Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: Mirjam - 25.10.2005 09:34:50



Otsikko: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 25.10.2005 09:34:50
Mikä saa sinut  "näkemään punaista" ja adrealiiniinisi virtamaan? Tai loukkaantumaan sydänjuuriasi myöden?
Jokaisella on luultavasti ainakin aikaisempia kokemuksia, jos enää ei mikään kenessäkään koskaan ärsytä tai mikään ei loukkaa?  ;)
Törmäämme päivittäin erilaisiin ihmisiin ja monien tapa olla tai ilmaista itseään saattaa herättää monenmoisia tunteita itsessä?
Onko jokin tietty "piirre" sellainen, joka erityisesti ärsyttää tai loukkaa?  >:(   :knuppel2:
Miten käsittelet asiaa?  :angel:


Itseäni ehkä eniten on ärsyttänyt välinpitämättömyys.
Sellainen toisen ihmisen "ohittaminen", ikäänkuin joku olisi vain "ilmaa" toiselle.
Omalla kohdallani se saattaa juontaa juurensa jostain varhaisista lapsuus kokemukssista...tai jostain "aspektista" syntymäkartallani  :2funny: (vitsi)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Elektra - 25.10.2005 10:05:51
Höh - eikö noita kaikkia voinutkaan ruksia kerralla ;) :o

Ruksin välinpitämättömyyden. Se juoruaa, että en hyväksy itsessäni kyseistä piirrettä  :askendentti: :neitsyt: joten en hyväksy sitä toisissakaan, koska he ovat peilikuviani :tickedoff:

Yritän siis olla itselleni (ja siten myös toisille lajitovereilleni) suvaitsevainen, armelias ja hyväksyvä, ja keskittyä olennaiseen. Eihän kaikki voi ottaa vastuuta kaikesta :angel:

 :knuppel2: ...Mutta...   :tickedoff: kyllä ottaa pattiin tämä välinpitämättömyys planeettaamme kohtaan, sitä vaan eletään kuin pellossa, soditaan ja raiskataan ja tuhlataan yhteisiä luonnonvaroja eikä ajatella kestävää kehitystä  :tickedoff:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Synapsi - 25.10.2005 10:08:08
Näistä vaihtoehdoista valitsen myös välinpitämättömyyden. Se riepoo ja pahasti.
Eikös se ole tavallaan rakkauden vastakohta?!

Jotkut wiisaat kylläkin väittävät, että se piirre mikä toisessa panee vatsahapot porisemaan, onkin vain peilausta omasta samaisesta piilevästä ominaisuudesta...

Olen kyllä huomannut sellaistakin, että eri aikoina ärsyttää vähän eri jutut. Kun on oikeen ahtaalla ittensä kanssa, silloin ei oikein jaksa kestää alkeellista käytöstä. Lyhyempi sytytyslanka   :tickedoff:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ippuska - 25.10.2005 10:24:51
Vastasin Jokin muu, mikä:
Tahallinen ilkeys. Toisen mollaaminen, haukkuminen, nimittely, vähättely, rasismi.
Se, että ei osata elää niin, että toinenkin saisi elää rauhassa ja toivottavasti Rakkaudessa.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Hiisitär - 25.10.2005 10:53:09
Henkilökohtaisesti yksi eniten ärsyttävimmistä piirteistä on tämä ns. kaikkitietäväisyys. Minusta se loukkaa yksilön valinnan vapautta ja asettaa myöskin nämä valinnat, sekä henkilön ajatusmaailman, tavat, ystävät, ylipäätään koko olemisen ja elämisen kyseenalaisiksi.  Lisäksi se heijastaa myös suvaitsemattomuutta ja ahdasmielisyyttä. Yleistetään asioita liikaa. Esimerkiksi luen rasismin tähän aiheeseen kuuluvaksi: "Kyllä minä tiedän, ja kaikki muutkin tietävät, että kaikki mustalaiset ovat varkaita" , "Ilman muuta kaikki tummaihoiset ovat rikollisia". Myös positiiviset asiat, jos niitä tuputtaa periaatteella "kyllä MINÄ tiedän!" muuttuvat negatiivisiksi. Esimerkkinä vaikka erilaiset uskonlahkot. He tarkoittavat kyllä hyvää levittäessään Jumalan sanaa, joka pohjimmiltaan on jokaisessa uskonnossa ihanteellisena käsityksenä Jumalan loppumaton rakkaus, mutta! Kun se mene siihen pisteeseen, että sinun TÄYTYY kuulua tähän uskontoon, kyllä me tiedämme, että Jumala kärventää helvetissä kaikki, jotka eivät ole kanssamme samaa mieltä, niin ARGH!  :tickedoff:

Joka päivä törmää ihan arkielämässä tällaiseen ns. kaikkitietävyyteen. Tyyliin
- Et voi elää onnellista elämää ilman rahaa
- Sinun kuuluu hankkia korkea koulutus, et selviä muuten
- Kasviruualla ei voi elää monipuolisesti ja tasapainoisesti vahingoittamatta elimistöään
- jne jne. Loputon määrä asioita, pääasiassa yhteiskunnan sanelemia, jotka voisi luetella kaikkitietävyyteen.

Itseäni eniten tällaisessa kaikkitietävyydessä ärsyttää se, että kukaan, ei edes itseni ikäinen henkilö, ota minua vakavasti, kun totean, etten aio hankkia lapsia. Mieheni on samaa mieltä kanssani ja jotenkin vain tuntuu, että tässä elämässä minun ei kuulu olla enää äiti (olen saanut olla äitinä jo niin paljon muissa elämissä  ;) ) Mutta arvatkaapa kahdesti, uskotaanko tuota. Tavallisesti minua katsotaan säälivästi "voi tyttö parka, ei tiedä mistään mitään". Lapsiperheiden kommentti on yleensä "Kyllä minäkin sanoin noin sinun iässäsi, mutta katso nyt minua!" "Ei minullekaan pitänyt tulla lapsia, mutta niin vain kävi" jne. ARGH! Tekisi mieleni kuristaa henkilö siihen paikkaan!  :knuppel2: Tämä asia ei kuitenkaan ole mikään hetken mielijohde tyyliin "Iiih! Haluan vain bilettää vapaana!" vaan olen kuusivuotiaasta lähtien rukoillut "Hyvä Jumala, älä annan minulle koskaan yhtään lasta...." Raskaaksi tuleminen on elämäni pahin painajainen ja olen valmis ihan mihin muuhun vain paitsi äitiyteen. Tästä asiasta EN jousta.

Toinen ikävä yleistys on naisen määrittely. Juuri tuossa viikonloppuna sain kuulla eräältä tuntemattomalta mieheltä, että "et sitten ala nalkuttaa miehellesi tämän kitaransoitosta!"  Kuina hän voi edes sanoa noin, kun ei tunne minua?! >:( Minulle ei koskaan tulisi mieleeni nalkuttaa hänelle kitaransoitosta, koska tiedän sen olevani miehelleni henki ja elämä - eikä tapanani ole nalkuttaa muutenkaan. Jos asiaa ei voi ilmaista muuten kuin napisemalla, niin sitten pitää katsoa peiliin ja miettiä, että onko fiksumpaa naputtaa "taas on tiskit tiskaamatta! Aina nämä likaiset kengät täällä olohuoneessa!" vai ystävällisesti sanoa "rakas, voisitko tiskata/auttaa tiskien kanssa?" "Minusta on ikävää, että tuot likaiset kengät olohuoneeseen. Jätä ne ensi kerralla eteiseen, kiitos".
(Kuulostaa ehkä naiiville, mutta uskon todellakin enemmin ystävälliseen puheeseen kuin ilkeään huomautteluun)

Ah, sainpas avauduttua!  ;D :D


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Stareyes - 25.10.2005 11:23:55
Hei Mirjam :)

Tuohon kysymykseen on vaikea vastata. Siinä on niin paljon sellaista ettei sitä voi määritellä yhdellä sanalla.
Riippuu toisesta sielusta.
Opettelen tässä läksya niin, ettei mikään/kukaan  ärsyttäisi minua millään lailla.
Koska ajattelen näin:
"se on sen henkilön näkemys minusta, en ota vastaan tuollaista kiukkua"
"Jos joku ajattelee minusta toisin kuin yleiseti tai niin kuin minä itseni miellän, asia on ok, mitä muuta sen voi kuin hyväksyä?"
Sillä itse tiedän, mikä olen.

Minua kauhistuttaa kaikki välinpitämättömyys, mitä maailmassa on. Esim. en voi katsoa televisiosta toisten ihmisten kärsimystä, kun en voi ymmärtää, miksi toiset tahtoo olla toisille julmia :'( :'(. Itku vaan tulee siitä. Tapauksia on lukemattomia.
En mä vihaa kammoksu, sehän on rakkauden toinen puoli :)
Kyynisyys ja välinpitämättömyys ja kyvyttömyys rakastaa, ovat ehkä ne kaikkein tärkeimmät, joista tulen todella surulliseksi :(

Se mikä saattaa ärsyttää on, toisten suoranainen typeryys. Mä saisin jaaritella tästä loputtomiin, mutta jääköön nyt.
Ja typeryyshän ei ole sama kuin tietämättömyys :smiley6600:
Ystävyydellä
Stareyes ;)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 25.10.2005 11:26:39
- jne jne. Loputon määrä asioita, pääasiassa yhteiskunnan sanelemia, jotka voisi luetella kaikkitietävyyteen.
Ah, sainpas avauduttua!  ;D :D

Kiitos rehellisestä vastauksestasi!  :) (points)  ;)

Huomasin tuossa jo äänestyksen laitettuani, että ei taida kovin suosittu olla tämä aihe...  ;)
Kukapa sitä haluaisi "keskeneräisyyttään" mainostaa!
Kuitenkin niihän se on, että yksillöllisyys ilmentyy juuri ns."epätäydellisyydessä", ei ns."täydellisyydessä" !
Ja "sisäisestihän" se täydelisyys koetaan, ei "ulkoisesti"!

Itse olen aina ollut sellainen, että olen tuntenut ikäni "kauhun sekaista kunnioitusta"  :D  itselleen rehellisiä ihmisiä kohtaan, jotka sen sen vielä avoimesti ilmaisevat ja itsekin sitä kohti pyrkinyt kasvamaan!  ::)

Minusta se kertoo ihmisestä sen, että hän on sisäisesti eheä ja luottaa elämään!  :smitten:

Nuo mainitsemasi yhteiskunnan kautta ilmenevät "kaikkitietäväisyydet" ovat itsellenikin olleet ehkä suurimpia "tunnekuohuja" herättäviä asioita ja niihin on edelleen osaltaan vaikeaa sopeutua!


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ophiuchus - 25.10.2005 11:29:19
Valitsin itse noista vaihtoehdoista välinpitämättömyyden. En voi sietää välinpitämättömyyttä toisia ihmisiä kohtaan. Nyky yhteiskunta on niin kärjistynyt tähän muotoon. Tyylillään jokainen hoitaa omat asiansa. Käytännön puolesta totisinta totta, mutta aito välittämisen tunne toista ihmistä kohtaan on alku kaikelle hyvälle. :)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Kirsi - 25.10.2005 11:40:08
Minua ei sinänsä ärsytä ihmisten käyttäytyminen vaan jään ennemminkin pohtimaan että miksi miksi miksi joku käyttäytyy noin tai näin. Päädyn aina samaan lopputulokseen erään "henkilön" sanoja lainaten "sillä he eivät tedä mitä he tekevät". Kukaan ei kait "tahallaan" vahingoita tai loukkaa toista jos ymmärtäisi mitä on tekemässä tai mitkä on seuraamukset.
Vaikea selittää mitä tarkoitan, koska melkein jokainenhan ymmärtää tietyllä tavalla mitä on tekemässä, ehkä se on ajattelemattomuutta...
Toivottavasti joku sai selkoa mitä tarkoitan.  :)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ophiuchus - 25.10.2005 12:02:42
Näinhän se oikeastaan menee syvemmälle ajateltuna. Ajattelemattomuus on ihmisten peruskäyttäytymiseen kuuluvaa.. :) Itsellänikin on tapana analysoida aina miksi joku käyttäytyy näin.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Synapsi - 25.10.2005 12:06:39
Hyvä pointti Balto.
Motiivit on oikeasti mielenkiintosia, ei välttämättä toteutus!


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 25.10.2005 12:07:55
Näinhän se oikeastaan menee syvemmälle ajateltuna. Ajattelemattomuus on ihmisten peruskäyttäytymiseen kuuluvaa.. :) Itsellänikin on tapana analysoida aina miksi joku käyttäytyy näin.

tai voisihan sitä ajatella, että miksi vain analysoin, miksen tunne?
 :)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: puntari - 25.10.2005 12:13:45
Vaikea on myöntää mutta monikin ärsyttää....

Toisaalta taas ärsytykset on varsin helppo vaan ohittaa, - olla siis välinpitämätön!!! ???
mutta itseä ärsyttää alentuvaisuus, jos ymmärrämme sanan niin, että esimerkiksi vähättelee itseään ja "liukuu" vastuusta olla mieltä - yhtään mitään mieltä.

Tuo välinpitämättömyys voi myös olla itselle suojaavaa, joskus on helpompi olla välinpitämätön ettei joudu muuhun eikä esim. vedetyksi mukaan,

voi kun minulla olisi paremmin aikaa puuttua tähän aiheeseen

MUT KU EI OO :(


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mamie - 25.10.2005 12:18:47
no kyllä se ylimielisyys on, jota en kuitenkaan laske ylpeydeksi...
Mielestäni ylimielisyys on vielä jotain paljon radikaalimpaa kuin ylpeys. :uglystupid2:

Noi kaikki ärsyttää tietysti, mutta ei niin paljoa kuin tuo ylimielisyys... :knuppel2:

Eiks se oo niin, että sitä vihaa kaikista eniten jota ei halua itsessään myöntää..

Mä kuitenkin myönnän että oon jossain määrin narsisti, mutta eikai esiintyvä taiteilija ilman sitä voi ollakkaan.. :P Ylpee, muttei ylimielinen  ;)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ophiuchus - 25.10.2005 12:20:58
Mirjam, aivan. Miksi ei näin. jokseenkin voi olla, että se tuottaa vaikeuksia. :) mutta miksi, ei. Voisi helpotta omaa pähkäilyäkin. :)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 25.10.2005 12:27:34
Jaa-a. Olipas outo luettelo. ??? 
Monen monta hyvää ja yleispätevämpää adjektiivia olisin halunnut lisätä tuohon listaan, mutta suurin niistä on tyhmyys. Kaikki se voittaa, kaikki se kestää, kaikki siitä kärsii... Tyhmyyden selitys eli se, mitä minä sillä ymmärrän, löytyy "signaturestani".
Taustaa: Joskus männävuosina (kauan sitten) kysyin minua muka opettavalta rouva insinöörinplantulta, että onko hänellä niin heikko itsetunto, vai onko hän vain niin tyhmä, että käsitelty asia/ongelma ei mennyt hänen jakeluunsa...
Vieressä seisova sen "aikuiskoulun" rouva vararehtori piipitti surkeana: "Ethän sinä noin voi sanoa, kun meillä on täällä noita kehitysvammaisiakin..." Silloin näin punaista ja paljon! Siis hänen mielestään kehitysvammaiset olivat tyhmiä, mutta insinööriksi vastavalmistunut ei... Silloin olin iloinen, että en ole fyysisesti väkivaltainen...
  :knuppel2:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Keho - 25.10.2005 12:42:56
Itse näen jo asian toisin eli niin, ettemme teekään enää palvelua vain omille persoonillemme sen "ärsyttävän" peilimme avulla vaan KOKO kollektion puhdistustahan jo teimme jokainen täälläkin foorumilla kulkija, jotka niitä "ärsyttäviä" tunteita koimme. Joten sitä sanotaan jo aluksi sille Ykseydenkin kokemukselle, kun voi sen itsekin jo huomata, että tuon toisen esiin tuomia tunteita minäkin nyt tunnen. Ja sitten vain niitä oman energiakehostonsa avulla muunnetaan Rauhaksi ja Rakkaudeksi niillä teoillaan, jota sanotaan Karunaksi.  :smitten:

Joten tuota sanotaan uuden Ajan auttamiseksi, koska sillä tehdään palvelua kaikkeudelle eli koko ihmiskunnan alitajunnalle eikä vain yhdelle persoonalle.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Sun73 - 25.10.2005 13:21:07
Mua ärsyttää monetkin piirteet toisissa ihmisissä   :tickedoff:
Mutta ehkäpä sellainen piilovittuilu ja selän takana paskan puhuminen on
ne ärsyttävimmät  >:(
Liikkuukohan sellasilla ihmisillä mitään päässä , jotka vittuilevat esim. työkavereille ja puolitutuille ihmisille ?!!!   Kyllä maailma olis paljon parempi kun ihmiset olis vilpittömästi mukavia toisilleen  :smitten:

  Oinas73
nouseva ja kuu-jousimies


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: punainen - 25.10.2005 13:36:24
Se on ikävää, kuinka paljon ihmiset tekevät pahaa toisilleen.
Löysin listalta monia piirteitä joista en pidä, mutta jostain syystä minun kelloni kilahtaa ylimielisten ja pahanlaatuisesti itserakkaiden ihmisten kohdalla. Huvittavinta on se, että olen törmännyt juuri Leijoniin paljon elämässäni, tähtitaivaan kukinkaallisiin. Mutta ehkä minun pitäisi oppia heiltä itsearvostusta, koska oma itsetuntoni ei ole hyvä...


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 25.10.2005 14:03:33
Terppa.

Meikäläistä saattoi ennen ärsyttää ihmisissä ja asioissa hyvinkin monet asiat. Mielen ylläpitämä sisäinen dialogi arvosteli kaikkea vastaantulevaa.  

Kuten aikaisemmissa kommenteissakin on mainittu, ihminen peilaa itseään ulkomaailman, kuten muiden ihmisten kautta. Kaikki mitä ihminen näkee, on heijastusta omasta itsestä, omasta maailmankuvasta. Tässä valossa kaikenlainen muista ihmisistä ärsyyntyminen on kai turhaa. Siinä sitä vain kiehuu omissa kitkerissä liemissään.

Kaikilla ihmisillä on tilaa maailmassa olla juuri sellainen kuin on. Ärsyyntyminen kai näyttää meille vain, missä on tilaa omalle kasvulle. Meikäläiselle tämän läksyn oppiminen ei todellakaan ole ollut helppoa, vieläkin mieli tuppaa ärsyyntymään ja arvostelemaan.

Mukavan kirpeitä syyspäiviä toivotellen,

viheltäjä


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Jansku70 - 25.10.2005 14:36:53
Minua ärsyttää alentuvuus. Siis sellainen, että pitää itseään parempäna kuin muut. Pari kertaa olen nuorempana sellaisiin ihmisiin törmännyt ja kyllä on noussut karvat pystyyn  >:(

Mutta kuten joku mainitsikin, me olemme peilejä toisillemme. Sitä ei siedä toisessa, mitä ei siedä itsessä. Myös välinpitämättömyys on ikävää. Viime kuukausina olen tavannut useita ihmisiä, jotka ovat kohdelleet minua välinpitämättömästi  :( Ja pahalta on tuntunut. Olenkin miettinyt, miksi ihmeessä olen moiseen asiaan niin usein törmännyt :-\  Joku jujuhan tuohon taatusti sisältyy. Ehkä täytyy laittaa oma käytös tarkkailun alle ja katsoa löytyisikö sieltä välinpitämättömyyttä :-[

Kiitos hyvästä aiheesta  :) On aina mukavaa kun joku saa itsetutkiskeluprosessin käyntiin :laugh: vaikka se yleensä rankkaa onkin :D

Jansku


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: RistoPaavo - 25.10.2005 14:51:12
Kaikkitietävyys ja kun siihen kytkee se että ei kuuntele saati ottaisi vastaan kritiikkä..... :tickedoff:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Sun73 - 25.10.2005 15:13:28
Kyllä mutkin saa kiehumaan kaikkitietävät ja sellaset tyypit jotka neuvoo ja saarnaa liikaa, siis pitää ihan tyhmänä   :tickedoff:                                  

  Ja auta armias jos niitä ihteesä menis neuvomaan... :o


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 25.10.2005 15:52:21
[quote author=Dark Rock link=topic=353.msg2517#msg2517 date=1130231927

Mä kuitenkin myönnän että oon jossain määrin narsisti, mutta eikai esiintyvä taiteilija ilman sitä voi ollakkaan.. :P Ylpee, muttei ylimielinen  ;)
Lainaus

Kyllä mä itekin koen asian niin, että meissä kaikissa on aimo annos kaikkia tunteita ja piirteitä, ei niitä kukaan pakoon pääse. Eikä kai ole tarkoituskaan.
Ennemminkin on aika niitä alkaa itsestään kaivamaan ja TUNTEMAAN isolla T:llä!
Ja etsimään niille käyttötarkoitusta, rakentavaa sellaista!
Nuo kaikki ulkoatulleet moraalit, etiikat, uskonnot, aatteet sun muut, on tavallaan estäneet tunteiden ja kokemusten terveen ja luonnolisen esiin tulon, kulun ja kehityksen ja sitten tukahdutettuina ne on saaneet melkoisen "vääristyneitä" muotoja!
On muodostunut "negatiivisia ja positiivisia" tunteita....ja sitten kun ihmisellä on taipumus hakea hyväksyntää....hän tietysti kokee niin, että tuntemalla vain niitä ns"positiivisiksi" luokiteltuja tunteita, hänestä tulee hyvä ja hyväksytty ja nimenomaan nämä ilmentyvät ns.piirteinä itsessä ja toisissa, pohjautuvat näihin tunteisiin ja niiden tukahduttamisiin.

Ja ennenkaikkea koen asian niin, että kun lapsi syntyy maailmaan, häntä ympäröivät piiloitetut ja suorat tunteiden pelot jatkavat sitä samaa "estyneisyyttä" sukupolvelta toiselle!

Ööh...meni vähän nyt asiasta toiseen.... :-[

Mutta  :D  ;D  >:(  ???  :-[  :-\  :-*  :'(  :angel:  :crazy2:  :knuppel2:  :smitten:  :2funny:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 25.10.2005 16:03:36
Itse näen jo asian toisin eli niin, ettemme teekään enää palvelua vain omille persoonillemme sen "ärsyttävän" peilimme avulla vaan KOKO kollektion puhdistustahan jo teimme jokainen täälläkin foorumilla kulkija, jotka niitä "ärsyttäviä" tunteita koimme. Joten sitä sanotaan jo aluksi sille Ykseydenkin kokemukselle, kun voi sen itsekin jo huomata, että tuon toisen esiin tuomia tunteita minäkin nyt tunnen. Ja sitten vain niitä oman energiakehostonsa avulla muunnetaan Rauhaksi ja Rakkaudeksi niillä teoillaan, jota sanotaan Karunaksi.  :smitten:

Joten tuota sanotaan uuden Ajan auttamiseksi, koska sillä tehdään palvelua kaikkeudelle eli koko ihmiskunnan alitajunnalle eikä vain yhdelle persoonalle.

En välttämättä ihan ymmärtänyt mitä tarkoitit, mutta minä koen asian niin, että ei ole erikseen mitään kollektiivista "puhdistatumis tapaa", vaan ihan jokainen "liike" mikä jokaisen ihmisen sisällä tapahtuu vaikuttaa aina kollektiivisesti ja on aina vaikuttanut.

Ja siihen on käytettävissä se yksi "reitti ja tie" jokaisella; "oma sydän" !
Ja oma keho tietysti.
Nämä ovat minusta ne "lahjat" jotka meille on annettu ja joita meidän olisi hyvä oppia käyttämään täysipainoisesti.
Kaikki se muu, on jo valmiina olemassa ja ollut.
Vaanen se, että miten tuomme sen tähän omaan elämään oman sydämemme ja kehomme kautta on tietyllä tapaa "oppimisen paikka".

Myötäelämistä en pidä samana asiana, ennenminkin koen sen toisten kautta elämiseksi. Niin ns."negatiivisessa kuin positiivisessa".
Tarkemmin sanottuna, jos kokee, että toisissa on korjaamisen varaa, sen koen hajoittavana tekijänä, enkä näe sitä aitona myötätuntona....

 :smitten:   :smitten:   :smitten:   :smitten:   :smitten:

         
*  ELÄMÄ ON LAHJA *


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Vilja - 25.10.2005 16:07:13
:tickedoff: Kaikkitietävyys , totta tosiaan näinhän sitä omia juttujaan peilaa . Pari kertaa  :knuppel2: tuolla ensin muita päähän ja sitten vois vähän hipaista omaa korkeata hyvinkehittynyttä otsaa , mullon  :saturnus: :aspect_opp: :kuu: :tickedoff:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 25.10.2005 16:17:24
Mielestäni Mirjam on nyt asian ytimessä.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Keho - 25.10.2005 17:23:11

En välttämättä ihan ymmärtänyt mitä tarkoitit, mutta minä koen asian niin, että ei ole erikseen mitään kollektiivista "puhdistatumis tapaa", vaan ihan jokainen "liike" mikä jokaisen ihmisen sisällä tapahtuu vaikuttaa aina kollektiivisesti ja on aina vaikuttanut.

Ja siihen on käytettävissä se yksi "reitti ja tie" jokaisella; "oma sydän" !
Ja oma keho tietysti.

Juuri noinhan minäkin sen sanoisin, jos sen tekisin siitä näkökulmasta, mistä sitä nyt sinä katsot eli vain eri sanoja käytin.  :)


Eli tarkoitin vain sitä, ettemme voikaan enää tehdä muita sisäisiä "liikkeitä" kuin niitä, joilla ne esiin tuomiset niistä käsittelemättömistä, taikka muuten vain tukahdetuista tunteistamme nyt esiin tuotiin ja sitten, kun esillä eli päivätietoisuudessa ovat niin voidaanko vasta silloin niille tehdä jotain eli sydämemme uudella Rakkaudella, aidoille teoilleen muuntaa eli Rauhaksi ja Rakkaudeksi.
Sillä sehän putsaa koko kollektion ajatusta myös siitä, miten sinne voidaan tuoda uudenlaista käsitystä myös toistemme ajatuksista, vaikkei ne olekaan sanasta sanaan, kuten omani. Eli sydämen ymmärrykseksi ajatuksemme muunnettiin nytkin.  :smitten:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Artemis - 25.10.2005 19:38:32
Itse valitsin kaikkitietävyyden. Vaikkakin muutkin asiat noista voisi ärsyttää.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: PieniPunainen - 26.10.2005 00:00:25
Näistä vaihtoehdoista valitsen myös välinpitämättömyyden. Se riepoo ja pahasti.
Eikös se ole tavallaan rakkauden vastakohta?!

Kyllä :(


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 26.10.2005 00:04:23
Näistä vaihtoehdoista valitsen myös välinpitämättömyyden. Se riepoo ja pahasti.
Eikös se ole tavallaan rakkauden vastakohta?!
Kyllä :(

Ite olen kokenut ja ymmärtänyt, että olisi kaksi alku "polariteettia"; pelko ja "armollisuus/rakkaus".
Monet ns"negatiivisiksi" luokitelluthan tunteet syntyy pelosta.....

 :)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 26.10.2005 00:09:28
Ite olen kokenut ja ymmärtänyt, että olisi kaksi alku "polariteettia"; pelko ja "armollisuus/rakkaus". Monet ns"negatiivisiksi" luokitelluthan tunteet syntyy pelosta.....  :)
On olemassa sanontoja: Epätoivo on ylpeyden nurja puoli. sekä: Pelko on mielikuvituksen tuotetta. Sanoohan jo psalmin kirjoittajakin, ettei "polta minua aurinko päivällä eikä kuu yöllä..." Jaa että kuu yöllä... eikös se ole nimenomaan niitä kuviteltuja pelkoja?  ;)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: puhina - 26.10.2005 00:14:08
Äänestin vaihtoehtoa joku muu.
Toki kaikki noista vaihtoehdoista ärsyttävät hieman, toiset enemmän ja toiset vähemmän ja tilanteesta ja ihmisestä riippuen. Esim tyhmyys on helppo antaa anteeksi mutta tyhmyys ja ilkeys samassa paketissa alkaakin jo nostattaa kiukkua todenteolla pintaan.
Yksi mikä itseäni on tuntunut ärsyttävän todella paljon on vilpillisyys. Inhoan kieroilijoita jotka punovat ulkokultaista seittiänsä jotakin sellaista saavuttaakseen mitä ei voisi ääneen myöntää.
Oliko tässä tarinassa tarkoitus olla jokin opetus  :-[
Tyyliin: mainitsemasi piirre löytyy itsestäsi vahvana...toivottavast ei:)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 26.10.2005 00:14:20
On olemassa sanontoja: Epätoivo on ylpeyden nurja puoli. sekä: Pelko on mielikuvituksen tuotetta. Sanoohan jo psalmin kirjoittajakin, ettei "polta minua aurinko päivällä eikä kuu yöllä..." Jaa että kuu yöllä... eikös se ole nimenomaan niitä kuviteltuja pelkoja?  ;)

Niinno...täytyy myöntää että lainasin tuossa kyllä oman kokemuksen tueksi muualta opittuja sanoja... :-[
Itseasiassa koen kuitenkin niin, että tai no joo...*jää pohtimaan oikein tuota juttua vielä, ennenkuin aiheesta naputtelee lisää*

 :idiot2:   :)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 26.10.2005 00:29:07
Niinno...täytyy myöntää että lainasin tuossa kyllä oman kokemuksen tueksi muualta opittuja sanoja... :-[  Itseasiassa koen kuitenkin niin, että tai no joo...*jää pohtimaan oikein tuota juttua vielä, ennenkuin aiheesta naputtelee lisää*  :idiot2:   :)
Onneksi sanoja on opittu - paha olisi täällä muuten naputella.  :smitten:
Sanojen järjestys - se on ratkaiseva. Miten haluaa itseään ymmärrettävän? Jotkut sekoittavat sanajärjestyksen tahallaan antaakseen itsestään tietynlaisen kuvan, toiset taas vääntävät sormet verillä ja pää hiessä rautalankaa saadakseen asiansa selväksi ja kolmannet myhäilevät tyytyväisinä sanoen jotakin neutraalia väliin... soont äär liivet...  ;)
Minun mielestäni juuri oma kokemus vahvistettuna vanhoilla viisauksilla, esimerkeillä ja vertauksilla sekä tuoreella logiikalla on hvyä. Eikä sekään mene kaikille jakeluun. Mikään ei mene kaikille jakeluun. Ei ole edes olemassa kaikki ja aina.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 26.10.2005 00:44:41
Onneksi sanoja on opittu - paha olisi täällä muuten naputella.  :smitten:
Sanojen järjestys - se on ratkaiseva. Miten haluaa itseään ymmärrettävän? Jotkut sekoittavat sanajärjestyksen tahallaan antaakseen itsestään tietynlaisen kuvan, toiset taas vääntävät sormet verillä ja pää hiessä rautalankaa saadakseen asiansa selväksi ja kolmannet myhäilevät tyytyväisinä sanoen jotakin neutraalia väliin... soont äär liivet...  ;)
Minun mielestäni juuri oma kokemus vahvistettuna vanhoilla viisauksilla, esimerkeillä ja vertauksilla sekä tuoreella logiikalla on hvyä. Eikä sekään mene kaikille jakeluun. Mikään ei mene kaikille jakeluun. Ei ole edes olemassa kaikki ja aina.

Niin no, itsellä on taipumus selaiseen joko "fanaattisuuteen tai perfektionismiin", että töherrän niin kauan jollain alueella elämässä, että voisin sen kertoa omin sanoin. Siis etten joutuisi kovin lainailemaan tekstejä muiden suusta. Mielummin toivoisin voivani olevani hiljaa silloin.
Tosin nämä perussanat on meillä käytössä (onneksi), että jotenkin voi kommunikoida.
Minusta kuitenkin on aivan eriasia jos kerron esim. että;
Maistoin tänään omenaa ja sen maku oli hieman kirpeä, mutta sopivan rapsakka. Tunsin samalla, miten ihmeellinen luonto on yksinkertaisuudessaan.
Tai;
Omena on rakenteeltaan rapea, kirpeäkin ja sen kautta voimme kokea myös luonnon ihmeellisyyden yksinkertaisuudessaan!
 ;)
Ja eihän kaiken tarvitsekkaan mennä kaikille jakeluun?
Onneksi meitä on moneen junaan

Tähän aikaan ei enää oikein ajatus luista, vaikka syysloma onkin..
Joten ;
*lyhyestä virsi kaunis, tällä ketaa*


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Keho - 26.10.2005 01:00:50
Tuosta jakeluun menosta, joka toisia niin kovin ärsyttää, voisin vaikkapa sellaisenkin teon kertoa kuin tein omillekin Itseilleni eli opetin jokaiselle, miten kuullaan vain sitä OMAA mielensä tekoa eikä välitetä mistään muusta kuin sen sisäisen Olevaisuutemme eli Jumalamme opetuksesta niin se tie on ainut, mikä vie perille!  :)
Eli sen tähden egomme siitä ärsyyntyy, kun se ei tajua, mitä sen toisen mieli sanoi.  :D
Ja - tavallaan - sehän oli tarkoituskin, koska sitä ei ruokittu enää mitenkään, kuten tehtiin ennen ja siten se saatiin "ylös" eli esiin piilostaan. Joten sen jälkeenhän oli täydellisen mukavaa vain sen Karunan avulla, tehdä sillekin ne "teot".  :angel:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Vilja - 26.10.2005 09:51:33
:smitten:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Vilja - 26.10.2005 09:58:47
:crazy2: huomenta  , ylläolevasta jäi teksti pois  , anyway :smitten:

Mukava kun tällä foorumilla on kanssaihmisiä jotka eivät ole tyhmiä  evätkä ylpeitä , ajatellen jos itsessä oleva piirteet ovat ne jotka ärsyttää, mitä tuosta kaikkitietävyydestä , se on varmaan ominaisuus jonka vois oppia pois .

 :aurinko: :leijona: , :askendentti: :rapu:, :kuu: :kauris:

tarkennus ; tyhmyydellä en tarkoitä älykkyyttä


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: spikehead - 26.10.2005 10:15:28
Minulle se on kanssa välinpitämättömyys. Entisen kanssa oli viimeisen 1½vuotta nokat vähän väliä ankarastikin vastakkain kun sanoin mitä tahansa niin vastaus oli AINA "Ihan sama" "Ei kiinnosta" tai muuta vastaavaa. Kyseisen ajanjakson jälkeen olen yhä nähnyt punaista jonkun sanoessa "ei kiinnosta" tai vastaavaa asioihin, joita itse pidän tärkeinä.  :buck2:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: tiikeri - 26.10.2005 14:45:57
ensinmäisenä minulle kolahti toi kaikkitietävyys :tickedoff: Se on jotenkin toisen aliarvioimista ja ei tunne toista kohtaan kunnioitusta.. "En tarkoita että ei voi olla erimieltä" vaan se jotenkin pysäyttää.. ja laittaa miettimään et hei minullakin on aivot ja luulen et tiedän mikä on minusta niin tai näin.. ja usein olen vähän viitannut kintaalla..että luule sinä noin jos siltä tuntuu :crazy2


mutta mielestäni muitakin löytyy sellaisia mitä en voi aina hyväsyä :knuppel2:

 :aurinko: :rapu: :kuu: :rapu: :merkurius: :kaksoset: :venus: :leijona: :mars: :harka: :askendentti: :kaksoset: :keskitaivas: :kauris:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: notshka - 26.10.2005 14:57:39
 minullakin se on noista mainituista ominaisuuksista "kaikkitietävyys" joka usein saa näkemään punaista, koska yleensä se ilmenee niin että ei anna toisen näkemykselle tilaa, koska omasta mielestään tietää siitäkin paremmin, ja tämä johtaa ylimielisyyteen, joka on todella ärsyttävä piirre sekin, mutta tosiaan mielestäni aivan eri asia kuin ylpeys. Ylpeyttä on useanlaista.
On mahdotonta tietää kaikkea, ja se pitäisi pystyä myöntämään, koska on tyhmää aliarvioida kanssaihmisiään luulemalla, että he eivät tiedä tätä.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Elektra - 26.10.2005 15:19:10
Hetihän minä arvasin, että kaikkitietävyys on suosituin  :coolsmiley: :angel:  :D

Voihan sitä tietysti olla eri mieltä, mutta....
(hihittelee besserwissermäisesti ja katoaa takavasemmalle)



 :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 26.10.2005 22:30:49
Tuosta jakeluun menosta, joka toisia niin kovin ärsyttää, voisin vaikkapa sellaisenkin teon kertoa kuin tein omillekin Itseilleni eli opetin jokaiselle, miten kuullaan vain sitä OMAA mielensä tekoa eikä välitetä mistään muusta .....
Kuulkaahan työ Legioona, jokaisessa viestissäni - aiheesta ja sisällöstä riippumatta - on vastaus teille kaikille itseille tuohon, yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka ette sitä näekään.  ::)  Matt.23:27-33[/size]


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 26.10.2005 22:34:15
Voihan sitä tietysti olla eri mieltä, mutta.... (hihittelee besserwissermäisesti ja katoaa takavasemmalle)
 :2funny: :2funny: :2funny: 
Ehdottomasti vastustan!  ;D :idiot2:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Keho - 26.10.2005 23:01:16
Kuulkaahan työ Legioona, jokaisessa viestissäni - aiheesta ja sisällöstä riippumatta - on vastaus teille kaikille itseille tuohon, yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka ette sitä näekään.  ::) 

Voi miten Solneskosta on tullutkaan noin mukava, että on nähnyt sen sisäisen Valonsa, joka lukee kaikkien kirjoitukset jo oikein. Sillä noinhan minäkin siitä omasta kertovasta teoistani voin sanoa jokaiselle.  :) :smitten:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 26.10.2005 23:29:06
Keho, vihreällä. Vih-re-äl-lä.  :idiot2: Got it?


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Chloe - 26.10.2005 23:50:37
:P
Uskokaa tai älkää, minua ärsyttää (pikkumaisesti) ihmisten syödessä/juodessa tuottamat maiskutusäänet Onko kellään muulla tätä ärsyttävää tapaa ärsyyntyä moisesta?
Mistähän se on osoituksena... ??


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 26.10.2005 23:57:12
:P Uskokaa tai älkää, minua ärsyttää (pikkumaisesti) ihmisten syödessä/juodessa tuottamat maiskutusäänet Onko kellään muulla tätä ärsyttävää tapaa ärsyyntyä moisesta? Mistähän se on osoituksena... ??
Työkaverini puhui tuosta juuri samasta vaivasta... Häntäkin itseään ärsytti se, että häntä ärsytti se... Toki on monia tapoja kasvattaa itseään hyväksymään jonkun muun (ja myös oma) tietty tapa tai piirre, mutta mikään tapa ei ole absoluuttisen yleispätevä. Useimmiten asiasta poisoppimista vaikeuttaa siitä saatu mielihyvä - on se sitten laadultaan minkälaista tahansa.[/size]


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Kirsi - 26.10.2005 23:57:56
:P
Uskokaa tai älkää, minua ärsyttää (pikkumaisesti) ihmisten syödessä/juodessa tuottamat maiskutusäänet Onko kellään muulla tätä ärsyttävää tapaa ärsyyntyä moisesta?
Mistähän se on osoituksena... ??

Minulla ei ole mutta yhdellä sisaruksistani on ja muistan nuorempana kuinka sitä söi todella varovaisesti hänen seurassaan...  :o
Hänellä kun tuo pinna katkesi tasan siihen kun kuului muutaman kerran "maiskutusääni" ja hän on kaksonen.  :knuppel2:  ;)  :)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: solnesko - 27.10.2005 00:01:28
... ja hän on kaksonen.  :knuppel2:  ;)  :)
Työkaverini on härkä.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Keho - 27.10.2005 00:04:51
Keho, vihreällä. Vih-re-äl-lä.  :idiot2: Got it?

Hienosti oivallettu, sillä juuri tuota minäkin tarkoitan, että
Vih re ällä, sillä sehän aito totuus nytkin on.
Voi miten olemmekaan jo yhtä mieltä.  :smitten:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Hestia - 27.10.2005 00:42:38
Välinpitämättömyys taitaa olla minullakin se asia, mikä saa kuupan kiehumaan. Joskus ottaa todella aivoon, kun näkee, miten joku kohtelee lähimmäisiään tai miten monet eivät välitä rikkaasta & rakkaasta luonnostamme. Graah! >:(

Kyllähän sitä tietysti sortuu itsekin olemaan joskus välinpitämätön ihan huomaamattaan, mutta pääosin pyrin olemaan kärppänä liikenteessä. 8)


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Elektra - 27.10.2005 10:08:59
... ja hän on kaksonen.  :knuppel2:  ;)  :)
Työkaverini on härkä.

ärsytti märehtimisäänet?  :2funny: ;D :2funny:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Chloe - 27.10.2005 10:42:59
Minä olen oinas...
Millaisen neuvon antaisitte "äänien" suhteen? Puhuako kovempaa maiskutuksen aikana, miettiä omaa hengitystä ja sen virtausta vai kiristellä hampaita, kuten tähänkin asti. Naurattaa ihan miten älyttömästä asiasta voi ärsyyntyä.

Oikeasti tärkeistä asioista eniten inhoan vilpillisyyttä. Oinaana en voi hyväksyä puoluellisuutta tai selän takana puhumista. Asiat suoraan ulos.

Mutta miten teen maiskutus-asiassa?
 :idiot2:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Alice - 27.10.2005 10:46:43
Äänestin sitä ns tyhmyyttä, vaikka en itsekään mikään järjen jättiläinen. Joskus vaan rasittaa tyypit, joille pitää kaikki vääntää rautalangasta ja sellaiset, jotka ottavat tosissaan kaiken, mitä joillakin netin keskustelupalstoilla kirjoitellaan ja tuohtuvat ihan selvistä provoista. Ja alkavat riidellä, ja siitäkös provoilija intoaa provoilemaan uudelleen. Kaikkea ei tosiaan pitäisi uskoa.

Ilmeisesti ilmaisen itseäni epäselvästi, koska joskus tulee tilanteita, missä vastaanottava taho ei yksinkertaisesti ymmärrä, mitä ajan takaa ja selitän ja selitän ja sitten turhaudun.

Lisäksi minusta on tyhmää tuhota luontoa, olla ilkeä kanssaeläjille, kiusata, tehdä ilkivaltaa jne. Vaikka sitä tyhmyyttä tässä tuskin ajettiin takaa.

Mutta pilkka sattuu usein omaan nilkkaan, joten kohta varmaan joku joutuu selittämään meikäläisen tippaleiväaivoille jonkun asian ydintä.  :idiot2:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: tepuna - 27.10.2005 12:34:52
Tällä viikolla töissä aloitti uusi työntekijä. Kokouksessa oli hänellä jo ihan hirveän ISOja ajatuksia ja mielipiteitä. No, vähän mua kyllä ärsytti...Eikös nyt ensin olisi hyvä vähän tsiikailla miten asioita hoidellaan. Osa porukasta antoi jo takaisin...Ei hyvä alku! Vielä sijainen, elikkä sai vähän sympatiapisteitä. ???


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ikiaika. - 27.10.2005 13:04:45
Tyhmyys ärsyttää, varsinkin oma sellainen. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: sahira79 - 27.10.2005 13:30:47
:knuppel2: VÄLINPITÄMÄTTÖMYYS on pahinta.

Välinpitämättömyys itseä, toisia ihmisiä, luontoa kohtaan..

Kaikki muut piirteet voisi vielä hyväksyä jollain lailla osaksi persoonallisuutta, mutta välinpitämättömyyttä ei.
Jos kukaan ei täällä välitä mistään niin mitä väliä millään on?

Syvällistä.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Sun73 - 27.10.2005 14:17:05
Sahira79  :)
Sanoit tosi osuvasti ! OOn täysin samaa mieltä kanssasi  :smitten:
Pojo sulle  ;)

Oinas73

 :askendentti: :kuu: :jousimies:
 :venus: :oinas:
 :mars: :kauris:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 27.10.2005 14:26:22
Itselle nyt ajankohtaisena asiana, jäin mietimään miksi ns."kaikkitetävyys" ärsyttää monia?

Voisiko siihen liittyä se, että meihin on iskostettu sellainen "epätervekin" ajatus nöyryydestä. Onhan aitoakin nöyryyttä olemassa, mutta ehkä vielä enemmän sitä "epäaitoa".
                     
*ruusussa on aitoa nöyryyttä*

Usein sellainen ihminen, joka kuuntelee sydäntään ja kulkee omia polkujaan, voi vaikuttaa "kaikkitetävältä" ihmisestä, joka on epäaidolla tapaa nöyrä....

Tuntuu ehkä liian "suureelliselta" tai itsekkäältä kuunnella "omaa sisäistä ääntään" ja seurata sen tuomia omia ihanteita.
Ehkä liikaa pitäydymme ulkopuoleltamme tulevissa arvoissa, ettemme kiinnitä likaa ympäristömme huomiota, eikä ainakaan kukaan pääse luulemaan, että olisimme ylpeitä, itsekkäitä, tai luulisimme itse tietävämme jotain jostain....

 :idiot2:     :smitten:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Tina - 27.10.2005 14:37:22
Tyhmyys ärsyttää, varsinkin oma sellainen. :knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:

Tämä totuus pätee minuunkin.

Tämän lisäksi kuulun myös niihin, jotka kevyesti voisivat tempaista massuttajanassuttajia naamariin. Enpä ole siitäkään piirteestäni erityisen ylpeä. Oih ja voih. Eikö täällä ole toista versiota tästä :knuppel2:, sellaista joka takoisi itseään päähän? Tai sitten joku tuhka ja säkki -versio, tai terva ja höyhenet?


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: CorvusLeonis - 27.10.2005 14:38:21
Riidanhaluisuus ja huomionkipeyden vuoksi harjoitettu töykeys. Ei oikein peilaa itteeni, koska itse kieltäydyn ehdottomasti riitelemästä kenenkään kanssa ja olen mieluummin hiljaa ja painun muualle kuin töykeilen. :-\ Isältäni opittu käytösmalli, muuten.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ikiaika. - 27.10.2005 14:43:46
Itselle nyt ajankohtaisena asiana, jäin mietimään miksi ns."kaikkitetävyys" ärsyttää monia?

Voisiko siihen liittyä se, että meihin on iskostettu sellainen "epätervekin" ajatus nöyryydestä. Onhan aitoakin nöyryyttä olemassa, mutta ehkä vielä enemmän sitä "epäaitoa".
                     
*ruusussa on aitoa nöyryyttä*

Usein sellainen ihminen, joka kuuntelee sydäntään ja kulkee omia polkujaan, voi vaikuttaa "kaikkitetävältä" ihmisestä, joka on epäaidolla tapaa nöyrä....

Tuntuu ehkä liian "suureelliselta" tai itsekkäältä kuunnella "omaa sisäistä ääntään" ja seurata sen tuomia omia ihanteita.
Ehkä liikaa pitäydymme ulkopuoleltamme tulevissa arvoissa, ettemme kiinnitä likaa ympäristömme huomiota, eikä ainakaan kukaan pääse luulemaan, että olisimme ylpeitä, itsekkäitä, tai luulisimme itse tietävämme jotain jostain....

 :idiot2:     :smitten:
Mirjam tässä puhut asiaa. :coolsmiley:
P.S. Ruusun tuoksuinen juttu. :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Elektra - 27.10.2005 14:50:08
Itselle nyt ajankohtaisena asiana, jäin mietimään miksi ns."kaikkitetävyys" ärsyttää monia?

Voisiko siihen liittyä se, että meihin on iskostettu sellainen "epätervekin" ajatus nöyryydestä. Onhan aitoakin nöyryyttä olemassa, mutta ehkä vielä enemmän sitä "epäaitoa".
                     
*ruusussa on aitoa nöyryyttä*

Usein sellainen ihminen, joka kuuntelee sydäntään ja kulkee omia polkujaan, voi vaikuttaa "kaikkitetävältä" ihmisestä, joka on epäaidolla tapaa nöyrä....

Tuntuu ehkä liian "suureelliselta" tai itsekkäältä kuunnella "omaa sisäistä ääntään" ja seurata sen tuomia omia ihanteita.
Ehkä liikaa pitäydymme ulkopuoleltamme tulevissa arvoissa, ettemme kiinnitä likaa ympäristömme huomiota, eikä ainakaan kukaan pääse luulemaan, että olisimme ylpeitä, itsekkäitä, tai luulisimme itse tietävämme jotain jostain....

 :idiot2:     :smitten:

Pitää kyllä paikkaansa. Pohdin tuota kaikkitietävyyden ärsyttävää vaikutusta ja sitä, kuinka monelle meistä on joskus (lapsena) kivahdettu: mitä sinäkin luulet tietäväsi... sitten  :tickedoff: kun joku toinen "luulee" tietävänsä...


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mirjam - 27.10.2005 14:50:51
Lainaus
Mirjam tässä puhut asiaa. :coolsmiley:
Lainaus

Tänään on
ERIKOINEN
päivä.

Telepatia tai mitä onkin, toimii uskomattomalla nopeudella.

Ajatus
...ja vastaus saapuu.

Siis en voi kuin vain KIITTÄÄ... myös teitä foorumillekin osallistujia, sillä kun ajattelen esittäväni kysymykseni...joku on jo ehtinyt vastaamaan!

 :smitten:   :D


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ikiaika. - 27.10.2005 14:54:19


Tämän lisäksi kuulun myös niihin, jotka kevyesti voisivat tempaista massuttajanassuttajia naamariin.

Tästä hommasta, tuli "nyrkillä tapettavana" "koivuniemen herraa". muutaman kerran. Joten opin, ja olen ylpeä siitä.  :smitten: :smitten: :smitten:

P.S. Siis massuttamisesta, HUOM.


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Mariska - 27.10.2005 17:01:49
Minua ärsyttää kaikkein eniten kaikkitietävyys... :tickedoff: :knuppel2: :tickedoff:

Se seikka että joku väittää tietävänsä "kaiken", oli asia mikä hyvänsä. >:(
Miten kukaan voi sanoa noin, esim. jostein tunteesta? >:( Onko hän ollut toisen nahooissa ja tuntenut ne samat tunteet kuin hän?  :( Onko hänelle tapahtunut ihan tarkalleen samat asiat kuin toiselle, onko ne muokanneet ja liikuttaneet hänen sisimpäänsä juuri samoin??? :tickedoff:
TUSKIN, jokaisella ihmisellä on oma todellisuutensa, josta muilla ei ole hajuakaan. Oli kyseessä mikä hyvänsä  asia..!


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Minja - 27.10.2005 19:40:53
Eri ihmisissä huomaan ärsyttävän eri piirteet.. :) Toisella jokin on ok ja toisella ihmisellä täsmälleen sama saa minut näkemään punaista...Kyyniset ihmiset..Tulee mietittyä,mikä heistä on tehnyt kyynisiä?Taidan puhua hiukan itsestäni ja miksi on tullut kyyniseksi...Monia on syitä ihmisillä,minulla varmaankin sinisilmäisyys ongelmana.Uskon kerta toisensa jälkeen toisista ihmisistä hyvää ja luotan..Ja kerta toisensa jälkeen matto vedetään alta.Ja turhaan kyselen MIKSI.Ei vastausta.No,välinpitämättömyys... :tickedoff: Se on lähes samaa,kuin asettaisi itsensä toisen ihmisen yläpuolelle,uskoen olevansa jotenkin ihmeellinen ja parempi kuin muut.Kai :laugh: Jokaisella oma käsityksensä sanojen merkityksistä.Kaikkitietävyys...Luulee esim.tietävänsä kaikesta kaiken,eikä ole koskaan väärässä,saati pyydä anteeksi,vaikka olisi tarvista..Tyhmyys..joo.ärsyttää joissakin henkilöissä.Tosin en pidä itseäni niin viisaana,että uskaltaisin ääneen sanoa ketään tyhmäksi ::) Juu...ei enempää kerralla taas kommenttii...Ettei ala jo immeisii ärsyttää liika suulaus :2funny: Sekin muuten on veemäistä,jos joku ei osaa yhtään kuunnella,olla sekuntiakaan hiljaa...Vai??


Otsikko: Re: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Kirsi - 27.10.2005 21:16:34
... ja hän on kaksonen.  :knuppel2:  ;)  :)
Työkaverini on härkä.

Siis hänkö maiskuttaa vai häntäkö ärsyttää maiskutus? menin sekaisin..  :-[  :)

Tajusinkin jo kun tarpeeksi monta kertaa luin.  :idiot2:

Eli puhuit työkaveristasi (härästä) jota myös ärsytti se että sitä ärsytti äänet...  :)
Vitsi mutta tota lausetta ku oikein jatkais sais "ihanan" lauselman...  ;D


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: kitiara - 03.10.2006 15:19:48
mielestäni nuo kaikki luonteenpiirteet ovat tyhmyyttä tavalla tai toisella...


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Valonkantaja - 03.10.2006 15:50:30
Kaikkitietävyys ärsyttää minua toisissa ihmisissä. en tarkoita sellaista oikeasti viisasta kaikkitietävyyttä, vaan sitä, että joku esittää kaikki uskomuksensa faktoina ja haukkuu ja mollaa muiden näkemyksiä, ei suostu näkemään missään asiassa muutakuin sen puolen, mitä on päättänyt pitää "ainoana oikeana totuutena".

Kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta ei siihen että vaatisi muita olemaan samaa mieltä. Minulla on yksi "kaveri", joka aina hehkuttaa yhtä bändiä Maailman Parhaimmaksi ja jos joku puhuu jostakin muusta bändistä, hän haukkuu sen lyttyyn. Muutenkin hänen mielestään kaikki elokuvat/taide/musiikki, johon hän ei ole tutustunut (uskottelee muille kyllä tutustuneensa..) on hänen mielestään p*rseestä.

Hän yrittää alentaa muita ihmisiä jatkuvasti korjailemalla heidän sanomisiaan ja hän yrittää päteä merkityksettömillä yksityiskohtaisilla faktoilla, joita hän sattuu tietämään jostakin asiasta. Asiaa ei auta yhtään, että hän jatkuvasti puhuu itsensä pussiin ja vahingossa paljastaa sivistymättömyytensä. Miksi ei voi sanoa että "en tiedä" jos ei tiedä?

Vai olisiko tämä enemmänkin ylpeyttä kuin kaikkitietävyyttä?

On muuten  :aurinko: :leijona:,  :askendentti: :harka:...


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Jinx - 03.10.2006 15:53:06
Äänestin ns. kaikkitietävyys.

Sellaiset ihmiset useinmiten on aika ärsyttäviä, johtuen kai siitä että ite oon nii hemmetin tyhmä  :2funny:  :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: the_planet - 03.10.2006 23:57:59
Erityisesti kaikkitietävyys, mutta myös välinpitämättömyys. Mikään ei ole niin ärsyttävää, jos joku kuvittelee tietävänsä kaiken ja pokkana pölisee asioita, jotka oikeasti menevät ihan metsään. Myös välinpitämättömyys on ärsyttävää, koska olen monesti huomannut kuinka ihmiset ovat kuin eivät huomaisikaan. Esim. töniminen, kiilaaminen jonossa, jonkin tilanteen sivuttaminen, vastuun pakoilu jne. Ihan näitä perus simppeleitä asioita.

Minua myös kummastuttaa henkilökohtaisesti joissakin ihmisissä se, etteivät he muista kohtaamistaan henkilöistä mitään, vaikka puhuttu olisi. Eräänlaista välinpitämättömyyttä sekin. Itse muistan ihan kummallisia asioitakin, jopa täysin tuntemattomista vain sattumalta kohtaamisistani ihmisistä... ::)


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Jinx - 04.10.2006 00:24:00
Lisäyksenä omaan kommenttiini...

Ärsyynnyn tosi helposti jos ihmiset sanovat (useasti)
esim.
"todella ihana ihminen"
tai
"aikuisten oikeesti"

Nämä ihmis tyypit voi olla todella rasittavia..
Koska ne ihmiset jotka yleistävät jotain tyyppiä todella ihanksi ihmiseksi voikin toisen mielestä olla täys nuija..
Jotenkin se vaan saa niska karvatkin nousemaan pystyyn...  >:(

Entäpä nämä "aikuisten oikeesti" ihmiset sitten...
Voi V***u!!!  :uglystupid2:  :tickedoff:


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: sawotar - 04.10.2006 10:29:58
kaikkitietävyys!! Olen monesti törmännyt sellaisiin persooniin, jotka mielestään tietää kaiken tietämättä yhtikäs mitään ja sitten kun iskee faktaa pöytään niin intetään loppuun asti asian oikeanlaisuudesta :uglystupid2:  sellanen sieppaa ja en noteeraa sellaista enään enkä anna vaivata mieltä, jos vielä törmään sellaseen  ;D alappa sellasen kanssa kiistelee/väittelee :crazy2: toki onhan hienoa, kun on erilaisia mielipiteitä mutta jokin tolkku sentäs :(


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Riitta - 04.10.2006 10:33:04
Kaikkitietyvyys on haralle punainen vaate-uf


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: kooky - 04.10.2006 10:39:13
suvaitsemattomuus


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Elektra - 05.10.2006 11:01:47
Kaikkitietyvyys on haralle punainen vaate-uf

 :coolsmiley: :coolsmiley: ... Tiedän Diamond, Tiedän....  :coolsmiley: :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Asterix - 05.10.2006 13:47:56
Idiootit! :tickedoff:
Typerykset! :tickedoff:
Aivottomat! :tickedoff:
Tyhmät!  :tickedoff:

Mieheni kanssa olemme hyvin samalla aaltopituudella
tässä asiassa.
Mikään ei saa niin huonolle tuulelle kuin
keskusteleminen idiote!!!:n kanssa. >:(


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Hurme - 05.10.2006 13:51:04
No mä olen suvaitsematon, joissakin asioissa hyvinkin tyhmä, yleensä aina kaikkitietävä, joten kai mulla ärysttää eniten se, jos huomaan ettei joku ihminen ole sitä mitä on.
Se saa mut tosi epävarmaksi, jos huomaan jonkun esittävän jotain.
Vaikka kyllä mäkin joskus suojaudun esittämllä jotain muuta kuin mitä olen.

Eli se mikä mulla ärsyttää, on sen takia ärsyttävää, koska se saa mut tuntemaan epävarmuutta  :-X :)


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: helen - 06.10.2006 17:12:55
Riippuu ihmisestä! tyhmyyden saa vielä anteeksi, mutta jos on
epämiellyttävä, suvaitsematon, ja muuten vaan veemäinen,
ja noitahan piisaa  :tickedoff:


Otsikko: Vs: Mikä piirre ärsyttää?
Kirjoitti: Ikitosi - 09.10.2006 09:25:02
Kaikki ärsyttävät piirteet kulminoituvat tuohon "tyhmyyteen", joka ei siis ole älyn puutetta, vaan ymmärryskyvyn, yleensä itse aiheutettua, asenteesta johtuvaa, vajausta, joka ilmenee siis "tyhmänä" kyvyttömyytenä kommunikatiiviseen yhteyteen.

Siitä seurauksena nuo alennus ja ylennys, tietävyys ja välinpitämättömyys -jutut  :crazy2: