Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: Artemis - 20.02.2006 08:57:46



Otsikko: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 20.02.2006 08:57:46
Mikä auttaa stressi vatsaan? Närästää, oksettava olo, vatsa ihan sekaisin... Kurjaa. Huolet, murheet ja stressi vetävät minut huonoon kuntoon. Aiemmin olen stressannut itselleni vatsahaavan, toivon ettei nyt kävisi samoin.
Mikä saisi vatsani parempaan kuntoon?


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: boboo - 20.02.2006 09:11:07
Siinä kohtaa missä rintaliivit (oletan että olet nainen) menee rintojen välissä on piste jota sanotaan meidän aurinkopisteeksemme. Paina siitä ja pyöritä sormea hissuksiin myötä ja vasta päivään, tai vain painele niin kauan ettei se ole kipeä. Tämä piste laukaisee sisäelinten stressia.

Minulla on samoja ongelmia kuin sinullakin, kaikki koetaan vatsan kautta  :'( No tässä nyt kuitenkin pieni vinkki ja veikkaan 99% varmuudella että se piste on myös sinulla arka.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 20.02.2006 09:16:12
En tiedä painoinko liian lujaa tuosta pisteestä mutta kyllä se kipeältä tuntuikin.
Kiitos vastauksestasi Boboo. Toivon että pystyisin edes syömään jotain, tuntuu että ajatuskin ruuasta etoo enkä haluaisi taas laihtua kilokaupalla.
Täytyy kokeilla hieroa tuota pistettä


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: sawotar - 20.02.2006 09:38:22
Heips Artemis :) minulla sama juttu, että stressaan mahallani, on tutkittu ja hutkittu urakalla, eikä mitään elimellistä syytä edes löydy ??? Saan aikaajoin aika koviakin vatsakramppeja..polttaa masua vietävästi, meinaa välillä henki salpaantua, olen kerran joutunut soittamaan ambulanssin sen takia''siis mieheni soitti'' ja sairaalassa tutkittiin veriarvot ja kaikki, niin oli normaalit..eli tajusin että tunteet vaikuttaa vatsaan, jos pitää jotakin asiaa sisällä, niin vatsa oireilee herkemmin ja toinen kanssa mikä auttaa on lepo ja itse jätin ruisleivän ja omenan syönnin minimiin ::)


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 20.02.2006 09:40:13
Totta Sawotar, tiedän että vatsa vaivani johtuvat mielestäni. Olen armoton stressaaja ja mieliala vaikuttaa vatsaani todella paljon. Lepoa kaipaisinkin niin kovasti.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: boboo - 20.02.2006 10:36:16
Kyllä sitä pistettä pitää aika napakasti painaa,

stressi vatsa on aika ongelmallinen mutta taas toisaalta se kertoo minulle heti jos otan itselleni liikaa murehdittavaa. Itse olen päässyt vatsakivuista eroon ajattelutavan muuttamisella. Jos huomaan että murehdin kysyn itseltäni onko mitään mitä voisin tehdä asian eteen juuri NYT. jos en, lopetan asian ajattelemisen, ja jos voin tehdä jotain, teen sen samantien, kiitän itseäni siitä että reagoin ja unohdan asian.

Aluksi kun opettelin pois murehtimisesta oli minulla yksi syy murehtimiseen lisää, nimittäin se että miten lopettaa murehtiminen mutta nyt ajan kanssa on alkanut helpottamaan.

Megaluokan murehtijalle suosittelisin meditointia tai ainakin hiljentymistä ja rentoutumista iltaisin ennen nukkumaan menoa vaikka sitten ihan sängyllä. Suitsukkeissa ja aromaterapiassa on rauhoittavia tuotteita kuten laventeli jota itse käytän paljon tuoksulampussa.

Niin ja muistakaa huumori, se auttaa  :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 20.02.2006 11:39:44
Boboo, kiitos vinkeistä. Pahinta tässä on se etten aina edes tiedosta murehtivani. Eräs lääkäri kysyi kerran että onko minulla stressiä johon vastasin että ei ole. Sitten lääkäri kyseli elämästäni ja kuulumisistani ja kertoilin siinä kuinka pari läheistä ihmistä olivat menehtyneet pienen ajan sisällä ja että parisuhde oli kaatumassa ja että töissä oli kamala kiire jne.. Lääkäri totesi että tyttö hyvä, tuo on sitä stressiä.
Olen kyllä super murehtija, Murehdin murehtimisestani ja stressaan siitä onko minulla stressi vai ei.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: boboo - 20.02.2006 11:55:35
Boboo, kiitos vinkeistä. Pahinta tässä on se etten aina edes tiedosta murehtivani.

Sama homma täällä, mutta vatsan kivut sen kertoo varmasti. Tälläisissä tilanteissa laitan aina laventelia tuoksulamppuun, se ihan tosissaan auttaa. Muutama vuosi sitten kun en vielä tajunnut stressin ja vatsakivun yhteyttä oli niin kovia kipuja että kaksin kerroin jouduin lattialle kun ei pystynyt muuta.  :( Nämä on vakavia juttuja, voi tosissaan käydä vielä huonosti.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 20.02.2006 12:03:09
Laventelia siis  :) Pidän sen tuoksusta muutenkin  :)
Pitäisi vaan tosissaan oppia rentoutumaan ja yrittää olla murehtimatta asioista joille en kertakaikkiaan edes voi mitään. Välillä luulen itsestäni liikoja, sillä välillä tuntuu siltä että minä olen ainoa ihminen joka pystyy pitämään asiat ja ihmiset pystyssä...


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Ozzette - 20.02.2006 12:55:48
Laventelia siis  :) Pidän sen tuoksusta muutenkin  :)
Sama täällä ! Laventelia sitten vaan ja sitä minulta löytyykin... Olen aina itsekin stressannut vatsallani, jopa niin, että on ollut vatsakatarrikin hirmuisen stressin ja paineiden takia. Aina, jos vähänkin jännittää, stressaa, hermostuttaa, reagoin vatsallani. Mutta YRITÄN olla stressaamatta, eihän sitä itseään kipeäksi kannata tehdä...  :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Synapsi - 20.02.2006 13:12:56
Vatsalla myös reagoiva ilmoittautuu!

Olen kärsinyt stressimasusta ikäni, murehdin kanssa aikoinaan katarrin Ozzetten lailla.
Minäkään en aina tiedosta stressaavani tai huolien vyöryn alla unohdan pitää itsestäni fyysisesti huolta  :uglystupid2:

Kamomilla tipat/tee on joskus auttanut ensiapuun. Mutta ei se iso vääntö sieltä masusta taida irrottaa, ennenkuin saa kiihtyneen ison rattaan rauhoittumaan pääkopassa. Helppo sanoa, vaikeempaa toteuttaa, tiedän.

Tsemppiä Artemis ja muut  :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 20.02.2006 13:40:07
Kiitos kaikille  :) Kyllä meitä stressimahoja näköjään riittää. Pitää vaan oppia rentoutumaan ja tyhjentämään mieli kaikesta ikävästä edes hetkeksi aikaa.
Kun ei ne asiat paremmiksi muutu stressaamalla.
Minullakin oli jo parikymppisenä vatsahaava surusta ja murheista ja stressistä. Lääkäri vaan tuputti pillereitä mutta olo helpottui vasta kun sai asiat järjestykseen.

Tsemppiä kaikille saman ongelman kanssa painiville  :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: sawotar - 20.02.2006 17:15:12
Nyt mulla on vähemmän ollut vatsakramppeja, kun otin sairaslomaa kunnolla töistä, myönsin että kaipaan lepoa ja oon levännyt ja kunnolla
 :smitten: koko aikana ei ole tullut kuin yksi vatsakramppi kohtaus, mutta se tuska on niin kova, että ei siinä voi ajatella kuin että * LOPU LOPU LOPU kipu*  :tickedoff: siin vaiheessa tulee luvattua maat ja mannut ja het unohtaa kun kipu lakkaa :uglystupid2: * ihanaa itsepetosta* :2funny: mut vakava juttu, ja tavallaan pelottaa että ei kai nyt iske se kramppi :-\ ja kierre on valmis, ois yhtä kidutusta jos se iskis jossain kaupungilla :o


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: maarita - 20.02.2006 17:59:59
Nyt mulla on vähemmän ollut vatsakramppeja, kun otin sairaslomaa kunnolla töistä, myönsin että kaipaan lepoa ja oon levännyt ja kunnolla


Hei sawotar! :)

Minulla oli aiemmin melkein aina vatsa- eli palleakiristystä stressin seurauksena.                                                                         Paksusuoleni kuvattiin ja todettiin ärtynyt paksusuoli.

Kysyttiin onko stressiä ja olihan sitä. :-\
Lääkäri oli tavallista viisaampi ja kehoitti minua opettelemaan palleahengitystä.

Sen jälkeen olen neuvoa noudattanut aina, kun joku jännittää tai sressaa.
Varsinkin autolla liikkuessa usein vedän pallean sisään ja ulos muutaman kerran, se auttaa.

On minulla usein vieläkin oireita, mutta rentoutuminen ja reipas liikunta auttaa.

Parempaa aikaa sinulle vatsasi kanssa, helli sitä. Hierominenkin on hyväksi.

              :smitten:    maarita             :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: sawotar - 20.02.2006 21:47:34
Kiitos neuvoista maarita :smitten: täytyy kokeilla tuota heti seuraavaksi, kokeilin jo Boboon kirjoittamaa neuvoa, ja aika hyvälle tuntu vatsassa kun löysin sen kipu pisteen ::) Kiitos vinkistä Boboo :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 21.02.2006 00:41:49
Hei Ystäväin.

Stressi ilmoittaa, että elämä menee liian lujaa.
Kuunnelkaa mitä kehonne teille kertoo.
Myönnä, että olet väsynyt ja tarvitset lomaa ja lepoa.

Homeopatiasta saa apua,
mutta ennenkaikkea sinun täytyy hidastaa vauhtiasi
ja jättää kahvi, alkoholi ymv. pois. 

Tilalle riittävästi ulkoilua;
rauhallisia kävelylenkkejä ilman aikatauluja ja kiirettä
- kulje metsäpoluilla ymv.
  - nauti luonnosta ja sen kauneudesta, äänistä, väreistä ymv.

Kuuntele rauhoittavaa musiikkia, rentoudu, meditoi tmv.

Laita TW pois käytöstä vaikka viikon ajaksi.

Lue jotakin rentouttavaa kirjallisuutta tai tee vaikka palapelejä.

Nauti elämästäsi.

"Maadota itsesi"
- tasapainottavalla ruokavaliolla
- tunne-elämäsi vakauttamisella
- riittävällä levolla
- rentoutumalla


http://www.astro.fi/index.php?option=com_smf&Itemid=27&topic=2154.msg34813#msg34813


 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: salomi - 21.02.2006 03:00:55
Stressi vatsa voin sanoa, että yrittäkää otta hieman rennommin, sillä stressi vatsan kroonisotumisen jälkeen voi tulla pahempia sairauksia. Yleisin on Parantumaton mahahaava, fibromyalgia, reuma, lihas- ja nikamatulehdukset ym. Elimistö kostaa sairaudella, jos ei osaa tarpeeksi ajoissa hellittää. Tärkeää on siis mielen ja kehon rentous, ravinto, liikunta, suorituspaineet ja traumat.
Liikaa murehtiminen on pahasta, sillä on vain asioita joille me ei voida mitään ne vain tapahtuvat siis miksi rasittaa päätä jokaisella pikkuvaivalla, sillä tätä kutsutaan nykyään informaatioähkyksi, kun aivot/mieli ylirasittuu.

Megaluokan murehtijalle suosittelisin hiljentymistä ja rentoutumista iltaisin ennen nukkumaan menoa ja kalenterin siivousta eli varaamaan aikaa omalle laatu ajalle, jolloin hellii itseään kiireettömästi ilman murheita.

Ruokavalio pitää muuttaa vatsaa vahvistavaksi eli EI kahvia, alkoholia, karamellejä, tupakkaa ja maustetut rasvaiset ruuat ym. vatsaa, happotasapainoa ja verenkiertoa rasittavaa. 

Rentoa mielekästäl iikuntaa ja riittävästi ulkoilua, sillä happi tekee hyvää sressaantuneelle. Turha TV:n töölötys vähemmälle, sillä esim. uutiset on huono viihde ohjelma, kun se on täynnä sotaa, julmuuksia, nälänhätää, onnettomuuksia, johan sressipipoa kiristää. Nauti elämästäsi. Pura mielestä ulos tunnelukot. Jäsenkorjaus mielessä voin sanoa, että näillä vatsa stressiä potevilla on kipuja lapaluiden välissä selkälihaksissa, rintalastassa ja niskassa yläosassa vasemmalla sekä ohimoilla.

Ei muuta kuin ruokavalio tasapainoon ja tunne-elämän paineet mielestä pois (selvitettävä) sekä rentoa elämänasennetta ja hyvää lepoa.
Hyvällä levolla en tarkoita 13 tunnin yö unia vaan syviä rentoja unia ilman murheita. Jollekkin voi riittää esim. 5 tuntia unta, kun on unien ajan aivot "narikassa" ja lepo syvän rentouttavaa.

Mitä me pienistä kun ei pienetkään mitään meistä. Antaa mennen olla ja olleen mennä, kun mennyttä emme voi muuksi muuttaa, sillä se on jo historiaa. Tulevaisuutta emme saa kiinni, vaikka kuinka yritämme lisätä vauhtia eli nauti elämästä tässä ja nyt elämäsi arvoisesti, sillä huomenna kaikki voi olla toisin kuin oli alunperin suunnitellut. ;D

 :smitten:      :smitten:     :smitten:    :smitten:  :smitten:    :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 21.02.2006 09:05:57
Kiitos Salomi ja Elämänilo. Ohjeenne ovat järkeviä ja hyviä. Tänään teen pitkän kävelylenkin ulkona ja nautin raittiista ilmasta  :)


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Hiisitär - 21.02.2006 11:18:54
Minä olen myös kammottava vatsalla stressaaja ja valitettavasti stressi alkaa tulla nykyisin ulos myös käsitaipeista. Ennen kuukautisia närästys ja turvotus on päällä 24/7 hyvin vahvana.

Ja mikään ei tunnu auttavan! Liikunta tällaisessa tilassa vain lisää närästystä ja nostaa vatsahapot kurkkuun. Murehtimista en osaa jättää, varsinkin kun murehdin usein asioita, jotka koskettavat minua, mutta joille en itse voi tehdä mitään vaan avaimet ovat toisten käsissä (esimerkiksi uusi työpaikka - päättääkö esimies ottaa minut töihin. Raha-asiat - ehtiikö virkailija tarkastaa anomukseni ajoissa jne jne jne jne). Tämä vain pahenee vuosien myötä enkä nykyisin tiedä mitään ruokaa, joka ei närästäisi ja/tai turvottaisi edes vähän..


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 21.02.2006 14:55:05
:smitten:  "A S E N N E   ON KAIKKI KAIKESSA"    :smitten:

"Viime vuosisadan suurin keksintö oli se,

että   m i e l e m m e   a s e n n e 

ratkaisee elämän laatumme,

eivät olosuhteet.

:smitten:

Menikö perille?

A s e n n e,

>:(   negatiivinen tai   :)    positiivinen,

on energiaa,

joka vaikuttaa elämänlaatuumme,

eivät olosuhteet.

:smitten:

Entä tuuri? Pah! 

Silkkaa humpuukia!

:smitten:

Joko ymmärsit?

:smitten:             

Hyvä!" 

 
Harvey Cohen




 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: salomi - 22.02.2006 02:05:07
Moikka AthaMaarit

Ei mikään ihme, että olet vatsalla stressaaja, kun olet impulsiivinen heti mulle kaikki tänne Oinas ja noseva merkki kauris tuo luonteeseen murehtijaa ja arkuutta. elimistön liian korkea kuona-aine kuorma aiheuttaa onhelmia käsitaipeissa. Ennen kuukautisia närästys ja turvotus, johtuu kun kuukautiset ovat naisilla luontainen puhdistus ja elimistölle aika rankka, joten ei ihme, vaikka mieli ailahtelee. Naisilla on muuten parempi laatuine veri kuin miehillä, johtuen kuukautisten aiheuttamasta veren uusiutumisesta.

Liikunnaksi suosittelen kevyttä luontokävelyä ja samalla rauhallista syvähengitystä pallealla. Naiset yleensä stressaa miehiä pahemmin elimistöllä, koska he eivät osaa hengittää pallealla kuin miehet luonnostaan. Kannattaa opetella niin syvät vatsa lihakset vahvistuvat ja stressin sieto kyky vahvistuu sekä mieli kevenee, kun sydämmen lyönti tiheys tasaantuu ja happipitoisuus veressä kasvaa.
Koitappa aluksi syödä pieniä aterioita kerrallaan ja pitää pientä paastoa, jolla hellit vatsaasi ja annat sille aikaa toipua hengisestä, fyysistä ja vääränlaisesta ravinto kuormasta. Närästykseen helpottaa pii-valmisteet ja maitohappobakteereilla nukka pinta kuntoon vatsassa.

Lopeta turha murehtiminen asioilla, joille et voi mitään.
Itse kärsin aikoinani vatsahappovaivoista, jotka johtui murehtimesta, sillä kannoin päivittäin murhetta selviänkö maksuista ettei omaisuus mene pankille. Nykyää en enää murehdi, miksi pitäisi, sillä elämä kulkee ja välillä on tiukkaa, mutta elämä kantaa. Jos joku asia kaatuu elämässä niin mitä sitten, sillä asioilla on tapana järjestyä sellaiseksi kuin ne on tarkoitettu meille.

Hyvä ruokavinkki: Kaurapuuroa ja merisuolaa.
 :smitten:    :smitten:   :smitten:   :smitten:   :smitten:   :smitten:   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: sawotar - 22.02.2006 09:29:27
Salomi nams kaurapuuroa ja merisuolaa :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 22.02.2006 09:33:48
Kiitos kaikille vinkeistä. Eilen tein rauhallisen kävelylenkin ja kävin ajoissa nukkumaan. Söin rauhallisesti (enkä hotkien niinkuin yleensä) ja join vain kaksi kuppia kahvia. Olo on tänään vähän parempi, ei närästäkkään juurikaan  :)
Tämä on mulla tälläistä aaltoilua, välillä parempi ja välillä huonompi.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: salomi - 23.02.2006 18:01:38
Moikka artemis

Kahvi pois valiosta niin loppu närästys ja vasta kipuilu

 :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: marzukka - 23.02.2006 19:51:13
Sama vika täällä mutta kahvista en luovu  :smitten:

pitää kokeilla tota pistettä kohan kotia pääsee  ;)


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: metsätonttu - 28.02.2006 13:34:30
Terve kaikki stressivatsat!

Myös reagoin kaikki tunteet vatsallani, oikein nielaisen ne kaikki sinne. En osaa raivota, olen niitä ns. viilipyttyjä.  ???

Se tekee sen, että vatsa on kova ja täynnä ylimääräisiä höyryjä. Vatsahapot eivät toimi. Ja seurauksena vatsakatarri ja se väsynyt maksa (voi olla ne munauaisetkin).

Olen kelannut paljon elämääni ja huomannut, että vatsa on sellainen, miten elää.
Olen liian paljon 'pidättänyt' tunteitani. Ja näin olen pidättänyt myös suolistoni toimintaa tiedostamatta. Suolisto tottuu varmaan niin vauhtiin kuin pidätykseenkin. Se alkaa totella suurempiansa.

Siksi pyydänkin Sawottaren kysymään itseltään, onko kyseessä tunteet, joissa on mukana pelko ja riittämättömyys, haluaa olla niin HYVÄ ja OSAAVA. Nämä tunteethan tulevat usein rakastumisen mukana. Tai sitten elämisen halua kokea hirvittävästi kaikkea ja on vaikea pysähtyä.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: salomi - 01.03.2006 11:15:39
Moikka

On muuten aika yleistä, että eniten reagoi vatsalla kaikkia tunteita kalat ja ravut. 

Kun sitten stressaa niin vatsa voi huonosti, kun tulee syötyä stressin vuoksi huonoja mössöjä: suklaa, pulla, kahvi, alkoholi, roskaruoka, karamellit ym. Johan menee vatsahapot sekaisin, kun hyvät bakteerit on pilalla stressin ja ravinnon vuoksi. Kun sappi kiehuu vatsaan niin vatsa huutaa apua vatsakatarin muodossa, että maksa ja munauaisetkin käy yli kierroksilla.

On väärin ajatella, että sydän on ihmisen tärkein elin, sillä esim. kiinassa ja japanissa on ihmisen kehossa tärkein vatsan alue ja sen toiminta määrittelee ihmisen kunnon. Hyvin pitkälle tämä pitää paikkansa, sillä suurin osa infarktin saaneista on huono vatsasia esim. miksiköhän sydän kohtaus alkaa usein varoitella itsestään närästyksenä tai pallea kipuna??????

Pienet lapsetkin hakee huomiota ja etujaan vatsan pidätyksellä, sillä kyllähän vanhemmat huolestuu, jos ei vatsa toimi.

Vatsa stressi johtuu usein tunteista kuin pelko ja riittämättömyys sekä usein on kyse riippuvuussuhteesta. Ollaan riippuvaisia työstä, tittellistä, puolisosta ym. vaikka sisältä ääni sanoo, että mä en halua tätä ja miksi en voi tehdä sellaista mitä on aina halunnut.

Irwin lauloiosuvasti aikoinaan, että eletään vaan vaikka piruttaan ilman turhia murheita, sillä haudoissa lepää turhaan monia urheita. Eli elämisen halu kokea elämä tässä ja nyt olisi itselle suotava. Mennyttä et voi muuttaa - se on historiaa. Tulevaa et voi saavuttaa - sitä ei vielä ole. Joten elä tälle hetkelle, sillä huomenna nautinto voi olla myöhäistä.
Liian moni sanoo, että sitten kun mä .....niin teen sitä ja tätä, mutta liian monelle " ei ikinä päivänä " elämä näyttää mitalin toisen puolen ja haave jää elämättä, kun kroppa ei jaksa.

 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 01.03.2006 12:07:51
Tiedän kahvin haitat  :) mutta kun olen niin riippuvainen kofeiinista, olen heikko, tiedän  :-[
Saan kamalan päänsäryn jollen saa kahvia edes kuppia päivässä. Olen vähentänyt sen juontia kyllä.
Stressissä syöpöttelen myös liikaa, riippuen mistä stressi johtuu niin joko olen syömättä tai syön yli. Lohduttelen itseäni ruualla ja siitäkin jo tällä palstalla aiemmin puhuttiin. Nyt olen siirtynyt kohti terveellisempää ruokavaliota sillä minulle on hiukkasen kohonnut kolesteroli...


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: sawotar - 01.03.2006 13:39:38
Siksi pyydänkin Sawottaren kysymään itseltään, onko kyseessä tunteet, joissa on mukana pelko ja riittämättömyys, haluaa olla niin HYVÄ ja OSAAVA. Nämä tunteethan tulevat usein rakastumisen mukana. Tai sitten elämisen halua kokea hirvittävästi kaikkea ja on vaikea pysähtyä.

Metsätonttu puhut asiaa :smitten: tunteet vaikuttavat tosi paljon ja reakoin vatsani kautta niihin, en uskaltanut olla se mikä olen ja rakkaus teki minusta erittäin haavottuvaisen..elin menneessä pelko astu kuvioon, olin tehnyt itselleni vahvan suojaavan kuplan ympärille, että EI KUKAAN voi enään satuttaa minua :knuppel2: mutta tulipa tenkkapöö astu kuvioon sellainen mies joka murtaa tämän mennen tullen :smitten: kun olen tuon asian tiedostanut ja työstänyt..pelko on hiipunut ja samoin oireetkin ;)


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: metsätonttu - 01.03.2006 13:56:41
Puhut viisaita ja meille kaikille lohduttavia sanoja siitä, kuinka elämä kannattaa ottaa rohkeasti vastaan!

Toivon uudelle liitolle kaikkea hyvää, olet varmasti siinä vahvempi ja kypsempi!

 :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 01.03.2006 14:02:57
*************************************************************************

NUX VOMICA D6, D30, C5
Ketunkakku


(http://www.ipsitilla.fi/Terveys/nux_vomica.gif)

http://www.ipsitilla.fi/Terveys/Homeopaattinen%20kotiapteekki.htm

Ensioirelääke
- flunssassa vuorotellen Aconitumin kanssa
- kivut, säryt, erilaiset neuralgiat: ishias
- vatsavaivat
  - vatsakrampit

  - ylensyönti (joulu)
  - ilmavaivat
- pahoinvointi
  - raskauspahoinvointi; jos tulee 2-3 h:n kuluttua ruokailun jälkeen
- oksetus
- närästys, röyhtäily
- ummetus
  - peräpukamat
- ripuli
- myrkytykset
- vieroitusoireisiin
  - tupakka
  - alkoholi; krapula
  - kahvi
    (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_38.gif)
  - lääkkeet

- migreeni (ensioireisiin)
- unettomuus (rauhoittaa ajatuksia)
- stressi; piristeet; kahvi, alkoholi, valvominen
- vastasyntyneen vauvan koliikki
Sopii käytettäväksi silloin kun lämmin huone helpottaa oireita sekä lyhyt uni
Sopii henkilöille joille alkoholi, kahvi ja sipuli huonontaa olotilaa


Enemmän tietoa Homeopaattisten valmisteiden käytöstä
[/size]

http://www.astro.fi/index.php?option=com_smf&Itemid=27&topic=2154.msg21564#msg21564


 :smitten:  Elämänilo   :smitten:

*************************************************************************


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: luminant mermaid - 01.03.2006 15:06:45
Tuosta kahvista. (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_38.gif)
Itse jätin kahvin pois kokonaan lähes vuosi sitten. Sitä ennen join pari kuppia päivässä, siis en mikään suurkuluttaja ole koskaan ollut. Aiemmin yritin joskus pitää kahvittomia päiviä, mutta päänsärkyähän siitä tuli. Nyt juon kahvin asemesta vihreää teetä, yrttiteetä yms. Hyvältä maistuu, kun on jo tottunut. Eikä tee mieli kahvia.

Viimeiset viisi vuotta ainakin minulla on vatsani kanssa ollut ongelmia, stressi suurimpana aiheuttajana kerrannaisvaikutuksineen. Tutkittu viime syksynä, muttei "elimellistä vikaa" ole löytynyt. Kai se ruokavalioremontti pitäisi laittaa käytäntöön... ::) - ja luopua muistakin epäterveellisistä juomista ja ruuista, ainakin melkein.

Viimeisen vuoden aikana, kun on tullut mieleeni ihana kahvihetki, haihtuu mielikuva aika nopeasti, kun muistan varsin elävästi viimeisen kahvikupillisen lentokoneessa eltaantuneen lohipiirakan kera...
(http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_25.gif) Vatsaa vääntää jo ajatuskin.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: salomi - 01.03.2006 19:07:07
moikka luminant mermaid

Astrologialla on vaikutusta, sillä esim. meillä aurinko härillä terveys ym. elämäntapa remontti on ollut käynnissä jonkin aikaa ja jatkuu ainakin tämän vuoden. Näin Sepon vinkeillä sanottuna!!!!!

Syökää terveellisesti elimistönne mukaan elikkä kaikille ei kasvisravinto sovi ja toisille taas ei liha. Tärkeintä on, että löydätte vatsa happotasapainolle sopivan ruokavalion ja elämä alkaa hymyillä.

Meikäläisellä ainakin on stressinsieto kyky parantunut ruokavalion myötä ja elämänilo myös. :laugh:  :laugh:  :laugh:  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: sawotar - 02.03.2006 00:10:32
Puhut viisaita ja meille kaikille lohduttavia sanoja siitä, kuinka elämä kannattaa ottaa rohkeasti vastaan!

Toivon uudelle liitolle kaikkea hyvää, olet varmasti siinä vahvempi ja kypsempi!

 :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:

Kiitos metsätonttu :smitten: meinaa sanoit just ne sanat mitä ajattelinkin, koska elimillistä syytä ei löytynyt syy ei ole kuin asenteissa ja ajattelutavoista käsitellä negatiivisiä tunteita ja olla se mikä on ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on.. :smitten: Olen kiitollinen metsätonttu suorasanaisuudestasi :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Synapsi - 02.03.2006 11:04:09
Syökää terveellisesti elimistönne mukaan elikkä kaikille ei kasvisravinto sovi ja toisille taas ei liha.

Hienoa salomi! Tämä on todella tärkeä pointti.
Kun itse aikoinani innostuin kasvisruokavaliosta, se luiskahti alkuun "hurmollisen uskonnonharjoittamisen" puolelle. Enkä voinut todellakaan hyvin. Minulle ei yksinkertaisesti sopinut pelkkä kasvisravinto. Vuosien kokeilulla selvisi, että itselleni sopii parhaiten kasvisvoittoinen ravinto, höystettynä maitotuotteilla ja munilla.

Eettisistä ja vakaumuksellisista syistä syön mahdollisimman vähän teollisesti tuotettuja lihatuotteita mutta riistaa ja kalaa oikein mieluusti.

Vatsaongelmani on  loppunut lähes kokonaan, kun olen ollut puolisen vuotta ilman tupakkaa  ;)


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: salomi - 02.03.2006 11:37:06
Moikka synapsi

Itsekin aikoinaan innostuin kasvisruokavaliosta, koska huomasin possun ja naudan lihan aiheuttavan elimistöön mätänemis tilan, sekä reuman puhjettua selvitin kemiasta sen verran, että minun vatsani on sen verran heikko happoinen luonnostaan ettei se pysty käsittelemään terveesti näitä lihoja. Mutta pelkkä kasvisruokavalio heitti olotilan taas toiseen laitaan. Kokeilulla selvisi, että minulle parhaiten kasvisruoka (valikoituja kasviksia), riista ja kala, mutta ei maitotaloustuotteita. Elikkä olen A-veriryhmäläinen ja syön sen mukaista ruokavaliota ja se sopii elimistölle.
Olen vahvasti, että meidän jokaisen pitäisi selvittää happamuutensa, veriryhmä perinnöllisyys ruokailutavoissa.Sillä on varmaa, että kun kalastaja perheen lapsi syö lihaa tai pelkkiä kasviksia niin varmasti tulee ongelmia, kun perimässä on syöty kalaa vuosia.

Sama pätee teollisesti tuotettuihin ruokiin, sillä äskettäin kaupassa katselin tuoteselosteita niin kyllä nousi tukka pystyyn. Mistähän ihmiset on tehty nykyään: vehnäjauhosta, sitruunahaposta, kaliumsorbaatista, natriumglutamaatti. Ja pahimmat tyypit tehdään: Aspartaamista, rikkidioksidista, atsoväreistä,natriumsulfiitista, alumiinista. Eräässäkin valmistuotteessa luki, että sisältää lihaa tai lihaksi verrattaviin aineisiin 20%. HÄH  :uglystupid2: no mitä ne loput sitten paketista on.

Miksi muuten tehdään nykyään niin paljon marinoituja tuotteita ja niihinkin laitetaan paljon mustapippuria, joka ei sovi stressi vatsalle. No ruoan käyminen ja muut muutokset ei paljastu hajusta eikä väristä vahvan marinadin ansiosta ja lisäksi vahvat mausteet ja suola parantaa säilyvyyttä.  :P  :P  :P

Kyllä stressi vatsa lopettaa kiukuttelun, kun katsoo mitä syö ja miten ajattelee sekä purkaa sisäisiä tunteitaan. Lisäksi lopettaa itsensä myrkyttämisen tupakalla, makeisilla, kahvilla ja alkoholilla, sillä ne sopii vain harvoille tai vähän nautittuna joskus.

 :smitten:  :smitten:    :smitten:    :smitten:     :smitten:     :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: luminant mermaid - 02.03.2006 11:39:12
Mitäs olette mieltä veriryhmien vaikutuksesta ruokavalioon?  :-\
Itse ole AB ja ymmärtääkseni siinä mielessä vaikea tapaus, kun ei tarkkaan tiedä, minkä veriryhmän ominaisuudet vaikuttavat mihinkin. Syödäkö lihaa, kalaa, siipikarjaa? Kasviksia syön paljon, mutta peruna ei tunnu hyvältä. Vaaleat leivät turvottaa ylävatsaa, mahdollisimman aito rukiinen leipä tuntuu hyvältä. Liika rasva ja liian happamet ruuat närästää.
Tiedän itsekin, että on ruokavalioremontin aika...  :smitten:

Kirjoittaessani huomasin, että Salomi oli jo jotain vastannutkin tähän veriryhmien vaikutukseen...


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Hiisitär - 02.03.2006 13:33:17
Lainaus
Hienoa salomi! Tämä on todella tärkeä pointti.
Kun itse aikoinani innostuin kasvisruokavaliosta, se luiskahti alkuun "hurmollisen uskonnonharjoittamisen" puolelle. Enkä voinut todellakaan hyvin. Minulle ei yksinkertaisesti sopinut pelkkä kasvisravinto. Vuosien kokeilulla selvisi, että itselleni sopii parhaiten kasvisvoittoinen ravinto, höystettynä maitotuotteilla ja munilla.

Ahaa, täällä on siis muitakin, joiden elimistö sanoo tenkkapoo liialliselle kasvisruualle. Itse en oikeastaan pysty enää edes syömään kasviksia, lihakin alkaa olla pannassa, esimerkiksi sikaa en pysty syömään enää yhtään. "Kasvistapaturmista" kuuluisin lienee jo aikaisemminkin kertomani kolmen luomuporkkanan hyökkäys: söin vuosien tauon jälkeen saman päivän aikana 3 suomalaista luomuporkkanaa ja sain 2 vuorokautta kestävät, elämäni tuskaisimmat vatsakivut..  :'(  :buck2:

Olen myös halunnut pitää jugurtti-hedelmä-paastoja, mutta elimistö ei kestä, ei sitten millään. Melkein kaikki jogurtit närästävät ja hedelmistäkin pystyy syömään vain valikoituja, jotka liiallisena ahmimisena/ainoana ruuan lähteenä aiheuttavat vatsaongelmia.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: metsätonttu - 02.03.2006 13:39:23
Hei!

Minäkin tarkistin veriryhmäni ja löysin yhden lapun, jossa on veriryhmä O positiivinen. Onko tuollaisia! Tyhmä. En ole koskaan ajatellut mitä olen.

Olen käyttänyt noin 7-8 vuotta kasvis-kala-muna-maito (laktoositon) ravintoa. Liha vain yökötti. Myös eettisistä syistä mieluummin näin. Ukkoni kalastaa, joten en hennonnut alkaa ihan 'oikuttelemaan' ja uskon, että vaihdevuosien aikana kala on tehnyt hyvää. Kahvi minunkin pitäisi lopettaa. En kylläkään paljoa sitä juo, kuppi päivässä, mutta juon teetä sitäkin enemmän.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 02.03.2006 14:55:39
Hei Ystäväin

 :)

Minulta jää kotihommat tekemättä,
koska täällä on näin mielenkiintoisia kirjoituksia.

 :D

Ihanaa .... piristää päivääni .... .

 :-\

Eihän nuo hommat tuosta minnekkään karkaa,
mutta liikuntaa en silti unohta.

(http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_7_9.gif)

Tällä foorumilla on taso noussut melkoisesti,
oletteko huomanneet.


Niin tuosta veriryhmästä: Minä olen Rh A-

Seuraavaksi kehittyi veriryhmä A,
kun ihmiset sopeutuivat maanviljelyelämään.
A-ryhmän ihmisille sopii parhaiten kasvisruokavalio,
varsinkin makrobioottinen.

A-ryhmän ihmiset eivät tuota paljoa kloorivetyä
ja siksi heille sopivat huonosti liha ja maitotuotteet.
Koska A-tyypin ihmisen ei tulisi syödä punaista lihaa,
hänen tulisi myös välttää raskasta liikuntaa

ja keskittyä ennemmin joogaan,
mietiskelyyn ja venyttelyyn.


**************************************************

(http://www.netikka.net/kristiina.raden/Veriryhmadieetti_files/image002.gif)


 http://www.netikka.net/kristiina.raden/Veriryhmadieetti.htm



******************************************************


http://www.elisanet.fi/younetti/ruokavalio.html


Neljän veriryhmän synty

Veriryhmien O,A,B ja AB erilaiset ominaisuudet
selittyvät ihmiskunnan historiasta.


***

Vaeltaminen,
elämäntapa- ja olosuhdemuutokset
ovat ajan myötä
muuntaneet geneettistä perimäämme.

Vanhin veriryhmä on O.
(lainaus kirjasta):
"Varhaiset O-veriryhmään kuuluvat
metsästäjä-keräilijät
vaelsivat alkukodistaan
Afrikasta euroopaan
ja Aasiaan etsien suurriistan
metsästykseen sopivia alueita.
Nykyiset rotuominaisuudet
alkoivat kehittyä uusissa ympäristöoloissa."


***

Metsästäjä-keräilijän elämäntavasta
siirryttiin myöhemmin
paikkasidonnaisempaan maanviljelysyhteiskuntaan.
Syntyi A-veriryhmä,

joka sai alkunsa Aasiassa ja Lähi-idässä
ja kulkeutui indoeurooppalaisten kansojen mukana
Euroopan länsi- ja pohjoisosiin.
A-ryhmän geeni kulkeutui myös Pohjois-Afrikkaan,
missä se levisi Saharan afrikkalaisten keskuuteen.

***
B-veriryhmä kehittyi Himalajan ylängöillä
(nykyinen Pakistan ja Intia)
ja levisi mongolien mukana
Kaakkois-Aasiaan ja Aasian aroille.
Erillisen muuttoliikkeen ansiosta
se levisi myös Euroopan itäosaan.

***

AB on harvinainen veriryhmä.
Se on nuorin veriryhmistä
ja syntyi A-tyyppisen kaukasialaisen rodun
sekoittuessa B-tyypin mongoleihin

(alle 5% maailman väestöstä kuuluu tähän ryhmään).

***

Lisää tietoa asiasta: http://www.elisanet.fi/younetti/ruokavalio.html

***

Tässä yksi näkemys asiasta:

Veriryhmädieetti

Dieetin mukaan veriryhmä määrää ruoat,
joita syömällä laihtuu ja elää terveesti.
Mikä on hyväksi A-tyypin veriryhmän edustajalle,
on haitaksi B-veriryhmäläiselle.
Kyseinen teoria on täysin tuulesta temmattu.
Eri veriryhmille tarkoitetut ruokavaliot ovat melko rajoitettuja,
joten laihtuminen ei ole ihme.
Ruokavalioita noudattaessa
monen ravintoaineen saanti
jää helposti liian niukaksi.

http://www.pienipaatospaivassa.net/syo.php?s=28

***

   :smitten:   Elämänilo   :smitten:
 


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: luminant mermaid - 02.03.2006 15:50:04
Dieettikään ei mulle pahaa tekis... :knuppel2: ja liikunta (http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_7_9.gif)
Mutta tärkeintä olisi löytää ne itselle parhaiten sopivat ruoka-aineet. Kun tuo AB-veriryhmä ei ole niin selvä kuin pelkkä 0, A tai B. Toiset ruoka-aineet sopii A:sta ja toiset B:stä.
Mutta mitkä?  :idiot2: Ymmärtääkseni pitää vain kokeilla.


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: marzukka - 02.03.2006 19:34:18
Eikös tästä veriryhmien ruokavaliosta ym löydy ihan kirjakin...?

Minä muistaakseni olen sellaista vilkuillu ja siinä oli aika tarkasti mitä voi syödä ja mikä on sit niinkus myrkkyä....

Mutta en muista sen nimeä enkä tekijää...pitääkin ite lähtee kirjastoon poukkoilee ja kattelee jos löytys  :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: metsätonttu - 02.03.2006 20:31:45
Hih!  :)

On tällä foorumilla ihmeellisen innokkatia ihmisiä! Vastauksia tipahtelee kuin jotakin orrelta noin vain ja kaikki selviää! Ja kun ei löydy vastauksia, niin siitä vain äkkiä kirjastoon ja plaraamaan!

Huh sentään tätä vilskettä!!!  :D


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: marzukka - 02.03.2006 20:36:19
No mä nyt olen tällänen lukutoukka muuteski...kirjasto paras paikka mulle...jotenkin kotoisa...Harva sitä enää käyttää tiedonhakuun...vaikka se on aikas hyvä siinä....hih...
en mainosta...mutta ihan pikkasen... :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: sawotar - 02.03.2006 21:02:31
Mulla on rh B- veriryhmä...mitähä sitä pitäs syödä :o :D


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: maarita - 02.03.2006 21:10:38
Hei "sawotar" :)

Katsoppa tuolla aiemmi Elämänilon kirjoituksesta 'veriryhmä-dieetti',
siellä on linkki joka vie asioihin.

 http://www.elisanet.fi/younetti/ruokavalio.html

 :smitten:    maarita         :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 02.03.2006 21:15:36
Mulla on rh B- veriryhmä...mitähä sitä pitäs syödä :o :D

Hei "savotar"

Kolmanneksi kehittynyt verityyppi oli B.
B:t olivat paimentolaisia,

jotka matkustivat ja omaksuivat
erilaisia etnisiä ruokavalioita.
Tästä tuloksena B-yksilöt
tulevat parhaiten toimeen
maitotuoteruokavaliolla,
jossa on jonkin verran lihaa
(ei kanaa) ja joitakin viljatuotteita.

B-tyypille sopii parhaiten
kohtuullinen liikuntaohjelma.


Katsoitko jo tämän antamani linkin:
http://www.netikka.net/kristiina.raden/Veriryhmadieetti.htm


   :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 02.03.2006 21:18:41
Hei "sawotar" :)

Katsoppa tuolla aiemmi Elämänilon kirjoituksesta 'veriryhmä-dieetti',
siellä on linkki joka vie asioihin.

 http://www.elisanet.fi/younetti/ruokavalio.html

 :smitten:    maarita         :smitten:


Hei "maarita" ja muut Ystäväin


Jäikö tämä linkki jotenkin muiden varjoon.


http://www.netikka.net/kristiina.raden/Veriryhmadieetti.htm


 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 02.03.2006 21:41:14
Minäkin tarkistin veriryhmäni ja löysin yhden lapun, jossa on veriryhmä O positiivinen. Onko tuollaisia! Tyhmä. En ole koskaan ajatellut mitä olen.

Hei "metsätonttu"

O-veriryhmä kehittyi ensimmäisenä ja
oli vallitseva kivikaudella.
Tällöin ruokavaliossa oli paljon punaista lihaa
ja siihen eivät käytännössä kuuluneet
vilja ja maitotuotteet. 
Tämä ruoansulatusjärjestelmä
on periytynyt sukupolvelta toiselle.
Tulosena O veriryhmä kukoistaa liharuokavaliolla.
Koska ruokavalio sisältää paljon eläinproteiinia,
O-tyyppi tarvitsee
raskasta fyysistä liikuntaa

lihan polttamiseksi.


http://www.netikka.net/kristiina.raden/Veriryhmadieetti.htm


  :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 02.03.2006 21:55:54
Dieettikään ei mulle pahaa tekis... :knuppel2: ja liikunta (http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_7_9.gif)
Mutta tärkeintä olisi löytää ne itselle parhaiten sopivat ruoka-aineet. Kun tuo AB-veriryhmä ei ole niin selvä kuin pelkkä 0, A tai B.

Hei "luminant mermaid"

Harvinaisin ja uusin veriryhmä oli AB.
Tämä veriryhmä on parhaiten sopeutunut
nykyaikaiseen ruokavalioon.
AB-ihmiset sekä A että B-ryhmien ruokavalioista.
Liha ei ole yhtä hyvin sulavaa kuin vedenelävät,
maitotuotteet, vehnätön vilja ja soijaruoat.
Liikuntasuositus AB-tyypille on ennemmin
jooga, mietiskely ja mielenhiljentymisharjoitukset,
ts. rauhoittuminen ja virkistyminen.
Aerobic-tyyppinen liikunta on aivan paikallaan,
kunhan sitä ei viedä äärimmilleen.


 
http://www.netikka.net/kristiina.raden/Veriryhmadieetti.htm


 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: maarita - 02.03.2006 22:03:46
Hei Elämänilo! :)

Kyllä kävi niin, että mun kone ei ainakaan ottanut niin isolla kirjoitettua linkkiä.

Mutta ei se mitään, nythän se onnistui, kiitos.
Olikohan tästä aiheesta jo puhetta 'Huuhaata vai ei' osiossa? muistelen.

Nytpä tuli uudelleen esille, hyvä.
Täytyy tutustua tarkemmin oman veriryhmäni suosituksiin.
Veriryhmäni on Rh-A.

Sen olen jo kokemuksesta todennut, että liika liha on pahasta, maitotuotteita en käytä juuri lainkaan, perunasta en tykkää ym.
Ihan kokemuksen kautta tiedostettuja juttuja.

Mutta koskaanhan ei tiedä mistään liikaa.

 :smitten:   maarita          :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: boboo - 03.03.2006 10:07:52

Koska A-tyypin ihmisen ei tulisi syödä punaista lihaa,
hänen tulisi myös välttää raskasta liikuntaa

ja keskittyä ennemmin joogaan,
mietiskelyyn ja venyttelyyn.


**************************************************

Olen A,
Mikä ihana tekosyy!  :2funny:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 03.03.2006 20:12:42
Mielenkiintoista, harmi etten tiedä verityyppiäni...


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Elämänilo - 03.03.2006 21:00:36
Mielenkiintoista, harmi etten tiedä verityyppiäni...
Hei "Artemis"

Onko sinulle koskaan tehty kirurgisia leikkauksia. 
Veriryhmäsi on sairaalan tiedossa.
- tilaat vaan sieltä haluamaasi tietoa;
vaikka kaikki sairaskertomukset jne.

Käy luovuttamassa verta,
verityyppisi selviää.



 :smitten:   :smitten:Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Stressi vatsa
Kirjoitti: Artemis - 17.03.2006 14:48:22
Hei, kyllä minulle on tehty leikkaus. Pitäisikö kysyä ihan sairaalasta


Otsikko: Vs: Stressi vatsa
Kirjoitti: Tiuhtiviuhti - 12.02.2013 11:19:57
Mahtavaa että löysin tälläisen ketjun! Stressaan tällä hetkellä kovasti sitä että vatsa on huonossa kunnossa. Ollut jo aika pitkään.
Se ei vaan toimi. Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, joten sen takia taitaa olla aika hidas aineenvauhdunta. Vatsa on kovalla ja kahvin avulla saan sen sekaisin.... Mutta tuskin kovin viisasta.
Kävin syksyllä lääkärissä vatsani takia ja lääkäri meinasi oireiden perusteella että kärsisin ärtyvästä paksusuolesta.
Jos kärsin stressistä, reagoin vatsallani. Perustin toiminimen tämän kuun alussa. Raha-asiat stressaa ja samalla stressaan koko elämää, luultavasti ihan olemattomiakin asioita. Vkon ajan olen nukkunut tosi huonosti.
Kävin myös syksyllä astrologilla ja hän puhui että mahani oirehtii. Hänen mukaansa kannattaisi harkita kasvisruokavaliota. Muita ohjeita en muista. Olisi kivaa päästä näistä oireista eroon.
Kahvin juonti pitäisi varmaan lopettaa kokonaan. Kittaan kahvia todella paljon.... Kesällä ollessani uuden ammattini parissa töissä ti-pe, vatsani ei toiminut ollenkaan. La aamuisin sain sen sekaisin kahvin avulla. Ei kivaa. Taidan olla jonkinlaisessa stressikierteessä. :(
Horoskoopiltani olen kalat.


Otsikko: Vs: Stressi vatsa
Kirjoitti: Avicii - 12.02.2013 12:29:47
Mahtavaa että löysin tälläisen ketjun! Stressaan tällä hetkellä kovasti sitä että vatsa on huonossa kunnossa. Ollut jo aika pitkään.
Se ei vaan toimi. Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, joten sen takia taitaa olla aika hidas aineenvauhdunta. Vatsa on kovalla ja kahvin avulla saan sen sekaisin.... Mutta tuskin kovin viisasta.
Kävin syksyllä lääkärissä vatsani takia ja lääkäri meinasi oireiden perusteella että kärsisin ärtyvästä paksusuolesta.
Jos kärsin stressistä, reagoin vatsallani. Perustin toiminimen tämän kuun alussa. Raha-asiat stressaa ja samalla stressaan koko elämää, luultavasti ihan olemattomiakin asioita. Vkon ajan olen nukkunut tosi huonosti.
Kävin myös syksyllä astrologilla ja hän puhui että mahani oirehtii. Hänen mukaansa kannattaisi harkita kasvisruokavaliota. Muita ohjeita en muista. Olisi kivaa päästä näistä oireista eroon.
Kahvin juonti pitäisi varmaan lopettaa kokonaan. Kittaan kahvia todella paljon.... Kesällä ollessani uuden ammattini parissa töissä ti-pe, vatsani ei toiminut ollenkaan. La aamuisin sain sen sekaisin kahvin avulla. Ei kivaa. Taidan olla jonkinlaisessa stressikierteessä. :(
Horoskoopiltani olen kalat.

Tulipa mieleen että oletko kokeillu maitohappobakteria? Se voisi kenties tasapainottaa vatsaasi.


Otsikko: Vs: Stressi vatsa
Kirjoitti: Tiuhtiviuhti - 12.02.2013 12:38:05
Olen kokeillut. Tosin siitäkin on aikaa joten en muista auttoivatko ne.  Käympäs tänään ostamassa niitä.


Otsikko: Vs: Stressi vatsa
Kirjoitti: unelmassa - 12.02.2013 20:35:48
Hei, tai kokeile tätä..ei mitenkään hyvän makusta.. ??? ::)
http://www.vogel.fi/tuotteet/molkosan.php
Tai sit vielä ois hapankaali. ::) jos tykkää, ite tykkään valkosipulihapankaalesta
 ::) :D :D