Astro Foorumi

Astro special => Syntymäkartan tulkintaa => Aiheen aloitti: epona - 11.12.2008 10:50:20



Otsikko: Ceres
Kirjoitti: epona - 11.12.2008 10:50:20
Hei,

Luin tuolta seuraavaa:

Ceres

Varauksettoman rakkauden ja hyväksynnän prinsiippi Hoitaminen ja huolenpito, minä kuva, itsensä arvostaminen, itsetuntemus.

Menettämisen patologia; hylkääminen, suru, kärsiminen, viha, kiinnittyminen ja vastahakoisuus; Pyrkimys säilyttää yksin kontrolli lapsista, omaisuudesta tai asioista.

Jakamisen ja irtipäästämisen prinsiippi; Muodonmuutoksen teemat; syntyminen, kuoleminen, uudistumisen syklit, hoitotyö. Yksinhuoltajuus ja vastuu; Suhde luontoon ja maan energioihin; Kasvu, tuottavuus, työ ja tehokas toiminta; Okkulttiset teemat; kuoleman läpikäyminen, verimysteerit.

Kreikkalaiset palvoivat Cerestä (äiti maa) maanviljelyksen jumalattarena, joka työskenteli taukoamatta ruokkiakseen ja hoitaakseen maapallon ihmisiä. Cereksen side tyttäreensä Persephoneen oli niin vahva, että se muodostui pääasialliseksi suhteeksi. Kertomuksesta, jossa Pluto sieppasi Persephonen tehdäkseen tästä "Alisen maailman" kuningattaren, Cereksen surusta ja menetyksen tuskasta ja yhteyden etsimisestä lapseensa tuli entisaikojen maailman päämyytti. Tätä draamaa näyteltiin säännöllisesti useiden tuhansien vuosien ajan eleusinialaisten mysteerien vihkimysrituaalina.

Cereksen toistuvan menetyksen patologia juontaa juurensa ylikiinnittymisestä ja tarrautumisesta. Äitinä Ceres on varauksettoman rakkauden prinsiippi ylläpitäen ja huolehtien juuri luoduista elämän muodoista. Astrologisesti Ceres kuvaa niitä tapoja, miten me kohtaamme asiat jotka liittyvät itsemme arvostamiseen, itsetuntemukseen, suhteeseemme vanhempiin ja lapsiimme, kiinnittymiseen, riippuvuuteen, menetykseen, eroon, hylkäämiseen, suruun, jakamiseen, työhön ja tuottavuuteen.
Ceres merkeissä:
Ceres merkeissä kuvaa kahtatoista tapaa hoitaa. Ceres näyttää kuinka me kohtaamme tarpeemme antaa ja vastaanottaa huolenpitoa ja mitä me tarvitsemme itseltämme ja toisilta tunteaksemme olevamme varauksettomasti rakastettuja ja hyväksyttyjä.

Ceres huoneissa:
Ceres huoneissa kuvaa missä me parhaiten koemme tarpeemme antaa ja vastaanottaa huolenpitoa. Ceres kuvaa myös minkä tyyppiset kokemukset edistävät itsemme rakastamista ja hyväksymistä tai itsensä kieltämistä ja kriittisiä asenteita.

Cereksen aspektit:
Cereksen aspektit kuvaavat kuinka hoitamis-/vanhemmuus funktio voidaan yhdistää muihin persoonallisuuden alueisiin. Harmoniset aspektit kuvaavat helppoa yhdistämistä kun taas kovat aspektit kuvaavat mahdollisia konflikteja yksilön hoitamistarpeiden ja muiden psyykkisten vaatimusten välillä.

Minulla Ceres on seuraavassa:

Vesimies
Luonnon kiertokulussa Vesimies edustaa aikaa jolloin Valo lisääntyy, mutta talvi ei ole vielä antanut periksi. Tämä on aikaa jolloin monien ihmisten henkinen jaksaminen on kovalla koetuksella ellei omasta elämästä löydy samaa innostusta ja valoa jota aurinko kasvavassa määrin jakaa valkoisille hangille ja jäisille kaduille. Henkiset energiavarastot alkavat olla vähissä ja tarvitaan kokonaan uutta näkemystä ja uusia oivalluksia, jotta tulevaisuus tuntuisi mielekkäältä ja valoisalta. Vesimiehessä vaikuttavan planeettasi kautta olet yksi eläinratamme suuria oivaltajia, jotka pystyvät näkemään tulevaisuuden verhon lävitse. Tästä syystä sinua saatetaan pitää hiukan outona ja jopa hankalana tyyppinä.

1 .huone
MINÄHUONE vastaa lähinnä askendenttia. 1. huoneessa sijaitsevat planeetat kertovat niistä valmiuksista, joita sinulla on käytettävissäsi silloin kun etsit sisältöä elämällesi. 1. huoneen planeetat ovat se osa sinussa, joka loistaa neonvalon lailla kaikkialla missä kuljet ja toimii siinä sivussa majakkana mahdollisille puolisoehdokkaille.

-----------




Minua kiinnostaisi äärettömän paljon tietää tästä enemmän. Tämä lyhyt tulkinta ei oikein tahdo avautua minulle. Opiskelen hoito-alaa, joten pelkästään siksi tämä on mielenkiintoista. Lisäksi olisi ihana oivaltaa, mikä minulle on tärkeää, jotta tuntisin itseni rakastetuksi ja arvostetuksi. Miten minä voin olla avuksi muille etc.

Herääkö kellään mitään ajatuksia??

/A


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Artemis - 11.12.2008 11:03:56
Minulla Ceres 12.huoneessa ravussa, yhtyy askendanttiini.

Aspektit

 :ceres:   :aspect_squ:  :aurinko:  :kuu:  :mars:  :venus:

Itsellenikin nämä asteroidit ovat vähän vieraampia ja hankalampia tulkita.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Esmiralda - 12.12.2008 20:32:23
Ceresta sanotaan myös Kuun henkiseksi muodoksi toisella tasolla.

Éli minä opin, että asteroidit ovat ikäänkuin henkisesti toisen tason 'planeettakuntaa' ja ovat osoittamassa enimmäkseen positiivista suuntaa, ainakin ihmisen kasvun kannalta.

Tämä 'pikku kuu' Eponan toisessa huoneessa haastaa sinua kuuntelemaan sisintäsi, asenteitasi ja arvojasi tässä uudella alalla. Kannattaisi ihan pitää sellaista opiskelupäiväkirjaa arkisista hetkistäsi siinä ja miten koet erilaiset tilanteet. Saat niihin objektiivisuutta. Ulkopuolelta sinua tarkkaillaan kovasti. Ja hoitoalalla tämä on erittäin herkkää. Sen kautta havahdut myös huomaamaan, kuinka itseäsi arvostat, sillä kautta arvostat myös muita.

Vesimiehen kautta näkemyksesi varmasti laajenee moneen suuntaan. Pidä kiinni ettet putoa!

Näin näen vähän karrikoiden. Toiset näkevät varmaan erilaisia asioita.

Artemisin Ceres taas tuossa alitajunnan huoneessa ravistelee sinua varmasti johonkin uuteen näkökulmaan itsessäsi, sillä näkisin että kaikki yhtymät ja tapaamiset aksendantilla ovat jotenkin tärkeitä. Nuo runsaat neliöt ovat todella sinua haastaneet rankkaan itseopiskeluun kodin (ehkä juuri äiti-tytär asetelman), oman naiseuden ja kaiken toiminnan kautta. Ehkä äiti on ollut sinulle tärkeä ponnahduslauta tai peili tavalla tai toisella kaikessa siinä miten olet asennoitunut elämään ja miten olet nähnyt itsesi.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Esmiralda - 12.12.2008 20:45:19
Edellä tuli runoiltua, kun mietin itsekin omaa Cerestäni.

Enemmänkin mietin sitä nyt tuolla vanhassa Ap-kartassani. Kun se siellä on pienessä hassussa rykelmässä.

Huoneessa 8 Ravussa ovat kaikki mukavasti yhtymässä:
 :ceres: 8 astetta,  :aurinko: 10 astetta,  :venus: 16 astetta ja
Eros 18 astetta
Lisäksi Aurinko ja Venus ovat oppositiossa Jupiteriin!

Ehkä Ceres antaa minulle juuri tuota hoivavoimaa, jota nyt tarvitsen paljon ja Venuskin, mutta mikäs tuo velikulta Eros tuossa mukana heiluu jousipyssyineen! Se tuntuu varsin härnäävältä.  Jupiter kai on kaivamassa minusta kaiken mahdollisen myötätunnon, mitä tarvitsen, kaiken positiivisuuden mitä en saa unohtaa ja kaiken

Cereksen merkkejä on mm. Rapu ja Jupiter on sen onnentakaaja!

Cereksen tulisi hoitaa myös kuolemaan saattaminen, varsinkin tässä 8. huoneessa, luen tuolta Pääkkösen sivustolta. Huh!

Siis uskon, että kasvuni tapahtuu paljon hoitamisen, toisesta huolehtimisen kautta juuri nyt. Siinä löydän ehkä uuden puolen itseäni tai sitten petyn itseeni, voihan se näinkin olla, ei jaksakaan.
Venus tuossa lähellä mietityttää ja vaatii myös pitämään itsestä huolta.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: *Kide* - 13.12.2008 13:30:58
Esmiralda -kopsahti tuo kuolemaan saattaminen...
Katselin tätä ketjua jo aikaisemmin ja pohdin oman  :ceres: aemaa kartalla. Huoneiden 2. ja 3. rajalla, kuin myös  :oinas: alueella. Löydän paljon itseäni huoneiden kautta ja suhteessa...
Näihin, mitä eppana kirjoitti... Astrologisesti Ceres kuvaa niitä tapoja, miten me kohtaamme asiat jotka liittyvät itsemme arvostamiseen, itsetuntemukseen, suhteeseemme vanhempiin ja lapsiimme, kiinnittymiseen, riippuvuuteen, menetykseen, eroon, hylkäämiseen, suruun, jakamiseen, työhön ja tuottavuuteen.

Mutta tuo sinun yksi lause sai ns.langat kasaan ja tajusin jotakin... Jossakin täällä on puhuttu huoneiden jakamisesta ikä vuosiksi ja aikoinaan ne tuohon karttaani olen kirjoittanutkin. Nyt kun katselin karttaani tajusin, että ikävuosilta täsmälleen tuossa missä  :ceres: majailee, olen kokenut tietyn tyyppisen "kuoleman". Se muutti minussa kaiken nuo mistä eppana kirjoitteli ja legitimoi monia asiaoita, joiden mukaan nykyäänkin toimin.
Jos olen katselen aspekti kartaani on tuossa kohdassa viiva "sykerö" kasauma  :2funny: antakaan anteeksi sanamuotoni, en ole todellakaan perillä näistä jutuista, mutta tämä sai kimmokkeen tutkia lisää tästä ketjusta  :-*
Tuo kasauma ajoittuu aikuisikään asti, jos jatkan katsomista noiden ikävuosien kautta. Ja joo´o, tiedän, että sopii muistoihini ja ajattelen lämmöllä, kuinka selvisin ja missä nyt ollaan. Olen tehnyt oikeita ratkaisuja vaikka tuskin edes tiesin mikä intuitio on silloin  :2funny:

Ah, mikä aivomyrsky... kunpa ois aikaa jäädä pohtiin... täytyy palata kartalle  :D Kiitos teille ystäväiseni  :smitten:


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: T-H - 13.12.2008 17:42:06
Mulla :ceres: Vaa'assa, huoneessa 1.

Vaa'assa ; Äidillinen herkkyys toisiin, yhteistyön kautta. Ideaali, että äitiys pääsee toimimaan sosiaalisessa yhteydessä ja hyvässä suhteessa toisiin. Itsensä hyväksyminen tulee esille harmonisten sosiaalisten suhteiden kautta. Epätasapaino ilmenee liian tiukassa otteessa ja jos sosiaalisessa suhteissa puuttuu hyväksytyksi tulemisen tunne

- Mietin tätä nyt kun siskoni poika ollut mulla parina vkonloppuna hoidossa. Tietynlainen "äityis" on ollut hoidossa mukana. :smitten:



Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Esmiralda - 13.12.2008 19:13:34
Tuosta 'kuolemaan saattamisesta', niin ymmärrän myös siitä eräänlaisen transformaation korottaa se ego-keskeinen rakkaus ylempään sydänchakran (josta nykyään puhutaan) kaltaiseen pyyteettömään rakkauteen. Silloinhan voisi puhua eräänlaisen egon kuolemasta. Vaikka nyt en osaa ollenkaan pukea ajatustani sanoiksi....öhöm...mutta joku voi oivaltaa siitä enemmän.

Ja kun ymmärrän sen myös niin, että egon on täytynyt pystyä elämään läpi omat halunsa, ennen kuin se voi tarttua ylimpiin tarkoituksiin. Kaarina Niro näistä usein puhui omalla kielellään, usein sitä oli vaikea ymmärtää ja tunnen sen nyt nahoissani, kun sanat todella menevät solmuun. Äh!


Voi hyvät ystävät, auttakaa, mitä minä oikein tarkoitan?


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: maarita - 13.12.2008 19:57:20

Tarkoitatko, että fyysinen muuntuu henkisemmäksi?


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: *Kide* - 13.12.2008 20:14:32
Aiheutinko tuon, Esmiralda  :idiot2: Anteeksi, ei ollut tarkoitus  :-[
olin itse vain niin innoissani ja todella tarkoitin omalla kohdallani tiettyjen tapahtumien laukaisseen henkisen muutoksen ja kohdallani todella varhain, siksi puhuin ikävuosista. Ja tavallaan ilman noita tuskin istuisiin tässä pohtimassa näitä... ilman muutosta minussa, tuskin edes elämäni olisi tämänlaista ja tähän suuntaan menossa. Olen kiitollinen ja iloinen, että ponnistin ylös ja nostin katseen...  :angel:

Voi olla, että ymmärsin väärin ja voipi olla, että karttaanikin katselen väärinpäin  :D lopputulos on silti, että olen iloinen ja kirkkain silmin menossa samaan suuntaan  ;)


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Esmiralda - 13.12.2008 21:05:29
Kide! Uskon että tosiaan olet oikeammassa kuin mitä minä nyt menin sotkemaan. Nämä asteroidithan kuuluisi olla juuri sen henkisen ylemmän tason Aurinkoja ja Kuita ja Marseja.

Ja miten muuten yleensä voisimme kasvaakaan kuin henkisesti!! Sehän on ihmisen suurin päämäärä ja suuri ilo! Emme vain aina huomaa edes sitä, kun ympärillä suurin osa arvoista mitataan rahana ja esineinä. Sitä huomaamista kai sanotaan myös TIEDOSTAMISEKSI.
Kasvaa ja tiedostaa se, silloinhan ollaan jo fyysisen yläpuolella, kuten Maarita tuossa ilmaisi.

Eipä silti, tuo henkinen kasvaminen ja itsensä tiedostaminen vaikuttaa fyysisestikin. Jotakin näkyy kasvoilla, sen tunnistavat ne ihmiset, jotka ovat itsekin kokeneet samaa. Ja ainakin minulla jo lapsuusvuosista asti ollut skolioosi ja notko selässä ovat oijenneet, viiltävä kipu hävinnut, jota tunsin nuoruudessani kun yritin istua jalat ristissä. Nyt siitä suorastaan nautin!

Ollaan rehellisesti innoissamme näistä asioista! Tutki vain Kide lisää. Sillä uskon, että kartta on jotakin osaa sinusta ja sen näkee objektiivisesti ja 'näkien', kun muuten elämää katselee subjektiivisesti, silti itseään näkemättä.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: taiska - 13.12.2008 23:30:26
Sain tänään juuri Iris Asteroiditulkinnan ja ainakin siinä kuvaus Cereksen merkityksestä Vesimiehessä, huoneessa ja aspekteissa osui kuin nyrkki silmään  ::). Samalla se selvitti erään ristiriidan joka aina on ollut elämässäni  :smitten:
Olen todella iloinen että tilasin tulkinnan sillä vihdoinkin vuosien hakemisen jälkeen sain selville ne muutamat asiat joihin en vastausta ole millään löytänyt  :).


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: epona - 14.12.2008 14:58:09
Taiska,

Kehtaatko kertoa mitä ne asiat olivat? Tai pääpiireittäin?
 :)

Minullakin siis Ceres Vesimiehessä.


Ja kiitoksia Esmiralda selvennyksestä.  :smitten:
tosin minun oli siis enismmäisessä ei toisessa huoneessa.


Ja Epona - Ei eppana  ;)



Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: marix - 14.12.2008 15:06:27
mullakin ceres vesimiehessä, mutta neloshuoneessa.  :ceres:  :aspect_tri:  :askendentti: löytyy.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Ave^^ - 14.12.2008 17:36:49
Minulla  :ceres:  :rapu: 4.huone,
joka on jotenkin liian selvästi sellainen äiti-asema,
että siitä on oikeastaan hirveän vaikea löytää mitään syvällistä.
Liian helppo ratkaisu.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: taiska - 14.12.2008 18:38:34
En millään voi kertoa suoraan mitä siinä lukee vaikka kuin haluaisin sillä se on tekijänoikeuden alainen ja sitoudun sitä noudattamaan kun tulkinnan tilaan . Mutta sanotaan näin että ei se pelkkä kuvaus missä merkissä on edes riitä sillä vasta luettuasi huoneen merkityksen ja aspektien tulkinnat saat kokonaiskuvan josta aukesi ainakin minulle kaikki niin selvästi  :) !!!!!


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: *Kide* - 14.12.2008 20:11:36
Voi ja voi minua harakka silmää  :crazy2: Taas olen lukenut ihan omiani toistren nikeistä... anteeksi epona!

http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=24343.0
Tuolta löytyy lisä tietoa ja juttua ikä ja huone asioista... miksikä sitä ei voi jatkaakin?  ;)


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Artemis - 15.12.2008 09:23:26
Ceresta sanotaan myös Kuun henkiseksi muodoksi toisella tasolla.

Éli minä opin, että asteroidit ovat ikäänkuin henkisesti toisen tason 'planeettakuntaa' ja ovat osoittamassa enimmäkseen positiivista suuntaa, ainakin ihmisen kasvun kannalta.

Tämä 'pikku kuu' Eponan toisessa huoneessa haastaa sinua kuuntelemaan sisintäsi, asenteitasi ja arvojasi tässä uudella alalla. Kannattaisi ihan pitää sellaista opiskelupäiväkirjaa arkisista hetkistäsi siinä ja miten koet erilaiset tilanteet. Saat niihin objektiivisuutta. Ulkopuolelta sinua tarkkaillaan kovasti. Ja hoitoalalla tämä on erittäin herkkää. Sen kautta havahdut myös huomaamaan, kuinka itseäsi arvostat, sillä kautta arvostat myös muita.

Vesimiehen kautta näkemyksesi varmasti laajenee moneen suuntaan. Pidä kiinni ettet putoa!

Näin näen vähän karrikoiden. Toiset näkevät varmaan erilaisia asioita.

Artemisin Ceres taas tuossa alitajunnan huoneessa ravistelee sinua varmasti johonkin uuteen näkökulmaan itsessäsi, sillä näkisin että kaikki yhtymät ja tapaamiset aksendantilla ovat jotenkin tärkeitä. Nuo runsaat neliöt ovat todella sinua haastaneet rankkaan itseopiskeluun kodin (ehkä juuri äiti-tytär asetelman), oman naiseuden ja kaiken toiminnan kautta. Ehkä äiti on ollut sinulle tärkeä ponnahduslauta tai peili tavalla tai toisella kaikessa siinä miten olet asennoitunut elämään ja miten olet nähnyt itsesi.

Kiitän :) Kuulostaa järkevältä.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: La Papessa - 18.12.2008 15:55:01
En millään voi kertoa suoraan mitä siinä lukee vaikka kuin haluaisin sillä se on tekijänoikeuden alainen ja sitoudun sitä noudattamaan kun tulkinnan tilaan.

OT: Tekijänoikeus ei suojaa ideoita eikä ajatuksia, vaan teoksen ilmiasua eli toteutustapaa. Sen alaiseen materiaaliin saa siis viitata ja sitä saa myös referoida.

Lainaus
Mutta sanotaan näin että ei se pelkkä kuvaus missä merkissä on edes riitä sillä vasta luettuasi huoneen merkityksen ja aspektien tulkinnat saat kokonaiskuvan josta aukesi ainakin minulle kaikki niin selvästi   !!!!!

Minä olen mennyt tässä niin pitkälle, että katson planeettojen merkkisijaintia aivan viimeiseksi, aspektejen ja huoneiden jälkeen. Esim. omalla kartallani ceresin sijainti neitsyessä kertoo tosiaan huomattavasti vähemmän kuin yhtymä ASC:iin tai aspektit solmuun, venukseen, uranukseen, jupiteriin ja kheironiin.


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: taiska - 19.12.2008 01:52:28
Tarkoittaako referoida, että lainata vai muokata  ::) ?


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: La Papessa - 19.12.2008 10:19:40
Tarkoittaako referoida, että lainata vai muokata  ::) ?

Referaatti tarkoittaa lyhennelmää tekstistä. Mutta siis yleensä ottaen tekijänoikeuslain suojaaman materiaalin sisällöstä voi kertoa omin sanoin. Muutenhan esim. kirja-arvosteluja ei voisi julkaista laisinkaan. ;)


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: epona - 19.12.2008 14:25:38
Mutta nyt huom. minun takia ei tarvitse referoida, ellei halua!

Ymmärrän hyvin, ellei siitä tulkinnasta kertominen ole mahdollista. Sitäpaitsi - näyttääkin siltä, ettei se missä merkissä Ceres sijaitsee yksinään kerro paljon mitään, joten se siitä :)


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: LYV - 13.04.2009 18:30:12
 :ceres: :neitsyt: 12 huoneessa

 :ceres: :aspect_con: :askendentti:  :neitsyt:

 :ceres: :aspect_tri: :neptunus: 4  :kauris:

 :ceres: :aspect_sex: :pluto: 3  :skorpioni:

 :ceres: :aspect_sex: :venus: 3  :skorpioni:

 :ceres: :aspect_squ: :saturnus: 4  :skorpioni:

Osaako tätä kukaan tulkita?


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: mc82 - 19.04.2009 12:00:42
Mulla  :ceres: :jousimies: 11. huoneessa - jo näistä näkee, että olen aika itsenäistä, riippumatonta sorttia :buck2:

Aspekteja:

 :ceres: :aspect_con: :neptunus:
 :ceres: :aspect_sex: :pluto:
 :ceres: :aspect_sex: :saturnus:
 :ceres: :aspect_ssx: :mars: (orbi 2 astetta, joten lasketaanko aspektiksi?)
 :ceres: :aspect_con: :merkurius:
 :ceres: :aspect_con: :venus: (väljä!)
 :ceres:  1½- :aspect_squ: :kuu:
 :ceres: :aspect_sex: :vesta:
 :ceres: :aspect_opp: :kuunsolmu: (aika väljä)

En nyt muista, oliko muita :buck2:


Otsikko: Vs: Ceres
Kirjoitti: Hannari - 08.10.2009 15:36:37
Itselläni :ceres: :oinas: ja 11.huoneessahan se näyttääkin olevan :uglystupid2: