Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Morgana - 01.06.2007 14:33:51



Otsikko: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Morgana - 01.06.2007 14:33:51
Planeetoilla, asteroideilla ja merkeillä on vastineensa muinaisissa jumaltarustoissa, jotka, kaikella kunnioituksella, olivat muinaisten ihmisten hartauden, pyhän pelon ja uskonnollisuuden kohteiden lisäksi näiden viihdettä siinä missä ( ::)) Kauniit ja Rohkeat ovat meille nykyään. Mutta se boldareista (jaiks), sen sijaan kaunokirjallisuus, sadut, filmiteollisuus ja pop/rock-maailma ovat täynnä vastaavanlaisia vastineita. Jospa tästä topicista löytyisi keskustelua ja oivalluksia?
Tässä muutamia mieleen tulleita, saa asettaa kiistan alaiseksi  ;):

Peppi Pitkätossu on naispuolinen Mars siinä missä Powerpuffgirlsitkin ja Pikku Myy Plutolla ja Skorpionilla höystettynä

Niiskuneitiä Vaa'ammaksi voiko mikään hahmo tulla?

Ariel...Neptunus Neptunus Neptunus

Peter Pan ja Michael Jackson...Merkurius, Uranus (ääripäät, Puerin viaton ja sairaalloinen ilmeentymä)

Heli-Keiju, sekoitus Neptunusta, Merkuriusta ja Marsia (suloinen, pieni, kevyt,mustasukkainen äkäpussi)

Madonna, the DIVA, Leijona, Aurinko, mutta myös kaikessa tabujen ronkkimisessaan ja tötterötisseissään PLUTO joka nakottaa rouvan AC:lla

Kaunotar ja Hirviö tai Notre Damen kellonsoittaja: Saturnus vastaan Neptunus, Venus vastaan Pluto, Haades vastaan Kore/Persephone

Humiseva Harju, Cathy ja Heatcliff, Venus/Pluto (olet kohtaloni)-teemaa noidutuimmillaan

jne...?




Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Morgana - 01.06.2007 15:44:00
Niiskuneiti on kyllä myös aika kalamainen, eikö totta? Eikö :kalat: muutenkin ole se eniten tyttömäisin tyyppi naisissa ? Eli romanttinen "herkkis" ;)  :) Luin sen jostain horoskooppikirjasta. Vaaka taas enemmän jätkä ja nainen samassa paketissa, grhm.

Mitäs ihmiset sanovat Ghostriderista? ;D Pluto maustettuna Marsin räjähtävällä voimalla ja Saturnusta myös(?).. pahojahan se opettaa paremmille tavoille!

Mietin tässä Saksikäsi Edwardia (unelmamies!).. Neptunus? 12.huone? Goottihan se myös on (kuten myös Star Trekin Borgit) joten  :uranus: ja  :skorpioni: myös edustettuna.

Burtonin kaikissa jutuissa on mielestäin roisisti Neptunusta (lumoavaa satua) ja Pluto-Saturnusta(kauhugotiikkaa). Uranuskin ilmenee kaikessa kummallisuudessaan, juuri esim. Saksikädessä. Todellisia taideteoksia nuo  :-*

Jaahas, keskustelua tästä Niiskuneidin merkistä ainakin viriää, kun meinaan olla ihan eri mieltä kanssasi  ;) :D, eli mä miellän Vaa'an merkin naisella kaikkea muuta kuin jätkämäiseksi (toisin kuitenkin kuin kaksi muuta ilmamerkkiä Kaksonen ja Vesimies, jotka ovat hyvin "Puellaa", suorastaan lesboeroottisia merkkejä  ;)), Vaakaahan pidetään hyvin samankaltaisena kuin jumalatar Juno/Hera, joka on nimenomaan VAIMO, ja usein vielä edustusvaimo. Vaaka on turhamaisin kaikista merkeistä ja sitähän Niiskuneiti nimenomaan on, ja välillä hieman nalkuttavakin Muumipeikolle Juno/Hera -tyyliin. Niiskuneidin otsatukka ja nilkkarengas ja silmäripsienkasvatusepisodi, kaikki kertovat Vaa'alle ominaisesta ulkoisen estetiikan kaipuusta. Kalanainen, vaikka on viehättävä ja runollisen naisellinen luonnostaan, ei kiinnitä niin paljoa huomiota ulkoiseen olemukseen kuin Vaaka, ei siis näe vaivaa sen eteen. Kala voi hyvinkin homssuinen, Vaaka ei milloinkaan.

