Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Unet => Aiheen aloitti: Alzbeta - 09.12.2005 18:01:52



Otsikko: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: Alzbeta - 09.12.2005 18:01:52
Traumaattista! Muistin juuri uneni, jonka näin tällä viikolla joku yö. Olin yrittänyt unohtaa sen, koska se oli niin ikävä, mutta nyt se jostain tuli mieleeni.

Siinä oli pimeää ja talvi, kuulin jatkuvasti kuinka minulle tuntemattomat ihmiset puhuivat minusta pahaa selkäni takana ja mollasivat tekemisiäni ja päätöksiäni ja ylipäätään puivat elämäni ja ryttäsivät sen täysin.

Minulla oli unessakin niin nujerrettu olo. Mutta näin itseni peilistä ja ihmettelin kuinka minulla oli vaaleat hiukset, turkoosi paita ja turkoosikivestä tehdyt korvakorut. Tämä ihmetytti sen takia, koska kuvittelin jotenkin olevani mustissa. Kun olokin oli niin apea?

Mistä nämä ilkeät unihahmot ilmestyivät? Onko teillä ideoita?


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: hopeatähti - 09.12.2005 22:25:46
Moikka  :)

Nämä ilkeät ihmiset voivat olla osa sinun sisäisi persoonia jotka eivät oikein
pidä uusitusta sinusta.

Useasti tuntematon unessa viittaa johonkin sinussa olevaan tuntemattomaan joka ei ole vielä noussut tietoisuuteen tai et ole niitä vielä käsitellyt.

Toki uni voi viitata kanssaihmisten kateuteen ja vihaan mutta onneksi olit hyvissä "väreissä" joten pieniä arkisia "piikkejä" josta ei kannata niin suuresti välittää.

Toki jos sinussa on näitä piirteitä ja koet että ne saattavat vaikeuttaa elämääsi, kannatta ottaa luuta esille ja lakaista ne roskikseen  ;) ;)


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: Alzbeta - 10.12.2005 12:54:26
Moikka  :)

Kiitos, nyt kun luin viestisi niin tajusin, että tämän unen tarkoitus todella oli minulle itsellenikin kertoa, että se uusi minä on vahvempi kuin edes itse uskoinkaan!

Vanha minä todella olisi noista piikeistä lannistunut aivan täysin, mutta tätä uutta minää ei niin helposti lannisteta. Tämäkös vanhaa minää ärsyttää  ;)

Uusi minäni taitaa siis olla varmemmalla pohjalla kuin uskoinkaan, mutta enhän halua suotta kiusata sitä ja altistaa arvostelulle sitä arvokasta itsessäni, jonka olen juuri löytänyt ja näin ollen luudalle taitaa olla hommia  ;)

 :smitten:


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: CorvusLeonis - 10.12.2005 13:08:41
Näin viime yönä kaamean painajaisen jossa mielipuolinen pikkutyttö ajoi meikää takaa hullulla mustalla hevosella. :(


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: Alzbeta - 11.12.2005 00:40:26
No voihan, olen joskus lukenut tuosta takaa-ajo uniteemasta... mutta mitä siitä sanottiinkaan... Muistaako joku muu?

Ahdistava, jotenkin tukehduttava elämäntilanne?

Hevonen, pikkutyttö? Muistatko miksi se tyttö ajoi sinua takaa? Miksi se oli uhkaavaa? Mikä siinä oli pelottavaa?


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: CorvusLeonis - 11.12.2005 13:08:02
Se tytteli oli jotenkin vainoharhainen sen hevosen suhteen ja oli ilmeisesti "suojelemassa" sitä tai jotain, koska epeli oli häiriintynyt, ja niinpä tää neiti sitten katteli että sille varmaan halutaan tehdä sen takia jotain. ???


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: vilmu - 11.12.2005 13:46:53
Ainakin takaa-ajounista sanotaan, että karkuun et pääse. Ehkä niistä sanotaan muutakin. Itse olen joskus aikaa, aikaa sitten nähnyt yhden takaa-ajo unen, joka jäi tosi elävästi mieleen. Harvoin nimittäin muistan uniani. Ja siinä en tosiaankaan päässyt pakoon vaan ihan tuskastumiseen ja ahdistumiseen asti jatkui tuo painostava takaa-ajo.

Jos hevonen on unessa nopea ja uljas, se voi merkitä halua muutokseen tai jonkun uuden hankkeen odotusta. Ja ehkäpä uni jossa paetaan viestittää epäselvyydestä tai jonkin asian välttelystä tai kyvyttömyydestä käsitellä jokin asia. Voisiko nämä pitää paikkansa kohdallasi??? Selailin vähän unikirjaani, mutta se on kyllä aika ylimalkainen monen asian kohdala...  :P


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: CorvusLeonis - 11.12.2005 14:31:11
Kyllä mä yleensä pääsen takaa-ajounissa karkuun saavuttamalla tolkuttomia nopeuksia, tekemällä valtavia loikkia (kuten tässä konijutussakin hypin koivusta koivuun oksista riippumalla :crazy2:) tai lähtemällä lentoon. Paitsi jos takaa-ajo päättyy rakennukseen.
Mutta onko kyse tosielämän asioiden välttelystä? Aivan taatusti. ::)


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: Vajra - 11.12.2005 16:33:14
Aku Ankassa oli kerran hyvä läppä sarjiksen muodossa.
Siinä Hessu näki kokoajan unia missä häntä jahdattiin takaa
ja yksi yö tajusi pelata korttia niiden kanssa koska se oli väsyttävää.
Kokeilin kerran, ihan hyvä temppu.

Yhdessä dokumentissa oli juttua jostain uni-heimoista ja heidän mukaansa
oli huono juttu juosta unissa pakoon. Asiat pitäisi pikemminkin kohdata rohkeasti.
Unessa sen voi huomata että takaa-ajaja muuttuu vaikkapa joksikin henkilöksi tai eläimeksi
ehkä maisemaksi? Sitten se vain jatkuu...
Jos tuntuu ettei voita hirviötä kannattaa kuvitella joku miekka käteensä sen voimin
sitten niittaa kasaan.


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: CorvusLeonis - 11.12.2005 16:45:08
Pistooli on hyväksi havaittu. Tosin eräässä unessa se sama pikkutyttö jahtasi meitsiä katanalla. ::)


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: Alzbeta - 11.12.2005 17:08:39
No jos se sama tyttö jahtaa sua useinki niin kannattais ehkä kysyä mitä sillä on sanottavaa eikä mennä pakoon, vaikka se vaikuttaiski uhkaavalta.


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: K-NRJ - 11.12.2005 17:30:42
Joo, tuo oli hyvä pointti. Nyt kun ens yönä menet nukkumaan niin päätä että jos tuo tyttö taas ilmestyy jahtaamaan niin "ohjailet" untasi niin että kysyt häneltä, mitä hän oikein haluaa.

Itse olen joskus ohjaillut uniani noin.  :)


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: vilmu - 11.12.2005 23:50:35
MITEN unia ohjaillaan? Olen kerran kyllä lapsena nähnyt niin "kivaa" unta, että toivoin sille jatkoa seuraavana yönä. Ja se jatkuikin, mutta ei se enää ollut niin hyvä. Mutta miten voin vaikuttaa uneeni sillä hetkellä kun näen sitä?

Luulenpa, että mieheni on joskus yrittänyt selittää tätä samaa. Eli hän pystyy kontrolloimaan uniaan. Itse näen uneni niin syvässä unitilassa tai sitten en näe unia, koska harvoin muistan niitä. Puhumattakaan siitä, että pystyisin itse vaikuttamaan niihin...  ???


Otsikko: Re: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: Hiisitär - 12.12.2005 12:41:28
Lainaus
Yhdessä dokumentissa oli juttua jostain uni-heimoista ja heidän mukaansa
oli huono juttu juosta unissa pakoon. Asiat pitäisi pikemminkin kohdata rohkeasti.
Unessa sen voi huomata että takaa-ajaja muuttuu vaikkapa joksikin henkilöksi tai eläimeksi
ehkä maisemaksi? Sitten se vain jatkuu...
Jos tuntuu ettei voita hirviötä kannattaa kuvitella joku miekka käteensä sen voimin
sitten niittaa kasaan.

Tätä Puman neuvoa kannattaa kyllä noudattaa, jos yhtään unissaan pystyy siihen. Itse näen todella harvoin takaa-ajounia (ehkä kerran, kaksi parissa, kolmessa vuodessa), mutta niihin on tepsinyt juuri tuo asian kohtaaminen. Näin joskus unta, jossa iso peikko tunkeutui kouluumme ja meinasi syödä oppilaitamme. Juoksin todella vihaisena portaat alas ja huusin peikolle, että tämän pitäisi häipyä, se ei kuulu sinne. Peikko katsoi hölmistyneenä ja luikkasi äkkiä takaisin sinne mistä oli tullutkin. Sain myös kerran käännytettyä minua jahdanneet tyrannosauruksen kääntymällä sen puoleen ja toteamalla tomerasti, että sen olisi ihan turha yrittää syödä minua, minä en sitä pelkää!

Lapsena pystyin kontrolloimaan uniani selvemmin, mutta näin vanhetessa unet alkavat tuntua enemmän ja enemmän todellisuudelta. En yleensä edes tajua uneksivani. Lentounetkin ovat todella harvinaisia unia, mutta kerran sellaista nähdessäni ajattelin, että "voi miten ihanaa! Muut vain haaveilevat ja näkevät unia lentämisestä, mutta minä lennän oikeasti!"  ;D (tai lensin ja lensin, yleensä lentouneni ovat onnettomia pieniä liitoja, ja jossain vaiheessa se kyky alkaa heiketä ja katoaa. Sellaista epävarmaa 20cm korkeudessa vaappumista  ::))


Otsikko: Vs: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: meryem - 29.12.2016 22:52:35
Voi ei sinikiviuhko tuo sinun Matti uni  :'( Jotenkin tuli heti mieleen lapsesi kun luin tuosta unestasi. Ehkä unesi valmisti sinua... koska onhan tuo aivan hirveä ja niin uskomattoman avuton tilanne kun lapsi joutuu tuollaisiin hoitoihin.

Mun ikävät unet on viime aikoina liittyny ihmisiin. Miehen kanssa riidellään usein ja yksi yö se jätti mulle lapun, että voit häipyä  :crazy2:
Olin vuokraamassa yhdeltä pomon asemassa olevalta työkaveriltani asuntoa ja olin jo vienyt sinne kalusteitakin kun pääsin "testaamaan" asuntoa. No sitten tuli puhe vuokrasta. Tää työkaveri oli hetken hiljaa ja sanoi, että se on 1200e kk. Sitten sen kasvot jotenkin muuttui sellaiseksi klovnin kasvoiksi ja se vain nauroi kun olin ihan kauhuissani tuosta vuokran suuruudesta. Olin, että ei käy ja harmittelin kalusteita, jotka jäi, mutta olin ihan poissa tolaltani ja halusin vain pois. Tulin nykyiseen asuntooni ja kohta sinne tuli oven taakse pari tyttöä maskit kasvoillaan painostamaan minua vuokraamaan sen työkaverini asunnon.

jotenkin ahdistavat unet jää mulla helpommin mieleen ja varmaan juuri tuo tunnejuttu. Kiitos kun olit nostanut tätä aihetta, en enää muista tuota alkuperäistä untani, mutta jotkin unet muistaa kyllä vielä vuosienkin päästä, vaikka sitä tunnetta ei enää sillä tavalla tavoita.


Otsikko: Vs: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: meryem - 31.12.2016 12:57:00
niinpä, onneksi ikävät unet tosi harvoin on enneunia.


Otsikko: Vs: Ilkeitä unia...
Kirjoitti: durazella - 03.01.2017 16:58:54
jooh---mitä tämä tarkoittaa--näin unen suljettiin arkkuun joku ja kansi kiinni ja tänään tuli soitto ett'ä siskoni on huonossa kunnossa sydämen takia......... :crazy2: