Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Henkimaailman ilmiöitä => Aiheen aloitti: kultainen jänis - 01.12.2005 22:09:51



Otsikko: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: kultainen jänis - 01.12.2005 22:09:51
:angel:

Joku on sanonut minulle, että olen "vanha sielu".  Se kuulostaa jotenkin ihanalta, koska ajattelen sen olevan hyvin myönteinen asia.  Oma elämän filosofiani rakentuu kyllä sen ajatuksen pohjalta, että olen ollut täällä maanpäällä tassuttelemassa aikaisemminkin.  Minulla ei ole minkäänlaisia de´ vaju oivalluksia, mutta sellaisia melko varmoja olotiloja, että jotain on tapahtunut ennekin ja tuleepa aika ajoin ajateltua, että teempä tuon haluamani asian sitten "seuraavalla kierroksella!"

Tuosta ennen elämisestä keskeisiä ajatuksia ovat mm. mieltymykset eri kulttuureihin, maisemiin, ihmisiin jne.

Mitä ajattelette?  Millaisia kokemuksia ja tietoa teillä aiheesta on?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 01.12.2005 22:17:36
Asiasta on keskusteltu täällä joskus aiemminkin, vai olikohan se edellisellä kierroksella.... No mutta jokatapauksessa tälläkin foorumilla taitaa valtaosa olla vanhoja sieluja.

Itsellänikin on kuulemani mukaan toistasataa sieluenergiakäyntiä täällä, ja vielä tuntuu joskus pelisäännöt epäselviltä  :2funny:

Mutta ihan asiallisesti, eikö olekin rauhoittavaa ajatella, että vaikka papit sanovatkin, että pitäisi odotella jonkun herättävän viimeisenä päivänä, niin kyllä näistä harhoista on herätty jo kerran jos toisenkin  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 02.12.2005 14:23:27
Vanha sielu on todellakin sielun kehityksessä jo vanha. Takana on monia, monia elämiä ja sielu on oppinut muistamaan kuka on, minne menee, mistä tulee ja mikä on elämän tarkoitus. Elämien määrällä ei ole niinkään paljoa väliä kuin sillä, miten nopeasti sielu on asiansa oppinut. Joku voi elää 579 elämää ja on vielä Kypsän sielun tasolla, kun toinen on päässyt 367 elämällä Vanhalle sieluntasolle.

Vanhoja sieluja vaivaa usein maan päällä jonkinasteinen pieni masentuneisuus, yksinäisyys ja itsensä aliarviointi. He tuntevat olevansa vieraita väärässä paikassa ja väärään aikaan, ajattelevansa väärin ja poikkeavansa liikaa massasta. Maan päällisellä, fyysisellä elämällä ei ole enää mitään erikoista tarjottavaa heille ja siksi Vanhat sielut tylsistyvät. Vanhat sielut ovat maan päällä pääasiassa maksamassa pois karman velkojaan. He välttävät paljon turhia ihmissuhteita ja negatiivisia toimintatapoja, sillä he eivät halua luoda enää ylimääräistä karmaa. Heillä on vain halu saada maksettua velat pois ja päästävä irti tästä inkarnaation kiertokulusta. Tämän he tekevät joko tiedostamattaan tai tiedostaen, yleensä tiedostaen.

Koska vanhat sielut välttelevät ihmissuhteita ja tulevat loistavasti toimeen yksikseen, heille perhe ja sukulaissuhteet eivät ole tärkeitä. Ystäviä heiltä löytyy, mutta pääasiassa kyse on muutamasta hyvästä ystävästä ja loput ovat pelkkiä kavereita. Vanha sielu haluaa olla ystävällinen kaikille ja auttaa kaikkia parhaansa mukaan.

Vanha sielu näkee ja ymmärtää mikä merkitys on karmalla, menneillä elämillä ja ihmisten välisillä suhteilla. Usein he muistavat hyvin entisiä elämiään ja pystyvät muistamaan myös lähimmäistensä elämiä. Heille on selvää, miksi tämä ihminen on ystäväni/puolisoni/vihamieheni ja mitä hänen täytyy asialle tehdä. Heillä on myös vahva intuitio ja omaperäisiä rituaaleja ja tapoja. Itse esimerkiksi puhdistan aina uuden asunnon tai kirpputorilta löytämäni tavarat edellisen omistajan energioista. Vanhat sielut eivät kannata mitään uskontoa, vaan heidän maailmankatsomuksensa on ripaus sitä sieltä ja tätä täältä, mikä nyt vain tuntuu heistä hyvälle. Lääketieteessä he kannattavat vaihtoehtoista lääketiedettä.

Vanhat sielut voivat tuntua melko välinpitämättömiltä, sillä heitä ei kiinnosta miten fyysinen maailma pyörii. Koulutuksella ei ole pahemmin merkitystä, ei myöskään uraputkella. Vanhat sielut inhoavat kaikenlaisia määräyksiä ja sitoomuksia ja heille sopisikin parhaiten joku luova ammatti, jossa työajat voi päättää itse (olen itse tällä hetkellä sellaisessa työssä! ;)) Vaikka he rakastavatkin luontoa ja eläimiä, he saattavat vain haluta antaa asian olla ja edetä omalla painollaan. Heitä ei kiinnosta aktivistinen toiminta, vaan tavallaan heillä on mottonsa "asiat sujukoot niin kuin niiden pitääkin minun puuttumatta tilanteeseen".

Vanhat sielut ymmärtävät, että kaikki ovat yhteydessä toisiinsa ja kaikella on merkityksensä ja vaikutuksensa kaikkeen. He ymmärtävät kaikkia muita sielun tasoja, mutta kypsiä sieluja lukuunottamatta muut sieluntasot (vastasyntynyt, lapsi ja nuori) eivät ymmärrä vanhoja sieluja. Siksi he tuntevatkin olonsa usein ulkopuolisiksi tästä kaikesta.

Itse olen Vanha sielu ja fyysisen elämänkulkuni loppupäässä. Jos en vielä tässä vapaudu, niin ehkä seuraavassa elämässä  ;)
Jokaisella sieluniällä on vielä 7 alatasoa, jotka määräävät paljolti sen kuinka elämäsi tulee sujumaan. Jollain alatasolla työstetään paljon karmaa, toisella maksetaan sitä pois. Joku taso on aktiivista ja meneväistä elämää kun vastaavasti toisella ikätasolla vain ollaan rennosti. Yksi alataso voi kestää jopa satoja elämiä. Kaikki on yksilöllistä.


Vanhan Sielun mottoja ovat mm. "Tee sinä niin kuin haluat, minä teen niin kuin minä haluan" ja "jos me olemme eri mieltä, silloin minun täytyy olla väärässä..." Varsinkin tuo viimeinen motto vaivaa elämääni hyvin raskaasti ja herkkänä ihmisenä otan kaiken itseeni kymmenkertaisesti. Tuosta lauseesta poisoppiminen on elämäni haasteellisimpia tehtäviä.

Täytyy ehdottomasti muistaa, että yksikään sielunikä ei ole toista parempi, vaan kaikki ovat samalla linjalla. Sielunikä kertoo lähinnä sen, miksi sielu käyttäytyy niin kuin käyttäytyy ja paljonko hän on viettänyt aikaansa maan päällä.

HUOM! Suomessa suurin osa kansalaisista on Kypsän ja Vanhan Sieluniän tasolla  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 02.12.2005 16:32:52
:)  :coolsmiley:

                     Puhuit vähän mutta asiaa.
                     Ehkä siinä on se syy miksi jotkut tyypit ottavat niin kovasti
                     itseensä jos ei JOKU otakkaan heidän tekemisiään niin vaka-
                     vasti ( antaa vain painaa pitkää päivää ).

                     Ei tässä enää tartte hötkyillä, perillä kaikenaikaa!!

                   


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ave^^ - 02.12.2005 16:53:48
mistä tämän kaiken voi saa selville? tutkimalla itseään?  :)

en oikein pitäisi jonkun selvänäkijän sanaa kovin varmana..mutta..


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: kultainen jänis - 02.12.2005 16:58:48
:angel:

Kiitos ajatuksista, jotka vievät eteenpäin!  Tuntuipa tutulta ja niin järkeenkäyviltä nuo AthaMaaritin ajatukset!


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: noita-akka - 02.12.2005 20:42:46
Astro Logoksessa? taisi joskus olla juttu, jossa sielunikä määriteltiin kuun vaiheesta. Uuden kuun aikaan syntyneet nuorimpia, vanhan kuun aikana sy ntyneet vanhimpia.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 02.12.2005 23:15:05
:)   :coolsmiley:
                      Yleistäen:       tarpeeksi monta kertaa..
                      Nähtyään samojen asioiden toiston kerta kerran jälkeen..
                      Jättäytyy tarkkailuosastolle ja antaa toisten kiertää kehää.
                      Harha on ihossa kiinni, niinkauan kuin sen sallii olla!!
                     
                      Minä olen yksi " meistä ", ja jonakin päivänä, yönä olen
                      tietoinen tästä kaikesta..    === vapaa ===


                 


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Artemis - 03.12.2005 16:02:01
Voisinkohan minä olla vanhasielu? Ainakin AthaMaaritin kirjoitus kolahti itseeni aikalailla.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: mammamma - 03.12.2005 20:21:17
Mä olen joskus vuosia sitten nähnyt jossakin testin, jolla voi selvittää, onko kuinka vanha sielu ::) Onko joku törmännyt siihen?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 03.12.2005 21:18:19
:)

               :coolsmiley: Ehkä selkeintä on pyytää konsultaatiota
                                henkilöltä, joka tietää!!

                                Väärin " arvattu ", vääristää suhtautumista
                                kanssakulkijoihin!!

                               


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: diador22 - 03.12.2005 21:48:23
no kyllä niinkun itse olisin tuon tekstin kirjoittanut,.. :buck2:
tuosta seitsemännestä tasosta olen kyllä kuullut myös version 9 taso??
no kukapa tuota loppujen viimein voi oikeaksi todistaakaan..??vai??
hmm..itse kyllä uskon enemmän tuohon 7..


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 03.12.2005 22:06:39
3, 7 ja 9 ovat Pyhiä lukuja ja niitä esiintyy paljon tällaisissa asioissa. Yleensä kaikista pyhin luku on 7 (en valitettavasti muista enää miksi näin on. Käsittääkseni se jakaa aina itse itsensä, olipa luku mikä tahansa...?  :idiot2:)

Sielun iän sisäisissä tasoissa olen törmännyt lukuun 7, samoin jokaisella ihmisellä on elämässään 7 eri kautta. Kuuluisin kausista tulee suunnilleen 30-ikävuoden tienoilla, jolloin ihminen alkaa toteuttaa sisäistä minuuttaan. Mitä pidempään on ns. kieltänyt itsensä, sitä suurempi muutos tulee olemaan. Arkikielellä puhutaan kolmenkympin kriisistä  ::) Aiheesta oli täällä foorumissa puhetta aikaisemmin.

Kannattaa käydä linkki-osiossa täällä forumissa. Sieltä löydätte  aloittamani linkin, jossa puhutaan Michaelin opetuksista, joista itsekin olen itseäni henkisesti sivistänyt. Perusopit ja teoriat löytyvät linkissä suositelluista kirjoista ja Michaelin omalta nettisivulta.

Suosittelen sieluniästä kiinnostuneille kirjaa "Viestejä Michaelilta". Samoin kirja "Michaelin opetuksia" kattaa nämä samat asiat, mutta enemmänkin hmmm... teoreettisena oppimateriaalina. Viestejä Michaelilta ja Lisää viestejä Michaelilta ovat kanavoituja vuoropuheluita, kun taas Michelin opetuksia on eräänlainen oppikirja kaikista Michalin kanavoiduista tiedoista.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 03.12.2005 22:20:25
Kiitos AthaMaarit  hyvistä ohjeista,

lisäisin vielä, että ainakin itse vanhana sieluna sekä tutkijan heijasteroolilla nautin Jose Stevensin kirjoista Michaelin käsikirja sekä Taosta maahan ja Maasta Taoon. Michaelin käsikirjassa on tällaisia 'testejä' joita Mammamma  peräänkuuluttikin  :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Karoliina - 03.12.2005 22:22:01
Voi suurkiitokset AthaMaarit tuosta selostuksesta, ja minä kun olen pähkäillyt eräiden asioiden kimpussa koko päivän..nyt sain vastausta ajattelemiini asioihin.  :)

T: Karoliina  :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 03.12.2005 22:32:36
Aivan, siis tarkoitin siis tuolla Michaelin opetuksia kirjalla Michaelin KÄSIKIRJAA - anteeksi kämmini...  :-X

Ja korostan vielä, että jos jotakuta kiinnostaa ehdottomasti tietää lisää sieluniästä ja sieluntasoista, suunnatkaapa kirjastoon ja lainatkaa tuo kyseinen käsikirja. Siinä kerrotaan tarkat kuvaukset eri sieluniän tyypeistä, pohditaan ja otetaan selvää miten päällyslehdet (eli eri persoonallisuuden piirteet) vaikuttavat mihinkin sieluniäkään ja miten, sekä annetaan nopeat katsaukset eri sielunikien sisäisiin tasoihin. Millainen on nuoren sielun iän viidennellä tasolla menossa oleva elämä? Entä millaista elämää viettää kypsän sielun iän seitsemännellä tasolla oleva ihminen?

Jos kirja jostain syystä tuntuu raskaalle lukea, suosittelen nauttimaan siitä pätkittäin tai jättämän sen kirjaston hyllylle. Kevyempi vahtoehto asioille on lainata kirjat Viestejä Michaelilta sekä Lisää Viestejä Michaelilta. Michaelin Käsikirja avautuu kyllä jokaiselle aikanaan  ;) Itsekin yritin joskus vuosia sitten lukea sitä, mutta se oli silloin niin raskasta teoriaa, ett jouduin jättämään sen hyllyyn siksi aikaa, kunnes mieleni oli valmis vastaanottamaan tietoa väsymättä.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Aniara - 03.12.2005 23:23:41
Michael Newtonin Sielujen Matka ja Sielujen Kohtalo - kirjoissa puhutaan sielujen iästä(kin).
Mielenkiintoista luettavaa, mutta...

En ole ollenkaan vakuuttunut siitä että meidän kannattaa alkaa kovin tarkasti luokitella itseämme ja laskea mihin ¨luokkaan kuulumme¨. Kun karmallinen kiertomme alkaa olla loppusuoralla, tiedämme sen kyllä itse, ja se riittää :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 03.12.2005 23:26:48
Lainaus
En ole ollenkaan vakuuttunut siitä että meidän kannattaa alkaa luokitella itseämme ja laskea mihin ¨luokkaan kuulumme¨. Kun karmallinen kiertomme alkaa olla loppusuoralla, tiedämme sen kyllä itse, ja se riittää

Tämä on hyvä ohjesääntö, eli sieluniän etsimisestä ja miettimisestä ei saisi tulla elämän pääasiaa, aivan kuten Aniara tässä meitä neuvookin. Sieluniän tietäminen on osa itsetuntemusta, muttei elämäntarkoitus.

Itse tiedän olevani vanha sielu ja senkin iän loppupäässä, sen vain tuntee tuolla syvällä sydämessään intuition äänellä  :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 04.12.2005 10:43:16

Vanhan Sielun mottoja ovat mm. "Tee sinä niin kuin haluat, minä teen niin kuin minä haluan" ja "jos me olemme eri mieltä, silloin minun täytyy olla väärässä..." Varsinkin tuo viimeinen motto vaivaa elämääni hyvin raskaasti ja herkkänä ihmisenä otan kaiken itseeni kymmenkertaisesti. Tuosta lauseesta poisoppiminen on elämäni haasteellisimpia tehtäviä.


HUOM! Suomessa suurin osa kansalaisista on Kypsän ja Vanhan Sieluniän tasolla  ;)

 ;)   :coolsmiley:  Erimielisyydestä:: Ehdottaisin, ottamaan kokonaisuuden huomioon, ja jättämään henkilökohtaiset näkemykset sivuun, ainakin hetkeksi.
Lopputulos olkoon ratkaiseva kaikkien parhaaksi..
JOS EI, niin katsotaan ja hymyillään..


                 


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: selkälokki - 04.12.2005 18:03:48
tuo puhdistustsydeemi kiinnostaa myös minua!!!!!
töissä sain käyttööni puhelimen, joka oli ennen ollut melkoisella tyypillä (en voi kertoa tarkemmin). en millään voinyt käyttää sitä, kun tuntui,että siitä tulee negatiivisia energioita.
Niinpä ostin uuden edullisen kännykän ja siirsin vaan sen sim-kortin.... :coolsmiley:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Alzbeta - 04.12.2005 21:17:53
Minua myös kiinnostaa tuo puhdistaminen, koska olen äärimmäisen herkkä kaikille energioille. Myös omille vanhojen negatiivisten ajatusteni energioille :o

Olen helposti masentuvaisuuteen taipuvainen, yliherkkä ja liian usein väärinymmärretty muiden ihmisten seurassa, hmm, olenko siis Vanha Sielu  :-\

En tiedä yhtään millä Sielun tasolla olen, jos joku sen näkee niin kuulisin mielelläni. Michaelin kirjaa luin joskus, mutta se tuntui niin raskaalta, että jäi kesken.

Toisaalta olen passiivisuuteen taipuvainen ja kyllästyn helposti ja tämä mielestäni tukisi käsitystä, että olen Vanha Sielu, koska pitää joskus vähän potkia itseään, että saa ne viimeiset läksyt opeteltua ja koulun käytyä loppuun  ;)

 :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.12.2005 00:32:17
:)  NO, voinen kait`kertoa pätkän ent.- ja nyk.elämästä!
     Jose Stevens kertoi minun kuolleen ensimmäisessä maailmansodassa  Belgialaisena upseerina, joka joutui viemään sotilaansa toivottomaan paikkaan kuolemaa.. NO ENTÄ NYT..

     Tässä elämässä:::

     Tätä en muistanut, kuin myöhemmin:: Että minut yritettiin armeijan aikana viedä sotaoikeuteen, koska olin vienyt osastoni katsomaan kovapanosammuntoja ihan paikan päälle, ( vahti otti aurinkoa, eikä kieltänyt menemästä !! ).. Paikka ei näyttänyt kovin hyvältä, koska olimme kallion päällä,eikä sieltä nähnyt mitään,,, Ammuntoja!!   Oudot sirahdukset, oksien putoilu, viuhuna ja kivistä kuuluvat kimeät äänet antoivat alitajuntaan selvän käskyn, nyt matalaksi ja pois täältä..Olimme tulilinjalla.. Selvisimme hengissä.
       Johto joutui eroamaan!!   Tämä taisi olla yksi karman purku juttu!?? EHKÄ!



           


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: kultainen jänis - 05.12.2005 00:50:26
:smitten: :smitten:

Inka. alzbeta ja selkälokki puhdistamisesta voisi lukea vaikka Denise Linnin Feng Shui-kirjasta - Sielun asuinsija_-


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 05.12.2005 10:50:07
Lainaus
Ehdottaisin, ottamaan kokonaisuuden huomioon, ja jättämään henkilökohtaiset näkemykset sivuun, ainakin hetkeksi.

Hei Pietro!

Vanhan sielun motot, jotka liitin kirjoitukseeni, eivät ole minun keksimiäni  ;) Ne on lainattu suoraan Michaelin Käsikirjasta, jossa kerrotaan muutama muukin vanhan sielun motto. Muistin vain nuo kaksi itse, koska ne toimivat ainakin omassa elämässäni.

Se, että vanha sielu kokee erimielisyystilanteessa olevansa väärässä johtuu siitä, että suurin osa vanhoista sieluista ottaa yhdeksi persoonallisuuden piirteeksi Itsensä Aliarvioinnin. Sen positiivinen ääripää (se, johon tulisi pyrkiä) on Nöyryys ja negatiivinen juuri tuo itsensä liiallinen aliarvioiminen.

Valitettavasti en enää muista, miksi kyseinen persoonallisuuden piirre eli päällyslehti on niin suosittu opettaja vanhojen sielujen keskuudessa... Tieto löytyy kyllä tuosta Michaelin kirjasta  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 05.12.2005 11:04:21
Puhdistuksesta

Tavaroita ja paikkoja voi puhdistaa mm. enkeleiden avulla. Helpointa on pyytää, että enkelit puhdistaisivat tämän tavaran sen edellisen omistajan energioista.

Huonetta voi puhdistaa samalla tavoin - pyytämällä, että enkelit puhdistavat sen kaikesta pahasta energiasta. Pidemmällä kaavalla sen voi puhdistaa mm. suisukkeella, musiikilla ja mantralla: Avaa ensin ikkuna, jotta energia pääsee virtaamaan ulos. Taputa käsiäsi yhteen ja käske kaiken negatiivisen poistua huoneesta. Taustalla voi soida jokin rauhallinen musiikki, joka miellyttää sinua. Suitsuta suitsukkeella huoneen jokainen nurkka. Tässäkin on tärkeää, että suitsuke miellyttää sinua, suitsukkeista jasmiini puhdistaa eniten. Jos et voi käyttää suitsukkeita, miellyttävä aromaöljy sopii myös. Jos haluat, voit laulaa vaikka musiikin tahdissa, toistaa tavua OM tai vastaavasti Gayatri Mantraa (linkki mantraan tässä (http://www.eaglespace.com/gayatri.html))

Itse käytän myös pelkkää visualisointia enkeleiden avulla. Huoneesta toiseen kulkee enkeli, joka "räjäyttää" kaiken negatiivisen pois ja tilalle syntyy ihana paratiisimainen puutarha. Hän käy koko talon läpi, kunnes joka puolella solisee puroja, putouksia, lähteitä, kukkia ja köynnöksiä riippuu sieltä täältä ja kaikkialla on hyvin rauhallista. Helpoin visuaalisointi on, että kuvittelee huoneen valaistuvan niin kirkkaalla valolla kuin mahdollista, joka samalla puhdistaa huoneen. Sopii myös tavaroihin.

Tässä vain muutamia ohjeita. Tärkeää on, että puhdistusrituaali tuntuu itselleen sopivalle. Simppeli visualisointi tai huoneen ikkunan avaaminen ovat sopivia nopeaan puhdistukseen. Itse käytän vain tuota ikkunan avaaminen-suitsuke-musiikki-mantra puhdistusta, jos huone on todella, todella raskas ja epämiellyttävä, tai muutan juuri uuteen kotiin.

Olen itsekin äärettömän herkkä reagoimaan kaikenlaiseen "vieraaseen ja ikävään" energiaan... Kämppikseni piti meillä viikonloppuna nuorisoteatterin pikkujoulupippalot. Porukka oli käyttäytynyt siististi, talossa oli lähinnä puoliksi syötyjä sipsipusseja ja petivaatteita huiskin haiskin, mutta en saanut rauhaa koko iltana epämääräisten energioiden takia. Olihan meillä ollut n. 20 henkeä enemmän tai vähemmän maistissaan. Ramppasin vain hermostuneena huoneesta toiseen ja sain kuulla usein lauseen "älä stressaa". Oma huone oli pakko puhdistaa tuulettamalla ja visualisoimalla. Yö meni sängyssä pyöriessä ja ihan ihme unia nähden. Kestää varmaan muutaman päivän ennen kuin energia tasaantuu kunnolla..  :P


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 05.12.2005 11:08:23
Lainaus
Toisaalta olen passiivisuuteen taipuvainen ja kyllästyn helposti ja tämä mielestäni tukisi käsitystä, että olen Vanha Sielu, koska pitää joskus vähän potkia itseään, että saa ne viimeiset läksyt opeteltua ja koulun käytyä loppuun

Hei Sinulle myös, Alzbeta!

Tuollainen käyttäytyminen on aivan tyypillistä vanhoille sieluille  ;) Innostutaan ja kyllästytään yhtä nopeasti ja rutiinit takkuilevat kovasti. Itselläni on myös paha tapa välillä venyttää töitä tyyliin "no en minä tänään vielä tätä tee..." Yleensä se tosin on sen merkki, että homma luonnistuu paljon paremmin vasta muutaman päivän päästä, vaikka sen valmiiksi saamiseksi tulisikin kiire.  ;D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 05.12.2005 11:20:25
Kiitos AthaMaarit puhdistusneuvoista  :smitten:

Joskus tuntuu siltä, ettei visualisoimalla saa paikkoja riittävän puhtaiksi. Olen sitten hiippaillut kilikello kädessä nurkissa, tai räpsinyt Reikisymboleja seinille, mutta tämä suitsukkeiden käyttö oli aivan uusi juttu!  :smitten:

Kerran tein pitkän visualisointiharjoituksen, jossa Enkelit kutoivat suojaverkon, sellaisen kullanhohtoisen, talomme päätyyn, koska sieltä tulee meille paljon levottomia energioita. Siinä vieressä kulkee vilkkaasti liikennöity tie, jonka toisella puolen on sairaala. Yhdessä vaiheessa meillä majaili nähtävästi joku sieltä tullut tasoa vaihtanut henki: illalla kun menin nukkumaan hän tuli kylmänkalseana henkäyksenä vierelleni siinä siunaaman hetkessä kun aloin iltahiljentymiseni. Tätä tapahtui viikon parin verran, ja sen jälkeen tämä verkko solmittiin.

Alzbeta, tuollainen passiivisuus kuulostaa tutulta. Joskus tuntuu, että asiat ei etene millään, laitan kiihkeydellä asiaa alkuun, mutta sitten tulee se tunne, että aikaa on määrättömästi - jos en laita asioille selvää deadlinea, niin ne jäävät lillumaan ja odottamaan inspiraatiota takaisin.  :crazy2:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Aniara - 05.12.2005 11:45:35
AthaMaarit!

Kiitos mantralinkistä - keskimmäinen lapseni lapseni oppi mantran heti ja alkoi laulaa sitä. ;)
- sanat ovat tosin tähän mennessä muuntuneet, äiti kulta, saisinko videon päälle. :D

Vaikka tämä ei kuulu tähän ketjuun, niin oletteko ostaneet Suomesta mistään noita alkuperäisiä mantroja cd:llä?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 05.12.2005 11:52:51
Ihanaa, että on samankaltaisia ihmisiä  :smitten:

Joskus tuntee hillitöntä frustraatiota, kun näitä täydellisiä naisia hyörii ahkerina leipomassa pikkuleipiä lasten luokkaretkeä varten myyjäisiin yms. Heillä on kai joululahjatkin elokuussa paketoitu, ja joulukortit on jo kirjoitettu valmiiksi.

Meillä sovittiin, että ne kirjoitetaan viimeistä edellisenä iltana, niin ei sitten tule kiire....

Tsemppiä sinulle sarjisprojektiin - minulla puolestaan on lauantaina hoitonäyte opettajalle, ja viisi hoitoa puuttuu kolmestakymmenestä, joten arvaat varmaan, että tällä viikolla pitää pinnistellä  :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Holly Fruit Cake - 05.12.2005 12:05:48
Vanhoja sieluja vaivaa usein maan päällä jonkinasteinen pieni masentuneisuus, yksinäisyys ja itsensä aliarviointi. He tuntevat olevansa vieraita väärässä paikassa ja väärään aikaan, ajattelevansa väärin ja poikkeavansa liikaa massasta. Maan päällisellä, fyysisellä elämällä ei ole enää mitään erikoista tarjottavaa heille ja siksi Vanhat sielut tylsistyvät. Vanhat sielut ovat maan päällä pääasiassa maksamassa pois karman velkojaan. He välttävät paljon turhia ihmissuhteita ja negatiivisia toimintatapoja, sillä he eivät halua luoda enää ylimääräistä karmaa. Heillä on vain halu saada maksettua velat pois ja päästävä irti tästä inkarnaation kiertokulusta. Tämän he tekevät joko tiedostamattaan tai tiedostaen, yleensä tiedostaen.


Vanha sielu näkee ja ymmärtää mikä merkitys on karmalla, menneillä elämillä ja ihmisten välisillä suhteilla. Usein he muistavat hyvin entisiä elämiään ja pystyvät muistamaan myös lähimmäistensä elämiä. Heille on selvää, miksi tämä ihminen on ystäväni/puolisoni/vihamieheni ja mitä hänen täytyy asialle tehdä. Heillä on myös vahva intuitio ja omaperäisiä rituaaleja ja tapoja. Itse esimerkiksi puhdistan aina uuden asunnon tai kirpputorilta löytämäni tavarat edellisen omistajan energioista. Vanhat sielut eivät kannata mitään uskontoa, vaan heidän maailmankatsomuksensa on ripaus sitä sieltä ja tätä täältä, mikä nyt vain tuntuu heistä hyvälle. Lääketieteessä he kannattavat vaihtoehtoista lääketiedettä.

Vanhat sielut voivat tuntua melko välinpitämättömiltä, sillä heitä ei kiinnosta miten fyysinen maailma pyörii. Koulutuksella ei ole pahemmin merkitystä, ei myöskään uraputkella. Vanhat sielut inhoavat kaikenlaisia määräyksiä ja sitoomuksia ja heille sopisikin parhaiten joku luova ammatti, jossa työajat voi päättää itse (olen itse tällä hetkellä sellaisessa työssä! ;)) Vaikka he rakastavatkin luontoa ja eläimiä, he saattavat vain haluta antaa asian olla ja edetä omalla painollaan. Heitä ei kiinnosta aktivistinen toiminta, vaan tavallaan heillä on mottonsa "asiat sujukoot niin kuin niiden pitääkin minun puuttumatta tilanteeseen".

Vanhat sielut ymmärtävät, että kaikki ovat yhteydessä toisiinsa ja kaikella on merkityksensä ja vaikutuksensa kaikkeen. He ymmärtävät kaikkia muita sielun tasoja, mutta kypsiä sieluja lukuunottamatta muut sieluntasot (vastasyntynyt, lapsi ja nuori) eivät ymmärrä vanhoja sieluja. Siksi he tuntevatkin olonsa usein ulkopuolisiksi tästä kaikesta.

(tarkoitus lainata kyseistä tekstiä, oma teksti punaisella)
Et usko miten hyvä olo mulle tuli tästä tekstistä! Taidankin olla vanha sielu, enkä maanantaikappale! Kiitos, pelastit päiväni   :smitten:


Täytyy ehdottomasti muistaa, että yksikään sielunikä ei ole toista parempi, vaan kaikki ovat samalla linjalla. Sielunikä kertoo lähinnä sen, miksi sielu käyttäytyy niin kuin käyttäytyy ja paljonko hän on viettänyt aikaansa maan päällä.

Hyvä huomio, vanha ei välttämättä tarkoita parempaa  :)

HUOM! Suomessa suurin osa kansalaisista on Kypsän ja Vanhan Sieluniän tasolla  ;)
Lainaus


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 05.12.2005 12:26:33
Ystäväni puhui, että Pop Enkeli-nimisestä liikkeestä Helsingistä saa vaikka mitä musiikkia. En ole varma löytyykö sieltä tuollaista mantramusiikkia - oma ystäväni on saanut omat mantra CD:nsä Intiasta.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 05.12.2005 13:18:22
Terve,

kiitokset AthaMaaritille Michael-lainauksista. Uskon, että moni foorumilainen tunnisti sieltä itsensä. Vanhoille sieiluillehan on tyypillistä, että jossain elämänvaiheessa päädytään psykologian, filosofian ja rajatietojen pariin, joku innokkaammin kuin joku toinen, mutta päädytäänpä kuitenkin. Siksi on syytä olettaa, että foorumilaiset ovat enimmäkseen vanhassa sieluniässä, vaikka kypsiäkin sieluja tällaiset jutut jo kiinnostavat.

Lisään tähän vielä Michael-kirjoista monadi-käsitteen. Nämä ovat yksinkertaisesti elämän taitekohtia, joita on 7, ja näistä ensimmäinen on syntymä ja viimeinen kuolema. Vanhatkin sielut joutuvat käymään tietyn henkisen kehityskaaren lävitse, ennen kuin todellinen sielunikä tulee puhtaasti esiin. Siis kun olet lapsi, joudut käsittelemään asioita lapsen näkökulmasta, nuoruusiässä esim. seksuaalisuus voi tulla voimallisena esiin jne, jne. Nuoruusikään kuuluu myös egon kehittyminen. Todellinen sielunikä voi pilkottaa jo pikkuvauvasta, mutta se sisäinen aikuistumisprosessi, jossa tullaan todella itsellisiksi ihmisiksi, tapahtuu vasta ns. neljännen sisäisen monadin aikana. Michaelin mukaan tämä tapahtuu keskimäärin 35-vuotiaana, vaikkakaan tämä ikä ei ole tarkka. Carl Jung kirjoitti samasta aiheesta, mutta käytti terminä individuaatiota. Itse hän kävi lävitse individuaation n. 40-vuotiaana. Itselläni 4. sisäinen monadi alkoi 32-vuotiaana. Monet kokevat tämän monadin aivan erityisen rankkana ja niin koin minäkin. Mutta tämän periodin jälkeen koin todella kasvaneeni Aikuiseksi isolla A:lla. Samalla huomasin, että Suomessa on aivan liian vähän Aikuisia ja liian paljon aikuista leikkiviä keskenkasvuisia ihmisiä. Toisessa puolueessa on ihmiset, jotka eivät halua koskaan kasvaa aikuisiksi. Todellisia Aikuisia saisi olla Suomessa enemmän.

Kun kävin lävitse tuon monadin, en ollut vielä tutustunut Michael-kirjoihin. Sitten kun tutustuin, minulla ei ollut mitään ymmärrysvaikeuksia ja sen persoonallisuusteoriat tuntuivat hyvin tosilta ja käytännössä itse koetuilta. Sielunikäni saattoi helposti tunnistaa vanhaksi, vaikkakaan en sinänsä tunne olevani vanha vaan Aikuinen.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: CorvusLeonis - 05.12.2005 14:47:59
Muistan kun olin mato 500 miljoonaa vuotta sitten...se oli mahtavaa aika se ;D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Alzbeta - 05.12.2005 15:22:16
 Varmasti oli...   :2funny:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Seija78 - 05.12.2005 20:46:02
Tuli vain mieleen noista kanavoinneista, että onko mahdollista että Michaelin kanavoijalla olisi mielessä jokin tietty kohde ryhmä jolle sitten näitä kanavointejaan suoltaa?

Tarkoitan, että on varmaan lohdullista jonkun masentuneen jne kuulla kuvauksia että onkin esim vanha sielu.

Ja sitten vielä laiskan, että vanhaa sielua ei kiinnosta fyysiset asiat, vai mitenkä se oli tuossa ilmaistu.

Ja sillä tavalla että kukaan "nuori" sieluhan ei varmasti edes ole kiinnostunut lukemaan mitään Michael juttuja ja sillä tavalla ainoat lukijat ovatkin näitä "vanhoja" ja heitä ylistetään.

Sillä tavalla poliittista toimintaa?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Seija78 - 05.12.2005 20:51:52
Lainaus
Vanhoille sieiluillehan on tyypillistä, että jossain elämänvaiheessa päädytään psykologian, filosofian ja rajatietojen pariin, joku innokkaammin kuin joku toinen, mutta päädytäänpä kuitenkin

Yleensä se tapahtuu ihan kaikille, eli ihmiset tietyn iän jälkeen kääntyvät uskonnon puoleen.
Yleensä 60v paikkeilla, muistaakseni, mutta niin sanotusti kuoleman lähestyessä mielenkiinto siirtyy hengellisiin asioihin.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ave^^ - 05.12.2005 20:53:28
Tuli vain mieleen noista kanavoinneista, että onko mahdollista että Michaelin kanavoijalla olisi mielessä jokin tietty kohde ryhmä jolle sitten näitä kanavointejaan suoltaa?

Tarkoitan, että on varmaan lohdullista jonkun masentuneen jne kuulla kuvauksia että onkin esim vanha sielu.

Ja sitten vielä laiskan, että vanhaa sielua ei kiinnosta fyysiset asiat, vai mitenkä se oli tuossa ilmaistu.

Ja sillä tavalla että kukaan "nuori" sieluhan ei varmasti edes ole kiinnostunut lukemaan mitään Michael juttuja ja sillä tavalla ainoat lukijat ovatkin näitä "vanhoja" ja heitä ylistetään.

Sillä tavalla poliittista toimintaa?

juuri tuota mietein lukiessani ja tunnistaessani itseni liikaa siitä. kun mielestäni en mitenkään kokenut ole. käsite "vanha sielu" kuullostaa aina niin hyvältä ja kokeneelta..  :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: hopeatähti - 05.12.2005 21:57:54
Michaelin kanavoinnit ovat mielestäni täysin neutraaleja ja on lukijasta kiinni mitä hän sieltä poimii ja millä ajatuksella  ;)

Jokainen meistä edustaa omaa väriä tai ns "sädettä" jossa on omat energeettiset ominaisuudet/kasvualueet ja ilmenemistapaansa, silti sininen ei ole parempi kuin keltainen, toki sininen voi jossain tietyissä olosuhteissa olla parempi/toimivampi vaihtoehto kuin keltainen, kun
ymmärrän sinisen värin luonteen ja koostumuksen, voi oppia siitä ja tarkastella miten ja jos se ilmenee itsessäni tai muissa.

Oppimassa ja tutkimassahan täällä ollaan, olisi aika tylsä paikka jos kaiken tietäisimme ja mitään emme tarvitsisi oppia muilta ja samalla antaa muille tilaisuuden opettaa ja innostaa muita oppimaan uutta  :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 06.12.2005 12:39:32
Moi,

minunkin mielestäni Michael-kanavoinnit ovat täysin neutraaleja. Vanhoja sieluja ei ylistetä sen kummemmin kuin ketään muutakaan. Michaelin mukaan lähes kaikessa on positiivinen ja negatiivinen äärilaita, ja vanhakin sielu voi olla melko ongelmallinen tapaus. Negatiivisesta äärilaidasta toimiessaan vanha sielu on yleensä kylläkin harmiton, mutta elämäntyyli voi olla päämäärätön, saamaton ja haahuileva. Jos elämäntehtävää ei löydy, niin vanha sielu on yleensä hyvin onneton. Michaelin mukaan ei ole kauhean harvinaista, että vanhat sielut päätyvät rapajuopoiksi.

Michaelin opetukset palvelevat kyllä eniten kypsiä ja vanhoja sieluja, koska kanavat edustavat enimmäkseen näitä sielunikiä. Kaikki kanavoinnit on tehty kysymys-vastaus -periaatteella, eikä Michael ole siis vain saarnannut omiaan jonkin kanavan kautta. Kysymykset ovat siis sellaisia, jotka kiinnostavat henkisesti hieman varttuneempaa väkeä.  ;)

Michaelilla olisi taatusti paljon tarjottavaa myös henkiseltä iältä nuoremmille, mutta heillä on yleensä liian kiire luoda uraa tai rakentaa henkilökohtaista imperiumia, jotta kaiken maailman henkimaailman juttuihin olisi aikaa, saatikka sitten kiinnostusta.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Linn - 06.12.2005 16:27:46
Minuakin kieltämättä joskus häiritsee tämä sielujen jaotteleminen iän mukaan, koska en ole ollenkaan varma siitä, että sielut ovat lähtökohtaisesti eri-ikäisiä tai että asialla olisi ainakaan suurta merkitystä.

Sinällään suon ihan mielelläni yksinäisille ja masentuneille ihmisille sen lohdun, jonka itsensä määrittely vanhaksi sieluksi ilmeisesti tuo, mutta joskus näkee sellaista suvaitsemattomuutta, jonka en uskoisi kuuluvan ns. vanhan sielun ominaisuuksiin.

Eli vahva näkemys siitä, että se oma elämäntyyli on paras ja että sosiaalisuus, juhliminen ja hauskanpito tekevät muista automaattisesti nuoria sieluja, tyhmiä ja henkisesti kehittymättömiä. Erakoituminen romantisoidaan jne.

Mielestäni on ihan tervettä, jos ihmiset viettävät sosiaalista elämää. Kyllä silloinkin voi olla syvällinen ja kiinnostunut henkisestä kehityksestä. Tietenkin jos joku vuorostaan oikeasti haluaa olla yksin, siihenkin on samanlainen oikeus, mutta pitäisi suoda muille se toisenlainen elämäntyyli eväämättä heiltä "oikeutta" henkisyyteen ja älykkyyteen.

Minä olen jotakin tältä väliltä. Toisaalta minulla on laajahko sosiaalinen piiri, en ole ikinä ollut yksinäinen, vakavasti masentunut tai koulukiusattu, mutta toisaalta olen aina ollut kiinnostunut henkisyydestä jne., varsinkin viime aikoina. Olen myös aina tarvinnut seuran vastapainoksi yksinäisyyttä ja aikaa ajatella. Iän myötä hiljaisuuden kaipuu on lisääntynyt. Moni tässäkin ketjussa luetelluista vanhojen sielujen ominaispiirteistä pitää paikkaansa minunkin kohdallani, mutta se ei tuo elämääni mitään lisäarvoa.

Lähdin nyt jaarittelemaan vähän liikaa, mutta pääpointtini kai oli se, että tämä puhe vanhoista sieluista kuulostaa minusta(kin) vähän tietynlaisten ihmisten lohduttamiselta, mutta se ei minua sellaisenaan haittaa. Sen sijaan joidenkin henkistyneiden erakkojen ylemmyydentunne toisinaan rasittaa. Tätä ei ole kuitenkaan kohdistettu kehenkään tällä forumilla, vaan nämä ajatukset on aikoinaan herättänyt lähinnä yksi keskustelu yhdellä toisella forumilla.

Älkää siis suuttuko.  :D

Ystävyydellä,

Linn


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 06.12.2005 17:49:56
KAIKKI ERILAISIA, MUTTA SAMANARVOISIA


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: tinjami - 06.12.2005 18:33:12
Muistan kun olin mato 500 miljoonaa vuotta sitten...;D
[/quote


Muistan kun liikuin vetten päällä...silloin ei vielä ollut luotu maata eikä ihmisiä ollut, näin ainakin raamatun mukaan!Olemmeko olleet aina olemassa?

Myöhemmin: tunsin olevani kova ja kirkas kuin kristalli, enkä pystynyt liikkumaan...Kivikunnan kautta?

Ihmiselämää en vielä muista...ehkä myöhemmin!


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 06.12.2005 18:37:37
Moi,

Michaelin mukaan ei ole kauhean harvinaista, että vanhat sielut päätyvät rapajuopoiksi.

 :coolsmiley:  KIITOS, ainahan se mahdollisuus on, ehkä liiankin lähellä!
MUTTA, mutta se turhautumisen määrä, kun katselee ympärilleen, eikä
homma tunnu etenevän!!
NO, kyllä tästä vielä noustaan, yhdessä..  Tähän tuli joku mato, älä huoli kyllä madoillekin on ihan hyvä paikka tässä kokonaisuudessa..


          


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: tinjami - 06.12.2005 18:57:39
Taas meni oma teksti lainauksen kanssa samaan laatikkoon! MATO oli CorvusLeoniksen vitsi, mutta ajattelepas uudelleen asioita ja pidemmällä aikavälillä! Muistan kyllä oman syntymäni, mutten muita elämiä ihmisenä!


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: sadhaka - 06.12.2005 19:23:43
Hhhmmm...pari kommenttia :



Vanhoja sieluja vaivaa usein maan päällä jonkinasteinen pieni masentuneisuus, yksinäisyys ja itsensä aliarviointi. He tuntevat olevansa vieraita väärässä paikassa ja väärään aikaan, ajattelevansa väärin ja poikkeavansa liikaa massasta. Maan päällisellä, fyysisellä elämällä ei ole enää mitään erikoista tarjottavaa heille ja siksi Vanhat sielut tylsistyvät. Vanhat sielut ovat maan päällä pääasiassa maksamassa pois karman velkojaan. He välttävät paljon turhia ihmissuhteita ja negatiivisia toimintatapoja, sillä he eivät halua luoda enää ylimääräistä karmaa. Heillä on vain halu saada maksettua velat pois ja päästävä irti tästä inkarnaation kiertokulusta. Tämän he tekevät joko tiedostamattaan tai tiedostaen, yleensä tiedostaen.

Minä olen ymmärtänyt hieman toisin, mikä ei tietenkään tarkoita että olisin ymmärtänyt.
Tietoisuuden lisääntyminen, rakkauden ja myötätunnon kasvu luomista ja luomakuntaa kohtaan ovat käsittääkseni tiedostavan tai "valaistumista" kohti kulkevan tallaajan ominaisuuksia. En tunnista masentuneisuutta tai muitakaan noita piirteitä tällaisen henkilön omiksi. Saati sitten että hän tuntisi olevansa väärässä paikassa. Olen ymmärtänyt, että kyseisillä henkilöillä ei ole oikeaa tai väärää paikkaa, he vain ovat. Ja nimenomaan onnellisia ja myös jakavat ympärilleen rauhaa ja rakkautta.

Lainaus
Koska vanhat sielut välttelevät ihmissuhteita ja tulevat loistavasti toimeen yksikseen, heille perhe ja sukulaissuhteet eivät ole tärkeitä. Ystäviä heiltä löytyy, mutta pääasiassa kyse on muutamasta hyvästä ystävästä ja loput ovat pelkkiä kavereita. Vanha sielu haluaa olla ystävällinen kaikille ja auttaa kaikkia parhaansa mukaan.

Vanha sielu näkee ja ymmärtää mikä merkitys on karmalla, menneillä elämillä ja ihmisten välisillä suhteilla. Usein he muistavat hyvin entisiä elämiään ja pystyvät muistamaan myös lähimmäistensä elämiä. Heille on selvää, miksi tämä ihminen on ystäväni/puolisoni/vihamieheni ja mitä hänen täytyy asialle tehdä. Heillä on myös vahva intuitio ja omaperäisiä rituaaleja ja tapoja. Itse esimerkiksi puhdistan aina uuden asunnon tai kirpputorilta löytämäni tavarat edellisen omistajan energioista. Vanhat sielut eivät kannata mitään uskontoa, vaan heidän maailmankatsomuksensa on ripaus sitä sieltä ja tätä täältä, mikä nyt vain tuntuu heistä hyvälle. Lääketieteessä he kannattavat vaihtoehtoista lääketiedettä.

Uskon että jokaisella on se oma polkunsa. Se voi olla myös valtauskonto, mikäli oivaltaa sen sisimmän sanoman.

Lainaus
Vanhat sielut voivat tuntua melko välinpitämättömiltä, sillä heitä ei kiinnosta miten fyysinen maailma pyörii. Koulutuksella ei ole pahemmin merkitystä, ei myöskään uraputkella.

Olen taas jokseenkin eri mieltä :) Vaikka aistimamme todellisuus olisikin harhaa, sillä on merkityksensä. Myös oikea toiminta on aika ajoin velvollisuus. Tällaisella henkilöllä havaintoa seuraa suoraan oikea toiminta, ilman tuomitsemista tai reaktiota.

Lainaus
Vanhat sielut inhoavat kaikenlaisia määräyksiä ja sitoomuksia ja heille sopisikin parhaiten joku luova ammatti, jossa työajat voi päättää itse (olen itse tällä hetkellä sellaisessa työssä! ;)) Vaikka he rakastavatkin luontoa ja eläimiä, he saattavat vain haluta antaa asian olla ja edetä omalla painollaan. Heitä ei kiinnosta aktivistinen toiminta, vaan tavallaan heillä on mottonsa "asiat sujukoot niin kuin niiden pitääkin minun puuttumatta tilanteeseen".

Vanhat sielut ymmärtävät, että kaikki ovat yhteydessä toisiinsa ja kaikella on merkityksensä ja vaikutuksensa kaikkeen. He ymmärtävät kaikkia muita sielun tasoja, mutta kypsiä sieluja lukuunottamatta muut sieluntasot (vastasyntynyt, lapsi ja nuori) eivät ymmärrä vanhoja sieluja. Siksi he tuntevatkin olonsa usein ulkopuolisiksi tästä kaikesta.

Itse olen Vanha sielu ja fyysisen elämänkulkuni loppupäässä. Jos en vielä tässä vapaudu, niin ehkä seuraavassa elämässä   :)


Toivon sinulle loppumatkalle Valoa ja Rakkautta!  :)

Lainaus
Jokaisella sieluniällä on vielä 7 alatasoa, jotka määräävät paljolti sen kuinka elämäsi tulee sujumaan. Jollain alatasolla työstetään paljon karmaa, toisella maksetaan sitä pois. Joku taso on aktiivista ja meneväistä elämää kun vastaavasti toisella ikätasolla vain ollaan rennosti. Yksi alataso voi kestää jopa satoja elämiä. Kaikki on yksilöllistä.

Näistä en tiedä yhtään mitään. Keskityn vain harjoitukseeni.
Mistä nuo tiedot ovat peräisin? Oletko tuon kokenut todeksi?

Lainaus


HUOM! Suomessa suurin osa kansalaisista on Kypsän ja Vanhan Sieluniän tasolla  ;)

Mistä tuo tieto on peräisin?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: May - 06.12.2005 20:09:11
Onpa mielenkiintoinen keskustelu, joka antaa taas paljon ajattelemisen aihetta. Siitä olen monen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että sielun iän määrittäminen ei ole kovinkaan tarkoituksenmukaista. Minusta Pietron mielipide asiasta oli tosi hauska ja ah niin totuudenmukainen. Pietro kirjoitti: "Ehkä selkeintä on pyytää konsultaatiota henkilöltä, joka tietää!! Väärin " arvattu ", vääristää suhtautumista kanssakulkijoihin!!" Kun vain vielä löytäisi sen tietävän tahon.  :o

Jos joku nyt kuitenkin haluaa arvuutella ihan itse, niin kyllähän karttakin joitain viitteitä antaa. Noita-akka jo muistelikin Astro Logoksessa olleen joskus artikkelin asiasta. Lainailen sitä tänne joskus myöhemmin, jos lehti löytyy. Suomen Astrologisen Seuran vuoden 2000 kesäpäivillä Lahdessa oli esitelmä aiheesta "Vanhan sielun tuntomerkkejä kartalla". Lainailen tähän omia muistiinpanojani luennosta. Kovin valaisevia saati täydellisiä ruutupaperisuttuni eivät valitettavasti ole, mutta yrittäkää saada jotain tolkkua.

Merkkejä vanhasta sielusta:

I Erityistehtävää osoittavat

- ns. muukalaisuus
- transdenttiset planeetat  :uranus:,  :neptunus:,  :pluto: kartalla seuraavasti:
 :askendentti: :aspect_con:max 8 astetta = instrumentti, välittäjä
 :aurinko: :aspect_con: max 15 astetta: voima, säteily
 :kuu: :aspect_con: max 12 astetta = muuntaja, peili, resonoi

 :uranus: sähköistää, teemana yksilöllisyys
 :neptunus: liuottaa, henkistää, virkistää
 :pluto: varjo esille, muutos
 :saturnus: kiteyttää, konkretisoi
 :chiron: eheyttää, parantaa

II Aspektimuodostelmat

- stelliumit, T-ristit, kultainen kolmio, Yod
- korkeimmat harmoniat, noviilit

III Laadut

- Kultainen kolmio, jokin tehtävä viety jo loppuun omassa kehityksessä
- Elementit tai ainoa omassa elementissään > puuttuvan hallitsee jo entisestään
- Kiinteät merkit = kiteytyneimmät

IV Vesta sijainti ja aspektit

- henkisyys, etsintä, kutsumus

V Pimennykset

- synt. + transiitit

Peräytyvät planeetat kartalla = karmaa

Monista esitelmistä kirjoitetaan myöhemmin moniste tai Astro Logoksen artikkeli, joten jos joku tietää tällaisesta, niin antakaapa vinkkejä. Täydentäisin mielelläni ylläolevan listan paremmaksi ainakin omaan pääkoppaani.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: CorvusLeonis - 06.12.2005 22:46:56

Merkkejä vanhasta sielusta:

I Erityistehtävää osoittavat

- ns. muukalaisuus
- transdenttiset planeetat  :uranus:,  :neptunus:,  :pluto: kartalla seuraavasti:
 :askendentti: :aspect_con:max 8 astetta = instrumentti, välittäjä
 :aurinko: :aspect_con: max 15 astetta: voima, säteily
 :kuu: :aspect_con: max 12 astetta = muuntaja, peili, resonoi

 

Aargh! Minulla  :aurinko: :aspect_con:  :pluto: ja  :kuu: :aspect_con: :neptunus:....
Olen seniili! :o Tervemenoa vaan meikäläiselle sielulliseen vanhainkotiin. :-[

Hei, nyt tajuan! Tsernobylin räjähdys. :P


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 07.12.2005 00:13:14
.

Merkkejä vanhasta sielusta:

I Erityistehtävää osoittavat

- ns. muukalaisuus
.

 :coolsmiley:  OHOH! Ompas, jotenkin tie´teellistä, kaikkine merkkeineen, totuus lienee, että näitä tähtimerkkejä meillä riiiitttäää, ihan kiitettävästi joka lähtöön, ja perillekin!!
 :)  Jospa katsoisi peiliin, jos ei sieltä  ketään näe, olet jo perillä, mutta jos!! olet vielä matkalla---- kotiin -- älä hätäile, ei kaveritkaan!!


         


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 07.12.2005 11:33:39
Heippa jälleen ihmiset! Onpas täällä virinnyt mielenkiintoinen keskustelu aiheesta, jatketaan vain samaan malliin!  ;)

Todellakin, nuo kirjoittamani Vanhan Sielun kuvaukset, joita lainasin Michaelin kanavoinnista sen verran kuin itse muistin, on vain eräänlainen ohjekartta siihen, millainen vanha sielu yleensä on. Se ei tarkoita, että niiden, jotka ovat vanhoja sieluja, täytyy täyttää kaikki Michaelin kertomat kohdat, esimerkiksi erakoitua täysin tai luopua maallisen elämän iloista, kuten vaikka juhlimisesta ystävien kanssa  ;) Sielunikään vaikuttaa hyvin, hyvin moni asia, kuten eletyt elämät ja niiden mukana tähän elämään tulevat asiat (mieltymykset, pelot, toiveet, sairaudet, ihmissuhteet, karma, dharma jne), persoona eri päällyslehtineen  ja kuinka sielu ilmaisee noita persoonansa päällyslehtiä, oma moraalinen, eettinen, kulttuurellinen ja yhteiskunnallinen näkemys, ympäristö, lähipiiri kaikkine ihmissuhteineen jne.

Kirjoittamani Michaelin määritys Vanhasta Sielusta on ikäänkuin luonnemääritys jostain tietystä horoskooppimerkistä. Itse esimerkiksi olen Oinas, mutta minusta löytyy todella paljon sellaisia piirteitä, joita ei Oinaille lasketa, samoin minusta uupuu aikalailla Oinaan piirteitä. Silti olen Oinas  ;) Oinasmerkkiini vaikuttaa koko astrologinen kartta, aivan kuin Vanhaan Sieluun (tai mihin sielunikään tahansa) vaikuttaa sielun koko "elämänkartta" kokonaisuudessaan. Sieltä löytyy jotain joka ei kuulu tuohon sielun ikään ja sieltä myös uupuu jotain, jonka pitäisi sielun ikään kuulua.


SADHAKA:
Kysyit 7. sielun alatasosta. Nekin tiedot olen napannut Michaelin kanavoinnista. Itse olen vasta nuoren ikäni vuoksi lähestymässä 35-ikävuoden tienoilla alkavaa, ehkä kaikista rankinta alatasoa, mutta tähän mennessä olleet syntymä-, lapsi- ja nuoruusalatasot ovat menneet aikalailla siten, kun Michael niistä puhuikin. Alatasot vaikuttavat hänen mukaansa kaikkiin ihmisiin, tiedostipa hän niitä tai ei. Toisilla koettelemukset ovat rankempia, toisilla helpompia. Kyseessä on aivan normaali kehitys sieluna ja fyysisenä ihmisenä.
Sama tieto suomalaisten tasosta on Michaelilta. Kaikki aiheeseen liittyvä info on peräisin Michaelilta ja siihen voi itse tutustua käymällä kirjastossa tai Michaelin nettisivuilla. Tiedot löytyvät linkkiosiosta täältä forumista minun aloittamastani ketjusta   ;)

Vanha Sielu saattaa olla itsessään onnellinen ja rauhallinen, mutta yhteiskunnan ja kanssaihmisten painostus saattaa aiheuttaa heille masennusta (näin olen itse käsittänyt asian  :idiot2:) Yleensä vanhat sielut vain haluavat olla mitä ovat, mutta heiltä vaaditaan sitä samaa mitä kaikilta muiltakin (hyvä koulutus, hyvä työpaikka, mahtava uraputki, täydellinen perhe ja parisuhde, sinun itsesi täytyy olla suunnilleen Da Vinci erikoistuneena eri aloille mestarillisesti, täytyy elää tietyn kaavan mukaan jne). Vanhoja sieluja ei välttämättä kiinnosta mikään noista ja se aiheuttaa heille stressiä. Hauska esimerkki vanhoista sieluista näkyy tv-sarjassa Dharma ja Greg, jossa Dharman henkistä tietä kulkevat vanhemmat on kuvattu stereotypisesti täysinä hörhöinä, joille voi nauraa vapaasti, koska he eivät täytä materialistisen maailman vaatimuksia. (Vastaavasti materiaalisen maailman stereotypiaa edustavat Gregin vanhemmat  ;))

Kun puhutaan sielujen iästä, minusta tulisi ihan kokonaan unohtaa tuo määritelmä "ikä". Ihmiset käsittävät yleensä sen väärin ja ehkä siinä on eräänlainen negatiivinen kaiku, jos joku sanoo olevansa vanha ja toinen nuori. Jo itsestään sanat vanha ja nuori soivat niin eritavoin. Vanhuuteen yhdistetään viisaus, erakkomaisuus, rauhallisuus, ymmärrys ja eräänlainen koppavuus tyyliin "kyllä ME tiedämme, olemme vanhempia ja siksi pakostakin viisaampia kuin te", kun taas nuori kuvastaa energiaa, hallitsematonta voimaa, oppimista ja johon liittyy eräänlainen suvaitsemattomaisuus tyyliin "Sä et kuulu meihin, jos et oo kuten me!". Minusta pitäisi ehkä puhua sielun kokemustasosta kuin iästä  ;) Sielun "ikä" määrittää vain sen kuinka kauan olet jo kiertänyt maallista elämää, mitä olet oppimassa, miksi elämäsi menee  niin kuin menee noin pääpiirteittäin ja paljonko elämänkiertoja on mahdollisesti vielä edessä.

Haluan vielä lisätä tänne loppuun, että Michael vastaillessaan kysymyksiin ja kertoessaan näistä asioista korosti, että jos jostakusta asia ei tunnu hyvälle tai hänen mielestään se ei vain mene niin kuin hän sanoo, tämä henkilö saa aivan vapaasti kyseenalaistaa Michaelin sanomiset ja opetukset. Ketäänhän ei missään nimessä pakoteta uskomaan asiaa.
Michaelista oli hyvä, että emme jämähtäisi valmiiksi pureskeltuun ruokaan vaan tutkisimme myös itse asioita ja hänen sanomisiaan. Katselisimme kuinka hänen kertomansa asiat vaikuttavat elämäämme, miten voimme hyödyntää niitä jne. Eräänlaista käytäntöön soveltuvaa tietoutta siis  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 07.12.2005 12:35:55
SADHAKA:
Kysyit 7. sielun alatasosta. Nekin tiedot olen napannut Michaelin kanavoinnista. Itse olen vasta nuoren ikäni vuoksi lähestymässä 35-ikävuoden tienoilla alkavaa, ehkä kaikista rankinta alatasoa, mutta tähän mennessä olleet syntymä-, lapsi- ja nuoruusalatasot ovat menneet aikalailla siten, kun Michael niistä puhuikin. Alatasot vaikuttavat hänen mukaansa kaikkiin ihmisiin, tiedostipa hän niitä tai ei. Toisilla koettelemukset ovat rankempia, toisilla helpompia. Kyseessä on aivan normaali kehitys sieluna ja fyysisenä ihmisenä.

Michael-fanina en voi olla oikomatta pikku virhettä. Alatasot ja sisäiset monadit ovat tässä viestissä menneet sekaisin. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Sielunikiä on Michaelin mukaan 7 ja ne ovat vastasyntynyt, lapsi, nuori, kypsä, vanha, transendenttinen ja ääretön sielu. Kahta viimeksimainittua sielunikää on tavattu Tellukselta vain aniharvoin. Äärettömiä sieluja on käsittääkseni ollut inkarnoituneena vain 3-4, joista yksi on kaikille tuttu Jeesus, toinen Buddhaksi kutsuttu Siddharta Gautama.

Kussakin sieluniässä on vielä 7 alatasoa, voit olla esim. vanhan sieluniän 1:llä alatasolla. Yhden alatason voi selvittää yhdessä elämässä, mutta pitempäänkin siinä saattaa mennä.

Yhden elämän aikana on 7 sisäistä monadia eli taitekohtaa, joiden pitäisi olla kaikille melko tuttuja, vaikkei olisi sanaakaan lukenut Michael-kirjallisuutta. Sisäiset monadit ovat

1. Syntymä
2. Oman erillisyyden tajuaminen n. 2-vuotiaana.
3. Murrosikä ja vanhemmista irrottautuminen. Itsenäistyminen ja egon muodostuminen. Alkaa teini-iässä, mutta saattaa jatkua pitkälti yli parikymppiseksi.
4. Toinen murrosikä n. 35-vuotiaana. Sisäisen olemuksen esiintulo - vaihtoehtoisesti egon eli väärän persoonallisuuden vangiksi joutuminen loppuiäksi.
5. Elämän tarkastelua taaksepäin 50-60 -vuotiaana. Tutkitaan siis, mitä ollaan saatu aikaiseksi.
6. Kuolemaan valmistautuminen. Voi olla erittäinkin lyhyt monadi. Käsittää kuitenkin sen ajan, jolloin tajuaa hetkensä koettaneen.
7. Kuolema

Vanhan sielun ei todellakaan tarvitse olla yksinäinen, masentunut ja välinpitämätön, mikäli hän pystyy toimimaan omasta sisäisestä olemuksestaan käsin. Jotta tähän päästäisiin, ainakin monadit 3 ja 4 pitäisi käydä perusteellisesti lävitse, jotta uskaltaisi olla rohkeasti oma itsensä.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 07.12.2005 12:37:10
Hupsista, anteeksi! Nyt huomasin itsekin tuon kirjoitusvirheeni  :-[ :-X
Kiitos kun korjasit asian!  :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Linn - 07.12.2005 14:04:57
Kiitos mielenkiintoisista kommenteista ja selvennyksistä.

Haluan vielä korostaa, että pidän teitä, AthaMaarit ja Lilli, erittäin suuressa arvossa tällä forumilla, joten tarkoitukseni ei ollut tosiaan teilata näkemyksiänne, vaan avautua itseäni silloin tällöin häiritsevästä asiasta. Hienoa, että ette ottaneet itseenne.  8)

Linn


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 07.12.2005 14:19:19
Hei Linn,

nou hätä. Nämä kirjoitukset eivät ole itseni eikä AthaMaaritin keksimiä, mutta itse lainaan usein Michael-kirjoituksia, koska ne oman kokemuspohjani mukaan ovat hyvin paikkansapitäviä.

Siitähän voi tietenkin keskustella, vanheneeko sielu. Sehän on tietenkin ikuisesta lähteestä peräisin, eikä tällä perusteella vanhene. Mutta kyllä sitä jo tässä yhden elämän aikana huomaa, että sielu kypsyy kuin tammitynnyrissä varastoitu viini. Se litku, mitä tynnyriin on alunperin pistetty, on periaatteessa samaa viiniä, kuin mitä sieltä otetaan pois epämääräisen ajan kuluttua, mutta kuitenkaan se ei ole ihan samaa. Olkoon tässä tammitynnyri ruumiin ja fyysisen maailman symboli, viini sielun symboli.

Jos joku erehtyy pitämään jotain tiettyä sielunikää toista sielunikää parempana, niin veikkaisin hänen kantavan ylpeyden perusominaisuutta...


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 07.12.2005 14:59:18
Lainaus
Sielu voi myös olla vanha, vaikka maapallo elämiä ei olisi muita kuin tämä yksi mitä juuri eläisi täällä maassa juuri tällä hetkellä!

Heippa vedenneito!

sinulla oli oikein mielenkiintoinen näkemys tähän asiaan - että sielu olisi jo vanha syntyessään tänne ensimmäistä kertaa. Periaatteessa se pitää paikkaansa - sielu olevaisena energiana on iätöntä, kuten Alkulähdekin, mutta kun se saapuu maan päälle ensimmäisen kerran, se on täysin kokematon sielu - siis vastasyntynyt. ;) Kun sielu elelee elämiään eteen päin toisesta toiseen se kehittyy saamansa kokemuksen, opin ja oivalluksen avulla ensin Lapsi sieluksi, sitten Nuoreksi sieluksi, sen jälkeen Kypsäksi sieluksi ja siitä Vanhaksi sieluksi. Sielun ikä ei periaatteessa muutu, mutta kokemustaso muuttu ja tätä kutsuisin siksi "sielun iäksi" (kuten tuossa aiemmin sanoin  ;))

Itse en näe yhtään pahana sitä, että seurailen neuvoja, joita jo Toiselle Tasolle ehtineet meille antavat - Michaelin tapauksessa on kyse entiteetistä, jossa oli useita satoja elämänkierron lopettaneita sieluja ja niiden yhdistynyt viisaus sekä kyky nähdä asiat laajemmin. Ainahan ihmisillä on ollut joku suunnan näyttäjä, jota muut ovat seuranneet - aina siitä lähtien, kun joku keksi miten luodaan tulta ja muut seurasivat perässä! Jokainen voi varmasti mainita elämästään useitakin henkilöitä, joiden näkemykset, kokemukset ja sanat oat vaikuttaneet sinuun pysyvästi.

Itse seuraan mieluiten minua viisaampien ohjeistuksia ja havaintoja kui toikkaroin itse kaikesta läpi  ;D Vähän sama kuin tulen luomisen keksinyt henkilö sanoisi, että "varo, tuli polttaa". Voin uskoa häntä tai sitten tuikata sormeni tuleen vai nähdäkseni puhuukon hän totta  :coolsmiley:

Ja sehän tässä elämässä on hienointa - vapaus valita!  :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Julietta - 07.12.2005 23:30:42
Luin juuri tuoreeltaan Michaelia, ja minulle jäi se vaikutelma, että masentuneisuus ja eristyneisyys olisi kypsille sieluille tyypillisintä. Ei siis vanhoille sieluille, jotka olisivat tasapainoisempia ja välinpitämättömämpiä.

Muutoin tuo sielunikä antaa hyvin avaimia tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ja elämäntehtävät. Päällyslehdet ovat sitten niin oma viidakkonsa, että niihin pitäisi perehtyä pitempään...


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 08.12.2005 00:01:04
Hhhmmm...pari kommenttia :

Minä olen ymmärtänyt hieman toisin, mikä ei tietenkään tarkoita että olisin ymmärtänyt.
Tietoisuuden lisääntyminen, rakkauden ja myötätunnon kasvu luomista ja luomakuntaa kohtaan ovat käsittääkseni tiedostavan tai "valaistumista" kohti kulkevan tallaajan ominaisuuksia. En tunnista masentuneisuutta tai muitakaan noita piirteitä tällaisen henkilön omiksi. Saati sitten että hän tuntisi olevansa väärässä paikassa. Olen ymmärtänyt, että kyseisillä henkilöillä ei ole oikeaa tai väärää paikkaa, he vain ovat. Ja nimenomaan onnellisia ja myös jakavat ympärilleen rauhaa ja rakkautta.

Hmm... Mutta eikös tuo ole juuri "valaistuneen", eli "mestarin" tapa ajatella? Vanha sielu varmasti kokee myös aika paljon hetkittäin tällaista, mutta ei koko ajan täydellisen jatkuvana ja pysyvänä olotilana. Siis ilman hetkittäisiä "retkahduksia" synkkyyteen, turhautumiseen yms.  ;) Toisaalta tähän loppuun heitänkin kysymyksen, ovatko täällä maan päällä tallaavat "mestarit" hekään aina ihan "täydellisiä"? Sillä täällä fyysisen maailman parissa on kuitenkin hiukka erilaista ja ollaan tavallaan eri "taajuuksilla" ja erilaisten vaikutusten/"lakien" alaisena kuin "kotona"...  ::) Mistä tunnet sä "mestarin" ja tunteeko "mestari" itsekään aina olevansa sellainen? :coolsmiley:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 08.12.2005 11:55:36
Ihana pointti sinulla, Rakkauden enkeli!  :smitten:

Itse sortuu välillä siihen, että "ei hyvänen aika, olen jo vanha ja silti minua vaivaa tällainen pessimistisyys/synkkyys/ahdistus/epätoivo/epäusko! Eihän näin saisi ajatella, ei!" Minä en kuitenkaan ole mikään Mestari sielu, joten tuskin kukaan tulee minua läimäyttämään ajoittaisesta ahdituskaudesta  ;) ...Noh, ehkä läimin itse itseäni, välillä niinkin paljon ettei se ahdistus tule millään ulos vaan kytee sisällä, kunnes poks! Kroppa ei enää jaksa.

Hei Julietta!
Olet ihan oikeassa, että kaikista vaativin ikäkausi on juuri tuo Kypsän Sielunikä, jolloin ihminen joutuu maksamaan paljon pois karmanvelkaansa. Mielisairaudet ja muut mielenterveysongelmat aina masentuneisuudesta skitsofrenian kautta itsemurhiin kuuluvat Kypsään Sielunikään. Kypsät sielun joutuvat yleensä jossain vaiheessa elämäänsä turvautumaan myös ammattiauttajaan. Suomalaisista suurin osa on Kypsän sielun tasolla ja tämä näkyy yhteiskunnallisestikin: mielenterveysongelmat ovat kansantautimme, tarvetta jonkinasteiseen hoitoon on enemmän kuin meillä on mahdollisuutta tarjota sitä, itsemurhaluvut ovat väkilukuun suhteutettuna maailman huippuluokkaa (käsittääkseni vain USA:n itsemurhatilastot menevät Suomen edelle). Lapsetkin ovat jo masentuneita tavalla tai toisella. Tämä kaikki on erittäin tyypillistä Kypsien sielujen keskuudessa.

Ja ne päällyslehdet, huh! Se on todellakin aikamoinen viidakko!  :o


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 08.12.2005 12:48:45
Moi,

kävin vähän kurkkaamassa, mitä www.michaelteachings.com -sivuilla sanottiin kypsistä sieluista. Avainsanoina tuntuu olevan ihmissuhteet, koulutuksen arvostaminen ihan tiedon takia sekä psykologiasta ja eettisistä asioista kiinnostuminen. Kypsät sielut parantavat maailmaa huomattavasti innokkaammin kuin vanhat sielut, jotka eivät usko tällaisten ponnistelujen tuottavan mitään tulosta. Jostain olen nähnyt, että kypsien sielujen ihmissuhteet ovat usein saippuaoopperamaisia ja oikein sotkuisia, vaikkakin myös todellisen rakkauden kokeminen on tässä sieluniässä todennäköisempää kuin varhaisemmissa kierron vaiheissa. Vanhemmat sielut muodostavat mieluiten löyhiä verkostoja muiden vanhojen sielujen kanssa ja bailaavat puhumalla keskenään itseään kiinnostavista asioista (tarot, astrologia, rajatieto  ::))

Kypsässä sieluniässä myös karma alkaa romahtaa päälle, ja tästä syystä se psykologiakin voi alkaa kiinnostaa. Neljännellä sisäisellä monadilla ja kypsällä sieluniällä on tiettyjä yhtymäkohtia toisiinsa. Kypsän sielun motto on "Minä ymmärrän miltä sinusta tuntuu".

Juu, on helppo uskoa, että suomalaisista suurin osa olisi kypsässä sieluniässä.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Gimmy - 08.12.2005 23:25:25
Ihana keskustelu, olen vain seuraillut tätä sivusta!
Kävin myös kurkkaamassa noita michaelin sivuja ja tunnistin itsessäni eniten noita kypsän sielun ominaisuuksia, mutta ehkäpä olen siinäkin vasta alkuvaiheessa...

Jotenkin tuntuu, että tässä elämässä mun tarkoitus on nimenomaan TOIMIA ja PARANTAA MAAILMAA! Maallisen mammonan kerääminen ei kiinnosta, vaan nimeomaan uusien asioiden oppiminen ja tuon tiedon soveltaminen käytännön elämään.

Minua kiinnostaisi todellakin etsiä omalta kartaltani merkkejä entisistä "tehtävistäni", mun laskusolmuni (ketu) on leijonassa 9. huoneessa. Noususolmu (rahu) puolestaan 3. huoneessa vesimiehessä...

Trooppisesti nämä sijainnit ovat: laskusolmu neitsyessä 10. huoneessa ja noususolmu kaloissa/oinaassa 4. huoneessa.

Mitä muita juttuja olisi hyvä katsoa kartalta, jos haluaisi tietää enemmän omasta karmastaan?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Seija78 - 09.12.2005 00:11:25


Yhden elämän aikana on 7 sisäistä monadia eli taitekohtaa, joiden pitäisi olla kaikille melko tuttuja, vaikkei olisi sanaakaan lukenut Michael-kirjallisuutta. Sisäiset monadit ovat

1. Syntymä
2. Oman erillisyyden tajuaminen n. 2-vuotiaana.
3. Murrosikä ja vanhemmista irrottautuminen. Itsenäistyminen ja egon muodostuminen. Alkaa teini-iässä, mutta saattaa jatkua pitkälti yli parikymppiseksi.
4. Toinen murrosikä n. 35-vuotiaana. Sisäisen olemuksen esiintulo - vaihtoehtoisesti egon eli väärän persoonallisuuden vangiksi joutuminen loppuiäksi.
5. Elämän tarkastelua taaksepäin 50-60 -vuotiaana. Tutkitaan siis, mitä ollaan saatu aikaiseksi.
6. Kuolemaan valmistautuminen. Voi olla erittäinkin lyhyt monadi. Käsittää kuitenkin sen ajan, jolloin tajuaa hetkensä koettaneen.
7. Kuolema



Tämähän on tuttua lukion psykologiasta.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Seija78 - 09.12.2005 00:34:20

 Sillä täällä fyysisen maailman parissa on kuitenkin hiukka erilaista ja ollaan tavallaan eri "taajuuksilla" ja erilaisten vaikutusten/"lakien" alaisena kuin "kotona"...  ::) Mistä tunnet sä "mestarin" ja tunteeko "mestari" itsekään aina olevansa sellainen? :coolsmiley:

Jos  "mestari" tietää tulleensa "kotoa" fyysiseen saatanan hallitsemaan materian maailmaan kali yuga aikakauteen vieläpä, niin eikö hän silloin tiedä olevansa "mestari" ja "täydellinen".
Aiotko jotenkin pystyä ratkaisemaan omien argumenttiesi dissonanssin?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: kultainen jänis - 09.12.2005 00:36:35
Merkkejä vanhasta sielusta:

I Erityistehtävää osoittavat

- ns. muukalaisuus
- transdenttiset planeetat  :uranus:,  :neptunus:,  :pluto: kartalla seuraavasti:
 :askendentti: :aspect_con:max 8 astetta = instrumentti, välittäjä
 :aurinko: :aspect_con: max 15 astetta: voima, säteily
 :kuu: :aspect_con: max 12 astetta = muuntaja, peili, resonoi

 :uranus: sähköistää, teemana yksilöllisyys
 :neptunus: liuottaa, henkistää, virkistää
 :pluto: varjo esille, muutos
 :saturnus: kiteyttää, konkretisoi
 :chiron: eheyttää, parantaa

II Aspektimuodostelmat

- stelliumit, T-ristit, kultainen kolmio, Yod
- korkeimmat harmoniat, noviilit

III Laadut

- Kultainen kolmio, jokin tehtävä viety jo loppuun omassa kehityksessä
- Elementit tai ainoa omassa elementissään > puuttuvan hallitsee jo entisestään
- Kiinteät merkit = kiteytyneimmät

IV Vesta sijainti ja aspektit

- henkisyys, etsintä, kutsumus

V Pimennykset

- synt. + transiitit

Peräytyvät planeetat kartalla = karmaa

Olen hiukan ulalla, mitä tämä tarkoittaa ::) :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 09.12.2005 15:11:48
Jos  "mestari" tietää tulleensa "kotoa" fyysiseen saatanan hallitsemaan materian maailmaan kali yuga aikakauteen vieläpä, niin eikö hän silloin tiedä olevansa "mestari" ja "täydellinen".
Aiotko jotenkin pystyä ratkaisemaan omien argumenttiesi dissonanssin?

Varmaan tietääkin jossain vaiheessa elämäänsä, mutta ei välttämättä heti... En voi tietenkään olla 100% varma asiasta, mutta tällaista olen pohdiskellut.  ::) Ja mitä tarkoittaa dissonanssi? Tyhmänä kyselen...  :idiot2:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 09.12.2005 19:25:48


Jos  "mestari" tietää tulleensa "kotoa" fyysiseen saatanan hallitsemaan materian maailmaan kali yuga aikakauteen vieläpä, niin eikö hän silloin tiedä olevansa "mestari" ja "täydellinen".
Lainaus

 :coolsmiley:  Tuleminenhan on harkittu teko, mutta, koska täällä pelataan näillä ehdoilla, saatta usein olla parempi, ettei muista..
Väkisinhän tätä maapalloa ja sen ihania asukkaita ei saa vääntää oikealle tielle, kaikella on aikansa ja valintansa!


       


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 14.12.2005 12:03:00
Lainaus
Tuleminenhan on harkittu teko, mutta, koska täällä pelataan näillä ehdoilla, saatta usein olla parempi, ettei muista..

Minusta tämä muistamattomuus pätee kaikkiin sieluihin ja myös entisiin elämiin. Olisi todella tuskaista yrittää keskittyä tähän ja nyt menossa olevaan elämään ja ympäröivään maailmaan, jos muistaisimme tasan tarkkaan ja täysin kirkkaasti sen, missä ja mitä olemme joskus olleet. Sanotaan, että usein ne ihmiset, jotka päätyvät itsemurhaan, tiedostamattaan kaipaavat suunnattomasti takaisin Toiselle Tasolle ja sen elämän ihanuuteen täältä maan kurjuudesta. He eivät enää jaksa vaan haluavat palata kotiin.

Shanti Devin tarina puolestaan kertoo sen kuinka liian selkeät muistot entisistä elämistä /entisestä elämästä voivat vaikuittaa nykyiseen elämään. Kyseinen kirja löytyy kirjastosta. En muista kirjoittaa tai kirjan tarkkaa nimeä, mutta kirja kokonaisuudessan oli vaaleanpunakantinen, jossa on mustavalkea valokuva kannessa.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Stareyes - 19.12.2005 21:09:06
Michael Newtonin Sielujen Matka ja Sielujen Kohtalo - kirjoissa puhutaan sielujen iästä(kin).
Mielenkiintoista luettavaa, mutta...

En ole ollenkaan vakuuttunut siitä että meidän kannattaa alkaa kovin tarkasti luokitella itseämme ja laskea mihin ¨luokkaan kuulumme¨. Kun karmallinen kiertomme alkaa olla loppusuoralla, tiedämme sen kyllä itse, ja se riittää :)

Hei Aniara :smitten:

Vaikken lukenutkaan koko ketjua niin, silti olen samaa mieltä kanssasi siitä, että jos otetaan kaikki (karrikoiden) opit joistakin kirjoista, mitä sitten enää elämästä on oppimista.
"...kun Michael kirjoissa sanotaan näin ja näin...."
Eikö ihmisen sisäinen intuitio jo kerro asioita, ettei kaikkea tarvitsisi kirjoista opetella?
Sitten käännetään-takkia-taas-uuden-tuulen-puhaltaessa. "ei, se asia onkin näin..."
Loppuen lopuksi onko millään mitään merkitystä. Vain se, että tiedät että olet rakastettu JUURI sellaisena kuin olet. Ei meidän tarvitse pyrkiä mihinkään, sillä me olemme jo perillä, me olemme sitä mitä olemme. Siinä vahvuus.

Jumalainen innostus on mm. sitä, että itselle SALLITAAN asioita, ei kielletä ihmisyyden kaikkia variaatioita.

Ystävyydellä
Teidän Stara ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 20.12.2005 06:15:34



Jumalainen innostus on mm. sitä, että itselle SALLITAAN asioita, ei kielletä ihmisyyden kaikkia variaatioita.

Ystävyydellä
Teidän Stara ;)

 :coolsmiley:
Lienee havainto, SE, että on väsynyt tähän kaikkeen " lätinään ". Paljon puhetta, missä ne teot ihan henk. koht.??

Yhteiskuntana ME, mennään HORNANTUUTTIIN niinkuin meitä MAAILMAN JOHTAJAT  !!  Vievät kuin PÄSSINPÄITÄ narussaan, ja olemme ONNELLISIA. Koska on vaan niin hyviä BUSSEJA meitä vahtimassa, ettemme eksy tieltämme.


                   


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 20.12.2005 10:53:23
Lainaus
"...kun Michael kirjoissa sanotaan näin ja näin...."
Eikö ihmisen sisäinen intuitio jo kerro asioita, ettei kaikkea tarvitsisi kirjoista opetella?

Hei Stareyes!

Olet ihan oikeassa sen suhteen, että kaikkea ei pidä purematta niellä tai huuhailla tuuliajolla milloin kenenkin sanomisien mukaan. Intuitio on ihmisen avain myös tässä asiassa, kun pohditaan elämän syvällisiä asioita.  ;)

Toivottavasti et nyt ymmärtänyt, että minä (ja Lilli) sokeasti seuraisimme Michaelia, vaan koska hän sanoo niin ja Toiselle Tasolle siirtyneen sielun täytyy tietää asioista enemmän kuin me täällä. Luen (ja lainaan) kaikkea kirjallisuutta sekä toisten ajatuksia intuitiolla ja poimin sieltä ne, jotka osuvat yksiin omien sisäisten tuntemuksieni kanssa. Michaelin sanat olivat oikeastaan kaikki sellaisia, joiden kanssa intuitioni oli samaa mieltä, joten siksi siteeraan häntä tässäkin ketjussa paljon. Minusta vain tuntuu että asiat ovat niin kuin hän sanoo, joskin täytyy muistaa, että Toiselle Tasolle siirtyneet tietävät tasan yhtä paljon mitä he ovat maanpäällisissä elämissään kokeneet, mutta vastaavasti ymmärrys vieläkin korkeimmasta tasoista menee myös heillä intuition mukaan. Ei voi tietää varmaksi mitään sellaista, jota ei ole kokenut, niin minä sanoisin.  ;)

Eli hyvät ihmiset! Luittepa ihan mitä tahansa, älkää nielkö sellaista, mikä sotii teitä Itseänne vastaan! Ehkä asia ei olekaan niin kuin teille sanotaan tai ehkä teillä on toisenlainen ymmärrystaso kuin asian kirjoittajalla/kertojalla (joko "ylempi" tai "alempi"). Oma sydän on ihmisen paras opas maan päällä. Vinkkejähän kannattaa ottaa ja kuunnella, mutta lopulliset päätökset jokainen tekee itse - kaikesta.  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Stareyes - 20.12.2005 13:51:30
Athamaarit hei :santa_kiss:
Mua ei haittaa lain, vaikka poimit kirjoista itsellesi tärkeitä pointteja. Niinhan meistä jokainen tekee :santa_afro:.
Mutta se tökkii, kun ei omata mitään omaa  :santa_sad:. Siitä vain oli kyse :santa_rolleyes:

Stareyes :santa_wink:

JK. Nää santa-hymiöt on sitten hauskoja :santa_cool:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ivan - 21.12.2005 12:21:00
Michael unohti kertoa jotain minkä kaikki muut ovat kertoneet:
Luokittelu kuuluu nuorille sieluille.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 21.12.2005 12:22:46
Mutta ymmärrys vanhoille  ;D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ivan - 21.12.2005 12:24:27
Mitä sitten?

Idea oli, että kaikki luokittelusta innostuneet ovat nuoria sieluja.
Pelokkaita, tarvitsevat selvät rajat itselleen ja muille.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 21.12.2005 12:33:15
Voi ei, ei kyse ole luokittelusta - kuten olen todennut jo useaan otteeseen, on aivan sama millä sielun kehitysasteella kukin on. Sillä ei ole mitään sen kummempaa merkitystä kuin info siitä kauanko on mahdollisesti kieränyt tätä fyysistä elämää toisesta toiseen. Periaatteessa voisimme puhua koulusta ja oppiasteista: onko alasteen kolmasluokkalainen ihmisenä huonompi kuin yläasteen kahdeksasluokkalainen? Entä onko yliopiston suorittanut henkilö parempi ihmisenä kuin koulunsa keskenjättänyt? Ei ole, ei missään nimessä! Kaikki ovat yhtä ja samaa Alkulehdettä, eikä kukaan tuskin pyri mihinkään luokkajakoon tällä henkisen iän määrittelyllä. "Mun täytyy olla parempi, ku mä oon vanhempi ku te! Te nuoret ootte tyhmii" tai vastaavasti "Noi vanhat on ihan tolloja, hössöttää typeristä jutuista!" :idiot2: Tietenkään en voi sanoa, etteikö noin saisi ajatella, mutta luoja paratkoon, pois tuollainen minusta! :o

Sielunikä - se kuinka kauan täällä on ollut ja tallustanut - antaa myös viitteitä siihen, miten ihminen mahdollisesti toimii. Kun tiedän tämän, voin ymmärtää kanssaihmisiäni paremmin. Tätä voisi verrata horoskooppimerkkien tuntemukseen: "Ahaa, hän on Vesimies, no siksikös se onkin niin sosiaalinen ja menevä tapaus! Ja tuo henkilö tuossa olikin Rapu... se selittääkin hänen ujoutensa ja nurkkaan jäämisensä". Ei Veskari ole Rapua parempi, molemmat toimivat vain samassa tilanteessa eri tavoin.

Tällaisia mietteitä siis tähän asiaan, jos jotakuta muuta pohdituttaa samaa kuin Ivania.
(Ja Ivanille haluan huomauttaa, että kädenvääntö kaveria minusta et saa!)  ;D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 21.12.2005 12:37:48
Hah, luokitellaanpa lisää.

Pelokkuutta en kyllä liittäisi nuoren sielun ominaispiirteisiin, ehkä lapsisieluilla on havaittavissa tämä jyrkkä asioiden jakaminen mustaan ja valkoiseen, hyvään ja pahaan.

Kummankin ominaispiirteisiin kuulunee voimakastahtoisuus, tyyliin: "It's my way or highway". Nuoret sielut ovat kovimpia luomaan karmaa. Asioita kun on vaikea nähdä muista kuin omasta näkövinkkelistä. "Mihin niitä sääntöjä tai moraalia tarvitaan", voisin kuvitella nuoren sielun sanovan.

Vaikka Stareyes on jo kyllästynyt Michael-lainauksiin, niin mainitsenpa silti, että USAssa asustaa enimmäkseen nuoria sieluja.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 21.12.2005 12:48:06
Lainaus
Asioita kun on vaikea nähdä muista kuin omasta näkövinkkelistä.

ja

Lainaus
USAssa asustaa enimmäkseen nuoria sieluja.

Tuli vain ensimmäisenä mieleeni, että onkohan Bush mahdollisesti nuori sielu? Hänellähän on hyvin vahvat omat näkemykset, joita kaikkien muidenkin tulisi noudattaa hänen haluamallaan tavalla. Myöskään hän ei tunnu haluavan myöntää virheitään, koska hänen oma näkövinkkelinsä on taatusti oikea. Muut ne ovat väärässä, en minä!  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 21.12.2005 12:56:37
Ainakin Bush käyttäytyy vahvasti nuoren sielun tavoin, lapsisielun maneerejakin olen näkevinäni (maailman jakaminen jyrkästi hyviksiin ja pahiksiin).

www.itstime.com -sivustolla on julkkislista, joille on kanavoitu tai muuten vain arvattu sisimmän olemuksen rooli ja päällyslehdet. Nuorempi Bush on arvioitu nuoren sieluniän Soturiksi, isänsä kypsän sieluniän Tutkijaksi.

George Bush. Role: Scholar, Perspective: Relating, Center: Intellectual, Attitude: Skeptic, Mode: Observation, Goal: Discrimination, Dragon: Impatience Arrogance, Influence: Warrior

George W. Bush.  Role: Warrior, Perspective: Competing, Center: Intellectual, Attitude: Realist, Mode: Perseverance, Goal: Dominance, Dragons: Arrogance, Stubbornness, Influence: Artisan


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ivan - 21.12.2005 16:13:56
Vai on Usa sellainen Michael määritelmän mukaan.
Mutta onhan se nuori kansakunta muutenkin.

Mutta siis nuori sielu jakaa maailman kahteen ja vanha seitsemään?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 21.12.2005 16:23:43
Mitä jos meissä kaikissa yksilöinä on lapsi-, nuori-, aikuinen-, vanhasielu, vai miten se virallisesti nyt menikään se jaottelu.......?

Kuten meissä kaikissa on nuo 'olemuspuolet' ihan vaan vaikka eläisimme vain yhden elämän. Sen aikana ne kasvaa meihin.
Kun onhan tuo sielukkuus ja sisäisyys molemmat sisäisiä ilmentymiä, eikä ulkoisia.
Jos tuo, että ne jaotellaan tänne ulkopuolellemme käsiteellisyyksien varaan, eli mielen tulkintamaailman ymmärrettäviksi, saa vain sen näyttämään siltä, että joku olisi vain jotain, tässä mielen maailman elämässään ja sen 'ajanlaskussa'.

Fyysinen ja psyykkinen kasvu tapahtuu aikaa myöden, sielu kasvaa syvyys suunnassa synkroniassa samaan aikaan... :santa_rolleyes:

Kuhan nyt vain tuli mieleen....   :santa_azn:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 21.12.2005 16:56:38
Terve,

käsittääkseni ainakin vanhat sielut sisältävät kaikki muutkin sieluniät. Todellinen sielunikä tulee esiin vaiheittain elämän varrella. Siis vanhatkin sielut voivat kaksivuotiaana käyttäytyä lapsisielun tavoin, siis kokeilla omaa tahtoa niin että vanhemmilla meinaavat hermot romahtaa.  :santa_wink:

Pahoittelen, jos tämä luokittelu loukkaa jotakuta, mutta minulle se on tapa jäsennellä asioita ja näiden luokitusten avulla myös oppii havainnoimaan kokonaisuutta osien kautta.

Omassa elämässäni olen törmännyt ihmisiin, jotka selkeästi ovat jossain muussa sieluniässä kuin mitä itse olen. Oma mieheni käyttäytyy kuin nuori sielu. Uskon hänen olevan sellainen oikeastikin. Tajusin tehneeni virheen, kun yritin aikani puhua karman laista, jälleensyntymästä ja panteistisesta jumalkuvasta. Hän kyllä kuuntelee, mutta kyllä henkimaailman asiat ovat hänelle vähän turhan kaukaisia tai pelottaviakin toistaiseksi. Hänen jumalkuvansa vastaa melkolailla sitä raamatullista tuomarihahmoa, joka vanhan ukon ominaisuudessa rankaisee ihmisiä pilven päältä. Eniten häntä kiinnostavat raha, pörssi ja ruumiinkulttuuri. Ne hänelle sallittakoon.

Toisinaan käyn narsistienuhrit.info -sivuilla. Minulle on muodostunut sellainen kuva, että tyypillinen narsistiksi leimattu henkilö on lapsi -tai nuori sielu, jolla on raskaat ylpeyden ja ehkä kärsimättömyyden perusominaisuudet. Kypsähköt sielut sitten rakastuvat näihin voimakkaisiin persooniin ja kuvittelevat kaiketi "narsistin" muuttuvan hyväksi ihmiseksi, ts.  samanlaisiksi kuin he itse rakkauden avulla. On tietenkin mahdollista, että väärä persoonallisuus, ego hajoaa, mutta silti lapsisielu tai nuori sielu pysyy lapsisieluna/nuorena sieluna.

Kypsä tai vanha sielu voisi äkikseltään ajatella, että edellä mainitut tyypit ovat lapsuudessaan vaikeasti traumatisoituneita (joka voi pitääkin joissain tapauksissa paikkansa, kun kehitys on hirttänyt kiinni trauman takia), mutta toisinaan nuori sielu on vain nuori sielu. Ei siinä sen kummempaa traumaa tarvitse olla.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 21.12.2005 17:11:27
Lainaus
Pahoittelen, jos tämä luokittelu loukkaa jotakuta, mutta minulle se on tapa jäsennellä asioita ja näiden luokitusten avulla myös oppii havainnoimaan kokonaisuutta osien kautta.


Juu, en siksi asiaa tuolta kantilta esille tuonut, että kokisin tämän 'jäsentelyn' jollain lailla jotakuta loukkaavaksi.  :santa_smiley:

Itse myös monella tapaa jäsentelen ja niiden avulla tosiaan voi oppia havaitsemaan kokonaisuuden eri puolia.
Taidan olla taas vaiheessa, jossa on takana jo paljon monen kantin jäsentelyä ja nyt yhdistelen niitä ja kokoan kokonaisuudeksi.  :santa_cheesy:
Tavallaan etsin monen eri jäsentelytavan ja käsitteellisyyden ristiriitaisuuksia irrallisena ollessaan muusta kokonaisuudesta.
Ja kun niitä yhdistää, ne saa ihan erilaisen muodon ja pohjan tavallaan.
 :santa_smiley:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 21.12.2005 18:00:00
Joo, itse olen ammatiltanikin tutkija, joten ihan työnkuvaan kuuluu kaiken hajottaminen osiinsa, osien rakenteiden ja osien välisten toimintojen hahmottaminen, joiden perusteella sitten rakennellaan se kokonaiskuva.

Sama juttu astrologian opiskelussa ja monessa muussakin asiassa. Veljeni on insinööri ja hänkin harrastaa ihan samaa. Aloitti jo lapsena radioiden hajottamisen ihan vain tietääkseen, miten ne toimivat. Tarkoituksena ei tietenkään ollut tehdä tuhoa, vaan tutkia osia ja niiden toimintoja kokonaisuudessa nimeltä radio.  :santa_smiley:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ivan - 21.12.2005 19:50:18
Itse taidatte loukkaantua?

Ei tätä voi sivuuttaa

Lainaus
Mutta siis nuori sielu jakaa maailman kahteen ja vanha seitsemään?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 22.12.2005 10:37:53
Mutta siis nuori sielu jakaa maailman kahteen ja vanha seitsemään?

Tuo oli aika hyvin ilmaistu: nuori sielu voisi todellakin jakaa sen kahteen: minä ite ja muut ihmiset/muu maailma, vanha sielu ei varsinaisesti jaa sitä seitsemään - pikemminkin kokisisin, että yleensä vanhat sielut ovat me-henkisiä. Vanhoilla sieluilla on useammin tapana ajatella sitä, miten asiat palvelevat suurta kokonaisuutta tai isompia ympyröitä.   :santa_huh:

Vanhoillakin sieluilla (etenkin jos on tutkijaa päällyslehdissä, kuten minulla heijasteroolina) saattaa olla tarve nähdä miten asiat toimivat. Silloin esim. Michaelin opetusten mukainen jaottelu auttaa ymmärtämään ja vastaa kysymyksiin miksi - minkä takia jne.

Nuoremmilla sieluilla näkisin jaottelun olevan enemmänkin mustavalkoista - sitä joko ollaan egottomia valaistuneita hyviksiä, tai sitten ymmärtämättömiä, egoperäisiä pahiksia. Kun puolestaan vanhemmat sielut kyseenalaistavat tällaista karkeaa jaottelua, joka ei palvele ketään (muita kuin tätä nuorempaa sielua ja sellaisia, jotka ajattelevat hänen laillaan) vaan näkevät kaikkien kehitysasteiden olevan yhtä tärkeitä ja tarpeellisia -kullekkin juuri siihen hetkeen sopivia.   :santa_smiley:

Itsekin tunnut olevan vanhempaa sorttia - kyseenalaistat asioita, etkä purematta niele niitä ja mene hymisemään jonnekkin taustakuoroon vain sen takia, että joku käyttää hienoja sananmuunnoksia tms. :santa_grin:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ivan - 22.12.2005 23:03:53

Itsekin tunnut olevan vanhempaa sorttia - kyseenalaistat asioita, etkä purematta niele niitä ja mene hymisemään jonnekkin taustakuoroon vain sen takia, että joku käyttää hienoja sananmuunnoksia tms. :santa_grin:

Pöh mä olen ihan varma nuori sielu, mä juon kaljaa ja rellestän.
Mulla myös julmia maailman valloitus suunnitelmia  :santa_evil:

Mut toisaalta mä esim koin, että mieleen takertuminen estää avautumisen suuremmalle.

Mut sitten taas, mä olen lyhyt ja näytän apinalta :santa_undecided:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 23.12.2005 12:12:50
Tervehdys,

tässäpä teille tuore pläjäys Michael-kanavointia. Tämä on vastaus kysymykseen, jossa mietiskeltiin Euroopan alhaisia syntyvyyslukuja. Maikkali vastaa ja tuli samalla luetelleeksi lähes kaikkien maailman valtioiden (siis niissä elävien ihmisten) pääasialliset sieluniät.

Selvennykseksi mainittakoon, että Michael käyttää tässä sielunikä-termin sijasta sykli-termiä. Jos joku on esim. 2. syklin edustaja, hän on silloin lapsisielu. 3. sykli edustaa nuoria, 4. kypsiä ja 5. vanhoja sieluja. 1. syklin edustaja olisi silloin vastasyntynyt sielu.

 Europe's Low Birthrate 
Michael 12/22/05:
We would say that the reasoning has more to do with soul age than any other reason. For as the soul moves to those levels of late 4th and early and late 5th cycles, less likely are they to make agreements for children.

That is not to say that all late 4th and early and late 5th cycles do not have children, we did not say that and we did not mean that. Only that the predominance of those at those levels and ages do prefer not to.

They prefer to pursue other agreements and monads such as the teacher/student, mentor/mentored, supporter/supported, loved/unloved, and other similar relationships. Children, when agreed to, are primarily a way to complete either karmic burnings or other monads such as the father/son, son/mother, father/daughter, mother/daughter, as well as the parent/child, siblings (brother/sister, sister/sister, brother/brother) monads. Therefore, we would say that because most of Europe has already moved into the 4th cycle there is little desire for or little “need” for the child bearing that is more predominant within those groupings of 2nd and 3rd cycles.

UK/England is largely late 4th and early 5th cycle with large pockets of 2nd and 3rd cycles within the more metropolitan areas.

Wales is also predominantly late 4th and early 5th while Ireland still holds to its predominantly 2nd and 3rd cycle state. For they would continue to be one of the major areas wherein 2nd and 3rd cycles congregate in order to experience the monads which involve war and the subsequent violence that goes with it.

That this is also true of that region within the areas of Syria, Israel and Egypt is also true. For again, do the 2nd and 3rd cycles of that region seek to experience the violence and hardships that accompany that type of atmosphere and political climate.

We would see Scotland as primarily 5th cycle, while France is a mixture of late 4th and early 3rd. Germany is late 4th and early 5th, while Luxembourg is late 5th cycle. The Netherlands is late 5th, as is Northern Italy. While those to the south (in Italy) are primarily 3rd with some late 4th cycles mixed in.

Greece is a mixture of late 2nd, early 3rd and late 4th, and Yugoslavia is early 3rd with a smattering of 4th and 2nd cycles.

Finland is late 4th and early 5th, while Norway is early 5th. Sweden is late 5th with some early 2nd cycles. Switzerland is early 3rd and late 4th, with the 4th cycles predominant. Austria is primarily late 5th with some early 4th cycles. The Ukraine is early 3rd with large pockets of 4th and 5th cycles scattered throughout the countryside. Russia is also predominantly 3rd and 4th cycle with smaller pockets of 5th cycles throughout the countryside.

Those areas of Asia are more 2nd and 3rd cycles. We see Pakistan as being primarily 3rd with large areas subjugated by 2nd cycle leaders. India is primarily a 4th cycle nation but with 3rd cycle leaders.

Laos is primarily 2nd cycle as is Turkistan. Korea is primarily 3rd cycle with large pockets of 2nd cycles. Viet Nam is polarized with 2nd cycles in power throughout most of the nation and the 4th cycles struggling with the restrictions introduced by those in power.

Malaysia is primarily 2nd and early 3rd, while China is a mixture of late 3rd, early 4th ruled by early 3rd and late 2nd cycles. Japan is a late 4th cycle nation with LARGE pockets of 3rd cycles within the cities. For the 3rd cycles are predominant there while the 4th cycles cling to the more open areas.

Hong Kong is a predominantly 2nd cycle nation with many 3rd cycles present. Micronesia is predominantly 2nd and 3rd, although the 2nd cycles are in the majority. New Zealand is a 3rd cycle nation, while Australia is more late 3rd and early 4th.

The Caribbean region is primarily 2nd and 3rd cycle with a smattering of 4th and early 5th cycles who seek the solitude and the escape from the negative energies.

Canada is primarily 3rd with large pockets of 2nd and 4th cycles. We would see the 2nd cycles seeking power while the 3rd cycles seek to exploit the regions’ resources. The 4th cycles again seek the tranquility of the more open areas.

Mexico is primarily a late 4th cycle nation, with large pockets of 2nd and 3rd cycles flooding the cities. While Mexico City is predominantly 2nd and 3rd cycle, the Yucatan is primarily 5th cycle. Belize and Panama are primarily 4th and 5th

We see the various areas of South America as mixed. For Colombia holds a large population of 2nd and 3rd cycles with a smattering of 4th cycles. While Peru is surging outward in the cities and holding steady in the smaller villages. The cities of Peru are primarily 2nd and 3rd cycles while the mountain villages are primarily 4th cycle.

Argentina is primarily 3rd cycle and Venezuela is predominantly 3rd cycle.

Northern Africa along the coast near the Sudan is primarily 2nd and 3rd cycle. As is that region called the Congo. Down the western coast is it also primarily 2nd and 3rd cycle, while those areas central are a mixture of 2nd, 3rd and 5th cycles. South Africa is a 2nd cycle nation with a 3rd cycle priest in power.

The United States is a mixed country, for there are many 4th and 5th cycles, but also many 1st, 2nd and 3rd cycles. We would divide the nation into 4 regions. For the north eastern areas are primarily 3rd with some 4th cycles in the Maine and Vermont areas. While the southeast is primarily 3rd cycle with large pockets of 2nd cycles. The southwest is primarily 3rd cycle mixed with 4th, while the northwest is primarily 4th cycle mixed with 3rd.

In all areas are there pockets of other cycles for the population flows and moves constantly. However, we would say that the power centers District of Columbia, Chicago, New York City, and Los Angeles are predominantly 3rd cycle with some 2nd and 4th cycles for balance. Detroit, Atlanta, Miami and St. Louis are primarily 2nd and 3rd cycles.

Those secondary power centers west San Francisco and Seattle are primarily 3rd and 4th cycles. While those areas southwest Taos, Dallas, and Phoenix are primarily 4th cycle with some 3rd cycles.

(as channeled by IM Light)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Julietta - 23.12.2005 23:59:11
Eivätkös nuo alueelliset sieluniät olleet osin hieman toisia kuin vanhemmissa Michael-kirjoissa? Vai muistanko väärin...

Aiemmin oli juttua luokittelun tarpeesta. Sain sen käsityksen, että päällyslehdet vaikuttaisivat sielunikää voimakkaammin siihen, kiinnostaako luokittelu.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 24.12.2005 00:59:46
myös julmia maailman valloitus suunnitelmia  :santa_e  Mut toisaalta mä esim koin, että mieleen takertuminen estää avautumisen suuremmalle.
Lainaus

 :santa_afro:  No mutta sehän on turvallista, - elämää. käsijarru päällä!!
 :santa_afro:

                  VALOA JA ILOA   :smitten:  Pietro


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ivan - 24.12.2005 01:13:22
myös julmia maailman valloitus suunnitelmia  :santa_e  Mut toisaalta mä esim koin, että mieleen takertuminen estää avautumisen suuremmalle.
Lainaus

 :santa_afro:  No mutta sehän on turvallista, - elämää. käsijarru päällä!!
 :santa_afro:

                  VALOA JA ILOA   :smitten:  Pietro

Tarkistatko kirjoituksesi kieliopin?
Ja kun olet kirjoittanut ajatuksesi ymmärrettävään muotoon niin lupaan vastata jotain todella nasevaa  :santa_afro:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 24.12.2005 13:38:43
Aiemmin oli juttua luokittelun tarpeesta. Sain sen käsityksen, että päällyslehdet vaikuttaisivat sielunikää voimakkaammin siihen, kiinnostaako luokittelu.

Tämä pitää todennäköisesti paikkaansa! Olen esittäjä, jolla on tutkijan heijasterooli. Näihin molempiin liittyy suuri tarve kerätä tietoa ja esittäjän tehtävähän on jakaa keräämäänsä tietoa eteenpäin. En ole huomannut esim. lähipiiriin kuuluvilla taitajilla samaa kiinnostusta.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 24.12.2005 18:04:09
Hei Elektra,

uteliaisuuteni heräsi. Oletko vain päätellyt roolisi vai oletko hommannut Michael-kanavoijalta oikein päällyslehtikartan?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 25.12.2005 15:04:27
Oi - päättelykykyni petti pahemman kerran: pidin itseäni puhtaasti tutkijana  :santa_wink:

Tilasin sitten vuonna 1999 päällyslehtikartan Jose Stevensiltä, hän tarkisti vielä sen paikkaansapitäävyyden vuonna 2000 henkilökohtaisessa konsultaatiossa.

Olen tavoilleni uskollisena ristiinlinkittänyt sitä Sepon tekemän astrologisen kartan mukaan sekä saamani numerologisen tulkintani mukaan. Yhteneväisyyksiä löytyy huomattavasti, ja voin kyllä omalta osaltani allekirjoittaa sen paikkaansapitävyyttä tähän persoonaani.

Päällyslehtikartan ansiosta olen pystynyt selkeyttämään joitain käyttäytymismallejani sekä näkemään myöskin nämä kasvun paikat elämässäni. Tämä lienee monelle tuttu ilmiö, sokeus omia kasvun paikkoja kohtaan, ja niihin lohikäärmeisiinsä samaistuminen. Siksi huomasinkin, että oma tulkintani ei osunut näiden sokeiden pisteiden ja perusominaisuuksieni takia kohdalleen. Ulkopuolinen näkee asiat paremmin niiltä osin. :santa_rolleyes:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 25.12.2005 15:18:26
Mielenkiintoista. Itsekin olen ollut kahden vaiheilla tuossa päällyslehtikartan tilaamisessa. Minulla ei siis vielä ole sellaista, mutta lienee vain ajan kysymys, milloin sen hommaan. Tähän asti olen yrittänyt käyttää päättelykykyä ja heiluria apuvälineinä. Itse kun tutustuin tähän persoonallisuussysteemiin, pidin niin ikään itseäni melko varmana Tutkijana. Taitaja ja Opastajakaan eivät olisi olleet aivan mahdottomia. Heiluri taas antaa roolikseni Hallitsijan. Näin on ollut joka kerta, kun olen asiaa tällä menetelmällä kysynyt.

Mitä tiedon lajitteluun, jäsentelyyn ja luokitteluun tulee, niin harrastan sitä paljon. Siksipä arvelin itseäni Tutkijaksi, ja onhan se sentään siviilielämän ammattinikin (toistaiseksi). Minulle tieto ei ole kuitenkaan päämäärä itsessään, vaan pelkkä työkalu. Tiedon avulla rakennellaan kokonaisuuksia, muodostetaan realistisella pohjalla olevia visioita ja suunnitelmia sekä tehdään kestäviä päätöksiä. Tiedon hyvällä hallinnalla rakennellaan ja luodaan myös uutta tai tehdään uusia sovellutuksia. Tutkijan ammatissa joskus turhauttaa, kun jotkut haluavat tutkia asioita, joista ei ole varsinaisesti mitään hyötyä kenellekään (joka on kuitenkin itselleni tärkeä motiivi tutkimuksessa), eli tutkitaan vain asioita tiedon itsensä takia. Näistä syistä arvelen, että heilurin antama informaatio saattaa olla oikea.

Heilurilta kysyin myös systerini roolia hänen itsensä pyynnöstä. Hallitsijaahan se hänellekin näytti. Hän oli hyvin epäuskoinen, mutta itse olen sitä mieltä, että hänen kohdallaan tuo tulos oli hyvinkin osuva.

Kehtaako kysyä, mitkä päällyslehdet sinulle kanavoitiin?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 25.12.2005 15:19:59
Myönnän, että  minulle selkeytyi silloin hyvin monta asiaa - olinkin oikeastaan kulkenut kuin kopukka laput silmillä siihen asti  :santa_grin:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Julietta - 25.12.2005 15:40:43
Mikä tuo heijasterooli on, ja onko sillä suurikin merkitys?

Itseni tunnistin taitajaksi, ja varmistelin heilurilla tiedon. Katsoin myös päällyslehdet heilurilla, mutta olen autuaasti unohtanut ne. Mikä ei sinänsä haittaa, heilurihan antaa samat vastaukset niin monta kertaa kuin siltä viitsii kysyä:)

Noin yleisesti olen löytänyt Michaelilta paljon käyttökelpoista tietoa, mutta kaikesta en sataprosenttisesti ole samaa mieltä...


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 25.12.2005 15:49:36
Hei Elektra,

edellinen viestini karkasi keskeneräisenä linjoille, siellä oli kysymys sinulle.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: CorvusLeonis - 25.12.2005 22:42:14
Taasko täällä puhutaan Pohjolan valosta? Pohjoismaat ovat kyllä hyvin valaistuja paitsi sähkökatkosten aikana. :santa_rolleyes:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ivan - 26.12.2005 01:04:49
Amerinkanpa hyvinkin, sitten Suuren ja Mahtavan Venäjän valoista.
Ja sitten naisten valoista naisille, miesten miehille.
Köyhien valoista, rikkaiden, kauniiden, rumien jne jne. juutalaisten jne.

Ja kaikille Aurinko merkeille, sitten kuu, mars jne.
Blondeille omansa.

Viva Fidel! palakoon valosi kirkkaana vielä toiset sata vuotta.

Mikä aasinsilta takaisin kirjoitukseeni
(http://www.masoneria-uruguay.org/garibaldi/garibaldi_4.jpg)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: hurma - 27.12.2005 18:40:31
Kikkelis Kokkelis  :santa_kiss:

Voisinko saada oman valotulkinnana?? :santa_cheesy:
Kiitos!

Taustatietoa minusta- olen pyöreä, viisas ja karvainen, sekä synnyin ruotsissa. Olenko pohjolan valon osanen ja hippunen?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: SatAqu - 27.12.2005 20:33:27
Mikä teidät ylipäätään saa uskomaan tälläisiin käsitteisiin kuin "uusi/vanha sielu"?

"Taivaan valtakunta on lasten kaltainen" sanoi eräs mies.

Tv.  :aurinko:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 27.12.2005 20:50:25
"Taivaan valtakunta on lasten kaltainen" sanoi eräs mies.

Eräs mies sanoi myöskin: "Älköön etsijä lakatko etsimästä, ennen kuin hän löytää. Kun hän löytää, hän joutuu hämmennyksiin. Hämmennystä seuraa ihmettely, ja lopulta hän hallitsee kaikkea."

..."Kun opitte tuntemaan itsenne, silloin teidät tunnetaan ja te ymmärrätte olevanne elävän Isän lapsia. Jollette opi tuntemaan itseänne, te elätte köyhyydessä ja olette köyhyys."

Siis sallinette meille, joita kiinnostaa pohdiskelu vanhoista ja nuoremmista sieluista, tämän pohdiskelumme. Ilman, että tarvitsee heitellä siihen valoja Pohjolasta tahi erään miehen lausuntoja.  :)

Näitä me voimme kukin tarpeemme mukaan lukea sieltä missä niitä on jo aiemmin kirjoiteltu, onhan niin selkeää, kun näille kaikille on avattavissa omat ketjunsa, eikö vaan  :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: CorvusLeonis - 27.12.2005 21:45:43
Ruohoa ja rikkautta! :santa_grin:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 11:18:31
Hei AthaMaarit,

Michaelin opetusten mukaan heijasterooleja voi olla vain yksi, kuten varsinaista rooliakin. Eri tasot heijastavat omaa rooliaan, esim. 1. taso on palvelijan taso, 2. on taitajan taso jne. kukin taso ilmentäen silloista sielunikää. Mutta koska tämä peli ei ole mustavalkoista, pystymme käyttämään eri rooleja eri tilanteissa, koska meillä on edellisiin elämiin liittyen jo kokemus niistä.

Kuulostat esittäjältä, ja taitajaan mielestäni viittaa taiteellisuutesi, mutta toisaalta sekä esittäjä että taitaja ovat ilmaisevia rooleja...

Tutkija (scholar) useinkin kohdistaa tiedonkeruunsa johonkin rajattuun. Hän tutkii ja opiskelee sitä perinpohjin, ja saattaa 'arkistoida' tietonsa jakamatta sitä edelleen. Sitten hän saattaa siirtyä toiseen kiinnostuksensa kohteeseen, tai on sen jo tehnyt limittäin edellisen kiinnostuksensa kohteen kanssa. He ovat usein aika teoreettisia ja saattavat jopa etääntyä todellisuudesta.

Esittäjä (sage) kerää tietoa, joka häntä kiinnostaa, eikä välttämättä rajaa niin jyrkästi aluetta - miltei kaikki tieto kiinnostaa, ja hänellä on tarve jakaa tietoa, ja mielellään persoonallisesti. Molemmat roolithan tutkivat tarkasti tiedon laatua, riippuen tietenkin muista päällyslehdistä. Esittäjät ovat muutenkin helpommin ulospäinsuuntautuvia, ja pystyvät suhteellisen kiihkottomasti esittämään asioita. Toisin kuin esim. opastajat (priests), joilla on tarve julistaa tietoa suurella kiihkolla - usein nuoremmassa sieluniässä pitäen uskoaan ainoana autuaaksitekevänä, minkä vuoksi niin heitä kuin myös esittäjiäkin suurin määrin aikoinaan poltettiinkin roviolla.

Esittäjät kasvavat harvoin ja hitaasti 'aikuisiksi' - miehillä on Ville Vallaton-pilke silmissä papparaisenakin ja naiset herskäyttävät hillittömän kikatuksen vielä kypsässäkin iässä, ja siten keräävät kovasti paheksuntaa hyvin käyttäytyvissä ja hillityissä ihmisissä. Tätä roolia ei muiden roolien onneksi ole liian runsaasti liikenteessä, muistaakseni jotain 10% väestöstä tms.  :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 29.12.2005 13:00:35
Tervehdys,

omassa perheessäni veikkaan vahvasti isääni Taitajaksi ja äitiäni Esittäjäksi. Olen alunperin maatalon tyttö, ja muistan lapsuudestani äitini turhautumisen siihen, ettei hän todella päässyt toteuttamaan itseään. Mikäpä maatalon töissä esittäjää kiehtoisi? Isälle taas oman tilan rakennustyöt ja askareet olivat ihan sitä, mikä Taitajalle sopiikin. Isäni on taiteellisesti erittäin lahjakas ja kaikessa tekemisessään hän on perfektionisti. Hän on rakennellut taloa, kesämökkiä, saunaa, huonekaluja ja koriste-esineitä. Kotonamme on paja, jossa hän on värkkäillyt milloin mitäkin. Sanomattakin on selvää, että koneet ja moottorit on tutkittu perusteellisesti ja ne osataan myös korjata tarpeen tullen tai luoda niistä jopa uusia innovatiivisia sovellutuksia milloin mihinkin tarpeeseen. Olenkin mieltänyt Taitajan sellaiseksi Puuha-Peteksi.

Äitini on verbaalisesti erittäin lahjakas ja hänellä on hurtti huumori. Jos pitäisi hänen päällyslehtiään arvailla, niin veikkaan päämääräksi "hallintaa", sen verran dominoiva tyyppi hän on. Eli heti kun me lapset vähänkin itsenäistyimme, niin hän aloitti kakkosuran journalistina. Hän tutkii, utelee, kyselee ja levittää sitten tietoa kaikille kiinnostuneille. Hän on perustanut jopa oman lehden ja tehnyt muita julkaisuja. Kaikenlaisissa yhteistapahtumissa hänet pistetään usein puhenaiseksi ujostelemattoman ja sujuvasanaisen tyylin vuoksi. Häntä kiinnostaa myös politiikka, matkustelu ja oikeus. Isä on sen verran suvaitsevainen ja viisas, ettei ole juurikaan pistänyt kapuloita äidin rattaisiin hänen etsiessään omia juttujaan. Jos hän olisi niin tehnyt, niin olisi saanut vain hyvin onnettoman ja kitkerän vaimon seuraukseen.

Taitaja ja Esittäjä taitavatkin tuntea luontaista vetoa toisiinsa, joten en ihmettele, että vanhempani ovat olleet naimisissa jo 44 vuotta.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mamie - 29.12.2005 13:13:26
Taasko täällä puhutaan Pohjolan valosta? Pohjoismaat ovat kyllä hyvin valaistuja paitsi sähkökatkosten aikana. :santa_rolleyes:

Heh, ootte ihania  :D
Sai taas repeillä... varsinkin kun lukee vielä tuon kommentin jälkeen ketjua alaspäin...


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 29.12.2005 13:23:48
Oletteko koskaan miettineet, että mitä tapahtumaa sisäisesti psykologiassa kuvaa tämä sielun-ikien ja -laatuisuuksien etsiminen ja mahdollinen löytäminen?
Sillä 'ikävä kyllä', sellainenkin aina löytyy...
Tosin se ei ole niin 'erikoista ja henkevää' etsimistä ja löytämistä, vaan ihan vaan arkipäiväistä elämää ja siinä eheytymistä psykologisestikin....ja integroitumista tähän hetkeen ja elämään.
 :)
Toisaalta onhan se näin paljon mielenkiintoisempaa...ja miksi elämästä ei tekisi niin mielenkiintoista kuin voi... ::)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 29.12.2005 13:48:06
Ei näillä pohdinnoilla ole muuta päämäärää kuin itsen ja muiden ymmärtäminen.

Syvällisellä tasolla ihmiset ovat sielujensa kautta yhtä, perustarpeet ovat kaikille samat, mutta pinnallisempi taso on se, joka tavallisesti pistää pohdituttamaan. Jotkut ovat tunneihmisiä, toiset järki-ihmisiä. Toiset pitävät matematiikasta ja toiset muodista. Liekö tuo liiallinen tasapäistäminenkään erityisen viisasta. Se on mielestäni vain pelkoa siitä, että kuvitellaan erilaisuuden havaitsemisen olevan eriarvoisuutta. Sitähän se ei missään nimessä ole. Itselläni ei ole vaikeutta kunnioittaa tai arvostaa erilaisia ihmisiä, mutta haluan myös ymmärtää erilaisuutta. Kun ymmärtää erilaisuutta, voi tajuta, että on olemassa myös erityistarpeita. Tähän nyt paiskaan heti ensimmäisenä koululaitoksen, jossa opetustapa suosii tyttöjen tapaa oppia. Poikia se ei juuri inspiroi. Joissain maissa onkin jo kokeiluluontoisesti palattu tyttö -ja poikakouluihin ja tietääkseni ihan hyvin tuloksin. Tarkoittaa siis sitä, että poikien tapa oppia on otettu paremmin huomioon.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 13:55:51
Oletteko koskaan miettineet, että mitä tapahtumaa sisäisesti psykologiassa kuvaa tämä sielun-ikien ja -laatuisuuksien etsiminen ja mahdollinen löytäminen?
Sillä 'ikävä kyllä', sellainenkin aina löytyy...
Tosin se ei ole niin 'erikoista ja henkevää' etsimistä ja löytämistä, vaan ihan vaan arkipäiväistä elämää ja siinä eheytymistä psykologisestikin....ja integroitumista tähän hetkeen ja elämään.
 :)
Toisaalta onhan se näin paljon mielenkiintoisempaa...ja miksi elämästä ei tekisi niin mielenkiintoista kuin voi... ::)

No jaa - itse olen maalaistakin maalaisempi, joten sorkat maassa pähkäilen näitä konkreettisesti, ainakin mielestäni. Siinä missä joku purkaa radionsa, tutkiakseen miten se toimii ja miksi toimii niinkuin toimii pystyäkseen välittämään radioaaltoja, joita ei silmä näe eikä korva kuule ilman tätä vastaanotinta, niin siinä mielessä minäkin yritän löytää selkeää toimintamekanismiä tälle pikku persoonalle, joka välittää tietoa itseltään itselleen ja siinä sivussa lajitovereiden kautta yrittää ymmärtää pelin luonnetta.

Mikä se nyt on tässä maailmassa niin erikoista ja henkevää? Luovaa työtä maaseudulla on ollut lannan levitys, tällä hetkellä luovaa työtä ilmaistaan levittämällä muita suureita. Luovuus siis kunniaan ja annetaan kaikkien kukkien kukkia, vaikka tuntuukin siltä, että mitä enemmän lantaa, sen suurempi kukinto, joka saa suurimman ihailun... Hmph - menköön tämä pohdinta ihan vaan tukkoisuuden piikkiin.  ;) ;D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 29.12.2005 14:19:29
Ei näillä pohdinnoilla ole muuta päämäärää kuin itsen ja muiden ymmärtäminen.
Syvällisellä tasolla ihmiset ovat sielujensa kautta yhtä, perustarpeet ovat kaikille samat, mutta pinnallisempi taso on se, joka tavallisesti pistää pohdituttamaan. Jotkut ovat tunneihmisiä, toiset järki-ihmisiä. Toiset pitävät matematiikasta ja toiset muodista.

Niihän se kaikessa on...ymmärtämisen hakuisuutta. Olen kyllä itsekin aikoinaan näitä asioita tutkinut myös tällä samaisella sanastolla, mutta lienenkö sitten niin tunneihminen tai jotain  ;), että minulle ei sopinut pidemmän päälle. Mielummin haen niitä vastauksia sitten loppupeleissä itseni tunteista kuin käsitteellisyyksistä.
Ehkä tapanani oli liikaa karata noilla teorioilla kauemmas itsen kohtaamisesta, psykologisesti karkuun meno on vaikemapaa...siinä vastuu on itsessä, eikä menneissä ja kaukaisissa jutuissa, ns. mielen käsitteellisyyksissä.

Mutta toisaalta vaikuttaa sekin, mitä aluetta ihminen itsestään on etsimässä...ja eheyttämässä...etsiikö ns.'rakkautta ja hyväksymistä' itselleen, vaiko onko menossa 'itsestä vastuunoton kausi'....

Toisinsanoen, onko hengittämässä juuri sisään taikka ulospäin.

En kylläkään tuota kysymystä heittänyt sillä mielellä, että kyseenalaistaisin näitä juttuja toisille, vaan todella oli kysymys suorasta kysymyksestä.....tyyliin;"oletteko lukeneet kirjaa nimeltä....jotain..."
 :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 14:45:52
...Olenkin mieltänyt Taitajan sellaiseksi Puuha-Peteksi.

Äitini on verbaalisesti erittäin lahjakas ja hänellä on hurtti huumori. Jos pitäisi hänen päällyslehtiään arvailla, niin veikkaan päämääräksi "hallintaa", sen verran dominoiva tyyppi hän on. ..

Hyvin sanottu, tuntemani Taitajat ovat todellakin energisiä toteuttamaan mitä uskomattomampia asioita! Puuha-Petet ja Annit... ;D

Hallinnan päällyslehden lisäksi voi pohtia, voisiko hänellä olla menossa kypsän sieluniän seitsemäs taso - hallitsijan taso? Tällöin henkilölle on tärkeää edelleenkin ihmissuhteet, ja pyrkimys käsitellä asioita hallitsijan näkökulmasta?

Astrologian kanssa olen näitä linkittänyt hieman siten, että esittäjää vastaa mielestäni hyvinkin kaksoset, tutkijassa on aika paljon joko neitsyttä tai härkää... hallitsija on leijonan piirre, tuntemani Hallitsija onkin leijona aurinkomerkiltään, ja muita päällyslehtiänsä tukee voimakas tulen ja maan liitto kartalla: oikeudenmukaisuus, asioiden vakaa punnitseminen sekä dynaaminen energia.  

Minunkin äitini on todennäköisesti Esittäjä (perinnöllistä  ;) ) ja hänen aurinkomerkkinsä on Kaksoset  :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Linn - 29.12.2005 15:02:46
Hei,

Tässä ketjussa on varmaan ollut jo linkkejä tietoon näistä jaotteluista, mutta en millään jaksaisi selata yhdeksää sivua taaksepäin, joten voitteko laittaa jonkun hyvän linkin tähän (suomeksi tai englanniksi)? Kiitos kaunis. Viimeisiä viestejä lukien tutkijan rooli tuntuisi omimmalta, mutta haluaisin lukea aiheesta lisää.

Aiheesta poiketen: Lilli, näin viime yönä unta, jossa ilmoitit olevasi raskaana ja jättäväsi sen takia moderaattorin tehtävät.  :) Lähellekään kaikki uneni eivät todellakaan ole enneunia, mutta ajattelin kuitenkin kertoa.  8)

Linn


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 29.12.2005 15:25:22
Elektra,

Kaksoset ja Esittäjät voisivat kyllä hyvinkin korreloida. Äitini on aurinkomerkiltään kuitenkin Vesimies, kuumerkki on Härkä. Vesimiehilläkin ruukkaa kyllä olla sana hallussa. Itsekin olen aurinkomerkiltäni Kaksonen, mutta en ole koskaan mieltänyt itseäni samanlaiseksi verbaalivirtuoosiksi mitä äitini on. Isäni on Neitsyen rajalla syntynyt Leijona. Hallitsija olisi luontainen rooli Leijonalla, mutta isääni en osaa sitä välttämättä liittää. Ehkä tuo Neitsyt vaikuttaa hänessä jo selkeästi tai sitten Aurinkonsa loisto kääntyy hieman sisäänpäin Kalat-Kuun myötä.

Heilurillahan sain siskostani Hallitsijan (kuten myös itsestäni). Häneen sopisi kyllä Soturikin hyvin.

Hänen astrokartallaan on tiukka stellium Oinaassa, joka on myös hänen aurinkomerkkinsä ja tämä stellium on oppositiossa toiseen stelliumiin Vaa'assa. Vaa'assa ovat hänen Kuunsa ja muutama hidas planeetta, mm. Pluto. Siis Oinas-energiaa yhdistettynä Plutonisuuteen.  :P
Lapsena hänellä oli todella raivoisan räjähtävä temperamentti ja hän on inhonnut aina sitä, että on perheen kuopus. Kukaan tuskin uskaltaisi asettua hänen tielleen puhumattakaan siitä, että kellään kävisi mielessä kiusata häntä. Hän on hyvin älykäs, oli loistava koulussa kaikissa mahdollisissa aineissa, muttei osoittanut erityiskiinnostusta juuri mihinkään suuntaan ennen lukioikää. Yleensäkin hän on hyvä kaikessa mihin ryhtyy. Harvat epäonnistumiset hän on kokenut valtavana iskuna. Hän olisi voinut valita minkä tahansa uran, mutta valitsi tietenkin sellaisen, mikä on mahdollisimman haastava. Hän on nyt kuitenkin tyytymätön valintaansa, koska hän joutuu mielestään lähinnä näpertelyhommiin ja valittaa sitä, että miehet saavat kaikki mielenkiintoiset projektit hoitaakseen. Ammatiltaan hän on arkkitehti, mutta tekee töitä toisen arkkitehdin palveluksessa. Oma firma voisi sopia siskolleni paremmin. Aikuisiällä hän on pitänyt tulista temperamenttiaan hieman vakan alla - ehkä sen takia, ettei se ole "naisellista" - mutta samalla selkeästi kärsii siitä, ettei saa olla oma itsensä. Todellinen luonne tulee esiin lähinnä sellaisissa tilanteissa, joissa hän on turhautunut, jolloin hän päästää helpommin valloilleen massiiviset energiansa.

Sisareni on yksineläjä ja kokee ehkä, että vain näin hän voi olla oma itsensä. Minulle hän on ainakin valitellut sitä, ettei kykene olemaan kenenkään miehen kanssa luonnollinen.

Kuullostaako Hallitsijalta tällainen?

Linn,

kiitokset raskausuutisista.  ;) Tässä voisi olla sen verran itua, että olen kypsytellyt uuden uran aloittamista ja vanhan jättämistä. Moderaattorina aion kyllä vielä jatkaa. Univauvat viittaavat usein uusiin ideoihin ja luomisen tuskaan.

Jaotteluita löydät www.michaelteachings.com -sivustolta.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Linn - 29.12.2005 15:32:24
Kiitos linkistä, Lilli!

Muistin kyllä, että et ole hirveästi lapsia elämääsi suunnitellut.. Yksi vaihtoehto tietysti on, että joku sielu olisi pyrkimässä lapseksesi. Ne voivat olla joskus sinnikkäitä, joten jos joku muukin näkee sinulle lapsen lähiaikoina, kannattaa ehkä istua alas ja jutella tälle pienelle. Kertoa, ettet voi ottaa häntä vastaan.

Michaeliin palatakseni - olen menossa tänään myös kirjastoon, joten vilkaisen löytyisikö sieltä myös kirjallisuutta linkin lisäksi.

Linn


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 17:08:10
Linn  Pikaisesti tässä kirjastoonlähtijälle lista Jose Stevensin kirjoja, jotka on suomennettu (ulkomuistista lueteltuna):

Michaelin käsikirja
Taosta maahan
Maasta Taoon
Kesytä lohikäärmeesi (perusominaisuuksista hyvä teos)
Viestejä Michaelilta 1 ja 2


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 17:17:24
Lilli,
saattaisi osua hallitsijan rooliin hyvinkin - mutta heitähän on kuitenkin vain n. 2% väestöstä. Tuli mieleeni, että kun Turussa oli Michaeltapaaminen joskus -99, niin siellä oli läsnä peräti 4 tai 5 hallitsijaa! Hallitsijan energia on suorastaan käsinkosketeltavissa - kun hän astuu huoneeseen, niin kaikki huomaavat kyllä hänet, vaikkei sanoisi sanaakaan.

Josen vaimolla Lenalla on hallitsijan heijasterooli, joka tekee hänestä erittäin voimakaskatseisen persoonan.

Soturin energia on kyllä enemmänkin Oinasmaista - tekevää, selkeää. Astropuoli on minulla aivan lapsenkengissä, joten en osaa sanoa tarkkaan pelkästään sen perusteella. Tutkijaystäväni sanoi, että hänen mielestään Härkä ja Esittäjä ovat samankaltaiset - ja jos ajatellaan, että rooleja on 7 (kuten säteitäkin) ja tähtimerkkejä on 12, niin tokihan näissä limittäisyyttä löytyy.  :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Linn - 29.12.2005 19:27:46
Kiitokset Elektra.

Löysin kirjastosta englanniksi tuon Stevensin "The Michael Handbookin" ja lisäksi Chelsea Quinn Yarbron Viestejä Michaelilta -kirjan. Katsotaan, jos ehtisin huomenna tutustua niihin sekä tuohon Lillin antamaan linkkiin.

Linn


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 29.12.2005 20:09:25
Kesytä Lohikäärme kirjaa kun olen lukenut
en oikein pitänyt siitä millä tavalla ne lohikäärmeet
esitetään...
Jotenkin lapselliset kuvat ja tuntui kuin se olisi suunnattu
enemmän lasten kasvatukseen. Tämä tietenkin on oma
tunteeni aiheesta ja ei välttämättä vastaa sitä minkä joku muu
kokee.

Mistä noi roolit on peräisin?
Tiedän kyllä että michael kirjoista ja enkeliltä ja jne.
Mutta voidaanko ne liittää johonkin
muuhun todistettavaan muotoon kuin väitteeseen "usko mitä sanon" ?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 21:28:43
Michaelin opetukset perustuvat tähän: (otteita lyhenneltynä kirjasta: Michaelin käsikirja)
" Tao (Luoja) on rajattoman luova ja tässä kosmisen mittakaavan mukaisessa "Etsi ja löydä" - leikissä hän sinkoaa itsestään kipinöitä, jotka unohtavat alkuperänsä ja yrittävät värikkään ja luovan matkan aikana löytää tiensä takaisin. Jakamalla itseään Tao on luonut ykseyden sisään harhakuvan erillisyydestä, minkä vuoksi ihmisolennoilla on erilliset kehot, he ovat yksilöllisiä jne.

...Tao on luonut itsestään tietoisia olentoja ja monet näistä entiteeteistä (=tunteva olento, joka koostuu 800 - 1200 osasesta, joista jokainen on oma yksilönsä) uskaltavat lähteä liikkeelle oppimaan fyysiseen maailmaan. Entiteetit hajoavat väliaikaisesti sadoiksi yksilöiksi, joita kutsutaan osasiksi eli sieluiksi saadakseen mahdollisimman vaihtelevan ja täydellisen kokemuksen.

Jokaisen syntymän yhteydessä sisin olemus (entiteetin osanen) ottaa väliaikaisen persoonallisuuden. Tämä fyysinen persoonallisuus kuolee kehon mukana, mutta sisin olemus tallentaa opitut oppitunnit ja koetut tilanteet.

...yksi sisimmän olemuksen kierto sisältää 49-400 fyysistä elämää. On olemassa tiedostamaton lanka, joka kulkee elämästä toiseen, ja joka voi tietyissä olosuhteissa tulla tietoisuuteen. Siihen on varastoitunut sisimmän olemuksen kokemus, jonka kehossa oleva persoonallisuus on "unohtanut".

Michael on yksi tällainen kierron päättänyt entiteetti. Se koostui 200 hallitsijasta ja 850 soturista.

Michael ei siis ole sama kuin Arkkienkeli Michael.

Nämä roolit, joita siis pohdiskelemme ovat sisimmän olemuksen 'rooleja', jotka pysyvä koko kierron ajan samana, heijasterooli määräytyy entiteetin roolin mukaan. Sisin olemus päättää, mitä kokemuksia se etsii kunkin elämänsä aikana. Syntymähetkellä se valitsee joukon 'havainnoimisvälineitä' (päällyslehtiä) saadakseen niin sanotun näyttämön. Astrologinen syntymäkartta on yleinen kartta suuntaviivoista ja haasteista, jotka vaikuttavat koko elämän ajan.

Termi 'persoonallisuus' vastaa egon eli minän käsitystä buddhalaisessa perinteessä. Ego kuvaa persoonallisuuden rajoitteita ja se kokee itsensä erillisenä ja ainutlaatuisena suhteessa toisiin egoihin. Tämä helpottaa erillisyyden kokemista fyysisellä tasolla. Ilman tätä egoa tai erillisyyttä ei olisi mahdollista kokea sellaisia suhteita, jotka ovat osa fyysistä olemassaoloa."


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 29.12.2005 21:37:30
Michaelin opetukset perustuvat tähän: (otteita lyhenneltynä kirjasta: Michaelin käsikirja)
...Tao on luonut itsestään tietoisia olentoja ja monet näistä entiteeteistä (=tunteva olento, joka koostuu 800 - 1200 osasesta, joista jokainen on oma yksilönsä) uskaltavat lähteä liikkeelle oppimaan fyysiseen maailmaan. Entiteetit hajoavat väliaikaisesti sadoiksi yksilöiksi, joita kutsutaan osasiksi eli sieluiksi saadakseen mahdollisimman vaihtelevan ja täydellisen kokemuksen.
Jokaisen syntymän yhteydessä sisin olemus (entiteetin osanen) ottaa väliaikaisen persoonallisuuden. Tämä fyysinen persoonallisuus kuolee kehon mukana, mutta sisin olemus tallentaa opitut oppitunnit ja koetut tilanteet.

Aika mielenkiintoinen tuo eniteetti juttu. (Itse kyllä olen nuo kirjat aikanaan lukenut, mutten muista niistä enää paljoakaan)
Sillä tämän hetken tietämys ns.'eniteeteistä' minulla on hiukan toisenlainen...
Tavallaan siis ovat siinä käsityksessä emootioiden materialistoitumia.
Ja oikeastaan osa siitä mitä 'hoidoissani' teen, on eniteettien poistoa ihmisten energia kentistä...hmmm...
Mahtaakohan näillä olla mitään tekemistä toistensa kanssa...
Kunhan nyt pisti tuo silmään tuo sana eniteetit.  :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 21:38:41
...Mutta voidaanko ne liittää johonkin
muuhun todistettavaan muotoon kuin väitteeseen "usko mitä sanon" ?

Todistelut ovat mielestäni ahramaanisia. Ne vievät pohjan ihmisen vapaalta tahdolta.

Sinun pitää itse pohtia, tuntuuko tuollainen uskottavalta vai ei, mitään tietoa ei pidä niellä purematta. Sinulla on itselläsi vastuu itsestäsi, ja siitä, minkä tiedon hyväksyt ja mitä et. Meillä jokaisella on vastuu itsestämme.

Siinä vaiheessa, kun joku sanoo, että hänen tekstinsä on totuudenmukainen, ainoa ja oikea ja luojasta jne. jne. Siinä vaiheessa tämä sanoja ottaa vastuun toisesta ihmisestä. Karma - njeh?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 21:50:25
Mirjam,

Heppoisessa Gummeruksen sivistyssanakirjassa:
entiteetti 1. olio, ilmiö, itsenäinen kokonaisuus  2. olemassaolo, olemus

Miochaelin käsikirjassa:
entiteetti Olemus; tunteva olento tai sielujoukko, joka koostuu 800 -1200 osasta

Huom!
Aiemmin olen törmännyt sanan 'sielu' kanssa eri käsitteisiin. Nyt en siis selitä, miten ites käsitän asian/sanan, vaan ihan kaivoin kirjoja esiin  :)

Toivottavasti ei pistänyt pahasti silmään:
*********************************
SILMÄHAUDE
Perusohje
o   valmista yrtistä ja mieluiten tislatusta vedestä tee / haude ohjeen mukaan
o   kostuta puhtaat vanulaput tai steriilit taitokset puhtailla käsillä sopivan lämpöisessä yrttiliemessä
o   asetu makuulle ja rentoudu laput silmillä 10-15 minuutin ajan
o   silmähaude poistaa silmistäsi kaiken väsymyksen.
o   silmähauteisiin sopivia yrttejä: kamomilla, kurkkuyrtti, ruiskaunokki. ruusunmarja, silmäruoho, keto-orvokki


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 29.12.2005 21:55:05
Ei  minulla ole omaa sielua...
Tai sielua...

Enpä ole oikein tutkinut
pahemmin Taon alkuperäisteosta jonka kirjoitti
eräs vanha mestari
En tiedä paljoakaan näistä.
En vieläkää ymmärrä mitä hyödyn tuolla tiedolla,
sehän voisi pahimmassa tapauksessa saada minut kuvittelemaan
että olen muita parempi erillaisten "roolien" kautta.
Tai jotku muut ovat parempia.
Siltikään, en usko että kaikki maailman sanat riittäisivät
kuvamaan sitä, mitä joku tunteva olento on todelliselta luonteeltaan.

Olen aina kuvitellut että Taolla pyritään luonnollisuuteen.
...
Jos koitat etsiä Taoa et löydä sitä.
Miten hauskaa onkaan huomata että kun
lähdin etsimään kadonnutta aasia,
istuin sen päällä koko ajan.

Olenpa käsittänyt niin että voihan se tällä tavoin ilmetä
kyseiselle henkilölle joka on kirjoittanut kirjan.
En tiedä,  olenko silloin yhä erillisyyden harhan vallassa
jos kuvittelen "tuolla" olevan ykseyden ja "täällä" erillisyyden.
Tulee tunne että laskisin vain muiden rahoja
mutta en itse tekisi ollenkaan työtä...

Miten se menikään...

" Ei-tietäminen on todellista tietoa.
Jos olettaa tietävänsä, on sairas.
Kun huomaat olevasi sairas,
voit alkaa tervehtyä.

 Viisas on oma lääkärinsä.
Hän on parantanut itsensä kaikesta
tietämisestä.
Siksi hän on ehjä."

(Tao Te Ching)

TYHJYYDEN YLISTÄMINEN
 

I. Tasaisuus on se, mitä ei voi nähdä sitä katsellessa.

H. Hiljaisuus on se, mitä ei voi kuulla sitä kuunnellessa.

V. Harvinaisuus on se, mihin ei voi koskea sitä yrittäessä.

Nämä kun ovat erottamattomat toisistaan, voi niitä pitää ykseytenä — IHV=Tao.14

Se ei ole valaistu ylhäällä eikä pimeä alhaalla. Ääretön toiminnassaan, se on kuitenkin nimetön. Lähtien ulos se menee itseensä.

Tämä on ilmenemättömän ilmeneminen, ei-olevaisen muoto.

Tämä on mittaamaton mysteerio. Sen edellä käytäessä, ei sen kasvoja näy; sitä seuratessa ei sen selkää huomaa.14b

Kuitenkin elämänsä ohjaaminen Taon vanhan tiedon mukaan on tien löytämistä.

http://www.teosofia.net/eriusk/taoteking.htm


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 29.12.2005 22:01:57
Huom!
Aiemmin olen törmännyt sanan 'sielu' kanssa eri käsitteisiin. Nyt en siis selitä, miten ites käsitän asian/sanan, vaan ihan kaivoin kirjoja esiin  :)
Toivottavasti ei pistänyt pahasti silmään:

 :D Kiitos huolenpidosta...ei pahasti pistänyt, oikeastaan se oli sellainen iloinen oivallus...jota vielä tuki nuo muut kirjoittamasi tiedot...Voisiko sanoa, että se oli symbolinen ilmaus  ;D
Kiitos!
Taidan säästää nuo haude-ohjeet, jos joskus pistää ihan oikeasti. Varsinkin kun on tuo ilotulitus aika niin liki, tiedä vaikka raketti lentäisi silmään....
 ::)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 22:27:57
Puma,  
 
Niin - ymmärrän nyt, ettet ymmärrä miksi näitä asioita käyn läpi. Siksi toivotan sinulle hyvää illanjatkoa, ja pahoittelen, että tuhlasimme aikaamme tähän.

"Buddhan mukaan asioiden luokittelu olemassa oleviin ja olemattomiin on väärin. Todellisuudessa ei ole olemassa mitään täysin olemassa olevaa tai täysin olematonta. " - Thich Nhat Hanh


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 22:30:24
Taidan säästää nuo haude-ohjeet, jos joskus pistää ihan oikeasti. Varsinkin kun on tuo ilotulitus aika niin liki, tiedä vaikka raketti lentäisi silmään...

Kiva, kun pidit niistä - silloin kun on "silmissäsi orpo katse lapsen eksyneen, ja kaikki paitsi elämä on turhaa", niin tee kunnon (kamomilla)tee ja hauteet silmillä muista hilpeästi tämä hetki - ja vältä raketteja  :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 29.12.2005 22:35:08
Ei riitä.
Suutele kättäni ja kumarra.
Vain yksi näkökanta asiasta on oikea ja
siedettävä.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 29.12.2005 22:40:30
Kiva, kun pidit niistä - silloin kun on "silmissäsi orpo katse lapsen eksyneen, ja kaikki paitsi elämä on turhaa", niin tee kunnon (kamomilla)tee ja hauteet silmillä muista hilpeästi tämä hetki - ja vältä raketteja  :D

.....rakkautesi jäljet vihloo rintaa..Viidestoista yö taas saapuu painajaisineen...
Yes...
Ammun itsestäni poispäin.... ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 29.12.2005 22:44:06
Buddha taisi myös sanoa ettei
mitään pysyvää sielua ole olemassa...

Ristiriita?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 22:44:19
Ei riitä.
Suutele kättäni ja kumarra.
Vain yksi näkökanta asiasta on oikea ja
siedettävä.

Älä unta nää  :2funny:
kumarrukset ja käsiensuutelot jätän sovinnolla -
halaan ystävällismielisesti ja iloisesti  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 22:45:20
Ammun itsestäni poispäin.... ;)

Tuota suosittelen enemmän kuin lämpimästi  ;D ;D ;D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 29.12.2005 22:56:50
Buddha taisi myös sanoa ettei
mitään pysyvää sielua ole olemassa...

Ristiriita?

Ei ristiriitaa?

Buddha taisi myös sanoa, että hänen opetuksensa on kuin kuuta osoittava sormi. Ei pidä erehtyä luulemaan hänen sormeaan kuuksi. Sormi auttaa näkemään kuun.

Pystymme siis hänenkin opetustensa avulla lähestymään totuutta, ne eivät itsessään ole ehdoton totuus. Mikään ei ole. Kaikki tiet vievät perille, mutta valitsemme jokainen sen, mikä meille parhaiten soveltuu.

Buddhalaisuuden mukaan pysymättömyys ja itsettömyys ovat keinoja, joiden avulla voimme lähestyä totuutta. Näihin minulla on vielä matkaa, joten käytän tällä hetkellä niitä apuvälineitä, joiden avulla voin matkata sinne, mistä matka on lyhyempi.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 29.12.2005 23:13:56

Pystymme siis hänenkin opetustensa avulla lähestymään totuutta, ne eivät itsessään ole ehdoton totuus.


Hahah. Hyvin sanottu.

Kyllähän niitä ehdottomiakin totuuksia mukaan mahtuu.
Sanotaan vaikkapa "kun toimit vihan vallassa, aiheutat kärsimystä
muille. Ei ole mitään erillistä itseä. Joten aiheutat kärsimystä myös itsellesi"
...
Asiathan voi jossain tapauksissa nähdä täysin tyhjinä ilmiöistä
tai tapahtumista. Niin että ne eivät ole liikkuneet, eivät
liiku.
Anteeksi pätemiseni  :uglystupid2:
Mutta kun Buddhalta kysyttiin että onko koiralla
buddhaluonto hän vastasi : "Mu/Wu" (riippuen murteesta)

Jos sitä käyttäisi kysymykseen jossa olisi vastauksena kyllä tai
ei. Kuten äsköisessä. Sillä suljettaisiin pois kummatkin vaihtoehdot.
ei-ei ja ei-kyllä.

Ps: Jos ei ole mitään erillistä itseä, kaikki on ykseyttä.
Eikö sormi siinä tapauksessa ole aivan yhtä ihmeellinen kuin kuukin?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 29.12.2005 23:31:30
Olipa kerran pieni jääkarhu, joka kysyi äidiltään:
"Äiti, oliko minun isänikin jääkarhu?"
"Tietenkin hän oli jääkarhu"
Hetken kuluttua kuului;
"Kerro äiti, oliko isoisäkin jääkarhu?"
"Kyllä hänkin oli jääkarhu"
"Entä isoisoisä, oliko hänkin jääkarhu?"
"Oli toki, miksi oikein kyselet?"
"Siksi, että minua paleltaa!"
Yhteenveto; Usko ei ole yhteiskunnallista, eikä perittyä. Se on äärimmäisen henkilökohtainen asia.

"Anthony de Mello; Tyhmyyden välähdyksiä"


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 29.12.2005 23:36:30

Yhteenveto; Usko ei ole yhteiskunnallista, eikä perittyä. Se on äärimmäisen henkilökohtainen asia.[/color]

"Anthony de Mello; Tyhmyyden välähdyksiä"

2. Yhteenveto; Olemme kaikki apinoita.
    (Darwinin kehitysoppiteoria)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 30.12.2005 00:10:06
Toivottavasti ette ottanut pahasti nokkiinne..
Kunhan piruilin teksteilläni.

Ja noi tekstinne selvensivät huomattavasti
käsitystäni Michaelista. Kiitos niistä.
 :buck2:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 30.12.2005 00:19:21
Muuan oppilas kunnioitti opettajaa niin paljon, että hän piti tätä ihmiseksi tulleena Jumalana.
"Kertokaa opettaja", hän sanoi, "miksi olette tullut tähän maailman?"
"Opettaakseni sinun kaltaisiasi houkkia lopettamaan ajan tuhlaamisen opettajien palvomiseen!" hänen vastauksensa kuului.

(Anthony de Mello)

Eikös tämä sopinut tähän?  ::)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: satupäivi - 30.12.2005 01:39:38
Usein kuunnellessa ihmisten ihmettelyä herää ajatus:
Mitä millään on suurempaa merkitystä, kuin elämällä itsellään.
Mitä merkitystä on sillä, olenko vanha sielu, jollen elä mahdollisimman hereillä jokaista sekuntia.
Mitä väliä on montako elämää olen elänyt, jollen elä tätä täysin tietoisena.
Kulkea hetkissä avoimena omana itsenään riittää.
Näin minusta.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: satupäivi - 30.12.2005 01:42:06
Muuan oppilas kunnioitti opettajaa niin paljon, että hän piti tätä ihmiseksi tulleena Jumalana.
"Kertokaa opettaja", hän sanoi, "miksi olette tullut tähän maailman?"
"Opettaakseni sinun kaltaisiasi houkkia lopettamaan ajan tuhlaamisen opettajien palvomiseen!" hänen vastauksensa kuului.

(Anthony de Mello)

Eikös tämä sopinut tähän?  ::)

EHDOTTOMASTI!!!


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Chacaltaya - 30.12.2005 01:58:31
Hei vaan.

Tämä: "Toinen murrosikä n. 35-vuotiaana. Sisäisen olemuksen esiintulo - vaihtoehtoisesti egon eli väärän persoonallisuuden vangiksi joutuminen loppuiäksi." on äärimmäisen mielenkiintoista. Onko joillekuille mahdollista ohittaa tämä vaihe kokonaan, eli oivaltaa jo tätä paljonkin nuorempana oma sisäinen olemus?

Nimim. kyseistä vaihetta elävä


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: satupäivi - 30.12.2005 02:17:16
Olen tuon onneksi jo ohittanut (38), pohtien samaa.
Uskon, että suuri osa tämän pallon asukeista noudattaa tiettyä kaavaa.
Toiset tämän havaitsevat, toiset eivät.
Elämän vaiheet ovat onneksi rikkaus, laajentuminen murrosvaiheessa tuntuu
luopuessa vanhoista käsityksistä, minkä johdosta tulee tehtyä muutoksia. Aina se oivalluksen syvennyttyä helpottaa. Ilolla eteenpäin.
On ihana vanheta!!!


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 30.12.2005 07:10:49
:coolsmiley:
Siis elämällä joka sekuntti.

Se on hyvä idea ja kantaa sinne vanhan sielun ikään vallan mainiosti.

Vanhana sielu alkaa jo kyllästyä niihin loputtomiin " uusintoihin " joita nuoremmassa sieluniässä niin mielellään harrastetaan, elämällä joka sekuntti!!


             


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 30.12.2005 09:41:41
Hei vaan.

Tämä: "Toinen murrosikä n. 35-vuotiaana. Sisäisen olemuksen esiintulo - vaihtoehtoisesti egon eli väärän persoonallisuuden vangiksi joutuminen loppuiäksi." on äärimmäisen mielenkiintoista. Onko joillekuille mahdollista ohittaa tämä vaihe kokonaan, eli oivaltaa jo tätä paljonkin nuorempana oma sisäinen olemus?

Nimim. kyseistä vaihetta elävä

Heipä hei Chacaltaya, hauska kohdata sinut :)

Käsittääkseni nämä Michaelin käsikirjan opetukset ovat olleet hyvinkin uraauurtavaa tietoa 1970-luvulla, jolloin ne ilmestyivät. Tällä hetkellä ne ovat lähinnä suuntaa antavia. Tämä johtuu siitä, että ihmiskunta kehittyy hetki hetkeltä tietoisemmaksi.  Olemme siinä 'pelin' vaiheessa, että meitä autetaan/me autamme tätä planeettaamme sekä sen asujaimistoa ns. ylösnousemusprosessiin. Siksi tänne on tällä hetkellä inkarnoituneena enemmän vanhoja sieluja sekä sieluja, joiden ei tarvitse olla kierrossa mukana, vaan ovat ikäänkuin kehitysapujoukkoina täällä. :angel:

Siitä syystä näkisin, että kaikkien ei välttämättä tarvitse käydä tuota vaihetta läpi - toiset haluavat käydä sen läpi tehdäkseen 'pelistä' mielenkiintoisen, joillekin se saattaa olla vielä tarpeen kasvun kannalta. Jos sinusta tuntuu, että sisäinen olemuksesi jo ilmentää sinussa itseäsi, niin ei kun menoksi!  Jos ei tunnu vielä siltä, niin ala luoda siitä mielikuvaa, jolloin se alkaa todentua ;)

Sinä itse olet oman itsesi paras asiantuntija, me muut olemme vain pelikavereitasi tällä kentällä - loppupelissä kuitenkin kaikki samasta lähteestä.  :coolsmiley:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 30.12.2005 09:46:53
Toivottavasti ette ottanut pahasti nokkiinne..
Kunhan piruilin teksteilläni.

Ja noi tekstinne selvensivät huomattavasti
käsitystäni Michaelista. Kiitos niistä.
 :buck2:

*kaivelee keilapallon kokoista hernettä nenästään*

Ja siinä sinä viattomana mukamas kerrot että olet rohjennut piruilla minulle! Egoni pullistelee kuin härkäsammakko moisesta julkeudesta!  :tickedoff:

Kumarra ja suutele kättäni - ja muutamat avemariat siihen samaan rimpsuun- tuhkaa ja jouhipaitaa löytyy komerosta - hopi hopi!

 :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Julietta - 30.12.2005 09:52:07
Jäi ihmetyttämään, olenko taitaja sittenkään, koska en todellakaan ole mikään Puuha-Pete. Tekniikka ei kiinnosta. En ole koskaan tutkinut, mitä autoni konepellin alla on. Laskut kiikutan yhä pankin konttoriin, en maksa netissä. Tietokoneen käytöstä olen opetellut vain välttämättömät jutut.

Ylipäätään luova lahjakkuuteni ilmenee vain taiteen puolella, ja jos ollaan rehellisiä, ainoastaan yhdessä lajissa. No, kaoottisuuteni sopisi kyllä taitajalle:)

Voisin olla myös esittäjä, mutten tunne olevani niin huomionkipeä ja brassaileva kuin määritelmät vaatisivat.

Tutkijaksi taas kai pitäisi olla enemmän yhden asian ihminen, eikä tällainen kaksostyyppinen kaikkea säheltävä.

Sielunikäni voisi olla muuten kypsän luokkaa.

Ja epäselväksi jäi, mikä on heijasterooli? Opittu käyttäytymisrooli vai syntymässä saatu kakkosrooli?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 30.12.2005 09:53:22
Muuan oppilas kunnioitti opettajaa niin paljon, että hän piti tätä ihmiseksi tulleena Jumalana.
"Kertokaa opettaja", hän sanoi, "miksi olette tullut tähän maailman?"
"Opettaakseni sinun kaltaisiasi houkkia lopettamaan ajan tuhlaamisen opettajien palvomiseen!" hänen vastauksensa kuului.

(Anthony de Mello)

Viisaasti sanottu - ja kuinka monta onkaan opettajaa, jotka odottavat oppilaidensa pitävän heitä Luojana  :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 30.12.2005 10:15:45
Hei Julietta,

Pähkäilysi kuulostaa enemmänkin kypsän ja vanhan sieluniän taitoskohdalta, siinä vaiheessa on suhteellisen paljon epävarmuutta itsestään, kun ei enää kiinnosta vanhat pelisäännöt, eikä uusiakaan oikein jaksaisi omaksua, kun on niin monta pelikierrosta takanapäin.

Vanhemmassa sieluniässä otetaan jo muutenkin lunkimmin, annetaan toisille tilaa - auton saa korjata se, kuka pitää siitä hommasta, ja tietokonetta käyttäkööt enemmän ne, jotka haluavat. Asialliset hommat hoidetaan, mutta vanhat sielut mielellään istuvat mukavasti pohdiskelemaan ystävien kanssa syvällisiä sekä nauttimaan lasillisen viiniä ja hyvää ruokaa kun taas kypsässä sieluniässä olevat juhlivat mielellään sosiaalisemmissa ympyröissä. Heille on pikkuseikat tärkeämpiä, esim. hyvän ruuan kanssa sopiva juoma, ei missään nimessä punkkua hummerin kanssa. Vanhalle sielulle on tällainen voi olla yhdentekevää.

Taitaja ei välttämättä ole soturiluonteinen, tekijätyyppi. Taitaja on ilmaisun rooli ja riippuu muista päällyslehdistä, kuinka sitä ilmentää.

Heijasterooli määräytyy entiteetin roolin mukaan. Se ja varsinainen rooli pysyvät samoina koko kierron ajan, muita päällyslehtiä vaihdetaan inkarnaation mukaan, ja tarpeen vaatiessa niitä voidaan vaihtaa myös inkarnaation aikana. Kehittyminen on koko ajan mahdollista ja suotavaa, joten jos on vaikkapa nuoruudessaan oppinut käsittelemään ylpeyden perusominaisuuttaan, niin saattaa kokea tarvetta oppia avioiduttuaan lisää vaikkapa marttyyriuden perusominaisuuden kautta  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: satupäivi - 30.12.2005 11:03:33
:coolsmiley:
Siis elämällä joka sekuntti.

Se on hyvä idea ja kantaa sinne vanhan sielun ikään vallan mainiosti.

Vanhana sielu alkaa jo kyllästyä niihin loputtomiin " uusintoihin " joita nuoremmassa sieluniässä niin mielellään harrastetaan, elämällä joka sekuntti!!


                  VALOA JA ILOA  :smitten:  Pietro

'Näen et ymmärtänyt lainkaan.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Vajra - 30.12.2005 13:04:53
Mulle on kyllä yksi hailea missä
sitä viiniä otetaan. Bileissä vai puistossa.
Hyvin järjestettynä kumpikin on aivan yhtä hienoa.
tai hienoa... huonoa... En osaa sanoa..
Pikemminkin vain erillaista.

Vai ave mariaa..

Katolinen pappi oli aikeissa mennä päivystämään rippituoliin, kun hän tunsi pahoja vatsakipuja. Hän kutsui luokseen kirkon talonmiehen ja selitti tilanteen hänelle.
- Minun on aivan pakko mennä vähäksi aikaa ulkohuoneeseen. Voisitko sinä istua rippituolissa puolestani sillä aikaa?
- Minäkö? Mutta enhän minä osaa! En minä tiedä ollenkaan, mitä minun pitäisi sanoa ripittäytyjille.
- Se on aivan helppoa. Kopissa on lista, jossa on lueteltu tavallisimmat synnit. Sinun tarvitsee vain kuunnella ripittäytyjien synnit, ja katsot sitten listalta, montako avemariaa tai isämeitää hänen tarvitsee lukea puhdistautuakseen.
Talonmies suostui, vaikka olikin hermostunut. Hän asettui rippituoliin ja tutki syntilistaa. Onneksi siinä näytti olevan laaja valikoima eri syntejä. Ensimmäisenä rippituoliin astui mies, joka tunnusti olleensa anaaliyhdynnässä vaimonsa kanssa. Talonmies tutki listaa, mutta ei löytänytkään anaaliseksiä!
Aviorikos ja sodomia siinä oli, mutta ne eivät oikein tuntuneet sopivan tähän syntiin.
Silloin rippituolin ohi meni nuori kuoripoika. Talonmies kurottautui ulos kopista ja kysyi:
- Hei, satutko tietämään, mitä pappi antaa anaaliseksistä?
- Kokista ja sipsejä.

Har Har


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 30.12.2005 13:13:41
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 30.12.2005 14:40:13
Silloin rippituolin ohi meni nuori kuoripoika. Talonmies kurottautui ulos kopista ja kysyi:
- Hei, satutko tietämään, mitä pappi antaa anaaliseksistä?
- Kokista ja sipsejä.
:o Anteeksi nyt vain, mutta vitsi vaikutti ihan lupaavalta kunnes luin tuon lauseen. Olen kyllä hyvinkin huumorintajuinen, mutta pedofilia ja sillä vitsailu pistää aina sapettamaan.  :tickedoff:
Minusta tietyistä asioista ei sovi vitsailla...  :knuppel2:

En silti ole vihainen.  ;) :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 30.12.2005 16:35:59

'Näen et ymmärtänyt lainkaan.
Lainaus

 :coolsmiley:  Täsmälleen, olen samaa mieltä. Et siis ymmärtänyt ollenkaan.

                   Ns. vanhempana ehkä ymmärrät, tai sitten ei.
                   Aika näyttää!


                   


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 30.12.2005 16:47:00
Silloin rippituolin ohi meni nuori kuoripoika. Talonmies kurottautui ulos kopista ja kysyi:
- Hei, satutko tietämään, mitä pappi antaa anaaliseksistä?
- Kokista ja sipsejä.
:o Anteeksi nyt vain, mutta vitsi vaikutti ihan lupaavalta kunnes luin tuon lauseen. Olen kyllä hyvinkin huumorintajuinen, mutta pedofilia ja sillä vitsailu pistää aina sapettamaan.  :tickedoff:
Minusta tietyistä asioista ei sovi vitsailla...  :knuppel2:

En silti ole vihainen.  ;) :smitten:

Oliko tämä sitten vitsailua?
No mutta näinhän katolisen kirkon piirissä toimitaan  :o


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 30.12.2005 17:21:43
Usein kuunnellessa ihmisten ihmettelyä herää ajatus:
Mitä millään on suurempaa merkitystä, kuin elämällä itsellään.
Mitä merkitystä on sillä, olenko vanha sielu, jollen elä mahdollisimman hereillä jokaista sekuntia.
Mitä väliä on montako elämää olen elänyt, jollen elä tätä täysin tietoisena.
Kulkea hetkissä avoimena omana itsenään riittää.
Näin minusta.

Allekirjoitan  :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: hurma - 30.12.2005 17:25:55
Haluan hieman kysäistä että onko vanha sielu arvokkaampi mielestäsi kuin uusi?

Ennenkuin vastaat mieti todellista kantaasi aj tapaasi jolla tuot tuon ylpeytesi omasta ööhh.. ns.vanhasta sielustasi esille.
 

On tyhmää jeesustella tälläisistäkin asioista.


Niin ja mikäs tuossa vitsissä oli niin kamalaa? Pitäisikö anaaliseksi kieltää? Ja pöhh!

Olette tekopyhiä orgaanisia kasoja! Sielu voi olla vaikka kuinka vanha, mutta silti oppimaton ja tyhmä.

Hyvää päivänjatkoa!
  :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 30.12.2005 17:28:58
Tämä: "Toinen murrosikä n. 35-vuotiaana. Sisäisen olemuksen esiintulo - vaihtoehtoisesti egon eli väärän persoonallisuuden vangiksi joutuminen loppuiäksi." on äärimmäisen mielenkiintoista. Onko joillekuille mahdollista ohittaa tämä vaihe kokonaan, eli oivaltaa jo tätä paljonkin nuorempana oma sisäinen olemus?

Itse ainakin olen jokaisessa ns.'murrosvaiheessa' ollut ensin luulossa, että "Aaah, nyt se on tehty, muodonmuutos on valmis"  ;) Ja kopsauttanut egoni aina uudelleen, ennen kuin ymmärsin, että elämä on sen osalta kuin sipulin kuorimista, joka kerta itkettää kun kerroksen poistaa.
Toki toisaalta, sitä on aina ollut jokin seitinohut sidos sinne 'sisimpäänkin', ja jokaisen kerroksen jälkeen se on ollut vahvempi ja jykevämpi. Enkä toisaalta usko, että tämä hengityksen kaltainen liike loppuu koskaan ennen kuolemaa.
Ja siinähän onkin elämän iloa ja tarkoitusta aivan tarpeeksi.  ::)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 30.12.2005 22:24:24
Niin ja mikäs tuossa vitsissä oli niin kamalaa? Pitäisikö anaaliseksi kieltää? Ja pöhh!
Sielu voi olla vaikka kuinka vanha, mutta silti oppimaton ja tyhmä.
En ollut kieltämässä mitään. Otin vain kantaa vitsin "pedofiilisuuteen" (=lapsiin sekaantumiseen)  ???
Ja totta on, etteivät kaikki vanhatkaan aina niin oppineita ole, mutta tyhmä ei mielestäni ole kukaan. Kaikki vain ovat erilaisia ja etenevät omalla ajallaan...


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: hurma - 30.12.2005 22:55:34
No tuo nyt on aivan liian absurdi ajatus etteikö kukaan olisi tyhmä. Mitä pahaa tyhmyydessä on?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 30.12.2005 23:15:54
Ollakseen 'viisas' on oltava myös 'tyhmä'.
Saadakseen vastauksia, on kysyttävä. Ymmärtääkseen kysyä on oltava yhtäaikaa sekä 'viisas' ja 'tyhmä'.
 :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 31.12.2005 07:12:27
:coolsmiley:
                 Viisas kysyy ja saa vastauksia, paljon ja erillaisia.
                 Elää ja käy läpi jokaisen vastauksen, joka sekuntti.
             :idiot2:
                 Tyhmäkö on se, joka pysähtyy ja tarkkailee tilannetta,
                 vaikka ohi kulkee paljon - sekuntteja!


               


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: hopeatähti - 31.12.2005 11:34:53
Tuolla sieluniällä ei ole merkitystä, mutta siinä vaiheessa kun halutaan tutkia ja lähteä purkaamaan sielun syntyä ja sen matkaa, mielestäni nämä on ihan oiva työkalu.

Jos joku nyt sitten takertuu siihen, kuka on syntynyt ensimmäisenä ja kuka myöhempää, sen voi rinnastaa seuraavaan:

- rakastaakohan minun äitini tai isäni isoveljeäni enemmän tai pikkusiskoani kenties?

Kaikkeudessa olemme tasavertaisia ja kaikki ihan yhtä tärkeitä, tuskin meistä kukaan rakastaa esikoista/vanhempaa enemmän kuin muut lapset?  :coolsmiley:

Kaikkeus on aina liikkeessä, muuttuu, ja koko ajan syntyy uusia sieluja ja vanhemmat sielut jatkaa kasvamistaan ja niin se koko liike eteenee kunnes olemme kenties taas ihan uunituoreita sieluja, joskus, sitten, kenties  :D

Jos tarkastellaan itseämme sielujemme kasvun alustana, aina on vanhempia ja nuorempia sieluja ja me itse olemme jotain vastaavaa muille.

Ei ole tarkoitus kieltää keneltäkään opiskelun tuomaa iloa ja oivalluksia, vaikka emme itse olisi niistä niin innoissaan, juuri sillä hetkellä tai ehkä ei koskaan.

On aina hyvä olla jostain "innostunut", koska tuolloin voimme oppia ja opettaa, elää ja antaa elää.

Aika tylsäksi menisi tämä elämä jos kaiken tietäisimme jo valmiiksi eikä olisi tarvetta tutkia, löytää ja etsiä.



Otsikko: Sieluniät
Kirjoitti: Elektra - 31.12.2005 12:05:30
Hyvin sanottu Hopeatähti   :)

Siis Hurma pohdit, että mitä mieltä olemme siitä, onko vanha sielu arvokkaampi kuin uusi?

Miksi se olisi arvokkaampi? Tohtoriksi väitelleenkin pitää käydä ensin ala-aste ennenkuin pääsee etenemään - jokainen me käymme kaikki vaiheet läpi jokatapauksessa ja oikeassa järjestyksessä.

Jos joku yrittää oikoa, niin joutuu ottamaan takapakkia ja palaamaan ruotuun - esimerkkinä mainittakoon tällaiset tapaukset, että mennään avamaan chakroja ja herättämään kundaliinienergiaa ennenkuin on siihen henkisesti riittävän valmis.

Avaaminen sinänsä ei ole niinkään 'kiellettyä' kuin se, kuinka niitä käytetään. Voi vain kuvitella mitä eskari-ikäinen tekisi jos saisi yhtäkkiä rajattoman vallan ja määrättömästi energiaa (esim. rahan muodossa) - meidän 5v ostaisi välittömästi karkkeja ja leluja enemmän kuin laki sallii piittaamatta omasta ja läheistensä hyvinvoinnista, kun taas vanhimmalla lapsella on jo ymmärrystä siitä, kuinka tällä energialla voi auttaa ja tukea muitakin kuin vain itseään.

Samoin toimitaan eri sieluniässä - nuoremmassa sieluniässä asiat pyörivät huomattavasti enemmän oman napapiirin puitteissa kuin vanhemmalla sieluniällä - ei siinä sen kummempaa. Kehityksen myötä ajattelutapa muuttuu, asiat saavat erilaisia arvojärjestyksiä, ja leikkikehään ei tarvitse enää hypätä sumeilematta leikkimään työkseen niinkuin nuorella sieluniällä - vaan voi leikkiä ihan huvin vuoksi ja pelata tätä elämän peliä välillä tilannetta tarkkaillen.

Antaa nuorempien sielujen ottaa pulttia ja pohtia, mistä kana pissii - kypsemmässä ja vanhemmassa sieluniässä alkaa jo tsekkailemaan ja kanan munuaistenkin toimintaa  ;) :D ;D

Ja eihän tämä kasvu lopu näihin maallisiin sielunikiin - täältä kun lähdetään, niin sitten ne vasta työt alkavat, kun olemme tämän peruskoulutuksen käyneet läpi  :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: hurma - 31.12.2005 16:39:48
Oletko sinä sitten itse mielestäsi vanha sielu?


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Artemis - 31.12.2005 17:56:07
En usko että vanha sielu olisi arvokkaampi kuin nuori. Kumpiakin tarvitaan yhtä paljon.
Ajatellaanpa esim. työpaikkaa. Jos kaikki työntekijät ovat työskennelleet firmassa 20 vuotta aina samalla tavalla, ei uudistuksia eikä muutoksen halua. Jos taas kaikki ovat uusia työntekijöitä on kaikilla ideoita ja innokkuutta muttei kokemusta. Jos sensijaan työntekijöistä löytyy niin uusia ja vanhoja niin löytyy sekä kokemusta että uusia ideoita. Kumpiakin tarvitaan sillä kummatkin ovat tärkeitä.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: hurma - 31.12.2005 18:03:04
Kannattaa teiän kans muistaa, että alunperin jo Lilli ja Athamaarit ottivat sen asenteen, kun Michaelin määritelmiä arvosteltiin, että niitä arvostellaan sen takia, koska oletetaan Lillin ja Athan pitävän vanhoja sieluja arvokkaampina kuin nuoria.
Kukaan ei ollut maininnut mitään ennen sitä siitä, että olettaisi heidän hypettävän Michaelin määritelmä, koska he pitäisivät vanhoja arvokkaampina kuin nuoria.
He itse olettivat näin: se kertoo vain siitä, että ainoat, jotka noin ajattelevat ovat he itse.

Tuon perusteella mitä täällä on kerrottu Michaelin kanavoineen vanhan sielun määritelmistä minä ja kaikki tuttavani ovat vanhoja sieluja. Itse en usko olevani vanha sielu jonku kanavoinnin perusteella.

Jokaiselle jotain, uskotaan mitä halutaan, mutta älkää olettako, se paljastaa vain teidän oman arvomaailman.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 31.12.2005 18:10:25
En usko että vanha sielu olisi arvokkaampi kuin nuori. Kumpiakin tarvitaan yhtä paljon.
Ajatellaanpa esim. työpaikkaa. Jos kaikki työntekijät ovat työskennelleet firmassa 20 vuotta aina samalla tavalla, ei uudistuksia eikä muutoksen halua. Jos taas kaikki ovat uusia työntekijöitä on kaikilla ideoita ja innokkuutta muttei kokemusta. Jos sensijaan työntekijöistä löytyy niin uusia ja vanhoja niin löytyy sekä kokemusta että uusia ideoita. Kumpiakin tarvitaan sillä kummatkin ovat tärkeitä.

 :coolsmiley:  Nomutta hyvät hyssykät!!  :knuppel2:  Eihän tässä mitenkään ole kysymys  ikävuosista!!

 :smitten: Nuori- tai vanha sielu ovat ihan muita käsitteitä, eikä niillä ole mitään tekemistä fyysisen kehon iän kanssa.

 ::) Lähinnähän voisi tiivistää sielun ikä, on näkökulma kysymys elämään yleensä. Kuinka kokee ja näkee eri asiat ja tilanteet!

              


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Artemis - 31.12.2005 18:36:14
Pietro, ymmärsin kyllä. Tarkoitukseni oli verrata. Ymmärsitkö lainkaan mitä yritin sanoa?
En puhunut iästä, vaan yleensäkin elämänkokemuksesta. En tarkoittanut fyysistä ikää.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 31.12.2005 20:30:31
...
Tuon perusteella mitä täällä on kerrottu Michaelin kanavoineen vanhan sielun määritelmistä minä ja kaikki tuttavani ovat vanhoja sieluja. Itse en usko olevani vanha sielu jonku kanavoinnin perusteella.
...

Hyvin paljon mahdollista. Vanhat sielut eivät yleensäkään usko olevansa vanhoja sieluja, koska tajuavat jo sen, että vielä on matkaa edessä, jos on takanakin. Nuoremmat luulevat/uskovat mielellään olevansa jo aikas lopulla kiertoa :D

Suomessa on Michaelin opetusten mukaan keskiarvona kypsän sielun ikä, joten kyllä tänne mahtuu aika paljon vanhojakin sieluja - ja kuten olen kähissyt aiemminkin jossain -joko täällä tai vanhalla-, että eiköhän näitä kääpiä ole tälläkin foorumilla ihan riesaksi asti.  ;)

Ja liekö tuolla mitään väliä, mitä minä luulen olevani tai tiedän olevani tms.  - eihän sillä ole pitkässä juoksussa mitään väliä, tässähän vaan periaatteessa pohditaan asioita, vai kuinka?  :uglystupid2:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Julietta - 31.12.2005 20:59:20
Kiitos Elektralle selkeästä ja valaisevasta vastauksesta!

Tuli vielä mieleen, että joistakin ihmisistä paistaa selvästi, mitä roolia he edustavat (esim. Lillin vanhemmat). Jotkut toiset taas ovat epämääräisiä.

Isäni on selkeästi taitaja, miesystäväni esittäjä. Äitini taas on ristiriitainen sekoitus soturia ja esittäjää (yksi ilmeisesti päärooli, toinen heijasterooli). Arvioisin, että osaan sanoa max. joka toisesta ystävästäni heidän roolinsa. Muita kysellään jälleen heilurilta:)

Muuten, isä on sieluniältään paljon vanhempi kuin äiti. Se näkyy monessa asiassa, vaikkapa siinä, että isä tulee luonnostaan juttuun kaikkien eläinten kanssa, äiti taas ei saa edes koiraansa ojennukseen. Ja parisuhteissa ei taida muutenkaan olla mitään korrelaatiota sieluniän samuudesta, vaan muut seikat painavat parin valinnassa enemmän.

Suhde luontoon ja eläimiin on kai hyvä mittari sieluniän määrittämisessä. Vanhalla sielullahan on saumaton yhteys luontoon. Itselläni puoltaa kypsää sielunikää se, että löydän aika hyvin aallonpituuden monien eläinyksilöiden kanssa, mutten ole sillä tavoin suhteessa joka hamsteriin ja hömötiaiseen kuin vanhat sielut.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Mirjam - 01.01.2006 14:13:56
Ei tainnut mennä jakeluun tuokaan tarina vaan minkäs sille voi, jos Luojamme ei olekaan vielä kaikilla "Kotona"!  ::) :angel:

Kenen jakeluun? Ja kenellä ei ole *luoja* vieläkään "kotona"?
 :angel:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 02.01.2006 15:11:44
Heippa!

Palasin päälle viikon tauolta jälleen koneelle ja nettiin. Ensimmäiseksi haluan oikaista tämän väittämän:

Lainaus
Kannattaa teiän kans muistaa, että alunperin jo Lilli ja Athamaarit ottivat sen asenteen, kun Michaelin määritelmiä arvosteltiin, että niitä arvostellaan sen takia, koska oletetaan Lillin ja Athan pitävän vanhoja sieluja arvokkaampina kuin nuoria.

Ei, missään nimessä en pidä vanhoja sieluja mukamas arvokkaampina kuin nuorempia! Hyvänen aika, eihän siinä ole mitään järkeä. Olen asian kanssa samalla linjalla Elektran ja Hopeatähden kanssa. Jos tuollainen ajatusmaailma olisi valloillaan yleisesti, olisimme jo kuuroja kun Toisen Tason asukkaat nauraisivat aina heitä itseään alemmalla kehitysasteella oleville pitäen itseään muita parempina! :D

Tokihan se välillä harmittaa huomata olevansa jollain kehitysasteella alempana kuin joku toinen. Esimerkkinä nyt vaikka tuo koulutusmaailma tai työelämä. Yritän kuitenkin itse tehdä parhaani, että tavatessani minua ylempänä jollain kehitysasteella olevan henkilön en soimaa itseäni vaan otan oppia. Tässäkin piirustusharrastukseni on hyvä esimerkki. Minulla on taitoa yllin kyllin, mutta maailmassa on tuhansittain minua vieläkin taitavampia taiteilijoita. Sellaisen tavatessani annan hänelle täyden kunnian ja katson, mitä voisin oppia häneltä. Itseäni taitamattomampia taiteilijoita en mahdollisesti muiden "pissi on noussut päähän"-taiteilijoiden tapaan mollaa vaan pyrin kannustamaan ja tukemaan. Sellaista piirrosta ei ole olemassakaan, josta ei löytyisi jotain kaunista!  :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: intiraymi - 31.03.2006 23:49:24
Mutta entäpäs sitten se juttu, että "kuolemien" välissä on hengailtu jollakin toisilla planeetoilla... Onhan sielu niillä ollessaankin oppinut jotain juttuja. Niin lasketaanko kaikki "oleminen" sielun ikään - ja onko mitään ikään loppujen lopuksi olemassa jos oleminen on ikuista - vai tarkoittaako tuo ikäily vain tätä fyysistä maailmaa? Entäs jos toisissa todellisuuksissakin kyllästyy siihen menoon ja mihin sieltä sitten mennään?  :idiot2:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ikitosi - 01.04.2006 00:02:42
Aika ja ikä ovat vain tämän maailman juttuja; jotta muistaisimme hoitaa asiat oikeassa tärkeysjärjestyksessä.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 01.04.2006 17:09:02
Tärkeysjärjestys? Mikä se onkaan?

Heittäkääpä kaksi henkilöä yhteen joilla on muisto menneestä olemisesta ja eri tärkeysjärjestys tässä elämässä, niin ihana soppahan siitä tulee. Toiselle materia ja aistinautinnot, toiselle rakkaus ja henkisyys tärkeintä.. mielenkiintoista kait.. ?! :angel:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Ikitosi - 01.04.2006 17:35:25
Tarkoituksenamme on nimen omaan toimia omien arvojemme mukaisesti. Siksi meillä on siis tämä näennäisen rajalllinen aika täällä, ettemme voisi tuhlata aikaamme tekemällä jotakin itsellemme toisarvoista, vaan keskittyisimme siihen, mitä olemme tänne tulleet tekemään.


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 04.04.2006 11:24:44
Mutta entäpäs sitten se juttu, että "kuolemien" välissä on hengailtu jollakin toisilla planeetoilla... Onhan sielu niillä ollessaankin oppinut jotain juttuja. Niin lasketaanko kaikki "oleminen" sielun ikään - ja onko mitään ikään loppujen lopuksi olemassa jos oleminen on ikuista - vai tarkoittaako tuo ikäily vain tätä fyysistä maailmaa? Entäs jos toisissa todellisuuksissakin kyllästyy siihen menoon ja mihin sieltä sitten mennään?  :idiot2:

Käsittääkseni nämä muilla planeetoilla hengailut lasketaan mukaan palvelusvuosiin :D

Tunnen porukkaa, jotka ovat saavuttaneet sieluminuutensa jollain muulla planeetalla kuin Telluksella, ja he ovat pääasiassa kypsän sieluniän loppupuolella tai vanhassa sieluniässä kun verrataan Michaelin käsikirjan päällyslehtiin.

Asia on kaiketi verrattavissa fyysisen kehoston kulkuun:
sieluminuuden saavuttaminen - syntymä
...
vanhan sieluniän viimeinen taso - tason vaihto

ja ikää tulee lisää vaikka ryynästelläänkin eri paikkakunnilla... :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: peipi - 04.04.2006 18:20:55
:) KIITOS ATHAMAARIT!!!

Minulle sanoi eräs ennustaja että olen vanha sielu.
Olen ain atuntenut olevani erilainen kuin muut. Kaikki muutkin kertomasi asiat pitivät paikkansa. AIVAN USKOMATONTA!  Minulla on tiettyjä maita ja kansallisuuksia tai heimoja, jotka ovat aina jostakin syystä kiinnostaneet, ja ne ovat tulleet jopa uniinikin!
 Mistä itse olet saanut tietää näistä asioista?
Mistä saisin lisätietoa...


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Hiisitär - 04.04.2006 18:34:38
Kirjastosta on saatavilla Michaelin kirjoja; "Viestejä Michaelilta" sekä "Lisää Viestejä Michaelilta". Noiden lisäksi on sitten enemmän teoriapainotteisia Michaelin kanavoinneista koottuuja kirjoja. Nettisivut, jos englanninkieli on hallussa, löytyvät tästä linkistä: Michael Teachings (http://www.michaelteachings.com/)

Muuten asioita on sitten vain pomppinut mieleen menneisyydestä ajan kanssa ja näin päin pois. Joskus oikein hankalassa tilanteessa olen meditoimalla katsonut joitain menneitä elämiä, joskus niistä on nähnyt unia, mutta kun kuuntelee sydäntään niin eipä siinä ihmeempiä lähteitä tarvita ^_____^


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: intiraymi - 04.04.2006 21:55:58
Lainaus

Käsittääkseni nämä muilla planeetoilla hengailut lasketaan mukaan palvelusvuosiin :D

Tunnen porukkaa, jotka ovat saavuttaneet sieluminuutensa jollain muulla planeetalla kuin Telluksella, ja he ovat pääasiassa kypsän sieluniän loppupuolella tai vanhassa sieluniässä kun verrataan Michaelin käsikirjan päällyslehtiin.
Lainaus

Just joo, no kun mullekin on sanottu että "vanha sielu" mutta kuitenkin maanpäällä melkein aloittelija... menin sekaisin. Tuohan selittääkin monta ristiriitaa!  :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.04.2006 22:02:19
Lainaus


Just joo, no kun mullekin on sanottu että "vanha sielu" mutta kuitenkin maanpäällä melkein aloittelija... menin sekaisin. Tuohan selittääkin monta ristiriitaa!  :D

 :coolsmiley:

     SIELU, vanha tai nuori, ikä kertoo vain tämän kertaisen

     kierroksen kokemuksien kerttymän vaiheen, noin + \ -,

     SE EI kerro korkeamman osaston todellista " IKÄÄ " jos

     sitä nyt meidän edes tarvitsee pohtia, ne ovat noita

I K U I S U U S A S I O I T A  ,   A I N A   V A A N ,  J A  T A A S   U U D E S T A A N ,  M I L L O I N   M E  O P I M M E  ?

                             :2funny:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Chandra - 05.04.2006 23:12:41
Mutta kun ne on niin mielenkiintoisia,,nuo entiset elämät. :-[

En ainakaan opi,koska TYKKÄÄN SAADA TIETOA NIISTÄ!!!!! :D
Tai mitä se sitten onkaan.Tietoa,alitajunnan tuotoksia vai mitä!?

Joskus ainakin tuntuu natsaavan! ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: intiraymi - 05.04.2006 23:41:18
???

        :-[


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 06.04.2006 16:21:44
Just joo, no kun mullekin on sanottu että "vanha sielu" mutta kuitenkin maanpäällä melkein aloittelija... menin sekaisin. Tuohan selittääkin monta ristiriitaa!  :D

Hyvä jos sait selityksen!

Ilmoittaudun samaan kategoriaan kanssasi - siis myönnän olevani aikamoinen tumpelo näissä maallisissa touhuissa - joskus tuntuu siltä, että on ikuisesti ymmärtämätön lapsi, joka ei ota opikseen isojen ihmisten neuvoista :D (mutta tekee silti oikein? :2funny: )

Tänne on näinä aikoina inkarnoitunut sellaistakin väkeä, joka ei ole koskaan aikaisemmin käynyt täällä edes kyläilemässä. Voi vain kuvitella, millainen kulttuurishokki on opetella käyttämään suutaan puhumiseen ja itsensäilmaisuun, kun on aina ennen tottunut käyttämään telepatiaa tai vastaavaa. Siitä johtuu kuulemma monen 'uuden ajan' lapsen puhehäiriöt ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: intiraymi - 06.04.2006 19:01:30
Elektra... kulttuurishokki mikä kulttuurishokki. Fisut on siitä ihania, että niille ei tarvi ees jutella kun ne lukee ajatukset  :smitten:

se on kivaa se.  :D


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Elektra - 07.04.2006 09:35:16
Niin - ajatelkaa miten turhauttavalta mahtanee tuntua vastasyntyneestä, jonka kruunuchakra on vielä apposen auki. Hän näkee ja tietää kaiken, mutta suusta ei tule kuin outoa kitinää. Selitä siinä sitten miten mukavaa on olla jälleen kerran tuttujen parissa tai kysele, mitä sen jälkeen tapahtui kun Plejadeilla tiemme erkaantu  :crazy2:

Lisään telepaatikkojen listaan vielä Skorpionit, nuo säihkyväkatseiset ajatusten läpivalaisijat, joiden seurassa on aivan turha piilotella mitään. Tarkasti ja tehokkaasti nostavat he pahimmat pelkosi ja murheesi esiin. Hienovaraisesti he näyttävät miten kärpäset ovat muuttuneet härkäsiksi sekä auttavat selvittämään mietteiden solmukkeet niin, että keskustelutuokion jälkeen pää on kirkas ja selkeä kuin keväinen aamu.  :smitten:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Synapsi - 07.04.2006 13:09:04
Voi Elektra, miten nätisti ja osuvasti veistelit skorpionista! Just niin  ;)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Susanna - 07.04.2006 16:39:29
Sielun iän sisäisissä tasoissa olen törmännyt lukuun 7, samoin jokaisella ihmisellä on elämässään 7 eri kautta. Kuuluisin kausista tulee suunnilleen 30-ikävuoden tienoilla, jolloin ihminen alkaa toteuttaa sisäistä minuuttaan. Mitä pidempään on ns. kieltänyt itsensä, sitä suurempi muutos tulee olemaan. Arkikielellä puhutaan kolmenkympin kriisistä

 Täällä seikkaillessani, törmäsin edelliseen...

 Olen vaistonnut, että olen elänyt ennenkin..

 Ja tuo 7 vuotta... Woe mahoton! Ensin elin avoliitossa 7v, nyt 7v elänyt yssikseen ja 7v kestänyt työsuhde päättyi viime viikolla... :o Niin, ja täytin tammikuussa 30...
 
 Vaisto sanoo, että jotain hyvin, hyvin suurta on tapahtumassa vielä... Mutta ei mitään aavistustakaan, että mitä..?? Tällä hetkellä mulla on aika sekavat fiilikset..Pelottaa,olen aivan innoissani,mihin suuntaan elämä nyt on kuljettamassa???? Ei auta muu, kuin antaa virran viedä ja kuulostella omia fiiliksiä eteentulevissa tilanteissa...  :)


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: intiraymi - 07.04.2006 17:21:29
Sielun iän sisäisissä tasoissa olen törmännyt lukuun 7, samoin jokaisella ihmisellä on elämässään 7 eri kautta. Kuuluisin kausista tulee suunnilleen 30-ikävuoden tienoilla, jolloin ihminen alkaa toteuttaa sisäistä minuuttaan. Mitä pidempään on ns. kieltänyt itsensä, sitä suurempi muutos tulee olemaan. Arkikielellä puhutaan kolmenkympin kriisistä
 
 Vaisto sanoo, että jotain hyvin, hyvin suurta on tapahtumassa vielä... Mutta ei mitään aavistustakaan, että mitä..?? Tällä hetkellä mulla on aika sekavat fiilikset..Pelottaa,olen aivan innoissani,mihin suuntaan elämä nyt on kuljettamassa???? Ei auta muu, kuin antaa virran viedä ja kuulostella omia fiiliksiä eteentulevissa tilanteissa...  :)

IHAN SAMAT FIILIKSET, 30 TÄYTEE VIIKON SISÄLLÄ... Olen ihan pihalla, miksi koen todella voimakkaita tunteita tiettyjä ihmistyyppejä kohtaan, negatiivisia ja toisaalta taas ihastuksia...  :crazy2: Vielä vuosi sitten tiesin jostain jotain, nyt en enää mistään mitään, en tiedä kuka tai mikä olen kun päässä vaan hyrrää!! KÄÄK!


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Susanna - 07.04.2006 17:54:36
Hehee!!!  ;D

Tiedät täsmälleen tunteeni tällä hetkellä!!  :uglystupid2:


Otsikko: Re: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 10.04.2006 22:12:41

 
Olen ihan pihalla, miksi koen todella voimakkaita tunteita tiettyjä ihmistyyppejä kohtaan, negatiivisia ja toisaalta taas ihastuksia...  :crazy2: Vielä vuosi sitten tiesin jostain jotain, nyt en enää mistään mitään, en tiedä kuka tai mikä olen kun päässä vaan hyrrää!! KÄÄK![/color]

 :tickedoff:
   :tickedoff:
     :tickedoff:
              Läheltä kulkee VUO , tuo kaikkien äitien Tonava.

              Tunteet, nuo irralliset osaset KEHOSTA, joita ei

               voi erottaa tästä lihallisesta kokonaisuudesta.

                Katoavaa kansanperinnettä, kaikki tyynni.


                            :2funny:

                 Ei huolta suurempaa, me siellä odotetaan !!  ?


Otsikko: Vs: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: suski7 - 25.09.2012 19:35:24
mä olen vanha sielu, ja toi vanhan sielun kuvaus sopi ku nenä päähän....tuolla facessa on ryhmä https://www.facebook.com/groups/287062227979679/
jossa tietäjä Kauko Vähäkainu selvittelee näitä asioita. Hän kertoo meitin vaivat ja antaa hoitoja (ei tarvi mennä paikalle, kotonansa on kukin). Kertoi mulle että viime elämässä olin espanjalainen ja olen nyt sielun tasolla 7. vielä olisi yksi elämä elettävänä ja sen tulen elämään Japanissa.... :)....no sen näkee sih. mut tutustumisen arvoinen sivu!!


Otsikko: Vs: Onko vanha sielu syntynyt useampaan kertaan tänne maan päälle?
Kirjoitti: Lilli - 12.10.2012 11:34:29
Solnishko, en ole nyt vähään aikaan Michael-kirjoja lukenut, mutta muistaakseni heijasterooli tulee ympäristön vaikutuksesta, eli on jonkinlainen kasvatuksen ja mahdollisesti kaveripiirin vaikutuksen tulos. Ympäristö vaikuttaa meihin paljonkin ja monesti esim. todellista roolia ja sielunikää on vaikea määritellä ennen 4. monadia, elikkäs suomeksi sanottuna varhaiskeski-iän - keski-iän kriisiä.