Otsikko: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: sideman - 22.11.2013 00:55:11 http://www.youtube.com/watch?v=VjpCKZ7cEoY
Katso noin kohdasta 13:00 alkaen! ??? ::) Otsikko: Vs: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: sideman - 22.11.2013 10:14:45 Sain omalla mittarillani ... http://www.flickr.com/photos/66867356@N02/10985046806/ parhaimmillaan(?) arvoja noin 90 millivoltin maisemissa... :buck2: Otsikko: Vs: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: t.touhula - 22.11.2013 12:31:28 No, mitkäs ovat raja-arvot ja mitä tuo kertoo - saamasi 90 millivolttia? Teksti on asiasisällöltään epätäydellinen, jotta lukija sen voisi ymmärtää.
Otsikko: Vs: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: sideman - 22.11.2013 16:31:48 No, mitkäs ovat raja-arvot ja mitä tuo kertoo - saamasi 90 millivolttia? Teksti on asiasisällöltään epätäydellinen, jotta lukija sen voisi ymmärtää. Mikäli oikein ymmärsin ulkomaankielisen videon sanoman ao. kohdan, esim. vaikeasti masentuneella saattavat arvot olla alle 10 millivolttia, "normaaliarvot" ovat välillä 30 - 100 mV, ja vaikkapa huippu-urheilijalla arvot saattavat olla jopa 2 volttia eli 2000 mV! :o Muoks: taitaapa kuitenkin olla silkkaa huuhaata tuokin jutska: juuri mittasin, niin aluksi nousi yli 60:n, mutta kun jääräpäisesti pidin puikoista kiinni, asettui lopulta lähelle nollaa. Tiedähäntä, onko mittaustekniikkani jotenkin virheellinen... (edith) Kun kostutin sormenpäitä, hyppäsi lähelle 200:a mV:a, ;D Otsikko: Vs: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: t.touhula - 23.11.2013 15:38:11 Mietin iltalenkilläni aihetta lisää ja nyt urheilijoista kirjoittaessasi tajusin, että taustalla voi kuin voikin olla vilkas aineenvaihdunta ja hyvin toimiva ääreisverenkierto. Heikolla ääreisverenkierrolla esim stressitilanteessa kädet ensin hikoilevat runsaasti, mutta yht'äkkiä kuivahtavat. Tämä vaikuttaa sähkömagneettisiin mittauksiin kyllä.
Eli alkutilanne ehkä oli sitä -sen hetken- todellista volttimäärääsi. Kas eihän kuuumemittariakaan kainalossa pidetä monta tuntia, jotta saisi syyn loikoilla. ;D ::) Mietin, etkös sinä harrasta joogaa ja kaikensortin meditaatiota. Mielihän vaikuttaa kehon toimintoihin kuiteskin, medotaaatiohan rauhoittaa ja näin laskee verenpainetta ja rauhoittaa ääreisverenkiertoakin - ymmärtääkseni ?!?!?!? :idiot2: Otsikko: Vs: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: sideman - 23.11.2013 15:56:30 Mietin iltalenkilläni aihetta lisää ja nyt urheilijoista kirjoittaessasi tajusin, että taustalla voi kuin voikin olla vilkas aineenvaihdunta ja hyvin toimiva ääreisverenkierto. Heikolla ääreisverenkierrolla esim stressitilanteessa kädet ensin hikoilevat runsaasti, mutta yht'äkkiä kuivahtavat. Tämä vaikuttaa sähkömagneettisiin mittauksiin kyllä. Eli alkutilanne ehkä oli sitä -sen hetken- todellista volttimäärääsi. Kas eihän kuuumemittariakaan kainalossa pidetä monta tuntia, jotta saisi syyn loikoilla. ;D ::) Mietin, etkös sinä harrasta joogaa ja kaikensortin meditaatiota. Mielihän vaikuttaa kehon toimintoihin kuiteskin, medotaaatiohan rauhoittaa ja näin laskee verenpainetta ja rauhoittaa ääreisverenkiertoakin - ymmärtääkseni ?!?!?!? :idiot2: Olen tullut siihen tulokseen, että karmani määrää minut olemaan vain teoreetikko em. jutskissa. Esimerkiksi helpot jooga-aasanat olisivat luultavasti erittäin tervetulleita meitsille, mutta olen niin vatun saamaton, että niitä ei tule tehtyä juuri ollenkaan. PraaNaayaama* ei onnistu, koska ainakin toinen sierain on aina lähes tukossa varsinkin sisätiloissa ollessani. Perusmeditaatiosta ei taida olla minulle enää juurikaan hyötyä, koska miltei välittömästi kun istun meditoimaan, hengitykseni lähes kokonaan pysähtyy tai tulee ainakin hyvin pinnalliseksi, niin että ulkopuolinen sitä tuskin edes havaitsee. ??? * pra + aana [sic!] + aayaama... ::) Otsikko: Vs: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: nousukuu - 24.11.2013 14:47:33 Minulla ei ole noin tarkkaa mittaria, mutta testasin silti. Kyllä viisari hiukan liikahti, mutta mitään lukemia en pysty sanomaan.
Tämä juttu, että kehon eri osien välillä on jännitettä, oli jotenkin yllättävä minulle. Mielikuva esim. veri- ja imusuoniston toiminnasta on, että siellä kulkisi vain neutraaleja aineita. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole. Varmasti voi liittyä kehon hyvinvointiin että tämäkin asia on balanssissa, ja sitä kautta mielen hyvinvointiin (sori, erottelen tässä mielen ja kehon). Mutta en kyllä usko että tämä selittää mitään ihmisten välisestä kommunikoinnista siinä mielessä kuten videolla sanottiin että radiokin toimii pattereilla. Näin tulee mieleen äkkiseltään, voin olla väärässäkin. Otsikko: Vs: Volttimittarin käyttö mielialan arvioimiseen??? Kirjoitti: sideman - 24.11.2013 16:41:12 Minulla ei ole noin tarkkaa mittaria, mutta testasin silti. Kyllä viisari hiukan liikahti, mutta mitään lukemia en pysty sanomaan. Digitaalisia yleismittareita saa näköjään alta 10 euron, mutta tuskin tuota kehon jännitteen(?) mittaamista varten pelkästään sellaista kandee hankkia: http://biltema.fi/fi/Tyokalut/Mittausvalineet/Mittauslaitteet/Digitaalinen-yleismittari-15133/ |