoja, mutta en ole mitenkään erityisen eläinrakas. Olen selittänyt tämän sillä, että hoivaviettini on jo alle kolmevuotiaasta, jolloin minulle syntyi ensimmäinen serkku, suuntautunut aivan selkeästi itseäni pienempiin lapsiin, varsinkin vauvoihin. Muistan selkeästi, kuinka jo joskus 3-4 -vuotiaana toivoin todella kiihkeästi pikkusiskoa tai -veljeä.

Kissat ovat kuitenkin aina olleet lempieläimiäni: Ehkäpä, koska meillä ei ollut eläimiä kotona ollessani lapsi, mutta mummolassa oli aina kissoja. Siksi osaan olla luontevasti eläinten seurassa.


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Esmiralda - 03.12.2008 15:26:35
Mutta miksi äitiyttä ja huolehtivaisuutta ilmennetään usein naarasleijonaan?

 Karhunaaraaseen myös

Olisiko tuo naarasleijona vähän kansainvälisempi ilmaisu, meillä taas täällä karhuemo?
Liekö Cerestä tai mitä, kun näin viime yönä unta että synnytin vatsasta suoraan neljä kissanpentua, oikein söpöjä. :o Vatsaan jäi avanne, jota ajattelin lähteä terveyskeskukseen neulottamaan sitä umpeen. Muuten se ei haitannut!


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Norna - 03.12.2008 16:07:08
Mutta miksi äitiyttä ja huolehtivaisuutta ilmennetään usein naarasleijonaan?

 Karhunaaraaseen myös
Olisiko tuo naarasleijona vähän kansainvälisempi ilmaisu, meillä taas täällä karhuemo?

 Taitaa olla joo pohjoisen pallonpuoliskon juttu yleisemmin ollut tuo karhu, p-amerikan intiaaneilla karhu on ollut paitsi vahvuuden ja lempeyden vertauskuva myös huolehtivan äidin. Karhuun liittyy symboliikassa myös maanläheisyys (ruskea väri), Äiti Maa ja sitä kautta se huolehtivuus.
 Itselleni on avautunut enemmänkin tuo karhuemo arkkityyppisenä ilmaisuna äitiydelle, esim unisymboliikassa. mutta varmasti kaikki huolehtivat eläinemot edustavat äitiyttä oikeissa yhteyksissä.
 Samoinhan täällä Pohjolassa on tietenkin naaraskarhun hurja puoli tullut tutuksi myös lehdissä kun joku onneton on joutunut emokarhun ja sen poikasten väliin.  :-\


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: Norna - 03.12.2008 16:33:42
Ceres, hmm. Itse olen myös vahvasti kissaihminen (näkeehän sen avataristakin ;))

 Hassu juttu että joskus näkee ihan omiaan, olen katsonut koko ajan tuota sun avatartasi että siinä on nainen jolla on naamio käsissään.


Otsikko: Vs: Onko Cerestyyppi kissaihminen?
Kirjoitti: nikki - 06.12.2008 17:12:13
 :kuu: hallitsee kissoja, :rapu:,
-lämpöhakuinen,Afrikasta kotoisin
tämmöstä löytyi muistiinpanoista Mannisen luennolta

kissan vois hyvinkin yhdistää kaikkiin vesimerkkeihin sen vahvan vaiston ja "intuition" perusteella,
sähkömagneettinen rauhoittaja,seuransa tarkkaan valitseva

minäkin olen enämpi kissaihminen,
just se katin itsenäisyys,tekee mitä lystää,natsaa omaan luonteeseen,
edesmennyt kattikin oli kulkukissa,
sattui jäämään 12 vuodeksi meikäläisen nurkkiin,
kai se enimmäkseen viihtyi?

tuosta karhusta tuli mieleen muutamat omat ja ystävien unet,
joissa karhu voimallisena (kansallisena) symbolina esiintyy "kuolemaunissa"
ennustavana ja jälkikäteenkin itsellä,
tuon naarasleijonan yhdistäisin paremminkin vaikka Egyptiin,
luonteessa se poikasten puolustaminen,emon/isän  ylpeys pesueestaan, :leijona:,
valta kuin Isiksellä?