Toisaalta kyllä täytyy myöntää että nilkkakoru on hyvin kalamainen koriste  :)


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Morgana - 01.06.2007 16:06:45
Meitsi ei kyllä ole nähnytkään edustusvaimoa ;D .. mutta saattaisin osata olla sellainen -jos tahtoisin. Mutta olenkin  :pluto: :aspect_con: :askendentti: yms. joten voi olla että plutoniset vaikutukset kaatavat vaakamaisia ominaisuuksia! Enkä myöskään nalkuta.. tosin voi johtua siitä että ei ole miestä :2funny:

Tunnen kolme kalanaista.. kaikki itseään viimeisen päälle viilaavia tyyppejä kaikkine shoppailuineen ja kampaajakäynteineen. Mutta taitaa olla kyse lähinnä epävarmuudesta :idiot2:

Entäs Luuranko-Jack ja Sally? Siinä varsinainen pari :)

Kala voi olla todella sellainen neptuninen myötäilijä joka tekee itsestään sellaisen kuin mies haluaa, varsinkin nuorena. Tunnen kosolti nais-Kaloja ja kaikki ovat oikeastaan tyystin erilaisia, mutta nuorempana kaikki ovat kovasti hakeneet hyväksyntää. Pluto AC:lla vaatii niin roisia rehellisyyttä sekä itseltään että muilta, että ei tyydy helpolla vaakamaisesti pintaan. Vaakakin kaipaa lopulta juuri asioiden syvällistä tasapainoa ja Vaa'an läksy onkin juuri SE, että mihin hintaan hyvänsä ei kannata olla diplomaattinen, eikä kaikkien tarvitse pitää sinusta...

Itseään puunaava Kalanainen voi olla hyvin esim. nousu-Leijona tai Kuu-Vaaka tai toisinpäin. Ulkoinen olemus saattaa istua paremmin Kuuhun tai Askendenttiin tai Askendentilla olevaan planeettaan kuin Aurinkomerkkiin.

Nöyrästi totean että Luuranko-Jack on jäänyt multa näkemättä kokonaan. Haluaisin sen Corps-Briden myös nähdä. Vai onko kyse samasta leffasta, ei kait sentään?


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Rusalka - 01.06.2007 16:14:28
Tää on kyllä ihan itsestään selvää ja monen astrologin toteamaa, mutta kaikissa Dracula-leffoissa on ilmiselvä Pluto/Venus -teema, kuin myös esim. Wolfissa, (Michelle Pfeiffer & jack Nicholson). Sitten esim. Polanskin Rosemary's Baby on täynnä Kuu/Pluto -teemaa, ja traagista on että Polanskin omalla kartalla on Kuu/Pluto -aspekti (yhtymä muistaakseni) ja Charles Manson rituaalimurhasi hänen kahdeksannella kuulla raskaana olevan vaimonsa. Tästä oli pitkä juttu jossain vuosien takaisessa Astro-Logoksessa.


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: zuza - 01.06.2007 20:40:08
Vaikka olenkin nelinkertainen vaaka niin tuskinpa minusta edustusvaimoa saa tekemälläkään!? 


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: sangviinikko - 02.06.2007 11:13:04
Eräs  :askendentti: :vaaka: :aspect_con: :pluto: täällä.

Niiskuneidistä en tiedä, henkilökohtaisesti pidän hahmoa enemmän kalamaisena kuin vaakamaisena... Näin nopealla mielleythtymällä siis, ilman syvällisempää analyysiä.

Vaaka on erittäin naisellinen, mutta hyvin järkevän käytännöllinen. Kalat enempi rimpsumekko-naisellinen merkki.

Vaaka ymmärtää etiketit ja pukeutuu tyylillä, tilanteeseen sopivasti.

No joo, pluto askendentillä kyllä lisää olemukseen jotain mystiikkaa, omalla kohdallani tummanpuhuvaa salaperäisyyttä. Tämä yhdistettynä vaakaan, saadaan sekoitus romanttisuutta ja vampyyrin morsianta. :-*


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Minna - 02.06.2007 11:15:04
Niiskuneiden horoskooppimerkiksi arvelisin kala-rapu yhdistelmää, tosin voisi siellä olla vaakaa seassa.

Olen itse vaaka ja tunnen useita vaakanaisia, mutta tuo yltiöromanttisuus  tai huolehtiminen ulkonäöstään viimeisen päälle ei sovi keneenkään meistä.

Itse olen ehkä "piiloromanttinen". En käyttäydy romanttisesti enkä vaadi    sitä kumppanilta, mutta jos kumppani on joskus heittänyt romantiikka kehiin niin kyllähän se vie jalat alta ;) Edustusvaihmo..minäkö..hah hah. En jaksaisi vaivautua. Ulkonäköni (miten sen nyt nätisti sanoisi...) on enemmänkin boheemi kuin huoliteltu  ;) Eli olen varsin erimieltä vaa'an perusluonteenpiirteistä kuin mitä ketjun alussa kirjoitettiin.


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: sangviinikko - 02.06.2007 11:23:01
...Niin ja tuosta edustusvaimojutusta...

Sehän riippuu tietysti ihan siitä, MITÄ edustaisi.

Liikemiehelle minusta edustusvaimoa ei saisi tekemälläkään mutta kuten todettu tuolle vaihtoehdolle hyvinkin.
 ;) :smitten:


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Morgana - 02.06.2007 18:26:56
No täällähän Vaakoja vilisee. Ja kaikki yksimielisiä siitä että Niiskuneiti on Kalat  ;D, hyvä...Niiskuneiti saattaisi olla mun puolestani vaikka Vaakanousuinen Aurinko-Kalat jolla Kuu Leijonassa. Mun mielestä voidaan samantien kirjoittaa astrologian tyypittelyt uusiks jos aletaan esittää että Vaa'at eivät ole korostuneen kiinnostuneita ulkomuodostaan. Sama jos esitämme että Ravut tyypillisimmillään eivät ole koti-ihmisiä, eivätkä Neitsyet siistejä. Tosiasiahan on että moni Rapu EI TODELLAKAAN viihdy hellan vieressä ja moni Neitsyt viis veisaa hygienastaan. Henkilökohtaiset syntymäkartat ovat kuin kämmenten viivasto. Tämä topicci nyt perustuu kuitenkin astrologian kahdentoista merkin ja planeettojen myyttien yleiselle tyypittelylle. En siis väitä kaikkia Vaakanaisia ulkokultaisiksi seuraneideiksi niinkuin en väitä kaikkien Skorpionienkaan olevan perverssejä sarjamurhaajia. Mutta lukekaa astrologisia opuksia ja Vaa'an kuvauksia. Juno/Hera, hetairat, kulissiliitot ja pintasileyden ylläpito liitetään kuin liitetäänkin Vaa'an merkkiin.  ;)


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: sangviinikko - 02.06.2007 23:01:33
Vaakanousuisena, venus härässä, täytyy kommentoida että rakastan kaikkea kaunista ja naisellista.

Ulkoinen olemukseni on kuin onkin hyvin naisellinen. Venus on karttani hallitsija joten kauneus vetää puoleensa kuin kärpäspaperi kärpäsiä.

Pukeudun pääsääntöisesti hameisiin ja korkeakorkoisiin kenkiin. Hiukseni ovat naiselliset ja kynteni pitkät. Olen vain päättänyt käyttää korsetteja ja korkeakorkoisia kenkiä. Eivät ne TUNNU mukavilta mutta NÄYTTÄVÄT hyviltä.

Estetiikka on tärkeä ihan joka elämänalueella.

Silti intän nyt vastaan.
Niiskuneiti on oikea pilvilinnojen rakentaja ja varsin kalamainen haihattelija.
Neptunuksen perikuva.



Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: nikki - 02.06.2007 23:10:31
Tolstoin Anna Karenina-Lilith :aspect_opp: :saturnus:
Sinuhe egyptiläinen- :neptunus: :saturnus: :aspect_opp: :jupiter:Lilith?


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Morgana - 03.06.2007 16:04:55
Enemistön painostuksen alla täten myönnyn. Olettehan toki perustelleet uskottavasti miksi Niiskuneidin pitäisi olla Kalat. Silti uskon että hän on ainaskin nousu- tai KuuVaaka  ;).

No entäs Nuuskamuikkunen sit? Vesimiesnousuinen Jousimies jolla Kuu Kauriissa? Omien polkujensa melankolinen mutta huumorintajuinen, toverisieluinen ja älykäs kulkija jolla lähteminen on verissä... Pistäkää paremmaksi  :police:


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Rusalka - 03.06.2007 16:58:44
Nuuskamuikkusessa on selvästi kyllä havaittavissa noita Morganan mainitsemia talvimerkkejä. Muumipappakin kyllä voisi olla mielestäni Jousimies kaikessa lupsakkuudessaan, kaukokaipuussaan ja seikkailumielessään (Härkä-Kuulla varustettuna ;), luumuviini ja mamman leipomukset ovat mieleensä) ja Muumimamma on kyllä aika selvä Rapu, mutta mammalla voisi hyvin olla vaikka nousu-Jouskari tms, koska hänestä kyllä löytyy ytyä, nuorekkuutta ja vapaamielisyyttäkin. Nipsu on ehkä Neitsyt, tjaa vai kuinka, toisaalta Nipsulla on aina nälkä...Rapu tahi Härkä?  :D. Vilijonkalla on kyllä ainakin Saturnus AC:lla. Hän voisi olla Kaurisnousuinen Neitsyt, Kuu Vesimiehessä 12. huoneessa... Pikku-Myy on kyllä Skorpioni, Kuu/Mars yhtymä  Oinaassa, nouseva ?


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: sangviinikko - 03.06.2007 17:00:07
Muikkusen nuuska.. mielenkiintoista.

En edes yritä pistää paremmaksi. Oikeaan osuit mielestäni tuolla kuvauksella.

Erähenkisenä varmasti  :jousimies:
lähtemisen mestarina ainakin  :vesimies: ja
Se ystävyys muumipeikkoon... niin,
Saturnus nostaa päätään.


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: Norna - 05.11.2008 14:47:19
 Nuuskamuikkusella voisi olla  :saturnus: 11. huoneessa. Välillä on vaan pakko lähteä evakkoon!  ;D


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: allyson - 05.11.2008 16:11:15
Tai Nuuskamuikkusen 11. huoneen  :saturnus: vois olla muotoa: pakko olla välillä erakkona!
Ihmisten keskellä yhteiskunnassa (11.huone) täytyy säännöstellä ( :saturnus: ) sosiaalisuuttaan, että pysyy perspektiivi maailmaan puhtaana ja aivot selkeinä.
Kuka hemskatti aina jaksais Niiskuneitiä, Nipsua, Myytä, Haisulia...

Tärkeintä on kalastus ja huuliharpun soitto, eivätkä nekään ole loppujen lopuksi niin kovin tärkeitä.


Otsikko: Vs: Fiktiosta vastineita astrologialle
Kirjoitti: La Papessa - 06.11.2008 15:07:30
Todettakoon, että täällä on eräs :vaaka: , jota lapsena jopa kutsuttiin perhepiirissä Niiskuneidiksi. Jotain samaa saattoi olla ulkonäössä (isot pitkäripsiset silmät ja vaaleat etuhiukset), mutta varmaankin siinä luonteessakin oli jotain samankaltaista. Eli silloinkin, kun lähdin "seikkailemaan", piti olla luotettava seikkailukumppani ja vaatteiden vimpan päälle . ;D