Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Henkimaailman ilmiöitä => Aiheen aloitti: Tiigris - 12.09.2007 13:14:06Otsikko: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tiigris - 12.09.2007 13:14:06
Heiphei! Tässä on tietoa chakroista, joita vähän leikkelin ja liimailin ja YRITIN hieman referoida, eli ne on otettu www.reikisivut.com sivustolta.

Lisäselvennys: ++ tarkoittaa "Liiallinen energia tässä chakrassa (chakra pyörii liian nopeasti) aiheuttaa" ja -- tarkoittaa "Liian vähäinen energia tässä chakrassa (chakra pyörii liian hitaasti) aiheuttaa"

Oikein hätkähdin kun noita lukiessani tajusin jotain, oikein lamppu syttyi päässä!  :o :)

Juurichakra
väri: punainen
tehtävä: ohjaa selviytymistarpeita ja itsesuojeluvaistoa; yhdistää meidät fyysiseen maailmaan aineellisten tarpeiden tyydyttämisen, olemassaolon ylläpitämisen ja oman lajin säilyttämisen kautta.
Kun energiamme on keskittynyt Juurichakraan, voimme kokea pelkoa loukatuksi tulemisesta sekä fyysisessä että psyykkisessä mielessä tai olla vahvasti taipuvaisia loukkaamaan muita. Fyysisesti se vaikuttaa meihin ohjaamalla adrenaliinin ja noradrenaliinin erittymistä. Kun Juurichakra on tasapainossa se tuo elinvoimaisuutta, hyvinvointia, juurtumisen ja keskittymisen tunteita, seksuaalista hellyyttä ja itsehillintää.

++ aggressiivisuus, määrääväisyys, egoismi, seksuaaliseen pidättyväisyys.
-- epävarmuus ja masennus, tahdonvoiman puute esim. oman elämän päämäärien toteuttamiseen, kiinnostumattomuus tai vastenmielisyys seksiin, epävarmuuden tunne, levottomuus ja huolestuneisuus.

Joitakin fyysisiä sairauksia saattaa esiintyä, kun Juurichakra on epätasapainossa: selkäranka- ja sääriongelmat, kivessairaudet.


Sakraalichakra
väri: oranssi
tehtävä: tunteiden, ruoansulatuksen ja seksuaalisuuden keskus; huolehtii sukupuolten välisistä ihmissuhteista ja seksuaalienergiasta, puhdistaa ja käynnistää tunteita ja fyysisiä prosesseja.
Sakraalichakra on keskittynyt elämän nautintoihin, joten se jonka energiat ovat keskittyneet tähän chakraan on kiinnostunut sensuaaleista nautinnoista ja kokemuksista. Kun tämä chakra on tasapainossa kuukautiset ja vaihdevuodet sujuvat ilman komplikaatioita, kuten muutkin hormonaaliset muutokset sekä miehillä että naisilla, olemme kosketuksissa omiin tunteisiimme, meillä on hyviä ja lämpimiä ihmissuhteita, hyvä suhde seksuaalisuuteemme, olemme tyytyväisiä itseemme, luotamme toisiin ja olemme tasapainossa ruoan suhteen.
 
++ ylitunteellisuus, aggressiivisuus, liiallinen kunnianhimo, manipuloiva käytös, ylihemmottelevuus, pakkomielle seksiin.
-- yliherkkyys, ujous, mielipaha, luottamattomuus ja syyllisyys.

Epätasapaino tässä chakrassa voi aiheuttaa virtsarakko-, ja munuaissairauksia, verenkierto-ongelmia, mielialan muutoksia ja erittäin vaativaa käyttäytymistä. Epätasapainot Sakraalichakrassa aiheutuvat usein mm. riippumisesta kiinni vanhoissa ideoissa, käsitteissä ja olosuhteissa joista meidän olisi pitänyt jo kauan aikaa sitten luopua.

Solar plexus- chakra
väri: keltainen
tehtävä: voiman ilmaisemisen ja tunteiden esiintuomisen keskus.Tämän chakran avulla havaitsemme myös suoraan muiden ihmisten värähtelyjä. Solar plexuksen kautta otamme energiaa auringosta.
Tämä chakra on yhteydessä egoon ja tunteisiin, siten se reagoi ajatuksiin jotka sisältävät huolia, hermostuneisuutta ja pelkoa. Suurella osalla meistä Solar Plexus-chakra menee jatkuvasti epätasapainoon tunteiden sekamelskan vuoksi. Kun Solar-Plexus chakra on tasapainossa arvostamme itseämme ja muita, luotamme itseemme, olemme ulospäin suuntautuneita, hyväntuulisia, rentoutuneita, spontaaneja, esteettömiä, nautimme fyysisistä aktiviteeteista, hyvästä ruoasta, osoitamme tunteikasta lämpöä, olemme terveitä, rohkeita ja pystymme suuriin tekoihin.

++ ylikriittisyys, työnarkomaanius, liiallisen täydellisyyden tavoittelu, suuruuden hulluus omista voimavaroista.
-- masentuneisuus, epävarmuus, yksinolemisen pelko

Epätasapaino tässä chakrassa voi fyysisesti aiheuttaa alavatsan kipuja, maksaongelmia sekä heikkoa yleistä elinvoimaisuutta.

Sydänchakra
väri: vihreä
tehtävä: yhdistäminen rakkauden avulla - sydänchakra on ystävällisyyden, toisten huomioonottamisen ja epäitsekkään toiminnan keskus.
Kun sydänchakra on tasapainossa, otamme toiset huomioon, haluamme auttaa toisia, kasvamme kohti ehdotonta, vilpitöntä rakkautta. Tämä tekee meistä ulospäinsuuntautuneita, ystävällisiä ja auttaa olemaan kosketuksissa omiin tunteisiimme.
 
++vaativuus, ylikriittisyys, omistushaluisuus, oikullisuus ja "ehdollisen rakkauden" mestaruus.
-- vainoharhaisuus, riippuvaisuus, hylätyksi tulemisen pelko ja jatkuvaa uudelleenvarmistumisen tarve.

Jos koemme rakkaudettomuutta, hyljeksintää, tai tunnemme että emme ole rakastettavia muiden silmissä, me usein suljemme tämän sydänkeskuksen ja se luonnollisesti aiheuttaa ongelmia näillä alueilla. Jos olemme herkkiä tuomitsemaan muita niin helposti epäonnistumme oman itsemme tarkastelussa. Hyväksymällä omat vajavaisuutemme voimme ymmärtää ja suvaita niitä myös toisissa ihmisissä. Kun tämä chakra ei ole tasapainossa se voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta, astmaa, sydän- ja keuhkosairauksia.


Kurkkuchakra
Väri: Taivaansininen
tehtävä: huolehtia vuorovaikutuksesta ja kommunikaatiosta; tämä chakra on itseilmaisun, kommunikoinnin, luovuuden, totuuden, tahdon ja rehellisyyden keskus.
Kolmannen Silmän ja Kurkkuchakran energioiden yhdistyminen johtaa luovaan aktiviteettiin. Kun tämä chakra on tasapainossa keskitymme paremmin, olemme tyytyväisempiä, parempia puhujia, taiteellisesti inspiroituneita sekä aktiivisemmin kiinnostuneita spirituaalisen viisauden ja meditoinnin opiskelusta. Kun tämä chakra on tasapainossa, aineenvaihdunta toimii hyvin.

++ ylimielisyys, liiallinen puhuminen sekä itsekeskeisyys
-- pelokkuus, ujous, syrjäytyneisyys, sekä seksiin liityviä pelontunteita.

Kun tämä chakra ei ole balanssissa, voit kokea uupumusta, paino-ongelmia, esiintymispelkoa, ruoansulatusvaivoja, kurkku- ja niskakipua. Niskan jäykkyys voi olla merkki kykenemättömyydestä ilmaista tunteitasi verbaalisesti. Kykenemättömyys ilmaista tunteita voi johtaa turhautumiseen ja jännittymiseen. Sen jonka kurkkuchakra on epätasapainossa, on vaikea rentoutua, hän saattaa olla kontrolloiva, itsepäinen ja suorasukainen.

Kolmas silmä- chakra
väri: indigo
tehtävä: Intuitiivinen silmä, korkeamman yhteyden tiedostaminen
Kun tämä chakra on tasapainossa ja toimii täydellä potentiaalilla, se saa meidät näyttämään ja tuntemaan itsemme nuorekkaiksi, olemaan mieleltämme valppaita, avoimia, terveitä, irtaantumaan materiaalisen omistamisen tarpeesta, poistaa kuolemanpelon, avaa psyykkiset voimavaramme ja tuo esiin telepaattiset ja selvänäkemislahjamme.

++ ylpeys, manipuloiminen ja itsekeskeisyys.
-- yliherkkyys toisten tunteille, epävarmuus, kykenemättömyys erottamaan oma ego korkeammasta minästämme.

Kun tämä chakra ei ole tasapainossa, voimme kokea päänsärkyä, silmäongelmia, migreeniä, heinänuhaa, unettomuutta, hormonaalista epätasapainoa, vaikeuksia nähdä elämää eri näkökulmista, sekä vaikeuksia hallita oman elämämme kulkua.

Kruunuchakra
väri: violetti
tehtävä: kosmisen energian vastaanottaminen ja universaali tietoisuus.
Tämä henkinen keskus auttaa meitä kehittämään taiteellisuuttamme ja rakkautta elämään. Se auttaa meitä olemaan ystävällisiä ja ottamaan toiset paremmin huomioon . Kun tämä chakra alkaa avautua, alamme kiinnostua mystisistä ja yliluonnollisista asioista ja opetuksista. Kun se on tasapainossa, tulemme avoimiksi universaaliselle energialle ja meillä on pääsy tietoiseen ja alitajuiseen mieleemme.

++ turhautumista ja migreeniä.
-- päättämättömyyttä ja puutteellista fyysistä ilonkipinää.

Kun kruunuchakra avautuu, hajoavat muiden chakrojen viimeisetkin tukkeumat ja niiden energiat alkavat värähdellä korkeimmalla mahdollisella taajuudella.


Jos joku nyt jaksoi nämä lukea,  :) ;) niin tuliko huomattua mitään erikoista?
Minä ainakin huomasin että nyt pitää tosissaan käydä kurkkuchakran kanssa tositoimiin. Ja samoin solar plexuksen ja sydänchakran ja öö.. Ehkä kaikkien muidenkin!


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Lunerica - 12.09.2007 13:21:34
Huomasinhan minäkin vaikka mitä...!  ::)

Kuinkas chakrat sitten saa tasapainoon...?  :D


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: *yildirim* - 12.09.2007 13:25:42
Huomasinhan minäkin vaikka mitä...!  ::)

Kuinkas chakrat sitten saa tasapainoon...?  :D

esimerkiksi tekemellä chakroja tasapainottavan meditaation...


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tiigris - 12.09.2007 13:37:17
www.energiakeskus.com <-- tuolta löytyi seuraavia vahvistuslauseita jokaiselle chakralle ja myös paljon muutakin mielenkiintoista tietoa millä chacroja voi vahvistaa. Luonnollisestikin väreillä (esim. mihin väreihin pukeutuu, minkä väristä ruokaa syö) jne.


Maadoittava- "Olen asettunut ja turvassa, juurtunut hiljaisuuteen, maadoittunut luottamukseen. Kunniakkain perustein kerään energiaa suuresta mysteerin paikasta ja tuon sen itselleni. Tämä energia on elämäni mahti, voimani perusta. Annan sen mielelläni työskennellä lävitseni hyvässä, minulle ja muille. Syvästä hiljaisuudesta kutsun eniten vaalimani unelmat esiin. Ne ohittavat minut ilman takertumista tai tuomitsemista. Olen turvassa tietäen, että kohtaloani ohjaa tämä hyvän rakkauden voima.”

Luovuus ja seksuaalisuus- "Olen rauhallinen ja rentoutunut, paikassa rajoitusten yläpuolella, vastaan- ottavainen yltäkylläisen maailmankaikkeuden lahjoille. Olen anteliaisuuden henki, vapautan nälkäni aineellisille asioille, sillä ne eivät ole takuu onnesta tai vapaudesta. Pysyn luottavaisena, että tarpeeni täytetään, tietäen, että puhtaan mahdollisuuden loputon voima on nyt heräämässä minussa. Syleilen todellisia lahjoja jumalallisesta rakkaudesta: luovuutta, herkkyyttä ja henkistä tietoisuutta. Nämä hengen lahjat ja muuta annetaan minulle tänä hetkenä. Jaan ne vapaasti.”

Voimakeskus- "Herään hiljaisen ihmeen tilaan, täysin valmiina elämän seikkailulle. Menen eteenpäin uskoen, että monet ihanat mahdollisuudet ovat minua varten varastossa. Toivotan tervetulleeksi odottamattoman, koska se tarjoaa minulle täydellisiä yllätyksiä. Olen latautunut tekemään rohkeita päätöksiä, jotka johtavat suurempiin ilmaisuihin inhimillisyydestäni. Vapaasta tahdostani ja kiitollisena vapautan mielikuvani vauraudesta vaihdossa menestykseen, vallan vaihdossa armoon, hallinnan vaihdossa rohkeuteen. Olen tunnettu ja palkittu ihmisystävällisyydestäni."

Rakkaus- "Olen rentoutunut ja vastaanottavainen, rauhassa hiljaisessa tyyneydessä, levossa herkissä tunteissa. Vedän puoleeni näitä lempeitä sykäyksiä ja teen niistä kodin sydämeeni. Sydämellisyyteni ravitsee suhteita itseeni ja muihin, minun ollessa ohjattuna vapaasta tahdostani, sydämeni halusta antaa ja vastaanottaa henkistä rakkautta. Antamani rakkaus parantaa minut ja ne, joille sitä annan. Sydämeni kannustaa minua antamaan anteeksi itselleni ja muille, vapauttaen kaiken moitteesta."

Kommunikaatio- "Kehitän tasaisuutta, tasapainoa sanan ja teon välillä. Sanojeni liittoutuessa tekojeni kanssa, näen eheyden ja kokonaisuuden elämässäni. Kuljetan totuuttani myötätunnolla lauhdutettuna. Niille, joiden kanssa kommunikoin, puhun luottamuksella tietäen, että tulen kuulluksi ja ymmärretyksi. Mitä enemmän paljastan todellista minääni, sitä enemmän löydän hyväksyntää sellaisena kuin todella olen. Mitä enemmän hyväksyn itseni, sitä enemmän suvaitsevaisuutta ja hyväksyntää minulla on muille."

Intuitio- "Vain tätä hetkeä varten vapautan ajatukseni antaen niiden vaeltaa minne ne haluavat. En ole kiintynyt näihin aaveisiin. Minua liikuttaa suurempi vaikutus, oman vaistoni voima. Olen valmiina vastaanottamaan näitä viestejä, ajatusten voimakkaita pohjavirtoja. Otan tietoa näistä vaikutusvaltaisen syvistä vesistä, kiitollisena niiden ohjaavasta kädestä. Nämä lahjat alitajunnalleni ovat perusta oikealle toiminnalle elämässäni."

Korkeampi voima- "Juhlistan syvää yhteyttäni kaiken tiedon lähteelle, ravittuna ja täyttyneenä sen parantavasta sekä suojelevasta valosta. Luotan hengen läsnäoloon ja huomaan sen olevan aina saatavilla etsiessäni sitä. Tekoni ovat inspiroituneet ja ohjautuvat tästä pyhästä johdatuksesta. Elämäni on heijastuma vastaanottamastani jumalallisesta huolenpidosta. Elän varauksetta, vapaana vastaanottamaan kohtaloni, kuten se ilmenee, täydessä palvelussa jumalalliselle mysteerille."


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tiigris - 12.09.2007 13:48:13
CHAKROJEN PUHDISTAMINEN JA AKTIVOINTI


1. Juurichakra - Muladhara
Astrologia: oinas, härkä, skorpioni, kauris
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa aktivoituu kirkkaan punaisesta! Aromaterapiassa patsuli, mirhami, seetripuu ja neilikka. Kiviterapiassa Akaatti, Hematiitti, Jaspis, Rubiini ja Punainen koralli. Luonnossa auringon laskun ja nousun katselu.

2. Sakraalichakra - Svadhisthana   

Astrologia: rapu, vaaka ja skorpioni.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa kirkas oranssi. Aromaterapiassa ylang ylang, jasmiini, ruusu ja santelipuu. Kiviterapiassa karneoli ja kuukivi. Luonnossa kuun valon katselu.

3. Solar plexus chakra - Manipura

Astrologia: leijona, jousimies, neitsyt ja oinas.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa keltaisen eri sävyt. Aromaterapiassa laventeli, rosmariini, bergamotti ja ylang ylang. Kiviterapiassa sitriini, tiikerinsilmä, meripihka ja topaasi. Luonnossa auringon valo, auringonkukat ja rypsipelto.

4. Sydänchakra - Anahata  
Astrologia: härkä, leijona ja vaaka.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa vihreän eri sävyt ja vaaleanpunainen. Aromaterapiassa bergamotti, melissa ja ruusu. Kiviterapiassa ruusukvartsi, turmaliini, kunziitti, smaragdi ja jade. Luonnossa rauhallinen kävelyretki vihreässä "maastossa" ja kukat. Vaaleanpunainen taivas.

5. Kurkkuchakra - Vishuddha 

Astrologia: Kaksoset, härkä ja vesimies.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa selkeä kirkas sininen. Aromaterapiassa eukalyptus, kamomilla, mirhami ja salvia. Kiviterapiassa akvamariini, turkoosi ja kalsedoni. Luonnossa pilvetön kirkas sininen taivas ja veden äärellä oleilu.

6. Kolmas silmä chakra - Ajna
   
Astrologia: Kalat, jousimies ja vesimies.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa indigon sininen. Aromaterapiassa piparminttu, jasmiini ja pelargonia. Kiviterapiassa lapis lazuli, ind.sininen safiiri ja sodaliitti. Luonnossa tähtitaivaan katselu.

7. Kruunuchakra - Sahasrara 

Astrologia: Kauris ja kalat.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa violetti ja valkoinen avaavat ja laajentavat kruunuchakraa. Aromaterapiassa frankinsensi, laventeli ja ruusupuu. Kiviterapiassa ametisti, vuorikristalli. Luonnossa avaruus ja rajattomuus, taivaan läheisyys esim korkean vuoren huipulla koetut tuntemukset.

*muoks. laitoin tekstit helpommin luettavaan väriin!


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 12.09.2007 13:54:23
Hei Ystäväin

Täältä löytyy yksi tapa tasapainottaa energiapyörteitään


https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=7600.msg61237#msg61237
Sonia Choquette Energiapyörteiden tasapainottaminen; Chakrat

Aloitetaan Juuri-chakrasta - lukekaa tarkoin jokaisen chakran kohdalla olevat ohjeet

Yksi chakra vaikka päivässä / viikossa tasapainoon
- itselläni meni useita kuukausia, ennenkuin pääsin kruunu-chakraan saakka
- hiljaa hyvä tulee


(koodikieltä löytyy linkistä, koska kuvat ovat poistettu käytöstä)


 :smitten:Elämänilo    :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 12.09.2007 14:08:54
Tämä on niin hyvä ja selkeä tietopaketti chakroista, että päätin laittaa sen pysyväksi aiheeksi :) Aihe koskettaa kuitenkin meitä kaikkia ja chakrat ovat varmaan ensimmäinen asia, johon törmää lähtiessään tälle henkiselle tielle. Täältä on hyvä aloittaa. Jatkakaa vain keskustelua ja tietojen keräämistä! 8)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tibetan - 12.09.2007 17:58:34
Tämän otsakkeen alla on kirjoittelua otsakkeella Viisi tiibettiläistä riittiä

https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=17923.0

Lainaan omaa kirjoitustani sieltä

Tiibetiläiset liikkeethän eli riitit perustuvat kehon seitsemän energiakeskuksen aktivointiin. Kun keskusten energia pyörii samalla nopeudella, ihmisen keho ja mieli ovat tasapainossa ja hän voi hyvin. Kun ihminen voi huonosti, keskukset pyörivät eri tahtiin ja niiden pyörimisnopeus hidastuu.

Olen myös harjoittanut riittejä jossain vaiheessa ja hain unohtamani ohjeet kesällä uusiksi esiin pyrkimyksenä parantaa terveyttäni. Tosin hiukan raihnaisena, olen joutunut jotakin liikettä soveltamaan omalle keholle onnistuvaksi.

Aktivoitumiseni tässä sai ilmeisesti aikaan sen, että aivonikin aktivoituivat ja "eksyin" näillekin sivuille ja taisipä se kovasti vaikuttaa kirjautumisnimeeni.

Tuolla aiemmin näkyi kyllä olevan parikin linkkiä liikesarjoihin, mutta laitanpa kuitenkin yhden vielä,
jos ei muuten, niin sen lumoavan alun takia  :smitten:

Tästä voi myös esimerkiksi katsoa videon liikkeistä.
http://www.yty.net/tiibet/ (http://www.yty.net/tiibet/)


Olen paljon paremmassa kunnossa jo nyt ja liikkeiden toistomäärä on vasta 17. Muutama välipäivä on jäännyt, mutta yllättäen olen saanut itseni takaisin ruotuun. Teen riitit yleensä aamuisin, viikonloppuna hitaasti ja harkiten mutta työpäivinä rivakammin kun nukuttaa aamuisin niin, että aika jää hiukan niinkuin kortille  8)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Lunerica - 12.09.2007 19:55:59
Kiitos hurjan paljon teille kaikille!!  :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tiigris - 14.09.2007 12:30:35
Arkkienkelit ja chakrat

Perus- ja sakraalichakra

Mahtava arkkienkeli Gabriel on sopusoinnun, kauneuden, puhtauden ja taiteen enkeli.
Gabriel työskentelee puhtaassa valkoisessa valossa, joka on kaikkien säteiden pohjavire. Jos tarvitset puhdistautumista, voit pyytää, että saat nukkuessasi tai mietiskellessäsi käydä hänen henkisellä asuinsijallaan Mount Shasta -vuorella. Siellä hän kirkastaa energiasi ja vapauttaa sellaiset vanhat muistot, tavat ja uskomukset, jotka estävät kulkuasi. Hänellä on henkinen asuinsija myös Findhornissa, jotta hän voisi auttaa meitä puhdistautumaan ja heräämään henkisesti.

Gabriel auttaa meitä kehittämään peruschakraamme ja sakraalichakraamme. Fyysisellä, kolmiulotteisella tasolla se on punainen ja hallitsee itsesuojeluvaistoa.

Hänen energiansa tuntuvat maailmassa voimakkaimmin perjantaisin, jolloin onkin otollisin aika pyytää häneltä apua ja saada yhteys hänen energiaansa.

Sydänchakra
 
Mahtava arkkienkeli Samuel on rakkauden enkeli, joka auttaa sinua avaamaan sydämesi suurentamalla sisäistä rakkauden liekkiäsi. Hän täyttää sinut pyyteettömällä rakkaudella ja opastaa sinua ilmaisemaan rakkautta kaikenlaisen luovuuden välityksellä.

Arkkienkeli Samuel ja hänen kaksoisliekkinsä Charity tuovat mukanaan kolmannen säteen, joka heijastaa luovan, aktiivisen älyn vaaleanpunaista väriä. Se on pyyteettömän rakkauden säde. Ne, jotka edustavat tämän säteen ominaisuuksia, ovat omistautuneita, vilpittömiä, terävä-älyisiä, järjestelmällisiä ja heillä on rikas mielikuvitus. Ne, joilla tämän säteen ominaisuudet eivät vielä ole täysin kehittyneet, saattavat joutua työstämään itsessään uppiniskaisuutta ja hajamielisyyttä sekä harjoittamaan suvaitsevaisuutta ja maalaisjärjen käyttöä. Arkkienkelit auttavat heitä tässä.

He työskentelevät tiiviisti Serapis Beyn, kolmannen säteen mestarin eli chohanin kanssa, joka tuli alunperin Venuksesta planeettamme avuksi. Hän on ainoa ylösnoussut mestari, joka toimii Serafien, eli sanoinkuvaamattomien, luovuuden värähtelyä ylläpitävien, Jumaluutta ympäröivien olentojen kanssa.
Viikonpäivä, jolloin hänen energiansa heijastuvat Maahan voimakkaimmin, on maanantai.

Kurkkuchakra


Mahtava arkkienkeli Mikael
on rohkeuden, vahvuuden ja suojelemisen enkeli. Hänen kaksoisliekkinsä on Faith, joka nimensä mukaisesti vahvistaa itsetuntoasi tai uskoa itseesi, jotta voisit saavuttaa päämääräsi.

Hän on arkkienkelisoturi, ylipäällikkö ja vakaa johtaja. Hän tuo sinulle aloitekykyä, tahdonvoimaa, tarmoa ja elinvoimaa kulkeaksesi elämänpolkuasi ja saadaksesi tehtäväsi suoritettua helposti ja huoletta. Hän auttaa sinua kehittämään johtamiskykyjäsi ja olemaan tarpeeksi vahva, peräänantamaton ja keskittynyt menestyäksesi.

Arkkienkeli Mikaelin säde on syvänsininen ja hän työskentelee El Moreyan, ensimmäisen säteen, punaisen aspektin mestarin tai chohanin kanssa. Yhdessä he auttavat eteenpäin niitä, joilla on voimakas taju omasta vahvuudestaan, ja jotka jaksavat kantaa totuuden miekkaa. Ne, jotka ovat tiiviissä yhteydessä arkkienkeli Mikaeliin, ovat vahvoja ja voimallisia, mikä ilmenee esimerkiksi heidän liiketoiminnastaan, kirjoituksistaan tai osallisuudestaan poliisi- tai sotavoimiin.
Arkkienkeli Mikaelin henkinen asuinsija sijaitsee eetteritasolla Bauffin yläpuolella Kanadassa ja hänen viikonpäivänsä on tiistai.
 
Otsachakra

Mahtava arkkienkeli Rafael on parantamisen, runsauden, luovuuden, totuuden ja näkemyksen enkeli. Hänen kaksoisliekkinsä on Maria, Jeesuksen äiti, joka tunnetaan myös Enkelten kuningattarena.

Rafaelin kautta virtaa maskuliininen tekemisen, luomisen ja parantamisen aktiivinen energia, kun Maria puolestaan tulvii hoivaamisen feminiinistä energiaa, myötätuntoa, suloutta ja armoa. Maria on äidillinen ja suojeleva. He ovat aina tarvittaessa lääkäreiden, sairaanhoitajien, parantajien ja äitien luona.

Rafael vastaa kolmannen silmän kehittymisestä ihmiskunnassa. Kolmanteen silmään eli otsachakraan liittyvät esimerkiksi näkemys, intuitio, keskittyminen, mielen kohdistaminen ja totuus. Rafael auttaa meitä kehittämään sisäistä katsettamme, tulemaan näkijöiksi. Hän on sokeiden suojeluspyhimys.
 
Arkkienkeli Rafaelin säde on smaragdinvihreä ja edustaa sydäntä. Hänen parantava voimansa ohjataan sairauksia aiheuttavien kielteisten tukosten sulattamiseen ja rakkauden myönteiseen voimaan, joka luo terveyttä.
Hänen viikonpäivänsä on keskiviikko. Siksi on tehokkaampaa ja voimallisempaa pyytää häntä avukseen keskiviikkoisin.

Kruununchakra

Mahtava arkkienkeli Jofiel
on viisauden ja valaistumisen enkeli. Hän ja hänen kaksoisliekkinsä Christine ammentavat viisautta Jumaluudesta. Kuten jo Christinen nimikin viittaa, hän on yhtä Kristustietoisuuden kanssa. Heidän tehtävänsä on kirkastaa ihmiskunnalle Säteilevien opetusten todellista merkitystä ja valaista korkeinta tietä jokaiselle yksilölle. He auttavat meitä saamaan yhteyden täydelliseen sielunsuunnitelmaamme. He vapauttavat suuria valovirtoja, jotka tulvivat ihmisaivoihin ja sulattavat kielteisyyttä.
 
Jofiel ja Christine ovat toisen, keltaisen säteen arkkienkeleitä. Keltainen on älyn väri, joka syvenee kultaiseksi avautuessamme yhä syvemmälle viisaudelle. He ovat erityisesti opettajien ja opiskelijoiden tukena kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissa ja auttavat meitä omaksumaan ja muistamaan tietoa, opiskelemaan ja läpäisemään kokeet.

Arkkienkeli Jofiel hallitsee kruunuchakramme avautumista, jotta voisimme saada yhteyden korkeampaan minäämme. Kruunuchakra on kuin tuhatterälehtinen lootuksenkukka pään päällä. Kaikkien terälehtien avautuessa voimme vastaanottaa enemmän jumalallista valoa. Kultainen kruunu, jota kantavat kuninkaalliset ja korkeassa virassa olevat, edustaa tämän chakran avautumista jumalyhteyden luomiseksi.
 
Päivä, jona arkkienkeli Jofielin vaikutus on suurimmillaan, on sunnuntai, ja hänen henkinen asuinsijansa sijaitsee Kiinan muurin eteläpuolella.

Sieluchakra


Mahtava arkkienkeli Zadkiel johtaa armon, ilon ja muutoksen enkeleitä. Hänet tunnetaan usein myös Vapauden enkelinä. Hänen kaksoisliekkinsä Amethyst, violetin säteen feminiininen puoli, antaa meille mahdollisuuden muuttua anteeksiannon, myötätunnon ja armon avulla. Ametistikivi edustaa violetin säteen vertauskuvallista kiteytymää ja on myös vesimiehen, uuden aikakauden onnenkivi.

Zadkiel työskentelee laajentaakseen sieluchakraamme, joka sijaitsee päämme yläpuolella ja joka kytkee meidät korkeampaan minäämme tai sieluumme. Hän avustaa kaikkia ihmisiä vapautumaan herättämällä jokaisen yksilön erikseen ja yhdistämällä heidät heidän sieluenergiaansa.

Arkkienkeli Zadkielin henkinen asuinsija on Kuubassa, ja hänen säteensä tuntuu voimakkaimmin maassa lauantaina.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 14.09.2007 14:26:45
Hei Ystäväin

Tällainen aiheeseen liittyvä löytyi myös
- kuvat eivät näy, mutta kuvan lähdekoodi näkyy
- yritin siirtää kuvia liitetiedostoon,
mutta lähdetiedosto on poistettu


https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=11889.msg112529#msg112529
Kuva Galleria Arkkienkelit kuvin sekä Chakrat


 :smitten:Elämänilo    :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 14.09.2007 15:56:58
Tällaista tietoa löyty vielä lisää noihin chakroihin liittyen osoitteesta www.annikalangle.com/chakras.htm (http://www.annikalangle.com/chakras.htm) Olen suomentanut tähän vain sellaista tietoa chakroista, joita ei ole vielä mainittu. Englanninkielentaitoiset voivat käydä lukemassa linkistä chakrojen yhteydestä Elämän Puuhun, Kabbalan Sefirotiin/Sephirothiin.

Muladhara - Juuri Chakra
Tarkoittaa sanksriitiksi juurta ja tukea.
Elementti (tattva): Maa (Prithvi)
Väri: Länsimaissa punainen, Intiassa keltainen 
Chakran terälehtien määrä: 4
Mantra: Lang (ilmeisesti lausutaan vain ääneen sanaa LANG ja keskitetään ajatukset juurichakraan sen aikana)
Eläin: Elefantti (Airavata)
Muoto: Neliö
Jumaluus: Brahma, Ganesha
Jumalattaruus: Shakti Dakini
Sijainti: Peräaukon ja sukupuolielinten välillä 
Yhteydet eri ruumiinosiin: Paksusuoli, selkäranka, jalat, jalkaterät
Sisäelimet: Rauhaset
Aistit: Haju
Korostus: Ruumis, fyysinen maailmaa
Erityisesti norsunpäinen Jumaluus Ganesha muistuttaa meitä tässä yhteydessä siitä, että fyysisen ruumiin kokeminen ja itse ruumis materiaalisen maailman kera ovat jumalallisia.
 
Svadisthana - Sakraali chakra
Sanksriitiksi suloisuus, "jonkun oma asuinpaikka"
Elementti (tattva) - Vesi
Väri: Länsimaissa oranssi, Intiassa sinertävä valkoinen
Terälehtien määrä: 6
Mantra: Vang
Eläin: Krokotiili (Makara)
Muoto: Kuun sirppi
Jumaluus: Vishnu
Jumalattaruus: Shakti Rakini
Sijainti: Sakraali plexus
Yhteydet eri ruumiinosiin: Lisääntymisjärjestelmä, ruumiin nesteet
Sisäelimet: Munasarjat, kivekset
Aisti: Maku
Korostaa: Alitajunta, astraalimaailma
Makara symboloi meitä omasta tutkimattomasta alitajunnastamme. Se haluaa muistuttaa, että elämme yhtä aikaa kahdessa maailmassa: näkyvässä ja näkymättömässä.

Manipura - Solar Plexus chakra
Sanksriitiksi jalokivi, jalokivien kaupunki
Elementti (tattva): Tuli
Väri: Länsimaissa keltainen, Intiassa punainen
Terälehtien määrä: 10
Mantra: Rang
Eläin: Oinas, pässi
Muoto: Kolmio
Jumaluus: Rudra, Agni
Jumalattaruus: Shakti Lakini
Sijainti: Solar Plexus
Yhteidet eri ruumiinosiin: Ruuansulatus, sappirakko
Sisäelimet: Haima
Aisti: Näkö
Korostaa: Ego, itsetietoisuus
Muistuttaa meitä omasta sisäisestä tulesta ja siitä, että meidän tulisi luottaa omiin sisäisiin voimavaroihimme.

Anahata - Sydän chakra
Sanksriitiksi kohtaamaton, valtaamaton
Elementti (tattva): Ilma
Väri: Länsimaissa vihreä, Intiassa savun harmaa
Terälehtien lukumäärä: 12
Mantra: Yang
Eläin: Gaselli
Muoto: Tuplakolmio
Jumaluus: Ishvara, Vayu
Jumalattaruus: Shakti Kakini
Sijainti: Rintakehä
Yhteydet eri ruumiinosiin: Sydän, keuhkot, käsivarret, kämmenet
Sisäelin: Kateenkorva
Aisti: Kosketus
Korostaa: Pyyteetön rakkaus, sovinto
Tämän chakran eläin, gaselli, symboloi liikkuvuutta ja avoimuutta. Se kehottaa meitä pysymään vapaina tarrautumatta liikaa mihinkään tai kehenkään.
Sydänchakran kohdalla olemme siirtyneet maallisista, fyysisistä chakroista kosketuksiin mentaalisten, henkisten chakrojen kanssa. Sydänchakraa voidaan kutsua ihmisen todelliseksi keskuspisteeksi, jossa sekä fyysisyys että henkisyys kietoutuvat toisiinsa saumattomasti.

Vishudda - Kurkku chakra
Sanksriitiksi puhdistautua
Elementti (tattva): Eetteri, akasha
Väri: Länsimaissa sininen, Intiassa sinertävä valkoinen
Terälehtien lukumäärä: 16
Mantra: Hang
Eläin: Elefantti
Muoto: Pyöreä
Jumaluus: Sadashiva
Jumalattaruus: Shakti Shakini
Sijainti: Kurkku, kurkunpää
Yhteydet eri ruumiinosiin: Kurkku, suu, korvat
Sisäelimet: Kilpirauhanen
Aisti: Kuulo
Korostaa: Luottamus, oman sisäisen äänen seuraaminen
Elefantti tämän chakran yhteydessä kertoo sisäisistä, valjastetuista voimistamme. Se muistuttaa, että meillä on voima ja mahdollisuus valita omat asenteemme, ajatuksemme ja tekomme, eikä meidän tarvitse olla tapojemme, halujemme, vaatimuksiemme ja eläimellisten vaistojemme orjuuttamia.
Viidennen chakran kohdalla olemme matkaamassa kohti henkistä maailmaa. Kurkkuchakra on sijaintinsa puolesta muistutus "kapeasta polusta". Tästä alkaa yksilöllinen tie joka vaatii päätöksiä ja pohtii todellista elämämme tarkoitusta. Tässä kohtaa persoonalisen egon suojan tarve on korvattava luottamuksella ja sisäisellä varmuudella. Todellisesta Minuudesta tulee tärkeä.

Ajna (Agnya) - Kolmas silmä
Sanksriitiksi käskeä, oivaltaa
Elementti (tattva): ----------
Väri: Länsimaissa indigo/syvän sininen, Intiassa valkoinen
Terälehtien lukumäärä: 2
Mantra: Om
Eläin: ---------
Muoto: Kolmio
Jumaluus: Paramashiva
Jumalattaruus: Shakti Hakini
Sijainti: Kulmakarvojen välissä
Yhteydet eri ruumiinosiin: Kulmat, silmät, aivot
Sisäelimet: en löytänyt tälle suomennosta, mutta jos joku osaa suomentaa, kertokaa ihmeessä eli elin on pituitary
Aisti: --------------
Korostaa: Näkemyksen selkeys, objektiivisuus
Kuudes chakra sisältää henkistä ja mentaalista maailmaa, sillä tämä cahkra sijaitsee päässä.  Tämä on tarkastelun ja sisäisen näkökyvyn alue, jonka avulla voimme tarkastella sekä näkyvää että näkymätöntä maailmaa ja tulla tietoisemmiksi asioiden ja tapahtumien syvemmistä merkityksistä.

Sahasrara - Kruunun chakra
Sanksriitiksi tuhat taitosta
Elementti (tattva): -----------
Väri: Länsimaissa violetti, Intiassa väritön
Terälehtien lukumäärä: 1 000
Mantra: -------
Eläin: --------
Muoto: Muodoton
Jumaluus/Jumalattaruus: ShivaShakti
Sijainti: Pään päällä
Yhteydet eri ruumiinosiin: ----------
Sisäelimet: Käpyrauhanen
Aisti: --------
Korostaa: Ykseys, virta
Viimeisessä chakrassa olemme nousseet kokonaan transendaalisen koneen kyytiin. Tämä on virta, puhdas olemassaolo, ilmenemismuodon perusta. Jotkin kulttuurit eivät pidä Sahasrara okeana chakrana tai arkityyppisenä tietoisuuden koneena vaan enemmänkin sen symbolina, mikä on vielä tuon kaiken takana.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: astroilija - 16.09.2007 09:46:07
entäs planeettaenergiat ja chakrat?

oma kokemukseni on, että kun keskityy johonkin tiettyyn planeettaan ja sen asemaan omalla kartalla (miten se ilmenee omassa elämässä jne...) tuo esille myös jonkin/joidenkin chakrojen toiminnan. eli yksinkertaistaen: jos  tuntuu, että jokin planeetta ja sen asiat ovat jääneet muiden peittoon elämässä - sille kuuluvia alueita kannattaa vahvistaa... ja sitä kautta myös siihen planeettaan liittyvä chakra/ chakrat vahvistuvat. toimii niinkin että kun visualisoin oman astrologisen karttani ja keskityn planeettaan, joka ollut "syrjässä" elämässäni, koen samalla aktivoivani siihen liittyviä chakroja.tämä siis ihan omaan kokemukseeni pohjautuen  ;)


planeetat  ja chakrat
sivuilta www.energiakeskus.com


Juuri

hallitseva planeetta: saturnus, mars, pluto
astrologiset merkit: kauris, oinas, skorpioni, härkä


Sakraali

hallitseva planeetta: Kuu, Pluto, Venus.
astrologiset merkit: Rapu, skorpioni, vaaka.


Solar plexus

hallitseva planeetta: Aurinko, Jupiter, Mars, Merkurius.
astrologiset merkit: Leijona, jousimies, neitsyt, oinas.


Sydän

hallitseva planeetta: Venus, Aurinko, Saturnus
astrologiset merti: Härkä, leijona, vaaka

Kurkku

hallitseva planeetta: Merkurius, Venus, Uranus.
astrologiset merkit: Kaksonen, neitsyt, härkä, vesimies

Otsa

hallitseva planeetta: Jupiter, Neptunus, Uranus
astrologiset merkit: Jousimies, kalat, vesimies

Kruunu

hallitseva planeetta: Neptunus
astrologiset merkit: Kalat, kauris, vesimies.Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kotkansilmä - 19.09.2007 22:13:16


                                       :coolsmiley:

              Just niin, täytyykö siis perehtyä kellon jokaisen

                 rattaan toimintaan, kuinka aika syntyy!! ?


                                            :angel:
Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Ippuska - 20.09.2007 09:37:13
SEhän ON jo vertikaalinen  ;)
 :-*


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 10.10.2007 15:03:22
Elämänilo on koonnut kattavan chakrojen tasapainottamispaketin ketjuun nimeltä Sonia Choquettu - Energiapyörteiden tasapainottaminen; Chakrat (https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=7600.0)
Käykääpä siis vilkaisemassa noita hyviä tasapainotusohjeita! :)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tibetan - 10.10.2007 16:53:05
Osoitteessa www.reikisivut.com/jooga löytyy ohjeet, kuinka päächakroja voi stimuloida joogan avulla. Jokaiselle chakralle on oma tekniikka, jonne sivulla on linkit. Sieltä löytyy kunkin myös kunkin liikkeen muut terveysvaikutukset samoin kuin varoitukset, milloin liikkeitä ei tulisi tehdä.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Artemis - 12.10.2007 19:43:27
Luin nuo chakrat ja huomasin että minulla taitaa olla useampikin chakra juuri nyt epätasapainossa. Ei ihme että olo on ollut voimaton ja väsynyt,


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Bast - 26.10.2007 20:48:44
Heipähei!

Kävin tässä taannoin hengen ja tiedon messuilla. Siellä kävin chakra kuvassa, myös aura näkyi, tais olla harmoniahuoneen juttuja. Tiesin jo etukäteen, että jotain on epätasapainossa ja pahasti.kävin jo viime vuonna samassa, ja nyt tilanne oli ihan eri, tavallaan. Aura oli eri kokoinen samoin chakrat. Chakroissa oli se suurin muutos tapahtunu, jonka tunnen joka päivä.
Tiedän, että suurin syy on nykyinen työpaikkani, jossa tuntuu, että tietystä syystä olen nyt tässä jumissa, ja pahasti. Ehkä jopa itse paikassa on jostain syystä negatiivisesti vaikuttavia energioita. En suinkaan ole ainoa työntekijä joka näin tuntee. Työpaikkani on vanhalla maalla. Työni on fyysisesti äärettömän kuluttavaa, ja raskasata ja alkanut muutaman kuukauden jälkeen vaikuttaa jo hieman psyykkiseen puoleen... No, aika aikansa kutakin. Tämä on vain välivaihe. Nyt sain hieman jeesiä, miten voisin auttaa vielä paremmin tilannetta paranemaan henkisellä puolella.
Kävin hengen ja tiedon messuilla myös nopeassa energiahoidossa. Oli melkoisen mukavan tuntuista. Mutta tämäkin on erikoista, mutta minulle juuri teki sen paikoan toinen hlö, sitten näin myös sen toisen tyypin, ja en mistään hinnasta olis antanun sen hlön tehdä itselleni sitä hoitoa. Tahtoisin muutenkin välillä käydä energiahoidossa, mutta juuri se, että olen niin tarkka. Vaatis niin suuren seulonnan,. ja siihen eit unnu löytyvän aikaa!!


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 06.11.2007 20:24:41
Hei Ystäväin

Teen Chakrojen tasapaino-harjoituksia lähes päivittäin

Tänään ennen päiväuniani tein jälleen harjoituksen
- teen nämä harjoitukseni vuoteella maaten

Kun pääsin Kruunu-chakraani,
käteni alkoivat nakuttaa päätäni

Liikerata suureni ja nakutus jatkui,
mutta osumatta päähäni
Liikerata laajeni koko ajan,
kunnes käteni nakuttivat
laajalla alueella pääni yläpuolella
Jonkin ajan kuluttua käteni laskeutuvat
alas pääni yläpuolelle

Aika hurja kokemus

Koko ajan ajattelin, että minä hallitsen itseni

Yleensäkin chakroja tasapainottaessani
kehoni värähtelee, heiluu ja kelluu jopa pomppii

Olin kuin jonkun näkymättömien käsien vallassa


Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia :smitten:Elämänilo    :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 06.11.2007 22:20:23
Hei Ystäväin

Klikkaa

Sonia Choquette;
Energiapyörteiden tasapainottaminen;
Chakrat
(https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=7600.msg167045#msg167045)


 :smitten:Elämänilo    :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Laila - 10.11.2007 11:55:03
aika hieno juttu, yhdistette kaikki tietoisuudet chakroista... nyt nekin voi yhdistyä...
 :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 10.11.2007 13:23:28
Hei Ystäväin

Liitän tänne Faktapaketin Auroista toipicin-linkin

 
K l i k k a a
Faktapaketti Auroista (https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=17308.msg145551#msg145551)


 :smitten:Elämänilo    :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 24.11.2007 20:00:53
Hei Ystäväin 

Tällainen puhuttelee tänään


Klikkaa
C H A K R A T  (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/CHAKRAT.HTML)

Klikkaa
Peruschakra/Juurichakra - Punainen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/perusch.html)
:saturnus:  :mars:  :pluto:
:kauris: :oinas: :skorpioni: :harka:

Klikkaa
Shakraalichakra - Oranssi (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/sakraalik.html)
:kuu: :venus: :saturnus:
:rapu: :skorpioni: :vaaka:

Klikkaa
Solarplexus - Keltainen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/solarpex.html)
:aurinko: :jupiter: :mars: :merkurius:
:leijona: :jousimies: :neitsyt: :oinas:

Klikkaa
Sydänchakra - Vihreä (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/sydankesk.htm)
 :venus: :aurinko: :saturnus:
 :harka: :leijona: :vaaka:

Klikkaa
Kurkkuchakra - Sininen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/kurkkuch.html)
 :merkurius: :venus: :uranus:
 :kaksoset: :neitsyt: :harka: :vesimies:

Klikkaa
Otsachakra- Indigon sininen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/otsach.html)
 :jupiter: :neptunus: :uranus:
 :jousimies: :kalat: :vesimies:

Klikkaa
Kruunuchakra - Violetti (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/kruunuch.html)
 :kuu: :venus: :neptunus:
 :kalat: :kauris: :vesimies:

Klikkaa
Tunnesiirto (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/tunnesiirto.htm)

Toisten ajatukset saapuvat
kehoon ja aivoihin chakrojen kautta,
jotka muuntavat aaltopituuden sopivaksi
pienten aivojen, aivorungon,
isojen aivojen, käpylisäkkeen,
lihaksia kontrolloivan järjestelmän
ja hypotalamuksen värähteiden kanssa.
Mitä pienempi ero
näissä värähteissä on,
sitä parempi ja helpompi meidän on
olla tekemisissä keskenämme
ja mitä suurempi ero on
sitä enemmän huonoa oloa
ja kipua tuntee hän,
joka on jo pitemmälle edistynyt
chakrojensa kehittämisessä,
mutta ei vielä niitä hallitse.


http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/nav_chakrat.htm


 :smitten:Elämänilo    :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: a-jellona - 04.12.2007 22:06:06
 :D :2funny: :smitten: :uglystupid2: :leijona:
tuot mä vähän eppäilen,ja henkiä..ohh täällähän on taitavaa väkeä kuin salasissa kansioissa... ;D

noohh..hyvvää jatkoo :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.12.2007 07:47:18


                    :coolsmiley:

       Mistä saa tuollaisia peilejä, joista näkee nuo omat

           chakransa, josko ne ovatkin vallan sekaisin!                                      :tickedoff:
Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: epona - 27.12.2007 20:16:05
 Ihanaa.
 :smitten: :smitten:

Tämähän oli mielenkiintoista luettavaa. Voipi olla erittäin hyvä keino parantaa itseään.

Mistä siis saada neuvot niihin shakrohen tasapainoharjoituksiin?
 
Menikö minulta ohi? :idiot2:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: epona - 27.12.2007 20:20:41
Lainaus
Osoitteessa www.reikisivut.com/jooga löytyy ohjeet, kuinka päächakroja voi stimuloida joogan avulla. Jokaiselle chakralle on oma tekniikka, jonne sivulla on linkit. Sieltä löytyy kunkin myös kunkin liikkeen muut terveysvaikutukset samoin kuin varoitukset, milloin liikkeitä ei tulisi tehdä.

taas jälleen kerran olin liian hätiköivä..


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 27.12.2007 22:45:25
...
Mistä siis saada neuvot niihin shakrohen tasapainoharjoituksiin?
 ...


Hei "epona"


Tämän ketjun viesti numero 20.

tai


https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=7600.msg167045#msg167045


 :smitten:Elämänilo    :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 27.12.2007 22:51:40
Osoitteessa www.reikisivut.com/jooga löytyy ohjeet, kuinka päächakroja voi stimuloida joogan avulla. Jokaiselle chakralle on oma tekniikka, jonne sivulla on linkit. Sieltä löytyy kunkin myös kunkin liikkeen muut terveysvaikutukset samoin kuin varoitukset, milloin liikkeitä ei tulisi tehdä.

Hei "epona"


Hyvän sivuston löysitkin.


http://www.reikisivut.com/jooga/


 :smitten:Elämänilo    :smitten:Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kotkansilmä - 28.12.2007 01:05:14


                                :'(

           Jos on jo noin kaukana tavoittamattomissa, niin miksi

             vaivaudut enää vastaamaan perässä laahustaville?


                                                     :coolsmiley:Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: epona - 28.12.2007 10:26:40
Kiitoksi elämänilo!

 :smitten: :smitten:

Se on vaan lähinnä se, että en löydä reikiterapeuttejen numeroita. Asia selvenee varmasti, eiköhän googlettamalla löydä.


A

Muokkasin tätä viestiä sillä eihän tässä nyt ollut kyse reikihoidosta erikseen.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 28.12.2007 14:10:59
Reikihoitajia voit etsiskellä myös Astron Auttajalistasta. Hakusanalla "reiki" löytyi 256 tulosta. Pääset tutkimaan niitä Tästä (https://www.astro.fi/sfPropelZSLSearch/search?query=reiki&=Hae)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: epona - 28.12.2007 19:43:12
Kiitos AthaMaarit kummastakin viesteistä,
 :smitten:

Miten sitä on tullut niin hömpäksi, ettei itse tuollaista tajua  :D

Onneksi nyt on viikon loma edessä.
 :smitten:

-A-


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kurpitsa - 31.12.2007 15:47:49
Kuinkas chakrat sitten saa tasapainoon...?  :D
Korkeavärähteinen elävä ravinto auttaa chakrat osaltaan huippukuntoon:
http://www.cosmic-people.com/english/img_1500/obr1797.jpg


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 02.01.2008 14:57:52
Korkeavärähteinen elävä ravinto auttaa chakrat osaltaan huippukuntoon:
http://www.cosmic-people.com/english/img_1500/obr1797.jpg

Hei "Kurpitsa"


Mielenkiintoinen sivu
- kieltä en ymmärrä,
mutta kuva kertoo jo paljon :smitten: Elämänilo


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: epona - 03.01.2008 00:04:33
Tämä ravinto-asia on aika mielenkiinotinen muistutus. Olen viimeaikoina jotenkin ruvennut ajattelemaan, että haluaisin lopettaa lihan syönnin. Se tuntuu jotenkin väärältä, eikä ollenkaan itselleni sopivalta vaihtoehdolta.

Olen pitkään jumittanut siinä uskossa, että minun on syötävä lihaa....senkin takia, että hampaat pysyisivät paremmassa kunnossa. Eikö ole hullua?
 :D

Voi apua, mihin kaikkeen sitä ryhtyy uskomaan.

Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kurpitsa - 04.01.2008 10:56:28
Olen pitkään jumittanut siinä uskossa, että minun on syötävä lihaa....senkin takia, että hampaat pysyisivät paremmassa kunnossa.

Elävä ravinto näkyy joillakin aikaansaavan hampaiden uudelleenkasvamista. Paikat putoavat pois kun hammas täyttyy itsekseen.

http://www.rawfoodtalk.com/showthread.php?t=18426&highlight=tooth+regeneration

Omalla kohdalla en ole sitä havainnut vielä. Tosin pitäisi kai olla 100%. Vihreiden lisääminen on myös ilmeisesti avainsana.
Vihreitä smoothieita: hedelmä tai hedelmiä ja reilusti vihreitä salaatteja, versoja jne tehosekoittimeen niin tulos on kuulema aika hyvä.

Runsas pähkinöiden ja happamien syönti taas tuntuu olevan haitaksi tässäkin ruokavaliossa. Hampaita alkaa vihloa..
Siinä sitä oppii mitkä ruoka-aineet on vahvistavia ja mitkä haitallisia.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Ippuska - 06.01.2008 09:03:31
Korkeavärähteinen elävä ravinto auttaa chakrat osaltaan huippukuntoon:
http://www.cosmic-people.com/english/img_1500/obr1797.jpg

Hei "Kurpitsa"


Mielenkiintoinen sivu
- kieltä en ymmärrä,
mutta kuva kertoo jo paljon :smitten: Elämänilo
Laitoin läppärini työpöydän taustakuvaksi - kiitos  :-* :D


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Arkiviisu - 06.01.2008 09:39:01
Korkeavärähteinen elävä ravinto auttaa chakrat osaltaan huippukuntoon:
http://www.cosmic-people.com/english/img_1500/obr1797.jpg

Hei "Kurpitsa"


Mielenkiintoinen sivu
- kieltä en ymmärrä,
mutta kuva kertoo jo paljon :smitten: Elämänilo
Laitoin läppärini työpöydän taustakuvaksi - kiitos  :-* :D

 :smitten: aivan - tuo sykkivä sydän tuossa kaiken keskellä, ytimessä ;  :smitten:
Lempiaiheeni  :D tätä olen itsekin opetellut ainakin tämän elämän ajan  :2funny:

Bai tö vei, kyllä ravinnollakin on "muisti" eli kyllä on väliä miten ja missä " se" on kasvatettu, viljelty - ja miten sitä on käsitelty, miten valmistettu - on suht sama noin vertauskuvallisesti  kuin äidin maito johon siirtyy kaikki se millä äiti itseään ravitsee ja sitten imettäessä se siirtyy lapseen  :D

Kuin silläkin on merkityksensä ETTÄ missä tunnelmissa itse ravintonsa nauttii ja millä ajatuksella - ETTÄ syökä jotain vain saadakseen täyden olon -vaiko että ravitsee itseään siis fyysistä ja henkistä kehoaan ravinnolla jossa on tasapainoisesti kaikkea mitä oman kehonsa ravintosysteemi tarvitsee ... hyvin pitkälle se on myös itsensä kuuntelua - tutustumista itseensä tämäkin ... sillä itse olen havainnut etteivät nämä ravintoasiat ole suoraan yksi yhteen eli jokaisella meistä on oma yksilöllinen järjestelmä ... tulee nyt mieleen Ayuerveda http://www.ayurveda.fi/t6.html      :-*   http://www.kauneus.com/2002/juttusivu.php?id=34&osasto=koehoidot  :smitten:

Tämä on sitten ihan puhdas mainos  8) http://yogalife.fi/product_info.php?products_id=629

Tunne olosi paremmaksi syömällä oman kehotyyppisi mukaan

Ikivanhan intialaisen elämäntaito-opin mukaan ihmiset voidaan jakaa kolmeen psykofysiologiseen kehotyyppiin. Ayurveda-keittokirja neuvoo lukijaa löytämään oman yksilöllisen kehotyyppinsä ja syömään sen mukaan. Oikeanlainen ravinto oikaisee elimistön epätasapainotiloja ja auttaa saavuttamaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Kirjassa on lähes 100 herkullista ja helppoa reseptiä, jotka eivät sisällä lainkaan lihaa. 

Elävän ravinnon ruokaohjeita - Ann Wigmore       

http://yogalife.fi/product_info.php?products_id=330
Ayurveda - kasvisruokien keittokirja - Cecilia Kjerrulf       

Opi syömään ravitaksesi itsesi ei siksi, että täyttäisit vatsasi. Elimistön puhdistaminen sairauksien estämiseksi ja nuorekkuuden säilyttämiseksi on tullut yhä suosituimmaksi. Puhdistusprosessi sallii ruumiin parantaa itse itsensä samalla kun sekä keho että mieli tulevat tasapainoisemmaksi.
Myrkylliset jätteet poistuvat ihon, munuaisten, paksusuolen, keuhkojen ja muiden ruumiinaukkojen kautta. Kun puhdistusprosessi on ohi, häviävät haavat, akne ja muut sairauden oireet.

Ann perusti Hippocrates Health Institute -nimisen laitoksen v. 1963 auttaakseen muita ihmisiä ja jakaakseen heille kokemuksiaa. Kirja sisältää herkullisia reseptejä kuvineen.
***********
http://www.geocities.com/parasu41/ayurveda.html

Tässä vielä yksi linkki http://www.ayurveda.fi/s2.html ja toinenkin http://www.srilanka.fi/ayurveda_elementit.htm

HUOM! en tässä mainosta mitään yrityst, hoitolaa tai muutakaan PAITSI tasapainoista ja kokonaisvaltaiseti  hyvää oloa  :D  :smitten: taaviisuinen
http://www.naturheilpraxis-ayurveda.com/images/ayurveda600.jpg

ja jiikoo ainakin minulle nuo KAPHA VITA ja PATTA symbolit tuovat ihan mieleen chakrasymbolit ja värit  :)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tibetan - 07.01.2008 00:24:20

ja jiikoo ainakin minulle nuo KAPHA VITA ja PATTA symbolit tuovat ihan mieleen chakrasymbolit ja värit  :)

Vai oliko VITA JA PATTA sittenkin VATA JA PITTA?  :2funny:

Ihania linkkejä olit taas laittanut  :smitten:
Olen Intiassa saanut Ayervada-hoidon ja se oli upeaa.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Arkiviisu - 07.01.2008 00:31:22

ja jiikoo ainakin minulle nuo KAPHA VITA ja PATTA symbolit tuovat ihan mieleen chakrasymbolit ja värit  :)

Vai oliko VITA JA PATTA sittenkin VATA JA PITTA?  :2funny:

Ihania linkkejä olit taas laittanut  :smitten:
Olen Intiassa saanut Ayervada-hoidon ja se oli upeaa.

 :2funny:  :2funny:  :2funny: vita ja patta -  :D mukavaa kun on mukavaa ... :-*

Joo kiitos korjauksesta , ihana huomata taas näitä inhimillisiä piirteitä issessään - vaikka sinänsä oisin voinut antaa mennä huumorin piikkiin - että ihan tarkoituksella minä ne nuin päin laitoin - vaan enpä mitenkään tarkoituksella - vaan ihan tosimielellä ja kovasti viisaanakin ne sinne pläjäytin nämät vitat ja patat  :2funny:  :smitten:

se on tämä  :aurinko:  :kaksoset: tällaista kun ajatukset juoksee jo ties missä sfääreissä kun sormet vielä kirjoittaa jotain " kaksi sivua taaksepäin juttua" nääthän kun tämä  :merkurius: pitää niin vauhdissa - että vaikka on händsfriit ja kaikki pelit sun hilavitkuimet niin ...  :smiley6600:

Ja minulla onkin haasteena erityisesti tämä viides chakra  ~kurkkuchakra - kaikin puolin
:o


https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=19960.msg179539#msg179539

Väri: Taivaansininen
tehtävä: huolehtia vuorovaikutuksesta ja kommunikaatiosta; tämä chakra on itseilmaisun, kommunikoinnin, luovuuden, totuuden, tahdon ja rehellisyyden keskus. ...
ja http://www.reikisivut.com/chakrat/5/


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Arkiviisu - 07.01.2008 00:39:10

Olen Intiassa saanut Ayervada-hoidon ja se oli upeaa.

Tibetan ;
Oletkos muuten tutustunut ko.asiaan, kiinnostaa tämäkin, olen sitä jo piiiiiitkään kiertänyt ja kaartanut kun siinä loksahtaa niiin kohdallensa  ... minua vetää moni  Intiasta tuleva puoleensa, nk. tuttuna juttuna  NAMASTE  :D ja Ayuervedasta kiinnostuin silloin 2000-luvun tienoilla kun kävin Veda-art opeissa...  :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tibetan - 07.01.2008 21:11:16
Ei, en voi väittää tuntevani aihetta hirmusti, jotain tietysti  ;)

Muttamutta: Tuo VITA ei eilen voinut olla ottamatta silmään, kun olen itse kaiketi VATA ja etenkin kun tuo edellinen on vitaalisuushahmotuksen lisäksi sananakin viehättävämpi i:n ansiosta ja sensijaan "vata" oli nimitykseltään vesiheinä jota lapsena sai kerätä sioille eli olisin siis niin mieluusti ottanut tuon edellisen nimityksen omalle kohdalleni.  ;D


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 27.01.2008 21:02:15
Hei Ystäväin

Tällaista tietoa löysin
- onko tuttuaKlikkaa
Human desing (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/HUMAND2.html)


Klikkaa
Tieto (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/hdtieto.htm)


Klikkaa
Ymmärrys (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/hdymrys.html)


Klikkaa
Tunne (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/hdtunne.html)


Klikkaa
Ego (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/hdego.html)


Klikkaa
Keskittynyt (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/hdkeskit.html)


Klikkaa
Puolustautuminen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/hdpuolus.html)


:smitten: Elämänilo


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 29.01.2008 09:47:48
Hei Ystäväin 

Nostan tämän tähän  ::)
- sivustoja on uusittu


Klikkaa
C H A K R A T  (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/CHAKRAT.HTML)

Klikkaa
Peruschakra/Juurichakra - Punainen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/perusch.html)
:saturnus:  :mars:  :pluto:
:kauris: :oinas: :skorpioni: :harka:

Klikkaa
Shakraalichakra - Oranssi (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/sakraalik.html)
:kuu: :venus: :saturnus:
:rapu: :skorpioni: :vaaka:

Klikkaa
Solarplexus - Keltainen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/solarpex.html)
:aurinko: :jupiter: :mars: :merkurius:
:leijona: :jousimies: :neitsyt: :oinas:

Klikkaa
Sydänchakra - Vihreä (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/sydankesk.htm)
 :venus: :aurinko: :saturnus:
 :harka: :leijona: :vaaka:

Klikkaa
Kurkkuchakra - Sininen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/kurkkuch.html)
 :merkurius: :venus: :uranus:
 :kaksoset: :neitsyt: :harka: :vesimies:

Klikkaa
Otsachakra- Indigon sininen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/otsach.html)
 :jupiter: :neptunus: :uranus:
 :jousimies: :kalat: :vesimies:

Klikkaa
Kruunuchakra - Violetti (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/kruunuch.html)
 :kuu: :venus: :neptunus:
 :kalat: :kauris: :vesimies:

Klikkaa
Tunnesiirto (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/tunnesiirto.htm)

Toisten ajatukset saapuvat
kehoon ja aivoihin chakrojen kautta,
jotka muuntavat aaltopituuden sopivaksi
pienten aivojen, aivorungon,
isojen aivojen, käpylisäkkeen,
lihaksia kontrolloivan järjestelmän
ja hypotalamuksen värähteiden kanssa.
Mitä pienempi ero
näissä värähteissä on,
sitä parempi ja helpompi meidän on
olla tekemisissä keskenämme
ja mitä suurempi ero on
sitä enemmän huonoa oloa
ja kipua tuntee hän,
joka on jo pitemmälle edistynyt
chakrojensa kehittämisessä,
mutta ei vielä niitä hallitse.


http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/nav_chakrat.htm


:smitten: ElämäniloOtsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Lunerica - 04.06.2008 23:40:21
En nyt tiedä, tuleeko tämä yhtään oikeaan ketjuun, mutta olkaatten hyvät...  ;)


http://www.mtv3.fi/helmi/ihmissuhteet/artikkeli.shtml/392626?uusimmat_ihmissuhteet


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Elämänilo - 19.08.2008 21:43:16

Hei Ystäväin 

Chakrojen tasapainottaminen on hyvin tärkeä asia.

Klikkaa
Caroline Myss; Toipumisen taito (http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=19960.msg170756#msg170756)

:smitten: Elämänilo


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: T-H - 01.12.2008 13:23:27
Nyt vasta löysin tänne.

Tämähän on todella mielenkiintoinen aihe.

Pitääkin aikaa laittaa tän kaiken lukemiseen ja ymmärtämiseen :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 10.05.2009 11:02:27
Hei Ystäväin 

Nostan tämän tähän  ::)
- sivustoja on uusittu


Klikkaa
C H A K R A T  (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/CHAKRAT.HTML)

Klikkaa
Peruschakra/Juurichakra - Punainen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/perusch.html)
:saturnus:  :mars:  :pluto:
:kauris: :oinas: :skorpioni: :harka:

Klikkaa
Shakraalichakra - Oranssi (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/sakraalik.html)
:kuu: :venus: :saturnus:
:rapu: :skorpioni: :vaaka:

Klikkaa
Solarplexus - Keltainen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/solarpex.html)
:aurinko: :jupiter: :mars: :merkurius:
:leijona: :jousimies: :neitsyt: :oinas:

Klikkaa
Sydänchakra - Vihreä (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/sydankesk.htm)
 :venus: :aurinko: :saturnus:
 :harka: :leijona: :vaaka:

Klikkaa
Kurkkuchakra - Sininen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/kurkkuch.html)
 :merkurius: :venus: :uranus:
 :kaksoset: :neitsyt: :harka: :vesimies:

Klikkaa
Otsachakra- Indigon sininen (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/otsach.html)
 :jupiter: :neptunus: :uranus:
 :jousimies: :kalat: :vesimies:

Klikkaa
Kruunuchakra - Violetti (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/kruunuch.html)
 :kuu: :venus: :neptunus:
 :kalat: :kauris: :vesimies:

Klikkaa
Tunnesiirto (http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/tunnesiirto.htm)

Toisten ajatukset saapuvat
kehoon ja aivoihin chakrojen kautta,
jotka muuntavat aaltopituuden sopivaksi
pienten aivojen, aivorungon,
isojen aivojen, käpylisäkkeen,
lihaksia kontrolloivan järjestelmän
ja hypotalamuksen värähteiden kanssa.
Mitä pienempi ero
näissä värähteissä on,
sitä parempi ja helpompi meidän on
olla tekemisissä keskenämme
ja mitä suurempi ero on
sitä enemmän huonoa oloa
ja kipua tuntee hän,
joka on jo pitemmälle edistynyt
chakrojensa kehittämisessä,
mutta ei vielä niitä hallitse.


http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/humand/nav_chakrat.htm


:smitten: Elämänilo


Vaikka noi ny ihan kivoja onki noi suomennokset yms. niin silti ois ihan kiva käyttää orkkis sanskriitinkielisiä termejä (muladhara, svadhisthana, manipura, anahata, visuddha, ajna, sahasrara). Noista toki on hieman eriäviä kirjoitustyylejä, mut ainakin tohon suuntaan ne on :) Noi värit, mitkä olet tuossa maininnut ovat noiden kuvausvärejä, aktivointiin on täysin toisenlaiset väritykset ja tietoa pitää olla huomattavasti lisää että niihin kannattaa alkaa panostaa. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että jokainen cakra (chakra on jonkun virheellisesti kääntämä :)) on tasapainossa toisiinsa nähden. Yliaktiivisuus on helposti havaittavissa vaikkapa manipuran kohdalla yltiöpäisenä egoismina ja uhkarohkeutena, kun taas tasapainossa ollessaan manipura antaa rohkeutta ja voimaa tehdä valintoja ja tekoja oikein.

Tää aihe on laaja kuin nälkävuosi, mut lisäilen aina infoa jos joku jotain kaipaa ja osaan johonkin jo vastata :)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 10.05.2009 11:28:58
En tiedä reikistä sen paremmin mitään, mutta toi aihe on vähän sellanen et pitäs ymmärtää huomattavan paljon energioista ennen kuin noita asioita alkaa seulomaan, sen takia en itsekkään mielelläni niistä puhu (vaikka itse olenkin aika alussa omalla henkiselläpolullani vielä, mutta silti)..


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Esmiralda - 14.06.2009 11:35:00
Entäs nyt, kun on tultu siihen, että 12 chakraa pitäisi hoitaa?

Aloittaa esim. Maatähdestä, jonka kautta saamme äiti-Maa-energiaa?Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 14.06.2009 19:54:44
Entäs nyt, kun on tultu siihen, että 12 chakraa pitäisi hoitaa?

Aloittaa esim. Maatähdestä, jonka kautta saamme äiti-Maa-energiaa?


Kyl ne perinteiset 7 riittää ihan oivasti. Syvällisemmin jos ihmiskehoa tutkitaan, niin muistelen että näitä cakroja on olemassa kaikenkaikkiaan jotain 80 000kpl joten ei kaikkiin epäolennaisimpiin tarvitse tarttua :) Sanskriittihän sen paljastaa, cakra meinaa "pyörää" tai "pyöriä", ja näitä pyöriviä keskuksia siis on ihmisessä todella monta. 7 näistä riittää perinteisimpiin "vaatimuksiin" joita meillä on, ja näin ollen ne riittävät myös ykseyden tai valaistumisen (tai taivaaseen pääsemisen, miten ikinä sitä kukin haluaa nimittää) saavuttamiseksi. Äitimaa-energia on yhteydessä suoraan alimpaan (muladhara-cakra) keskukseemme, jota kautta saamme lisää energiaa elimistöömme (tämän lisäksi myös ruoka on erittäin tärkeässä osassa).


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 19.09.2009 23:12:50
Löysin tosi kattavaa ja osaksi uutta tietoa chakroista Ruusunupun (http://www.ruusunnuppu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=63) sivustoilta! Tekstissä oli mainittu minulle entuudestaan tuntemattomia "välichakroja", kuten esim. mintunvihreä chakra keltaisen ja vihreän chakran välissä ja näin päin pois.

"
Millaisia chakrat ovat

Meidän kehossamme on tietynlaisia henkisiä keskuksia eli chakroja. Nämä chakrat ovat yleensä omistajansa nyrkinkokoisia ”energiapalloja”.  Ne ovat osittain meidän fyysisessä kehossa ja osittain meidän fyysisen kehon ulkopuolella ns. astraalitasolla.  Näistä chakroista jokainen värähtelee tiettynlaista aallonpituutta. Tämä aallonpituus näkyy tiettynä värinä eli voimmekin sanoa että chakrat ovat jonkun tietyn värisiä. Nämä chakrat vaikuttavat meidän henkiseen ja fyysisen tasapainoon. Niistä jokainen pitää yllä meidän jonkun fyysisen elimen toimintaa.Nämä chakrat pyörivät paikoillaan, pitäen yllä meidän kehon energiakiertoa. Tämä pyöriminen tapahtuu jokaisella ihmisellä henkilökohtaiseen suuntaan. Mikäli tämä pyöriminen hidastuu tai pysähtyy on siitä seurauksena henkisen tasapainon menetys sekä chakran hallitsevan fyysisen elimen sairastuminen. Chakran toimintaa haittaavat kaikki negatiiviset värähtelyt meidän ympärillämme kuten esim. negatiiviset ajatukset, kiire, stressi, liikunnan puute jne. Näistä negatiivisista energiavärähtelyistä voivat chakrat ” likaantua” ja pienentyä. Silloinkin on seurauksena fyysisen elimen sairastuminen. Meillä on yksitoista peruschakraa, jotka edustavat tiettyä väriä ja ne sijaitsevat seuraavasti:

    * Punainen juurichakra on häntäluuntyvessä.  

    * Oranssi vatsachakra on alavatsassa.  

    * Keltainen solar plexus chakra on palleassa.  

    * Mintunvihreä rintalastan alaosassa.

    * Vihreä sydänchakra on rinnassa.

    * Turkoosi rintalastan yläosassa.  

    * Sininen kurkkuchakra on kurkussa.

    * Yönsininen niskakuopassa.  

    * Indigo otsachakra on otsassa.  

    * Vaaleanpunaiset ohimoilla.

    * Violetti kruunuchakra on päälaella.

 
(JATKUU)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 19.09.2009 23:14:01
(JATKUU)

Punainen
 Punainen hallitsee meidän arkitodellisuuttamme, sekä fyysistä energiaa ja suhdettamme omaan kehoomme ja seksuaalisuuteemme. Jalat ja ulkoiset sukupuolielimet kuuluvat punaisen värin vaikutuspiiriin. Kun punainen energia on ihmisessä tasapainossa, on hänen arkielämänsä kunnossa, sekä hänen suhteensa omaan kehoonsa, alastomuuteen ja seksuaalisuuteensa on hyvä ja luonnollinen. Ihminen jolla on punainen energia tasapainossa, kävelee, juoksee ja liikkuu mielellään, koska hänen jaloissaan on voimaa ja energiaa.  Mikäli ihmiseltä puuttuu punaista energiaa, on hänen suhteensa omaan kehoonsa sekä seksuaalisuuteensa huono ja jopa vastenmielinen. Hän on seksuaalisesti lattea, eikä hän piittaa oman kehonsa hyvinvoinnista, vaan hän syö mitä sattuu eikä liiku juuri ollenkaan, koska hänen jalkansa ovat heikot energiapuutteen vuoksi. Hänen arkielämänsä on myös rempallaan. Asunto-, työ- ja talousasiat ovat huonosti ja häneltä on myöskin mennyt halu järjestää asioitaan kuntoon.  Punaisen puute voi ilmentyä myöskin rohkeuden puutteena. Ihminen on arka, syrjään vetäytynyt ja hänen puheensa on usein hiljaista. Mikäli ihmisellä on liikaa punaista energiaa on hän yleensä toivoton materialisti, joka voi haluta omistaa jopa toiset ihmisetkin. Hän on mustasukkainen ja realisti, joka ei ymmärrä henkistä todellisuutta. Hänen suhteensa seksiin ja omaan kehoonsa on ylikorostunut, koska energia on pakkaantunut jalkoihin. Henkilö on yliaktiivinen ja puhe on ylinopeaa, kovaa ja ylikiihkeää. Agressiot purkautuvat kuin tulivuori, odottamattomasti ja rajusti.   Punainen energia on väreistä kuumin ja sen energia polttaa. Se on elimistölle kuin piristysruiske, joka aktivoi voimakkaimmin fyysistä kehoa. Ihminen jonka auran pääväri on punainen,  on rohkea, itsevarma, seikkailunhaluinen ja johtajatyyppi.  Hän pukeutuu värikkäisiin ja rohkeisiin vaatteisiin, koska hän ei häpeä kehoaan eikä seksuaalisuuttaan. Hän on myöskin tempperamenttinen ja hänen nautintonsa liittyvät hänen kehoonsa ja seksuaalisuuteensa.

Oranssi

 Oranssi hallitsee meidän tunne-elämää. Se hallitsee meidän iloamme ja suruamme.  Oranssin värin vaikutuspiiriin kuuluu lantion seutu vyötäröön asti, takamus, ristiselkä, vatsa, kohtu, munasarjat ja alempi osa ruuansulatuselimistöä mm. munuaiset. Kaikki ongelmat näillä alueilla viittaavat oranssin puutteesta tai sen tukahduttamisesta. Jos oranssi väri on tasapainossa ihmisellä, hän on elinvoimaa uhkuva, ulospäin lämmin ja avoimesti tunteensa näyttävä. Hän on sosiaalinen, tulee ihmisten kanssa hyvin toimeen ja hänestä näkyy että hän nauttii elämästään. Hänen vatsansa ja suolistonsa toimii hyvin ja naisilla munasarjojen, kohdun ja kuukautisten toiminnat ovat ongelmattomat. Mikäli oranssia väriä puutuu on henkilöllä erilaisia vatsavaivoja, kuten esim. vatsakatarri, vatsahaava, laktoosi-intoleranssi tai vatsasyöpä. Naisilla heikko oranssi näkyy erilaisina alavatsa ongelmina kuten esim. kuukautiset oat kivuliaat ja epäsäännölliset. Raskaudet ovat vaikeita ja keskenmenot lisääntyvät. Oranssi voima voi joskus pakkautua lantionseudulle aiheuttaen turvotusta, frigiditeettiä ja impotenttia, koska punainen energia ei pääse vapaasti kulkemaan. Anoreksia ja bulimia osoittavat heikkoa oranssia. Oranssin kokonaan puuttuminen voi aiheuttaa itsemurha-ajatuksia, koska tällöin tunne-elämä on täysin sekaisin. Mikäli oranssia väriä on liikaa, niin henkilö on jatkuvasti menossa ja hän on rauhaton niin kuin hänellä olisi tuli takapuolen alla. Hän elää lähellä stressikynnystä ja loppuun palamista. Hänellä on voimakkaat nautinnolliset halut, ennen kaikkea syöminen. Hänen tunteensa heilahtelevat laidasta laitaa ja voivat haitata ihmissuhteita. Urheilusta voi tulla hänelle pakkomielle, jopa siinä määrin, että se menee ihmissuhteiden edelle. Jos ihmisellä on auranpääväri oranssi, hän on hyvin tunteellinen, harmoninen rauhansolmija, joka näkyy hänessä vahvana elämänilona. Oranssi ihminen on sosiaalinen ja sen takia hän hakeutuu tämän alan töihin. Oranssi ihminen on hyvin rakastettava, täynnä viehätysvoimaa ja ilmaisussaan hän on tahdikas ja mainio sovittelija. Hän pukeutuu väljiin urheilullisiin vaatteisiin, mitkä eivät purista lantionseutua, jotta energia voi vapaasti liikkua.

Keltainen

 Keltainen keskus on oman vapaan mielen ja tahdon keskus. Se on ihmisen oma aurinko, joka kertoo hänen kyvystään hyväksyä ja rakastaa itseään. Se alkaa lapselle kehittymään yleensä silloin kun hän oppii puhumaan eli hänelle alkaa kehittymään oma tahto, koska hänestä tulee yksilö. Keltainen on väreistä uteliain ja sen takia kun lapsesta alkaa kehittyä yksilö, tulee hänelle kyselykausi. Keltaisen keskukseen kuuluu pallea, keskiselkä, iho, maksa, perna, haima ja osa suolistosta.  Jos keltainen keskus on tasapainossa ihminen hyväksyy itsensä sellaisena kuin hän on ja säteilee ulospäin onnellisuutta. Hänellä on tahdonvoimaa ja hän tietää miksi hän elää ja kuka hän on. Jos keltaista väriä puuttuu, niin ihmisen suhde omaan itseensä on kielteinen tai sitä ei ole lainkaan. Hän vaatii itseltään liikaa ja on täydellisyyteen taipuvainen. Hän on kyyninen, skeptinen ja omalla kielteisyydellään hän työntää ihmisiä pois luotaan. Keltaisen puute ilmenee myös erilaisina iho-ongelmina, ihottumina, paiseina sekä palle- ja keskiselkä särkyinä. Pahimmissa tapauksissa maksa-, haima-, ja pernatulehduksina. Jos keltaista on liikaa on ihminen hyvin dominoiva ja hän tuntee olevansa maailman napa, joka johtaa kaikkea. Hän pitää itseään täydellisenä ja kaikkivoipana. Liika keltainen jarruttaa myös henkistä kasvua ja senpä takia he ovat äärimmäisen skeptisiä henkilöitä, jotka halveksivat kaikkea henkisyyteen liittyviä asioita.  Ihminen jonka auran pääväri on keltainen, on hyvin terävä-älyinen, utelias ja ikuinen opiskelija. Ajatuksiltaan hän on enemmän filosofi ja ehdoton idealisti. Hänellä on myös vilkas mielikuvitus ja hän rakentelee usein pilvilinnoja. Häneltä puuttuu yleensä keskittymiskyky ja hän haluaa tehdä itsenäistä, toisista riippumatonta työtä. Hän säteilee valoa ja kerää osakseen huomiota. Hän pukeutuu tyylikkäästi oman mallinsa mukaan ja käyttää pukeutumisessa paljon värikkäitä vaateita ja geometrisia kuvioita.

Mintunvihreä
 Mintunvihreä keskus edustaa meidän suvaisevaisuutta. Se edustaa meidän suhtautumista toisiin ihmisiin, eläimiin, luontoon sekä uusiin asioihin ja mielipiteisiin.Sen vaikutusalueeseen kuuluu ruokatorvenalaosa, mahalaukku, sappi, keuhkojen alaosa ja pieniverenkierto eli keuhkoverenkierto. Kaikki vaivat näillä alueilla viittaavat energian puutteeseen mintunvihreässä chakrassa. Jos mintunvihreä chakra on tasapainossa, niin ihminen on tasapainossa omien ajatuksiensa kanssa ja hän hyväksyy ja pyrkii ymmärtämään muiden mielipiteitä ja tekoja. Hänellä on myös eräänlainen kommunikointi yhteys eläimien ja luonnon kanssa. Hän nauttii elämästään ja kohtaa vaikeatkin elämäntilanteet mielenkiintoisina haasteina. Jos mintunvihreää energiaa puuttuu niin ihminen on ristiriidassa omien ajatustensa kanssa. Hän saattaa muuttaa herkästi mielipiteitään, eikä hän oikein itsekään tiedä mitä mieltä hän on jostakin asiasta. Hän on epätasapainossa luonnon ja eläinten kanssa eikä hän siedä eläimiä tai lapsia. Hän myös inhoaa metsässä kävelemistä ja halveksii kaikkia ketkä haluavat siellä liikkua.Mintunvihreän puute ilmenee myös kroonisena närästyksenä, jatkuvina happovaivoina, vatsahaavana, hiivasyndroomana, sappivaivoina sekä huonona keuhkoverenkiertona. Jos mintunvihreää on liikaa niin ihmisestä tulee ylimielinen. Hän tyrmää herkästi muiden mielipiteet, koska pitää niitä tyhminä tai lapsellisena. Hän pitää eläimiä ja lapsia tyhminä luontokappaleina ja metsää hän arvostaa vain jos sieltä saa jotain hyödyllista esim. puuta.Hän ei ” jaksa ” kuunnella muiden ihmisten ongelmia , koska hänen mielestään ihmisen pitää itse hoitaa omat ongelmansa ja heikot saavat väistyä vahvojen tieltä. Ihminen, jonka auran pääväri on mintunvihreä on erittäin sosiaalinen ja pidetty henkilö. Hänen kanssaan on helppo keskustella, koska hän antaa tilaa myös muidenkin ajatuksille.Hän rakastaa eläimiä, lapsia, luontoa ja koko elämää. Hän pyrkii löytämään kaikista ihmisistä ja asioista niiden positiivisia puolia. Hän ei näe elämän koettelemuksia esteinä vaan kasvunmahdollisuutena itselleen ja muille

Vihreä
 Vihreä energia kuvastaa meidän rakkauttamme, niin itseämme kuin lähimmäisiimmekin. Vihreään keskukseen kuluvat rintakehä, rinnat, olkapäät, käsivarret, sydän ja keuhkot. Kaikkien näiden elinten sairaudet viittaavat vihreän keskuksen tilaan. Verenpainesairaudet viittaavat huonoon vihreään keskukseen. Kun vihreä keskus on tasapainossa on ihmisen helppo myöntää  itselleen olevansa heikko ja joskus vahva. Hänen on helppo jakaa, antaa ja ottaa vastaan rakkautta. Hän ei kerää itselleen turhia paineita, eikä tästä syystä stressaannu. Suhde luontoon ja ystäviin on hyvä ja lämmin. Luontoharrastukset ovat lähellä hänen sydäntään. Kun vihreätä energiaa puuttuu, voi se johtaa vakaviin sydänalueen sairauksiin joista ääripäinä ovat keuhko- ja rintasyöpä sekä sydäntaudit ja astma. Ensimmäisiä oireita ovat vaikeudet ihmissuhteissa ja rakkaudessa, koska hänen menettämisen pelkonsa on niin suuri, että hän ei uskalla päästää ketään lähelleen. Hän voi eristäytyä muusta maailmasta ja hautoa itsemurhaa, koska keltainen energia ei pääse vapaasti kulkemaan.  Hänen käsivartensa ovat myös heikot, eikä hän jaksa kantaa tai nostaa esineitä. Kun vihreää energiaa on liikaa, niin ihminen palvelee ja hoitaa kokoajan muita, piittaamatta ollenkaan itsestään. Hän haluaa tehdä aina kaikki asiat itse, eikä anna muiden auttaa itseään. Kun ihmisellä on aurassa voimakkaimpana vihreä, on hän erittäin luontorakas ja usein tekee myös työtä luonnon parissa. Hän näkee lapsissa kasvun ihmeen ja senpä takia hän toimii opetus-, kasvatus- ja hoitotyössä. Hän on terapeutti luonne, kenelle ihmiset kertovat huoliaan, mutta sisäisesti hän on tyytymätön itseensä. Hän ymmärtää että elämällä on selvä tarkoitus ja hän vaatii elämältään säännöllisyyttä ja järjestystä. Hän on päättäväinen ja tehokas ja haluaa suorittaa kaikki työt loppuun asti. Vihreää ihmistä  kiehtoo sekä pukeutumisessa että asumisessa perinteikkyys. Hänen vaatemateriaalinsa ovat luonnonmukaisia mm. pellava, villa ja silkki. Luonnonmukainen elämäntapa on lähellä vihreää ihmistä.

Turkoosi

 Turkoosi chakra on meidän henkisen tasapainon keskus. Se edustaa harmoniaa ja sisäistä rauhaa.Se hallitsee meidän kilpirauhasta, lisäkilpirauhasta ja keuhkoputkea.Sairastelut näillä alueilla viestittävät energian epätasapainosta. Jos turkoosi keskus on tasapainossa niin ihmisestä huokuu sisäinen tasapaino ja harmonia. Hän on hyvä luennoitsija ja opettaja. Hän osaa selittää asiat siten että muutkin sen ymmärtää. Hän pystyy aina sopeutumaan puhekumppaninsa tasolle ja ihmiset kuuntelevat mielellään hänen mielipiteitään. Jos turkoosia puuttuu niin ihminen on henkisesti epätasapainossa. Kaikki hänen ongelmansa tuntuvat kaatuvat hänen päällensä. Hän ei saa mitään asiaa hoidettua loppuunasti, vaan asiat ja tekemiset ovat aina myöhässä. Hänellä on suuri vaara alkoholisoitua tai alkaa käyttämään huumeita, koska hän tuntee olevansa umpikujassa elämänsä suhteen.Turkoosin puute ilmenee myös kilpirauhasen vajaatoimintana, kroonisina keuhkoputkentulehduksina, astmana ja henkenahdistuksina. Jos turkoosia on liikaa niin ihminen on joko, ylirauhallinen tai ylivilkas. Ylirauhallisuus ilmenee siten että ihminen ei ole yhtään kiinnostunut ympäristönsa tapahtumista tai asioista. Hän keskittyy vain omaan sisäiseen maailmaansa ja uppoutuu yliharmooniseen, lähes transsimaiseen tilaan. Häneen on vaikea saada kontaktia, koska hän tuntuu olevan niin sulkeutunut.Ylivilkkaus ilmenee taas yliaktiivisena toimintana. Hän haluaa osallistua keikkeen asiaan ja haluaa hoitaa kaikenlaisia asioita. Hän ei kuitenkaan pysty hoitamaan mitään asiaa loppuun vaan kaikki asiat jäävät kesken. Liika turkoosi voi ilmentyä myös kilpirauhasen liikatoimintana, nopeana puhumisena ja äänen sortumisena. Ihminen jonka auran pääväri on turkoosi on tasapainoinen, harmoninen ja hyvä puhuja. Hänen lähiympäristönsä arvostaa häntä viisaana, tasapainoisena ja luotettavana henkilönä. Hänen mielipidettä asioihin kysytään, koska niitä arvostetaan. Häntä pidetään hieman ” yli-ihmisenä ”.

Sininen
 Sininen energia kuvastaa meidän sisäistä rauhaamme. Se on älyllinen keskus, johon voidaan liittää rationaalisuus. Sinisen energiaa alaisuuteen kuuluu kaula, suu, nenä, korvat, kasvojen alaosa,  kurkunpää, nielu, hampaat ja poskiontelot. Sairastelut näillä alueilla viestittää sisäisen energian epätasapainosta. Kun sininen on tasapainossa niin ihmisen sisäinen rauha heijastuu ympäristöön, rauhoittaen jopa muita ihmisiä. Hänen puheensa on selkeää ja kuuluvaa. Hän on hyvin kärsivällinen ja tasapainoinen, sekä hän on hyvä kuuntelija.  Kun sinistä energiaa puuttuu, niin ihmiseltä katoaa sisäinen rauha ja kärsivällisyys. Hänellä on suuri tarve olla toiminnassa ja äänessä, eikä hän osaa rauhoittua. Hänen on vaikea laittaa asioita järjestykseen ja hänen elämänsä voi olla pelkkää kaaosta. Hänellä on erilaisia sairauksia kuten esim. angiina, kurkunpää- ja korvatulehdus, krooninen nuha,  nielu- ja kitarisavaivoja sekä ien- ja hammasongelmia. Hänellä on äänenkäyttöongelmia, koska hänen äänensä särkyy ja on usein käheä. Kun ihmisellä on liikaa sinistä, on häntä vaikea lähestyä, koska hänellä on energiamuuri muita ihmisiä vastaan. Hän ei pidä muiden ihmisten kosketuksista tai läheisyydestä ja hänen kädenpuristuksensakin on pelkkä hipaisu. Hänellä ei ole tunteille sijaa, eikä hän ilmaise ajatuksiaan. Hänen alaruumiinsa voi olla heikko, koska pää on hänelle tärkeämpi. Hänellä voi olla ongelmia rakkauselämässä ja suhteet päättyvätkin usein nopeasti. Kun ihmisellä on auran pääväri sininen, niin hänestä huokuu hengen hiljaisuutta ja sisäistä rauhaa. Hän on luonteeltaan vakava ja hiljainen. Hän on viisas älykkö ja hän elää täysillä, vaikka se ei ulospäin näykkään. Hänen ulkoinen olemuksensa on siisti ja puhdas ja hän rakastaa järjestystä. Ihmisellä pitää olla sini-punatasapaino energioissaan. Jos esim. henkilöllä on punaista enemmän kuin sinistä on hänellä vilkas aineenvaihdunta ja hän voi olla alipainoinen ja hänellä on liian kova puheääni. Vastaavasti jos sinistä on enemmän on hänellä huono aineenvaihdunta ja puheääni on hiljainen.

Yönsininen
Yönsinen chakra on meidän unennäkemisen keskus. Se hallitsee meidän kehon ja mielen rentoutumista ja niiden tasapainoa.Se hallitsee meidän aivojen hormonituotantoa ( esim. dopamiini, endorfiini jne. ) sekä aivojen sähköimpulssiivista toimintaa. Univaikeudet ja rentoutumisvaikeudet liittyvät yleensä yönsinisen chakran energiavajaukseen. Jos yönsinen on tasapainossa niin ihmisen on helppo rentoutua ja nukahtaa. Hän myös näkee paljon unia ja muistaa niitä. Jos yönsinistä puuttuu, niin ihmisen on vaikea rentoutua ja nukahtaa. Hänellä on myös vaikeuksia keskittyä ja hänen muistinsa voi heiketä. Hänen kärsivällisyytensä on huono ja hän saattaa suuttua herkästi. Hänellä on myös usein oppimisvaikeuksia.Hän ei myöskään usko uniin tai mihinkään mystiikkaa vaan on omasta mielestään realistinen viisas ihminen.Hän näkee harvoin unia, eikä unet merkitsekään hänelle mitään. Jos yönsinistä on liikaa niin ihminen uskoo fanaattisesti uniin, horoskooppeihin, ennustuksiin, heiluriin, tarot - kortteihin ja kaikkeen mystiseen. Hän pyrkii selittämään kaikki asiat mystisillä perusteilla ja johdatuksilla. Hän myös luulee että jokin paha pyrkii kokoajan vaikuttamaan hänen elämäänsä ja ajatuksiinsa.Hän voi myös käyttää kaikenlaisia rituaaleja poistaakseen pahan ympäriltään.  Jos ihmisen auran pääväri on yönsininen on hän mystinsen ja salaperäisen oloinen. Hän haluaakin esiintyä hieman salaperäisenä, koska juuri tämä salaperäisyys ja mystisyys kiehtoo muita ihmisiä. Muut eivät ota hänestä oikein selvää ( kissa vai kala ) ja pitävät häntä hieman outona tyyppinä. Itse hän mielellään esittää arvoituksia tai antaa oudoilta tuntuvia kommentteja joissa takana piilee ripaus elämänviisautta.Hän on itse kuitenkin toimintansa kanssa tasapainossa ja hän tuntee kokevansa asiat syvällisemmin kuin muut ihmiset.

(JATKUU)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 19.09.2009 23:15:00
(JATKUU)


Indigo
 Indigo keskus kuvastaa psyykkistä alitajuntaa eli intuitiivistä, sinistä ääntä. Siellä on meidän kuudes aistimme, jolla saamme yhteyden näkymättömään maailmaan. Indigo hallitsee silmiä, näköaistia ja oikeaa aivolohkoa, jolla on yhteys vasempaan, luovempaan käteen. Ongelmat silmien alueella esim. migreeni johtuu heikosta indigosta. Kun indigo on tasapainossa ihminen kuuntelee sisäistä ääntään, eikä anna muiden vaikuttaa mielipiteisiinsä. Hänen silmänsä ovat vahvat ja ne hallitsevat kasvoja kirkkaudella. hän on herkkä maailmankaikkeudelle ja hyvin herkkä muiden ihmisten ajatuksille ja tunteille. Kun indigo puuttuu ihmisellä on ongelmia silmien kanssa, sekä hänellä on taipumusta migreeniin, koska hän ei kuuntele sisäistä ääntään, vaan toimii itseään vastaan. Hän on hyvin vaikutusaltis kaikkiin ulkopuolisiin ärsykkeisiin eli hän ei ole oman itsensä herra, vaan taipuu muiden tahtoon. Hänen toimintansa on ylijärkevää ja hän on tukahduttanut itsestään henkisen herkkyyden.Kun indigoa on liikaa niin ihminen elää enemmänkin pää pilvissä kuin jalat maassa. Hänen on hyvin vaikea kohdata tämä fyysinen maailma ja hän elää tiedon rajamailla. Hänen psyykkiset kykynsä ovat voimakkaita ja hän kärsii herkkyydestään. Päivärytmi on usein sekaisin, koska yöllä hänen alitajuntansa laukkaa vapaana.  Jos ihmisen aurassa indigo on pääväri, niin hänessä on jotain kiehtovaa ja puoleensa vetävä ja ihmiset tuntevat olonsa hyväksi hänen läheisyydessään. Hänellä on yleensä selvänäkökyky ja silmät hallitsevat hänen kasvojaan voimakkaasti. Joskus ihmiset voivat pelätä hänen katsettaan, koska hänen silmistään huokuu sisäinen voima. Hän on toiminnassaan äärimmäisen rehellinen ja kärsivällinen. Hän tuntee kauneuden kaikessa elämässä ja hän ymmärtää symbolien maailman. Hänen kodissaan huokuu rakkaus ja muut käytävätkin usein hänen kotiaan pakopaikkana. Hän on yhteisön tukipilari mihin muut tukeutuvat. Hänen ulkoinen olemuksensa voi olla vaatimaton tai persoonallinen ja ulkomuotoaan muuttamalla hän voi ilmentää aikaisempia elämiään. Silloin hän on ulospäin hyvin monikasvoinen.

Vaaleanpunainen
Vaaleanpunaiset chakrat edustavat meidän lähimmäisen rakkautta. Se kuvastaa meidän kykyä aidosti välittää ja pitää huolta meidän lähimäisistä, eläimistä, luonnosta ja koko maapallosta.Ne vaikuttavat meidän aivojen tunnekeskuksiin. Jos vaaleanpunainen on tasapainossa, niin ihminen aidosti välittää ja huolehtii lähimäisistään, eläimistä ja luonnosta. Hän antaa auliisti myötätuntoa ja ymmärrystä lähimmäisten ongelmiin. Hän pyrkii antamaan hyviä neuvoja kanssaihmisten ongelmiin ja vaikeuksiin.Hän suree toisten kärsimää vääryyttä, mutta pyrkii silti ymmärtämään vääryyden tekijän näkökantaa. Hän haluaa antaa oman positiivisen asenteensa koko yhteiskunnan käyttöön. Jos vaaleanpunaista puuttuu, niin ihmiseltä puuttuu kokonaan myötätunto, toisesta ihmisestä tai eläimestä välittäminen. Häntä kiinnostaa vain hänen omat tekemisensä ja menemisensä, eikä hän piittaa niistä seuraamuksista mitän ne vaikuttavat muihin.Hän voi olla raivokkaasti omaa uraansa rakentava henkilö, joka tallaa kaikki jotka tulevat hänen tielleen. Jos vaaleanpunaista on liikaa, niin ihmiselle kehittyy ns. Neitsyt Maria syndrooma.Hän ajattelee kokoajan vain muiden hyvinvointia ja unohtaa kokonaan oman hyvinvointinsa.Hän voi uhrata omaisuutensa ja terveytensä muiden puolesta.Hän suree maapallontilannetta, eläimien kärsimyksiä, luonnonsaastumista ja ihmisten vaikeuksia kokoajan.Vähitellen hän unohtaa itsensä ja hän haluaa uhrautua maailman puolesta. Ihminen jonka auran pääväri on vaaleanpunainen, on lämmin, rakastettava, huolehtivainen ihminen. Hänestä voidaan sanoa että hän on enkelimäinen ihminen.Ihmiset pitävät hänestä, mutta silti pyrkivät käsittelemään häntä silkkihansikkain, koska heillä on tunne että hän on hauras ”särkyvä” ihminen.Ihmiset purkavat hänelle mielellään sydäntään, koska he tuntevat saavansa häneltä lämpöä ja rakkautta.

Violetti

 Violetti on meidän henkinen keskus. Siinä sijaitsee puhtaan tiedon keskus, josta ihmisellä on yhteys maailmankaikkeuteen, avaruuteen, Jumalaan ja henkisiin maailmoihin. Violetti hallitsee aivoja, hermostoa ja mielenterveyttä. Ongelmat näillä alueilla viittaavat violetin puuttumiseen. Violetti hallitsee taiteita, kauneutta ja henkisyyttä. Kun violetti on tasapainossa niin hän elää fyysisen ja henkisen elämän kanssa tasapainossa. Hänellä on vahva luottamus ihmisiin, joihin hän voi olla yhteydessä ajatuksen tasolla. Hän luottaa karman lakiin ja hän kohtaa vaikeudet ilolla, sillä hän tuntee niiden kasvattavan häntä. Hän uskoo jälleensyntymiseen ja hengen kuolemattomuuteen. Kun violettia puuttuu on ihminen stressaantunut ja levoton. Hän on auttamaton materialisti, joka ei ymmärrä kauneusarvoja, koska raha hallitsee hänen elämäänsä. Hän ei usko henkisyyteen, eikä kuolemanjälkeiseen elämään, vaan kuolema on hänen mielestään kaiken loppu.Kun violettia on liikaa, niin ihmisen psyyke on yleensä häiriintynyt ja hän käyttää runsaasti alkoholia ja huumeita, koska hän haluaa paeta tätä maailmaa. Hän elää pää pilvissä ja jalat irti maasta ja hänen on vaikea sopeutua elämään normaalia elämää. Hänen kehonsa on heikko ja voimaton ja hän on aina kuin muissa maailmoissa. Jos ihmisellä on aurassa violetti johtava väri, on hän henkisesti asioista hyvin kiinnostunut ja hän on hyvin taiteellinen ja musikaalinen. Hänen taiteellisuutensa voi mennä niinkin pitkälle että hän uhraa jopa oman itsensäkin taiteen tekemisen takia. Häntä kiinnostaa ihmisen sisäinen kauneus enemmän kuin ulkoinen.  Hän kaipaa rakkautta ja ihailua enemmän kuin muut.Hän on muodin luoja, eikä pelkää erottua joukosta.  Hän viihtyy muiden violettien ihmisten kanssa parhaiten, koska he ovat samalla aaltopituudella hänen kanssaan.  

Värien käyttö hoitotilanteessa

Eri värejä voidaan vahvistaa värilampuilla, mutta se ei pelkästään riitä. Jos esim. henkilöllä on sini-punatasapaino vääristynyt ja hänellä on enemmän punaista energiaa, kuin sinistä, niin hoitokokonaisuus on seuraavanlainen: Sinisen chakran hoito: Asiakas suosii vaatteissaan sinistä.Hän käyttää kodin sisustamisessa paljon sinistä.Hän syö paljon sinisiä ruokia, esim. luumu, mustikka jne..Hän juo siniseksi säteilytettyä vettä.Hän hakeutuu paikkoihin jossa on paljon sinistä esim. järven ranta, lumi.Hän pyrkii rentoutumaan ja herättämään sinisen itsessään esim. chakra hengityksellä. Veden säteilyttäminen tapahtuu seuraavasti: Otetaan kannullinen vettä ja kääritään se halutun väriseen silkkipaperiin, tässä tapauksessa siniseen.  Laitetaan kannu ikkunalaudalle auringonpaisteeseen koko päiväksi, jolloin auringon energia suodattuu veteen sinisenä. Juodaan kannullinen vettä päivässä. Kun me juomme siniseksi säteiletettyä vettä, niin vedessä oleva energia tukee meidän sinisen chakran toimintaa, meidän sisältä päin. Lisäksi sinisellä energialla on tulehdusta hoitava ja ehkäisevä vaikutus ja jos meillä on esim. flunssa, niin silloin sininen vesi alkaa parantamaan meidän flunssaa Energia säilyy vedessä n. 12 tuntia. Sen jälkeen se alkaa vapautumaan ympäröivään tilaan

Värilampuilla hoito

 Chakrojen toimintaa voidaan tehostaa myös ihan tavallisilla värillisillä hehkulampuilla.Lampun teholla ( 40 W tai 60 W ) ei ole väliä, koska hoito perustuu valon aallonpituuteen eikä valon luxi määräänKun annetaan värilampuilla hoitoa, niin puolituntia kerralla olisi hyvä aika.  Joskus asiakkaalle voi tulla hoidon aikana pahoinvointia tai muita fyysisiä ongelmia. Tällöin lyhennetään hoitoaikoja, mutta tihennetään hoitokertoja, jotta elimistö tottuisi pieninä annoksina tähän väriin.  Kun väreillä hoidetaan on hoitajan pystyttävä luottamaan omaan intuitiiviseen tietoonsa.Hänen pitää pystyä intuitiivisesti tulkitsemaan mitä hoitoväriä hänen asiakkaansa kulloinkin tarvitsee.Hoitajan ei olisi hyvä joutua saman päivän aikana alttiiksi liian monelle värille, koska hänen omat chakransa voivat mennä sekaisin.Toisin sanoen hänen chakransa voivat alkaa toimia ylivilkkaasti. Kivien käyttö chakroihin Kivillä on pääsääntöisesti positiivinen, parantava energia.Kivien positiivisella energialla voidaan tehostaa chakrojen toimintaa.Kiven voi laittaa chakran päälle tai kiveä voi kantaa vasemmassa taskussa. Seuraavat kivet ovat suuntaa antavia:

   1. Punainen = punainen jaspis, hematiitti
   2. Oranssi = meripihka, sitriini
   3. Keltainen = keltakvartsi, hunajakalsiitti
   4. Mintunvihreä = aventuriini, vihreäkalsiitti
   5. Vihreä = epidootti, serpentiini
   6. Turkoosi = turkoosi, sininen topaasi
   7. Sininen = sinikvartsi, akvamariini
   8. Yönsininen = kordioriitti, tummansininen kvartsi
   9. Indigo = lapislatsuli, kalkopyriitti
  10. Vaaleanpunainen = ruusukvartsi, morganiitti

-  Violetti = ametisti, fluoriitti"
- Ruusunuppu (http://www.ruusunnuppu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=63)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Esmiralda - 20.09.2009 22:47:02
Minä olen usein käyttänyt sitä voimaannuttavaa chakraa, joka on jalkojemme alla 20 cm alaspäin, jonka nimeksi eräällä kurssilla annettiin 'Maatähti'. Se on kuulemma väriltään magenta, eli punaisen violettia, hieman aniliinin punaisesta sinisempää ja joka nykyään on ollut muotiväri. TV-kuuluttajat ovat sitä paljon käyttäneet.

Ei tarvitse kuin keskittyä jalkapohjiin, niin tuntee kuinka Äiti-Maan magneettista voimaa alkaa virrata jalkojen auratasolta kehoon. Sitten otan muut chakrat mukaan. Kokeilkaa! :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: chakrataivas - 04.10.2009 23:28:29
Hommasin täältä heilurin
http://www.shopforbeauty.fi/tuotteet.html?id=94/

ja siellä oli tollasia chakrasauvoja,joilla ilm. myös tasapainoitellaan chakroja.
Oli mielenkiintoisia esineitä :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: MegaNarri13 - 23.01.2010 22:39:57
siis... MITKÄ IHMEEN CHAKRAT!?!??


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 24.01.2010 12:10:32
Chakrat (cakra tarkoittaa pyörää/pyöriä sanskriitin kielellä) ovat ihmisen energeettisessä kehossa sijaitsevia energiakeskuksia, joista jokainen vastaanottaa/käsittelee vastaavaa energiaa jota universumi tarjoaa. Esim. anahata-cakra (rintakehän keskellä) vastaa rakkauden energiaa, ja aina kun olemme rakastuneita, tunnemme tämän tunteen helpoiten rintakehässä lämpönä, värähtelyinä jne. Aktivoimalla (esim.) tätä keskusta, toimimme itse ns. rakkauden resonanssin lähettimenä, ja vedämme puoleemme ihmisiä jotka ovat samalla värähtelytasolla, tai jotka kaipaavat rakkautta. Muut (pää)keskukset sijaitsevat pitkin selkärankaa, ja taitaavat olla ensimmäisessä viestissä selitettynä tarkemmin, tai ainakin vähän suuntaa antavasti.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: rovatar - 24.01.2010 12:53:26
Esim. anahata-cakra (rintakehän keskellä) vastaa rakkauden energiaa, ja aina kun olemme rakastuneita, tunnemme tämän tunteen helpoiten rintakehässä lämpönä, värähtelyinä jne. Aktivoimalla (esim.) tätä keskusta, toimimme itse ns. rakkauden resonanssin lähettimenä, ja vedämme puoleemme ihmisiä jotka ovat samalla värähtelytasolla, tai jotka kaipaavat rakkautta. Muut (pää)keskukset sijaitsevat pitkin selkärankaa, ja taitaavat olla ensimmäisessä viestissä selitettynä tarkemmin, tai ainakin vähän suuntaa antavasti.

Miten tämä aktivointi tapahtuu?


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 24.01.2010 13:16:27
Meditoimalla, tekemällä sydäntä avaavia tekoja, syömällä anahata painotteista ruokaa, juomalla teetä joka avaa sydäntä, syömällä (ayurvedisiä)yrttejä jotka avaavat anahataa jne.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: rovatar - 24.01.2010 13:35:43
Meditoimalla, tekemällä sydäntä avaavia tekoja, syömällä anahata painotteista ruokaa, juomalla teetä joka avaa sydäntä, syömällä (ayurvedisiä)yrttejä jotka avaavat anahataa jne.

Kiitos.
Tuo meditointi olisi mulle kyllä hyväksi...
tahtoo mieli laukata niin vikkelään..
oppis rauhoittumaan ja keskittymään.

Täytyypä googlata vielä lisää tietoa...


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: sidrika - 24.01.2010 14:13:43
Meditoimalla, tekemällä sydäntä avaavia tekoja, syömällä anahata painotteista ruokaa, juomalla teetä joka avaa sydäntä, syömällä (ayurvedisiä)yrttejä jotka avaavat anahataa jne.

Kerrotko tarkemmin, mitä ruokaa, mitä teetä, mitä yrttejä?


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 24.01.2010 14:48:02
Asiaan voi perehtyä tarkemmin esim. aloittamalla vaikkapa henkisiinperinteisiin pohjautuvat opinnot, joissa asioita selvitetään paljon tarkemmin. Yksi hyvä ja oma lemppari on klassinen-jooga.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Amber - 24.01.2010 21:46:42
Klo 22.00 on http://www.hayhouseradio.com/# (http://www.hayhouseradio.com/#)  ohjelma nimeltään chakras for dummies, eli chakrojen perusteita. En tiedä mitä ohjelmassa puhutaan, mutta näyttipähän olevan tuommoinenkin...


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 24.01.2010 22:25:45
Klo 22.00 on http://www.hayhouseradio.com/# (http://www.hayhouseradio.com/#)  ohjelma nimeltään chakras for dummies, eli chakrojen perusteita. En tiedä mitä ohjelmassa puhutaan, mutta näyttipähän olevan tuommoinenkin...
Kuuntelin 22.22 n. 20-30 sekuntia, ja se oli just sitä mitä osasin odottaakkin :D :2funny:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Amber - 24.01.2010 22:29:22
heh heh, kannattaa kuunnella nuita ohjelmia n. 10 minuuttia heti alusta, jolloin se kaikki informaatio tulee. Sitten kun ne puhelut alkavat, niin ei yleensä olekaan mitään kovin kiinnostavaa.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 24.01.2010 22:32:12
No näin viestin siinä tapauksessa tarpeeks myöhään saadakseni oikean kuvan :smitten: "Nothing matters more than first impression" ;D


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Ratkaisu - 30.01.2010 01:07:06

5. Kurkkuchakra - Vishuddha  [/u]
Astrologia: Kaksoset, härkä ja vesimies.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa selkeä kirkas sininen. Aromaterapiassa eukalyptus, kamomilla, mirhami ja salvia. Kiviterapiassa akvamariini, turkoosi ja kalsedoni. Luonnossa pilvetön kirkas sininen taivas ja veden äärellä oleilu.Aika jännä sinänsä, en tiedä onko sattumaa vai mikä lie, mutta olen jo vuosien ajan kokenut, että oma kurkkuchakrani on se heikoin lenkki jollain tapaa jos sitä niin voisi kuvailla. Ja samalla olen tietämättäni näistä tasapainotusjutuista liiemmin käyttänyt enenevissä määrin kirkkaansininstä väriä ja melkein päivittäin tulee eukalyptustippoja käytettyä tuoksulyhdyssä. Ja sade on ollut aina jotenkin erityisen mieluisaa minulle, helppoa hengittää ja vapautunut olo. Onkohan tämä vain sitä, että keho tavallaan itse ohjaa meitä tasapainoisempaan suuntaan tai ainakin pyrkii siihen?

Niin ja mietin sitä, että jos kokee tukoksen kurkkuchakrassa niin olisiko kuitenkin järkevintä lähteä avaamaan niitä järjestyksessä vai luottaa siihen intuitioon ja keskittyä "ongelmakohtaan"?


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 30.01.2010 14:22:59

5. Kurkkuchakra - Vishuddha  [/u]
Astrologia: Kaksoset, härkä ja vesimies.
Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa selkeä kirkas sininen. Aromaterapiassa eukalyptus, kamomilla, mirhami ja salvia. Kiviterapiassa akvamariini, turkoosi ja kalsedoni. Luonnossa pilvetön kirkas sininen taivas ja veden äärellä oleilu.Aika jännä sinänsä, en tiedä onko sattumaa vai mikä lie, mutta olen jo vuosien ajan kokenut, että oma kurkkuchakrani on se heikoin lenkki jollain tapaa jos sitä niin voisi kuvailla. Ja samalla olen tietämättäni näistä tasapainotusjutuista liiemmin käyttänyt enenevissä määrin kirkkaansininstä väriä ja melkein päivittäin tulee eukalyptustippoja käytettyä tuoksulyhdyssä. Ja sade on ollut aina jotenkin erityisen mieluisaa minulle, helppoa hengittää ja vapautunut olo. Onkohan tämä vain sitä, että keho tavallaan itse ohjaa meitä tasapainoisempaan suuntaan tai ainakin pyrkii siihen?

Niin ja mietin sitä, että jos kokee tukoksen kurkkuchakrassa niin olisiko kuitenkin järkevintä lähteä avaamaan niitä järjestyksessä vai luottaa siihen intuitioon ja keskittyä "ongelmakohtaan"?
Aloitetaan nyt vaikka tuosta sinisestä kun se ekana sattui silmään. Se ei ole suinkaan visshuddhan väri, vaan anahatan. Joskin, kaikki eri sävyt ko. väristä ovat jollain tavalla sidonnaisia tiettyyn cakraan, esim. sinisen eri sävyt (myös pinkki, joka on outoa), ovat anahataan viittaavia. Jos tunnet siis tarvetta siniseen taivaaseen, niin koet rakkautta sen avulla.

Sade taas viittaa svadhissthana-cakraan, joka on siis se joka on virheellisesti käännetty muistaakseni sakraali-chakraksi tms. mutta nimistä piittaamatta puhumme siis samasta alueesta. Kaikki vesielementtiin viittaavat ovat siis sidonnaisia tähän cakraan. Maaelementin asiat ovat taas muladharaan, tulielementit manipuraan ja ilmaelementit anahataan. Nämä pätevät myös horoskooppeihin. Vesielementtiin (kuten sateeseen viittasit tekstissäsi) liittyy kaikki mukavuus ja yhdessäoleminen, ja tästä varmaan se sun hengityksen helppouskin juontaa juurensa, tunnet olosi "kotoisaksi".

Sitten itse noihin "aktivointeihin", en suosittele keskittymään mihinkään cakraan erityisesti täydellä painolla, vaan aloitat järjestelmällisesti alhaalta kehittämään itseäsi, ja etenet vaikka cakran per vuosi tahdilla, niin saat ne harmonisesti tasapainoon, eikä mitään ongelmia synny.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Ratkaisu - 30.01.2010 14:38:28
Aloitetaan nyt vaikka tuosta sinisestä kun se ekana sattui silmään. Se ei ole suinkaan visshuddhan väri, vaan anahatan. Joskin, kaikki eri sävyt ko. väristä ovat jollain tavalla sidonnaisia tiettyyn cakraan, esim. sinisen eri sävyt (myös pinkki, joka on outoa), ovat anahataan viittaavia. Jos tunnet siis tarvetta siniseen taivaaseen, niin koet rakkautta sen avulla.

Sade taas viittaa svadhissthana-cakraan, joka on siis se joka on virheellisesti käännetty muistaakseni sakraali-chakraksi tms. mutta nimistä piittaamatta puhumme siis samasta alueesta. Kaikki vesielementtiin viittaavat ovat siis sidonnaisia tähän cakraan. Maaelementin asiat ovat taas muladharaan, tulielementit manipuraan ja ilmaelementit anahataan. Nämä pätevät myös horoskooppeihin. Vesielementtiin (kuten sateeseen viittasit tekstissäsi) liittyy kaikki mukavuus ja yhdessäoleminen, ja tästä varmaan se sun hengityksen helppouskin juontaa juurensa, tunnet olosi "kotoisaksi".

Sitten itse noihin "aktivointeihin", en suosittele keskittymään mihinkään cakraan erityisesti täydellä painolla, vaan aloitat järjestelmällisesti alhaalta kehittämään itseäsi, ja etenet vaikka cakran per vuosi tahdilla, niin saat ne harmonisesti tasapainoon, eikä mitään ongelmia synny.

Kiitos =)

Ehkäpä tässä pitäisi tarttua tähänkin asiaan tarkemmin pitkän "henkisesti tukkoisen" ajanjakson jälkeen. Oikeastaan viimeiset pari vuotta ovat menneet enemmän näissä maallisissa ja materiaalisissa asioissa ja pikku hiljaa tuntuu, että sekin puoli on koettu ja sellaisenaan tyhjäksi havaittu. Toisaalta ehkä näin tuon jakson loppusoinnuissa ja tämän uuden jakson alussa koen, että se oli ehkä tarpeellinen. Ennen tätä materiaalista jaksoa elämässä oli ehkä liiankin paljon kaikkea henkisten asioiden ja kokemusten kohtaamista yhdellä kertaa. Nyt on mielestäni jo aika saada nämäkin puolet tasapainoon.

On se jännä miten yksittäisen ihmisen elämä toimii samoin kuin historian kulku noin muutenkin, tietysti eri syklissä tavallaan. Ensin voimakas jakso jotain ja vastajakso sille ja sitten se keskitie jne. ^^


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 12.03.2010 01:31:25
Ei cakroja ole niin vaikea saada tasapainoon, eikä niiden ylläpitäminen tasapainossakaan vaadi mitään älyttömyyksiä, pitää vaan tietää oikeat tekniikat ja tehdä niitä. Periaatteessa cakroilla on vain ne "kaksi puolta" (eli yin ja yang), mutta käytännössä erinäisiä juttuja liittyy jokaiseen cakraan. Tuo edellä mainitsemani cakra per vuosi tahti on todella hidas, mutta se on varma tapa saada ne hyvin toimimaan harmonisesti. Vaikka ei noin pitkään niitä kehittäisikään, niin silti suosittelen etenemään järjestyksessä alhaalta ylös ilman mitään välihyppyjä, koska niinhän kerrostalotkin rakennetaan, pala palalta alhaalta ylöspäin.

Muladhara-cakraan liittyy hyvin paljon muukin kuin työpaikka ja/tai koti (tai oikeastaan, ne eivät siihen liity mitenkään, tai todella laihasti jonkin aasinsillan kautta ehkä). Ja jos sä oikeasti vuoden teet muladharan kanssa töitä, niin sen jälkeen sua ei kyl horjuta mitkään muutokset sen voin sanoa kokemuksesta :) Eli, jos saat jonkin harmonisesti toimimaan, niin ei sen statusta kyllä hevillä horjuteta, tai sitten ei puhuta oikeasta harmoniasta ja toiminnasta ko. cakran kohdalla.

Eli summa summarum: jos sä kerran saat cakrat tasapainoon, niin niitä pitää kyllä ylläpitää tasapainossa, mutta se on hyvin paljon helpompaa kuin siihen tilanteeseen pääsy. Mä itse oon täs nyt puolisen vuotta tehny töitä anahata-cakran kanssa, ja eipä sen harmonisoiminen enää ole niin kovan työn takana kuin alussa oli, nyt siihen riittää vain murto-osa siitä ajasta mitä silloin.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 13.03.2010 23:30:57
Ihmisen toiminnoista muladharaan liittyy ns. "elossapitojärjestelmä", eli se kaikki mikä on välttämätöntä sun elämälle (syöminen & nukkuminen). Täten ne ihmiset, joiden tietoisuus on muladharan tasolla ovat hyvin laiskoja, elävät ainoastaan syödäkseen ja liikkuvat ja toimivat todella hitaasti (ja ovatpa yleensä vielä laiskanpulskeitakin :D). Oikeastaan mitään ulkomaailman seikkaa ei pysty omiin cakroihin kohdistamaan, vaan ne ovat vain "sinun" energiakeskuksiasi vs. muu maailma. Esim. anahata-cakran "taika" on sinun kokemuksesi rakkaudesta ja miten paljon sitä voit muille antaa (ja myös itse kokea). Manipuran taas sellainen oma dynaamisuus ja aktiivisuus, miten sä jaksat tehdä asioita. Toki nämä ovat hyvin yksinkertaistettuja malleja näiden toiminnoista, mutta ehkäpä se selventää hieman käsitystä lisää miten nämä keskukset toimivat.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Jannanne - 16.10.2010 00:34:57
Mitæ se sitten on kun tulee chakran kohdalle tuntemuksia, esin juurichakrassa on joskus todella raskas olo, ja semmonen hmm, ei sykkivæ mutta jotain sinne pæin, sitten siinæ kakkos chakrassa myøs on joskus semmonen paineen tuntu, ihan ku sielæ myllæis jotain hirveæsti, ja joskus siihen kurkun kohdalle tulee semmonen puristava tunne? Joskus myøs (kuulostaa hullulta) tulee pææhæn, otsalle, ja yløs, semmonen ihmeen huumaava olo, paineen tuntu se sama myllæys, ja semmonen olo, ettæ oikeasti tekisi mieli hakata pæætæ seinææn, jotenki tuntuu ettæ pitæis kunnolla saada kumauttaa se johonki niin helpottais se olo. Toiv ei oo ihan pølløt kysymykset... :)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Ratkaisu - 16.10.2010 20:47:50
Lueskelin tätä ketjua taas pitkästä aikaa ja tuli mieleen oikeastaan Veskarille kysymys. Miten käytännössä vahvistat ja puhdistat yhtä chakraa. Voisin kuvitella, että käyttäisit jonkinnäköisät meditaatiota, mutta kiinnostaisi kuulla tarkemmin. Itsellä on työkaluna chakrojen kanssa ollut reiki, mutta jotenkin tuntuu, että kaipaisin jotain lisää sen rinnalle.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Ratkaisu - 16.10.2010 23:19:16
Jännää kun olet Ratkaisu tänne kirjoittanut tuon kysymyksen,
"Miten käytännössä vahvistat ja puhdistat yhtä chakraa" kun
tänään :kaksoset: kanssa pohdiskelimme samaa :D Mietittiin,
onko muutakin vaihtoehtoa, tasapainottaa/puhdistaa chakrat,
kuin meditoiminen? :)

Hih. =)
Se on jännä, että siitä on paljon tässä keskustelussa puhuttu, mutta kukaan ei sitä käytännön tasolla ole selvittänyt. Olen aiemminkin miettinyt tätä, mutta aina jäänyt kysäisemättä.

Itse mietin sitä, että voisiko näihin chakroihin liittyvien teemojen tasapainottaminen arkielämässä auttaa. Eli esimerkiksi ensimmäisen chakran kanssa se, että tekee elämäntaparemontin, syö tasapainoisemmin, lepää, liikkuu ja yleensä tasapainottaa arkeaan. Kun se elämänperusta on kunnossa niin voisi siirtyä muihin asioihin, vaikkapa sitten oman seksuaalisen käyttäytymisen pohtimiseen ja niihin nautintoihin eli esimerkiksi päästää irti riippuvuuksista, kuten tupakasta tai liiallisesta kahvinjuonnista.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 17.10.2010 22:46:47
Mitæ se sitten on kun tulee chakran kohdalle tuntemuksia, esin juurichakrassa on joskus todella raskas olo, ja semmonen hmm, ei sykkivæ mutta jotain sinne pæin, sitten siinæ kakkos chakrassa myøs on joskus semmonen paineen tuntu, ihan ku sielæ myllæis jotain hirveæsti, ja joskus siihen kurkun kohdalle tulee semmonen puristava tunne? Joskus myøs (kuulostaa hullulta) tulee pææhæn, otsalle, ja yløs, semmonen ihmeen huumaava olo, paineen tuntu se sama myllæys, ja semmonen olo, ettæ oikeasti tekisi mieli hakata pæætæ seinææn, jotenki tuntuu ettæ pitæis kunnolla saada kumauttaa se johonki niin helpottais se olo. Toiv ei oo ihan pølløt kysymykset... :)
Raskas olo muladharan tasolla voi tarkoittaa montaakin asiaa, usein se on tukkeutunut liiallisesta kuormituksesta, ja kun sitä ei ole kohotettu sitä energiaa siltä tasolta mihinkään (jolloin mm. laiskuutta yms. oireita, kuten syysmasennusta jne ilmenee helposti). Toisaalta se voi myös viitata Kundalinin (http://en.wikipedia.org/wiki/Kundalini) osittaiseen heräämiseen, jossa se siis lepää odottaen herättämistä. Tuo "sykkivä" kuvauksesi viittaisi enemmän tähän heräämisilmiöön kuin tukkeutumiseen, ei kannata olla peloissaan vaikka se heräisikin, ajoittain se herätessään liian ajoissa voi tuottaa hieman tuskaisia reaktioita, mutta jos se herää, niin sen on silloin aika herätä. Svaddhissthanan (2. cakra) kohdalla paine (oletan että olet nainen?) on yksinkertaisesti herätys siitä, että tällä tasolla energiaa on aivan liikaa (sama kuin miehillä paine tuntuu kiveksissä), ja sille pitäisi tehdä jotain (kohottaa ylemmille tasoille). Tämä on täysin yleinen ongelma nykyaikana, ja siitä kärsii tiedostamatta lähes kaikki ihmiset jotka käyvät baareissa ja etsivät seksuaalista helpotusta esim. prostituution kautta. Otsan kohdalla (6. cakra = ajna-cakra), tarkemmin keskellä sitä, sijaitsee mielenkomentokeskus, jonka avulla kaikki aivoissa tapahtuvat tiedon välittymiset, sekä samalla käpyrauhasen yms. toiminta on ylipäätään mahdollista. Jos tällä tasolla tuntuu painetta tai tarvetta hakata päätä seinään tämän tuntemuksen takia voi kyseessä olla montakin asiaa, ehkä heräävä tietoisuus mielen piilevistä kyvyistä (oletko esim. nähnyt enneunia viimeaikoina, tai onko "ääni pään sisällä" alkanut puhumaan selkeämmin), tai vaikkapa kova epäharmonia (tällä tasolla energia jakaantuu todella tehokkaasti kahteen osaan, koska ajna on moni terälehtinen cakra) yingin & yangin välillä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Summa summarum, päätä ei kantsi hakata seinään, se ei poista kipua, mutta voit kokeilla vanhankansan viisautta pistää naula kynnen alle ja potkaista seinään, silloin ei otsassa ole kipua enää ;D Vitsi vitsi, mut ideana on kuitenkin se, että tällä tasolla tietoisuus on jo hyvin korkeaa, ja jos nämä paineet yms. kivut eivät helpotu, niin kannattaa hakeutua johonkin henkiseen koulukuntaan jossa opetetaan näiden harmonisointia sekä hallintaa. Itseopiskelu yms. on kanssa ihan kiva, mutta sitten kun tulee vastaan jotain sellaista jota ei ymmärrä, niin on hyvä että on joku joka osaa neuvoa mitä tehdä. Ja vaikka joku väittäisikin, että osaa hallita kaikkia cakroja täydellisesti voinen sanoa että epäilen, mutta jos näin on, haluan nähdä sen käytännössä (tämä tarkoittaa käytännössä todella monia paranormaaleja kykyjä yms).

Lainaus käyttäjältä: Ratkaisu
Lueskelin tätä ketjua taas pitkästä aikaa ja tuli mieleen oikeastaan Veskarille kysymys. Miten käytännössä vahvistat ja puhdistat yhtä chakraa. Voisin kuvitella, että käyttäisit jonkinnäköisät meditaatiota, mutta kiinnostaisi kuulla tarkemmin. Itsellä on työkaluna chakrojen kanssa ollut reiki, mutta jotenkin tuntuu, että kaipaisin jotain lisää sen rinnalle.

Yllä jo hieman tyhjentävä vastaus aiheeseen, mutta parasta mitä yksilö voi tehdä oman energiansa hallinnalle, on oppia tuntemaan mitä se ylipäätään on, miten se käyttäytyy milläkin tasolla ja mitä sillä voi saavuttaa tällä tasolla. Meditaatio on hyvä tapa, mutta siinäkin taas pitää tietää mitä tehdä, ja tähän suosittelen hakeutumaan jonkin sellaisen opetukseen, joka tietää mistä puhuu ja miten mitäkin kannattaa tehdä. Asuessasi (?) suuremmassa kaupungissa, tämä ei ole niinkään suuri ongelma, tai edes niiden lähellä asuessa, mutta maaseutu valitettavasti jätetään vielä toistaiseksi vähän "oman onnensa nojaan", mutta ehkä tulevaisuudessa kaikki muuttuu (jos sellaista kuin tulevaisuus on enää?). Voin aiheesta kirjoitella enemmänkin jos kiinnostusta riittää, laita vaan yv:tä tulemaan, niin mielelläni avaan keskustelua tarkemmin ja opastan mikäli osaan. Yksi hyvä tapa, mitä voit jo aloittaa kokeilemaan on värit, mitä puhtaammasta väristä kyse, sen korkeampi sen värähtelytaajuus on (mutta unohda kuitenkin kirjoista sekä netistä löytämäsi cakrojen aktivoimisvärit, koska ne eivät valitettavasti ole ne hienovaraiset värit, jotka oikeasti toimivat siihen mihin ne väittävät, vaikka osa pitääkin kutinsa, niin silti ei ole hyvä saada väärää tietoa, ettei tee tiedostamattaan hallaa väärällä värillä).

[muoks]
Meinas unohtua vastata koko kysymykseen, mutta otetaas uusiks. Eli mä itse käytän monia eri  tekniikoita cakrojen puhdistukseen (tai lähinnä avaamiseen ja harmonisoimiseen): värejä, meditaatiota (monia erilaisia meditaatiotekniikoita), kuuntelemalla kehoa ja sen tarpeita, elämällä terveellisesti, tekemällä henkisiä harjoituksia (mm. klassisessa joogassa on hyvin monia tekniikoita joilla energioiden hallinnan oppiminen on todella helppoa ja tehokasta), visualisoimalla, käyttämällä mielen voimaa jnejnejne. Toivottavasti vastasi edes suuntaa-antavasti :)
[/muoks]

Lainaus
Itse mietin sitä, että voisiko näihin chakroihin liittyvien teemojen tasapainottaminen arkielämässä auttaa. Eli esimerkiksi ensimmäisen chakran kanssa se, että tekee elämäntaparemontin, syö tasapainoisemmin, lepää, liikkuu ja yleensä tasapainottaa arkeaan. Kun se elämänperusta on kunnossa niin voisi siirtyä muihin asioihin, vaikkapa sitten oman seksuaalisen käyttäytymisen pohtimiseen ja niihin nautintoihin eli esimerkiksi päästää irti riippuvuuksista, kuten tupakasta tai liiallisesta kahvinjuonnista.

Kuten jo ensimmäisessä viestissäni sanoin, kaikki vaikuttaa kaikkeen, eli kyllä, jos sä syöt puhtaammin, nukut sun värähtelytaajuudelle sopivan ajan unta per yö (käyt nukkumaan 22.00-22.30 välisenä aikana, jolloin saat kaikkein eniten irti auringon solaarisista vaikutuksista, sekä kuun harmonisista lunaarisista vaikutuksista). 1. cakraan liittyy todellakin kuten mainitsit kaikki elämän perustarpeet, ja jos ne eivät ole kunnossa, koko keho kärsii (meillä on keho tarkoituksella olemassa, emme muuten olisi inkarnoituneet oppimaan fyysisestä materiaalisesta elämästä), ja jos taas epätasapaino on 2. cakran kohdalla olemme hyvin riippuvaisia ihmisten läheisyydestä, olemme aina kiireisiä, hermoilemme ja hätäilemme jne. Kahvi on huume (ja hyvin epäharmonisoiva energeettiseltä näkökannalta katsottuna) siinä missä tupakkakin (sama näkökanta pätee tähän), eli jos niistä pääset eroon kokonaan, voi puhdistuminen alkaa hyvinkin fyysisellä tasolla ja ensimmäinen impulssi kun on annettu, voi hyvin nopeasti löytyä omaan elämään sellaista sisältöä jota ei koskaan olettanut löytävänsä (ns. oman elämän tarkoitus). Omaan seksuaaliseen käyttäytymiseen on hyvä kiinnittää huomiota, miksi sitä tekee, omaksi nautinnokseen vai jonkin henkisemmän perspektiivin puolesta, onko siihen jokin pakkomielle tai voiko siitä puhua julkisesti vaikkapa menemällä prostituoidun puheille ja jutella ihan normaalista elämästä, vai aiheuttaako tämä kylmiäväreitä, jo pelkkä ajatuskin..

Jos näissä asioissa haluaa aidosti kehittyä pitää asioiden eteen tehdä jotain, ja usein se on hyvinkin fyysistä ponnistelua jotta saa haluttuja tuloksia. Omalla kohdallani olen joutunut muuttamaan elämääni täysin ja alan huomata kyllä vaikutukset ja sen että se todella kannatti. Kannattaa pohtia syytä, miksi olemme inkarnoituneet maapallolle, onko sillä joku syy sielulle aidosti että saamme fyysisen kehon ja monia houkutuksia sekä haasteita.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Ratkaisu - 17.10.2010 23:27:11
Kiitos tarkennuksesta Veskari. =)

Saapa nähdä mitä sitä ryhtyisi tekemään. Tai no, reikiä tulee käytettyä tällä hetkellä päivittäin, mutta tosiaan koen, että se on hyvä sellaiseen rentoutumiseen ja teen itselleni hoidon päivittäin, mutta jollain tapaa pitäisi päästä konkreettisemmin käsiksi noihin eri chakroihin ja sitä kautta tasapainottaa tätä arkea.

Jollain tapaa tullut viime aikoina sellainen olo, että kaikki lähtee siitä, että saa oman elämänsä tasapainoon ihan näin arkisessakin mielessä. Se juuri, että kävisi ajoissa nukkumaan, liikkuisi säännöllisesti, jaksaisi tehdä ruokaa, hoitaa velvollisuudet ja sitten levätä. Aika simppelejä asioita, mutta koska elän kiireistä elämää, niin monet asiat ovat useinkin retuperällä, varsinkin tuo lepo ja nukkuminen.

Tällä hetkellä tämä oma puhdistautuminen on lähtenyt ihan fyysisistä teoista ja siitä, että olen siivonnut ympäristöäni, järjestellyt tavaroita, siten, että ne eivät häiritse omaa oloani jne. Kuulostaa ehkä vähän tyhmältä, mutta olen aina jotenkin ajatellut, että sekaiset nurkat ovat sama kuin sekainen mieli. Paljon tullut saunottua ja juotua vettä, liikuttua enemmän rentouttavassa mielessä. Noh, saahan tosiaan nähdä.Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 18.10.2010 00:04:29
Se ympäristö, missä asumme on kaikkein tärkein aloitus kaikelle puhdistautumiselle, jos oma koti näyttää kaaokselta, niin on myös oma elämä. Vaikka välillä voi turhauttavalta siivota esim. joka viikko, mutta joka kerran kun sen tekee, niin huomaa miten hyvä olo siitä tulee ja se välittyy harmoniaan omaan olemukseen, ja sitä kautta myös kaikkialle ympäristöön (mm. lähimpiin ystäviin ja perheeseen). Usein meille annetaan tilaisuus kerran tai pari elämässä päästä kehittymään pitkälle, ja joskus vaikka uskaltaisimme ottaa tämän askeleen "oikeaan suuntaan", niin silti hairahdumme takaisin "toukkamaiseen elämään" josta harvoin on helppoa tietä ulos. Suosittelen, että otat vaan rohkeasti itseäsi niskasta kiinni ja päätät että teet vaikka viikon niin, että menet nukkumaan säännöllisesti 22.15 ja heräät aamulla esim. 07.00 (tai jos töitä aiemmin, niin silloin sitten), ja jos saat hyviä vaikutuksia, niin ehkä saat mielen vakuutettua siitä, että näin kannattaa tehdä aina. Hyvä tapa aloittaa aamu, on tehdä heti jotain puhdistautumisharjoituksia, jolloin koko päivä saa aivan uudenlaisen alun, ja energiaa tuntuu riittävän joka suuntaan. Mitä kehnomman avauksen päivälle annamme, sen vähemmän saamme päivän aikana aikaiseksi. Jokainen pystyy tekemään omasta päivästään niin tehokkaan kuin ikinä mahdollista, mutta harva uskaltaa tätä tehdä ja usein väitetäänkin "en saa päivääni käyntiin ennen kuin olen juonut kupin/pannun kahvia" tms. muuta, joka on hyvin selvästi vain totuttu (huono) tapa, jolla ei käytännössä ole mitään pohjaa mihin se perustuisi. Maailmassa elää lonkalta arvioiden miljoonia kahvia juomattomia ihmisiä, ja silti nämä saavat päivänsä käyntiin ilman tätä "eliksiiriä". No, tämä nyt vain oli karrikuloitu esimerkki siitä, mitä ihmisten elämä tällä hetkellä on, ei kenenkään ole tarkoitus loukkaantua tuosta, ei henkisesti eikä fyysisesti. (Lähes) jokaisella meistä on paheemme, mutta mitä vähemmän näitä paheita meillä on, sen paremmin huomaamme elämämme soljuvan kohden omaa päämääräämme (joka jokaisessa inkarnaatiossa on sielun oppi).

Veden juonnin kanssa kannattaa muuten olla myös varovainen, liika siinäkään ei ole hyväksi ihmiskeholle kun elektrolyyttitasapaino voi alkaa heittää, ja sitä taas on vaikea ylläpitää jos ei syö tarpeeksi terveellisesti suoloja (kaupan suola jota mm. liiman valmistukseen käytetään, ei ole se paras vaihtoehto).

Tuohon ruoanlaittoon yms. kannattaa ottaa sellainen asenne, että jättää vaikkapa tietokoneen avaamatta klo 16.00 kun tulee kotiin, ja menee keittiöön suoraan tekemään ruokaa ja päättää tehdä sen iloinen asenne päällä sekä hyvällä mielellä. Ei siis siten, että "taas mun on pakko syödä ja tehdä ruokaa, voi ei", vaan "Teempä tänään jotain hyvää itselleni ja herkuttelen kunnolla", koska kaikki se mitä ajattelemme tarttuu ympäristöömme, ja jos ajattelemme negatiivisesti syödessämme, syömme käytännössä tätä negatiivisuutta itseemme, ja siitä voi jokainen päätellä mitä se tarkoittaa.

Konkreettisesti käsiksi cakroihin pääsee ihan tutustumalla mihin jokainen näistä 7:stä pääcakrasta vaikuttaa omassa olemuksessa, ja keskittäen enemmän huomiota tälle elämän osa-alueelle. Ei aina välttämättä tarvitse aloittaa niistä kaikkein henkisimmistä harjoituksista, mutta ne ovat hyvä lisäapu. Toinen hyvin tärkeä pointti on oppia rentoutumaan kaikessa siinä, mitä tekee, muuten energiat eivät pääse vapaasti virtaamaan, ja se taas aiheuttaa epätasapainoa ja haasteita tulevaa silmällä pitäen.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Jannanne - 18.10.2010 09:07:06
kiitos veskari-83

olisi vielæ pari kysymystæ :)

Lainaus
Toisaalta se voi myös viitata Kundalinin osittaiseen heräämiseen, jossa se siis lepää odottaen herättämistä. Tuo "sykkivä" kuvauksesi viittaisi enemmän tähän heräämisilmiöön kuin tukkeutumiseen, ei kannata olla peloissaan vaikka se heräisikin, ajoittain se herätessään liian ajoissa voi tuottaa hieman tuskaisia reaktioita, mutta jos se herää, niin sen on silloin aika herätä.

Minkælaisia tuskallisia reaktioita?

Lainaus
Svaddhissthanan (2. cakra) kohdalla paine (oletan että olet nainen?) on yksinkertaisesti herätys siitä, että tällä tasolla energiaa on aivan liikaa (sama kuin miehillä paine tuntuu kiveksissä), ja sille pitäisi tehdä jotain (kohottaa ylemmille tasoille). Tämä on täysin yleinen ongelma nykyaikana, ja siitä kärsii tiedostamatta lähes kaikki ihmiset jotka käyvät baareissa ja etsivät seksuaalista helpotusta esim. prostituution kautta

Kun en ole kolmeen vuoteen juonut itseæni humalaan, baarissa olen kæynyt ehkæ 5 kertaa toteamassa ettæ onpas kuojottava meno :) niin voisiko tuo jotenkin liittyæ siihen, kun niihin aikoihin ku tu tunne on alkanut, on myøs minulla tullut suuri vastenmielisyys alkoholia, ja ylipæætænsæ tætæ kaikkea ælløæ maailmanmenoa kohtaan.? viimeaikoina on myøs batteryn mieletøn latkiminen loppunut, tupakoiti loppunut itsestææn, ja kahvin juonti væhentynyt yhteen aamu kuppiin.

Lainaus
(oletko esim. nähnyt enneunia viimeaikoina, tai onko "ääni pään sisällä" alkanut puhumaan selkeämmin),

Nojoo, on todellakin, tæssæ nyt muutenkin on ruvennut tapahtumaan kaikennækøistæ :)onneksi tæælæ saa udella :D

Niin ja, olen myøs tullut allergiseksi alkoholille, puolikkaasta siideristæ maha turpoaa, heikottaa, ja tulee hirveitæ kuumia aaltoja ja pæænsærky.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 18.10.2010 14:17:59
Kundalinin herääminen "ennen aikaisesti" ja pakotettuna voi aiheuttaa vaikkapa huimausta, pyörtymistä, kramppeja, hikoilua, huonoa oloa, pelkoa, kovaa vapinaa tai koko kehon tärinää jne.

On hyvä tulla tietoiseksi kaikesta inhosta ja vihasta joita tämän cakran herääminen aiheuttaa, koska se on juuri merkki siitä epätasapainosta ja harmonian tarpeesta.  Usein pelot ja vihat kuitenkin liittyvät manipura-cakraan (3. cakra), koska se on myös egon taso, jolla se vaikuttaa ja toimii. Toisaalta taas esim. perjantaisin ja lauantaisin (jos on hyvin herkkä) voi helposti päätyä samaan resonanssiin kaikkien juopuneiden ihmisten kanssa, koska silloin tätä on maailman mittapuussa liikkeellä todella mittavasti, jo pelkästään suomessakin useampi satatuhatta ihmistä vetää kännit joka pe/la, jos ei jopa miljoona luokkaa.. Normaalisti kun ihmiskeho puhdistuu, niin kaikkien epäterveellisten aineiden tarve ja kyky "nauttia" niistä katoaa, esim. kuten mainitsit batteryn kohdalla. Mulle itselleni kävi samoin kahvin kanssa aikoinaan, en enää vain pystynyt juomaan sitä, se maistui aivan kammottavalle.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Jannanne - 18.10.2010 14:54:58
Kiitos taas. :)

Lainaus
esim. perjantaisin ja lauantaisin (jos on hyvin herkkä) voi helposti päätyä samaan resonanssiin kaikkien juopuneiden ihmisten kanssa, koska silloin tätä on maailman mittapuussa liikkeellä todella mittavasti, jo pelkästään suomessakin useampi satatuhatta ihmistä vetää kännit joka pe/la, jos ei jopa miljoona luokkaa..

Juu, ja entæs ku kaikki perjantait ja lauantait saa kuunnella suoraan alakerasta ku kolmikymmenpæinen teinilauma kiskoo viinaa... Itse haluaisi istua kotona rauhassa ja vaikkapa lukea kirjaa. Siinææ taantuu kuka hyvænsæ ties mille tasoille...

Se sama teini porukka sitten huudattaa viikot musiikkia niin ettæ tuskin koskaan enææn haluan kuulla bassoa. Sekin tukkii koko pææn niin ettei saa yhtææn jærkevææ ajatusta ulos.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kotkansilmä - 19.10.2010 22:37:33


                                            :coolsmiley:

                    mielentila luo meille tilaisuuden kohdata SE, joka avaa portit, yksi kerrallaan

                       käydä läpi kielletyt, kipeät kohdat jotka keho muistaa ( valitettavasti ).


                                                              :smitten:Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: SanctAstra - 27.10.2010 22:08:56
Sain juuri energiahoitoa ja chakrojani availtiin sekä vahvistettiin. Esim. solar plexukseni oli ihan ummessa. Juurichakra oli kanssa ihan lukossa. Aika höntti olo on. Enpä olisi arvannut, että Atlantin toiselta puolelta saatua energiaa pystyisi vastaanottamaan näin hyvin.

Poskia kuumottaa vieläkin.  :)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 28.10.2010 00:54:48
Mistä sitten tiedän mikä chakra on auki ja mikä piäisi avautua ja mitä siitä seuraa jne...
Oma suositukseni on mennä opiskelemaan jotain sellaista henkistä koulukuntaa jossa asioita puidaan juurta jaksaen.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Tiigris - 28.10.2010 12:05:23
Luulen että kaikki chakrat menee tukkoon just sillä että niitä miettii liikaa.
Eläkää vaan normaalii elämää ja unohtakaa hihhuloinnit niin johan elämä tuntuu heti paremmalta.  :) ;)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Jannanne - 28.10.2010 13:08:38
Sain juuri energiahoitoa ja chakrojani availtiin sekä vahvistettiin. Esim. solar plexukseni oli ihan ummessa. Juurichakra oli kanssa ihan lukossa. Aika höntti olo on. Enpä olisi arvannut, että Atlantin toiselta puolelta saatua energiaa pystyisi vastaanottamaan näin hyvin.

Poskia kuumottaa vieläkin.  :)

Mistä tuommosta etä energia hoitoa saa?


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: SanctAstra - 28.10.2010 22:17:45
Käyn yhtä kurssia, johon kuului osana oman kehon energiatasapainon läpikäyminen.

Ja voin kyllä heti todeta, että olen elänyt niin peruselämää, kuin ihminen vaan voi, kun tässä kuitenkin 2:n leikki-ikäisen lapsen äitinä olen. Hihhulointiaika oli silloin kun olin 15v. Silti olin ja olen edelleen energioiltani ihan tukossa ja lukossa, koska elämänkokemukseni ihan lapsesta asti ovat patoutuneet sisälle tunteiden muodossa -> psykosomaattiset oireet. Sain eilen paljon apua ja olen parempaan päin menossa.

Jos jotain kertoo se, niin Solar Plexus -chakrani oli niin ummessa ja lukossa, ettei ollut tosikaan. Hoitajakin koki sen "hurjana". Enkä yhtään ihmettele, kun mietin sitä, mitä törkyä olen elämäni varrella saanut kokea.  ::)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.11.2010 21:45:23


                                            :coolsmiley:

                    mielentila luo meille tilaisuuden kohdata SE, joka avaa portit, yksi kerrallaan

                       käydä läpi kielletyt, kipeät kohdat jotka keho muistaa ( valitettavasti ).


                                                              :smitten:
Niinpä...ja se voi olla todella pelottavaa....sieltä oven takaa voi löytyä vaikka kuinka monen elämän karmeudet, mitä on raahannut kivirekenä perässään.   :(

Carmen

                                                  :coolsmiley:

                  NÄIN on ja olkoon. Mitä sitten jos ihan oikeesti olisimme tietoisia siitä kaikesta

                     mitä edellisissä sielunkierroissa olemmekaan oleet tekemässä? Varsinkin jos

                        vilkaisee ihmiskunnan ja varsinkin kristittyjen hirmuisia tekoja

                            menneisyydessä.!! Olimmeko HEITÄ jotka tekivät!!!


                                                   :-\Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Jannanne - 06.11.2010 16:32:14
Näkekö kukaan noita chakroja? Tai jos ihmistä vaikka reikitetään niin näkeekö kukaan niitä energioita??


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kotkansilmä - 06.11.2010 23:45:02


                                           :coolsmiley:


                 Helpotus ja huokaus, kohta, jospa pääsisimme eroon kaikesta menneestä. ! ?

                    Kaikilla meillähän on ollut tietty, ja oma tehtävämme tuoda tietoisuutta

                       kaikille HEILLE, jotka ehkäpä ovatkin ihan lähipiirissä. Tietämättömät!

                          Aika käy vähiin! Kuinka olet ITSE kertonut kaikista niistä

                               mahdollisuuksista kohdata uusi ja tietoisempi

                                   elämänmuoto!

                                                                   :smitten:
Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 07.11.2010 18:56:57
Näkekö kukaan noita chakroja? Tai jos ihmistä vaikka reikitetään niin näkeekö kukaan niitä energioita??
Kyl niitä näkee, ei se oo ees kovin monimutkanen prosessi.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: susanna - 12.11.2010 16:58:05
Osaisikos kukaan kertoa kuinka jonkun tietyn chakaran saa normaalisoitumaan yliaktiivisuudesta? Itselläni sydächakara taitaa käydä "ylikierroksilla".  :-[. Luin että tälläinen on ihan yhtä "paha" kun chakara, joka ei toimi kunnolla. Mitä olen täältä ja muualta lukenut, niin joka paikassa kerrotaan kuinka vahvistaa sitä tai tätä, mutta tälläiseen en ole vastausta löytänyt. Tosin en tiedä osaisinko sellaista "antiaktivoidakkaan" omin neuvoin.  :(


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 12.11.2010 23:49:45
Kyseiseen "antiaktivointiin" on siis balansoiminen se paras tapa, eli tietosuuden nostaminen tällä tasolla. Jos esimerkiksi olet liian herkkä tuntemaan pelkoa rakkauden suhteen, sun on alettava toimia kaiken sen suhteen joka kehittää pyyteetöntä antamista omassa olemuksessasi (esim. läheisten auttaminen). Tapoja on monia, ja oireet vielä sekavempia, mutta kantsii ehkä hakeutua jonkin henkisenkoulukunnan oppeihin, niin alat saada tietoa miten aidosti kehittyä ja harjaantua itse balansoimaan omaa olemustasi. Itsekin voi oppia, mutta sillätavoin itsestään saa vain pienen pintaraapaisun, kun ei ole "hädän tullen" ketään keltä kysyä ja joka aidosti osaisi vastata.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: susanna - 13.11.2010 09:03:04
Kyseiseen "antiaktivointiin" on siis balansoiminen se paras tapa, eli tietosuuden nostaminen tällä tasolla. Jos esimerkiksi olet liian herkkä tuntemaan pelkoa rakkauden suhteen, sun on alettava toimia kaiken sen suhteen joka kehittää pyyteetöntä antamista omassa olemuksessasi (esim. läheisten auttaminen). Tapoja on monia, ja oireet vielä sekavempia, mutta kantsii ehkä hakeutua jonkin henkisenkoulukunnan oppeihin, niin alat saada tietoa miten aidosti kehittyä ja harjaantua itse balansoimaan omaa olemustasi. Itsekin voi oppia, mutta sillätavoin itsestään saa vain pienen pintaraapaisun, kun ei ole "hädän tullen" ketään keltä kysyä ja joka aidosti osaisi vastata.

Kiitos Veskari  :). Luin Aamulehdestä yksi päivä vanhusten tilanteesta ja päivärutiineista ym ja mieleeni tuli, että ottaisikohan joku vanhustekoti minut lukemaan näille asiakkaille kirjoja iltaisin tai viikonloppuisin. Siinä artikkelissa kun kerrottiin, ettei henkilökunta ehdi järjestämään mitään aktiviteettejä vuodepotilaille eikä omaisetkaan pysty käymään tarpeeksi usein.Asia jäi ajatusasteelle mutta ei unholaan. Aina välillä se palaa jälleen mieleeni ja alan miettimään mitä palvelukoteja täällä olisi lähistöllä. Jospa kysyisin asiaa kuitenkin jostain.  ::)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: dodobien84 - 06.04.2011 21:08:09
Mitäköhän tässä maailmassa tapahtuu? Viimeyönä tais toi solar plexus (vai se alempiko, sakraali? Hälläväli chakra ku chakra) avautua ainakin osittain. Saisko elopainoa siis ylöspäin jo, tarvis tuopille alustan, niinku Buddhallakin oli? Aika villejä unia oli koko yö ja aamun pikkutunneilla mahasta tuli aaltoja ja pärähti jotain musiikkia soimaan ja rupesin taas hyräilemään mukana.

Noilla chakrojen avautumisella kaikilla on omanlaisensa musiikki kun ne avautuu. Kurkku- ja kolmas silmä piti jonkinlaista elektronista konserttia. Kruunuchakra piti säksättävää sähinää. Nyt sitten soi haikea viulumusiikki ja tuli tippa linssiin ihan. Mitenkähän paljon tässä saa vielä "perseillä" ennen kuin meikäläisellä on noi chakrat auki. Tää on joku nurinkurinen systeemi miten mulla aukeaa nää.

Ei tosiaankaan mikään pyhä Gandhi täällä.

Olen saanut kolmanteen silmään jotain viestejä ja ne on ikäänkuin check-pointeja. Noi viestit tuntuu jotenkin "ennalta asetetuilta", vaikeaa selittää... jotenkin "tutun" oloisia.

Enkä näitä tietosesti osaa availla yhtäkään. Puolivahingossa tuntuu kaikki tapahtuvan ja taas lisääntynyt viimeaikoina... Joku nykii naruja kivasti. Ihan kuin jossain nukketeatterissa olisi.

Aikaisemmin eräänä päivänä tuntu että mahasta nousi päähän jotain tummaa ja yksi tilanne sitten laukaisi noi päästä ja tuntui kuin olisi salama iskenyt kipinää hetulassa... ette varmaan saa selvää, mutta en minäkään. Näillä siis mennään!

Kali kali kali om om om, lissää lissää!


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: SanctAstra - 06.04.2011 23:23:41
En tiedä mitä tapahtuu, mutta olen itse kuunnellut tänään sellaista musiikkia, missä on hieman reggae-tyylinen biitti. Siis lantiota keinuttavaa musiikkia. Nyt sitten tosiaan sakraalichakran alue on ilmoitellut itsestään. Kaipa sekin pääsi menemään tukkoon kaikesta tästä ympärillä olevasta stressistä.

Täytynee siis tanssia lisää sambareggaeta.  ;)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: dodobien84 - 17.04.2011 11:12:21
Hei mulla on noussut mieleen että mitä tapahtuu kun tuo juurichakra aktivoituu?

Nyt kun on kesäkin tulossa ja kaikkea. Äijillä kokemusta? Onko sitä vaan muna pystyssä ja törmäilee noihin kylmäkaappeja täyttäviin R-kioskin myyjiin ja puolitajuttomina konttaaviin pissiksiin?

"Oho, sori, mulla on toi juurichakra aktivoitunut justiinsa."

"Ai anteeksi, ei ollut tarkotus törmätä sen kerjäläisen suuhun sillä lailla herra poliisi, mutta mulla on tämmönen löydä-oksallasi-virtaava-lähde -ilmiö. Tajuut kun heräät henkisesti. Emmä nyt jaksais näitä käsirautaleikkejä hei!"


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 17.04.2011 12:42:59
Minusta seksuaalisuus tasapainottuu ja luovuus tulee esiin luontaisesti (alimmainen chakra kun hallitsee kundaliinienergiaa, joka on luovuuden korkein energia).

Jos meno menee yltiöseksuaaliseksi tai vastaavasti täysin aseksuaaliseksi, silloin chakra ei ole tasapainossa, saatikka aktivoitunut. Se käy joko ylikierroksilla tai on vastaavasti tukossa. Tasapainossa oleva alin chakra tuo elämään tasapainoisen seksuaalisuudesta nauttimisen ja se ylläpitää kehon luontaisia toimintoja. Alin chakra kun huolehtii ns. kaikesta maallisesta kuten vietit, keho, seksuaalisuus, terve pelko. Se on niin sanottu "Elossasäilymischakra".


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: dodobien84 - 23.04.2011 14:48:30
Minusta seksuaalisuus tasapainottuu ja luovuus tulee esiin luontaisesti (alimmainen chakra kun hallitsee kundaliinienergiaa, joka on luovuuden korkein energia).

Jos meno menee yltiöseksuaaliseksi tai vastaavasti täysin aseksuaaliseksi, silloin chakra ei ole tasapainossa, saatikka aktivoitunut. Se käy joko ylikierroksilla tai on vastaavasti tukossa. Tasapainossa oleva alin chakra tuo elämään tasapainoisen seksuaalisuudesta nauttimisen ja se ylläpitää kehon luontaisia toimintoja. Alin chakra kun huolehtii ns. kaikesta maallisesta kuten vietit, keho, seksuaalisuus, terve pelko. Se on niin sanottu "Elossasäilymischakra".

Kiitos vastauksesta. Pitääpä varoa näitä kesän rientoja sitten omalta osalta.

Mulla kun on noi 3 ylintä päässy balanssiin ja varman sitten toi tunnechakra ainakin osittain ja yhdessä vaiheessa tuntui että sydänkin hirtti kiinni olen taas alkanut huomaamaan ihme juttuja tapahtuvan. Aina silloin tällöin mitä näitä juttuja kirjoittelen tuntuu että myöhemmin, tavalla tai toisella asiat "manifestoituvat" oikeassa maailmassa. Muiden ihmisten kautta tilanteina eteeni. Mulla kun on näitä ihme ominaisuuksia joita en täysin hallitse, olen joutunut kantapään kautta oppimaan, mitä ajatuksia ja lauseita suustani päästän. Kirjoittaminen on turvallisinta. Aivan kuin omat ajatukseni "loisivat" maailmaa tekemään asioita ja saan ne "kurvipallona" takaisin.

Jos olette lukeneet Siddheistä, luulen kyseessä olevan näitä asioita:

Esim pari linkkiä: http://skyboom1.tripod.com/index27.html tai http://en.wikipedia.org/wiki/Siddhi

Jahka ja jos kaikki chakrat pääsee meitsillä balanssiin joskus saas nähdä mitä tapahtuu. Tuntuu että ajaudun väenväkisin tilanteisiin joilla on joku sanoma opetettavaksi meikäläiselle, noita sitten joutuu miettimään ja ajattelemaan että miksi näin. Pikkuhiljaa kun asioita miettii "rivien" välistä niin pointti tulee ennen pitkään selväksi ja otan opikseni. Unet (erilaisia ja joskus tulee niin ymmärryksen ylittäviä "viestejä") ja kaikki muut "paranormaalit" ilmiöt luonnollisesti auttaa asioiden oppimisessa mitä mulla tulee tilanteiden niin vaatiessa...

Mä olen jotenkin duunattavana täällä. Mutta tosiasiassahan me kaikki ollaan...

Pitkän prosessin jälkeen olen pikkuhiljaa oppinut ajattelemaan positiivisestikin ja "palkintoja" satelee pieninä asioina. Leukoja tiputtavina välillä. Viime yönäkin poljin kukkulan päälle ja näin todella komean tähdenlennon. Oli vain mielessä että polje ja katso ylös. Piti laittaa pari toivetta taas ilmoille.

Ja esim. heitin yhden läpän yhdelle dyydille (spontaanisti) ja tänään läpän mukainen asia tapahtui juurikin samalla tavalla ja samassa paikassa missä sanoin. Ei kyllä huomannut ja olisi varmaan mennyt kaverilla vellit housuun jos olisin huutanut että moi. Huh huh! On tää parempaa kuin itsensä "projisoinnit" räyhähengeksi omista enneunipainajaisista... luojan kiitos.

Maailma on niin täynnä taikuutta, että koko kuvaa ei näy ennen kuin chakrat on balanssissa. Ja suurin vitsi on että niitä on joka iikalla. Kukaan ei vain tajua sitä... ainakaan jos ei käy näillä sivuilla  ;).

Ja oman heräämisen aiheutti omassa helvetissä rypiessäni yksi lause, seuraa SYDÄNTÄ. Tuota kun seuraa loppuun asti, kaikki revitään irti. Ja uutta tulee tilalle.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: dodobien84 - 23.04.2011 21:33:00
Ja kun käpylisäke poltettiin "tilanteen" pakosta kondikseen ja kaikkea ihme juttua alkoi tapahtumaan ja rupesin "aistimaan" voimakkaasti ihmisten energiat ja puhuttaessa ikäänkuin sanoin niiden ajatuksia ilmeisesti ilmoille näin monesti miten jotkut ikäänkuin olisi saanut salamaniskun tai jonkin pistoksen itseensä. Eihän siitä hyvää seurannut ja itselläkin alemmat chakrat oli täynnä moskaa niin tilanne meni sellaiseksi että olin niin täynnä vihaa ja epätoivoa että ainoa ajatus oli vetää vintti koko ajan niin pimeäksi että en tajua enään mistään mitään.

Onneksi meni kiinni. Rupesin jokin aika sitten meditoimaan sitä ja unessa varoitettiin että joku tapettiin "suihkuun" viime kesänä johon menin. Ei taida olla meikäläisen aika vielä lukea ajatuksia.

Joku israelilainen sitten kommentoikin tuota että tuo kolmannen silmän kanssa pelleileminen on kuin neulansilmästä menisi läpi tai jotain. Voi mennä asiat pahasti pieleen.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: dodobien84 - 25.04.2011 13:00:22
Tää nyt menee mun häröilyn piikkiin, mutta viesti menee oinaalle siellä eettereissä.

Se deja-vu R:llä tuli niistä snörren lakritsipusseista. En eilisaamuna muistanut mitä unta näin enkä saanut skriivattua sitä ylös. Muistin kun näin ne pussit hyllyssä, että edellisen yön unessa näin molemmat vierekkäin ja siinä jotain pähkäilin. Hyppäsi vain alitajunnasta esiin.

Edellisvuoden yksi deja-vu tuli kun blaadattiin siellä partsilla ja sitä edellisenä yönä tartuin lääkeruiskuun hiekkalaatikolla. Jäbä oli samalla laatikolla.

Yksi uni joskus missä näin norsun muuttuvan vanhaksi mieheksi paljastui jonkinlaiseksi oppaaksi joka ilmeisesti on heilunut mun sängyn laidalla öisin. Jätkä oli samassa unessa kaverina ja oltiin suonlaidalla heilumassa.

Jahka hyvässä lykyssä saan nämä mun chakrat joskus balanssiin ja pääsisin astraaleille paremmin ehkä saan heräteltyä dyydiä tuolla unimaailmassa vähän "hereille".

Muistatko ne kaksi prätkäjäbää mitä sanoin meidänkin olevan isona? Miltäs kuulostas kunnon ghostrider-meininki yökaduille? Ei jengi usko mihinkään enkeleihin ja semmosiin mutta olis aika tajunnanräjäyttäjä jos kaksi läpinäkyvää dyydiä luukuttais autojen läpi ja kytät ei saa annettua tikettiä eikä mittarit lue ylinopeuksia. Muistat ottaa mimmis kyytiin etkä pudota sitä keulimalla liikaa ;)

Hommaan itelleni täältä yhden punapään omalle tarakalle. Tai itseasiassa se varmaan ei suostu siihen ja pistää mut tarakalle!

"Projisoidaan" ittemme Ilta-Sanomien etusivulle!

Heheh!

Vähän tähän tyyliin: http://www.youtube.com/user/saremy127#p/a/u/1/kfTihjLCBww tai http://www.youtube.com/user/saremy127#p/a/u/2/EzZI16Z13dw mut paljon coolimmin!


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 16.05.2011 15:26:50
Linkitän tänne tuon keskustelun Jumaluuschakrasta (http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=41997.0;topicseen) :) Ketjussa on esillä kuvia, joissa näkyvät kaikki ihmiskehon chakrat, myös ne, joita ei tässä ketjussa ole käsitelty aiemmin.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Metsänkeiju - 26.05.2011 09:27:45
Hei! Muistelen, että chakrojen ulos virtaava puoli, se "luovuttava ja antava" olisi etupuolella ruumista. Ja sisään virtaava, -vastaanottavainen, puoli takapuolella? Onkohan näin vai mitenköhän?

Mietin vain, kun esim. unissa se voi olla tarkennus, miten chakraa pitäisi elvyttää..

Esim. kurkkuchakran ulospäin virtauksen voisi nähdä siten, että puhuu ihmisille, rohkeasti luottaen.
Oma energia jakaantuu? Kurkkuchakran energiat tykkäävät ja kulkevat hyvin/paremmin.

Ja sisäänvirtauksen siten, että ottaa oman tilan, omaa aikaa vaikka parisuhteesta itelleen. Jolloin virtaa itseensä sitä henkilökohtaista vapautta. Energia tuossa ckakrassa tasapainottuu.

Joten, jos vaikka unessa tulee vinkki kurkkuchakran takapuolen tukoksesta, sen sisäänvirtaavuutta pitäisi parantaa. Minun tulisi huolehtia että ympäristöstäni virtaa voimaa minun kurkkuchakraani.. tai oikeastaan, omasta toiminnastani johtuen se kurkkuchakra tasapainottuu. Tai molemmista / kaikista asioista jotka siihen vaan liittyy.. siihen sisäänvirtaavuuteen :crazy2:
 
Mutta haen nyt sitä eroa kuitenkin, että mitäs eroa sitten on sillä vastaanottavalla ja antavalla puolella.
Varmaan justiin se energian laatu.. ja että se (chakra) voimaannuttaa voimaannuttamalla itseään, eikä voimaannuta esim. auttamalla muita (ulosvirtaus, jakamalla energiaa, joka itsessään voimaannuttaa)! ?

Heh, sori jos on sekavaa.. varmaan jostain kirjasta ainakin löytyy näitä yksityiskohtia.. Onko kellään kirjaa tai kokemuksia tai tulkaa mukaan pohtii.. :angel:

Tuntuu että se ei ehkä ole aivan näin yksinkertaista ;D ja että energiat toimii jollain paljon hienommalla ja täydellisemmällä systeemillä.. Mut ois hauska niitä ymmärtää silti. :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kalevanneito - 24.06.2011 00:43:14
Öööh...tää piti laittaa tänne eikä tuonne jumaluuschakrajuttuun jonnekki ihan toisaalle. Pomppasin tuosta edellistä edeltävästä linkistä vahngos sinne...No ei se mitää, annan sen kirjotuksen olla sieläkin ja laitan sen tännekkin.

"Se juuri, että kävisi ajoissa nukkumaan, liikkuisi säännöllisesti, jaksaisi tehdä ruokaa, hoitaa velvollisuudet ja sitten levätä. Aika simppelejä asioita,"

Tuo ylläoleva on lainaus joltakin mutten muista keltä, mutta itsestä  on viime aikoina tuntunut tuolta. Simppeleitä asioita mut jotenkin tuntunu viime aikoina ylivoimaisilta. Oisko ny ollu puolen vuoden aika jotta tuntunut suorastaan etten saa mitään kotona aikaan. Töissä saan kyllä kun on pakko. Olen sinkku niin kotona ei niin pakottavaa tarvetta oo. Välillä on ollu siis ihan lamauttavaa ettei jaksais tehdä kotona mitää muuta ku laiskotella. Nyt on kyllä parantunu ja nyt alkaa olla jo suht koht normaalia mut tuo puolen vuoden kausi oli siis jotain ihan järkyttävää. Voiko tää liittyä chakroihin? Jos ei niin mihin, ohjatkaa oikeaan ketjuun jos täällä on semmonen?

Mistä muuten tietää onko chakrat missä kunnossa? Ja niitä kait alkaa pitää työstää alhaaltapäin järjestyksessä vaikka jotkut oiski paremmassa kunnossa kuin toiset, ei siis hyppiä?

Mullakin on ollu tuommoista kihelmöintiä tai sen tapaista mitä jollakin.(Olikohan siinä edellistä edellisen linkissä vai tässä ketjussa??) Meditaatiolla siis chakroja parannetaan ainakin miten on jos kuvittelee sen pyörylän sinne pyörimään (chakran pyörimään) ja sitten ajattelee itekseen mitä väriä tarviit? Kun nuorempi horoskooppikaimani (Veskari-83) sanoi jotta ne chakran värit ei oo ne välttämättä mitä ne haluu millä me ne tunnetaan?

Sit kellä täälä oli se allekirjoitus jotakin yks tyhmä kysyy enemmän kuin en muista montako viisasta vastaa niin mulle sopis se allekirjoitus kans. Cheesy


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 24.06.2011 02:03:10

"Se juuri, että kävisi ajoissa nukkumaan, liikkuisi säännöllisesti, jaksaisi tehdä ruokaa, hoitaa velvollisuudet ja sitten levätä. Aika simppelejä asioita,"

Tuo ylläoleva on lainaus joltakin mutten muista keltä, mutta itsestä  on viime aikoina tuntunut tuolta. Simppeleitä asioita mut jotenkin tuntunu viime aikoina ylivoimaisilta. Oisko ny ollu puolen vuoden aika jotta tuntunut suorastaan etten saa mitään kotona aikaan. Töissä saan kyllä kun on pakko. Olen sinkku niin kotona ei niin pakottavaa tarvetta oo. Välillä on ollu siis ihan lamauttavaa ettei jaksais tehdä kotona mitää muuta ku laiskotella. Nyt on kyllä parantunu ja nyt alkaa olla jo suht koht normaalia mut tuo puolen vuoden kausi oli siis jotain ihan järkyttävää. Voiko tää liittyä chakroihin? Jos ei niin mihin, ohjatkaa oikeaan ketjuun jos täällä on semmonen?

Kuvaamasi liittyy yleiseen energiatason nousuun. Maapallolle ohjataan korkeampaa energiaa ja meitä ohjelmoidaan - ihan solutasolla saakka - uuteen energiaan. Vanhalla mallilla ei enää pärjää. Eräässä kanavoinnissa tätä verrattiin tietokoneen ohjelmapäivitykseen, jonka aikana voi ilmetä tökkimistä ja hidastelua.

Tällainen raskas energiantuntu on ollut ilmassa jo vuosikausia, mutta eritoten tämä vuosi on ollut raskas. Nyt kesäkuussa on/oli monta energiaporttia mm. auringon pimennyksinä. Raskas ja voimia kuluttava aikakausi - kun uusi ottaa muotoaan - näkyys siis myös astrologisella kartalla. Ei ole lainkaan ihmeellistä, että nyt ei jaksaisi mitään, ei mitään.

Tällaisina kausina on parasta pyrkiä antamaan itselleen lepoa, päästämään irti kaikesta turhasta ja tekemään sitä mikä tuntuu oikealle. Olen itsekin antanut olla asuntoni aivan hirveä hävityksen kauhistus, koska en ole jaksanut siivota - siivoan sitten, kun tuntuu hyvälle. Samoin olen joutunut hidastamaan tulkintojeni tekotahtia puoleen, koska energiaa on niin vähän. Sitä ei vain jaksa.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kalevanneito - 25.06.2011 23:20:47
Kiitti vastauksesta, hyvä ettäjoku muukin on antanut kämppänsä olla hävityksen kauhistus... :D


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 26.06.2011 13:53:14
Aleneekohan mulla sitte energiat, kun tuntuu olevan virtaa joka asiaan. ;) En siis tunnista itteäni tuosta kuvauksesta ollenkaan, tietenki välillä tulee sellasia päiviä, että vois vain nukkua, mutta yleisesti kattellen on toimintakyky paaaljon parempi ku ennen. Psykologiniki ihmetteli sitä, että vaikka mulla pitäis kaiken jären mukaan olla melkein mahotonta tehä mitään, niin silti teen enemmän ku ennen.

Tuo kruunuchakran aktivoituminen tuntuu aika jännältä. Voikohan se liittyä siihen, että unet on alkaneet olla voimakkaampia ja voimaannuttavia?

Energian nousu vaikuttaa jokaiseen yksilöllisesti. Yleensä he, jotka ovat tehneet paljon töitä itsensä ja ongelmiensa kanssa aiemmin saavat nauttia nyt hyvästä vireestä. Lisäksi täytyy tutkia kuinka astrologiset kuviot osuvat omaan henkilökohtaiseen syntymäkarttaan - ne kun joko tukevat tai estelevät sitä. Osa työstää myös kollektiivista karmaa eli osallistuu (tietämättään) yleisen maapallon energian nousun tukemiseen, jos oma elämä on kuosissaan hyvin ja heidän sielunsa haluaa auttaa maapalloa.

Ajoittaiset energiaväsymykset ovat energiassaan itsensä hyväksi tunteville myös normaaleja ja voivat näyttäytyä millaisena energiauupumuksena tahansa, aina nukkumisesta laiskuuteen.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: SanctAstra - 10.07.2011 11:47:48
Energian nousu vaikuttaa jokaiseen yksilöllisesti. Yleensä he, jotka ovat tehneet paljon töitä itsensä ja ongelmiensa kanssa aiemmin saavat nauttia nyt hyvästä vireestä. Lisäksi täytyy tutkia kuinka astrologiset kuviot osuvat omaan henkilökohtaiseen syntymäkarttaan - ne kun joko tukevat tai estelevät sitä. Osa työstää myös kollektiivista karmaa eli osallistuu (tietämättään) yleisen maapallon energian nousun tukemiseen, jos oma elämä on kuosissaan hyvin ja heidän sielunsa haluaa auttaa maapalloa.

Ajoittaiset energiaväsymykset ovat energiassaan itsensä hyväksi tunteville myös normaaleja ja voivat näyttäytyä millaisena energiauupumuksena tahansa, aina nukkumisesta laiskuuteen.

Minulla tämä alkoi näkyä jo vuonna 2008, oikeastaan jo 2007, mutta tuolloin 08 aloitin nykyisen kouluni ja kun luin ennustavan horoskooppini toisaalta, siinä sanottiin, etten saisi aloittaa mitään uutta (opintoni ovat minulle tuttua juttua) ja pitäisi vain keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, koska energiani eivät riitä mihinkään ylimääräiseen. Huomasin sen viime vuonna, kun aloitin ahneuksissani erään ylimääräisen kurssin. Nyt kurssi, jonka piti kestää vain puoli vuotta, on tauolla, koska en jaksanut tehdä vaadittavia tehtäviä kouluni ohella.

Ohjelmistopäivitys on siis päällä.  ;)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: dodobien84 - 13.08.2011 10:15:52
On tää elämä niin pirun ihmeellistä. Oikein tiedä missä oikea jalka ja vasen jalka on. Toinen tässä "oikeassa" maailmassa ja toinen jossain aivan uudessa. Joku syöttää mulle puolivahingossa uniin piiloviestejä ja väliin transseissa saan selviä suuntakylttejä joita noudattaa. Päämäärä on ikäänkuin lobomatoida meikäläinen näköjään. Tuntuu että olen jossain puolihorroksessa 24/7. Meditoidessa olen yrittänyt ottaa sydäntä messiin kuvioihin ja ompa kummia taikoja tullut vastaan. Unimaailmassa alkaa hahmottumaan täysin uusia piirteitä enteiden ja viestien joukosta. Sekä "sykähdyttäviä" fiiliksiä. Alkaa hahmoja tulla vastaan ja ovat tainneet katsoa siellä "näkymättömissä" jo jonkin aikaa.

Tämä "oikea" maailma alkaa sekoittumaan unimaailmaan ja ovat lomittain. Täältäkin tulee "piiloviestejä" ihmisiltä. Jotenkin tuntuu että kun niillä on tunteet pelissä on niillä yhteys munkin unimaailman viesteihin. Pitää vain skipata kaikki minitalkit ja semmoset humpuukit mitä porukoiden ylikierroksilla käyvät päät tuottaa.

Transseissa alan hahmottamaan oman "valokroppani" pikkuhiljaa. Ennen se oli harmaa ja selvänäöt melko mustia mentaalisotkusta. Alkaa tulla väriä elämään.

Tuntuu että mikään ei ole enää täysin totta. Ihan kuin mustaan aukkoon olisi menossa. Kaikki puristuu kasaan ja systeemit täysin sekaisin. Hyvällä tavalla.

Esimerkkinä unien taikuudesta näin aikoja sitten unen jostain miehestä millä oli tatuoidut korvat ja niissä timantit ja jonkinlainen lista harmaita sanoja. Ensimmäinen sana oli Miracously. Tajusin meditoidessa kun rupeaa tinnittämään niin keskittyä tinnitykseen molemmissa korvissa ja rupesi ajatusmaailma vaipumaan taustalle ja tinnitys kasvamaan. Sitten alkaa viestejä tulla silmien eteen ja sydämellä ne saavat ikään kuin värit ja näkee ne.

Joku oma GPS-systeemi siis...


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 06.09.2011 16:57:32
Mikä on chakra?
Chakra tarkoittaa sanskriitin kielellä "pyörää" tai "kehää", ja se on energiapyörre. Se on kehossa sijaitseva henkinen piste, joka luovuttaa ja vastaanottaa energiaa. Tällä hetkellä keskeisiä chakroja on seitsemän, vaikka henkiset ihmiset alkavatkin saada jälleen käyttöönsä ne kaksitoista chakraa, jotka kuuluivat omana osana alkuperäiseen jumalalliseen suunnitelmaan. On myös olemassa monia sivuchakroja - mukaanlukien ne, jotka sijaitsevat kämmenissä - joiden välityksellä parantava valo kulkee, sekä ne jotka sijaitsevat jalkapohjissa ja auttavat ihmistä maadoittumaan.

Mitä tapahtuu, kun chakrat ovat jumissa, eikä energia virtaa?

Tältä sinusta tuntuu, jos energiasi ovat jumiutuneet:
Juurichakra: Tunnet olosi hyvin levottomaksi ja taistelet jatkuvasti jäädäksesi eloon.
Sakraalichakra: Olet seksuaalisesti tai emotionaalisesti epätasapainossa.
Solar pleksus-chakra: Tunnet olevasi täynnä pelkoa ja ahdistusta.
Sydänchakra: Pelkäät rakastaa
Kurkkuchakra: Sinulla on vaikeuksia ilmaista sitä, mitä todella tunnet.
Kolmannen silmän chakra: Intuitiosi on rajoittunut. Jos chakra on jäänyt auki, olet liian herkkä henkisille vaikutteille ja ilmapiireille.
Kruununchakra: Kun kruununchakrasi ei aukea, et voi saada yhteyttä korkeampaan minääsi.

Mitä tapahtuu, kun chakrat ovat avoimia ja virtaavia?
Juurichakra: Tunnet olosi fyysisesti ja materiaalisesti turvalliseksi.
Sakraalichakra: Tunnet olosi emotionaalisesti lämpimäksi ja rakastavaksi, seksuaalisesti kypsäksi, onnelliseksi ja kykeneväksi antamaan ja saamaan huolenpitoa.
Solar pleksus-chakra: Tunnet olosi rauhalliseksi, viisaaksi ja vahvaksi.
Sydänchakra: Pystyt rakastamaan pyyteettömästi.
Kurkkuchakra: Kukenet sanomaan mitä todella tunnet. Toimit siksi horjumattomasti.
Kolmannen silmän chakra: Olet erittäin intuitiivinen, selvänäköinen ja pystyt parantamaan muita.
Kruununchakra: Olet yhteydessä sieluusi tai korkeampaan minääsi.

Mitä voin tehdä, jos minusta tuntuu siltä, että yksi tai useampi chakra on jumissa?

Chakrasi tukkeutuvat, kun ajatuksesi ja uskomuksesi pitävät niitä jännityksessä, joten sano niille myönteisiä asioita ja hyräile tai laula jokaiselle erikseen vuoron perään. Voit myös energisoida jumittuneen chakran hieromalla sitä edestä ja takaa. On vieläkin tehokkaampaa jumpata koko aluetta; voit esimerkiksi rentouttaa kurkkuchakrasi pyörittelemällä päätäsi. Jooga on erityisen hyödyllistä, koska se on suunniteltu chakrojen vapauttamiseen ja tasapainon palauttamiseen, jotta joogi voisi saavuttaa syvän meditatiivisen tilan.

- Diana Cooper: Enkelit vastaavat-


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Yöllisiä - 02.11.2011 18:19:51
Tein tuossa pari tuntia sitten chakra meditaation. Meditaatio onnistui harvinaisen hyvin ja olo sen jälkeen oli ihanan rento ja vastaanottavainen. Mutta vähän siitä eteenpäin päässäni on pari tuntia kestänyt omituinen humina. Tuntuu etten kuule enkä näe kunnolla, päässä vain humisee ja äänet kuulostavat jotenkin tosi omituisilta. Mistähän tämä johtuu? Teinköhän jotain väärin?  ???


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Hiisitär - 02.11.2011 19:17:28
Kokeilepas maadoittumista. Voi olla, että maadoitus on jäänyt vähän huonoksi meditaatiosta palautumisen jälkeen.  Tässä yksi maadoitusohje (http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=43792.0)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Yöllisiä - 03.11.2011 11:31:23
Kiitos AthaMaarit!  :)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kuuhilda - 03.11.2011 20:17:08
Mun on pitäny kysyä tätä jo kauan...niin, niin taas se kyselee...
Mutta siis tehdessäni joogaharjoituksia ja sen jälkeen visualisoidessani kaikki chakrat läpi, otsachakran kohdalla näin tummaa lilansinistä, jonka seassa oli kullan väriä, ja se pyöri...siis näinkö oman chakrani?  Väri kai täsmäisi otsachakraan luulen ma.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kurpitsa - 20.12.2011 09:20:32
Auringon tuijottamisella ja auringon ottamisella chakrat balanssiin.. Tässä yksi kokemus aiheesta:
http://phoenixtools.org/sungazing/sungazing_testimonial.htm

Auringon valohan sisältää kaikki värit luonnollisessa muodossaan ja juuri optimaalisina määrinä elämän kannalta.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Veskari-83 - 27.12.2011 10:52:32
Lukematta itse artikkelia, olisin aika varovainen tuon tekniikan kanssa. Auringon mahamanipura vaikutus on valtavan voimakas, ja jos itsellä oma manipura ei ole kovin aktiivinen saati auki, niin voi olla että tuhoaa näkökykynsä eikä sen ihmeemmin mitään hyötyä saavuta.
Auringon tuijottamisella ja auringon ottamisella chakrat balanssiin.. Tässä yksi kokemus aiheesta:
http://phoenixtools.org/sungazing/sungazing_testimonial.htm

Auringon valohan sisältää kaikki värit luonnollisessa muodossaan ja juuri optimaalisina määrinä elämän kannalta.Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Eklektikko - 27.12.2011 11:45:22
Lukematta itse artikkelia, olisin aika varovainen tuon tekniikan kanssa. Auringon mahamanipura vaikutus on valtavan voimakas, ja jos itsellä oma manipura ei ole kovin aktiivinen saati auki, niin voi olla että tuhoaa näkökykynsä eikä sen ihmeemmin mitään hyötyä saavuta.
Auringon tuijottamisella ja auringon ottamisella chakrat balanssiin.. Tässä yksi kokemus aiheesta:
http://phoenixtools.org/sungazing/sungazing_testimonial.htm

Auringon valohan sisältää kaikki värit luonnollisessa muodossaan ja juuri optimaalisina määrinä elämän kannalta.


Juu, olisin itse myös varovainen: Jos joku sokeutuu tuon vuoksi, niin neuvon antajalle räpsähtää siitä karmavelka.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Kurpitsa - 01.01.2012 15:49:43
Lainaus
Juu, olisin itse myös varovainen: Jos joku sokeutuu tuon vuoksi, niin neuvon antajalle räpsähtää siitä karmavelka.

Vapaan tahdon mukaanhan sitä aurinkoa katsellaan tai sitten ei..

Ettei vaan olisi niin että se joka kylvää epäilyksen siemenen ja sokeutumisenpelkoa valoon pyrkijöille, saa siitä osakseen karmavelan.
Disinformaatiota on paljon liikenteessä http://www.earthclinic.com/Remedies/sun_gazing.html

Uskaltaako liikuntaakaan suositella chakrojen balansoimiseksi kun jokuhan voi liukastua tai jäädä auton alle liikkuessaan?  :idiot2:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: SanctAstra - 08.02.2012 08:43:29
Tähän aurinkojuttuun voisin sanoa sen verran, että ei sitä aurinkoa tarvitse suoraan tuijotella. Aurinkoisena päivänä voi vain mennä ulos liikkumaan aurinkoon. Pelkkä valon näkeminen ympäristössä aktivoi chakroja. Ja auringonvalo heijastuu myös lumesta, joka on valkoista ja näin ollen myös sisältää kaikki värit.

Kesällä auringonvalon käyttäminen on helpompaa, jos ei pidä hattua päässä. Tällöin auringonvalo pääsee päälakichakran kautta virtaamaan alaspäin.

Mutta järjenkäyttö on toki sallittua.  :smitten:


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Eklektikko - 08.02.2012 12:52:48
Minä koin ihan järisyttävän muutoksen auringonvalon vaikutuksissa kun vaihdoin ulkoisen aurinkorasvam sisäiseen suojaan ja pääsin kertaheitolla aurinkorasvoista eroon. Ihosyöpälukujen kasvun käyrä seuraa melko tarkkaan aurinkovoiteiden käytön kasvua, ei suinkaan auringonoton määrän kasvua...

Suojakertoimilla läträtyllä iholla aurinko tuntuu vain semmoisena... hööö... kuinka nyt kuvaisi? No kaikki varmaan tietävät, tuntuu lämpimältä ja kun on liikaa ollut auringossa tms. niin ehkä polttavalta, mutta ei mitän sen kummempaa.

Ilman aurinkorasvaa kokemus sen sijaan on mahtava, tuntuu tosiaan kuin jotain akkuja olisi ladattu ja tulee ihan mielettömän hyvä olo. Illalla auringossa vietetyn päivän jälkeen on aivan mahtava fiilis. Johtopäätös: UV-säteiden lisäksi suojakerroinkemikaalit blokkaavat myös ne esoteeriset energiat joita auringonvalosta saa tai vaihtoehtoisesti ne esoteeriset energiat joita auringosta saa, vaativat ihon reagointia UV-säteisiin, eli sitä d-vitamiinisynteesiä ihossa, jota ei suojakertoimilla tapahdu.

Olen nyt siis kolme kesää pärjäillyt täysin ilman aurinkorasvoja sen ansiosta että syön aminohappo L-tyrosiinia, joka on pigmentin esiaste. Se on myös dopamiinin ja kilpirauhashormonin esiaste. Minulla on sekä dopamiinitasot että kilpirauhashormonin tasot luultavasti niin korkealla kuin ihmisellä voi vain luonnostaan olla ilman että kone leikkaa kiinni, niinpä oletan että kalmankalpeus ja palaminen ennen ko. lisäravinnetta johtui vain siitä että kaikki saamani L-tyrosiini meni dopamiinin ja kilpirauhashormonin tuotantoon, jolloin sitä ei riittänyt lainkaan ruskettumiseen. Olin nimittäin L-tyrosiinin löytämiseen asti kalmankalpea, enkä ruskettunut yhtään millään ja edes täällä Suomessa suojakerroin 45 ei ollut riittävä koko viikonlopun ulkona olemiseen, vaikka olisi kuinka yrittänyt olla varjossa. Silti paloi.

L-tyrosiinilla sen sijaan ei pala ollenkaan (rankin testi: Koko päivä veden ääressä pilvettömänä hellepäivänä ilman kertoimia, eikä edes punoittanut), mutta sen sijaan ruskettuu oikein  mukavasti. Syön ylläpidonomaisesti talvikaudellakin L-tyrosiinia noin 500 mg / päivä ja kesäkaudella sitten noin 1 g päivä ja lisäannoksia päivän mittaan jos olen paljon auringossa. Löytyypi luontaistuotekaupoista, halvinta jauheena ja ihan kelvollista otettavaksi jauheena, sillä ei maistu pahalta ja suostuu sekoittumaan veteen. (Toisin kuin esim. arginiinii ja ornitiini)

Mutta siis joo, oman  kokemuksen perusteella vaikuttaisi siltä että kyllä se iho osaa ottaa auringosta sitä energiaa, ei tarvitse aurinkoon tuijotella.


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Lilli - 02.09.2012 17:06:02
Testasin äsken, miten heiluri reagoi chakroihin. Mies joutui koekaniiniksi, koska tällä välineellä on hieman vaikea testata itseään. Helppo homma hänelle, ei tarvinnut kuin maata selällään.  ;) Joka tapauksessa onnistunut kokeilu. Joka toisen chakran kohdalla heiluri pyöri eri suuntiin (kuten oppikirjatkin sanovat) ja pyörimisvoimakkuus vaihteli chakroittain. Kokeilin sekä kristalli- että messinkiheilurilla ja kumpikin antoi samanlaiset tulokset.

Miehellä oli muuten kolmas silmä ihan tukossa.  :P


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: SanctAstra - 06.09.2012 14:35:43
Mun sydänchakran tukkeet on aiheuttaneet työpaikalla jopa sähkökatkoja. Ajoittain mun sydänchakraan alkaa tulla sellainen painava tunne, kuin kivi olis rinnassa tai sitten se on sellainen pakahduttava painon tunne. Eivätkä ne ole samanlaisia tuntemuksia kuin sydänkohtauksen saajalla. Onneksi.

 :)


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Iko - 26.10.2012 21:42:09
En tiedä mistä johtuu, mutta otsa chakrat ovat jostain syystä villiintyneet :o ... aluksi luulin että tämä yksi ja sama chakra huitelee paikasta toiseen, mutta nähtävästi näitä on muitakin kun se kulmakarvojen välissä oleva, keskellä otsaa on yksi jossa tuntuu painetta aika laajalla alueella ja hiusrajassa  tapahtuu jotakin, tuntuu kun siellä olisi "patti" tai kaksi ja tämä/nämä tuntuu hyvin selvästi, jopa kipua, samalla ihoa polttaa kuumottaa ja pistelee, pahimmillaan koko naaman alueella ... ja tämä ei tunnu ollenkaan hyvältä, hyvin tuskanen olo. Silloin kun oireet oli kovimmillaan niin ei silloin minnekkään ihmisten ilmoille voinut mennä .. tällä hetkellä on jo helpottanut, mutta voihan prosessi tulla uudestaan.
Nämä chakra jutut on minulla jäänyt vähän toispuolen asemaan ... mutta tämän jälkeen varmasti saa huomiota

Googlella saanut selville että se "kolmas silmä" onkin keskellä otsaa eikä sen alapuolella oleva, mutta toi hiusrajassa oleva on mysteeri ... jokin "taivaansilmä" kuulema  :o


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Athene - 20.11.2012 21:47:08
On olemassa myös Sahajajooga,joka on mediaatiomuoto jossa pääosassa on chakrat! http://www.jooga.org/
Tiedä sitten miten toimivaa tuo on.Ainakin joogamuoto on saanut paljon kritiikkiä esim.Suomi24.fi:n palstoilla.Jotkut sitä ovat nimittäneet kultiksikin.
Mielenkiintoisia nuo chakrajutut!


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Luuu - 23.11.2013 09:58:41
Hei, mietin kauan kehtaanko kysyä..
Mutta olen siis yrittänyt avata/tasapainottaa chakrojani ja aloitin tuosta juuri chakrasta (ilmeisesti edetään alhaalta ylöpäin)
Yritin kuvitella punaisen pallon tuonne alaselkään (mikä oli yllättävän vaikeaa, koska ajatukseni pomppivat sinne tänne  ;D )
ja pieni lämmön tunne alkoi tuntua alaselässä hetken kuluttua..
Kysyisin kuitenkin, että onko tunteen purkaukset normaalia näissä?  ;D
Tuntuu niin hullulta kun rupeaa vollottamaan yhtäkkiä enkä tosiaankaan kehtaisi kasvotusten kysyä asiasta keneltäkään  :D
Teinkö jotain väärin? Menikö parempaan päin vai lukkiutuiko entistä enemmän?


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: sideman - 23.11.2013 13:42:20
Tuntuu niin hullulta kun rupeaa vollottamaan yhtäkkiä enkä tosiaankaan kehtaisi kasvotusten kysyä asiasta keneltäkään  :D
Teinkö jotain väärin? Menikö parempaan päin vai lukkiutuiko entistä enemmän?

Veikkaan että se on ihan hyvä vaan! Aikoinaan kun harjoittelin säännöllisesti aakaasha-gamanam'ia* ("joogalentoa"),
oli parku monesti aivan huulilla! Lisäksi naama vääntyi monesti spontaanisti sellaiseen irvistykseen kuin vastasyntyneellä
hänen putkahdettuaan tähän kylmään ja raakaan todellisuuteen, jonka tahdin määräävät enimmäkseen lähes täysin tunteettomat
psykopaatit!

 :'(

* lento-suutra: kAyAkAshayoH sambandhasa.nyamAllaghutUla-samApatteshchAkAshagamanam .. 42..

[ääntämisohje: kaajaakaashajoos sambandha-sanjamaal laghu-tuula-samaapatteesh tshaakaasha-gamanam]

kaayaakaashayoH saMbandha(H): keho (kaaya) - aakaasha ["eetteri"] -kaksikon (-yoH) [keskinäinen] suhde (sambandha; vrt. ruotsin
'samband'!), eli siis "suoritetaan" intensiivinen mutta täysin rento keskittyminen siihen faktaan, että kehon atomit ovat tyhjää
(aakaasha) täynnä!

   AkAza ( = aakaasha)   m. (Ved.) or (later) n. (ifc. f. %{A}) a free or open space , vacuity AitBr. S3Br. MBh. &c. [127,1] ; the ether , sky or atmosphere Naigh. S3Br. Mn. &c. ; (%{am}) n. (in philos.) the subtle and ethereal fluid (supposed to fill and pervade the universe and to be the peculiar vehicle of life and of sound) Veda1ntas. &c. ; Brahma (as identical with ether) L.Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: Athene - 24.12.2013 21:25:30
Mä aloitin taas pitkän tauon jälkeen jalkakylpyjen teon.Lisään siihen veteen paljon merisuolaa ja laitan eteeni kynttilän.
Eikös se mennyt niin,että vasenpuoli on meissä kylmäpuoli ja oikeapuoli on kuumapuoli? Jos on väsynyt niin kannattaa tehdä jalkakylpy lämpimällä vedellä ja jos on taas ylienerginen niin kylpy kannattaa tehdä kylmällä vedellä.Vai onko tähänkin erilaisia koulukuntia?Että jonkun mielestä vesikylpy pitäisi tehdä toisinpäin?
Mä osaan kuvitella chakrat kivinä ja jotenkin mulle on helpompaa pitää mukana kivirannekoruja.

Multa löytyy vuorikide- ja ruusukvartsi rannekoru,jonka ostin jalokivigalleriasta Ideaparkista.Yritin tehdä itselleni sellaisen kaulakorun,jossa on kaikille chakroille kivet,mutta ne kivet,jotka ostin Jalokivigallerista ovat huonoja!Kivissä oleva kiinnitys ei pidä kauaa vaan hajoaa tietyn ajan kuluessa.Sen sijaan ne Jalokivigallerian rannekorut ovat hyviä ja ihan uutena hankintana ostin juomakiviä.

Luin tässä Philip Permuttin kirjaa kivien parantava voima ja siellä sanottiin,että yksi kivien puhdistustekniikka on kivien pitäminen vesihanan alla,mutta sitä ei sanota että pitääkö puhdistus tehdä kylmällä vai kuumalla vedellä?Voiko kivet jättää vesiastiaan,jossa on esim.ruususuolaa?Vai kuluttaako suola kiveä? Osaako joku auttaa?


Otsikko: Vs: Nyt sitten chakrat balanssiin!
Kirjoitti: mouru - 15.04.2015 12:43:59
Piti alkaa tutkimaan näitä chakroja uudestaan kun viime lauantaina oli ihanan erikoinen tilanne. Istuin miehen kanssa sohvalla ja keskityin silittämään kissaa ja koiraa jotka nukkuivat sikeesti mun molemmin puolin. Jossain vaihees tunsin miten joku nousi ja väreili ja aiheutti kipinöintiä vartalossani. Sydämen kohdalla (kipinöinti nousi) tuli ihana rakkauden tunne eläimiä ja miestäni kohtaan ja suuri kiitollisuus heistä. Lopulta pistely/kipinöinti tuntui pään ympärillä kehänä ja olisin voinut kuvitella sellasen säteilyn mikä lähti mun päästä :D Avautuiko/puhdistuiko mun chakrat tjn? Sen jälkeen ollut levollinen ja harmoninen olo ja löydän joka asiasta hyvää ja yritän tosissani ymmärtää asioita jotka ennen mun ego on ehkä estänyt  :idiot2:

edit. Aiemminkin siis oon tuntenu sellasia rakkauden ja kiitollisuuden ''vihlaisuja'' sydämessä mut tää tuntu pään kautta tapahtuvalta purkaukselta :D