Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: Inda - 16.02.2011 14:49:37



Otsikko: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Inda - 16.02.2011 14:49:37
Hei


Olen tässä nyt vuoden ihmetellyt et mikä mua oikein vaivaa. Hiuksia tuntuu lähtevän todella helposti ja ne on ohentuneet. Hiuspohja on myös tosi kuiva ja kutisee. Mulla on aika pitkät hiukset ja huono tapa pyöritellä niitä, mutta tuskin siitä nyt noi kaikki ongelmat johtuu.

Oon kyllä noin vuos sitten lopettanut kanan ja lihan syömisen, että nyt syön vain kalaa. Voiko tä siitä jothua kuitenkaan? Inhottaa kun ei ole ennen koskaa ollut juurikaan hilsettä ja hiukset on ollut hyvässä kunnossa, mutta nyt on ihan päin vastoin.

Onko kellään mitään apua tähän. Onko mulla vitamiininpuutos, vai voiko tä johtua jostain vakavammasta taudista? Voi tietty olla että liioittelen ongelmaa kun se minua huolettaa.

Kiitos jos joku voi auttaa.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Inda - 16.02.2011 15:09:43
kuivuuttahan yritin tuohon kirjoittaa mut toivottavast ymmärrätte :D


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 16.02.2011 15:10:07
Mahdollinen sinkinpuute?
Minulta rupesivat hiukset ohenemaan, koska olin 20 vuotta syömättä lihaa... minä nimenomaan silloin söin vain kalaa ja maitotuotteita ja ennen pitkää rupesi sitten päänahka paistamaan.

Kroppa käyttää stressihormoni kortisolin neutralointiin sinkkiä. Eli kova stressi yhdistyneenä heikkoon sinkinsaantiin aiheuttaa sinkkipulan. Kortisolitasot nousevat myös nälästä ja unenpuutteesta, ei vain 'henkisestä' stressistä. Kasvikunnan tuotteista on hankala saada riittävästi sinkkiä. Kasvikunnan sinkki myöskin imeytyy heikosti, eritoten jos ei syö mitään eläinproteiineja.

Kun lisäsin punaisen lihan takaisin ruokavaliooni, alkoi tukkakin taas tuuheutua. Söin myös sinkkiä purkista lisäksi. HUOM: Sinkkiä saa syödä korkeintaan 2v kuureina kerrallaan, sitten taas 2 viikon tauko! Muuten immuunivaste laskee. Sinkki on ovela: Lyhyinä kuureina se nostaa immuunivastetta, mutta pitkinä laskee sitä.

Päänahan kuivuus ja hilseily on minulla vähentynyt  kun pistin viljansyönnin minimiin (vain riisi ja kaura) ja lisäsin REIPPAASTI eläinrasvaa ravintooni. Samalla muuten laski kolesteroli arvosta 4,8 arvoon 4,4.  :D


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: nousukuu - 16.02.2011 15:14:07
Hei, mitkä on hyviä sinkkivalmisteita? Sellaisia että imeytyy.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 16.02.2011 15:19:30
Sinkki ei ole hankala imeytymään lisäravinteista, voinet valita aika vapaasti. (Magnesium sen sijaan on hankala imeytymään ja ainoa, josta on imeytyminen tutkittu on apteekista saatava Emgesan)

Minun suurin ongelmani lisäravinteiden kanssa on, että aina saa vahtia ettei niissä ole maissitärkkelystä (syön siis vain riisiä ja kauraa, en muita viljoja edes noin pieniä määriä missään muodossa).

Sokokselta löysin sellaisia puristeita, missä ei ole maissia ja ne ovatkin tosi pikkuisia pillereitä. Sellaiset missä on maissitärkkelystä täyteaineena ovat 4 kertaa isompia pillereitä, vaikka niissä on sitä sinkkiä sama 15 mg per pilleri...  :idiot2:

Mutta muista tosiaan että kuureina, ei saa syödä 2 vuotta putkeen joka päivä niinkuin minä tein, ennenkuin selvisi tämä immuunivasteasia.  :D


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Inda - 16.02.2011 16:13:01
ELi jos en halua aloittaa lihan syöntiä, kannattaa minun ostaa sinkkivalmisteita? Vai onko sitä mahdollista saada jotenkin muuten kun purkissa? Sinkin puutoksesta voi tukan lähtö kyllä hyvin johtua, sillä tuskin saan sitä riittävästi.

Kiitos paljon!


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 16.02.2011 16:38:41
Sinä teet itse päätöksesi siitä, mistä sinkkisi hankit... ;D

Minulla lihansyönnin uudelleen aloittaminen on kohentanut terveyttä monella muullakin tavalla.
Osa meistä on luonnostaan täysvegaaneja, osa taas tarvitsee pieniä määriä hyvälaatuista lihaa metabolisen tasapainon takia. Veriryhmillä O ja B erittyy ihan omaa ruuansulatusnestettä eläinproteiineja varten! A:lla ja AB:llä sitä erittyy vähän tai ei ollenkaan.

www.fineli.fi
Tuosta osoitteesta löydät vasemmasta sivupalkista osion 'eniten ja vähiten'
Valitse sitten sinkki ja merkkaa ainakin 50 kpl ravintoaineita, muuten se näyttää
vain 10 ja siitä ei ole paljoa iloa.

Huomaa kuitenkin, että moderni vehnälajikkeemme on 1960 luvulla kehitetty kääpiömutanttilajike, joka on sangen myrkyllinen! Vaikka venhänleseet ja vehnänalkiot ovat listalla eniten sinkkiä sisältävinä, ei niitä silti kannata syödä.

Metsäsienissäkin on paljon d-vitamiinia, mutta silti ei kannata syödä valkoista kärpässientä...  :D


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Inda - 16.02.2011 16:53:57
Kiitos paljon vinkeistä!

En millään haluaisi tota lihansyöntiä kyllä aloittaa kun olo on muuten ollut niin plajon parempi kun en lihaa ole syönyt. Ja mulla taitaa olla joku b veriryhmäkin.

Olipa yllättävä ja mielenkiintoinen fakta toi mutanttijuttu. Siis ihan luomuleseetkin on samaa lajiketta?


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 16.02.2011 17:11:12
Se on ihan se ja sama onko tietty lajike jotain kasvia viljelty luomuna vai ei:
Se on itse se kasvi, joka on ihmisravinnoksi kelpaamaton viljelytavasta riippumatta.

Jos olet B, niin sinulle eivät silti sovi kaikki lihat:
Kana ja sika sopivat huonosti! Jos olet niitä ennen syönyt, niin ei ihme jos voit ilman paremmin.
(Itse syön vain lammasta, saksanhirveä ja hirveä, joskus nautaa.
Ja noita kolmea ensinmainittua saa halvalla pakasteina.)

Kaloista varo seitä ja kirjolohta, muut kalat sopivat B:lle.

B on voittajan valinta noin muuten: Ainoa jolle maitotuotteet sopivat. Ironista kyllä, täällä pohjolassa voi muillakin immunotyypeillä/veriryhmillä olla kyky hajottaa laktoosia mutta maitotuotteet aiheuttavatkin heille ihan muuta haittaa, maidon proteiinit ovat se juttu eikä laktoosi.

Ennen kaikkea varo näitä, jotka ovat ne pahimmat kaikista B:lle:
Tomaatti
Linssit
Maissi
Avocado
Seesaminsiemenet
Kana
Tattari



Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Inda - 16.02.2011 17:20:34
Hei kiitos paljon taas, ihanaa kun joku on noin avulias.

Avokado on kyllä suurinta herkkuani, mutta kaiketi pitää löytää joku uusi suosikki :D Muita noista en hirveästi olekaan syöpötellyt.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Liekku - 16.02.2011 22:09:04


 Minulla on hiuspohja ollut kuiva jo pitkän aikaa, kysyin neuvoa tt lääkäriltä,--neuvoi vain

 ostamaan apteekin shampoot ja hoidot,--mut ei auttanut,--tulin siihen tulokseen, että

 tressi on iso tekiä,--nykyään käytän monesti päivässä "päävispilää",--ja tietysti

 piikkimattoa,--sekä öljyän hiuspohjaa,--ainakin vähän auttaa.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: nousukuu - 17.02.2011 16:20:48
Kiitos Eklektikko minunkin puolesta :)

Ostin tänään sinkkiä ja vasta kotona muistin Wagnerin viisauden - että olisihan sitä saanut halvemmallakin:

http://www.hs.fi/viivijawagner/1135253571204


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: RayOfLight - 08.03.2011 16:05:12
Hei vaan :) Mulla itselläni on samankaltaisia ongelmia ja mulle ainakin kampaaja sanoi, että pyydä lääkäriltä resepti B12-vitamiinille. Sehän on siis juurikin se vitamiini, jota kasvissyöjien tulisi popsia purkista :) En ole vielä itse kokeillut, kun en pelkästään tuon takia ole viitsinyt lääkärille lähteä- odottelen että saisin lasten neuvolalääkäriltä ko. reseptin...

Pii on myös hyvä vahvistamaan hiuksia ja kynsiä. Eräs toinen kampaaja suositteli joskus myös MSM-jauhetta ja Solgarin monivitamiinivalmistetta. Itse kuitenkin näkisin, että koska syöt vain kasviksia ja kalaa, niin syynä vois olla hyvinkin tuo B12...


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: body electric - 17.03.2011 22:54:05
Hei kiitos paljon taas, ihanaa kun joku on noin avulias.

Avokado on kyllä suurinta herkkuani, mutta kaiketi pitää löytää joku uusi suosikki :D Muita noista en hirveästi olekaan syöpötellyt.

Jos avokado on ollu sun suurinta herkkua ja sulle on tullu hyvä olo siitä, niin älä ihmeessä lopeta niiden syömistä, avokadoissa on todella hyvänlaatusta rasvaa ja foolihappoa ja vaikka mitä, tekee hyvää aivoille.

Tosta veriryhmäteoriasta ollaan ainakin kahta mieltä - toiset siihen näyttää uskovan, ja suurin osa lääkäreistä ja jopa luontaisalan pätevistä ihmisistä on sitä mieltä ettei veriryhmällä oo yhtään mitään vaikutusta siihen mitä ihmisen pitäis syödä, kyseessä olis lähinnä tällanen humpuukijuttu joka nyt on sitte levinny uskomukseks kun ensin sen pohjalle on joku rahastaja kirjottanu kirjankin. Ja aiheesta ei oo mitään päteviä tieteellisiä tutkimuksia.

Mutta mistäs sen tietää tässä oudossa maailmassa - itse en sano juuta enkä jaata ehdottomasti.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 18.03.2011 10:38:11
Ensin B12 vitamiinista: Jos syöt kalaa, saat B-12 vitamiinia. Sitä on KAIKISSA eläinkunnan tuotteissa, siis myös kalassa ja maitotuotteissa. Sen puute on ongelma vain täysvegaaneille.

Veriryhmäruokavaliosta:
Ensinnäkin sen nimi tulisi olla immunotyyppiruokavalio. Immunotyyppi on se mikä vaikuttaa asiassa ja veriryhmä on vain yksi immunotyypin ilmenemismuoto.

Asialla on vankka tieteellinen perusta, se vain koostuu 'sillisalaatista' eri syistä tehtyjä kovan tieteen tutkimuksia, jotka vasta D'Adamo (ja häntä ennen hänen isänsä) ovat keksineet koota yhteen. Skepsis ry:n edustajilta esimerkiksi on jäänyt lukematta kirjan lähdeluettelo, sillä se on täynnä vertaisarvioitua 'kovaa' tiedettä, eikä yhtään mitään muuta.

Lyhyesti homma perustuu tähän:
Lektiinit ovat proteiineja, joita on ihmisen solujen pintarakenteissa ja ne ovat eri immunotyypeillä hieman erilaisia. Ihmisruumis käyttää lektiinejä sisäisessä viestinnässä, sekä määrittämään millä tavoin solut kiinnittyvät toisiinsa jotta kehon rakenteista tulee oikeanlaisia.

Noh, myös kaikessa mitä me syömme on lektiinejä. Onneksemme suurin osa näistä lektiineistä ei ole 'yhteensopivia' meidän solujemme pintarakenteisiin, joten suurin osa ruoka-aineista ei vaikuta asioihin millään tavoin.

Joissakin ruoka-aineissa on kuitenkin lektiinejä, jotka ovat niin samankaltaisia kuin ihmisen omat lektiinit, että ne sopivat solujemme pintarakenteisiin kuin avain lukkoon. Kun tällaista ruoka-ainetta syö, se aiheuttaa soluissamme - ensin siellä suolinukassa - agglutinaatiota, eli solut liimautuvat yhteen miten sattuu ja seuraa tulehdustila.

Kun tämä prosessi ensin tuhoaa suolinukkaa, niin silloin suolen läpäisevyys lisääntyy, syntyy ns. vuotava suoli, joka päästää ruuan proteiineja (niiden lektiinien kera...) suolesta myös suoraan verenkiertoon ja sitä kautta kaikkialle elimistöön. Siellä ne ruoka-aineiden lektiinit pääsevät sitten aiheuttamaan tulehdustiloja vähän minne sattuu, tyypillisesti esim. niveliin ja sidekudokseen.

Ja koska eri immunotyypeillä on erilaiset solujen pintarakenteet (josta seuraa myös eri veriryhmät), niin sen vuoksi eri veriryhmillä/immunotyypeillä eri ruuat aiheuttavat tätä solujen agglutinaatiota ja lektiiniivaurioita.

Kaikki ylläoleva on kovaa tiedettä, D'Adamo ja isänsä ovat vain olleet ensimmäiset, jotka ovat koonneet hommasta järkevän kokonaisuuden.

Ennen tykkäsin kovasti syödä monia itselleni sopimattomia ruoka-aineita. Pikkuhiljaa ne kuitenkin alkoivat 'tökkiä'  eivätkä enää maistuneet - ja tämä ennenkuin olin edes kuullut koko veriryhmäruokavaliosta.

Elimistö toki kestää lektiinivaurioita kymmeniä vuosiakin ja sinnittelee niiden kanssa pitkään, ennen kuin ne alkavat näkyä varsinaisina sairauksina. Jatkuva tulehdustila, joka lektiinivaurioista seuraa, on kuitenkin esim. metabolisen syndrooma pääasiallinen aiheuttaja. Syy on tämä: Kun ihmisellä on tulehdus, kuuluu normaaliini prosessiin, että kun paraneminen on tullut tiettyyn vaiheeseen niin kroppa nostaa vähän verensokeria jotta uudelleenrakennustöihin on riittävästi energiaa. Jos päällä on jatkuvasti pieni tulehdustila, johtaa se ennen pitkää metaboliseen syndroomaan, kun kroppa pitää verensokeria koholla sen tulehduksen takia.

Toinen merkittävä juttu on moderni vehnälajikkeemme. Vehnänalkion agglutiniini on tunnettu insuliini-imitaattori. Sitä jopa käytetään mikrobiologiassa, kun halutaan mallintaa insuliiniaineenvaihduntaa. Jos suoli vuotaa - minkä vehnä myös saa aikaan, jos ei hlölle sovi - ja tätä kyseistä vehnänalkion agglutiniinia pääsee verenkiertoon, se sitoutuu insuliinireseptoreihin.

Mitä tapahtuu, kun terve ihminen joka ei lisäinsuliinia tarvitsisi, ottaa silti insuliinia tai insuliini-imitaattoria joka aterialla? No hän lihoaa palloksi ja saa ennen pitkää metabolisen syndrooman, johon iloisesti kuuluu usein myös rasvamaksa (=maksakirroosin esiaste).

Että tämmöisiä. Hämmentävää kyllä, täysjyvävehnä on tämän vehnänäalkion agglutiniinin vuoksi itse asiassa vielä myrkyllisempää kuin valkoinen vehnä, vaikka siinä muuten onkin myös enemmän ravinteita kuin valkoisessa vehnässä.

Aiheesta nimenomaan on kasakaupalla kovan tieteen tutkimuksia, vertaisarvioituja sellaisia jotka on julkaistu arvostetuissa tieteellisissä julkaisuissa. Ongelma on siinä,  että ei ole mitään yhtä keskitettyä tutkimusta ruokavaliosta ja veriryhmästä, vaan tämä tiede on tehty ihan eri syistä pieninä palasina ja D'Adamo sekä hänen isänsä vain ovat ensimmäiset, jotka ovat koonneet tätä palapeliä muiden tekemistä ihan asiallisista tutkimuksista.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: body electric - 29.03.2011 21:25:38
Toi on oikeen mielenkiintosta ja sivuaa monilta osin esim nykyään yhä suositummaks tullutta VHH-dieettiä, siis ainakin ton vehnän ja lektiinien osalta.

Mutta toivottavaa tosiaan ois että muutkin kun pappa-D'Adamo ja hänen poikansa kiinnostuis tekemään aiheesta kunnon tutkimusta.

Jopa tossa Antti Heikkilän palstalla joku kysy veriryhmädieetistä, niin hänen oli pakko vastava ettei tunne asiaa -
Fiksu lääkäri tai tiedemieshän ei välttämättä tyrmää mitään jota ei tunne, mutta pystyy sen myöntämään.

-------

Tosta B12-vitamiinista: Sitä on todellakin myös kalassa, äyriäisissä, maidoissa ja jossain muussakin vielä - Lähinnä vegaaneille on ongelmallisinta B12:sta lisäks se ettämistä saa riittävästi niitä aminohappoja joita ihmisen keho ei valmista ? Tuskin pelkästään maidosta.....


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: body electric - 14.04.2011 23:08:15
Jaa-a, en kyllä suosittelis täysin lihatonta ja kalatonta ruokavaliota jos hiuksia lähtee....


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Unissa Kävelijä - 14.04.2011 23:14:41
Jaa-a, en kyllä suosittelis täysin lihatonta ja kalatonta ruokavaliota jos hiuksia lähtee....

En minäkään. Jos kuitenkin on vegaani tai vegetaristi vakaumukseltaan, niin kannattaa yrittää löytää tarvittavat eri proteiinit ja vitamiinit, jotka normaalisti tulevat lihasta ja kalasta, purkista reiluilla yliannostuksilla pari kuukautta ja sitten ylläpitoannoksilla. Kun ne on kohdillaan, niin n. kuukaudessa pitäisi alkaa törröttää uutta lyhyttä hiusta päänahasta.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: body electric - 15.04.2011 12:37:14
Purkeista se on aika vaikeeta, proteiinihan on yleiskäsite, proteiinia on kaikessa, eläinkunnan tuotteissa, viljoissa, kasviksissa, maitotuotteissa mutta se ei riitä, tarvitaan aminohappoja.
B-12 -vitamiinia pidetään kulmakivenä mutta ei sekään oo se ongelma vaan noi hapot - nykyisten tutkimusten mukaan esim soijassa ei sittenkään oo kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja joita keho ei itse valmista ja soijassa on todettu olevan jopa myrkyllisiä aineita, ainakin länsimaissa myytävät soijavalmisteet - Yhdysvalloissa kilpirauhasen toimintahäiriöt on lisääntyny hälyyttävästi runsaasit soijaa syövillä - En tie oisko aito japanilainen tai kiinalainen soija terveellisempää mut eihän ne idässäkään sitä alvariinsa syö, se on ravinnossa vaan yks oheistuote.

Että en tie mistä vegaanit saa tarvitsemansa aminohapot, jos tietäisin oisin itsekin varmaan vegetaristi. Ehkä tällanen keinoaminohappotuote keksitään vielä, ehkä sen idea löytyy Amazonin viidakosta, se ois hienoa - itse olen kyllä aina diggaillu vegetarismia mut mulla se ei toiminu, - ehkä erilaisia palkokasveja tai siemeniä voi sekottaa tavalla jolla sitten aminohapot saadaan, mua viisaammat ehkä tietää.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 15.04.2011 13:02:23
Ne Intian hinduista, jotka elävät täysvegaanisesti saavat kuulemma B-12 vitamiinin seuraavasti:
Yleisin polttoaine ruuanlaitossa on kuivattu lehmänlanta. Siitä joutuu aina pikkuruisia jäämiä itse ruokaan ja lehmänlannassa on reippaasti lehmän vatsojen bakteeritoiminnan tuottamaa B-12 vitamiinia.  :o ;D

Vuosikausia ihmeteltiin mistä ne sen tarpeellisen B12:sta saavat, koska sen puutteen aiheuttamaa hermorappeumaa ei kuitenkaan esiintynyt ja tässä ihan muutama vuosi sitten tuo selvisi.

Maitotuotteissa on B-12 vitamiinia ja sitä tarvitaan niin vähän, että vaikka ei käyttäisi kuin vähän maitotuotteita, ei tarvitse olla yhtään huolissaan B-12:sta.

Mutta toistan vielä:
SINKKI, sinkki, SINKKI, sinkki!

Minulta rupesi tukka lähtemään sinkinpuutteen takia ja syynä oli lakto-ovo-fisu-vege ruokavalio. (Jos katsotte Fineli tietokannasta missä on eniten sinkkiä, sitä on eniten maksassa ja punaisessa lihassa.) Toisilla on sinkintarve suurempi ja lisäksi stressi lisää sinkintarvetta, koska kroppa neutralisoi stressihormoni kortisolia sinkillä. Koska kortisoli on immunosuppressantti, kroppa priorisoi: Tukka saa kyllä lähteä, kunhan vain tulee kortisoli neutraloitua. Jos on pitkä stressaava kausi, sinkin tarve siis nousee sen takia.

Lisäksi olen kuullut, että kasvikunnan sinkki imeytyy huonosti jos ruokavaliossa ei ole yhtään eläinproteiinia, mutta tämän väitteen todenperäisyydestä en ole varma. Purkkisinkki kuitenkin imeytyy hyvin. Nyt syön punaista lihaa 2-3 kertaa viikossa ja välillä sinkkiä purkista - tukka kasvaa taas hyvin!

Soija on syömäkelpoista vain, jos se on valmistettu perinteisin menetelmin pitkälllä fermentoinnilla. Tofu, natto, miso jne ovat ok, mutta tofustakin on nykyään teollisesti pikafermentoituja versioita, joista on epäilyjä siitä ovatko kaikki soijan myrkyt poistuneet. Nuo soijan myrkyt ovat siis ihan niitä tyypillisiä papumyrkkyjä, papujahan pitää liotella ja keitellä (tai fermentoida...) jotta niistä tulisi turvallisia syödä. Soijarouhe ja vastaavat tuotteet saattavat tehdä todella ikävää kilpirauhaselle pitkällä aikavälillä.

Auringonkukansiemenissä on jotakuinkin täydellinen aminohappokoostumus. Sellaisen saa myös yhdistämällä maissin ja pavut. Mutta: Kaikkia meitä ei ole luotu täysvegaaneiksi. Kaikkia aminohappoja ei tarvitse saada samalla aterialla, saman päivän aikana taitaa riittää.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: SanctAstra - 15.04.2011 14:19:51
Komppaan Eklektikkoa sinkin suhteen. Sinkki on tärkeä hivenaine limakalvojen ja ihon hyvinvoinnille, mutta myös immuniteetille. Huomasin itse, kovan stressin alaisena, ihoni alkavan parantua, kun aloitin lisä-sinkin syömisen. Samoin kynnet kasvavat taa sihan kamalaa vauhtia, vaikkei tarvitsisi. Hiusten kasvu on minulla ollut aina vilkasta, mutta eihän sekään pahasta ole, jos hiusnystyt saavat enempi ravintoa.  :)


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Casperiina - 15.04.2011 17:04:17

Hiuksia on alkanu lähteä ihan tukoittain, johtuu varmaan siitä, kun pari kuukautta sitten vaihdoin yhdistelmäpillerit minipillereihin, joitten haittavaikutuksissa on mainittu hiusten lähtö.. en osannut ajatella, että niitä hiuksia tosiaan lähtee tällä mallilla, joka päivä iso kasa.


Huomioithan, että vaikka minipillereillä olisi haittavaikutuksena hiustenlähtö, jo pelkästään se, että lopettaa/vaihtaa pillerit riittää aiheuttamaan hiustenlähtöä, sillä se on se hormonaalinen muutos mikä sen aiheuttaa! Elimistö on niin herkkä. Tuli tarve mainita tästä, kun toisessa ketjussa mainitsit, että onneksi pääsit eroon minipillereistä. Nehän eivät siis välttämättä kuitenkaan olleet se syy, vaan se vaihto pilleristä toiseen jo itsessään. Ja kannattaa myös muistaa, että hiukset eivät putoa yhdessä yössä, vaan siinä menee noin 2-3 kuukautta, eli niin kuin sinullakin se pillereiden vaihto sijoittuu sinne parin kuukauden taakse. Se miten elät/syöt nyt tällä hetkellä, ei vielä tukassa näy.

Minulla siis alkoi hiustenlähtö kun lopetin Diane Novat. Ne onkin vielä voimakkaammat kuin tavalliset e-pillerit, antiandrogeeninen vaikutus.  :-[


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Lilia - 18.04.2011 23:25:38
Eklektikko! Tiedät paljon kiinnostavia juttuja...Olen oppinut kiinalaisesta lääketieteestä, että veren kunto näkyy hiuksissa. Voisiko rauta estää hiustenlähtöä, mitä mieltä olet raudasta tässä yhteydessä. Ja eikös silloin lähde tukkaa, kun kilpirauhanen ei toimi kunnolla. Itselläni on varmaan tätä vaivaa, mutta en halua hormooneja lääkäriltä, kun ovat kuitenkin keinotekoisia. Mikä ruoka hoitaisi kilpirauhasta?


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Lilia - 18.04.2011 23:33:48
Ja vielä, mitä sinkkiä käytätte? Olen kuulluut että pikolinaatti muodossa olisi hyvä ottaa, mutta en tiennyt, että kuureina...Minulle ei tule tästä sinkkipikolinaatista oksettavaa oloa, mutta esim.Kelasinin sinkistä tulee. On kuulemma normaali ilmiö se oksetus...


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Tanita79 - 19.04.2011 00:00:03
Kiinal lääketieteestä puheenollen, kuumuus saa aikaan hiustenlähtöä,..Olikohan jopa kuumuus ja kuivuus.. Muistan jossain kohtaa lukeneeni kahvin ja tupakan yhdistelmän olevan yksi pahimmista..


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Tanita79 - 19.04.2011 00:09:15
Esim,..

"...Liika karvas maku vahingoittaa pernan qitä ja mahalaukkua, ja kuivattaa ihoa ja voi johtaa hiustenlähtöön. Tupakka joka on karvas ja kuuma, aiheuttaa juuri näitä oireita. Ne johtuvat veren ja qin vähenemisestä, mistä kielivät myös ohuet ja elottomat hiukset."

Tällasen löysin äkkiseltään opuksestani,..

Suosittelisin käymään kiinalaisen lääketieteen asiantuntijalla ja hyvällä homeopaatilla..Homeopatiaa käytetään myös paljon tähän ja homeopaatti katsoo samalla myös vitamiinit ja hivenaineet kuntoon..
Huom, mielellään kokenu Iridologi,..  Tre..kysy lisää priv jos kiinnostaa.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 19.04.2011 09:21:03
Lainaus
Olen oppinut kiinalaisesta lääketieteestä, että veren kunto näkyy hiuksissa. Voisiko rauta estää hiustenlähtöä, mitä mieltä olet raudasta tässä yhteydessä.

Ei ainakaan minun kohdallani. Sinkinpuute sai tukan lähtemään, vaikka samaan aikaan hemoglobiinit pyörivät minun normaaleissani, eli välillä 150-160. Hiusten kuntoon vaikuttaa tosi moni asia ja eri ihmisillä eri asiat. Minulla se oli se sinkki, jollain toisella se on pii tai kalkki.

Hemoglobiinia ei kannata ruveta nostelemaan huvin ja urheilun vuoksi, ellei se ole anemialukemissa. Tai ainakin itse selvittäisin sellaisessa tilanteessa, olisiko joku piilevä tulehdus. Kroppa nimittäin laskee hemoglobiinia infektioiden aikana vaikeuttaakseen mikrobien raudansaantia, se on siis osa immuunipuolustusta. Jos siihen sekoillaan, voi käydä ikävästi: Takavuosina on onnistuttu vahingossa tappamaan tuberkuloosipotilaita, kun todettiin että 'voi sillä on anemiakin, hoidetaan se pois niin ehkä sen olo sitten paranee.'

(Kiinalainen lääketiede on semmoinen juttu, että esimerkiksi noissa meridiaanijutuissa ovat aivan uranuurtajia planeetallamme, mutta joissain muissa jutuissa en sitten ole samaa mieltä asiasta. Itse asiassa missään muissa jutuissa, kuin niissä meridiaaneissa... niinpä en sen kummemmin ole kiinalaiseen lääketieteeseen tutustunut.)

Lainaus
Ja eikös silloin lähde tukkaa, kun kilpirauhanen ei toimi kunnolla. Itselläni on varmaan tätä vaivaa, mutta en halua hormooneja lääkäriltä, kun ovat kuitenkin keinotekoisia. Mikä ruoka hoitaisi kilpirauhasta?

Juu, hiustenlähtöhän on ihan klassinen kilpirauhasen vajaatoiminnan oire.

Ruokapuolella osaan paremmin sanoa, mitä sinun pitää välttää kilpirauhasta auttaaksesi kuin mitä sinun pitää syödä:  Ensimmäinen on soija. Ei mitään soijatuotteita missään  muodossa, ei edes tofua sillä kaupan tofu valmistetaan nopeammalla fermentoinnilla kuin perinteinen tofu ja kaikki kilpirauhasta rasittavat myrkyt eivät ehdi hajota. Ns. goiterogeenit ovat ruokia, jotka kaikki rasittavat kilpirauhasta, niitä kannattaa välttää:
http://en.wikipedia.org/wiki/Goitrogen

Goitrogeeneistä ei valitettavasti ole suomenkielisessä wikissä artikkelia, koeta pärjätä tuon kanssa. Netistä löytyy ilmaisia englanti-suomi sanakirjoja, jos joidenkin ruoka-aineiden kanssa niitä tarvitset.
Voit vaikuttaa kilpirauhaseen myös väreillä: Kun sinulla on kilpirauhasen vajaatoimintaa, pidä punaista huivia kaulassa. (Jos olisi yliaktiivinen kilpirauhanen, siihen auttaisi sininen huivi) Voit myös visualisoida punaista valoa kilpirauhaseesi.

Sitten on aminohappo nimeltä L-tyrosiini. Se siis ei nimestään huolimatta ole hormoni, vaan aminohappo eli proteiini. Sillä on vaikutusta kilpirauhaseen, yksi kaveri syö sitä talvisin koska sanoo sen piristävän. Itse syön sitä ruskettuakseni, sillä se on monikäyttöproteiini kropalle: Se lisää dopamiinin tuotantoa, piristää kilpirauhasta ja on lisäksi vielä pigmentin esiaste. Jos et halua syödä kilpirauhashormonia, voisit kokeilla auttaisiko L-tyrosiini. Kaupan päälle saat ehkä myös kauniin rusketuksen, jos kroppa ei käytä kaikkea L-tyrosiinia kilpirauhasen avuksi. Annostuksesta: Aminohappoja ei voi oikein yliannostaa, ainoa riski on rahanmeno. Jos sinulla on ihan todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, kannattaa ehkä kokeilla pari-kolme kapselia päivässä noin aluksi.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: SanctAstra - 19.04.2011 12:13:40
Kerrotko, Eklektikko, millaisena tuotteena tuota L-tyrosiinia ostat? Mistä? Laita vaikka privana, ettei mene mainostamiseksi.  :)


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 19.04.2011 12:25:54
En harrasta privaviestejä, koko mahdollisuus tuntuu enemmän rasittavalta kuin hyödylliseltä.  :)

Aminohappo on aminohappo, eli ei ole mitään väliä minkä valmistajan L-tyrosiinia käytät. Edullisimmin aminohappoja saa jauheena (sekoitetaan veteen ja nautitaan), kapselit ovat sitten vähän kalliimpia. Mutta monet aminohapot maistuvat aivan karmealta, joten kapseleista saattaa haluta maksaa. Itse olen syönyt vain kapseleina, joten en tiedä onko L-tyrosiini niin pahaa.

Ja mistä sitä sitten löytää; samasta paikasta kuin muitakin aminohappoja:
Hyvin varustetut luontaistuotekaupat, sekä urheiluravinteita myyvät liikkeet sillä monia aminohappoja käyttävät esim. bodaajat. Lisäksi sitä löytyy monista nettikaupoista. Itse ostan yhdestä nettikaupasta sen vuoksi, että saman valmistajan purkki on luontaistuotekaupassa pari euroa kallimpi.

Kun sinulla on netinkäyttömahdollisuus, googlaa ja vertaile hintoja. Halvimmat ovat tosiaan ne jauheina myytävät versiot, usein bodareille suunnattu ja sen vuoksi löytyvät muiden kehonrakennusravinteiden (proteiinit, herajauheet yms) ohesta. Kapseleita/pillereitä taitaa myös olla monelta valmistajalta.



Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Tanita79 - 20.04.2011 00:16:11
Eklektikko,

"...(Kiinalainen lääketiede on semmoinen juttu, että esimerkiksi noissa meridiaanijutuissa ovat aivan uranuurtajia planeetallamme, mutta joissain muissa jutuissa en sitten ole samaa mieltä asiasta. Itse asiassa missään muissa jutuissa, kuin niissä meridiaaneissa... niinpä en sen kummemmin ole kiinalaiseen lääketieteeseen tutustunut.)....."


No itseasiassa, kiinalainen lääketiede ei ole minkään sortin *semmoinen juttu* ..ja tuskin kukaan voi rueta rajaamaan ja päättämään sen verran laajaa lääketieteen alaa, :buck2: mikä siitä on toimivaa ja mikä ei..Eihän se olekaan mikään mielipide-asia ;)
Joten, *sen kummemmin* kannattaisi tutustua eikä suoraltaan tuomita tiedonpuutteen vuoksi.


Kiinalaisen lääketieteen ravitsemuspuoli on omaa luokkaansa..Johon perustuu monen muunkin vaihtoehtoterapeutin/-terapian ravintoneuvot..+yrtit. (mm.homeopatia)
Ja toisella mantereella mm. Keski-Amerikassa käytetään myös samantyyppisiä ruoan energeettisen lämpötilan mukaan ravitsemista..

Toivottavasti löydät ratkaisun ongelmaan.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 20.04.2011 10:40:42
Lainaus
No itseasiassa, kiinalainen lääketiede ei ole minkään sortin *semmoinen juttu* ..ja tuskin kukaan voi rueta rajaamaan ja päättämään sen verran laajaa lääketieteen alaa, buck2 mikä siitä on toimivaa ja mikä ei..Eihän se olekaan mikään mielipide-asia Wink
Joten, *sen kummemmin* kannattaisi tutustua eikä suoraltaan tuomita tiedonpuutteen vuoksi.

Olen, kiitos vaan, tutustunut kyllä siihen riittävästi tietääkseni että se ei ole minun juttuni.
Päällimmäinen eroavuus on kiinalainen käsitys elementeistä, minulle 'puu' ja 'metalli' eivät
ole elementtejä lainkaan, minun elementtikokonaisuuteni on japanilainen:
Maa, vesi, tuli, tuuli, tyhjyys.

Tiedonpuutteesta ei ole kyse, vaan siitä että olen aikanaan tutkinut asiaa riittävästi huomatakseni, että homma ei ole minun juttuni. Sen vuoksi en kommentoi kiinalaiseen lääketieteeseen liittyviä asioita, vaikka niistä jotain sattuisinkin tietämään. (Mikä on itse asiassa paljon enemmän kuin täällä kerron...  ;) )

Kaikki asiat ovat mielipideasioita sillon kun niitä sovelletaan omaan terveydenhoitoon ja elintapoihin.  :D Kiinalaisen lääketieteen puolelta minulle soveltuu akupunktio ja käsitys meridiaaneista (olen käyttänyt painanta- ja sähköakupunktiota itsehoidossa menestyksekkäästi
yli 25 vuotta), muilta osin -  esim ravinto, elintavat - käytän muita metodeja, joista osa on aivan omiani.

Huomaathan nimimerkkini? Wikipedia sanoo siitä näin:
Lainaus
Eklektisyys (kreikan kielen eklektikos, "parhaan valitseminen") kuvaa suuntausta tai teoriaa, joka yhdistelee vaikutteita eri suuntauksista tai teorioista. Eklektisyyttä voi esiintyä esimerkiksi filosofiassa ja taiteessa. Eklektismi on suuntaus, esimerkiksi taidesuuntaus, joka yhdistelee eri suuntauksia. Eklektikko on henkilö, joka yhdistelee eri suuntauksia.

Lainaus
Toivottavasti löydät ratkaisun ongelmaan
.

?? Minulla ei ole ongelmaa. Vastasin toisen kirjoittajan kysymyksiin koskien hänen ongelmaansa.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: epona - 20.04.2011 14:49:17
Aihe, josta minulla vlitettavasti on paljon kokemusta.

Ensinnäkin, osanottoni. Tiedän kuinka turhauttavaa on kuin hiuksi alkaa lähteä. Minua stressasi ensimmäisinä vuosia SUUUNNATTOMASTI hiustenlähtö. Itkin usein aiheesta ja minusta tuntui, että osa naisellisuuttani olisi hiustenlähdön myötä karissut pois.

Ajan kanssa ohuempaan tukkaan tottuu ja kai sitä sitten ensishokin myötä herää ajattelemaan, että elämässä on tärkeimpiäkin asioita.

Mutta toki hiustenlähtö on aina oire jostain, joten kannattaa ryhtyä etsimään syytä! Minulla rauhottui meno valtavasti kun lopetin ongelmallisen alkoholinkäytön (vaikka aluksi kun lopetin lähti hiuksia, mutta uskon, että se oli kehon puhdistusreaktioon liittyvä juttu), mutta kyse voi siis olla monenlaisesta epäbalannsista kehossa.

Tässä ketjussa olikin jo mainuttu esim. B-vitamiinit. Toisin kuin Elektrikko väittää, en henk. kohtaisesti usko, että tänä päivänä saa tarpeelliset vitamniinit / mineraalit normaalista ruokavaliosta...

Toisaalta ihmisten kehot ovat yksilöllisiä ja täytynee tähän lisätä, että minulla on imeytymishäiriö, jonka vuoksi osittain minulta lähti tuuhea tukka veke. Ainakin toistaiseksi joudun vielä syömään lisäravinteita.
B-vitamiinit tosin kyllä ovat rasvaliukoisia, joten kannattaisikohan sinun käydä verikokeissa määrittämässä kehon yleistilaa??

Sinkin lisäksi Piihappoon ollut minulle mainio huistenlähdössä!! Suosittelen. Tekee hyvää hiuksille, iholle ja kynsille. Lisäksi sillä on monia muita terveyttä edistäviä vaikutuksia. (Myös energeettiseen kehoon.)
Piihappoa saa nykyisin isoimmista apteekeista ja luontaistuotekaupoista.

Hyvät rasvat ovat myös oleellisia kuivaan hiuspohjaan sekä hiustenlähtöön! Esim. pellavansiemenöljy tai vaikkapa hampunsiemenöljy sisältävät runsaasti hyviä rasvahappoja ja ovat siis kasviperäisiä.

Kävin itse hiustenlähdön alkuaikoina Hiusakatemiassa tutkituttamassa hiuspohjaani ja sain sieltä hyviä vinkkejä:
1) Pese hiukset korkeintaan kerran viikossa! (liika pesu kuivattaa hiuspohjaa ja lisää hiustenlähtöä)
2) Huuhdo hiuspohja aina viimeiseksi KYLMÄLLÄ vedellä. (Auttaa ihohuokosia sulkeutumaan = vähentää hiustenlähtöä)
3) "Yksi LUOMUkanamuna päivässä ravtisee hiuksiasi." Väitti koulun perustaja...
4) Hiuspohjan hieronta! Eli hiero hiuspohjaa aina kun muistat. Näin vilkastutat verenkiertoa joka puolestaan elvyttää hiustenkasvua. Hiuspohjaa hierotaan niin, että et liikuta sormiasi VAAN päänahkaa sormien alla. Aseta ensin kyynerpäät pöydälle, jotta hartiasi pääsevät olemaan rentona. Käy sitten läpi koko päänahka sormin - liikuttaen päänahkaa (ei sormia päänahalla) pyörivin liikkein. Todella tehokas keino.
5) Itse käydän hiusvesiä, joista suosittelisin Dr. Hauskan Neem hiusvettä. Hiero päänahkaan iltaisin.
6) Rosmariini on aromaterapiaöljyistä hiustenkasvua edistävä. Joskus sekoitan sitä öljyyn ja levitän hiuspohjaan muutama tunti ennen pesua.
7) Turvenaamiot taas elvyttävät verenkiertoa. Hiusakatemiasta saa hiuspohjalle tarkoitettua vähän kalliimpaa turvetta, mutta totesin, että käytännössä koko keholle tarkoitetut halvemmat turpeet luontaistuotekaupasta ovat IHAN SAMAA TAVARAA. :)

Hiustenlähtö on nykypäivänä yleistymässä - näin uskon vakaasti. Kun rupesin puhumaan asiasta avoimesti huomasin, että monet kärsivät samantyyppisistä oireista. Henk. kohtaisesti uskon, että ravintomme laadun heikkeneminen on osatekijä tässä ilmiössä..
Toisaalta myös hormonaaliset epätasapainot myös tämän saman asian myötä ovat lisäntyneet ja hormoonituotanot voi myös vaikutta hiustenkasvuun.

Itse sain eräänä kauniina päivänä tarpeekseni ja ajelin koko lättänän paskan veke.  ;D Oli muuten aika pirun vapauttava juttu ja mielenkiintoinen kokemus. Tiedänpähän nyt miltä näytän kaljuna..

Toisaalta jos et halua ihan kaljuksi vetää niin lyhyet hiukset näyttävät mielestäni noin yleisesti ottaen paremmilta jos on hiustenlähtöä.

Tsemiä. Ja toivotaan, että hiustenkasvusi elpyy. Itselläni epäilen, että en koskaan saa takaisin nuoruusvuosieni tuuheaa pehkoa, mutta uskon kyllä, että tilanne ajan myötä paranee.

/Isda


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 20.04.2011 15:16:29
Lainaus
Tässä ketjussa olikin jo mainuttu esim. B-vitamiinit. Toisin kuin Elektrikko väittää, en henk. kohtaisesti usko, että tänä päivänä saa tarpeelliset vitamniinit / mineraalit normaalista ruokavaliosta...

En ole väittänyt mitään tuollaista, ole hyvä ja lue huolellisemmin!

Vastasin toisen kirjoittajan kysymykseen joka koski vain ja ainoastaan B12-vitamiinia, ei yhtään mitään muuta. Sitä saa mistä tahansa eläinkunnan tuotteista, myös maitotuotteista, joten saanti on ongelma ainoastaan täysvegaaneille. Tarvittavat määrät ovat myös todella pieniä, intian täysvegaani-hinduilla riittävät ne pienet lehmänlantajäämät joita tulee ruokaan, kun maaseudulla yleisin polttoaine on kuivattu lehmänlanta.  :D Jos on imeytymishäiriö (tai lapamato...) voi B12 puutoksen kehittää vaikka söisikin eläinkunnan tuotteita. Muuten ei tarvitse olla huolissaan.

Lainaus
B-vitamiinit tosin kyllä ovat rasvaliukoisia, joten kannattaisikohan sinun käydä verikokeissa määrittämässä kehon yleistilaa??

Eivät ole rasvaliukoisia, ote wikipediasta, lihavointi omani:

Lainaus
B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja, joihin kuuluvat:
    * Tiamiini eli B1-vitamiini
    * Riboflaviini eli B2-vitamiini
    * Niasiini eli B3-vitamiini
    * Pantoteenihappo eli B5-vitamiini
    * Pyridoksiini eli B6-vitamiini
    * Biotiini eli B7-vitamiini
    * Foolihappo eli B9-vitamiini
    * Syanokobalamiini eli B12-vitamiini



Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: epona - 20.04.2011 18:54:20
Kiitos oikaisusta, Elektrikko. Olen itse kuvitellut koko ajan ihan toista!
:)

/Isda


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Lilia - 20.04.2011 19:28:33
Goitrogeenit olikin ihan uusi juttu, kiinnostavaa...L-tyrosiinia taidankin kokeilla seuraavaksi. Minäkin olin kauan kasvissyöjä ja voin pitkän aikaa hyvin. Sitten alkoi pikkuhiljaa hiipiä monenlaista vaivaa: masennusta, palelua, pyörrytystä ja sitten akne. Seuraavana hiustenlähtöä jota kesti vuoden verran. Onneksi tukkaa jäi paljon, koska sitä oli paljon ja onneksi rupesin kiinnostumaan terveysasioista. Kasvisruokaa söin noin kymmenen vuotta ja sitten lisäsin kalan. Olossa ei mitään muutosta...Vuoden päästä siitä otin kanan ja nyt olen miettinyt, että ottaisko riistaa mukaan pikkuhiljaa. Kiinalaisittain kasvisravinto helposti kylmettää kehoa liikaa täällä kylmässä suomessa....Niistä veriryhmä ruokavalioista kysyisin: Voiko oman veriryhmänsä päätellä joistain tuntomerkeistä vai onko se määriteltävä verikokeesta?


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Päivi - 20.04.2011 20:36:38
tänään kyselin apteekista priorinille vastaavaa tuotetta, täsmälleen semmosta ei ollu. mutta priorinilla mulla ainaki loppu hiustenlähtö 96% ainaki. muistelisin että farmaseutti olis puhunu e-vitamiinista myös että se olis hiuksiin liitettävä. voi olla että muistan omiani.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Tanita79 - 20.04.2011 21:18:56
Olen, kiitos vaan, tutustunut kyllä siihen riittävästi tietääkseni että se ei ole minun juttuni.
Päällimmäinen eroavuus on kiinalainen käsitys elementeistä, minulle 'puu' ja 'metalli' eivät
ole elementtejä lainkaan, minun elementtikokonaisuuteni on japanilainen:
Maa, vesi, tuli, tuuli, tyhjyys.


Tiedonpuutteesta ei ole kyse, vaan siitä että olen aikanaan tutkinut asiaa riittävästi huomatakseni, että homma ei ole minun juttuni. Sen vuoksi en kommentoi kiinalaiseen lääketieteeseen liittyviä asioita, vaikka niistä jotain sattuisinkin tietämään. (Mikä on itse asiassa paljon enemmän kuin täällä kerron...  ;) )

No mutta kun sulla ei ole tiedonpuutetta niin silloin varmaan myös tarpeeksi ymmärrystä kunnioittaa toisten näkökulmia ja neuvoja, eikä kommentoida niitä kärkkäästi.
Ja kun satut niistä sitten aika paljon tietämään niin tiedät varmaan myös sen miten hyvin kiinalainen lääketiede toimii kokonaisuutena? Vai oliks tääkin joku mielipide-asia?


Kaikki asiat ovat mielipideasioita sillon kun niitä sovelletaan omaan terveydenhoitoon ja elintapoihin.  :D Kiinalaisen lääketieteen puolelta minulle soveltuu akupunktio ja käsitys meridiaaneista (olen käyttänyt painanta- ja sähköakupunktiota itsehoidossa menestyksekkäästi
yli 25 vuotta), muilta osin -  esim ravinto, elintavat - käytän muita metodeja, joista osa on aivan omiani.


No mutta jos sulla ei ollut sitä ongelmaa niin miksi ihmeessä kommentoit sitä mulle, ei mun ekat viestit ollu sulle osoitettu, mutta kun vastasit mulle niin oletin sen olevan sulla..anteeksi vaan.

Ja ethän sä ollut soveltamassa niitä mihinkään kun ei ongelma ollut sulla?
Että annetaan sitten mahdollisuus muillekin tuoda omat neuvonsa, eikö vain? Jos et sitten koe olevasi ainoa oikeassa?  :D

Ja en tiennyt tosiaan,..hienoa nimimerkkiäsi ja sen tarkoitusta :)


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Tanita79 - 20.04.2011 21:25:10

Kävin itse hiustenlähdön alkuaikoina Hiusakatemiassa tutkituttamassa hiuspohjaani ja sain sieltä hyviä vinkkejä:
1) Pese hiukset korkeintaan kerran viikossa! (liika pesu kuivattaa hiuspohjaa ja lisää hiustenlähtöä)
2) Huuhdo hiuspohja aina viimeiseksi KYLMÄLLÄ vedellä. (Auttaa ihohuokosia sulkeutumaan = vähentää hiustenlähtöä)
3) "Yksi LUOMUkanamuna päivässä ravtisee hiuksiasi." Väitti koulun perustaja...
4) Hiuspohjan hieronta! Eli hiero hiuspohjaa aina kun muistat. Näin vilkastutat verenkiertoa joka puolestaan elvyttää hiustenkasvua. Hiuspohjaa hierotaan niin, että et liikuta sormiasi VAAN päänahkaa sormien alla. Aseta ensin kyynerpäät pöydälle, jotta hartiasi pääsevät olemaan rentona. Käy sitten läpi koko päänahka sormin - liikuttaen päänahkaa (ei sormia päänahalla) pyörivin liikkein. Todella tehokas keino.
5) Itse käydän hiusvesiä, joista suosittelisin Dr. Hauskan Neem hiusvettä. Hiero päänahkaan iltaisin.
6) Rosmariini on aromaterapiaöljyistä hiustenkasvua edistävä. Joskus sekoitan sitä öljyyn ja levitän hiuspohjaan muutama tunti ennen pesua.
7) Turvenaamiot taas elvyttävät verenkiertoa. Hiusakatemiasta saa hiuspohjalle tarkoitettua vähän kalliimpaa turvetta, mutta totesin, että käytännössä koko keholle tarkoitetut halvemmat turpeet luontaistuotekaupasta ovat IHAN SAMAA TAVARAA. :)


Itse olen joskus hieronut rosmariiniöljyä päänahkaani mutta se ei tuntunut lähtevän pesussa pois? Olikohan öljyä liikaa, :uglystupid2:..minkä verran laitoit pohjaöljyä ja mitä pohjaöljyä käytit?
Jossain aromaterapiakirjoissa sanotaan että lisäis shampooseen mutta ne shampoot sisältää sen verran kaikke peetä, et ehkä parempi ihan öjyn kans..


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Tanita79 - 20.04.2011 21:32:39
Voiko oman veriryhmänsä päätellä joistain tuntomerkeistä vai onko se määriteltävä verikokeesta?

Kokeesta, ja kannattaa tarkistaa se rhesus-tekijä myös samalla, niin voi käyttää niitä ruokavalioneuvoja tehokkaammin sairastapauksessa.. Käy läpi sun terveyskortit ja esim vauva-ajan jos ei muuta löydy, siellä yleensä on maininta. (Tai kysy äidiltäsi, ehkä hän muistaa..)

Hyvä kirja tuo Peter J.D'Adamo/Catherine Whitney-Elä oikein oman tyyppisi mukaan :)


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 21.04.2011 09:03:11
Tanita79 kirjoitti:
Lainaus
No mutta kun sulla ei ole tiedonpuutetta niin silloin varmaan myös tarpeeksi ymmärrystä kunnioittaa toisten näkökulmia ja neuvoja, eikä kommentoida niitä kärkkäästi.
Ja kun satut niistä sitten aika paljon tietämään niin tiedät varmaan myös sen miten hyvin kiinalainen lääketiede toimii kokonaisuutena? Vai oliks tääkin joku mielipide-asia?

Tiedoksesi, että kiinalainen lääketiede tuli ylipäätään puheeksi vain ja ainoastaan sen vuoksi,
että nimimerkki Lilia kysyi minulta seuraavaa:
Lainaus
Eklektikko! Tiedät paljon kiinnostavia juttuja...Olen oppinut kiinalaisesta lääketieteestä, että veren kunto näkyy hiuksissa. Voisiko rauta estää hiustenlähtöä, mitä mieltä olet raudasta tässä yhteydessä.

Minä siihen sitten vastasin raudanpuutteen osalta, minkä lisäksi kommentoin että kiinalainen lääketiede ei ole minun juttuni ja tein senkin vain, koska Lilia viittasi asiaan. Sinä Tanita79 tartuit sitten itse kiinni siihen ja aloit vängätä kanssani kiinalaisesta lääketieteestä. Jos olisit sen 'ei ole minun juttuni' -lausunnon antanut olla, emme kävisi nyt tätä keskustelua vaan asia olisi minun osaltani jäänyt siihen yhteen lauseeseen. Joten kumpi meistä onkaan kärkäs kommentoimaan?  ;)

Kiltisti vastailin kun kysyit, joten miksi ihmeessä nyt sitten ihmettelet että ylipäätään puhun aiheesta? Teen niin vain, koska sinä siitä ryhdyit kärkkäästi kyselemään.

Kenen neuvoja minä en ole kunnioittanut? En ole dissannut tässä ketjussa kenenkään neuvoja eikä tässä ketjussa ole myöskään annettu kiinalaisen lääketieteen neuvoja. Pitäisikö minun sinun mieliksesi valehdella sinulle, että joo onhan kiinalainen lääketiede se kovasti minun juttuni? Se on nimittäin ainoa toinen vaihtoehto.  :idiot2:

Mietiskele sanan eklektikko merkitystä, jonka löydät viestistäni aiempana, niin ehkä ymmärrät paremmin, että kyse on minun yksityisestä tavastani hahmottaa ja tehdä asioita, joita sovellan omaan elämääni. Se miten kukin omaa elämäänsä järjestelee ja mikä kenellekin sopii on mitä suurimmassa määrin mielipidekysymys ja vapaan tahdon kysymys. Tässä ei ole kyse siitä onko kiinalainen lääketiede esim. hyvä tai huono. Tässä on kyse siitä, tykkääkö nimimerkki Eklektikko soveltaa sitä omaan elämäänsä. Sinä jostain syystä otit itseesi minun henkilökohtaisesta valinnastani siinä, kuinka paljon käytän kiinalaista lääketiedettä.

Purkauksestasi noin muutoin tulee mieleen seuraavaa:
Et kai vain hahmota omaa persoonallisuuttasi ja arvojasi itse hyvänä pitämiesi asioiden kautta sen sijaan, että arvon ja persoonan tunteesi tulisi sisältä? Jos omanarvontunteesi on ulkoaohjautuva, saatat ottaa itseesi siitä, että joku ei tykkää vaikkapa rakkaimmasta harrastuksestasi, lempimusiikistasi tai siitä itsehoidon koulukunnasta jonka olet sattunut valitsemaan.

En suosittele, sillä saa nimittäin vain aikaan riitelyä muiden kanssa - joilla on oikeus omiin vastakkaisiin mielipiteisiinsä niistäkin asioista joista sinä satut tykkäämään. Tämä tilanne nyt ei eroa yhtään tilanteesta, jossa joku ottaisi itseensä siitä, etten satu tykkäämään hänen lempiruuastaan. Absurdia lähinnä.  ;D


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Eklektikko - 21.04.2011 09:09:28
Tanita79:
Vai ei muka ollut eka viestisi aiheesta minulle tarkoitettu, kirjoitit näin:

Lainaus
Eklektikko,
"...(Kiinalainen lääketiede on semmoinen juttu, että esimerkiksi noissa meridiaanijutuissa ovat aivan uranuurtajia planeetallamme, mutta joissain muissa jutuissa en sitten ole samaa mieltä asiasta. Itse asiassa missään muissa jutuissa, kuin niissä meridiaaneissa... niinpä en sen kummemmin ole kiinalaiseen lääketieteeseen tutustunut.)....."

No itseasiassa, kiinalainen lääketiede ei ole minkään sortin *semmoinen juttu* ..ja tuskin kukaan voi rueta rajaamaan ja päättämään sen verran laajaa lääketieteen alaa, buck2 mikä siitä on toimivaa ja mikä ei..Eihän se olekaan mikään mielipide-asia Wink
Joten, *sen kummemmin* kannattaisi tutustua eikä suoraltaan tuomita tiedonpuutteen vuoksi.


Kenelle tämä sitten oli tarkoitettu, kun lainasit osan viestistäni ja kommentoit sitä?
Ja tästä sitten koko keskustelu lähti. Sen sijaan en ole nähnyt tämän jälkeen niitä kiinalaisen lääketieteen neuvoja hiustenlähtöön. Eli mitäs neuvoja minä olen dissannut, kun et ole sellaisia ketjun otsikon ongelmaan antanut?


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: epona - 21.04.2011 15:38:08

Itse olen joskus hieronut rosmariiniöljyä päänahkaani mutta se ei tuntunut lähtevän pesussa pois? Olikohan öljyä liikaa, :uglystupid2:..minkä verran laitoit pohjaöljyä ja mitä pohjaöljyä käytit?
Jossain aromaterapiakirjoissa sanotaan että lisäis shampooseen mutta ne shampoot sisältää sen verran kaikke peetä, et ehkä parempi ihan öjyn kans..

Muutama ruokalusikallinen luomu, kylmäpuristettua oliiviöljyä (jota käytän muuten koko kehoon ainoana kosteuttajana nykyään.) johonka sitten tiputan 4-6 tippaa rosmariiniä. Kyllä se minulla on vaan pesussa lähtenyt pois - joskin pesen hiukset pariin kertaan shampoolla. Kokeile toimiiko.

/Isda


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: pikkari - 21.04.2011 18:04:00
Neitsytkookosöljy + rosmariiniöljy hierottuna päänahkaan. Pesu luomupalashampoolla. Hiusten kuivauksen jälkeen Friskus-hoitonestettä.
Näillä mennään
Evonia-tabu kerran päivässä & koko PÄÄasian stressaamattomuus
Ei se kuontalo v##########lla parane. Rennosti vaan! Harva total kaljuuntuu ellei kyse ole sairaudesta.
Nokkonen on hyväks hiuksille ja koko immeiselle. Auttaa muuten siitepöly/heinäallergiaankin jos aloittaa kevättalvella kuurin


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: Päivi - 30.04.2011 21:07:49
nokkosista tehty hiusvesi kuulemma auttaa.
1 kimppu nokkosenlehtiä
½l vettä
½l valkoviinietikkaa
1tkl aromaattisia yrttejä(esim rosmariinia,laventelia)tai 10 pisaraa eteeristä öljyä

nokkosia keitetään vetes ja viinietikas hiljalleen 2h.sitte yrtit/öljyt sekaan ja annetaa jäähtyä
siivilöi ja pullota.
päänahkaan jokatoinen ilta tai voidaa käyttää hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. säilyy n. kk


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: body electric - 01.05.2011 21:56:31
Tässä on ollu ihan mielenkiintosia vinkkejä päänahan ja hiuspohjan hoitoon, erityisesti ite voisin kokeilla syödä enemmän tota neitsytkookosöljyä ja laittaa päänahkaankin, nokkoshiusvettä käytin joskus, tosin lähinnä kai kutinaan, dramaattista hiustenlähtöä mulla ei ole ollu - mutta joskus on lähteny hiuksia enemmän, näin jälkikäteen yhdistän ne vuodet stressiin.

Noin muuten kysyisin että teillä joilla hiuksia on paljon lähteny, niin oletteko jossain vaiheessa paljonkin värjäilly hiuksia vai onko sillä ollu mitään yhteyttä ? Juurikasvu.org-palstalla parikin ihmistä mainosti sitä kuinka parempaan kuntoon ja tuuheemmaks tukka tuli kun lopetti täysin hiusten värjäämisen.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: epona - 02.05.2011 16:21:48
Kyllä hiustenlähtö mulla ainakin johtu ihan eri syistä kun värjäämisestä. Toki olen joskus hiuksiä värjännyt, mutten kuitenkaan vuosiin enää, sillä mulla on luonnostaan ihan kauniin tummanruskeat hiukset. Oon kyllä kuullut samaa, ettei liika värjääminen ole päänahalle hyväksi, eikä tulis nyt mieleen värjätä.

/Isda.


Otsikko: Vs: Hiuspohjan kiuvuus+ hiusten lähtö
Kirjoitti: pikkari - 05.05.2011 17:31:19
Mä olen värjännyt hiuksia ainakin 20 vuotta eikä aiemmin ole ollut minkään näköistä sulkasatoa. Mun tukkatilanne syntyy monen jutun yhteisvaikutuksesta: hormonalsyyt, stressi, lääkitys, huono ruokahalu & muut henkiset paineet 
Keskenmeno sekoitti hormonitoiminnan. Adhd-lääkitys saattaa aiheuttaa hiusten ohenemista ja ruokahaluttomuutta.
Kamala finalvaiheessa oleva parisuhde tuo omat vaikutuksensa koko elimistöön ym syyt aiheuttaa tätä hiukset tippuu tilannetta.
Kilpirauhasen vajaatoimintaan aloitettiin lääkitys vähän ennen pääsiäistä eikä sopivaa annostusta ole vieläkään löydetty.
Aikaa ja kärsivällisyyttä tää vie ennen kuin hiukset ja koko keho on takas balanssissa