Astro Foorumi

Astro special => Sideerinen astrologia => Aiheen aloitti: *yildirim* - 12.01.2007 12:35:22



Otsikko: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: *yildirim* - 12.01.2007 12:35:22
osaisiko joku kertoa minulle mistä löytäisin tuon sideerisen merkkinä ja miten se vaikuttaa luonteeseen yms.?


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Tinkle - 12.01.2007 12:45:23
peppilotta,
 käväises tuossa osoitteessa
  http://www.phpbbserver.com/sideerinenastro/ (http://www.phpbbserver.com/sideerinenastro/)


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: *yildirim* - 12.01.2007 12:52:22
ja kertokaa tyhmälle mikä tämä trooppinen merkkikin on?


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: kooky - 12.01.2007 14:51:43
sideerisen merkin ja kartan saa myös www.astro.com, extended chart selection, zodiac-laatikkoon "hindu lahiri geocentric sidereal"

ja tekee kartan. Jos haluaa olla ajankohtainen, vähentää jokaisesta sijainnista vielä 7 astetta taaksepäin (IAU:n rajat kevättasauspisteelle tällä hetkellä)...saa ajankohtaiset asteluvut.

käytännössä menee lähes niin, että tasan yksi merkki taaksepäin trooppisesta merkistä.

Trooppinen merkki on se merkki mitä luultavimmin pidät "horoskooppimerkkinäsi". Tiedot siitä löydät vaikka tältä sivustolta, ja monesta muusta yhteydestä.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Ippuska - 12.01.2007 18:26:17
.......Jos haluaa olla ajankohtainen, vähentää jokaisesta sijainnista vielä 7 astetta taaksepäin (IAU:n rajat kevättasauspisteelle tällä hetkellä)...saa ajankohtaiset asteluvut.
........
Tätähän IAU:ta tarkoitit http://www.iau.org/HOME.2.0.html ?

Lainaus
käytännössä menee lähes niin, että tasan yksi merkki taaksepäin trooppisesta merkistä.
Tämän tiedon mukaan on tosi helppoa zekata sideeriset merkit planeetoille, kun on ensin tiedossa se trooppinen=Länsimainen  ;) :)


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Minerwa - 12.01.2007 20:03:33
Kiitos vinkeistä! Nyt multakin (lopulta  :D...) onnistui tuon sideerisen kartan tekeminen astro.comissa  :)

Edellisen merkin säännöstä poikkeaa mulla  :kuu:, joka on trooppisessa 0 astetta :kaksoset:. Ilmeisesti näissä "rajatapauksissa" saa olla tarkkana! Astro.comin  kartassa sijoittui kyllä 6 astetta :harka::ään, mutta kun vähensin 7 astetta, mennä pömähtää  :oinas::aan puolelle. Käsittääkseni meni kuitenkin ihan oikein...?

Mustahan tulee sideerisessä varsin maahenkinen:  :aurinko: :kauris:,  :askendentti: :harka:, nouseva  :mars: :harka: ja vertex  :neitsyt:. Mielenkiintoista!! Tätä pitää sulatella...


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: *yildirim* - 13.01.2007 12:45:22
kiitos avusta nyt sain minäkin tehtyä sideerisen karttani.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Minerwa - 13.01.2007 15:21:25
Kuu kuvaa sideerisesti mieltä ja mielenlaatua. Varmaan kannattaa tunnustella että onko mielesi oinasmainen vai härkämäinen. Tosin sidefoorumin Eridanus laittaisi sen varmaan ihan enempiä miettimättä sinne Oinaaseen.(aste se on yksikin aste ;)) hän on käyttänyt ihan suoraan ja empimättä näitä IAU:n rajoja.

Mutta tosiaan, tuo  :kuu::si on oikeasti hyvin rajalla. Mutta ainakin se Kuun nakshatra sulla on sama, sillä se on jakautunut oinaan loppuun ja härän alkuun. muistan sen siksi, kun mulla on siinä asc. Kuun nakshatrasi on nimeltään Krittika.

Varsinkin jos merkkien elementit muuttuu paljon sulattelua voi tosiaan tarvita, aluksi...ja sitten kun trooppisen merkin tulkinta ei aina ole ihan samoin värittynyt kun vastaavan sideerisen merkin, ymmärrettävistä syistä. Sinulla jännästi tulee venus asc:n hallitsijaksi mutta mars nousevaksi planeetaksi. mielenkiintoinen.Mutta tosiaan, nuo Auringon ja Kuun merkit on aika olennaiset ja varmaan helpoimmin tunnistettavat. Kauriina ja Kuu Oinaana saisit aika paljon johtavaa (tai aloitekykyistä) laatua. Myös MC:kin voi olla helposti huomattavissa.

no, toivotan hauskaa sulattelumatkaa... :)

Kiitos! Tähän pitää tosiaan perehtyä tarkemmin  ;) Sideerinen näkökulma on alkanut kiinnostaa, koska mun trooppisessa kartassani on tekijöitä, joita en täysin ole pystynyt sisäistämään... tai sanotaanko, että vaativat nekin sulattelua! Keskeisempänä ihan sellainen perusjuttu kuin  :askendentti: :kaksoset:. Kukaan tuskin arvaisi mua nousevaksi kaksoseksi, vaikka juuri aksendentin pitäisi näkyä ulospäin... Vieraammat ovat kuvanneet pikemminkin "rauhalliseksi, järkeväksi, kärsivälliseksi ja ystävälliseksi ihmiseksi" - ei välttämättä tule mieleen  :askendentti: :kaksoset:?! Mutta  :askendentti: :harka:? Hmmm... Trooppisen perusteella olen selitellyt tuota maahenkisyyttäni voimakkaalla kauriilla, mutta tää sideerinen avaakin ihan uuden näkökulman.

Mäkin itse asiassa kallistun kuun sijainnissa enemmän oinaaseen, koska härkä tulee nousevana merkkinä muutenkin niin voimakkaasti esille - enkä sitten kuitenkaan ihan niin maahenkinen ole  ;D Ripaus oinaan räväkkyyttä kuulostaa hyvältä!

Tuo mun nousevan planeettani  :mars: ja sideerisen aksendentin hallitsijani  :venus: suhde  on tosiaan mielenkiintoinen!!! Etenkin kun niiden välillä on tarkka vähenevä kvinkunssi  ;)  Piti oikein Nikulan kirjasta tarkistaa: "Vähenevä kvinkunssi kertoo ihmisen emotionaalisista kriiseistä, tunteiden ja vaistojen hallinnan tarpeesta ja uudelleensuuntautumisesta tunteellisten prosessien myötä." Tällä hetkellä tosiaankin kasvamassa kohti tunteita, herkempää ja henkisempää puolta minussa. Erittäin mielenkiintoista  :)


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Minerwa - 14.01.2007 00:07:09
Sideerinen lähestymistapa kääntää kyllä kaiken tietyllä tavalla päälaelleen. Ja varmaan syvemmälle mentäessä tulee vastaan entistä enemmän eroavaisuutta. Jotkut asiat loksahtavat heti paikalleen... Esim. omalla kohdallani :aurinko: :kauris:.

Mulle tulee aurinko kauriissa kuu oinaassa yhdistelmästä mieleen tosi organisointikykyinen, tiedollisesti monipuolinen ja tavoitteellinen, yhteiskunnan rakenteita tajuava. siteeraan sidefoorumin Eridanusta:

"aurinko tässä asemassa synnyttää rationaalin ja uraauurtavan luonteen. Hän tahtoo pohjimmillaan tuoda kaaokseen järjestystä ja on asenteissaan vakava.Hänellä on luontainen tahto korjata sosiaalisia ja jopa yhteiskunnallisia epäkohtia ja oikoa vääriä käsityksiä....kriittistä näkökykyä, perusteellista tiedonhankintaa...johtamiskykyä, organisointilahjoja...mutta tarvitsee itsetunnon kohotusta."

Kuulostaa tutulta! Nimenomaan tuo järjestyksen luominen kaaokseen on mun toimintatapani erityisesti työssä - ja jostain syystä ajaudunkin yhä uudestaan sellaisiin tehtäviin, jossa joudun loihtimaan retuperällä olevista asioista toimivan kokonaisuuden. En kyllä välttämättä tykkää siitä, koska rakastan tietynlaista asioiden selkeyttä ja järjestelmällisyyttä... mutta organisointikykyäkin löytyy tarvittaessa  ;)
Itsetunto ei kyllä ole ihan paras mahdollinen johtuen hirmu korkealle asettamistani tavoitteista ja siitä (kaurismaisesta) kriittisyydestä. Eli olisikohan se  :kuu: sittenkään rohkea ja suoraviivainen  :oinas:...? Sulattelen vielä.

Ja sitten tuo  :askendentti: :harka:... Nummelan kuvaus: "edustaa rauhaa ja kiireettömyyttä; varovainen, miellyttävä, kärsivällinen, kunnolla räjähtävä kärsivällisyyden loputtua, nautiskeleva". Juurikin näin! Kuulostaa kieltämättä tutummalta kuin vastaava kaksosten kuvaus: "edustaa iloa ja tiedonhalua; puhelias, eloisa, liikkuva, nopea käsityskyky"... koska oikeasti en ole mikään suupaltti  :D

Mutta sitten vaikeammin hahmotettavia asioita onkin mm. sideerinen MC-IC akseli Merkuriuksineen, Venuksineen ja Saturnuksineen... Muuttuu niin totaalisesti trooppisesta.

Ajattelemisen arvoinen näkökulma joka tapauksessa!


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Ippuska - 16.01.2007 18:34:15
Kyllä, tuosta IAU:sta oli kyse.  :)

Lainaus
Lainaus
käytännössä menee lähes niin, että tasan yksi merkki taaksepäin trooppisesta merkistä.
Tämän tiedon mukaan on tosi helppoa zekata sideeriset merkit planeetoille, kun on ensin tiedossa se trooppinen=Länsimainen   

 
Sen takia kannattaa tehdä se hindu-lahirin kautta, koska syntymäaika pikkuisen muuttaa asiaa, tarkoitan että prekessio tapahtuu pikkuhiljaa, ja hindu lahiri - antaa aina sen oikean luvun suhteessa siihen missä kohtaa aikaa joku on syntynyt. Eron huomaa erityisesti, jos tarkastelee jonkun historian henkilön karttaa, joka on syntynyt vaikka 1700 luvulla. Trooppisen ja sideerisen ero oli silloin pienempi, ja ero pienenee mitä enemmän mennään taaksepäin ajassa kohti ns.kalojen ajan alkua.

Mutta tämä ei yleensä vaikuta suuresti meihin alle 100-vuotiaisiin. ;)
Kuitenkin, kannattaa saada se oikea ja tarkka asteluku jotta kartta saisi mahdollisimman oikeat sijainnit.
.............................................
Sign9 - KIITOS -> *uusi lamppu syttyy*  :-* :smitten:
Sinulla on tuota tietoa ja näkemystä vaikka muille jakaa, ja onneksi niin teetkin  :D


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: kooky - 16.01.2007 19:29:11
Kiva jos antoi sulle jotain uutta  :)

minä vaan tulkkasin tuota tietoa tuolta internetistä sekä sidefoorumin Eridanukselta. opin samalla itsekin uutta. En esimerkiksi vielä hiljattain tiennyt, mistä prekessio (merkkien siirtyminen) johtuu, ja sitten selvisi, että siinäkin ovat takana ne auringon ja kuun vetovoimat. ::)


yllättävän hyvin kaikki mitä haluaa tietää on nykyään netissä ja tuo wikipedia on todella ilo. :)

seuraavaksi voisi opetella tunnistamaan tähtikuviot silmin. Tähän asti olen katsellut niitä vain kirjasta tai netistä.





Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Ippuska - 16.01.2007 19:32:52
AHAAAAA -> 
Lainaus
prekessio (merkkien siirtyminen) johtuu, ja sitten selvisi, että siinäkin ovat takana ne auringon ja kuun vetovoimat.
*uusi lamppu*  :D

Lainaus
seuraavaksi voisi opetella tunnistamaan tähtikuviot silmin. Tähän asti olen katsellut niitä vain kirjasta tai netistä.
Se olisikin hyvä taito - ja varmasti erikoinen  ::)


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: kooky - 17.01.2007 01:03:52
joo, eli tässä aiheesta...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Prekessio



 
"Maan akseli tekee prekessioliikettä kuin hyrrän akseli, koska Kuu ja Aurinko pyrkivät vetämään Maan pientä litistymää litteämmäksi.Prekessio (myös presessio) tarkoittaa pyörimisakselin kiertymistä. Usein termillä viitataan Maan tai muun taivaankappaleen akselin kallistuman muutokseen pitkän ajan kuluessa. Koska Maa ei ole täysin pallomainen ja sen akseli on kallistunut ratatason suhteen, ei Auringon ja Kuun vetovoimien vaikutus ole suurin Maan keskipisteessä, vaan hiukan sivummalla. Nämä vetovoimat pyrkivät suoristamaan pyörimisakselia, niin että se olisi kohtisuorassa kiertoradan tasoon nähden. Maa vastustaa tätä vääntöä: Maan akseli kiertää kuin vaappuvan hyrrän akseli ympyrämäistä liikettä 25 725 vuoden jaksoissa (platoninen vuosi), ja tämän liikkeen suunta on päinvastainen kuin Maan pyörimisen ja rataliikkeen. Taivaannavat näyttävät piirtävän ekliptikan napojen ympäri ympyrää, jonka säde on sama kuin Maan akselin ja ekliptikan tason kohtisuoran välinen kulma, 23,5 astetta. Akselin täyteen kierrokseen kuluva aika on siis yksi platoninen vuosi. Tasauspisteiden vuotuinen liike on 50,26" eli yksi aste n. 72 vuodessa. Pohjoinen taivaannapa on nykyisin vajaan yhden asteen etäisyydellä Pohjantähdestä (Ursae Minoris). Etäisyys tulee pienimmilleen vuonna 2102, jolloin Pohjantähti on vain 28 kaariminuutin päässä navasta."     (<---- ajatteles kuinka mehevän ennustuksen tästä saisi: whoaa, mitä tapahtuu vuonna 2102, kun pohjantähti ja pohjoisnapa ovat samansuuntaiset... :o )

Prekessio johtuu siitä, että Aurinko ja Kuu pyrkivät vetovoimillaan kääntämään litistyneen maapallon ekvaattoria ekliptikatason eli ratatason suuntaiseksi. Koska taivaankappaleiden aiheuttamat häiriöt ovat kääntäen verrannollisia etäisyyden kolmanteen potenssiin, on Kuulla läheisyytensä vuoksi suurempi vaikutus prekessioon kuin Auringolla; Kuun ja Auringon vaikutuksen suhde on n. 2:1. Lisäksi näiden kappaleiden vetovoimat kohdistuvat Maahan erisuuntaisina, sillä Kuun ratataso on kallistunut n. viisi astetta ekliptikan tason suhteen. Niinpä Kuu aiheuttaakin Maan akselille toisen kartioliikkeen, jota kutsutaan nutaatioksi. Nutaatio poikkeuttaa akselia keskiasemastaan 14-18", ja liikkeen jakso on 18,6 vuotta eli sama aika, jona Kuun solmuviiva tekee täyden kierroksen. On oletettu, että jos Maalla ei olisi kuuta, Maan akseli vaappuisi melko holtittomasti. Maan akseli osoittaa nyt lähelle Pohjantähteä. Prekession vaikutuksesta vuoden 4200 vaiheilla taivaannapa on lähellä gamma Cephei -tähteä (Kefeus), noin vuonna 8000 alfa Cepheitä ja Lyyran päätähti Vega siirtyy Pohjantähden sijasta napatähdeksi noin vuonna 14000. Muut kuin Pohjantähti jäävät kuitenkin melko kauas, 3-5 asteen etäisyydelle taivaannavasta. Prekessioliikkeen sanotaan aiheuttavan suuria ilmastonmuutoksia ollen eräs jääkausien syy."

Tämäkin vielä...kuulostaapa ihan planeettavoimilta tieteellisesti kerrottuna... ;):


"Kuun ja Auringon yhdessä aiheuttaman prekession, Kuu-Aurinko-prekession, ja Kuusta johtuvan nutaation lisäksi voidaan maapallon akselin liikkeissä havaita myös aivan pieniä, planeettain vetovoimista aiheutuvia muutoksia, joita nimitetään planeettaprekessioksi"


(http://www.tectonic-forces.org/images/fig1.jpg)

(http://www.red-ice.net/news/2005/02feb/precession.gif)

(http://fusionanomaly.net/precession.gif)


aiheesta googlettamalla vaikka sanoin "precession of the equinoxes".


joten prekession ei siis ole sideeristen astrologien keksintö, ja tuskin myöskään mitenkään Jumalan/kristinuskon vastainen, jos uskoo siihen että hän on luonut maan, auringon kuun ja muut planeetat voimineen ja "prekessioineen" sellaiseksi kuin ne on tarkoitettu...ilmiö keksittiin näköjään jo vuonna 100 eKr. Mutta huom, keksittiin länsimaissa...historiankirjoitus on monesti riippuvainen kirjoittajasta.


"Prekession keksi 100-luvulla eaa. kreikkalainen tähtitieteilijä Hipparkhos Nikealainen. Mitatessaan lähellä syystasauspistettä sijaitsevan kirkkaan Spica-tähden asemaa, hän huomasi, että tähti oli siirtynyt kaksi astetta länteen 150 vuotta aikaisemmin mitatusta paikasta. Oikean selityksen tälle havainnolle keksi vasta Nikolaus Kopernikus (1473-1543). Nutaatioilmiön (latinaksi nutare, huojua) havaitsi 1748 englantilainen tähtitieteilijä James Bradley (1692-1762)."

Spica kuuluu Neitsyen tähtikuvioon. Jokainen tähtikuvio siis näyttää siirtyvän yhden asteen 72 vuodessa, niin kauan kuin täysi ympyrä on kierretty n. 26 000 vuodessa.







Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: kooky - 22.01.2007 17:21:48
Linkki aiheesta almuten kaikille siitä tietämättömille, kuten itsekin olen

http://www.skyscript.co.uk/gl/almuten.html

Almuten

- The strongest planet when all essential dignities are considered. The term is Arabic and derives from al-mateen, meaning 'the firm one' or 'strong in power', but the concept exists in the works of Ptolemy and other early classical astrologers.

The method of identifying the almuten involves considering the full range of essential dignities, so that rulership by sign, exaltation, triplicity, term and face is considered - not just rulership by sign. Hence Venus is said to rule the sign of Libra but Saturn is the almuten, being capable of assuming rulership by exaltation, triplicity, term and face.

A point scoring technique is often used to determine the almuten of any given point. This, and further details are outlined in part 5 of the tutorial Understanding Planetary Dignity and Debility.

The Almuten of the Figure is the most dignified planet in the chart. This is often confused with the Lord of the Geniture but generally the Almuten of the Figure does not recognise accidental dignity whereas the Lord of the Geniture does.




Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: kooky - 23.01.2007 18:35:59
kiitosta.

Tämä siis on almuten.

olin tottunut pitämään kartan hallitsijan aina askendentin hallitsijaa.

varmaan tuossa almutenissa on perää.

Lainaus
Mutta Lilly lisää, että hän itse on sitä mieltä, että kartan hallitsija on se planeetta, joka on parhaiten sijoittunut sekä merkki- että huoneaseman perusteella (edelleenkään aspekteilla ei ole mitään virkaa tässä); tämä on Skyscriptin mainitsema metodi. Sinun trooppisella kartallasi Mars ja Kuu ovat näin katsottuna yhtä hyviä.


eli aspekteilla ei ole siis merkitystä almutenin määrittämisen kanssa sinänsä.

muutenhan aspektit ovat merkityksekkäitä omalla tavallaan.

en usko että tulen enää koskaan käyttämään trooppista karttaa, joten mietin omalla kohdallani sitten sitä saturnusta, jota sanoit sideerisen karttani almuteniksi. tosin voi olla että se muuttuu, kun käytän sitä hindu-lahiri - 7 astetta laskelmaa. silloin merkki muuttuu.


mutta tutustumisen arvoinen aihe.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: kooky - 23.01.2007 21:26:48
totta, sellainen mielikuva tosiaan on, että "mitä enemmän aspekteja" sen tärkeämpi.

mutta eihän se sinänsä tärkeydestä kerrokaan.

hyvä muistutus tuo, että ne ovat planeettojen suhteita ja liikettä, toimintaa, vaikutusten sekoittumista tavalla tai toisella.Kaipa runsaasti aspektoitunut planeetta on merkityksineen "monessa mukana", mutta sen "painoarvo" ei riipu vielä siitä.

sellainen käsitys kai oli liikkeen suunnasta, että nopeampi kappale ottaa vastaan ja hitaampi tekee aspektia, noin olen tottunut ajattelemaan...


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Harschi - 28.01.2007 20:04:41
sellainen käsitys kai oli liikkeen suunnasta, että nopeampi kappale ottaa vastaan ja hitaampi tekee aspektia, noin olen tottunut ajattelemaan...

Se on perinteisesti just päinvastoin: nopeampi tekee aspektia, hitaampi ottaa vastaan. Täytyy huomata, että kun esim. Merkurius alkaa perääntymään, se voi olla hitaampi kuin esim. Saturnus, eli nopeus on tilannekohtaista.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: kooky - 28.01.2007 21:39:07
ahaa...

ajatuksissani käsitin sen nopeuden sitä kautta, että lähiplaneetta kuten merkurius jolla on lyhyempi kiertoaika auringon ympäri on aina nopeampi, ja planeetat ovat aina hitaampia mitä kauempana ne ovat auringosta ja miten pitempi kiertoaika niillä on.

esimerkiksi näillä sivuilla on tietopaketissa juuri kyseinen tieto, että "hitaampi on aspektia tekevä planeetta ja nopeampi vastaanottaja".

https://www.astro.fi/index.php?p=8&up=5

Lainaus
Kartan tekijöillä on aina keskinäinen arvojärjestys, joka määräytyy niiden astrologisen liikkeen eli nopeuden mukaisesti. Nopeampaa planeettaa sanotaan aspektin vastaanottajaksi ja hitaampaa aspektia tekeväksi planeetaksi. Nopeusjärjestys nopeimmasta hitaimpaan: Akselit (AC,DC ja MC,IC), Kuu, Aurinko, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto.

Jos haluamme tutkia esim. Marsin ja Uranuksen välistä aspektia on Mars vastaanottava planeetta ja Uranus aspektia tekevä planeetta. Aspekti voi olla avautuva tai sulkeutuva sen mukaan onko aspektia tekevä planeetta eläinrataa vastapäivään kuljettaessa lähempänä vai kauempana kuin 180 astetta vastaanottavaa planeettaa.



mutta hyvä saada lisää ajattelemisen aihetta...

monikaan asia/tieto ei näy olevan niin yksiselitteinen...


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Harschi - 29.01.2007 11:05:20
Kartan tekijöillä on aina keskinäinen arvojärjestys, joka määräytyy niiden astrologisen liikkeen eli nopeuden mukaisesti. Nopeampaa planeettaa sanotaan aspektin vastaanottajaksi ja hitaampaa aspektia tekeväksi planeetaksi. Nopeusjärjestys nopeimmasta hitaimpaan: Akselit (AC,DC ja MC,IC), Kuu, Aurinko, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto.

Mä en osaa oikein loogisestikaan nähdä sitä noin. Jos ajatellaan, miten planeetat liikkuvat kartalla, niin hitaampi planeettahan ikäänkuin pönöttää paikallaan ja nopeampi lähestyy sitä aspektissa ja ohittaa sen. Puhutaan esim. "valonsiirrosta" ("transaction of light"), jolloin meillä on vaikka Merkurius 9 astetta Härkää, Jupiter 11 astetta Leijonaa ja Saturnus 13 astetta Vesimiestä: Merkurius tekee ensin neliön Jupiteriin, ottaa ikäänkuin kantaakseen Jupiterin "valon" ja siirtää sen seuraavaksi Saturnukselle. Tai on valon "kokoaminen" ("collection of light"): siinä tapauksessa meillä olisi esim. Saturnus 22 astetta Kaloja, Venus 20 astetta Kaloja ja Merkurius 17 astetta Jousimiestä. Venus ylittää ensin Saturnuksen yhtymässä, Saturnus "kerää" Venuksen valon, ja seuraavaksi Merkurius tekee Saturnukseen neliötä ja Saturnus "luovuttaa" Venuksen valon sille. Näillä kaikilla on traditionaalisesti ollut suuri merkitys ja nopeampi planeetta on nimenomaan se aktiivinen tekijä.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 26.10.2007 15:23:54
Taidan olla au ja kuu skorppari, nousuvaaka.. hmm.. sopiiko se sitten trooppisten vesimerkkien kans vai?


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 26.10.2007 19:33:54
mutta kun minulla menee lujaa vesimerkin kanssa, mistä on kyse. nyt pitäis kai tietää onko nousu ja kuu tulta tai ilmaa tms. epäilen että on, maamerkiltä ei tunnu yhtään-


Joten kyllä luulisi sinun tulevan niiden trooppisten tuli ja ilmaelementtien kanssa parhaiten toimeen, jotka siis ovat sideerisesti vettä ja maata.

Minun kokemuksessani tuo trooppinen vesielementti on hyvin epätoimivasti yleisesti kuvattu, ja vastaa todella huonosti sideeristä ilmaa, jonka koen niin osuvaksi itselleni.

*Jos olen sideerisesti vettä.. trooppisesti ilmaa ja tulta.. hän trooppisesti vettä ja sideerisesti ilmaa???Q!!


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Harschi - 27.10.2007 18:58:31
Mutta nuo ayanamsat on makuasioita.

No hmmm... ayanamsa on siinä mielessä tärkeä asia intialaisessa astrologiassa, että siitä riippuu moni muukin asia kuin se, missä merkissä jokin planeetta on. Ennen kaikkea planeettajaksot. Tuommoinen seitsemän asteen heitto muuttaa kyllä jaksot aivan toiseksi, ja jos valtaosa esim. Intian astrologeista käyttää Lahiria ja saa sen toimimaan hyvin moninaisissa ja hienovaraisissa tekniikoissa, lohkokartoissa (vargat), planeettajaksoissa (dashat), planeettojen mielentiloja (avastat) laskiessa, niin voisi ajatella, että jotain siinä on. Kyse on yhtenäisestä tekniikkojen verkostosta, joka joko kestää eri suunnilta tulevaa painetta tai sitten ei, ei pelkästään sen asian fiilistelystä, missä merkissä joku planeetta tuntuisi olevan (vaikka silläkin on tietysti merkitystä). Kyllä Lahiri tai siitä vain hiukan poikkeava Krishnamurti-ayanamsa toimivat hyvin, kääntelipä niitä miten päin tahansa.

Aika moni trooppinen astrologi on pannut merkille, että trooppisen merkin lopussa sijaitseva planeetta käyttäytyy ikäänkuin se olisi jo seuraavassa merkissä. Seuraava merkki tuntuu ikäänkuin vuotavan edellisen merkin loppuasteiden puolelle. Tuo erottava seitsemän astetta selittää ilmiön: koska planeetta on myös sideerisesti samassa merkissä, se muistuttaa havainnoidun käyttäytymisen perusteella enemmän seuraavassa trooppisessa merkissä olevaa planeettaa.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Harschi - 27.10.2007 19:03:44
Sen vielä lisäisin, että sideerinen maa on juuri sitä mitä trooppisessa ilmassa pidetään älyllisyyteenä. Sehän on se mitä älykkyytenä yleisesti pidetään.

Joo, näin ajattelen itsekin, ainakin suurin piirtein. Maahan on perinteisesti länsimaisessa temperamenttiopissa kylmä ja kuiva elementti, ja meillä on yleisessä kielenkäytössä sellaisia ilmaisuja kuin "viileän älyllinen" tai "älyllisen kuivakka". Lisäksi Maa on länsiastrologiassa saturninen elementti, sellainen jäykän suoraselkäinen, niukka ja kuivan älyllinen tiedemiestyyppi. Tämä mielikuva toimii mielestäni paremmin sideerisellä eläinradalla.

Mutta sen sijaan jos ajatellaan trooppista Maata, niin siitä on valtaosa sideerisesti Tulessa. Ja sideerinen Tuli taas näyttäisi olevan luonteeltaan hyvin henkinen ja idealistinen elementti, sellainen "sydämeni palaa valtaisalla liekillä" -tyyppinen; ei siis yhtään materialistinen tai järkevä tai mitään sellaista. Eli tässä kohtaa trooppinen eläinrata ei mielestäni toimi oikeastaan yhtään.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 28.10.2007 10:52:49
No jos siis pitää vain klikata että Hindu..jne sideerinen, niin mitens hänestä tulee au rapu ja nousu neitsyt?

Ei ole uutta mieshistoriassani tämä vesi, sitä on nyt ollut tarjolla 2002 lähtien. Silloin oli 2 rapua ihast meikään ja skorppari-nousuvaaka suhde alkoi. Sitten tuli se noususkorp-kuukala siihen väliin ja taas rapu-nousuvaaka. Tuli siis väistää minua, ilma ei, heh. Vaikka tulen kanssa tuntui mukavalta, niin jotenkin ainakin jous-jous menee eri suuntiin, oinaat aina jotenkin kuvassa.

Mutta siis au rapu ja nousu neitsyt?

Merkkarin sijainti selvitti miksi ajattelumme synkkaa niin hyvin ja meininki.

PS neitiAika, minullakin tämä kirjoittaminen ja teatteri verissä ja suvussa.. no ei esittäminen, mutta ymmärrän kyllä.. eräs menee ehkä katsomaan "Saatana saapuu Moskovaan" mihin minä, joo viettelee viattomat,, heh, jne..


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 28.10.2007 19:47:48
au kaksoset nousu leijona.

*Ymmärsinkö oikein että jos mies on trooppinen au rapu ja nousuvaaka, sideerisesti menis noin== ? Kun ei pysty olemaan hetkeä irti toisesta, tms, joku tässä on.. jo 4 kertaa vitsaillut että mennäänkö naimisiin..


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: taiska - 29.10.2007 01:04:09
Trooppinen Au Rapu ja Nousu vaaka = sideerinen Au Kaksonen ja Nousu Neitsyt (tietenkin kannattaisi tarkistaa astro comissa, kun asteet vaikuttaa mutta noin yleisesti taitaa aina mennä edelliseen merkkiin )

Ammatista vielä sen verran, että tuolla oli toisessa topicissa jossain, että pitää katsoa Aurinko merkki, MC merkki ja sen hallitsijan sijainti sekä 2. ja 6. huoneen kärjen merkki ja sen laatu. Toivottavasti muistin oikein  ;). Ainakin omalla kohdalla katsoessani piti kutinsa haaveideni kanssa.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.10.2007 11:50:18
No siis kaksonenhan sopisi joukkarin kanssa, mutta miten näitä trooppisia ja sideerisiä oikein miksataan tai pitääkö?

Jos sideerinen vesi-ilma/trooppinen tuli-ilma on trooppisen vesi-ilman/sideerisen ilma-maan kanssa, mitähän se meinaa. Sideerinen kuumerkkini sopisi hänen troop. kuumerkkinsä kanssa, toisaalta Jupiter hallitsee kummankin kuumerkkiä ja Venus nousua- (troop)  :P ::)

No joo. Olen päättänyt katsella astroa hieman vähempi.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.10.2007 21:36:58
Sitä vähän ajattelinkin että ne ei toimi ristiin.. mietin vaan mikä merkitys sideerisellä sitten yleensä on?

Jos en tunne olevani skorppari yhtään, eikä hän tunnu oikeen kaksoselta.. jne?

 Komposiitti jne tulkinnat skulaa jotenkin paremmin.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 30.10.2007 12:21:57
Mistä ne eri luonteenominaisuudet voi lukea? Sideerisille merkeille?


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 30.10.2007 15:50:26
voimakkaasti toivoin nousuvaakaa ja sellainen tuli, ja että ei tulisi skorppari/ maamerkki, eikä tullut.. vesi haluaa opettaa tunteita.. luulen, mutta vaakahan on todella romanttinen, kuvittele miten tunteellinen on rapu-vaaka, huh.

täytyy lukea nuo jutut  luonteenpiirteistä. kiitos- mutta nehän on samat kuin trooppisessa?  :skorpioni: tai  :kaksoset:


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.10.2007 09:42:43
trooppisen veden tulee nimenomaan itse oppia sitä tunteiden maailmaa (kun sillä ei ole luonnostaan se puoli vahvana), ja sitä opettaa parhaiten trooppinen tuli

*Ihanko totta? Mutta tuli on aina niin tulinen. Minun kokemukseni ja käsitykseni mukaan veden tavoite on.. siis velloa tunteissa. He OVAT tunteellisia. Viimeksi aiheutin skorppari-vaakamiehelle kuulema sisäistä höyryä ja paloa ihan liiaksikin asti. Nyt vaan eräs vesi-ilma kaipailee.. tiedä mitä hänellä tapahtuu sisällä enkä ala penkoa ja ahdistella, pois se minusta.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.10.2007 10:26:44
ok en sitten pelota häntä liikaa vkl, että mies pystyy olee vielä jotenkin cool.. heh.. varmaan vaikeeta viimeisen jälkeen..


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 31.10.2007 10:44:16
Saturninen pystyi.. sideerinen kaksonen selviää liikkuvuudella..  :2funny:  :smitten:   :skorpioni:   :kaksoset:

October 31, 2007
Be prepared for a touch of romance and adventure in your life. Expect the unexpected, and more especially, don't be surprised if you are offered a trip to somewhere exotic. This is a time to broaden your horizons, so be prepared to go to far-flung places with your sweetheart by your side. Expect your relationship to change for the better, and it surely will!


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Harschi - 31.10.2007 17:37:20
Aadolf näki sanan yli-ihmisyyden kuvaajana, mutta kenties kyse oli siitä, että Aadolf oli henkilökohtaisesti (hänen henkilökohtaisellaan tosin oli rajaton valta yhteisössään) hyvin idealistinen ja täydellisyyteen pyrkivä, mutta mikään asia vaikka idealismi, sinänsä hyvä asia, äärimmilleen vietynä ei ole tervettä. On jokaisen oma valinta, haluaako itse nähdä sanan "arjalainen" aadolfilaisittain.

Tai teosofis-antroposofilaisittain. Antroposofialla on voinut olla paljonkin tekemistä Aadolfin ajatusten muotoutumisessa. Luen paraikaa Peter Washingtonin kriittistä teosofiahistoriikkia Madame Blavatsky’s Baboon ja siinä kerrotaan, miten rotuoppi alkoi saada jalansijaa 1. maailmansodan tienoilla ja sotien välissä, eivätkä ns. henkiset piirit olleet sille mitenkään immuuneja. 1800-luvun tutkimuksessa oltiin tultu siihen tulokseen, että Euroopan kansojen geneettinen ja kielellinen alkuperä juontaa yhteen alkulähteeseen eli sanskriitinkielisiin arjalaisiin. Tuohon aikaan uskottiin, että rodullinen puhtaus on kauneuden, terveyden ja elinvoiman tae (ja ajatelkaa, mitä tuhoa tämä ajatus on saanut aikaan koirajalostuksessa!), mutta mihin johtaa äärimmäinen rodullisen puhtauden vaatimus? Siihen, että kaikki yhteisön jäsenet ovat kohta sukua keskenään! Se nyt ei ainakaan edistä terveyttä ja elinvoimaa. Mm. Rudolf Steiner koetti todistella, miten esim. Jeesus ei oikeastaan ollut ainakaan puhtaasti juutalainen (mitä historiallisten tosiseikkojen valossa on kyllä aika vaikea kyseenalaistaa).

Teosofiassa ja siitä juontavassa antroposofiassa juuriroduilla oli/on suuri merkitys, ja etenkin teosofiassa intialainen arjalainen ”juurirotu” ja kaikki sanskriitinkielinen oli erityisen mielenkiinnon kohteena.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Harschi - 31.10.2007 17:39:33
trooppisena vesi-ihmisenä minulla on kestänyt todella kauan ja vaatinut paljon sisäistä työtä päästä kosketuksiin oman tunne-elämäni kanssa, ja siihen olen tarvinnut paljon analysointia. Omat tunteet olivat minulle taannoin tavattoman käsittämättömiä ja jopa pelottavia. Tunsin, että olin täysin irti omista tunteistani, enkä ymmärtänyt sitä puolta itsessäni.Ajattelun maailmassa tunsin aina oloni turvalliseksi, ja sinne pakenin paljon.

Jep, täsmälleen sama kokemus, mulla nousu ja Aurinko trooppisesti Vedessä.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: taiska - 31.10.2007 17:55:10
Kävimpäs muuten katsomassa Kalat tuolta spiritual..... sivuilta ja oli yllättävän osuva kirjoitus ! Se parisuhteen loppumisjuttu nyt meni ehkä liiallisuuksiin ainakin itseäni ajatellen, mutta paljon siinäkin oli asiaa ja kyllähän se muukin kartta lopputulokseen vaikuttaa  :).




Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Harschi - 31.10.2007 18:02:28
(omallakin kolmijalkaisellani nousu sid.skorpionissa... ::))

Siis sideerinen nousu-Skorpparihan on ihan myyttinen merkki. Sen kohdalla voisi äityä suorastaan mannismaiseen hehkutukseen. Karismaa, salaperäisyyttä, tähtiainesta, herkkyyttä, vangitsevuutta... musiikki- ja elokuvamaailman legendoista löytyy nousu-Skorppareita ihan loputtomasti: Elvis, prinsessa Diana, Ville Valo, Tori Amos, Kata Kärkkäinen, Maria Guzenina, Simone de Beauvoir, Jean Paul Sartre, Ludwig Wittgenstein, Friedrich Nietzshe, H.C. Andersen, Timothy Leary , Eric Burdon, Marc Bolan, John Fogerty, Nikki Sixx, Bob Geldof, Bob Dylan, Patti Smith, Maria Callas, Herbert von Karajan, Marlon Brando, Dennis Hopper, Bruce Lee, Fred Astaire, Shirley Temple, Brigitte Bardot, Edith Piaf, Isabella Rossellini, Tapio Rautavaara, Tauno Palo, Viktor Klimenko, Brad Pitt, Marcello Mastroianni, Johnny Weismuller, Ursula Rainio, Gloria Swanson... trooppinen Jousimies ei tee lainkaan oikeutta eläinradan tälle osiolle.

Tietysti se, että sinä ntiAika olet itse nousu-Härkä, vaikuttaa hyvinkin paljon asiaan. Vastakkaisissa merkeissä on usein suorastaan hallitsematonta vetovoimaa.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: taiska - 31.10.2007 22:26:58
Taiska, kuulostaako tämä spiritualrealistin kalat-kuvaus sinusta osuvalta ? ;D


Lainaus
You love novelty and change and will own and discard a vast array of gizmos and devices in the course of your life. Once you decide that you want something say a new computer car or boat nothing will do until you have it. You will even go into serious debt to get it. But a short time after you have it you start to notice all the things that are wrong with it. Then you exchange that thing or get rid of it all together. Shortly thereafter you want it back and wish you had kept it, but it is no longer available, or getting it back is going to be an excruciating hassle.




Itse asiassa KYLLÄ  ;) . Kun haluan jotain yleensä myös saan sen ennen pitkää  ;D. Tosin en kyllä velkaa tee sen takia, koska inhoan olla sidottuna edes siihen. Kaikki uudet asiat ja muutokset ovat elämäni suola .... kyllästyisin kuoliaaksi jos ei aina jotain uutta löytyisi ja paljon sellaista josta olen innostunut on sitten osoittautunut loppujen lopuksi aika tylsäksi ja on jäänyt taakse  ;D. Yleensä en kyllä hävitä mitään vaan säilytän kaiken hankitun, että jos vaikka joskus vielä sattuisin innostumaan asiasta ! Siksi kaappimme ja nurkkamme pursuavat tavaraa  ;D.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: taiska - 31.10.2007 22:39:06
heh, tuossa oli vaan niin hauskasti kuvattu mielestäni juuri tuota muuttuva laadun tarvetta kokea uutta ja saada vaihtelua ja mennä hieman edes takaisin sen etsinnässä. :)

Niimpä tietenkin ;D ja minä jo ajattelin, että sinä tosissasi epäilit kyseistä asiaa  :2funny: ! Taisimpas suhtautua asiaan liian "asiallisesti"  :2funny:


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 05.11.2007 13:36:35
Ulkomaiset hmm.. olen tullut asian kanssa taas vastatusten.. katsotaan auttaako sideerinen skorppariuteni mitään.. hmm..  :)


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 05.11.2007 15:53:10
Ai ei niinku naisten sängyissä vai.. henk koht minua viehättääkin kieliongelma, ja  sanakirjasta juttujen kaivaminen on ihan jees.. välillä.. olen tottunut tähän, paitsi ennen osasin sen toisen kielen perfect kielitutkinnon takia. :2funny:


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.11.2007 11:34:34
Selittäisikö se sideerinen skorpparius vai Pluto neliö Kuu vai Mars neliö Venus kartallani tietyn intensiteetin, jolla voi tarpeen tullen myös lumota..?


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.11.2007 12:19:00
No magick todellakin.

Ei se rationaalinen riitä mihinkään vaikka olisi 100% työllistetty projektiensa kanssa..


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.11.2007 13:35:56
Olen kahden alan suhteen 100% työllistetty niin että jees. :2funny:

Ajattelin opettaa magiaa eräälle tänään. Katsotaan mihin on valmis. Ihan sellaista pikkuista vaan ensin, kirjoita toiveesi paperille niin se toteutuu jne-  :)


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 26.11.2007 11:37:49
Heh, hauskasti sanottu. Ystäväni, jonka seurassa tapasin tämän sideerisen kaksosherran, aikoo opettaa mm magiaa jollain tavalla osuuskunnassaan, mikä hieman ihmetytti minua. Englannissa asialla saattaa olla enemmän harrastajia, Suomessa juttu tuntuu todella harvinaiselta.

On tosi että voisin opettaa sitä, ja opetan  :kaksoset: herralle meditaation, joogaakin voisi, kuskasin sen myös oikeaan joogakouluun..

:2funny: :2funny: :2funny:



Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: susannainen - 07.02.2008 09:39:24
*tahtoo oppia magiaa*


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: Vajra - 18.02.2008 09:48:08
*tahtoo oppia magiaa*

Jos se on ainoa syy opetella astrologiaa, silloin
on parempi mennä sirkukseen.


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: mc82 - 28.07.2008 19:25:03
Nyt vasta itse huomasin tämän aiheen ja aloin kiinnittämään huomiota sideeriseen astrologiaan. Mikä sideerisen astrologian tarkoitus on ja mitä se kuvastaa ihmisessä?

Mä olen sideerinen  :aurinko:  :merkurius: :venus:  :keskitaivas:  :skorpioni: ,  :askendentti: :jousimies: ,  :kuu: :rapu: ja  :mars: :kauris: ( :mars: sama kuin trooppisessa),  :kuunsolmu:  :vertex: :kaksoset: ja PF  :leijona: . Sideerinen kartta on vahvasti vesipainotteinen, kun taas trooppinen kartta on mulla hyvin tulipainotteinen - jotain vellovia tunteita jossain, ilmeisesti.. :)


Otsikko: Vs: mistä saisin tietää tuon sideerisen merkkini?
Kirjoitti: mc82 - 30.07.2008 16:16:05
voisin kerätä joskus tänne jotain linkkejä, jotta löytyisi lukemistoa sideerisistä elementeistäkin...


joo, eli sideerisesti sulla on paljon vettä, mutta älä sekoita sitä mielikuvaasi siitä, kuinka trooppisessa astrologiassa vesi-elementti kuvataan, koska ei se ihan mene yksiin.


Juu, kiitoksia :) Olisi ihan kiva päästä lukemaan sideerisiä elementtikuvauksia, koska mulle tuo sideerinen astrologia on yksi iso musta aukko :2funny: