Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.04.2008 08:59:30



Otsikko: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.04.2008 08:59:30
Jep, sorry jos kuulostaa pahalta kysymykseltä, mutta olen jo muutaman kuukauden ajatellut että onkohan tämä oikea tapa tulkita asioita. Siellä täällä voi jokin ap-kartan juttu ehkä kuulostaa oikealta, mutta ip lehtien astrot menee usein päin seiniä, sen lisäksi olen alkanut epäillä astrocenteria. No mitä sitten jää, Sepon viikkotulkinnat eivät minusta oikein toimi, ympäripyöreää.

Sitten jääkin lähinnä astrodienstin transiittitulkinnat ja ne voivat teoriassa olla ok mutta ovatko käytännössä.

Mikä sitten todella toimisi? Jonkin palstan parisuhdekartat tai syntymäkartat? Vai mikä? No tässä eräälle, samalla mietin tulkitseeko tarot mitään oikein, tosin tarotissa tuli samantyyppisiä juttuja, mutta en tiedä tarkastaako joltakulta päivittäin näitä..

Jaa-a..

eli EHKÄ aurinkomerkki sanoo jotain jostakusta, mutta todelliset elämänopit ja kokemukset ja luonteet, pystyykö niitä katsomaan astrosta? Mitä milloinkin tapahtuu? Jos haluan niin ajatella, ehkä minulla on onnea tai menoa koti ja romanssiasioissa viimeisen ap-kartan mukaan, mutta onko sekin lähinnä valintaa? JA matkailu ehkä korostuu joulukuussa eniten, mutta?

Vai olisiko paras olla seurailematta mitään transiitteja ja kuunkiertoja sittenkään? Ennen availin sivua paljon töissä, nyt mieluummin tienaan ja olen tulkitsematta. Elää sisäisen äänen mukaan, tietty moni jolle on tullut vaikka joku vaikea Pluton vaikute, tuntuu selittävän asian itselleen astron kautta. No minulla oli hankala viime viikko, enkä tiedä mitähän transiittia taas haeskella syyksi.

astroepäileväinen ws


Intense encounters    
This influence indicates rather intense encounters with other persons and circumstances, which will reveal many aspects of your life that you may not have understood or may have chosen to ignore. In particular, it signifies that you may have power struggles with others, especially persons in authority, in which you will be forced to stand up for your position. On the other hand, you must avoid being overweening and domineering, because such an attitude will only create conflicts that you will probably lose, one way or another. Be careful not to place yourself in situations where you could be subjected to force or violence. Avoid places with high crime rates, or take precautions if you must go into such areas. Sometimes you can inadvertently draw violence into your life without knowing why.

The interpretation above is for your transit selected for today:
Sun Opposition Pluto, , exact at 04:27
activity period from 18 April 2008 to 20 April 2008


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Sanna - 19.04.2008 09:22:44
No minä en ainakaan näitä niin vakavasti ota ja kun en niitä vielä paljonkaan ymmärrä niin en voikkaan ottaa.

Kannattaa vain elää ja katsoa mitä tuleman pitää  :)

Ja en ole vielä astrologiassa mitään osuuvaa kohdannutkaan  ;D


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Neela - 19.04.2008 09:41:58
No voihan hitto!  ???

Vai onko? Tunnetko surullisuutta, kun "usko" astrologiaan katoaa/ horjuu?
Vai helpotusta?
Paljonhan määrää se miten tämän epäileväisyytesi tunnet.

Minulle astrologia ja ns. rajatiedon asiat tuntuvat tulevan aina aktiiviseksi  :pluto: ja :uranus: tehdessä transiitteja syntymäkartalle. Tämä on ainoa jonka olen huomannut, todennut paikkansa pitäväksi.
Muuten en "harrasta" ollenkaan astrologiasta ennustamista tai sen tulkintaa nykyhetkeen. Tuntuu että jos siihen liikaa kiinnittää huomiota, voi alkaa elää ennustuksia. Silti pidän astrologiaa retkenä omaan itseen.
Minulla ei esim. ole mitään hajua mitä transiitteja on niinä vuosina elämässäni kulkenut, kun en ole ollut aktiivisena aiheelle.  :)
En silti ole kadottanut elämänkatsomustani tai "uskoa" tärkeinä pitämiini asioihin näillä vähemmän aktiivisina aikoina. Ne ovat olleet vain vähemmällä pohtimisella ja opiskelulla silloin.

Ylipäätään en hae ennustuksia itselleni ikinä. Tai olen käynyt kerran ennustajalla, ihan pätevällä (jo edesmenneellä) mutten osannut kysyä mitään. Ei ollut mitään mitä olisin niin kovasti halunnut tietää. Hänkin siis kertoi vain minusta, millainen olen ja mihin pitäisi kiinnittää huomiota.

Silti elämä kulkee koko ajan ja on huikea seikkailu.  :smitten:
Jos tuntuu, ettei tällä hetkellä oikein jaksa kiinnostaa, anna olla. Kyllä se tulee takaisin tai sitten ei.  :2funny: Mutta kaikki vie eteenpäin.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.04.2008 10:23:29
Niin, halusin vain kerta kaikkiaan selvittää onko tässä mitään, kun puhutaan ihmisistä au ja nousumerkkeinä, ei siis ihmisinä.. periaatteessa esim äiti Ammankin tilaisuuksissa tarjotaan vaikkapa intialaista astrologiaa ja sekin on oma viidakkonsa.

Valaistuminen sinänsä, aiheena ei esim tarvinne astrologiaa ollenkaan?

Palstalla käsitellään MUUTEN laajasti eri asioita.. mutta Nebra, olethan sinäkin etsinyt monenlaista tulkintaa, eikö mikään ole stemmannut?

Siis tänään astrocenter lupaa yllätysrahaa jostain, eikä tule, tiedän miten raha-asiani menevät aika tarkkaan. Yllätysapu tai matka olis eri asia, tai jokin harraste- mutta siis tuo allaoleva pitää paikkansa - eilen, tai kahden viikon kuluttua  :idiot2:  :knuppel2:  :coolsmiley:  :laugh: , heh, siksi olisin ajatellut että edes pitkän tähtäimen transiitit sanoisivat jotain? Mielestäni nimenomaan aika on olennainen asia tässä, että koska jokin asia on menossa, koska muuttuu jne, muutenhan tulkinnoilla ei ole mitään merkitystä. Koska joka tapauksessa elämässä tapahtuu jossain vaiheessa jotain.  ::)


 Tomorrow, April 20, 2008
Today's planetary aligment encourages you to take action concerning your gut feelings about the recent actions of your loved one. Rather than feeling angry or frustrated within, and pretending that everything is OK, you really need to share your inner thoughts and allow your partner to explain themselves. The upside of this will be that your love blossoms anew and all is forgiven. Don't hold back.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: allyson - 19.04.2008 10:42:58
Minä kuulun uskontokuntaan 'kaikki vaikuttaa kaikkeen' mottonani Everything matters ja varsinkin Everyday matters.
Olemme yksi suuri molekyylisoppa -ihmiset, maapallo, maailmakaikkeus- ja molekyylien välillähän on aina sidos ja niiden välillä vaikuttaa erilaisia voimia. Minusta astrologia on oiva tapa tulkita tätä molekyylimössöä! Ihanan epätieteellisesti sanottu ;D

Kaikilla on tarve tulkita itseään ja olla tosi ts. tarve päästä kartalle. Astrologinen syntymäkartta on ainakin siihen pirunmoisen hyvä keino, samoin siihen että pystyy jotenkin tajuamaan puolisoaan (ja anoppiaan).

Transiitit sitten... Minuakaan ei kiehdo transiiteista ennustaminen tai transiittitulkintojen lukeminen siinä mielessä, että no, mitäs seuraavaksi. Sehän olisi vähän kuin lukisi tv:n ohjelmaoppaasta mitä tuleman pitää ja asettuisi sitten sohvalle odottamaan ja katsomaan omaa elämäänsä ruudun kautta.
Tätä tässä nyt taas miettiessäni kallistun entistä enemmän sille kannalle, että oman syntymäkarttansa eli mahdollisuuksiensa tunteminen on se tärkeä pointti ja syntymäkartalle tulevista ohituksista pystyy sitten itsensä tuntemisen kautta lukemaan ainakin pitkävaikutteisia trendejä.

Minä olen oivaltunut transiittien kautta monta mennyttä asiaa, kieltämättä jälkiviisaasti, mutta samalla vapautunut tulevaisuuden tietämisestä. Astrologia on ennenkaikkea ihmistuntemuksen väline, ei mikään ennustusmylly. Sinäkin WS voisit palata syntymäkartallesi ja lopettaa tulevaisuuden etsimisen.


 


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Esmiralda - 19.04.2008 11:04:19
Jotkut sanovat, että ei mikään muu meihin niin vaikutakaan kuin nuo kosmiset voimat. Sanovat myös, että planeetatkaan eivät vaikuta muuten kuin kosmisten voimien kautta, eli sen kautta, millä tavalla ne heijastavat kosmisia voimia (hiukkasia ja aaltoja) eli siitä johtuisi planeettojen omaperäisyys.

Jotkut sanovat, että 'minä' voin vaikuttaa elämääni.

Minä taas näen, että 'minä' huit hait vaikuttaa elämään, koska se minä on rakentunut juuri yhteiskunnan normeista, sen päämääristä ja peloista. Uskoisin siis paremmin, että yhteiskunta vaikuttaa meidän elämään ja juuri se että 'mitä muut minusta ajattelevatkaan'.

Lainasin tuossa Seppo Tanhuan kirjan Astrologiaa sinulle, jossa jokainen voi itse tehdä oman horoskooppinsa.

Siis en tiedä astrologiasta. Mielenkiintoista se vain on!  ;D Niin kuin monet muutkin tieteet.  ;)


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Lionheart - 19.04.2008 12:16:44
Jokainen uskoo mihin haluaa.
Kuten tuolla jossain jo kerran mainitsinkin, ihminen on perimänsä ja ympäristönsä summa. Itse koen astrologian nyt vain jännänä juttuna, koska se on osunut oikeaan niin monessa asiassa. Kyllähän ne tekstit on ympäripyöreitä ja soveltuvat moneen ihmiseen, mutta ne tuntuvat hyvältä.
  Ihmisen on helppo tuudittautua uskoon, että jokin isompi ohjaa meitä ja että kaikella on tarkoitus. Kuka nyt haluaisi ajatella, että elämme täällä pienellä planeetalla omana lajinamme ja loppupeleissä millään ei ole mitään sen suurempaa merkitystä? Sama kaava, ihminen syntyy, elää, kuolee. Kaikki vain eri tavoin. Itse voimme vaikuttaa elämiimme valitsemalla hyvän ja huonon ruokavalion väliltä, meneekö töihin autolla vai kävellen? Meneekö töihin ollenkaan? Antautuuko jonkun toisen haavoitettavaksi rakastumalla? Ajautuuko massan vietäväksi ja on niinkuin muut vai ajatteleeko itse? Klisee kysymyksiä, mutta kaikki tärkeitä. Luonnnontieteiden numerot kiitettävinä kuvaava todistukseni saa minut ajattelemaan asiat ensin tieteen kannalta. Maailma on fysikaalisten ja kemiallisten ilmiöiden summa.
  Wild Star, sanoit miettineesi että onko astrologia oikea tapa tulkita asioita. Jos niin haluamme niin on. Ihan yhtä hyvin voisimme määritellä muiden ihmisten persoonaa heidän sen hetkisen hormoonitasapainon mukaan.
  Astrologian epäileminen johtuu mielestäni siitä, että asia, joka jättää ihmiselle hiemankin oman ajattelun ja tulkitsemisen varaa, saa meidät ajattelemaan itse. Itse ajatteleminen tuottaa jokaiselle meistä ongelmia. Omaa mielipidettään vertaa väistämättä muiden mielipiteisiin, joka saattaa saada sen tuntumaan väärältä ja vähäpätöisemältä kuin muiden. Yleensä tämä käsitys on väärä. Toinen saattaa esittää kantansa niin verbaalisen lahjakkaasti, että tunnemme itsemme alempiarvoiseksi ja täten ajatuksemme myös.
  Minä (kuten huomaatte) rakastan tuoda julki omia mielipiteitäni ja haluan saada palautetta, perustelin kantani sitten astrologisten karttojen tai biologian kirjan avulla. Kun soveltaa kaikkea oppimaansa, tulee takuulla pääsemään ainakin melkein juuri haluamaansa. En takerru yhteen ajatustapaan ja elä sen mukaan. Kovin vapauttavaa, kannattaa kokeilla.
Astrologian avulla tulkitseminen avaa mieltämme asioille, joihin itse päätämme uskoa tai olla uskomatta. Saattaahan se olla niinkin, että ajattelen näin koska jokin planeetta on juuri sen ja sen asteisessa kulmassa merkkiini nähden, tai sitten minulla oli vain yksinkertaisesti inhimillinen tunne päästä pätemään näillä pienen pääni tuotoksilla. Ihminen pyrkii saamaan, antamaan, kokemaan ja tietämään kaiken. Minä ainakin.

Tämä viesti saattoi olla täysin off-topic kamaa, mutta yrittäkää ymmärtää.. Lapsi on terve kun se leikkii, minä leikin pääni tuotoksilla.  ::)

Lionheart antaa puheenvuoron seuraavalle.. ->


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.04.2008 14:32:05
Eihän syntymäkartta ole kuin ne alkuperäiset rajoitteet, joihin synnymme. Sen jälkeenhän tietoisuus ja kokemus kasvaa, emme voi olla se joka olimme. Sen takiahan juuri esim ap kartta ja transiitit vaikuttavat, jos jokin?? No terveiset mainontanäyttelystä ym. Minun on äärimmäisen vaikea rajata ajatteluani mihinkään systeemiin, sen tässä huomaa. Olisiko helpompaa, jos voisi. Tai sitten vaikkapa ihan joku muu asia on jollekulle se juttu, vaikka wicca tai ralliautoilu.  :coolsmiley:

Lionheart, niinpä. Lisuke sinulle, haavoittaako takaisin JOS joku sattuisi haavoittamaan.. 

Tämä allaoleva numerologiassa alkoi huvittamaan kun koko ip:n olen puhunut taiteen lisäksi suhteiden merkityksestä elämässä, tunteiden jne, versus työ ja muu. Niin siis sitten haluankin olla itsenäinen. Ehkä jos niin päätän, että millään ei ole merkitystä esim kumppanuudella, noh, niin! Oikeastaan eikö tuo olisi kätevää, ettei tarvitse mitään.. ja ketään, mutta siitä tulisi ongelma.. onhan tämä puhuttu palstalla jo monta kertaa, ollako vai eikö olla. 8)


Your Numeroscope - Today, April 19, 2008
Be sure that your self-reliance doesn't keep you from forming relationships. Independence is as much a part of being a One personality as being human is. It is this that makes you take the steps and make the advances that you do in life, as you are often not afraid to walk a different path. However, if you get to the point where you believe you don't need other people in your life, challenges are sure to develop, One. Make note of this on your very own 1-Day.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.04.2008 11:08:16
Joo, vakaa sisäinen päätös että sisäinen ääni eikä astrologia. En halua kuumia intohimoja, olis edes kohteita, no yöelämässä. Mutta tämä ehkä meni nappiin ja se on aika cool. Tälle päivälle tuli sellainen että minun pitäisi todella puhua, mutta päätin että annetaan ajan kulua; niinhän se tässäkin lukee, oiva neuvo. Muuten muutama vuosi sitten harrastin mykkäkoulua, sen jälkeen dramaattiset tapahtumat. Nyt ajattelin että jospa se puhdistais ilmaa..
     
Your Lovescope - Tomorrow, April 21, 2008
Your sweetest heart may be refusing to speak up about something that is important. They absolutely refuse, point blank, to give their opinion.
A square between the Moon and Neptune indicates that pushing them to spill the beans will increase the confusion, which is not a wise idea. It would be better to completely ignore the subject altogether and allow them to talk about it when they feel ready.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Esmiralda - 20.04.2008 11:23:30
Pikkijuttu, mutta vain heitoksi tänne:

Lauantai 19.04.2008
Rapu

Fiilikset ohjaavat sinua tehokkaasti oikeisiin paikkoihin ja oikeiden ihmisten luo. Antaudu elämän virran vietäväksi ja luota aavistuksiisi. Täysikuu antaa sinulle vahvan tietoisuuden elämäsi oikeasta suunnasta.


Niin jopas osui prikulleen.

Lähdin pitkästä aikaa eilen liikkeelle 'ihmisten luo' ja sain monta asiaa sanotuksi ehkä oikeille ihmisille ja uskon, että viestini meni perille ja kasvaa.  :smitten:

Mutta harvoinhan nämä jutut loksahtavat!  ;)


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.04.2008 10:15:29
 Daily Planet Overview
Venus square Mars and Jupiter today will certainly shake up your love life! Sexual tension may come to a head, and you'll feel totally comfortable with your partner. But remember: pouting will not help you have your way.     

Daily Planet Overview
Venus square Mars and Jupiter today will certainly shake up your love life! Sexual tension may come to a head, and you'll feel totally comfortable with your partner. But remember: pouting will not help you have your way. 

*Ylläolevan piti tulla molemmille yhtaikaa? Allaoleva on ok hänelle..no joo, ehkä etäisesti jokin astrossa pätee, tai työasioihin liittyvät jutut..

Your Lovescope - Today, April 23, 2008
Long hours on the job may not have you in a very companionable or conversational mood. Your sweetheart might jump to the erroneous conclusion that there's something wrong between you if you don't at least relate something of your day. Today's aspect at play will spread dejection unless something is done to contain it. If you don't want your gloom to affect your beloved, tell your friend what's happening. Then you can commiserate together!

 
Tietty on ihme jos astro näkee yhtään mitään kenestäkään, mutta vähän ihmettelen tuota planeettojen vuoristorataa.. tässä taas eräälle, ja näin se osittain on. Oma olo on eteerinen, keveä ja vapaa.

Your Lovescope - Week of April 21, 2008
It may be hard to return to work or any other sort of “normal” routine on Monday, as lingering Full Moon madness continues to stir deep emotions within you and the one you love. Monday night is an important time for you and your partner to flush out some of the issues that came to the surface over the previous weekend. Only then will you be able to move forward with a clear head and a calm heart. Friday and Saturday are good days for setting boundaries with your romantic partner. Based on what you've learned and how you're feeling, it may be necessary for you to restructure your relationship in a new way. Be honest about what does and doesn't feel OK for you. Be honest with regard to how much time you need to spend alone and how much you want to be in close contact with the one you love. Just know that it's OK to put on the brakes if you're feeling uncomfortable in any way.

*Mutta en ole maassa niin että kanssani sovittaisi mitään.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Lunerica - 23.04.2008 11:44:39
WS:n alkuperäiseen kysymykseen jätän vastaamatta, mutta tämä ketju lienee hyvä paikka kysyä Aston Rakkausmittarista...  ;)

Onko täällä ketään, joka saisi seksi -kohtaan enemmän kuin yhden sydämen?  ::)
Nimittäin kokeilen mä sitä mittaria kenen 'kumppanin' kanssa tahansa (vaikka sellaistenkin, joiden kanssa en ole ikinä edes sekstaillut), niin ei, aina on seksissä se yksi sydän  >:( (myös niiden kanssa, joista 'oikeasti' olen ihan eri mieltä  :D).

Väistämättä tulee mieleen, että mittarissa on jotakin vikaa...  ???
Eli jos jotakuta on "onnistanut" paremmin, niin hihkaiskaa ihmeessä.  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: kengururotta - 23.04.2008 11:56:38
Lunerica,onpa outoa sinun kohdallasi jos näin on. :o
Itselleni ainakin on aina tullut enemmän kuin yksi sydän seksin kohdalle.
Esim nyt kun tein sen minulle ja poikakaverilleni niin siihen tuli neljä sydäntä.
Aika omituista jos sinulla on aina vaan yksi sydän siinä,tulee mieleen että
koneessasi on jotain vikana tai näissä sivuissa että se on "jämähtänyt" siihen tai jotain,en osaa selittää mitä ajan takaa. ;D
Mutta eipä niillä sydämillä siinä loppujen lopuksi mitään merkitystä ole,ainakaan
mun elämään. :D


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Lunerica - 23.04.2008 12:23:38
Oot ihan oikeassa, Kengururotta - kyllä elämä on ihan muualla kuin Astromittarin sydämissä.  :2funny:

Hyvä kuulla, että te muut oikeasti saatte enemmän sydämiä - vika ei siis lienen koneessani.  ;)
Elwynin vastaus toi lohtua ja toivoa, että vielä joskus minäkin jonkun kanssa nappaan enemmän kuin yhden sydämen.  :smitten: Ovat tainneet olla yksinkertaisesti vääriä ne tyypit, jotka ovat sänkyyni päätyneet - henkisellä tasolla sen on kyllä huomannut jo aika piankin...


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.04.2008 13:02:15
Saan kyllä kovat lukemat siitä mittarista tän kyseisen kanssa, siksipä hän on pöhkö jos ei käytä tilaisuutta hyväkseen..  :2funny: mutta siis, tunnetta 3-5 seksiä 4-6 samoin kommunikointi ja työ korkein 7, yht 7.. jep.. tiedän että hyvin menis jos  :rapu: ei ujostelisi, tuo nyt kaikki ainakin toimis.. työ keskustelu seksi..

oikeastaan moni näistä hroista saanut tosta mittarista hyvät luvut eri asioille.

 :kuu: :jousimies: ei taida tajuta  :kuu: :kalat: ujoutta- mutta NYT unohdan asian matkani ajaksi, sitten bisneksiä ja sitten vasta..


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 02.06.2008 08:54:20
hmm.. nyt sitten.. ei kyllä ole ihan nämä fiilikset.. mutta huppelissa bileiden jälkeen ei kyllä mitään saa sovittua, olisiko oma ajatus nyt selkeämpi. kumma hälläväliä tunnelma..  ??? lovenkin suhteen-- 

Your Lovescope - June 2008
You're at the top of your game when the month of June begins. A blast of cosmic energy in your marriage and partnership sector means that this could be when you decide to pop the question. At the very least, consider making a bigger commitment to the one you're with. The New Moon on June 3 creates an opportunity to put your ego aside and tune in to your true feelings. Make a fresh romantic start during this time. June 18 marks the Full Moon in your sign, so enjoy heightened emotions and extra spicy romantic adventures on and around that auspicious event.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Esmiralda - 02.06.2008 16:04:39
Mikä pitää paikkaansa? Se on hyvä kysymys!

Kävin kirjakaupassa (minulle tosi vaarallinen paikka kukkaron kannalta) ja käteeni tarttui pieni mielenkiintoinen kirja: Mihin uskovat astrologit.

Sieltä voisi löytyä tähän jotakin... ;)  Onko joku lukenut?


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Esmiralda - 03.06.2008 15:13:32
Aika mielenkiintoinen kirja, uusia näkökulmia astrologiaan, Nicholas Campion, kaivaa esiin monenlaista.

Astrologia tiedonhaarana, sääntöjen järjestelmänä....kuulostaa tieteen maailmalta!

...ottamassa läntistä maailmaa haltuunsa eräänlaisen metafyysisen Coca-Colan tavoin. Valintamyymäläuskonto!  ;D

Kuitenkin on ihmeellistä se, että astrologia omine tähdistä katsomisineen on syntynyt eri puolilla maailmaa toisistaan tietämättä. Ja jos kirkko on jo aikoihin varoittanut tällaisten demonien puoleen kääntymisestä, niin onhan siinä jotakin vastusta!

Eräs sanomalehtikolumnisti nimittää  aurinkomerkkitasavallaksi länsimaita, joissa astrologia on lähes jokaiselle tärkeä, koska se muodostaa maailmankatsomuksen ja perusluonteenpiirteet taivaan planeetoista.

ASTRO LOGOS sanat tarkoittavat 'tähtien sana'. ASTRO NOMIA taas 'tähtien laki'.
Intiassa astrologia on Jyotish, 'valon tiede' (kaunista  :smitten:) Japanissa onmyodo, 'Jinin ja janging tie'.
Babyloniassa sillä on ollut hauska muoto Tupsaru enuma Anu Enlil, jossa tupsaru merkitsee kirjuria ja Anu ja Enlil taivaan ja ilman jumalia.

Seatlessa on 1998 pidettu astrooginen konferenssi, jossa on annettu tietyt määritelmät astrologiasta.

Haluaako joku tietää? Jos, niin voin ne kirjoittaa.  :coolsmiley:

Mutta en ole lukenut vielä kirjaa, alussa vasta.... ;)


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 03.06.2008 18:41:22
Koetan katsoa asiaa komposiittikarttojen suunnalta.. ja kun sielläkin tulee jakoa eri huoneisiin eri metodeilla niin ah ja voi. Siis yhden systeemin mukaan eka suhteessa olisi korostuneet huoneet 1 2 3 4 9 11 12 mutta toisella metodilla huoneet 3 4 5 7 9 ja 10. Onhan tuokin sinänsä jo hassua. Ja esim pari vikaa suhdetta, 2- huone hyvin korostunut (ja se huomattiin, ainakin odotusten kannalta! siksipä nyt se Neppari kakkosessa toisaalta saa suhtautumaan kevyemmin raha-aiheeseen, toisaalta.. asian pitäisi kai olla tärkeämpi?? ) no kumma kyllä kahdessa eri vertailussa  :skorpioni: miehen kanssa korostuu 2 3 5 8 10 11 huoneet.

Vaikean suhteen kanssa taas yksi tulkinta hajauttaa planeetat huoneisiin 1 2 3 4 5 8 10 11 ja 12! No huh. Ja toinen systeemi toisin.

Äsken muuten tajusin etten tosiaan olisi valmis uuteen suhteeseen (vaikka luulen kaipaavani vetovoimaa) ja vaisto sanoo ettei sitä tulekaan, ennen kuin joku diili saadaan aikaan nykyisen kanssa. En halua riitauttaa eikä mitään, kun oli ihan mukavaa viimex, mutta sellainen edestakas meno alkaa rassata.. kuka siitä nauttii, hänkö? No en tiedä mutta hänenkin kanssaan komposiittikartat menee ihan vaihdellen, joko huoneet 1 2 3 7 11 12 tai 1 3 5 6 9 11 12.

Tuota noin.. tämä panee kyseenalaistamaan samantien ap kartat, vai? paitsi että kun ollut vahvat planeetat 6 huoneessa työ on mennyt hyvin.

Ja tuo Merkkarin perääntyminen, täytyykö sitä ajatella?

Ehkei kärsivällisyyteni riitä tämän enempään!  :pluto: :jupiter: :aspect_sex: :venus:, heh.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 08.06.2008 19:33:57
Daily Planet Overview
You'll feel relaxed in good spirits today as the Sun is conjunct Venus. Love and affection will be of great importance. You will feel that you are a popular member of your circle. Artistic expression will bring a sense of harmony.

*Toivon että ylläoleva pitää paikkansa, luulen että pitää. Olen saanut vkonloppuna työstettyä tunneasioita aika hyvin. Allaoleva siis on juuri näin; asunnossa paljon uusia kalusteita hujan hajan, vähitellen. Ehkä kesän aikana, sekä koti että suhde erään kanssa asettuu johonkin jamaan. Seikkailua kuvastanee bisnekset ja huvit. Uudet ihmiset ja vanhatkin tutut.


Your Horoscope - Tomorrow, June 9, 2008
The key for you today,  is follow-through. You may have one hundred different projects lying around your house and not one of them is finished. Perhaps you are too busy going off on adventures to really settle down and commit to something for an extended period of time. This sort of attitude is apt to be a reflection of emotional issues you are dealing with as well. Attend to unfinished business.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 15.06.2008 10:19:42
Noh, ei voi sanoa kuin että pelkkää puppua tämä. Menetin siis kiinnostuksen seurailla astrocenteria. Astrodienst taas sanoo niin ympäripyöreitä asioita.. sitä ja tätä transiittia, jotka vaihtelee. Ei sieltä mitään kovin selkeätä tule.

Eli mihin siis voisi luottaa astrologiassa? Ehkä nuo planeettojen perääntymiset tai suoristumiset voisi olla jotain, hieman tai ap kartat. Ehkä syntymäkartat (huoneiden painotukset), osittain komposiittikartat. Mutta juuri sellainen päivittäinen seuraaminen tuntuu vähän mahdottomalta.

Joten. No mutta itselläni tuo 5-huone, siellä pitäisi olla kyllä onnea ja yllätyksiä (eilinen tapahtuma ja leffa) vielä pitkään, tosin jos  :pluto: :jupiter: retrona syyskuun alkuun, ne vaikuttanevat  :venus: tilanteessani. Ja Venukseen vaikuttaa nyt siis kaksosten hallitsija Merkkari, sitten  :venus: retroilee syyskuun alkuun. Että näin.


     Your Lovescope - Tomorrow, June 16, 2008
The current astral alignment indicates that your love life may blossom in a spiritual setting, perhaps at a meditation course or some kind of yoga retreat. This blending of minds and hearts certainly seems to occur while you are away from your normal daily routine, perhaps on some kind of vacation, or while enjoying a few days break. It will be deeply satisfying to both of you.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Ajatus - 16.06.2008 13:25:30
Kävin kirjakaupassa (minulle tosi vaarallinen paikka kukkaron kannalta) ja käteeni tarttui pieni mielenkiintoinen kirja: Mihin uskovat astrologit.

Sieltä voisi löytyä tähän jotakin... ;)  Onko joku lukenut?

Minullekin kirjakaupat ovat tuhoisia kukkaron kannalta...viime aikoina olen tietoisesti vältellyt niitä myös sen vuoksi, etten löytäisi mitään "mielenkiintoisempaa" lukemista kuin tenttikirjat... ;D Tosin bongasin juuri tuon saman Nicholas Campionin kirjan kirjakerhon lehdestä. Se kuuluu sarjaan, jonka muita kirjoja ovat mm. Mihin uskovat buddhalaiset ja Mihin uskovat eksistentialistit. Täytyisi kahlata läpi koko sarja!


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 17.06.2008 18:45:35
Sotkeekohan Merkkari nyt astrocenterinkin, jonka mukaan olen noususkorppari! Pitäisköhän kokeilla! ;D

 Edit my profile  -  E-mail to a friend
   Your Rising Sign scope - Today, June 17, 2008
Unclear communications may cause misunderstandings today between you and a romantic partner - which could result in upsets that the situation simply doesn't merit. It is likely that nothing is really wrong between the two of you; you are only allowing stress and tension to interfere with honest discussion. The Moon-Mercury opposition across your first and seventh houses causes friction between the mind and the emotions - but don't let it spoil your day!

nohh.. ravun astrot pelaa..?? jos kommunikaatio pelais..


Cancer  -  June 17, 2008

The current planetary alignment may bring a certain problem within your current relationship to the surface. But as you will find out, this is actually something quite positive, rather than the negative that it first appears. It means that you will have to confront certain issues that you have been sweeping under the carpet. But once they are exposed and resolved, you will feel so much better.

Cancer  -  June 18, 2008

Today's astral energy encourages you to relax and calm down, and to take things a lot more slowly with regard to one particular relationship that has had you in quite a fever for some time. The person in question feels attracted to you, and is not going to change their mind in a hurry. Allow your deeper feelings to emerge, so you can share them.

olishan tuo hyvä.

This is the time of year to wipe the slate clean and start fresh. Let go of old habits, patterns, and relationships so you can open the door and invite favorable circumstances to manifest.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: herttaässä - 18.06.2008 22:09:07
itse ajattelen niin, ettei ole vain yhtä oikeaa vastausta siihen, miten ja mitä apuvälineitä apuna käyttäen pitäisi elämää ja omaa itseään tulkita. astrologia on siihen vain yksi keino. yhtä hyvin joku voi turvautua ainoastaan luonnontieteisiin. vain sen tiedän, että jotta tätä kaikkeutta ymmärtäisi, pitää nähdä asiat monelta kantilta, yhdistellä tietojaan, ymmärtää muiden näkemyksiä ja ehkä ottaa niistä jotain opikseen.

eihän mertakaan voi ylittää vain yhtä lankkua pitkin kävellen, ennen pitkää tulee sokeaksi ja tipahtaa sinne meren syvyyksiin.  ;) jo kaksikin lankkua helpottaa tätä matkaa hurjasti. tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa jotkut ääriliikkeet: sotkeutuvat vain siihen omaan "totuuteensa" ja tulevat sokeaksi muille näkemyksille.

mutta astrologian olen ainakin todennut ihan hyväksi keinoksi ymmärtää menneitä tapahtumia ja päätöksiäni, itseäni ja läheisiäni.

 :smitten:


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.06.2008 11:13:47
Your Horoscope - Today, June 29, 2008
You are in top form today, telling jokes, sharing stories and in general enjoying having an audience for your outgoing nature. But by mid-afternoon your friends or family may be tiring of your ongoing performance and wanting to get on with their individual projects. Why not go for a walk or run to try and spend some of your energy. If you're lucky, you'll run into some new people on whom you can try your material!

*No tuo voisi melkein pitää paikkansa, ainakin olen humoristisempi kuin aikoihin, tuntuu jotenkin turvalliselta tämä seikkailu rahan ja tunteen/sielun kannalta. Kaikki tuntuu tosin hassulta näytelmältä, eilen vitsailin ravintolassa (ja olin siis hetken pohtimatta miehiä)

Allaoleva on kans totta, aamusta asti 3 proggista pitäis hoitaa.. sitten alkaa jo loma kuumottaa..


Your Horoscope - Tomorrow, June 30, 2008
If only there were more hours in a day you would have a chance of doing everything you wanted to. Alas, you are allotted a mere 24, and have to do the best you can with that limited amount. Today you may feel real time pressure, as demands come at you from all sides. The office, home, your religious group and volunteer organization all could be clamoring for a piece of you. If you are not careful,  there will be nothing left of yourself to give.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 03.07.2008 10:13:08
Your Horoscope - Today, July 3, 2008
Have you been thinking about going for a psychic reading? If you have, there is probably a woman in your neighborhood who's apt to be very skilled, and could give you some startling but welcome information about your future. If you don't know who this person is, ask around, possibly at a metaphysical bookstore. You have a lot to look forward to - but it always helps to have an idea what it is!


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Norna - 03.07.2008 12:35:51
 Astrologia on minulle väline maailman ja itseni ymmärtämiseen, uskon että tähdet ovat oikeissa paikoissa "oikeaan aikaan" mutta meidän käsityksemme niiden ymmärtämiseen ja tulkitsemiseen ovat sitten ihan oma alansa.

 En ole perehtynyt tuohon ennustavaan astrologiaa, enkä koe sitä kovinkaan kiinnostavaksi. Minulla on tuo Sepon vuosihoroskooppi josta katselen välillä tulevia maininkeja ja uskon sinänsä että elämässä voi tulla tiettyjä teemoja esiin meistä ja teoistamme riippumatta. Joskus on osunut hyvinkin kohdalle, mutten voisi elämääni perustaa noiden varaan.
 Yhden päivän ennusteita lehdistä ym olen pitänyt aika epämääräisinä.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 06.07.2008 16:21:44
PERIAATTEESSA aikaa ei ole, toisaalta kaikki ei voi tapahtua yhtaikaa, rysähtää päälle yhtaikaa ilman tiettyjä prosesseja.

Teet työn> saat palkan.
Investoit> tulee tulos (jos hyvin toimittu)
Jokin menee ohi> tulee muut asiat.

Eli kyllä nimenomaan olen katsonut toimiiko TULEVAN ennustus.. jos olisi VAIN sielutaso, ei olisi aikaa, ei erillisyyttä eikä mitään muutakaan  :2funny: kuin  :smitten: , mut näin ei asiat ole. Siksipä ap kartat jne, mutta moni muu juttu on vähän sinnepäin.


(no niin sukulaisia, alla)
Your Horoscope - Tomorrow, July 8, 2008
Do your best to keep things light and fun loving today. This sort of energy will be sorely needed considering the incredible intensity that is likely to kick up on a day like today. You may find that other people are saying things that are quite unexpected, and you may be surprised at the events that transpire as a result. Try not to get too bogged down by other people's negative attitudes and clashing opinions


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: julyette - 10.07.2008 01:43:24


Kas, huomasin tämän aiheen vasta nyt, kun ei ollut tuolla astro-osiossa.  :D


Minusta nuo päivähoroskoopit vääristävät astrologian todellista tarkoitusta. Astrologia – tai mitkään ennustajat -  eivät voi sanoa tarkasti joka päivälle mitä ihmiselle tapahtuu. Sen tekee mahdottomaksi jo se, että ihminen on aina vuorovaikutuksessa toisiin ihmisiin ja ulkoisiin tapahtumiin, jotka muuttavat päivän kulkua joskus paljonkin – odottamattomasti.  Lisäksi saman transiitin vaikutus  ei ole samanlainen tapahtumiltaan ihmisille, koska jokainen ihminen reagoi tapahtumiin yksilöllisesti, riippuen omasta kehityksestä ja elämäntilanteesta.


Minä näen astrologian vähän samalla tavalla kuin Dane Rudhyar ja Nikula; kartta symboloi minuutta ja sen mahdollisuuksia tässä elämässä. Mutta se ei ole ehdoton tapahtumien näyttäjä, koska ulkopuoliset tekijät saattavat muuttaa tai estää kartan ”toimintasuunnitelman”. Mielestäni Nikula sanoo sen hyvin kirjassaan Astrologian ihmiskuva:

""Kukaan astrologi – tai muukaan – ei voi osoittaa yhtään konkreettista tapahtumaa, joka olisi välttämätön ihmisen kartan perusteella. Syntymäkartta on kuin arkkitehdin piirros tulevalle rakennukselle, mutta jokin kollektiivinen väliintulo kuten sota, luonnonkatastrofi tai sosiaalinen kriisi voi mitätöidä piirroksen toteutumisen. Samoin astrologiassa subjektiivista aikaa ja kehitystä mittaava progressio ei voi viitata kollektiivisiin tekijöihin. Jos meillä olisi kaikkien talvisodassa kaatuneiden 23 000 suomalaisten miesten kartat edessämme ja laatisimme progressiot kuvaamaan talvea 1939–1940, emme tulisi löytämään kaikista kartoista merkkiäkään siitä kohtalosta, joka heitä odotti.""



Siksi minä itse olenkin paljon kiinnostuneempi syntymäkartasta ja sen tulkinnoista. Siihen on piirretty tämän elämän tavoitteet, sen avulla voi päästä sisälle omaan minuuteensa ja siitä voi nähdä hyvin paljon myös edellisten elämien tekemisiä (tai tekemättä jättämisiä  :-\ ).   






Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Tiigris - 10.07.2008 17:53:52
julyette kuvasikin oikein hienosti asian, juuri näinkin minä astrologian koen.. Se antaa viitteitä siihen mikä on mahdollista. Sen avulla voi löytää omia kehitystarpeitaan ja omia vahvuuksiaan...


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Esmiralda - 12.07.2008 14:09:34
Olen myös Julyetten kanssa samaa mieltä!

Minulla onkin nyt pitkä prosessi, jossa tutkiskelen mahdollista progressiota syntymäkartan puitteissa ja siellä opin itsestäni ja noista mahdollisuuksista, kuten sen mitä tulee vahvistaa planeettojen ollessa huonossa suhteessa. Ymmärrän nyt myös sen mitä yhtymä tarkoittaa eli uuden voimavarojen käyttämistä johonkin uuteen suuntaan ja siitä edespäin. Siis teen pientä vertailevaa tutkimusta syntymäkartan jälkeisistä päivistä verraten niitä kuukausiin ja vuosiin jopa. Siis pitkä tutkimusaika!!! ;D

Mutta ei millään vakavuudella! Sillä niin paljon on jotakin muuta, mikä liittyy elämääsi.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 04.08.2008 09:50:05
No tämä pitää paikkansa. Jos filosofiasta ja hengestä ja kuolemanjälkeisestä tietää suunnilleen kaiken, ei paljon muuta jää kuin bisnekset ja liikunta ja muiden kanssa toimiminen. Juuri näin. SIIS maanpäällisestä irti saaminen.

julyette syntymäkartta ei minusta riitä, sillä se on lähinnä noita rajoituksia. ap-kartat, proge ja solar sentäs sanovat mitä voisi olla menossa. muutenhan minulla olisi esim aina vain saturnus ja chiron vitosessa. ehkä ne kertovat miten suhteet menee ja miten toivun. mutta transiitit venukselle kertoo kyllä mitä tapahtuu > mikä taas muuttaa minua, tunteita, henkeä.  :kuunsolmu: radix seiskassa nyt kuten ap-lla , tarkoittaako että liittoja tulee tai voi tulla, tälle elämälle.. jaa-a. ymmärsin kun luin että vaaka-huoneeni kertoo mihin tarvitsen suhteita. se on huone 12. eli mystinen ykseys. jota haen ja joka useimmiten rikkoutuu, kun toinen ei ole siihen valmis. siksi ehkä toisellakin voisi olla jotain 12 huoneessa, ei ole muistaakseni kellään ollut. vai mikähän siihen auttais. tsekkasin että ekan ja vikan suhteen tyypeillä oli ysissä kyllä venus, nept / jupiter, noususolmu tai aurinko. siinä oli sitten kai se yritys puhua filosofiasta niiden kanssa tai tunne että se voisi heitä kiinnostaa. henkisin tyyppi oli tuo  :jupiter:  :kuunsolmu: ysissä. rapu tuntui "henkiseltä" siis hänen  :aurinko:  :rapu: ysissä. kauriilla ei ollut mitään noissa huoneissa mutta oli kuitenkin.. kykyjä.. (eli hyvä, tsekkaan aina niiden 9, 12 huoneet)

se vaan kun näitä transiitteja on niin PALJON koskien vaikka töitä ja tunteita ja kasvua, että onkohan siinä jotain tolkkua. 


Going for the one    *
Valid during several weeks: This is a time to formulate your goals and actively pursue them. You identify your basic ego energies very much with the future now, and you want to work today for the sake of what you can bring about tomorrow. You will be able to achieve your goals most effectively by working cooperatively with others. This is not a good time to be a loner, nor should you allow your own ego drives to conflict with everyone else's. The trick with this influence is to create a balance between your own self-interests and other people's interests. Physical activity with friends, such as athletics, is especially good for you now, as are projects in which you work with a number of other people. Now you should get some strong personal gratification from what you do, so do not put yourself in a back-seat position with others.

The interpretation above is for your transit selected for today:
Mars in the 11th House,  11,
activity period from end of July 2008 until beginning of September 2008
[turn off]Show the love horoscope for this transit (L)


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 03.09.2008 10:02:02
no voihan se olla näinkin. mutta ei minulla ole tunteita

Your Horoscope - Tomorrow, September 4, 2008
Find love today, and embrace it with all the strength in your body. You have a great deal of passion to spread to the world, and this is an excellent day to show it off. Things are working well for you in the area of love and romance, and you will find that your need for fiery romance with a hint of freedom and autonomy can be accomplished easily as long as you stay true to yourself.

Oinas
Venus, Merkurius ja Mars vaikuttavat kaikki kolme vastakkaisessa merkissäsi Vaa'assa ladaten sinuun huikean energiamällin, joka on osattava suunnata sinulle tärkeään kohteeseen. Ellei suuntauksesi ole kohdallaan, tulee tästä kuusta sinulle melkoinen tuskien taival asioiden solmuuntuessa oikein kunnolla. Venus ja Mars pysyvät yhtymässä koko kuukauden painottaen ihmissuhteiden ja seksuaalisuuden merkitystä jokapäiväisessä elämässä. Jotta voisit nauttia yhteisistä hetkistä kumppanisi kanssa, tulee sinun ensin osata nauttia kaikesta mahdollisesta muusta kivasta elämässäsi. Sinun on osattava olla terveesti itsekäs ja tehdä elämästäsi juhlaa.

*No ei ole ihme että oinas ei luovuta, nuo ovat nousumerkissäni siis?


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 09.09.2008 20:50:02
On Thursday someone you know unexpectedly offers to help you with a current dilemma. You'll be delighted and surprised by your associate's gesture, especially since you'd abandoned hope of finding a way out of your predicament. Remember, you're ruled by Jupiter and you can find support and protection when you least expect it. Never give up.

 Your Chinese Horoscope - Week of September 8, 2008
Some project you've been working on can be a source of real satisfaction early this week. Proceed with confidence. Look for opportunities to expand your horizons midweek. Someone may unintentionally share important information on Thursday. Think twice before keeping secrets. The last half of the week brings a focus on health and fitness. Renew old plans or make a commitment to do more for yourself. Challenging outdoor activities will be more fun than you expect this weekend. Get off the couch.

*Ai mutta torstainahan minä toiminkin.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 14.09.2008 11:01:34
 Your Numeroscope - Today, September 14, 2008
At the moment, you are undoubtedly feeling the necessity of making a new start. The vibrations will be encouraging to push ahead and to get out of your shell so that you can make your life evolve rapidly. In your professional life, change your ideas by proposing new projects to those you collaborate with and try to keep a great freshness and enthusiasm in all that you do. Think about and sum up the past months and get rid of any preconceived ideas that you have. This would be the moment to get into the saddle even if things seem to be rather discouraging in appearance!


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 16.09.2008 12:37:51
http://www.cosmobiology.se/fi/cosmobiology/astrologi.php

Astrologia


Asiallinen tiedonsaanti astrologiasta on hyvin heikkoa. Ihmiset tietävät aiheesta vähän, tieto on hataraa tai jopa väärää. Koska Astrologia ei kuulu nykyiseen tieteelliseen kuvaan elämästä ja maailmankaikkeudesta, niin on hyvin ymmärrettävää, että sitä väheksytään ja halveksitaan, kuten monia muitakin aiheita ja ilmiöitä jotka eivät kuulu totuttuun tieteelliseen kaavaan, vaikka itse ilmiö olisikin todellinen.

Entisaikojen kuuluisiin astrologeihin kuuluu mm. Filosofi Platon, Isaac Newton fysikko, matematiikko ja astronomi, hän ennusti esm. 1750 tapahtuneen luonnonkatastrofin Englannissa. Jung Garl Gustaf, psykiater ja Psykologi. Jung käytti vaikeissa tapauksissa aina hyväksi astrologiaa ja hän on sanonut astrologiasta mm. "ihmisen persoonallisuus vastaa mitä merkittävimmällä tavalla perinteisiä astrologisia odotuksia". "Olen ollut kiinnostunut astrologiasta yli 30 vuotta. Olen psykologina täysin avoin tälle maagiselle tiedolle mitä horoskooppi ihmisestä näyttää. Aina kun minä joudun erikoisen vaikean psykologisen diagnoosin eteen, teen potilaan horoskoopin josta saan aivan uuden katsontakannan hänen ongelmaansa. Minun täytyy avoimesti tunnustaa että horoskoopin tiedot antaa valoa muutamiin asioihin joita muuten on vaikea ymmärtää".

Myös kirkko on syyllistynyt astrologian propakandaan, ja tästä johtuu että lähes kaikki uskonnolliset suunnat ovat aiheelle vihamielisiä, vaikka Raamatussa sanotaan "mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on". Raamatunaikaiset astrologit eivät tehneet analyysejä tavallisille ihmisille vaan kuninkaille, kansoille ja valtioille. Astrologit on korotettu raamatussa, tämä osoittaa kertomus kolmesta viisaasta miehestä, jotka tulivat itäisiltä mailta kumartamaan Jeesuslasta ja antamaan hänelle lahjoja. Historialliset tutkimukset ovat vahvistaneet että nämä "kolme viisasta miestä" olivat astrologeja. Hyvin harva on tietoinen siitä, että kirkko on joskus hyväksynyt "Mundane astrologian" (poliittisen astrologia ; Planeetta-asentojen vaikutus valtioiden tapahtumiin ja kohtaloon) ja että Martin Lutherin hyvä ystävä ja työtoveri Filip Melanchton oli astrologi ja piti aiheesta aikoinaan useita esitelmiä. Martin Luther on itse kirjoittanut alkusanat Melanchtonin kirjoittamaan astrologiseen kirjaan näin " Merkit taivaassa ja maassa on otettava huomioon, koska niiden aiheuttaja on Jumala ja Enkeleiden toiminta".

Kuolleen meren kirjoitukset (Qumaranin kääröt) vahvistavat sen, että Essealaiset uskoivat, että taivaan ja maan luodessaan Herra oli määrännyt myös historian kulun. Tulevat tapahtumat Herra oli ilmoittanut pyhissä kirjoissa ja niiden aikataulut hän oli piirtänyt tähtitaivaalle, josta papit ja astrologit saattoivat ne lukea. ( I QS 111, 15-16 )
Myös Qumaranin vartiotornista Essealaisastrologit tutkivat tähtitaivasta.
( 4Q 318 )

Astrologia on tieteenhaaroista kaikkein vanhin. Vanhimmat savitaulut mitä on astrologiasta on noin 2400 v. ennen Kristusta. Abrahamin aikana Set, joka oli Adamin poika oli hyvin sisällä astrologiassa ja ennusti mm. vedenpaisumuksen ja antoi tämän merkiksi rakennuttaa kaksi paalua Palestiinaan. Näihin paaluihin kaiverrettiin zodiakin 12 merkkiä yhdessä muun astrologisen tiedoin kanssa, juuri siksi, ettei vedenpaisumus kadottaisi astrologista taitoa maan päältä. Näin kertoo juutalainen historiankirjoittaja Josephus noin 70 vuotta ennen kristuksen syntymää. Hän kirjoittaa myös, että hän itse on nähnyt nämä pilarit edelleen olevan Syyrian maassa.
Josephus kirjoittaa edelleen :" ihminen eli niin kauan ennen vedenpaisumusta että hän oppi tietoja ja taitoja, etenkin astrologian.." (ensimmäinen kirja, kolmas kapitteli).
Raamatusta saamme lukea "ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä" tai "älkää peljätkö taivaan merkkejä sillä pakanat niitä pelkäävät". Mistä merkeistä on kysymys ? Raamatussa sanotaan myös "älkää merkeistä ennustako.." Siihen maailman aikaan oli henkilöitä jotka ennustivat esm. eläinten sisälmyksistä ja jopa taikureitakin kutsuttiin tietäjiksi 2 Mooseksen kirja 7:22 ja 8:7. On hyvä ottaa selvää mitä raamattun sanat todellisuudessa tarkoittavat ja soveltaa se senaikaiseen elämään ja yhteiskuntaan. Astrologi ja sen harrastaja ei tee vääryyttä Jumalaa kohtaan, vaan tutkii Jumalan suurta ja ihmeellistä luomakuntaa ja välittää sen sanomaa ihmiskunnalle.

Vaikka astrologia on saanut ja saa edelleenkin vastustusta, on se kuitenkin tutkimuksen kohteena ympäri maailmaa. Ruotsissa on viime vuosina tehty kolme tieteellistä tutkimusta astrologiasta. Kaikkissa tutkimuksissa oli tulos myönteinen ja selvästi astrologin puolesta.

Psykologit Maj Björk ja Marie Sjöberg suorittivat tutkimuksen Lundin yliopiston Psykologisella osastolla. Tutkimustulos osoitti, että astrokartasta saatu tieto oli yhtä luotettavaa kuin Psykologinen testi, kun on kysymyksessä testihenkilön henkilöllisyyden kuvaaminen.

Tulos oli niin hämmästyttävä, että Kurt Rosenlund, Astronomin Dosentti (joka ei usko astrologiaan) Göteborgin yliopistossa tarjosi heille tilaisuutta uusiin tutkimuksiin Göteborgin teknisessä korkeakoulussa, myös tässä saadut tulokset puhuivat selvästi astrologian puolesta.

1988 suoritti lääketieteen Professori Bengt Lindegård Göteborin yliopistossa tutkimuksen eri tähtimerkkien vaikutuksesta sairauksiin - vaikka tutkimus mielestäni oli hyvin pinnallinen ja perustuu ainoastaan Auringon sijaintiin Astrokartalla, huomasi hän suuria eroavaisuuksia eri tähtimerkeissä kun kysymys on hedelmällisyydestä ja sairauksista.

SAKSASSA dr. Baldur Ebertin joka on myös astrologi tekee yhteistyötä psykiatrien ja tutkijoiden kanssa. COLOMBOSSA käytetään astrologiaa sairaalassa erikoisesti synnytystapauksissa. Presidentti ja senaattorit saa jatkuvasti neuvoa Professori Bulathsinghalalta joka myös on astrologi. AUSTRAALIASSA henkilö joka on nimeltään L.Furze-Morrish käyttää astrologiaa työssään ennustaessaan säätä. RUOTSISSA saa pian lukea Astrologia yliopistossa. Tämä on jo tapahtunut - oppitunnit kiellettiin yliopiston tiloissa mutta sallittiin tilojen ulkopuolella. Jos joku haluaa tänään lukea astrologiaa yliopistotasolla niin lähin yliopisto löytyy Lontoosta.

Elektroniset kokeet jotka on suoritettu Kalifornian yliopistossa vahvistaa sen että ihmiseen vaikuttaa elektomagneettiset voimat.

Myönteiset tutkimukset halutaan hiljentää, kun taas kielteiset saavat osakseen suurta ja laajaa huomiota. USA -ssa on Astrologian ja parapsykologin vihaajat perustaneet oman yhdistyksen CSICOP, jonka päämääränä on vastustaa juuri näitä aiheita. 1983 tuli ilmi, kuinka erään suuren astrologisen tutkimuksen tulos (joka vahvisti astrologisia väitteitä) oli tietoisesti väärennetty. CSICOP toisti tutkimuksen ja väärensi tietoisesti tuloksen niin, että se olisi astrologisia väitteitä vastaan. Kevätnumerossa "Skeptical inguirer" 1983 tunnustivat korkeassa asemassa olevat tiedemiehet kirjallisesti valehdelleensa tutkimustulokset. Paljastavaa oli myös että, yksikään tutkijoista ei osannut astrologiaa, kukaan heistä ei osannut laatia henkilökohtaista astrologista karttaa.

Näin käy valitettavasti myös tänäänkin - useat tutkijat antavat lausuntoja aiheesta, vaikka itse he eivät sitä hallitse.

On yleinen uskomus että astrologi ennustaa tähdistä, näin ei suinkaan ole, astrologialla ja tähdillä ei oikeistaan ole paljonkaan tekemistä keskenään. On siis väärin ja petollista kirjoittaa "tähdet kertovat kohtalosi", sillä sitä ne eivät kerro. Myöskään viikkolehtien Horoskoopeilla ei ole mitään tekemistä asiallisen astrologian kanssa.

Tällä vuosisadalla ja tulevaisuudessa, viittaa kaikki siihen, että Astrologiasta käytetään yhä suuremmassa määrin nimitystä KOSMOBIOLOGI. Kosmobiologi on eräs Astrologian-haara eli astrologinen tekniikka.

Henkilökohtainen horoskoopin, eli KOSMOGRAMMIN laadintaan tarvitaan tarkka syntymäaika, siis vuosi kuukausi, päivä, kellonaika ja syntymäpaikka. Näiden tietojen perusteella laaditaan sen hetkinen astronominen kuva taivaalta. Jos joku on syntynyt 10 min. aikaisemmin tai myöhemmin, on astronominen tilanne taivaalla luonnollisesti toinen.
Jokaisella ihmisellä on oma astrokartta, ellei nyt aivan samaan aikaan ja samalla paikalla ole sattunut syntymään myös joku toinen.

Kartan selitys perustuu Auringon, Kuun ja planeettojen eläinradanasemaan ja erillaisiin aspektimuodostelmiin.
Valmis henkilökohtainen kosmogram on kuin lukusuunnitelma tai tehtävä, jonka ihminen tulee elämässään täyttää.
Kysymykseen ihmisen vapaasta tahdosta haluan lainata Saksalaisen Psykologi Thorwald Dethlefsenin sanoja:
"Lukusuunnitelma on varmasti ennaltamäärätty, mutta miten täytämme lukusuunnitelmamme on omassa vallassamme. Ongelmat ovat ennaltamäärätty, mutta ongelmien ratkaisu tai ratkaisematta jättäminen ei"
Raamatussa lukee: " Minä tiedän, Herra ettei ihmisen tie ole hänen omassa vallassansa eikä miehen vallassa kuinka hän vaeltaa ja askeleensa ohjaa" Jeremia 10:23.
"Hänen päivänsä on määrätty ja hänen kuukausiensa luku on sinun tiedossasi; sinä olet asettanut hänelle määrän , jonka ylitse hän ei pääse" Job 14:5.
Tai filosofoimme hetken saarnaajan seurassa :
"Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla. Aika on syntyä ja aika kuolla. Aika on istuttaa ja aika repiä istutus?" 3 Luku.
Mielestäni ei ole lainkaan merkillistä että, taivaankappaleet vaikuttavat maanpäälliseen elämään ja yksittäisten ihmisten henkilöllisyyteen ja kohtaloon. Voidaan kysyä MIKSI TÄTÄ EI SAA TUTKIA. Miksi Astrologian arvo on ainoastaan AJANVIETETASOLLA ja jokainen, joka haluaa asiallisesti tutkia astrologia tulee naurunalaiseksi.
Sanoin kerran eräälle miehelle että käännän Suomeksi erästä Astrologista kirjaa, niin hän vastasi - "eikö sinulla ole mitään järkevämpää tekemistä, ajanhukkaa, turhuuksien turhuutta".

"ASTROLOGI ON OTETTAVA ASIALLISESTI JA VAKAVASTI" sanovat psykologit Maj Björk ja Marie Sjöberg, he jatkavat "ASTROLOGINEN ANALYYSI ON PAREMPI KUIN PSYKOLOGINEN TESTI".
Tänään he käyttävät astrologisia taitojaan työssään.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 18.09.2008 15:23:09
Your Lovescope - Today, September 18, 2008
Today you will feel the need for freedom. You have many ideas and projects that you would very much like to try out alone, and you really could do with some space. There is no need to create bad feelings between you and your loved one. Just explain that time spent alone now will mean that you enjoy each other's company a lot more later.

 :2funny: :2funny: :2funny:

Your Numeroscope - Today, September 18, 2008
Today, your material life will be of the most importance. Today, change and evolution will be the key words and the vibrations will be strongly influencing you in how you go about things in your professional life. You want to modify the relationship you have with those you collaborate with. In addition, you will give greatest importance to the wonderful results you are going to have. Indeed, you will care less and less about the way you achieve them, and more and more about the end results and profits. This negative way of thinking won't get you very far and you will very probably have to take some steps backwards to get the esteem of your family and friends back...


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 19.09.2008 11:41:59
nämä muotoilee lauseet todella hyvin, mutta ei ne nyt paikkaansa pidä ajoituksen kannalta...

Your Lovescope - Tomorrow, September 20, 2008
A certain conversation today yields far more fruit than you would ever have imagined. Not only does the person involved have superb romantic potential, but they also fit your list of requirements for the perfect relationship. Although you may be worried about losing this great opportunity, you need not be; they are even more worried than you, so talk some more.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 08.10.2008 10:06:22
Your Lovescope - Today, October 8, 2008
Todays planetary configuration may be a little intense for you, although you are generally OK with emotional scenes. At any rate, you can always hide away beneath that crabby shell of yours if you really feel vulnerable. But it probably won't get that bad. You just need to get used to the fact that this person adores you in a way that no one ever has. You'll get to like it.


Your Lovescope - Tomorrow, October 9, 2008
This is a great time to meet someone special. You may not find them at a dance or any of the usual haunts you would normally attend, but in an environment where people are in need of help and support, such as hospitals, hospices, or volunteer activities. These are the potential places, because this person has real heart and can't bear to see others suffer.

*Jälleen ihmeellisiä enkä tiedä mistä ne nämä kehittää?


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 11.10.2008 10:43:30
heh, muistuttaapa omaa ajatteluani..

Your Lovescope - Today, October 11, 2008
This could be a day when meeting your soul mate should at least be a real possibility. Although technically you can meet your true partner anywhere and at any time, there is a certain essential balance in the air today that encourages harmonious encounters. Above all, you need to be totally utterly and truly yourself.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Corvus Leonis - 13.10.2008 06:15:24
Kaikki ja ei mikään.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.10.2008 10:00:07
Daily Planetary Overview
 Life will seem serious, and you will experience possible melancholy today. With the Moon conjunct Saturn late tonight, you may be separated temporarily from a loved one, missing this person terribly and feeling lost without them. There may be some financial strain, too.

Your Lovescope - Tomorrow, October 24, 2008
The planetary alignment may create a situation in which you find yourself confused as to which lover you would prefer to be with. Many would call this a wonderful dilemma, but because you have such a strong sense of loyalty, you find it hard to cope with this problem. The answer to this may not be resolved in one day, but you can begin by asking yourself what you really want in a relationship.
?? heh


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.10.2008 16:06:43
Your Horoscope - Today, October 29, 2008
You may receive some kind of windfall today. It may be that a rich old uncle dies and leaves you some unexpected cash. Or perhaps an investment is paying off better than you'd dared hope. This is just what you need to perk up your spirits! Be smart about how you handle this money. Our suggestion is that you eschew short-term gratification in favor of long-term security. You'll thank us in a few years' time.

Your Horoscope - Tomorrow, October 30, 2008
Your hard efforts to improve your life are finally showing results. And this is just the boost you've needed, as some people set your self-confidence a bit on edge. Just don't let others destroy your vision of happiness. Continue to walk toward your goal and don't hesitate when small obstacles appear left and right.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 30.10.2008 21:28:51
The New Moon on October 28 brings an opportunity to start over. Don't let insecurities get in the way of asking for what you need. Share your deepest, truest feelings. Remember that a relationship that hasn't been working isn't likely to improve. Be honest with yourself about what makes you happy.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.10.2008 21:19:48
http://www.tuijauusitalo.com/aurinkoyleis.html

Auringon merkitys yleisesti

Aurinkomerkit kertoo nimensä mukaisesti Auringon sijainnista eläinradan eri merkeissä. Aurinko on aurinkokunnan keskus, ja astrologisesti auringon sijainti kartallamme kuvaa minuutemme keskusta. Yksilöllisyyttä, identiteettiä ja lopulta myös perimmäistä Itseä, joka on muuttuvan minä-kuvamme eli egon takana oleva, muuttumaton ja absoluuttinen – Itse.

Aurinko yhdistetään monissa vanhoissa uskonnoissa Jumalaan.

Useiden vuosituhansien ajan Aurinkoa on ollut voimakas palvonnan kohde ja näitä Aurinkojumalia on kutsuttu monilla eri nimillä. Yhteisesti heidät on käsitetty valoksi, toivoa tuovaksi, jotka ovat poistaneet mielen pimeyden ja vaikeudet ihmisen elämästä. Valo = tietoisuuden vertauskuva.

Auringon merkitys ulkoisena palvonnan kohteena on kulkenut käsikädessä ihmiskunnan sisäisen tietoisen kehityksen kanssa. Siitä lähtien kun Aurinkoa on palvottu loogisena mielen osana, viimeiset 3000–2500 vuotta, vastakohtana Kuun myyttisen, taikauskoisen ja epäselvien tunteiden alueena. Samoin ovat myös s isäiset vastomme, suhteessa ulkoiseen toimintaan ja tahtoon nähden ajautuneet kauemmaksi toisistaan auringon eduksi.

Toisin sanoen tietoisen, tahdonalaisen toimintamme pääelementtinä toimivat aurinko ja kuu (= vrt. sympaattinen hermosto), ja näiden keskinäinen tasapaino on lähes menetetty. Järkiajattelu (vrt. miehinen) on läsimaissa yli korostunut tunneajattelun (vrt. femininen) kustannuksilla. Auringon symbolisoiman tietoisen siis myös yhteisesti havaitun tiedon, logoksen, merkitys on ylikorostunut pitkälle jalostuneen tieteellistetyn ajattelun takia.

Omakohtainen, empiirinen kokemus on ”stumpattu” ja heitetty pois ’kuin lapsi pesuveden mukana’. Tällä asenteella on kielteinen vaikutus henkilökohtaisiin havaintoihin ja kokemuksiin, jonka seurauksena kaikkinainen uustaidottomuus ja mielenterveydelliset ongelmat ovat lisääntynyt. Tämän epätasapainon takia - oman kehon signaalit ja niiden oikeanlainen tulkinta - katsotaan epäpäteväksi. Lähes kaikkeen tarvitaan auktorisoitu henkilö esimerkiksi lääkäri; kurssitus tai koulutus- omien vaistojemme ja intuition määrittelyksi, omien tuntoaistien kustannuksella: Tämä on perinteisesti Kuun aluetta astrologiassa.

Auringonpalvonnan seurauksena meille on jäänyt vallitsevaksi muodoksi tahdon(-järki) ylivalta - sietokykyymme nähden (vrt. = tunne). Tämä koskee varsinkin yksilön sisäistä tasapainontilaa. Tietysti kaikki se, mitä maailmassa yhteiskuntien tasolla tapahtuu, on väistämätön ja luonnollinen heijaste yksilöiden sisäisestä tilasta - ja päinvastoin. Kuten tiedämme yksilöä ja ympäristöä - ei voi koskaan kokonaan erottaa toisistaan. Katso Kalat -merkki!

Kuitenkin jo Antiikin Kreikassa pyrittiin kuromaan tätä eroa kiinni Delfoin oraakkeleiden avulla. Jo silloin oli nähtävissä kuinka tunteet ja tahto, Kuun ja Auringon symbolisoimien energioiden aadun mukaisesti, olivat lähteneet erkaantumaan toisistaan. Delfoin oraakkelit Kreikassa, tulkitsivat sisäisen näyn mukaisesti silloisen maailman tapahtumia, joita mm. auringonjumala Apollon osasi viisaasti tulkita. ‘Kuun aikakauden’ tuntoja tulkitsivat oraakkelit, koostuivat vanhoista naisista.

– Astrologisesti Kuu kuvaa ensisijaisesti näkymätöntä mutta aistittavia energiaa; tunnetiloja jotka välittyvät myös ympäristöön tietynlaisina singnaaleina; luoden uudenlaisia tunnetiloja ja ilmapiirimuutoksia. Nämä tuntemukset antavat perustan teoille ja toiminnalle eli auringon syntymälle.

..ja päinvastoin, kuten luonnossa huomaamme auringonvalon sammuttua, että pehmeä kuunvalo paljastaa toisenlaisen ’varjojen mielikuvituksen maailman’. Tässä kelmeässä kuunvalossa - symbolisesti ja vertauskuvallisesti - maailma näyttää myös oikeasti toisenlaiselta. Aivan samoin tapahtuu, kun käännymme ulkoisesta toiminnasta pois ja sulaudumme sisäiseen tilaan, itsessämme, löydämme henkilökohtaisten tunteidemme alkuperän joka on myös usein epäselvää ’varjojen mielikuvitusmaailmaa’. – Apollo tulkitsi siis oraakkeleilta saamia viestejä, kuten me, pyrimme tietoisesti tulkitsemaan omien tunteidemme sanomaa.

Vanhan Assyrialainen käsitys kertoo Auringonjumalan ja Sankarin (yksilön) keskinäisestä ja ikuisesta taistelusta ja kamppailusta, tiedostamattoman pimeyden kuoleman voimia vastaan. Taistelu on välttämätöntä, koska kehitystä voi tapahtua vain hioutumisen kautta jota jumalaisen tietoisuuden ja ihmisen järjen välinen taistelu kuvaa. Kuupuolemme syvät intohimot nousevat pintaan tässä taistelussa ja muuttuvat tarvittaessa rationaaliseksi, tietoisemmiksi tunteiden ja tarpeiden toiminnoiksi.

Intialainen vastine Auringolle löytyy Buddhan elämästä. Buddha syntyi prinssinä hyvään sukuun, nuoruus oli huoletonta ja ammatinvalinta selvä. Kuningassuku symbolisoi kansalaisuutta, huoleton nuoruus on isän ansiota ja ammatti kuvaa sekin Auringon vaikutusta kartalla. Alusta lähtien Buddhan elämä on täynnä viitteitä sisäisen sankarin kätketystä voimasta siitä, kuinka voimme löytää oman Aurinkomme. Seuraavaksi syvempää tulkintaa hänen inkarnaatiostaan: Ensinnäkin Buddhan synnytti nainen, jonka sanskritinkielinen nimi oli Mahamaya joka tarkoittaa suuri-illuusiota! Äidin nimi on ensimmäinen merkki kaiken näennäisestä olemisesta, elämän ikuisesta katoavaisuudesta. Egon olemassaololta ja minätietoisuudelta oli äidin kautta viety pohja.

Minän - käsitteet: Kun puhun perimmäisestä henkisestä ja alkuperäisestä absoluuttista Itsestä, kirjoitan sen isolla alkukirjaimella tarkoittaen silloin Jumalaa meissä. Samaten tarkoitan Jumalaa kun puhun Äiti Maasta, Puhtaasta Hengestä tai Pyhästä Hengestä, joka on sama kuin Kundaliini energia. Kaikki muut minän muodot, kuten minä itse ja varsinkin puhuessani egosta tarkoitan käsitteellistä minää, mielen luomaa minä-tietoisuutta; tulkintavälinettä.

Maallisessa mielessä Buddhan lähtökohdat olivat täydelliset, mitä muuta mies ja miehinen prinsiippi myös tyttölapsen kohdalla voisi tarkoittaa, kuin syntyä odotettuna lapsen rikkaaseen kuningassukuun. Aurinko symbolisoi maskuliinista aspektia, kuten sen tapaa kantaa oikeanlainen vastuu ja velvollisuus omissa toiminnoissa siksi koko Buddhan inkarnaatio kertoo kuvaavasti kuinka hän esimerkillään avaa yksilöiden tien henkilökohtaiseen valaistumiseen. Tarinan syvemmän merkityksen oivaltamiseksi on tärkeää ymmärtää miksi Buddha syntyi rikkauteen, mutta hylkäsi sen kehittääkseen itseään henkisesti.

Tiedämme että hänen isänsä oli laadituttanut ennusteen lapsensa tulevaisuudesta heti syntymän jälkeen. Ennustus lupasi suurta tulevaisuutta mutta tulevaisuutta varjosti jokin nuorukaisena koettu järkytys. Ylpeä isä halusi vaalia huolella pojan mahdollisuuksia ja poisti Buddhan ympäriltä kaikki elämän onnellisuutta häiritsevät tekijät. Niinpä Buddha oli kovin järkyttynyt eräänä kertana matkatessaan vaunuilla kaupungin tungoksessa kun hän ensikertaa näki vanhuksen, köyhän ja sairaan ihmisen. Buddhan elämässä oli ollut kaikki kaunista ja onnellista eikä mistään ollut koskaan ollut puutetta, aurinko paistoi kirjaimellisesti jokaisena hänen elin päivänään, siitä isä oli pitänyt huolen. Ehkä juuri siksi erilainen elämän palatsin ulkopuolella kosketti Buddhaa syvästi, eikä hän voinut unohtaa näkemäänsä. Kysymykset seurasivat toistaan Buddhan mielessä ja kiinnostus tai voisiko sanoa, kutsumus oli herätetty.

Buddha päätti lähteä palatsista. Hän meni hyvästelemään nukkuvan vaimonsa, joka oli juuri synnyttänyt Buddhalle poikalapsen. Tarina kertoo molempien nukkuneen niin, että äidin käsi lepäsi lapsen kasvojen edessä. Buddha ei ollut ehtinyt nähdä vastasyntynyttä poikaansa, eikä hän nähnyt niitä nytkään. Jos lapsen kasvot olisivat painuneet hänen mieleensä hän ei olisi kyennyt toteuttamaan sitä tehtävää miksi oli tänne syntynyt. Buddha jätti kaiken muun, paisti yksinkertaiset vaatteet jotka olivat hänen päällään ja nekin vaihtuivat ja kuluivat pian. Matkalla jotkut sukulaiset ja isän tuttavat tunnistivat hänet ja yrittivät saada häntä palaamaan palatsiin. Aluksi Buddha kulki viiden muun askeetin kanssa, kunnes hän löysi vaelluksellaan muita viisaita miehiä joiden hän matkaan hän liittyi saaden vastauksia uusille kysymyksilleen. Seuratessamme pidemmälle Buddhan omaelämänkertaa matkalla kohti valaistumista saamme huomata hänen tarinansa kuvaavan yhä syvemmin astrologisen auringon merkitystä.

Kuten tiedämme, että aurinko kuvastaa yksilöä ja sen tahtoa. Myös Buddha kokeili oman tahtonsa eri muotoja matkalla kohti lopullista valaistumista. Hän kokeili ankaraa paastoamista, hän istui joessa auringon paahteessa tunti ja ellei peräti päivä tolkulla. Hän rankaisi ja pakotti kehoaan monin eri tavoin, kunnes oivalsi sidran soittajan viritellessään soitinta, etteivät soittimen kielet saa olla liian löysällä eivätkä tarpeettoman kireällä jotta se soisi kauniisti. Tämän saman tuli päteä ihmiseen, jotta hän voisi olla jumalaisena instrumenttina – ja soida, tekojensa muodossa kauniisti.

Intilainen Rama -jumala kuvastaa myöskin Auringon miehistä prinsiippiä ja sen merkitystä. Rama inkarnoitui ja eli ennen Buddhaa noin 6000- 8000 vuotta sitten. Rama taisteli apinahahmoisen Hanumanin ja veljensä ? kanssa Lankan monipäistä hirviötä vastaan, joka oli ryöstänyt hänen vaimonsa Sitan. Intialainen Ramayana - eeppos kertoo tästä taistelusta; miehen vastuusta, oikeanlaisine velvollisuuksineen ja rajoituksineen vaalia ja turvat Sita -vaimon hahmossa omaa arvokkuuttaan juuri vastuu - velvollisuus - säilyttämisessä ja ylläpitämisessä.

Muista vastineita auringonjumala käsitteelle: Vrt. Indra v. Virata tai Apollo v. Python. Shamash vai Mash, toinen juutalainen (seemiläinen) Auringon jumala - joka on Samson ja Gilgamesh jälkeen nimetty. Symbolismiin kuuluvaa. Siniparta on symbolisoinut kielteistä Auringon puolta tappaessaan aamunkoitteessa nuoren neidon. - Vapaasti tyyliteltynä Auringonsäde on symbolisoinut tietoisuutta, ajattelua ja toivon pilkahdusta, oivaltamista.

Kelttiläinen legenda; Kysymys Animalle naiselliselle puolelle viisasta Itseä ositettiin vanhalle miehelle tapauksena Kuningas Arthur. Welshin legenda on syntynyt erityisesti valaistakseen tapauksessa jolloin painiskelemme animan (fem) kanssa ja on vaikeaa sovittaa ja ratkaista egon ja Itsen välistä ongelmaa. Hän on erityisesti selvä kahden äidin kohdalla. Siinä on luonnollinen äiti, joka hoitaa psyykkistä puolta hänen sankarillisen elämän aluetta, mutta muotoilee sitä primitiivisen vaaralliseen ja vaikeaksi käsiteltävään suuntaan

Jeesus inkarnoitui anteeksiannon kirkkautena. Antaessamme itselle ja muille anteeksi väistyy mielen-pilvet tietoisuutemme auringon tieltä ja vapaudumme ajattelumme "eipäs- joopas"; "mun moka - sun moka" kelauksesta ja "olen /olet syyllinen - syytön" vatvomisilta jotka sitovat hienojaksoita energiaamme tarpeettomasti.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 06.11.2008 15:35:09
tässä pari asiaa. tuli ilahduttava puhelu keskelle hammaslääkärihuonetta, eräs pyrkii hoitaan velvollisuuttaan, puhuin asiallisesti. ja tuo toinen, pientä häikkää toisaalla, onko se  :kuu:  :aspect_con:  :neptunus:


Daily Planetary Overview
With the Moon conjunct Neptune today, sensitivity to others and compassion will help you feel closer. However, you may be misunderstood under this transit. Things are probably not as they seem or how you wish them to be.

 Your Horoscope - Today, November 6, 2008
An unexpected phone call, perhaps from an old friend, could come your way today. This person is apt to have good news for you, though he may be in a rather melancholy mood himself. A long conversation could result, the outcome of which is going to change your life, albeit in a subtle way. Nonetheless, this is apt to be a day full of pleasant surprises. Enjoy it!


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 10.11.2008 14:11:35
Your Horoscope - Tomorrow, November 11, 2008
Stress from whatever career pressures you've been experiencing might cause you to feel a bit under the weather. Yet, you're probably unwilling to take some time off,  because you're too concerned about finishing what you're doing in a timely manner. It's important to remember that you won't finish it at all if you exhaust yourself. Move slowly and steadily, and take time out to relax a little, and all will go more smoothly than you think.

HMM??


Your Lovescope - Week of November 10, 2008
Your feelings can carry you away on Monday. For some, this may mean you're totally in love with being in love. This can lead to promises you'll regret later. Others will fall into arguments with people who don't share your opinions. While some fights are healthy and necessary in order to clear the air, emotionally charged exchanges can simply make things worse. For others, you may decide a love interest is too clingy and begin wondering how to get away. The best thing to do is nothing. Change is coming. Focus on something besides your love life until the energy settles down after Thursday's Full Moon. Friday brings Venus into serious and responsible Capricorn. Now is the time to meet a serious love interest. If things are going well with a new sweetheart, this is the time to talk about commitment. For loving couples who know each other well, make time for a sexy weekend getaway.

Daily Planetary Overview
The Sun sextile Saturn today will give you great determination and perseverance. Your work may be difficult and complex, but you will be able to do an admirable job. You'll have total concentration, focus, and productive solitude.


Your Lovescope - Tomorrow, November 13, 2008
You will stand up for your principals and values. If you have been keeping quiet, while inwardly seething at some of the attitudes and patterns of behavior that your partner has been displaying recently, then perhaps it is time to speak out. If you continue to suppress your real emotions on these issues, both you and the relationship will suffer in the end.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 23.11.2008 11:03:33
tämä taitaa mennä täsmälleen oikein..paitsi et se meni väärälle hlölle

Your Horoscope - Today, November 23, 2008
A partner might be feeling rather down, and need you to cheer him up. Too many social invitations could come your way today, and you may have to turn one of them down. You may not be in the mood for socializing today, feeling the need to be alone to organize your thoughts, yet one of the events could be somehow business-related and you could feel obligated to be there. Put in an appearance. Don't feel compelled to stay very long.


 Your Lovescope - Tomorrow, November 24, 2008
Quite an intense phase in your romantic life is just beginning. If you have recently begun a relationship, then expect it to strengthen in some way as you discover more ways in which you can blend your skills and talents together. It is good to maintain an open attitude concerning your future, and not to plan anything at the moment. Allow the relationship to flow.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 26.11.2008 11:09:53
heh heh heh..

Delete my profile
 
   Your Lovescope - Today, November 26, 2008
You may be very attracted to a certain person from another country. The lure of other shores is irresistible to you, and the people even more so. Whether the dawning of this romance takes place on a holiday, or whether you meet in your hometown, you may find that this is one passion that lasts longer than you originally would have thought.   



Your Lovescope - Tomorrow, November 27, 2008
You will have far more on your plate than you bargained for today. You now have a choice in your current relationship, which is whether to take it to a deeper level, or perhaps to think about other options for the future. Sharing your feelings and exploring your ambitions will help you to find the right perspective and balance.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: linjalla - 30.11.2008 18:23:32
Niin, syntymäkartta todellakin on eräänlainen "blue print", josta saa hyvän kuvan henkilön mahdollisuuksista kuten myös rajoituksista elämän eri alueilla. Mielestäni astrologiassa ei ole kyse selvänäköisyydestä ja ennustamisesta sinänsä. Astrologian merkitys on ennen kaikkea siinä, että opimme tuntemaan paremmin itsemme ja tilanteet, jossa olemme (tässä toimii tosi hienosti esim. synastriat), sekä ymmärtämään omaa ja toisten reagointia ja mahdollisesti löytämään oman "polkumme".

Ennustavan astrologiankaan ei ole tarkoitus sanatarkasti kuvata tulevia tapahtumia - se lienee olevan jopa selvänäköiselle mahdonta tai itse en ainakaan moista odottaisi - vaan kuvata ajan henkeä. Usein asiakkaat tulevat konsultaatioon silloin, kun astroloogisesti on joku rankka transiitti meneillään. Juuri siinä tilanteessa kuvastuu mielestäni ennustavan astrologian syvin olemus: on tarkoitus antaa asiakkaalle toivoa rankan ajan ylipääsystä sekä auttaa häntä ymmärtämään tämän ajan laadun merkityksen ja mahdollisuudet.

^^Cocijo^^: itse olen melko uusi täällä foorumissa, mutta minua suoraan sanottuna ihmetyttää, jos muita kiinnostaa lukea noita sinun päivähoroskooppejasi päivästä toiseen. Ymmärrän, jos haluat niiden värikkyydellä näyttää toteen, miten yhden transiitin erottaminen muista päällä olevista transiiteista on kovin kyseenalaista tai miten yleistesti aurinkomerkeille tehdyt horoskoopit voi olla kovin tuulesta temmatun oloisia, mutta eiköhän tuo ole jokaiselle vähänkin astrologiasta kiinnostuneelle selvä.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 08.10.2009 09:04:20
Your Careerscope - Today, October 7, 2009
An ally of yours is in a sticky situation. Whether this person has requested your help directly or not, it is important that you offer a supportive hand. Encourage your friends in their time of need. You will need their help later on down the road.

Your Careerscope - Tomorrow, October 8, 2009
You are in a fantastic position today and you have the tools you need to come out on top of any situation you find yourself in. Have confidence in yourself and embrace all challenges without being judgmental of others. Success is yours.

 Your Lovescope - Tomorrow, October 8, 2009
You may be sorely tempted out of your usual routine by someone from another country who has fabulous appeal, and who is also extremely seductive. The planetary configuration reveals that there is a past event linked with this present meeting, although the association may seem somewhat tenuous. It is nevertheless a sign that all is well, and can only get better.

**eka väite meni oikein, ja auttoi minuakin tarkistamaan pari asiaa. toka.. hmm.. ehkä.. kolmas, joo toinen maa ja seductive, mutta ehkä huomenna? yhteys.. ja past event on..


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 18.11.2009 13:03:01
nämä on taas just ristiriitaiset.

Your Horoscope - Today, November 18, 2009
A phone call from a close friend or love partner could bring a very thrilling surprise your way today. An event has occurred that you either gave up on long ago, or would never have dreamed of. This news could necessitate your spending a lot of time on the phone or on the computer, making necessary contacts, but that's okay. You'll be so happy that this happened that you won't mind the time that you've invested for it.


Your Lovescope - Today, November 18, 2009
If you have been experiencing difficulties with a current relationship, then you may find things more difficult than usual today. It may be better for both of you to spend some time alone, or to go off separately and absorb yourselves in activities that are of great interest. Later many things will seem clearer and easier between you.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: tripla - 29.11.2009 02:43:36
Kysyt, että mikä astrologiassa pitää paikkansa.

Hyvä kysymys!

Jotta siihen voi vastata niin pitää määritellä astrologia. Wikipediassa on aika hyvä määritelmä, jonka mukaan astrologia opettaa, että taivaankappaleiden suhteelliset asemat voivat antaa tietoa yksilöiden luonteesta ja maanpäällisistä asioista.

Lisäksi Wikipediassa erotetaan kaksi eri tapaa tulkita astrologiaa:

1. Planeetat ja niiden liike vaikuttavat suoraan ihmisten elämään.

2. Planeetat ja ihmiset/maanpäälliset tapahtumat ovat synkroniassa keskenään.

Kakkostapa näyttäisi olevan tieteellisesti helpommin perusteltavissa eli jostain tuntemattomasta syystä on korrelaatio planeettojen aseman ja mm. geeniekspression välillä. Toisin sanoen geenit kyllä määräävät pitkälle monet fyysiset ja psyykkiset ominaisuutesi, mutta useimmiten eivät yksin vaan yhdessä muiden geenien kanssa. Mahdollisesti tähän yhteisvaikutukseen sitten myös vaikuttaa jollain tavalla syntymäaika eli missä asennossa aurinkokunta on silloin.

Päinvastoin kuin yleensä luullaan niin on olemassa tiedemiehiä, jotka ottavat astrologian perusväitteet tosisssaan. Esimerkkinä biokemian nobelisti Kary Mullis sekä astronomi Nick Kollerström.

 


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: nousukuu - 29.11.2009 17:28:07
Minusta taas vaihtoehto 1. vaikuttaa jotenkin luontevammalta. On helpompi ajatella että on joku tuntematon vaikutusmekanismi kuin joku hämärä synkronia. Tai oikeastaan voi ajatella niinkin että se synkronia aihetuu nimenomaan planeetoista; emmehän juurikaan tarkastele ajanlaatua planeettamme ulkopuolisissa tapahtumissa.

Sitäpaitsi se tuntematon vaikutusmekanismi voi olla sitä samaa mikä selittää esim. telepatian, energiaparantamisen, auran, sielun, etc etc, eli se on se ns. "energia" jolla on kuten kaikilla rakkailla lapsilla monta nimeä, esim. bioenergia, värähtely, qi-energia, ja jopa 'kristustietoisuus'. Kukaan ei kai kuitenkaan (vielä) osaa selittää mistä siinä on kysymys, muutenhan se olisi jo selitetty, eikä olisi toinen toistaan hämärämpiä mystisiä tarinoita kaikenlaisista epämääräisistä 'värähtelyistä'.

Itse ounastelen että emme ymmärrä asiaa siksi koska olemme (tai ainakin moderni fysikaalinen maailmankuva on) sen verran pieni osa siitä. En tiedä.

Jos ajattelee niin että luonnossa kaikki, myös kiviaines, on elävää ja tietoista, ja Maapallollakin on oma tietoisuutensa (joka on varmaankin osin erityyppinen kuin ihmisen tietoisuus), niin aika vaikea on kuvitella että toiset planeetat olisivat joka suhteessa pelkkiä elottomia massamöykkyjä. Vaikkei niillä mitään ns. 'elämää' olisikaan. Ja miksei planeetat sitten vaikuttaisi myös toisiinsa?

Sitten menee vaikeammaksi kun alkaa miettiä mikä se eläinrata on, mikä siinä on se vaikutus.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 06.12.2009 16:45:13
ehkä tuo.. pysähtyneisiin tilanteisiin vastauksena on hyvä idea keskittyä luovaan projektiin - sitten se ainakin etenee, ja muut omalla painollaan ensi viikolla, ensi vuonna..

 Your Rising Sign scope - Today, December 6, 2009
The second house rules talent, and the fifth creativity; the Sun-Moon trine involving those houses brings your innate creative talents to the forefront. You may feel inspired to try your hand at more than one art form, and if possible this could take up most of your day. Don't try to do everything at once. Jot your ideas down and save them for later. If you push too hard, your inspiration may remain, but your energy will eventually run out.


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: Ulkopuolinen - 06.12.2009 20:19:54
Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Rehellisesti sanottuna toivoisin, että ei mikään, totuuden mukaisesti sanottuna pelottavankin paljon, kaikki?



Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: nousukuu - 06.12.2009 20:42:01
Mikä sinua pelottaa siinä?


Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: tripla - 06.12.2009 20:56:04
Näyttää olevan melko selvää, ettei kukaan varmasti tiedä miksi astrologia voisi pitää paikkaansa vaikka teorioita riittääkin magnetismista värähtelyihin. Tästä sitten monet - varsinkin skeptikot - vetävät sen johtopäätöksen, ettei astrologia voi olla tieteellistä.

Se, ettei jotain prosessia voida selittää ei kuitenkaan tarkoita, etteikö se olisi todellista. Astrologia näyttääkin olevan empiiristä eli kokemusperäistä - se vain näyttää käytännössä toimivan.

Astrologiaa pitäisi siten voida testata tieteellisesti kokeilla. Gauguelinin testit ovat kaiketi kuuluisimpia eli hän mm. tilastollisesti todisti, että urheilijoilla oli kartallaan keskimääräistä vahvempi Mars.

Suurin ongelma astrologian testaamisessa on kuitenkin se, että kukaan ei ole puhtaasti yhden merkin edustaja. Kenelläkään ei ole kaikkia taivaankappaleita yhdessä ja samassa merkissä. Ei ole esimerkiksi puhdasta Oinasta ja puhdasta Vaakaa, joiden käytös olisi kaikessa selvästi päinvastaista ja helposti testeillä nähtävissä.

Toisaalta on olemassa Triploja eli esim. Oinaita, joilla Aurinko, Kuu ja askendentti ovat kaikki Oinaassa. Jos esimerkiksi laitettaisiin kymmenen Triplaoinasta ja kymmenen Triplavaakaa samaan huoneeseen, niin pystyisikö neutraali tarkkailija keskimääräistä paremmin arvaamaan kuka on Oinas ja kuka Vaaka? Luulisin...




Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: tripla - 06.12.2009 21:49:41
Olen yrittänyt löytää julkkiksia, jotka olisivat päivänselvästi jonkun merkin edustajia. Triplat näyttävät olevan harvassa, mutta tuplia löytyy enemmän:

1. Kylie Minogue
    - tuplakaksonen, jolla mars, venus ja merkurius kaksosissa
    - aurinko ensimmäisessä dekaanissa
    - voiko olla päivänselvempää kaksosta?
    - http://www.topnews.in/light/files/kylie-minogue.jpg

2. Marlon Brando
    - tuplaoinas, jolla aurinko ja kuu konjunktiossa
    - myös merkurius oinaassa
    - tunnettu suorapuheisuudestaan

3. Martin Sheen
     - tuplaleijona, jolla aurinko ja kuu konjunktiossa
     - myös mars ja pluto leijonassa
     - esittää USA:n presidenttiä TV-sarjassa West Wing




Otsikko: Vs: Mikä astrologiassa pitää paikkansa?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 09.12.2009 19:02:28
no tää ku soittivat epsanjasta, ei se työtarjous ollut mut diilimahis 2 henkilölle

Your Horoscope - Today, December 9, 2009
A powerful desire for vast changes in your life could have you thinking in terms of travel, j, or perhaps even relocating to a distant state or foreign land. Friends who live far away could be trying hard to induce you to join them. This is not a minor decision, and therefore requires careful thought. Though you might be tempted to act on impulse today, discipline yourself to wait for a while. In a few days, you'll know if the change is right for you.