Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: sawotar - 11.07.2006 13:15:33



Otsikko: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 11.07.2006 13:15:33
Ihmettelen, että parina kertana olen unessani antanut ensiapua naiselle, edellinen uneni oli, että nainen oli kaatunut jossain rappausissa ja makasi selällään ja vaikeroi, mie menin siihen ja tarkistin elintoiminnot ja soitin ambulanssin, kun hän ei päässyt siitä ylös omin avuin ja oli aika kipeen olonen, nainen yritti ylös ja mie rauhallisesti selitin, että elä nouse, koska niskassai saattaa olla jotain vialla ja sä voit särkeä lisää, että odotetaan nyt rauhassa vaan ambulanssia ja samalla pidin sitä kädestä kiinni ja hän rauhoittui ja apu sitten tulikin :smitten:


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: Marion - 11.07.2006 13:44:14
Vastaavanlainen tapaus tapahtui kohdalleni todellisuudessa. Nainen ajoi polkupyötällään ja kaatuin pahasti. Tapahtui 2.7. ja tilasin elämäni ensimmäisen ampulanssin paikalle. Oli todella järkyttävä kokemus. :o

Uskon sinullakin oli unessa pieni järkytys ja miten toimia oikein onnettomuus tilanteessa.

Unesi voi olla enneuni tai sinulta odotetaan enemmän auttavaisuutta ja huolenpitoa.

 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 11.07.2006 18:22:32
Odessa toimit hienosti :smitten: mieheni tekee spr hommia vapaaehtoisesti, tehnyt jo yli 20v ja jotenkin kiehtoo liittyä itse toimintaan mukaan ja mennä auttamaan konkreettisesti paikan päälle, onhan mulla hyvä ope ;)
ja jotenkin nyt olen ottanut irtiottoa auttamispuolen hommista, koska tuntuu, että tarvitsen henkistä latautumista :angel:


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: Marion - 11.07.2006 18:55:14
Hei, sawotar!

Kyllä, sinun pitäisi liittyä jos unet ovat noin toiminnallisia. Minua itseäni harmittaa kun ei ole täydellistä ensiapu taitoja. En ole koskaan käynyt yhtää kurssia/koulutusta. Toimin toisten kertomusten mukaan ja se on väärin.

 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten: 


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 12.07.2006 12:23:59
No itse olen käynyt lasten hätäensiavun, joka on vähä pakollistakin osata kun toimii isoissa ryhmissä ohjaajana ja kaikkee voi niiden villikoiden kanssa sattua ::) ja osaan antaa ensiapua tarpeen vaatiessa. Minulla ja miehelläni on samat ajatukset auttamisessa mutta eri tavat toimia, hän hoitaa enemmän kehoa kuntoon ja minä mieltä :D eiks se mene yksiin ja uskon, että joku päivä tehdään yhdessä työtä auttamishommassa tarvitaan vaan se tieto ja kokemus :smitten:


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 12.07.2006 12:38:39
Tapani auttaa ei kelvannut exälle ja kaikki suunnitelmat peruttiin. Ei se ainakaan saanut ensiavusta kiinnostumaan pätkääkään vaikka joskus koulutti intissä "18 muijan ryhmää", en siedä tota sanaa muija. Viimeisin kerta, muistan kun tunsin mieletöntä kaipausta häneen ja menin tapaamaan MM kisoihin, hän vain seisoi portin ulkopuolella sanoen "aion opiskella ensiapua laajemmin". Silloin tajusin että tää ei ole mun juttu, eikä tää ole tulinen rakastajani. Ensiapu meni hänellä vähän överiks, ei kaikilla. Asiasta ja spr:sta jäi paha maku suuhun. Ja sehän ei taas ole ensiavun vika, vaan tietyn hlön.

Kyllä miehet on niin erilaisia, voi. Voi. Lapset ja ensiapu, miksei-


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 12.07.2006 13:03:38
Meillä siis mies harrastaa spr hommia ja itse en ole silleen siitä harratuksena innostunut, mutta tuen ja kannustan häntä siinä ja annan täyden siunauksen siihen harrastukseen, jota hän tekee suurella sydämellään :smitten: olisi väärin häntä kohtaan pyytää lopettamaan se homma, koska itse en siinä toimi, minusta on parempi harrastuksena sellainen kuin istus jossain kaljabaarissa pelaamassa biljardia :D


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 12.07.2006 13:18:47
Auttamista on monelaista, itse olen huomannut auttamistyössä, että on helpompi auttaa muita kuin läheisimpiään :-\ jotenkin läheisissä on se henk. koht juttu ja menee syvälle joten sukulainen ei ota apua vastaan silleen kuin tuntematon


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 12.07.2006 13:30:37
Hämmästyttävää että miehesi tuli juuri rukouksen kautta, nimittäin tämä spr herrani ei taipunut niin suhteeseen kuin uskoon vaikka mitä taivaskanavaa availin (tai hänen veljensä). Meni innostus häneen ja hänen harrastukseensa. En tiedä en ole koskaan ollut järjestö- ja katutason toimintaihminen. Se sopii joillekin.


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: meruska - 12.07.2006 16:08:57
On se kyllä raskasta jos ei ihminen osaa puhua mistään muusta kuin keikanajosta ja omista urotöistä... Se on kyl mielestäni hienoa että joku jaksaa työnkin ohella olla mukana mm spr-hommissa jne. Mutta eihän ne asiat "normaaliin" elämään kuulu..  :crazy2: :crazy2:

Kannattaa kysyä suoraan, eikö hemmo muusta osaa puhua.


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 12.07.2006 23:37:30
Se on kyl mielestäni hienoa että joku jaksaa työnkin ohella olla mukana mm spr-hommissa jne. Mutta eihän ne asiat "normaaliin" elämään kuulu..  :crazy2: :crazy2:
Siis mikä on normaali elämä :o?
Minusta harrastus kuuluu normaaliin elämään :angel:


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 12.07.2006 23:54:59
No joo jos sen osaa pitää harrastuksena eikä kaikki illat ja viikonloput vievänä pakkomielteenä.. ihmiset on erilaisia.

Minusta ei kans ollut ihan "normaalia" kaikki veri/ensiapu/kadonneet/ päivystykset/tsunamit/sydärit/etsinnät, mutta se oli sen laiffii. Eksoottista! Muistelen jo melkein nostalgialla.


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: enkeli - 13.07.2006 00:00:05
Se on hienoa kun toiset viitsivät nykypäivänä ja vielä harrastuspohjalta olla mukana auttamistyössä.  :angel: :angel:

Isänikin aikanaan kuului vpk:hon. :smitten: Nyt vanhempana osaa arvostaa tällaista vaapaaehtoistyötä.

Ja eiköhän ne työkuviot ja harrastukset kuulu normaaliin elämään ja arkeen..


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 13.07.2006 12:34:47
Näin on enkeli ja monihan puhuu työstääkin kotona ja arkeahan sekin on  :angel: tosin tarkoituksena oli kysyä osaako joku sanoa mitä näkemäni uni voi tarkoittaa ;D juttu tuntu luiskahtavan enemmän nyt muuhun :knuppel2:


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 13.07.2006 12:47:34
Tsori.

Toivon että unesi selviää ja onnea elämään.

Ahh, nyt alkaa kyllä ihan uusi kirjan sivu, olen keksinyt konstin joka pysäyttää exät ehkä hetkeksi tai saa jonkun lopullisen selvyyden asioihin. Elämähän on tarina. Miksi me hullut odotamme vielä sitä yhtä suhdetta, joka PARANTAA HAAVAT (siinä sulle ensiapua).. ja niin edelleen..

No vakavasti puhuen tuolla kyl tarvitaan ensiapua ja miehiä jotka ei perheistään piittaa. Ne menee hoitamaan sitten satoja  muita haavoittuneita. Ehkä joillain vaan ON sellainen rooli, naisten ei auta sellaisiin rakastua.

Hm.-Ei sinun unesi mitenkään tähän maailman kuohumiseen viittaa, että olisit itse auttamassa kriisitilanteissa?

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5554155


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: Lilja-82 - 13.07.2006 18:34:40
Sawotar, jospa tuo unesi vain halusi muistuttaa, että apu on aina lähellä kun sitä tarvitaan.  :smitten:

Kuten myös kannustaa itseämme toimimaan, jos huomaamme toisen tarvitsevan apua.
Tunsitko tätä unesi naista? Mitä tämä nainen sinulle edusti?


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: sawotar - 13.07.2006 20:09:51
Kiitos lilja-82 :) se oli nuorehko nainen, mutta en tunnistanut sitä  :-X mutta taidan jo unen merkityksen tietääkkin, on eräs nainen joka tarvitsee kipeästi apua, tosin olin siinä auttamassa ja kun omat varani eivät riittäneet siksi kutsuin apua, eli tässä tilanteessa en voi enään auttaa ko. ihmistä vaan annettava sen hoitaa jonkun muun, mun osuus on tehty :smitten: tämä kolahti tässä kirjoittaessa :o JÄNNÄ!!


Otsikko: Vs: Ensiapua
Kirjoitti: Ursula - 13.07.2006 20:59:51

Mielenkiintoinen uni! Toi mieleen parin vuoden takaisen silloin 11 v.tyttäreni  näkemän unen ja sen merkityksen. Eli ampiaisia, muurahaisia, mehiläisiä ym. kammoava tytär tuli aamulla vapisevana kertomaan, että hän näki hirveää unta, kuinka ampiainen meni hänen silmälasiensa ja silmän väliseen tilaan ja jäi vangiksi, miltä tuntui kun se mönki silmä(luome)n päällä.

Meni pari viikkoa. Koulut olivat juuri alkaneet eli oli joko elokuun loppua tai syyskuun alkua, en muista tarkkaan. Kuitenkin  siihen aikaan ampiaiset parveilivat tai niitä oli jokatapauksessa runsaasti liikkeellä. Tytär oli roikkunut välitunnilla telineessä pää alaspäin, kun ampiainen oli mennyt juuri vastaavalla tavalla silmälasin alle. Välitttömästi hän oli muistanut, kuinka unessa oli selvinnyt tilanteesta ja saikin sen avulla  hallittua hermonsa ja rauhallisesti vain nosti toisella kädellä lasit pois päästä. Ampiainen lensi pois. Ilman tätä unen antamaa ohjausta olisi varmaan panikoinut kunnolla, ehkä pudonnut pää alaspäin maahan.

Voisihan Sawotar sinunkin unessasi olla tällainen valmistelu johonkin mahdollisesti eteen tulevaan tilanteeseen. Itse ainakin uskon, että tyttärelle      annettiin ohjeistus miten toimia. Eräs tuttava, joka näkee enkelienergioita on joskus muussa yhteydessä sanonut, että tyttäreni enkeli on hyvin lähellä häntä. Eli näin konkreettista voi opastus joskus olla.