Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Alzbeta - 20.10.2005 21:27:05



Otsikko: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 20.10.2005 21:27:05
Heips,
olin nuorempana ( =myöhäisteininä ) sellainen "pikku feministi", mutta iän myötä aihe on jotenkin jäänyt hieman taka-alalle ajatuksissa.

Nyt kuitenkin jotain on tapahtunut ja kysymys ja aihe on alkanut taas mietityttämään. Sain tänään kuulla eräältä miespuoliselta henkilöltä, että habituksessani on kuulemma jotain feminististä... En ole ihan varma pitäisikö tuo ottaa kohteliaisuutena vai...
no...

Eli siis mitä sanotte aiheesta astrologian kannalta? Itselleni tulee mieleen, että radix kartallani on esimerkiksi Uranus yhtymä Aurinko ja uskon, että se tekee minusta osaltaan kyllä aikas vapaamielisen, suvaitsevaisen ja uudistushaluisen.

miksi juuri nyt taas, niin huomasin, että progressiivinen kuuni siirtyi juuri Vesimieheen. Hassu sattuma?


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Mamie - 21.10.2005 08:18:43
Niin, miten tuon feminismin tosiaan voisi selittää kartalla? :-\ :smiley6600:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: La Papessa - 21.10.2005 11:41:02
Tasa-arvokysymykset ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Kaikenlainen syrjintä sapettaa minua suunnattomasti. Telaketjuilla en ole itseäni kahlitsemassa mihinkään, ja tietty feministisyys tuskin näkyy millään tavalla ulkonäöstäni. Päin vastoin, tyyliäni on kuvailtu perinteisen naiselliseksi.

Varmasti kohdallani feminismiini on vaikuttanut kolmoshuoneen painottuminen kartallani. Tulen yleisesti ottaen erittäin hyvin toimeen muiden naisten kanssa, "sisaruus" ei siis ole minulle vain tyhjä, kaunoihin kaatuva sana.


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: rasvapakara - 21.10.2005 14:06:20
Minulla taitaa kummiskin olla liian leveä pää, jotta olisin edes androgyyninen. :laugh: Omasta mielestäni oon naisellinen, kun taas muut väittää, että oon kovin miehekäs. Muttako tuo venus(neitsyt) oppositio mars (kalat) on niin ristiriitainen. Ja kummatkin vielä neliöissä kuuhun, saturnukseen ja uranukseen. :o  Tuntuu, että fyysinen ja henkinen puoli ovat tavallaan erillään toisistaan tai jotain. :'(


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Stareyes - 21.10.2005 15:21:22
Jaa, että miten Femiinisyyden voi nähdä kartalta?

Itse olen käynyt tekemässä Astromartissa syntymäkarttoja. Siellä on elementit:  Maskuliinisuus, Feminiinisyys, joustava, ilma, tuli, muuttuva etc.

Tämä antaa jotain osviittaa kyllä.

Esim. Mulla on Femiiniisyyttä ja joustavuutta eniten astromartin kartan mukaan, mutta tunnen joskus olevani, enempi mies, kuin nainen, mitä työntekemiseen tulee, muuten kyllä ihka aito nainen 8)


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Linn - 21.10.2005 17:26:04
Minäkin olen feministi - tai siis niinhän oikeastaan kaikki fiksut ihmiset ovat, mutta harvat tunnustavat ääneen. Myös kaikki muutkin tasa-arvoisuuteen liittyvät asiat saavat minut liikkeelle.

Tuolla Uranus-vaikutuksella voisi olla merkitystä. Minulla se on nouseva planeetta ja Aurinkokin on joskin Kaloissa niin aivan Vesimiehen rajalla. Kolmoshuonekin on vahva - siellä ovat yhtymässä Mars ja Merkurius "yllättäen" Vesimiehessä..  ::)

Linn


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 23.10.2005 11:34:56
Rasvapakara,
eiköhän jokaisella joskus ole vähän sellainen tunne, kuin se fyysinen ja sitten taas henkinen puoleni ovat valovuosien päässä toisistaan
 :'(

Tuosta aiheesta jo sinänsä voisi aloittaa oman aiheensa...

Mielenkiintoista, kertokaapa miten kolmos huone liittyy feminismiin?
Kaikki kirjailijatkin, ainakin ennen, olivat miehiä  :2funny:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: kamomilla - 23.10.2005 12:21:33
Olen myös henkeen ja vereen tasa-arvon kannattaja! Kuu löytyy 3. "siskosten" huoneesta vesimiehen merkistä ja sille tekee vielä Uranus kolmiota. Tasa-arvo kaikkien olentojen kesken on perustavanlaatuinen tapani hahmottaa maailmaa! En myöskään ole mikään telaketju-feministi, (neitsyt-ihmisenä liian hillitty moiseen), mutta kaikenlainen epäoikeudenmukaisuus risoo niin pirusti! :tickedoff:
Varmaan Pluto-aurinko-yhtymällä siinäkin osansa. Olen aika ehdoton asian suhteen - jos näen epäoikeudenmukaisuutta, en voi olla siihen puuttumatta.


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Gimmy - 23.10.2005 12:25:49
"Minäkin olen feministi - tai siis niinhän oikeastaan kaikki fiksut ihmiset ovat, mutta harvat tunnustavat ääneen. "

Jostakin syystä en voi allekirjoittaa ylläolevaa lainausta. Miksi pitäisi olla feministi ollakseen fiksu?

Mielestäni feminismi on kaikkea muuta kuin feminiinistä. Pidänkin itseäni ennemminkin feminiinikkona, sillä minulle on tärkeämpää ajaa molempien sukupuolten hyvinvointia. Eikö se ole tasa-arvoa?

Tasa-arvoa on kai sekin, että saa tuoda itsessään esille sekä maskuliinisia että feminiisiä puolia sukupuolesta riippumatta.   :-* :police:

gimmy


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 23.10.2005 12:48:09
Ahaa, kolmonen on siskosten huone? Mikäs sitten on "veljesten huone"?
 :coolsmiley:

Gimmy osui naulan kantaan, olen samaa mieltä, että JOKAISEN tulisi ikään ja sukupuoleen katsomatta voida ilmaista sekä sitä feminiinistä että maskuliinista puoltaan.

Olen myös samoilla linjoilla siinä että tuskin mikään ismi on suorassa yhteydessä kenenkään älykkyyteen tai tyhmyyteen.

Löysin linkin aiheeseen liittyen, femun päiväkirjan...

www.uta.fi/~tlmihap/femu/femu.html

Ihan asiallisia ja hyviä pohdintoja. Väkivallakko -kirjoitus on todella hurjaa luettavaa!  :knuppel2:  :tickedoff:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Linn - 23.10.2005 18:27:50
Koska feministit ajavat nimenomaan sukupuolten _tasa-arvoa_, eivät naisten paremmuutta, ovat minun mielestäni kaikki fiksut, eli tasa-arvoa kannattavat ihmiset feministejä. Varmasti ihminen voi olla tietyllä tapaa älykäs ja pitää samalla jompaakumpaa sukupuolta toista parempana, mutta minun silmissäni hän ei ole kuitenkaan fiksu.

Tällä halusin kiinnittää huomiota siihen, että moni erehtyy luulemaan feminismiä "naispuoliseksi sovinismiksi", mitä se ei missään nimessä ole. Jostain syystä feminismistä on tehty kirosana, ja siksi monille (nuorille) naisille ja varsinkin miehille on vaikeaa kutsua itseään feministiksi, vaikka sukupuolten tasa-arvoa kannattaisikin. Claes Andersson sanoikin asian jotenkin miehiin paremmin uppoavalla tavalla, että jokainen sivistynyt mies on samaa mieltä feministien kanssa. Näin pääsevät nimittämästä itseään suoraan feministeiksi  ::).

Enkä minäkään siis todellakaan ole mikään miesvihaaja. Tulen välillä ihan hävettävänkin paljon paremmin miesten kanssa juttuun, rakastan flirttailua ja naisellisuutta. Ja haluan myös korostaa, etten ole sitä mieltä, että naisilla on kaikki hyvin sitten, kun he ovat "muuttuneet miehiksi", vaan haluaisin enemmän arvostusta naisille läheisille asioille ja arvoille.

Ugh, olen puhunut  :).

Linn


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Ajatus - 23.10.2005 19:44:26
Eli siis mitä sanotte aiheesta astrologian kannalta? Itselleni tulee mieleen, että radix kartallani on esimerkiksi Uranus yhtymä Aurinko ja uskon, että se tekee minusta osaltaan kyllä aikas vapaamielisen, suvaitsevaisen ja uudistushaluisen.

miksi juuri nyt taas, niin huomasin, että progressiivinen kuuni siirtyi juuri Vesimieheen. Hassu sattuma?

Tasa-arvokysymykset ovat läheisiä minullekin. Vesimies on astrologinen tasa-arvon kannattaja ja tasapuolinen tiedonjakaja, joten en ihmettele jos nämä teemat ovat Vesimies/Uranus-ihmisille tärkeitä. Tuo proge-kuun siirtyminen Vesimieheen sopii siis minusta hyvinkin tämän aiheen nousemiseen elämässä esille. Oma radix-kuuni on Vesimiehessä ja Uranus "sinä-huoneessa" eli seiskassa. Lisäksi Vesimiehen merkistä löytyvät kartallani Mars ja Merkurius, edellinen neliössä ja jälkimmäinen kolmiossa Uranukseen. Esim. parisuhteessa edellytän automaattisesti sitä, että molemmat voivat tehdä kaikenlaisia kotitöitä, eikä mieheni tarvitse edustaa mitään perinteistä miehen roolia (eivät ole tainneet edustaakaan ;)).

Mielestäni feminiinisyyttä ja feministisyyttä (= tasa-arvon kannattamista) eivät kartalla kuvaa samat tekijät, eli olen tässä Gimmyn kanssa samoilla linjoilla, ettei niitä voi suoraan toisiinsa yhdistää. Esimerkiksi omalla kartallani sekä Venus että kuu (feminiinisyyden edustajat) ovat varsin "epäfeminiinisissä" merkeissä, eli Venus Oinaassa (maskuliinisen Marsin merkki) ja kuu Vesimiehessä. Nousumerkki on karu Kauris ja muutenkin planeettapainotus kasautuu tuonne ykköshuoneeseen. Feminiiniseksi laskettavaa ominaisuutta eli herkkyyttä löytyy lähinnä vain Kalat-auringon verran. Luulen, että juuri tästä syystä näenkin sukupuolet samanarvoisina enkä ymmärrä, miksi esim. työn tekemisen kannalta sinänsä olisi väliä, onko tekijä nainen vai mies. Olen myöskin usein työhön liittyvissä neuvotteluissa yms. pannut merkille, että feminiininen ulkomuotoni tuntuu usein vaikuttavan siihen, miten vakavasti minuun suhtaudutaan ja luo ehkä ennakkokäsityksiä jotka eivät täysin pidä paikkaansa. Jotkut ovat tuntuneet hämmästyvän, kun paljastuu että tällaisella "tytönheitukalla" voikin esim. oikeasti olla valtaa päättää asioista. Pidän itse asiassa paljonkin tällaisesta "kasvottomasta" viestinnästä mitä netissä ja sähköpostin välityksellä voi harrastaa, koska siinä ajatukset (kyvyt, tiedon, ym.) voi tuoda ilmi puhtaimmillaan, ilman "häiritsevää" fyysisyyden aspektia asiaan.


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: apache - 24.10.2005 01:04:13
Itse kannatan tasa-arvoa enkä ujostele kutsua itseäni feministiksi. Inhottaa vaan, kuinka negatiivinen kaiku sanalla on. En voisi olla enempää samoilla linjoilla Linnin kanssa (karma for u :)) Parhaillani yritän repiä jostain rahaa, jotta voisin hankkia unifemin "No woman left behind" -paidan. (kannattaa muuten tutustua ko. järjestöön http://www.unifem.fi *vinkvink*)

Olen muutenkin yhteiskunnallisesti suuntautunut ihminen ja toivoisin, että edes jollain tapaa voisin tulevassa työssäni vaikuttaa naisten asemaan (monien muiden asioiden ohella :D). Tähän taitaa osaltaan vaikuttaa Vesimies MC:llä. Toisaalta mars ja aurinko 11.huoneessa vaikuttanevat myös suotuisasti aktiivisuuteen tällä saralla. Venus on kaksosissa, vaikuttaa varmaankin myös. Ulkoplaneetoista kolme on jousimiehen merkissä, aatteellisuutta mahdollisesti myös sieltä? Muuten olenkin sitten aika jämähtänyt ::) Härkä :aurinko: :merkurius: :mars:, Rapu  :askendentti:

Mutta joo...We can do it! :knuppel2:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Kornilla - 25.10.2005 21:19:28
Hei

Itse ajattelen, että miehessä feminismi ilmentää puhtaaammin älyä,  tervettä itsetuntoa ja vaikkapa empatiakykyä kun taas naisella ikävä kyllä samoihin hienoihin ominaisuuksiin voi kipeämmät asiat, kuten kokemus erilaisesta kohtelusta ja vaikkapa alistamisesta/sorrosta heittää varjonsa. Jotkut naiset eivät edes huomaa heikompia mahdollisuuksiaan eikä se heitä satuta, kun taas jotkut miettivät jo viisivuotiaana miksi tyttöjen elämää ja tekoja rajoitetaan ja arvioidaan eri tavalla kuin poikien.  Tottakai monet niistäkin naisista, jotka eivät ole havainneet omassa elämässään saaneensa tietynlaista kohtelua sukupuolensa vuoksi voivat älyllisesti myöntää että muiden naisten kohdalla se on mahdollista ja väärin. 

Kuu oinaassa 10. huoneessa neliössä 12. huoneen rapu-Aurinkoon ja Saturnus 7. huoneessa vesimiehessäkö teki minusta havainnoivan feministin jo pikkutyttönä.. ??

Minustakin feminismin pitäisi olla jokaisen normaalin, ajattelevan ihmisen ominaisuus. Mikäköhän naisen kartalla saa aikaan sen, että on ilmoitettava " minä en ole mikään feministi"?


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Kornilla - 25.10.2005 21:35:34

Mielestäni feminismi on kaikkea muuta kuin feminiinistä.

Tämä Gimmyn lause (irti yhteydestään esitettynä - lukekaa koko viesti jos Gimmyn  koko ajatus kiinnostaa) saattaisi ilmaista jotakin feminismin vastaisuudesta.

Feminiinisyyden menettämisen pelko? Onko sellaista, voisiko sen nähdä kartalta?


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Gimmy - 25.10.2005 22:04:31
Vastaus kysymykseesi:

Miksi kaikki eivät halua lukeutua jonkun ismin kannattajaksi ja miten se mahtaisi näkyä kartalla:

ehkäpä vain skorpioninousuisena ei niele mitään ismejä itsestäänselvyyksinä...
siksi suhtaudun kriittisesti myös feminismiin...

Sukupuolten tasa-arvon eteen voi ihan hyvin tehdä töitö julistamatta itseään feministiksi...

Mikäli se on jonkun mielestä epä-älyllistä... niin empä koe sitä millään tavalla omalla kohdallani ongelmaksi! :coolsmiley:

Rauhaa, leidit, rauhaa!

Gimmy


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 25.10.2005 22:41:43
Itse asiassa yksi syy miksi halusin tämän aiheen ottaa esille on se, että
minkä takia feminismi tai termi feministi tuntuvat aiheuttavan erittäin paljon sanaharkkaa NAISTEN välillä? Tätä olen suuresti hämmästellyt.

Onko käsite ja termi "naiseus"/ "naisellisuus" kokenut sitten radikaalin 60-luvun uuden vielä radikaalimman mullistuksen meidän aikanamme? On puhuttu paljon siitä kuinka miehet ovat hukassa "miehisyyden" ja "miehuutensa" kanssa, ovatko naiset yhtä hukassa?

Vesimies ja Uranus tulivatkin jo esille, mutta heräsi ajatus, että voisiko myös Plutolla ja Skorpionilla  valtaan ja valtataisteluihin liittyen olla myös tässä asiassa osansa? Voisin kuvitella, että Skorpionit tai muuten Pluto vaikutteiset ihmiset voisivat olla juuri niitä, jotka jo pienenä kiinnittävät siihen huomiota, että toiset tuntuvat olevan tasa-arvoisempia kuin toiset.


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Gimmy - 25.10.2005 23:41:25
"voisiko myös Plutolla ja Skorpionilla  valtaan ja valtataisteluihin liittyen olla myös tässä asiassa osansa? Voisin kuvitella, että Skorpionit tai muuten Pluto vaikutteiset ihmiset voisivat olla juuri niitä, jotka jo pienenä kiinnittävät siihen huomiota, että toiset tuntuvat olevan tasa-arvoisempia kuin toiset."

Ja skorpparina sitä on pakko tutkia ja funtsia asiat perinpohjin, ja kääntää kaikki kivet... Kurkkasimpa omaa karttaani tämän asian valossa vähän tarkemmin ja huomasin, että mulla plutokin on mukavasti neitsyen merkissä 10-huoneessa... Kymppihuoneessa on myös uranus, joka mulla on vaa'assa.

Siviilissä teenkin päivittäin töitä tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta.
Käytänössä se on joskus tappelua tuulimyllyjä vastaan, mutta siitäkös tällainen oinas-skorppari lannistuisi...

ja kyllä, teen tätä työtä yksityisenä yrittäjänä
 :D


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Kornilla - 26.10.2005 00:31:10
Alzbeta,

todellakin - Pluto -  tottakai!

Minulla se on kolmannessa huoneessa ( oinas-kuu  :aspect_sex: vesimies-saturnus )-YOD:in kärkenä joten feminismini voi olla vaikka karmista. ( luin jostakin että jotkut pitävät YOD:ia karmisena samoin kuin saturnusta laskusolmulla) Ehkäpä minulla on hirveä menneisyys sovinistina  ;).

Tuota naiseus/naisellisuus asiaa olisi kiva pohtia mutta nyt tulee uni silmään. Ehkä myöhemmin.


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Ajatus - 26.10.2005 13:33:19
Pluto? ;) Juu, miksei. Minulla sekin löytyy seiskahuoneesta, oppositiossa Venukseen Oinaassa... ::) Avomieheni, joka on (yllättäen...) aurinko-Skorppari, on myös joskus kutsunut itseään feministiksi. Hänen kuunsa on 11. huoneessa ja jotakuinkin samoilla linjoilla ollaan näissä tasa-arvoasioissa.

En itsekään oikein välitä mistään ismeistä, saati sitten että kutsuisin itseäni jonkun sellaisen kannattajaksi. En kuulu edes mihinkään puolueeseen, ehkä tämä Kalat-Vesimies-yhdistelmä kavahtaa tällaista ryhmittelyä? Tai ilmeisestikään tässä elämässä ei tehtäväni ole mitenkään erityisesti taistella jonkun asian puolesta... ::) Minusta näitä asiansa kiihkeitä kannattajia kuitenkin tarvitaan, osoittamaan epäkohtia ja kiinnittämään niihin yleistä huomiota.

Kiinnostavaa tuo minkä Alzbeta toit esille, että feminismi toisi esiin sanaharkkaa nimenomaan naisten välillä. Omia kokemuksia tuosta ei juuri ole, mutta voisin ajatella että ehkä naiset, jotka eivät ole tottuneet kantamaan itse vastuuta asioista, voisivat ajatella feminismin olevan jonkinlainen uhka? Monella on kenties jo lapsuudenkodista sellainen malli, että miehen "täytyy hoitaa" kaikki paitsi lastenhoito - ja moni myös tyytyy tähän. Itse esim. yllätyin kun jostain (olikohan lehti tai nettipalsta) luin, että vielä nykyäänkin jotkut naiset antavat miehen hoitaa kaikki perheen raha-asiat. Olen kuitenkin miettinyt, onko tässä todellakin kyse sukupuolesta, vaiko kuitenkin jo nykyään yhä enemmän vain erilaisista ihmistyypeistä ja persoonallisuuseroista? Automaattisesti ajatellaan, että mies (Mars) on se aktiivinen osapuoli ja nainen (Venus) passiivinen. Näinhän energiat puhtaimmillaan menevätkin, mutta kyllähän astrologisestikin usein näkee, että useilla miehillä voivat "maskuliiniset" planeetat sijaita feminiinisissä merkeissä ja naisilla päin vastoin. Kuvittelisin mieluusti, että sitä mukaa kun ihmiset ikään kuin "löytävät itsensä" ja itselleen ominaisen tavan toimia, he pääsisivät myös eroon vanhoista kaavoista ja sukupuolirooleista.


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Lilli - 26.10.2005 14:10:34
Tervehdys,

elämä on tehnyt minusta feministin. Kuu löytyy perusnaisellisesta Härästä huoneesta 11. Yhtymässä tähän on Kuun yläsolmu, joten aineksia olisi tulla oikein julkifeministiksi.  :D

1960-70 -luvun feminismillä on huono kaiku, koska sen johdosta feministi on miesvihaajan synonyymi. Sitähän naisasialiikkeen ei tarvitse olla. Myös se ärsyttää, että feminismi ymmärretään niin, että miesten ja naisten pitäisi olla samanlaisia. Näinhän ei ole, sen on varmasti jokainen vähänkin poikien tai miesten kanssa tekemisissä ollut nainen saanut havaita.
Edellinen sukupolvi on kuitenkin taistellut tärkeiden asioiden puolesta, jotka meille nykynaisille ovat itsestäänselvyyksiä. Ilman heitä meillä olisi vähemmän mahdollisuuksia tehdä elämässä valintoja. Ehkä vieläkin eläisimme täysin miehistä riippuvaisina. Työmarkkinoilla tapaa kuitenkin edelleen naisten vähättelyä tai kotirintamalta suoranaista uran sabotointia miesten taholta, joten työtä riittää vielä.

Minusta nykypäivänä naisten suurin ongelma on se, etteivät he todella arvosta omaa naiseuttaan. Mitä se sellainen naiseus on, että pyritään muuttumaan miehiksi? Feminiinisessä energiassa on paljon sellaista voimaa, lämpöä ja viisautta, jota maskuliinisessa energiassa ei ole. Naiset eivät tosin itse tätä tajua, vaan pitävät perusnaista kaakottavana ja ylitunteellisena silmienräpsyttäjänä.

Siis meille naisille olisi tärkeintä tajuta, ettei meidän tarvitse olla miehiä, eiks je?


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Ajatus - 26.10.2005 14:49:58
Siis meille naisille olisi tärkeintä tajuta, ettei meidän tarvitse olla miehiä, eiks je?

Juu, ja laajennettuna tämä sama ajatus: tulisi tajuta, ettei kenenkään ylipäätään tarvitse olla muuta kuin sitä mitä on. :)


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Keho - 26.10.2005 15:40:14
Totta se jo on, ettei enää feministien tarvitsekaan taistella naisten oikeuksien puolesta, koska se tehty jo on eli olemmeko vapauttaneet itsemme olemaan vain niitä Rauhan sekä Rakkauden luojia, kuten alkuperäinenkin tarkoitus naiselle on.  :smitten: :angel:

Eli Luoja-Jumalattaria olemme jokainen ilmankin, ettei siis tulekaan enää käyttää missään teoissamme, maskuliinisen teon tuomaa voimaa eli aggressiivista käytöstä myöskään teoissa tai kielessä, sillä ne ajat takanapäin jo on. Sillä nehän olivat se apuväline, jolla nousimme "suosta", johon itsemme itse, vapaudelle kuuluen alistimme, voidaksemme sen vapauden nyt tuoda jokaiselle naiselle, joka tässä inkarnaatiossaan on. Eli vapaus olla KOKO-NAINEN!  :-*


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: apache - 26.10.2005 17:22:54
Monia loistavia pointteja! :D

Feminismistä vielä isminä ja muutenkin... Vaikka siis pidän itseäni ja suurinta osaa kanssaihmisistäni feministeinä, varon "feminisimi"-sanan käyttöä. Feminismi, tai vaikkapa yliopistotasoinen naistutkimus, on niin koulukunnittunutta, että käytännössä feministiksi itseään kutsuessaan, ei kyllä tarkemmin katsottuna olekaan yhden tietyn mielipiteen ja katsontakannan edustaja. Naistutkimuksen ja ns. feminismin kentällä törmää paljolti sellaisiin ajatuksiin, joita en itse ainakaan tahdo allekirjoittaa. Vaikka varmasti suurin osa feministeiksi itsensä lukevista allekirjoittavat nimenomaan  sen, että kyse on tasa-arvoon pyrkimisestä, ovat näkemykset siitä, miten tavoitteeseen pitäisi päästä, mikä lopulta erottaa sukupuolia, mikä nyt on tasa-arvoa ja mikä puolestaan epätasa-arvoa, perin vaihtelevia.

Itse en esimerkiksi tue näkemyksiä, joissa nainen samaistetaan mieheen eli sukupuolten ero on pelkästään se mitä löytyy hameen tai housujen alta ja naisten pitäisi pyrkiä samalle viivalle, ehkä ohikin, miesten kanssa, miehisin keinoin (taustalla ajatus, että naiset kyllä pystyvät samaan kuin miehetkin). En todellakaan tarkoita, etteikö naisilla siis olisi edellytyksiä kilpailla miesten kanssa menestyksekkäästi, mutta en pidä ajatuksesta, että tämä pitää osoittaa kilpailemalla ns. miesten säännöillä. Nainen voi pärjätä myös naisena. Toki siis, kuten astrologiaan perehtyneenä tiedämme, eivät feminiiniset ja maskuliiniset energiat ole tiukasti sukupuoleen sidottuja. Tunnen useita hengeltään hyvin maskuliinisia naisia, joilla on juuri tällainen maskuliininen ote elämään; he ovat koleerisia, kilpailullisia, itsekästä rationaalisuutta painottavia yksilöitä ja heillä on toki täysi vapaus toteuttaa itseään tällä tavoin. Kaikki naiset eivät kuitenkaan  (eivätkä kyllä miehetkään)  ole tällaisia ja heidän ei tarvitse muuksi muuttuakaan. Toistan tässä nyt varmasti vaan hirmuisesti edellä erityisesti Lillin ja Ajatuksen sanomia ajatuksia, mutta siis joo, maskuliininen energia ja feminiinen energia ovat erilaisia, mutta yhtä tarpeellisia molemmat.

Jos puhutaan vielä tasa-arvotyönsarasta meidän kulttuurissamme, niin itseäni ovat pienestä pitäen häirinneet edelleenkin tiukasti, vaikkakin piilossa, vaikuttavat sukupuoliroolit. Sisäinen kapinallinen minussa älähti  jo pikkutyttönä, kun äiti ja isäpuoli jaksoivat muistuttaa siitä, että en saa hyvää miestä, kun en osoita minkäänlaista kiinnostusta kodinhengettärenä olemiseen, mummo muistutti laihduttamisen tärkeydestä ennen avioliittoikään pääsyä jne.jne. Noh, tällaiset asenteet alkavat nykyään kuulostaa jo auttamattoman vanhanaikaisilta, onneksi, mutta ainakin äitini on edelleen valitettavan vakuuttunut roolistaan miehensä passaajana. En tällä tahdo provoisoida ihmisiä, siis ennen kaikkea naisia, lopettamaan siivousta ja lähimmäistensä auttamista tasa-arvon nimissä, pointtini on lähinnä se, että naisena "onnistuminen" ehdollistetaan, tai ainakin on ehdollistettu, pitkälti tällaisille ulkoisille arvoille. Toisaalta toki, en kiellä etteikö miehillä olisi vastaavia paineita esim. perheen taloudellisen tasapainon ylläpitäjänä jne.

Sitten on tietenkin tämä sukupuolikäyttäytymisasia. Miksi seksuaalisesti aktiivinen mies on kova jätkä ja nainen huora, lienee kaikille tuttu vastakkain asettelu. En nyt jaksa paneutua ko. aiheeseen  ainakaan tästä näkökulmasta. Kuitenkin seksielämän vapautumisen hyvien puolien ohella on toisaalta ikävää, miten seksuaalisen elämän vilkkaudesta ja kaiken kokeilemisesta on tullut erityisesti nuoremmille tytöille se tavoite, johon täytyy pyrkiä. Kaikkien elämän pitää olla kuin suoraan Sex and the Citystä (väärinkäsitysten välttämiseksi täytyy todeta, että on tosin yksi omista suosikkisarjoistani!) jotta täyttäisi menestyvän, modernin ja itseääntoteuttavan naisen korkokengät. Seksielämän suhteen toivoisin kehityksen menevän yhä enemmän siihen suuntaan, että seksuaalinen nautinto kuuluu myös naisille, oli seksikumppaneitten määrä sitten tähtitieteellisen suuri tai nolla.

No joo, joka tapauksessa, siinä sekava, ja varmasti monessa mielessä puutteellinen, puheenvuoro. Toivottavasti keskustelu aiheesta jatkuu edelleen!


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Gimmy - 26.10.2005 19:56:06
Kiitos Apache!

Olen itsekin perehtynyt jonkin verran akateemiseen naistutkimukseen ja tiedän mitä tarkoitat! Tuon sanan varominen minun kohdallani johtuu nimenomaan siitä, että ko. käsite on liian epämääräinen...

Feminiinisyys on selkeämpi!´
Siksi minä kutsun itseäni feminiinikoksi, sillä feminiiniset arvot ovat upeita arvoja!

Maskuliinisuus on myös jees, ja harmonia syntyy, kun ihmiset löytävät itsestään ja kanssaihmisistä nuo molemmat puolet osaavat käyttää molempia puolia rakentavasti yhteisen hyvän tavoittelemiseen...

ja maailma pelastuu!


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Gimmy - 27.10.2005 16:59:24
oli puhetta plutosta, mutta ehkä omalla kohdallani vastaus feminiinikoksi ryhtymisestä löytyykin marsista ja venuksesta; ovat molemmat nimittäin härässä...


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: rasvapakara - 27.10.2005 19:02:09
Joo, toki. Mitä nämä... :aspect_ssx: :kalat: :jousimies: :harka: :vesta: :uranus: :saturnus: :pluto: :pallas: :keskitaivas: :merkurius: :neptunus: Hmmm... Voi teitä, Tina. Vesimiesten tulisi ymmärtää, että aina ei voi eikä tarvitse olla hauskaa. ;) :-\ :idiot2: :laugh: :crazy2: :tickedoff: :2funny: :smitten: :police: :police: :police: :police: Mitähän tänne kuluu? :smitten: Tarja Turunen erotettu, voih. :'( Ja kenen ennustukset kävivät toteen? :o

Ja älkää enää antako niitä karmapisteitä. Olen niin hermona. >:( :tickedoff: :'(


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Athene - 28.10.2005 12:48:28
En oikein ole feministi enkä sovinistikaan!Mun mielestäni kumpaakin sukupuolta täytyy kunnioittaa!tai sitten taas sekoitan nämäkin asiat keskenään...


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Shar - 01.11.2005 10:28:00
Olen tasa-arvon kannattaja, eli feministi. Vesimies siis tähänkin vaikuttaa? Tuota en ole tullut ajatelleeksi, kuten en muutenkaan feminismiin vaikuttavia tekijöitä astrologisesti. Itselläni Uranus on nouseva planeetta ja se on melko vahvasti aspektoituna. Jospa sillä sitten olisi tähän vaikutusta.. :P


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Athene - 01.11.2005 11:32:05
en minä tiedä hemmeti enää mistään mitään... :idiot2: :buck2: :tickedoff:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 03.11.2005 20:26:00
Rasvapakara, piti jo heti sanoa kun luin tähän ketjuun lähettämäsi viestin, mutta... miten en siis heti tunnistanut kuka olet. Mukavaa kun olet täällä
 :smitten:

Niin sitten miksi kaivoin tämän aiheen taas esille...
Olen löytänyt lisätodisteita sille, että Plutolla on tässä aiheessa paljon tekemistä.

Nimittäin olen lukenut aiheeseen liittyviä kirjoja ja huomannut, että aina jossain vaiheessa tulee esille kirjoittajan ajatus siitä, että feministi ja lesbo ovat synonyymejä. Tämä on todella turhauttavaa. Koska Vesimies näkökulmasta on kysymys tasa-arvosta ylipäätään, ei siitä pitääkö joku tytöistä vai pojista.

No siis en sano, etteikö se joissain tapauksissa pitäisikin paikkaansa, mutta EI LÄHESKÄÄN aina.

Olisiko tämä "sekaannus" syy siihen miksi sekä naisten että miesten joukosta löytyy niitä, jotka "eivät ymmärrä" feministejä tai feminismiä tai suhtautuvat siihen jotenkin vihamielisesti?


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Linn - 03.11.2005 22:07:54
Niin, toisaaltahan miesten mielestä lesbot ovat ihania..  ::)

Tästä tuli hakematta mieleeni yhden miehen uskomaton heitto. Hän kysyi kerran ihan tosissaan, että miten ne lesbot oikeassa elämässä ovat aina niin rumia ja miesmäisiä, kun pornoleffoissa ne aina ovat niin hyvännäköisiä.  :uglystupid2:

 :2funny: :2funny: :2funny:

Ei hän osannut heteromiehenä ja "normaalina" homofoobikkona ymmärtää, että pornoleffojen naiset eivät _ihan välttämättä_ ole oikeassa elämässä lesboja..  ;D

Linn


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 03.11.2005 23:05:09
:2funny: :2funny:
Niin siis varsinkin pornoleffathan kuvaa erittäin hyvin todellisuutta... mm kyllä.

 :uglystupid2:

Tuosta taas muistui mieleeni kun luin jotain lehtijuttua, L-koodin tiimoilta haastateltiin oikeaa lesboa ja kysyttiin mielipidettä sarjasta niin sano, että tosiaan ihan hyvä sarja, mutta ne on kuitenki vähä liian kiillotettuja, ja nimenomaan MIESTEN mieleen ne ohjelman henkilöhahmot.
Oikeesti kuulemma niillä maskuliinisemmilla tapauksilla nimenomaan on kova kysyntä ja vienti ;)

Ihan vakavasti, niinhän se menee katsojan silmän mukaan se "kauneus". Ei jokainen mieskään saa perhosia vatsanpohjaan, vaikka olis kuinka komee niin eiköhän se oo vähemmistöryhmissä ihan sama asia. "Kemia" ja "se juttu" ne on jotka ratkasee.  ;)

 :smitten:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: apache - 04.11.2005 00:40:16
Pornohan on sinänsä aivan nerokas juttu. Mies voi olla millainen örmyäklötysköriläs tahansa ja silti hän voi saada mitä upeimman naisen, parhaassa tapauksessa haareminkin.  (


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: belleza - 04.11.2005 15:49:51
No jopas sentään, itse olen feministi ja kyllä melkoisen feminiininen...Olen Aurinko-Neitsyt, Kuu on Ravussa, nouseva merkki ja mars ovat yhtymässä Skorpionissa.  :knuppel2:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 04.11.2005 17:41:15
Olinpas lapsellinen kun oon aina kuvitellu, että seksi, erotiikka ja seksuaalisuus on kauniita asioita, jotka kuuluu kahden toistaan rakastavan ja kunnioittavan aikuisen ihmisen välille. Eikä makuuhuone oo mikään taistelukenttä. Ja näin ollen siis sukupuolien eroista ja tasa-arvo kysymyksistä vois keskustella ilman että siihen tarvii vetää seksuaalisuutta mukaan. Olinpa siis edelleen naiivi.

Eksyin kerran eroottiseen baariin, älkää kysykö miksi tai miten, mutta siis ne naiset oli aivan mielettömän kauniita, miehet taas inhottavia kuolaajia. Että kai niissä elokuvissa sinänsä jotain todellistakin on, ainoo vaan että se loppu on ihan täyttä fantasiaa  :2funny:

Mutta nyt pliis ei enää pornoo, joox  :buck2: :police:

Lopuksi ihan välttämätöntä todeta, että Housut pois on muuten yks parhaista leffoista jonka oon ikinä nähny  :smitten:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Linn - 04.11.2005 17:48:34
Anteeksi Alzbeta jos vein keskustelua liikaa sivuraiteille  :-[.

Mutta aiempaan (tämän sivun ensimmäiseen) viestiisi liittyen piti kysyä, että siis miten olet huomannut Pluton liittyvän feminismiin?? En tyhmyyttäni löydä ko. tietoa viestistäsi, mutta kiinnostaisi, kun se on itselläni aika merkittävä planeetta.

Linn


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Alzbeta - 04.11.2005 17:57:59
Hei Linn, tottakai on hienoa että keskustelu elää ei siinä mitään  :)

Niin siitä Plutosta mainitsin jo muistaakseni ensimmäisellä sivulla.
Jos vilkaiset keskustelun ihan alkua niin varmasti löydät. Mutta siis idea tosiaan oli se, että ajattelin, että koska Pluto kuitenkin liittyy valtaan ja kysymyksiin vallasta, ja sekä Pluto että Skorpionivaikutteiset olisivat herkkiä aistimaan jo pienestä asti ihmisten parissa esiintyvää arvottelua ja luokittelua niin se sitä kautta voisi olla tärkeä planeetta huomioida myös tässä aiheessa.

 :smitten:


Otsikko: Re: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Linn - 04.11.2005 18:04:59
Ok, kiitos. Kostautuu kun ei jaksa lukea koko ketjua uudelleen eikä muista enää alkupään posteja ulkoa..  :uglystupid2:

Linn


Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Aya Nuit - 24.06.2006 23:02:02
Olen henkeen ja vereen tasa-arvon kannattaja, vastustan kaikenlaista epäoikeudenmukaiuutta, sortoa ja väärää vallankäyttöä, mutta sukupuoliasiat ovat erityisesti sydäntä lähellä. Olenpa ajatellut että työksenikin haluaisin ajaa naisten asiaa, esim. maissa joissa järjestelmällisesti mm. uskonnon "oikeuttamana" sorretaan naisia. En voi sietää ajatusta "naisten töistä" ja "miesten töistä", enkä muutenkaan koko tapaa luokitella ihmiset tietynlaisiksi vain sukupuolen perusteella.
Jos jokin asia saa minut kiehumaan niin se on juuri tämä.  :tickedoff: 

Kohdallani johtunee myös siitä, että olen kasvanut perheessä jossa koin että veljeäni tietyllä lailla suosittiin hänen sukupuolensa perusteella ja sain siitä kerralla tarpeekseni. Minulle on turha tulla heittelemään kuluneita kliseitä "no, pojat ovat poikia", kun vaikka kyseessä kotitöiden tekeminen (olen huomannut että suomalaisessakin perheessä ne usein hoitavat ainoastaan äiti ja tyttäret... äärettömän surullista ja suoraan sanottuna säälittävää..)

Ajattelen, että vartalomme ja sitä kautta sukupuolemme on vain talo, jossa täällä asustellaan -ajattelepa, jos uskot jälleensyntymiseen mikä astrologiassakin vahvasti esillä, seuraavassa elämässä voit olla, tai edellisessä olet voinut olla toista sukupuolta.. Automaattisesti myös oletan, että mikäli joku tahtoo mun kanssa elellä, hän kantaa kortensa kekoon huushollin hoidossa, minä en tod. ala kellekään miehelle (enkä sen puoleen naisellekaan) piiaksi ja pyykkäriksi. Järkyttyneenä täytyy myöntää olen vierestä seurannut monen ystävän päätyneen sellaiseen elämään lapsen syntymän jälkeen >:(
Heh, siksikö tässä vielä sinkkuna pyöriikin että moista miestä ei hevillä löydy, joka tohtisi haasteen ottaa vastaan.. :2funny:

Astrologiasta vielä että mulla vahvoina Vaaka, Skorpioni, ja olen nousujouskari ja kuu Vesimiehessä -eli  löytyy kyllä tasa-arvoa, solidaarisuutta, heikompien puolella olemista... Tässä lisäksi eräs tulkinta Venus-Mars yhtymÄstä joka löytyy kartaltani:

"Koska Mars ja Venus ovat miehisyyden ja naisellisuuden arkkityyppejä, tämä yhdistelmä saattaa herättää tarpeen ratkaista sukupuolten väliset ongelmat" --TODELLAKIN pitää paikkansa!   


Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: kooky - 25.06.2006 13:17:31
joo, feministi ehdottomasti.

yhteiskunnailliset asiat ja uudistukset asia erikseen...ehdottoman tärkeitä asioita, mutta en niihin nyt mene.

eli kaikkihan lähtee pohjimmillaan sieltä perheestä, naisen kunnioittamisena ihmisenä perheen sisällä ja tyttölapsen kasvattamisesta itsenäisyyteen ja omanarvontunteeseen, ilman että hänen täytyy vähentää sukupuoltaan.

ja laajemmalla tasolla tarkottanee sitä että ihmisen erilaisuuden kunnioittamista...eli jos tyttö on pienenä villi ja poikamainen (niinsanotusti), ei pakoteta häntä tyttöyden perusteella muuttumaan, ja jos taas on oikein tyttömäinen niin antaa olla sellaisenaankin. kunhan ei tarvitse vastareaktiona muuttua ja rakentaa identiteettiään sen päälle, että on oltava jotain muuta koska minä en kelpaa.
 
itse olin aktiivinen mutta samalla hyvin tyttömäinen tyttö silloin ::)

kai feminismi on myös sitä että nainen oppii rakastamaan itseään sellaisena kuin on ja sallii itsensä olla kaikin tavoin kokonainen toiminnaltaan sukupuolestaan riippumatta. Ja tukemaan tätä myös muissa naisissa.

en myöskään ymmärrä sellaista "feministiä", joka puolustaa naisten asemaa yhteiskunnassa, mutta henkilökohtaisella tasolla halveksii ja pitää tyhmänä jotain "siskoaan" vain sen takia että hän on ulkoasultaan feminiininen tai suhteessaan mieheen sillä tyylillä, että mies on selvästi mies ja nainen nainen. (stereotyyppisesti). tärkeintähän on se, mikä sopii kenellekin, ei se, että pitäisi väkisin puolustaa tai vastustaa jotain perustuen laajempiin ajatusmalleihin, tai esim siihen "mitä yleisesti on" tai mitä tapahtui 60-luvulla...

kai minä olen sitten yksilönvapauden kannattaja.

feminismi on myös sitä mitä nainen saa yhteiskunnassa ja sitä kuinka miehet oppivat kunnioittamaan naisia (ehdottomasti sitä), mutta myös sitä miten naisena suhtaudun jokaiseen toiseen naiseen elämässäni...on monesti helpompi puhua yleisistä jutuista ja feminismin suuntauksista kuin tarkistaa että mitkä motiivit on suhteessa omaan siskoon, äitiin, lapseen tai vaikka naapurin "pissistyttöön" joka on niin "huoramainen" ;)

en nyt tuolla viimeisellä lauseella viitannut kenenkään teidän kirjoituksiin täällä.


muuten, jokaisen tyttären isällä on tärkeä rooli feminismissä...sillä miten isä, miehen malli kohtelee naistaan ja tytärtään. Jos isä on läheisiä naisiaan kunnioittava, on tyttölapsen helpompi kasvaa täysipainoiseksi ihmiseksi koska näkee että miehet eivät ole vihollisia ja että hänenkin sukupuolellaan (naisilla) on oikeus elää kokonaisina ihmisinä, ilman että sukupuolesta tulee peittelyn, rajoituksen tai korostuksen kohde. isät ja sukulaismiehet on äärettömän tärkeitä :)


Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: twin peak - 25.06.2006 13:24:42
Mielenkiintoinen keskustelu. Ajattelin miehenä vähän kommentoida. Yleensä kaikki ismit ei sytytä mua, ei sovinismi eikä feminismi. Kuitenkin moni feministi puhuu asiaa. Esim. en halua että on pelkästään jaottelua miesten ja naisten töihin. Sain myöhäisellä iällä ajokortin ja olen kysynyt neuvoa naisilta mm. öljynvaihdosta. En siinä ajatellut että nainen ei voisi tietää autoista mitään. Kyllä ismin takaa yritän löytää ihmisestä sen, puhuuko hän asiaa vai potaskaa.

Nuorempana olin voimakkaasti sitä mieltä, että naisia on sorrettu. Nykyään ajatus vähän huvittaa, koska itsessä on niin paljon parannettavaa, kuten oma suhtautuminen naisiin. Tulee oltua joskus ennakkoluuloinen naista kohtaan, joka on hyvin feminiininen (lue kaunis), mutta olen huomannut että naisilla on sama suhtautuminen useasti. Jos ympärillä on hyvännäköinen mies, niin kyllä siinä sitten ollaan aikas eri tavalla, ollaan niin kuin ei huomattaiskaan hyvännäköistä "könsikästä".   ;)





Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: kooky - 25.06.2006 14:22:17
Lainaus
Tulee oltua joskus ennakkoluuloinen naista kohtaan, joka on hyvin feminiininen (lue kaunis), mutta olen huomannut että naisilla on sama suhtautuminen useasti. Jos ympärillä on hyvännäköinen mies, niin kyllä siinä sitten ollaan aikas eri tavalla, ollaan niin kuin ei huomattaiskaan hyvännäköistä "könsikästä".   


kyllä, se toimii noinpäinkin. Mutta sen ei ole pakko toimia. tiedän niin hyvin tuon ajatusmallin ja sen vaikutukset, mutta en ole ikinä ymmärtänyt miksi pitää olla niin...ja nyt kun olen sen verran aikuinen etten enää välitä ryhmäpaineesta ja joukkoharhoista niin en vaan jaksa enää kunnioittaa sitä.

jos siis ajattelee järjellä ja puhtaan loogisesti: mikä on se asia, joka yhdistää automaattisesti ulkonäöllisen määreen (kauneus/komeus) sisäiseen (älykkyys, syvällisyys, hyvyys, ilkeys)

kun joku kertoo mulle sen kaavan, samoin myös sen millä tavalla rinnat, penis tai hiusten pituus liittyy henkisiin ominaisuuksiin, vasta sitten uskon.

ja epäilen että sitä kaavaa ei tulla löytämään. yleensähän se tausta kaava on kateus siitä kun koetaan että kauniit ja komeat saa kaiken helpolla ilman työtä ja vaivannäköä. lutterilainen työetiikka tai jotain...ja tähän perustuen voidaan sitten vaikka mitätöidä jonkun "kauniin" saavutukset, vaikka jos ne nimenomaan ovat perustuneet harjoitteluun ja kovaan työhön... ::) väärin...


   järkeä voi käyttää oli ulkonäkö millainen tahansa. valitettavasti sosiaalisena eläimenä joku pitkätuikkainen blondi voi oikeasti alkaa uskoa että hän "ei saa" käyttää järkeä koska stereotypia kertoo toisin. huh...joskus ei voi muuta kuin nauraa tälle meidän ihmisyydelle. ;D

ja ei ollut henkilökohtaisena Twin peakille vaan purkauksena näihin asioihen perustuvia kokemuksiani ja niiden herättämiä tunteita vastaan...


Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: twin peak - 25.06.2006 15:00:44
"...kun koetaan että kauniit ja komeat saa kaiken helpolla ilman työtä ja vaivannäköä. lutterilainen työetiikka tai jotain...ja tähän perustuen voidaan sitten vaikka mitätöidä jonkun "kauniin" saavutukset, vaikka jos ne nimenomaan ovat perustuneet harjoitteluun ja kovaan työhön"

tai kun koetaan että tuo kaunis on kuitenkin seksuaaliselta moraaliltaan hiukan huikentelevainen, ilman parempaa tietoa...
   
"ja ei ollut henkilökohtaisena Twin peakille vaan purkauksena näihin asioihen perustuvia kokemuksiani ja niiden herättämiä tunteita vastaan..."

no hätä, en ottanut henk.kohtaisena



Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: kooky - 25.06.2006 17:24:50
Lainaus
tai kun koetaan että tuo kaunis on kuitenkin seksuaaliselta moraaliltaan hiukan huikentelevainen, ilman parempaa tietoa...
   


jep...näin monesti :) mut eihän se niinkään yksinkertaista ole. ehkä se on niin, että kaunis laukaisee helposti illuusionappulan katsojassa. tuo näyttää ruumiillistavan salaiset fantasiani, ja sen takia se on pistettävä aisoihin.

ja ne salaiset fantasiat on monesti sellaisia ihmisyydelle ominaisia kliseitä, jotka tietyllä tavalla ovat myöskin totta ja ydinihmisyyttä...siksihän ne ovat kliseitä.jos vaikka miettii naistenlehtien kuvastoa ja hollywood elokuvien kuvioita ja asetelmia...ideaali:kaunis ja komea rakastavat toisiaan ihanassa maailmassa ja heillä on hauskaa. tai sitten vapaa seksuaalisuus, vapaat nautinnot...

ja he saivat toisensa ja elivät onnellisena elämänsä loppuun asti. maanpäällinen paratiisi.

tuli mieleen se hieno elokuva, american beauty, joka osoittaa että ideaalisten kliseiden ja myös oikean fyysisen kauneuden takana piilee ristiriitaisuuksia. onneksi on taide...ja astrologia... :)



Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: aQuarius~ - 26.06.2006 18:24:51
Itseänikin ärsyttää syrjintä ja yleistäminen... alko jo potuttaa kun alan miettimään syrjintää!  :tickedoff:


Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Ave^^ - 19.03.2014 21:31:28
Mielenkiinoista keskustelua tässä ketjussa. Harvemmin missään oikeastaan on näin moni heti tuonut pöytään samoja ajatuksia, mitä itsellänikin on, eli sitä että tärkeintä on saada olla sellainen kuin on. Yleensä keskusteluissa ollaan aika "naisia syrjitään" - "ei syrjitä" -kannoilla.

En ole koskaan kokenut tarpeekseni ajaa suoraan naisten etuja, puhua naisten eurosta tai omaksua itselleni feminismin käsitettä. Sen sijaan suuri kutsumus on siihen, että jokainen hyväksyttäisiin sellaisena kuin on. Syrjintää ei liioin pitäisi olla koska nainen on liian femiinininen, koska nainen on liian maskuliininen tai vaikkapa koska mies on liian feminiininen.

Uranus on minulla keskitaivaalla sekä pluto yhtymässä marsiin seiskahuoneessa, joka kyllä tuo kiinnostusta tutkia ja havaita valtapelejä ihmissuhteissa. Pluto sinänsä voi keskityttää liikaakin näihin valtapeleihin, jolloin jää todellisuus huomaamatta. Mielestäni liikaa syrjintään keskittymällä unohtaa sen, että mikään ei ole niin mustavalkoista etteikö valtapeliltä näyttävät asiat voisi olla onnelliseksikin koettuun elämään kuuluvia, eikä aina niin merkityksellisiä.

Olen siis samaa mieltä, mitä moni täällä on kirjoittanut. Ihmettelen sitä, jos tasa-arvoa kannattavat kauhistelevat naista, joka on valinnut tiekseen elää "naisten töitä". Tärkeämpää on se, onko hän vapaaehtoisesti valinnut tiensä ja onnellinen. Tähän moni voisi lisätä, että tytöt ehdollistetaan nuorena niin, etteivät he tajua halutakaan muuta. Mutta mikä ihmeen tarve on repiä kaikki naiset pois tästä mallista, vain koska se on ehdollistettua? Ihmisen onnellisuuden kokemus pitäisi olla se, jolla on eniten merkitystä.

Itse henkilökohtaisesti pidän perinteisestä naisellisuudesta ja pyrin saamaan sitä kohtaan enemmän arvostusta. Olen siis aika samoilla linjoilla kuin Lilli tässä:
Minusta nykypäivänä naisten suurin ongelma on se, etteivät he todella arvosta omaa naiseuttaan. Mitä se sellainen naiseus on, että pyritään muuttumaan miehiksi? Feminiinisessä energiassa on paljon sellaista voimaa, lämpöä ja viisautta, jota maskuliinisessa energiassa ei ole. Naiset eivät tosin itse tätä tajua, vaan pitävät perusnaista kaakottavana ja ylitunteellisena silmienräpsyttäjänä.
En kuitenkaan hyväksy sitä toistakaan puolta, että luonnostaan maskuliinisempia naisia haukuttaisiin teeskentelijöiksi tai pyrkijöiksi, sillä ei asia välttämättä niin ole, jos luonnostaan kokee maskuliinisuuden omammaksi.


muok. uranuksen sijainti korjattu, ajatusvirhe  :P


Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: nikki - 20.03.2014 00:45:02
Minna Canth 19.3.1844
 :merkurius: :jupiter: Chariklo  :kalat:
 :aurinko: :kalat: noviili  :mars: :harka:
 :venus: :aspect_con: :mars:  :aspect_con: Lilith  :harka:
 :pallas: :ceres: :jousimies:
 :kuu: :uranus: :oinas:
 :saturnus: :vesimies: noviili  :jupiter: :kalat:

..sattuu nyt olemaa päiväsä..käviskö tuo ketjuu


Otsikko: Vs: Feminismi ja feministit?
Kirjoitti: Ave^^ - 20.03.2014 14:22:47
Mitenpäs nostinkin ketjun juuri sopivana päivänä muuten, en kyllä mitenkään tarkoituksella. Synkroniaa.  ;D