Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Hansuli - 16.08.2006 11:44:50



Otsikko: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hansuli - 16.08.2006 11:44:50
Mielenkiintoinen tuo Ceres ja kuu yhdessä, kurkkasin juuri äitini kartalta ja Ceres on hänellä Pluton kanssa yhtymässä Leijonassa, molemmat oppositiossa Venukseen. Minulle ja siskolleni tuo Venus-Pluto on periytynyt, joskin väljänä. Huomasin nyt kuitenkin, että myös Ceres on periytynyt samoin teemoin. Minulla Ceres Oinaassa on vielä tarkemmin oppositiossa Plutoon kuin Venus ja siskolla taas on sama Ceres-Pluto-yhtymä kuin äidillä, hänellä Vaa'assa. Osaatko sinä tai joku asteroidituntija heittää tästä jotain? Ilmeisesti hallinnan vs. luopumisen teema olisi näissä kuvioissa jotenkin läsnä.

Ceres kuvaa kartalla sitä konkreettista hoivaa ja hoitoa, mitä on pienenä saanut ja ja mikä liitetään erityisesti äitiin. Ja mitkä ovat ne sinun hoidolliset taipumukset etc.

Varmasti kohdallanne on kyse hallinnasta ja varmasti näkynyt lapsuudessanne voimakkaana äitisuhteena/äitinne on ollut hyvinkin vahva persoona, sillon on täytynyt syödä, kun ruoka on pöydässä.. Kumpikos teistä on isosisko? Nämä Ceres asemat ovat varmasti näkyneet myös teidän välisessä suhteessa (kenties kilpailua enemmän kuin norm. sisarten välillä?) Tämä hallinta näkyy kohdallasi varmasti myös parisuhteessa, aina ei tarvitsisi yrittää kaikkea hoitaa, joku muukin ihan totta voi osata tehdä samat asiat ihan yhtä hyvin ellei paremminkin ;).




Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Ajatus - 16.08.2006 15:46:24
Hei, kiitokset Hansuli tästä! Nuo asteroidit ovat jääneet itselläni aika vähälle huomiolle, mutta Marja-Liisa Niemi-Mattilan arkkityyppikirja odottaa kyllä yöpöydällä lukuvuoroaan. Hänetkin kun nyt tapasin livenä ja kuulin hänen mielenkiintoisen esitelmänsä Jane Fondasta, niin sain taas uutta mielenkiintoa näihinkin.

Hmm, ehkä me olemme äidin ja siskon kanssa kaikki kolme ainakin melko omapäisiä tyyppejä. ::) Ruoka-ajat kyllä meillä oli ja äiti yritti aina komentaa ajallaan syömään. Ei hän kuitenkaan mikään pelottava hahmo koskaan ole ollut (Vesimies-aurinko/Mars, Vaaka-kuu), mutta hyvä kasvattaja mielestäni. Minä olen meistä se isosisko ja pikkusiskon kanssa otimme kovastikin yhteen pienenä. ;D Emmekä todellakaan ole sitä tyyppiä, että kerromme kaikki asiat toisillemme kuten jotkut sisarukset tuntuvat tekevän, pikemminkin päin vastoin. Silti välimme ovat ihan toverilliset näin aikuisiällä. Hallinnan ja jonkinlaisen reviirin tarve varmaankin korostui silloin kun jouduimme lapsena jakamaan yhteisen huoneen, muistan miten iloinen olin saatuani vihdoin oman (ja niin varmaan siskokin).

Ja kyllä, tunnistan tuon taipumuksen hoitaa asiat itse, "niin tulee tehtyä kunnolla". Äiti oli muuten samanlainen, eikä esim. hirveästi kannustanut meitä kotona leipomaan tai laittamaan ruokaa koska teki mieluummin itse. Varmasti tämä taipumus juontuu juuri siitä, että tulee tunne että asiat ovat nimenomaan hallinnassa silloin kun ne tekee itse, ja vastuun luovuttaminen toiselle on hallinnan menetystä. ;)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Elektra - 16.08.2006 15:54:44
Sain ehdotuksen Päivölässä Cereksestäni, joka tämän varsinaisen pehmoäidin kartalla on siis yhtymässä Ascilla Plutoon ja oppositiossa Kheironiin. Saattohoitaja(ko)?  :angel:


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Hansuli - 16.08.2006 21:46:52
Cereksen aspekteja, jos tutkailette syntymäkartallanne, voitte ajatella sitä kuun tavoin, mutta konkreettisemmin.

Esim. jos Cereksen ja  :saturnus: :n välillä on haastavia aspekteja  :aspect_opp: tai  :aspect_squ: , on se merkki esim. siitä, että sinua ei pienenä ole oikein osattu hoitaa tarvitsemallasi tavalla. Annettiin ruokaa, kun olisit halunnut syliin  :D. Perushoidossa on ollut puutteita, mikä voi näkyä kehityksessäsi erilaisina pelkoina, turvattomuutena tai esim. materian kautta turvan hakemista. Voit olla myös itse kokenut niin, että ruokaa tms. ei olisi lapsuudenkodissasi ollut. (Tässä on myös vinouman mahdollisuus, ruokaa kyllä oli, mutta ei juuri sitä, mitä olisit halunnut). Toki saattaa näkyä myöhemmissäkin elämänvaiheissa niin, että elät esim. "köyhää" opiskelijaelämää ja perustarvikkeista on pulaa.. Jääkaapissa kurkistaa siis valo vastaan :).

Mm. tätä, paljon lisää toki liittyy tähänkin kuvioon, kuten nuo lapsettomuusasiat, mistä toisaalla oli keskustelua etc.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Emelia - 17.08.2006 20:00:53
Ceres on todellakin mielenkiintoinen, eikä sen vaikutusta pidä aliarvioida, erityisesti, jos se piakkoin tullaan luokittelemaan yhdeksi Aurinkokuntamme 12 planeetasta
"If the proposed Resolution is passed, the 12 planets in our Solar System will be Mercury, Venus, Earth, Mars, Ceres, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune, Pluto, Charon and 2003 UB313. The name 2003 UB313 is provisional, as a "real" name has not yet been assigned to this object."
http://www.spacedaily.com/reports/The_IAU_Draft_Definition_Of_Planets_And_Plutons_999.html


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Linn - 17.08.2006 20:52:29
Minua on mietityttänyt oman karttani Ceres. Se kun on yhtymässä Plutoon, mutta tuo aspekti ei ole oikein auennut minulle, kun oma äitisuhde on vallan hyvä - ollut aina. Nyt odottavana äitinä on vähän mietityttänyt, voisiko se sitten näkyä ikävästi omassa äitiydessä. :-\

Toisaalta aiempien elämien astrologisella aikajanalla tämä yhtymä osuu sellaiseen elämään, jossa tuo teema oli todella osuva. Myös toinen aiempi inkarnaatio, jossa näitä teemoja käsiteltiin urakalla voisi liittyä tähän nykyisen elämän yhtymään - onhan samassa syssyssä Massachusetts-asteroidi - ja juuri siellä vietin ko. elämän.

Se Ceres (ja Pluto) on muuten Vaa'assa, 11. huoneessa ja oppositiossa Venukseen - myös sekstiilissä Saturnukseen ja kolmiossa Marsiin sekä Merkuriukseen - osana kirjekuorta, leijaa, kehtoa ja mitä niitä olikaan. Ihan merkittävässä paikassa siis. Pitää lukea paremmin Ceres-kohdat tuosta Mattilan kirjasta, jonka minäkin viimein hankin, mutta olen vasta selannut.

Linn


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: nikki - 17.08.2006 22:27:19
ajatus
teidän kolmen naisen yhteinen teemahan on tuo vaaka-venus,"täydellinen"
venus,kuten minä sitä nimitän,kuinka muokkautua omaksi venuksekseen ihmissuhdekoulussa,helliä ja palvoa juuri omaa jumalatarta itsessään,
jonka on löytänyt myös kanssasisaristaan,ehkäpä se löytää täyttymyksensä äitiyden kautta,
sitäpaitsi eikö pluto-ceres yhtymät  :aspect_opp: :venus: voisi kuvata
UUDENLAISEN äitimyytin syntyä,ei enää pullantuoksua vaan henkisiä piparkakkuja
pieninä murusina maailmalta,
hyväksyä Kahlil Gibranin lause "teidän lapsenne eivät ole teidän lapsianne,vaan ELÄMÄN KAIPUUN TYTTÄRIÄ JA POIKIA"
synnyttää elämää varten eikä itseä,olla tukena kasvussa ilman tukahduttavaa omistamista ja hallintaa,olla valmis luopumaan milloin hyvänsä


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Ajatus - 18.08.2006 09:54:34
Kiitos nikki, kyllä tuossa on varmasti perää. Äitiyttä en ole vielä koskaan kokemuksena kaivannut, mutta en mitenkään sulje sitä mahdollisuutena pois. Tuli kuitenkin mieleen (koska siskonikin on lapseton), että Pluto-Ceres voisi hyvinkin tarkoittaa myös äitiydestä/hoivaamisesta kokonaan luopumista. Minulla se voisi esimerkiksi näkyä niin, että edustan todellakin sellaista "äitihahmoa", joka ei halua omia lapsia. Tai jos joskus haluan, niin lapsi tai lapset saavat todennäköisesti useammin niitä henkisiä piparkakkuja kuin uunissa leivottua pullaa. ::) Sama juttu siskollani, tosin hän Leijona-nousuisena on enemmän ollut lasten kanssa tekemisissä työn kautta ja muutenkin.

Pluto-Ceres-aspekti tuskin lasten saamista estää (kuten on todettu ;)), mutta esim. yksi äitini oivalluksista jonka hän itse on todennut on se, että hän ei ole voinut hallita elämääni ehkä niin paljon kuin olisi halunnut tai kuvitellut voivansa. Plutoniset miehet (heh, siis kaksi Skorppari-miestäni) ovat jo melko nuorena vieneet minut kauas kotiseudulta ja äidin hoiva muuttui etähoivaksi. Ceres siis minulla ykkösessä ja Pluto seiskassa. Hauska "sattuma" sinänsä, että tuo Kahlil Gibranin lause kolahti minuun jo hyvin nuorena kun sen jostain luin, ja siteeraan sitä vieläkin mielelläni. :)

Linn, en usko että pelkästään tuon perusteella on syytä huoleen. Minunkin äitisuhteeni on ollut jotain teini-iän kapinointivaihetta lukuunottamatta aina ihan hyvä, samoin tuon Ceres-Pluto-yhtymän omaavan siskoni suhde äitiin. Tahtojen taistelua se kyllä on joskus ollut, sen liittäisin tuohon Plutoon. ;)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: May - 18.08.2006 11:16:35
Minua on mietityttänyt oman karttani Ceres. Se kun on yhtymässä Plutoon, mutta tuo aspekti ei ole oikein auennut minulle, kun oma äitisuhde on vallan hyvä - ollut aina. Nyt odottavana äitinä on vähän mietityttänyt, voisiko se sitten näkyä ikävästi omassa äitiydessä. :-\

Toisaalta aiempien elämien astrologisella aikajanalla tämä yhtymä osuu sellaiseen elämään, jossa tuo teema oli todella osuva. Myös toinen aiempi inkarnaatio, jossa näitä teemoja käsiteltiin urakalla voisi liittyä tähän nykyisen elämän yhtymään - onhan samassa syssyssä Massachusetts-asteroidi - ja juuri siellä vietin ko. elämän.

Linn, itselläni on myös Pluton (ja Uranuksen) yhtymä Cerekseen. Merkkinä on Neitsyt ja sijainti Asc:lla, juuri 1. huoneen puolella. Kolmikolla on myös oppositio Kheironiin seiskassa.

Odottaessani aikoinaan ensimmäistä lastani, törmäsin Demetra Georgen melkoisen dramaattiseen tulkintaan Pluto-Ceres-yhtymästä. Siinä puhuttiin mm. menetyksistä, kuolemista jne. - tosin paljon muistakin teemoista samaan asiaan liittyen. Samoihin aikoihin vielä tr. Pluto neliöi Jousimiehestä tuota Ceres-Pluto-yhtymää ja tuskani Gerogen tulkinnoista yltyi siihen mittaan, että hakeuduin Marja-Liisa Niemi-Mattilan vastaanotolle nimenomaan tuota kuviota purkamaan. Marja-Liisa selitti, että kun Plutoni on nimenomaan peräytyvä, niin hän uskoo esim. menetysten liittyvän edellisiin elämiin ja muutenkin Marja-Liisa yhdisti sen hyvin monenlaisiin teemoihin, joista suurin osa ei liittynyt menetyksiin ym. vaikeuksiin vaan enemmänkin kosmiseen tehtävään, omaan kasvamiseen. Sittemmin olen menneitä elämiä muita kautta selvitellessäni törmännyt hyvin samanlaiseen tulkintaan. Linn, onko oma Plutosi kenties perääntyvä?

Nyttemmin, kahden lapsen äitinä, en edelleenkään ole kokenut mitään aivan erityisen raskaita kokemuksia lasten suhteen. Ongelmia on toki ollut mutta kenelläpä vanhemmalla ei. Vanhemman lapsen Jupiter muuten osuu tarkasti Ceres-Pluto-yhtymään ja nuoremman Aurinko. Astrologia - ja tietysti koko elämä - ON ihmeellistä!  :o

Linn, kun sinulla yhtymä on 11. huoneessa, voisin ajatella, että kohtalosi (Pluto) olisi kehittyä jonkinlaiseksi äitihahmoksi niin ystävillesi kuin ehkä laajemmillekin ryhmille (11. huoneen Vesimies-teemojen lojaalisuus ja maailmanparantamishenki).

Työt painaa päälle, että en ehdi kirjoittaa äskeistä huitaisua enempää, mutta jos Linn tai joku muu haluaa, niin voin kirjoitella myöhemmin (?) lisää mm. Pluto-Ceres-teemasta Demetra Georgen monisteesta.

PS. Elektra, tulkinta saattohoitajasta voi olla hyvinkin osuva. Olen nimittäin itse jo kauan harkinnut ryhtymistä vapaaehtoiseksi saattohoitokodissa. Äitini kuoli aikoinaan kyseisessä paikassa ja tällöin huomasi aivan konkreettisesti vapaaehtoisten työn suunnattoman arvon.





Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Ajatus - 18.08.2006 12:53:07
Kiitos May, tämäkin valaisi ja ehdottomasti saa kirjoittaa lisää tuosta Pluto-Ceres-teemasta! Tuo Pluto on nimittäin minullakin peräytyvänä (pitäisi varmaan tarkistaa efemerideistä ettei satu olemaan pysähtynyt, Marja-Liisahan painottaa erityisesti näitä), samoin siskolla ja äidillä! :o Liekö kyseessä joku karminen juttu...

Tjaa, minulla kun Ceres on Oinaassa ja ykkösessä, niin eipä tuo kehotakaan ryhtymään äitihahmoksi muille kuin itselleen. ;D Voitteko muuten uskoa (tai no, tietysti astroharrastajina voitte) - tarkistin missä tuo Ceres nyt on meneillään kun se minua yhtäkkiä niin kovasti kiinnostaa, ja tuollahan se ykköshuoneessani, asteentarkasti yhtymässä kuuhuni. Neptunuksen kera. Orbi on siis minuuteissa tr Cereksen ja kuuni välillä vain 9 min ja tr Neptunuksen ja kuuni välillä 13 min.

Terra64, tämä ketju lähti sivujuonteena tuolta nikin aloittamasta kuunvaiheketjusta, joten en ihmettele jos et ole aloituksesta ihan kärryillä. Ceres Jouskarissa...se voisi tarkoittaa vaikkapa matkailevaa/opiskelevaa/kansainvälistä äitihahmoa, 11. huoneesta May jo kirjoittikin, eli tämän perusteella kuvittelisin että olet (tai olisit) äitinä hyvin nykyaikainen, globaali äiti. Voisit pitää lapsinasi/huolehdittavinasi myös muita kuin biologisesti omia lapsia.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Linn - 19.08.2006 15:03:18
May,

Kyllä Plutoni tosiaan perääntyy - kiitos huomiosta! Vahvistaa vain edelleen tuota EE-tulkintaa ja intuitiivista tunnetta.

Olen hieman ihmetellyt tuota sijaintia 11. huoneessa juuri siksi, että en mielestäni ole kaveripiirissä mitenkään erityisen äidillinen hahmo. Mutta ehkä se liittyy esim. siihen, että jossain vaiheessa opintoja yritin kovasti hankkiutua töihin kehitysmaiden lapsia auttaviin järjestöihin. Kummilapsitoimintaa, hyväntekeväisyyttä, jopa kansainvälistä adoptiota... Nämä ovat olleet aina sydäntä lähellä ja maailman lasten hätä satuttaa (ketäpä ei).

Tämä on mielenkiintoinen ketju!

Linn


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Pallaskissa - 19.08.2006 18:54:05
Nyt kun Ceres on mahdollisesti saamassa planeetan statuksen, on jännää huomata, miten se "toimii" kartalla. Se on vieläpä sisäplaneetta, eikös sen kiertorata tule heti Marsin jälkeen seuraavana?

 :ceres: on syntymäkartallani ainoa "kulminoiva" jumalatar-asteroidi (toistaiseksi :)), tosin vain väljästi kun se on noin 6 asteen päässä IC:lta. Leijonassa se ei ole kenties hoivaavimmillaan (ainakaan Niemi-Mattilan mukaan), ja sijaitessaan kartan 3. huoneessa (jonka kärkenä Rapu) se kuvaa todella osuvasti lapsena saamaani hoivaa; molempien vanhempien ollessa työelämässä konkreettisinta hoivaa lapsena sain kolmelta isoveljeltäni. Leijona taitaa kuvata myös hyvin lapsuuden materiaalisia olosuhteita, rahasta ei ollut puutetta mutta vanhempien läsnäolosta oli.

Jos ajattelisin sen kuvaavan omaa äitiyttäni, tulee mieleen heti jonkinlainen hyvin autoritäärinen äitihahmo, joka vaatii lapsiltaan paljon  :o. Hui, sellaiseksi en tahdo.

May, olisi todella kiinnostavaa tietää, mitä Demetra George sanoo Cereksestä IC:llä? Muuten Ceres on suotuisasti aspektoitunut (lukuun ottamatta oppositiota MC:lle), se tekee sekstiilin Saturnus-Pallas -yhtymään Kaksosissa, sekstiilin Merkuriukseen Vaa'assa ja kolmion Neptunus-Jupiter -yhtymään Jousimiehessä.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Ebenia - 19.08.2006 21:14:26
Terra64, tämä ketju lähti sivujuonteena tuolta nikin aloittamasta kuunvaiheketjusta, joten en ihmettele jos et ole aloituksesta ihan kärryillä. Ceres Jouskarissa...se voisi tarkoittaa vaikkapa matkailevaa/opiskelevaa/kansainvälistä äitihahmoa, 11. huoneesta May jo kirjoittikin, eli tämän perusteella kuvittelisin että olet (tai olisit) äitinä hyvin nykyaikainen, globaali äiti. Voisit pitää lapsinasi/huolehdittavinasi myös muita kuin biologisesti omia lapsia.

Minulla on Ceres 11.huoneessa, nipakasti vesimiehen puolella (asteen verran yli kauriista) ja minulla näkyy nimeomaan tuo "globaaliäiti" teema. Haluan opiskella kehitysmaatutkimusta ja tehtä töitä kehitysmaiden, köyhien ja äidittömien lapsien hyväksi. Olen myös monille ystävilleni hyvin äitimäinen ja huolehtivainen "äitihahmo". Lapsen kasvatukseni tulee ihan varmasti olemaan todella vapaata, uniikkia ja erilaista tuon  :vesimies: vaikutuksesta ja sen voin hyvin kuvitella - olen itsekin saanut hyvin vapaan kasvatuksen ja sellaisen aion omillekin lapsilleni antaa. En ole koskaan erityisemmin ollut lasten perään, mutta tämän vuoden aikana olen myöntänyt itselleni olevani oikeasti aika lapsirakas ja tulevani oikeasti aika hyvin lasten kanssa toimeen ja pitäväni "äitiroolia" aika sopivana itselleni. :) Itseasiassa jopa pientä vauvakuumetta voisi olla ilmassa, vaikka en lasta vielä vuosiin hankikaan, kun sitä miestäkään ei ole.  :D


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: nikki - 20.08.2006 21:50:08
pallaskissa
ceres ic:n lähellä:
"ceresin myytti psykologisena perustana on hyvin hallitseva-on olemassa emotionaalinen yhteys rakkaiden menetyksen ja paluun teemoihin tai hylätyksi tulemiseen ja hyväksyntään"
leijonaceres yhdistää hoivan ja itseilmaisun,ruokkii toisten luovuutta ja siten itseluottamusta,itsehyväksyntää,
ja sinulla tähän liittyy pallaksen isältä peritty terävä äly,
harmoninen ulosanti ja kärsivällisyys,
kun taas neptunuskolmio on liiankin ideaalinen,pilvissä roikkuja,
ehkä saat luovat ideasi sieltä ja saturnus antaa niille rakenteet,
"kokkaat luovasti reseptiä muunnellen"


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hansuli - 20.08.2006 22:13:11
Jatketaampas tähän nyt sitten, jos tuosta hoivaaja-veijarista planeettakin saadaan tulevaisuudessa :).

Lähde: Demetra George (suom. Markku Kantee)

CERESIN ASTROLOGISET HALLINTA-ALUEET

CERES ÄITINÄ ON KAIKKIEN LISÄÄNTYMISEEN TÄHTAA VIEN SEKSUAALISUUDEN VAIHEIDEN INDIKAATTORI JA AJOITTAJA
raskaus * syntymä * keskenmeno * abortti * imetys * ovulaatio * kuukautisten ja vaihdevuosien alku * naisen gynekologinen terveys * syntyvyydensaännöstely

CERES OSOITTAA ERILAISET VANHEMMIJUS SUHTEET
vanhempi/lapsi * lapsi/vanhempi * yksinhuoltaja (äiti tai isä) * isovanhempi * adoptiovanhempi * lastenhoitaja/kotiopettajatar

CERES LIITTYY LASTEN HOITOON JA KOULUTUKSEEN
sikiöaikainen hoito * synnytysvalmennus * lasten oikeudet * äidin oikeudet * lasten väärinkäyttö
esikoulu * alkeiskoulu

CERES ARVOSTAA PERHETTÄ
sukujuuret ja perhesiteet * laajennetut perheyhteisöt * kommuunit * klaanit * heimot

CERES-AMMATIT KESKITTYVÄT HOITOON JA AVUSTUKSEEN
lastenhoito * sosiaalihuolto * lasten lääkintä ja koulutus * kätilöt * saattokodit

JYVÄN JUMALATTARENA CERES HALLITSEE MAANV1LJELYÄ JA KASVUJAKSOJA
maanviljely * tilanhoito * puutarhanhoito * ekologia * botaniikka * vuodenajat * suhde luontoon * “vihreä peukalo” * istutukset * taimitarhat * siemenet * sadonkorjuu

CERES, KAIKKI.RUOKKIVANA ÄITINÄ HALLITSEE RUOKAA JA RUOKAAN LIITTYVIÄ PALVELUJA
maanviljelijät * kauppapuutarhurit * kokit * leipurit * tarjoilijat * ravintolat * osuuskunnat * ravintoneuvojat * terveysravinto, ruokavaliot, yrtit * ruokakompleksit, anorexia, bulimia * ruo
kaan liittyvät terveyden häiriöt

CERES PITAA HUOLTA ELÄIMISTÄ
eläintenhoito * eläinlääkärit * kouluttajat * jalostajat *
eläinten hautaus

CERES HALLITSEE TYÖ VÄKEÄ JA TUOTTAVUUTTA
tehdastyöläiset * ammattiliitot * valmistajat * kuluttajat * kauppatavarat* työttömyys * työkyvyttömyys * työttömyvskorvaukset


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hansuli - 20.08.2006 22:18:59
Jatkuu..

CERES-SATURNUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy tarpeeseen luoda muotoa ja rakenteita. Tämä yhdistelmä voi olla merkki järkevästä ja realistisesta perustasta hoivaamistyölle.
Harmoniset aspektit lisäävät yksilön hoivasuhteiden vakautta, jatkuvuutta ja syvyyttä. Perheen perinteiset arvot vahvistuvat ja vahvoja emotionaalisia tukijärjestelmiä syntyy.
Vaikeat aspektit ovat osoitus hoivakokemuksen puutteesta, joka voi johtua monista syistä. Yksilön vanhemmat ovat voineet pidättäytyä rakkaudenosoituksista, vaatineet tietynlaista käytöstä vastineeksi hyväksymiselleen, soveltaneet ankaraa kuria, tai yksinkertaisesti eivät ole olleet läsnä. Toisessa tapauksessa vanhemmat ovat käsittäneet vastuunsa väärin, tehden kaiken lapsen puolesta, jolloin tällä on ollut vaikeuksia löytää ja kokea omaa voimaansa. Lisäksi tämä yksilö voi kokea vastuunsa lapsista tai iäkkäistä vanhemmistaan liian raskaana ja rajoittavana.
Tässä tapauksessa yksilön pitäisi oppia olemaan oma vanhempansa hoivaamalla ja pitämällä huolta lapsesta itsessään. Tällä tavoin Ceres-Saturnus-ihmisen on mahdollista oppia välittämään sekä itsestään että muista.

CERES-URANUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy yksilöllisyyden ja intuition kanssa. Tällä yhdisi korottaa hoivaamisimpulssi humanitääriseksi toiminnaksi.
Harmoniset aspektit voivat olla osoitus omaperäisestä ja uutta luovasta lähi. lenpitoon muista ihmisistä tai perherakenteiden kehittämiseen. Ceres-Uranusihmisoikeuksien puolestapuhujiaja haluavat erityisesti pitää huolta lasten yksilöli. sestä. Yksilön intuitiivinen ihmisluonnon tuntemus voi olla korkealle kehittynyt hänelle hyvien suhteiden luomisen erirotuistenja erimaalaisten ihmisten kanssa.
Vaikeat aspektit saattavat viitata epäluotettaviin ja epävakaisiin hoivakokemuksiin, jotk johtaa vaikeuksiin emotionaalisten siteiden luomisessa. Lapsi, joka on kasvanut rikkin kodissa tai kapinoi vanhempiaan vastaan, voi myöhemmin kohdata ristiriidan persoonai vapautensa ja perheyhteisyyden kanssa. Lisäksi yksilöllä voi olla vaikeuksia uskoa omiin ajatuksiinsa ja intuitioihinsa.
Ratkaisuna on vain yritettävä yhdistää oma yksilöllisyytensä ja uudistamishalunsa huolenpitoon rakkaistaan.

CERES-NEPTUNUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy korkeamman todellisuuden kaipuuseen. Tämä yhdistelmä voi merkitä hoivaamisimpuissin herkistymistä, jolloin yksilössä voi kehittyä syvä myötätunto ja empatia kaikkia olentoja kohtaan.
Harmoniset aspektit voivat viitata epäitsekkääseen jakamisen haluun, joka perustuu henkisten harjoitusten kautta saavutettuun pyyteettömän ja absoluuttisen rakkauden kokemukseen. Nämä aspektit voivat myös symboloida erityistä psyykkistä herkkyyttä toisten tunteille, mikä antaa yksilölle mahdollisuuden toimia parantaja-auttajana valitsemallaan elämänalalla. Taiteelliset tai näyttelijän lahjat ovat myös näiden aspektien osoittamia kykyjä.
Vaikeat aspektit voivat olla merkki rakkaisiin ihmisiin kohdistuvista epärealistisista odotuksista ja tästä seuraavista pettymyksen tunteista. Tuloksena oleva emotionaalinen tyhjyys voi houkuttaa yksilön esittämään marttyyria, jotta saisi osakseen huomiota hoivaamisen muodossa. Tai, kyvyttömänä kestämään emotionaalista tuskaa ja eristymistä ihminen voi etsiä turvaa erilaisista eskapismin muodoista - huumeista, alkoholista tai syrjään vetäytymisestä.
Näiden haasteiden ratkaisemiseksi yksilön olisi löydettävä oma ravitsemuksen lähteensä kaikkia olentoja yhdistävän ykseyden ja yhteisyyden kokemuksen kautta. Toisten tarpeista huolehtiminen, ilman itsensä uhraamisen makua, voi myöskin suoda Ceres-Neptunus-yksilölle täyttymyksen hänen syvään kokonaisuuden ja ykseyden kaipuuseensa.


CERES-PLUTO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy muuttumisen tarpeeseen. Tämä yhdistelmä painottaa arkkityyppistä Ceres-Pluto-teemaa menetyksestä ja takaisin saamisesta, joka opettaa, että ihminen ei saa takertua luomaansa ja hoivaamaansa elämään.
Harmoniset aspektit kuvaavat yksilön kykyä jakaa sekä fyysiset, että henkiset ja emotionaaliset luomuksensa. Voi ilmetä syvällistä ihmisen psyyken ja fyysisen maailman ymmärrystä, jonka avulla yksilö voi helpottaa toisten kulkua omalla elämänlkuoleman polullaan. Vanhemmuuden kokeminen voi muuttaa ihmisen arvoja ja edesauttaa toisten sietämistäja hyväksymistä.
Vaikeissa aspekteissa voi esiintyä rakkaiden ihmisten menetyksen tai heistä eroon joutumisen aiheuttamia syviä emotionaalisia kriisejä. Tästä voi seurata vakavaa suma, murhetta ja depressioita. Jos yksilö tarrautuu tai pyrkii saamaan yksinoikeuden luomiinsa asioihin, se johtaa todennäköisesti valtataisteluihin.
Vaikeuksien torjumiseksi ihmisen on muutettava suhtautumistaan omaan kiintymykseensä hyväksymällä Ceres-Pluto-myytin opetukset: takaisin saaminen ja uudistuminen seuraavat luopumista, jokaista kuolemaa seuraa uusi syntymä, jokainen menetys korvataan saamisella. Tämän totuuden syvällinen ymmärtäminen poistaa pysyvästi menetyksen pelon ihmisen alitajunnasta ja korvaa sen luottamuksella, hyväksymiselläja ilolla.


Ja toisena päivänä lisää :)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Triton - 13.11.2006 15:56:00
Cereksen aspekteja, jos tutkailette syntymäkartallanne, voitte ajatella sitä kuun tavoin, mutta konkreettisemmin.

Esim. jos Cereksen ja  :saturnus: :n välillä on haastavia aspekteja  :aspect_opp: tai  :aspect_squ: , on se merkki esim. siitä, että sinua ei pienenä ole oikein osattu hoitaa tarvitsemallasi tavalla. Annettiin ruokaa, kun olisit halunnut syliin  :D. Perushoidossa on ollut puutteita, mikä voi näkyä kehityksessäsi erilaisina pelkoina, turvattomuutena tai esim. materian kautta turvan hakemista. Voit olla myös itse kokenut niin, että ruokaa tms. ei olisi lapsuudenkodissasi ollut. (Tässä on myös vinouman mahdollisuus, ruokaa kyllä oli, mutta ei juuri sitä, mitä olisit halunnut). Toki saattaa näkyä myöhemmissäkin elämänvaiheissa niin, että elät esim. "köyhää" opiskelijaelämää ja perustarvikkeista on pulaa.. Jääkaapissa kurkistaa siis valo vastaan :).

Mm. tätä, paljon lisää toki liittyy tähänkin kuvioon, kuten nuo lapsettomuusasiat, mistä toisaalla oli keskustelua etc.

Ohhoh, tuo kyllä kolahtaa tosiaan! Meidän kotona ei kovin laajaa valikoimaa tuota ruokapuolta ollut (syrjäseutu + huonosti varusteltu kauppa + köyhyys) ja sitten kun oli, inhosin sitä. Iänikuisia pottuja ja jotain läskisoosia, yök! Ja psyykkisellä puolella olen kokenut jääneeni rakkautta vaille. Ulkoisesti huolehdettiin kyllä, mutta sisäisesti jäi jotain saamatta. Jotain aitoa välittämistä ja lämpöä.

Itseänikään en ole koskaan kokenut erityisen äidilliseksi, enkä ole ikinä halunnut lapsia. Ja kotiolot ovat tuon tuostakin olleet kovin sanoisinko nihilistiset... Roinaa on kyllä ja tarve jemmata sitä, mutta silti en tunne asuntoani ikinä tarpeeksi kodikkaaksi ja lämpimäksi.

Eli siis Saturnus Kauriissa 4. huoneessa ja neliö siitä Saturnukseen Oinaassa...

 :-[


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: taiska - 13.11.2006 17:51:35
Minulla Ceres on Vesimiehessä 7 huoneessa lähellä DC:tä ja aspekteja tekee ainakin  :aspect_opp:  :uranus: ,  :aspect_squ:  :neptunus: ,  :aspect_ssx:  :merkurius: ja   :aspect_opp:  :askendentti: . Olen lukenut paljonkin näistä (kiinnostavaa, mutta aspektit eivät ihan ole hallinnassa vielä, niin ajattelin voisiko joku osaavampi antaa minulle näistä sellaisen "kokonais kommentin " ?


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys
Kirjoitti: Pallaskissa - 13.11.2006 21:26:37
Lainaus käyttäjältä: nikki
pallaskissa
ceres ic:n lähellä:
"ceresin myytti psykologisena perustana on hyvin hallitseva-on olemassa emotionaalinen yhteys rakkaiden menetyksen ja paluun teemoihin tai hylätyksi tulemiseen ja hyväksyntään"
leijonaceres yhdistää hoivan ja itseilmaisun,ruokkii toisten luovuutta ja siten itseluottamusta,itsehyväksyntää,
ja sinulla tähän liittyy pallaksen isältä peritty terävä äly,
harmoninen ulosanti ja kärsivällisyys,
kun taas neptunuskolmio on liiankin ideaalinen,pilvissä roikkuja,
ehkä saat luovat ideasi sieltä ja saturnus antaa niille rakenteet,
"kokkaat luovasti reseptiä muunnellen"

Miten tämä on mennyt minulta aivan ohi? Muutto elokuun lopussa ja puolentoistaviikon nettipimento  ???

Menetyksiä, kyllä. Jalat tukevasti pilvissä, kyllä. Ja ikinä en reseptiä pilkulleen täytä, pakko on tehdä jokin luova liike  ;D

Paikalleen osui tuo luovuuden ruokkiminen; olen kuulemma "peppaaja" vailla vertaa, saan muut uskomaan itseensä. Vielä kun ulottaisin tuon kyvyn itseenikin  :P


Otsikko: Vs: Ceres/Pluto ja Lilith
Kirjoitti: Solina2 - 03.12.2006 01:20:42
mutta jos Linn tai joku muu haluaa, niin voin kirjoitella myöhemmin (?) lisää mm. Pluto-Ceres-teemasta Demetra Georgen monisteesta.


Hei!

Minulla alkaa olla ajankohtainen Pluton yhtymä Cerekseeni (28Jouskari55) ykköshuoneessani ja tuo transiitti saa mielikuvitukseni liikkeelle. Kuun alasolmu on vielä yhtymässä Cerekseeni.

Silloin kuin tuo transiitti on tarkka (helmikuun alussa 2007) tr-Jupiter yhtyy myös rx-Lilithiin ykköshuoneessa.

Kahden tyttäreni kartalla on myös pluto ja lilith-aspekteja vaikka ikäeroa on 9 vuotta.

Nuorimmaisella  on tr-Jupiter/rx-Khiron/rx-Pluto yhtymä 6. h:ssa DC:llä , tr-Pluto/rx-Lillith 7. huoneessa yhtymässä, Kuu IC.:llä, tr-Lilith/rx-Kuu (ja rx-Ceres, viiden orbin päässä) yhtymä 6. huoneessa.

Esikoisella on  tr-Pluto/rx-Lilith yhtymä jousimiehessä 6. huoneessa.

Pluto, Ceres ja Lilith saavat kyllä kaikenlaista mieleen. Joo, karttoja ei saisi tulkita katsoen vain muutamaa aspektia, vaan kokonaisuutena, mutta mitäs teille tulee mieleen?

-Solina




Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: mateve - 03.12.2006 12:36:13
Ceres on  :vesimies: 4´ 12h. :aspect_opp:  :pluto:  :leijona: ja 6h.
 :ceres:  :aspect_con:  :merkurius:    sekä  :mars:  :aspect_squ:  :ceres: sitten on outo aspekti D  :saturnus: ja vielä  :aspect_tri:  :neptunus: ja N  :juno:

Aikanaan muutimme maalle pottuviljelijäksi jota vieläkin pidän yllättävänä tekona Hesalaiselta, mutta jos  :ceres: on 12 h. niin siellähän tämä on sitten ollut itselläni piilossa, mukavaa aikaa tavallaan, vaikka mieletön työmäärä yrittäjänä.
Ihaninta oli että siellä kypsyi luonnon tarkkailu ja samalla salaa itseltäni tähtiin tuijottaminen, viljelinhän astrologisesti kasvimaatani.

 :ceres: onkin naiselle tosi tärkeä sieltä tulee se  :kuu: korkeampi olemus.

 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Minerwa - 03.12.2006 21:02:39
Mulla on  :ceres: :kaksoset: yhtymässä  :kuu: :kaksoset: ja sekstiilissä  :pallas: :oinas:; muuten aspektirintamalla hiljaista. Kuu ja Ceres siis kimpassa, mutta jotenkin irrallaan muista...? Nousumerkissä kyllä (XII huoneessa), muttei Kaksoset taida olla kovin äidillinen ;D ... kuten ei aurinkomerkki Vesimieskään.

Mitä mieltä olette - viittaisiko lapsettomuuteen? Viidennessä huoneessa on sentään  :juno:, muttei sielläkään planeettoja. Kovin on hiljaista sillä rintamalla siis...

Mäkin olen sitä mieltä, että naiselle  :ceres: on erittäin tärkeä - ja siksi hiukan vaivaakin se, että itselleni se on jäänyt asteroideista kaikkein vieraimmaksi!


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Ebenia - 03.12.2006 21:51:36
Minerva76 sinullahan on hienot sekstiilit ja yhtymät cerekseen. En usko, että viittaisi lapsettomuuteen ainakaan noiden aspektien perusteella. Periaatteessa tuo 12. huone voisi merkitä sitä, että salailisit äitimäisiä taipumuksiasi tai jotenkin et haluaisi näyttää niitä.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Pallaskissa - 03.12.2006 23:00:05
Huhuu, olisiko jollakin tietoa Cereksen ja Auringon keskinäisistä aspekteista? Tyttärellämme on Ceres Härässä yhtymässä Aurinkoon (alle 2 asteen orbilla) ja hänellä on laaja-alaisia ruoka-aineallergioita. Ceres ei tee mitään muita aspekteja kartalla, tai ainakaan Astro.com ei niitä listaa?


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Minerwa - 04.12.2006 00:23:12
Minerva76 sinullahan on hienot sekstiilit ja yhtymät cerekseen. En usko, että viittaisi lapsettomuuteen ainakaan noiden aspektien perusteella. Periaatteessa tuo 12. huone voisi merkitä sitä, että salailisit äitimäisiä taipumuksiasi tai jotenkin et haluaisi näyttää niitä.

Kiitos Ebenia  :) Taidat olla oikeassa... Äidillisemmän (pehmeämmän) puolen näyttäminen ei aina ole ihan helppoa! Ajatus äitiydestä pelottaa (joskin hiukan myös kiehtoo), koska olen hiukan perfektionisti, enkä ihan oikeasti tiedä, tulisiko musta hyvä äiti. Haluaisin olla, jos siihen ryhtyisin. Ainakaan en haluaisi toistaa omien vanhempieni virheitä - eipä kai kukaan meistä ;)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Artemis - 04.12.2006 10:25:39
Minerva76 sinullahan on hienot sekstiilit ja yhtymät cerekseen. En usko, että viittaisi lapsettomuuteen ainakaan noiden aspektien perusteella. Periaatteessa tuo 12. huone voisi merkitä sitä, että salailisit äitimäisiä taipumuksiasi tai jotenkin et haluaisi näyttää niitä.

Minullakin Ceres 12.huoneessa ravussa. Ja minä olen todella hoivaava ihminen mutta en minäkään sitä oikein osaa kaikelle kansalle esiin tuoda  :) Läheiset saavat huolenpitoa kyllä ja varsinkin rakkaat lapsukaiset lähipiiristä  :) Vieraat ihmiset eivät ehkä tunnistaisi sitä minussa mutta tutut tietävät.

Mitäs voisi sanoa 7.huoneen Cereksestä vesimiehessä? Äidilläni on Ceres veskarissa nimittäin ja tuossa huoneessa. Äiti ei ole koskaan ollut "tiukkapipo", sallinut aika paljon tempauksiani  :) Suvaitsevainen äiti kaikenpuolin, tosin rajojakin on ollut.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Artemis - 04.12.2006 11:38:44
Minulla on askendantti yhtymässä tuohon Cerekseen.
Ceres on myös neliössä 11.huoneen stelliumiini...


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hansuli - 05.12.2006 20:54:14
Oops.. tämähän on unohtunut vallan...


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hansuli - 05.12.2006 21:03:34
CERES-AURINKO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy itseyteen ja tarkoitukseen. Tämä yhdistelmä viittaa siihen, että yksilön identiteetti ja itsekuva liittyy vanhemmuuteen ja huolenpitoon.
Harmoniset aspektit ovat merkki halusta rakastaa ja hoivata muita. Yksilö voi olla kiinteästi sidoksissa perheeseensä, ruoan kasvatukseen ja valmistamiseen tai ihmiskunnan tarpeiden tyydyttämiseen. Joissakin tapauksissa tämä aspekti viittaa työhön kuolevien parissa tai tuotteliaisuuteen ja hedelmällisyyteen yksilön pyrkimyksissä.
Haastavat aspektit ovat merkki ristiriidasta toisten hoivaamisen ja oman itsensä toteuttamisen välillä. Tämä voi johtaa itsensä uhraamiseen perheen puolesta tai läheisyyden kieltämiseen rakkailta ihmisiltä. Åärimmäinen kiintyminen voi synnyttää takertumista ihmissuhteisiin tai eroja ja menetyksiä. Muita ongelmia voivat olla huono itsekuva, hoivantarpeensa kieltäminen tai uusiutuvat masennuksen ja hyljätyksitulemisen tunteet.
Näihin haasteisiin voi vastata kehittämällä myönteistä itsekuvaa, jotta voi antaa ja vastaanottaa rakastavaa, ei-tuomitsevaa tukea. Terapeuttinen keskustelu voi suuresti helpottaa tätä prosessia.
(Neuvostoliitolla, joka tunnettiin myös Äiti-Venäjänä, oli Ceres konjunktiossa Auringon kanssa Skorpionissa. Kansalaistensa ruokkiminen oli sen suurin kansallinen haaste ja jopa sen lipussa oli Ceresin symboli sirppi.)

CERES-KUU-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy emotionaalisen herkkyyden kanssa. Ceres-Kuu-asetelmat ilmaisevat persoonallisuustyypin, jolla on suuri tarve olla toisten tarvitsema, ja joka haluaa vaihtaa emotionaalisia energioita toisten kanssa. Harmonisissa aspekteissa tämä toteutuu yksilön jakaessa epäitsekkäästi muille ja hoivatessa ympäristöään.
Vaikeat aspektit osoittavat ristiriitaa omien persoonallisten ja perheen tarpeiden välillä. Muita esiin nousevia ongelmia voivat olla eron ja hyljätyksi tulemisen pelot ja eristyneisyyden tunteet.
Nämä emotionaalisen täyttymyksen esteet voidaan poistaa, jos yksilö tulee herkäksi toisten tunteille ja pyrkii rakentamaan emotionaalisia siltoja, jotka ovat molemmin puolin tukea antavia.

CERES-MERKURIUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkiseen ilmaisuun.
Tässä meillä on yksilö, joka hoivaa mielensä avulla ja vastaanottaa hoivaa älyllisten virikkeiden kautta. Hän yhdistää rakastetuksi tulemisen ymmärretyksi tulemiseen.
Harmoniset aspektit ovat merkki kyvystä kommunikoida empaattisesti ja luoda hyvät suhteet olentoihin, jotka edustavat erilaista älykkyyden tasoa: lapsiin, henkisesti vammaisiin, kasveihin ja eläimiin.
Vaikeat aspektit viittaavat vaikeuksiin ilmaista omat hoivan tarpeet muille, erityisesti perheelle. Yleinen esimerkki on yksilö, joka odottaa, että muut sanomattakin tietävät, mitä hän odottaa ja suuttuu, kun näin ei käykään.
Yhteys voidaan saavuttaa, mikäli yksilö kehittää kykyään ilmaista itseään selkeästi ja aktiivisesti kuunnella ja vastaanottaa toisten ihmisten palaute.

CERES-VENUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy rakkauden feminiiniseen prinsiippiin. Ceres-Venus-kontaktin omaava yksilö voi yhdistää tunteen viehättävyydestään ja rakastetuksi tulemisestaan tiedostamattomaan kuvaan itsekunnioituksestaan.
Harmoniset aspektit kuvaavat kykyä hoivata muita ilmaisemalla sensuellia lempeyttä tai eroottisuutta. Tällä yksilöllä on estetiikan tajua, joka auttaa häntä luomaan hoivaavia ja harmonisia ympäristöjä. Tämä on äärimmäisen hedelmällinen aspekti Iyysisen ja taiteellisen luovuuden suhteen.
Haastavat aspektit viittaavat mahdolliseen ristiriitaan yksilön läheisyyden tarpeiden ja perheen tarpeiden välillä. Henkilö voi kokea olevansa vähemmän haluttava ja seksuaalisesti viehättämätön; tästä voi seurata epätyydyttäviä ihmissuhteita ja tuskallisia hylkäämisiä. Koska Ceres leimautuu vanhemmuuteen, yksilö voi myös projisoida kielteisen isäläiti-kokemuksensa partneriinsa.
Avain mainittujen haasteiden ratkaisuun löytyy vanhempillapsi-tarpeiden ja roolien tasapainottamisesta tasa-arvo/ihmissuhde-tarpeiden kanssa. Avuksi voi olla myös oman sisäisen feminiinisyyden uudelleenmäärittäminen, jotta olisi mahdollista vetää puoleensa hoivaavaa ja tukevaa seksuaalista kanssakäymistä.
Lopuksi, Ceresin yhtäaikaiset vaikeat aspektit sekä Kuuhun, että Venukseen voivat usein viitata ruokakompiekseihin. Kun mukana on Saturnus, esiintyy mahdollisesti nälkiintymistä (esim. anorexia nervosa); Jupiterin osallistuessa yksilö saattaa sortua mässäilyyn ja korvata rakkauden ruoalla. Tällaisissa tapauksissa henkilön on etsittävä turvallisuutta, rakkautta ja hyväksyntää muualta kuin ruoasta. Terapia voi olla tarpeen helpottamaan tätä muutosta.

CERES-MARS-ASPEKTIT
Hoivaava periaate yhdistyy maskuliiniseen toiminnan ja itsevarmuuden prinsiippiin. Yksilö liittää kyvyn toimia ja olla tehokas ulkoisessa maailmassa alitajuiseen kuvaan itsekunnioituksesta.
Harmoniset aspektit osoittavat tuotteliasta yksilöä, jonka tahto ja energia on kanavoitunut toisista välittämiseen ja heidän puolustamiseensa. Tämä yksilö voi omaksua myös yksinhuoltajan tai superhoivaavan vanhemman roolin.
Vaikeat aspektit voivat osoittaa, että hallitseva vanhempi on kieltänyt lapsen riippumattomuuden ja autonomian tarpeen. Aikuisena tämä ihminen voi tuntea itsensä riittämättömäksi, kyvyttömäksi tai voimattomaksi. Kun Saturnus tai Piuto liittyvät kuvioon, yksilö voi kokea lapsena ankaraa kuria tai toimia itse näin lapsiaan kohtaan. Voi myöskin esiintyä taipumusta ylihuolehtimiseen toisista ihmisistä.
Nämä hankaluudet ovat voitettavissa, jos yksilö pystyy tasapainottamaan itsepäisyytensä ja halunsa hoivata ja tulla hoivatuksi. Voi olla myös avuksi yrittää muuttaa omaa alitajuista itsekuvaa ja korvata pelon ja riittämättömyyden ajatukset uskolla itseluottamukseensa ja rohkeuteensa.

CERES-JUNO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy ihmissuhdekaipuuseen.
Näihin kontak.teihin sisältyy Ceresin ehdottoman hyväksymisen yhdistäminen Junon ehdolliseen yhteenliittymiseen. Joissakin tapauksissa partnerista voi tulla yksilön pyyteettömän rakkauden ja huolenpidon pääasiallinen vastaanottaja, toisissa taas vanhemmuus voi toimia suhteen ytimenä.
Harmoniset aspektit osoittavat kykyä kehittää huolenpitoa ja tasa-arvoista suhdetta, jossa liiton “lapset” (joko fyysiset tai henkiset/luovuuden tulokset) hyväksytään ja otetaan omiksi.
Hankalissa aspekteissa voi syntyä erimielisyyksiä lasten kasvatuksesta. Jos lapset ovat edellisestä avioliitosta, lojaalisuusongelmat voivat pahentua. Lisäksi yksilö voi kokea ristiriitoja kumppanin ja aviopuolison vastuiden välillä tai yleistä tyytymättömyyttä aviolliseen rooliinsa, olkoon se sitten aviomiehen, vaimon, äidin tai isän.
Avain näihin ongelmiin voi olla uusien roolimallien kehittäminen. Psyykkisestä terapiasta saattaa olla hyötyä meitä kaavamaisiin käyttäytymismalleihin ajavien rooli-ideoiden ja sosiaalisten vaatimusten uudelleen arvottamisessa. Tällä tavoin yksilö voi kohdata Ceres-Juno-aspektien osoittamien luovalla tavalla hoivaavien ja tukevien ihmissuhteiden haasteen.

CERES-VESTA-ASPEKTJT
Hoivaamisen periaate yhdistyy omistautumisen ja keskittymisen haluun.
Harmoniset aspektit voivat osoittaa intensiivistä omistautumista perheelle tai kykyä saada hoivakokemus työnsä, unelman tavoittelun tai hengellisen harjoituksen kautta. Eräissä tapauksissa Ceres-Vesta- yksilö voi inspiroitua omistamaan elämänsä toisten hoivaamiselle ja palvelemiselle.
Haastavat aspektit voivat olla merkkinä vieraantumisesta vanhemman roolistaan tai osoittaa steriliteettiä. Voi myös esiintyä ristiriitaa perheen vaatimusten ja henkilökohtaisen yksinäisyydentarpeen tai työhön syventymisen välillä.
Ratkaisuyrityksenä näihin haasteisiin on pyrittävä löytämään tasapaino omien tarpeiden ja toisiin kohdistuvien sitoumusten ja vastuun välillä. Monet vanhemmat, jotka yhdistävät rikkaan perhe- elämän menestykselliseen uraansa osoittavat, että tämä on mahdollista.

CERES-PALLAS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkisesti luovan pyrkimyksen kanssa. Tämä yhdistelmä osoittaa mahdollisuutta voimakkaiden luovien voimien esille tuloon.
Harmoniset aspektit osoittavat luovan energian onnistunutta kanavointia henkiseen ja taiteelliseen työhön yhtä hyvin kuin poliittiseen toimintaankin. Voi ilmetä myönteistä samaistumista perushoivaavaan hahmoon. Monissa tapauksissa suuri koulutuksen ja oppimisen arvostus siirtyy vanhemmilta lapseen.
Vaikeissa aspekteissa voi olla kysymys äidin torjumisesta ja hylkäämisestä ja ylisamaistumisesta isään. Psykologisesti tämä voi ilmetä vieraantumisena omasta feminiinisyydestä, joka puolestaan saattaa estää luovuuden esille pääsyn. Erityisesti naiset voivat kokea perheen tarpeiden ja odotusten estävän heidän henkisen/koulutuksellisen kehityksensä.
Ratkaisuna tähän ongelmaan on yritettävä uudelleen yhdistää Ceresin myötätuntoiset arvot Pallaksen älylliseen käytännöllisvyteen. Tällainen kokonaisvaltaisempi näkemys asioista voisi sallia yksilön luovien kykyjen ja intuition uuden ja vapaamman ilmaisun.

CERES-JUPITER-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy pyrkimykseen avartua ja laajentaa näkemyksiään. Tämä yhdistelmä liittää sosiaalisen näkemyksen ja tutkimisen halun Ceresin arvoihin.
Harmoniset aspektit viittaavat haluun hoivata yleisesti, mikä tulee parhaiten toteutetuksi opettamisen, filosofian, uskonnon ja matkustelun kautta. Sekaantuminen ruoan ja muiden perustarvikkeiden laajamittaiseen tuotantoon, hankkimiseen ja jakeluun on usein mahdollista.
 Haastavat aspektit voivat olla osoitus kokemuksesta saada osakseen liioiteltua hoivaa (tukahduttavalta vanhemmalta) tai oman vanhemman roolin ylikorostamisesta. Kyvyttömyys sanoa “ei’ muiden ihmisten tarpeille voi tyhjentää yksilön hoivaamisresurssit tai johtaa liialliseen itsensä hemmotteluun, esimerkiksi ylensyöntiin.
Ratkaisu näihin ongelmiin on persoonallisen ja yleisen hoivaamisen tasapainottaminen. On myös hyödyllistä laajentaa hoivaamiskäsitystään sisältämään toisten auttamisen sosiaaliset ja kulturelliset muodot, esim. osallistumalla maailman ruoka-apuprojekteihin jne.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hansuli - 05.12.2006 21:13:47
CERES OINAASSA
Yksilö samaistaa huolehtimisen itsemääräämisoikeuden ja itsenäisyyden saamiseen. Vastaavasti hän hoivaa muita tukemalla heidän vapaata tahtoaan ja omavaraisuuttaan. Tunteakseen itsensä todella rakastetuksi hänen tulee kokea saavansa nämä vapaudet läheisiltä ihmisiltään. Tasapainottomuutta voi esiintyä, jos lapsi kokee tulleensa liikaa määräillyksi tai sysätyksi itsenäisyyteen, ennenkuin hän on valmis ottamaan vastaan siihen liittyvän vastuun.

CERES HARA SSÄ
Yksilön turvallisuudentunnetta vahvistavat materiaalinen varmuus ja olosuhteiden vakaus. Parasta hoivaamista hänelle on koskettelu ja fyysinen läheisyys. Toisia hän hoivaa varmistamalla heidän materiaalisen turvallisuutensa ja huolehtimalla heistä konkreettisella tavalla. Hänen itsekunnioituksensa riippuu siitä, miten hän pystyy tulemaan taloudellisesti toimeen. Tasapainottomuutta syntyy, kun yksilö ylikorostaa materian merkitystä, jolloin hän voi sortua esim. älyttömään hamstraamiseen.

CERES KAKSOSISSA
Yksilö kokee huolenpitoa, kun hänen annetaan opiskella, hänelle puhutaan ja häntä kuunnellaan. Toisia hän hoivaa henkisesti opettamalla heitä. Itsehyväksynnän saavuttaakseen hänen on koettava itsensä fiksuksi ja älykkääksi. Tasapainottomuutta ilmenee, kun älyllisen riittämättömyyden tunne johtaa oppimisvaikeuksiin tai pyrkimykseen loistaa älyllään tai puhumalla manipuloida muita

CERES RAVUSSA
Yksilö kokee huolenpitoa läheisen äitisuhteen, itsensä rakastetuksi tuntemisen ja ruoan vastaanottamisen kautta. Jos nämä tarpeet lapsena tyydytetään, hänestä tulee fyysisen ja emotionaalisen hoivaamisen mestari. Itsensä hyväksyminen perustuu yksilön kykyyn ilmaista tunteitaan ja hallita mielenliikkeitään. Tasapainottomuutta syntyy, kun lapselta on kielletty huolenpito, tai toisena äärimmäisyytenä hänet on tukahdutettu rakkaudella ja hellyydellä. Äärimmäinen vaativuus tai emotionaalinen riippuvuus ovat seurauksena näistä lapsuuden kokemuksista.

CERES LEIJONASSA
Yksilö yhdistää huolenpidon ja itseilmaisun. Ideaalitapauksessa vanhemmat vahvistavat lapsen omanarvontuntoa, luottamusta omiin kykyihin ja painottavat toisten ihmisten luovien pyrkimysten arvostamista. Tämä yksilö hoivaa muita auttamalla heitä ilmaisemaan luovuuttaan -
tekemään voimakas vaikutus ulkomaailmaan. Itsehyväksyntä pohjautuu yksilön kykyyn luoda ja jakaa muiden kanssa jotain sellaista, mistä hän voi olla ylpeä. Epäonnistuminen tässä voi aiheuttaa itsensähyljeksintää ja itsevarmuuden puutetta.

CERES NEITSYESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon palveluun ja täydellisyyden tavoitteluun. Ideaalinen “äitikokemus” vahvistaa lapsen kelpoisuudentunnetta, arvostelukykyä ja itsekuria. Tämä antaa hänelle kyvyn siirtää taitojaan muille. Yksilö hoivaa toisia opettamalla heitä saavuttamaan pätevyyden käyttämällä oikein kykyjään ja lahjojaan. Itsekunnioituksen yksilö saavuttaa hallitsemalla taidon tai tekniikan, jota voi sitten menestyksellisesti käyttää työelämässä, tai yksinkertaisesti kokemalla itsensä hyödylliseksi. Tasapainottomuutta seuraa usein, jos lapsen tekemisiä, riippumatta siitä, miten hyvin ne onnistuvat, jatkuvasti arvostellaan. Tämä voi johtaa ylikorostuneisiin täydellisyyspyrkimyksiin ja toisten vaj avaisuuksien arvosteluun.
 
CERES VAA’ASSA
Yksilö yhdistää huolenpidon yhteistyöhön. Ideaalinen “äitikokemus” vahvistaa herkkyyttä toisia kohtaan ja myönteistä asennetta ihmissuhteissa. Hän hoivaa antamalla ohjeita siitä, kuinka tehdä yhteistyötä ja käyttäytyä oikein tasa-arvoisissa ihmissuhteissa. Itsehyväksynnän yksilö saavuttaa osoittamalla kykyä luoda harmoniaa ihmissuhteisiinsa ja ympäristöönsä. Tasapainottomuutta ilmenee, kun hän on niin sinä-suuntautunut, että toisten hyväksynnän tarve tulee hänen omaa vapaata tahtoaan voimakkaammaksi.

CERES SKORPIONISSA
Yksilö yhdistää huolenpidon intensiiviseen ja syvään emotionaaliseen yhteyteen. Ideaalinen “äitikokemus’ oli läheinen ja vahvisti emotionaalista itsehallintaa. Yksilö hoivaa sitoutumalla emotionaalisesti toiseen ihmiseen ja toimimalla katalyyttinä, joka muuttaa ja parantaa toista. Itsehyväksyntä on saavutettavissa muuntamalla oma sisäinen negatiivisuus ja luottamuksen puute rakkauden parantavaksi voimaksi. Tasapainottomuutta syntyy, kun eristyneisyyden tunteet ilmaistaan itsekkyytenä, mustasukkaisuutena, kateutena, vihana ja kostona.

CERES JOUSJM1EHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon vapauteen tutkia ja laajentaa maailmankuvaansa. Ideaalinen
“äitikokemus” rohkaisi ja suosi näitä tarpeita. Hoivaaminen tulee ilmaistuksi opetettaessa muita laajentamaan henkisiä ja fyysisiä näköalojaan. Lisäksi yksilö voi auttaa toisia kehittämään
filosofiaa tai uskomusjärjestelmää, joka antaa heidän elämälleen tarkoituksen. Itsehyväksyntä voi pohjautua kykyyn löytää tarkoitus omaan elämään ja kehittää jatkuvasti tietoisuuttaan.
Epäonnistuminen tässä saattaa johtaa vakaumukseen elämän päämäärättömyydestäja tarkoituksettomuudesta. Seurauksena voi olla turhanaikaisuuden tuntoja, jotka panevat yksilön harhailemaan ilman kiinteää suuntaa.

CERES KAURIISSA
Yksilö yhdistää huolenpidon saavutuksiin. Ihanteellinen äitikokemus” opetti lapselle, kuinka olla vastuuntuntoinen, käyttää aikansa oikein ja toteuttaa suunnitelmat, jotka tähtäävät selkeään päämäärään. Toisten hoivaaminen saa muodon, jossa yksilö opettaa muita kantamaan vastuunsa ja antaa heille välineet, joita he voivat käyttää ulkomaailmassa menestyäkseen. Itsekunnioitus syntyy konkreettisista saavutuksista, joita yksilö on omien ponnistelujensa kautta aikaansaanut. Tasapainottomuutta aiheutuu silloin, kun henkilö kokee olevansa rakastettu vain, jos menestyy maailmassa. Tämä johtaa syndroomaan, jossa ulkoisilla saavutuksilla pyritään ansaitsemaan toisten tunnustus.

CERES VESIMIEHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon yksilöllisyyteen. Ideaalinen ‘äitikokemus” korosti hänen vapaata tahtoaan ja toisten oikeuksien huomioonottamista. Yksilö hoivaa muita opettamalla heitä hyväksymään itsensä, vaikka eivät kulkisikaan lauman mukana. Hän hankkii itsekunnioituksensa seuraamalla omaperäistä ja ainutlaatuista polkuaan. Tasapainottomuus voi syntyä siitä, ettei yksilölle lapsena asetettu rajoja, vaan hän joutui vastaanottamaan enemmän vapautta, kuin mihin oli valmis. Tämä ilmenee “kapinana ilman syytä, ihminen tarvitsee sisäistä kontrollia ja itsekuria voidaakseen noudattaa vastuullista vapautta.

CERES KALOISSA
Yksilölle hoiva merkitsee myötätuntoa. Hän kokee huolenpitoa, kun tuntee liittyvänsä ja yhdistyvänsä laajempaan todellisuuteen. Hän jakaa huolenpitoaan helpottamalla muiden kärsimystä - joko pelkällä empatiallaan tai herättämällä heissä uskoa, universaalia rakkautta ja näkymättömän todellisuuden ymmartämistä. Itsehyväksynnän yksilö saavuttaa kyvyllä epäitsekkäästi palvella muita, mitään vastalahjaksi odottamatta. Tasapainottomuutta syntyy, kun hän ei lapsena saa osakseen riittävästi varmuutta ja emotionaalista tukea. Tämä johtaa usein avuttomuuden ja voimattomuuden tuntoihin, jotka sitten voivat kehittyä uhri/marttyyri-syndroomaksi.



Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hansuli - 05.12.2006 21:17:00
CERES 1. HUONEESSA
Persoonallisuus muovautuu hoivaavaksi, myötätuntoiseksi ja muista huolehtivaksi. Yksilö voi sisäistää vanhemman ja huolenpitäjän roolin. Tämän henkilön voi olla välttämätöntä hoivata myös itseään.

CERES 2. HUONEESSA
Yksilö pyrkii hoivaamaan hankkimalla rakkailleen perustarpeet, asunnon ja ruoan, sekä lisäksi rahaa. Hän voi myös ylenmäärin kiintyä asiaan tai ihmiseen, jota rakastaa, jolloin on olemassa vaara itsenäisyystaistelun syntymiseen. Itsensä hoivaaminen saa helposti tavaroiden ostelun, mässäilyn tai itsensä hemmottelun muotoja.

CERES 3. HUONEESSA
Yksilö hoivaa esittämällä ideoita, opettamalla ja antamalla virikkeitä. Hän ilmaisee huolenpitoa myös luomalla piirejä, jotka kokoavat yhteen hänen ystäviään ja työtovereitaan.


CERES 4. HUONEESSA
Yksilö voi olla ideaalinen “äiti”, joka hoivaa kotona ja perheessä. Hänen roolinsa isänä tai äitinä on syntymäkartan ja elämän perusta. Universaalissa mielessä hän voi esiintyä “äitinä maailmalle” tai kenelle hyvänsä, joka astuu hänen kotiinsa. Kun Ceres on lähellä IC:tä, Ceresin myytti psykologisena perustana on hyvin hallitseva - on olemassa emotionaalinen yhteys rakkaiden menetyksen ja paluun teemoihin tai hyljätyksi tulemiseen ja hyväksyntään.

CERES 5.HUONEESSA
Yksilön hoivakokemukset liittyvät lapsiin tai luovaan ilmaisuun. Ihminen hoivaa itseään leikkimällä, pelaamalla tai hankkiutumalla riskitilanteisiin.

CERES 6. HUONEESSA
Yksilö toteuttaa hoivaamista omistautumalla arkipäivän askareille tarkoituksena turvata perheyhteisönsä tehokas toimivuus. Tässä on mukana vahva palvelemisen aspekti, joka suuntautuu erityisesti ravinnon ja terveyden alueille. Tämä Ceresin asema symboloi myös vanhempaa, joka käy työssä tai pitää työtä erityisessä arvossa.

CERES 7. HUONEESSA
Yksilön hoivan ja hoivaamisen tarve personoituu hänen puolisoonsa. Henkilön isä tai äiti toimii roolimallina hänen omissa, ihmissuhteeseen liittyvissä tarpeissaan. Joskus esiintyy vaikeuksia kasvaa ulos riippuvuussuhteesta puolisoon. Pyyteetön rakkaus on tasa-arvoisen suhteen olennainen perusta.

CERES 8. HUONEESSA
Yksilö vastaanottaa hoivaa syvällisten huippukokemusten ja vahvan emotionaalisen sitoutumisen kautta. Seksuaalisuus on usein olennainen komponentti hoivan antamisessa ja saamisessa. Huolenpitoa hän voi ilmaista myös esim. saattohoitotyön kautta.

CERES 9. HUONEESSA
Itseen ja muihin kohdistuva hoiva toteutuu tavoittelemalla tietoa, vapautta ja totuutta, sekä matkustelemalla. Henkilöä saattavat kiinnostaa filosofiat, jotka liittyvät ihmisen perustarpeiden tyydyttämiseen, esim. marxismi. Tämä Ceresin asema voi myös painottaa filosofioita, jotka perustuvat kaikistahuolehtivan äidin kunnioittamiseen, esim. niitä, jotka pitävät suuressa arvossa Neitsyt Mariaa tai muita pyhiä naisia.

CERES 10. HUONEESSA
Yksilö toteuttaa hoivaamisen tarpeensa ammatin tai sosiaalisen aseman kautta. Ura tai julkinen työ lastenhoidossa, terveydenhuollossa tai ruokaan liittyvissä järjestöissä voi vastata hänen käsitystään sosiaalisesta vastuusta. Tämä Ceresin asema voi olla osoitus siitä, että lapsen osakseen saama rakkaus on ollut ehdollista, riippuvaista hänen käyttäytymisestään ja suorituksistaan. Kun lapsi kuitenkin on epäonnistunut elämään vanhempien tai yhteisön odotusten mukaan, hän on tuntenut itsensä hylätyksi. Tästä syystä monien ihmisten, joilla Ceres on 10. huoneessa, täytyy oppia rakastamaan itseään sellaisina, kuin ovat, eivät saavutustensa mukaan.

CERES 11. HUONEESSA
Yksilö laajentaa hoivaamisen tarpeensa yhteisöön - laajennettuihin perheisiin, äitien tukiryhmiin, lastenhuoltojärjestöihin ja kommuuneihin. Tämä Ceresin asema voi myös synnyttää humanitäärisiä unelmiaja ihanteita. Yksilö saa ja antaa hoivaa ystäviensä parissa.

CERES 12. HUONEESSA
Tässä painottuvat karmalliset teemat vanhemmuudenvastuusta ja empaattisen ymmärtämyksen kehittämisestä kärsiviä kohtaan. Tämä Ceresin asema voi symboloida menetyksen, sairauden ja hyljätyksitulemisen kokemuksia tai sitä, että joutuu vanhempiensa tai lastensa syrjimäksi. Avain oman surun helpottamiseen on laajentaa rakkaus ja avunanto koskemaan kaikkia sitä tarvitsevia. Tämä Ceresin asema mahdollistaa koko universumin hoivaamisen ja yhteyden korkeammille tasoille pyyteettömän rakkauden kautta.





Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Pallaskissa - 05.12.2006 21:28:24
Kiitos Hansuli!!!  :)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Pikkusisko - 05.12.2006 21:58:49
CERES 11. HUONEESSA
Yksilö laajentaa hoivaamisen tarpeensa yhteisöön - laajennettuihin perheisiin, äitien tukiryhmiin, lastenhuoltojärjestöihin ja kommuuneihin. Tämä Ceresin asema voi myös synnyttää humanitäärisiä unelmiaja ihanteita. Yksilö saa ja antaa hoivaa ystäviensä parissa.

vau, työkseni.  

CERES KAKSOSISSA
Yksilö kokee huolenpitoa, kun hänen annetaan opiskella, hänelle puhutaan ja häntä kuunnellaan. Toisia hän hoivaa henkisesti opettamalla heitä. Itsehyväksynnän saavuttaakseen hänen on koettava itsensä fiksuksi ja älykkääksi. Tasapainottomuutta ilmenee, kun älyllisen riittämättömyyden tunne johtaa oppimisvaikeuksiin tai pyrkimykseen loistaa älyllään tai puhumalla manipuloida muita

hmmm... ehkä enemmän nuorempana.

CERES-MERKURIUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkiseen ilmaisuun.
Tässä meillä on yksilö, joka hoivaa mielensä avulla (joo!) ja vastaanottaa hoivaa älyllisten virikkeiden kautta. Hän yhdistää rakastetuksi tulemisen ymmärretyksi tulemiseen. (totta!)

Harmoniset aspektit ovat merkki kyvystä kommunikoida empaattisesti ja luoda hyvät suhteet olentoihin, jotka edustavat erilaista älykkyyden tasoa: lapsiin, henkisesti vammaisiin, kasveihin ja eläimiin.

(jesh)  

Vaikeat aspektit viittaavat vaikeuksiin ilmaista omat hoivan tarpeet muille, erityisesti perheelle. Yleinen esimerkki on yksilö, joka odottaa, että muut sanomattakin tietävät, mitä hän odottaa ja suuttuu, kun näin ei käykään.
Yhteys voidaan saavuttaa, mikäli yksilö kehittää kykyään ilmaista itseään selkeästi ja aktiivisesti kuunnella ja vastaanottaa toisten ihmisten palaute.

CERES-JUPITER-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy pyrkimykseen avartua ja laajentaa näkemyksiään. Tämä yhdistelmä liittää sosiaalisen näkemyksen ja tutkimisen halun Ceresin arvoihin.
Harmoniset aspektit viittaavat haluun hoivata yleisesti, mikä tulee parhaiten toteutetuksi opettamisen, filosofian, uskonnon (heh) ja matkustelun (oho! joo!) kautta. Sekaantuminen ruoan ja muiden perustarvikkeiden laajamittaiseen tuotantoon, hankkimiseen ja jakeluun on usein mahdollista.

 Haastavat aspektit voivat olla osoitus kokemuksesta saada osakseen liioiteltua hoivaa (tukahduttavalta vanhemmalta) tai oman vanhemman roolin ylikorostamisesta. Kyvyttömyys sanoa “ei’ muiden ihmisten tarpeille voi tyhjentää yksilön hoivaamisresurssit tai johtaa liialliseen itsensä hemmotteluun, esimerkiksi ylensyöntiin.
Ratkaisu näihin ongelmiin on persoonallisen ja yleisen hoivaamisen tasapainottaminen. On myös hyödyllistä laajentaa hoivaamiskäsitystään sisältämään toisten auttamisen sosiaaliset ja kulturelliset muodot, esim. osallistumalla maailman ruoka-apuprojekteihin jne.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: mateve - 05.12.2006 22:33:03
Hansuli  :smitten:
Ei voi muuta kun ihmetellä miten nämä "asiat" ovat järjestetty, kaikella on aikansa ja paikkansa.

Kiitos  :ceres: tekstistä  :smitten:

 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: taiska - 05.12.2006 22:42:18
TOSI ISO KIITOS HANSULI  :smitten: !

CERES VESIMIEHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon yksilöllisyyteen. Ideaalinen ‘äitikokemus” korosti hänen vapaata tahtoaan ja toisten oikeuksien huomioonottamista. Yksilö hoivaa muita opettamalla heitä hyväksymään itsensä, vaikka eivät kulkisikaan lauman mukana. Hän hankkii itsekunnioituksensa seuraamalla omaperäistä ja ainutlaatuista polkuaan. Tasapainottomuus voi syntyä siitä, ettei yksilölle lapsena asetettu rajoja, vaan hän joutui vastaanottamaan enemmän vapautta, kuin mihin oli valmis. Tämä ilmenee “kapinana ilman syytä, ihminen tarvitsee sisäistä kontrollia ja itsekuria voidaakseen noudattaa vastuullista vapautta.

CERES 7. HUONEESSA
Yksilön hoivan ja hoivaamisen tarve personoituu hänen puolisoonsa. Henkilön isä tai äiti toimii roolimallina hänen omissa, ihmissuhteeseen liittyvissä tarpeissaan. Joskus esiintyy vaikeuksia kasvaa ulos riippuvuussuhteesta puolisoon. Pyyteetön rakkaus on tasa-arvoisen suhteen olennainen perusta.

aspect_opp  uranus ,  aspect_squ  neptunus ,  aspect_ssx  merkurius ja   aspect_opp  askendentti .

 CERES-URANUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy yksilöllisyyden ja intuition kanssa. Tällä yhdisi korottaa hoivaamisimpulssi humanitääriseksi toiminnaksi.
Vaikeat aspektit saattavat viitata epäluotettaviin ja epävakaisiin hoivakokemuksiin, jotk johtaa vaikeuksiin emotionaalisten siteiden luomisessa. Lapsi, joka on kasvanut rikkin kodissa tai kapinoi vanhempiaan vastaan, voi myöhemmin kohdata ristiriidan persoonai vapautensa ja perheyhteisyyden kanssa. Lisäksi yksilöllä voi olla vaikeuksia uskoa omiin ajatuksiinsa ja intuitioihinsa.
Ratkaisuna on vain yritettävä yhdistää oma yksilöllisyytensä ja uudistamishalunsa huolenpitoon rakkaistaan.

CERES-NEPTUNUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy korkeamman todellisuuden kaipuuseen. Tämä yhdistelmä voi merkitä hoivaamisimpuissin herkistymistä, jolloin yksilössä voi kehittyä syvä myötätunto ja empatia kaikkia olentoja kohtaan.
Vaikeat aspektit voivat olla merkki rakkaisiin ihmisiin kohdistuvista epärealistisista odotuksista ja tästä seuraavista pettymyksen tunteista. Tuloksena oleva emotionaalinen tyhjyys voi houkuttaa yksilön esittämään marttyyria, jotta saisi osakseen huomiota hoivaamisen muodossa. Tai, kyvyttömänä kestämään emotionaalista tuskaa ja eristymistä ihminen voi etsiä turvaa erilaisista eskapismin muodoista - huumeista, alkoholista tai syrjään vetäytymisestä.
Näiden haasteiden ratkaisemiseksi yksilön olisi löydettävä oma ravitsemuksen lähteensä kaikkia olentoja yhdistävän ykseyden ja yhteisyyden kokemuksen kautta. Toisten tarpeista huolehtiminen, ilman itsensä uhraamisen makua, voi myöskin suoda Ceres-Neptunus-yksilölle täyttymyksen hänen syvään kokonaisuuden ja ykseyden kaipuuseensa.

CERES-MERKURIUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkiseen ilmaisuun.
Tässä meillä on yksilö, joka hoivaa mielensä avulla ja vastaanottaa hoivaa älyllisten virikkeiden kautta. Hän yhdistää rakastetuksi tulemisen ymmärretyksi tulemiseen.
Harmoniset aspektit ovat merkki kyvystä kommunikoida empaattisesti ja luoda hyvät suhteet olentoihin, jotka edustavat erilaista älykkyyden tasoa: lapsiin, henkisesti vammaisiin, kasveihin ja eläimiin.

Ainoa mikä vielä pitäisi ymmärtää on

 :ceres:  :aspect_opp:  :askendentti:


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Minerwa - 05.12.2006 23:18:26

CERES KAKSOSISSA
Yksilö kokee huolenpitoa, kun hänen annetaan opiskella, hänelle puhutaan ja häntä kuunnellaan. Toisia hän hoivaa henkisesti opettamalla heitä. Itsehyväksynnän saavuttaakseen hänen on koettava itsensä fiksuksi ja älykkääksi. Tasapainottomuutta ilmenee, kun älyllisen riittämättömyyden tunne johtaa oppimisvaikeuksiin tai pyrkimykseen loistaa älyllään tai puhumalla manipuloida muita


CERES 12. HUONEESSA
Tässä painottuvat karmalliset teemat vanhemmuudenvastuusta ja empaattisen ymmärtämyksen kehittämisestä kärsiviä kohtaan. Tämä Ceresin asema voi symboloida menetyksen, sairauden ja hyljätyksitulemisen kokemuksia tai sitä, että joutuu vanhempiensa tai lastensa syrjimäksi. Avain oman surun helpottamiseen on laajentaa rakkaus ja avunanto koskemaan kaikkia sitä tarvitsevia. Tämä Ceresin asema mahdollistaa koko universumin hoivaamisen ja yhteyden korkeammille tasoille pyyteettömän rakkauden kautta.


CERES-KUU-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy emotionaalisen herkkyyden kanssa. Ceres-Kuu-asetelmat ilmaisevat persoonallisuustyypin, jolla on suuri tarve olla toisten tarvitsema, ja joka haluaa vaihtaa emotionaalisia energioita toisten kanssa. Harmonisissa aspekteissa tämä toteutuu yksilön jakaessa epäitsekkäästi muille ja hoivatessa ympäristöään.
Vaikeat aspektit osoittavat ristiriitaa omien persoonallisten ja perheen tarpeiden välillä. Muita esiin nousevia ongelmia voivat olla eron ja hyljätyksi tulemisen pelot ja eristyneisyyden tunteet.  Nämä emotionaalisen täyttymyksen esteet voidaan poistaa, jos yksilö tulee herkäksi toisten tunteille ja pyrkii rakentamaan emotionaalisia siltoja, jotka ovat molemmin puolin tukea antavia.

CERES-PALLAS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkisesti luovan pyrkimyksen kanssa. Tämä yhdistelmä osoittaa mahdollisuutta voimakkaiden luovien voimien esille tuloon.
Harmoniset aspektit osoittavat luovan energian onnistunutta kanavointia henkiseen ja taiteelliseen työhön yhtä hyvin kuin poliittiseen toimintaankin. Voi ilmetä myönteistä samaistumista perushoivaavaan hahmoon. Monissa tapauksissa suuri koulutuksen ja oppimisen arvostus siirtyy vanhemmilta lapseen.
Vaikeissa aspekteissa voi olla kysymys äidin torjumisesta ja hylkäämisestä ja ylisamaistumisesta isään. Psykologisesti tämä voi ilmetä vieraantumisena omasta feminiinisyydestä, joka puolestaan saattaa estää luovuuden esille pääsyn. Erityisesti naiset voivat kokea perheen tarpeiden ja odotusten estävän heidän henkisen/koulutuksellisen kehityksensä.
Ratkaisuna tähän ongelmaan on yritettävä uudelleen yhdistää Ceresin myötätuntoiset arvot Pallaksen älylliseen käytännöllisvyteen. Tällainen kokonaisvaltaisempi näkemys asioista voisi sallia yksilön luovien kykyjen ja intuition uuden ja vapaamman ilmaisun.


Kaunis kiitos tästä minunkin puolestani, Hansuli  :smitten:

Mähän löydän tuosta oman äidillisyyteni; ei sellaista pullan tuoksuista äidin prototyyppiä, vaan älyllisellä tavalla myötätuntoisen "ilma-äidin"... ja myös ne "hylkäämisen" kokemukset, joiden vuoksi ajatus omasta äitiydestä pelottaa. Vau!


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: cancer - 06.12.2006 00:28:39
Minulla ei ole aspekteja  :ceres: . Se on 12. huoneessa, jossa on myös  :kuunsolmu:  :harka:,  :juno:   :kaksoset: ja  :venus:  :kaksoset:. Olen niin alussa tässä hommassa, etten osaa vielä tulkita näitä. Ehkä pikkuhiljaa viisastun. Moni asia on jo alkanut aueta.

Jos joku viitsii arvella mihin nämä voisivat viitata, niin kiitollisena otetaan kaikki tieto vastaan. Tämä on mielenkiintoista ja aina paremmaksi muuttuu, mitä enemmän tietoa opin.

Omani ja lähimpieni persoona on avautunut ihan eri tavalla sen jälkeen, kun olen alkanut oppia lisää astrologiasta. Olen iloisesti yllättynyt!  :smitten:


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Pallaskissa - 06.12.2006 13:33:54
Kulminoiva Ceres ( :ceres: :aspect_con: IC) ja voimakas viitoshuonepainotus Vaa'assa yhdistettynä näihin:
 :ceres: 3. HUONEESSA
Yksilö hoivaa esittämällä ideoita, opettamalla ja antamalla virikkeitä. Hän ilmaisee huolenpitoa myös luomalla piirejä, jotka kokoavat yhteen hänen ystäviään ja työtovereitaan.
 :ceres: :leijona:
Yksilö yhdistää huolenpidon ja itseilmaisun. Ideaalitapauksessa vanhemmat vahvistavat lapsen omanarvontuntoa, luottamusta omiin kykyihin ja painottavat toisten ihmisten luovien pyrkimysten arvostamista. Tämä yksilö hoivaa muita auttamalla heitä ilmaisemaan luovuuttaan - tekemään voimakas vaikutus ulkomaailmaan. Itsehyväksyntä pohjautuu yksilön kykyyn luoda ja jakaa muiden kanssa jotain sellaista, mistä hän voi olla ylpeä. Epäonnistuminen tässä voi aiheuttaa itsensähyljeksintää ja itsevarmuuden puutetta.
 :ceres: :aspect_sex: :pallas:
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkisesti luovan pyrkimyksen kanssa. Tämä yhdistelmä osoittaa mahdollisuutta voimakkaiden luovien voimien esille tuloon.
Harmoniset aspektit osoittavat luovan energian onnistunutta kanavointia henkiseen ja taiteelliseen työhön yhtä hyvin kuin poliittiseen toimintaankin. Voi ilmetä myönteistä samaistumista perushoivaavaan hahmoon. Monissa tapauksissa suuri koulutuksen ja oppimisen arvostus siirtyy vanhemmilta lapseen.

:ceres: :aspect_sex: :merkurius:
Hoivaamisen periaate yhdistyy henkiseen ilmaisuun.
Tässä meillä on yksilö, joka hoivaa mielensä avulla ja vastaanottaa hoivaa älyllisten virikkeiden kautta. Hän yhdistää rakastetuksi tulemisen ymmärretyksi tulemiseen.
Harmoniset aspektit ovat merkki kyvystä kommunikoida empaattisesti ja luoda hyvät suhteet olentoihin, jotka edustavat erilaista älykkyyden tasoa: lapsiin, henkisesti vammaisiin, kasveihin ja eläimiin.


Hih, eihän minusta näillä aspekteilla VOI tulla "isona" (kröhöm...) muuta kuin Luova Guru  ;D

...Toisaalta tuo tyttären  :ceres: :aspect_con: :aurinko: pistää kyllä äidin mietteliääksi!? 


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: *Alkmene* - 06.12.2006 13:56:27
Minulla tuo  :ceres:  :kauris: :ssa ja 1.huoneessa. Aspekteja en ainakaan itse löytänyt :ceres: :lle....

CERES 1. HUONEESSA
Persoonallisuus muovautuu hoivaavaksi, myötätuntoiseksi ja muista huolehtivaksi. Yksilö voi sisäistää vanhemman ja huolenpitäjän roolin. Tämän henkilön voi olla välttämätöntä hoivata myös itseään.

CERES KAURIISSA
Yksilö yhdistää huolenpidon saavutuksiin. Ihanteellinen äitikokemus” opetti lapselle, kuinka olla vastuuntuntoinen, käyttää aikansa oikein ja toteuttaa suunnitelmat, jotka tähtäävät selkeään päämäärään. Toisten hoivaaminen saa muodon, jossa yksilö opettaa muita kantamaan vastuunsa ja antaa heille välineet, joita he voivat käyttää ulkomaailmassa menestyäkseen. Itsekunnioitus syntyy konkreettisista saavutuksista, joita yksilö on omien ponnistelujensa kautta aikaansaanut. Tasapainottomuutta aiheutuu silloin, kun henkilö kokee olevansa rakastettu vain, jos menestyy maailmassa. Tämä johtaa syndroomaan, jossa ulkoisilla saavutuksilla pyritään ansaitsemaan toisten tunnustus.

Kuulostaa toistaalta aika oudolle... kun nimeomaan koen olevani aina ollut ajatusta vastaan, että ulkoiset ponnistelut ja saavutukset määritellisivät kenekään arvoa... varsinkaan vanhemman.
Tosin saattaa olla että määrittelen niin erilailla 'menestymisen' kuin yleisestiottaen, että siksi ei tunnu omalle... ehkä tuo pätee sisäisiin ponnisteluihin... sisäisiin muutoksiin jne..  ??? Ulkoisia kun en kovinkaan jaksa arvostaa...






Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Artemis - 07.12.2006 09:33:38
CERES 12. HUONEESSA
Tässä painottuvat karmalliset teemat vanhemmuudenvastuusta ja empaattisen ymmärtämyksen kehittämisestä kärsiviä kohtaan. Tämä Ceresin asema voi symboloida menetyksen, sairauden ja hyljätyksitulemisen kokemuksia tai sitä, että joutuu vanhempiensa tai lastensa syrjimäksi. Avain oman surun helpottamiseen on laajentaa rakkaus ja avunanto koskemaan kaikkia sitä tarvitsevia. Tämä Ceresin asema mahdollistaa koko universumin hoivaamisen ja yhteyden korkeammille tasoille pyyteettömän rakkauden kautta.


CERES RAVUSSA
Yksilö kokee huolenpitoa läheisen äitisuhteen, itsensä rakastetuksi tuntemisen ja ruoan vastaanottamisen kautta. Jos nämä tarpeet lapsena tyydytetään, hänestä tulee fyysisen ja emotionaalisen hoivaamisen mestari. Itsensä hyväksyminen perustuu yksilön kykyyn ilmaista tunteitaan ja hallita mielenliikkeitään. Tasapainottomuutta syntyy, kun lapselta on kielletty huolenpito, tai toisena äärimmäisyytenä hänet on tukahdutettu rakkaudella ja hellyydellä. Äärimmäinen vaativuus tai emotionaalinen riippuvuus ovat seurauksena näistä lapsuuden kokemuksista.

Kiitos näistä!  :)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Ebenia - 28.12.2006 15:54:24
Minulla itselläni on varsin "köyhä" Ceres, sillä se ei tee yhtä ainuttakaan aspektia minulla, paitsi neliön ASC:n (mitähän sekin tarkoittaa?). Sen sijaan tutkin ystävieni karttoja ja sieltä löytyikin vaikka mitä mielenkiintoista.

Eräs ystäväni, hyvin lapsirakas ja haluaisi saada nuorena lapsia, omaa aika kovia Cereksen aspekteja. Hänellä on  :ceres: :aspect_squ: :aurinko: :merkurius: mutta tätä on hieman helpottamassa  :ceres: :aspect_tri: :venus:. Mitä enemmän häntä opin tuntemaan, sitä paremmin minusta nuo neliöt kuvaavat hänen monia henkisiä ongelmiaan.  :'( Esimerkiksi hänellä on itsetuntemuksessa puutteita, itsetunnon kanssa ongelmia, ei osaa tutkia itseään objektiivisesti ja tällaista, mikä vaikeuttaa paljon hänen elämäänsä. Lisäksi hänellä on kyllä vaikeuksia ilmaista hoivatarvettaan erityisesti läheisilleen ja sen suhteen on ollutkin lapsuudessa jonkinlaisia ongelman poikasia.  :( Hänellä on Ceres 3.huoneessa Kaloissa, mikä entisestään vahvistanee tuota kommunikaatio-ongelmaa

Toinen ystäväni, jolla on hyvin tasainen koti ollut aina, vahvoja ihmissuhteita läpi elämän eikä paljon hankaluuksia, omistaa todella kivat Ceres -aspektit. Hänellä on  :ceres:  :aspect_sex: :uranus: :saturnus: :jupiter: :askendentti:. Hänelle olenkin aina visioinut vakaata ja turvallista perhe-elämää ja lapsiakin hän tulee aivan varmasti saamaan "näkyjeni" mukaan monin kappalein. Sen näyttää tosin sitten aika paremmin.  ::) Hänellä on Ceres 1.huoneessa Kaloissa.

Mielenkiintoista kyllä, että myös eräs naispuoleinen ystäväni, joka on niin kauan kuin muistan haaveillut sterilisaatiosta ja aina inhonnut lapsia eikä ole niitä ikinä halunnut, omaa aika kovat aspektit cerekseen. :ceres: :aspect_opp: :jupiter:  ja tämän lisäksi vielä :ceres: :aspect_squ:  :pluto: :keskitaivas: On hänellä kuitenkin  :aspect_con: :venus:. Ceres on hänellä kuitenkin Leijonassa huoneessa 8, ja leijonan merkin itse koen jotenkin hyvin "lapsiystävälliseksi". Vielä hän ei ole mennyt steriloitavaksi ja nuori nainen kuitenkin on, eli voihan se mieli periaatteessa vielä muuttua, mutta hän on kyllä aika vakuuttunut mielipiteestään ja sen muuttumattomuudesta itse. Toisaalta oliskin aika vaikea nähdä hänellä lapsia...


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: supertiger - 28.12.2006 20:04:07
Mitäs sanotte minun cereksen tekemistä aspekteista. Ceres  :aspect_squ: merkurius, ceres :aspect_squ: mars, ceres  :aspect_squ: jupiter ja ceres :aspect_squ: uranus. Muita cereksen aspekteja ei ole. Nämä kaikki siis syntymäkartalla. Aika haastavaa vai mitä.  :-\ :'( >:( :)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: helinä - 10.01.2007 21:25:13
Mitäs sanotte minun cereksen tekemistä aspekteista. Ceres  :aspect_squ: merkurius, ceres :aspect_squ: mars, ceres  :aspect_squ: jupiter ja ceres :aspect_squ: uranus. Muita cereksen aspekteja ei ole. Nämä kaikki siis syntymäkartalla. Aika haastavaa vai mitä.  :-\ :'( >:( :)

Missä huoneessa ja merkissä Cereksesi on?

Ainakin "meidän suvussa" kaikilla aspektit vähän surkeat...
Ehkäpä tämä on emotionaalinen ominaisuus, jota jossain määrin helposti siirtää huonosti eteenpäin...


Meidän suvussa:

Mummo:
 :venus: ret   :aspect_opp: ceres  :aspect_con:  :kuunsolmu:

Äiti:
 :keskitaivas:  :aspect_con:  :venus:  :aspect_con: ceres
ja kaikki  :aspect_squ:  :pluto: huone 12  :aspect_con:  :askendentti:

Lapsi:
 :kuu:  :aspect_opp: ceres  :aspect_con:  :pluto: ret  :aspect_con: vertex

Sinun aspekteissä ainakin Jupiter ja Uranus antaa mahdollisuutta uusiin ratkaisuihin - Ehkä  ::)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Irish - 10.01.2007 21:56:38
ceres   :aspect_sex: venus
Hoivaamisen periaate yhdistyy rakkauden feminiiniseen prinsiippiin. Ceres-Venus-kontaktin omaava yksilö voi yhdistää tunteen viehättävyydestään ja rakastetuksi tulemisestaan tiedostamattomaan kuvaan itsekunnioituksestaan.
Harmoniset aspektit kuvaavat kykyä hoivata muita ilmaisemalla sensuellia lempeyttä tai eroottisuutta. Tällä yksilöllä on estetiikan tajua, joka auttaa häntä luomaan hoivaavia ja harmonisia ympäristöjä. Tämä on äärimmäisen hedelmällinen aspekti fyysisen ja taiteellisen luovuuden suhteen.

- kyllä!  :)

ceres  :aspect_con: mars
Hoivaava periaate yhdistyy maskuliiniseen toiminnan ja itsevarmuuden prinsiippiin. Yksilö liittää kyvyn toimia ja olla tehokas ulkoisessa maailmassa alitajuiseen kuvaan itsekunnioituksesta.
Harmoniset aspektit osoittavat tuotteliasta yksilöä, jonka tahto ja energia on kanavoitunut toisista välittämiseen ja heidän puolustamiseensa. Tämä yksilö voi omaksua myös yksinhuoltajan tai superhoivaavan vanhemman roolin.

- totta!

ceres  :aspect_tri: pluto
Hoivaamisen periaate yhdistyy muuttumisen tarpeeseen. Tämä yhdistelmä painottaa arkkityyppistä Ceres-Pluto-teemaa menetyksestä ja takaisin saamisesta, joka opettaa, että ihminen ei saa takertua luomaansa ja hoivaamaansa elämään.
Harmoniset aspektit kuvaavat yksilön kykyä jakaa sekä fyysiset, että henkiset ja emotionaaliset luomuksensa. Voi ilmetä syvällistä ihmisen psyyken ja fyysisen maailman ymmärrystä, jonka avulla yksilö voi helpottaa toisten kulkua omalla elämän/kuoleman polullaan. Vanhemmuuden kokeminen voi muuttaa ihmisen arvoja ja edesauttaa toisten sietämistäja hyväksymistä.

ceres :aspect_opp: neptunus
Vaikeat aspektit voivat olla merkki rakkaisiin ihmisiin kohdistuvista epärealistisista odotuksista ja tästä seuraavista pettymyksen tunteista. Tuloksena oleva emotionaalinen tyhjyys voi houkuttaa yksilön esittämään marttyyria, jotta saisi osakseen huomiota hoivaamisen muodossa. Tai, kyvyttömänä kestämään emotionaalista tuskaa ja eristymistä ihminen voi etsiä turvaa erilaisista eskapismin muodoista - huumeista, alkoholista tai syrjään vetäytymisestä.
Näiden haasteiden ratkaisemiseksi yksilön olisi löydettävä oma ravitsemuksen lähteensä kaikkia olentoja yhdistävän ykseyden ja yhteisyyden kokemuksen kautta. Toisten tarpeista huolehtiminen, ilman itsensä uhraamisen makua, voi myöskin suoda Ceres-Neptunus-yksilölle täyttymyksen hänen syvään kokonaisuuden ja ykseyden kaipuuseensa.

- tämä selittää kaiken!!!!!!


CERES 7. HUONEESSA
Yksilön hoivan ja hoivaamisen tarve personoituu hänen puolisoonsa. Henkilön isä tai äiti toimii roolimallina hänen omissa, ihmissuhteeseen liittyvissä tarpeissaan. Joskus esiintyy vaikeuksia kasvaa ulos riippuvuussuhteesta puolisoon. Pyyteetön rakkaus on tasa-arvoisen suhteen olennainen perusta. !

Kiitos tästä tietopaketista, se osui ja upposi!  :smitten:




Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: supertiger - 11.01.2007 13:20:43
Helinälle kysymykseesi missä merkissä ja huoneessa ceres on. Ceres härässä ja 9. huoneessa.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Absintti - 12.01.2007 23:32:29
Minun Cerekseni on tyttäreni ac:lla, aika ihanteellinen sijainti? Omalla kartallani Ceres on Dc:llä yhtymässä Venukseen. Muuan astrologi sanoi minulle kerran että saatan etsiä kumppaneita joilta saan hoivaa... Hauskaa on että mieheni AC:lla on Ceres yhtymässä Kuuhuni! Ja hän todellakin on hyvin ÄIDILLINEN mies, vaikka Jousimies onkin. Ruokaa laittaa ja hartioita hieroo  ::)...

Sisarellani on Ceres AC:lla ja hän on asettumassa palvelualalle, hotelli/ravintolabisnekseen.

Toimii!  :laugh:


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Ajatus - 13.01.2007 22:24:12
Absintti, sain viestistäsi inspiraation tarkistaa, miten avomieheni ja minun Cerekset sijoittuvat ja totesin, että oma Cerekseni on parin asteen päässä hänen kuunsolmustaan, hänen Cereksensä taas parin asteen päässä minun kuunsolmustani. :o Mielenkiintoista. Kellään tulkintoja? :) Olemmeko törmänneet hoivataksemme toisiamme?


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Absintti - 13.01.2007 23:48:51
No ainakin tulee mieleen että yhdessä vahvistatte toisissanne elämästä selviytymisen kykyä, voimakas Cereshän auttaa yli niukkojenkin aikojen. Ehkä olette täydellinen pari perustamaan suurperheen tai ravitsemus- tai hoitoalan bisneksen tai luomufarmin tai koirakennelin  :D. Annoin ajatuksen lentää  ;D. Mutta siis loistava sijaintihan tuo  :).


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Ave^^ - 29.02.2012 11:52:39
Tässä ketjussa on niin hyvää cerestietoa, että nostan tämän.  :)

Minulla ceres on 1 astetta rapua neljännessä huoneessa.
 :aspect_con: IC (tosin IC kaksosen puolella)

 :aspect_con: :jupiter:
 :aspect_tri: :kuu:
 :aspect_opp: :merkurius:
 :aspect_opp: :uranus:
 :aspect_tri: lilith
 :aspect_tri: :juno:
 :aspect_squ: :pallas:


Tämä ketju avasi taas hieman lisää cerestäni. Jupiterin yhtymä varmaankin on yksi tekijä, mikä ajaa minua jollain tapaa laajemman yhteiskunnallisen hoivaamisen puolelle. Ei vesimiesmäisesti köyhiin maihin, vaan tähän lähiyhteiskuntaan. Perinteinen hoivaamistyö taas ei kuitenkaan taida olla juttuni, vaikka muuten onkin kalaa kartalla.
Sijainti ravussa ja ICllä neljännessä huoneessa taas ovat juuri oikein äitimäinen sijainti. Perhe on minulle tärkeä asia. Se riippuu sitten vain biologiasta ja tilanteista suodaanko minulle lapsia. Hyvin nuoresta lähtien olisin halunnut perustaa perheen, jos vain olisi oikea mies tullut kohdalle. Tosin, olen tyytyväinen että asiat ovat menneet näin kun ovat menneet, nyt olen varmasti kypsempi ja valmiimpi äidiksi. Tästä eteenpäin kuitenkin toivoisin asioiden kääntyvän siihen suuntaan..  ::)


Onko kellään tietoa hedelmällisyyden näkymisestä kartalla? Ceres varmaankin liittyy siihen myös.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: nikki - 29.02.2012 13:57:49
Juu, kyllähän se Ceres / Demeter liittyy hedelmällisyyteen.
Maa oli hedelmällinen Cereksen ansiosta.
Cereksen tytär Proserpina söi manalassa granaattiomenan siemeniä.
Granaattiomena on hedelmällisyyden symboli,
joka liitetään Cereksen ja Proserpinan( kreik. Demeter ja Persephone) ohella Astarteen ja Afroditeen (Venus).
Samoin hedelmällisyyden jumalatar Kybele tuli tarun mukaan raskaaksi kosketettuaan granaattiomenapuuta.
Granaattiomenan siemenet voisivat ehkä kuvata myös Haadeksen valtiaaseen Plutoon liitettyä siementämistä.
Havaijilaisilla on oma hedelmällisyyden jumalatar Haumea.

itelläni hedelmällisyys näkyy 8 huoneessa.
Ilmeisesti sopien Skorpionille, siementämisen ja sitoutumisen huone, lisääntyminen, sukuelimet.
Siellä on   Vtx  :rapu:, :kuu:  :kuunsolmu: ja  :mars: :leijona:,
Haumea  :aspect_con: Child  :aspect_con: :uranus: :aspect_con: :ceres: :neitsyt:.
2 huonetta olen pitänyt jollain tapaa perimän huoneena,
sieltä  :jupiter: :chiron:  :kalat: :aspect_opp: tuo  :neitsyt: rykelmä ja  :aspect_kvi: :kuu:.
Ajattarien Klotho, the ninth, liittyy syntymään.
Synnytyksen hetkellä tr Klotho  :aspect_con: :ceres:
ja tr Haumea  :aspect_opp: Klotho.

http://www.powersthatbe.com/goddess/haumea.html (http://www.powersthatbe.com/goddess/haumea.html)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: kosmonautti - 29.02.2012 22:02:18
Mitä sanotte tästä, jos miehen  :ceres: tarkkassa yhtymässä naisen  :juno:  :rapu: . Nämä yhdessä 3 asteen orbilla yhtymässä naisen IC:ssä?


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: nikki - 01.03.2012 12:31:16
kosmonautti
vaihtoehtoisia tulkintoja:
Mies huolehtii perheen toimeentulosta ja tekee vaimon olon turvalliseksi.
Mies toivoo naiseltaan perinteistä naisen / vaimon roolia eli nainen pyykkää ja laittaa ruuan.
Parin välillä on riippuvuussuhde, jossa nainen hallitsee huolehtimalla kaikesta.
Pari on vahvasti sitoutunut toisiinsa.
Mies kärsii aika ajoin masennuksesta ja mököttää, jolloin nainen saa raivokohtauksia.
Mies etsii naisesta äitihahmoa, jatkumoa lapsuudelle, nainen ei voi sietää anoppiaan, koska hän on ensimmäinen nainen.
Mies valitsee itseään huomattavasti nuoremman vaimon varmistaakseen tämän hedelmällisyyden ja saadakseen itselleen edustusvaimon (vrt. Haavisto, Niinistö  :ceres: :rapu: )
Molemmat pitävät perinteistä ja asuvat sukutilalla.
Mies kasvattaa omanapuita ja nainen on mustasukkainen lapsista.
Mies nukkuu aina oikealla ja nainen vasemmalla puolella.
Mies valitsi naisen pelkästään tämän rintojen vuoksi.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: kosmonautti - 01.03.2012 19:27:43
Kiitos nikki, oliskohan se tuo viimeinen vaihtoehto.  :D


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Lizzy - 01.03.2012 23:05:30
Minä en ole oikein koskaan ymmärtänyt omaa Cerestäni. Se on  :jousimies: 6. huoneessa kuten niin moni muukin tekijä kartallani. Mutta kun stellium on  :jousimies: alussa niin Ceres on ihan  :jousimies: lopussa  :aspect_con: :neptunus: ja  :aspect_squ: :kuu:

Tarkoittaako tuo neliö kuulle, että minusta ei ikinä tulekaan äitiä? Jää vain haaveeksi  :neptunus: ?  :-\

Muuten tajusin yhtäkkiä, että  :ceres: on tarkassa yhtymässä yhden ystäväni aurinkoon ja hyvin monella naispuolisella ystävälläni on jotain aspekteja minun neptunukselle ja näin ollen siis myös cerekselle. Näköjään tämä liittyy minulla siis myös naispuolisiin ystäviin.  :o


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: nikki - 02.03.2012 01:26:03
Cereksen myyttihän liittyy äitiin ja tyttäreen,
"jokainen äiti laajenee tyttäreensä ja jokainen tytär äitiinsä"
the mother like daughter sanois mies sopivassa tilanteessa,
niin siis että miksei liittyis muihinkin naisenergioihin.
Keskinäinen huolenpito. Energian jakaminen, jotta jaksettais olla "tuottavia".

 :ceres: 6 huoneessa on jollain tarkoittanut esim. syömishäiriöitä, anoreksiaa, bulimiaa,
en muista sen merkkiä ja aspekteja mut tuo huonesijainti oli.
Siis nuo kuuluvat Cereksen viljantähkää kantavaan symboliikan tulkintaan.
Nykyinen karppaaminen on vahvasti Cerestä.
Vilja-allergia tai allergiat vois olla Cerestä.
Neliö kuulle vois tuoda mukaan maitoallergiat,
tai Cereksen "veren mysteerit" eli naisen kuukautiskierron,
lisääntymisen, hedelmällisyyden.
Luultavasti itellä esim.  :uranus: :ceres: yhtymä on tehnyt nopean, joskus 21 pv kierron.
Voi olla tietty tulikuunkin ansiota tai että nää molemmat ovat 8 huoneessa.

Sitten tuo yhtymä Neptunukseen.
Se tois sellasen uskonnollisen puolen Cerekseen.
Tosin se jonkinlainen "vihkimys" liittyi  :pluto: :ceres: kuvioon Niemi-Mattilan mukaan.
Nämä mysteeriot ja niiden ymmärtämiset.
Ehkä se tulee tuosta kuviosta luopumisteemojen kautta niinkuin Cereksen myytissäkin.
Että kun olet tarpeeksi kovia kokenut, läpimasentunut ja toivosi menettänyt ja sitten päässyt jaloillesi,
niin kun se ei tappanut niin se vahvisti. Ehkä se elämän syvempi ymmärrys tulee sitä kautta.
Mutta siis,  :neptunus: :ceres:
esim. piispansauva muistuttaa vehnäntähkineen hämmästyttävästi Cereksen symbolia..
http://www.hs.fi/fingerpori/1135264968994 (http://www.hs.fi/fingerpori/1135264968994)



Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: sandee - 02.03.2012 09:21:11
Hienosti määritelty nikki!
Cereksen myyttihän liittyy äitiin ja tyttäreen,
"jokainen äiti laajenee tyttäreensä ja jokainen tytär äitiinsä"

Kun katselen kolmen sukupolven ketjua Cereksen kautta, voin sanoa, että olen ottanut äidiltäni Ceres Rapu piirteitä, joita en kyllä hänessä näe itse kovin selvästi. Minä Ceres Oinaana olen kyllä toiminnan ihminen äitinä, mutta sisäinen ajatusmaailmani ja yksityinen perhe-elämä eli siis suhde omaan lapseen ilman muiden läsnäoloa tuo esille rapumaiset piirteet, mutta perhe-elämässä vallitsevana arvona olevat asiat viittaavat taas tyttären Ceres Kaloihin. Ja olen kyllä onnellinen, että hänellä on näitä kaloille kuuluvia piirteitä Cereksen kautta, joita ei itse niin näkyvästi tuo esille ulospäin, muille.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Lizzy - 02.03.2012 10:05:18
Kiitos jälleen Nikki!

Muistankin joskus lukeneeni, että Cerekseen 6.huoneessa liitetään syömishäiriöt. Been there, done that. Enkä pysty juomaan tavallista maitoa.

Pitipä ihan tarkistaa missä äitini Ceres on. Se on 12  :harka: 8.huoneessa ja äidilläni on näköjään sama  :ceres: :aspect_squ: :kuu: kuin minulla. Jännä, että nää jotku kuviot tuntuu periytyvän. Mutta sen sijaan äidilläni on  :ceres: :aspect_squ: :chiron: ja täytyy sanoa, että tuo kuvio kyllä kuvaa äitiäni todella hyvin!  :o Chiron on äidilläni oppositiossa kuuhun minulla taas on  :chiron: :aspect_sex: :kuu: omalla kartallani.

Jos äidillä on tuollainen Ceres kuvio kartalla niin mielestäni se kertoo jostain ongelmista hoivaamisen ja välittämisen kanssa. Eikä silloin voi olla todellinen peili tyttärelle. Äiti voi kokea tyttärensä jopa jotenkin uhkaksi? Ehkä hänellä on ollut ongelmia oman äitinsä kanssa. Äidinäitini tarkkaa syntymäaikaa en tiedä, sen vain tiedän, että tämä oli  :aurinko: :kalat:

Eli jotenkin tuntuu että nämä minun suvun naiset uiskentelee aika  :neptunus: :kalat: tunnelmissa... Minä olen sitten tällainen maailmanmatkaaja opiskelija luonne, ja sillä tavalla tulisempi kuin edellisen sukupolvien naiset. Tosin isomummossani oli ilmeisesti jotain samaa kuin minussa. Ja häneltä olen perinyt toisen nimeni. Hän oli  :aurinko: :jousimies:

Tuo  :neptunus:  :aspect_con: :ceres: tekee varmaan tietyn taipumuksen marttyyriyteen, mutta kuitenkin siinä on myös sellaista se mikä ei tapa vahvistaa mentaliteettia ja jonkinlaista hengellisyyttä kyllä.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Artemis - 02.03.2012 12:30:55
Kai minunkin pitäisi olla "äiti" tyyppi, kun on nouseva rapu ja ceres yhtyy ravussa askendanttiin. Pidän kyllä kaikista läheisistä aina huolta, vähän liikaakin. Huolehdin muiden puolesta.

Toisaalta, cerekseni on neliössä plutoon, marsiin, aurinkoon, venukseen ja kuuhun, liekö heikentävä vaikutus?

Chiron on sekstiilissä cerekseeni :)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: kosmonautti - 02.03.2012 22:10:39
Kaksosissa ;Ajatuksen ja puheen oppiminen, se ettei toista saa manipuloida. Turvallisuudentunne tulee koulutuksen, puhumisen sekä kuuntelun kautta. Kommunikaatio on heille tärkeä älyllisen vuorovaikutuksen onnistumisen edellytys. Itsensä hyväksyminen on suhteessa nokkeluuteen ja yksilöllisyyden toteuttamismahdollisuuksiin. Epätasapaino ilmenee silloin, kun yksilön älyllinen liikkuvuus , nokkeluus ja verbaalisuus ei pääse toimimaan tai toiset rajoittavat sitä.

 :ceres: on mun nouseva planeetta:
I Ensimmäisen huoneen Ceres viittaa yksilön henkilökohtaiseen kykyyn hoivata, osoittaa sympatiaa ja saada yhteyttä toisiin. Yksilö voi samaistua perheeseen tai työhön menettäen otteen itseensä. Heidän kasvatuksessaan tai terapiassa on tärkeää ohjata heitä kiinnittämään huomio myös itseensä. ESIM. George Washington; " Maan isä".
Aspektit:
 :ceres: :aspect_tri: :mars:,  :ceres: :aspect_tri: :uranus: ja  :ceres:  :aspect_sex: :chiron:.

Puhuminen, kommunikointi ja tiedon jakaminen on ollut mulle aina kaikki kaikessa.  :-X Opettaja olikin mun haaveammatti nuorempana. Ja kyllä tuon toisista huolehtimisenkin tiedostan ehkä enemmänkin henkisellä kuin fyysisellä tasolla.

Lapsistani olen tietenkin huolehtinut sekä henkisesti että fyysisesti ja vähän joutunut siinä sivussa itsenikin unohtamaan. 5 vuotta olin yksinhuoltajana. Yksinhuoltajaksi jouduin kun ensimmäinen oli n. 9 kk ja toinen jo tuloillaan. Nyt taas uudelleen erottuani lasten isästä yksinhuoltaja, lapset nyt 15 v ja kohta 14 v. Tuon 9 vuosen aikana, jolloin asuin lasten isän kanssa, omasta mielestäni huolehdin lähes kaikesta kodista lapsiin ja muustakin, lasten isä keskittyi töihinsä.

En tiedä liittyykö tämä  :ceres::een, mutta olen lapsesta asti ollut kiinnostunut juuristani ja suvusta. Olenkin tehnyt 16 vuotta  sukututkimusta todella laajasti ja kaikki perinne ja historia vanha kiinnostaa kovasti.

Juuret ja se mistä on tullut voi myös kiinnostaa sen takia etten koskaan kunnolla tuntenut isääni ja äitikään ei huolehtinut minusta kun olin lapsi. Kasvoin siis isovanhempieni kanssa. Äidilläni on  :ceres:  :kalat: :aspect_con: :kuunsolmu:, mutta huonetta en tiedä.  :ceres: :aspect_squ: minun  :ceres:.. Hän on  :aurinko: :rapu:. Meillä on jotenkin kummallinen äiti-tytär -suhde. Äitini on hoitoalalla, muttei siis huolehtinut minusta lapsena eikä oikeastaan auttanut kun olin pienten lasten yksinhuoltaja, vaikka asui aivan naapurissa. Tämä asia varsinkin kaivertaa. Isoäidilläni  :ceres: :skorpioni: ja  :aurinko: :leijona: ja  :aurinko: :aspect_con: minun alasolmu. Hän oli erittäin huolehtiva ja empaattinen.

Minulla päin vastoin on tullut tunne, että vaikka hammasta purren hoidan itse lapseni, ettei kukaan voi sanoa että olisin samanlainen kuin äitini.





Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Solararc - 04.07.2012 10:12:05
Etsiskelin tietoa tästä mielenkiintoisesta asteroidista. Mitenkähän ilmenee käytännössä pysähtynyt Ceres kartalla? Itse asiassa se on kai voimakas, sillä Cerekseni on yhtymässä myös seisahtaneeseen Jupiteriin? Eli tämä kaksikko on Kalojen merkissä, 6. huoneessa (yhdessä on myös Kuu ja Juno). Pitäisikö mun tehdä työkseni jotain hoiva-alaa? Tämä asia on alkanut vaivata ja kun tuntuu että olen aivan väärällä alalla niin voisiko tuosta löytyä uusi ammattikin? Olen aina ollut kiinnostunut ravintoasioista...ruuanlaittokin on ihan mieleistä. En oikein osaa tulkata tätä kuviota, löytyisikö jolta kulta kättä pidempää tähän kohtaan?  :)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Hopealohikäärme - 07.07.2012 14:48:51
En ole aiemmin kauheasti kiinnittänyt huomiota Cerekseen (Ceresiin, miten se taipuu??), koska sen edustamat teemat eivät ole kauhean lähellä sydäntäni. Mutta kyllä noi aspekti-huone- ja merkkiselitykset kuitenkin valaisee asiaa.

Lainaus
CERES JOUSIMIEHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon vapauteen tutkia ja laajentaa maailmankuvaansa. Ideaalinen “äitikokemus” rohkaisi ja suosi näitä tarpeita. Hoivaaminen tulee ilmaistuksi opetettaessa muita laajentamaan henkisiä ja fyysisiä näköalojaan. Lisäksi yksilö voi auttaa toisia kehittämään filosofiaa tai uskomusjärjestelmää, joka antaa heidän elämälleen tarkoituksen. Itsehyväksyntä voi pohjautua kykyyn löytää tarkoitus omaan elämään ja kehittää jatkuvasti tietoisuuttaan. Epäonnistuminen tässä saattaa johtaa vakaumukseen elämän päämäärättömyydestä ja tarkoituksettomuudesta. Seurauksena voi olla turhanaikaisuuden tuntoja, jotka panevat yksilön harhailemaan ilman kiinteää suuntaa.

Tuo on niin totta, sain aika vapaan kasvatuksen, ja juuri tuollaiseen tutkimiseen ja omaan ajatteluun on aina kotona kannustettu. Sitä paitsi hyvin todennäköisesti tulen vielä työkseni opettamaan muita, ja luulen, että juuri tuollainen filosofinen elämän tarkoituksen etsiminen ja siinä auttaminen tulee olemaan yksi kantavia teemoja - sitä se on ollut itsellenikin tässä elämässä. Kehittyminen ja laajentuminen ovat läsnä koko ajan, ja jos siinä tulee seinä vastaan, tuntuu todella ahdistavalta. Onneksi olen aina päässyt noista lukoista eroon ja pystynyt jatkamaan eteenpäin!  :smitten:

Lainaus
CERES 11. HUONEESSA
Yksilö laajentaa hoivaamisen tarpeensa yhteisöön - laajennettuihin perheisiin, äitien tukiryhmiin, lastenhuoltojärjestöihin ja kommuuneihin. Tämä Ceresin asema voi myös synnyttää humanitäärisiä unelmia ja ihanteita. Yksilö saa ja antaa hoivaa ystäviensä parissa.

Ei tässäkään asemassa se perinteinen äitirooli näy - tosin en ole tunnistanut mitään hoivaamisen tarvetta mihinkään yhteisöihin, ainakaan tietoisesti, tai ystäväpiiriin...? Enkä pidä itseäni humanistina.

Lainaus
CERES-AURINKO-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy itseyteen ja tarkoitukseen. Tämä yhdistelmä viittaa siihen, että yksilön identiteetti ja itsekuva liittyy vanhemmuuteen ja huolenpitoon.

Haastavat aspektit ovat merkki ristiriidasta toisten hoivaamisen ja oman itsensä toteuttamisen välillä. Tämä voi johtaa itsensä uhraamiseen perheen puolesta tai läheisyyden kieltämiseen rakkailta ihmisiltä. Äärimmäinen kiintyminen voi synnyttää takertumista ihmissuhteisiin tai eroja ja menetyksiä. Muita ongelmia voivat olla huono itsekuva, hoivantarpeensa kieltäminen tai uusiutuvat masennuksen ja hyljätyksitulemisen tunteet. Näihin haasteisiin voi vastata kehittämällä myönteistä itsekuvaa, jotta voi antaa ja vastaanottaa rakastavaa, ei-tuomitsevaa tukea. Terapeuttinen keskustelu voi suuresti helpottaa tätä prosessia.

 :aspect_opp:  :aurinko:, eli haasteellinen. Tunnistan kyllä nuo jutut mistä tuossa puhutaan. Ristiriita toisten hoivaamisen ja oman itsen toteuttamisen välillä on toden totta suuri. Koen raskaaksi sen, jos joudun huolehtimaan muista, enkä kestä sellaista kauaa. Siksi kai en osaksi halua lapsiakaan, koska tavallaan "kadottaisin" itseni silloin. Haluan mahdollisimman vähän vastuuta ja vapautta mennä ja tulla, tehdä mitä haluan. Siksi (fyysisesti ja emotionaalisesti) hyvin tiivis parisuhdekin on osoittautunut tukahduttavaksi.

Lainaus
CERES-JUPITER-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy pyrkimykseen avartua ja laajentaa näkemyksiään. Tämä yhdistelmä liittää sosiaalisen näkemyksen ja tutkimisen halun Ceresin arvoihin. Harmoniset aspektit viittaavat haluun hoivata yleisesti, mikä tulee parhaiten toteutetuksi opettamisen, filosofian, uskonnon ja matkustelun kautta. Sekaantuminen ruoan ja muiden perustarvikkeiden laajamittaiseen tuotantoon, hankkimiseen ja jakeluun on usein mahdollista.

 :aspect_tri: :jupiter: Tässä nyt nähdään tuon  :ceres: :jousimies:-kuvion hyvät puolet. Aika samat asiat kuin mitä siinä selitin.

Lainaus
CERES-URANUS-ASPEKTIT
Hoivaamisen periaate yhdistyy yksilöllisyyden ja intuition kanssa. Tällä yhdistelmä korottaa hoivaamisimpulssin humanitääriseksi toiminnaksi. Harmoniset aspektit voivat olla osoitus omaperäisestä ja uutta luovasta lähi. lenpitoon muista ihmisistä tai perherakenteiden kehittämiseen. Ceres-Uranus ihmisoikeuksien puolestapuhujia ja haluavat erityisesti pitää huolta lasten yksilöli. sestä. Yksilön intuitiivinen ihmisluonnon tuntemus voi olla korkealle kehittynyt hänelle hyvien suhteiden luomisen erirotuistenja erimaalaisten ihmisten kanssa. Vaikeat aspektit saattavat viitata epäluotettaviin ja epävakaisiin hoivakokemuksiin, jotk johtaa vaikeuksiin emotionaalisten siteiden luomisessa. Lapsi, joka on kasvanut rikkin kodissa tai kapinoi vanhempiaan vastaan, voi myöhemmin kohdata ristiriidan persoonai vapautensa ja perheyhteisyyden kanssa. Lisäksi yksilöllä voi olla vaikeuksia uskoa omiin ajatuksiinsa ja intuitioihinsa. Ratkaisuna on vain yritettävä yhdistää oma yksilöllisyytensä ja uudistamishalunsa huolenpitoon rakkaistaan.

 :aspect_con:  :uranus: kyseessä, ja tunnistan enemmän noita hyviä puolia kuin huonoja. Ainakin vahvistaa huonesijaintia, vaikka tuo humanitäärisyys kuulostaa edelleen vieraalta. Uranukseen liittyvä uudistuminen ja anarkia tosin on ollut vaikeutena edellisessä parisuhteessa, mutta Uranus nyt muutenkin tulee persoonassani esiin aika paljon ( :aspect_opp: :aurinko:,  :aspect_opp: :venus:).

Lisäksi on vielä  :ceres: :aspect_opp: :chiron:, että jos jotain tulkintaa tuosta löytyy, niin ois kiva.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: SanctAstra - 07.07.2012 15:05:09
:ceres: 6 huoneessa on jollain tarkoittanut esim. syömishäiriöitä, anoreksiaa, bulimiaa,
en muista sen merkkiä ja aspekteja mut tuo huonesijainti oli.

Minulla on  :ceres: 6. huoneessa  :vesimies: :ssä. Ja toisaalle jo kirjottelinkin omasta syömishäiriötaustastani (anoreksia nervosasta). Samassa linjassa cereksen kanssa on DC:ni. Tästä astron kartasta en saa oikein muuta irti cereksestäni. Äidilläni kyseinen taivaankappale on  :leijona: huoneessa 8. Hassua on, että isäni  :ceres: on myös  :vesimies: huoneessa nr 1. Mitäs tämä nyt sitten kertoo? Onko  :ceres: jotenkin perinnöllinen?

Edit:
CERES 6. HUONEESSA
Yksilö toteuttaa hoivaamista omistautumalla arkipäivän askareille tarkoituksena turvata perheyhteisönsä tehokas toimivuus. Tässä on mukana vahva palvelemisen aspekti, joka suuntautuu erityisesti ravinnon ja terveyden alueille. Tämä Ceresin asema symboloi myös vanhempaa, joka käy työssä tai pitää työtä erityisessä arvossa.

CERES VESIMIEHESSÄ
Yksilö yhdistää huolenpidon yksilöllisyyteen. Ideaalinen ‘äitikokemus” korosti hänen vapaata tahtoaan ja toisten oikeuksien huomioonottamista. Yksilö hoivaa muita opettamalla heitä hyväksymään itsensä, vaikka eivät kulkisikaan lauman mukana. Hän hankkii itsekunnioituksensa seuraamalla omaperäistä ja ainutlaatuista polkuaan. Tasapainottomuus voi syntyä siitä, ettei yksilölle lapsena asetettu rajoja, vaan hän joutui vastaanottamaan enemmän vapautta, kuin mihin oli valmis. Tämä ilmenee “kapinana ilman syytä, ihminen tarvitsee sisäistä kontrollia ja itsekuria voidaakseen noudattaa vastuullista vapautta.

Vapaus on tässä vähän kaksiteräinen miekka. Jos on joutunut huolehtimaan itsestään jo ala-asteelta saakka, onko se sitä ihan oikeaa vapautta? Lähinnä olen joutunut ottamaan itsestäni liian varhain vastuuta, joutunut astumaan liian suuriin saappaisiin liian äkkiä.
 :)


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: m.magia - 07.07.2012 16:37:50
^ Ei ole vapautta, vaan rajattomuutta.  :-\ Mullekin on annettu aivan liikaa vastuuta lapsena.

Mulla on myös Ceres vesimiehessä (29 astetta), 10. huoneessa. Tekee sitten  :aspect_tri: :pluto: ja  :aspect_squ: :chiron:. Että itsensä hyväksymisen kautta parantumiseen ja siitä edelleen toisten (lasten) auttamiseen? Vaan miten mahtaa mahdollinen äitiys sujua, se tässä mietityttää, että onko minusta katkaisemaan haitallinen sukupolvien ketju ja olemaan läsnä, olemaan vahva ja vastuullinen vanhempi.

CERES 10. HUONEESSA
Yksilö toteuttaa hoivaamisen tarpeensa ammatin tai sosiaalisen aseman kautta. Ura tai julkinen työ lastenhoidossa, terveydenhuollossa tai ruokaan liittyvissä järjestöissä voi vastata hänen käsitystään sosiaalisesta vastuusta. Tämä Ceresin asema voi olla osoitus siitä, että lapsen osakseen saama rakkaus on ollut ehdollista, riippuvaista hänen käyttäytymisestään ja suorituksistaan. Kun lapsi kuitenkin on epäonnistunut elämään vanhempien tai yhteisön odotusten mukaan, hän on tuntenut itsensä hylätyksi. Tästä syystä monien ihmisten, joilla Ceres on 10. huoneessa, täytyy oppia rakastamaan itseään sellaisina, kuin ovat, eivät saavutustensa mukaan.


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Tietämätön - 17.07.2012 23:30:21
Heh, täältä löytyy ceres oinaassa ja 3. huoneessa, tunnistan itseni (jälleen kerran)  :D
Vaan mitä retroava ceres voisi tarkoittaa? Tässä koetan pähkäillä mutta noviisin ymmärrys ei vielä riitä...  :-\


Otsikko: Vs: Ceres/äitiys ja muuta knoppitietoa Cereksestä
Kirjoitti: Syringe - 07.08.2012 19:41:09
Minulla :ceres: on  :kaksoset: ja kuudennessa huoneessa. En ymmärrä aivan täydellisesti, mitä tämä tarkoittaa, joten jos joku haluisi selventää, olisin enemmän, kuin kiitollinen.