Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Mirjam - 08.03.2006 09:09:45



Otsikko: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Mirjam - 08.03.2006 09:09:45
Heippa !

Onko kukaan koskaan laatinut DWAD-karttaa? Tai oletteko muuten tutustuneet siihen? Kokemuksia? Näkemyksiä?

Hindut, jotka ovat kenties olleet ensimmäisiä dwadien käyttäjiä, jakoivat jokaisen merkin 12 yhtä suureen osaan - dwadiin tai dwadasamsaan - erillistä tutkimusta varten. Jokaisessa horoskooppimerkissä on näin 12 dwadia, joten dwadeja on zodiakissa kaikkiaan 144. Hindulaisessa järjestelmässä kiinnostus kohdistui kuitenkin lähinnä vain siihen merkkiin, johon planeettojen dwad sijoittui, mutta dwadien astelukuja ei käytetty. Toisin sanoen dwadit nähtiin vain merkkien alatyyppeinä.

Dwadit olivat tuttuja jo muinaisille kreikkalaisille, jotka myös käyttivät yksittäisiä asteita, eivät vain merkkejä. Asteita käyttäen dwadeista laadittiin kokonaan uusi kartta, dwad-kartta, jolloin ensin jokainen dwad käsitettiin mini-zodiakiksi - ja sitten kaikkien dwadien mini-zodiakit yhdistämällä saatiin dwad-kartta, johon sijoitettiin kaikkien planeettojen ja muiden syntymäkartan kohtien dwad-asetelmat. Aina ei syntymän kellonajan tarkkuus riitä määrittelemään näin saatavan dwad-kartan Askendenttia tarkasti, mutta toisaalta dwadien avulla syntymäkartta voidaan usein myös rektifioida (tarkentaa).
© Anyara 2003

Lähde:
http://koti.mbnet.fi/neptunia/essays/dwadch2.htm

Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, mutta pitäisi kai ensin perehtyä 'tavallisenkin' kartan laatimiseen, ennenkuin hötyilee jo muuta...  :-\


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Mirjam - 16.04.2006 14:23:48
Minen itse osaa noita ainakaan katsoa, kun on vielä tämän ihan 'länsimaisenkin' kartan tutkailu ihan hakusessa...  :-\
Mutta tuo vaikutti kovin kiinnostavalta...
Olisi hienoa osata sitä tulkita ja katsoa...
 :)


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: *Nikita* - 16.04.2006 15:45:08
Heippa Sign ja muut kaappi Plutonikot.   ;)  :coolsmiley:  :2funny:

Minustapa tehtiin

Nouseva Skorpioni
Aurinko Kauris
Kuu Jousimies

MC Leijona  / IC Vesimies


Venus Kalat
Jupiter Leijona
Saturnus Neitsyt

etc.
Kieltämättä tunnistan itseni kyllä.


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Mirjam - 16.04.2006 16:21:05
Tietääkö kukaan tekeekö kukaan astrologi näitä karttoja?
Kyselin tuolta "Neptuniasta", mutta heillä ei kyseistä palvelua ainakaan ole...  :)


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: sideman - 16.04.2006 20:55:36
Heippa !


Hindut, jotka ovat kenties olleet ensimmäisiä dwadien käyttäjiä, jakoivat jokaisen merkin 12 yhtä suureen osaan - dwadiin tai dwadasamsaan - :-\

Empä malta sanaa olla "selittämättä":

Cologne Digital Sanskrit Lexicon:

1 dvAdazAMsa m. the 12th part or division (esp. of a constellation) 
(dvaa-dashaamsa)

dvaa-dasha = 12
amsa = osa


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: sideman - 16.04.2006 22:00:15
sen vielä sanoisin Nousukuulle, että kyllä tuo sisäkarttasi rapu-mc on paljon lievempi ravutus kuin radiksisi...mutta voisihan sen nähdä silleen, että se sisä-mc on luontevalla tavalla yhteydessä rapu-nousuusi ja kuuhusi, eli ei välttämättä loppojen lopuksi paha, mutta merkitys vain muuntuu...


Sideman, tuo ihmeellinen numero-sanskriitti kieli on vallan kiehtovaa, ehkä juuri siksi että en tajua siitä mitään :smitten: aivot lepää :)



Numero-sanskriitti! Kiintoisa luonnehdinta, nimittäin: MaharSi Patañjalin
yoga-filosofiahan perustuu MaharSi Kapilan saankhya-filosofiaan. Sana
"saankhya" pitkällä a-äänteellä on johdos sanasta "sankhya", joka tarkoittaa
mm. numeroa. Näinollen "saankhya" käännetään enkuksi 'pertaining to
number'.


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: pluto - 17.04.2006 13:26:25
Innostuin minäkin tutkailemaan. Aikamoista sotkua... Onko siis niin, että tutkaillaan näiden dwadien sijoittumista sekä suhteessa toisiinsa sekä radix-karttaan?

Jostain syystä dwadit tuntuivat vain vahvistavan niitä tunnelmia, joita radix-karttani on minussa viime aikoina herättänyt. Olen keskittynyt ykköshuoneen  :aurinko: :pluto: :mars: -stelliumiin niin, että muut kartan tekijät ovat jääneet ihan taka-alalle.
Sikälis kun laskin oikein, dwad-aurinkoni siirtyi (radix 0o42'  :vaaka:) oikein n.8o :vaaka::aan. Hassua sinänsä, sillä näin se tekee radix -Plutolleni ja -Marsilleni entistä tiukempaa yhtymää. Dwad-Plutoni taas siirtyi yhtymään radix-IC:n kanssa.

Aurinko-vaaka olen siis sisäisestikin. Viimeaikoina tuntemaani ristiriitaisuuden tunnetta (rauha & rakkaus vs. muutosvoima & rähinä...) eikun lisää se, että dwad-kartassa tuli-elementti on selkeästi korostunut, kun radix-kartallani tulesta nauttivat vain sellaiset hitaat veijarit kuin  :neptunus:, :chiron: ja  :kuunsolmu:.
Olen aina pistänyt "aavistuksen verran" aggressiivisen luonteenlaatuni syynä ykköshuoneen ydinpommia, mutta ehkä nämä dwadit sitten avaavat joitain itsetuntemuksen salattuja ovia...

Minusta myös leivottiin sisäinen nousu-härkä, joka on ihan lohdullista, koska olenkin aina ihmetellyt miksi kaikki läheiseni edustavat tätä merkkiä, mutta omassa kartassani ei näy siitä merkkiäkään. DC skorpparissa kai taas voisi valoittaa tätä voimakasta kiinnostustani pluto-energioihin. Ehkä. emmätiiä.

Kuka muuten osaisi selittää sen, mitä tarkoittaa kun dwad-kartan MC-IC -akseli heitti melkein täyden kuperkeikan radix-kartan MC-IC -akseliin nähden? Siis dwad-MC :aspect_con: radix IC ja tietty myös toisinpäin. Ilmankos tämä työ - koti -akseli tuntuu nin stressaavalta!
Radix:issa vielä Onnenpiste  :aspect_con: laskusolmu  :aspect_con: MC, että onko ihme, ettei tiedä miten elantonsa ansaitsisi niin, että voi olla kotonaan mahdollisimman paljon...  :idiot2:

Tietysti voi myös olla, että laskin ihan poskelleen...


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: *Nikita* - 17.04.2006 14:51:53
Sign todella mielenkiintoinen pointti tuo, että radix kartta kertoisi enemmän siitä lapsuuden ympäristön vaikutuksesta ja taas toisilla huonejärjestelmillä saa kuvaa itsestään. Kieltämättä tuntuu heti osuvalta tuo ajatus.

Merkurius siirtyi dwad kartalla Vesimieheen... Tämä on sinänsäkin mielenkiintoista, koska tämä huonejärjestelmä tuo vaihtelua muuten yksioikoisen jouskarimaiseen karttaani.

Pluto, minulla kääntyi MC IC akseli aivan päinvastoin kuin radixilla ja herätti myös huomioni.
Itse asiassa tämä dwad tuntuu jotenkin osuvammalta. Töissä olen yleensä suht itsevarma ja leijonamainen ja haluan, että työhöni liittyy jotain luovaa ja taiteellista itsensä ilmaisua.

Kun taas kotona en halua olla mitenkään erityisesti esillä ja pidän yksinkertaisesta sisustuksesta.

Kyllähän tässä miettimistä riittää...  ???  :)


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: *Nikita* - 17.04.2006 15:51:58
Sign, jos näit kartastasi vain perheesi tai siltä se tuntui niin en yhtään ihmettele kun sanoit joskus, että karttasi vain masensi ja ahdisti sinua.

Minua on ahdistanut lähinnä radix kartassani se 6.huone painotus, jonka näen perheeni ja sukuni vaikutuksena kuten myös Nousu Rapu jotenkin tuntui kuristavalta ja HALUSIN ehdottomasti jonkin toisen nousumerkin, koska tuo Rapu ei tuntunut kuvaavan MINUA, eikä se 6. huone.  Vaan enemmän juuri perhettäni ja sukuani ja lapsuudenympäristöäni.

Aikuisena haluan olla joku muu ja muunlaisessa ympäristössä... Kuu Kalat ja pakeneminen...
 :buck2:

Aa paitsi että tuon Kauriin, joka annettiin sisäiseksi aurinkomerkikseni tunnen myös liittyvän sukuuni ja lapsuuteen...  ???

Mutta kyllähän tuo Nousu Skorpioni taas sitten on enemmän minä...  ::)


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: *Nikita* - 17.04.2006 20:02:09
Juuri tuolta minustakin tuntuu. Että karttani pakottaisi minut olemaan iloinen kodin hengetär (Rapu) ja huolehtimaan sekä omasta että muiden terveydestä, jossa vähän väliä on jotain pielessä ja minun pitää vain hoitaa kotia ja ymmärtää. Tehdä työtä, olla järkevä, luotettava ja tunnollinen. ( 6.huone)

Kun oikeasti haluaisin vain matkustella ja hullutella vapaana jouskarina. En voi tätä käsittää vieläkään. En todellakaan ole kotoisin akateemisesta perheestä, mutta itse taidan olla aika akateeminen kuitenkin. Jousimiehen ja Kalat olenkin tuntenut enemmän omakseni kun niitä en osaa liittää mitenkään perheeseeni...

Sign en voi sille mitään, mutta minulle tulee rohkeasta ja persoonallisesta tyypistä heti mieleen Oinas. No tosin tuo tunnevoima on sitten varmasti enemmän Rapu.

En koe Ravun merkkiä varsinaisesti negatiivisena, mutta en vain käsitä mitä tekemistä sillä merkillä oikeasti on minun kanssani.  ???

Sitten kun tähän heitetään vielä radix MC Vesimies niin joskus tuntuu, että olisin erittäin onnellinen, jos voisin vain tarkkailla itseäni ja elämääni jotenkin ulkopuolelta kylmästi, mitenkään tunteilla reagoimatta mihinkään. :uglystupid2:  ???

Mutta nyt menee todella off topic  :-[

Dwadissa Kuu Jousimiestä mietin itsekin... Tuntuu tosiaan jotenkin oudolta, että vesikuuni siirtyisi tulimerkkiin... Samaten Aurinko maamerkissä jotenkin hämmentää, vaikka Kauriissa kyllä näenkin sitten niitä sukuni ja perheeni piirteitä, joita myös arvostan todella paljon...

Kyllä tämä on hämmentävää.  ???

Niin Ravut varmasti ovat valovoimaisia ja karismaattisia, mutta olisiko se sitten enemmän kuitenkin sellaista Kuun valovoimaisuutta kirkkaan pakkasyön tähtitaivaalla ennemmin kuin Auringon...  Kuu kun kadottaa valomoimansa heti Auringon noustua, samalla lailla Ravut vetäytyvät kuoreensa heti kun joku aurinkoinen Leijona ilmestyy paikalle.
 :'( :-\

Edit: lisättäköön kuitenkin vielä, että aina on ollut ja aina tulee olemaan niitä, jotka pitävät enemmän Kuun kuin Auringon valosta.  ::)


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: *Nikita* - 17.04.2006 20:53:24
Hmm, taisin sanoa väärin kun sanoin, että en ymmärrä miten Rapu minuun liittyy. Tarkoitin sitä, että en osaa käsitellä aina niitä Ravun eri puolia, joita itsessäni tunnistan.

Kyllä nyt sain mielikuvan siitä millaista Rapua tuossa maalailit ja epäilemättä Ravut ovat hyvänä päivänä mitä ihanimpia ja sydämellisimpiä ja aidoimpia ihmisiä. Kyllä itsessänikin tuon tunnistan, mutta sitten taas on niitä päiviä, että järkyttyy itsekin siitä kuinka herkästi loukkaantuu ja vetäytyy pois.

Se "kodin hengetär", joka Rapuun yleensä liitetään, sitähän on täälläkin palstalla monesti kritisoitu. Se on yhtä klisee kuin Neitsyt ja siivous.

Tuo mitä muuten sanoit Neitsyestä ja 6. huoneeseen liittyvästä tietoisten valintojen tekemisestä oli todella silmiä avaavaa ja oivaltavaa.

Rapu tunnekuohun vallassa helposti unohtaa, että voi todella itsekin vaikuttaa omaan elämäänsä, eikä ole täysin vuoroveden armoilla, joten voisinko ajatella niin, että kartallani tuo 6. huone painotus jopa tasapainottaa Kuu ja Asc. vesienergioita.

Enpäs ole ikinä ajatellut sitä tuolla tavalla.  :o

Samalla tavalla dwadeissa Kuu Jousimies tasapainottaa Aurinko Kaurista.  ::)


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Pallaskissa - 18.04.2006 08:43:05
Hm. Tästäkin nousu-Ravusta tulee dwad-kartalla nousu-Skorpioni, Vaaka-aurinko muuttuu Kauriiksi (ja tulee yhtymään radixin DC:n kanssa!), Kalat-kuu muuttaa Leijonan viimeiselle asteelle. Leijonaan tuleekin melkoinen rypäs, sinne muuttavat Kuun lisäksi Pluto, Mars, Kheiron ja Saturnus... Dwad-Merkurius tulee yhtymään dwad-Skorpioni- AC:n kanssa.

Ja kyllä, jotenkin "omemmalta" tuntuu Skorpioninousu, mutta miten pääsen ikinä yli tuosta Kauris-auringosta  ;) ja Leijona-Kuusta!? Tätä pitää tutkailla lisää, myöhemmin.


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: nikki - 18.04.2006 22:18:44
..eikö se sisäinen lapsi leiki viitoshuoneessa..

..eikös se oinaan rohkeus olekin vaistonvaraista toimintaa,vailla harkintaa..
muuten ei krookuksetkaan nousis lumen keskelle,jos ne vähänkin harkitsisivat
noita elinolojaan....


Otsikko: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Lunea - 25.04.2006 21:36:41
Dwad-kartan planeettojen asteluvut saa kätevästi ilman laskutoimituksia suoraan 12. harmoniasta.
Valitse astro.comissa vasemmalla olevasta valikosta ’Harmonic chart (day > harmonic number)’, kirjoita päivämäärän kohdalle luku 12 ja klikkaa karttaa esiin.

Dwad-asteet näkyvät tällä kartalla minuuttitarkasti oikein, mutta merkit ovat vinksallaan. Jos et tiedä merkkejä jo ennestään, niin pienellä yhteenlaskutoimituksella nekin selviävät. 

Tässä esimerkki:

Oma Aurinkoni on syntymäkartalla 18° 21’ Vesimiehessä. 12. harmonia näyttää Auringolle sijaintia 10°16’ Skorpionissa. Skorpioni on 8. merkki. Sijoitetaan alkuperäinen merkki (Vesimies) ykköseksi ja edetään merkkien luonnollisessa järjestyksessä 8. merkkiin, joka on tällä systeemillä Neitsyt. Dwad-Aurinkoni sijaitsee siten 10°16’ Neitsyessä.

Varmuuden vuoksi vielä toinen esimerkki:

Kuuni sijainti radix-kartalla on 21°20’ Skorpionissa. 12. harmonia näyttää lukemaa 16°04’ Jousimiehessä. Jousimies on Eläinradan 9. merkki. Kun Skorpioni laitetaan ykkösmerkiksi (ikään kuin askendentille), on 9. merkki Rapu. Kuuni dwad-sijainti on siis 16°04’ Ravussa.

Jos lasket dwadeja huoneitten kärjille, kannattaa huomioida se, että 12. harmoniassa vastakkaisten huoneitten kärjet ovat aina samassa merkissä (esim. AC on sama kuin DC).


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Lilja-82 - 10.07.2006 16:47:11
Pallaskissa, hauskaa että kartassamme on muutenkin paljon samoja elementtejä niin sitten ne vielä lisääntyvät tässä dwadissa.  :)

Leijonaan muuttaa itsellänikin ihan yllättävän monta planeettaa. Jupiter, Mars, oli niitä vissiin muutakin.

Jostain tuo Aurinko dwad Kauriissa on tullut viime aikoina mieleeni, että se tuntuu itse asiassa jotenkin hyvin sopivalta. Kuten myös Skorpioni nousu ja Kuu Jousimies. Nämä loppusyksyn ja talven merkit tuntuvat itsestäni ehdottomasti omimmilta. Merkurius dwad Vesimies selittäisi analyyttisen mieleni ja Venus dwad Kalat osaltaan hmm mystisen rakkauselämäni...

Mitä enemmän tätä miettii niin sitä enemmän tuntuu sopivan.


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Pallaskissa - 10.07.2006 20:15:20
Mm, Lilja-82, itsekin taas topicin noustessa mietin noita dwadeja, Skorpioni-nousun tunnen ehkä sen vuoksi tutuksi kun syntymäkartalla siellä on Vertex (eikö näin muuten ollut sinullakin?) ja kyllähän tuo Leijona-painotus stemmaa viitoshuoneen stelliumiin. Merkuriusta dwad-ascilla en vain vielä hahmota... Ja Kauris-aurinkokin on edelleen mysteeri :)


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Lilja-82 - 14.07.2006 20:01:15
Joo mulla on kans Vertex Skorpionissa. Mietin, että liittyykö toi jotenki siihen Nousu Rapuun? Nimittäin aika monella asc. Ravulla, olen huomannut, on Vertex Skorpparissa... Kun taas Nousu Skorppareilla se on usein Ravussa. Jännä.

Mun mielestä on virkistävää kun tossa dwadeissa ei tuu mitään painotusta mihinkään merkkiin kun muuten kartalla 6.huone ja Jousimies niin korostunut.

Kauris Aurinko tuntuu melkein... hmm eksoottiselta.  ::)  :laugh:


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: aQuarius~ - 15.07.2006 02:29:03
minulla meni näin:

 :aurinko:  :skorpioni:
  :kuu: :vaaka:
  :merkurius: :neitsyt:
   :venus:  :oinas:
  :mars: :rapu:
  :jupiter: :skorpioni:

Nousumerkkiä en ruvennut edes yrittämään, kun tuli liikaa ohjeita :D esim. AC sama kuin DC ja silti mulle tuli omien laskujen mukaan askendentiks kaksonen vaikka radix-kartalla se on kaloissa... Hmm  ???


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: ti0 - 17.07.2006 23:52:34
Ai että astro.comista saa asteluvut.. Kätevää, en ollut osannut laskea kuulle astetta. :crazy2: Lasketaanko askendentti samalla lailla kuin planeetat? Jos, näyttää dwad-karttani tältä:

 :askendentti: :kauris:
 :aurinko: :skorpioni:
 :kuu: :skorpioni:
 :merkurius: :kalat:
 :venus: :neitsyt:
 :mars: :vesimies:
 :jupiter: :kalat: (yhtymä merkurius)
 :saturnus: :harka:
 :uranus: :neitsyt: (yhtymä venus)
 :neptunus: :kalat:
 :pluto: :kauris:

Vai että vettä ja maata. ??? Radixilla on 3 planeetta vedessä ja 1 maassa. Edelleenkään en ole ilmava, vaan mars vesimiehessä, mutta onhan se jotakin. Ei tulta! Radixilla on 6 planeetta + asc tulessa. Jaahas. En kyllä oikein ole tajunnut mitä dwadit kertovat, mitä "sisäisen maailman".. ihmeitä. ??? Kyllä tunnistan kalat ja skorpparin itsessäni.. Radixilla kalat tai neptunus eivät ole painottuneet mutta on 3 persoonallista planeettaa huoneessa 12 (aurinko, venus, merkurius).

Kiva uusi ulottuvuus astrologiaan kunhan tästä ymmärtäisin mitä dwadit oikeastaan ovat. ::)


Otsikko: Vs: Re: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Harschi - 29.07.2006 11:15:29
Dwad-kartan planeettojen asteluvut saa kätevästi ilman laskutoimituksia suoraan 12. harmoniasta.

Tässä olis nyt syytä varmaan tarkentaa, että dwadasamsa-kartta on alunperin hinduastrologian tekniikoita, eikä se ole sama kuin 12-harmonia -kartta. Tämän voi varmistaa, jos omistaa esim. Solar Firen ja tekee omasta kartasta
a) 12-harmonia -kartan
b) dwadasamsa-kartan (Chart --> Vedic --> Dwadasamsa)

Asteluvut ovat näiden kahden kartan välillä samat, mutta merkit muuttuvat.

Ero johtuu siitä, että kaikki planeetat, jotka sijaitsevat merkin ensimmäisessä dwadissa (2,5 astetta), ovat länsimaisella 12-harmoniakartalla aina Oinaassa, seuraavassa dwadissa (2,5-5 astetta) sijaitsevat planeetat ovat aina Härässä jne. Dwadasamsassa puolestaan ensimmäinen dwadasamsa on aina se merkki, jossa planeetta sijaitsee pääkartalla, eli jos planeetta on esim. 1 astetta Oinasta, se on Oinas-dwadasamsassa, jos se on 1 astetta Härkää, se on Härkä-dwadasamsassa jne.

Henkilökohtaisesti olen vahvasti sitä mieltä, että koska dwadasamsa on hinduastrologiaa, se ei välttämättä toimi trooppisella eläinradalla lainkaan.

Intiassa dwadasamsa ei ensisijaisesti ole yleiskartta, josta katsotaan sisäistä elämää, vaan tällaisena karttana toimii ehkä lähinnä navamsa, joka - toisin kuin dwadasamsa - on aivan sama asia kuin 9-harmoniakartta lännessä. Dwadasamsa liittyy ennenkaikkea omiin vanhempiin ja sitä käytetään apukarttana, kun halutaan yksityiskohtaisempaa tietoa ihmisen vanhemmista. Syntymäajan täytyy tällöin olla tarkka. Toisin kuin Neptunia kirjoittaa, myös intialaiset ovat käyttäneet dwadasamsaa kuten muitakin ns. lohkokarttoja (varga) tavallisen kartan tapaan todennäköisesti jo hyvin kauan. Kreikkalaiset ovat todennäköisesti omaksuneet dwadasamsa-tekniikan intialaisilta.


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: nikki - 29.07.2006 13:05:04
eli onko tuo navamsa eli 9-harmonia kartta se jossa lasketaan noviilit,binoviilit ja quadranoviilit?


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Harschi - 30.07.2006 14:59:01
eli onko tuo navamsa eli 9-harmonia kartta se jossa lasketaan noviilit,binoviilit ja quadranoviilit?

Jep.



Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Ave^^ - 23.01.2007 16:26:38
nostanpa tätä aihetta.

kokeillessani tätä koin ihmeellisen ahaa-elämyksen. tämähän toimii! tavallaan. jostain syystä juuri tämä niistä kaikista eri kiemuroista, joita en ole tajunnutkaan.  ;)

dwad-kartaltani löysin
 :aurinko:  :aspect_con:  :kuu:  :aspect_con:  :neptunus:  :aspect_con:  :pluto:
kammotuksen härästä, joka on vielä oppositiossa venukseen. Luulen, että tästä stelliumista löytyy se painostus, jota en radix-kartaltani ole löytänyt.

Myös olen ihmetellyt miksi radixilla venukseni on kauriissa. Sitten olen vain miettinyt, että onhan minulla mars skorpparissa, ehkä se luo kaiken. Mutta nyt venus löytyy skorpparista ja mars ravusta.  8) Ehkä muut sitten näkevät minun kaurisvenukseni..pitääpä miettiä.

Mutta kuinka vakavasti tätä kannattaa ottaa? Ainakin tulkitsemisessa täytyy olla eroja radixkartan tulkitsemiseen.


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Pallaskissa - 23.01.2007 20:49:57
Latasin koneelle tuon AstroWin:in. Katselin nyt tarkemmin mm. yhtymiä radiksille. Jaa, dwad-Uranus yhtymässä rx Kuuhun (radiksilla kvinkunssissa) ja dwad-kartalla tarkka Khironin ja Kuun yhtymä.

Näiden valossa allekirjoitan kyllä täysin, että tällä kartalla voi nähdä lapsuuden olosuhteet  :buck2: Blaah, että astrologia voi olla joskus liiankin osuvaa. Sulattelen ja palaan dwadien pariin joskus ajan kanssa :)


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: kooky - 24.01.2007 01:24:13
Lainaus
Hindut, jotka ovat kenties olleet ensimmäisiä dwadien käyttäjiä, jakoivat jokaisen merkin 12 yhtä suureen osaan - dwadiin tai dwadasamsaan - erillistä tutkimusta varten. Jokaisessa horoskooppimerkissä on näin 12 dwadia, joten dwadeja on zodiakissa kaikkiaan 144. Hindulaisessa järjestelmässä kiinnostus kohdistui kuitenkin lähinnä vain siihen merkkiin, johon planeettojen dwad sijoittui, mutta dwadien astelukuja ei käytetty. Toisin sanoen dwadit nähtiin vain merkkien alatyyppeinä.

Dwadit olivat tuttuja jo muinaisille kreikkalaisille, jotka myös käyttivät yksittäisiä asteita, eivät vain merkkejä. Asteita käyttäen dwadeista laadittiin kokonaan uusi kartta, dwad-kartta, jolloin ensin jokainen dwad käsitettiin mini-zodiakiksi - ja sitten kaikkien dwadien mini-zodiakit yhdistämällä saatiin dwad-kartta, johon sijoitettiin kaikkien planeettojen ja muiden syntymäkartan kohtien dwad-asetelmat. Aina ei syntymän kellonajan tarkkuus riitä määrittelemään näin saatavan dwad-kartan Askendenttia tarkasti, mutta toisaalta dwadien avulla syntymäkartta voidaan usein myös rektifioida (tarkentaa). © Anyara 2003

Kopsasin tuosta aloitusviestistä tän jutun tueksi.

Sideerisissä dwadeissa taas se mitä ayanamsaa käytät vaikuttaa sitten niihin dwad-merkkeihin.

Kun hindu-lahirilla tai niillä ihan uusimmilla IAU:n määrityksiin pohjaavilla hindu-lahiri - 7 astetta planeettojen asteluvut merkissä muuttuu, joskus myös rajalla olevan planeetan merkkikin, joten dwad kartastakin saa taatusti erilaisen.

silloin varmaan pitää olla selkeästi valittuna, mihin laskelmaan haluaa pohjata...onhan noita ayanamsoja hindu-lahirinkin lisäksi vielä muun nimisiä, joissa esiintyy muutaman asteen heittoa sille, kuinka paljon eroaa trooppisesta.

onneksi aspektit pysyy aina samoina, olipa mikä tahansa eläinrata käytössä  :)

uskoisin, että sideerisissä dwadeissakaan ei tuota käärmeenkantajaa käytetä, eläinrata on yhä 12 merkkinen sideerisestikin.

Tosin sen käärmeenkantajan voi sinne mieltää halutessaan(sen mukaantulohan perustui astronomien tähdistöjen rajojen uudelleen "piirtämiseen", tavallaan mikään ei ole muuttunut tähtitaivaalla).

mutta dwadeihin käärmeenkantaja ei kuulu, koska sehän sotkisi sen symmetrisen systeemin.

(en ole itse vielä edes kokeillut tehdä sideeristä dwad karttaa...)


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: Ave^^ - 28.01.2007 12:38:51
Tämähän muuten tarkoittaa sitäkin että kaikki nuo planeetat ovat radix-kartallasi tarkoissa aspekteissa toisiinsa! Eivät välttämättä muodosta mitään säännöllistä kuviota mutta aspekteissa joka tapauksessa. Tulipahan vaan mieleen...

Niin taitavat ollakin.. Mutta niitä aspektejahan on niin suuri määrä, yleensä huomioin vain neljä yleisintä.   ::)


Luin sielät neptunia sivustolta, että dwadit edustavat sitä, minkä heijastamme toisiin. Tuli siitä mieleen, että keräänkö tuon aseman takia ympärilleni neptunikkoja ja plutonikkoja?  ??? Jossain alitajunassa on sellainen tarve löytää "syviä" ihmisiä, eivät muut oikein kiinnostakaan. Vai onko se sitten enemmän omaa sisäistä maailmaani? Tai eikö se silloin ole molempia? Hankalaa..  :)


Ja sitten ihan off-topic kysymys, varmistan että tekeekö kala-nousu minusta neptunikon?


Lainaus
Kyllä nämä dwadit tuntuu kuvaavan jotain juttuja ihan osuvasti, ja tärkeintä tässä koko touhussa lienee itsetuntemuksen paraneminen tavalla tai toisella. :)

Jotkuthan kyllä sanoo ettei näitä voisi soveltaa ollenkaan trooppiselle eläinradalle vaan ainoastaan sideeriselle, mutta jos näin löytää itsestään tai tuttavasta jotain arvokasta niin väliäkö sillä oliko se trooppinen vai sideerinen eläinrata. ;)
juuri näin!  :)


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: sideman - 28.01.2007 13:41:27
Heippa !

Onko kukaan koskaan laatinut DWAD-karttaa? Tai oletteko muuten tutustuneet siihen? Kokemuksia? Näkemyksiä?


Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, mutta pitäisi kai ensin perehtyä 'tavallisenkin' kartan laatimiseen, ennenkuin hötyilee jo muuta...  :-\

FWIW:

Cologne Digital Sanskrit Lexicon:

1    dvAdazAMsa [dvaa(kaksi)-dasha("toista")-amsa(osa)]    m. the 12th part or division (esp. of a constellation) Var.


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: eppana - 27.05.2010 12:17:37
En vaan tajua miten noi lasketaan  :P. Viikon pöyrittämisen jälkeen alkaa tulla  :'(


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: nikki - 31.08.2014 21:08:56
No enpähän tiijä tartteeko mennä DWAD -kartalle kun tuo  :pluto: 22  :leijona:
näkkyy olevan korkeimmalla kohalla päivänvalossa  :leijona: 21  MC:llä natal-kartalla
ja yhessä mean Apoge Lilithin 21  :leijona: kanssa vielä, liekö sitten alitajuista yllykettä käyttää valtaa, tunneviettinä ihan..
ja yllättäen onpi siinä kimpassa 1709 Ukraina myös 24  :leijona:
Ja meijän suomi-finlantia, latinaksi Fennia (1453) yhtyen  :jupiter: rx  :harka: :ään
maa-aluevaltauksia vai kiinteetä politikointia raja-naapurin kanssa, ( :harka: kosketus..)
ja ite 1656 Suomi onkin sitten  21  :vaaka:  :aspect_con: :neptunus: :merkurius: :vaaka:
love and peace conversation tahi vaikka johtava ilma-tila-liikehdintä eiku tahaton..
Mielenkiintoista sinänsä tuo  :pluto: Lilith -yhtymä,
kun Suomen kartalla on  :kuu: Lilith yhtymä,
ja molemmat sodat, talvi- et jatkosota päättyivät  :aurinko: Lilith yhtymällä, siis taivahalla oli näitten yhtymä,
joku valoa pimeyteen tai "vielä hengissä" tai itse-määräämisoikeus tai jotain..
ja
että nuo tuolla hirveesti paljon nyt keskustelee näistä meijän maitten suhteista,
ja tuo  :kuunsolmu: 20  :vaaka: on siinä Suomen  :vertex: :llä,
missä on tään sun kaverin  :) Suomi  :neptunus: :merkurius: yhtymä.
Siellä jo vähän sotien karttoja pohdin, kun oli ihan otsikossa, mutku ei ne siellä pohdi kuiteskaa,
astrologiaa, siks poistin koko talvisodan kartalta,
ne vaan  :neptunus: :merkurius: mielikuvia siellä jakaa,
ja det är ganska bra så
mut vaihtasvat vaikka otsikkoo.. :angel:

nii ja joo,
tarkotitha sinä meijän naapuria vissiin.. ::)

janythä mä hokasin,
että se  :jupiter: rx Fennia rx  :harka: ( kiinteä maa ) on tietty sitä GEO-poliittista viisautta,
jonka joku tuolla mainitsi tämän Vladimirin (henkiseksi) pääomaksi..

lisäys
piti korjaaman tekstiin nuo Fennian ja Suomen merkit kun ne meni päikseen vikkaan tuolla ylhäällä


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: nikki - 31.08.2014 22:12:28
Joo,
mut jos se on karmaa, hälle,
niin minkäs teet, Alasolmu yhtymä  :pluto: Lilith,
ja se  :kuunsolmu:  :vesimies:  :aspect_con: SF Suomi- :uranus: ilmatilassa,
vai meille vapaus-veljeys ja tasa-arvo,
sitä kohti pyrkimys,
oppia ikä kaikki, hälläkin?

Kun maa alkaa olla marras,
on  tr :jupiter: 20  :leijona: (  :aspect_con: se MC  :pluto: Lilith)
ja  :merkurius: :kuunsolmu: :vaaka:  :aspect_kvi: :jupiter: rx  :harka: ja meijän Fennia,
ja hälle se meinaa myös tr  :jupiter: :aspect_squ: :jupiter:
että
entiijä, mitä sitten kiillotetaan..
jostain mulle on jäänyt mieleen,että joskus antiikin aikoina se oli  :jupiter: joka aloitti sodat...??


Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: sideman - 01.09.2014 12:44:13

  :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:

Eräällä Vladimirilla on oman syntymäkarttansa DC:llä DWAD-pluto yhtymä. Millaisia ajatuksia se herättää?

Voisiko sillä olla jokin yhteys pikkuveijarin etunimeen?   ::)    Wiki:

Etymology

Max Vasmer in his Etymological Dictionary of Russian Language explains the name as meaning "regal". Folk etymology interprets the meaning as "person of the people" or "the one with peace on one side". This confusion is introduced by other meanings of the Slavic word "Mir" or "Myr" – peace, people/community, and the world.[2] There was no ambiguity prior to reforms of Russian orthography in 1918. The spelling of the two words was миръ (peace) and мiръ (the Universe),[3] and the name was spelled the third way, Владимѣръ,[2] of Gothic -mērs (great), meaning "Great in His Power"[2] (compare: Theodemir, Valamir). but Russian speakers understood and understand the meaning as "Peace Rules" or "World Peace".

(Muoks) Mitä ilmeisimmin oikeinkirjoitusuudistuksen perimmäinen syy oli se, että kommunistijohtajan (Vladimir Lenin) nimeksi  Владимѣръ: great in his power ei ollut oikein sovelias?



Otsikko: Vs: Dwadit (dwadasamsat) ?
Kirjoitti: sideman - 04.09.2014 11:25:01
En nyt jaksa tsekata, mutta olen suht. varma, että

dwadasamsa = dvaadashaaMsha (dvaa-dasha* = 12 [kaksi (+) kymmenen]; aMsha = osa)

En ole koskaan nähnyt sanakirjoissa käytettävän tupla-weetä, vaikka sanskritin v-äänne
joskus äännetäänkin kuten enkun tupla-wee, esim. svaami äännetään melkein kuin suaami!
(Kenties huulet vähemmän töttöröllä, mutta ilman voimakasta hammaskosketusta!)

* Aspergerointia: suomen kielen sata on satavarmasti samaa perua kuin sanskritin shata(m).
Voisiko suomen tasa olla sukua sanskritin dasha'lle?? 

 ::)