Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: Lari - 18.07.2006 22:15:51



Otsikko: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 18.07.2006 22:15:51
Onko ”ohjaileva” uni totuus?

Itse näen harvoin unia jotka muista. Silloin kauan sitten pidin unipäiväkirjaa ja unia tuli 2-3 yössä.

Muutama viikko sitten pyysin enkeleiltä / jumalalta unta selkeyttämään työtilannettani, joka ei edelleenkään tunnu oikealta. (Olen vaihtelevasti pyytänyt että kuka sen minulle kertoisi, kun en ole osannut päättää.)

Näin kuitenkin jotenkin järkevän oloisen unen, joka oli kohtuu pitkä. Heräsin sen loputtua keskellä yötä ja aamulla en enää muistanut mikä sen sanoma oli.

Sitten viimeyönä pyysin uudelleen selkeää viestiä ja sainkin sen. Sekuntti ennen herätyskelloa kuulin jotenkin näin: Onko tämä paikkani? Taitaa olla. Sanamuoto ei ole täysin tarkka, kun en kirjoittanut sitä mihinkään ylös. Muistin sen tarkkana kuitenkin aamulla. Tarkennan vielä, että ajatuksissani oli lähitulevaisuuden työ (puoli vuotta).

Olisiko se sitten niin, että minun pitäisi lopettaa hetkeksi miettiminen, että mitä työtä pitäisi tehdä?


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Valo - 18.07.2006 22:36:24
Kuulostaa hyvin tutulta tuo puheesi siitä kun mieli ei päästä irti siitä työhomman etsimisestä tai löytymisestä. Vaikuttaa sitlä että se on vähintään jokaisella jotenkin nyt mielessä. Vaikka kuinka päin ajattelisi(n), niin irti se on minunkin päästettävä siitä ajatuksesta että itse etsimällä ja tonkimalla jotakin sopivaa löytyisi - siihen on tuntunut menevän ikä ja terveys  :o jo nyt. Se tilaisuus varmaan vaan sitten kävelee ovelle ja sanoo: "Päivää, olen uusi tehtäväsi, ole hyvä ja astu ruotuuni, kiitos, nam." :angel:

Niinkuin ittekin sanoit, päästä vaan irti hetkeksi koko asiasta, kattotaan mihinkä hyvään sitä vielä joudut, tuskin mieron tielle kuitenkaan. ;) Kyllähän se tehtävä jo jossakin on olemassa vaan ei tietoinen meli sitä tiedä.

(Vai pitäiskö minun vaan :-X mmm.mmmmHm!..mm--HH.MMmm!)


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 18.07.2006 22:46:59
Mistä sitten tiedän onko tuo sanoma ohjaileva, vai ravun pelokasta kertomaa mahdollisesta muutoksesta.

Jotenkin näen että työssä olisi minullekkin kivempaakin tekemistä, mutta en saa koskea siihen. Koska aikaa on kulunut alan jotenkin tylsistyä tähän tilanteeseen, koska työ ei ole mukavaa / mielekästä / minulle tärkeää.


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Valo - 18.07.2006 23:08:32
Tämä on varmaan semmoinen asia, joka on siitä kiinni uskallatko luottaa kuulemaasi ohjauksena, jota olet pyytänyt. Se on sydämesi ohjausta, jos sinusta tuntuu niin, silloin se on totuus myös.

Käännä muutes ihmeessä se kivemman tekemisen kortti vielä jos pystyt, sitä ei ikinä tiedä mitä se tuo tullessaan..?


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 18.07.2006 23:15:58
Kyllä tavallaan uskon että se oli ohjaus.

Sillä en muista, että olisin mitään höpinöitä aikaisemmin kuullut. Tämä oli selvä sanoma :knuppel2:

Enkä keksinytkään mitään muuta sanomaa Rakkauden Enkelin nostamalle kortille "koulutus" tai mikä se nyt olikaan. Sanomana niin että, jatka tätä koulutusta missä olet. Sillä nyt en näe muuta koulutuksen paikkaa kun tämä.

Tavallaan tällähetkellä en koe oppivani työssä mitään erityisen tärkeää. Ainahan sitä jotain tietenkin oppii, mutta jotenkin niin tuskaista että plaah.


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Keho - 19.07.2006 10:50:18
Näin jälkeen päin ymmärrän senkin, miten tärkeätä oli käydä se lähihoitajan koulutus kuusi vuotta sitten, vaikken ole sellaisia töitä aikoihin oikein tehnytkään. Sillä mielemme rakenteita muunnetaan joutuisammin siinä samoin tein, kun pistetään harmaat aivosolumme "vieraillakin" paikoillaan käymään eli pois totutuista uomistaan. Joten sen takia olen oikein kiitollinen siitä "rääkistä", jonka se on saanut aikaan, kun nyt tehdään se lopullinen siivous.  ;)

Sillä sinäkin, Lari rakas, olet siellä koulutuksessa mukana, jossa on koko tämä Pohjolamme Valon porukka oikeaan aikaan eli nyt, kun kokoonnutaan jakamaan sitä Luojamme aitoa työsarkaa siten kuin olemme sen suunnitelleetkin. Joten odota aivan rauhassa ja rakkaudessa lisäohjeita sillä niitäkin alkaa kohta tulemaan.  :angel: :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 25.07.2006 13:30:25
Jatkan hieman pähkäilyäni

Eilen mietin tosissani lähdenkö lätkimään tuosta firmasta ja tänään jäin kotiin miettimään tilannettani. Eilen kuitenkin tuli hieman ennen päivän päätyttyä TE-keskukselta mies, joka järjestää hallitun kasvun koulutusta. Toimitusjohtaja oli ajatellut että minä menen sinne kurssille, kertomatta siitä aikaisemmin kuitenkaan minulle.

Tavallaan olen ajatuksissani luopunut tuosta työstä, koska en saa siitä tyydytystä. Nyt kuitenkin äsken huomasin yhdisteltäviä seikkoja.

Uneni taisi olla sanatarkasti näin: Tämä taitaa olla tehtäväni? Niin taitaa. Eli tarkoittaen että töitä tulee jatkaa.

Sitten Rakkauden enkelin kortti, lainaten toisesta ketjusta

Lari, sinulle tuli kortti:
OPISKELU

Sinä olet "kihloissa" oppimisen ja opiskelun kanssa juuri nyt. Sinun  enkelisi ohjaavat sinua ottamaan aikaa lukemiseen, kuunteluun ja kasvuun.

Tämä kortti vakuuttaa, että tämä on sinulle tärkeää aikaa oppia uusia ideoita tai taitoja. Ehkä tunnet ohjausta osallistua jollekin tunnille tms. ja tämä kortti vahvistaa tuon tunteen. Jos olet juuri jossain opiskelemassa/opiskelijana, enkelit pyytävät sinua jatkamaan.

Joskus kun olemme oppimisvaiheessa elämässämme, tulemme innokkaiksi testaamaan uutta tietämystämme. Oppimisen sijaan haluamme käyttää/soveltaa sitä mitä olemme jo oppineet. Kuitenkin, ajoitus on kaikki kaikessa, ja tämä kortti ohjaa sinua olemaan kiirehtimättä toiminnan suhteen.
Sensijaan, nauti oppimisen prosessista. Kasvu joka seuraa oppimisen kokemusta, on nautinnollista, jos muistamme keskittyä tässä ja nyt hetkeen.

Tämä opiskelu mahdollisuus ilmeni siis eilen, enkä ollut innostunut kurssista kun mieli haki jotain muuta työtä. Kurssin pituus on yli vuoden mittainen.

Nyt kuitenkin ihmeissäni ihmettelen, että kaksi johdattelevaa tapaa käskee minun olla siellä missä olen.

Ompas tämä nyt hankalaa :o


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Valo - 25.07.2006 14:03:42
Joskus voi tuommoisenkin kautta tulla uusia henkilöitä, ideoita jne. elämään, laajennuspalikkana. Mieti miltä sinusta tuntuu, oletko vielä kiinni siinä innossa hakea uutta vai tuntuuko että nykytilanne muuttuneena onkin hyvä? Mikä on syömmesi puhetta, mikä jotakin muuta. Johdatusta ei ainakaan puutu  :smitten: LUOTA jos sinulla ei ole hävittävää.  :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Rauhan enkeli - 25.07.2006 14:22:54
 :angel:

Olen myös hyvin vastaavanlaisessa tilanteessa
ja minullekin nostettiin Rakkauden enkelin kortti "Opiskelu".

Opiskelen eteenpäin sitä työsarkaa,
jonka perustana on oleminen
tätä nykyä yksin,
omillani.

Siinä sitten otan kantaa
ja orientoidun eli myötäelän
kaiken havaitsemani kanssa
päivän kerrallaan,
muttei päivät pääksytysten.

Sillä jokainen päivä merkitsee minulle
yhtä askelta eteenpäin
minnekään johtamattomalla polullani.

Pitäisikö polkuni johtaa minut johonkin,
kuten siihen,
että kirjoittelisin vain "vieraana"
ollakseni poissaolevuuteni sijaintia?

Ei.  :coolsmiley:

Sillä läsnäoloni siinä, mikä näyttää kasvoistani
sen hylätynkin puolen,
on tätä minun työni
eteenpäin edistymistä.

On kuitenkin yksi tavoite,
joka on olemisessa:
olla aina enempi läsnä kuin poissa,
enempi mukana kuin sivussa,
enempi aktiivinen kuin passiivinen,
enempi toisenlaisuuttakin kuin vain
yhdenlaisuutta.

Sillä yhdenlaisuus ilman moneuden särmää
on kuin Buddha suljetuin silmin
vetäytyneenä Nirvanaan
vuoren auringonpuoleisella laella,
jonka takana jatkuu
elämän jälleenrakennusohjelma
nimeltään
"Nyt ja seuraavaksi".

 :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 25.07.2006 15:22:49
En ehkä innolla ole hakenut mitään uutta ja nykyinen tilanne on vielä auki.

Hävittävänä voi olla onnellisuus. Olen ollut juuri työn vuoksi masentuneena vuoden vaihteessa ja sen vuoksi sairaslomalla. Sen jälkeen on nyt kulunut puoli vuotta ja en ole päässyt tavoitteisiini.

Tuo mahdollisuus opiskella toisi lähes kaiken sen tiedon pakostakin minulle, mitä olen kauan odottanut. Se sitouttaisi minut yritykseen useiksi vuosiksi, mutta koska olen "taistellut" työni kanssa niin kauan alan olla epäileväinen onko nykyinen työ paikkani.

On kuitenkin yksi tavoite,
joka on olemisessa:
olla aina enempi läsnä kuin poissa,
enempi mukana kuin sivussa,
enempi aktiivinen kuin passiivinen,
enempi toisenlaisuuttakin kuin vain
yhdenlaisuutta.

Tuo on kyllä totta. Välissä olen ollut passiivinen ja poissakin töistä. Se että olen kiltti ja auttavainen on kuitenkin johtanut siihen, että olen tehnyt kauan sellaisia asioita joista en pidä. On olemassa myös se niukkuus, mikä yrityksissä lähes aina on.

Tieto ja ymmärrys mikä minulla on, on jäänyt käyttämättä juuri niukkuuden vuoksi. Enkä aiokkaan olla se kaveri enää, joka tekee kaiken itse ja pelastaa tilanteet viimetingassa. Voisin olla se, joka ajoissa jakaa työt kymmenille muille huolehtien siitä, että asiat hoituvat ajallaan oikein.

Koulutuksen kautta saisin sen tiedon, että tähän todennäköisesti kykenisin. Mieli on vain huikan jo luovuttanut ja koulutus "matka" olisi varmaan aluksi raskas ja kivikkoinen.

Mietin että saisinko työni toimimaan koulutuksen kautta toivotulla tavalla ja jaksaisinko sen loppuun. Minulla ei ole sitä pohjatietoa edes yrityksestäni, mikä koulutuksen alkuvaiheessa tarvittaisiin. Toki sen kerkeäisin ajaa sisääni, ennen koulutuksen alkua.


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 30.07.2006 21:38:51
Ettei vain se opiskelun korttisi tarkoittaisi "elämän opiskelua"?

annaelen (ajattelinpa hämmentää sinua vielä lisää...  :smitten: )

Juu, kandee välissä hämmentää ettei pala Lari pohjaan  ;D

Ajattelin vielä yhden "kortin" katsoa. Toivon että saan työni toimimaan niin että sinne on kiva mennä, mutta myös kiva lähteä.

Sitten siirrytään vaiheeseen kaksi, joka on ennen vaihetta kolme  :2funny:
Niistä lisää sitten, kun on sen aika   :) :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lilja-82 - 30.07.2006 22:47:29
Lari,

itse olen viralliselta alibiltani opiskelija. Sydämeni toive oli joskus niin vahvana opiskella pitkälle, että se ohjaa minua nytkin kun vuosien saatossa motivaatio on hiukan hukkateillä. Joten sydämensä toiveita ei ikinä saa aliarvioida.

Mutta siis puhun lähinnä kesätyöläisen näkökulmasta, joka on eri asia kuin... no anyways. Ajattelin, että haluan jakaa tämän oivalluksen kanssasi.

Nimittäin hain keväällä koulumme tarjoamaa harjoittelupaikkaa. Se olisi ollut alaani liittyvää työtä ja tottakai toivoin, että pääsisin sinne. No en kuitenkaan tullut valituksi ja heittäydyin ihan mutu pohjalle. Edellisen kesän työpaikka ei houkuttanut, joten etsin jotain uutta...

Kevät oli jo pitkällä, joten vaihtoehtoja ei kauheasti ollut... Hain ihan kieli poskessa työhön, joka ei ole mitenkään kehuttu ja palkka on kiven takana. Ihan vain koska työnhakuilmoitus oli niin "myyvä"  ;D  :2funny:

Yllättäen sitten pääsin sinne, kohtasin aivan ihania ihmisiä ja vietin todella mielenkiintoisen kuukauden kyseisessä työssä. Työ nyt on aina työtä, mutta todella pidin siitä paikan ilmapiiristä ja niistä ihmisistä.

Kuitenkin tajusin, että taloudellisesti se ei kannattanut vaan kysyin kesäkuun alussa vanhasta työpaikastani että pääsisinkö vielä töihin. He ottivat minut ilomielin takaisin taloon ja siis vaihdoin hommia.

No siis mitä opin tästä. Sen että työelämässä pätevät samanlaiset energian lait kuin muussakin elämässä. Se kummallinen energia mikä minut veti kieli poskessa ja virne naamalla siihen toiseen työhön toukokuussa olivat ne ihmiset.

Mutta kuukauden aikana energiat muuttuivat ja pidemmän päälle aloin kaipaamaan sitä taloudellista turvallisuuden tunnetta, jonka tämä toinen työpaikka antoi, jossa jo aiemmin olin ollut. Näin ollen siis vaihdoin sinne.

Erittäin opettavainen kokemus energioista ja elämästä. Niin ja tämän uuden kokemuksen myötä se vanhakin työ tuntui erilaiselta. Menin aivan erilaisella asenteella kuin jos olisin suoraan keväällä hakenut sinne ilman tätä toista kokemusta.  ;)

Niin ja koska tässä nykyisessä työpaikassa ihmiset ovat siis hyvin erilaisia (eivät vedä niin puoleensa...  :-\ ) he ovat olleet ihan  :o kun kerron missä olin sen kuukauden.  ;D ja minulla on hauskaa...

En tiedä, toivottavasti tämä herätti edes jotain ajatusta sinullekin.

Usko pois, mieti mitä työltäsi kaipaat niin kyllä maailmankaikkeus tavalla tai toisella järjestää asian kunhan pysyt rauhallisin mielin ja silmät avoinna.
 ;)

 :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 17.08.2006 16:08:48
Voi ennustusten ja tapahtumien yhteensattuma  :D

On nostettu kolme korttia pakasta, kuten stephen kingin kirjassa musta torni, osa 2   ;D

Kaikki viittaavat että jatkaa töitä. No kuitenkin ilmoitin alkuviikosta pomolle, että seuraajani voi alkaa etsimään. No eihän siinä mitään  :) Olen rentoillut hyvillä fiiliksillä ja vapaanpana pari päivää kun taas kuukausiin. Pankkilainan lyhennyksiäkin kävin muuttelemassa päivällä. Naureskelin pankkitädille ettei minulle tule enää rahaa mistään  ;D

Epävarma tilanne ja meiti on iloisilla mielin, ihan poskiin sattuu kun tätäkin kirjoittelen  :2funny:

Äsken nimittäin puhelin soi ja pomohan se siellä. Tilanne kehittyy..... kiinostaisiko hommat  :smiley6600: kuului sieltä

Enpä vielä mitään kummallista vastannut, mutta tämä voi olla se oikea tie  :) Sillä nyt jos palaan töihin, minua varmasti kuunnellaan.

Huu is te king, Lari is te king..... HuuhuuuHUUUhuu  :uglystupid2:
Halipusu son moikka  :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Stareyes - 18.08.2006 14:08:05
Lari :smitten:
Kyllä - olen sitä mieltä, että otat etäisyyttä. Kaikki asiat naksahtaa kodalleen kun niiden aika on.
Jos mietit liikaa, tulee sekaannuksia ajatuksissa, siis ota breikki  :smitten:
ystävyydellä
Starainen ;)


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 18.08.2006 15:46:21
Rakas Stareyes  :smitten:

Tilanne on se että näen kokonaisuuden. Itseni, pomon, työntekijät, firman, tehtäväni ja mahdollisuuteni.

Siihen vanhaan, joka on ollut puolivuotta ei ole paluuta. Eikä siihen mitä kaksi vuotta sitten oli. On aika kommunikoinnin ja tilannekatsauksen.

Tämä tilanne tulee ratkeamaan nopeasti. Jos palaan työhöni, on tämä mennyt aika puolellani. Kaikki on tapahtunut niinkuin pitää.

Mitä breikkiin tulee, on siihenkin minulla mahdollisuus. Ensi viikolla vois käydä kiertelemässä vaikka vähän suomea. Kuka haluaa motskarin kyytiin?  :coolsmiley:

Voima olkoon kanssamme  :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Stareyes - 18.08.2006 18:36:14
Ensi viikolla vois käydä kiertelemässä vaikka vähän suomea. Kuka haluaa motskarin kyytiin?  :coolsmiley:

Voima olkoon kanssamme  :smitten:
Lari kulta  :-*

Meille voisit poiketa kylään. Kahville  :D


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Dinah - 19.08.2006 17:47:40
Hyvä Lari!  :smitten: Vitsi kun pääsiskin motskarin kyytiin!  ;)


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 19.08.2006 19:18:59
Kuka haluaa motskarin kyytiin?  :coolsmiley:

o/  :2funny:

annaelen

Mitäkä annaelen oikein yrittää sanoa? :)
Ei ymmärrä  :uglystupid2:

Noin 1600km tulis matkaa, jos saan järjestettyä jutut niin että pääsen reissuun.  8)


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Aniel - 19.08.2006 19:34:29
Lari, miten sulle kävi ton työjutun kanssa?

Mulla toimii aina se, että kun teen Päätöksen, niin kyllä sydän huutaa jos se on vielä siinä hetkessä väärä valinta.

 ::)


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 19.08.2006 19:45:30
Lari, miten sulle kävi ton työjutun kanssa?

Mulla toimii aina se, että kun teen Päätöksen, niin kyllä sydän huutaa jos se on vielä siinä hetkessä väärä valinta.

 ::)

Työkuviot on kesken. Ens viikon alussa pitäsi käydä työmaalla ja avata suu. :P
Sitten ajattelin käydä siskoa moikkaamassa ja ehkäpä serkun luona. Luulen että tilanne ratkeaa tämän työn osalta sitten nopeasti kun palaan reissusta.

Tavallaan on riski olemassa että tilanne ei kummene, mutta enempää en voi enää tehdä oman onneni eteen tuossa firmassa. Jos kaikki menee kuten suunnitelmani ovat, tulee elämä olemaan kivempaa ja helpompaa minulle sekä pomolle. Lisäksi se heijastuu muihin ihmisiin siellä.

Sydän on tyytyväinen siihen miltä nyt tuntuu. Onhan tässä nyt epävarmuutta, mutta yllättävää kyllä, olen kuin tyyni meri  :smitten:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Aniel - 19.08.2006 19:48:06
hyvähyvä! Minä kannatan ratkaisuja, nopeita päätöksiä, meni syteen tai saveen! Kiertotie on myös hyvä tie.  ;)


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: enska - 20.08.2006 22:59:21
Kuka haluaa motskarin kyytiin?  :coolsmiley:

o/  :2funny:

annaelen

Mitäkä annaelen oikein yrittää sanoa? :)
Ei ymmärrä  :uglystupid2:

Noin 1600km tulis matkaa, jos saan järjestettyä jutut niin että pääsen reissuun.  8)

 o/ ois niinku kuva, jossa on pää ja ylöspäin viittaava käsivarsi.

o/ siis hailausta  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Vs: Työn ohjaus
Kirjoitti: Lari - 20.08.2006 23:20:45
Ah, olen liian teini keskuuteenne...  :2funny: o/ ois niinku kuva, jossa on pää ja ylöspäin viittaava käsivarsi. Eli tässä niinq ois vapaaehtoinen moottoripyöräkyydille...  8)

annaelen
Okei, ymmärrän. Miten olinkin niin kuupo etten tajunnut  :uglystupid2:
(kuupo tarkoittaa tyhmää)