Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Henkimaailman ilmiöitä => Aiheen aloitti: Gisella - 06.01.2013 20:12:10



Otsikko: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Gisella - 06.01.2013 20:12:10
Kaipaisin tietoa alkoholin ja muiden päihteiden vaikutuksesta henkisyyteen. Olen ymmärtänyt, että esimerkiksi jotkut käyttävät psykedeelejä päästäkseen syvemmälle henkisyyteen tai avatakseen tietoisuuttaan enemmän. Psykedeelit ilmeisesti vaikuttavat aivoissa samoilla alueilla ja samalla tavalla kuin meditointi, mutta meditaatio kehittää myös keskittymiskykyä, kun taas psykedeelit ikään kuin repäisee kanavat auki. Onko näin?

Viime aikoina olen huomannut, että alkoholi tuntuu avaavan jotain aika voimakkaasti. Kolmas silmä, kruunuchakra? Juomisen jälkeisenä yönä unet ovat tosi henkisiä, ja varsinkin laskuhumalassa (ja dagen efterinä) tunnun olevan todella herkillä. On oikeastaan ihan sama kuinka paljon juon, vaikutus on silti sama. Laskuhumalassa varsinkin energia näkyy ja tuntuu voimakkaasti (pään alueella), kun taas seuraavana päivänä juurichakran alueella tuntuu kihelmöintiä.

Tietääkö joku, mitä tuossa edellä kerrotussa tarkalleen tapahtuu? Onko kyse nimenomaan ylimpien chakrojen avautumisesta? Olin eilen juhlimassa ja tänään heräsin ihan ihmeissäni, kun olin nähnyt niin erikoista ja samalla todentuntuista unta. Juttelin unessa reikiopettajani kanssa ja herätessäni olin hetken aikaa aivan pihalla, ennen kuin sain itselleni vakuutettua, että joo se oli vaan unta. Se oli niiiiin todellista. Ja lisäksi unen ansiosta sain todellisen ahaa-elämyksen tässä äsken. :)

Onko kellään muulla samankaltaisia kokemuksia? Miten alkoholi tai muut päihteet vaikuttavat teihin? Muistelisin Eklektikon kirjoittaneen joskus alkoholipsykoosista, siitäkin olisi kiva kuulla lisää. Luulen, että itse olen kokenut kerran sellaisen. Kehitin päähäni jonkun aivan toisenlaisen todellisuuden ja vielä aamulla herätessä jouduin miettimään, että mikäs tässä on totta ja mikä ei. Aika pelottavaa.

Toivottavasti löytyy tietoa ja näkemyksiä. Ei tehdä tästä kuitenkaan yleistä päihteiden paheksumisketjua, jookos. :)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilli - 06.01.2013 21:44:37
Kyllä alkoholi ja muut päihteet joitain rajoja sulattaa, mutta henkisen kehityksen kannalta niillä on ongelmansakin. Liikaa avoin ihminen ei saa henkimaailman olennoilta (joita tuntuu olevan joka lähtöön) oikeastaan hetken rauhaa ja tällainen koetaan yleensä hyvin rasittavana. Alkoholi taas vaikuttaa energiakenttään ja auraan tehden sen jotensakin vuotavaksi, vähän kuin olisi huonosti eristetty talo, josta lämpö menee harakoille. Näin olen ainakin itse kokenut. Eli vaikka alkoholi toisi mukanaan joitakin henkisiksi luokiteltavia näkyjä tai kokemuksia, niin toisesta päästä - ainakin säännöllisesti käytettynä - se heikentää energiatasoja.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilim* - 06.01.2013 22:15:17
Olen miettinyt samaa aihetta jo jonkin aikaa, hyvä Gisella että nostit esille! Unet todella ovat voimakkaita ja erilaisia mitä tavallisesti, usein mystisiä tai muuten "henkisesti sävyttyneitä". Useasti koen voimakkaita tuntemuksia että meinaan irrota ruumiistani! Olen puoliksi hereillä, pään sisällä käy kova surina ja esimerkiksi toinen käteni tai yläruumiini on jo lentoon lähdössä..  Ensimmäinen ajatus on "jes, nyt se tapahtuu, vihdoin pääsen astraalimatkalle!" Sitten iskeekin jo pieni paniikki. Jostain syystä koen alkoholin vaikuttavan niin voimakkaasti ja arvaamattomasti näihin asioihin että on väärin ikäänkuin hyödyntää sitä tilaa noin.. Tuntuu myös että alkoholi -siinä missä muutkin päihteet- avaavat niitä "portteja" niin rajusti, että on vaarana totaalinen oman kontrollin menttäminen. Ei hallitse tilannetta senkään vertaa mitä yleensä. Ei pääse takaisin kehoon lentoretkeltä tai sängynvieressä seisoo porukkaa jota ei tahdo kohdata muttet saa ajettua poiskaan..  :-\
Tuo eräänlainen laskuhumala-/krapulayönä esiintyvä, psykoottisia piirteitä ilmentävä, harhainen uni-valve-sekamelska (pelkotiloja, demonituntemuksia, painajaisia) on myös valitettavasti tuttu. Uskon ja toivon että tuolloin kyseessä on vaan aivojen kemiallinen reaktio alkoholin poistuessa verestä..

Mietin myös ovatkohan kaikki ihmiset yhtä alttiita vastaaville kokemuksille humala/krapulapäissään vai korostuuko tuollainen "oireilu" nimenomaan tyypeillä jotka ovat herkkiä tai "henkisiä". Mitä tapahtuu kun meedio vetää kännit?  :o


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 06.01.2013 22:45:23
Käyttämäni alkoholimäärät ovat aika pieniä (1-2 siideriä). Taidan olla joskus tunteideni suhteen kontrollifriikki ja alkoholi saa tunteet aidommin esiin ja puhdistettavaksi. Myös yhteys henkimaailmaan saattaa parantua. Joitain hyviä oivalluksiakin olen saanut nimenomaan pienessä nousuhumalassa. Koen siis pienen määrän hyvänä.

Kunnon känni saattaa tietysti aiheuttaa omien tunnelukkojen avautumisen myötä demonipainajaisia yms. Myös räyhähenkiä saattaa tavata. Jos meedio vetää kännit, hänellä on toivottavasti suojat kunnossa. Muuten meedionkin on hyvä vaihtaa välillä vapaalle. Suojat on hyvä olla kunnossa muillakin - varsinkin baarissa. Käsittääkseni ongelmana ei ole alkoholi, vaan ihmisessä olevat negaatiot, jotka nousevat pintaan. Ihminen, jolla ei ole työstettäviä negatunteita, voi vetää kännitkin ilman isompia ongelmia. Ongelmallinen ihminen kokee ongelmia ilman alkoholiakin.

Alkoholi on hyvä renki mutta huono isäntä. Toiset hallitsee sen paremmin, kuin toiset. Hyvä seura, hyvä ruoka, viini ja hyvät keskustelut nostavat energiaa kummasti. Saattaa olla tehokkaampaa, kuin henkiset harjoitukset tai joillakin kirkossa käynti.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: khanda - 06.01.2013 23:04:31
Päihteiden käyttäminen on yksilöllistä ja jokainen kokee omalla tavallaan, mutta yksi yleinen käsitys on se että tietyt päihteet (varsinkin psykedeelit) saattavat avata kanavia jotka pakottavat ihmisen kohtaamaan nopeasti ja suuren määrän henkistä informaatiota kerralla. Ja jos tällaiseen henkiseen kasvupyrähdykseen ei olekaan valmis, niin siitä voi seurata vakavia ongelmia. Jos on valmiiksi epätasapainoinen ja/tai heiveröinen mieli, niin päihteiden käyttö ei ehkä ole se viisain (ja varsinkaan turvallisin) tapa edetä henkisellä polullaan. Henkiolennoista en osaa sanoa mitään, mutta kyllähän tuo rajojen avaaminen voi olla vaarallista silläkin tasolla.
Mutta toisille psykedeelit saattaa toimia hyödyllisenäkin työkaluna, riippuen käyttötavasta.. Turhan monilla päihteiden (jatkuva) käyttö kuitenkin näyttäisi vain lisäävän henkistä sekavuutta ja epätasapainoa, luoden myös illuusioita joista on vaikea päästä eroon.
Mutta ehkäpä jokainen kuitenkin voi omaa sisintään ja sieluaan kuuntelemalla oppia mikä sopii itselle.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 07.01.2013 09:46:01
Alkoholi avaa nimenomaa kruunuchakraa, 7. chakraa. Siitä sitten johtuu se 'vähän säikähtänyt' olo, joka usein vaivaa kankkusessa: tuntuu että koko maailman aistii aivan liian selvästi. Alkoholin fyysisellä tasolla aiheuttama magnesiumvaje ei tietenkään paljokaan auta asiaa.

Eräät luonnonkansat kuulemma käyttävät alkoholia nimenomaan tähän tarkoitukseen: Tavoiteltu asia on se juomista seuraavan päivän avoin kruunuchakra ja se edellisen illan känni on vain ei-toivottu sivuvaikutus.  ;D

Alkoholipsykoosista olen täällä maininnut muistaakseni vain sen, että alkoholin tuottama psykoosiriski on nelinkertainen kannabiksen tuottamaan psykoosiriskiin verrattuna. Että eipä ihme, että sitten riehutaan käsittämättömästi kännissä ja tehdään aivan älyttömiä asioita.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Thuileann - 07.01.2013 11:54:35
Itse ajattelen enemmänkin niin, että niin kuin kaikkien estojen kanssa, alkoholi laskee myös päiväenergioiden estoja, eli huonontaa maadoitusta. Olen syyllistynyt itsekin henkiseen aktiviteettiin "pienissä". Kokemukset ovat olleet voimakkaita ja ainakin itsestä tuntui, että toimivat jollain tapaa paremmin, mutta sitten pään selvittyä olen kuitannut suurimman osan alkoholin lumeilmiöksi.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilim* - 07.01.2013 12:23:34
Olen syyllistynyt itsekin henkiseen aktiviteettiin "pienissä". Kokemukset ovat olleet voimakkaita ja ainakin itsestä tuntui, että toimivat jollain tapaa paremmin, mutta sitten pään selvittyä olen kuitannut suurimman osan alkoholin lumeilmiöksi.
Sama juttu, mutta lumeilmiöstä ei ollut kyse.
Olen huomannut että sellainen reippaampi alkoholin käyttö ja rilluttelu on muutenkin alkanut tuntua epämiellyttävätä ja jopa hieman ahdistavalta ajatukselta. Tuo halukkuus viikonloppurientoihin ja kosteisiin kissanristiäisiin on normaalistikin vaihdellut elämäntilanteen ja miksei vähän vuodenajankin mukaan, mutta uskon että itselläni on vaikuttanut tähän "haluttomuuteeni" erityisesti vajaan puolen vuoden aikana tapahtunut voimakas "henkinen kasvupyrähdys" ja avautuminen tietyille kokemuksille ja kyvyille. Krapulapäivinä vallitsee nykyään mielensisäinen maailmanlopun meininki. Tuntuu todella että kaikki energia on valunut pois ja se henkinen pahoinvointi on ihan kamalaa. Eihän kellään  nyt krapulassa elämä mitään ruusuilla tanssimista ole, mutta tämä hirvittävä henkinen ahdistus on minulle nyt voimakkuudessaan ihan uusi juttu. Nuorenpana tuli niitä demonisia pelkotiloja mutta nyt on vain aivan loppu henkisesi ja fyysisesti. Hyvä aika siis laittaa elämäntavat uuteen uskoon. :)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Nefarian - 07.01.2013 18:57:29
Mulla on ollu osittain humalatilan puolella päinvastoin, että yhteydet ei tunnu olevan ollenkaan auki eikä mistään tule mitään. Onneksi. Olen pitänyt alkoholia itsellä sellaisena maadoittajana eikä ole ollut ongelmia, että mukaansa olisi saanut muuta kuin ihan maan päällä tallaajia.. ;) Kuitenkin ne krapulapäivät ovat olleet ihan sietämättömiä. Uni katkonaista ja vähän liiankin henkistä ja todentuntuista. En lähtisi silti krapulan ja henkisyyden takia kännejä vetämään. Niinkui tuossa aiemmin Elektikko mainitsi. Tai mistä sitä tietää tulevaisuudessa. :D
Yhtenä kertana tosin kun olin hyvinkin sekavissa oloissa kotiin päästyäni tajusin kuinka paljon jengiä täälä oikeesti viettää aikaansa. Säikähtelin jokaista hetkeä kun olin hereillä vaikka tiesin ettei mitään pelottavaa ollutkaan.
Kyllä se menee kuitenkin siihen ei niin positiiviseen ja ei niin valoisaan kastiin mitä krapuloissaan tuntee.
Täälä tarkoitus myös vähentää tuota alkon käyttöä.. Jos sitten vaikka alkais niitä huumeita vaihteeksi..  ::)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilim* - 07.01.2013 19:58:26
Jos sitten vaikka alkais niitä huumeita vaihteeksi..  ::)
No hyi Nefarian..  :knuppel2:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Nefarian - 07.01.2013 20:05:08
Jos sitten vaikka alkais niitä huumeita vaihteeksi..  ::)
No hyi Nefarian..  :knuppel2:

eipäs aleta holhoamaan siellä.  ;)  :angel: jotain paheita ihmisellä oltava...   :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Thuileann - 08.01.2013 10:45:55
Niin juu, ei kannata saarnata :) Lääkärikin sanoi mulle että lasillinen punaviiniä päivässä tekee hyvää, se haaste on vain siinä että se tosiaan on VAIN lasillinen per päivä. Voihan sitä naukun ottaa silloin tällöin ilman humalatilaakin.

Ehkä tuo mun "lumeilmiö"-sanavalinta oli enemmänkin itsepuolustusstrategia kuin mikään muu ;) kyllä ne kokemukset aitoja on mutta se on helpompi ajatella niitä jälkeen päin, että noh noh.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 08.01.2013 19:33:20
Kruunuchakra pamahtaa helpostikin auki kun pilveä polttelee mutta mulla ainakin alkoholi tukkii enemmänkin, nykyään ainakin.
Olen ollut sen 10 vuoden aikana minkä täällä oon asunut niin erilaisissa sekavuustiloissa kuin kuvitella saattaa.
Puolustuksena että se mun sekakäyttöön liittyy vaan miedot päihteet, nykyisin siis. Sieniä olen kerran vetänyt ja kokaiinista tykkäsin joskus. Noista jo vuosia ja satunnaista vkl käyttöä
Mä en ole ikinä ostanut huumeita
Mä tykkään nousuista, siitä että tuntee olon muuttuvan vaan paremmaks ja paremmaks  :D
Pelkkä alkoholi ei sitä tunnetta tuo tai sit mä oon niin vaativa tai sit vaan yksinkertaisesti sekakäyttäjä  :crazy2:
Hyvin mun douppailu sopii näihin henkisiin kuvioihin, miksei sopis? Vetihän Jeesuskin viiniä mut ei kai sentään kännejä.. ;D
Mulla nää henkiset kuviot on alkanu niin varhain. Oon tajunnu vasta aikuisena mitä ymmärsin jo ihan pienenä, ennnen kouluikää.
"Näytä ystäväsi, kerron millainen olet" Voin laskee yhden käden sormin kuinka moni mun ystävistä EI polta myssyy


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 09.01.2013 12:07:37
Pikkari...

Olen lukenut näitä juttuja täällä ja se että sinulle on tapahtunut suurin suru mikä maan päällä kantaa niin olen syvästi pahoillani siitä koska ymmärrän sen surun..

Mutta se että myönnät käyttäneesi huumeita tai olet sekakäyttäjä saa minut miettimään ettei mikään jota luulet henkimaailman jutuiksi pidä paikkaansa vaan ne olotilasi/luulosi eri asioista johtuvat juuri ed mainituista. Sanot että tarvitset "nostetta" eikä siihen pelkkä olut riitä niin kertoo jo todella paljon että olet koukussa ja toivon sinun hakevasi apua!






Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 09.01.2013 18:59:11
No jos mun jutut olis jotain näkyjä ym sekopäisen mielen aiheuttamia harhoja, minkä takia meedio sanoi mulle 27-vuotiaana että sä tulet kommunikoimaan henkimaailman kanssa kun olet iältäsi 35-40
On seurannut siitä lähtien kehitystäni kahden muun meedion kanssa.
Tunnen olevani etuoikeutettu koska mulla on tosi päteviä naisia rinnallani. Kyllä he tietävät mun päihteilyt tasan tarkkaan.
Kiitos empatiasta mutta tänäänkin on sellanen päivä että mielessä on pelkästään oma hyvinvointi. Sain nimittäin niin kauheen allergiakohtauksen et menin miltei shokkiin. Mutsin kans puhuin puol tuntia puhelimessa ja hän sai mut rauhottumaan samalla kun lääke alkoi toimii. Huh! Tämä tunti sitten.
Kahden viikon kuluttua alkaa tutkimukset joten sinne asti pitäis sätkii vaikka minkä tropin voimin.
Olen aikuinen ihminen ja tasan tarkkaan tiedän mitä teen joten ei tarvitse huolehtia


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: unelmassa - 09.01.2013 19:08:30
Voimii sulle Pikkari..ja uskon/toivon et sulla on parempaa..tulevaisuudessa.. :angel: :angel: :angel:    :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 09.01.2013 19:32:42
Sanonpa vaikka näin että meedioitakin on moneen lähtöön..

ja vaikka on kuinka aikuinen niin ei kukaan ole koskaan ns. valmis tietääkseen kaikesta kaiken eikä osaa toimia aina oikealla tavalla. Puhut nyt että olet etuoikeutettu vaikka toisessa viestiketjussa et halua mitään henkimaailman juttuja niin eikö ole outoa ristiriitaa sanomisissasikin.

Valitettavasti tunnen sekakäyttäjiä jotka kuulevat ja näkevät harhoja ja uskovat ne todeksi,mutta voinhan olla väärässä suhteesi, itseni on vain vaikea uskoa puheitasi tämän jälkeen..

Kuitenkin toivon sinulle pelkkää hyvää ja jaksamisia, itse menetin oman rakkaani "toiselle puolelle" alle vuosi sitten. 


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 09.01.2013 19:39:50
Sanonpa vaikka näin että meedioitakin on moneen lähtöön..

ja vaikka on kuinka aikuinen niin ei kukaan ole koskaan ns. valmis tietääkseen kaikesta kaiken eikä osaa toimia aina oikealla tavalla. Puhut nyt että olet etuoikeutettu vaikka toisessa viestiketjussa et halua mitään henkimaailman juttuja niin eikö ole outoa ristiriitaa sanomisissasikin.

Valitettavasti tunnen sekakäyttäjiä jotka kuulevat ja näkevät harhoja ja uskovat ne todeksi,mutta voinhan olla väärässä suhteesi, itseni on vain vaikea uskoa puheitasi tämän jälkeen..

Kuitenkin toivon sinulle pelkkää hyvää ja jaksamisia, itse menetin oman rakkaani "toiselle puolelle" alle vuosi sitten. 

Kiva, että joku uskaltaa sanoa jotain huumeista täällä. Itse sain aikoinaan jossain ketjussa ryöpyn niskaani, kun uskalsin ilmaista huumevastaisuuteni.

Osanottoni rakkaasi menetyksen johdosta.  :smitten:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: khanda - 09.01.2013 20:31:44
Lainaus

Kiva, että joku uskaltaa sanoa jotain huumeista täällä. Itse sain aikoinaan jossain ketjussa ryöpyn niskaani, kun uskalsin ilmaista huumevastaisuuteni.

Osanottoni rakkaasi menetyksen johdosta.  :smitten:

Jos huumevastaisuudelle tai -myönteisyydelle ei ole rakentavia perusteita, niin yleensä saa sitä ryöppyä niskaan. Mutta se ryöpyttäminen auttaa tarkentamaan omia näkökantojaan, eli kannattaa ottaa ne ryöpyt avoimena vastaan ;)
Omakohtainen kokemus on se tärkein lähtökohta kun ruvetaan jotain vastustamaan tai puolustamaan. Jos kokemus puuttuu niin sanoilla ei ole tukevaa pohjaa. Jos itsellä ei ole 'riittävää' kokemusta sekä päihteistä että päihteettömyydestä, eikä tunne tarpeeksi montaa 'asiantuntijaa' molemminpuolin, niin millään mutu-tuntumalla ei kovin pitkälle pääse. Jos kaveripiiri koostuu enimmäkseen päihteidenkäyttäjistä, niin on usein liian sokea  niiden ongelmien ja haittojen suhteen. Ja sama pätee myös toiseen suuntaan. Liian yksipuolinen ja suppea kokemus 'päihdepiireistä' ei auta ymmärtämään sitä missä menee se ns. "ongelmakäyttämisen" häilyvä raja, ihmisiä kun on niin monenlaisia.
Ja tämä kaikki liitettynä henkisiin ilmiöihin tuo omat mutkansa matkaan. Se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle, jne.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 09.01.2013 20:45:03
Lainaus

Kiva, että joku uskaltaa sanoa jotain huumeista täällä. Itse sain aikoinaan jossain ketjussa ryöpyn niskaani, kun uskalsin ilmaista huumevastaisuuteni.

Osanottoni rakkaasi menetyksen johdosta.  :smitten:

Jos huumevastaisuudelle tai -myönteisyydelle ei ole rakentavia perusteita, niin yleensä saa sitä ryöppyä niskaan. Mutta se ryöpyttäminen auttaa tarkentamaan omia näkökantojaan, eli kannattaa ottaa ne ryöpyt avoimena vastaan ;)
Omakohtainen kokemus on se tärkein lähtökohta kun ruvetaan jotain vastustamaan tai puolustamaan. Jos kokemus puuttuu niin sanoilla ei ole tukevaa pohjaa. Jos itsellä ei ole 'riittävää' kokemusta sekä päihteistä että päihteettömyydestä, eikä tunne tarpeeksi montaa 'asiantuntijaa' molemminpuolin, niin millään mutu-tuntumalla ei kovin pitkälle pääse. Jos kaveripiiri koostuu enimmäkseen päihteidenkäyttäjistä, niin on usein liian sokea  niiden ongelmien ja haittojen suhteen. Ja sama pätee myös toiseen suuntaan. Liian yksipuolinen ja suppea kokemus 'päihdepiireistä' ei auta ymmärtämään sitä missä menee se ns. "ongelmakäyttämisen" häilyvä raja, ihmisiä kun on niin monenlaisia.
Ja tämä kaikki liitettynä henkisiin ilmiöihin tuo omat mutkansa matkaan. Se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle, jne.

Hmmm...  mistä päättelet minun lukeutuvan jompaan kumpaan joukkoon?
Itselläni ei ole huumetaustaa, mutta ensirakkauteni käytti kovia huumeita. Sitä kautta tutustuin myös siihen maailmaan.
Muutama vuosi sitten uskovainen (ex)kaverini tappoi huumepäissään kaksi lastaan.
Jotain tiedän siis minäkin, vaikka ei ole samoja ojanpohjia kolunnut.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 09.01.2013 22:29:29
No tuskin kaikki perhemurhat mitä lähivuosina on tapahtunut liittyy huumeiden käyttöön näin esimerkkinä siitä ettei ihmisen tarvitse vetää yhtään mitään tehdäkseen kamaluuksia.
Minä pössyttelen silloin tällöin kun jollain ystävällä on sitä. Usein se on kotonakasvatettua ja laissa on muistaaksein niin et pienet määrät esim muutama kasvi ei ole laitonta.
Isot viljelmät on erikseen.
Mun kokaiinikokeilut on kymmenen vuoden takaa.
Olen nähnyt omin silmin miten kamalaa voi olla kunnon kamanveto ja se elämäntyyli  :'( So sad.
Mulla ei ole koskaan ollut sellasta räkätyyliä että saatava hinnalla millä hyvänsä ja mitä vaan että pää menee sekasin.
Kukas meediosta mainitsikaan ed viestissä? Kyllä mä uskon täysin näihin omiin noita-akkoihini  :smitten: :smitten: :smitten:
Heidän avullaan olen balanssissa tässä elämäntilanteessa kun kumppani lähti. Niin pyyteettömän kiitollinen heille olen. Samoin kuin uskovaiselle ystävälleni joka rukoilee usein puolestani ja polttelee välillä myös. :)

Ihme mustavalkoista ajattelua muutamassa viestissä. Niin se henkimaailmajuttu vielä. Olen ollut niin ristiriitaisissa ajatuksissa ko jutusta.
Tiivistetään tää nyt tähän: inhosin, pelkäsin ja miltei vihasin niitä ilmiöitä sekä sitä aikaa kun mua vietiin tosi nopeesti eteenpäin enkä ollut yhtään valmis siihen. Siks sain avuksein henkimamat jotka katsoi perään etten ihan flippaa ja auttoivat silloin, aivan kuten nykyisinkin. Kultaisia ihmisiä  :angel: :smitten:

Palance, osanottoni.

Meitä on tässäkin suhteessa erilaisia



Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 09.01.2013 22:49:27
No tuskin kaikki perhemurhat mitä lähivuosina on tapahtunut liittyy huumeiden käyttöön näin esimerkkinä siitä ettei ihmisen tarvitse vetää yhtään mitään tehdäkseen kamaluuksia.


En sanonutkaan, että kaikki. Tässä tapauksessa oli kyseessä kannabiksen aiheuttama psykoosi.
Halusin tuoda Khandan mustavalkoiselle kahtijaolle perspektiiviä.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: khanda - 09.01.2013 23:25:36
Lainaus
Hmmm...  mistä päättelet minun lukeutuvan jompaan kumpaan joukkoon?
Itselläni ei ole huumetaustaa, mutta ensirakkauteni käytti kovia huumeita. Sitä kautta tutustuin myös siihen maailmaan.
Muutama vuosi sitten uskovainen (ex)kaverini tappoi huumepäissään kaksi lastaan.
Jotain tiedän siis minäkin, vaikka ei ole samoja ojanpohjia kolunnut.

En tarkoittanut sitä henkilökohtaisesti vaan yleisesti ottaen, kun puhutaan tästä aiheesta. Eikä siis myöskään ollut tarkoitus mustavalkoistaa.
Pahoittelut siitä että olet joutunut kohtaamaan tuota huumeiden käytön 'pimeää' puolta, se on surullisen koskettava todellisuus jota on tärkeää nostaa esille.
Mutta näissäkin tapauksissa kyse on yksilöllisistä eroista ja käyttötavoista, ja tämä on syytä pitää jatkuvasti mielessä.

Tämän keskusteluketjun aiheena oli nyt siis nimenomaan henkisyys + päihteet, lähdetään siitä liikkeelle, sekä negatiiviset että positiiviset kannat huomioiden.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Gisella - 09.01.2013 23:58:32
Yep, muistanko väärin vai eikös tuo mainitsemasi "ryöppy" saanut alkunsa siitä, kun toivoit, ettei tällä palstalla keskusteltaisi huumeista positiiviseen sävyyn, kun paikalla on alaikäisiäkin?

Olen myöskin huumevastainen siinä mielessä, etten ole kiinnostunut käyttämään mitään alkoholia tujumpaa päihdettä. Edes sitä myssyä. Silti näistä asioista on mielenkiintoista keskustella ilman tuomitsemista, kun ei se mitään auta kuitenkaan. :) Toki voi olla aiheellistakin kyseenalaistaa henkimaailman ilmiöiden todellisuus, jos taustalla on säännöllistä päihteiden käyttöä.

Ei vedetä tätä ketjua ihan tappeluksi, kun tässä on tullut hyvääkin asiaa esille. Sain vastauksen kaipaamaani kysymykseen, eli alkoholi avaa siis kruunuchakraa. Kiitos tästä!

Joku sanoi, että hänellä alkoholi vetää ennemminkin energiaa alas ja maadoittaa. Näin oli mullakin vielä 2-3 vuotta sitten. Sen jälkeen vaikutus onkin ollut aivan toinen... Huh.  :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 09.01.2013 23:59:41

Tämän keskusteluketjun aiheena oli nyt siis nimenomaan henkisyys + päihteet, lähdetään siitä liikkeelle, sekä negatiiviset että positiiviset kannat huomioiden.

Kun uskovainen (=henkinen) kaveri tappaa pilvessä lapsena, kertomus kuulunee juuri tämän otsikon alle.

Mutta joo, kait aika moni pystyy hallitsemaan homman.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilim* - 10.01.2013 00:27:21
Mahtavaa että täällä on pitkästä aikaa kunnon aktiivista keskustelua ja mielipiteitä puolesta ja vastaan, se tuo elämää foorumille ja herättelee omia pohditoja  :smitten:
Nuorenpana menin uteliaisuuttani maistelemaan tujua marisätkää eikä siinä mennyt kymmentä minuuttia kun pamahti nuppi aivan sekasin. Se jäi todella viimeiseksi kerraksi kun edes suostun ajattelemaan mitään alkoholia vahvempaa, ei koskaan enää. Häilyin todella jossakin psykoosin esiasteilla, en ole koskaan pelännyt niin paljon mitä sen reilun tunnin (kai) aikana kun vaikutus oli voimakkaimmillaan. Luojan kiitos miesystäväni oli enemmän tolpillaan ja piti sylissä sillä en uskaltanut poistua sängystä, "vaanihan" minua eteisessä kaiken maailman olennot poliisista demoneihi.. Onneksi elin silloin hyvin maallista elämää enkä juurikaan miettinyt henkisiä asiota, mikäli nyt kävisi tällainen kömmähdys niin terve menoa pehmustettuun huoneeseen.. Ei se vaan sovi kaikille ei.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 10.01.2013 00:39:31
Yep, muistanko väärin vai eikös tuo mainitsemasi "ryöppy" saanut alkunsa siitä, kun toivoit, ettei tällä palstalla keskusteltaisi huumeista positiiviseen sävyyn, kun paikalla on alaikäisiäkin?

Olen myöskin huumevastainen siinä mielessä, etten ole kiinnostunut käyttämään mitään alkoholia tujumpaa päihdettä. Edes sitä myssyä. Silti näistä asioista on mielenkiintoista keskustella ilman tuomitsemista, kun ei se mitään auta kuitenkaan. :) Toki voi olla aiheellistakin kyseenalaistaa henkimaailman ilmiöiden todellisuus, jos taustalla on säännöllistä päihteiden käyttöä.



En muista, enka jaksa kaivaa sitä esiin.
Jos se, että kiinnittää huomiota huumemyönteisyyteen "henkisellä" foorumilla ja kertoo esimerkin tosielämästä on tuomitsemista, niin olkoon sitten niin. Tai jos koet keskustelun tappeluna, niin sillekkään ei voi mitään.

Kohtalaisen pitkällä elämänkokemuksella, ja elämän moninaisista juonikäänteistä selvinneenä, olen oppinut tunnistamaan (ainakin usein) huumeita käyttävästä ihmisestä taustalla olevan epävakauden. Uskaltaisin väittää, että useimmiten ihmisellä on ensin epävakautta ja ongelmia. Ne johtavat huumekokeiluihin ja haluun turruttaa tunteet aineilla. Eli huumeet eivät niinkään ole syy, vaan seuraus.
Jos ihmisellä ei ole kummempia ongelmia, huumeet saattavat toimia ihan eri tavalla. Toki alkoholissa on sama juttu, liikakäyttäjillä ja räyhääjillä on jo valmiiksi (tunne)elämä sekaisin.

Mutta oletteko koskaan kuulleet ihmisestä, joka on tietoiseti päättänyt ryhtyä alkoholistiksi tai narkkariksi?
Eiköhän se aina tule yllätyksenä ja pikkuhiljaa.

Henkisyys ja päihteiden käyttö on yllättävän yleinen yhdistelmä. Saattaa johtua edellä mainitusta syystä.  Ihminen etsii pahaan oloonsa apua monilla eri tavoilla. Tietenkään ei pidä yleistää (tai olla mustavalkoinen  :coolsmiley:)




Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: khanda - 10.01.2013 01:29:05
Mahtavaa että täällä on pitkästä aikaa kunnon aktiivista keskustelua ja mielipiteitä puolesta ja vastaan, se tuo elämää foorumille ja herättelee omia pohditoja  :smitten:
Nuorenpana menin uteliaisuuttani maistelemaan tujua marisätkää eikä siinä mennyt kymmentä minuuttia kun pamahti nuppi aivan sekasin. Se jäi todella viimeiseksi kerraksi kun edes suostun ajattelemaan mitään alkoholia vahvempaa, ei koskaan enää. Häilyin todella jossakin psykoosin esiasteilla, en ole koskaan pelännyt niin paljon mitä sen reilun tunnin (kai) aikana kun vaikutus oli voimakkaimmillaan. Luojan kiitos miesystäväni oli enemmän tolpillaan ja piti sylissä sillä en uskaltanut poistua sängystä sillä minua "vaani"eteisessä kaiken maailman olennot poliisista demoneihi.. Onneksi elin silloin hyvin maallista elämää enkä juurikaan miettinyt henkisiä asiota, mikäli nyt kävisi tällainen kömmähdys niin terve menoa pehmustettuun huoneeseen.. Ei se vaan sovi kaikille ei.

Itselläni on myös kannabiksesta vastaavanlainen kokemus joka on myöskin jäänyt toistaiseksi viimeiseksi kokeiluksi kyseisen aineen osalta. Mutta myös nuo negatiiviset kokemukset saattavat opettaa jotain hyödyllistä meistä itsestämme. Itsensä tutkiminen ja valmistautuminen on aina tärkeää ennenkuin lähtee kokeilemaan jotain uutta, mutta voin omakohtaisesti sanoa että sekään ei aina riitä.
En tiedä onko kyse vain siitä ettei ole valmis 'päästämään irti' ja antautumaan tuon maailman vietäväksi, ja vastaantaisteleminen sekä pelko sitten aiheuttaa tuon negatiivisen sekavuuden/psykoosin/paniikkitilan yms. Vai onko kyse sittenkin siitä että jotkut ihmiset vain ovat paljon herkempiä (mentaalisesti ja spirituaalisesti), ja aineen vaikutus on silloin täysin erilainen (tai ainakin voimakkaampi) kuin useimmilla muilla, jolloin kannattaakin olla varovaisempi. Tietysti myös ihmisen senhetkinen tunnetila, ennakkokäsitykset ja odotukset, sekä ympäristö toimivat osatekijöinä siinä miten aine tajuntaan vaikuttaa, mutta uskoisin että myös persoonallisuudella (tai horoskooppimerkillä, jos sitä kautta haluaa lähteä tulkitsemaan) ja henkisyyden tasolla saattaa olla suurempikin merkitys.
Tunnen kuitenkin henkilökohtaisesti monia ihmisiä joilla ei kannabiksen (ym.) käytön kanssa ole ongelmia, ja vaikutukset ovat pääosin positiivisia (myös henkisyyteen liittyen). Mutta tiedän myös tapauksia joissa (varsinkin pitkäaikainen) käyttö on aiheuttanut epätasapainoa ja psyykkisiä ongelmia. Käytön lopettaminen kuitenkin usein ratkaisisi nämäkin ongelmat, mutta addiktoituneelle ihmiselle lopettaminen ja avun hakeminen/vastaanottaminen ei todellakaan ole helppoa, varsinkin kun omaa tilannetta voi olla mahdoton hahmottaa jatkuvasti päihteiden vaikutuksen alaisena eläessä.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 10.01.2013 03:33:35
Surullista on se että päihteillä peitetään huonoa oloa. Se vetää ojasta allikkoon ennen pitkää.
Minul on oma tapani enkä sitä tyrkytä kenellekään. Olkoon toiset ilman jos haluu. Parempi tietenkin niin.
Jotenkin älytöntä ajatella että se joka joskus esim polttelee on joka päivä sekaisin tai et haluisi saada sellasen supersekavuusolon. Ei mene niin kaikilla.
Mä olen hammaslääkärissä esilääkityksestä enemmän pihalle kuin ikinä omista jutuista  ::)
Ensi maanataina siis taas em olotila. Taxilla kotiin ja samantien lepäämään.
Mun nousut ei tarkoita mitään kemiallista paskaa, ekstasia ja kaikkia kauheita muuntohuumeita mitä koko ajan tulee ja lisää kehitetään. Hyi olkoon!
Täällä kotonani piippu, Raamattu ja pornolehti on sulassa sovussa vierekkäin  ;D


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 10.01.2013 03:47:23
Suomessa on muuten ollut hurja meno sodan aikaan kun Saksa on tuonut tänne hieman "lääkettä"
Mikko Ylikangas  Unileipää, kuolonvettä, spiidiä - Huumeet Suomessa 1800-1950
Sota on järkyttävä aina ja aineet sen mukaisia. Ylikangas on historiotsija ja nää tarinat on totta.
Lukekaapa
Sen aikaiset häröilyt nimittäin vaikuttaa vieläkin


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 10.01.2013 11:12:39
Ensinnäkin kiitos pikkarille ja Yepille osanotoista  :smitten:

Tappelemaan tänne en kyllä ole tullut mutta keskustelen mielellään vaikeistakin asioista, se jos mikä on rakentavaa ja ajatuksia herättävää.
Tunnustan että voin tehdä välillä liiankin jyrkkiä päätöksiä mitä huumeisiin ja sekakäyttöön tulee koska olen sitä p*sk** joutunut näkemään ja kuulemaan ihan tarpeeksi, onneksi en ole niihin sekaantunut vaan pysytellyt "kaukana", koska olen nähnyt mitä ne tekee.

Tunnen myös ihmisiä jotka käyttävät juuri vain silloin tällöin ja eivät pidä sitä pahana mutta kyllä se vaan pitkällä aikavälillä vaikuttaa sekin eikä mitenkään imartelevalla tavalla.
esim. kannabiksen vaikutukset:Heikentynyt oppimiskyky, häiriöitä ajan ja paikan ja etäisyyksien tajussa, persoonallisuuden muutos,paniikkihäiriöitä, hallusinaatioita ja juuri näiden takia on vaikea uskoa sellaisten puheita..omin silmin nähnyt..

ja pikkari..pienikin viljelmä on rikos! Nykyään taitaa vaan nappikauppa olla suositumpaa ja huh niin surullista sekin,koska siinäkään ei pelkästään itseä tuhota vaan läheisetkin kärsii.  :'(

Olutta otan välillä mutta vain niin että pienessä sievässä olen,nuorempana tuli juotua että välillä muistikin pois mutta annan sen anteeksi itselleni koska kerranhan sitä nuorena ollaan..  ;D Minuun oluen otto vaikuttaa niin että "näen" asioita enemmän,lähipiirini kutsuukin nätisti nimellä noita-akka  :2funny: ulkopuolisille en asioista juurikaan puhu, (vain muutamalle olen sanonut kun tuli pakottava tunne kertoa heille ja onneksi ottivat asian hyvin vastaan ja kertomani auttoi heitä :) )  koska monet leimaisivat hulluksi ja sitä en halua.  :uglystupid2:


Olen kokenut niin suuren surun etten todellakaan kenellekkään mitään pahaa halua,mutta niinkuin sanoin tuossa aiemmin, ajatuksia haluan herättää kyllä  :smitten:  :smitten:  :smitten:




Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Gisella - 10.01.2013 12:56:16
Jos se, että kiinnittää huomiota huumemyönteisyyteen "henkisellä" foorumilla ja kertoo esimerkin tosielämästä on tuomitsemista, niin olkoon sitten niin. Tai jos koet keskustelun tappeluna, niin sillekkään ei voi mitään.

Ööö... Kirjoitin, että "näistä asioista on mielenkiintoista keskustella ilman tuomitsemista, kun ei se mitään auta kuitenkaan". Ja "ei vedetä tätä ketjua ihan tappeluksi" = pyyntö, että pliis ei jatketa tuolla linjalla, mihin ketju näytti mielestäni olevan menossa. Tuolla tuomitsemisella en viitannut mitenkään erityisesti sinuun.

Mutta, se ketjun pointti. Olisi mielenkiintoista tietää juurikin noista psykedeeleistä ja niiden vaikutuksesta mieleen, kun tosiaan olen ymmärtänyt, että niitä käytetään joissain piireissä tietoisuuden avaajana. Onhan se hurjaa, jos periaatteessa pystyy saavuttamaan samankaltaisia kokemuksia meditaatiolla ja huumeilla. :) Eikös shamaanit ja muut luonnonkansat (?) ole myös poltelleet jotain saadakseen hieman nostetta?


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: epona - 10.01.2013 13:06:17
Niin siis jos jotakuta vielä kiinnostaa se, että mikä vaikutus alkoholilla ja päihteillä on esim. energiakehoon...

Olen joskus kuullut kokeneilta energia hoitajilta (Barbara Brennan-healers), että alkoholi (Esim.) jollain tavalla repäisee auraan tai energiakehoon reiän. Se voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa energiavuotoa eri chakrakeskuksiin, jonka seurauksena energia menee tai vuotaa ikään kuin hukkaan ja saattaa pitkällä aikavälillä aiheuttaa sairauksia. Näin siis yleensä kolmannen chakran kohdalla ja onhan se loogista, sillä useimmat alkoholin liikakulutuksesta johtuvat sairaudet lienee keskittyy tuohon keskikehon elinten kohdalle..

Huomaan itse kyllä sen, että energian kohottamiseen kunnon känni-illan jälkeen menee aina vähintään se 3-4 päivää. Se on todella turhauttavaa välillä.


Alkoholi aiheuttaa minulle mielenvilkkkautta, joskus pakkoajatuksia tai pakkomielteistä ajattelua..... (Siis näitä osittain myös siksi, että minulla on, ainakin menneisyydessä ollut, perus-sairautena psyykkisiä sairauksia.)
Jokatapauksessa. Kiinalaisen lääketieteen mukaan tällaiset asiat  (Eli pakkomielteet tai ajatukset) johtuvat pernan ja mahalaukun energiakanavien epäbalanssista. Mahaanhan se viina tosiaan ensimmäisenä kaadetaan ja näin..

Summa summarum, kokemukseni ja käsitykseni mukaan alkoholi ja päihteet vaikuttavat ensisijaisesti kolmanteen chakraan (johon siis esim. addiktiot yhdistetään: Oman voima on kadotettu ja olet jonkun aineen orja.) Psykoosit tai kruunuchakran väkivaltainen avautuminen lienee sivuvaikutus niissä tapauksissa, jotka ovat voimakkaasti epämaadottuneita. Luulen, että huumekokeilutkin voivat olla hyvin valaisevia tai jopa henkiselle polulle ohjaavia kauniissa mielessä silloin kun yksilö on kunnolla maadoittunut.

Siinä kohtaa kun maadoitus on riittämätön, eli peruschakra ei ole tasapainossa tai heikko,  on sitten helpompi luisua muihin ulottovuuksiin. Sitä näkee/ kuulee / kokee, että ympärillä on henkiä, pystyykin lukemaan toisen ihmisen varjopuolen (huom!) ajatuksia tai esim. oivaltaa yhtäkkiä, että perkele - koko yhteiskuntaa tai maailmaa ohjaa sellainen harmaa avaruusolio-rotu, joka "syö" tai käyttää ihmisiä energialähteenä. Onhan se äärimmäisen hämmentävää kun kadulla kulkee vastaan ihminen, jonka ydin on harmaa, silmät mustat, taivaalla leijuu avaruusaluksia ja alat päässäsi kuulemaan enkelin opastuksia /ääniä....


Olen joskus lukenut erään budhalaisen munkin ajatuksia psyykkisistä sairauksista. Mielestäni se oli erittäin kaunis. Hänen mukaansa esim. skitsofreniassakin on yksinkertaisesti kyse siitä, että yksilölle avautuu useampi ulottovuus tai rinnakkaistodellisuus tässä hetkessä ja siksi menee hieman sekaisin.
Myös kiinlaiasen lääketieteen näkökulma tukee tätä ajatusta. Henk. kohtaisesta kokemuksesta voisin myös sanoa, että näin se on.


Alkoholista edelleen. Lasillinen punaviiniä on ihan todella ihana asia. Se, että miten sitä oppii pelkästään lasillisen ottamaan niin se on toinen tarina. Minun kohdallani siihen meni vuosia. On paljon heitä, jotka väittävät, ettei ns. ongelmakäyttäjä koskaan voi oppia kohtuukäyttäjäksi...

Toisaalta on myös niitä, jotka väittää, että kuoleman jälkeen heitetään multaa päälle ja that's it - kaikki loppuu siihen. :)


Ei henkisyys milestäni pois-lue alkoholin käyttöä tai päinvastoin.


Ihimisen kapeakatseisuus sen sijaan tekee niin.


/A


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 10.01.2013 13:30:46
Se on koukku jos milloin vaan kelpaa tai tekee mieli. En mä polta joka viikko enkä selvinpäin ikinä. Pari siideriä kun on alla, paukut maistuu  :)
Kerran kokeilin ekstasia ja tuli niin kaamee ahdistus että lähdin kesken illan kotiin. Siihen jäi kiinnostus.
Sieniä poltin eikä ne toiminu yhtään. Ikinä enää en koskis mihinkään jauhoon. Hyi!
Mut kun on pitänyt olla aikoinaan ylivilli, vallaton ja liian kokeilunhaluinen niin näitä testejäin tein ja vetelin mutta enää on myssss ja alkoholi. Rauhoittavan olen tänään ottanut koska aamulla ahdisti niin paljon.
Mikä olis joku luomutroppi tai keino helpottaa ahdistusta?
Enkä tarkoita mitään joogaa vaikka kyllä sekin varmasti auttaa. Luontaistuotekaupassa on varmaan jotain. En haluu koukuttautuu bentsoihin vaikka mietoja noi mun on.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: epona - 10.01.2013 13:49:28
Lainaus
Jos ei nimittäin ole tutustunut omaan pimeään puoleen tai sinne piilotajuntaan on piilotettu omia pelkoja tmv kielteistä, voi huumekokeilut aiheuttaa negatiivisia kokemuksia. Näin tämä homma etenee.

Hei jos sinulta liukenee aikaa niin tarkennatko, Mikä tuo varjopuoli oikeastaan on?

Asia kiinnostaa minua. Kävin kurssin, jossa paneudettiin ihmisen tietoisuuden eri tasoille (eng: higher self, mask self, lower self) mutta jätimme tuon varjo minän täsyin käsittelemättä. Ihmettelin aina, että miksi.


/A


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 10.01.2013 13:51:46
Tässä vähän kommentteja moniinkin asiohin ja vähän tiedepuolta mukaan tähän keskusteluun:

Jos ajatellaan, että fyysinen ja henkinen ovat erottamattomasti yhteenkietoutuneita ihmisessä, vaikuttavat päihteiden fyysiset vaikutukset myös siihen henkiseen/energeettiseen puoleen. Alkoholi sotkee aivojen dopamiinijärjestelmän kolmeksi viikoksi. Jos otat kännin (tai edes huppelin) useammin kuin 3 viikon välein, eivät aivosi ole koskaan normaalissa tilassa. Ja sillä on melko varmasti vaikutusta henkisiin/energeettisiin toimintoihin...


Alkoholi, tinneri, butaani ja muut liuottimet ovat ainoat päihteet, joille ei ole reseptoreja kehossa, vaan jotka päihdyttävät ihan vain myrkkyvaikutuksensa vuoksi. Kaikiille muille päihteille on ihmiskehossa reseptoreja, eli ne muistuttavat aineita joita ihmiskeho on itsekin tottunut käyttämään. Tämä ei tarkoita sitä, että muut päihteet kuin alkoholi + liuottimet olisivat mitenkään alkoholia 'parempia', mutta se selittää melko hyvin sen minkä vuoksi alkoholi tuottaa niin ikäviä tuloksia kehossa ja dopamiinijärjestelmässä verrattuna moniin muihin päihteisiin. Alkoholi on tavallaan vain lievempi versio tinnerin imppaamisesta, jos asiaa katsellaan tästä myrkky vs. reseptorit näkökulmasta.  ;D

MIkä tahansa päihde pistää sekaisin ihmisen, jolla on käsittelemättömiä ihan maallisia traumoja. Mikään päihde ei ole turvallinen, jos rankkaa tavaraa on alitajunnassa itseltä piilotettuna. Mitään päihteitä voi siis oikeastaan 'suositella' - ei ihan hyvä sana, mutta kuitenkin - vain niille ihmisille, jotka ovat jo ns. avanneet solmunsa ja saattaneet itsensä takaisin kohtuulliseen tasapainoon.

Suurin osa luonnonkansojen käyttämistä aineista on sellaisia, että ei niitä kukaan huvikseen päihtymistarkoituksessa nauttisi: Esim ayahuasca aiheuttaa ensin puolen vuorokauden karmean olon ja hirveästi yrjöilyä, eikä se niitä seuraava trippikään kuulemma mitenkään hauska ole. Siksi nämä luonnonkansat eivät yleensä vedäkään omilla perinnepäihteillään mitään 'perjantaikännejä' vaan niitä nautitaan hyvin harvoin tiettyjen rituaalien yhteydessä. Päihtymistarkoituksiin noin hupimielessä luonnonkansatkin taitavat käyttää ihan eri aineita kuin rituaaleihin ja erilaiset paikalliset ponut, kiljut ja muut käymistuotteet taitavat olla enemmän kuvioissa silloin kun juhlitaan.

Ekstaasi ei ole mitään muuta kuin glorifioitua amfetamiinia! Se on molekyylirakenteeltaan ja vaikutuksiltaan kaikkein lähinnä piriä, joka on hyvin hyvin hyvin ikävä aine, joskaan ei yhtä paha kuin metamfetamiini, jota siis sota-ajan Pervitiini oli. Pervitiinin kanssa kävi nimittäin niin, että saksalaiset kehittivät sen, mutta huomasivat hyvin pian että hitsi, tästähän piristymisen lisäksi menee aivan liian sekaisin. Niinpä kehittivät sitten paremman tavaran, amfetamiinin ja taisivat ihan peräti lahjoittaa jäljellä olevat Pervitiinit suomalaisille.  ;)

 Ekstaasista kun puhutaan, on syytä aina muistuttaa siitä, ettei se ole mikään peace-and-love-psykedeeli, vaan ainoastaan hieman tuunattua piriä.

Skitsofrenia on suurelta osin aivojen kieltä käsittelevien keskusten häiriö: Kuurot skitsofreenikot NÄKEVÄT harhaviittomia, kun kuulevat skitsofreenikot kuulevat harhapuhetta. Eräs mielenkiintoinen teoria on se, että skitsofrenia on se hinta, jonka osa ihmisistä maksaa siitä että me kaikki ihmiset osaamme puhua.  (Jakautunut persoonallisuus, monipersoonallisuus, on aivan eri asia kuin skitsofrenia ja myös tavattoman harvinainen.)

Mutta toinen mielenkiintoinen asia: Skitsofreenikoissa on 4 kertaa enemmän keliaakikkoja kuin normaaliväestössä ja gluteenittomalla ruokavaliolla on saatu hyviäkin tuloksia skitsofreenikoiden hoidossa. Kyseessä saattaa siis lopulta kuitenkin olla vain yksi niistä lukuisista sairauksista, jotka ovat suoraa seurausta maanviljelyksestä.

Ahdistusta helpottava paras luomutroppi on aminohappo L-teaniini. Se on melkoisen kallis, mutta myös tehokas.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Nefarian - 10.01.2013 14:03:35
En kyllä kans lähtis ihan sokkona kokeilemaan mitä tahansa ja missä tahansa seurassa.. Eikä missään nimessä ainakaan yksinään.. Muutenkaan ja jos meinaa jotain henkisiä juttuja kokeilla.. Mistä sitä tietää mille tielle joutuu ja pääseekö sieltä enää ns. normaalina takaisin.. Omasta kokemuksesta myssyn kanssa, on ollut tosi vaihtelevaa.. Välillä kauheet pelkotilat ja välillä on hyvinki hauskaa.. Ja noi suurkuluttajat kun ei sitä tajua, että sillontällön käyttäjä ei kykene samoihin määriin ja lajikkeisiin mihin he on tottunu.. siinä yleensä piilee se vika, että jos muussa seurassa on kokeillu tai käyttää, niin helposti lipsuu övereitten puolelle.. siksi onkin ihan jees pienissä määrin kikkailla kotona niin tietää missä mennään.. Mulla ei kyllä edes mitään hinkua oo kokeilla henkisyyden avaamiseen noita juttuja.. ihan vaan juuri siinä pelossa, että siinä olossa kun ei välttämättä pysty hallitsemaan itseään, niin ei tiädä yhtään mitä seuraa.. Onko sitä lopun elämää psykoosissa vai mistä itsensä löytää..
Ja Eklektikko tuohon jo vastasikin kun mietein tossa, että eikös ne shamaanit ja muut poppamiehet oo käyttäny vain nimenomaan henkisillä matkoillaan tiettyjä aineita ja ei välttämättä edes koko kansan käyttöön vaan ovat olleet tietoisia niiden käytöstä ja vaikutuksesta..


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilli - 10.01.2013 14:31:45
Lainaus
Jos ei nimittäin ole tutustunut omaan pimeään puoleen tai sinne piilotajuntaan on piilotettu omia pelkoja tmv kielteistä, voi huumekokeilut aiheuttaa negatiivisia kokemuksia. Näin tämä homma etenee.

Hei jos sinulta liukenee aikaa niin tarkennatko, Mikä tuo varjopuoli oikeastaan on?

Asia kiinnostaa minua. Kävin kurssin, jossa paneudettiin ihmisen tietoisuuden eri tasoille (eng: higher self, mask self, lower self) mutta jätimme tuon varjo minän täsyin käsittelemättä. Ihmettelin aina, että miksi.


/A

Monesti henkisissä piireissä, jossa pyritään selvänäköön, henkimatkailuun ja kanavointiin tai huippukokemuksiin, unohdetaan psykologiset perusasiat ja näin kun käy, niin ei aina hyvä seuraa. Pimeä puoli syntyy enemmän tai vähemmän nuorena riippuen hieman lapsuudenkokemuksista ja sen perusenergia on pelko. Ihminen voi olla harmiton, vaikka hänellä olisikin pimeä puoli, mutta hän voi oireilla monin tavoin: masennuksella, ahdistuksella, neuroottisuudella, epäluottamuksella, tyhjyyden tunteilla, rakkauden vaikeudella, latistuneena tunne-elämänä jne. Kaikki nämä asiat syntyvät käsittelemättömistä tunteista ja ainakin Suomessa on ollut hyvin tavallista kasvattaa lapsia melko kylmään tyyliin, jossa erityisesti negatiiviset tunteet on pitänyt vain nielaista ja leikkiä, ettei niitä olekaan. Valitettavasti tunteet eivät katoa, ennen kuin ne on tunnettu pois ja mitä kauemmin tässä menee, sitä enemmän harmia siitä elämän aikana kannetusta tunnekuonalastista koituu. Joillekin tulee addiktioita, joillekin fyysisiä sairauksia, jotkut ajautuvat epäterveestä ihmissuhteesta toiseen tai käyttäytyvät muutoin itsetuhoisesti. Aggressiivisemmat tyypit ovat hyvin itsekkäitä ja rakastavat valtaa ja muiden manipuolointia.

Minulla itsellänihän henkinen kasvu on sisältänyt melko ankaran vihatyöskentelyn. Oli melkoinen järkytys itsellekin, kun sopivassa tilanteessa huomaa olevansa murhanhimoisen vihainen. Eihän sellaiset tunteet etenkään naiselle sovi! Mutta tunnemönjän läpikäynti oli kuitenkin täysin välttämätöntä kasvun kannalta, enkä usko, että ilman oman pimeän puolen kohtaamista saavutetaan henkisessä kehityksessä pysyviä tuloksia. Pitää vielä mainita, että ei minusta ole kasvusta huolimatta tullut immuunia negatiivisille tunteille, vaikka tunnen niitä nykyään harvemmin kuin nuorena. Ero on lähinnä siinä, että tunnen ne heti tai mahdollisimman nopeasti alta pois, enkä anna niiden kertyä energiakehoni painolastiksi.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 10.01.2013 15:01:45

Avicii täysin samaa mieltä että älkää nyt missään nimessä menkö kokeilemaan mitään mömmöjä! esimerkkinä annan pojan josta ei olisi kukaan uskonut mitään sellaista mitä teki..Linnassa istuu miehen taposta kun meni kokeilemaan huumeita. ja sille ei kyllä mikään henkimaailma auennut vaan pää meni yksinkertaisesti niin sekaisin niistä!

Kaikille ei koskaan avaudu henkimaailma vaikka kuin haluaisi, minullekkaan tämä "lahja" ei ole tullut noin vain vaan perintönä..en tiedä miten pitkään suvussa ollut mutta ainakin mummoni näki asioita, sen tiedän varmaksi.

Se tulee jos on tullakseen.  :smitten:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 10.01.2013 15:33:10
Ehkä voisi sanoa myös, että kaikille ei kuulukaan avautua henkimaailma aivan samalla tavalla jokaiselle.

MInä esimerkiksi en edes halua nähdä tai kuulla yhtään mitään henkimaailman juttuja. Selvätuntoinen olen jonkin verran ja kaikelle muulle sanonkin ehdottoman EI:n. Samoin kanavoimisesta olen sanonut opassopalleni, että ei nyt kyllä erityisesti innosta kanavoida yhtään mitään muuta kuin omaa korkeampaa minää (se voi tapahtua ihan jokaiselle parhaimmillaan ja ilman mitään temppuja tai kommervenkkejä), että jos mikään ulkopuolinen yrittää tulla minun kauttani kanavoiduksi, niin opassoppa on sitten vaan hyvä ja toimi portsareina, eikä päästä mitään läpi, ellei ole ihan ehdottoman kriittisen välttämätöntä. Ja niinpä olenkin säästynyt myös kanavoimiselta, meidän vapaata tahtoamme tosiaan kunnioitetaan.

Tulee siis mieleen, että ihmiset ehkä turhaan odottavat hengellisen kehityksensä oheen kaiken maailman näkemistä, kuulemista ja kanavointia vain sen vuoksi että muut kertovat sellaista kokeneensa tai koska ajattelevat että se olisi 'jännää'. 'kivaa' tai osoitus erityisestä henkisestä kehittyneisyydestä. Kun kuitenkin ihmisillä on omat sielunsuunnitelmansa ja taipumuksensa, niin eiväthän ne kaikilla voi olla samanlaiset.

Ja sitten näissä koettavissa ilmiöissä (näyt, kuulemiset, kanavoinnit, ihan mitkä vaan) on sellainen vaara, että ne muuttuvat pääasiaksi ja hommasta tuleekin vain erikoisten kokemusten ja huippukokemusten etsimistä niin, että se oma henkinen/hengellinen kehittyminen jää sivuosaan, tai kokonaan laiminlyödyksi.

Intialainen meditaatio- yms. perinne varoittaakin juuri tästä: Meditaation yhteydessä kun harjoitellaan pajon ja pitkään, voi monilla ihmisillä sivutuotteena aueta kaikenlaisia 'maagisia' kykyjä ja he voivat kokea monenlaisiakin mielenkiintoisia kokemuksia. Opettajat sielläpäin sanovatkin, että nämä sivutuote-ilmiöt ovat oikeastaan vähän huono juttu eivätkä tavoiteltava asia: Vaikka ne tavallaan osoittavat sitä energeettistä/henkistä kehittymistä, niissä on juurikin se vaara että huomio kiintyy niihin vaikka ne ovat satunnainen sivutuote, ja todellinen kasvu/kehitttyminen jää sivuosaan.

Minulle tulee tätä ketjua lukiessa juurikin sellainen tunne, että monasti päihteiden käyttö erikoisten/henkisten kokemusten etsimisessä voi olla nimenomaan tällaista vilpitöntä harhautumista: Ei ymmärretä, että nämä ilmiöt ovat sivutuote tai seuraus, eivät se itse tavoittelun kohde tai pääasia henkisessä kehittymisessä. Ja sitten yritetään väkisin saada niitä joko harjoitteilla (niitäkin voi tehdä vahingollisella tavalla väärin tai liikaa) tai erilaisilla kemikaaleilla.

Sitä voisi verrata eräänlaiseen henkiseen dopingiin, paitsi että dopingilla sentään saadaan joskus niitä ennätystuloksiakin...

Värähtelyt ovat nyt sitäpaitsi niin korkealla (ja edelleen noususuunnassa), että tavalliset pulliaiset voivat ihan puolivahingossa tehdä asioita, joihin ennen matalampien värähtelyjen aikaan tarvittiin vuosikausien selibaatti, meditaatio, askeesi jne. ja  lisäksi vielä psykedeli tai pari.

Nykyään ei ole enää oikeastaan tarvetta millekään yllämainituista: Ainoa millä on merkitystä on se, että ihminen tasapainottaa itsensä muistaen myös maallisen puolen eli tämän elämän traumoista toipumisen ja antaa vapaalla tahdollaan itselleen luvan tehdä henkisiä/energeettisiä asioita.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 10.01.2013 17:00:59
Unelmassa..
Joo kirjoitin lahja sanan sulkuihin koska aina se ei ole siltä tuntunut varsinkaan nuorenpana,lapsena nukuin aina täysin peiton alla kun pelotti niin paljon   ???

ja Eklektikko..
Samaa ollut minullakin..olen halunnut kieltää henkimaailman..
Ihmeellistä miten olenkaan osannut kieltää jo varsin nuorena etten halua nähdä mitään hahmoja tai muitakaan vaikka silloin ei ollut mitään nettiä mistä olisi voinut ohjeita katsoa. Kun muutin ensimmäiseen omaan kotiin suojasin sen kun siellä henki ilmoitti olemassaolostaan ja sen jälkeen sainkin olla rauhassa.

Edelleenkään en halua nähdä mitään konkreettisesti ainoastaan mielessäni,koska tiedän pelon ottavan silloin vallan,koska henkimaailmassa on myös niitä pahoja joihin en halua törmätä en sitten millään.Joidenkin henkien kanssa olen kuitenkin keskustellut.

Näen asioita kun ihminen on vieressäni,sen mennyttä elämää,nykyistä tai tulevaa ja näkemiset tulee miten sattuun,todellakaan kaikista en näe, luojan kiitos, olisi hirveää käydä kaupassa jos kaikista näkisi jotain,sekaisinhan siinä menisi   :uglystupid2:  :2funny:

En ole harjoittanut tätä millään lailla se vaan on ollut enkä ymmärrä kaikkia hienoja sanoja täällä mitä kirjoitellaan  :2funny: ,eikä tarvitsekkaan ymmärtää.Jokainen jolla on henkisyyttä on todellakin eri vaiheissa ja eikä kaikkien tarvitse kaikkea tietää.

Voihan olla että joskus innostun harjoittamaan tätä enemmänkin mutta nyt on ihan hyvä näin  :smitten:
Koskaan en ole väärää tietoa näkemisistäni ainakaan tähän mennessä saanut ja ihan kaikista en ole kellekkään edes puhunut,koska katsonut paremmaksi olla hiljaa.  :)

Se oluen otto välillä todellakin herkistää tai avaa entistä enemmän kanavia omalla kohdalla eikä ole ollut ollenkaan epämiellyttävän tuntuista tai että sitä olisi tullut liikaa,voi olla suojausten ansiota, en tiedä,mutta kuitenkin mieluummin koen kaiken täysissä sielun ja ruumiin voimissa  :angel:











Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 10.01.2013 17:27:06
Meillä on kyllä Palance asiat ihan eri tavoin, tämän osalta siis:

Lainaus
ja Eklektikko.. Samaa ollut minullakin..olen halunnut kieltää henkimaailman..

Minä en ollenkaan kiellä henkimaailmaa, olen jatkuvassa yhteydessä joka päivä omaan opassoppaani joka on osa Jumalaa kuten minäkin. Lähetän päivittäin energiahoitoja ja valoa maailmaan, toteutan hengellisyyttäin päivittäin arkipäivän elämässäni.

Minä vain olen ihan hirveän nirso siitä, millä tavoin sitä hengellisyyttäni toteutan ja tiedän intuitiivisesti että minulle ei sovi minkäänlainen näkeminen, kuuleminen tai kanavointi ja sen vuoksi olen antanut vapaan tahdon ilmaukseni siitä, että ei kiitos niille. Ei kiinnosta pätkääkään nähdä ja kuulla mitään henkimaailmasta, koska kun tämän häviävän lyhyen hetken olen tähän ihmiskehoon inkarnoituneena, koen että menee hukkaan inkarnaatio jos huomio ei ole täällä fyysisellä tasolla. Siellä henkimaailmassa oma sieluni on kuitenkin ikuisuuden, joten on siellä aikaa palloilla sitten kun ei ole ihmiseksi inkarnoituneena. Itse asiassa kun se ihmisen sielunenergia on liian iso  mahtuakseen kerralla kehoon, osa sielustani onkin siellä tällä hetkellä toimittelemassa ihan muita asioita.

Eipä minua ole toisaalta tahtomattani ikinä henkimaailman taholta häiriköitykään, ainoa energeettinen hyökkäys koko elämäni aikana oli peräisin ihan tavalliselta elossa olevalta ihmiseltä. Tämä johtuu luultavasti siitä, että kun en usko että ilman minun lupaani minua voi häiriköidä, tuo uskomus itsessään toimii jonkinlaisena automaattisena 'supersuojauksena.'


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: epona - 10.01.2013 17:28:33
Kiitos Lillille ja Aviciille vastauksista.
Ymmärrän toki, miksei kursiilla jolla olin haluttu paneutua varjominän tutkiskeluun - kai heillä oli päätavoitteena tiivistää myös psykologian näkökulmasta asioita ja ehkä toisaalta tämänluonteisille asioille ei ollut aikaa.


Mielenkiintoista, mitä tuo Elektrikko kertoi 3 viikon dopamiini-epätasapainosta aivoissa kännin jälkeen.. En tiennyt sitä.

Lähinnä heräsi tässä kysymys, että kuka sen täällä kaksinaisuuden tasolla määrää, että mikä on hyvä ja mikä on houono asia? Joku toissa mainitsi, että meditaation ikävä sivuvaikutus saatta olla sellaisten maagisten kykyjen avautuminen ja olenkin joskus miettinyt, että onhan sekin yksi addiktio. :)

Mitä vanhemmaksi tulen, mitä kokeneemmaksi niin ajattelen yksinkertaisesti niin, että minun kohdallani on ollut tärkeintä vain hyväksyä täällä olo ja työstän edelleen sellaista omassa kehossa olemista. Miettii minunkin kokemuksia lapsuudessa ja nuoruudessa, niin ei ihme, että päädyin käyttämään päihteitä väärin tietyn aikaa.

Omalla kohdallani olen hyväksynyt sen, että minun tulee olla täällä, se on täysin turvallista  - ja mitä maallisempia ja yksinkertaisimpia tavoitteita minulla on sen henkisempi koen myös toisaalta olevani. Joskus nuoruusvuosina kuvittelin, että meditoinnin avulla sitä lähtee jonain päivänä lentoon ja lentää takaisin sinne mistä ikinä tulikin.

Ei se aivan niin mene. Ei.

Juon itse kännin ajoittain (2-4/kk) ja se on minun mielestäni ihan okei. En hirveästi nauti siitä enää ja eiköhän se jää pois jo ihan siitäkin syystä, että minulla on tarve ryhtyä huolehtimaan itsestäni enemmän. Olen kohta jo 3tta vuotta ollit ilman teini-iässä lääkärin määräämiä vahvoja myrkkyjä ja koen, että minulla on mahdollisuus tasapainoineen ja aivan hyvään itsenäiseen elämään. En tiedä kuinka paljon halla tälle keholle on näistä kaiken maailman aineista aiheutunut, mutta on oltava ottamatta asiaa raskaasti.

Loppujen lopuksi tämäkin on vain kokemus.

Omalta osaltani en kadu pätkääkään, että on tullut kokeiltua kaikkea. Kauheetahan se olis jos ei tietäis.


/A


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilli - 10.01.2013 19:02:58
Ilveksen tyttärelle vielä: Avicii suositteli sinulle Jungia luettavaksi ja suosittelen minäkin. Lisäksi José Stevensin "Kesytä Lohikäärmeesi" on oivallinen teos omien mörköjensä tunnistamiseen ja käsittelyyn. Eli Jungin Varjo ja Stevensin Lohikäärme ovat jokseenkin sama asia. Oma pimeä puoli ottaa yleensä jonkin piintyneen käytösmallin tai asenteen muodon, joita ovat kirjan mukaan:

-ylpeys
-itsensä aliarviointi
-kärsimättömyys
-marttyyrius
-ahneus
-itsetuhoisuus
-itsepäisyys

Eli hieman samansuuntainen lista kuin raamatullisessa seitsemässä kuolemansynnissä.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 10.01.2013 19:44:31

Lähinnä heräsi tässä kysymys, että kuka sen täällä kaksinaisuuden tasolla määrää, että mikä on hyvä ja mikä on houono asia? Joku toissa mainitsi, että meditaation ikävä sivuvaikutus saatta olla sellaisten maagisten kykyjen avautuminen ja olenkin joskus miettinyt, että onhan sekin yksi addiktio. :)


Tuosta tulikin mieleeni lehtijuttu muutaman vuoden takaa. Valitettavasti en muista lehteä, enkä naisen nimeä.
Hän kertoi saaneensa meditaaiossa todella voimakkaan kokemuksen. Siitä innostuneena hän lisäsi meditaatioita. Hän kertoi tulleensa riippuvaiseksi niistä kikseistä. Lopulta hän meditoi vain ja ainoastaan saadakseen kiksin. Se kuullosti siltä, kuin meditaatiosta olisi tullut päihteitä kaltainen riippuvuus.

Sattuiskohan joku muistamaan tuon jutun paremmin?


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 10.01.2013 20:12:53
Eklektikko..

Ihmeellistä ettet halua pätkääkään kuulla etkä nähdä henkimaailmasta ja silti täällä luet juttuja ja vielä kommentoit niihin? Sanoit myös että ihmisen sielunenergia on liian iso  mahtuakseen kerralla kehoon, osa sielustani onkin siellä tällä hetkellä toimittelemassa ihan muita asioita.

Siis täh?? Hienoja sanoja kyllä osaat mutta anteeksi vain että yli ymmärryksen menee tämä ristiriitaisuus puheissasi?


ja Yep.. Onneksi enää ei pelota kun suojauksella näköjään pysyy hommat hyvin hallussa  :smitten:







Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Yep - 10.01.2013 21:06:42

ja Yep.. Onneksi enää ei pelota kun suojauksella näköjään pysyy hommat hyvin hallussa  :smitten:


Hyvä! Pelko on pahin vihollisemme. Se vetää puoleensa sitä mitä pelkäämme. Ja muutenkin elämä ilman pelkoa tuntuu paljon mukavammalta.   :smitten:  :D


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Suomityttö - 10.01.2013 23:10:32

Mulle ainakin henkisyys aiheuttaa sen, että viimeinenkin halu käyttää alkoholia häviää. Tuntuu, että ei tarvitse alkoholia mihinkään. Eikä mitään mikä sekoittaa päätä.  :coolsmiley: Mitä vähemmän, sen parempi. Ehkä sitä pysyy sfääreissä ilmankin, hyvä vaan muistaa maadoittaa enemmän. Voipi olla, että ikä vaikuttaa myös asiaan. Hyvänolon tunteita ja rentoutta löytyy muutenkin.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Gisella - 10.01.2013 23:53:55
Hei tästähän on alkanut muodostua hieno keskustelu. Mahtavaa! :) Pitää palata lukemaan vastaukset paremmalla ajalla vielä uudestaan.

En tiedä kuvitteleeko joku (toivottavasti ei), että avasin ketjun kysyäkseni vinkkejä psykedeelien tai muiden päihteiden käyttöön. En suinkaan. Yllätyin vaan kovin, kun vasta pari päivää sitten kuulin, että meditaatio ja psykedeelit vaikuttavat aivoissa samoilla alueilla. Itselläni on ollut.. hmm... erikoisia kokemuksia meditoidessa ja hengitysharjoituksia tehdessä. Jotkin niistä ovat olleet hyvin samankaltaisia, kuin psykedeelien käyttäjät raportoivat. Ei kaikki tosiaankaan, eikä varmasti yhtä voimakkaita, mutta joitain samankaltaisuuksia olen havainnut.



Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 11.01.2013 00:13:43
Ai Ekle tietää sodassa käytetystä Pervitiinistä? Saksalaiset tosiaan antoivat tätä superamfetamiinia suomalaisille ja seuraukset ovat olleet hieman hassuja. No mutta kuka haluis olla sotatilanteessa selvinpäin? Ihan joka ikisessä sodassa vedetään jotain. Se on ihmiselle niin ultimate tila

Tajuan tarkkaan myös ton rajauksen miten tai mitä haluu ottaa vastaan henkimaailman asioita
Minä vasta opettelen
Kiitos L-teaniini vinkistä

Tänään kävin ystävien kanssa siiderilla mut olin jo ihan pihalla lähtiessäni silkasta valvomisesta 6h/2vrk
Miks mä kirjotan kun pitäis nukkuu.....kohta tapahtuu se sama kuin maanantaina et herään tän läppärin edestä istuma-asennossa..zzzzzzzz
huomiseen


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: khanda - 11.01.2013 00:54:56
Hei tästähän on alkanut muodostua hieno keskustelu. Mahtavaa! :) Pitää palata lukemaan vastaukset paremmalla ajalla vielä uudestaan.

En tiedä kuvitteleeko joku (toivottavasti ei), että avasin ketjun kysyäkseni vinkkejä psykedeelien tai muiden päihteiden käyttöön. En suinkaan. Yllätyin vaan kovin, kun vasta pari päivää sitten kuulin, että meditaatio ja psykedeelit vaikuttavat aivoissa samoilla alueilla. Itselläni on ollut.. hmm... erikoisia kokemuksia meditoidessa ja hengitysharjoituksia tehdessä. Jotkin niistä ovat olleet hyvin samankaltaisia, kuin psykedeelien käyttäjät raportoivat. Ei kaikki tosiaankaan, eikä varmasti yhtä voimakkaita, mutta joitain samankaltaisuuksia olen havainnut.



Tästähän tosiaan on tulossa ihan komea ketju :)

Kyllä psykedeelit ja meditaatio molemmat liittyvät henkisiin kokemuksiin, mutta se millä tavalla tuo yhteys kummassakin tapauksessa ilmenee riippuu kokijasta. Uskoisin silti että noiden kahden metodin välillä voi olla suuriakin eroavaisuuksia, vaikka ne näyttävätkin vaikuttavan samoilla aivoalueilla. Psykedeelit aiheuttavat noita kokemuksia ikään kuin tahdosta riippumatta, 'väkisin', kun taas meditaatiossa ihminen voi yleensä itse vaikuttaa kokemuksiinsa ainakin joltain osin vapaammin. Uskoakseni tämäkin seikka on oleellinen myös kokemuksien laatueroja vertaillessa.
Meditaatio on oman näkemykseni mukaan turvallisempi tie, psykedeelit ei välttämättä sovi kaikille, kun taas meditaatio on suht turvallista jokaiselle, sen voi keskeyttää aina jos siltä tuntuu (vaikka kyllähän väärin toteutettu meditaatio voi aiheuttaa epätasapainoa ja psyykkisiä ongelmia siinä missä negatiiviset psykedeelikokemuksetkin).
Mutta toisaalta, suuri osa ihmisistä ei syystä tai toisesta kykene meditoimaan kovinkaan syvällisesti, jolloin psykedeelit voi olla tehokkaampi keino edetä.. mutta jos meditaatio ei luonnistu, niin silloin kannattaa miettiä että onko tarkoituskaan lähteä 'syvemmille vesille', vai sittenkin antaa sielunsa elää elämäänsä 'normaalitajunnassa' jalat maassa. Jossain tapauksissa psykedeelien käyttö saattaa vain jopa pilata mahdollisuuden tasapainoiseen 'normaaliin' elämään.

Itseäni kyllä kiinnostaisi ihmisten omakohtaiset kokemukset alkoholin tai psykedeelien käytöstä henkisellä polullaan, miten ne ovat vaikuttaneet, kehittäneet jne. Jos ei julkisesti halua postailla niin yksityisviestitkin kelpaa. 


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 11.01.2013 09:56:56
Ihmeellistä ettet halua pätkääkään kuulla etkä nähdä henkimaailmasta ja silti täällä luet juttuja ja vielä kommentoit niihin? Sanoit myös että ihmisen sielunenergia on liian iso  mahtuakseen kerralla kehoon, osa sielustani onkin siellä tällä hetkellä toimittelemassa ihan muita asioita.

Tuotanoin, aika rajoittunut on sinun maailmasi, jos hengellinen toiminta ja kontakti henkimaailmaan voi sinun mielestäsi toteutua vain ja ainoastaan selvänäköisyydellä, selväkuuloisuudella tai kanavoimalla.

Hengellisyyteen ja energiatyöhön on monia, monia tapoja ja jokainen valitsee ne omalle itselleen ja omaan sielunsuunnitelmaansa kuuluvat tavat. Minä kerroini jo omani edellisessä viestissäni, mutta tässä vielä uudelleen ja täydennettynä listan kun nyt vähän tarkemmin hassun viestisi innoittamana pysähdyin sitä pohtimaan:
Olen jatkuvassa päivittäisessä rakastavassa yhteydessä opassoppaani (oppaisiini siis) ja tunnen  heidän välillä ottavan minua kädestä kiinni.
Lähetän joka ilta energiahoitoa kaukolähetyksenä noin tusinalle ihmiselle.
Käyn aina kun ehdin antamassa energiahoitoja paikan päällä ilmaiseksi parissa paikassa pääkaupunkiseudulla.
Lähetän joka ilta valoa maailmaan vaihtelevaan määrään kohteita.
Käytän hyväkseni synkronismia ja siten kanssaluon elämääni niitä asioita joita tarvitsen.
Juttelen keholleni ja DNA:lleni ja edistän siten terveyttäni ja hyvinvointiani.


Että millä ihmeen perusteella katsot, etten halua nähdä tai kuulla pätkääkään henkimaailmasta? Minä en ole kiinnostunut selvänäköisyydestä tai -kuuloisuudesta, enkä kanavoinnista. Ja nämä 3 asiaako ovat koko hengellinen elämä ja jos niitä ei halua niin sitten ei sinun mielestäsi halua kuulla pätkääkään henkimaailmasta? Ja tällä keskustelufoorumillakaan ei sitten sinun mielestäsi ole luonnollista viihtyä muiden, kuin niiden jotka haluavat olla selvänäköisiä tai selväkuuloisia, tai kanavoida?

Kannattaisiko sinun hitusen verran avartaa maailmankuvaasi ymmärtämällä, että nuo 3 tapaa olla yhteydessä henkimaailmaan ovat vain pikkuruinen osa niistä eri tavoista joilla eri ihmiset voivat yhteyttä henkimaailmaan ja omaa hengellisyyttäään toteuttaa?

Siitä ettei ihmisen sielunenergia mahdu kokonaan ihmiskehoon on kanavoitu tietoa jo alkaen Michael-kanavoinneista ja samaa sanovat  nyt sekä Crimson Circle kanavat, että Kryon ja muistaakseni aika monet muutkin kanavat.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilli - 11.01.2013 10:20:53

Siitä ettei ihmisen sielunenergia mahdu kokonaan ihmiskehoon on kanavoitu tietoa jo alkaen Michael-kanavoinneista ja samaa sanovat  nyt sekä Crimson Circle kanavat, että Kryon ja muistaakseni aika monet muutkin kanavat.

Tästä on myös ainakin Michael Newtonin Sielujen matka ja Sielujen kohtalo -kirjoissa. Newton on jo eläkkeelle jäänyt hypnoterapeutti, joka on kerännyt paljon materiaalia elämästä elämien välillä. Kaikki materiaali on siis peräisin hypnotisoiduilta asiakkailta.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 11.01.2013 10:53:00
Kiitos Eklektikko vastauksestasi!

Mielenkiintoista luettavaa tosiaan. Minähän juuri avarran tietämystäni varmaankin monen mielestä tyhmillä kysymyksilläni. En vain voi ymmärtää miten oma sielu voi jakautua kahtia ja olla eri paikoissa?

Kirjallisuutta on luettava ehdottomasti.. Luettuani tekstisi pidin sinua suoraan sanottuna sekaisin menneenä ihmisenä koska olen itse jalat maassa tyyppiä.. niin kirjoituksesi vaikutti vähintäänkin hullulta. Mutta ymmärrän että tasoja on useampi ja kirjallisuus varmasti auttaa ymmärtämään. Siispä mitä kaikkea kannattaa nyt lukea?

Samalla mietin näitä juttuja lukiessani että jos henkisyyttä ei ole kokenut ollenkaan olessa normaali tilassa niin eikai niitä voi kokea minkään aineen vaikutuksen alassakaan vaan se on juuri vain harhaa? Jos meditaation avulla kokee ensimmäisen kerran henkisyyden jossa tietääkseni ei käytetä muuta kuin omaa puhdasta mieltään (korjatkaa jos olen väärässä) niin sillon se kokemus olisi oikeaa henkisyyttä eikä minkään aineen aiheuttamaa "myrkytystilaa" jossa hallut ja muut tulevat..

Todellakin kiinnostavia juttuja täällä  :smitten:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: epona - 11.01.2013 10:55:47
Niin siis, sieluhan on .... aika monessakin paikkaa samanaikaisesti. Ilmeisesti sen eri aspektit ilmentyvät eri rinnakkaistodellisuuksissa, niin sanotusti.

Tämä on erittäin mielenkiintoinen aihe, josta tulisi kyllä lukea enemmän.


/A


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 11.01.2013 11:10:46
Onko siis niin että kaikkien sielut voi olla monessa paikoissa vai vain joillakin?

Itse en kyllä ole kokenut että sieluni on muualla kuin nyt itsessäni..ja jatkaa matkaa vasta kun maan päällinen aikani on ohi.


Erittäin mielenkiintoista..


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilli - 11.01.2013 11:23:27
Kirjoitan tästä suoran lainauksen edellä mainitsemastani Michael Newtonin kirjasta Sielujen kohtalo:

Kaikki maan päälle syntyvät sielut - jopa nekin jotka elävät rinnakkaisia elämiä useammassa kehossa - jättävät osan energiastaan henkimaailmaan. Taaksejätettävän osan suuruus voi vaihdella, mutta jokainen valohiukkanen on tarkkaa kopio jokaisesta muusta minuudesta ja toisinto koko identiteetistä. Ilmiö on samanlainen kuin valonsäteen hajottaminen hologrammin aikaansaamiseksi. Hologrammikuvilla on kuitenkin eroa. jos vain pieni osa sielun energiaa jää henkimaailmaan, tuo osa on koko lailla uinuvassa tilassa, koska se ei ole niin keskittynyt. Koska energia kuitenkin jää puhtaaseen, vaurioitumattomaan tilaan, se on edelleen voimakasta.

Merkillistä on, että tasoilla IV ja V olevat asiakkaani ottavat elämäänsä pienemmän määrän energiaak uin vähemmän kehittyneet sielut. Pitkälle edistynyt sielu ottaa tavallisesti vain neljännesosan energiasta maan päälle mukaansa, kun keskimääräinen, pienemmän itseluottamuksen omaava sielu tuo mukanaan 50-70 prosenttia energiastaan. Kehittyneemmän sielun energia on jalostuneempaa, joustavampaa ja elinvoimaisempaa pienemmässäkin määrin. Tämän takia nuoremman sielun on otettava mukaansa enemmän energiaa maanpäällisiin inkarnaatioihinsa. Sielusta ei siis tee vahvaa energian määrä vaan sen värähtelyn laatu, joka edustaa sielun kokemusta ja viisautta.

Kirjassa on kuvattuna tapaus, jonka sieluenergia oli samanaikaisesti jakautunut kahteen kehoon, mutta tällaista tapaa ei erityisesti suosita yhden kokeilun jälkeen. Joskus sielut myös erehtyvät siinä, kuinka paljon kuhunkin inkarnaatioon tarvitaan sieluenergiaa mukaan.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Palance - 11.01.2013 12:24:51
Kiitos Lilli lainauksesta.

Huh paljon lisäkysymyksiä tuo vain kyllä herätti   :D

Niinkuin olen sanonut en usko mihinkään aiempiin elämiin,tuntuu hullulta että olisin jättänyt osan sielusta henkimaailmaan? Sekö olisi nyt uinuvana siellä kun en sitä tiedosta ja yhdistyykö ne sitten kokonaiseksi kun jatkan matkaa?

Olisin siis nyt kehittymätön sielu koska en ymmärrä/tiedosta näitä? ja ne jotka eivät koe ollenkaan henkisyyttä täysin idiootteja? En kyllä ihan tämmösenä asioita niele. Omaan kyllä ison itsetunnon, en pientä, olen vahva niinkuin monet tuntemani jotka eivät edes usko mihinkään henkiseen :)


Ehkäpä viisastun kun alan lukemaan,toivottavasti tai sitten olen yhtä kehittymätön kuin nyt  :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilli - 11.01.2013 12:44:04
Eihän henkisiin/henkimaailman asioihin suuntautuminen kuulu kaikkien intresseihin eikä elämänsuunnitelmaan ja hyvä niin. Kyllähän ihmisillä riittää tehtävää monilla elämänalueilla! Jonkinlaisen itsensä ja oman potentiaalinsa löytämisen prosessin kuitenkin toivoisi olevan kaikilla jossain vaiheessa edessä. Tällekin individuaatio- tai aikuistumisprosessillekin on herkkyysikä, joka on tavallisesti jossain 28-42 ikävuosien välissä.

Minäkin olin nuorempana täysi skeptikko ja minulla on tiedetausta. Minun pitäisi oikeastaan haukkua täällä kaikkia hörhöjä, mutta elämänkokemukset tekivät minusta sitten mystikon. Näin on käynyt tiettävästi aika monelle muullekin: jokin voimakas kokemus tai pienempien kokemuksien ketjuuntuminen pakottaa tarkistamaan katsontakantojaan. Reinkarnaatioon uskon esim. sen takia, että muistan entisiä elämiä, en sen takia, että niin on jossain kirjoissa sanottu.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilli - 13.01.2013 13:30:58
Tästä ketjusta tuli mieleeni eräs elokuva, jossa ei tosin käsitelty viinanjuontia eikä siinä pössyteltykään, mutta stimuloitiin muilla keinoin pakotetusti henkisiä kokemuksia. Muistaako joku Flatlinersin vuodelta 1990, pääosissa Julia Roberts, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland jne?

Lääketieteen opiskelijat tappavat toisensa muutamaksi minuutiksi stimuloidakseen kuolemanrajakokemuksen ja sitten elvyttävät taas kuolleen henkiin. Kysessä on tietysti vain elokuva, mutta kyllä siitä huomaa, että ohjaaja on perehtynyt aika hyvin siihen, mitä kuolemanrajakokemuksista tiedetään. Tässäkin leffassa kaikki ei mennyt ihan kuin haaveissa, kukin rajalla käynyt joutui vastatusten omien luurankojensa kanssa.

Jos jollain on tylsää, niin leffan voi katsoa youtubesta:

http://www.youtube.com/watch?v=aZJ1BBOjkp0


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: pikkari - 19.01.2013 16:51:18
Eklektikolle suurkiitokset l-teaniini vinkistä  :)
Eilen kävin ostamassa luontaistuotekaupasta kun oxaminit loppui enkä nyt edes tarvitse niitä kun tää kauranversouute+l-teaniini yhdistelmä vaikuttaa tosi hyvin ahdistukseen
En olis ikinä uskonu et muhun toimii mutta hieno juttu  :smitten:
Olen ollut ilman myssyy muutaman viikon eikä tee edes mieli. Hyvä  :)
Eilen frendi soitti ja pyysi luokseen polttelee, en menny. On alkanu tulee jonkin asteista rotii hedonistiseen toimintaani
Ihmettelen edelleen tätä l-teaniinia. Mun silmätipparumba on nimittäin kestänyt kuukausia ja toissa viikolla sain kolmannet tipat käyttöön. Nyt vuorokauden l-t käytön jälkeen en ole joutunut ottaa kertaakaan silmälääkkeitä ja norm tilanteessa olis mahti-pms mut nyt ei mitään tietoakaan raivoilusta tai itkeskelystä.
Näköjään täs tropissa on jotain mitä mun elimistö on kipeesti kaivannut kun näin nopeesti toimii.
Aristava päänahka on myös paljon paremmassa kunnossa.
Olen aivan ihmeissäin  :o mutta erittäin tyytyväinen  :smitten: Kiitos superpaljon E   :)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: epona - 20.01.2013 22:35:59
Tuli mieleen sun viestistäsi tämä:

http://www.youtube.com/watch?v=WfzYXN_MuwI


Jukka Poika kuulemma harrasta Qi gongia. Hyvä tyyppi muutenkin, musiikin perusteela. :)


/A


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Nefarian - 21.01.2013 19:02:04
Lilli, jotenki kuullostaa toi flatliners tutulta, mut täytyypä kattoa heti sopivassa välissä..
Idea kun kuullostaa hyvältä.. :)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Lilim* - 21.01.2013 19:08:44
Olen nähnyt tuon Lillin mainitseman leffan parikin kertaa, kannattaa katsoa on aikas mielenkiintoinen ja sopivan jänskä  :)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Thuileann - 09.02.2013 13:35:07
Olen ollut alkoholivapaana muista-kuin-henkisistä syistä (lääkitys). Eilen otin lasillisen viiniä. Täytyy myöntää että reaktio oli, että miksi tätä pitää juoda. Sama juttu kävi aikoinaan kun sain itseni pois Cokis-koukusta. Joskus vain makuaisti sanoo että nyt tätä on nautittu tarpeeksi tässä elämässä :)

...En silti ehkä ihan vielä heitä viininjuontia. Katsotaan mitä kroppa ja makuaisti sanovat.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: epona - 10.02.2013 18:41:44
Itsekkin olen ollut juomatta nyt. Tuntuu hyvältä ja olen asettanut itselleni tavoitteen pysyä X aikaa juomatta. Ajattelin, että sekin on parempi kun ei mitään ja mistä sitä sitten tietää kun on ollut hetken juomatta, meditoinut, syönyt täyspainotteista n 50% raakaa ravintoa, että tekeekö sitä sitten enää muutaman kuukauden päästä edes palata juomaan edes silloin tällöin.

Mutta; Päivä kerrallaan. Tänään ei edes tee mieli juoda.


/A


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Kurpitsa - 20.11.2013 14:00:50
Värähtelyt ovat nyt sitäpaitsi niin korkealla (ja edelleen noususuunnassa), että tavalliset pulliaiset voivat ihan puolivahingossa tehdä asioita, joihin ennen matalampien värähtelyjen aikaan tarvittiin vuosikausien selibaatti, meditaatio, askeesi jne. ja  lisäksi vielä psykedeli tai pari.

En ole ympäristössä havainnut mitään korkeita värähtelyitä. Aika raskaat värähtelyt on esim. kaupungissa vrt erämaa.
Selibaatti, raakaravinto (erit. villivihannekset) ja jooga saa kyllä aikamoiset värähtelyt aikaan.
Eläimilläkin kiima-aika on tyypillisesti vain kerran vuodessa eli luonto ei ainakaan anna mallia vallassa olevalle riettailulle.

"Celibacy is to a Yogi what electricity is to an electric bulb. Without celibacy no spiritual progress is possible. It is a potent weapon and shield to wage war against the internal evil forces of lust, anger and greed. It serves as a gateway for the bliss beyond, and opens the door of liberation. It contributes perennial joy and uninterrupted bliss. It is the only key to open the Sushumna (the chief among astral tubes in the human body running inside the spinal column) and awaken the Kundalini (the primordial cosmic energy located in the individual). "

Aika hyvä tietopaketti aiheesta:
http://www.dlshq.org/teachings/brahmacharya.htm


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 20.11.2013 14:10:38
Värähtelytason nousu on tässä yhteydessä tavallaan koko planeetan/aurinkokunnan värähtelytason nousu.

Niinpä kun koko planeetan värähtelyt ovat nousseet, se ei välttämättä ilmenekään niille jotka moisia aistivat ympäristöstään (minä en aisti, kun en halua aistia), koska yksittäisten alueiden värähtelyissä on tietenkin planeetalla edelleen eroa. Joissain ympäristöissä värähtelyt ovat tietenkin matalammalla kuin toisissa, mutta joka paikassa ne ovat korkeammalla kuin olivat vielä muutama kymmenen vuotta sitten.

Valaisen esimerkillä: Meillä on kaksi vierekkäistä huonetta, joiden lämpötilat ovat ensin toisessa 10 astetta ja toisessa 20 astetta. Nostetaan molempien lämpötilaa, nyt toisessa on 20 astetta ja toisessa 30 astetta. Eron huomaa edelleen vaikka molemmat ovat lämpimämpiä.  

Joogaa, selibaattia, paastoa, meditaatiota yms. tarvittiin ennen välttämättä ja paljon, jotta pystyi esim. kutsumaan asioita luokseen synkronistisesti tms. Siteeraamasi englanninkielinen teksti oli aivan totta vielä muutama kymmenen vuotta sitten. Nyt se alkaa olla jo melko vanhentunut ja asioita saa aikaan ilman harjoitteita. (Riippuu toki ihmisestä, joillekin ne varmaan ovat edelleen avuksi.)

Nyt siis lähes kuka tahansa voi ilman näitä harjoitteita kutsua asioita luokseen puolivahingossa. ;D
(Tämän asian negatiivinen puoli on se, että nykyään kohtaa myös helpommin kaikki pelkojensa kohteet; Pelkääminenkin on kanssaluomista...)

Ihmisen läheisin sukulainen Bonobo eli kääpiösimpanssi - ainoa nisäkäs ihmisen ohella, joka harrastaa seksiä lähetyssaarnaaja-asennossa - harrastaa sitä seksiä ympäri vuoden ihan kaikki kaikkien kanssa. Ei erillisiä kiima-aikoja. Ovat PALJON vähemmän aggressivisia kuin lähisukulaisensa simpanssit. Kun kaksi simpanssilaumaa kohtaa viidakossa, seuraa uhittelua, huutoa ja kivien ja keppien heittelyä matkan päästä, kunnes kumpikin lauma jatkaa omaan suuntaansa. KUn kaksi bonobolaumaa kohtaa viidakossa, seuraa iloiset joukko-orgiat.  ;D   Ihminen on käyttäytymiseltään jotain näiden väliltä ja sille, että meillä ei ole erillisenä näkyviä kiima-aikoja on  myös erinomaiset evolutiiviset syyt, jotka kuitenkin vaatisivat pitkän selityksen ja ovat ohi aiheen, joten en laita tähän ketjuun.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: sideman - 20.11.2013 16:02:16
Värähtelyt ovat nyt sitäpaitsi niin korkealla (ja edelleen noususuunnassa), että tavalliset pulliaiset voivat ihan puolivahingossa tehdä asioita, joihin ennen matalampien värähtelyjen aikaan tarvittiin vuosikausien selibaatti, meditaatio, askeesi jne. ja  lisäksi vielä psykedeli tai pari.

En ole ympäristössä havainnut mitään korkeita värähtelyitä. Aika raskaat värähtelyt on esim. kaupungissa vrt erämaa.
Selibaatti, raakaravinto (erit. villivihannekset) ja jooga saa kyllä aikamoiset värähtelyt aikaan.
Eläimilläkin kiima-aika on tyypillisesti vain kerran vuodessa eli luonto ei ainakaan anna mallia vallassa olevalle riettailulle.

"Celibacy is to a Yogi what electricity is to an electric bulb. Without celibacy no spiritual progress is possible. It is a potent weapon and shield to wage war against the internal evil forces of lust, anger and greed. It serves as a gateway for the bliss beyond, and opens the door of liberation. It contributes perennial joy and uninterrupted bliss. It is the only key to open the Sushumna (the chief among astral tubes in the human body running inside the spinal column) and awaken the Kundalini (the primordial cosmic energy located in the individual). "

Aika hyvä tietopaketti aiheesta:
http://www.dlshq.org/teachings/brahmacharya.htm


Olisikohan niin, että spermassa (ja naisten "squirtissä") on jotain välittäjäainettä tai vastaavaa, joka parantaa kuNDalinii-shaktin[1]
tsäänssejä "tunkeutua" suSumnaa-naaDii'hin, ja näinollen aloittaa reissunsa kohti Shivaa ajnaa-cakrassa(?), läpäisten rudra-, brahmaa-
ja viSNu-granthit ("solmut") matkansa varrella?

1. "käärme" kolmella ja puolella kiepillä välilihan maisemmissa on nimeltään kuNDalii (lemma: kuNDalin); sen feminiininen shakti
on kuNDalinii; vrt. yogii, yoginii (naispuolinen yogi).

kuNDalin   mfn. decorated with ear-rings MBh. R. &c. ; circular , annulate , Harriv. 4664 ; (%{I}) m. a snake Ra1jat. i , 2 ; the spotted or painted deer L. ; a peacock L. ; the tree Bauhinia variegata Bhpr. ; N. of S3iva ; of Varun2a L. ; (%{inI}) f. the plant Coccus cordifolius L. ; a particular dish (curds boiled with ghee and rice) Bhpr. ; a S3akti or form of Durga1.

kuNDalyeva bhavechchhaktistaa.n tu sa.nchaalayedbudha .
svasthaanaadaabhruvormadhya.n shaktichaalanamuchyate .. 7..
tatsaadhane dvayaM mukhya.n sarasvatyaastu chaalanam.h .
praaNarodhamathaabhyaasaadR^ijvii kuNDalinii bhavet.h .. 8..
tayoraadau sarasvatyaashchaalana.n kathayaami te .
arundhatyeva kathitaa puraavidbhiH sarasvatii .. 9..
yasyaaH sa.nchaalanenaiva svaya.n chalati kuNDalii .

 ;D   ::)  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 20.11.2013 16:20:51
Ihan vaan se seksin harrastaminen aiheuttaa melkoisen hormonimyrskyn, endorfiinia, dopamiinia, oksitosiinia... näitä ryöpsähtää ihan sisäsyntyisesti myös ilman eritteiden vaihtoa.  ;D

Kyllähän tuo Iltalehti uutisoi taannoin näin: http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2012082215982535_se.shtml

"Siemennesteessä on tutkittu olevan siittiöiden lisäksi muun muassa mielialaa nostavia estrogeenihormoneja ja oksitosiinia, hellyydentunnetta lisäävää kortisolia sekä serotoniinia, joka on yksi tärkeimmistä masennusta ehkäisevistä välittäjäaineista. Se sisältää myös unta parantavaa melatoniinia ja tyreotropiinia vapauttavaa hormonia, jolla on myös masennusta vähentäviä ominaisuuksia."

Tuossa on vain  yksi ongelma: Vain pornotähti joka tekee suihinoton maailmanennätystä ja nielee joka satsin kymmeniltä tai sadoilta miehiltä, saattaa saadakin jotain merkitseviä määriä noita hormoneja. Kukaa muu ei. LIsäksi ruuansulatus tuhoaa niistä osan tai kaiken.
  ;D   Limakalvojen läpi normaalissa yhdynnässä niitä ei siirry ihmisestä toiseen lainkaan.

Ja jotkut meistä eivät tykkää ko. eritteen emäksisyydestä ja mausta lainkaan, yörgh... Onneksi on sisäeritys kohdallaan ilmankin: siihen vaikuttaa eniten ravinto ja omat ajatukset.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Kuuhilda - 20.11.2013 16:50:22
Mistähän johtuu sperman vaihteleva maku? Siinä voi olla hurjiakin eroja miesten kesken, ja jollei maussa, niin sitten juurikin tuossa emäksisyydessä.
Mies, jolla oli sokeritauti ja joutui ottamaan insuliinia, on omistanut siemennesteen, joka oli suorastaan hurjaa. Koko suun sisäpinta ikään kuin paloi ja tuntui sitä että se ja kieli kuivuvat ja tippuvat irti.
Miettinyt, että onko tuolla sokeritaudilla ja insuliinilla millainen osuus asiaan?
 :idiot2:

Enkä ole pornotähti joka olisi koettanut tehdä tuollaista Eklen kuvaamaa maailmanennätystä
tai mitään, mutta olenpahan vain tullut pohtineeksi ja ihmetelleeksi tätäkin asiaa.



Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 20.11.2013 17:01:40
Emäksisyys ilmeisesti ei vaihtele kovin paljoa - se on nimittäin välttämätöntä siittiöiden selviämiselle naisen happamassa emättimessä.

 Sen sijaan olen useinkin kuullut että ruokavalio vaikuttaa, mutta niinhän jotku mausteetkin tulevat läpi vaikka kainalohiessäkin (omat kainaloni joskus tuoksuvat intialaiselta ruualta...) Voi olla, että on joitain asioita jotka vaikuttavat helposti vaikka mihin ruumiinnesteisiin.
Ottaen huomioon että ruoka tuntuu selvästi vaikuttavan sperman makuun, voisin kuvitella että sairaudet ja lääkitys voivat myös vaikuttaa siihen. Olikohan ehkä diabeetikolla muitakin lääkkeitä kuin se insuliini?

(Minä en pääse siitä saippuannuuolaisua muistuttavasta emäksisyydestä vaan millään yli, valuttelen diskreetisti suupielestä kaiken pois enkä taatusti niele tippakaan ja pikainen suun huuhtelukin on tarpeen. Suun limakalvotkaan eivät muuten tykkää siitä emäksisyydestä, ihmisen ihon ja limakalvojen ph on luonnostaan lievästi hapan.)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 21.11.2013 10:46:26
Koko suun sisäpinta ikään kuin paloi ja tuntui sitä että se ja kieli kuivuvat ja tippuvat irti.

Tämmöinen tuli vielä eilen mieleen: Ylläoleva kuulostaa itse asiassa myös allergiselta reaktiolta ja ihminen voi aivan hyvin olla allerginen toiselle ihmiselle, vaikka se onkin melko harvinaista. Vieraat proteiinit ovat se, mikä aiheuttaa allergiaa ja toisen ihmisen ihon hilsepöly tai ruumiinnesteiden proteiineiinit voivat aiheuttaa allergisen reaktion.

Englannissa yhden naisen rajuja allergioita tutkittiin tosi pitkään, ennen kuin tajuttiin että hän on aviomiehelleen allerginen. Ilmeisesti liitto kuitenkin oli muuten onnellinen ja sitten piti vain etsiä sopiva allergialääkitys...  ;D


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: sideman - 21.11.2013 12:12:48
Muoks: oli sevverta arkaluontoista kamaa, että katsoin parhaaksi siirtää dev/null'iin...   ::)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 21.11.2013 12:15:02
Kiitos Sideman, että kirjoitit edellisen tekstillä joka ei näy juuri lainkaan ellei sitä maalaa hiirellä. Sisällön huomioon ottaen kiitettävää kohteliaisuutta ja diskreettiyttä.  :)  ;D


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: sideman - 21.11.2013 15:59:17
Kiitos Sideman, että kirjoitit edellisen tekstillä joka ei näy juuri lainkaan ellei sitä maalaa hiirellä. Sisällön huomioon ottaen kiitettävää kohteliaisuutta ja diskreettiyttä.  :)  ;D

Ole hyvä vaan; poistin sen kaiketi ymmärrettävistä syistä...  ;)


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Kuuhilda - 22.11.2013 19:33:43
Allerginen reaktio  :o
No mutta joo, miksei?
 
Jos, niin olikohan kyse juuri miehestä ja hänessä olevista ominaisuuksista, vai voisiko kyse olla jostain, jota hän on esim. syönyt tai juonut?
Hmmm.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Ritsa - 05.12.2013 13:52:55
Itse olen vähentänyt nuoruusvuosien viikonloppukännäystä radikaalisti viime vuosina ja etenkin viime kuukausina. Ei ole enää tarvetta. Kai sillä jotain sosiaalisia tilanteita koitti helpottaa. Baareissa esim. tuntuu olevan juuri tuollaista energiavuotoa mistä joku puhui. Toisaalta otan alkoholia kohtuudella hyvässä seurassa nykyäänkin. Tosin teen sen siksi, että olen silloin sosiaalisempi ja voin auttaa ystäviäni henkisyydelläni ja puheillani, jotka tuntuvat voimistuvan alkoholista. Meditaatio pysyy mukana koko ajan jos vain mahdollista. Luin hetki sitten Oshon kirjan Esoteerinen psykologia, joka oli erittäin ajatuksia herättävä. Siinä hän mainitsi, että entisaikojen jonkun koulukunnan tantramestarit olivat sitä mieltä, että todellista valaistumista ei voi saavuttaa, ennen kuin pystyy pitämään meditaatiotilan myös minkä tahansa aineen tai tunteen alaisuudessa. Mielenkiintoista.

Näissä jutuissa on hyvä pitää mielessä, että jokaisella on oma tiensä. Maailma muuttuu jatkuvasti ja varsinkin nyt elämme äärimmäisen mielenkiintoisia aikoja. Siksi yleensäkin esimerkiksi selibaatti, päihteiden käyttö tai tunnin meditointihetki ei ole minunkaan mielestä välttämätöntä enää toisin kuin ennen. Ihminen haluaa niin helposti jonkun auktoriteetin, jota kuunnella ja sen jälkeen asettaa rajoja sen mukaan itselleen. Itse uskon, että oma intuitio kertoo perimmäisen totuuden (joka myöskin muuttuu, vaikka rakkauttahan se perimmiltään tuntuisi olevan), kunhan vain on saanut kuorittua kuonat pois itsensä ympäriltä.

Muutenkin, miksi helposti aina ajatellaan, että sitä menettää jotain kun tekee vaikka jonkun virheen? Jos ihminen on Jumalan/Energian kuva ja Jumala/Energia on rajaton, niin mihin asiat katoaisivat lopullisesti? Tarkoitan siis sitä, kun joku sanoi aikaisemmin, että harmittaa kun on saattanut menettää jotain kun on käyttänyt päihteitä nuorena niin paljon. Uskolla, positiivisuudella, totuudella ja rakkaudella yhdessä voi mielestäni saavuttaa mitä vain.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Eklektikko - 05.12.2013 13:56:04
Allerginen reaktio  :o
No mutta joo, miksei?
 
Jos, niin olikohan kyse juuri miehestä ja hänessä olevista ominaisuuksista, vai voisiko kyse olla jostain, jota hän on esim. syönyt tai juonut?
Hmmm.

Allergisen reaktion kohdalla kyse on todennäköisemmin ihan vaan miehestä itsestään: Eläinallergiahan on allergiaa eläinten ihon hilsepölyn proteiineille ja ihan samalla tavoin (vaikka tämä onkin paljon harvinaisempaa) voi olla allerginen tietyn ihmisen ihon hilsepölyn proteiineille, tai ruumiinnesteen proteiineille.

Paljon epätodennäköisempi tai oikeastaan mahdotonkin olisi se vaihtoehto että allergia johtuisi siitä, mitä mies on syönyt, sillä allergiaa aiheuttavan ruuan proteiinin pitäisi voida päätyä sellaisenaan sinne mälliin asti ja se ei oikein ole fysiologisesti mahdollista. Allergia on vieraan proteiinin aiheuttama reaktio, jossa kroppa hyökkää omia soluja vastaan kun paikan päälle ilmaantuu tuo proteiini jota kroppa virheellisesti luulee viholliseksi. Ruuansulatuskanavasta ei todellakaan siirry ruuan proteiineja hajoamatta ja sellaisenaan siemennesteeseen, eli jotakuinkin mahdotonta että mälli-allergia johtuisi miehen syömisistä.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: sideman - 05.12.2013 14:44:50
Itse olen vähentänyt nuoruusvuosien viikonloppukännäystä radikaalisti viime vuosina ja etenkin viime kuukausina. Ei ole enää tarvetta. Kai sillä jotain sosiaalisia tilanteita koitti helpottaa. Baareissa esim. tuntuu olevan juuri tuollaista energiavuotoa mistä joku puhui. Toisaalta otan alkoholia kohtuudella hyvässä seurassa nykyäänkin. Tosin teen sen siksi, että olen silloin sosiaalisempi ja voin auttaa ystäviäni henkisyydelläni ja puheillani, jotka tuntuvat voimistuvan alkoholista. Meditaatio pysyy mukana koko ajan jos vain mahdollista. Luin hetki sitten Oshon kirjan Esoteerinen psykologia, joka oli erittäin ajatuksia herättävä. Siinä hän mainitsi, että entisaikojen jonkun koulukunnan tantramestarit olivat sitä mieltä, että todellista valaistumista ei voi saavuttaa, ennen kuin pystyy pitämään meditaatiotilan myös minkä tahansa aineen tai tunteen alaisuudessa. Mielenkiintoista.


Lienee hieman harhaanjohtavaa puhua ja kirjoittaa meditaatiotilan "pitämisestä", mikäli tarkoitentaan samaadhia yoga-suutrain
käyttämässä merkityksessä? Meditaatiotila on olemassa kaikessa materiassa, niin elävässä kuin elottomassa? Elottomassa
materiassa sitä vastaa aineen perustila , quantum vacuum state?

Elollisessa olennossa sitä vastaa puhtaan tietoisuuden tila (turiiya, samaadhi, jne) ? Ihminen (Homo sapiens "sapiens") on tietääksemme ainut elollinen olento tällä planeetalla (mahdollisia "ufoja" lukuunottamatta) , joka kykenee tietoisesti kehittämään hermostoaan niin
että tuon puhtaan tietoisuuden "kokeminen" on mahdollista?

Parempi olisi siis ehkä todeta niin, että valaistuminen  (sen alkeellisin taso, TM:ssä Kosminen tietoisuus, valaistuneisuuden alokastaso, alaistuneisuuden inssiajon läpäisy) on 24/7 (jopa nidraa'ssa eli syvässä "tiedottomassa" unitilassa) tietoisuutta siitä, että todellinen
itsesi (aatman) on täysin erillinen materiaalisesta, kolmen guNan (sattva, rajas ja tamas) keskinäiseen "leikittelyyn" perustuvasta materiaalisesta mualimankaikkeuvvesta?

 ::)

(edith) Eikös Siddhaartha Gautama Shaakyamunin eli (viimeisimmän?) Buddhan väitetä todenneen jotenkin
seuraavanlaisesti:

Ero buddhan ja tavallisen pulliaisen välillä on se, että edellinen tietää olevansa valaistunut, jälkimmäinen
ei sitä hiffaa (koska tämän maailman ilot ja murheet ym:t kätkevät sen havainnolta?).


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Ritsa - 05.12.2013 19:19:08
Sideman, varmaankin noin juuri. Olen kipeänä niin ei ajatus kulje erityisen hyvin. Muotoilin varmaan hölmösti tuon "meditaatiotilan pitämisen". Eipä se kovin miellyttävää varmaan olisi koittaa "pitää" kyseistä tilaa yllä väkisin.  :) Kai se tavoite on tosiaan, että se tila on päällä koko ajan. Itse en ole vielä paljoa perehtynyt hiljaisuudessa meditointiin ja sellaiseen syventymiseen. Vaikkakin olen meditoinut suunnilleen kymmenen vuotta arkielämässä.


Otsikko: Vs: Alkoholi (+ muut päihteet) ja henkisyys
Kirjoitti: Varjotar - 07.06.2014 06:35:12
Päihteet voivat tosiaan olla hyväksikin, kunhan tietää mitä tekee.
Mun ohje ois jotakuinki tämmöinen: tuonpuoleisen väen kanssa pitää olla sinut ja kunnioituksen molemminpuolista.
Elävä henki on kuollutta "heikompi", joten elävä päättää aina mikä on ok ja mikä ei.