Astro Foorumi

Astro special => Syntymäkartan tulkintaa => Aiheen aloitti: Neilikkainen - 04.02.2007 15:08:06



Otsikko: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neilikkainen - 04.02.2007 15:08:06
mun kartalla on noususolmu vesimiehessä ja laskusolmu leijonassa ja sen perusteella (sepon mukaan) olen ollut entisissä elämissäni aikamoinen diktaattori, niin sanotusti. Ja ehkä jotain itsensä korottamista on jäänyt tähänkin elämään, mistä olen kyllä pyrkinyt pois. Joka tapauksessa, mitä olette tuosta solmusta mieltä? Onko muilla tota? Kuinka muuten näkisitte solmun vaikutuksen?
Mua jotenkin kammotti Sepon karu tulkinta karttani solmusta..oonko mä tosiaan ollut noin kamala  :-[  ;)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Esmiralda - 04.02.2007 17:47:58
Diktaattori voi olla vaikka siivooja! Tai pelkkä äiti tai palvelustyttö.
Ymmärrän että puhuttaessa 'vanhoista elämistä' emme voi käyttää niistä nimitystä muuten kuin arkkityyppeinä. Joku virkaansa diktaattoriksi osoitettu henkilö voi olla mitä nöyrin kansansa palvelija.

Näin minä ymmärrän nämä jutut.  :smitten:

Se miten sijoittuu yhteiskunnassa, ei merkitse luonnetta tai asennetta millä on kahlannut jotakin elämäänsä läpi.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Absintti - 04.02.2007 18:04:16
Mulla on kanssa laskusolmu Leijonassa ja olen teettänyt karma-analyysin sekä Maija Urmaksella että Erkki Lehtirannalla, ja samaa kieltä ne puhuvat. Karma-analyysi vain vahvistaa niitä mielen pohjalla olevia mörköjä, aavistukenomaisia muistikuvia siitä millainen olet ollut. Olen aina sen haistanut, eikä tuollainen analyysi ole imartelevaa kuultavaa, vaan hyvinkin raadollista, mutta suosittelen sitä silti, pitää vain osata koota itsensä analyysin jälkeen eikä jäädä vellomaan menneisyyden saastassa. Lisäksi on erittäin tyypillistä että ihminen kaihtaa tässä elämässä sitä ihmistyyppiä mitä itse on edustanut ja tämä taas johtuu siitä että "välitilassa" ollessamme tiedämme mitä olemme tehneet ja mitä olemme velkaa ja yleensä otamme päinvastaisen asenteen omia tekojamme kauhistuen. Kyllä laskusolmu Leijonassa viittaa yläluokkaisuuteen, hienostuneisuuteen, erityisasemaan, aateluuteen tai jonkin sortin tähteyteen. Tässä elämässä olen ollut monella tapaa lahjakas ilman minkäänlaisia ponnistuksia, mutta niinpä vain minulle on viitoitettu tietä joka ei kulje soolona parrasvalojen loisteessa. Tässä elämässä on liityttävä "riveihin" ja työskenneltävä muiden hyväksi. Soihtuni siis tulisi palaa Leijonan lämmöllä mutta ei minun kunniakseni vaan valaistakseen tietä niin minulle kuin muillekin...  :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Triton - 04.02.2007 20:37:59
Kas peijoonia, mieheni laskusolmu on Leijonassa (12. huoneessa) ja hän uskoo olleensa kovastikin tärkeä äijä useammassakin menneessä elämässään. Joku aatelinen siis. Itsekin olen nähnyt hänestä näyn jossa hän on kovin korskea tyyppi...

Oma laskusolmuni on Vaa'assa, myös 12. huoneessa. Minulle tuottaa hieman hankaluuksia ajatella että pitäisi laittaa noita Vaa'an juttuja taaksepäin, kun minulla on kuitenkin Vaa'assa myös nousumerkki ja Jupiter/Uranus-yhtymä. (Ja mieheni on au- ja kuu-Vaaka.) Vielä enemmän mietityttää noususolmu Oinassa 6. huoneessa - se tuntuu jotenkin ristiriitaiselta. Olen ollut ymmärtävinäni sen niin että minun pitäisi tehdä jotain yhteisen hyvän nimissä, mutta siten että saan tehdä sen "itsekkäästi ja omahyväisesti" juuri itseni näköisellä tavalla, luonnollisella ja energisellä tyylillä.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Absintti - 04.02.2007 22:25:58
Triton, luulenpa että karma-astrologia tulkitsisi tilanteesi niin että Vaa'an läksyt ovat jääneet siinä määrin kesken että olet saanut sen sekä nousumerkiksesi että laskusolmuksi. Muutenkin ei laskusolmun merkin kaikkia alueita tule hyljätä, vaan on omaksuttava merkin parhaat puolet ja hyljätä heikkoudet... Jokaisella merkillä on akilleen kantapäänsä. Esim. Leijonasta ei tule koskaan todellista henkistä kuninkaallista mikä hän voisi olla, elle hän opi NÖYRTYMÄÄN. Vaa'an läksy? Turhamaisuus? Liiallinen diplomatia? Anyway, näin sen olen ajatellut, että Laskusolmun merkin ominaisuudet ovat ja pysyvät sinussa, niitä täytyy vaan jalostaa.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neilikkainen - 04.02.2007 22:44:18
Kiitos teille kaikille!

Miksiköhän tämä piti siirtää, kun käsittelee kuitenkin menneisyyttä? Eli ois sopinut sinne entisiin/tuleviin, mut käyhän se tietty tännekin. Nostaako tässä taas se leijona päätään, hih.

Juu, tarkotin tolla diktaattorilla ihan sitä tekemisen meininkiä, en niinkään pelkää, että olisin ollut diktaattori-hallitsija, vaan just inhottava pomottaja, diktaattoriluonteinen. Ja jotain sellaista kai entisessä elämässäni on ollut, kartan mukaan. Siis jotain "ylhäisöä" tms. Valitettavasti en kuitenkaan sitten mikään mukava persoona.
Jotain on kyllä jäänyt tällekin elämälle. Mulla on aina ollut sellainen olo, että missä mun palvelusväki on  :D ? Oikeesti, olen pienestä pitäen ollut tosi huono siivoamaan jälkiäni ja saan kuulla siitä tänäkin päivänä. Mulla on vaan ollut sellanen fiilis, et mä teen vaan "tärkeitä" asioita, en mitään "arkista". Huh, kuulostaa kamalalta. Mutta onneks lapset kasvattaa  ;) Sit mulla on ollut ENNEN aika kova yritys hallita mun lapsuuden perhettä, koska musta he tarvitsivat ohjausta ja nyt kun oon käsitellyt asioita paljon, tajuan et olen suhtautunut heihin myös jotenkin alentuvasti, ihan kuin MÄ olisin jotain parempaa. Helmi hölmöläisten joukossa. Joo-o, karua miten entiset elämät voi tosiaan vaikuttaa. EN hyväksy järjellä tollasta ollenkaan, enkä sydämellä etenkään. Nytkin tuntuu jotenkin raskaalta hyväksyä, että on ollut kamala ihminen, kun suurin tavoite olis olla Rakkaus, kaikkea ja kaikkia kohtaan. Onneks oon nyt ihan tavallinen ihminen  :)

Artemisu jolla oli sama nousu ja laskusolmu tasan ku mulla, milleen sä oot muuten kokenut ton entisen vaikuttaneen suhun, paitsi et oot pomoiluun taipuvainen? Onko ollut samankaltaisia kokemuksia kuin mulla?

Ja Absintti joka kerroit tosi mielenkiintoisesti niistä tilaamistasi entisten elämien kartoista..tiedätkö, mä en taida uskaltaa. Mulla on melko syyttä vaivannut tässä elämässä välillä aika helkkarin kova itsekritiikki, itseinho ja usko etten olisi hyvä ihminen, että tosiaan pel-kään saada pahaa palautetta, edes entisistä elämistä. Mä syyttäisin siitä luultavasti nykyistä minääni, itseni tuntien, vaikka se on mennyttä elämää.Mä vaadin itseltäni ihan liikaa välillä nytkin.

Kuulostaako tää kaikki tosi oudolta, hassulta?

hui miten avoimesti mä kerron sisimmästäni. Kiitos teille kun olette niin sydämellisiä.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Esmiralda - 04.02.2007 23:00:32
Kuulostaa upealta puheelta!  :smitten:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Absintti - 04.02.2007 23:06:02
 ;) Ei niitä analyyseja Neilikkainen kannatakaan tilata kun vasta sitten kun tosissaan siltä tuntuu. Kaikki ajallaan, eivätkä moiset ole välttämättömiä, joskus tulee itsellekin sellainen olo että mitä sitä turhaan tonkii menneitä kun itsestä se tulevaisuus on kuitenkin kiinni, ei astrologisista analyyseista.

Mä en sopeutunut peruskouluun ollenkaan...mulla oli aina sellainen olo että oon varmaan ollut joku kartanon kalpea aatelispentu(poika?!), joka on saanut yksityisopetusta kotona. Olen ollut tässä elämässä PAHASTI koulukiusattu...olin siis varmaan kiusaaja, kiusaaja jolla oli valtaa. ÄLLÖTTÄVÄÄ  >:(. Parempi tosiaan olla miettimättä moisia liikoja, on viisaampaa kääntää katseensa nykyhetkeen  :).


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Absintti - 05.02.2007 12:03:12
Osaisko joku kertoa, mitä tarkoittaa kun on noususolmu 8 huoneessa+väljässä yhtymässä Chironiin(kaksosessa)ja laskusolmu taas 2 huoneessa(jousimiehessä)? :idiot2: ::)


Tulee mieleen seuraavaa:

Jousimiesmäinen elitismi ja jupitermaisen vaikutusvallan väärinkäyttö edellisessä elämässä on saattanut suuntautua kakkoshuoneen aihepiiriin, oman edun tavoitteluun, materialistiseen turvallisuuteen ja venuksen alaisten asioiden negatiivisiin ilmentymiin yms. Tästä ovat kärsineet syvyyttä ja suvaitsevaisuutta vaativat asiat. Tässä elämässä on otettava oppia kakkoshuoneen ja Jousimiehen hyvistä puolista mutta samalla sisäistettävä Kaksosen oppeja, eli on astuttava "piireistä" rahvaan pariin ja opeteltava mentaalisesti hyväksymään kaikenlaiset ihmiset ja tavat olla ja elää ja on paneuduttava asioihin kahdeksannen huoneen tavoin pintaa syvemmältä, on haettava hengen "mammonaa"...

Olikohan kauhean tärähtänyttä tekstiä  :uglystupid2:?


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 05.02.2007 12:25:41
Moikka!

Nämä Solmujen edustamat asiat ovat omalla kohdallani jääneet vähän vähemmälle huomiolle, vaikka kiinnostavia ovat olleetkin...

Astro-miitissä edellisenä viikonloppuna Mayn kanssa ne nousivat uudelleen esiin kun hän kysyi miten olen kokenut omat Solmujen asetelmani. Mulla on nimittäin  :kuunsolmu:  :kalat: 1. huoneessa  :aspect_opp:  :aurinko: 7. huoneessa ja näin ollen siis  :aurinko:  :aspect_con: Laskusolmuun.

Varmaan tästä johtuu myös etten oikein ole oivaltanut näiden Solmujen merkitystä; kun Noususolmu on se mihin tässä elämässä tulisi pyrkiä ja Laskusolmu se mistä pitäisi päästä eroon eli mun pitäisi päästä itsestäni eroon?!?

Olen kokenut tuon kuvion käsittämisen hankalana, sillä kun olen  :aurinko:  :neitsyt: ja löytänyt oman ammattini palvelualalta tuo Laskusolmun asema sanoo, että tästä kaikesta pitäisikin päästä eroon, vaikka tuo toisten eteen tekeminen on minussa kuten nyt vain  :neitsyt: :ssä voi olla...

Ihan mielenkiinnolla kuulen muiden ajatuksia... Onko kohtalontovereita?


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ebenia - 05.02.2007 12:41:42
Emelia, no minulla on hieman sama ongelma...Katselin myös siellä astro-miitissä noita solmuja ja heräsin "solmuihini" ihan uudella tavalla! En ollut aiemmin niihin kiinnittänyt kauheasti huomiota.

Minulla on  :kuunsolmu:  :kalat: 12.huoneessa ja näin ollen siis laskusolmu on 6.huoneessa, työn huoneessa. Nämä sotivat aika rankasti sitä vastaan, että toisaalta minulla on 10.huoneessa  :aurinko: :merkurius: :neptunus: MC :kauris: mikä taas viittaa hyvin paljon työhon omistautumiselle ja tuo solmu nimenomaan ohjaa minua henkisten asioiden pariin ja kehottaa pois siitä työstä.

Toisaalta olen aina ajatellut, että se ainoa asia mistä todella voisin saada rauhaa mielelleni, on toisten ihmisten auttaminen ( :venus: :vesimies: 12.huoneessa). Toisaalta minulla on myös tosissaan se Neptunus siellä 10.huoneessa, joka viittaisi ehkä auttavaan työhön...Olen nyt itsekin hieman sekasiin. Toisaalta, ehkä ne voi jotenkin yhdistää - jos elämäntehtäväni on toimia jotenkin siellä 12.huoneen alueella, niin ehkä esim. psykologisesti tai muuten kärsivien ihmisten auttaminen todella voisi olla se mitä minun pitää tehdä, kuten olen ajatellutkin.  :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 05.02.2007 12:56:25

Toisaalta minulla on myös tosissaan se Neptunus siellä 10.huoneessa, joka viittaisi ehkä auttavaan työhön...Olen nyt itsekin hieman sekasiin. Toisaalta, ehkä ne voi jotenkin yhdistää - jos elämäntehtäväni on toimia jotenkin siellä 12.huoneen alueella, niin ehkä esim. psykologisesti tai muuten kärsivien ihmisten auttaminen todella voisi olla se mitä minun pitää tehdä, kuten olen ajatellutkin.  :)

Myös minulla on  :neptunus: 10. huoneessa ja Sepon Sisäisen Soturin mukaan se edustaisi mahdollisuutta tienata leipänsä esim. astrologian avulla...

Kertoneeko siitä etten ole ainakaan vielä siinä vaiheessa tätä elämää, että ottaisin todella onkeeni Solmuista, kun edelleen yritän pitää kiinni päivätyöstäni lasten parissa - vaikka tämän hetkinen työsuhde onkin päättymässä...

(http://elevagemo.free.fr/emoticones/animaux/animo21.gif)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Absintti - 05.02.2007 13:29:54
¨Solmuihin ei kantsi suhtautua mustavalkoisesti. Ei se niin mene että laskusomun merkki tulee aihepiireineen HYLJÄTÄ. Päinvastoin, laskusolmu edustaa karmallisen läksyn toista puolta, kuvio ei ole täydellinen ilman molempia puolia. Tässä elämässä meidän tulee karsia laskusolmun merkin ja huonesijainnin EPÄKYPSIÄ ja urautuneita ilmentymiä, mutta meidän tulee niinikään harjoittaa kyseisten aihepiirien hyveitä. Noususolmu edustaa elämämme suuntaa, sitä uutta opittavaa jossa olemme vasta lapsenkengissämme. Solmujen aspekteja kannattaa tutkailla tarkkaan ja harmaan sävyjä huomioiden.

 :-*


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ave^^ - 05.02.2007 15:07:48
minullakin on juuri noin,
noususolmu  :vesimies: 12 huone
laskusolmu  :leijona: 6 huone

en usko menneisiin elämiin, ne ovat vain yksi tapa selittää asioita mitä ihminen ei voi käsittää.
mutta perusluonteeni on kyllä pirun itsekäs, ellen nousu kaloissa pehmentäisi, olisin kova painamaan itseni läpi aina ja kaikkialla. kuvauksia epäitsekkäästä kalasta en ole tunnistanut, mutta olen ottanut sen sillä tapaa, että minulla on mahdollisuus kehittyä. minun pitää oppia ottamaan käyttöön kalan positiiviset energiat.  :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 05.02.2007 20:42:47
Olen täällä jo monesti mainostanutkin olevani varsinainen Solmu-fani, joskaan tietomääräni ei riitä vielä siihen, että alkaisin täällä suurisuuntaisesti vähiä tiedonmurusiani jakamaan.  ;) Omien tietojen kartuttamiseksi hankintalistalla onkin mm. Martin Schulmanin Karmic Astrology: The Moon's Nodes and Reincarnation ja Bruno ja Louise Huberin Moon Node Astrology. Niistä enemmän sitten joskus kun/jos kirjat on ostettu - ja etenkin ehditty lukemaan.

Omaa karttaani ja elämääni kelaillessa olen havainnut, että oikeastaan koko muu kartta aspekteineen ja kartalle osuvine transiitteineen on vain johdatusta kohti elämän tarkoitusta, Noususolmua. Ainakin itse tunnen Solmun edustaman merkin ja huoneen (Rapu ja 11. huone) "kutsun" elämässäni hyvin voimakkaasti ja juuri em. asioiden parissa puuhatessani tunnen myös olevani onnellisimmillani; tyyni, tasapainoinen ja varma siitä, että elämä kantaa ja että teen juuri sitä, jota on tarkoituskin tehdä (jos ei olisi, niin se ei voisi antaa niin suurta tyydytystä). Toisaalta omaan hyvään olooni vaikuttaa varmasti sekin, että Noususolmu on sekstiilissä Aurinko/Merkuriukseen eli läksyn oppiminen on ehkä helpompaa kuin haastavissa aspekteissa.
Noususolmun aspekteista voi kukin tahollaan lukea lisää mm. täältä
http://www.astrologyweekly.com/astrological-aspects/north-node-aspects.php

Mutta aikansahan yhteisen sävelen Noususolmun kanssa löytäminen vaatii. Itsekin rimpuilin suuntaan jos toiseenkin, mutta vasta nyt nelikymppisenä olen ikäänkuin ohjautunut ihan samoihin juttuihin, joita Noususolmu osoittaa, mutta onneksi jotkut ovat nopeampiakin oppimaan eikä kaiken tarvitse välttämättä mennä kantapään kautta.

Siitä olen Absintin kanssa aivan samaa mieltä, että Laskusolmun ominaisuuksia ei sentään tarvitse kokonaan hylätä - ja miksi tarvitsisikaan. Laskusolmu kuitenkin kertoo myös niistä taidoista, joita olemme entisessä elämässä oppineet ja joissa ei sinänsä ole mitään pahaa, meidän ei vain tarvitse enää aktiivisesti opiskella sitä läksyä tämänkertaisessa elämänkoulussa. Vaikka tällä luokalla pitäisikin oppia matematiikkaa, ei silti tarvitse unohtaa aiemmin oppimaansa englannin kielen taitoa; siihen ei vain enää tarvitse eikä kannata käyttää niin paljon energiaa kuin matematiikan oppimiseen. Näin yksinkertaistettuna.  :) Ja totta kai myös Laskusolmun edustamat negatiiviset puolet ovat poisopittavia juttuja, ihan niinkuin Absintti jo sanoikin.

Minusta Juhani Nummelan kirjassa on ihana tiivistelmä vastakkaisten merkkien ominaisuuksista. Itse luvussa ei käsitellä ollenkaan Nousu- ja Laskusolmuja, mutta minusta teksti sopii erittäin oivallisesti myös viitteeksi siitä, miten vastakkaiset merkit itse asiassa eroavat toisistaan ja mitä Solmuissa pitäisi poisoppia ja mitä taas oppia.
Tässä lainaus kappaleesta Vastakkaiset merkit, sivu 69.
" Kiinnostus: Oinaalle henkilökohtainen, Vaa´alle yhteinen, jaettu
  Pysyvyys: Härällä fyysinen, Skorpionilla emotionaalinen
  Etsintä: Kaksosilla tiedon, Jousimiehillä viisauden
  Rakenteet: Ravulla tunnerakenteet, Kauriilla yhteiskunnan rakenteet
  Arvot: Leijonalla henkilökohtaiset, Vesimiehellä yhteisölliset
  Uhrautuminen: Neitsyellä konkreettinen, Kaloilla emotionaalinen"


Huonesijaintihan on vähintäänkin yhtä henkilökohtainen ja siitä kannattaa tutkailla, millä elämänalueella Noususolmun merkkiin pyrkiminen tapahtuu. Huone on ikäänkuin se "koulu", johon menemme läksymme suorittamaan.

Astro-miitissä edellisenä viikonloppuna Mayn kanssa ne nousivat uudelleen esiin kun hän kysyi miten olen kokenut omat Solmujen asetelmani. Mulla on nimittäin  :kuunsolmu:  :kalat: 1. huoneessa  :aspect_opp:  :aurinko: 7. huoneessa ja näin ollen siis  :aurinko:  :aspect_con: Laskusolmuun.

Emelia, olet varmaan itsekin lukenut monenlaista Auringosta Laskusolmulla, mutta tässä nyt vielä yksi löytämäni pätkä. Tuntuuko yhtään tutulta? Vähän epäloogiseltahan Solmujen asema välillä tuntuu - niinkuin usein suurin osa muukin kartasta, mutta uskon, että vuosien myötä Solmujenkin tarkoitus ikäänkuin loksahtaa kohdalleen ja huomaa olevansa kuin juna puksuttamassa juuri sitä raidetta jota pitikin.  :)
(Tai sitten tämä on vain Neptunus-transiitin tuomaa yli-idealismia).

Astrology aspects - North Node opposition Sun This conjunction (to the South Node) refers to a condition in which major circumstances in the native's environment deny him opportunities and resources for self-expression, limiting especially his leadership and power potential. Obstacles are thrown in his path, making it difficult to achieve what he desires, even to the extent that he is denied the fruits of his efforts.

Natives are not swept along in the mainstream of events, as in the case of the Sun conjunct North Node. This conjunction indicates a karmic situation in which individuals in previous incarnations selfishly promoted their own ambitions at the expense of the self-expression of others. This time around, they experience what it is like to be thwarted by the actions of others. However, this aspect can bring a thorough mastery of that which the native is able to command.



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: *Alkmene* - 05.02.2007 20:55:27
Minäkin intouduin uudelleen katselemaan omaa nousu- ja laskusolmuani ja jotenkin koko teksti siitä oli kovin masentava ja vaativan oloinen.  :buck2:
Minulla tuo laskusolmu on vaa'assa ja nousu oinaassa.
Tulkinnasta ei käy ilmi missä huoneissa ne ovat.
Vaaka minulla on kyllä suurimmilta osin 8.huoneen puolella  :idiot2:
ja taasen oinas suurimmiltaan osin.. 2.huoneessa...  :idiot2:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 06.02.2007 13:18:13
*Inanna*, tulkinnan yhteydessä on varmaankin myös kartta. Vilkaisepa solmujen huonesijainti sieltä. Yläsolmun merkki on  :kuunsolmu:. Laskusolmua ei kaikki ohjelmat kartalle merkitse, mutta se on siis _aina_ täsmälleen äskeistä yläsolmua vastapäätä.

Suomenkielistä solmutulkintaa löytyy mm. Kaarina Pääkkösen sivuilta
http://www.aumanet.fi/~kaarina.paakkonen/ > valitse yläpalkista Astrologia > valitse vasemmalta Planeneetat > toiseksi alimpaa Laskusolmu (sisältää tulkinnan myös Noususolmuista).


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: *Alkmene* - 06.02.2007 13:53:09
Kiitos May!
Epäilinkin, että tuosta merkistä on kyse, mutta epäröin kun sen kohdalla puhutaan kuunsolmusta.  :buck2:
Yläsolmu on siis tosiaan 2.huoneessa.

Noususolmu Oinaassa; tässä asemassa tulisi löytää omatoimisuus ja oppia kantamaan vastuuta itsestä. Tämä ei tarkoita itsekkyyttä vaan päinvastoin vastuun ottamista ilman ulkopuolisia auktoriteettejä omasta hyvinvoinnista.

Laskusolmu Vaaássa tuo rasitteena aikaisemmista elämistä, liian kiinteän suhteen ja riippuvuuden jostakin ryhmästä. Yksilö pyrkii vielä tässäkin elämässä liikaa ottamaan huomioon toiset oman etenemisen ja hyvinvoinnin kustannuksella hänellä voi olla taipumus antaa toisten alistaa. (Heh, esimerkkinä oli Eva Braun, jonka tarinoita olen nuorempana lukenut)  ???

Harmi ettei Pääkkösen sivuilla ollut tässä kohdin noiden huonesijaintien merkityksiä...



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 06.02.2007 18:54:53
Olen täällä jo monesti mainostanutkin olevani varsinainen Solmu-fani, joskaan tietomääräni ei riitä vielä siihen, että alkaisin täällä suurisuuntaisesti vähiä tiedonmurusiani jakamaan.  ;)

Voi, May!!

Älä nyt!! Sinulla on varmasti todella runsaasti tietoa, ja erityisesti näkemystä, jota voit jakaa meille 'aloittelijoille'!!

Emelia, olet varmaan itsekin lukenut monenlaista Auringosta Laskusolmulla, mutta tässä nyt vielä yksi löytämäni pätkä. Tuntuuko yhtään tutulta? Vähän epäloogiseltahan Solmujen asema välillä tuntuu - niinkuin usein suurin osa muukin kartasta, mutta uskon, että vuosien myötä Solmujenkin tarkoitus ikäänkuin loksahtaa kohdalleen ja huomaa olevansa kuin juna puksuttamassa juuri sitä raidetta jota pitikin.  :)
(Tai sitten tämä on vain Neptunus-transiitin tuomaa yli-idealismia).

Astrology aspects - North Node opposition Sun This conjunction (to the South Node) refers to a condition in which major circumstances in the native's environment deny him opportunities and resources for self-expression, limiting especially his leadership and power potential. Obstacles are thrown in his path, making it difficult to achieve what he desires, even to the extent that he is denied the fruits of his efforts.

Natives are not swept along in the mainstream of events, as in the case of the Sun conjunct North Node. This conjunction indicates a karmic situation in which individuals in previous incarnations selfishly promoted their own ambitions at the expense of the self-expression of others. This time around, they experience what it is like to be thwarted by the actions of others. However, this aspect can bring a thorough mastery of that which the native is able to command.


Ja kyllä, tämä on tuntunut olevan minulle todellinen elämänläksy. En oikeastaan osaa edes unelmoida ja haaveilla, sillä niin vähän ovat vähäisetkin toiveeni toteutuneet - ja KYLLÄ esteitä tulee eteen vähän väliä, enkä pysty toteuttamaan itseäni. Olen totuttanut itseni siihen että matto voidaan koska tahansa vetäistä jalkojen alta ja silti pitäisi pysyä pystyssä.  :buck2:

Puhuimme silloin miitissä työkaveristani, jonka  :aurinko:  :aspect_con:  :kuunsolmu: :ni... Ja joka on minua kovasti koettanut kouluttaa..  ;) Myös hän on viime aikoina tehnyt parhaansa laittaakseen suuhuni sanoja ja mielipiteitä, joita en allekirjoita ("minä tiedän mitä mieltä sinä tästä olet, mutta minä olen tätä mieltä").


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 06.02.2007 19:56:00

Yläsolmu on siis tosiaan 2.huoneessa.

Noususolmu Oinaassa; tässä asemassa tulisi löytää omatoimisuus ja oppia kantamaan vastuuta itsestä. Tämä ei tarkoita itsekkyyttä vaan päinvastoin vastuun ottamista ilman ulkopuolisia auktoriteettejä omasta hyvinvoinnista.

Laskusolmu Vaaássa tuo rasitteena aikaisemmista elämistä, liian kiinteän suhteen ja riippuvuuden jostakin ryhmästä. Yksilö pyrkii vielä tässäkin elämässä liikaa ottamaan huomioon toiset oman etenemisen ja hyvinvoinnin kustannuksella hänellä voi olla taipumus antaa toisten alistaa. (Heh, esimerkkinä oli Eva Braun, jonka tarinoita olen nuorempana lukenut)  ???

Harmi ettei Pääkkösen sivuilla ollut tässä kohdin noiden huonesijaintien merkityksiä...

Harmi tosiaan, pitäisipä lähettää Pääkköselle pieni vinkki, että innokkaat lukijat odottavat Solmuista yksityiskohtaisempaa tietoa.  :)

2. huonehan tarkoittaa ihan maallisesti taloudellista turvallisuutta ja myös omaa arvomaailmaa. Tuntuu, että etenkin me henkisiä asioita harrastavat usein jotenkin unohdamme ja aliarvioimme esim. fyysistä kroppaa tai taloudellista puolta. Kuitenkin pitäisi muistaa, että meitä ei ole tarkoitettu liitelemään pilvissä vaan juuri nämä maalliset,arkiset rutiinit ovat se kouluympäristö, jossa karttamme osoittamia läksyjä käytäntöön sovellamme.

*Inanna^*, voisi siis ajatella, että edellisissä elämissä olet kerta kaikkiaan ajatellut liikaa muiden etua, jakanut itseäsi ja omaisuuttasi itse kärsien, keskittynyt ehkä mystiikkaan jne.. unohtaen liikaa itse arjen. Siksipä sinun elämäsi tarkoitus voisi (pelkästään Kuun solmuja tulkitsemalla) olla ihan arkisesti oppia oinasmaisella aktiivisuudella pitämään itsesi puolta erityisesti taloudellisissa asioissa. Myös 2. huoneeseen liittyvä omanarvontunto voi olla hakusessa ja olet oppinut määrittelemään liikaa oman arvosi yhtenä ryhmän jäsenistä tai parisuhteessa (Vaaka).

Eihän taloudellisesta toimeentulosta huolehtiminen sinänsä  henkistä kehitystä ja sitähän varmasti olet Laskusolmun ollessa 8. huoneessa hankkinut edellisessä elämässäsi jo osin tämänkin elämän tarpeiksi.  :)

Kuulostaisiko tämä yhtään järkevältä?


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 06.02.2007 20:00:43

Ja kyllä, tämä on tuntunut olevan minulle todellinen elämänläksy. En oikeastaan osaa edes unelmoida ja haaveilla, sillä niin vähän ovat vähäisetkin toiveeni toteutuneet - ja KYLLÄ esteitä tulee eteen vähän väliä, enkä pysty toteuttamaan itseäni. Olen totuttanut itseni siihen että matto voidaan koska tahansa vetäistä jalkojen alta ja silti pitäisi pysyä pystyssä.  :buck2:

Puhuimme silloin miitissä työkaveristani, jonka  :aurinko:  :aspect_con:  :kuunsolmu: :ni... Ja joka on minua kovasti koettanut kouluttaa..  ;) Myös hän on viime aikoina tehnyt parhaansa laittaakseen suuhuni sanoja ja mielipiteitä, joita en allekirjoita ("minä tiedän mitä mieltä sinä tästä olet, mutta minä olen tätä mieltä").

Huoh, kuulostaa aika rasittavalta tyypiltä.  ;) Eihän kukaan voi - eikä kenelläkään ole oikeuttakaan - muuttaa meitä. Sehän on oma työmme, joka toteutuu vasta sitten kun sen aika on esim. jonkun sopivan transiitin vauhdittamana. Emelia, eikös Uranus pyöri parhaillaan Solmujen ja Auringon tuntumassa? Sehän kuulostaisi jo paljon paremmalta muutoksentuojalta kuin työkaveri.  :)

Tiedän tunteen siitä, että matto voidaan milloin tahansa vetää jalkojen alta. Eipä tuohon oikein mitään lohduttavaa keksi muuta kuin ehkä sen, että iän myötä oppii ainakin välittämään kaatumisista aina vain vähemmän ja pystyynkin oppii nousemaan aina vain sukkelampaan. ;)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ebenia - 06.02.2007 20:14:58

2. huonehan tarkoittaa ihan maallisesti taloudellista turvallisuutta ja myös omaa arvomaailmaa. Tuntuu, että etenkin me henkisiä asioita harrastavat usein jotenkin unohdamme ja aliarvioimme esim. fyysistä kroppaa tai taloudellista puolta. Kuitenkin pitäisi muistaa, että meitä ei ole tarkoitettu liitelemään pilvissä vaan juuri nämä maalliset,arkiset rutiinit ovat se kouluympäristö, jossa karttamme osoittamia läksyjä käytäntöön sovellamme.

Minä olen käsittänyt, että huone 2 kertoo myös meidän omasta "pohjastamme" ja turvallisesta perustastamme ja tähän huoneeseen liittyisi oman turvallisuuden tunteen kehittäminen sinne sieluun ja itseluottamuksen vahvistaminen. :) Että kyllä se raha ja muu maallinen tuo sitä turvallisuutta myös, mutta kyllä myös se henkinen turvallisuus liittyy tähän 2.huoneen sanomaan...


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 06.02.2007 22:03:56
Myös 2. huoneeseen liittyvä omanarvontunto voi olla hakusessa ja olet oppinut määrittelemään liikaa oman arvosi yhtenä ryhmän jäsenistä tai parisuhteessa (Vaaka).


Juuh, ihan oikein Ebenia! Tuohon juuri yritin viitata yllä olevassa lainauksessa, mutta taisin kyllä korostaa enemmän taloudellista puolta.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Minerwa - 06.02.2007 23:31:45
Hei, mielenkiintoinen kuunsolmu-keskustelu täällä :) ... Jossakin vaiheessa näitä pohdin kovastikin, mutta asia unohtui, kun mielestäni merkki- ja huonesijainnit ovat omalla kartallani hiukan "ristiriidassa". Eli laskusolmun konkreettinen ja jalat maassa elelevä  :harka: turvautuu 12. huoneen alitajuntaan ja mystiikkaan, kun taas noususolmun syvällinen ja salaperäinen  :skorpioni: tavoittelee työtä ja terveyttä 6. huoneessa??!! Jotenkin olisi luontevampi toisinpäin...

Toisaalta olen ajattellut sen niin, että ehkä tarkoituksena onkin ammentaa laskusolmun alitajunnasta ja konkretisoida se skorpparin syvällisellä ymmärryksellä työhön ja terveyteen...? Psykologin ammatti harkintaan siis  ;D !! Vetäytymistä ja mukavuudenhalua pitäisi välttää ja suuntautua skorpparin rohkeudella ja intensiivisyydellä ulospäin - lähinnä kai sitten työelämään. En tiedä, olenko oikeassa, koska on hiukan hankala yhdistelmä.

Kaarina Pääkkösen kuvauksesta pidin kovasti, vaikka aika raskaita aineksia sisältääkin:
Laskusolmu Härässä: Kiinni pitäminen ja konkreettiseen keskittyminen vaikuttavat menneisyydestä voimakkaina ja saavat yksilön tarttumaan tiukasti kaikkeen kauniiseen ja turvalliseen (12. huoneen asioihin). Keräämisen, säilyttämisen ja materialismin taakka voi kasvaa niin raskaaksi kantaa, että on pakko alkaa toteuttaa noususolmua, luopua ja huomata sen puhdistava vaikutus.

Noususolmu Skorpionissa: tuo elämään syvälle luotaavia muutoksia ja menetyksiä joiden vaikutuksesta toipumiseen voi mennä koko elämä. Elämään voi muutenkin kuulua Pluton okkulttisia, salattuja voimakkaita kokemuksia. Materian tuomasta tyydytyksestä ja mielihyvästä voi myös joutua luopumaan.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neilikkainen - 07.02.2007 10:47:40
Tutkailtuani solmuani..on se mielenkiintoista. Hih. Kiva lukea teidän kokemuksia omista solmuistanne, niiden tarpeellisuudesta ja tarkoituksesta. Itse huomaan kyllä, että olen koko elämäni mennyt pikkuhiljaa noususolmuani kohden, eli vesimiesmäistä elämää.
Jaksaisiko joku, esim. May, valaista mulle seuraavaa asiaa:
Sepon tekemässä kartassa mun noususolmu on 1.huoneessa. Valitettavasti mitään tietoa en löytänyt, mikä on 1. huoneen tarkoitus, mitä se symboloi jne. ELi mitä se meinaa, että mulla on  :kuunsolmu: 1. huoneessa??? Ja laskusolmun merkkiä en löytänyt kartaltani lainkaan..joku sanoi että, vastapäätä, en oikein ymmärtänyt. Eli mullahan on laskusolmu leijonassa.

Sit ehkä typeräkin kysymys, onko kaikkien kartoilla solmu?

Kiitos.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ajatus - 07.02.2007 11:48:59
Kuunsolmut kiinnostavat minuakin. Kokonaisen kirjan niistä on kirjoittanut Jan Spiller (http://www.janspiller.com/), opuksen nimi on Astrology for the Soul.

Foorumilta löysin äkkiseltään ainakin kaksi kuunsolmukeskustelua:

https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=81.0

https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=2503.0

Toisessa noista olin maininnut AstroLogos-lehdessä olleesta Sue Tompkinsin jutusta. Hänen mukaansa kannattaa huomioida myös solmujen merkkihallitsijat, ja tämä olikin tosi mielenkiintoinen pointti ottaa huomioon ainakin omalla kartallani (:kuunsolmu: :jousimies:).

Kuunsolmu löytyy jokaisen kartalta, koska se on laskennallinen piste kartalla (kuun kiertoradan ja ekliptikan leikkauspiste). Yleensä kartalle merkitään :kuunsolmu: -merkillä vain kuun yläsolmu (/noususolmu), mutta sitä vastapäätä on tietysti sitten kuun alasolmu (/laskusolmu). Yleensä kun puhutaan kuunsolmusta, tarkoitetaan kuun yläsolmua. Englanniksi se on True Node (tai Mean Node), eri nimitykset johtuvat kahdesta erilaisesta laskutavasta, jotka tuottavat kai yleensä vain hiukan toisistaan eroavan tuloksen. Ylä- ja alasolmua vastaavat nimitykset ovat englanniksi North Node ja South Node ja ne tulevat siitä, että kuun noususolmu kuvaa kohtaa jossa kuu nousee ekliptikan pohjoispuolelle, laskusolmu taas kohtaa, jossa se laskee ekliptikan eteläpuolelle.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ajatus - 07.02.2007 13:27:39
Aktiivisesti mutta diplomaattisesti sopimuksia/partnershippia kohti?

Tämä oli mielestäni aika hyvin tiivistetty tuosta solmuasetelmastasi. :) Voisi myös ajatella, että haasteesi on olla hyvin itsenäinen suhteessa muihin, kumppanuudet kyllä opettavat, mutta niissäkin on säilytettävä itsenäisyys. Tietynlainen ristiriita tuohon sisältyy, koska askendenttisikin on Vaaka ja sinulla taisi olla vielä Venuskin askendentilla. Oman seiskahuoneesi & noususolmun eli Oinaan hallitsija on kuitenkin Mars, tuo mainitsemasi seiskahuoneen kuvaus tarkoittaa yleisesti seiskahuonetta astrologiassa. Oman karttasi seiskahuoneen hallitsija Mars on siis oikeastaan perinteisen seiskahuoneen hallitsijan (eli Venuksen) vastakohta.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Minerwa - 07.02.2007 19:50:33
Laskusolmun yhdistäminen entisiin elämiin on muuten mielenkiintoista... Joissain kirjoissa siitä ei mainita, joissain kyllä. Ekan kerran törmäsin asiaan Sepon luonneanalyysissä, jossa viitattiin raskaaseen ja työteliääseen entiseen elämään (laskusolmu  :harka:).

Mulla on ollut aina hiukan kaksijakoinen suhtautuminen jälleensyntymisoppiin - toisaalta en usko siihen, mutta toisaalta se kiehtoo kovasti. Mulla on sitä paitsi hyvin voimakas mielikuva Kiinan maaseudulta... Luin joskus kirjan naisesta, joka palasi aikuisena synnyinseudulleen Kiinaan, ja se puhutteli kovasti. Tuntui kuin jotain olisi loksahtanut paikoilleen?! Eli siinä missä osa teistä on ollut ennenmuinoin aristokraatteja, mä olen tainnut raataa köyhänä maanviljelijänä Kiinan maaseudulla  ;D ... Eipä mitään, sopii mulle ehkä paremmin.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 08.02.2007 09:28:02
Tutkailtuani solmuani..on se mielenkiintoista. Hih. Kiva lukea teidän kokemuksia omista solmuistanne, niiden tarpeellisuudesta ja tarkoituksesta. Itse huomaan kyllä, että olen koko elämäni mennyt pikkuhiljaa noususolmuani kohden, eli vesimiesmäistä elämää.
Jaksaisiko joku, esim. May, valaista mulle seuraavaa asiaa:
Sepon tekemässä kartassa mun noususolmu on 1.huoneessa. Valitettavasti mitään tietoa en löytänyt, mikä on 1. huoneen tarkoitus, mitä se symboloi jne. ELi mitä se meinaa, että mulla on  :kuunsolmu: 1. huoneessa??? Ja laskusolmun merkkiä en löytänyt kartaltani lainkaan..joku sanoi että, vastapäätä, en oikein ymmärtänyt. Eli mullahan on laskusolmu leijonassa.

Sit ehkä typeräkin kysymys, onko kaikkien kartoilla solmu?

Kiitos.

Neilikkainen,

kyllä solmu on ihan meidän kaikkien kartoilla. Jotkut ohjelmat ei merkitse kartalle lainkaan Laskusolmua, mutta Noususolmu sieltä pitäisi löytyä.

1.huonehan edustaa omaa persoonaa, itseä, käyttäytymistä eli typistettynä kehityspolkusi olisi kehittää minuuttasi, itsenäisyyttäsi, yksilöllisyyttäsi sen sijasta, että olisit kovin riippuvainen 7. huoneen asioista (muut ihmiset ja etenkin parisuhde). Parisuhdetta solmujen sijainti ei mitenkään estä, mutta sinun täytyy löytää suhteessakin oma itsenäisyytesi ja pystyä vapaasti kehittämään itseäsi.


Kirjoittelen vielä tänään lisää yleistä asiaa solmuista ym. muista menneisiin elämiin liittyvistä merkeistä kartalla, kunhan vain aikataulu antaa periksi. Vaikka Laskusolmuni onkin 5. huoneessa, pitää silti huolehtia nuo lapsukaiset kouluun ja hoitoon.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Triton - 09.02.2007 00:01:50
Triton, luulenpa että karma-astrologia tulkitsisi tilanteesi niin että Vaa'an läksyt ovat jääneet siinä määrin kesken että olet saanut sen sekä nousumerkiksesi että laskusolmuksi. Muutenkin ei laskusolmun merkin kaikkia alueita tule hyljätä, vaan on omaksuttava merkin parhaat puolet ja hyljätä heikkoudet... Jokaisella merkillä on akilleen kantapäänsä. Esim. Leijonasta ei tule koskaan todellista henkistä kuninkaallista mikä hän voisi olla, elle hän opi NÖYRTYMÄÄN. Vaa'an läksy? Turhamaisuus? Liiallinen diplomatia? Anyway, näin sen olen ajatellut, että Laskusolmun merkin ominaisuudet ovat ja pysyvät sinussa, niitä täytyy vaan jalostaa.

Varmaankin on kesken jäänyt juu. Äkkiseltään tulisi mieleen että olen ollut liian myöntyväinen muiden ihmisten tahtoon, mutta ne mielikuvat mitä minulla on ed. elämästä vaikuttavat vähän siltä että ei siinä oikein jäänyt vaihtoehtojakaan. Sikäli mikäli Vaaka on symbolinsa mukainen oikeuden merkki, niin oikeudenmukaisuus on minulle suorastaan pyhä asia. Sitäkään ei pahemmin menneisyydessä piisannut.

 :police:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 09.02.2007 22:52:20
Solmuista vielä joitain satunnaisia ajatuksia.

Solmuillahan on aina ollut tärkeä merkitys nimenomaan intialaisessa astrologiassa. Ajoittain tuntuukin, että länsimaisessa astrologiassa Solmut jäävät tulkinnassa vähän velipuolen asemaan vaikka itse asiassa Solmuilla on pitkät perinteet jopa suomalaisessa almanakassa; allakan kulmassa oli pitkään Kuunsolmujen symboliset merkit, joita kansa kutsui housun hakasiksi.  :)

Solmujakin voi tulkita monella tavalla ja kuten Ajatus fiksusti jo sanoikin, myös Solmujen hallitsijat kannattaa ottaa tulkinnassa huomioon.  Pidemmällä Solmujen maailmaan uppouduttuaan Solmujen ja niiden hallitsijoiden suhteista voi laskea erilaisia ns. erikoiskarmoja esim. Irene Andrieun metodin mukaan.

Karmallisia asioita voi kartalta tutkia monesta muustakin kuviosta kuin vain solmuista, mm. perääntyvistä planeetoista, aspektittomista planeetoista, Saturnuksen merkistä ja sijainnista jne.. Erityisesti esoteerinen astrologiahan on kiinnostunut löytämään sielun inkarnaation tarkoituksen kartalta. Esoteerisessa astrologiassa sielun kehityksen suuntaa etsitään - edellisten lisäksi - esim. Nousumerkin avulla - joka on esoteerisen astrologian mukaan kartan tärkein kohta. Aurinkomerkki kuvaa sielun energioiden ilmaisuvälinettä tässä elämässä kun taas Kuumerkki kuvaa niitä esteitä, joita on sielumme energioiden ilmentymiselle. Myös merkkien esoteeriset hallitsijaplaneetat (jotka ovat siis eri planeetat kuin ns. eksoteerisessä, meidänkin paljon käyttämässämme astrologiassa) ovat merkittäviä samoin kuin oppi seitsemästä säteestä. En ole vielä kovin perehtynyt esoteeriseen astrologiaan, joten korjatkaa tietävämmät, jos jokin meni pieleen.

Myös kuunvaiheiden yhdistämistä Solmuihin on joskus käytetty, joskaan itselläni ei ole tuosta kokemusta.

Tässä vakavamman jutustelun perään kevennyksenä Annika Sipilän (Astro Logos nro 36) kirjoittama kooste siitä, mikä olit entisessä elämässäsi Kuun alasolmun mukaan.
 :oinas: olit soturi, amatsonikuningatar, tappelupukari
 :harka: olit tilanrouva, maanomistaja, suurten puutarhojen puutarhuri
 :kaksoset: olit avangardisti, naiskirjailija, torimuija, tiedonvälittäjä, professori, luennoitsija
  :rapu: olit suurperheen äiti, pienviljelijä, lautturi tai narrina kiertävässä sirkuksessa
 :leijona: olit loistokas valtiatar, ruhtinaan puoliso, suurtilan omistaja, maharadja
 :neitsyt: olit orpokodin johtaja, lääkäri, velvollisuuksia täynnä
 :vaaka: olit hovitaiteilija, rikkaan miehen vaimo, kaikkien lemmikki
 :skorpioni: olit noita, yrttien ja taikojen tuntija, vakooja, etsivä, inkvisiittori
 :jousimies: olit ristiretkeläinen tai jonkin muun aatteen kannattaja
 :kauris: olit ylipappi, pormestari, sisäoppilaitoksen tiukkanutturainen johtaja
 :vesimies: olit astrologi, tiedemies, vapaa-ajattelija, sinut on poltettu ehkä roviolla
 :kalat: olit nunna, meedio, henkiparantaja, alkemisti, taikuri

Terkuin May - matkalla sisäoppilaitoksen tiukkanutturaisesta johtajasta narriksi kiertävään sirkukseen  :)

PS. Basilika, ei ollenkaan tärähtänyttä tekstiä. Chiron Noususolmulla on muuten mielenkiintoinen asema!
 



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: orose - 10.02.2007 15:22:36
Mielenkiintoinen keskustelu solmuista täällä. Itse en noista paljonkaan tiedä. Ehkä kannattaisi kuitenkin perehtyä asiaan ja ottaa selvää, koska tutkiessani omaa ja mieheni solmuja huomasin mielenkiintoisia juttuja.  ;)

Oma yläsolmuni on leijonassa ja 10. huoneessa. Eli siis uran ja ammatin huoneessa. Alasolmu taas on vesimiehessä ja 4. huoneessa, kodin ja perheen huoneessa siis. Minun kai pitäisi siis olla enemmän esillä ja näkyä, toimia leijojan lailla eli ilmaista itsenäni voimakkaasti ja ottaa mitä haluan. Toisaalta olen aika paljon erilainen kuin yläsolmu edellyttäisi. Viihdyn paljon yksikseni ja koti on paikka, jossa olen kaikkien mieluimmin. Tosin olen kai yläsolmun mukaisesti jossain määrin ainakin toiminut, koska olen työelämässä ottanut vastaan suuriakin haasteita hullunrohkealla tavalla. Mutta toisaalta taas kun se elämä ja työ ei ole enää maistunut, olen jättänyt sen taakseni sen kummemmin asiaa miettimättä ja murehtimatta. Hulluna kai monet ovat minua tuosta syystä pitäneet.  ;)

Mieheni yläsolmu on taas neitsyessä ja 4. huoneessa, alasolmu kaloissa (kai) ja 10 huoneessa. Onko tuolla jokin merkitys tai miten tuota voisi tulkita, että meidän solmut ovat juuri päinvastaisissa huoneissa?

Kommenteistanne kiitollinen olisin :)

iloa ja valoa
orose


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: pluto - 10.02.2007 15:40:04

Mieheni yläsolmu on taas neitsyessä ja 4. huoneessa, alasolmu kaloissa (kai) ja 10 huoneessa. Onko tuolla jokin merkitys tai miten tuota voisi tulkita, että meidän solmut ovat juuri päinvastaisissa huoneissa?


Tuli mieleen, että tuohan voi olla oikeasti ihan hieno solmuasetelma.
Sinä pystyt esimerkilläsi opettamaan miehellesi itsellesi tuttuja 4.huoneen teemoja ja hän taas sinulle 10. huoneen asioita.

Kumpikin voi oppia toisiltaan.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: mateve - 10.02.2007 23:26:55
Solmut ovat myös hyvin tärkeitä elämässä tapahtuvissa tärkeissä asioissa.
 :kuunsolmu:  :aspect_con:  :kuunsolmu: tytär syntyi.
 :kuu:  :aspect_con: alasolmu tytär putosi hevosen selästä .
 :aurinko: :aspect_con:  :kuunsolmu: pääsin eläkkeelle.
 :venus:  :aspect_con:  :kuunsolmu: matkalla sisaren kanssa.

Huomasin kun tein tutkimusta niin alasolmu toi aina jotain kasvattavaa ja  :kuunsolmu: toi mukavia asioita.
Itselläni on  :kuunsolmu:  :neitsyt: 6 huoneessa ja alasolmu  :kalat: 12 huoneessa ja on tosiaankin työ ja palvelu ollut se mitä on saanut oppia tekemään.

 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Triton - 11.02.2007 13:49:05
Minulla on minuutilleen tarkka  :chiron: :aspect_con: :kuunsolmu: Oinaassa, enkä olekaan sitä tutkinut koskaan millään tavoin. Olisi mielenkiintoista kuulla lisää moisesta.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: nikki - 11.02.2007 15:00:15
triton
pyhä soturi
suojele heikompiasi,
suojele naisellista kotiliettä ja hallitse taitosi,
huomioi merkit,jotka sinulle annetaan,
vrt. sotatorven törähdys,
oikea päätös oikeaan aikaan,
kunnioita saavutuksiasi,
verrannollinen  :chiron: :mars:,
ja
tämän sanoi entinen astrologi alasolmu  :vesimies:,
urania  :aspect_con: :aurinko:
eikös?
ja eikös mitä..


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Yulunga - 11.02.2007 18:57:17
 :kuunsolmu: 13 astetta  :skorpioni: perääntyy
 :uranus: 5 astetta  :skorpioni:  perääntyy
molemmat 5. huoneessa

tätä selvittelen juuri   :)

liittynee itsenäisyyteen parisuhteessa. Asc rapu pistää kyllä kampoihin ihan kiitettävästi...  :idiot2:

Minulla on minuutilleen tarkka  :chiron: :aspect_con: :kuunsolmu: Oinaassa, enkä olekaan sitä tutkinut koskaan millään tavoin. Olisi mielenkiintoista kuulla lisää moisesta.


 :chiron: on parantajaplaneetta... liekö olet ollut henkiparantaja jossain aikaisemmassa elämässäsi?


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Triton - 11.02.2007 19:41:07
Kyseessä oli Noususolmu + Kheiron, joten ilmeisesti tämä henkiparantelu sitten on enempi tulevaa kamaa. Hassua sikäli että minulla on mielikuvia tulevasta inkarnaatiostani että siinä tulisin parantamaan rakkaan henkioppaani, mahdollisesti tulevan sisareni, kanssa ihmisiä healingilla.

 :laugh:

Sitä odotellessa voikin sitten töräytellä... Aika peto olen kyllä ollut oikeudenmukaisuudesta mekastamaan.

 :2funny:

 


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: selkälokki - 11.02.2007 20:44:26
Moro Neilikkainen!

Miulla myös noususolmu veskarissa ja 1. huoneessa. En koe syyllisyyttä entisen elämäni loisteesta ( hih mikä ilmaus), en edes muista sitä, mutta olen kyllä huomannut, että kovasti on minulle tärkeää itsenäisyys ja oma rauha, oma päätäntävalta ja vapaus tehdä asioita omalla tavalla. Nuo jutut liitän tuohon noususolmun sijaintiin 1. huoneessa. Ja sitten kuitenkin veskarin tapaan teemana on solidaarisuus ja yhteisen köyden vetäminen ryhmissä. Olen huomannut, että mielelläni olen isoissa porukoissa, joissa voin olla yleisesti kannustava ja ehkä tuollainen joukon pelle. Vastapainona yksinäisyyttä kiitos.
Minusta tuntuu, että tuo laskusolmu esitetään turhan negatiivisessa valossa. Muistaakseni jossain olikin siitä, että ne laskusolmun asiat tavallaan osataan jo, niihin ei tarvitse käyttää päänvaivaa tässä elämässä.
Ja ehkä tuo laskusolmu sopivasti kertoo siitä, miten entinen elämä on kasvattanut kohti tämän elämän tavoitteita. Ja jos meillä esimerkiksi on jo hallinnassa leijonamaiset asiat, niin onhan se valtava voimavara, kun lähdemme toteuttamaan veskarin solidaarista teemaa itsenäisinä yksilöinä!!! On nimittäin aikamoinen yhtälö... :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: selkälokki - 11.02.2007 23:09:59
Tuli mieleen, että kun aika loogista ajatella tuota laskusolmusta noususolmuun etenemistä, niin voikohan kartalta päätellä mitään siitä seuraavasta elämästä, missä merkeissä se tullaan viettämään?
Miusta ihan tuntuu, että jos olen selviytynyt leijonan loistosta solidaarisen veskarin toimintakenttään, ehkä seuraavassa elämässä poraudun elämän syvyyksiin skorpparin merkeissä...Miulla on  :kuu: :skorpioni: 9. huoneessa.
Vai oisko kenties pluto tai 12. huone sellaisia, jotka kertoisivat tulevan elämän tavoitteesta?

No ehkä tuo nyt oli tällaista kuumeisen houraamista, ei kai sitä vielä voi tietää, missä merkeissä sitä rehkutetaan seuraava elämä läpi... 8)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Aglaia - 09.03.2007 22:27:21
Selkälokille!

joskus olen lukenut, että nykyisen karttasi Mc on seuraavan elämäsi aurinko ja nykyinen  :aurinko: on tulevasi Asc- merkki. Kuusta ei ole takuita, sen sielu valitsee itse ennen laskeutumistaan seuraavaan elämään.

t. Aglaia


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Yulunga - 09.03.2007 22:58:03
Aglaia, tuopa on mielenkiintoinen juttu.  :D kun alkaa kikkailla sillä ajatuksella mitä olisi seuraavassa elämässä... heh, aikamoinen pakkaus tulisi;  :aurinko:  :kalat:  :askendentti:   :oinas:  ;D


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: *Alkmene* - 09.03.2007 23:37:48
Mielenkiintoista tosiaan...
 :aurinko: :skorpioni: ja  :askendentti:  :vesimies:
Pitäisikö alkaa harjoittaa inkarnaatiokierrettä...  :D


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ikitosi - 10.03.2007 00:41:13
Huh, seuraavassa  :aurinko: :oinas: Mc:llä, ja  :askendentti: :leijona: !

Ja samalla logiikalla edellisessä  :aurinko:  :leijona: Mc:llä, ja ehkä  :askendentti:  :skorpioni: ?
Sopisi kyllä edellisen elämäni saarnaaja-teemaan, yhdessä (nyk) laskusolmu :kaksoset: kanssa  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: selkälokki - 10.03.2007 23:42:36
Selkälokille!

joskus olen lukenut, että nykyisen karttasi Mc on seuraavan elämäsi aurinko ja nykyinen  :aurinko: on tulevasi Asc- merkki. Kuusta ei ole takuita, sen sielu valitsee itse ennen laskeutumistaan seuraavaan elämään.

t. Aglaia
hahaa, siis se ois kuitenkin  miullakin aurinkona se syvälle porautuva  :skorpioni: seuraavassa elämässä. Juu ja nousu veskari...Tuskin maltan odottaa.. ;) ;D


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Eileithyia - 13.03.2007 12:44:00
No sitten minä olisin nousu jouskari ja aurinko härkä! Tällä hetkellä horoskooppini on jousimies, kuinka paljon tuo nyt sitten poikkeaa, onko nousu jouskari kovinkaan erinlainen, kuin aurinko jouskari..?


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 13.03.2007 20:20:13
No mutta... höh..
minusta tulisi  :aurinko:  :skorpioni: /  :askendentti:  :neitsyt:
Tuon seuraavan elämän "kaavan" mukaan mä sitten vissiin otan mukaani ne asiat tätä elämää edeltäneestä elämästä, joista en ole päässyt eroon... Mulla on nimittäin Aurinko yhtymässä Alasolmuun... Kannattaako tässä nyt yrittääkään niin kovasti...?
(http://www.xrtheme.com/content/emoticons/Kids/02.gif)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 14.03.2007 19:42:01

joskus olen lukenut, että nykyisen karttasi Mc on seuraavan elämäsi aurinko ja nykyinen  :aurinko: on tulevasi Asc- merkki. Kuusta ei ole takuita, sen sielu valitsee itse ennen laskeutumistaan seuraavaan elämään.

Jaahas, seuraavassa elämässä siis sekä Aurinko että Asc Härässä. :crazy2:
Ja minä kun olen jo tässä elämässä ihan täynnä tätä Härkää... Pitäisiköhän jättää kokonaan syntymättä.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Aglaia - 17.03.2007 17:37:28
Niin, kenites sinulla on nyt menossa sellainen härkä-kausi, mutta tulevan elämän Mc:hän voi olla jo jokin muu kuin härkä!
hmmm, olihan tuo Gautama Buddha myös aurinkohärkä, ja saavutti valaistumisen siinä merkissä. nih, kuka tietää syntyikö hän tänne uudestaan vai eikö? ;)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: May - 17.03.2007 19:37:48
Niin, kenites sinulla on nyt menossa sellainen härkä-kausi, mutta tulevan elämän Mc:hän voi olla jo jokin muu kuin härkä!
hmmm, olihan tuo Gautama Buddha myös aurinkohärkä, ja saavutti valaistumisen siinä merkissä. nih, kuka tietää syntyikö hän tänne uudestaan vai eikö? ;)

No kiitos vaan lohdutuksesta.  :smitten: Mukava aina välillä muistaa, että meitä Härkiä on ollut jalommastakin päästä kuin mm. "ystävämme" Hitler, Lenin ja Saddam Hussein.  :D


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: kaapokisu - 19.03.2007 03:30:16
Heh! Meikäläinen on seuraavassa elämässä siteen  :aurinko: leijona ja  :askendentti: vaaka. Jeps, mikäs siinä  :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Triton - 19.03.2007 23:09:22
Voisin kyllä olla mieluustikin  :askendentti: :kalat: mutta  :aurinko: :rapu: ei järin kiinnosta. Eiköhän tässä ole veden kanssa lotrattu jo muutenkin tarpeeksi.

 :buck2:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neptunus - 28.03.2007 20:57:46
Janoan himokkaasti lisätietoa Jupiterin ja Kuun alasolmun yhtymästä tai kun ne sattuvat hääräämään samassa huoneessa ja merkissä. Etsiskelin netistä kaikkea, mitä asiasta löysin ja laitan sen tuohon alemmaksi, mutta tahtoisin tietää vielä lisää.

Ja nyt en tiedä, onko täällä korrektia kysyä toisten ihmisten kartoista, vaikka en laittaisikaan näkyville mitään, mistä voisi ketään tunnistaa. Huomauttakaa niin siivotaan sitten.  :police:  Eli varsinainen kysymys: Tunnen kaksi ihmistä, joilla on Kuun alasolmu ja Jupiter samassa merkissä. Mitä se teidän mielestä tarkoittaa eli miten Jupiter vaikuttaa alasolmun asioihin? Tekeekö se vielä hankalammaksi päästä selville vesille keljusta karmasta?

Toisella näistä ihmisistä on astro.com:in laskurin mukaan ”True Node Capricorn 7°09'06 in house 5 retrograde” – eli Kuun alasolmu on silloin Ravussa ja Ravussa on lisäksi ”Jupiter Cancer 29°31'03 in house 11 direct”. Kaiken lisäksi Uranus kyttää ihan vieressä eli ”Uranus Cancer 27°42'16 in house 11 stationary (R) ”

Toisella kaverilla on ”True Node Scorpio 8°28'33 in house 5 retrograde – eli Kuun alasolmu on silloin Härässä ja samoin ”Jupiter Taurus 26°41'36 in house 11 direct”. Onko tämä tyyppi oikea suursyömäri ja toivoton sohvaperuna, joka ei luovu niin yhtikäs mistään vanhasta jutustaan tai tavarastaan, ei sitten ikinä (jonkinlainen divarinpitäjä)? Tällä henkilöllä on  puolestaan "Uranus Scorpio 3°08'36 end of house 4 direct" - Ja miksiköhän tuossa on 4. huone eikä 5. huone?? Onpas sotkuista.  :idiot2:

Tällaista siis löytyi googletuksella:

Maritha Pottenger: http://karma.astrology.com/nodesmaritha2.html

Jupiter conjunct South Node: This person has a karmic lesson to learn regarding faith, trust, beliefs and values. They may have too much faith or too little, or put trust in the wrong place (areas of life that are not infinite) or the wrong people. They could feel phobic or fearful about travel, foreigners, religion, education or expansion and growth. Learning to extend unconditional love, to trust in God, nature and the parts of life that are infinite is key for them.


http://www.astrologyweekly.com/astrological-aspects/jupiter-opposition-north-node.php

Astrology aspects - Jupiter opposition North Node This conjunction (to the South Node) is similar to the Jupiter-Saturn conjunction. The endeavors of the natives may be blocked because of bad timing. Their social and ethical aims may clash with prevailing societal customs, creating conflicts of interest. At the same time, the natives can give a detailed and honest appraisal of commonly accepted values. They can encounter obstacles in obtaining higher education and find themselves in disagreement with prevailing religious institutions. There can be difficulties and delays in foreign lands, and problems connected with all these matters.


http://www.astrologysoftware.com/software/calculation/io/synastry_inter.asp?orig=
Jupiter conjunct South Node
There's a slight potential for one of you (usually the Jupiter person) to be a bit overbearing toward the other with this conjunction, with the attitude of "I know what's best for you. " While this may at times be true, it can ruffle the other's feathers and cause him or her to do the exact opposite of what you hope. There is also a slight danger that the pair of you will adopt a you-and-me-against-the-world attitude, which can become a self-fulfilling prophesy.


http://www.maitreya-edu.com/forms/astrology_reports/mature_report.htm

Jupiter Conjunct South Node: Learn from the mistakes of your past and early youth. Life opens the doors of opportunity to those who are willing to take advantage of these chances. Remember, likewise, to help those less fortunate, too.

Jupiter Opposition Node T.: There can be, at times in your life, a tendency to resist change. In terms of Karma, one of the lessons you are here to learn is to grab hold of independence, change and self-motivation. It is quite likely that in past lives, you were too co-dependent on others and now you must break out of that pattern. Don's be afraid to grasp new concepts, ideas and traditions. With the coming of maturity, you will gain self-confidence and may find yourself in a position of mentoring others with the same lesson to learn. Give something back to the Universe to keep the flow of abundance steady.

Tuli vähän pitkä sepustus, mutta kun kiinnostaa niin himpskatisti.. :D Eli jos on tietoa, niin täältä löytyy oppilas.   :angel:





Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Triton - 30.03.2007 23:10:07
Sattumalta minulla on juuri tuo Kuun alasolmun yhtymä Jupiteriin, ja lisäksi vielä Uranukseenkin. Plutokin kyttää 9 asteen päässä. Jupiter/Uranus/Kuun alasolmu -yhtymäni on Vaa'assa 12. huoneessa.

Merkkaisikohan tämä nyt sitten jotenkin erityisesti vaikeuksia hengellisen elämän suhteen. Minulla on ollut kauteni jolloin olen ollut tukkanuottasilla kristittyjen kanssa, ja menneistä elämistäni irvokkain muisto on se kun rakastettuni poltetaan roviolla kerettiläisenä - kun taas minusta tehdään munkki. Joka vihaa kaikkea mikä suinkin kirkkoon liittyy...

Olisi kiintoisaa tietää miten ihmisten menneisyydestään saamat mielikuvat korreloivat nataalikartan erilaisiin tekijöihin, mutta aika moni kai onnistuu tukahduttamaan "epämääräiset" muistikuvat niin tarkoin ettei niitä helposti esille pullahda. (Tarkkailkaa kuitenkin unianne, edes...)

 :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Tess - 08.04.2007 22:52:39
Minulla on  :kuunsolmu:  :leijona: 6.huoneessa ja alasolmu tietenkin veskari 12. huoneessa...

Eli kuuluuko minun siis oppia loistamaan jollakin tavalla duunissa, ehkä jopa edetä parempaan asemaan ym.? Koska tämä kuulostaa miltei mahdottomalta kohdallani, kun en pysy paikallani hetkeäkään. Kyllästyn yhteen hommaan parissa kuukaudessa ja turhaudun ja masennun ja vaihdan työpaikkaa... Äärimmäisen rasittava ja kuluttava kierre, josta mielelläni pääsisin irti, mutten ehkä kuitenkaan. Vaikuttaa paljon hyveellisemmältä tuo edelllinen elämä tämän mukaan kyllä, en oikein innostu tästä tulevaisuudestani.

Veljeni on  :aurinko: :leijona:, sisko  :kuu: :leijona: ja toinen sisko  :kuu:,  :askendentti:  :leijona:. Liittyykö tämä sisarlaumani leijonamaisuus oppiläksyyni jotenkin?

Avomiehelläni myös  :kuunsolmu: :leijona:, mutta 10. huoneessa. Yhdessä siis opetellaan samoja asioita, mutta hiukan eri aloilla.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 02.05.2007 16:19:15
Surffailin taannoin http://www.moonvalleyastrologer.com/ sivustolla liittyen lähinnä paluu -karttojen tulkintaan ja sain sähköistä postia  Celeste Teal'ilta..

 Hi Emelia,
 
Thanks for writing. I'm glad you're enjoying the web site and the books. I'm working on a new one right now all about the lunar nodes in the natal and subsequent charts and I hope to finish it before the end of summer. Things are still up in the air as far as a reprint of Predicting Events, but if you watch for one you might be able to come across a used copy that is affordable. If or WHEN a reprint occurs, I'll announce it.
 
Take care and wishing you the best,
Celeste  

Hänellä on siis tällä hetkellä työn alla uusi kirja, joka käsittelee solmuja niin syntymäkartalla, kuin myös muilla kartoilla...  ;)



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ajatus - 03.05.2007 10:33:02
Haa, olet Emelia ollut yhteydessä oikein leidiin itseensä. :) Kiva kuulla, että uutta kirjaa pukkaa ja erityisesti juuri solmuista! Juuri eilen viimeksi kahlailin läpi hänen kirjaansa Identifying Planetary Triggers.

Tuolla sivustolla on muuten paljon mielenkiintoista juttua, kannattaa käydä tutkailemassa!


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 07.05.2007 20:52:51
Heh  ;D
Oli positiivinen yllätys, että Celeste itse vastasi kysymykseeni erittäin avuliaasti.

Sain viime viikolla jälleen uuden opuksen postilaatikkoon, Carol Rushmanin opuksen
"The Art of Predictive Astrology: Forcasting Your Life Events " - aika mielenkiintoinen kirja ennustavan astrologian puolella ja sieltä pompsahti silmiin aika hyvä lausahdus solmujen merkityksestä radixilla.

Se meni jotenkin näin...
laskusolmu edustaa niitä asioita, joita jo osaamme ja joiden käytössä olemme taitavia, ominaisuuksia joiden käyttäminen hyväksi on meille helppoa ja Noususolmu puolestaan niitä taitoja joiden kanssa meillä on harjoiteltavaa ja joiden kanssa meidän on tehtävä töitä tässä elämässä.

Tavallaan tämän ajatuksen voi siis ottaa aivan konkreettisena, vailla edellistä ja tulevaa elämää.

Omalla kohdallani tuo ajatus ainakin pätisi erittäin hyvin, sillä Laskusolmuni on  :neitsyt:  :aspect_con: :aurinko: ja olen töissä palveluammatissa, hoidan lapsia, ja olen kaiken lisäksi erittäin joustava työntekijä - se ihminen, joka uhraa oman vapaapäivänsä kun toinen sairastuu ja joka pyrkii toimimaan rationaalisesti ja käytännöllisesti arjessa. Kun taas Noususolmuni on  :kalat:  ja tunnustan että minulla on vaikeuksia päästä kalojen eteeriseen ja haaveilevaan maailmaan sisälle käytännön tilanteissa, mutta osaan kyllä itsekin unohtua istumaan ja ajattelemaan sopivissa tilanteissa...


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: nikki - 07.05.2007 22:53:31
huomio omalta kartalta,
 :askendentti: :jousimies: avoin kolmio 00,05 astetta  :kuunsolmu: :leijona: ( :aspect_con: :kuu:)
aineksia annettu vaikka henkiseksi johtajaksi?
ehkä sitten kiikkustuolissa lapsenlapsille,juu..


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ajatus - 08.05.2007 09:05:33
Nikki, kuka tietää. ;)

Emelia, meillä mies juuri teki tilausta Amazoniin ja kysyi haluanko tilata samalla jotain...no, en pystynyt tietenkään vastustamaan ehdotusta ja tulossa on siis paluupostissa itsellenikin tuo Rushmanin kirja sekä lisäksi horaariastrologiasta Anthony Louisin opus nimeltä Horary Astrology - Plain and Simple (http://www.amazon.co.uk/Horary-Astrology-Accurate-Answers-Questions/dp/1567184014/ref=sr_1_3/203-5081194-0915149?ie=UTF8&s=books&qid=1178603884&sr=8-3) - toivotaan, että se on nimensä mukainen. ::)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 24.02.2008 19:28:37
Nostan  tätä aihetta kun on taas menneet elämät ja tämä nykyinen kiinnostuksen kohteena... Samoin liittyy tähän myös Pluton asema edellisen elämän osoittajana... Pohdiskelin näitä juttuja tuonne omaan blogiini.

Kunhan saan jonkinlaisen tolkun taas päähän ja jäsenneltyä kaiken lukemani palaan jälleen asiaan.  :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neela - 24.02.2008 21:47:29
Herran Jestas sentään!

Löysin niin paljon itsestäni samaa kuin Emeliassa. Minulla myös  :aurinko: neitsyessä, kuten nousumerkkikin ja noususolmu  :kalat: eli siis laskusolmu  :neitsyt: eikö? Ja noususolmu tasan 7 ja 8 huoneiden rajalla ja lasku 2 huoneessa. Noista huonejaoista en oikein ole perillä, kuitenkin vielä laskusolmulla ymmärtääkseni  :aspect_con:  :aurinko: ja noususolmulla  :aspect_opp:  :aurinko:. Hoitoalalla minäkin ja jo kerran rikkonut itseni "korvaamattomuus syndroomaan". En vaan pääse eroon tuosta asenteesta asettaa omat tarpeet aina viimeiseksi. Tai palveleehan tuo "uhrautuminen" jotakin minussa epäilemättä, vaan ei ole hyväksi, kun menee liiallisuuksiin. Kommentoikaa pliis, miten näiden solmujen kanssa nyt on ja mitä niistä pitäisi päätellä?


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Lilli - 25.02.2008 17:28:11
Mielenkiintoista tekstiä Plutosta, itse olen ihmetellyt pitkään oikeaa tulkintaa oman 4. huoneen Pluto-Uranus  -yhtymälleni ja näiden neliölle Auringolle. Monella tapaa voisi kuvitella, että minulla olisi ollut karmaiseva koti, mutta näin ei ole. Äitisuhteeni on ollut huono, mutta muuten lapsuuteni on ollut tasainen ja varmaankin poikkeuksellisen rauhallinen.

Mutta mitä entisiin elämiin tulee, niin esim. tätä edeltävässä elämässä olen kuollut perheväkivallan seurauksena. Valtataistelut, joissa pahimpina selkäänpuukottajina ovat olleet lähimmät sukulaiset, ovat olleet minulle arkipäivää. Nykyisessä elämässäni tämä ei ole enää ollut niin pahaa kuin ennen, mutta näytän vetävän puoleeni ihmisiä, joiden taustalta löytyy perhepiiristä itsemurhia tai kuolettavaa perheväkivaltaa. Asiaa edesauttaa vielä alasolmu Skorpionissa. Valtataistelut ovat tosin kuuluneet nykyisyydessä teini- ja aikuisikään ja taistelukenttinä ovat olleet enimmäkseen työ ja parisuhde.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 27.02.2008 14:45:21
Mutta mitä entisiin elämiin tulee, niin esim. tätä edeltävässä elämässä olen kuollut perheväkivallan seurauksena. Valtataistelut, joissa pahimpina selkäänpuukottajina ovat olleet lähimmät sukulaiset, ovat olleet minulle arkipäivää. Nykyisessä elämässäni tämä ei ole enää ollut niin pahaa kuin ennen, mutta näytän vetävän puoleeni ihmisiä, joiden taustalta löytyy perhepiiristä itsemurhia tai kuolettavaa perheväkivaltaa. Asiaa edesauttaa vielä alasolmu Skorpionissa. Valtataistelut ovat tosin kuuluneet nykyisyydessä teini- ja aikuisikään ja taistelukenttinä ovat olleet enimmäkseen työ ja parisuhde.

Mikäli Jeff Green'iä on uskominen, niin juuri tuolla tavalla Pluto toimii... tai siis on toiminut edellisessä elämässäsi.  :aspect_con: :uranus: 4. huoneessa kertoo äkillisestä kuolemasta, joka on tapahtunut kodin piirissä. Kun taas tässä elämässä on 10. huoneen asiat tapetilla.

laskusolmulla ymmärtääkseni  :aspect_con:  :aurinko: ja noususolmulla  :aspect_opp:  :aurinko:. Hoitoalalla minäkin ja jo kerran rikkonut itseni "korvaamattomuus syndroomaan". En vaan pääse eroon tuosta asenteesta asettaa omat tarpeet aina viimeiseksi. Tai palveleehan tuo "uhrautuminen" jotakin minussa epäilemättä, vaan ei ole hyväksi, kun menee liiallisuuksiin. Kommentoikaa pliis, miten näiden solmujen kanssa nyt on ja mitä niistä pitäisi päätellä?

Vähän on minullakin vielä hakusassa nämä jutut, enkä ole oikein vielä sisäistänyt mikä mahtaa olla  :aurinko: :aspect_con: Laskusolmun merkitys... Sen kuitenkin tajuan nyt että syy miksi ainakin minä olen hoitoalalla näkyy juuri tuossa Laksusolmun asemassa että olen edellisessä elämässäni ollut hyvin riippuvainen toisista ihmisistä ( Laskusolmu 7. huoneen lopussa) ja tässä elämässä minun tuleekin sitten opetella itsenäisyyttä ja omillani olemista. Siitä johtunee osaksi myös tämä sitkeä sinkkuilu.

Jeff Green selittää että Solmut toimivat työkaluina / toiminnan malleina jotka auttavat saavuttamaan tämän elämän kehitykselliset tarpeet ja halut. Toiminnan malleja (mennyt ja nykyinen / Laskusolmu ja Noususolmu) tarvitaan täyttämään Pluton huonesijainnin ja sen vastapäisen huoneen edustamat tarpeet. Sitten kun vielä lisätään Solmujen hallitsijoiden sijainnit, löydetään työkalut jotka auttavat tässä toiminnassa.

Minulla on radixilla  :pluto:  :neitsyt: :aspect_con:  :merkurius: 8. huoneessa,  sen vastapiste on 2. huone  :kalat: ,  :kuunsolmu: on Kaloissa, 1. huoneen lopussa, ja Laskusolmu  :aspect_con: :aurinko:  :neitsyt: 7. huoneen lopussa. Näin ollen Laskusolmun hallitsija, joka on myös  :aurinko: hallitsija on siis  :merkurius:  :aspect_con: :pluto: - heh-heh...  :kuunsolmu: hallitsija  :neptunus: on 10. huoneessa  :skorpioni: .

En tiedä mitään edellisestä elämästäni, muuta kuin mitä radix -karttani minulle kertoo. Se näyttäisi kuitenkin että Pluton sijainnin ja merkin mukaan olisin ollut edellisessä elämässäni mahdollisesti jonkinlainen maagi, pappi tms. yhteisön palvelija, joka on tehnyt  työtään yhdessä toisten kanssa, riippuvaisena toisista ihmisistä. (Laskusolmu 7. huoneessa / Pluto 8.huoneessa)

 :pluto: :neitsyt: tarkoittaa että edellisen elämäni kautta minulle on toisista huolehtiminen ja toisten "palveleminen" tuttua ja helppoa, joten siksi olen tällä alalla.  :pluto: 8. huoneessa puolestaan tuo tullessaan kyvyn "nähdä asioiden todellisen laidan puheiden takaa"...

Tämän elämän tehtäväni / läksyni onkin oppia toimimaan itsenäisesti ja riippumattomasti. Tämän tapahtuma alueena toimii 2. huoneen asiat; "Tämä huone kattaa resurssit aineellisella tasolla. Sen alueeseen kuuluvat perinnölliset ominaisuutesi fyysisessä mielessä, varallisuus ja omistaminen sen monissa eri merkityksissä. Työn tekeminen ja rakentaminen sekä vanhan säilyttäminen ja tavaroiden arvon määrittäminen sisältyvät myös toiseen huoneeseen.
tähän huoneeseen kuuluvat myös itsetuntokysymykset, samoin keinot, joilla ilmaiset omaa arvoasi ulospäin. Toisesta huoneesta voidaan niinikään löytää ne kyvyt, joita sinulla on ehkä vielä käyttämättä. Kunnian ja maineen kytkeytyminen varakkuuteen sekä mukavuudenhalu kuuluvat myös tämän huoneen alueeseen, samoin turvallisuuden ja muuttumattomuuden tarpeet sekä suhde luontoon.
Lyhyesti: omaisuus, raha, rahankäyttö." - Kun lisäksi Kaloja hallitseva :neptunus: on 10. huoneessa, tämä kaikki tapahtuu uran ja kestävän rakentamisen alueella.

Ilmankos olen koko elämäni ollut pätkätyöläinen, jos tarkoitus on oppia olemaan ripustautumatta työhön, uraan, varallisuuteen jne. Toisaalta, jos on  lisäksi tarkoitus pyrkiä kohti Kalojen edustamaa henkisyyttä työelämän alueella, siihen en ainakaan näillä työtehtävillä kovin hyvin pysty.

Tulkintaa saa heittää kehiin, sillä omaa karttaa on tosi vaikea tulkita; mutta tähän suuntaan olen nyt viime päivien tehokkaan lukemisen jälkeen päätynyt. Jatkan lueskelua ja varmaan kirjoittelen jatkoa tuonne blogin puolelle.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 27.02.2008 15:43:32
Ai niin ... Lueskelin taas lisää ja huomasin että Green kehottaa tulkitsemaan Laskusolmua samalla tavoin kuin Plutoa tietyssä huoneessa.

Siis että ymmärrettäisiin kuinka Sielun edellinen kehityksellinen tarkoitus kehittyi ja toteutui tulee yhdistää näiden kahden huoneen tulkinta. (Laskusolmun huoneen, kuin Pluto tuossa huoneessa, ja Pluton huoneen tulkinta.)

Omalla kohdallani tulee siis yhdistää 7. ja 8. huoneen tulkinnat, että saadaan selville mihin saakka edellisessä elämässäni pääsin.

Ja kaiken kaikkiaan Laskusolmu tavallaan painottuu enemmän kartalla, koska se edustaa jo elettyä ja opittua, kun taas Noususolmun edustamia asioita kohti vasta ollaan menossa, se on tuntematon ja outo.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neela - 27.02.2008 19:07:57

Huh, huh! Nyt meinaa pieni pääni mennä aivan pyörälle. :idiot2: Meillä näköjään nuo huoneet toisin päin. Minulla siis laskusolmu  :neitsyt: tasan huoneen 2 kärjessä  :aspect_con: sekä  :aurinko:, että  :pluto: jotka myös huoneessa 2.
Vastaavasti siis  :kuunsolmu:  :kaksoset: tasan huoneen 8 kärjessä ja tietenkin  :aspect_opp:  :aurinko:, että :pluto:.  :kuunsolmu: majailee samassa huoneessa 8n  :chiron: kanssa joka tosin on sitten jo :oinas:.

Vaikeaa on tämä matematiikka saati tulkinta minulle  :o käyn varmasti blogillasi lueskelemassa! Ja tätäkin saa tulkita ken vaan viitsii!!!


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 27.02.2008 19:49:31
Tarkennus;

Noususolmu eli Yläsolmu toimii siis yhdessä Pluton vastakkaisen huonesijainnin kanssa, kun taas puolestaan Laskusolmu eli Alasolmu toimii Pluton radixin huonesijainnin kanssa.

Pluto edustaa Sielua ja antaa aikaisemman elämän näkökulman, sekä vaatii tiettyjä juttuja tässä elämässä kehittyäkseen. Yksilö  oppii Pluton huoneen symboloimia opetuksia sen vastakkaisen huoneen symbolien mukaan.
Yksilön tulee kokea Pluton huoneen edustamia  yhteenottoja oppiakseen.
Tämä tapahtuu Yläsolmun huoneen kautta.

Esimerkki: Alasolmu 1. Huoneessa
Pluton vastapiste 3. Huoneessa
9. huoneen Pluton kehityksellisen tarkoituksen toiminnan tapa toteutuu tai täyttyy 7. Huoneen Yläsolmun kautta.

Oppiminen tapahtuu 7. huoneen Yläsolmun kautta. Sielu haluaa ja sen tarvitsee olla ihmissuhteessa tässä elämässä. Yksilön tulee myös antaa muille, ja tulee oppia kuuntelemaan muita ymmärtääkseen ja hahmottaakseen toisten todellisuutta sellaisena kuin he sen kokevat. Näin annetaan toisille mitä he tarvitsevat heidän näkökulmastaan (Yläsolmu 7. Huone, vastapiste 3. Huone) versus antaa toisille omasta näkökulmasta (Alasolmu 1. Huone, 9. Huoneen Pluto).


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: taiska - 27.02.2008 20:35:07
Emelia auta please !!!! Minulla siis Pluto kolmannessa huoneessa Neitsyessä ja vastakkainen huone siis 9. huone Kaloissa.
Yläsolmu 3. huone Neitsyessä ja laskusolmu 9. huone Kaloissa .

Miten näistä siis pitäisi ajatella.

Tuli niin paljon uutta, että ei hoksottimet oikein pelaa  :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 28.02.2008 05:14:38
Emelia auta please !!!! Minulla siis Pluto kolmannessa huoneessa Neitsyessä ja vastakkainen huone siis 9. huone Kaloissa.
Yläsolmu 3. huone Neitsyessä ja laskusolmu 9. huone Kaloissa .

Miten näistä siis pitäisi ajatella.

Tuli niin paljon uutta, että ei hoksottimet oikein pelaa  :)

Ovatko Solmujen Akseli ja Pluto aspektissa toisiinsa, vai muuten vain lähekkäin?
Pluto edustaa siis edellistä elämääsi ja kolmannessa huoneessa siihen liittyy puhuminen, kommunikaatio, sisarukset, naapurit jne. kuten perinteisin avainsanoin voidaan kartoittaa... Kolmas huone on Kaksosten huone, joten siihen liittyy myös älyllisyys, nokkeluus ja konkreettinen ajattelu. - Edellisessä elämässäsi olet etsinyt tietoa ja faktoja kohdistaaksesi itsesi ympäristöösi ja se on johtanut kehityksellisen edistyksen kautta mielen ja älyn korostuneisuuteen. Tarvitset ihmisiä joiden kautta voit  - Vastakkainen huone on yhdeksäs huone eli Jousimiehen huone, johon puolestaan liittyy intuitiivinen asioiden kokeminen, korkeammat opinnot, tuntemattomien asioiden tutkiminen, vakaumukset, uskonnot ja ulkomaat.

Mielenkiintoista on että Solmut ovat ikäänkuin vastakkaisissa huoneissa, tuli mieleen että olisiko kyseessä jonkinlainen "kertauskurssi" näiden huoneiden asioissa? Missä huoneissa Solmujen hallitsijat sijaitsevat, voisi antaa lisää vihjettä siitä mihin suuntaan tulkintaa tästä eteenpäin lähtisi viemään.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 28.02.2008 05:33:34

Sekosin heti alkuunsa! :o

Siis Alasolmu on 4. huoneessa, Oinas.
Pluto 9.huoneessa Neitsyt,
vastapiste Kalat 3.huone ja
Yläsolmu Vaaka 10. huone.

Miten tästä etenee??

Ei, mie lähen sittenki sänkyyn lukemaan, jospa huomenna toimis järkikin paremmin!

Kauniita Plutomaisia, nousu/laskusolmuisia sekaisin menneitä unia! :smitten:

Hyvin on lähtenyt tähän saakka... Pluto toimii huoneensa symbolien mukaisesti, eli 9. huoneen avainsanojen mukaan ja tavoitteena on päästä 3. huoneen asioissa menestymään, saavuttamaan kunniaa ja mainetta (Yläsolmu 10. huoneessa). 4. huoneen Alasolmu edustaa sinulle tuttuja juttuja, eli kotia,perhettä ja turvallisuutta.

"Oinas laskusolmuna olenkin  hyvin itsenäinen, päätän omat asiani, asun yksin. Kotona minua EI kyllä määrää kukaan! 
Ja kotona viihtyisin hyvin. Mutta elämä on vienyt uraa kohti, antanut mahdollisuuksia, pakottanut ryhmätyöhön. Sopuisasti, kyynärpäitä käyttämättä, kuten Vaa’alle sopiikin. Työssä olen todella erilainen kuin kotona.  "

-Tässä olet löytänyt aivan selkeästi itsesi.

Täältä linkistä löytyy mielenkiintoinen Jeff Green 'in luentoartikkeli, jossa hän puhuu Marsista ja Plutosta : http://www.evolutionaryastrology.net/mars_pluto.html



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: taiska - 28.02.2008 10:35:50
Emelia auta please !!!! Minulla siis Pluto kolmannessa huoneessa Neitsyessä ja vastakkainen huone siis 9. huone Kaloissa.
Yläsolmu 3. huone Neitsyessä ja laskusolmu 9. huone Kaloissa .

Miten näistä siis pitäisi ajatella.

Tuli niin paljon uutta, että ei hoksottimet oikein pelaa  :)

Ovatko Solmujen Akseli ja Pluto aspektissa toisiinsa, vai muuten vain lähekkäin?
Pluto edustaa siis edellistä elämääsi ja kolmannessa huoneessa siihen liittyy puhuminen, kommunikaatio, sisarukset, naapurit jne. kuten perinteisin avainsanoin voidaan kartoittaa... Kolmas huone on Kaksosten huone, joten siihen liittyy myös älyllisyys, nokkeluus ja konkreettinen ajattelu. - Edellisessä elämässäsi olet etsinyt tietoa ja faktoja kohdistaaksesi itsesi ympäristöösi ja se on johtanut kehityksellisen edistyksen kautta mielen ja älyn korostuneisuuteen. Tarvitset ihmisiä joiden kautta voit  - Vastakkainen huone on yhdeksäs huone eli Jousimiehen huone, johon puolestaan liittyy intuitiivinen asioiden kokeminen, korkeammat opinnot, tuntemattomien asioiden tutkiminen, vakaumukset, uskonnot ja ulkomaat.

Mielenkiintoista on että Solmut ovat ikäänkuin vastakkaisissa huoneissa, tuli mieleen että olisiko kyseessä jonkinlainen "kertauskurssi" näiden huoneiden asioissa? Missä huoneissa Solmujen hallitsijat sijaitsevat, voisi antaa lisää vihjettä siitä mihin suuntaan tulkintaa tästä eteenpäin lähtisi viemään.


Neitsyen hallitsija Merkurius on huoneessa 9. Kaloissa ja Kalojen hallitsija Neptunus on huoneessa 5. skorpioonissa.
Aspekteja kuunsolmulle on seuraavasti :
 :kuunsolmu:  :aspect_tri:  :kuu:
 :kuunsolmu:  :aspect_opp:  :aurinko:
 :kuunsolmu:  :aspect_squ:  :jupiter:
 :kuunsolmu:  :aspect_tri:  :saturnus:
 :kuunsolmu:  :aspect_squ:  :juno:
 :kuunsolmu:  :aspect_tri:  :pallas:
 :kuunsolmu:  :aspect_opp:  :keskitaivas:
Kuunsolmuni on lisäksi vajaan asteen päässä IC:stä

Mitäs olet näistä mieltä  :) ?


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neela - 28.02.2008 22:24:12
Tähän asti minäkin pääsin:

Alasolmu 2. huone Neitsyt.
Pluto 2. huoneessa Neitsyt,
vastapiste Kalat 8. huone.
Yläsolmu Kalat 8. huone.

Pluton toimii siis 2. huoneessa ja tavoitteena on huoneen 8 edustamat asiat, siis samat missä noususolmu? AUTS! Päähän sattuu  :idiot2:

Emelia auttaisitko minuakin, en vaan tajuu?!  :uglystupid2:

Olikos tuon Neitsyen ja Kalojen merkkien hallitsijalla myös jotain merkitystä?
 :merkurius: Vaa'assa ja  :neptunus: Skorpionissa.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 29.02.2008 01:16:35
Tähän asti minäkin pääsin:

Alasolmu 2. huone Neitsyt.
Pluto 2. huoneessa Neitsyt,
vastapiste Kalat 8. huone.
Yläsolmu Kalat 8. huone.

Pluton toimii siis 2. huoneessa ja tavoitteena on huoneen 8 edustamat asiat, siis samat missä noususolmu? AUTS! Päähän sattuu  :idiot2:

Emelia auttaisitko minuakin, en vaan tajuu?!  :uglystupid2:



 ;)
Tämä on varmaan helpoin yhdistelmä; koska Pluto edustaa edellistä elämää ja Alasolmu sen tuttuja juttuja eli Kakkoshuoneen Pluto on sitä mitä edellisessä elämässäsi olet ollut. Yläsolmun ja Pluton vastapisteen jutut ovat puolestaan edustavat tämän elämän selvitettävää tehtävää. Solmut toimivat toiminnan tapoina ja niiden hallitsijat (huone ja merkki) työkaluina. -Huoneiden merkitys näyttäisi painottuvan enemmän... tai ainakin ne selittävät asioita hyvin paljon.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 29.02.2008 17:25:36
Tästä pitäisi varmaan aloittaa ihan uusi ketju, kun pukkaa keskittymään enemmän Plutoon tai nimetä ketju uudelleen, mutta tässä vähän näitä piirteitä ( Pluto 2., 3., 8. ja 9 Huoneessa ) liitteenä.

Huom!
Nämä piirteet toimivat siis myös Pluton vastakkaisen huoneen piirteinä.

Jatkan pohdintaa omalla kohdallani bolgiin taas myöhemmin...






Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Atomi - 29.02.2008 17:44:38
Sorry Emelia! Ei ollut tarkoitus mennä ohi aiheen, joten nakkasin kysymykseni roskiin. Ketju vaan oli liian mielenkiintoinen, että aloittelijakin uskaltautui kyselemään. Ymmärsin väärin, kun Pluto oli paljon esillä. Jatkan mukana olemista lukupuolella. Aihe on erittäin hyvä.   :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 29.02.2008 17:56:33
 ???
Ups , ei tuo kommenttini ollut itseasiassa sinulle kohdistettu Atomi, vaan omaa pohdintaani....   :-[
Olisiko kokonaan uudelle ketjulle kiinnostusta?

Huomasin että liitteestä jäi sinun Plutosi 10. huoneessa vahingossa pois. Tässä se siis tulee:

Pluto 10. huoneessa tai Kauriissa piirteitä

ajoittaista vetäytymistä tunteissa, tarve sosiaaliseen tunnustukseen ja valtaan, hyvä organisaattori kunnes muut jutut häiritsevät, luontaisia johtajia, syvä ja tunkeutuva ymmärrys kuinka "systeemit" toimivat, kunnianhimoinen, vakava, asiantunteva/ perehtynyt, ahdistukseen taipuvainen, ajoittaista masennusta, yksinvaltainen ja ylikriittinen.

Tunnettuja ihmisiä joilla Pluto 10. huoneessa tai Kauriissa:
Paramahansa Yogananda
Ernest Hemingway
Jawaharlal Nehru
Albert Camus
Englannin Prinsessa Anne


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä ja Pluton asema radixilla
Kirjoitti: Emelia - 29.02.2008 18:51:32
Tässä tulee nyt sitten liitteenä muistiinpanoni tästä aiheesta....


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: taiska - 29.02.2008 20:28:20
KIITOS ihan hirveästi Emelia ja iso halaus sinulle  :smitten:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Neela - 29.02.2008 21:55:38
Kiitos Emelia!  :smitten:
Ajattelin tuon Pluto + laskusolmu jne. olevan liian yksinkertainen ollakseen totta.  :laugh:
Hyvä näin helpottaa asian tutkimista ja pohdintaa. Ehkä minäkin :uglystupid2: saan sitten jotain tolkkua. Eli nyt pitäisi ainakin opetella uskomaan ja luottamaan intuitioon järkeistämisen sijaan ja yrittää antaa muiden elää murehtimatta heidän "kohtaloaan". Nyt vielä opiskelemaan noita huoneiden piiteitä, niin eiköhän tämä tästä.

Vielä kerran... Tuhannet kiitokset!


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: mouru - 20.08.2010 22:13:19
Mulla on noususolmu  :skorpioni: 4. huoneessa & laskusolmu  :harka: 10. huoneessa. Skorpparissa 4. huoneessa on myös  :pluto: yhtymässä siis noususolmuuni (orbi 3 astetta). Pluto taasen on tarkassa (orbi 0 astetta) oppisitiossa Marsiin  :mars: .

   :keskitaivas: , laskusolmun  &  :mars: lisäksi Härästä löytyy myös Lilith (0 asteen tarkassa yhtymässä MC)  :idiot2:

Ärsyttäää kepeästi vaan kun en osaa itse muodostaa ajatuksia kunnolla että saisin setvittyä mitä tämä tarkottaa :D
   


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: ancelica - 21.08.2010 17:16:52
Mä oon näitä muutaman vuoden antaumuksella tutkinut, ja hankkinut suunnilleen kaikki kirjatkin. Amazonista saa esim Schulmania käytettynä muutamalla kolikolla.
laskusolmu  :leijona: ja 10 huone  :aspect_con: :leijona: :kuu:, nousu siis toisella puolella  :vesimies:
Aiemmin on jo tietooni tullut edellinen elämä, ja sitä kartan kanssa selvitellyt ym. Kyllä se vain niin on että aateliset löytyy laskujellonasta ja kympistä.Tänä kesänä tuli suuri läpimurto, kun sukunimi selvisi ja jotain muuta. Parhaiten aatelisto ym selviääkin koska yleensä heidän syntymä ja kuolematiedot löytyy jostain.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: huhtikuinen - 08.09.2010 21:05:30
Minulla kuun noususolmu :vesimies: huone 1 ja laskusolmu :leijona: huone 7.

Luettuani teidän tekstejä aloin ymmärtää miksi minua luullaan ylpeäksi ja kun sitten tutustutaan paremmin samat ihmiset ihmettelevät saamaansa ensivaikutelmaa. Uskaltaakohan ekaluokkalainen tulkita asian niin, että olen jo kehittynyt vesimiehen suuntaan, kun toisaalta minut hyvin tuntevat ihmiset pitävät minua idealistisena ja uudistusmielisenä vieläpä tuulimyllyjä vastaan taistelevana yhteisten asioiden parantamiseksi ???

Jälleen hukkui langanpää, kaikki asiat ovat minulle vielä niin uusia.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: ancelica - 25.09.2010 14:45:38
Minulla kuun noususolmu :vesimies: huone 1 ja laskusolmu :leijona: huone 7.

Luettuani teidän tekstejä aloin ymmärtää miksi minua luullaan ylpeäksi ja kun sitten tutustutaan paremmin samat ihmiset ihmettelevät saamaansa ensivaikutelmaa. Uskaltaakohan ekaluokkalainen tulkita asian niin, että olen jo kehittynyt vesimiehen suuntaan, kun toisaalta minut hyvin tuntevat ihmiset pitävät minua idealistisena ja uudistusmielisenä vieläpä tuulimyllyjä vastaan taistelevana yhteisten asioiden parantamiseksi ???

Jälleen hukkui langanpää, kaikki asiat ovat minulle vielä niin uusia.
Juuri näin. Kehittymässä oleva  :vesimies: ajattelee olevansa  :vesimies:, mutta ne parhaat  :leijona: piirteet täytyisi pitää, mutta ne huonommatkin ovat niin sisäsyntyisiä että niitä ei edes tajua. Musta voi myös saada ylimielisen ensivaikutelman, se on se vanha :leijona: ja henkisen astrologian mukaan  :askendentti:/Mc tulee  :leijona: ihmiselle jolla on huono itsetunto, ja se peittää epävarmuutta ja ujoutta. Mulla Mc :leijona:. Kun ei vaan ole sellainen sosiaalinen ilopilleri että haluais olla muka kaikkien tapaamiensa ihmisten kanssa heti halipusua.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Ratkaisu - 25.09.2010 19:05:20
Tässä ketjussa on erittäin paljon hyvää asiaa, joten saapa nähdä miten tämän oman kartan analysoiminen menee. Eli itselläni on  :kuunsolmu: :kalat: 2.huoneessa, eli laskusolmu silloin  :neitsyt: 8. huoneessa. Pluto 10. huoneessa eli vastapiste siis härässä 5. huoneessa.

Itse olen kyllä kokenut tuon noususolmuni vähän hankalaksi. Kuten emeliakin sanoi, niin kun on aurinko  :aurinko: yhdistettynä näihin solmuihin, niin siihen kalamaiseen ajatteluun ja maailmaan on vähän vaikea päästä käsiksi. Olen luonnostani ihminen, joka ei oikein usko mihinkään ja haluan analysoida jokaisen asian mitä eteeni heitetään, niin kalamainen intuitio tuntuu vieraalta.

Olette varmaan täällä foorumillakin huomanneet sen, että välillä koen luontevaksi keskustella vaikkapa edellisistä elämistä ja intuitiosta ja välillä on vain pakko kyseenalaistaa itseni. Usein ajattelee, että mitä ihmettä oikein edes mietin tälläisiä asioita, kun järki potkii vastaan. Ehkä minun sitten oikeasti täytyisi päästä eroon neitsyen liian kriittisestä ja analysoivasta asenteesta ja kuunnella itseäni ja intuitiotani.

Tuo 2. huone minua vähän mietittää. Turvallisuus, taloudellinen ja henkinen? Ehkä koen, että minun olisi tärkeää oppia kokemaan oloni rauhalliseksi ja luottavaiseksi, vaikka rahaa ei aina olisikaan niin paljon. Olen aika helposti rahasta stressaava ja jos en tiedä milloin saan rahaa seuraavan kerran, niin en pysty nukkumaan. Joten henkinen turvallisuus sitten luultavasti oppiläksynä.

Ainoa noususolmuni aspekti on  :aspect_tri: :pluto: ja se kaiketi on tärkeä, kun plutokin liittyi tähän karmalliseen asiaan ilmeisesti. Eli siis pluton vastapiste oli se millä osa-alueella tulisi päästä hyödyntämään näitä noususolmun asioita? Eli siis taiteiljaelämää?  :D Tai siis kaloista ensimmäinen mielikuva on luovahulluus, intuitio jne. ja 5. huone se nautintojen huone ja vielä härässä. Joten siis kosteita taitelijabileitä, paljon aistinautintoja? =D Eli siis seuraan virran mukana näihin meidän koulun taidehihhuli bileisiin niin olen oikeilla jäljillä?  ;D


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Kuuhilda - 30.11.2011 00:23:00
Selkälokille!

joskus olen lukenut, että nykyisen karttasi Mc on seuraavan elämäsi aurinko ja nykyinen  :aurinko: on tulevasi Asc- merkki. Kuusta ei ole takuita, sen sielu valitsee itse ennen laskeutumistaan seuraavaan elämään.

t. Aglaia

Hahaa. Eli olisin  :aurinko: :vaaka:, ja  :askendentti: :vesimies:...aika ilmava tyyppi :)
Mullahan olis  ollu sitten Mc vesimies ja aurinko jouskari...ei se kovin paljon riitelisi tuon kuunsolmu asetelman kanssa  :-\


Mulla on laskusolmu ravussa ja seiskahuoneessa, ja noususolmu tulee  :kauris: ykköshuoneeseen.

Aika selvä asetelma...olen ollut omaan itseeni keskittyvä, melko tunnekylmä tyyppi, joka olen pääasiassa ajatellut itseäni, enkä ole piitannut mitä muille itseni kustannuksella teen.
Nyt olenkin sitten opettelemassa hoivaamista ja hellyyttä, ja nimen omaan läheisissä ihmissuhteissa yh-äidin roolissa.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Artemis - 30.11.2011 08:59:40
Onkohan tämä linkki ollut täällä jo?

Englanniksi hyvä linkki, solmut ja laskusolmut merkeittäin ja huoneittain

http://astrofix.net/category/north-node-south-node-series/



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: trius - 30.11.2011 15:57:17
Herran Jestas sentään!

Löysin niin paljon itsestäni samaa kuin Emeliassa. Minulla myös  :aurinko: neitsyessä, kuten nousumerkkikin ja noususolmu  :kalat: eli siis laskusolmu  :neitsyt: eikö? Ja noususolmu tasan 7 ja 8 huoneiden rajalla ja lasku 2 huoneessa. Noista huonejaoista en oikein ole perillä, kuitenkin vielä laskusolmulla ymmärtääkseni  :aspect_con:  :aurinko: ja noususolmulla  :aspect_opp:  :aurinko:. Hoitoalalla minäkin ja jo kerran rikkonut itseni "korvaamattomuus syndroomaan". En vaan pääse eroon tuosta asenteesta asettaa omat tarpeet aina viimeiseksi. Tai palveleehan tuo "uhrautuminen" jotakin minussa epäilemättä, vaan ei ole hyväksi, kun menee liiallisuuksiin. Kommentoikaa pliis, miten näiden solmujen kanssa nyt on ja mitä niistä pitäisi päätellä?


Hui, täällä kanssa aur-neitsyt, noususolmu kaloissa 8.huoneessa. Siis aivan samat on täälläkin! Minäkin omalla tavallani hoitoalalla... Voin luvata, että kyllä tulen töihin ja siirrän vapaita ja sitten puran kiukkuni perheeseen, että miksi, MIKSI, minä taas lupasin. Ja sitten kun teen sen, etten lupaakaan, olen se paha ihminen, jolle työnantajakin suuttuu  ???


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Suljin - 06.12.2011 20:39:41
Selkälokille!

joskus olen lukenut, että nykyisen karttasi Mc on seuraavan elämäsi aurinko ja nykyinen  :aurinko: on tulevasi Asc- merkki. Kuusta ei ole takuita, sen sielu valitsee itse ennen laskeutumistaan seuraavaan elämään.

t. Aglaia

Eli tällä taktiikalla voitaisiin selvittää myös entisen elämän aurinko- ja MC-merkki?
Ja jos tasahuoneilla sitten katotaan niin ainakin edellisen elämän kartan huoneet voi kuvitella.
Mulla olis tällöin ollut entisessä elämässä 1. huone ravussa ja nyt tässä elämässä on kuu ravussa.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Eileithyia - 09.12.2011 19:59:01
Minulla on noususolmu 7.huoneessa vesimiehen merkissä ja laskusolmu 1.huoneessa leijonassa..mitähän nämä tarkoittaa?

Onko planeettoja mukana akselilla? Mulla on myös veskari noususolmu ja jellona laskusolmu.  :) Musta tuntuu että oon kertonu tämän sulle tai ainakin jollekkin tyypille, aiemminkin.. mutta siis, itselläni tuo veskari noususolmu näkyy ainakin kiinnostuksessa astrologiaan sekä muihin vaihtoehtoisiin tieteenaloihin ja hoitomuotoihin.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: huhtikuinen - 13.12.2011 13:38:16
Minulla on solmu  :vesimies: 7h ja  :leijona: siis 1h, :pluto: suoraan vastapäätä solmua :idiot2:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 13.12.2011 15:04:44
Minulla on solmu  :vesimies: 7h ja  :leijona: siis 1h, :pluto: suoraan vastapäätä solmua :idiot2:

Jeff Green kirjassaan "Pluto The Evolutionary Journey of the Soul Volume 1" sanoo tähän suuntaan Pluton ja Alasolmun yhtymästä (hyvin vapaa käännös)
 1) yksilö elää uudelleen edellisessä elämässä toteuttamatta jääneitä asioita
2) yksilö on edellisessä elämässä panostanut niin paljon elämäänsä, että vasta tässä elämässä pystyy korjaamaan edellisen elämän satoa tai
3)yksilö tässä elämässä elää edellisessä elämässä keskenjääneitä asioita ja korjaa myös satoa...

Greenin kirjan lisäksi myös Jan Spillerin kirja "New Moon Astrology"  on hyvä perusteos Solmuihin..


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: trius - 13.12.2011 16:16:59
Emelia,

olisiko sinulla kertoa muista pluton ja kuunsolmun aspekteista? Mulla se tekee kolmiota. Pluto skorpparissa 4.huoneessa ja kuunsolmu kaloissa 8.huoneessa.

Kainosti kysyn  :angel:


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 13.12.2011 17:49:29
Olen Jeff Greenin mukaan opetellut Auringon Paluiden kohdalla käsittelemään Pluton (ja sen vastapisteen) ja Solmunen Akselin niin kutsutuksi Muutoksen Akseliksi. Tätä voinee hyödyntää muillakin kartoilla... ja Solmujen Akselin (Nodal Axis) transiitteja seurattaessa.

Pluton Huone on muutoksen alue, jolla on piilossa olevaa energiaa ja tuo energia vaatii muutosta - sen vastakkainen Huone on alue joka tukee tuon alueen tarvitsemaa muutosta.

Alasolmu (entinen elämä/ tutut jutut) on asiat jotka jo osataan, asiat jotka on jo nähty, asiat jotka vaativat muutosta - Yläsolmu (tämä elämä/ uudet haasteet) asiat joita toteuttamalla saadaan aikaiseksi Alasolmun vaatimat muutokset ja joilta saadaan tukea.

Näiden kohdalla haasteelliset ja jännitteiset aspektit toisiinsa toimivat siis erityisen tehoikkaisti, sillä yhdessä Pluto neliössä Solmuihin muodostaa T-ristin ja jos Pluton vastapisteellä on taivaankappale on kyseessä Suur-Risti. Tästä syystä siis yhtymät ja neliöt ovat yleensä enemmän huomion kohteina.
Jeff Green ei kirjassaan huomioi kuin Pluton yhtymät / neliöt Solmuihin, mutta voidaan yleisesti sanoa että pehmeämmät aspektit kuten sekstiilit ja kolmiot ovat rakentavia.. toimivat siis haasteellisesti ja jännitteisesti luonteensa mukaan, mutta aspektin pohjalta lopputulos on myönteinen ja rakentava riippumatta siitä mitä siltä odotettiin...

Pluto Skorpparissa on vahva ja voimakas, sillä se on omassa Merkissään - Noususolmu Kaloissa viittaa että tarve on kasvaa kohti henkisyyttä, intuitiota ja korkeampaa tiedostamista, myös sinun kuten minunkin, tulisi luottaa korkeampiin voimiin ja päästä eroon huolehtimisesta ja jännittyneisyydestä - Huoneet antavat oman taustansa eli Huoneet ovat huoneita joita taivaankappaleet kalustavat... Todennäköisesti pystyt elämässäsi toteuttamaan Yläsolmun ja Pluton välistä aspektia tehokkaasti ja myönteisesti tai ainakin sitä kohti olet kulkemassa.. ;)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: trius - 13.12.2011 17:55:12

Jeff Green ei kirjassaan huomioi kuin Pluton yhtymät / neliöt Solmuihin, mutta voidaan yleisesti sanoa että pehmeämmät aspektit kuten sekstiilit ja kolmiot ovat rakentavia.. toimivat siis haasteellisesti ja jännitteisesti luonteensa mukaan, mutta aspektin pohjalta lopputulos on myönteinen ja rakentava riippumatta siitä mitä siltä odotettiin...

Pluto Skorpparissa on vahva ja voimakas, sillä se on omassa Merkissään - Noususolmu Kaloissa viittaa että tarve on kasvaa kohti henkisyyttä, intuitiota ja korkeampaa tiedostamista, myös sinun kuten minunkin, tulisi luottaa korkeampiin voimiin ja päästä eroon huolehtimisesta ja jännittyneisyydestä - Huoneet antavat oman taustansa eli Huoneet ovat huoneita joita taivaankappaleet kalustavat... Todennäköisesti pystyt elämässäsi toteuttamaan Yläsolmun ja Pluton välistä aspektia tehokkaasti ja myönteisesti tai ainakin sitä kohti olet kulkemassa.. ;)

Kiitos Emelia  :smitten:

Ehkä siksi astrologia on alkanut kiinnostaa ja elämänhallinta asenteen kautta (tätä onkin opiskeltava melkoisesti!). Jänniä juttuja nämä  :)


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 13.12.2011 18:02:35
Suosittelen lämpimästi kaikille (englantia lukeville) Jan Spillerin New Moon Astrology -kirjaa... tuossa kirjassa on käsitelty sekä Uudet Kuut, joista voi käydä lukemassa myös blogistani, että Solmuista Merkeissä / Huoneissa.


Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Bona Fide - 16.01.2012 20:10:48
Onko kellään  :aurinko: tarkassa neliössä kuunsolmuihin? Kohtalotovereita etsiskelen, itsesäälissä olen taas kieriskellyt sen kanssa :'( ... Mulla neliö on hyvin tarkka, samalla solmuakseliin ovat myös neliössä  :saturnus:, :uranus: ja  :pluto:, ei kylläkään ihan niin tarkasti kuin  :aurinko:. Pluton neliöstä löysin "lack of support or co-operation from others (Pluto)". Sitten taas saturnuksen neliöstä "You may be in a position in which you need to cooperate with others but feel uneasy doing so." Siis muut ei tue mua, mutta mun pitää tukea heitä. Voin hyväksyä asian ja kannatan hyveellisyyttä, mutta raskasta tämä on. Auringon neliö ei anna mahdollisuuksia egotrippeihin, minkä olen jo todennut ilman astrologiaakin, en vain tiedä kuinka pitkälle selvitymiskompromisseihin pitäisi edetä, yksin statustavoittelusta luopiminen olisi helpompaa. Nämähän on karmisia juttuja, "healing" vaikeaa, asiat on vaan koettava, koska on itse tullut tehtyä jotain, tuntuu kuin pitäisi antaa anteeksi koko maailmalle eli siis itselleen. En tiedä menneistä elämistäni mitään konkreettista, mutta sitten googlasin jotain itselleen anteeksi antamisesta ja tulin keskustelusivuille, jossa abortintehneet kieriskelivät tässä ongelmassa. Olenko ollut abortteja suorittava medicinewoman/man?

Mulla olis nyt ihanasti tr. Pluton kolmio auringolle, ja samalla myös  tr. Pluton sekstiili marsille, eli kaikki pitäisi onnistua nyt kuin tanssi ja tuloksia kerätä vielä kymmenenkin vuoden päästä (Sepon tulkinnan mukaan), en vaan uskalla ottaa riskejä, varsinkin jos on samalla halua henkilökohtaiseen menestykseen. Olen halunnut laajentaa energiahoitojen antamista, mutta lähiympäristö ei siihen kannusta (siis tuo aiemmin mainittu tuen puute), vaan oma ymmärrys ja kokemus tietää, että siten voin auttaa muita, ja niin tarvitseekin, (ihan kuin aiemmin mainittu saturnuksen neliö nodelle): teen hoitoja salassa. Siis kai tämäkin on parempi kuin ei mitään, ajattelin vaan ihan oman praktiikan aloittamista, mutta ehkä se menee liikaa egotripin puolelle.



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Emelia - 16.01.2012 21:09:34
Olen halunnut laajentaa energiahoitojen antamista, mutta lähiympäristö ei siihen kannusta (siis tuo aiemmin mainittu tuen puute), vaan oma ymmärrys ja kokemus tietää, että siten voin auttaa muita, ja niin tarvitseekin, (ihan kuin aiemmin mainittu saturnuksen neliö nodelle): teen hoitoja salassa. Siis kai tämäkin on parempi kuin ei mitään, ajattelin vaan ihan oman praktiikan aloittamista, mutta ehkä se menee liikaa egotripin puolelle

Minä näkisin tuossa kiteytettynä tuon mitä kirjoitit Pluton ja Saturnuksen  nelöistä...toisten kanssa tehtävän yhteistyön tai tuen puute ei ole ainoastaan negatiivista, sillä ehkä toimit vain itseksesi paremmin... ja tuon Saturnuksen tulkitsisin kyllä enemmänkin niin ettet tunne oloasi mukavaksi jos joudut tekemään yhteistyötä toisten kanssa (uneasy = epämukava) - molemmat viittaavat enemmän siihen että kaikesta huolimatta sinun tulisi löytää oma tiesi ja toimia itsenäisesti muista välittämättä ja heidän tukeaan odottamatta...



Otsikko: Vs: Solmu entisessä elämässä
Kirjoitti: Bona Fide - 17.01.2012 00:41:40
Oh, tuo ei tullutkaan mieleen, ettei ole tarkoituskaan tehdä yhteistyötä vaan soolona.