Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: *Kide* - 12.01.2008 00:16:37



Otsikko: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 12.01.2008 00:16:37
Tämä ei ole tai ei sai olla, kertakaikkisen totaali mahdollista  :o
Lopulta taivuin kipeän kurkkuni ja yskäni kanssa lääkärille... varsinaista syytä kurkkukipuun ei ole, vaikka nieleminen ei onnistu enään ilman kyyneliä ja nielu on ilkeän punainen. Keuhko hieman rapisee, mutta kumpanenkin tuumattiin että yskästyähän nuo tulis ulos, jos vaan uskaltas/pystys  ;)
Eli särky- ja yskänlääkettä, paljon kylmää (jäätelöä  :D) ja arvatkaa... täys tuomio minulle, tai ainakin todellinen koetin paikka... puhekieltoa n.vk.  :o :o :o NYt jo ilta menny ja ongelmia on tullut  :2funny:
Pistänpä siksi tämän ketjun... kirjoittelen miten menee, sillä tuo puhumattomuus tuntuukin jo niin vieraalta käsitteenäkin  :idiot2: että saa nähdä mikä ruuvi tipahtaa ensimmäisenä  :2funny:


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: mirka222 - 12.01.2008 00:37:40
Samoja vaivoja täällä  >:(. Kohta viikon olen ollut kipeänä; ensiksi lähti ääni ja tuli kurkun karheus ja kipu. Nyt tullut sitten tilalle järkyttävä yskä, kuume ja mahatauti. Oinaalle sietämätön tilanne: olisi niin paljon puhuttavaa ja hommia tehtävänä, mutta  pitää toimettomana täällä kotona maata. Torstaina erehdyin pyöräilemään ostarille; hoitamaan apteekki-, kauppa- ja kampaamoasiat, ja huonostihan siinä kävi: yskä meni vielä syvemmälle keuhkoihin, mikä ei astmaatikolle ole kovin hyvä asia :o Saa nähdä, milloin pimahdan tähän kärsimättömyyden olotilaan ;D Tuntuu, että nykyaikana nuo taudit kestävät kauemmin kuin ennen? Ei ole ennen viikkoa flunssa kestänyt, maksimi ollut 3päivää...


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 12.01.2008 20:09:57
Heh, totta N222  ;D tämä on  :oinas: pahinta laatuaan olevaa kidutusta  :tickedoff: Vieroitus oireita puhelimestakin saa ja kaveritkin ovat ihmeissään ja toivovat pikaista toipumista, tai ainakin väittävät näin tekstiviesteistä päätellen  :2funny: Tuota mahatautia en totisesti tahdo, se on jo epäinhimillistä  :buck2:
Eka vuorokausi alkaa tulla kasaan ja tuo nielussa ollut polttavan kirvelevä tunne hengittäessäkin on helpottanut hiukan, eli keuhkoista voi yskiä hieman tavaraa ulos. Yön selvisin huuhtelemalla joka yskän puuskan jälkeen suuta ja nielua suolavedellä ja taisin onneksi saada hieman nukuttuakin.
Kävin päivällä hieman ulkona ja hullua, mutta totta kaulaliina aiheutti piinaavaa kuristumisen tunnetta ja kun löysäsin sitä kylmä ilma oli taivaallista. Hetken päästä kipua ei huomannut yhtään, kun istuskelin ja kaivertelin yhtä puuhommaani (en siis riehunut!). Hyvä olo jatkui sisällä vielä ja silloin ukkoni soitti terveyskeskukseen ja tiedusteli voiko kylmä olla tosiaan hyväksi... mieleen siis tuli kuristustauti  :P Saatiin infoa, että kyllä  :) No, nyt sitten ruokavalionikin siirtyi pois lämpöisestä ja kahvinkin nautin (yök!) kylmänä, mutta jäätelön kera  :D
Jossakin määrin lapset ovat levottomia ja ukkokin on joutunut ihan outoon tilanteeseen, omien sanojen mukaan...
...en ole vieressä paapattamassa mitä, miten ja koska mitäkin tapahtuu yms. Ja itselläni on olo kuin lomalla, jossakin hiljaisuusretriitillä :idiot2: Toisaalta väkisin meinaa puhe tulla läpi, varsinkin kun tulee jotakin äkkinäistä  ;)
Miltäköhän tuntuis olla kokonaan hiljaisuudessa, tässä maailmassa? Kuuromykkänä?  ???


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Elämänilo - 12.01.2008 20:19:12
....
Kävin päivällä hieman ulkona ja hullua, mutta totta kaulaliina aiheutti piinaavaa kuristumisen tunnetta ja kun löysäsin sitä kylmä ilma oli taivaallista. Hetken päästä kipua ei huomannut yhtään, kun istuskelin ja kaivertelin yhtä puuhommaani (en siis riehunut!). Hyvä olo jatkui sisällä vielä ja silloin ukkoni soitti terveyskeskukseen ja tiedusteli voiko kylmä olla tosiaan hyväksi... mieleen siis tuli kuristustauti  :P Saatiin infoa, että kyllä ....

Hei "Jaspis"

Kylmä on tosiaankin joillekkin hyväksi
- kylmä vähentää turvotusta

Kuiskaaminen on myös kiellettyä,
se on pahempaa kuin puhuminen



:smitten: Elämänilo


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 13.01.2008 15:16:34
Juu, hassua kun aina ensimäisenä meinaa keittää sitä kuumaa mehua hunajalla  :idiot2: Eilen ajattelin mennä saunaan nauttimaan eteerisistä tuoksuista ja PÖH! En voinut astua edesa löylyhuoneeseen, kun jo veti pilliä piukemmalle  :buck2: Kävin siis vain suihkussa... Kuiskaamisesta en tiennytkään, kiitos Elämänilo  :smitten:
Tulin just uudelleen lääkäristä ja nyt sitten diagnoosi on selvinnyt verikokein yms, virushan tuo  :buck2: Kestää vk.sta kk.n asti riippuen ihmisen omasta immuniteettisysteemin vahvuudesta. Sain sairaslomaa alkuun vk.n ja puhekielto pysyy  :-X
Viime yön nukuin istualtani ja yritin rentoutua yskän puuskien lomassa. Hirveä hiki pakkaa ulos kehosta noiden aikana ja sen jälkeen vilu hiipii luihin asti... tulisi edes kunnon kuume ja tappais pois  :tickedoff: pöpön  :2funny:
Vielä tämä puhumattomuus menee, kun mies on kotona. Huomenna kun arki alkaa, alkaa myös todellisuus  ::) Voipi olla, että ihan herttaista ei ole tiedossa tuon nuorimmaisen kanssa...


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Elämänilo - 13.01.2008 17:07:10
.... Juu, hassua kun aina ensimäisenä meinaa keittää sitä kuumaa mehua hunajalla.  Eilen ajattelin mennä saunaan nauttimaan eteerisistä tuoksuista ja PÖH! En voinut astua edesa löylyhuoneeseen, kun jo veti pilliä piukemmalle .  Kävin siis vain suihkussa... Kuiskaamisesta en tiennytkään, kiitos Elämänilo
...
Viime yön nukuin istualtani ja yritin rentoutua yskän puuskien lomassa. Hirveä hiki pakkaa ulos kehosta noiden aikana ja sen jälkeen vilu hiipii luihin asti... tulisi edes kunnon kuume ja tappais pois pöpön. ....

Hei "Jaspis"

Onko paikkakunnallasi klassista homeopaattia
- noiden oireiden perusteella,
hän voi antaa sinulle sopivan valmisteen

- kylmä helpottaa oireita
- lämpö pahentaa oireita
- parempi istuallaan nukkuminen
- hikoilua yskän puuskan aikana
- viluisuutta yskän puuskan jälkeen

Pääset vaivastasi nopeasti eroon
ja saat nukkua yösi rauhassa.



:smitten: Elämänilo



Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Hiisitär - 14.01.2008 00:48:28
Kurkkukipuisille suosittelen lämmöllä sekä jäätelöä että hunajaa! Jäätelö kylmänä turruttaa tuntoaisteja ja vähentää turvotusta. Hunaja puolestaan siltään syötynä hoitaa kurkkuun yskimisestä ja kuivuudesta syntyneitä haavoja. Jos et pidä hunajasta älä huoli - lusikallinenkin kerralla riittää.

Toinen hyvä keino kurkun helpotukseen on sokeripalan imeskely. Tätä keinoa käytettiin tosi paljon kotona, kun olin pieni eikä yskänmellejä ollut juuri sillä hetkell tarjolla. Sokeripala muodostaa imeskeltäessä kurkkuun limakerroksen, joka suojaa haavoja ja helpottaa kipuun.


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Ippuska - 14.01.2008 00:50:17
Myös merisuolarakeita voi imeskellä kurkkukipuun  :)


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 14.01.2008 10:40:43
Kiitos rakkaat ihmiset  :smitten:
Tuosta homeopaatista en tiedä, mutta tauti sai vastaansa kehon oman immuunivasteen... kuumetta tälläkin hetkellä 38.4ast. ja illasta yleensä nousee  :buck2:
Jäätelöä syönkin  ;) paljon... ja hyvällä omalla tunnolla  ;D Hunajan olin unohtanut  ??? merisuolaa liotin veteen ja huuhtelin (myös nielin) sillä nielua ja suuta öiseen aikaan. Rauhoittaa tehokkaasti ärsytystä myös.
Puhumattomuus on ärsyttävän hauskaa, kokeilkaas.
Aamulla ensimmäinen ongelma oli millä mukulat ylös... ei muuta kuin varpaasta repimään ja siitähän riemu syntyikin  :2funny:
Aamupalaa syötiin 3.varttia, kun en ollu mainitsemassa joka suupalaa  :2funny: sitten tulikin jo kiire kouluun  :( Kaikki hukassa ja hirvittävä tivaaminen joka pikku asiasta, "mikset sä voi sanoa, äiti!"... tässä on sentään oltu jo pari päivää hiljaa  :idiot2: hitaita uskomaan  :angel: Saan toki puhuttua, muttavain huutamalla ja silloinkin kuuluu ihan outoa pientä pihinää kurkusta  :( ei kiva, parempi jättää väliin.
Kun sain kouluun sinne kuuluvat... aaaah, sohvalle huilaamaan ja nuorimmaiselle piirretyt pyöriin... TSUP! ja käryä tv.stä  :o Jahas, että näin... :tickedoff: tuleekin TOSI hauska päivä tuon termiitin kanssa. Toivottavasti isällä riittää patteria illalla, sillä tällä kaverilla on  :2funny:
Ihan täysin puhumattomana ei pysty lasten kanssa olemaan ja mietinkin tuossa jo viime yönä, että kuinka paljon yhteiskuntamme on rakentunut puheen ja kommunikaation varaan. Sähköposti ja tekstiviestit ovat ainoita suurempia tiedonvälitysmuotoja ilman puhetta, ennen kirjeet ja kirjat. Mutta ulkopuolelle jäävät ne jotka eivät osaa lukea ja kirjoittaa  ::)
Elekielellä pärjää jonkun verran, mutta vasta vanhemmat lapset osaavat kunnolla yhdistää elehdintää tahdottuun toimintaan. Nuorimmaisille on ihan turha yrittää mitään erikoisempaa kertoa, kun taas tuo murkku hoksaa kysyä lisää kyllä-ei kysymyksillä jos ei tajua.
Liian vähän käytetty juttu siis  :angel:
Osaatko sinä kuvitella hoitavasti päivittäisiä asioita ilman puhetta? Kotiolotkin ovat ongelmia herättäviä...


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: mirka222 - 14.01.2008 12:28:27
Pastillien imeskely/suussa pitäminen auttaa paljon karheaan ärtyneeseen kurkkuun. Olen nyt taudin aikana lähes joka yö herännyt karheaan, kuivaan kipeään kurkkuun ja on auttanut, että olen pistänyt kurkkupastillin lähelle nielua/kurkkua ja antanut sen möllöttää siinä ;D Suussa kun ei ole tällä hetkellä ylimääräisiä nesteitä kosteuttamasssa niin pastilli pysyy hyvin suussa ja voi ihan rauhassa nukkuakin, vaikka aluksi hirvitti että tukehtuuko siihen. Kannattaa myös pistää vähintään 3 tyynyä päälleikäin ja nukkua istuvassa asennossa. Kuuma ruoka/juoma auttoi ainakin minulla saamaan limaa irti (hirveinä lasteina :P) ja kannattaa heti kuuman nauttimisen jälkeen oikein rykimällä rykiä sitä irti.

En tiennyt ennen tätä päivää apteekissa käytyäni, että astmaatikot eivät saisi käyttää yskänlääkkeitä-> käytin melkein pullollisen tämän taudin aikana ;D Onneksi opiskelutoverini sanoi, että astmaatikkojen flunssa hoidetaan tuplaamalla lääkitystä. No sen tein, ja kuume/heikko olo on ainakin hellittänyt. Yskä on vielä kova, mutta täällä yliopistolla vaan palloilen ;D Täytyy nyt vain varoa, etten rehki liikaa, kun olisi niin paljon rästiin jääneitä hommia.

Jaspiksen kysymykseen vielä,  että tuntuu, että nykyaikana ihmiset eivät enää ymmärrä elekieltä niin hyvin vaikka eleet olisivat "idioottihelppojakin". Ihmiset menevät ihan lukkoon, jos joku yrittää kommunikoida elehtimällä. En kyllä itse pystyisi elämään ilman puhetta tai kirjoitusta. On niin paljon asiaa ja vielä abstraktimman puoleista ;), että ei paljon kuva/elekommunikaatio auttaisi. Miehillä tämä voisi toimiakin, ainakin poikaystävälläni, jonka kommunikoinnin aiheet rajautuvat suurinpiirtein ruoka/juoma/nukkumis-akselille ;D 
 


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Riitta - 14.01.2008 12:51:00
Itsellani on auttanut jatskin lisaksi ruokalusikallinen puristettua sitruunan mehua-ensin c-vitamiini ja sitten mehun pitaisi poistaa popoja.
Voi hyvin


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Tiigris - 14.01.2008 18:54:40
Hmm..

Sanoisin että olisi fiksumpaa syödä ehkä jotain mehujäätä (tai ihan imeskellä jääkuutioita) kuin jäätelöä, koska useimmilla maitotuotteet (ja mm. suklaa) LISÄÄVÄT limaneritystä, joten niitä kannattaisi välttää flunssan aikana.

Hunaja on kyllä pop.  :)

Juurikin eilen illalla tuo minun körilääni luki tiede-lehdestä että tutkimuksen mukaan hunaja on saman verran tehokasta yskään kuin ilman reseptiä saatavat yskänlääkkeet. Ja siitä voikin miettiä kumpaa vetää mieluummin.. Luonnollista vai keinotekoista...

Älkääs hyvät immeiset sitten oikeasti rasittako itseänne kipeänä, vaikka onkin turhauttavaa "vain olla" niin se on vielä turhauttavampaa jos sydänlihas tulehtuu tai tulee joku kammositkeä jälkitauti joka kestää monta kuukautta (nimimerkillä kokemusta sellaisesta jälkitaudista)..

Paranemisia.  :smitten:


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Elämänilo - 14.01.2008 18:58:41
Ihan täysin puhumattomana ei pysty lasten kanssa olemaan ja ...
Osaatko sinä kuvitella hoitavasti päivittäisiä asioita ilman puhetta? Kotiolotkin ovat ongelmia herättäviä...

Hei "Jaspis"

Kuvien käytöstä on apua lukutaidottoman kanssa
sekä Sanojen kijoittaminen eri lapuille lukutaitoisille,
sanoihin voi liittää sanaa tarkoittavan kuvankin
EI , KYLLÄ, KIIRE, LÄKSYT, SYÖMÄÄN, NUKKUMAAN

Kuuromykille on omat puhelimet keksitty,
joka tulkkaantuu kuulevalle ääneksi.

Viittomakieli on myös hyvä kommunikointitapa
- joskus opiskelin sitä vuoden verran
- naapurissani oli 6 vuotias tyttö, joka ihastui minuun
ja minä halusin oppia kommunikoimaan hänen kanssaan


http://www.kantti.net/viittomakieli/kerro_itsestasi.shtml

http://www.kantti.net/viittomakieli/viittomia.shtml


:smitten: Elämänilo


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Ippuska - 14.01.2008 20:07:37
Jaspis  :smitten:  Turkoosi kaulahuivi kaulaan - mielellään silkkinen  :angel:


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 15.01.2008 10:53:47
Turkoosi... minulla on sellainen  :smitten:
Tuota viittomakieltä olen joskus myös ajatellut nuorempanakin opetalla, mutta vielä ei ole tarpeeksi suurta motiivia kait tullut. Todella hienoa Elämänilo, kun naapurin tytön kanssa puhuaksesi opettelit uuden kielen. Pidätkö sitä yllä enään?  :)
Hei Tigrigum, olet oikeassa  :o tuota samaa kerron kyllä muille ja huolehdin, etteivät perheenjäsenet turhia maitoja lotraa kipeänä...maidon sokerissa elää myös herkemin kaikki pöpö, ennen kuin vatsahapot saa ne vaarattomiksi. mihin se nyt unohtu?  ??? *totaali järkytys*  :buck2:
Miulla oli totaali kaameus eilen n.puolesta päivää lähtien... kuume kohosi yli +39ast., kavelin jo pitkin seiniä ja tärisin, hiki valu päästä ja silti hirveän kylmä. Onneksi tuo vanhin lapsista on jo niin iso, että meni ja soitti isille, että nyt kotia  ;D ja kotona tuo on tämänkin päivän, hoitamassa nuorempia.
Eilen sitten klo:19 heräsin ihan uutena  :D minulla oli nälkä, ensi kertaa sitten viime pe. Söin hieman salaattia ja leipää, olo oli hieno  :) Sitten suihkuun ja lisää kevyttä ruokaa, tärinä oli päällä vieläkin, mutta lähinnä heikkoudesta. Ukko pisti lakanat vaihton ja sen jälkeen takaisin nukkumaan.
Yö muuttui vain levottomaksi, koska nyt se p***a keuhkoista tunkee ulos, yskimistä riittää  :-\ lihakset ihan maitohapoilla kohta vatsasta, pallea ja selkäpuolta myös  :P pääasia on, kuhan tulevat ulos ja pysyvät!  :tickedoff: ...alan parantua, jaksan "riemastua"...  :2funny:


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 15.01.2008 15:59:13
Arg  :buck2: koululaisten asioita pakko selvitellä äänenkin avulla, vaikka iskä olikin tilanteessa mukana... puolen tunnin puhuminen ja kurkku kuin tulikuumaa vulkaanista  magmaa täynnä  >:(
http://fi.wikipedia.org/wiki/Laava
Kuppi jäitä ja sitruunamehulla höystetyn veden kera ja päällä hunajaa... aaaah  :smitten:
VINKKI -kannattaa muistaa se käsihygienian tarpeellisuus ja muu yleisimmuniteetin nostatuskonstit mielummin kuin saa tämän  >:(


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 16.01.2008 13:32:41
Nyt sitten onkin jo vatsalihakset tainneet yhdestä kohtaa revähtää, kun yskiminen on melkein mahdotonta kivun vuoksi  :( Yskä lähtee niin alhaalta keuhkosta, että täytyy ryppynarukin vetäistä suppuun ja avuksi rykimiseen  ;D Tälläisten yskimisten jälkeen keuhkoista kuuluu narinaa tai purlutusta muistuttavaa ääntä  :buck2: Ei tervettä, siksi kait edelleen kuumetta löytyy  ::) Eilisen kuumepiikin jälkeen kuitenkin sain ääneni takaisin jossakin määrin ja nyt voi jo rauhallisesti puhua jonkin aikaa... nauraa ei voi, sit tulee kauhia yskä  ;D
Tälläistä virusta onkin sitten oikein liikkeellä, sain tietää sairaanhoitaja ystävältä meilin kautta. Tauti kestää n.vk-2kk, riippuen ihmisen immuunivasteesta ja siitä sairastaako reilusti pois vai ei. Jostakin syystä kuitenkin tuntuu vaivaavan pahemin aikuisväestöö  :idiot2:


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Arkiviisu - 16.01.2008 15:24:11
Menee ehkä  ::) aiheen kautta offiin vaan haitanneeko tuo mittään  ;)

 SIIS  :smiley6600:
Yskimisestä ynnä räkätaudeista ~siis että räkä lentää eikä jumitu poskionteloihin  :-* on itselläni tällainen kokemus - että yskä(kin) poistaa " vanhaa kuonaa" kuten räkä(kin) eli lima  :buck2: ja mitä vihreämpää  :crazy2: sen parempi - lima poistaa kuonaa ihan solutasolta ... solut hikoilee  ;D eli kuonaa poistuu kehosta monella eri tavalla - niitä nyt erittelemään , mutta hyväksi kuitenkin, noin kokonaisuudessaan  ::) - ja onhan tästä sairaudet tunne ymv.jumitukset , toipuminen kirjoitettukin paljon esmes https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=19960.0   kiitos Elämänilolle  :smitten: sillä ihan tätä samaa on nämä " kevyemmät sairastumiset" lentsut ja muut ryskäyskät  :-[ ja kuumeilut ( kuume hyvinkin polttaa valloilleen päässeitä radikaaleja  :-* ) ... totta asia on moninainen ja näkökulmia paljon - eikä mitenkään mustavalkoinen asia - ja näin itse koen että fyysiset sairaudet käyvät käsikädessä henkisten ja tunnesairauksien kanssa - kokonaisuuksia kun olemme -on syytä hoitaa itseään myös kaikilla tasoilla ~eli fyysistä puolta, henkistä puolta, mielen
( menttaali) puolta ja tunne( emotio=emotionaalinen = tunneperäinen, tunnepitoinen)puolta - vaan kun yhtä alkaa hoitaa niin muutkin alkavat parantua - hyvä on tietty löytää " SE SYLTTYTEHDAS" mikä sairautta synnyttää ja pitää yllä eli tarvitsee - no KEHO reagoi aina fyysisesti, sairastumalla, ja kivuilla - siis  K O N K R E E T T I SI L L A " VAIVOILLA" SE on kehon kieltä jolla se yrittää kommunikoida kanssamme ( riippuu sitten itsekustakin että millainen yhteys meillä on kehoomme ja puhummeko samaa kieltä - eli ymmärremmekö toisiamme)  -  kehomme ilmoittaa ETTÄ PIIP PIIP nyt on hätä , sopii pysähtyä ja tutkia tilannetta .... :police:  :smiley6600: vaikka taustalla onkin tunnekipu - se on tämä " pyhä kolminaisuus " keho+ tunne + mieli ja "Ylinnä" henkinen eli energinen (henkinen =  aineeton , kun keho on konkreettinen eli materiaalinen eli aineellinen- siis joka näkyy) )  :angel: ... ja jokaisella "tasolla" on tietty myös omat ja ominaiset keinot  tuoda "ongelmia " näkyville eli ilmentää niitä kuin myös on jokaiselle tasolle omat ominaiset tavat  hoitaa   "sairauksia" tai ongelmia tai jumituksia  .... huomioiden tietysti myös energiatasot  esmes chakrat - joiden hoidoilla =energiahoidoilla päästää ytimiin asti ... ja sitten kuonaa poistetaan kehosta ja mielestä ja tunnepuolelta , ja henkiseltä puolelta ... kerros kerrokselta solutasolta  ytimestä  asti - eli kun kerros kerrokselta mennään "asian"  ytimeen niin myös kerros kerrokselta tullaan takaisin  :smitten: meni vähän  :crazy2:  - hankala laittakkaan pieneen pakettiin NÄIN montaa "isoa asiaa"  :)

... että onko syytä mennä lääkäriin ja millaiseen lääkäriin ja millaisiin hoitoihin - vaihtoehtoisiin vai nk. länsimaisiin koululääketiedehoitoihin ( tulipas sanaHIRVITYS  ;) ) joakinen valitsee omansa ...  :angel:

Ja tämänhän on meistä moni oppinut , allekirjoittanut ainakin kantapään - ja vielä akilleen kantapään ( eli useinmiten kehon heikoimman osan, paikan kohdan   :'(  :-[ ) kautta ETTÄ jos ei havahdu sille pienelle kellojen kilkatukselle - niin keholla on arsenaalia kyllä  :o ja panokset kovenee eli taudit ja ymv. pahenee - kunnes on ihan reporankana ...  :crazy2:

kirjoitan tätä huumorilla ...  ::) mutta ei ole tarkoitus vähätellä asiaa - paremminkin keventää ...  :-*  ja jiikoo nämä nyt omia ajatuksiani ; koettuja ja elettyjä  usein sen akilleen kantapään kautta t. Arkkiviisu  ;)
 
VANHA  ;) VESIROTTA
http://www.dnr.sc.gov/wildlife/muskrat/images/Muskrat2.jpg

Kaislaranta kahisee,
suviheinä suhisee,
rapakossa rahisee:
Kuka tulla tuhisee?

Mikä tuolla pilkistää?

Vesirotan pieni pää,
viikset vallan mutaisina,
rämpii jalat rutaisina
vanha Jaakko Vaakko Vesirotta.
Silmät vettä siristen,
nenä nuhaa tiristen,
tuhisten ja puhisten.
Ja sitten voi voi Vaivastus!
Ja atsii atsii aivastus"

(Vaivastus on vesirotan omaa kieltä
ja tarkoittaa aivastuksen vaivaa
ja sitä että täytyy esiin kaivaa
nenäliina
niistääksensä nenän pieltä.
Totisesti piina!)

Ja taasen - voi Vaivastus,
ja atsii atsii aivastus!

Vanha Jaakko Vaakko Vesirotta
on -aivan totta-
vanha hieno herkkä rotta,
joka kärsii ammattinsa vuoksi
kuhanuhaa, vesiköhää, ryskäyskää.
Ja nyt -katsos, nyt se juoksi
suoraan kaislavuoteeseen
ja makaa jalat luoteeseen
ja kuono kohti kaakkoa.

Se auttaa Jaakko Vaakkoa.
- Kirsi Kunnas

Tunteellinen siili (12.4.2004)
http://vuodatus-static.web-effect.net/g/28348/616329.jpg
Oi, sanoi siili,
olen tunteellinen siili,
olen hyvä, kiltti, hellä
Ja kenelläpä, kellä
on vastaansanomista?
Se vain on surullista,
että piikkikuoren alla
siilin hellyys piili.

Oi, sanoi siili,
olen surullinen siili,
niin yksinäinen jotta!
Ja se on aivan totta:
se yksinänsä eli
ja piikein piikitteli,
ja piikkikuoren alla
sitten itkeskeli.
- Kirsi Kunnas


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 16.01.2008 18:24:57
...yskä(kin) poistaa " vanhaa kuonaa" kuten räkä(kin) eli lima  :buck2: ja mitä vihreämpää  :crazy2: sen parempi - lima poistaa kuonaa ihan solutasolta ... solut hikoilee  ;D eli kuonaa poistuu kehosta monella eri tavalla - niitä nyt erittelemään , mutta hyväksi kuitenkin, noin kokonaisuudessaan  ::)
Olen kanssasi samaa mieltä ja jopa siitä, että omakin osuuteni tässä on mennyt off otsikon kanssa, mutta tekstissäsi oli paljon pointtia. Silloin kun yskäni alkoi olla raastavaa, mutta ei vielä irtoavaa, näin kuume horteessa "unta" jossa menin keuhkoihini. Siellä oli vaaleanpunaisia nupunmallisia "kukkasia" vierivieressä ja aina sisään hengittäessäni ne pullistuivat imien kehosta tavaraa ja uloshengittäessä ne turskauttivat ilmaa ja juuri tuota vihreän ja harmaan kirjavaa limaa. Se oli suhteellisen outo uni, koska vaikka se oli ällöä, koin sen hyvää tekevänä ja hienona asiana  :angel: Sitä mielikuvaa olen myös ajatellut välistä nytkin  ;)
Tiedän varsin tarkkaan mikä on/oli tämänkin taudin "takana", mutta en niinkään näe sitä sellaisena joka pitäisi poistaa, vaan lähinnä taipumuksena jonka kanssa tulee oppia elämään tai käy näin  :(  Eli osaltaan myös ajattelen, maailmassa olevan pöpöjä jotka vaan on, ovathan nekin eläviksi luokiteltuja. Ihan kaikkia tauteja ei pysty välttämään tasapainoisella kokonaisuudella, mutta riskiä sairastua pienentämään hurjasti. Itse aavistelin tätä takaraivossani, mutta en noteerannut sitä ääntä ja tässä mennään, ehkä ensi kerralla olen viisaampi  ::)

Otsikoon "en puhu" tarttuisin vielä mielelläni kannalta jossa tosiaan olisi tämä kielen yliote meissä ja kulttuurissamme olemassa. Omasta mielestäni se on hurjaa, koska on tieteellisestikin todettu, kuinka paljon me kommunikoimme itse tiedostamatta juuri elein ja varmasti on vielä se joku juttu...  :) kun sen vaan tietää -eli puhutaanko nyt sitten auran tulkitsemisesta automaationa, sen kummemmin sitä miettimättä? Valitettavasti nämäkin fiilikset ruoditaan nopeasti pois, koska niille ei ole näyttöä  :idiot2:


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Hiisitär - 17.01.2008 00:40:03
Voi ei, noista lääkkeistä tulee mieleeni vaan tapaus, kun asuin vielä Kuopiossa suomalais-amerikkalaisen parin yläkerrassa. Sain tosi pahan yskän ja kuumeen, johon amerikkalainen rouva tarjosi minulle jotain kotipuolestaan tuomaa lääkettä. Sellaista nestemäistä, aika pahanmakuista lääkettä, jota kuulemma käytetään Jenkkilässä vähän Karmolistippojen mukaan - käy kaikkeen vaivaan ja ruokakaupastakin tuota lääkettä saa.
Noh, lääke auttoi hyvin. Kuume laski eikä yskittänyt, mutta jestas, mie tulin ihan harhaiseksi siitä! Kaksi kertaa otin lääkettä ja molemmilla kerroilla heräsin yöllä siihen, että sekoilin tai hortoilin pitkin huonettani. En uskaltanut ottaa sitä enää tuon sivuvaikutuksen takia, muuten se oli mitä parhain lääke yskään ja kuumeeseen!


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 17.01.2008 13:34:13
Ehkä se puhumisen mahdottomuus viestii sinulle Jaspis että turpa kiinni välillä, hysssst!  ;D ;) :2funny: (vitsi vitsi)
Sitähän tämä juuri...  :2funny:
AM -Jenkkilässä kaikki on NIIN suurta ja vahvaa  :o :2funny:
...nyt sitten ollaan antibioottikuurilla ja huomenna saa keuhkokuvista tuomion, keuhkokuumetta lääkäri hieman epäilee...  :'( mutta se on sitten huomenna, se  ;)


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 20.01.2008 12:41:08
  :smitten: ELÄMÄ VOITTAA!!!!!  :smitten:

Tervetuloa huominen  :D


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: Ikitosi - 20.01.2008 18:27:02
Puhumattomuus tekee välillä hyvää ja sairausloman lepo tulee usein tarpeeseen.
Sairastaminen on puhdistava prosessi - sairauden jälkeen terveys on jälleen arvossaan!

Niille, jotka haluavat tehostaa puhdistautumistaan
eli parantua nopeammin, vähemmillä vaivoilla,
eli tehdä sairauslomallaan muutakin kuin voihkia ja doupata itseään kemikaaleilla,
Classinen Homeopatia on oivallinen apu.

Hoidin juuri keissin, jolla täsmälleen Jaspiksen oireet, terveeksi kahdessa tunnissa. :)


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 22.01.2008 12:01:06
Hieno homma, jos joku välttyy moiselta kaameudelta  :angel:
Täällä paraneminen on jollakin tapaa käynnissä ja jopa alkaa tuntua myös siltä  ;) Sen verran raju oli tuo yskä, että nyt oikean puolen alimmaiset kylkiluut ovat hiusmurtuneet ja sen kyllä huomaa  :buck2: Rustoksia olen ottanut muutaman kerran, jospa nopeutuisi sekin toipuminen...
Terveyttänsä arvostaa ihan eri tavalla kun käy siellä hämärän rajalla ja puhekykyä myös  :smitten: :angel:


Otsikko: Vs: en puhu!
Kirjoitti: *Kide* - 26.01.2008 22:17:27
Joo, haasteena ja huumorilla  ;D muuten ois kyl nuppi turvonnut umpeen hapatuksesta  :2funny: Onneksi ääni jo kaikaa ja kuinka ihanaa on laulaa taas auton mm. ratissa niin että kitarisat vilkkuu  :2funny:
Mutta aikaa menee ennen kuin taas tanssimaan pääsen sillä tasolla mitä rakastan eniten... nyt ei auta hoppuilla  :police: