Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: *Kide* - 22.03.2008 11:53:36



Otsikko: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 22.03.2008 11:53:36
Kuinka sinä siivoat? Kuinka PITÄISI siivota ja millä vehkeillä? Kovat myrkyt, kunnon välineet, useasti vai kerran kk.ssa täyssiivous?
Valottakaa hieman tänne rutiinejanne, samalla voimme peilata toisamme ja toimiamme?
Täällä pikku nihilisti, usein rätin kanssa heilumassa ammattilaisten välineillä ja aineilla varustettuna. Silti kotini harvoin on NIIN hyvässä kuosissa, kuin tahtoisin...  ::)

WC -oma rätti pytylle ja muille osille huonessa, pytylle tietty harja myös, pesuaine suht kovaa tavaraa, jotta kalkki yms. saostumat häviää ja kumihanskat; Marssijärjestys -myrkyt pinnoille ja odotus (jonka aikana voi vaikka pistää pesukoneeseen pyyhkeet ja valikoida uudet  ;)), ensin pinnat ja lavuaari, viimeisenä pytty, unohtamatta pytyn etuosaaja istuinosan "jalkaa". Siivouksen jälkeen rätit 90ast. pesuun  :) Tämä tapahtuu vähintään kerta/vk.ssa monasti useamminkin.

LATTIAT -imurointia alvariinsa ja pesu miellellään kerta /vk.ssa, jonka aikana matot pihalla tuuleentumassa. Pesu uloittuu lattialistojen päälle myös! Pesussa käytän mietoa, ja hajusteetonta pesuainetta jota täytyy itse lantrata käyttötarkoituksen mukaan käsienpesunesteestä tahranpoistoon.

PINNAT -mielellään ennen lattoita ja mattojen ulos viemisen jälkeen tomutus staatisella mikrokuitu huiskalla, joka on kertakäyttöinen  ::) En käytä aineita yleispyyhkäisyyn, paitsi oven kahvoihin desinfioivaa, jos taudit vaivaa porukkaa... muutoin normi lattianpesuaineita kahvoihin ja muihin oven pintoihin mihin jää sormenjälkiä ja koirasta kuraa. Tämä tehdään lattian pesun yhteydessä.

IKKUNAT -pari kertaa /v.ssa kauttaaltaan, useammin ikkunan pesuliinalla (sellainen säämiskän mukainen, mutta 90ast. pestävä) sisäpinnat jolloin ei tarvitse pesuaineitakaan (tuolla putsaantuu myös peilipinnat ja ruostumaton teräs upeasti) ja ulkoa myös useammin suihkupullon ja pitkävartisen lastan kanssa.

MATOT -tuuletus mielellään kerta /vk.ssa, mutta imurointia alvariinsa  ;D Itse pesua matoille kerran vuodessa ja osa menee pesulan kautta. "Kuivapesua" harrastan ruokasoodalla kerran /kk.ssa, eli soodat pintaan vähän taputtelua jotta sooda menee kuitujen väliin. Antaa olla n.30min ja imurointi. Imee tuoksuja itseensä matosta  8) Tätä käytän eläinten patjoille samalla kertaa ja joskus jopa ukon kenkiin  ;)

KEITTIÖ -omat rätit lattiaan ja tasoille, nämä saavat kiehuvaa vettä niskaansa usein ja pois heitto myös useasti. Ei myrkkyjä peruspyyhintään pinnoilla, mutta lattia saa muutaman tipan rättiin ja tämä ruuan laittoalue voidaan pyyhkäistä useamman kerran vk.ssa... eläimet syövät tässä tilassa  ;)

KAAPIT -kerran /v.ssa miedon pesunesteen ja huuhteluveden kera pyyhkimällä tomut alas ja samalla inventaari vaatteisiin /ruokatarvikkeisiin ja niiden säilytypurkkeihin (jotka tiskataan myös) :police: Jääkaappi 2-3 kertaa /v.ssa ja pakastin kerran /v.ssa, miedoilla ja hajusteetomilla pesuaineilla, paitsi jos jotakin löytyy  >:( Ötököille on omat myrkyt ja koko talo saa silloin huutia, homeeseen taas kunnon tärpätit ja tiukka hankaus /useammin siivous, silloin tällöin jääkaappi saa desinfioivan pesun ihan varmuuden vuoksi, ettei ala kasvaa mitään näkymätöntä bakteerikasvustoa  :buck2:

PETIVAATTEET - joka vk tomutus ulkona ja toisinaan ulos jättö päiväksi. Liinavaatteet joka toinen vk ja kesällä joka vk. Tyynyliinoissa tuplaliinat, ettei rasva ole heti tyynyssä sisällä asti. Pari kertaa /v.ssa petivaatteiden ja petarin  pesu 60ast. ja jäädytys pihalla, jos on kunnon -20ast. pakkaskelejä. Patjan imurointi joka kerta, kun vaihdetaan lakanat.

Hmmm... jäikö jotain  :idiot2:
Niin ja vielä kysymys; mille teistä tuoksuu puhdas? Huomaatteko tekevänne arvioita sen mukaan miltä joku tai jokin paikka tuoksuu? Huomaatko jos tuoksuu huonosti siivotulle? Se on sellainen raskas yleistuoksu silloin, vaikka olisi siivottu... mutta huonosti  ;)
Miten suhtaudut ihmiseen joka on likainen, entä liiketilaan?

