Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: - Kastehelmi - - 19.06.2011 19:58:03



Otsikko: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 19.06.2011 19:58:03
Täällä on nyt sitten mun neliöenergiat liikkeellä, joten varotus lienee paikallaan :tickedoff:

Mitkä tekijät kartalla voisivat antaa viitteitä opportunismista? Kokemuksia? Niin tietää olla varuillaan...

Mulla on lähipiirissä tyyppejä, joille oma etu on aina paras etu. Omatunto lienee vieras käsite. Empatiakykyä ei pahemmin löydy. Jos nämä usein niin raivostuttavat laskelmoijat tekevät jotain jonkun toisen hyväksi, on taustalla aina vaikuttamassa oma etu. Harmillista kun toiset eivät sitä heti huomaa ja luulevat, että näitä k******** oikeasti kiinnostaa. (Huomatkaa,  :askendentti: :vaaka::n itsehillintä yleisellä foorumilla ;D) Paljon oon yksinäni täällä sadatellut!

Toinen asia, mikä voi motivoida heitä tekemään jotain toisen hyväksi, on uhkailu. Eli pitää ilmoittaa heille, että turha tulla itse sitten palveluksia pyytämään. Tuollainen yleinen uhkaus ei välttämättä vielä toimi vaan täytyisi olla mielessä jokin lähitulevaisuudessa edessä oleva asia. Jos joutuu sellaiseen perkeleelliseen tilanteeseen, että näiltä jotain tarvitsee eikä asiasta ole heille itselleen hyötyä, on turvauduttava uhkailuun. Lahjonta voisi toimia myös, mutta siitä ei kyllä halvalla selviäisi.

Pahin on :aurinko: :kauris:, :kuu: :kalat:. Lähes samaan pystyvä on :aurinko: :neitsyt:, :kuu: :kalat:. Katson nyt karttoja tarkemmin...


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Suljin - 19.06.2011 21:57:41
Tämä nimitys taitaakin olla tosiaan parempi kuin narsisti, eräälle
tuntemalleni.. Mua rupee ärsyttään, jos edes ajattelen kyseistä
tyyppiä ja sitä, kuinka itsekäs ihminen voikaan olla >:(

En jaksa edes enempää selittää kyseisestä, tulee itselle vaan
ärsytys..

Musta huvittavinta on, että kyseinen tyyppi on diplomaattinen
vaaka aurinkomerkiltään ;) ja jo mainitsemasi :kuu::kalat: on hälläkin!


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 19.06.2011 22:01:59
Joo mäkin kiehun täällä, kun mietin...

Mä oon pitäny just tuota :kuu: :kalat:-juttua erikoisena, kun kalatlaatuun yleensä nimenomaan liitetään empaattisuus, jopa uhrautuminen toisten puolesta. Mielenkiintosta, että sunkin tunteman opportunistityypin kartalta tuo löytyy.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Suljin - 19.06.2011 22:08:51
Erikoista on kyllä munkin mielestä :idiot2: onko näillä sinun
henkilöilläsi miten se kuu sitten aspektoitunut?
Tällä mun tuntemalla voisi sanoa, että hyvin, eli helppoja
aspekteja


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 19.06.2011 22:35:28
Näiltä löytyy haasteellisempia, mut mä en oikein osaa tulkita. Pahimmalla luonnehäiriöisellä on :kuu: :kalat: :aspect_sex: :aurinko: :kauris:, :aspect_sex: :merkurius: :kauris:, :aspect_squ: :mars: :jousimies:, :aspect_tri: :jupiter: :vaaka:, :aspect_tri: :neptunus: :skorpioni:, :aspect_opp: :pluto: :neitsyt:.

Toisella :kuu: :kalat: :aspect_opp: :aurinko: :neitsyt:, :aspect_opp: :venus: :neitsyt:, :aspect_opp: :mars: :neitsyt:, :aspect_squ: :saturnus: :jousimies:, :aspect_squ: :uranus: :jousimies:, :aspect_tri: :pluto: :skorpioni:.

Nyt näitä miettimään... Heittäkää tulkintoja! Näitten ihmisten kans pitäis kuitenkin toimeen tulla, että jos jotenkin pystyis paremmin ymmärtään...


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Kuuhilda - 19.06.2011 22:45:51
No mulla on  :kuu: :kalat:, mutta oon kyllä just tommonen empaattinen ja ylitunteellinen uhrautuja, itsekkyyttä ei oo ollu edes sitä mitä ois tarvinnu.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: mouru - 21.06.2011 02:15:21
Toinen asia, mikä voi motivoida heitä tekemään jotain toisen hyväksi, on uhkailu. Eli pitää ilmoittaa heille, että turha tulla itse sitten palveluksia pyytämään. Tuollainen yleinen uhkaus ei välttämättä vielä toimi vaan täytyisi olla mielessä jokin lähitulevaisuudessa edessä oleva asia. Jos joutuu sellaiseen perkeleelliseen tilanteeseen, että näiltä jotain tarvitsee eikä asiasta ole heille itselleen hyötyä, on turvauduttava uhkailuun.
Pakko sanoo tähän, että oon itse :kuu: :kalat: , ja äitini uhkailee mulle jatkuvasti just tuohon sävyyn 'minultakaa sitte turha palveluksii tulla pyytämään' tai sitten uhkaa tyyliin jättää maksamatta koulujani tms :D Mutta hän on muutenkin  :kuu: :leijona: ja saa draamaa aikaseksi ihan mistä vaan :d

Itse saatan joskus ehkä huomata käyttäväni joitain tilanteita hyväksi :D :D Liittyisikö skorpparimainen laskelmointi yms tähän soppaan jollain lailla? Kartallani on nimittäin eniten juuri kiinteää laatua ja vesi elementtiä ja tunnen olevani aika skorpparimainen :d


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 21.06.2011 03:41:15
Kuuhilda, miten sun kuu on aspektoitunut? Millanen kartta muuten?

maurimourulainen, miten skorpionilaatu on sun kartalla edustettuna? Skorpionityyppi varmasti osaa laskelmoida, mutta se on sitten eri asia miten sitä taitoa käyttää hyväkseen tai käyttääkö ollenkaan. Tuntemani :aurinko: :skorpioni:, :kuu: :oinas: on itsekäs tyyppi, mutta jää kyllä jälkeen näistä kahdesta aiemmin mainitsemastani. Ehkä :kuu: :oinas: ei yleensä ehdi ajattelemaan muita ja asiat pitää mennä niin kuin itse on suunnitellut, vaikka olisi unohtanut kertoa muille suunnitelmistaan ;D Hänellä kuitenkin omatunto joskus pelaa toisin kuin noilla kahdella.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Lizzy - 21.06.2011 11:36:25
Minulla myös  :kuu: :kalat:  :aspect_tri: :jupiter: :skorpioni: ja  :aspect_squ: :neptunus: :jousimies:
mutta menee kyllä sinne yliempaattisuuden puolelle pikemmin kuin laskelmointiin. Minunkin äidilläni muuten kuu leijona ja voi sitä showta kun hän tarvii jotain apua tai voi sitä teatraalisuutta kun auttaa jotain pitäisi olla yleisö kiittämässä.  :buck2:

Riippuu vähän miten opportunismin mieltää. Jupiter voisi liittyä onnekkuuteen, mutta toisaalta sillä taas ei ole mitään tekemistä manipuloinnin kanssa. Jos ajatellaan oman edun tavoittelua niin Skorpioni ja Kauris voisi mun mielestä olla siihen sopivia merkkejä ja miksei kypsymätön Kalat tai Rapukin. Leijonakin osaa pitää puolensa ja juonia, mutta on toisaalta niin antelias kaikille, että se hänelle suotakoon.  :angel: ;D


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Kuuhilda - 21.06.2011 18:10:53
En tiedä todellista syntymä aikaa, mutta 12.00 ollessa olisi  :kuu: :aspect_kvi: :skorpioni:

 :pluto: :aspect_kvi:  :kuu:, :neptunus: :aspect_squ: :kuu:,  :chiron: :aspect_sex: :kuu:,  :mars: :aspect_con: :kuu:, :venus: :aspect_con: :kuu:, :merkurius: :aspect_sex: :kuu:,  :aurinko: :aspect_ssx:  :kuu:

:venus: :mars: :kuu: ja  :vesta: on kaikki kaloissa, joten sitä osastoa löytyy...

:aurinko: :vesimies:


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: nikki - 22.06.2011 00:22:23
Ettäkö  :kuu: :kalat: yhdistettynä maamerkin  :aurinko::oon hyötyajattelee.
Voisipa olla hyvinkin.
Maamerkille oltava konkreettista hyötyä?
Vahvistaa maata jalkojen alla? Oma olemassaolo siten turvallisempaa?

Itelläni on 2 ystävää, joista toisen kanssa juurikin otsikon vuoksi pitkäaikainen ystävyys nyt katkolla.
Molemmilla on  :kuu: :kalat: ja vielä samoissa asteissa.
Tällä "hyötyajattelijalla" on  :kuu: :kalat: 6 huoneessa, työhuoneessa ja löytyi hyvinkin empatiaa työntekijöitään kohtaan (oli yrittäjä) mutta myös vahvaa vaistoa sille, kenestä olisi eniten hyötyä esim. imagolle.  :kuu: :kalat: :aspect_sex: :aurinko: :harka:.  :aurinko: :aspect_tri: :askendentti: :neitsyt:.
Mietin tuota, jotta onko opportunistilla johtavaa laatua ja sitä kautta hallinnan tarvetta?
Luultavasti.  :mars: :vaaka:, en tiedä onko merkitystä muuten kuin että se on Härän 2 huoneessa suunnaten energian oman turvallisuuden tahi pääoman saantiin.
Mietin myös, jotta oisko hyötyajattelu vähän samaa kuin tuottavuus (kannattavuus) ja pohdin  :ceres::n merkitystä.  :ceres: :rapu: 10 huoneessa, ja mikä onkaan hedelmällisintä, tuottavinta oman "näkyvyyden" kannalta? Tämä  :ceres: :rapu: ei ole yliherkkä äitimuori, njet,
vaan johtava "oma maa mansikka" ja siitä paras sato -ajattelija.

Tää toinen  :kuu: :kalat: on  :aurinko: :oinas:,
 :mars: :kalat: (energia suuntautuu yhteiseksi hyväksi, ei kunnianhimoa)
ja  :ceres: :kalat:. Kaikki 2 huoneessa varmistamassa ei omaa turvallisuutta vaan aina huolissaan toisten hyvinvoinnista. Näitten kahden  :kuu: :kalat: ihmisen ero tuli selkeästi esille aikoinaan polvileikkaukseni jälkeen. Tää  :aurinko: :oinas: ajoi parin sadan kilometrin päästä mun avuksi nostamaan purjoja maasta noin konkreettisesti.

Jupiterista sen verran, jotta tunnen mestarimanipuloijan
 ja hällä oli  :jupiter: :oinas:, "pelurimeininkiä" ilmeisesti. Paisunut oma ego?
Ja johtava  :venus: :rapu: "hyötyajattelija".

muoks.  :mars: :kalat: 3 huoneen puolella yhtyen  :vesta::aan,
sydän mukana tekemisissä.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: mouru - 22.06.2011 07:40:17
maurimourulainen, miten skorpionilaatu on sun kartalla edustettuna?
Laskin joskus mitä elementtiä ja laatua kartaltani löytyy eniten, ja eniten löytyin kiinteää laatua sekä vesielementtiä, ja skorpparihan on juuri se kiinteä vesimerkki :d Mulla myös IC,  :jupiter: ja  :pluto: :aspect_con: :kuunsolmu: :skorpioni: .

Lisäksi tuo skorpparin hallitsija  :pluto: tekee mulla noihin persoonallisiin planeettoihin sellaisia aspekteja, kuten tarkka  :aspect_opp: :mars: ja bQ  :merkurius: (en tiedä näistä 'pikku'aspekteista paljoakaan..) ja sitten on vielä  :aspect_squ: :askendentti:

Tuo mun  :kuu: :kalat: tekee sitten tällaisia kuvioita:
 :aspect_tri:  :aurinko: :merkurius: :rapu:  :jupiter: :skorpioni:
 :aspect_sex:  :keskitaivas: :harka:
 :aspect_opp:  (lievä) :askendentti: :leijona:  (tarkka) :chiron: :neitsyt:
 :aspect_con:  :saturnus: :kalat:

Nii pystyy vertaamaa noihin muiden  :kuu: :kalat: kanssa :P


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Ave^^ - 22.06.2011 11:00:00
En nyt tarkalleen edes tiedä mitä tuo sana tarkoittaa.
Aihe kuitenkin on hankala näin keskustella, sillä kenenkään toisen mielenmaisemasta emme voi mennä mitään sanomaan, kysymys on aina vain siitä miksi tulkitsemme ihmisen tietynlaiseksi. On olemassa ihmisiä, jotka monet tulkitsevat, tai vain joku tulkitsee, välinpitämättömäksi, mutta silti he sisimmässään välittävät, ja toisinpäin. Emme voi koskaan mitään varmaa sanoa toisesta, koska emme hänen päänsä sisään pääse.

Sitten kuu-kaloista. Kalat on se merkki, joka on aina jompakumpaa ääripäätä, eli täydellinen uhrautuja tai itsekäs, hautautuen omaan napaansa luullen että sen ympärillä kaikki pyörii, loukkaantuessaan luulee että kaikki vain häntä haluavat loukata. Kaloilla on vaikeutta pitää se vaakakuppi siinä keskellä, terveessä itsekkyydessä, osata milloin pitää sanoa ei. Tästä näkökulmasta ajatellen siis on täysin typerää jos ei ollenkaan ajattele mistä on itselle hyötyä. Ja jos ei osaa sanoa ei mihinkään, jossain vaiheessahan sitä voi saada tarpeekseen kun huomaa ettei mistään saa kiitosta, ja pelkkää paskaa niskaa vain, niin päättää olla sen jälkeen vain täysin itsekäs. Huomaan itsessänikin ( :kuu: :kalat:) kausia, jolloin täytyy pistää luukut täysin kiinni, jolloin täytyy ajatella vain itseään. Täytyy tehdä se suojellakseen itseään. Ja jos kovin herkkä on, voi olla ettei uskalla enää palauttaa itseään siltä reitiltä.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: indiima - 22.06.2011 11:10:27
Mä olen sitten varmaan opportunisti pahimmasta päästä  :aurinko:  :kauris:  :kuu:  :kalat:
Todellakin kyllä tunnistan tilanteet, joissa opportunismi nostaa päätään, tosin koen sen kyllä välillä ihan itsesäilytysvaistoksikin.

Niin kuin Ave^ tuossa aiemmin kirjoitti, niin samalla tavalla koen oman kuuni. Välillä ammentaa muille niin paljon empatiaa ja lähimmäisen rakkautta, siitä uupuneena lyö luukut kiinni ja pitää olla itsekäs. Mulla on ainakin sellaisia ystäviä, jotka koittavat dominoida mun tunteita, joten näitä nykyään vaan vältän. Itse asiassa yksi heistä on  :aurinko:  :harka:  :kuu:  :kalat:

Nyt en enää ehkä hahmota enempää opportunismista, tai ehkä olen liian suorasukainen opportunistiksi, muutenkaan en tykkää siitä, että ihmisten motiiveja täytyy arvailla.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Lizzy - 22.06.2011 15:02:09
Voin kyllä allekirjoittaa tuon selviytymisvaiston liittyen kuu kaloihin. Muuttuva veden merkki kuumerkkinä tekee ihmisestä jotenkin hyvin sopeutuvan ja sellaisen, että menee vaistomaisesti tilanteen mukaan. Minusta kuulostaa ihan luonnolliselta tuo, että välillä empatia vyöryy yli rajojen ja välillä sitten taas vetää liinat kiinni ja keskittyy vaan itseensä. Kun Kuu Kalat tuntee omat rajansa hyvin niin tuo heilahtelu ei enää ole niin suurta kuin mitä ehkä muuten. Kalojen on hyvin tärkeää opetella sanomaan ei. Kalojen voi olla vaikea muuttaa virran suuntaa sanomalla ei, mutta kun sen tekee niin sitä soljuu yhtäkkiä taas eteenpäin kuin ei mitään ja hämmästelee miten sitä aiemmin pelkäsi niin kovin. Ja yhtä lailla sitä täytyy uskaltaa sanoa kyllä hyville asioille eikä vetää siinä vaiheessa pakkia.

Ehkä Kauriilla on vähän samanlaista itsesuojeluvaistoa ja se sitten helposti yhdistetään opportunismiin, vaikka Kauriin toimintatapa taas on erilainen kuin kalojen niin selviytymisestä on kuitenkin kyse. Eli loppujen lopuksi tarkoittaako opportunisti selviytyjää?


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: arzie - 22.06.2011 15:33:45
:aurinko: :kauris: ja  :kuu: :leijona: viimeisellä asteella, siis melkein  :neitsyt:, ja  :askendentti: :neitsyt:

Taitaa näillä asetelmilla kuulua samaan joukkoon erään tapauksen perusteella. Kaverisuhteiden arvo mitataan ilmeisesti hyötynäkökohdista. Aina pitää olla vähintään saamapuolella.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 22.06.2011 16:20:41
Joo tämä ei ole ehkä keskustelunaihe helpoimmasta päästä, mutta siksikin mielenkiintoinen.
 
Täytyyhän meidän kaikkien tietysti huolehtia omista tarpeistamme, mutta opportunisti kokee vain omat tarpeensa tärkeiksi. Näin mä sen ajattelen. Mielenkiintonen tuo selviytymisnäkökulma, Lizzy. Tuntemani :aurinko: :kalat: tulee tuosta mieleen. Mielenkiintoinen tyyppi siinä mielessä, että on kovin herkkä ja tunnetasolla ymmärtää esim. mua todella hyvin, joten hänen kanssaan on vapauttavaa keskustella. Mutta opportunistityyppi hän on. On sanonut sen itsekin ääneen. Tulee ehkä jotenkin sellanen olo, että hänellä olisi kyky olla välittävämpi, mutta se ei ole jalostunut sille tasolle. Ainakaan vielä.

nikki, kiitos taas! Tuli pohdinnan aihetta. Niin ja unohdin itse ottaa ne asteroiditkin tähän mukaan :uglystupid2: Katsotaanpa mistä :ceres: näiltä löytyy.

maurimourulainen, jos mä nyt ymmärsin oikein niin tuo ei tarkoita, että sulla olisi välttämättä skorpionilaatua eniten. Voi esim. olla, että kartallasi on paljon :kalat:- ja :rapu: laatua ja kiinteistä :leijona:- ja :vesimies: laatua :)

Ave^^, se on sääli, jos joku välittää, mutta se ei välity eteenpäin. Kenenkään ajatuksia kun ei pysty lukemaan, vaikka toisesta voi joitain asioita aistiakin. Tuollainen välittäminen on turhaa. Jotenkin se pitäisi pystyä osoittamaan, muuten toiset ajattelevat, ettei tyyppi välitä kuin itsestään. Tällainen hiljainen välittäjä voi itse kärsiä siitä, että mahdollisesti murehtii asioita päänsä sisällä ja saa opportunistin maineen.  

indiima, joo arvailu on rasittavaa. Ja joskus voi syyllistyä siiihenkin, että kuvittelee toisella olevan vain oma etu mielessä. Ehkä katkeruus on saanut tuntemani pahimman opportunistityypin käyttäytymään todella häikäilettömästi. Hänen kohdallaan pelkkä opportunismi ei ehkä riitä kuvailemaan luonteenlaatuaan. Pahoitettuaan toisen mielen, ei häntä katumus tai huono omatunto tunnu millään lailla koskaan painavan. Katumus voi hiipiä hänen mieleensä vain siinä tapauksessa, että pelkää toimillaan huonontaneensa omaa asemaansa. Toisten tunteilla ei muuten ole merkitystä.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 22.06.2011 18:20:33
mintsilla, avainsana on mun mielestä aitous. Kuvaamasi ystävällisyyshän on petollisuutta, ei aitoa toisesta välittämistä.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: mouru - 23.06.2011 22:33:31
maurimourulainen, jos mä nyt ymmärsin oikein niin tuo ei tarkoita, että sulla olisi välttämättä skorpionilaatua eniten. Voi esim. olla, että kartallasi on paljon :kalat:- ja :rapu: laatua ja kiinteistä :leijona:- ja :vesimies: laatua :)

Mulla on oikeestaan aika tasaisesti jakautuneet kartalle nuo taivaankappaleet. Mutta silti eniten on juuri tuota skorpionin laatua, kiinteää ja vettä. Toiseksi eniten on sitten aloitteikasta laatua, ja muutenkin kun olen aurinkorapu niin mm. horoskoopeissa nuo ravun jutut yms sopii. Kuitenkin tunnistan itseni aina skorpparin luonnekuvauksista tms ja olen aatellut että se johtuisi juurikin tuosta että mussa on noita kiinteän vesimerkin ominaisuuksia sen verran :d

Kaikkein vähiten löytyy ilmaa; pelkästään  :juno: on mulla ilmamerkissä, vaa'assa. Oikeestaan kaikki ihmiset joista en ole oikein ottanut selvää (lue: tullut kunnolla toimeen), on olleet ainakin aurinkomerkiltään ilma elementtiä. Vaaka on ainut ilman merkki joka kiehtoo, muista en edes jaksa ottaa selvää... :D

Laaduista seuraavaksi eniten tuon kiinteän jälkeen on sitten siis tuota aloitteikuutta, ja tuota 'muuntautuvaaa' laatua vähiten. En voikkaan sietää sellaista ihmeen häilyvyyttä, ettei osaa päättää mitä tekee : D En itsessä enkä muissa.

Mutta joo, menee nyt melkoisesti aiheesta ohi, pahoittelen :D Mutta härkäpäänä piti tulla selventämään että oon oikeessa :D :D :D Anteeksi ja hyvää juhannusta kaikille  :laugh:


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 24.06.2011 00:36:12
mintsilla, mun maailma on erilainen kun sun. Mun maailmassa aitoa toisista välittämistä on olemassa.

maurimourulainen, mä ymmärsin sun ekan viestin vähän väärin :)
Laaduista seuraavaksi eniten tuon kiinteän jälkeen on sitten siis tuota aloitteikuutta, ja tuota 'muuntautuvaaa' laatua vähiten. En voikkaan sietää sellaista ihmeen häilyvyyttä, ettei osaa päättää mitä tekee : D En itsessä enkä muissa.
Sama mulla. Kyllä mä harkitsevainen olen, mutta päätöksen tekoa en koe vaikeaksi, vaikka :askendentti: :vaaka: onkin. Sellasta poukkoilua on kyllä vaikee ymmärtää.
Mutta joo, menee nyt melkoisesti aiheesta ohi, pahoittelen :D Mutta härkäpäänä piti tulla selventämään että oon oikeessa :D :D :D Anteeksi ja hyvää juhannusta kaikille  :laugh:
;D Ei haittaa, vaikka menis vähän aiheesta ohi. Skorpparijutut tietysti aina itseeni kiinnostaa. Mulla taas sitten planeetat on aika tiiviisti kartalla. Persoonallisista planeetoista kaikki kuuta lukuun ottamatta ovat kiinteissä merkeissä. Ja sen kyllä huomaa. Vettä mullakin myös eniten, ei sekään epäselväksi jää ::) Hyvää juhannusta sullekin! :)


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Rigsu - 24.06.2011 14:16:27
 ;D  :2funny:

Myönnän olevani minä, minusta, minuuun-persoona :D ihan avoimesti.



Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 24.06.2011 15:08:54
mintsilla, joo kokemukset meitä tietysti muokkaa. Ja tosiaan olen sitä mieltä, että näitä oopportunistityyppejä, niin kuin mä tuon sanan ymmärrän, on liikaa. Paljon on pahuutta, se ei skorpparityypiltä jää huomaamatta. Mutta uskotko siis tosiaan, ettei kukaan aidosti välitä toisista? Että kaikki ajavat vain omaa etuaan muiden kustannuksella?
:aurinko: :kauris: ja  :kuu: :leijona: viimeisellä asteella, siis melkein  :neitsyt:, ja  :askendentti: :neitsyt:

Taitaa näillä asetelmilla kuulua samaan joukkoon erään tapauksen perusteella. Kaverisuhteiden arvo mitataan ilmeisesti hyötynäkökohdista. Aina pitää olla vähintään saamapuolella.

:aurinko: :kauris: taas ::) Ja itse unohdin mainita toisen, joka on myös :aurinko: :kauris:. Ja nyt Rigsu... Kiitos kartasta ja tunnustuksesta ;D :kauris: laadun oon ite kokenut todella vaikeaksi. Niin kuin täällä aiemmissa keskusteluissa on jo tullut ilmi. Oon ite kokenut kolmen kauristyypin pelottavan tunnekylmyyden, opportunismia kaikilla mukana. Kuut näillä :kalat:, :skorpioni: ja :harka:. Mutta tunnen yhden, jolla :aurinko: :kauris:, :kuu: :leijona: ja hän on kyllä toista maata. Todella auttavainen ja kaikkien kanssa toimeentuleva. Tunnepuolesta on vaikea sanoa. En ehkä kovin tunteelliseksi sanoisi, mutta tuntuu aina olevan valmis auttamaan toisia ilman että oma etu olisi taustalla.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Rigsu - 24.06.2011 15:20:10
juu ja siis kun  :kauris:  :aurinko: JA 1. HUONE... tekee se minä-minän ja kun kaikki liittyy MINÄ-huoneeseen, tekee se jo moninkertaisen minä-minä-minä-minä-tyypin :D ainakin kartan perusteella  ;D


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: - Kastehelmi - - 24.06.2011 15:48:04
Rigsu, laittaako sulle kukaan kapuloita rattaisiin kun minäminä-asenteella etenet? :) Mä tässä mietin ympäristön suhtautumista...

Mulla on muuten itelläni :aurinko: 1. huoneessa ja vielä :aspect_con: :askendentti:. Mulla se tulee ilmi ainakin niin, että kuvittelen pystyväni vaikka mihin! Mutta en toisten kustannuksella. Omia periaatteita ja moraalia en unohda. Kuvittelen pystyväni korjamaan kaiken. Jos toisella on asiat huonosti niin en kyllä helpolla anna periksi etsiessäni vastauksia toisen pulmiin. Aika usein kai onnistunkin. Jos ei muuta niin löytämään oikeat sanat.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Rigsu - 24.06.2011 15:58:25
 ;D nooooh. sanotaan että harva kestää kyydissä mukana, mutta eihän se haittaa kun minulla on minut :D

saatan mennä itsekseni ravintolaan jos sattuu huvittamaan, ei siihen muita tarvita.

Ja muitahan löytyy tarpeeseen, jos vaikka haluan mennä keikalle. Lähden sitten omille teilleni. Ainakin jos tuntuu ettei mua kaivata, siinä olen yliherkkä. Hakeudun äärimmäisen helposti erilleni muusta porukasta ja täysin vieraaseen remmiin.

Mutta silti. Minä ja aurinko ja minä-huone paistaa missä sitten menenkin. (oma karttani on muuten omituisin jonka koskaan olen nähnyt)


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Hopealohikäärme - 29.06.2011 09:55:58
Kyllä mä ainakin olen huomannut että aika paljonkin laskelmoin ja etsin hyötynäkökohtia erilaisissa tilanteissa, voin vain aavistella mitkä merkit siihen vaikuttaa. Ainakin  :askendentti: :kauris: vaikuttaa vahvasti käytännöllisyytenä, koska yleensä haluan että asiat tehdään järkevästi ja taloudellisesti, ja tietysti minua hyödyttäen. Seuraavana järjestyksessä tulevat minulle läheiset ihmiset. Liekö sitten  :rapu:-vaikutuksia nuo. Rakkauselämässä ehkä liikaakin järkeilen ja ajattelen asioita, että mitä kannattaisi tehdä, mutta  :kuu: ja  :venus: onkin Kaksosissa niin ei mikään ihme. Pitäisi kait miettiä noita aspektejakin, mutta siihen ei resurssit vielä riitä  ;D


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: mc82 - 29.06.2011 16:57:55
Voin tunnustaa, että itse olen jonkinasteinen opportunisti. Kyllä. Jos multa pyydetään apua tai näen, että joku on avun tarpeessa, niin mietin aluksi auttamisen hyötysuhdetta itselleni sekä tietysti taloudellista näkökulmaa. Taloudellisesti autan erittäin harvoin ketään, ainakaan isoilla summilla, mutta olen aina valmis kuuntelemaan sekä miettimään yhdessä, miten asiassa kannattaa edetä.

Kun olen kuitenkin  :askendentti: :kauris: , niin realiteetit täytyy ensin kartoittaa ja miettiä, onko tavoitettava hyöty vaivan arvoinen. Näin Kauris-nousuisena kun ei halua resursseja/energiaa tuhlata mihinkään turhaan tai maksaa tyhjästä ;)

Näin  :askendentti: :kauris: ja  :kuu: :leijona: :na voin myöntää, että auttamiseen kuuluu myös se "oman sädekehän kiillotus" ja statuksen nosto ;)  Mutta tietysti koen oloni hyväksi, jos voin edes jollekulle antaa uutta toivoa, lämpöä ja hymyn huulille ja mielelläni olenkin avuksi :smitten:

Mulla on kartallani erittäin voimakkaasti aspektoitunut  :neptunus: (aspektoituu  :kuu: :merkurius: :venus: :mars: :jupiter: :saturnus: :pluto: :chiron: :ceres: :vesta: kanssa :o ). Nepparin pyyteettömästä auttamishalusta olen saanut oppia läksyni - ollessani nuorempi uskoin kaikkeen ja kaikkiin ja uskoin kaikkien olevan puhdassydämisiä. Tietty pönttöyttäni käytettiin puhtaasti hyväksi, sain niitä muka-ystäviä, jotka vain valehtelivat ja pissivät silmään, multa vietiin rahaa ja tavaroita jne. ja vastapalveluksena en saanut mitään >:(  Tämä todella söi uskoani ihmisiin ja kulutti energiaani... Tämän vuoksi olen nykyään varsin skeptinen ja mietin todella tarkoin, milloin voin auttaa ilman, että mua käytetään hyväksi samalla ???


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: indiima - 06.07.2011 11:55:03
Pahin opportunisti jonka tunnen, on serkkuni   :aurinko:  :skorpioni:  :kuu:  :vaaka: Muuten hänestä ei kuulu mitään, mutta kun tarvitaan apua, auttavaa kättä tms. silloin puhelin kyllä soi. Suoraan sanoen vituttaa. Tällainen hän on ollut lapsesta asti.


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: Artemis - 06.07.2011 14:10:01
Tunnen kaksi ihmistä, jotka haluavat ottaa aina kaiken hyödyn irti ystävistään. Toinen on sanonut jopa, että suuri määrä ystäviä kannattaa pitää, koska niiden avulla saa etuja..
Molemmat lainaa koko ajan kaikkea, haluaa palveluksia koko ajan, kiipivät rahan perässä jne..

Okei, ehkä olen ilkeä..

Nämä ihmiset on  :aurinko:  :kauris: ,  :kuu:  :skorpioni: ja  :askendentti:  :kaksoset:
Toinen on  :aurinko:  :harka:,  :kuu:  :neitsyt: ja  :askendentti:  :harka:


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: mc82 - 06.07.2011 17:49:09
Tuli mietittyä opportunismia, niin mieleeni tuli 3 ihmistä, jotka kyllä havittelevat omaa etuaan ja osaavat pelata todella härskisti omaan pussiinsa, oikein imevät muista ihmisistä kaiken hyödyn, mitä irti saa... Kaikilla yhteisenä tekijänä  :venus: 12. huoneessa - Venushan kuvaa arvomaailmaa, rahaa jne., mutta mielenkiintoista, miten 12. huoneessa se vaikuttaa opportunistisesti, vaikka 12. huone kuvaa jotain ihan muuta kuin yksilön omaa etua ja sen tavoittelua ???

Nämä ihmiset ovat:

 :aurinko: :askendentti: :rapu: :kuu: :leijona: :venus: :kaksoset: (okei, tämä on siskoni :uglystupid2: ) - kartalla  :aurinko: :aspect_con: :askendentti:
 :aurinko: :askendentti: :kaksoset: :kuu: :harka: :venus: :oinas: - kartalla tarkka  :aurinko: :aspect_con: :askendentti:
 :aurinko: :leijona: :askendentti: :neitsyt: :kuu: :harka: :venus: :leijona:


Otsikko: Vs: Opportunismi
Kirjoitti: mouru - 07.07.2011 15:35:04
Kaikilla yhteisenä tekijänä  :venus: 12. huoneessa - Venushan kuvaa arvomaailmaa, rahaa jne., mutta mielenkiintoista, miten 12. huoneessa se vaikuttaa opportunistisesti, vaikka 12. huone kuvaa jotain ihan muuta kuin yksilön omaa etua ja sen tavoittelua ???
Mulla on Venus 12. huoneessa, Leijonan merkissä :d Mutten kuitenkaan mitenkään silmittömästi pystyisi ikinä käyttämään ketään ihmistä hyödyksi koska tulee huono omatunto :( (Oisko tällä Venuksen merkkisijainnilla sitten osuutta tähän? Tai kuukaloilla?) Saatan lainailla kavereilta kaikkea, mutta sitten kun kaverit haluavat minulta lainata jotain, niin olen kyllä itsekin valmis lainaamaan (: