Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: Emelia - 03.01.2007 19:58:20



Otsikko: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Emelia - 03.01.2007 19:58:20
Yritin eilen käydä luovuttamassa verta, ajattelin että kun Jouluna tuli syödyksi hyvin ja levättyä, on hb varmasti hyvä ja voin luovuttaa.

Yllätys olikin suuri, kun tulokseksi annettiin vain 124!! En ollut uskoa sitä todeksi.

Miten saisin hb:n nousemaan ilman pakko- rautaa?

Olen ollut kyllä pitkin syksyä aika väsynyt, ja työterveydessä ovat kyttäilleet välillä korkeaa verenpainetta, mutta tämä oli kyllä yllätys. Syön pääasiassa kala-kana-kasvisruokia, mutta myös välillä punaista lihaa.

Töissä syön sitä mitä ravinto-opillisesti maassamme päiväkoti-ikäisille lapsillekin tarjotaan, joten en todellakaan syö mitenkään yksipuolisesti mielestäni.

Minulla on todettu joitakin vuosia sitten osteopenia (osteoporoosion esiaste), joten siksi syön erityisesti talvisin D -vitamiinia (Minisun) ja B -vitamiinia, sekä C -vitamiinia poretabletteina. Myös Aloe Veraa juon lähes päivittäin...  :uglystupid2: välillä unohdan.

En käytä mitään erityisiä lääkkeitä. Päänsärkyjä hoitelen välillä Burana- Capsilla, sillä se liukenee nopeasti.

Olen viikon päästä menossa työterveyslääkärin vastaanotolle taas ja siellä on varmaan pakko ottaa tämäkin asia puheeksi.

Olisiko mitään vaihtoehtoisia hoitokeinoja kenelläkään tiedossa?


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Rohana - 03.01.2007 20:23:06
Mun mielestä sulla ei ihan hirveän huono tuo hb ole, et ole vielä aneeminen. Itselläni oli raskausaikana siellä 110 tietämillä ennenkuin edes suosittelivat neuvolassa aloittamaan raudan syönnin...olin kyllä tosi väsynyt, joten kai sen rautakuurin olisi maalaisjärjellä ajateltuna voinut aloittaa aiemminkin ihan omatoimisestikin!
Ni mutta asiaan! Eli ns. hyvän ruokavalionkin omaavilla voi yllättäen olla huono hemoklobiini, mikä voi usein johtua raudan huonosta imeytymisestä. Maito ruuan kanssa nautittuna heikentää raudan imeytymistä!

Tämän löysin suoraan netistä:
Hyviä raudan lähteitä ovat muun muassa palkokasvit, täysjyväviljatuotteet, vihreät lehtivihannekset ja kuivatut hedelmät. Samaan aikaan aterialla kannattaa nauttia C-vitamiinia sisältäviä ruokia, jolloin raudan imeytyminen tehostuu.

Mielestäni muistelen parsakaalinkin olevan hyvä raudan lähde, ainakin sitä sanotaan kasvisten Ramboksi  :D
Sitä voi dippailla vaikka iltamässynä tv:tä tuijottaessa...
Tämmösitä nyt tuli mieleen, ruokavaliostahan tuo kaikki hyvinvointi alkaa!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: täysikuu - 03.01.2007 20:43:21

Hei Emelia

Ei sulla tosiaankaan huono veri ole.Mutta nuo luovutusarvot.....ja ymmärtäähän senkin.
Olen itse ostanut luontaistuotekaupasta saksalaista Groitter...jotakin hirveetä yrttimönjää on lasipullossa. Se on tehokasta. Mutta minusta se oli oikein pahaa.
Havupuu-uute myös luontaistuotekaupasta on hyvä, eikä ole niin pahaa. Sitä kannattaa ottaa kuuri.
Nämä on minun (minun hb on 95- 100) apulaiset, kun lääkkeenä en rautaa siedä.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Aion - 03.01.2007 20:55:30
Kräuterblutsaft
- sitä löytyy nestemäisenä ja tabletteina.
Nestemäinen imeytyy paremmin
ja saa hemoglobiinin nopeasti nousemaan.

Mielestäni hemoglobiinisi ei ole erityisen huono,
vaikka hiukan alakanttiin onkin.
Se ei ollut vaan tarpeeksi hyvä luovutukseen.
Pikku kuuri yrttimehua voisi silti tehdä terää. :)

Mielestäni juoma ei ole pahan makuista
- kyllä sen alas saa. :)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Lake - 04.01.2007 08:42:35
Nokkosta vaan peliin. Sillä tuttu nosti hemoglobinit hyviin lukemiin. Käytti tosin päivittäin aamupuuroon tehosekoitettuna.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 04.01.2007 10:28:47
Oletko tarkastanut B12 vitamiini, itsellani hemoglobiini laski viime kesana 57
en jaksanut yhtaan mitaan ja syy loytyi B12 vitamiinin imeytymisesta, nyt saan piikin kerran kuussa ja hemoglobiini oli 147, sehan on syyna yleensa punaisten verisolujen imeytymisessa (en syo lihaa)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Alkmene* - 04.01.2007 11:35:21
Minusta tuo Hb ei kuulosta alhaiselta, mutta tietysti tuossa luovuttaessa verta on se rajansa.
Itselläni tuon kaltainen olisi huippulukema. Hb:kin on hyvn yksilöllinen ja tuo yleinen raja on vain suuntaa antava. Tosin siitä tässä nyt ei ole kysymyskään.

Itselle nousee mieleen nuo samat parsakaali ja nokkonen. Lienisikö myös pinaatti...
Ja sitten tukena tietysti C-vitamiini ja muut imeytymisen varmistamiseksi.
Ja tietysti vanhat kunnon valurauta-astiat ruuanlaitossa, niistä olen myös kuullut liukenevan luonnollista ja turvallisissa määrin rautaa ruokaan.

Mistähän näin luonnossa, ei siis ravintona, voisi ajatella saavan rautaa tai jotain muuta, joka imeyttää sitä?
Kun nyt esim aurinko auttaa meitä D-vitamiinin saannissa ja imeytymisessä?
 ???


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 04.01.2007 12:47:46
Täällä myös yks "vähäverinen"  :2funny: viimeks mitattu lokakuussa hb.97...
Nuo vinkit mitä kannattaa syödä olivat tervetulleita, kun melkein kaikki apteekin ja luontaistuotekaupan rautavalmisteet on tullu kokeiltua... masu tykkää kyttyrää  :(

Näitä ei ole hyvä syödä yhdessä raudan tai sen imeytymistä auttavien aineiden kanssa...kananmuna, tee (paitsi vihreä ja valkoinen), maitotuotteet.
Lisäksi vaihdoin possunlihan (paitsi kinkun  :D) naudanlihaan ja makkaratuotteet leivänpäälle meetfurstiin ja maksamakkaraan (nam!) Punaviinin on sanottu olevan anemisten juomaa...? Kuin kaiken punaisen syöminen vihreän lisäksi... punajuuri, maksa (nam, nam!) Oma  hoitava lääkärini on aina sanonut, että JOS voi muuten hyvin ja jaksaa elää, niin  huono hb. raja hilluu 90> Itse liikun kuin duracel  :2funny:

Mielestäni raudan aloittaminen ilman tarkista ei olisi välttämättä hyvä, koska hb.n nousu tekee samoja oireita kuin laskukin. Eli jos vaikka hb. on nousussa luontaisesti, lisärautaa ei ehkä tarvitsisi...?!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: helen - 05.01.2007 21:46:57
Hb on huono jos menee alle sadan onko sinulla runsaat kk:t
itselläni oli sain siihen helpotusta ja nyt hb 138


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 08.01.2007 12:13:46
Miultako kysyt Helen? Vastaus on, jotta siellä tuo vika on... vaan kun ei löydy sopivaa hoitoa siihenkään  ;) vihjailevat koko systemin poisotolla  :buck2: Mutta niin kauan kun hyvin pyyhkii, pyyhkiköön  :D


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Emelia - 21.01.2007 13:13:08
Heips!

Ja suuret kiitokset tähän ketjuun tulleista vastauksista.. Juu, eihän tuo Hb niin kauhean alhaalla ollut tuolloin, mutta ennen sen mittaamista olikin ollut Joulu, jouluruuat ja loma, joten miten alhaalla se onkaan mahtanut syksyn mittaan olla... Kauhean väsynyt olen kyllä ollut.

Ruokavihjeet ovat hyviä, samoin vitamiinit, mutta kun kaikki nuo (nokkosia lukuunottamatta  :coolsmiley: ) jo kuuluvat elämään olenkin vähän ihmeissäni...

Väsymys ilmenee uupumisena, haluttomuutena ja saamattomuutena. Korvien välissä suunnittelen kaikenlaista, mutta sitten kun pitäisi alkaa tehdä ja toteuttaa ei enää jaksakaan...

Kävin siellä lääkärissä, aiheena oli kivuliaat ja runsaat kk:t / korkea verenpaine, päädyttiin aloittamaan e -pillerit uudestaan huolimatta verenpaineesta. Puntarissa särkylääkkeiden jatkuva syöminen ja veritulppariskin mahdollisuus (kotimittauksissa vp normaali, tk:ssa aina korkea)..

Kräuterblutsaft -kuuria taidan kokeilla. 8)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: taiska - 21.01.2007 14:45:00
Olen itse kärsinyt huonosta hemoblobiinista ikäni ja alhaisimmillaan se on ollut 52, vaikka olen aina syönyt hyvin.Kun se oli alhaisimmillaan niin minulle laitettiin 5 pussia verta ja rautatabletteja olen joutunut syömään jatkuvasti, mutta muutama vuosi sitten se loppui ja arvot on sen jälkeen olleet aina huiput 142 jne.... ja ainoa asia mitä tein oli se että söin multivita tabletteja säännöllisesti ja niissä kait ei muistaakseni ole edes rautaa, mutta ilmeisesti minulla puuttui jotain vitamiinia joka esti raudan imeytymisen.Muuta selitystä enasialle ole keksinyt eikä lääkäritkään minusta mitään vikaa löytäneet vaikka tutkivat päästä varpaisiin .


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Irish - 21.01.2007 14:58:41
Tämä nyt ei ole kauheen ajankohtasta, sopii kesävinkiksi.. Kasvata persiljaa ja syö sitä reippaasti joka päivä. Tai no saahan sitä persliljaa talvellakin kaupoista.  :)

 http://www.saunalahti.fi/arnoldus/cobalami.htm  (http://www.saunalahti.fi/arnoldus/cobalami.htm)

Siinä tietoa pernisiöösistä anemiasta.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Emelia - 21.01.2007 15:53:39
B-12 vitamiinin puutos voi olla yksi syy anemiaan.
Sen puutos aiheuttaa vaikka millaisia oireita, yleisin on varmaan väsymys, mutta voi olla esimerkiksi raajojen puutumista, masennusta.

Luin tästä ensimmäisen kerran noin 15 vuotta sitten tehdessäni tutkielmaa lukiossa ja lukiessani Gebreil Osman Hassanin (toiminut Suomessa 1970 -luvulta lähetien lääkärinä)kirjaa anemioista. Löysin itsestäni noita Gaston'in manitsemia piirteitä...

Sen jälkeen olen yleensä ollutkin sitä mieltä ettei alhaiseen Hb:n pitäisikään syödä rautaa vaan juuri B -vitamiineja.

Omalla kohdallani tuo B -vitamiinien puutos ei varmaan voi tulla kyseeseen, tai sitten elimistössä jokin syö B -vitamiinejani hurjaan tahtiin, sillä syön (lähes) päivittäin Bioteekin Vahvaa Teho B -vitamiinia joka sisältää tiamiinia (B1), riboflaviinia (B2), Niasiinia (B3), B6 -vitamiinia, B12 -vitamiinia, biotiinia, foolihappoa, pantoteenihappoa ja para-aminobentsoehappoa (mitä lieneekään). B12 -vitamiinia on 1000% vuorokautisen saannin vertailuarvosta.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Tiigris - 14.01.2009 16:37:46
Hmmm..

Sanoisin, että kannattaa panostaa viljoihin ja siemeniin (pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, sesaminsiemenet) - niistä saa sekä rautaa että b-ryhmän vitamiineja monipuolisesti.. Erityisesti kaurassa on paljon rautaa, joten kaurapuuroa napaan. Tähän kun yhdistää vielä soijatuotteet sekä tummanvihreät kasvikset (vihreät linssit, pinaatti, parsakaali, persilja, basilika, nokkonen, merilevä!) ja vielä pavut, niin elimistö saa takuulla tarpeeksi rautaa.....

Olen ehkä jäävi puhumaan tästä aiheesta, kun anemiasta ei ole hajuakaan.

Äitini on ollut 10v kasvissyöjä (ei edes kanaa syö, pari kertaa vuodessa kalaa ja kananmunia) ja hänen hemoglobiininsa oli viimeksi mitattuna 180 vaikka normaalisti se on 160... Kuppaukseen siis vaan....
56v ja edelleen menkatkin... Eikä hänellä mitään sairautta ole mistä tuo vois johtua. Mulla oli viimeksi 155, joten tämä on perinnöllistä..


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Norna - 14.01.2009 18:48:58
 Ystävälläni, jolla todettiin anemia, johtui se juuri tuosta B12-vitamiinista. Kananmunassa on sitä myös runsaasti eikä keitetyssä kananmunassa ole niin paljon kolesterolia kuin paistetussa.
 Parhaita raudanlähteitä ovat sisäelinten ja veren lisäksi tietysti linssit ja pavut jos tahtoo etsiä kasvispohjaista lähdettä. Jogurtin joukkoon kun laittaa vaikka vehnänleseitä on siinä aika rauta-annos, nimittäin sisältää 100g kohti 18,5 mg rautaa. Pinaatissa ei ole erityisemmin rautaa, ei yllä 100 eniten rautaa sisältävän elintarvikkeen joukkoon. Ksylitolipurkassakin (7,4 mg) on monta kertaa enemmän rautaa kuin pinaatissa (pinaatissa 1,3 mg) :D. Nokkosessa on rautaa yhtä paljon kuin spagetissa (4,4 mg).


 Paras lähde eri ruokien vitamiini ja mineraalipitoisuuksiin on mielestäni edelleen www.fineli.fi, sieltä kannattaa katsoa tuo Ravintotekijät ja sen alta vähiten ja eniten -taulukko. Voi valita erikoisruokavaliot ym.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 14.01.2009 20:09:59
Ainoastaan B12 piikit-riittaa kerran kuussa-olen saanut puolitoista vuotta ja voinut ihmeellisen hyvin-yritin kaikkia edella mainittuja ravinteita-minun tapauksessa ei auttanut-B12 ei imeydy ilman piikkeja ja olen voinut
niin paljon paremmin-huom:tabletit ei yleensa auta


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: täysikuu - 14.01.2009 22:56:21

minulla taas ei ole B:n suhteen ongelmaa, mutta
minulla auttaa groitterblusaft, juu en tiedä oliko kirjoitus oikein...
luontaistuotekauppa, suuri marketti, apteekki.
Mastuu pahalle, eli raudalle, mutta ota ruoan yhteydessä ja juo appelsiini tai jotain c-vitamiinipitoista mehua päälle. Auttaa imeytymään ja vie pahan maun suusta.
Älä juo kahvia sitten heti. Se on tehokas raudan huuhtelija. Kofeiiniton kahvi on ihan hyvää ;)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 24.01.2009 13:13:57
Samoin on minulla B-12 vitamiini piikki kerran kolmessa kuukaudessa.

Olen käyttänyt FitLinen jugurttia, jossa pitäisi olla kaikki tarvitsevat vatsahappobakteerit jo pitkästi toista vuotta ja uskon että se on auttanut suolisto- ja vatsanukan eheytymiseen ja parantanut imeytyvyyttä.

Kävin eilen otattamassa hemoglobiinin ja se oli 124, eli ihmeen korkea minulle! Olin tosi iloinen.

Vatsantähystyksessä pitäisi käydä ja mietin milloin viitsisi mennä. Se kun ei ole niitä kaikkein miellyttävimpiä juttuja.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 27.01.2009 16:46:47
Nyt saa kauhistella  :o
Sain tulokset äsken ja olen itse aivan järkyttynyt...
Hb 84.

Lisäksi ainoastaan valkosoluarvot olivat normaalit, noissa kokeissa mitä otettiin. Pahin juttu on, että kalium arvoni ovat samat kuin aliravitulla aikuisella ihmisellä voi olla  :buck2:
MUTTA MINÄ SYÖN  :o ongelma taitaa ollakin, että liikun liikaa suhteessa syömiseen... vielä kun kuulun ihmisryhmään, joka harvemmin kokee näläntunnetta... niin voi olla, että syön liian vähän  :-\


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Tiigris - 27.01.2009 17:11:06
Tai sitten sinulla on jokin imeytymishäiriö ??

Onko keliakiat sun muut testattu..?


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 27.01.2009 21:03:50
Voi Kide, testauta ihmeessä enemmän itseäsi! Et kestä kauaa tuollaista, vaikka nuori oletkin.
Miten imeytyy B-12 esim?

Saatko tarpeeksi proteiinia? Pähkinöitä taskuun!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 28.01.2009 17:34:42
Tiedän Esmis... eikä tarvi paljoa kuullemma, kun ollaan jo pisteessä ettei kestä. Iso riski on saada kammiovärinä, kun tuo pumppu ottaa noitta rytmityksiä ihan mielivaltaisesti välillä ja siksi sinne lääkäriin meninkin  ??? Oletin olevan stressin purkautumisen takia ja että otetaan noita kontrolleja verenkuvasta yms., kun edellisestä oli jo puoli vuotta. Onneksi otettiin...
Nyt tutkitaan ja hutkitaan, en tahdo olla tilastollinen tapaus joka kuolee yllättäen ja nuorena  :buck2: :buck2: Mutta murhetta en aio kantaa, se sitten tulee mikä on tullakseen...

...RrraKastan pähkinöitä  :smitten:
Keliakiaa ei ole, tai viime kokeiden mukaan ja ne olivat verikokeet. Toiset sanoo, että niistä ei välttämättä näe  :idiot2: Imeytymishäiriö ja runsaat kk.t ovat olleet selittävä tekijä aikaisemmin, nyt ne ei enään riitä minulle. Jotakin pysyvämpää muutosta tähän jojo ilmiöön on saatava  :police:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 28.01.2009 17:40:46
Noita sydämentykytyksiä minullakin oli nuorempana ja hapensaanti vajausta. Tuntui joskus olo kuin kalalla kuivalla maalla, sydän jyskytti ja haukoin henkeä, pyörin ympyrää lattialla, kunnes huomasin, että tarvitsen raitista ilmaa.

Selvisin siitä kaikesta! Olen ehkä nyt terveempi kuin nuorena, optimistisempi, rennompi... Älä siis pelkää! Ota kaikki mahdollinen tutkimus ja hoito vastaan ja kuuntele myös omaa kehoasi. Mitä apua se huutaa! Usein mielen kautta.

Ja rauhallisesti! ;) :smitten:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Eklektikko - 28.01.2009 17:52:41
Hei!

Kirjoitin tämän saman edelliseen verenvähyysketjuun, joka on tipahtanut jo vaihtoehtohoitoketjujen sivulle 3. Kopsailen sen vuoksi oman tekstini tähän, tätä näkökulmaa kun ei tässä ketjussa ole vielä ollut:

Anemian hoitoon huonoimmat ovat teolliset rautavalmisteet. Huono imeytyminen, pakki sekaisin jne.

Lehtivihreä on se avain tässä. Lehtivihreämolekyyli on samanlainen pyöreä rinkula, kuin hemoglobiinimolekyyli, paitsi että siinä on "häntä" ja keskellä magnesium eikä rauta. Kroppa muuttaa lehtivihreän suoraan hemoglobiiniksi; napsis häntä pois ja magnesiumatomi siitä keskeltä vaihdetaan rauta-atomiin. Uusimpien teorioiden mukaan tämä prosessi tapahtuu ohutsuolen suolinukassa.

Parsakaalia, pinaattia, vehnänorasta, kaikkea vihreää, sillä se hemoglobiini nousee. Itse en uskalla vehnänorasta ottaa ollenkaan kun nousee saman tien hemoglobiini tuonne 170 tienoille.

Infektion aikana kroppa laskee tahallaan hemoglobiinia, jotta bakteereilla olisi vaikeampaa, rauta on kropassa niukkuushyödyke. Surullista kyllä esim. tuberkuloosipotilaita on vahingossa tapettu, kun on ajateltu että hoidetaanpa tuo anemia pois... Lisäraudasta saa tauti myös lisäpotkua, jos alhaisen hemoglobiinin syy on infektio. Eli jos on pitkäaikainen tulehdus, hemoglobiinin lasku on hyödyksi
kokonaisuuden kannalta. Infektion mahdollisuus tulee siis ehdottomasti sulkea pois, jos hemoglobiini
on matalalla. Raudan syöminen siinä tilanteessa kun voi villiinnyttää infektion varsin riehakkaaksi.

Samoin nykyisin teorisoidaan, että raskauden aikana hemoglobiinin kuuluu laskea, ellei laske voi seurauksena olla pre-eklampsia, eli raskausmyrkytys. Äidilleni esimerkiksi kävi näin: Hyvät hemoglobiinit kun odotti veljeäni, mutta raskausmyrkytys meinasi viedä hengen.

Summa summarum:
* Joskus hemoglobiinin kuuluu laskea, eikä korkea hemoglobiini ole kaikissa tilanteissa hyvä asia.
* Lehtivihreä on paras hemoglobiinin kohottaja, koska se muuntuu helposti suoraan hemoglobiiniksi.
 

t. Eklektikko


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Tiigris - 28.01.2009 18:28:54
Lehtivihreä on se avain tässä. Lehtivihreämolekyyli on samanlainen pyöreä rinkula, kuin hemoglobiinimolekyyli, paitsi että siinä on "häntä" ja keskellä magnesium eikä rauta. Kroppa muuttaa lehtivihreän suoraan hemoglobiiniksi; napsis häntä pois ja magnesiumatomi siitä keskeltä vaihdetaan rauta-atomiin. Uusimpien teorioiden mukaan tämä prosessi tapahtuu ohutsuolen suolinukassa.

Parsakaalia, pinaattia, vehnänorasta, kaikkea vihreää, sillä se hemoglobiini nousee. Itse en uskalla vehnänorasta ottaa ollenkaan kun nousee saman tien hemoglobiini tuonne 170 tienoille.

O0

Kiitos! Juuri tätä olen yrittänyt ilmaista, mutta en ole löytänyt sanoja! Se olikin lehtivihreä se taikasana.. ;)
Yleensä kun sanon ihmisille että syökää pinaattia, ne alkaa russuttaan, ettei pinaatissa ole rautaa, rautaa on eniten lihassa ja blaablaa. Juju onkin siinä, että kaikessa vihreässä on raudan imeytymistä avustavia aineita!

En tunne kyllä yhtäkään monipuolisesti kasviksia syövää kasvissyöjää, joka kärsisi anemiasta.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 28.01.2009 18:34:31
Olipa varteenotettavaa ja selvää tekstiä, kiitos!

Ja minulle on kauhean tärkeää kunnon nokkoskuuri keväällä. Niitähän voi poimia jo huhtikuussa ja ne maistuvat tosi hyviltä! Nokkosletut ovat perheemme suosikki ollut aina. ;)



Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: täysikuu - 28.01.2009 21:20:18

ja nokkostee johon voi makunsa vuoksi vähän sekoittaa minttua 8)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 29.01.2009 11:26:09
Kiitos, elektikko  :smitten:
Ilmankos tuo nokkonen maistuu... tuossa meni taas kolme jääpalaksi laitettua tuoremehu palaa appelsiinimehussa... nam  :D

Mutta kirjoitit, että tulehdus saattaa laskea arvoja. Pakko kysyä... jos on altistunut pidemmän aikaa (alle puoli vuotta) rakennushomeelle ja on aikaisemminkin altistunut toisen tyyppisille rakennushomeille, saaden reaktioherkkyyden, voiko tämä tilanne laukaista mielestäsi tuon hb.n alenemisen puolustuskeinona?



Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Eklektikko - 29.01.2009 16:18:26
"Mutta kirjoitit, että tulehdus saattaa laskea arvoja. Pakko kysyä... jos on altistunut pidemmän aikaa (alle puoli vuotta) rakennushomeelle ja on aikaisemminkin altistunut toisen tyyppisille rakennushomeille, saaden reaktioherkkyyden, voiko tämä tilanne laukaista mielestäsi tuon hb.n alenemisen puolustuskeinona?"

Ihan maalaisjärjellä päättelisin seuraavaa:
Home aiheuttaa ongelmia elimistöön joutuvien homemyrkkyjen vuoksi, elävää hometta ei elimistössä ole. Tämän vuoksi ei ole elävää organismiakaan, jonka raudansaantia kropan pitäisi vaikeuttaa. Sen sijaan esim. pitkäaikainen oireeton tai vähäoireinen tulehdus esim. nielussa tai hampaistossa merkitsee sitä, että elimistössä on jokin mikrobi kutsumattomana vieraana ja sen elinolosuhteet heikkenevät, kun elimistö vähentää saatavissa olevan raudan määrää.

Niinpä hemoglobiini ei homemyrkyistä voi laskea ainakaan samasta syystä, kuin infektion ollessa kyseessä. Sen sijaan on mahdollista, että homemyrkyille altistuminen voi laskea hemoglobiinia jonkin aivan toisen mekanismin/syyn vuoksi. Pikainen googletus löysi seuraavat homealtistusoireet:

Silmien ärtyminen
Nenän tukkoisuus, vesinuhavuoto
Kurkun karheus
Äänen käheys
Yskä
Limannousu
Hengenahdistus, hengityksen vinkuminen
Kuumeilu
Päänsärky, väsymys, nivel- ja lihassäryt

Osa noista kuulostaa flunssaoireilta. Nyt ihan spekuloin tässä, mutta voisiko elimistö erehtyä luulemaan homemyrkkyaltistuksen kokemisen infektioksi? Tällöin tietenkin hemoglobiinin lasku kuuluisi kuvaan.

t. Eklektikko


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 29.01.2009 18:26:25
Super ihanaa spekulointia ja maalaisjärjen käyttötaitoa  :-*
Noista oireista löytyi kaikki paitsi kuume  ???

...voi, voi, jälkiviisaus on niin suloista ja hyödytöntä, mutta kiva löytää edes jokin syy miksi kaikki meni niin kuin meni ja miksi nyt keho on tässä kunnossa  :-\
Saman kaltaista kaavaa on kehoni kyllä tehnyt sitten aikaisemminkin, kun katsoo tilanne-oire yhteyksiä elämäss hieman laajemmin  :( oi voi, kroppa parkani on ihan pihalla... mitäköhän vielä? ...parempi, kun ei mieti...


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 30.01.2009 18:44:11
Hei, ettei se ole meidan ammattitauti-timanttipoly-kivipoly.
Olin aikaisemmin timanttitehtaalla ja sielta sain allergian silmiini ja samaan aikaan hemoglobiini alkoi laskemaan,
kaikkein alhaimmillaan oli 55-eli epailtiin jopa ns.leukemiaa ja onneksi ei ollut-noi ylhaalla mainitut eivat kay minun katekoriaan-no kuiva yska-hengitamme polya?
Minua myos aletaan tutkimaan uudestaan-en todella pida mistaan vihreista kasveista-enka ole ikina pitanyt
lisaksi en ole syonyt lihaa, lisamahdollisuutena on tupakanpoltto-en aijo jattaa...
Tai myos perapukamat-olethan tutkinut kaikki mahdollisuukset?
Onneksi on piikit-mutta laakarit vaittavat-etta voin elaa ilman piikkeja-se on helpoin tapa siirtaa ongelma hamaan tulevaisuuteen  :buck2:
Toivottavasti loydetaan SYY laskulle-siitahan ongelmat selviavat-VOI HYVIN!!!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 30.01.2009 18:55:15
Diamond, toit mielenkiintoisen näkökulman!

Ehkä kivistä tai myös kivennäisaineistakaan emme tiedä kaikkea. Kun yrteistä olen oppinut, että ei mitään ylenpalttisesti, voi se sama päteä kiviinkin. Minun selvännäkijäystäväni varoittikin kivistä, että niitä ei saisi kotonakaan olla liikaa ympärillä.

Minä lapsena kait kärsin kovasti joidenkin aineiden puutteesta, mm. kalkin. Rappasin yhden huoneen kalkitun takan kuopalle, kun kaivoin sitä sormella ja söin sitä. Söin siis uunia pikkuhiljaa. Ulkona söin hiekkaa, joskus aika paljonkin, koska se tuntui hyvältä. Söin myös multaa. Ja aika, jolloin aloin kärsiä anemiasta, minulla oli raakoja puuroriisejä aina taskussa ja jyrsin niitä. Se oli suorastaan himo, josta oli vaikea päästä irti. Niissä kaikissa oli jotakin, mitä kaipasin, mutta kuinka paljon sain haittavaikutuksia, sitä en tiedä.

Voin vain kuvitella mitä se teki elimistölleni. Ehkä siinä oli jotakin, joka tukki imeytyskanavia. Nyt vasta mietin tuota.

Mutta varmaan kannattaisi ottaa huomioon myös kiven tuntemattomat voimat. ;)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 30.01.2009 21:30:45
Diamond  :o enpä tullut ajatelleeksi moista, mutta... jos /kun kivipöly tukkii keuhkojen rakkulat (pölykeuhko), hapenottokyky heikkenee. Kun happea ei ole mitä kuljettaa, miksipä ei punasolujen määrä voi laskea (?). Täytyypä funtsia... Muuten kävelitkö vielä kun hb.si oli 55.?

Itselläni on tutkittu, että punasolut muistuttavat rusinoita  ??? eli puhtaasta raudan puutteesta kärsivät. Ymmärtääkseni, kun valkosolut on normaalit ei epäillä /tutkita syöpien, kasvaimien tai muiden infektioita aiheuttavien tekijöiden olemassa oloa.
Sen tiesin, että kiillotusaine on tosi myrkkyä (oxidit) ja niiden kanssa olenkin tosi tarkka. Käyttöturvallisuus ohjeessa lukeekin, että elimistöön joutuessaan aine saattaa kasaantua keskushermostoon ja ei kulkeudu pois  :(
Samoin jotkut kivet ovat sellaisia etten voi ilman hanskoja tehdä mm.malakiitti -kynsinauhat tippuvat ja tulehtuvat pahasti. Hematiittia sisältävät kivet ovat myös hieman kyseenalaisia, kun mineraali tunkeutuu ihoon ja pysyy kauan. ...täytyy tunnustaa tämä uusi koulutus on vienyt minua pois hionnan maailmasta ja en ole itse tehnyt yhtään korua puoleen vuoteen  :'( kaipaan... ehkä aikaa on taas kohta puoleen  :angel: Mutta;
Ihminen ei todellakaan tiedä kaikkea... Esmiralda -samoja oireita minulla lapsuudessa, paitsi raakaa riisiä en ole syönyt  ;) Minulle maistui aikoinaan perunajauhot ja varsinkin helmisuurimot raakana  :buck2:

Kalkin puute siis riivannut ja kalkkiahan on yksi antagonisti (vastavaikuttaja) raudalle. Samaan aikaan niitä ei saa nauttia, mutta kummankin imeytymiseen vaikuttavat muut vitamiinit em.K.
Siinä missä maan syöminen on tuonut omia bakteereja suolistoon, on osittain kyllä huon juttu kun sellaista himoaa. Yleensäkin himoaminen on aina hieman liian lähellä addiktion syntymistä... satunnaiset mieliteot ulos lukien himoista.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 30.01.2009 21:43:50
Niin, en muista, että minussa kuitenkaan mitään matoja tavattiin, joskus kihomatoja, sinänsä vaarattomia ja joista pääsi. Silloin ei tosin ollut maassa myrkkyjä tai kemikaaleja kuten nykyisin.

Mutta himo kuin himo. Kyllä varmaan on addiktio jollakin lailla tuttu jokaiselle jossakin muodossa tai ainakin sen vaara. Mistä ne sitten syntyvät? Luulen, että useimmiten jonkin puutteesta. Ja keho on hyvä kertomaan tuosta puutteesta. Olkoon se sitten kalkki tai jokin muu... ;)

Kide, jospa nyt ensin hoitaisit itsesi kuntoon ja sitten taas voi ilomielin palata 'rakkaittensa' luo. Kivet eivät varmaankaan karkaa mihinkään.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 30.01.2009 21:53:19
Eivät todella karkaa  :D tuossa on melkein puoli kuutiota selkäni takana sellaisia "aarteita", jotka odottavat kiltistä hiontavuoroaan. Piha on täynnä erilaisia mohkuroita ja murikoita  :smitten:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 31.01.2009 01:42:10
Itse olen syonyt tuhkat uunista ja mullat pihalta-joten mita meilta puuttuu???? Magnesium????
Itse lukiessa teidan viesteja ...tuli mieleen polykeuhkot ja todella hapenottokyky-kavelin kuin humalainen 55 hemoglobiinilla-joten koitahan olla erossa polysta(tiedathan timanttien leikkauksissa Lazer polyt?)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 31.01.2009 12:38:57
Jaa´a, ei voi kuin todeta; ihminen tietää NIIN vähän vasta ja se luulee olevansa NIIN mahtava. Olemmeko galaxtisia kauhukakaroita?  :2funny:
Off topic, juu...
Tiedän, mutta oma työni ei ole yhteydessä niihin. Kiitos vinkistä, kuitenkin Diamond :smitten:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 31.01.2009 13:01:31
Itse olen syonyt tuhkat uunista ja mullat pihalta-joten mita meilta puuttuu???? Magnesium????
Itse lukiessa teidan viesteja ...tuli mieleen polykeuhkot ja todella hapenottokyky-kavelin kuin humalainen 55 hemoglobiinilla-joten koitahan olla erossa polysta(tiedathan timanttien leikkauksissa Lazer polyt?)

Galaksien kauhukakaroita! Kyllä vain. ;D :2funny:

Ja tosiaan, minä myös järsin hiilenpalasia. Luulen että 50-luvun molemmin puolin syntyneet lapset todella kärsivät ravinnon puutteesta. Kaurapuuroa ja limppisoppaa, puolukkamuusia jos oli! Mutta olemme sitkaita, ainakin me, jotka olemme tajunneet jotakin kehostamme ja hengestämme. On pakko tajuta, jos meinaa pystyssä pysyä. Mutta huomaan ainakin Suomessa, että paljon on sairaita meidän ikäluokassa. Eikä helpota nuoremmillakaan, vaikka on ollut ravintoa. Muuta puuttuu, huolenpitoa ja rakkauttako? Oikeaa opastusta?

Mutta olet todella Diamond ollut sitkas, jos olet kävellyt 55 hemoglobiinilla!! :o Minulla sentäs 75 ei tuntunut muuten kuin joskus kun yhtäkkiä menin maaten. Silloin alkoi seinät pyöriä ympärillä kummasti.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 31.01.2009 13:09:09
En vähättele yhtään ja uskon todella sota-ajan vaikuttaneen paljon ihmisten ravintoon ja varsinkin sen jälkeisen ajan.
Itse en tuolloin ollut täällä  ;)  mutta voin sanoa, että 90´luvun alun lama toi köyhyyden monien perheiden pöytään. Yksipuolinen ravinto oli totta silloinkin ja kaikki piti ostaa. Kaupungissa ei kasvatettu ihan helpolla mitään itse ja jos ei ollut autoa, eipä menty marjaankaan  ???
Nyt on ravintoa yllinkyllin,  mutta se on tyhjää  :( ravintoköyhää potaskaa suurimmaksi osaksi.
Mutta kylläpäs mie kirjoittelen ohi jutun tänään  :-X


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 31.01.2009 13:35:12
Ei ihan potaskaa, se kaikki liittyy myös hemoglobiiniin.

Nämä kivennäiset muutenkin. Kuuntelin erästä Zone-ruokavalion opettajaa, kun hän kertoi seuraavaa:

Jääkausi teki jo sen meidän maaperässämme, että se sulaessaan kuljetti paljon ravintorikasta maata tuonne Alppien taakse, jossa kasvaa hyvää durumvehnää ja kasveja, joiden mineraalirikkaus on aivan toista kuin täällä. Meidän maaperä on uudenpaa ja raaempaa, joten kivennäisaineet ovat köyhempää.

Tässä olisi järkeä. Sitten ovat kemialliset lannoitteet ja hyönteismyrkyt tehneet oman osansa. Maita ei ole tarvinnut pitää levossa eli kesannolla niin usein. Suomemme maaperä on köyhtynyt. Sitten vielä kun kaupparuoka kulkee monen prässin kautta, niin mitä siihen jää?

Olet oikeassa, osa siitä mitä meille jopa väkisten syötettiin sodan jälkeen, että selvittiin, kulkee nyt ohi ja tartutaan ruokaan, missä ei ole tarpeeksi ravinteita. Kuten on sanonta, nykyajan kylläiset ihmiset näkevät ravinnon nälkää!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Asterix - 02.02.2009 20:40:13
No hitsiläinen! :D

Olin tänään verikokeissa ja minulla ei ole koskaan ollut yhtä hyvää hemoglobiinia! :D
Kalium arvotkin oli tosi kohdallaan! :D
Olen niitä, joilla muutoin on alhainen hemoglobiini ja kaikki rauta-valmisteet eivät ole auttaneet.

Laitoinkin jo viestiä tuonne luontaistuotteet -ja lääkkeet hommasta.

Sain puolitoista kk sitten Schindelen mineraalijauhe-reseptin apteekkiin (reseptivapaa, mutta lääkäri kirjoitti silti)
ja sitä tässä olen vedellyt 2-3 kertaa päivässä veteen sekoitettuna ja olen kuin uusi ihminen. :)



Lainaus
Rauta on veren hemoglobiinin rakenneosa ja osallistuu hapenkuljetukseen. Se on osana monissa entsyymeissä, joita tarvitaan aineenvaihduntareaktioissa. Eläinkunnan tuotteista saatava hemirauta imeytyy paremmin kuin kasvikunnan ei-hemirauta. Rautaa saadaan lihasta, sisäelimistä ja täysjyväviljasta. Samanaikaisesti nautittu C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ja imeytymistä estävät tee, kahvi ja maitotuotteet. Raudanpuute ilmenee anemiana matalan hemoglobiinin seurauksena


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 27.02.2009 20:12:01
Taidampa hankkia tuota kuravelliä... hain taas sitä rikkaruoholientäkin  :P

Sain taas tuloksia -kalium arvot ovat nousseet ja ovat ns.normaalin alarajoilla. Mutta hb. on tippunu edelleen, vaikka syön (hieman) lisärautaa nyt, eli hb.79.

Ei hyvä  :( Olen kiireellisenä menossa sisätautiosastolle, mutta mahtavatko mitään löytää... saavat minut vain hermostumaan ja murehtimaan, raivostumisen lisäksi. Lopputulos on varmasti ihan sama kuin viimeksi, eivät tutkineet enään yhtään ja minua pompoteltiin sisätauti- ja naistentautiosastojen välillä. Otin ns.lopputilin silloin tilanteesta ja nyt sitten taas mennään...

Muoks. lisään... eli laskeskelin tuossa, kun kuukuppia käytän paljonko vuotaa  :o
Lopputulos oli ronski 2dl ja kiertohan ei ole kuin 22-25vrk.
Normaali määrä on 0,8dl ja kiertoaika 25-30vkr.
Jokohan sais tuon nahkakukkaron perätilan pois  ???


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 23.03.2009 09:04:26
Hei, hei nyt saa heittää volttia  :D
Hb.89, eli kolmessa vk.ssa tempaisi 10.astetta ylös...
Lääkäri kysäisi hieman "leikillisesti", että olenko sitten alkanut syömään rautavalmisteita vihdoinkin. Silmä kirkkaana paukautin, etten yhtään sen enempää kuin ennenkään kun maha ei kestä niitä. Mutta olen aloittanut homeopaattisen valmisteen ja luontaistuoteraudan (kasviperäisen kuraveden  :P ) käytön ja niin, olen käynyt akupunktiossa nyt myös. Hän yrittää auttaa ohutsuoltani toimimaan paremmin  ;)
MIKÄ ILME  :2funny: Eikä mitään sen jälkeen kysynyt, teki vain operaation ja sillä selvä. Eli minulta otettiin luuydinnäyte ja katsotaan mitä se on "syönyt"  ::)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 23.03.2009 11:04:01
Hei, hei nyt saa heittää volttia  :D
Hb.89, eli kolmessa vk.ssa tempaisi 10.astetta ylös...
Lääkäri kysäisi hieman "leikillisesti", että olenko sitten alkanut syömään rautavalmisteita vihdoinkin. Silmä kirkkaana paukautin, etten yhtään sen enempää kuin ennenkään kun maha ei kestä niitä. Mutta olen aloittanut homeopaattisen valmisteen ja luontaistuoteraudan (kasviperäisen kuraveden  :P ) käytön ja niin, olen käynyt akupunktiossa nyt myös. Hän yrittää auttaa ohutsuoltani toimimaan paremmin  ;)
MIKÄ ILME  :2funny: Eikä mitään sen jälkeen kysynyt, teki vain operaation ja sillä selvä. Eli minulta otettiin luuydinnäyte ja katsotaan mitä se on "syönyt"  ::)

Minulla oli hemoglobiini noussut 86 nyt 120. Minäkin ostin tuon kasviperäisen kuraveden  ;D ja aion sillä jatkaa, koska noita rautatabletteja ei edes saisi jatkuvasti syödä ja minulle ne aiheuttavat ummetusta.  :tickedoff: Voimia meille kaikille heikkoverisille, mutta muuten niin vahvoille naisille.  ;) ;D :smitten: Minulla yhtenä syynä on varmasti juuri nuo runsaat kuukautiset, varmaan myös ainakin se 2 dl tulee. Ei kiva.  :buck2:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 23.03.2009 11:22:13
Oi, upeaa  :D 120!
Olen onnellinen puolestasi  :smitten:
Itselläni ei ole koskaan lasten jälkeen päästy yli 110, joka on anemia raja  ??? Mutta minkäs teet ja aivan totta, rautavalmisteita ei saisi aina syödä  :idiot2:
Mitenköhän mahtaa luontaisraudan kanssa olla? Se nyt kumminkin on ei-hemirautaa ja luontaista, eli ts.vois syödä noita ainesosia sellaisenaankin. No, nokkosta pupellan usein ja kohta sitä saa tuoreenakin  ;)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Asterix - 23.03.2009 14:59:07
Hei, hei nyt saa heittää volttia  :D
Hb.89, eli kolmessa vk.ssa tempaisi 10.astetta ylös...
Lääkäri kysäisi hieman "leikillisesti", että olenko sitten alkanut syömään rautavalmisteita vihdoinkin. Silmä kirkkaana paukautin, etten yhtään sen enempää kuin ennenkään kun maha ei kestä niitä. Mutta olen aloittanut homeopaattisen valmisteen ja luontaistuoteraudan (kasviperäisen kuraveden  :P ) käytön ja niin, olen käynyt akupunktiossa nyt myös. Hän yrittää auttaa ohutsuoltani toimimaan paremmin  ;)
MIKÄ ILME  :2funny: Eikä mitään sen jälkeen kysynyt, teki vain operaation ja sillä selvä. Eli minulta otettiin luuydinnäyte ja katsotaan mitä se on "syönyt"  ::)

Hihih...! :D ;D :2funny:

Tuli tuosta ja omasta luontaisen kuravellin litkimisesta mieleen,
etta johtuuko tuo RV:n mainitsema heikkoverisyys liiasta ruokavalion teollistumisesta,
etta sitten auttaa ihmeellisella tavalla, kun menee ikaankuin "takaisin luontoon"
ja vetaa kuralammikosta ne kahvivedet..?  ???


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 23.03.2009 19:36:04
Hyvä tytöt! Hoitakaa kaikki kuntoon! Kevättä kohden ollaan menossa ja aurinkoakin jo pikkuisen!  :smitten:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 24.03.2009 01:36:38
Hei, hei nyt saa heittää volttia  :D
Hb.89, eli kolmessa vk.ssa tempaisi 10.astetta ylös...
Lääkäri kysäisi hieman "leikillisesti", että olenko sitten alkanut syömään rautavalmisteita vihdoinkin. Silmä kirkkaana paukautin, etten yhtään sen enempää kuin ennenkään kun maha ei kestä niitä. Mutta olen aloittanut homeopaattisen valmisteen ja luontaistuoteraudan (kasviperäisen kuraveden  :P ) käytön ja niin, olen käynyt akupunktiossa nyt myös. Hän yrittää auttaa ohutsuoltani toimimaan paremmin  ;)
MIKÄ ILME  :2funny: Eikä mitään sen jälkeen kysynyt, teki vain operaation ja sillä selvä. Eli minulta otettiin luuydinnäyte ja katsotaan mitä se on "syönyt"  ::)

Hihih...! :D ;D :2funny:

Tuli tuosta ja omasta luontaisen kuravellin litkimisesta mieleen,
etta johtuuko tuo RV:n mainitsema heikkoverisyys liiasta ruokavalion teollistumisesta,
etta sitten auttaa ihmeellisella tavalla, kun menee ikaankuin "takaisin luontoon"
ja vetaa kuralammikosta ne kahvivedet..?  ???

Niin, varmaankin...  ::) Itse kyllä muistan lapsena juuri kuravettä juoneeni.  ;D


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 31.03.2009 14:59:20
No, nyt sitten sain diagnoosin anemiastani.
Ihan raudanpuute on ja kuulun margiinaaliseen ihmisväestöön, joka ei kykene imeyttämään eläinrautaa ruuasta. Kasviperäistä rautaa on naisen tarpeisiin liian vähän. Eli nyt pääsen ymmärtääkseni loppuiäkseni jonkin sortin rautatiputus systeemiin. Aika väli sitten määräytyy, kun nähdään miten nopeasti päästään normaali lukemiin ja mitä vaatii, jotta siellä pysytään  :)
 :D
Hei, oikeasti en edes muista koska olis ollut lukemat ns.normaalit  ;D Miltäköhän se tuntuu  ???
Voitte kuvitella kuinka hienoa oli kuulla, ettei mistään verisairaudesta ole kysymys tai muusta vakavasta elimellisestä ongelmasta  :angel:

Tuosta imeytymisestä vielä, syy on siis ohutsuolen ja mietinkin vain itsekseen... olen murrosiässä syönyt ihan järkyttäviä hevoskuuri antibiootteja ja usein  :P Kuka sanoo, ettei nyt suoliston imeytymishäiriö ole aiheutettua? Kun ymmärtääkseni periytyvästä vaivasta ei ole kyse, niin väkisin tulee mieleen muuta... 80´luvulla antibiootteja sai aivan liian helpolla ja usean kuurin peräjälkeen  :(


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 31.03.2009 17:33:21
Tervetuloa seuraan


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Eklektikko - 01.04.2009 09:29:04
"No, nyt sitten sain diagnoosin anemiastani.
Ihan raudanpuute on ja kuulun margiinaaliseen ihmisväestöön, joka ei kykene imeyttämään eläinrautaa ruuasta. Kasviperäistä rautaa on naisen tarpeisiin liian vähän."

Kasviperäistä rautaa on todella helppoa saada!! Kaikilla ihmisillä kasviperäinen imeytyy paremmin kuin eläinperäinen.

Tässä erittäin tehokkaita hemoglobiinin nostajia:
Vehnänoras
Parsakaali
Pinaatti
Salaatti
- ja kaikki muukin missä on lehtivihreää!

Ei vain sinulla, vaan ihan kaikilla, lehtivihreä on se avain hemoglobiinin nostamiseen.

Kyse ei ole vain raudasta, vaan siitä, että lehtivihreämolekyyli on niin samankaltainen kuin hemoglobiinimolekyyli, että kroppa muuttaa sen suoraan hemoglobiiniksi suolinukassa. Vaihdetaan vain molekyylin keskeltä magnesium raudaksi (vihreissä vihanneksissa myös tämä rauta mukana) ja naps "häntä" pois lehtivihreämolekyyliltä ja siinä meillä on valmis hemoglobiinimolekyyli.

Ratkaisu ei ole vain kasviperäinen rauta, vaan nimenomaan se lehtivihreämolekyyli + rauta, jotka molemmat löytyvät vihreistä vihanneksista. Tietenkään en tarkoita, etteikö virallisen lääketieteen rautatiputushoito saattaisi olla lopulta tarpeen, mutta oletko jo kokeillut päivittäisen lehtivihreän saannin vaikutusta? Purkista ei lehtivihreää saa, täytyy vaivautua tuoreiden vihannesten, tai venhänoraan verran.

Itse en uskalla syödä vehnänorasta edes pieniä määriä, sillä hemoglobiinini kohoaa sillä normaalista noin 155 lukemasta yli 170 muutamassa viikossa...

t. Eklektikko


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 01.04.2009 11:05:12
Kiitos Diamond  ;)
 :smitten:
Näin olen, Elektrikko ymmärtänyt ja sitä vihreää yritetään saada lautaselle usein ja paljon. Ongelma onkin kait, ettei varsinkin talvella jaksa /halua ostella kalliita tuoreita (ulkomaaliaisia) tuotteita. Ja toisaalta taas tiedon puute /kyky em.idättää itse läpi vuoden vehnänorasta.
Kun ottaa huomioon vielä kuukautiset, niin ehkä tuo rautapolitiikka on enemmän menopuolta  ???
Ihan vielä muista fysiologisista syistä tuota kohdun poistoa ei tehdä ja kun hormonit ei sovi, niin tässähän tätä ollaan  :)

Ymmärtääkseni tuohon listaa voi laittaa vielä aurinkonkukan ja kurpitsan siemenetkin?


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Eklektikko - 01.04.2009 11:56:58
Hei!

Vehnänorasta ei tarvitse paljoa. Itse silloin kun nautin sitä, yksi tarjotin riitti kahdeksi viikoksi, sillä leikkasin vain aina aamulla sormenpaksuisen nipun orasta ja pureskelin siitä mehun irti.

Kurpitsaa ja auringonkukkaa en lisäisi listalle, ellet sitten tarkoita viherrytettyjä kurpitsan ja auringonkukan versoja. Lehtivihreää ei nimittäin niiden siemenistä löydy. Auringonkukanversot ovat ihanan makuisia, mutta noin 10 kertaa hankalampia kasvattaa, kuin vehnänoras.

Joskus aikoinaan olen nähnyt Stockmanin luontaistuoteosastolla vihannestiskissä vehnänorasta myytävänä.

t. Eklektikko


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 01.04.2009 14:48:26
En tarkoittanut, mutta oikeassa olet auringonkukan versot ovat hyviä... samoin kuin herneen  :D
Ihan siemeniä meinasin... jostakin saanut sellaista päähäni.

Täällä meillä ei taida olla vihannestiskillä erikoisuuksia paljoakaan  ;) eli kyllä se itse idättäminen tai sitten pakastettuina luontaistuotekaupasta ostaminen ovat ainoat vaihtoehdot... mitäs asuu maalla  ;D


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 03.04.2009 11:57:14
Hyvä Kide että selvisi. Minullakin jonkin sortin imeytymishäiriö... Kyllä sinä sitten sen hemoglobiinin nousemisen huomaat, on energiaa kuin duracell pupulla.  :D ;D


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Asterix - 04.04.2009 18:47:41
Jep, kun hemoglobiini nousee, niin energiaa riittää ja voi unohtaa tummat silmänaluset
ja valkoisen, läpi kuultavan ihon ja mustelmaherkkyyden. :)
Itselläni tulee vielä tuon lisäksi sellainen kauhea vako/oja sen silmäalusen alle, :idiot2:
jos rauta ja kalium ei ole kohdillaan.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 04.04.2009 18:51:19
Jep, kun hemoglobiini nousee, niin energiaa riittää ja voi unohtaa tummat silmänaluset
ja valkoisen, läpi kuultavan ihon ja mustelmaherkkyyden. :)
Itselläni tulee vielä tuon lisäksi sellainen kauhea vako/oja sen silmäalusen alle, :idiot2:
jos rauta ja kalium ei ole kohdillaan.

No minä olen kyllä aina aika kalpea iholtani näin punapäänä, mutta kun hemoglobiini on kohdallaan se on sellaista luonnollista/tervettä punapään kalpeutta eikä mitään kalmankalpeutta.  ;D


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 06.04.2009 09:39:12
En usko, ennen kuin koen itse... ällipää...
Syy; aina kun se nousee liian rajusti, minulla menee kroppa sekaisin. Tämän vuoksi monet kuurit ovat jääneet kesken  :(
Päässä heittää (huimaa), paha olo (oksettaa), väsyttää ihan kuolemaksi asti ja mitään ei saa aikaiseksi, joka aiheuttaa tuskastumista ja totaali vi*******mista  >:(
En tiedä miksi näin on, mutta siksi hieman hermostuttaa moinen tiputtelu... no, sen näkee sitten  :angel: ja kai siitä hengissä selviää, kun tähänkin asti ollaan selvitty  :-X


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 06.04.2009 17:00:21
Älä anna periksi!

 Ukkonikin huonossa kunnossa, juuri keitin hänelle teetä kehänkukan, siankärsämön ja persiljan kuivatuista aineista.

Istu alas ja keskity hetkeksi johonkin kauniiseen kiveen...esim. :smitten:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 06.04.2009 17:41:50
Annapas ukollesi Malakiitti tai turkoosi-siis vihreaa voimistavaa kivea


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 06.04.2009 17:53:33
Juu!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 07.04.2009 09:09:00
Juu, periks ei anneta  :D
Ajattelin ottaa huomenna hyvän kirjan mukaan tiputukseen, kestää meinaan pari tuntia kerrallaan.
Kiviä en tullut ajatelleeksi, kun nyt on ajatuksen niin noissa kevän maahommissa jo  :D
Hyvä idea, Diamond minulle myös  ;) Kiitos!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 30.04.2009 20:44:53
No, niin nyt on saatu suoneen pari kertaa rautaa. Ongelmia matkalla on ollut, niistä jupisinkin tuolla kahvi- ja teetuvassa... suonissa muka vika  >:(
No, mutta piti tiedustella sivuoireista muilta... eli joka kerta ja varsinkin kun annos nostettiin maksimiin, sain raajojen ihoon hirvittävän kuivumisoireen. Halkeilua ja hilseilyä oikein kunnolla, mikään rasva ei auttanut. Suussa oli kuola sellaista paksu, sitkeää limaa ja pahan makuista  :P
Oireet helpoittivat juomalla litra tolkulla vettäö... ja sitten käytiin pisulla myös alvariin  ;D

Lääkäri ei sanonut tähän mitään, mutta harvensi suosiolla tiputusväliaikoja  :idiot2:
Ja voi, kissanpojat... väsyttää ihan hurjasti nykyään *jättihaukoitus*


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 30.04.2009 21:38:13
Kide kulta
Suolaton voi on paras kuivumisoireisiin
Lahetin sinulle oikeen monkaleen malakiittia ja todella juo paljon vetta


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 30.04.2009 22:55:51
Kide, saatko sinä tarpeeksi happirikasta ilmaa? Muistan nuorena eräs lääkäri sanoi, että paljon raikasta ulkoilmaa. Onneksi minulla oli silloin Hyvinkäällä tsupparin työ (tarkoittaa juoksutyttöä) joten oli pakkokin olla paljon ulkona.

Ja muutenkin siellä Salpausselällä se ilma on mäntyisen otsoonipitoista ja tervehdyttävää. Etkö sinä asunutkin jossain siellä?!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 02.05.2009 14:53:41
Kiitos Diamond ja Esmiralda  :smitten:
Tuo suolaton voi on ilmeisesti ulkoisesti hyvä...? Vaikka hyvää se on suussakin  ::)
Kiitos todellakin aion kokeilla, seuraava reissu on vk.n päästä ja ärsyttää jo etukäteen... vaikka tiedän siitäkin olevan haittaa, kun ärtsyilee... minkäs pässi sarvilleen mahtaa  8)

Ulkoilua juu, olen yrittänyt lisätäkin ja ihan mukava keli on tulla pihalla kukka- ja kasvipenkeissä myllätä, nyt kun työt radikaalisti väheni. Vähenipä samalla tressikin...  ;) Mutta ihan Salpausselällä en asu... siitä suunta n.100km linnuntietä länteen, niin sitten ollan lähellä  ;)

Tuon malakiitin taisin napata ihan oikeasti, koska tuohon aikaan kun viestin Diamond olet laittanut, olin jo kaivautumassa vällyjen alle ja unten maille... näin vihreästä unta sinä yönä. Unessa mietinkin, kuinka hassun vihreää kaikki oli  :D Kiitos!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Riitta - 02.05.2009 19:07:43
Kiva Kide, etta vihrea viesti tuli perille-mista tiedan miksi suolaton voi auttaa?
Eras Marokolainen mummo jonka tytar oli vauvani hoitaja naki hyvin pahana olleen vaippapyllyn johon todella ei auttaneet Sveitsilaiset, Suomalaiset eika mitkaan voiteet eika laakarin antamat voiteet ja se todella itketti minua ja pienokaistani.
Tama mummo sanoi tomerasti-NYT MENET OSTAMAAN sen voin-usko pois parin voitelukerran vauvallani oli ihana pehmea iho. Tiedan, etta voissa on A vitamiinia.
Olin silloin hyvin skeptinen tasta hoidosta ja jalkeenpain suositellut sita monelle ystavalle pulassa ja saanut vain kiitosta-sama mummo antoi muitakin hyvia ohjeita.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Esmiralda - 02.05.2009 19:24:56
Ja nyt nousevat nokkoset!  :smitten:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 11.05.2009 11:23:25
Nokkosia  :smitten: Pistelin jo ensimmäisen soppalautasen massuuni tuossa viime vk.lla  :D
Ja mahlaa maistelin eilen saunan jälkeen... nam, nam... minun juttuni myös  tästä lähtien ;)

Voita koetin ja toimii  :D mutta myös iho on parempi nyt, saan tiputuksen harvakseltaan. Huomenna taas, mutta sitten on pidempi väli. Lisäksi reumakokeisiin mennään kesällä... Pyysin itse koska kun, hb. laski syksyllä ja talven aikana minulla särki kämmen- ja jalkateränluut jatkuvaan. Nivelreuma voi aiheuttaa anemiaa akuutissa vaiheessa... noita särkyjä on ollut lapsesta asti, siksi en reagoinut niihin. 10v. viimeksi tutkittu reumavaste, ei ollut... aika päivittää taas  ::)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Tiigris - 11.05.2009 12:19:01
Hei vaan. Mittautin heboglobiinini kun aattelin siinä jotain muutosta tapahtuneen, on jotenkin sellanen raskas olo... Niin olihan se sitten 174 mikä on kyllä ennätys tähän mennessä... :idiot2:

Jakaisin mielelläni 20 yksikköä aneemisille ihmisille tästä! Saan mennä luovuttamaan verta vasta 2kk:n päästä seuraavan kerran...


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 14.05.2009 08:43:37
Tasan ei mene mitkään lahjat maailmassa  ::)
Hienoa, että Tiigris tunnistat olotilan ja yhdistät. Eihän liian paksukaan kauhean hyvä ole. Luovuttamaninen on upeaa asia ja kiitos meidän kaikkien sen tarpeessa olevien puolesta...  :smitten:


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: täysikuu - 18.05.2009 21:19:36

Mulla tämä hemis nousee ja laskee ihan kun olotila.....
nyt olen käyttänyt Ferrum metallicum 5% salvaa iltaisin kurkkutsakran kohdalle ja kolmesti päivässä veitsenterällinen Ferrum ustum comp. jauhetta, ei ole edes pahan makuista.
Ovat Weledan tuotteita.
Kannattaa kokeilla rautavalmisteen lisänä, jos siis on ongelmaa hemiksen kanssa.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 23.05.2009 10:56:56
Floravital litkun juominen on auttanut ja olo on pysynyt hyvänä, energisenä ja pirteänä.  :D Kuukautisten aikaan olen edelleen nauttinut ihan perinteisiä rautatabletteja, mutta muuten käytän päivittäin vain tuota yöks ei niin herkullista "litkua".  :buck2: Se on auttanut ja sitä kun voi ihan turvallisesti jatkuvasti käyttää, toisin kuin rautatabuja.


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: jokuska - 23.05.2009 11:52:20
Puolukkaa kaikessa muodossa. Itse raskausaikana söin monenlaisia rautavalmisteita ja millään ei mitään vaikutusta. Mutta puolukkapa auttoi!


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: *Kide* - 23.06.2009 10:58:16
Kaikki on sallittua... eli kiitos muidenkin aneemisten puolesta.
Foolihappo on yksi merkittävä tekijä raudan imeytymisessä, samoin kuin moni muukin vitamiini tiettysti  ;)

Te jotka "nautitte" rautaa suoraan suoneen tai lihaan... APUA!!! Lekuri sanoo, ettei sivuvaikutuksia. Mutta joka kerran jälkeen iho oireilee -kiitos Diamondille, voi auttaa oikeasti  :smitten: mutta entä kun suoli stoppaa pari päivää tiputuksen jälkeen. Aivan järjetöntä kipua, pulinaa, kaasuja yms., yms. Ja voin sanoa, että elämäni ensi kerran tunnen omistavani sapen  :( maku suussa on hirveä ja juomalla ei alas mene. Tila menee ohi parissa vk.ssa, mutta huomenna taas mennään tiputukseen ja PELOTTAA /vituttaa  :-X


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: trius - 07.01.2012 17:15:24
Mulla on ollut korkea hb pitkään... Pahimmillaan 163... Mutta juon vähän vettä yleensä ottotilannetta ennen, joten sekin nostaa.

Pahinta on se, kun en voi armottoman neulakammon takia luovuttaa verta  :-X


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Elise - 11.03.2012 23:34:01
Viime viikolla kävin rautatiputuksessa myös. 4v Hb 98. Saa nähdä auttaako. Mitään oireita ei tästä ensimmäisestä tiputuksesta tullut. Kun olin kasvissyöjä, oli Hb yli 130. Sekasyöjänä laski. Prosessoitua ruokaa oon miettiny syyksi. Mutta asia kerrallaan täytyy kokeilla. Tähystysten tulokset eivät vielä tulleet, joten en tiedä onko loppuelämä tätä tiputusta tiedossa. Ruokaremontilla täytyy vielä yrittää  :)


Otsikko: Vs: Millä hemoglobiini ylös?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 12.03.2012 14:14:40
Maksalaatikko on hyvää.  :P Itsellä on hemoglobiini nyt pysynyt normaalina kohdunpoistoleikkauksen jälkeen.  :) Vuosinkin kyllä kuukausittain niin järkkyjä määriä verta...  :buck2: Ei enää sitä(kään) kärsimystä.  :D