Otsikko: Kinkusta sydänmyrkkyä? Kirjoitti: sideman - 07.11.2014 18:15:13 http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/suolistobakteerit_tekevat_punaisesta_lihasta_sydanmyrkkya Lihan aminohappo muuntuu valtimoja kovettaviksi yhdisteiksi. Punainen liha on pannassa sydän- ja verisuonisairauksiin taipuvaisilla ja niihin jo sairastuneilla, sillä lihalla herkuttelun tiedetään edistävän näitä sairauksia. Nyt Cell Metabolism -lehden julkaisemasta tutkimuksesta selviää, että punaisen lihan verisuonia kovettava vaikutus juontuu suolistobakteerien puuhista. Otsikko: Vs: Kinkusta sydänmyrkkyä? Kirjoitti: Eklektikko - 08.11.2014 11:28:23 Niinpä, eli on huomattavan tärkeää pitää huolta suolistobakteerikannan oikeasta laadusta ja terveydestä. Kuten aiemminkin olen maininnut, hiirien koerehun sokerimäärä on usein hyvinkin huomattava ja rasva saattaa olla palmuöljyä tms. Ei voi siis kommentoida tätäkään tutkimusta, ennen kuin on tieto siitä mitä MUUTA kuin punaista lihaa ne hiiret söivät....
Otsikko: Vs: Kinkusta sydänmyrkkyä? Kirjoitti: lunatar_ - 19.12.2014 23:41:40 Onkohan kyseessä ollut amerikkalainen tutkimus kloonatuista sioista ja klooridesifioiduista (pilaantuneista ja epämuodostuneista) lihoista, joilla amerikkalaisten mahat täytetään? En pysty yhtymään tuohon väitteeseen. Tosin, ainoat mitkä ovat Suomessa sallittuja on geenimuunnellut kasvikset ja kloorilla desifioidusta suolasta sekä valkaistu sokeri.
Sydänmyrkystä tulee lähinnä mieleen klooridesifioitu suola jossa lihanpesun jälkeen sianlihatuotteet liotetaan 24 h ennen pakkaamista. Näin Amerikassa, eettisemmin Suomessa. Mutta onhan meitä monta eri mieltä, toinen tietää toistaan enemmän ja toinen jostain toisesta aiheesta. |