Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Aya Nuit - 29.07.2006 17:40:02



Otsikko: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Aya Nuit - 29.07.2006 17:40:02
Voisiko joku valaista mitä progressiivinen kartta oikein tarkoittaa? Siis olenko nyt luonteeltani progressiivisen karttani mukainen, vai kuvastaako se enemmän vaikka sen hetkistä tilannetta ajallisesti?

Planeetat tuntuvat liikkuvan todella hitaasti, koska ne olivat menneet vain vähän eteenpän, olivat seuraavassa tai edelleen samassa merkissä.. Olenko siis melkein koko elämäni luonteeltani tai elämäntilanteeni mukaisesti (kumpi..) aurinko-vaaka/aurinko-skorpioni?

En tiedä tästä mitään, helppikää joku jookos :idiot2:

 :smitten:


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Stareyes - 29.07.2006 18:00:52
Voisiko joku valaista mitä progressiivinen kartta oikein tarkoittaa? Siis olenki minä nyt luonteeltani progressiivisen karttani mukainen, vai kuvastaako se enemmän vaikka sen hetkistä tilannetta ajallisesti?

 :smitten:

Progressio on edistetty kartta esim. Radixkartalle. Se kertoo juuri sen hetkisen tilanteen, minkä päivän laitat progressiioon. Progressio antaa viitteita mihin suuntaan ihmisen kehityskulku menee.
Peruskartta vaikuttaa aina. Toki progressiokartan  :aurinko: :kuu: :mars: :merkurius: :venus: tuovat lisäväriä nykyiseen persoonaasi.

Esim. Minulla  :aurinko: :vesimies:,  :merkurius: :vesimies:,  :mars: :kalat:,  :kuu: :kaksoset:  :venus: :vesimies:
Olen siis 'vapaamielisempi' humaanimpi, ryhmähenkisempi, edityksellisempi, 'sekopäisempi' kapinoivampi kuin ennen, kun Aurinko kulkee nyt vesimiehessä.
Eli Kauriin järjestellämllinen perfektionismi, ahkeruus, asiallisuus ovat hieman taka-alalla.
Kertaamalla tähtimerkkien ominaisuuksia, voit yhdistellä onko sinussa samoja piirteitä, kuin missä prog- :aurinko: ja prog- :kuu: ovat.
Minulla itselläni vaikuttaa prog kuu siten että olen valoisampi, kepeämpi, ilosempi kiitos  mukavan  :kaksoset:!


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Aya Nuit - 29.07.2006 18:26:31
Tuota noin, mutta kun tein progressiivisen kartan astro.comissa, ei sinne ollut syötettynä kuin syntymäpäiväni. Sekö siis ei oikeasti tämän hetken kartta, miten sen saa esim. astro.comissa selville?

Ja jos se on niin, niin eikö silloin ole niin, että jokainen aurinkomerkki liikkuu hitaasti seuraavaa aurinkomerkkiä kohti.. ? Tuntuu että ei tässä ole oikein järkeä, siis että kaikista Kauriista lopulta kuoriutuisi Vesimiehiä ja vaikka Lejonista Neitsyitä. Hmm?

Liikkuvatko planeetat progressiivisella kartalla todella niin hitaasti kuin luulin, vai voivatko vaihdella radikaalistikin?


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Lilja-82 - 29.07.2006 18:27:04
Aya Nuit, progressio kartta lasketaan aina iän mukaan. Kertoo siis sen hetkisistä tunnelmista vähän samaan tyyliin kuin Auringonpaluukarttakin, mutta liikkuu hiukan hitaammin.

Progressiokartta katsotaan ikään kuin yksi vuosi lisää ikää muuttaisi syntymäpäivääsi yhdellä päivällä eteenpäin. Eli kun itse olen syntynyt 25.11.1982 niin tämän hetken progressiivinen karttani lasketaan päivälle 18.12.1982 ikäni 23 mukaan. Kellonaika pysyy samana.
Tästä johtuu siis että planeetat liikkuvat hitaasti. Kuu nopeiten ja siksi se minua kiinnostaa tällä kartalla eniten.

Progressiivinen merkurius ja venus ovat itselläni siirtyneet Kauriiseen kun taas Mars vakavasta Kauriista Vesimieheen.  :laugh: Kuu huitelee proge kartalla myös tällä hetkellä Vesimiehessä.

Auringonpaluu kartta sitten taas katsotaan siten että joka vuosi kun Aurinko palautuu samaan astelukuun kuin syntymäkartallasi niin voidaan sille hetkelle laskea kartta, joka kertoo tulevan vuoden tunnelmista seuraavaan syntymäpäivään asti.

Syntymäkartta kuvaa parhaiten elämänkulkua yleensä kun taas progressiivinen kartta suuntaa, johon kehitymme. Kuten myös sen hetkisiä tunnelmia ja elämäntilannetta.

Auringonpaluu sitten taas kuvastaa yhden vuoden tunnelmia ja sitä miten saatamme sen vuoden aikana reagoida.

Näistä kolmesta kartasta voi sitten jotenkin yhdistellä... ken osaa...  ;D
 ;)

Toivottavasti joku tietävämpi kertoo lisää, tämä on se mitä minä aiheesta tiedän ja ymmärrän.


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Aya Nuit - 29.07.2006 18:31:32
Kiitosta, nyt tuli ahaa-elämys!  :laugh:


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Lilja-82 - 29.07.2006 19:18:10
Olepa hyvä vain, niin muuten minullekin.  :laugh:

Jospa progressiivista karttaa voisi tulkita enemmän planeettakohtaisesti kuin niin sanotusti kokonaisuutena.

Aurinkoni on ihan Jousimiehen viimeisillä asteilla menossa ja siirtyy kohta puoliin Kauriiseen. Saa nähdä miten se muuttaa energioita.

Merkuriuksen ja Venuksen energiat ovat muuttuneet Kaurismaisemmiksi. En ole enää ihan niin filosofi kuin ennen tai ainakaan en ilmaise itseäni niin saarnaavasti tai jouskarimaisen pohdiskelevasti kuin ennen vaan yritän olla jämäkämpi.  ???

Venus taas... toden totta mielestäni pienet käytännön teot ja eleet voivat nykyään olla mitä suurimpia ja ihanimpia rakkaudenosoituksia. Niin että voin liikuttua ihan kummallisista pienistä asioista, joita joku tekee hyväkseni.
 :'( :smitten:

Mars... En ole nykyään enää niin järjestelmällinen ja päättäväisen kunnianhimoinen toiminnassani kuin ennen. Vaan toimintani on kyllä saanut hyvinkin veskarimaisia piirteitä. Mars Vesimies kuulemma ei misssään nimessä halua vaikuttaa kehityksessä jälkeenjääneeltä kalkkikselta vaan yrittää pysyä nuorekkaana ja olenkin ihmetellyt kun minulle on viime aikoina tullut vimma uudistaa pukeutumistyyliäni "trendikkäämmäksi" ja muutenkin energiani kohdistuu hyvin paljon siihen, että haluan pysyä ajan hermolla.  ???

Saturnus on siirtynyt harmonisesta Vaa´asta Skorpioniin... Saturnus Skorpionit ovat kuulemma hyvin vaikeita ihmisiä ja sellainen olen viime aikoina todella ollut.  :-\ Saturnuksen jähmeys ja Skorpionin ehdottomuus ovat aika yhdistelmä...

Kuu taas sitten voisi heijastaa tunne-elämän liikkeitä. Proge Kuu Skorpionin aikaan tunne elämäni avainsana oli intensiivisyys. Nykyään kun proge Kuu on Vesimiehessä tunteisiini vetoaa tietynlainen viileys ja ilmavuus.

Hyvänen aika mitä enemmän tätä miettii niin sitä osuvammalta vain kuulostaa.
 ???


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: K-NRJ - 29.07.2006 19:26:08
Kannattaa myös katsoa milloin progressiviset (edistetyt) planeetat tekevät aspekteja radix-kartan planeettoihin ja akseleihin. Esim. itselläni elämä muuttui aivan totaalisesti kun progressiivinen  :aurinko: ohitti MC:n.

Myös akselit edistyvät, esim. itselläni on juuri nyt progressivinen  :askendentti: Leijonassa ja transiitti-Saturnus majaili siinä alkukesän ja siinäpä syy vastuuseen, jota olen taas saanut osakseni monestakin suunnasta...  :P

Progressiivisen Kuun liikkeistä saa aika paljon irti myös.


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: aQuarius~ - 29.07.2006 20:09:02
Miten tälläisen kartan voi tehdä astro.comissa?  :)


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: K-NRJ - 29.07.2006 20:22:42
www.astro.com

More Free Horoscopes

Extended Chart Selection

Please select the type of chart you want -kohdassa valitse esim. natal and progressed chart tai vaikka Natal, transits and progressions combined

Click here to show the chart

(Tätä ennen pitää tietysti syötää omat tiedot eli tehdä natal-kartta jos et ole sitä vielä tehnyt sitä sinne)



Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: aQuarius~ - 29.07.2006 21:24:51
Kiitos ohjeista, kaurisenergiaa :smitten:
Minulla on tällä hetkellä aurinko,kuu ja merkurius vesimiehessä, eli siksi olen nyt pikkasen lennossa  ;D
Nyt olen onnistunut hyvin puhumisessa erilaisten ihmisten kanssa ja sekin varmaan johtuu askendentista mikä on vaa'assa nyt. Ja olen pukenut tunteitani sanoiksi tekemällä laulunsanoja !!
Vaikka olen nyt liidellyt missä sattuu, niin nyt tekee mieli olla kotona ja ottaa iisisti (keskitaivas rauvssa).. Muutenkin olen nyt enemmän herkistellyt ja tein jopa itse sanoitetun biisin eräälle ystävälle!  ;D (TODELLA OUTOA MINULTA)


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Emelia - 01.08.2006 21:02:34
Myös minullekin nämä progressiivisen kartan salat alkavat vasta nyt pikkuhiljaa avautua...

Olen yrittänyt tulkita www.astro.com in karttaa, jossa näkyy radixin lisäksi progressio ja transiitit, mutta mielestäni se on sekava. En voi suositella.

Mutta etsivä löytää... Löysinpä nimittäin omalta koneeltani ilmaisohjelman, jolla voi laskea nk. tri-wheel -kartan eli kartan jossa näkyy radix, progressio ja transiittikartta yhdessä... Ohjelma on Astrowin 3.39.

Celeste Tealin kirjaa on tullut luettua loman aikana jo useampaan otteeseen ja nyt alkaa hahmottua tuo progressio-kartankin tulkinta.. Hitaasti tosin...

Progressiivinen kartta antaa siis viitteitä siitä mihin on radix-kartan syntymähetkestä päästy tähän hetkeen mennessä.. Samalla prog. kartalla voi olla välillä runsaastikin tapahtumia, välillä taas hiljaisempaa, mutta tuon kartan aspekteja tulee aina tulkita radix -karttaa vasten. Tavallaan siis radixilta löytyvät aspekteissa työkalut, jotka meille on syntymähetkellä annettu ja kun samat taivaankappaleet aspektoivat toisiaan prog. kartalla meillä on madollisuus ottaa käyttöön nuo pinnan alla muhivat työkalut...

Erityisen tärkeitä ovat juuri aspektit akseleihin(AC, MC), Aurinkoon, solmuihin, Vertexiin ja planeettojen siirtymät huoneesta ja merkistä toiseen....

Kartalta katsotaan vain pääaspektit ( :aspect_con: ,  :aspect_opp: ,  :aspect_sex: ,  :aspect_squ: ,  :aspect_tri:) ja C.T kehoittaakin katsomaan vain samalla asteluvulla löytyvät planeetat ja pisteet ( solmut ja Vertex) ja kirjaamaan ne ylös.

Nämä prog. kartalle muodostuvat aspektit siis saavat "asioita tapahtumaan" eli mahdollistavat elämänmuutoksia jne. On aivan sama, mikä aspekti planeetoiden ja akseleiden/ pisteiden välillä on kun kaksi radix -kartalla aspektoivaa taivaankappaletta aspektoi toisiaan myös prog.kartalla.
MUTTA, MUTTA todella aktivoituakseen ne tarvitsevat laukaisevan transiitin joten myös transiitit tulee ottaa huomioon karttaa yritettäessä tulkita...

Kunhan olen todella sisäistänyt kaiken tietomäärän, joka omassa alitajunnassani parhaillaan muhii, jaan sitä sitten lisää... Nyt on vielä vähän tälläinen olo...  :crazy2:  :uglystupid2:  Joten jatkan lukemista, kun lomaakin on vielä muutama päivä jäljellä...


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: enska - 01.08.2006 21:34:11

Nämä prog. kartalle muodostuvat aspektit siis saavat "asioita tapahtumaan" eli mahdollistavat elämänmuutoksia jne. On aivan sama, mikä aspekti planeetoiden ja akseleiden/ pisteiden välillä on kun kaksi radix -kartalla aspektoivaa taivaankappaletta aspektoi toisiaan myös prog.kartalla.
MUTTA, MUTTA todella aktivoituakseen ne tarvitsevat laukaisevan transiitin joten myös transiitit tulee ottaa huomioon karttaa yritettäessä tulkita...


Höm..nyt päässä lyö tyhjää..Siis vain ne aspektit voivat toteutua jotka ovat jo valmiiksi radixilla tekemässä aspektia keskenään? Voitko selventää, nyt ei mene jakeluun tai sitten oon vaan niin väsynyt/ulalla muutenkin..?  :uglystupid2: :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Emelia - 02.08.2006 11:21:05
Niin no, siis koska kyse on perustavaalaatua olevista elämää mullistavista, henkilökohtaisista ja persoonallisen kehityksen kannalta tärkeistä asioista, vain ne aspektit todella tuntuvat ja saavat aikaan liikettä, joilla on jonkinlainen kosketuspinta radix-kartalla.
Esimerkiksi osana Stelliumia tai jotain kuviota.

Ja esim. Kuun progressio on niin nopeaa, ettei sitä välttämättä huomaa kuin mielialan vaihteluina, paitsi jos se osuu kohtaan, jossa on myös muita tekijöitä.

Ulkoplaneetat eivät juuri prog.kartalla liiku, joten huomio kannattaa keskittää nopeammin liikkuviin sisäplaneettoihin (Aurinko, Venus, Merkurius jne. ja akseleihin, pisteisiin/ solmuihin), jotka sitten aspektoivat myös ulkoplaneettoja.

Ja kuten aikaisemmin sanoin tämä vaatii vielä omalta osaltanikin vähän sulattelua ja uudelleen ja uudelleen lukemista...  :crazy2:


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: enska - 02.08.2006 12:42:57



Ja kuten aikaisemmin sanoin tämä vaatii vielä omalta osaltanikin vähän sulattelua ja uudelleen ja uudelleen lukemista...  :crazy2:

Jepjep, kertoilehan sitten löydöksistäsi..Tuo progeilu on suht hakusessa täälläkin..


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Ajatus - 02.08.2006 14:22:41
Minäkin olen edelleen aika alkutekijöissä näiden progressioiden tutkailun kanssa. Loma mennä viuhahti ja astrokirjat lojuvat edelleen keskeneräisinä yöpöydällä... :crazy2:

Sellaisen oivalluksen olen kuitenkin itse ehtinyt saada näistä progekartoista, että nekin tavallaan kuvaavat meidän "matkaamme" tässä elämässä hitaalla liikkeellään - ehkä siksi vieläpä jotenkin "kouriintuntuvammin" kuin transiitit. Karttojen erilaisista planeettasijainneista johtuen niin transiitit kuin myös progekartan liikkeetkin ovat hyvin yksilöllisiä ja toiselle voi osua elämän aikana aspekteja, joita toiselle ei ehkä koskaan. Jos omalla kartalla on joku hitaampi planeetta tietyssä huoneessa tai lähellä kartan akselia, on jännä aloittaa progressioiden tutkailu tsekkaamalla, milloin tuo ohitus tapahtuukaan (esim. tuo Kaurisenergian esimerkki prog. auringon ylittämisestä radix-kartan MC:n). Samoin on aika valaisevaa katsastaa vaikkapa sellainen jakso elämästä, jolloin koki riitoja/konflikteja ihmissuhteissa tai suhteen loppumisen - löytyykö proge-kartan kuu Skorpionista tai Kauriista, esimerkiksi. Tai vastaavasti joku muu tietyn "teeman" omaavan tapahtuman ajankohta, jolloin prog. kuu voi kuvastaa hyvinkin tuota tunnelmaa.

Itselläni on nähtävästi prog. Mars vaihtamassa merkkiä lähivuosina. Tähän asti se on ollut Vesimiehessä kuten syntymäkartallani, mutta se siirtyy kohtapuoliin Kaloihin. Mitähän tämän suhteen on odotettavissa - muutunko entistä laiskemmaksi ja haaveilevammaksi? ::) Toinen mielenkiintoinen on prog. kuu Oinaassa ja 12. huoneessa (ohittaen juuri yhtymän prog. Jupiteriin) oppositiossa Plutoon Vaa'assa 6. huoneessa. Kellään ehdotuksia tulkinnasta?


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: enska - 02.08.2006 14:44:50
Ahaa..eli täytyneepä sitten tutkailla huone-ja merkkisiirtojakin.

Plarasin tuossa muutamia takavuosien progekarttojani. Mielenkiintoista oli tuo proge-auringon yhtymä kuuhun oppositio rx-urkkiin ascilla (samalla tr.Uranus yhtymä rx-aurinko). Mitäpä muuta kuin avioero..Taisipa olla proge :kuu: oppositio radix-venus samassa sopassa.
Mutta pitää tutkailla lisää, itse kunkin..


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Emelia - 02.08.2006 16:07:32
Ai niin.. Unohtuipa tuosta aivan alusta mainita, että kun proge -kartan tekee tietylle päivälle sen kesto on yhteensä noin 3 kuukautta.. Tämä tulee siitä että luminaareille eli  :aurinko: ja  :kuu: :lle annetaan progressiivisissa tulkinnossa puoli astetta pidempi orbi. Eli kun muilla aspekteilla on tiukka 1 asteen orbi, on näillä "valoilla" 1,5 asteen orbi ennen ja jälkeen tarkan aspektin ja koska näiden kahden vauhti on 1-2 astetta/ kk tästä muodostuu tuo aikajana.

Juu... tämä on hiukka mutkikasta, siksi mäkin luen kirjan alkua jo toiseen kertaan ja vasta nyt alkaa tietyt asiat ja palikat loksahdella paikoilleen... 

Ja kirja siis Celeste Teal; Identifying Planetary Triggers.
Ja eikun takaisin lukemaan aurinkoon!!!  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Lilja-82 - 31.08.2006 20:31:50
Aloin yhtäkkiä pähkäilemään tuota IC/MC akselia... Kun minulla on IC Leijonassa, mutta ikinä en ole ollut kovin innokas pitämään omassa kodissani mitään bileitä tai juhlia etc.  :idiot2: Vieraitakin ylipäätään käy aika harvoin.  ???

Sitten mieleeni pälmähti että niin... Progekartalla IC on jo siirtynyt Neitsyeen ja MC Kaloihin. Ilmankos...  ::) ???  :idiot2:  :-\

Mitäs te muut? Herääkö ajatuksia proge Ic/Mc akselista?


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Rohana - 26.10.2014 20:23:41
Tosi vanha aihe mutta mielenkiintoinen. Omalla progekartallani Jupiter yhtymä mc, mikä riemastutti kun työpaikanvaihdoksesta haaveilen. Vai näkyykö tuo pelkkä toiveeni progekartalla ennemminkin kuin toisi vaihdon mahdollisuuden eteeni? Miten tuota pitäisi tulkita?


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Artemis - 27.10.2014 22:37:48
Miten tulkita kun proge mc on täsmälleen yhtymässä nataali venukseen ja marsiin ja asteen päässä auringosta?
Proge mc on siis oinaassa. Ja transiitti uranus on samassa kimpussa


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Athene - 01.12.2014 22:56:53
Toivottavasti valitsin oikean kartan tuolta astro.comista. No tässäpä tämä minun natal+ progen yhdistelmä. Laitan myös pelkän progen tähän.Jännää,että progekarttani on tosi vesipainotteinen! Nousu ja kuu ravussa sekä aurinko kaloissa. No olen kyllä ollut tosi herkkä viimeaikoina.Merkurius peruuttaa!!


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Athene - 02.12.2014 14:42:28
Minkälaisia muutoksia huomasit Athene, kun progekuu vaihtoi merkkiä kaksosista rapuun? Näyttää progekuusi olevan vielä ravun ensiasteilla. Mulla on sama vaihto tulossa ensi vuonna, mutta kesällä vasta. 

Hmm....no olen ollut enemmän yksikseni kuin aikaisemmin ja luovuutta on tullut lisää, mutta tiedä sitten vaikuttaako tuo kuuhun. Tunne-elämä ailahtelevaa ainakin. Entä itselläsi?


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Athene - 05.12.2014 02:41:22
No, mä en vaihdosta rapuun vielä tiedä, kun se on vasta edessä. Uskoisin, että proge kuu ravussa voi tuoda enemmän kotiin ja perheeseen liittyviä asioita pinnalle, kuin mitä nyt kaksosissa kulkiessaan. Kaksosaika on ollut melkoisen kurssitäyteistä aikaa.

Siis piti kysyä,että miten olet tuon kaksosaikauden kokenut,mutta senhän jo kerroit! ::)
 Kyllä ainakin nyt on ollutitsellä perheeseen/sukuun liityviä asioita pinnalla.


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Athene - 05.12.2014 02:50:03
Aloin yhtäkkiä pähkäilemään tuota IC/MC akselia... Kun minulla on IC Leijonassa, mutta ikinä en ole ollut kovin innokas pitämään omassa kodissani mitään bileitä tai juhlia etc.  :idiot2: Vieraitakin ylipäätään käy aika harvoin.  ???

Sitten mieleeni pälmähti että niin... Progekartalla IC on jo siirtynyt Neitsyeen ja MC Kaloihin. Ilmankos...  ::) ???  :idiot2:  :-\

Mitäs te muut? Herääkö ajatuksia proge Ic/Mc akselista?

Juu mullakin progella ic leijonassa!En osaa selittää....


Otsikko: Vs: Progressiivinen kartta?
Kirjoitti: Athene - 11.12.2014 02:11:15
Ai niin joo unohdin mainita sen,että rahan käyttö on mennyt ihan äärettömyyksiin viime aikoina... ::) :o