Viimeiseksi minun ajatus; katso ihmisen wc, niin tiedät kaiken tarvittavan hänestä  :police:


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Hiisitär - 22.03.2008 12:16:20
Pyrin imuroimaan kerran viikossa ja ottamaan pölyt siinä samalla pois, mutta sen useammin en siivoa. Totaalisia "nyt kaikki kerralla kuntoon"-siivouksia en tee koskaan järjestelmällisesti tai harkitusti. Joskus saattaa siivouspallero lähteä vyörymään eteenpäin niin, että hoidetuani tiskit huomaan, että voisin imuroida ja imuroinnin jälkeen alan pestä vielä vessaa, lopulta päädyn pölyjen pyyhinnän ja tuuletuksen jälkeen vielä lattianpesuunkin. Mutta noita höyrähdyksiä sattuu harvoin ;D

Yleisesti pyrin pitämään kotini siistinä kuitenkin niin, että pikku kaaos jossain nurkassa tai yksi villakoira lattialla eivät haittaa. Minulle tärkeintä on siitä siivoamisesta ja järjestyksestä tuleva henkinen puhtaus ja raikkaus. Oikein tuntee, miten aura huoneessa kirkastuu, kun kiskaisee pölyt ja villakoirat pois! :) Ja vielä vähän tuuletusta siihen päälle niin muutapa ei tarvita. Tuulettaminen on muutenkin hyvä keino piristää asunnon ilmapiiriä. Kyllä sitä antaa anteeksi itselleen ja toisillekin asunnon pienoista huolettomuutta, jos ilmapiiri asunnossa on hyvä ja miellyttävä. Puhtaus ei aina ole sen merkki, että talossa on viihtyisää eikä sotkuisuus sen merkki, että talossa ei viihdy lainkaan. Mutta energiat kiertävät paremmin, kun pitää kodin järjestyksessä ja siistinä.

Oma sisäinen olotila ja energia heijastuvat myös asunnon kuntoon - rähjäinen koti = omat sisäiset energiat sekaisin. Huomaatte varmaan, että vakavasti masentuneilla on sotkuinen koti, koska he eivät jaksa siivota ja koska sisällä kaikki tuntuu turhalle. Kontrollifriikeillä asunto on taas justiinsa tiptop, koska energisesti he ovat ehkä sisältään huonon itsetunnon omaavia ja pelokkaita. Heitä pelottaa päästää ohjia irti käsistään, päästää Itsensä menemään, joten tiukka sisäinen kuri (perustuen pelkoon) heijastuu sitten myös asunnon totaaliseen tiptop-kuntoon. Asuntoa ei saa vain päästää menemään johonkin kuntoon vahtimatta sitä alvariinsa.

Tärkeintä on tietenkin löytää se itselleen sopivin siivoustapa ja -väli sekä muistaa, että tuo esimerkki sisäisen energian ja asunnon kunnn välillä ei pidä aina paikkaansa. Se on vain yleinen esimerkki, muttei totaali totuus. Minulla on esimerkiksi kaksi ystävää, jotka molemmat ovat henkisesti hyvin valveutuneita ja tietoisia. Toinen on jatkuvasti niin kiireinen, ettei ehdi siivoamaan ja kodissa vilistää villakoiria lattialla. Toinen taas ei vain raaski luopua mistään, vaan kerää tavaraa ympäriinsä, kunnes niistä muodostuu hirveät pinot ja myöntää rehellisesti olevansa liian laiska siivoamaan. ;D


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: nikki - 22.03.2008 12:33:08
ootko sä Jaspis IC oinas niinku minä,
kuulostaa niin tutulta..
tuosta siivouksesta olikin puhetta ammoin tuolla IC-ketjussa joten ei siitä sen enempää,
kovia aineita en nykysin enää käytä,
pytynkin putsaan tiheään astianpesuaineella,
jos haluaa vahvempaa niin etikka käy happokäsittelystä aika ajoin,hankausainetta joskus,
yritän välttää noita vahvoja "myrkkyjä",
samoin olen myös tarkka välineistä,mikä millekin,
samoin myös ruuanlaitossa;samalla puuhaarukalla ei todellakaan sekoteta kakkutaikinaa ja ruskisteta jauhelihaa

puhdas tuoksuu raikkaalle ulkoilmalle,
sellaselle kun on tuulettanut matot ja petivaatteet pakkasessa ja tuo ne sitten sisälle,
matto tuntuu kylmälle paljaan jalan alla ja peitto lämpiää
pikkuhiljaa ihon lämmöstä,
puhtaus on tärkeämpää kuin näennäinen siisteys

muuten tuo vessanpaljastus pitänee hyvinkin paikkansa,
eikös se vessa sijoitu tuonne skorpparin 8 huoneeseen ja paljasta syvimmätkin sielun syöverit?
ainakin sieltä löytyy vessaREMONTTI..


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Hiisitär - 22.03.2008 13:43:20
Haha, mitähän minun vessa sitten kertoo, oikein aito retrovessa oranssilla seinillä ja ruskealla lattiamatolla ;D Pyyhkeet järjestyksessä omilla paikoillaan (nekin värikkäitä ja söpöjä), lavuaarilla Anubispatsas sekä simpukoita. Shampoot,hoitoaineet ja saippuat omalla telineellään tosin ihan sekaisin, kun eivät pysy pystyssä, peilin tasolla iso merihevospatsas ja hajuvedet nätissä järjestyksessä. Tietenkin myös kuvia seinillä ja vessaroskis ja pyykkikori omissa nurkissaan.

Imuroin vessan aina  muun imuroinnin yhteydessä, mutta pölyjä tuleekin pyyhittyä harvemmin ;D Vessanpönttö pitää tosin kuurata, inhoan pinttynyttä likaa pöntössä. Vessapaperin pitää aina olla tietyn päin telineessään. Vessanpöntön kannen pitää myös aina olla kiinni, ettei talousvarat hulahda Kankkulan kaivoon (vähän Feng Shuita siis minunkin asunnossa ;D)


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 22.03.2008 14:35:08
Olen ic  :harka:   :smitten:
Minussa asuu pieni Monk  :2funny: siksi pidän siivousta tärkeänä, juuri miten se tehdään. Pienet sotkut ja jopa villakoiratkin ovat ok, jos ei oikeasti ehdi. Eli jos tehdään jotakin, se tehdään kunnolla tai sitten ei ollenkaan. Ja kun on puhdasta, pienet sotkut ovat pinnallisia... ei haise tai tarraa jalkapohjiin  :buck2:

Totta on mitä kirjoitat AM, masentuneiden kohdalta ja myös, ettei ole sääntö vaan yleistys  :) Otit nuo energiat esille ja mietinkin tuossa, etten ihan suoraan osaa sanoa haistanko ja "haistanko" sen lian. Se on sellainen raskas "haju", olkoonkin vaikka vain tunne  :crazy2: Täytyypä seurata... Voipi olla kohdallani tuota jonkin moista hallinnantarvetta, vaikka tiukassa tilanteessa osaan sulkea silmänikin  ::) mutta silloin kukaan muu ei myöskään saa tehdä sille mitään, hoidan itse kun ehdin  :2funny: kamalaa, miltä kuulostan...  :buck2:

Jos tuosta wc.stä vielä puhutaan, niin pistänpä tänne kuvaus omastani... valkoinen ja tumma poltettu terrakotta kaakelit, sekä lattiassa että puoleen seinään. siitä ylös valkoinen pestävä tapetti. Iso peili ja suoraa sen edessä toisella seinällä myös peili, mutta pienempi. Arizonasta punertava aavikko maisema panorama taulu, PinUp tyttöjen ja Marilyn Monroen kuvia. Saippua pumppupullo ja hammasharjamuki (PinUp kuvalla) ovat tasolla ainot. Katosta roikkuu koritelinen, josta löytyy tulitikuista, korvatopseihin ja hiushärveleistä desinfiointiaineeseen kaikkea JÄRJESTYKSESSÄ mitä vieraatkin voivat kaivata ;D Kaappeihin onkin sitten piilotettu kaikki muu tavara, jota wc asioilla tarvitaan  ;) ...kun toimii myös kauneudenhoito paikkana naisilla, että miehillä.
Arvatkaapa minkämoinen meteli oli, kun alkoi wc haisemaan tuossa jokin aika sitten?  :2funny: Meinas ukko vallan hermostua, kun haistoin aina vaan ja naputin, kun en tykännyt ajatuksesta että joku menee sinne ja mitä sitten ajattelee meistä  :2funny: Lopulta alkoi pytty vuotaan ja syy oli siinä... sieltä oli jokin kiristysliitin hajonnut pikkuhiljaa ja lopulta revennyt. Korjattiin ja haju lakkasi  :smitten:


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 22.03.2008 14:38:14
Maaseudulla ulkohuusseissa oli pin up tyttöjen kuvia. Mistä se traditio on syntynyt+ vähäpukeisuus wc.ssa?  8)


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 22.03.2008 14:42:45
Maaseudulla asunkin ja ulkohuussinkin omistan, mutta nyt kuvasin sisäwc.n  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 :smitten:


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 22.03.2008 14:46:25
 :smitten: ;D


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Esmiralda - 22.03.2008 21:06:36
Luin Jaspiksen 'kauhukertomusta' vähän karvat pystyssä. :o

Eipä silti, hyvä kun saa taas kunnon opastusta, miten se pitäisi olla. Ja ihan oikeasti, kunnioitan ja ihailen siistejä paikkoja! Ja kärsin aina jostakin tekemättömästä ja kunnostamattomasta ympärilläni.  :-[  Ja kuitenkin juuri sellaisia paikkoja rakastan!  ;D Niissä on elämää.

Lapsena opin nuo kaikki. Sain jo pienenä siivottavaksi aina Singer-ompelukoneen tuhannet kuviot ja kiekurat ja liiviakukan kymmenet lehdet. Keväisin siivota jynssäsin ulkoeteisen ja ulkovessan, maalasinkin sen usein. Ja sain viruttaa lattian, jonka äiti oli jynssännyt mäntysuopalla ja harjalla. Kuka nykyään viruttaa lattian puhtaalla vedellä, naiset?!  ;D

Opin viikkosiivot, juhlapyhäsiivot ja kevätsiivoukset, jolloin koko talo tyhjennettiin pihalle. Äitini oli neitsyt.

Sitten menin Ruotsiin, jossa ei tunnettu viikkosiivousta  saati lauantainisuja.

Ja opin monenlaista. Hyvä kirja mieluummin kuin siivous.  ;)

Iän myötä olen oppinut laistamaan monenmoista! Mankeloinnin, silitykset mm. jne. Anteeksi äitini, opetit tyttäresi hyvin ja maailma opetti lisää.  ::)


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 23.03.2008 14:44:28
Luin Jaspiksen 'kauhukertomusta' vähän karvat pystyssä. :o
:2funny:
Mutta en sentään viruttele puhtaalla vedellä pesun jälkiä pois... vai pitäiskö?  :idiot2: ( :2funny:)
Entisaikaan, kun ei ollut pesuaineita pesun tulos oli silti monasti parempi. Pinnat ehkä  toisenlaisiakin... tuskin lattiani tykkäis hyvää kun sannalla ja kiehuvalla vedellä lähtisin juuriharjan kanssa putsaamaan sitä  :o Mutta yhtäkaikki, aineet ei tee puhtaaksi, vaan tekniikka. Itseasiassa lueskelin, jotta kaupan desinfioivat pesuaineet eivät ole hyväksi, koska ne eivät ole riittävän desinfioivia ja näin pääsee syntymään resistenssinen bakteerikanta. Eli jos on pakko desinfioida (em. vatsataudin aikan ovenkahvoja) on syytä hakea apteekin kamoja avuksi.

On muuten oiva aine se etikka ja jos vielä tarvitsee lisävahvistusta hieman soodaa hankausaineeksi, niin lika kirjaimellisesti räjähtää pois  :D Käy melkein pintaan kuin pintaan. Putsasin muuten tuossa kerran hiuksneikin soodalla, kun ne tuoksuivat yökille (eivät siis likaiset vaan haju tarttui niihin) ja ei ollut aikaa pestä niitä. Pari rkl. soodaa hankaamalla hiuksiin ja päänahkaan, harjaus päälle ja taas tuoksuttomana baanalle. Illalla sitten kyllä kuurasin nahkan kuuman saunan jälkeen vaaleanpunaiseksi, jotta se ajatuskin hajun lähteestä poistui  :crazy2:


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: nikki - 23.03.2008 14:54:26
minä tipautan rosmariinia muutaman tipan pesuaineveteen
"räjäyttämään" lian pois,
sehän on muistaakseni  :mars: planeetan yrtti..


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Riitta - 23.03.2008 17:46:20
Ja mina haen Rosmariaa ihan vaan maljakkoon poistamaan nukkaista ilmapiiria ja kirkastamaan ajatuksiani.
Siivous, ah, krhhh olen luovuttanut ja palkannut siivoojan-mutta silti vaatekaapit ja lipastot yms on edelleen niskoillani ja tuhat muuta asiaa


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Asterix - 23.03.2008 19:15:01
Meillä tekee siivooja, kerran viikossa. :)
Jää vapaa-aikaa muuhunkin kuin paikkojen kuuramiseen.
Sitä paitsi mikään ei ole niin tympiää touhua kuin siivota. :buck2:


Itse puhdistan ja desinfioin keittiön,
jos Vaaka on tehnyt ruokaa ja roiskinut ympäriinsä.
Työjakomme, koska minä en kokkaile mitään kuin vain kahvia. :P
Useimmin kuitenkin syömme ulkona,
Vaaka kokkaa aamiaisen ehkä kerran 1-2:ssa viikossa
ja illallista ehkä kerran 2-3:ssa kk.

Myöskin pistän pyykit koneeseen tai Vaaka,
mutta siivooja tai Vaaka silittää, siivooja suurimmaksi osaksi
ja minä, jos on ihan pakottava tarve.

Siivoojani pitää huolta aika hyvin kaappien ja laatikoiden
järjestyksestä. Vaatteet ovat aina silitettynä, viikattuna
ja aseteltuna kauniisti,
kuten myös näennäinen, siis näkyvä kosmetiikkani
on järjestyksessä pölyttömissä hyllyissä. :)

Tosin en omista mitään (krääsää), mitä en tarvitse,
joten ns. turhaa ja ylimääräistä siivoamista huushollissani ei ole.  :)

Ostan uusia tuoksupusseja vaatehuoneeseen hyllyille
ja siivoustarvikkeita, mitä siivooja käskee hankkia milloinkin. :)

Joskus, kuten tänä viikonloppuna, tein näennäistä
siivousta, lähinnä nyt kevään kunniaksi, koska siivoojani
tulee tiistaina ja haluan hänen tekevän ns. "kevät siivouksen",
ikkunanpesut ja niin. :)

Tosin Vaaka haluaa tehdä huomenaamulla aamiaista,
joten voipi olla, että siivoojan aika menee keittiötä
siivotessa, koska meillä molemmilla on vapaata
ja pojat ovat äidillään, joten se siivoamiseen käytettävä
aika tod.näk. menee ihan muihin asioihin. :P


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 24.03.2008 14:51:18
Oih, oma siivooja  :angel: Se olisi luksusta... jos se osaisi oikeasti hommansa kanssa  :police: Siis ammattilainen alallaan  :)
Rosmariini täytyy muistaa... mahtaako tuo kasvaa täällä Suomessa ihan pihamaalla, jos yrittäisi ja talvehtisiko?


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Esmiralda - 24.03.2008 15:14:03
Minäkin ripotan joskus rosmariinia tuohon tuvan liedelle (siis vanhan ajan hällälle) josta aromat leviää huoneeseen.

Ja minäkin katsoin arvolleni ja kiireilleni sopivaksi sellaisen itsehemmottelun kuin siivousfirman käynnin kerran viikossa.  :2funny:

Vähentää hurjasti stressiäni!  :smitten:

Eikä minua vaivaa ollenkaan, että vieraat ihmiset nuuskivat tupaani.  ;)



Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Asterix - 24.03.2008 15:40:53
Oih, oma siivooja  :angel: Se olisi luksusta... jos se osaisi oikeasti hommansa kanssa  :police: Siis ammattilainen alallaan  :)

 ;D
No ei se nyt niin ihmeellinen asia ole. :)
Täällä suurin osa ihmisistä palkkaa siivoojan. :)
Siivoojan palkkaaminen maksaa minulle kuukaudessa 180 €,
eli 45 € per kerta, ja sen hinnan pulitan mielihyvin
110 neliöisen asunnon siivoamisesta putipuhtaaksi
ja vaatteitteni silityksestä kerran viikossa. :)

Ne ei Suomessakaan käsittääkseni paljoa maksa ja eikö sen
laskun voi jopa vähentää veroilmoituksessakin? :idiot2:

Täkäläinen siivoustaso on kyllä pedanttia. :police:
Ihmiset pitävät hyvää huolta kodeistaan. :)
Tästä varmaan hyvänä esimerkkinä se, että vaikka taloyhtiö
olisi 100-200 vuotta vanha, niin mitkään ötökät ei juokse
nurkissa listojen alla tai viemäreiden lähellä.

Helsingissä asuessani, vaikka taloyhtiö oli suhteellisen nuori,
niin ne piti ensin myrkyttää ennen kuin asuntoon pystyi
edes muuttamaan
ja sitä myrkytystä piti tehdä säännöllisin väliajoin. :buck2:

Eräässä taloyhtiössä isännöitsiä kuittasi nurkissa juoksevat
ötökät vain sillä, että "se nyt vain kuuluu asiaan"
ja on "ihan normaalia", kun huomasin,
että koko taloyhtiö olisi pitänyt myrkyttää, kun oman asunnon
viikottainen myrkytys ei auttanut. :buck2:

Suomessa kai ajatellaan vieläkin, että siivoojan palkkaaminen
käy vain vanhuksille ja vammaisille tai muuten se on "elitististä",
kun kaikki pitäisi vain hammasta purren tehdä aina itse. ???


Ja minäkin katsoin arvolleni ja kiireilleni sopivaksi sellaisen itsehemmottelun kuin siivousfirman käynnin kerran viikossa.  :2funny:

Vähentää hurjasti stressiäni!  :smitten:

Eikä minua vaivaa ollenkaan, että vieraat ihmiset nuuskivat tupaani.  ;)

No ei minuakaan, päinvastoin. :)
Tykkään, että joku muu järjestelee puolestani.
Oma siivoojani ns. luottosiivooja
ja työskentelee Vaa'alle hänen taloyhtiöissään yleismiehenä
ja siivoojana. :)
Hän auttaa minua mielellään esim. nyt näissä muutoissa.
Toi maksan hänelle extraa, jos hän tekee extra hommia. :)

Ja juu, HURJAN PALJON vähemmän stressiä
ja aikaa jää muuhunkin.  :)


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Esmiralda - 24.03.2008 16:06:34

Lainaus
No ei se nyt niin ihmeellinen asia ole. Smiley
Täällä suurin osa ihmisistä palkkaa siivoojan. Smiley
Siivoojan palkkaaminen maksaa minulle kuukaudessa 180 €,
eli 45 € per kerta, ja sen hinnan pulitan mielihyvin
110 neliöisen asunnon siivoamisesta putipuhtaaksi
ja vaatteitteni silityksestä kerran viikossa.

Siellä näyttää hinnat paljon edullisimmilta kuin täällä!!!

Tämä siivousfirma ottaa 127 euroa (kilometrikorvaukset mukana) kuukaudessa neljästä tunnista, josta otetaan pois matka-aika, noin tunti. Kolmessa tunnissa ahertaa kaksi siivoajaa kylläkin. Ja olisi kyllä vähän moittimistakin. Talossa on tosin lokeroita!!!

Silityksetkin????  :o 

Olet onnenpekka, Sasha!




Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: mondo - 24.03.2008 16:40:54
Jaspiksen listan luettuani totean, etten ole nykyisin enää kovin :neitsyt:, enkä tiedä olenko koskaan ollutkaan siivouksen suhteen. Tykkään kyllä siivota, mutta ei se ole noin järjestelmällistä, enkä ole tarkka desinfioinnin tai monen muunkaan suhteen. Kunhan ei vaikuta (haise, näytä) siivottomalta. Enimmäkseen rauhotan harmoniankaipuuni pitämällä roinan pois silmistä ja varsinainen kuuraus on jäänyt vähemmälle. Saan usein kohtauksia, että kaikki räjäytetään kerralla, mutta se voi kohdistua vain osaan taloa. Tällä hetkellä tasoilla saattaa osin olla melkein kuukauden pölyt. Niin no. Sehän tuli jo sanottua, että tilanne näkyy läpi linjan. Jokohan kohta otan siivoojan edes kerran kuussa. Eikun rätti käteen vaan, kun kerran tulin asiantilan huomanneeksi!


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: mirka222 - 24.03.2008 17:40:31
Minulla tuo  :askendentti: :neitsyt: näkyy lähinnä "itseni puhtaana pitämisessä" ;D ehkä liiankin kanssa...Suihkussa käyn joka päivä, vaatteitani pesen jatkuvasti (mikä näkyy sitten vaatteiden kulumisessa), käytän kaiken maailman hajusteita... Vaatteiden tuuletus ei riitä, enkä voi laittaa mitään riepua päälleeni, jossa on vaikka pienikin likaläntti, siis mihinkään julkiseen paikkaan...Minua suorastaan kuvottaa "paskanen letti" ;D, ja huomioin yleensä tahtomattani ihmisten puutteet hygieniassa..En ymmärrä, miten jotkut eivät pese tukkaansa esim. kolmeen päivään (vaikka tiedän että ei ole tukalle hyväksi koko ajan pestä). Teippiharja on ihan ehdoton vaatteille, vaikka ei enää lemmikkiä olekaan. Näyttää kauhealta, että vaatteissa roikkuu kaiken maailman nukkaa, karvoja ja hiuksia... Ai niin, ja värjätyn tukan näkyvä juurikasvu todella kamalaa :buck2: Värjään tukkani vähintään kerran kuukaudessa...Ja finnejä en voi sietää ollenkaan, niitä nyt on pahus tullut niitten pillereiden lopettamisen jälkeen, mutta ihotautilääkärille varattu aika, onneksi!

Tollasia neurooseja olen huomannut itselläni, jotka saattavat liittyä  :askendentti: neitsyeen 8) Kuulostaa kyllä kamalalta kun lukee ihan tekstinä nuo omat nipotukset, joilla ei kuitenkaan paljon merkitystä ole ;D

Meni taas vähän off topic...

Kotona ei haittaa jos kaikki on rempallaan kun ollaan itekseeen, ja jos on opiskeluprojektit meneillään, mutta kun tulee vieraita niin kaikki paikat on viemäreitään myöten kuurattava puhtaaksi..Eniten minua ällöttävät ne kodin hyönteiset, joita kai tulee väistämättä kaikkiin taloihin jossakin vaiheessa. Pyrin aina muuttamaan mahdollisimman uuteen asuntoon, tämä luukku on nyt noin 10v vanha, eli ei onneksi vielä ihan vanhimmasta päästä...En suostu muuttamaan kuin pakon edessä vanhaan asuntoon.. 




 


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: nikki - 24.03.2008 21:14:28
annalilja
noista sun kammoksumista räkänokkalapsista,
aattelin tänään hiihtäessäni että niin erilailla voi asioita mieltää;
mulle räkänokkakakarat ovat terveyden perikuvia,
eivät pienistä säikähä,
toisekseen likaset vaatteet viestittävät siitä että lapsen energisyyttä/toiminnantarvetta ei ole tukahdetettu siisteyden nimissä;mikä onkaan sitten olennaista,
sekö että lapsi voi huoletta kiivetä puuhun ja tehä kuravellikastiketta hiekkaläjällään vai se että istuu nätisti
ja kuuliaisena vanhempiaan totellen vaatteitaan likaamatta,
osaa "käyttäytyä" jo 5 v.,
kauppareissut ja julkiset tilat ovat asia erikseen


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: mirka222 - 24.03.2008 21:34:05
Ihan totta, liiallinen siisteysvaatimus rajoittaa lapsen kehittymistä ja vastustuskyvyn muodostumista (ihan tuulesta tempaisin nuo, en tiiä onko totta 8)), tuo myöskin riippuu ihan lapsesta..Olin pienenä (1-5v) oikea prinsessa, muut leikkivät likaisina hiekkalaatikolla, niin minulla oli joka päivä äitini tekemiä prinsessamekkoja päällä, sekä lettinauhat ja istuin vain hiekkalaatikon reunalla, koska en halunnut liata mekkoani 8) Muistan kun sitten olin joskus 6-v rymynnyt, niin naapurin v-mäinen akka sanoi, että miten sulla on nuin likaiset vaatteet, kun oli tottunut näkemään siisteissä vaatteissa, vaikka omat pennut juoksivat vaikka missä rääsyissä..

Kyllä monista lapsista kuitenkin näkee, huolehditaanko heistä vai ei, vaikka useilla onkin aina paskaset kamppeet päällä. Heistä, joista huolehditaan vaatteet vaihtuvat kuitenkin joka päivä (vaikka ovatkin loppujen lopuksi aina likaisia) ja rikkinäisten tilalle ostetaan uudet tai paikataan. Ja vaikka naamat onkin "törtteessä" jatkuvasti ne kuitenkin pyyhitään tarvittaessa, eikä näy pahaa ihottumaa tms..Likaisuus kuuluu lapsuuteen, kunhan se ei viesti välinpitämättömyydestä..

Joo, mitähän mää tässä taas selitin, ei varmaan liittynyt yhtään asiaan :D


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Asterix - 24.03.2008 21:55:03

Siellä näyttää hinnat paljon edullisimmilta kuin täällä!!!

Tämä siivousfirma ottaa 127 euroa (kilometrikorvaukset mukana) kuukaudessa neljästä tunnista, josta otetaan pois matka-aika, noin tunti. Kolmessa tunnissa ahertaa kaksi siivoajaa kylläkin. Ja olisi kyllä vähän moittimistakin. Talossa on tosin lokeroita!!!

Silityksetkin????  :o 

Olet onnenpekka, Sasha!


Niin minäkin ajattelen, kiitos. :)
Täällä on erilainen systeemi verotuksen ja sosiaalikulujen suhteen,
kuin suomessa
ja yksityiset siivoojat saavat pitää tuon rahan verottamana itsellään.

Laskinkin, että siivooja tienaa kahdella siivouksella, siis 4-5 h
työpäivällä 90-120 € per päivä.
Täällä he laskuttavat sen 40-60 € per siivous.
Joten he tienaavat 1800-2600 € täysin puhtaana käteen käteisenä,
jos työskentelevät minimin 4-5 h päivä ja 20 päivää kk. :)

Suomessa siivoojan tunti palkka lienee 10-12 € tienoilla brutto(?)
ja rehkivät sen 8 tuntia ja sitten siitä palkasta lähtee verot
ja sosiaalikulut, joten netto tuntipalkka lienee 7-8 €?

Ja siivoojaa ei niin helposti halua vaihtaa,
jos hänet on hyväksi todennut ja heitä suositellaan tuttavien kautta,
joten uskoakseni heillä suurimmaksi osaksi vakituiset asiakkaat,
jotka käyttävät kerran viikossa, parissa.


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 25.03.2008 09:19:32
Minäkin haaveilen aina välillä siivoojan palkkaamisesta, mutta mä en pysty henkisesti. Mä siivoaisin ensin kaikki paikat valmiiksi siivoojan tulla ja sitten kiemurtelisin tuskissani että joku pyyhkii mun pölyjäni. Estokerroin on liian suuri!
Kerran mulla oli ikkunanpesijä, mutta se siitä. Pesin ite uudestaan.

Taustatietona kerrottakoon; mulla on mm. Vesta kodin huoneessa: fokusoinnin jumalatar saattaa suistaa elämän pakkomielteiseksi.

Kiitos Jaspis että kaivelet näitä luurankoja kaapista, pistät ajattelemaan nolouden uhallakin.
Hih, silloin kun odotin nro.2.ni jouduin "pakkolomalle" kaikesta, kotihommiiin palkattiin apulainen. Silloin löysin todellisen hirviön sisältäni  :( Kuljin perässä nokka solmussa lyllertäen (vaikka en olisi saanut edes liikkua kuin pakkomatkat) ja kun siivooja lähti, ennen kuin mies tuli kotiin... minä siivosin sen mitä pystyin, eli pahimmat epäkohdat. Ukkoni suostui aina välillä siivoamaan ja sain peruuttaa siivouksen, sillä ukolle kehtasin naputtaa ja sain sen siivoamaan juuri niin kuin piti  ;D :-[ Minulta tuo  :vesta: löytyy minän huoneesta... sopivaa  :crazy2:
Ja yhdyn teihin, tämä on kaameaa lukea omia tekstejä ja todeta niiden olevan omia. Tekstin kirjoittaminen tekee niistä objektiivisempia ja näin paremmin (joidenkin mielestä) käsiteltäviä /helpompia huomat. Eli eipä mitään Annalilja, omia luurankoja tässä myös kolistelen (tomuttelen  :2funny:) Hyvä jos joku muukin saa jotakin irti...  ;)


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Asterix - 25.03.2008 17:29:41
Suomessa puhtaanapitoalan TESin mukainen alin tuntipalkka on muistaakseni 7,14e/h... ilman ikälisiä tai muita korotuksia (ilta, yö jne.)

Riippuu tuo palkka aika paljon siitäkin että mikä TES on käytössä.. mut joka tapauksessa peruspalkka on kyllä aika surkea joten ei ihme että on hankalaa saada pysyvää työvoimaa (varsinkin kun suurin osa paikoista on osa-aikaisia eli lähinnä opiskelijoille soveltuvia).

 :o

Ja täällä ihmiset kuvittelevat,
että Suomessa on hyvä palkkataso sen lisäksi,
että siellä on moninkertaiset hinnat asumiselle,
vaatteille ja ruoalle ja muulle elämiselle. :uglystupid2:

Itävallassa McDonald'sin työntekijäkin tienaa vähintään
sen 10 €/h.


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Atomi - 25.03.2008 17:43:50
Itävallassa McDonald'sin työntekijäkin tienaa vähintään
sen 10 €/h.

Kiitos tästä tiedosta. Taidan ensi viikolla Wienissä käydessäni sitten kysellä pääsiskö töihin mäkkärille tai siivoojaksi. Näinköhän rentoilulomasta seuraakin alanvaihto. Ei yhtään huono vaihtoehto laisinkaan.   :2funny:   


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Asterix - 25.03.2008 18:14:17
 ;D

No ei ollenkaan huono vaihto-ehto, kaupunkikin on kaunis ja rento. :D
Mäkkärissä ei työskentele juurikaan muita kuin ulkomaalaisia. :)

Tervetuloa lämpimästi! :smitten:
Säänkin pitäisi muutua loppuviikosta aika aurinkoiseksi,
noin +15 C.  :)
Kauanko aiot viipyä? :)
Kahville? :)


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: Esmiralda - 26.03.2008 16:21:57
Noissa räkäsiivottomissa ihmisissä on hyviäkin puolia. Ainakin minä jouduin kerran sellaiseen tilanteeseen, että oli pakko sellaisia puolustella ja antaa huutia muille.

Eräät kollegat kun syytteli erästä perhettä siivottomuudesta ja siitä kun lasten vaatteet ja kynnet ja hiukset ovat niin likaisia. Mukavia ja rauhallisia lapsia kuitenkin.

Jokin minua tympäsi siinä jutussa. Ehkä nämä henkisten puolien ainainen unohtaminen. Sanoin, että mitä on sitten se 'fiksujen ihmisten puhtaus'. Se on useimmiten myrkkyjen mahdotonta käyttöä. Mitä on ne vaatteet jotka ovat kerran päällä ja liotetaan kymmenissä myrkyissä, ei aina edes ulkona kuivata? Mitä niissä on? Saatikka sitten se myrkkyvesi? Mihin se menee? Jne... :knuppel2:

Jotenkin he eivät tykänneet minusta.  :-[


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: pipa64 - 26.03.2008 16:40:55
Ei aina jaksa siivota,  :2funny: 
ja siivousta on kyllä suunniteltava, ettei vahingossa heitä tarpeellista pois


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: mondo - 26.03.2008 19:01:22
Minä olen jotenkin jakomielitautinen näissäkin asioissa. Huomaan kaikki pienet yksityiskohdat, varsinkin ns. epäkohdat ja monesti ajattelen, että itse en tekisi noin. Tuli mieleen tilanne, kun yksi työkaveri jutteli toimistoympäristössä ihan lähietäisyydellä ja kaivoi siinä ihan avoimesti nenäänsä (no mies tietysti). Se oli jotenkin jännä tilanne. Itse en tekisi niin, mutta toisaalta ajattelin, että sehän on ihan kotonaan minun seurassa.

Niin ja pienenä ihailin kaverini äitiä, jolla oli kaikki paikat sekasin. Meikkejä, koruja, pitsiliinoja, korttipakkoja, rahaa, äänilevyjä kaikkea oli sekaisin laatikoissa ja yhdessä monesti etsittiin jotain hukassa olevaa tavaraa. Oli siellä kaikin puolin sikamaista muutenkin, mutta oli kivaa siivota, kun jäljen aina näki. Koko touhua katseli silmät selällään ja nautti eksoottisuudesta.

Heinähattu ja Vilttitossu on ihan parhaita. Niillä on vapaa meininki.

Tuli mieleen lapsuuden kaveri, kun ei kotonaan saanut siirtää sohvalla olevaa tyynyä millin vertaa ja kengät riisuttiin jo oven ulkopuolella. Siellä kodissa ei leikitty. Mietin myös erästä iäkästä miestä, joka ei voi koskea vieläkään aikoja sitten pois menneiden vanhempiensa tavaroihin. Onkohan vastaavaa koulutusta ollut vai joku pyhäinjäännösriitti. Pystyyn kuivuneet ruusukimput ei ole kovin kivoja koriste-esineitä....


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: pipa64 - 26.03.2008 19:35:59
Minä taas luotan kaaos teoriaan   :-[


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: pipa64 - 26.03.2008 19:43:57
Kaaosta seuraa aina järjestys, se on aina muutostilassa. Siivousta seuraa ainaa jonkin asteinene kaaos, ja niin edelleen.
toisinaan on totaalinen kaaos, jolloin elämä on siinä pisteessä, jolloin siivous aiheuttaa vielä suuremman kaaoksen tai on askel järjestykseen, siivouksessa yhtyvät sekä rationaalisuus että henkisyys. jos kaaos on mittava, tarvitsee henkilö-ihminen ammattiautajaa saadakseen elämänsä punaisen langan päästä kiinni. jos taas kaaos on "kosmeettinen", ammattisiivooja auttaa.... ???


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 27.03.2008 10:20:43
Niin... ammattiauttaja tai sitten tuuletus joltakin muulta taholta  ::) Kun kyselee ja pohtii, vääntämättä kaikkea nurinniskoin... vaan katsomalla odjektiivisesti kaaosta, voipi se kadonnut löytyä  :)

En ahdistu tai saa muitakaan ongelmia itselleni, jos kyläreissulla emäntä tokaisee ettei nyt ole ehtinyt imuria näyttään villakoirille. JOS tiedän paikon muutoin siistiksi  ;) Eli ei sekamelska vaan lika, sellaiseen paikkaan kun joudun istumaan ja pistämään tarjottavia suuhuni, niin... *huokaus*

Sashan kommetit Suomen taloyhtiöiden ötökkä ongelmista ovat aivan normaaleja, kokemuksia löytyy myös  >:( Asuin aikaa sitten kerrostalon ylimässä huoneistossa ja kattopellin alla pesi pääskyjä. Ihani otuksia, pidin niistä ja niiden äänistä  :smitten: Monta vuotta siinä olimme ja sitten tietysti juuri sinä kesänä kun sain esikoiseni, niinhin oli tarttunut lintujen yksi täikärpänen  :'(
http://fi.wikipedia.org/wiki/T%C3%A4ik%C3%A4rp%C3%A4set

Linnut voivat huonosti, poikasia löytyi kuollena nurmikolta, kun muut tai emot olivat tönineet raadot pois pesästä. Sitten niitä otuksia alkoi tulla sisään tuuletusikkunasta  :o ilmeisesti ruokaloppui pesissä  :-\
Siinä vaiheessa sain niin kauhean slaakin, että taisin ihan oikeasti olla viittä vaille hysterian partaalla sen vastasyntyneen kanssa isännöitsijän luona vaatimassa jotakin tehtäväksi. Lopulta suostui soittamaan terveysviranomaiselle ja sen jälkeen vasta alkoi tapahtua... myrkytys, pesien hävitys ja verkotus, etteivät takasinkaan pääse.
Loppu hyvin kaikki hyvin, meille ihmisille... pääskyjä ei enään sen jälkeen niillä taloilla nähty kesäisin, kuin ihan sattumalta  :(


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 23.05.2008 21:34:57
 ;)
Kaivoinpa tämän esille...  :crazy2: Olen siivonnut melkein koko päivän ja jopa vinttikoppi sai nyt kyytiä. Alkaa nurkista olla ns.turha roju poissa ja vain tarpeellinen paikoillaan. En ymmärrä kuinka olen jaksanut säilöä lapsien vaatteet seuraaville ja aina pistänyt kevät/kesä/syksy/talvi kamat siististi omiin paikkoihin... Nyt kun on tilaa, tuntuu tämä unohtuneen moniksivuosiksi ja nyt hukuimme nyssäköihin  :-[
No, mutta taas on avaraa ja siistiä  ;)
pesisiköös huomenna ikkunat? Olettekos muut tätä jo harrastaneet?


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: mirka222 - 25.05.2008 11:30:21
HYI :o Löysin eilen iltavuorossa ollessani eräästä pahvilaatikosta sokeritoukkia! :buck2: Niitä oli ainakin 10 samassa laatikossa, jääneet kiikkiin sellaisiin lasituoppeihin, huoh, kamala järkytys vieläkin! Kysymys kuuluukin, että onko mahdollista, että ne toukat kulkeutuis esim. vaatteiden kautta kotiin? Nyt on kaikki vaatteet parvekkeella tuulettumassa... Voisin melkein ottaa loparit pelkästään nuiden toukkien takia!


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 25.05.2008 13:49:58
Teoriassa mahdollista, mutta satunaisuudesta on aina noissa kysymys. Vara ei venettä kaada, sanon minä  :police: :police: Jos tahdot pistä pakkaseen vaatteet 24h, niin voit olla varma... kuolleet ovat, jos matkaan tulivat  :buck2:
Sama satunnaisuus on tässäkin; Nenäpunkkeja koiralle voit tuoda omissa kengän pohjissä ihan tuliaisina mistä vaan, missä on nenäpunkkinen koira niiskutellut  :P Eli ulkoloisten ennaltaehkäisy on yksi suuri tekijä kesäaikaan eläinten omistajille  :)


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: marix - 25.05.2008 16:54:32
oon sitte maailman surkein kodinhoitaja ja se on häirinny mua niin kauan ku on tässä miehen kans yhessä asuttu. mut oon vuosi vuodelta parantanu itteäni.. nykyään ruokin meijät melkeen joka päivä ja huolehin pyykeistä ja astioista ;) mut tän hetken ongelma on mun vaatevarasto. mullon tallessa tuolla mun yläasteajoitakin riepuja.. säästin ne jos joskus vielä mahtusin niihin. noh.. nyt alan pian mahtumaan eli nyt mullon sit varmaan jätesäkillinen isoks jääneitä vaatteita tuolla. aion käyä ne ihan lähiaikoina läpi, mut en tiiä yrittäskö myyä huuto.netissä vai kirpparilla. kaikki vanhat lehetkin aion viiä paperinkeräykseen. mainoskielto mullon ollu laatikossa jo yli vuojen, riittää et töissä nään sitä paskaa kaiket päivät. suosittelisin kaikille muillekin moista kieltoa enkä pelkästään sen takia, et oon postinjakaja. en vaan ymmärrä miks ihmiset antaa meijän ja mainostenjakajien jakaa sitä paperia suut ja silmät täyteen ku ei niitä kukaan ees lue? ja jos lukee, niin.. noh.. en mä kyl huonekalumainoksia kaipaa sillonkaan, vaikka pitäs joku tavara ostaa. kyl mä meen kierteleen ihan paikan päälle mieluummin. mitä muuten ajattelette mainoksista? tuntuu niin turhalta luonnonvarojen tuhlaukselta..


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 26.05.2008 09:22:02
Koeta ruokasoodaa  ;)
Sitä menee jonkun verran, kun ripottelet kerroksen paikkoihin joista haluat hajun pois. Anna vaikuttaa vaikka yön yli ja imuroi... tai tee täyssiivous  :angel:
Jatkossa rakeinen suola jossakin avoimessa astiassa vetää myös tuoksuja puoleen tehokkaasti  :police:


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: He|mi^ - 27.05.2008 00:20:40
siivoon ihan tavallisella mäntysuovalla ja mopilla.


Otsikko: Vs: siivouspäivä
Kirjoitti: *Kide* - 27.05.2008 20:37:01


Täytyypä testata, eli laitetaanko astiaan vettä myös vai ihan kuivana vaan?


Ruokasoodan riputtelet kuivana JOKA paikaan, sitten kun on vaikuttanut (imenyt hajut), imuroi  ;) Jos et jaksa muuta, ei ole pakko  :angel: Siitä ei ole haittaa vaikka vähän jäis  ::)
Siivoukseen käyttäisin ihan normi kamaa, mitä olet tottunut käyttämään...
Suola myös kuivana avoimeen astiaan  :angel: