Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: Artemis - 09.12.2006 19:38:53Otsikko: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 09.12.2006 19:38:53
Mikä avuksi finneihin? Minulla on aina ollut hyvä iho mutta aikuisiällä hormonit on pistänyt ihon kamalaan kuntoon. Kasvot on kunnossa mutta niitä tulee selkään ja hartioihin. Ihan kuin jokin elukka olisi syönyt selän paiseille  :P Miksi niitä tulee vain selkään? Vaikka kyllähän se selkä niille parempi paikka on kuin lärvi  :)
Aurinko parantaa ihon ihanaksi kesäisin mutta talven tullen selkä on kuin atomipommin jäljiltä  :P  :P  :P

Vinkkejä ja ideoita otetaan vastaan  :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: enska - 09.12.2006 20:07:50
http://www.yliopistonapteekki.fi/displayArticle.do?articleId=2013

Tällainen linkki löytyi ainakin, tiiä sitten tepsivätkö..
Huom!! Linkki sisältää myös lähikuvia  :buck2:


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Ippuska - 09.12.2006 20:15:54
Mikä avuksi finneihin? ..........

Vinkkejä ja ideoita otetaan vastaan  :)
E-pillerit roskikseen.
 


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Irish - 09.12.2006 20:18:40
Olipa kuvia...  :buck2:

Sama ongelma, kasvojen ihossa. Ei minulla ikinä aknea ole ollut, mutta näppylöitä tulee aina vaan... Etenkin ennen menkkoja. En muista, koska naamani olisi viimeksi ollut siinä kunnossa, ettei olisi ollut yhtäkään näppyä. Varmaan vuosia.. Tosin onneksi ne ovat melko pieniä ja huomaamattomia.

Ei se silti ole kiva kun on jo 21v., luulisi että murrosikä olisi jo ohi.  >:(

Minulla on myös erittäin kuiva ja atooppinen iho, eli se hilseilee herkästi ja on tosi ohut. Kosmetologi sanoi kerran  että minun tulisi vain kosteuttaa iho perinpohjin ja käyttää kosteuttavia naamioita niin finnitkin katoaisivat. No eivät ole kadonneet.  >:(

Ajoittain runsas veden juominen kyllä auttaa.

Ruokavaliolla ei minun tapauksessani ole finnien kanssa tekemistä. Söin sitten tosi rasvaisesti tai tosi terveellisesti, niitä tulee saman verran. Alkoholin olen huomannut pahentavan asiaa.

Ehkäpä on kyse enemmänkin jostakin tunne/henkisestä ongelmasta, kuin fyysisestä?  :idiot2:


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: K-NRJ - 09.12.2006 20:33:41
Hmm. Minulle tuli heti mieleen valohoito. Monet lääkärit määräävät finneihin samoin kuin atooppiseen ihoon valohoitoa, se oli mainittu tuolla Lemniskatan linkissäkin.

Asutko Helsingissä? Jos asut niin kerro, laitan sulle viestin missä saat valohoitoa kohtuuhintaan joko lääkärin lähetteellä tai ilman, ja kaupan päälle kauniin rusketuksen!


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: enska - 09.12.2006 20:36:16
Kaikenlaiset puhdistuskuuritkin saattavat (ei kaikilla) laukaista jotain aknensorttista..Siis kuonathan pyrkivät myös ihon kautta ulos..Mulla ainakin paastojen ja (epäonnistuneiden) tupakkalakkojen yhteydessä oli tosi järkyttävässä kunnossa iho.. :P

Ja kerran vuonna kivi ja kirves, käytyäni "oikein kosmetologilla" ihonpuhdistuksessa, olin melkein puoli vuotta kraaterinaamana..Ei tainnut täti osata hommiaan.. :tickedoff: Enpä ole toista kertaa noihin käsittelyihin mennyt..

Niin ja varmaan hoito riippuu aika paljon aknetyypistä mm. ruusufinniä, perioraalia jne..Aikusiän akne on aina pahempi kuin teini-iän..
Käsittääkseni vaikeaan akneen saaa vain reseptilääkkeitä, jotka ovat ilmeisesti aika voimakkaita. Jotain verisuonten polttamisia ja muitakin radikaaleja hoitokeinoja lienee olemassa.. :buck2:Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: the_planet - 09.12.2006 21:27:32
Olipa tosiaan kuvia.

Yksi kokemus kamalasta näppylätulvasta itselläni oli, kun menin muutaman näppylän takia (noin 19-v.) luontaistuotekauppaan ja kysyin mikä voisi olla hyvä tuote iholle, erityisesti näppylöille. Myyjä antoi hyllyltä jotain ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin tarkoitettuja nappuloita. Söin niitä hyvillä mielin, kunnes parin viikon päästä naama alkoi olla kuin kukkaketo. En aluksi tietenkään tajunnut, että akne olisi voinut johtua näistä nappuloista. Äitini kukkarolle tuli kalliiksi, kun kokeiltiin kaikenlaisia aineita ja hoitoja, mutta mikään ei auttanut. Jossain vaiheessa sitten tuli mieleen, että entäpä jos en ottaisi noita luontaistuotenappuloita ja kuinka ollakaan yhtäkkiä kukkaketo naamasta hävisi. Ei kokonaan, mutta jo viikossa iho alkoi rauhoittua. Kerkesin syömään nappuloita varmaan 1-2kk, joten ihonpuhdistusprosessi olikin melkoinen. Pikkuhiljaa naama alkoi parantua. Olen huomannut muutenkin, että monilla lisäaineilla tai mitä keinotekoisia lisäkkeitä ovatkaan on vaikutusta näppylöiden tuloon.

Lisäksi ihoni on aina ollut ajoittain jopa atooppinen, mutta oikeilla aineilla se on pysynyt hyvässä kunnossa. Itselleni olen löytänyt parhaimmat ihonhoitotuotteet apteekista. Tuotteiden täytyy tosiaankin olla kosteuttavia. Jossain vaiheessa käytin aivan liian "raakoja" aineita, josta tuloksena oli runsaasti mustapäitä jne. Nyt parin vuoden sisällä olen oikeastaan tajunnut ihonhoidon aakkoset. Tuotteiden täytyy todellakin vastata omaa ihotyyppiä. Esim. kuivasta naamasta näppylät eivät lähde käyttämällä esimerkiksi alkoholia sisältävää kasvovettä.

Kuvittelin silloin joskus teininä, että kun täyttää 18 tai 20 vuotta niin näppylät häviää taivaan tuuliin. Eipä se niin ole, kyllä niitä näppylöitä tulee usealle ihmiselle vielä jopa viiskymppisenäkin.

Tää asia on kyllä sellanen, että meikäläisen kotilaboratorio on monen vuoden ajan tutkinut näppylöiden syntyperää, mutta aina se on vain ikuinen mysteeri. Nyt mä lopetan...  :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Irish - 09.12.2006 21:40:52
Tää asia on kyllä sellanen, että meikäläisen kotilaboratorio on monen vuoden ajan tutkinut näppylöiden syntyperää, mutta aina se on vain ikuinen mysteeri. Nyt mä lopetan...  :)

 :2funny: :2funny: :D ;D

Samma här!
Ja oikeat tuotteet kaiken a ja o..

Herrtsyygelis miten kauheaksi mun iho meni, kun joskus kokeilin kaikkia clerasileja ja pure zone-tuotteita... Monikaan ei tajua että finnit johtuvat pintakuivuudesta, ei liiasta rasvaisuudesta! (siis joillakin, ei kaikilla, mutta niinkuin esmes minulla!)... Sitten kun menee soheltamaan näiden entistä enemmän kuivattavien tuotteiden kanssa, tuntuu että naama hajoaa.

Parhaat kokemukset mulla on ihan perus kasviöljyistä, joihin olen itse sekoittanut muutamia tippoja eteerisiä öljyjä. Tosi vähän, eikä nekään saa olla niitä voimakkaimpia.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: *Alkmene* - 09.12.2006 21:50:27
Ihohan on se 'viimeisin' elin joka reagoi sisäiseen epätasapainoon.

Mukana on monta tekijää. Niin psyykkiset tunnepuolen jutut kuin ravinnollisetkin yms.

Itsekin olen tahinut kasvoihin tulevien näppyjen kanssa ties kuinka kauan. Näitä jotka pukkaavat tietyyn aikaan kuukaudesta. Eivät tokene kuitenkaan millään siihen keksityllä lääkkeellä tai hoidolla.
Kuitenkin olen pintakuivaihoinen, joten ihan turhaa alkaa mitään akne-tuotteita käyttämään. Eikä toisaalta kuivankaan ihon tuotteita. Eikä sekaihonkaan sovi.  :D Nuo ulkopäin tulevat aineet, tuntuvat olevan hyvin pieni tekijä ihon hoidossa sitten lopun viimeksi.
Luule Viilmalla oli ihan hyviä teoriota, mitä nuo iho oireet haluavat kertoa tunnepuolen 'oireista' ja miksi ne siirtyy helposti sukupolvelta toiselle ja miten nihin liittyy usein juuri aikuisuuteen kasvaminen yms siihen liittyät asiat.

Nyt tuntuu että olen löytänyt tähän hetken aika sopivan ihonhoitosarjan, mutta törkeän hintaisia tuotteita kyllä ovat. (Exuviance)Noh, aikansa kutakin.
Itse olen sisäisesti varma, että kun jotain 'oivallan' noita näppyjä ei ilmesty.  ::)
Aloitin juuri pitkästä aikaa Omegat kuurin, jossa on kaikki mahdolliset rasvahapot, saas nähdä miten se tukee sisäisiä muutoksia fyysiselläkin tasolla.  ;)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Riitta - 09.12.2006 22:01:50
Pojallani oil Suomessa ollessaan aivan kamala iho-pattinaama ja vein hanet yksityis laakarille ja poikani sai 1/2 vuoden a-vitamiini kuurin ja nyt on kaunis silonaama,hanella oli myos selassa naita patteja ja kaikki haipyi hoidon jalkeen,muistan vaan etta ne oli aika kallita tabletteja.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Ippuska - 09.12.2006 23:20:56
Diamond, oliko se pelkkää A-vitamiinia?


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: the_planet - 10.12.2006 00:07:01
Toi on kyllä täysin totta, unohdin itse mainita, että sisäinen olotila vaikuttaa todella paljon. Onhan niitä isoja paukamia sanottu stressinäppylöiksiki tai hormoonipaukamiksi. Jo siinä vaiheessa kun ihminen ei jatkuvasti tuijota näppylöitään ja stressaa niistä, niin useasti ongelmat lievittyy, mutta puhdistus edesauttaa paranemista.

Jujuhan on siinä, että kuiva iho tukkii ihohuokoset niin, ettei sieltä pääse normaalisti ulos kaikki "kakka", siitäpä niitä isoja näppylöitä sitten monesti tulee.

Mutta eihän sitä ihoa sovi koko ajan hinkata ja läträtä, vähemmästäkin ärtyy  :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Riitta - 10.12.2006 10:26:26
Laakarin maaraamaa ihotauteihin liittyvaa A-vitamiinia-varmasti jos kysyt laakarit tietavat mista on kyse, valitettavasti en muista nimea.
Muistan vain etta se kuivatti aika paljon huulia ja jopa annettiin sopivaa rasvaa huuliin.
Varmasti se osittain oli maan muutos ja hormonaalinen hairio yhdessa(silloin 16 vuotias)
Hoito oli tosi tehokas.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 11.12.2006 09:29:32
Mikä avuksi finneihin? ..........

Vinkkejä ja ideoita otetaan vastaan  :)
E-pillerit roskikseen.
 


En syö hormonivalmisteita. Lopetin e-pillerit jo vuosia sitten  :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 11.12.2006 09:30:18
Hmm. Minulle tuli heti mieleen valohoito. Monet lääkärit määräävät finneihin samoin kuin atooppiseen ihoon valohoitoa, se oli mainittu tuolla Lemniskatan linkissäkin.

Asutko Helsingissä? Jos asut niin kerro, laitan sulle viestin missä saat valohoitoa kohtuuhintaan joko lääkärin lähetteellä tai ilman, ja kaupan päälle kauniin rusketuksen!


Asun Helsingissä, kiitos  :smitten:


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Jinx - 11.12.2006 12:27:38
Finnejä siellä, finnejä täällä... Finnejä tuntuu olevan joka säällä... :(
Oon täs parina iltana juonu pitkästä aikaa kaakaota ja se oli VIRHE! Kamala finni puhkes kulmakarvojen luokse ja se on vielä ihan hiton kipee   :tickedoff:

Miullakin noita finneja on aina välillä ihan hirmusesti, ei niinkää tiettynä aikana...
Inhottavaa!!!  >:(


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 11.12.2006 13:59:58
Niinpä  :tickedoff:
Suklaan syömisestä olen luopunut, syön nykyään harvemmin kun tuntui että ne vasta saakin jättimäisiä mätäfinnejä aikaan  :P


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Jinx - 11.12.2006 16:07:52
En kyllä suklaan syönnistä ole luopunut  :-[
vaikka ehkä kyllä pitäs...  ;D
Mikähän ois sellanen kunnon täsmä ase finnejä vastaan?
Oon käyttäny clearasil täsmä puikkoa, mut ei siitä tunnu mitään hyötyä oikein olevan ja joskus oon ihan hammastahnaa laittanu finnin päälle.
Ei se auta vaikka säännöllisesti puhdistaa kasvoja ja kosteuttaa. Kyllä niitä finnejä miulle tulee silti.  :knuppel2:

Inhottaa aan nyt kun puhkes tuo järkky finni miltei keskelle naamaa ja lauantaina olis vuoden ekat pikkujoulut.
Aika jännä sattuma et se finni iski nyt ku olis menoja.
Toivottavasti se kerkeis painuu pois ennen lauantaita, nyt se ainakin on ihan kirkuvan punanen...


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 11.12.2006 16:10:46
Kaikista ikävintä on se että pintaiho talvella on niin kuiva että hilseilee mutta silti tuppaa paukamia.
Ostat Jinx jonkun hyvän peitepuikon jolla saa finnin piiloon  :)
Minulle tuli kouluaikoina aina yksi iso mojova näppylä keskelle naamaa ennen koulukuvausta. Hysteerisenä yritin aina peitellä sitä  ;D


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Jasca - 11.12.2006 16:27:51
Mukavaa kuulla, etten ole yksin finnieni kanssa. Nuorena mulla oli tosi hyvä iho ja aikuisikä meni kanssa hyvin, mutta nyt vanhoilla päivillä on kuin murrosikänen. Tulossa lapseksi jälleen?   :crazy2:
Suklaastako pitäisi luopua ikuisiksi ajoiksi...   :'(


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Jinx - 11.12.2006 17:08:06
Ei miullakaan oikeastaan noita finnejä ollu paljon yhtään murrosiässä mut nyt niitä on alkanu tulemaa jonku verran.
Ei muutakun peitepuikkoa ostamaan vaan  :)

Sama vika on miulla että pintaiho on kuiva ja näppyjä tulee silti.  :uglystupid2:
Naamiota naamaan huomenna kun ajattelin siivota ja sitten illalla rentoutua naamion alla kurkut silmillä  ;DOtsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Emelia - 11.12.2006 17:16:46
Liitynpä minäkin tähän "kerhoon"... Pintakuiva, mutta muuten finnejä pukkaava iho.

Sain syksyllä reseptin antibioottikuuriin, mutta toistaiseksi en ole sitä vielä aloittanut, sillä viimeisen ihonpuhdistuksen jälkeen olen saanut avun kahdesta eri tuotteesta. Toinen oli Sebamedin geeli - nuorelle ongelmaiholle tarkoitettu  geeli, joka piti ihon pinnan kosteana ja auttoi näin. Toinen on ollut Aloe Vera -voide, joka pehmentää ja tasoittaa ihon pintaa, pitäen siten myös finnit loitolla.

Pintakuivalle iholle en ainakaan suosittele peitepuikkoja, niissä on kuivattavia aineita, ja muodostavat vain arpikudosta / tukehduttavat ihohuokoset, eikä ihon oma rasva pääse ulos... (http://smily.hit.bg/comfort.gif)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: the_planet - 11.12.2006 19:01:53
Monesti juuri se pintakuiva iho "tuottaa" finnejä sen takia, koska sieltä kuivuuden alta ulospyrkivä kökkö ei pääsekään pihalle. Siinä auttaa yleensä säännöllinen kuorinta (vaikkei ihoa jatkuvasti saa kuoria), kosteutus ja oikeat aineet (ei liian tuhtia tavaraa).


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 11.12.2006 19:47:00
Aika hyvä kasvovesi on Lorealilla ja siihen kuuluva kosteusvoide, ne aika hyvin on estänyt finnejä tulemasta kasvoihin ja kosteuttaa muttei rasvaa.
siihen olen ollut tyytyväinen ja se on kasvoista eliminoinut nuo kammottavat paukamat. Selkään kuitenkaan en viitsisi noita tököttejä työntää. Eräs apteekin akneiholle tarkoitettu kasvovesi on suht ok mutta siinä miinuspuolena on se että se kuivattaa todella voimakkaasti ja sekään ei ole hyvä.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 11.12.2006 20:10:53
Minä en kyllä juurikaan nyt syö kakkaa. Silloin tällöin tietysti tulee herkuteltua. Vähempää en juuri voi rasvaa enää syödä, hyvät rasvat on hoideltu kalaöljyllä ja kasvisöljyillä.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Jinx - 11.12.2006 21:23:26
Hmm... Mie käytän nivean tuotteita kun nuo muut aiheuttaa kamaa atooppista ihottumaa kasvoille.
Muun merkkisistä silmämeikin poisto aineista tai meikeistä tulee kamalan kuivaa ihottumaa alaluomelle ja se jopa on aiheuttanu haavaumia.
Kiva sitten on varovasti kortisoonivoidetta tai bebanthenia laittaa :buck2: . Sama vika on miun kälyllä...

Niveasta ei tuu mitään ja on muutenki hyvä tuote. :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: ametist - 11.12.2006 21:35:51
Itsekin tarvisisin jotain joka auttaisi...On minulla ollut jotain lääkärin määräämää nestettä, sen nimi on Dalacin. Kyllä se ehkä vähäsen auttoi, mutta vähän vahvempaa tarvis.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Riitta - 11.12.2006 22:19:03
Yleensa jos lopettaa yht'akkia e-pillereiden kayton niin finneja alkaa tulemaan
Toinen hyva juttu on Aleovera -geeli, laittaa puhtaalle iholle illalla ja aamulla pestaan naama vain vedella viela parempi kuuma-kylma pesu.
Kuorinta-aineina takalaiset naiset kayttavat oliivioljya+sokeri+sitruuna=upea tulos-mut en tieda sopiiko se finneihin.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 12.12.2006 09:07:46
Jos sä syöt vähän rasvaa, niin siinä on selitys sun iho-ongelmiin.
Iho tarvitsee rasvaa.

Luin tuolta mitä sä syöt, enkä ihmettele yhtään, että iho oireilee, ei oikein pahempaa voi olla kuin pastat sun muut sellaiset, siihen vielä pizzaa sun muuta roskaa.

Pizza on todella harvinaista ruokavaliossani, silloin tällöin.
Miksi pasta? Käytän tummaa pastaa ja sitäkään en syö kamalia määriä.
Rasvat joita käytän ovat hyviä rasvoja enimmäkseen kuten kalaöljyä, oliiviöljyä, rypsiöljyä.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: *Alkmene* - 12.12.2006 09:29:51
Jos näppyjä ja pintakuivuutta lähdetään hoitamaan, on ravinnossa esim. omenat ja ruisleipä pannassa.(kuulemma) Ehkä niiden happamuudesta johtuen.... Lisäksi B-vitamiini myös pukkaa näppyä ylös, eli mahdolliset B-vitamiini-lisät ja tuotteet, jossa sitä on paljon.

Tärkeintä on päästä syvälle hoitamaan ihoa ja harva tuote siihen kykenee. Ne yleensä hoitavat vain pintakerroksia. Syvemmällä kuitenkin toiminta perustuu pintakerroksen kuntoon.
Pahinta on juuri liian voimakkaat aineet. Ei pitäisi ollenkaan käyttää joko rasvaisen tai kuivan ihon tuotteita. Joko herkän tai normaalin mieluiten. Ihoa pitäisi kohdella/puhdistaa/käsitellä kuten kohtelisit hienointa ja ohuinta silkkiä. Otteet ja tuotteet sen mukaan.  ;)
Kuorinta on tärkeää, muttei sitäkään olisi hyvä tehdä millään rakeisella tuotteella, vaan jollain sellaisella, joka periaatteessa vaikuttaa ihon toimintaan niin, että se kuoriutuu sisältä ulospäin.
Mikähän lienisi luonnonmukaisissa/kotituotehoito tuotteissa olevan tällä tapaa vaikuttavaa raaka-ainetta? (varmasti sellainen löytyy)
Kosmetiikassahan näitä löytyy, ns.'kemiallisesti'kuorivia tuotteita ja niistäkin löytyy ihan kasvispohjaisia kyllä.

Stressi on mielestäni yksi suurimmista vaikuttajista ihon epätasapaino tiloihin. Ja muutenkin koen, että kaikki iho-oireet ja -sairaudet ovat hyvin pikälti 'psyykkisen-tason' epätasapainotiloja alkuperältään.

Yksi ihana ja hyvin vaikuttava hoito kasvoille on lymfa-hieronta. Se tasapainoittaa todella paljon, niin ihoa kuin psyykeäkin.

Ja jos on joku ystävä, voi hänen kanssaan tehdään 'vaihtareita'. Toinen saa maata lämpimästi peiteltynä kauniin musiikin soidessa ja ehkä hyvien lempeiden tuoksujen ryydittäessä huoneilmaa ja sitten vain jotain hyvää kasviöljyä ja hierotaan kasvoja sormenpäillä pyörivin liikkein, pehmeästi ja pitkään. Silmille vaikka kamomillateessä kostetut vanulaput.... Ei ole niin 'nökönukaa' missä järjestyksessä ja mihin suuntaan hieroo, vaikka sitäkin paljon korostetaan. Tärkeintä on kosketus ja sen laatu. Eli hyvin hyvin pehmeästi, muttei mitään kosketusta pelkävää kosketusta  :D , siitä välityy ikäviä fiiliksiä.  ;)
Iho on hienointa silkkiä ja pinnan alla ehkä villan ominaisuuksia.  ;)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 12.12.2006 09:45:52
Kiitos Mirjam  :) Minäkin epäilen stressiä, jännää on vain se että se sijoittuu vain tietylle alueelle.
Onneksi aloitan ensiviikolla uudet työt leppoisammassa ympäristössä niin pitäisi tämän stressinkin alkaa helpottamaan.
B-vitamiiniä syön kyllä monivitamiinitabletin muodossa.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: *Alkmene* - 12.12.2006 09:57:34
Tuo on muuten jännää, että se on tietyillä alueilla.
Itselläni ei tosiaan nuorena ja teininä ollut mitään näppyjä ja aknea, vaan ensimmäiset alkoi tulla vasta ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. (olen pohtinut tätäkin myös psykologiselta kantilta, miksi juuri silloin?)
Minulle lähinnä näpyt kulminoituu nenään ja leukaan.
Olen myös huomioinut, että ne tulevat 'pareittain' eli samalle kohtaa kasvoja niin vasemmalle kuin oikeallekin puolelle ja olen huomannut,että ne periaatteessa näin tulleessaan, ovat jonkun tietyn meridiaanin kohdalla.... joskus jaksoin niitä tutkailla.. enää en ole moisia seuraillut niinkään.
Siskollani on esim ollut jo teini-iässä aknea ja kärsii edelleen myös selän ja decolteen 'mätäpaiseista'...
Periaatteessahan meillä on sama geeniperimä, mutta meillä on aivan erilaiset persoonallisuudet.... (haen taas näitä syntyjä syviä näihin näppyihin  :D )
Jotenkin oletan tämän liittyvän johonkin sukupuolisuuteen ja häpeäänkin liityvän... näiden akne juttujen... kasvuun... ehkä jopa seksuaalisuuteen.
Vaikkakaan ei sovi unohtaa, että samalla on tosiaan kyse myös ihan fyysisen tason epätasapainosta iholla ja sen alla.

Lopuksi tämmöinen nopea'kikka', jos näppy tulee juuri ennen pikkujouluja tai muuta tärkeää menoa.
Tea Tree öljyä vanupuikkoon ja sillä täsmähoitoa suoraan näpylle useita kertoja päivässä ja päälle ohuen ohut kerros Bepanthenia.
Tea tree poistaa bakteereja ja tulehdusta ja bebanthen nopeuttaa ihon paranemista ja estää liiallisen ihon kuivumisen.  ;)
Näin minulla ainakin on hoitunut kiusallinen näppy pois ihan päivässä kahdessa.  :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 12.12.2006 10:27:20
Jostain joskus löysin jutun jossa käsiteltiin finnien esiintymispaikkoja. Eli se mihin finnit ilmestyvät kertoisi jonkun tietyn alueen laiminlyönnistä kehossa tai puutoksista. Harmi etten löydä sitä juttua netistä enää.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: *Kide* - 12.12.2006 11:31:48
piti pistää tähän jo eilen juttua, mutta en jaksanu hakea tuota tuubia ja siitä nimeä  ;)

Eli rutikuiva pintaiho ja sinne alle kehittyi kunnon ihonalaisia näppyjä, löyty täältä  >:( Naama kukki kuin ruusutarha pari vuotta, nyt alkaa helpottaa. Syy oli hormonaalinen... gyne lohdutti, jotta kyll se tasaantuu n.5vuodessa. Jes! Siihen mennessä naama on arpia täys  :'(
Kosmetologi auttoi hieman, mutta hoito rupesi selvästi auttaa vasta vuoden jälkeen... n.5 hoitokertaa  :buck2: ja nyt käydään 2-3 kertaa vuodessa.
Kuorintaan olen saanut kehotuksen käyttää vain entsyymikuorintaa, liian karkea kuorinta vain aiheuttaa noidankehän lisäkuivumiselle ja tukkiintumiselle.
Kokeilkaa myös apteekista saatavaa ROC´n kasvorasvaa; CALMANCE  :smitten: Tosi hyvää ja se on tutkittua kamaa, jotta kosteuttaa tehokkasti ihoa orvaskettä myöden. Hieman tuo haiskahtaa hassulle, mutta tehokasta ;)

Kasvoissa leuka ja posket ja niissä olevat finnit kertoo hormonaalisesta pääsyystä, otsa taas suoliston ongelmista...olen kuullut.

Valitettavasti tuosta selkäpuolen ongelmasta en osaa sanoa muuta kuin kokemuksen aikuisiän aknen antibiootti kuurin syömisestä... helppo konsti pistää koko kroppa ihan sekaisin  :-X


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 12.12.2006 11:57:42
Juu en mielellään mitään tabuja popsisi  :P
Miehelläni oli muutama vuosi sitten aikuisiän akne joka puhkesi yllättäen. Hän sai kammottavan kuurin siihen, kyllähän se tehokas oli, finnit lähti mutta niin lähti ihokin hilseillen ja maksa-arvoja piti seurata. Vahvaa tavaraa nuo lääkkeet, mielummin kokeilen kaikkea muuta  :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Lake - 12.12.2006 14:42:33
Mikä avuksi finneihin?

Tässä ilmainen konsti:
5 viikon kuuri suolihuuhteluita virtsalla niin pitäisi pahimmankin akneen häipyä. Varmaan lyhyempikin aika riittää.
Tässä erään kokemukset kystisen akneen hoidosta:
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=123124
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=123720

Varmaan pelkällä alueiden pesulla ko. aineella pääsee myös johonkin tulokseen.

Minä en kyllä juurikaan nyt syö kakkaa.

Pissan juonti voisi auttaa :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: pluto - 12.12.2006 15:10:04
Minä ja kyllä painottaisin ruokavalion merkitystä, vaikken ihan Laken linjalle vielä lähdekään...
Stressi pukkaa minullakin naaman täyteen finnejä, mutta samaten pistää pakin ja suolen toiminnan sekaisin.

Jos ruoka sisältää riittävästi kuitua, ei suoliston nurkkiin jää niin paljon myrkyllisiä ongelmajätteitä, jotka taas ennenpitkää jostain putkahtavat näkyviin iho-oireina tai muina vaivoina. (Ja tietenkin ruokavalion täytyy muutenkin olla kohtalaisen terveellistä)

Olen kuitu-herännäinen ja uskonkin, että suolen toimintaa hellivällä ruokavaliolla on mahdollista helpottaa todella monia vaivoja.

Tosin nämäkin jutut on kamalan persoonakohtaisia, enkä vielä pysty esittämään todistusaineistoa ainakaan omasta lärvistäni, joka meni edellisen työsuhteen aikana kamalaan kuntoon. Oma kuitujen kanssa läträäminen kun on jatkunut vasta viikon verran....

Joka tapauksessa minusta kuulostaa loogiselta ajatukselta, että mikäli kehon kuona-aineet hoituvat ulos kehosta tarkoitukseen varattuja reittejä pitkin säällisessä ajassa, ei kehoon jää mitään p*skaa, mikä ihon läpi puskisi.

Lemniskatahan tuossa mainitsi omien paastojen aiheuttavan myöskin iho-oireita.
Itse en ole milloinkaan paastonnut, mutta olen lukenut, että paastotessa pitää muistaa myös päivittäiset suolihuuhtelut, jotta kuona tosiaan poistuu kehosta.
(Minähän en nyt siis tietenkään tiedä, mitä Lemnis on tehnyt paastojensa aikana, enkä tässä vastausta siihen tivaakkaan  :D, mutta tämmöinen kuitenkin tuli mieleen...)
Ja joka tapauksessa se minusta tukee tuota teoriaani, että jos kehossa on liikaa kuonaa, jostain se yleensä ulos änkeää... :buck2:


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: *Kide* - 12.12.2006 15:27:49
Yäk! Oliko tuo Lake oikeasti oikeaa juttua?!  :o

Vaikka onhan tuo pissi pari päivää vanhana (KUULEMMA) hyvä hiusten valkaisuaine (ammoniakki lisääntyy aineen vanhetessa) :2funny: mutta että juomaan tai huuhteleen suolta... yööääkkk...  :buck2:


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Jinx - 12.12.2006 15:48:30
Ja virtsa on steriiliä, eikä mitään likaista.


Nii siihen asti kunnes se tulee virtsarakosta ulos (käsittääkseni).


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: MetalLady - 12.12.2006 15:52:41
Ja virtsa on steriiliä, eikä mitään likaista.


Nii siihen asti kunnes se tulee virtsarakosta ulos (käsittääkseni).

Totta, sillä jos aikoo saada puhdasta virtsaa, niin pitäisi piikillä imaista vatsapeitteen läpi virtsarakosta. ::)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: the_planet - 12.12.2006 16:08:36
Luonnonmukaisista menetelmistä kosteuttajana toimii hyvin hunaja. Naamaan vaan kuin naamio niin hyvä tulee...  :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Lake - 12.12.2006 16:09:55
Yäk! Oliko tuo Lake oikeasti oikeaa juttua?!  :o

Olen kirjoitellut kyseisestä vaihtoehtohoidosta laajemmin tuolla:
https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=10564.0

Eiköhän sieltä yökkäilijöiden joukosta jotain tietoakin löydy.
Niin ja tosiaan akneen lisäksi lähtee kuulema luomet, maksaläiskät ja arvetkin :)
Ihosta tulee sileä kuin vauvan iho.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: selkälokki - 12.12.2006 22:55:34
Juuri luin vyöhyketerapia-kirjaa ja ruokavalion osalta mainittiin finneihin akneen ennenkaikkea porkkana.
Sitä päivittäin raasteena tai mehuna..Puhdistaa maksaa ja sitä kautta voi finnitkin lähteä.
Ja saa muuten luomuna ja ihan kotimaista! :)
Ja runsaasti reipasta ulkoilua raittiissa ulkoilmassa. Lähtee kuonat liikkeellee.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Theus - 13.12.2006 02:42:18
En taaskaan jaksanut lukea ketjua, enkä ole varma tulivatko nämä neuvot jo, mutta näin muodin ja kauneuden ammattilaisena suosittelen ihon epäpuhtauksiin kiehuvankuumaa vettä...siis juotuna  :P litrasta kahteen noin viikko pari ja iho on kunnossa  :D Terveisiä kiinalaiselta lääkäriltä.
Muihin iho-ongelmiin suosittelen lämpimästi pähkinä kuuria. Erillaisia pähkinöitä runsaasti päivittäin... tällä konstilla mallit hoitavat maaillmalla ihoansa.
Sitten tietysti perinteiset helokkiöljy naamiot ja sisäisesti...A ja E-vitamiinit taidettiin mainita jo...ihon epäpuhtauksiin kuitenkin munuaisten kuumavesihuuhtelut --- sisäisesti  ::)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Lake - 13.12.2006 08:52:27
En taaskaan jaksanut lukea ketjua, enkä ole varma tulivatko nämä neuvot jo, mutta näin muodin ja kauneuden ammattilaisena suosittelen ihon epäpuhtauksiin kiehuvankuumaa vettä...siis juotuna  :P litrasta kahteen noin viikko pari ja iho on kunnossa  :D

Olisi mielenkiintoista nähdä tuosta demonstraatio, kun epäilen että ensimmäisestä kerrasta käy heikosti.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: *Alkmene* - 13.12.2006 09:25:41
Tuo kiehuvankuuman veden juominen kuulosti kiinnostavalle? Mihin se perustuu? Mitä se tekee elimistölle? jne..
Osaako joku kertoa? Kiitos!
 :)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Artemis - 13.12.2006 10:41:17
Lainaus
Pizza on todella harvinaista ruokavaliossani, silloin tällöin.
Miksi pasta? Käytän tummaa pastaa ja sitäkään en syö kamalia määriä.
Rasvat joita käytän ovat hyviä rasvoja enimmäkseen kuten kalaöljyä, oliiviöljyä, rypsiöljyä.

Hyviä nuo sun rasvat, kalaöljyn pitäisi vähentää tulehduksia, mutta sulla on niin huima tärkkelysmäärä ruokavaliossa ettei siinä varmaan paljon kalaöljyt auta.

Mä suosittelen ainakin kokeilemaan tärkkelyksen pois jättämistä kolme viikkoa, jos se tuntuu hyvältä niin sitten jatkaa sitä.
Se tärkkelys korvataan rasvalla ja kasviksilla, omenoilla yms...
Mä olen saanut kammottava ihon kuntoon noin, sen paraneminen oli oikeasti ihme.
Siihen vaaditaan halu parantua, täytyy olla valmis ottamaan asioistas selvää sen eteen, ja tekemään niiden eteen jotain, koska ei ihminen parane yhdellä ihmejutulla oli se voide tai pilleri, ruoka on ensimmäinen lääke, joka vaikuttaa kaikkeen.

Mä en tunne ketään, jolla tärkkelyksen pois jättäminen ei olisi parantanut atopiaa, finnejä, allergioita sun muuta, mutta rasvaa täytyy lisätä ja korvata se kasviksilla.

Mutta en jatka tästä aiheesta, toivottavasti sä löydät toimivan keinon oli se sitten mikä hyvänsä.

Ja virtsa on steriiliä, eikä mitään likaista.


Jep, täytyypä kokeilla  :) Ja vihanneksia tosiaan pitäisi syödä enemmän.

Lake kiitos vinkistä mutta luulen etten saa kyllä pissiä kurkustani alas, en sitten millään  :)

Kiitos kaikille muillekkin vinkeistä  :smitten:


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: *Kide* - 13.12.2006 15:05:26
Olen kirjoitellut kyseisestä vaihtoehtohoidosta laajemmin tuolla:
https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=10564.0

Eiköhän sieltä yökkäilijöiden joukosta jotain tietoakin löydy.

Asia selkis... pahoittelen, jos pahoitin jonkun mielen ennakkoasenteeni vuoksi  ::)


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Lion paradoxal - 13.12.2006 15:26:11
Miekin olen jo ylittänyt kahdenkympin ja vieläkin on ongelmaa ihon kanssa. Se syö naista :( Ei uskalla esim. saunoa tuttujen kanssa, kun pitäisi olla ilman meikkiä. Möh.

Minulla ongelma on alkanut helpottaa, kun pesen kasvoni todella pehmeällä Natusanin "vauva"-tuotteella, jossa on paljon helliviä kosteusjuttuja...öljyjä, mitä lie. Olen myös syönyt omegaa+muita vastaavia, mutten ole varma kuinka suuri merkitys sillä on paranemisprosessissa. Yleisesti olen huomannut, että vitamiinit auttavat tabletteina, kun muuten ne jäävät vähäisiksi.
Pitäisi kai käydä kosmetologilla ihonpuhdistuksessa useammin.
Ja kai se vesi,vanhin voitehista,toimii jossain määrin.
Lääkäriin en halua turvautua.
Valitettavasti akne on perinnöllistä, joten säälin jo etukäteen mahdollisia lapsiani.  :P


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Asterix - 13.12.2006 15:56:42
Löysin äidiltäni mielenkiintoisen kirjan;
Vitamiinien, Kivennäisaineiden ja Luontaislääkkeiden
Parantavat Voimat


Siellä aknen hoidosta;

A-vitamiinia
Annos: Aluksi 25 000 ky vrk (vain reseptillä),
kk:n kuluttua tai kun huomaat paranemista 10 000 ky.
(ei raskaana oleville tai sitä suunnitteleville)
Hillitsee talin eritystä.

B6-vitamiinia
Annos: 50mg aamuisin.
Tasapainottaa akneen liittyvien hormoonien määriä
kaiken ikäisillä.

C-vitamiinia
Annos: 1000 mg kahdesti päivässä.
(jos ripulia, pienennä annostusta)
Pitää aknea aiheuttavat bakteerit kurissa.

Sinkkiä
Annos: 30 mg päivässä
(tarvitset lisäksi kuparia 2 mg, jos käytät kauemmin kuin kk)
Lievittää tulehdusta ja parantaa hormonitasapainoa.

Pellavansiemenöljyä
Annos: 1 rkl (14 g) vrk
Välttämättömät rasvahapot ohentavat rasvaista talia
ja ihohuokosten tukkeutumisen vaara vähentyy.

Helokkiöljyä
Annos: 1000 mg kolmesti vrk.
Välttämättömät rasvahapot ohentavat rasvaista talia
ja ihohuokosten tukkeutumisen vaara vähentyy.


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: Emelia - 15.12.2006 21:18:46
Jos näppyjä ja pintakuivuutta lähdetään hoitamaan, on ravinnossa esim. omenat ja ruisleipä pannassa.(kuulemma) Ehkä niiden happamuudesta johtuen.... Lisäksi B-vitamiini myös pukkaa näppyä ylös, eli mahdolliset B-vitamiini-lisät ja tuotteet, jossa sitä on paljon.

Iho on hienointa silkkiä ja pinnan alla ehkä villan ominaisuuksia.  ;)

Tästä on kai aika monta käsitystä, mutta itse hoidan juuri pintakuivaan ihoon näin talvella tulevia haavaumia ennalta ehkäisevästi syömällä juuri B -vitamiinia purkista. Foolihappo on se vitamiini, jota tarvitaan solujen jakautumiseen ja haavojen paranemiseen, sekä ihon muutenkin hyvään kuntoon aminohappojen kautta.. Varsinkin kun ruokavaliooni ei juurikaan kuulu punainen liha.. Lisäksi kärsin nenän limakalvojen kuivumisesta työssäni ( jossa ulkoilen paljen ja varsinkin talvisin kun on pakkasta limakalvot ovat kovilla).
  "Foolihappoa syntetisoituu ihmisen paksusuolessa bakteerien toiminnan tuloksena. Sen päätehtävä liittyy elimistön puriinin ja DNA:n synteesiin. Näin se vaikuttaa keskeisesti verenmuodostukseen, solujen jakautumiseen ja aminohappoaineenvaihduntaan. Foolihappo osallistuu erityisesti nopeasti jakautuvien solujen ja kudosten, kuten limakalvojen ja luuytimen toimintaan." http://www.tohtori.fi/?page=6746948

Mielestäni näppy sinne tai tänne on parempi kuin ihon sisällä paisuva komedo.  :crazy2:


Otsikko: Vs: Iho ongelmat, finnit, epätoivo iskee...
Kirjoitti: veera81 - 02.04.2019 07:53:40
Olipa kuvia...  :buck2:

Sama ongelma, kasvojen ihossa. Ei minulla ikinä aknea ole ollut, mutta näppylöitä tulee aina vaan... Etenkin ennen menkkoja. En muista, koska naamani olisi viimeksi ollut siinä kunnossa, ettei olisi ollut yhtäkään näppyä. Varmaan vuosia.. Tosin onneksi ne ovat melko pieniä ja huomaamattomia.

Ei se silti ole kiva kun on jo 21v., luulisi että murrosikä olisi jo ohi.  >:(

Minulla on myös erittäin kuiva ja atooppinen iho, eli se hilseilee herkästi ja on tosi ohut. Kosmetologi sanoi kerran  että minun tulisi vain kosteuttaa iho perinpohjin ja käyttää kosteuttavia naamioita niin finnitkin katoaisivat. No eivät ole kadonneet.  >:(

Ajoittain runsas veden juominen kyllä auttaa.

Ruokavaliolla ei minun tapauksessani ole finnien kanssa tekemistä. Söin sitten tosi rasvaisesti tai tosi terveellisesti, niitä tulee saman verran. Alkoholin olen huomannut pahentavan asiaa.

Ehkäpä on kyse enemmänkin jostakin tunne/henkisestä ongelmasta, kuin fyysisestä?  :idiot2:

Anteeksi, mua alkoi huvittaa kun mainitsit ikäsi. Minulla 40v patin vuoden päässä ja naama kukkii joskus vieläkin niin että kyllästyttää...

Apteekin sebamed ihonhoito  tuotteilla olen saanut talttumaan ja nyt on ollut kausi ettei ole tullut finnejä naamaan. :crazy2: