Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Muita kokemuksia => Aiheen aloitti: Aries77 - 07.08.2008 10:27:37



Otsikko: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Aries77 - 07.08.2008 10:27:37

ihmisen mieli on hyvin mielenkiintoinen.
kesä on lopullaan ja illat pimenevät, syksy antaa merkkejään.
keväällä ja alkukesästä ajattelin miten ihanaa kun kesä tulee, ja KAUHULLA ajattelin miten nopeasti se kesä ja lämpimät ajat ja valoisat päivät menevät ohi, ja tilalle tulee kylmää, tuulista, pimeää ja vielä lunta/räntää.

mutta, miten voi ollakin että nyt kun illat lyhenevät tulee aiemmin pimeää, on tuulista ja syksyistä...niin kyllä se mieli vain innostuu tästäkin!!  :) :) :)

voi että miten ihanaa kaivaa kynttilät varastosta, nauttia siitä vielä lämpimästä tuulesta, illat ovat jotenkin niin tunnelmallisia!!  :) :) :)

siitä saa paljon hyvää energiaa!

keväällä ja kesällä ajattelin että miten sitä syksyllä/talvella selviää jos kaikki nämä "omat ongelmat" eivät selviä siihen mennessä, liikaa ongelmia ja stressiä syksyyn ja talveen...mutta nyt en oikeastaan ole enään lainkaan murheissani siitä, kyllä näistäkin illoista ja vuodenajoista sitä vain iloa pystyy ottamaan!!!


kertokaahan mitä/miten otatte iloa irti syksystä ja talvesta ??
miltä syksyn tulo tuntuu ??


 :) :) :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 08.08.2008 23:22:49
Minulla kesä tekee jotenkin pöhöttyneen olon, kait nautin niin auringosta ja mielelläni siinä virun ja esim. luen. Olen niin paljon auringossa kuin mahdollista, ruokahetketkin.

Mutta syksy panee minut liikkeelle. Nautin kahlata marjametsiä ja etsiä luonnon antimia kuin aarteita. Vaikka äskenkin, muutama ruttunen mustikka ja vain yksi hyvä hapero. Kiitoksen kuitenkin lausui jalkalihakseni. Ukkosen alla toki oli askel ihmeellisen raskas ja tämä energian vaihtopäivä 8.8!

Samalla jo mietin miten kukkiani hoidan, miten vaihdan paikkoja ja mihin istutan kilon narsissin sipuleita...Pihaa on kiva suunnitella!  :smitten:

Ja pimenevistä illoista nautin todella!  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Aries77 - 09.08.2008 16:47:45

voi juku ... luulin tosiaan että teen jonkinmoista henkistä kuolemaa kun huomaan kesän jääneen taka-alalle...
mutta onneksi tämän oikun mieli tekee tehtävänsä, ihan itseni huomaamattakin  ;D, ja tunnen syksyn ihanien iltojen lähestyvän...oi, kynttilät on kaivettu varastosta...ja yöt ovat kivan pimeitä...on helpompi saada nukutuksi.

 :) :) :)



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 11.08.2008 19:01:20
Olen syksyihminen ihan väritykseltäänkin. Luonto on todella kaunis syksyisin; se väriloisto on jotain niin upeaa.  Uskon, että kun syksy saapuu kunnolla niin lähden kameran kanssa kuvailemaan :) Syksyssä on myös romatikkaa; ajatelkaapa syksyisiä metsäopolkuja, tai vaikka nuotioretkeä oman kullan kanssa ;)
Sydämmet roihuaa ja liekki lepattaa... Syksy tuo myös tullessaan valoja varjoineen, ja illat ovat ihanan hämyisiä jolloinka tekee mieli sytyttää tuikut palamaan. Oikeestaan syksy on ehkä kaikista kaunein vuodenaika; loppukesän loistoa parhaimmillaan.

Jos talvi olisi sellainen kuin se oli vielä reilu 4 vuotta sitten; todella luminen, isoine hankineen ja pakkasineen, niin sellaisesta talvesta pidän. Nykyään en enää sillai odota talvea, koska talvi on muuttunut ilmastonmuutoksen takia leudoksi, loskasen likaiseksi eikä pakkanenkaan enää pauku kunnolla.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 05.10.2008 13:40:45
Lehtipuilla voi sanoa olevansa kuin vaihdevuodet; Ne hehkuvat hävyttömän punaisessa hehkussaan kuin kuuman kiihkossa, kuitenkaan tuntematta sitä. :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 05.10.2008 14:59:36
Täällä on tavallista enemmän monsuunisateita. Pyykit ei kuivu. :-[


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 05.10.2008 15:43:47
no ei se lumettomuuskaan niin haittaa, mutta jos haluaa romantiikkaa, paksuja kinoksia, takkatulia ja siis seikkailuja (karvatalja, mies ja sen sellaista plus likööriä  ;D ) niin siihen lavasteeseen kai tarttis lunta. kuten sanottu talvi voi olla romanttisin, jos niin haluaa. ja töitä voi olla paljonkin. nämä asiat kun tajusin, oivalsin jo hieman enemmän Pohjoismaiden "jutusta". vaikka valo on valoa..


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Norna - 05.10.2008 16:23:21
 Olen itse syksyllä kaikkein energisimmilläni. Talvi taas saa mielen kääntymään sisäänpäin.
 Olen ajatellut syksyn energiapiikistä niin että kun luonto käy lepoon se luovuttaa energiaansa niille jotka jäävät talveksi hereille :). Keväällä olen aika voimaton, varsinkin alkukeväästä kun luonto puskee läpi ja herää. Tuntuu ettei jaksaisi, tekisi mieli jatkaa talviunia. Ehkäpä silloin me vuorostamme luovutamme vähän energiastamme niille jotka sitä tarvitsevat. Huomio keskittyy voimakkaasti uuden tulemiseeen ja voimaantumiseen, mutta voi tuntea itsensä ihan uupuneeksi ja nuhjaantuneeksi talven jäljiltä  :).


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 05.10.2008 16:27:31
Täällä on tavallista enemmän monsuunisateita. Pyykit ei kuivu. :-[

Kuule, älä välitä!

Suomessakin on ollut sellainen kesä, että joka ulkonakuivaamisen jälkeen olen saanut ripustaa pyykkiä hetkeksi ovien ja kaappien päälle. En ole ilmakosteana voinut laittaa niitä kaappiin. Mutta siellä taitaa olla sama juttu sisälläkin?

Mikä yllätti tänä kesänä, ihan pikkujuttu! Saippuakukat eivät ehtineet kukkia! Ja...tyrnit kypsyivät ennätysajassa. Juuri tulin poimimasta ja puolet niistä murskaantui sormieni väliin. Oli tosi tympeätä hommaa, mutta litran sain tuota arvokkuutta!  :D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mateve - 05.10.2008 17:03:48
Ja syksy teetättää sen että leivän päälle pitää laittaa kunnolla voita. Eli kerätään taas sitä rasvakerrosta että selviää talvesta, ja kun kevät alkaa niin sitten taas laihtuu... aika maanläheistä toimintaa siis. Rakastan pimeitä iltoja ja kun voi kuikuilla niitä tähtiä taivaalta, missähän se linnunrata nykyään liikkuu, ei ole näkynyt aikoihin...

 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 05.10.2008 18:52:01
Itseasisassa juuri väreistä, syksyn väreistä voi ammentaa sitä energiaa, sillä kyllä näillä väreillä on ihan valtaisa voima ja ihan tunnekkin.

Mateve; syötkö ikäänkuin varastoon talven varaksi? Kiehtovan kuuloista :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 07.10.2008 09:45:25
Suomessakin on ollut sellainen kesä, että joka ulkonakuivaamisen jälkeen olen saanut ripustaa pyykkiä hetkeksi ovien ja kaappien päälle. En ole ilmakosteana voinut laittaa niitä kaappiin. Mutta siellä taitaa olla sama juttu sisälläkin?

Kosteus ei ole täällä minusta niin paha ongelma kuin vaikka Hong Kongissa, mutta täällä on tapana puhjeta äkillisiä kaatosateita keskellä auringonpaistetta. Yritä siinä sitten kuivatella kalsareita. :-\


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 12.11.2008 15:56:53
Minä odotan talvea, vaikka ei tuliskaan enää sellaisia lumisia nietoksia, mutta kaipaan kuitenkin niin...

Ja tämä aika, siis pimeys eikun antaa vaan mulle potkua lisää- Kynttilät on nousseet ihan ykkösiksi valon lisäksi ja sellainen mystinen musiikki missä paukkuu ihan kunnolla... :D :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 12.11.2008 18:57:00
Uskomatonta kyllä, täällä on kylmä. Olin tottunut jo tukahduttavaan kuumuuteen ja yht'äkkiä täällä on päivälläkin viileää, olisiko peräti alle 25 astetta. :o


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mateve - 12.11.2008 19:52:45
Mateve; syötkö ikäänkuin varastoon talven varaksi? Kiehtovan kuuloista 
 
 
Vastaukseni on että oikeastaan en, on vaan tarve saada voita, ehkä pitää nähdä pimeässä paremmin.  8)
 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 12.11.2008 20:57:56
Minäkin päätin tässä ensilumien aikaan, että 'nyt hiivattiin koko Keijut!'
Nyt aletaan syödä voita!

Ukkoni ilahtui siitä suunnattomasti ja kertoikin, että kun minä en ole ollut näkemässä, on hän ottanut voita leivänkin päälle. Olemme käyttäneet sitä keittoihin ja kalan kanssa.
Nauroinkin että miksi noin?
Ukkoni luuli, että kiellän häneltä voin kokonaan. Enhän toki. Kaipasin sitä itsekin.

Pakkasilla ja pimeällä tarvitaan kunnon rasvaa!  ;)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 13.11.2008 09:36:21
Syksy... kuhan on kaunista, niin menee ja siitä jopa nauttii kun väri on maailma täynnä ja sellaista rauhoittumisen tunnelmaa  :angel:

Mutta nyt tämä aika, kun ei ole enään syksy eikä kyllä talvikaan  :buck2:
Kun saadaan maa routaan ja ilma erilaiseksi... nyt se on sellainen mätänevän paksu ja märkä, pahan hajuinen, tunkkainen vaikka tuuleis urakalla  :D :P

Talvi on kivaa, lumityöt on ihanan hikistä rääkkäystä keholle... tulee oudoista paikoista kipeäksi  :2funny:
Ja IIIKKKK  :D KEVÄT  :smitten:
Ensi mustarastaan luikaus ja paluu lintujen äänet... se ensimmäinen lumikello, kun pönkee ylös  :smitten:
(nousee pala kurkkuun... kaipaan jo!)
Kyllä se tulee  :angel:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 13.11.2008 10:44:07
Kunpa tulis sellainen talvi vielä, et sais esim kolata lunta pihalta tai laskea vaikka ihan kunnolla pulkkamäkeä.

Ikuinen lapsenmielisyys sallittakoon. :smitten:

Vois kyllä kieltä näyttää tuonne ulos; eikun vaan kaatamalla sataa ainakin täällä meillä päin. Ja kyllä, haiskahtaa tällä menolla kaikki paikat vaikka sun mille.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 23.11.2008 18:35:35
Talvi tuli niin että rysähti. Täällä on myrskynnyt aikalailla vaakatasossakin. Kiva, kiva. :smitten:

Toi piiskutus ei vaan tunnu kivalta kasvoissa kun oikeen pyryttää. Tulispa oikeen kunnon nietokset, no vaikka edes sellaiset pienet. Lyhty ois mukava jos ois parveke, mutta kun ei ole.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 23.11.2008 18:53:31
Taitaa olla etelässä aika myräkkä.

Sähköt jumissa niiltä, joita täällä ei näy.  :-\

Haettiin paljon uuni- ja hellapuita, jopa vettä otettiin pahan varalta talteen.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 05.03.2009 11:54:25
Nyt ollaan sitten kevättä kohden menossa hurjaa vauhtia, vai ollaanko? :)

En oo koskaan mitenkään tykännyt keväästä koska se lumen hiipuminen -loskaisuus ja sen alkta paljastuva kaikkilikaisuu oksettaa. Kevät on vain siinä mielessä mukavaa ku kaikki alkaa taas alusta kasvaa uudestaan  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mateve - 05.03.2009 12:11:50
Ihanaa  :smitten:
Helmiäisväriä taivaalla, ilma on utuista ja siinä väreilee jotain....
Aurinkoa kaivataan, sellaista siniseltä taivaalta ja lämmittävää, bakteeria tappavaa, on ilmestyneet psoriasläikät jalkoihin, selvä kevään alku.
Jokohan aurinkoon matkat olisivat halventuneet kun se  :aurinko: on piilossa siellä pilvien takana.
määrään  :aurinko: ilmestymään heti  :tickedoff:

 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 05.03.2009 14:15:20
Osallistun Mateve kanssasi  :aurinko: komentamiseen  :tickedoff: :tickedoff:
Tuo pilven takana möllöttely on raukkamaista  :-X

Mutta lupaus on annettu, linnut ovat ihan pöhköinä lirkun lärkyn ja kauheita tappeleen  :2funny:
Ostin alennusmyynnistä toisen ruokintapöntön, kun ajattelin sopua synnyttävän ruokailu hetkiin. Tämän sijoitan hieman toisaalle, mutta sama menyy  ;D
Lintu parat aiheuttavat itselleen mahanpuruja sillä mekastamisella ruokahetkissä, ei maksa tykkää  :angel:
 :2funny: :2funny:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 05.03.2009 14:29:22
Ei kait se  :aurinko: ainaan jaksa porottaa. On niitä upeita kevätpäiviä jo ainakin täällä suunnalla, aika monesti ollut  :smitten: Lintujen kevätsirkutus on kauniin kuulosta: "Heillä on paljon asiaa toisilleen"  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 05.03.2009 17:20:12
Täällä on lämmin keväinen sadepäivä ja viikon on ollut ihanan aurinkoista. :)
2 viikkoa ja puut saavat lehtensä. :D
Terasseja ollaa jo rakentamassa kahviloiden ja ravintoloiden eteen.

Kevään tulon huomaa jo siitäkin, että miehiltä tulee kommenttia, kun kävelee kadulla ohi.
Kyllä sitä taas on niin bellaa ja schöniä kummasti talvehtimiskauden jälkeen. ;D :2funny:
Kai nuo linnut tekee samaa..? ::)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 05.03.2009 17:54:25
Jos Suomessa osais odottaa vastaavanlaista flirttiä näiltä miehiltä, niin pitää varmaan olla vain oikeassa paikassa oikeaan aikaan.  :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 05.03.2009 17:59:27
Mitäs pulun silmiä ne miehet siellä Suomessa oikein on..? ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 05.03.2009 18:04:33
No mitäs puluja lie. Sen harvan kerran kun joku mies on viheältänyt taikka sanonut jotain todella kaunista - on täällä saakelin harvinaista. Täällä on suuri osa ihan rönttäpekkoja :P

Mutta on kuiteski muuta aivan ihanalta vaikuttava mies johonka oo nyt tehnyt tuttavuutta. Harvassapa ovat heidänlaisensakin. Ois vaan pidettävä nyt kiinni iha todenteolla :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 07.03.2009 05:43:45
Monsuunisateita odotellessa. Tropiikki tuppaa kuivahtamaan pahasti talvikaudella, tekee vähän apean näköisiksi puistomaisemat yms.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 07.03.2009 12:08:00
Ilmastonmuutoksen takia harmittaa niin, että ehkä ei enää tulevaisuudessa ole kunnon, upeita talvisäitä. Onneksi kuitenkin tämä talvi on ollut mukavan runsasluminen.  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 09.03.2009 21:44:51
No ei varmaan yhtä limaisen imelää kuin lattareissa,
mutta itävaltalaiset ovat sekoitus italialaisia, unkarilaisia ja sun muita
ja tuo saksan viime sotien vaikutus hiukan korrektoi tuota,
mutta kyllä ne vain liimautuvat suu sokerilla ja hunajalla kiinni. :crazy2:

Periaatteessa, mitä enemmän miehessä on italialaista tai unkarilaista verta suonissaan,
niin sen tulisempaa ja yritteliäämpää ja niin, suu hunajaa ja siirappia täynnä. ;D :2funny:
Tokihan meillä on paljon puhtaita italialaisia ja unkarilaisia täällä,
kuin myöskin monia muita kansallisuuksia
-onhan Wien varsin keskeisellä paikkaa Eurooppaa kaikin puolin. :)

Suomalaisnaiset, jotka ovat tottuneet vähäpuheisiin ja (liian)rehellisiin suomalaismiehiin,
jotka ei tee juuri mitään naisen eteen,
on helposti menossa halpaan trikkiin ja vauhdilla -ja pelkillä puheilla.

Täällä naiset kuulevat tuota koko ajan ja ovat siihen tottuneita,
joten jos mies on oikeasti tosissaan kiinnotunut, niin sitten pitää tulla kunnon näyttöä mieheltä
ja se ottaa aikaa ainakin sen 3-6 kk.

Helppoahan sitä on joku 4 viikkoa ylistää naista ja luvata tälle ummet ja lammet
shampanjan ja ruusujen kera
ja vielä itkeä tirauttaa ikävästä ja liikutuksesta,
jos nainen häviää mieheltä pariksi päiväksi jonnekin omille teilleen tai sanoo, ettei ole aikaa tavata. ;D

Se on joku niiden sovittu taktiikka, että sitten, jos ne tietää asunnon tai toimiston osoitteen,
niin ruusuja ja suklaata ja joku saakelin Swarovski nalle tai olio (joka ei sovi mihinkään sisustukseen ja kerää vain pölyä)
pitää lähettää,
että nainen heltyy tapaamaan uudestaan ja josta seuraa sitten seuraava klisee,
että ne haluaa kokata sinulle itse (normaalisti niillä ei ole siihen aikaa, mutta nyt ne järjestää sitä)
kotonaan, jos vaikka nainen jäisi sitten yöksi.. :P

...tai vastaavasti viedä nainen romanttiselle illalliselle jonnekin vähintään 3 h ajomatkan päähän vuoristoon
keskelle ei-mitään huippuhotelliin~ravintolaan, jonne on pakko jäädä yöksi.  ::)

Pyrin suostumaan miehestä ja kiinnostuksesta riippuen tuohon sen vähintään 3-6 kk:n jälkeen.
Jos nainen menee aikaisemmin, niin miehen kiinnostus lopahtaa sen yön jälkeen siihen
ja sitten se on ystävällisesti, että soitan sinulle parin päivän päästä, intohimoinen suudelma
ja sitä soittoa ei tule, ellei miehen joku muu kiinnostus ole "kiinnostunut" jonain iltana
ja mies tarvitsee seuraa. ;)

Jos taas on hyvin saksalainen mies, niin se on jo parista illallisesta,
että nyt seksiä heti  :o ja sitten olet sen (ja/tai kokoelman uusin).

Saksalainen on vähän liian suora ja karu minulle.  :buck2:
Ne myös usein laskee, että nämä kahdet illalliset ja kahvit ovat nyt tulleet maksamaan reilu 200€
ja sillä hinnalla olisi jo prostitoidulta saanut tunnin. Saksalaismiehet ei tee eroa eri naisten suhteen. ;D

Minä tykkään imarteluista, lahjonnasta ja kivoista pienistä ja isoista valheista. ::) :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 11.03.2009 12:15:11
Ai näin se vuodenaika vaihtuu... kuin mies konsanaan ;) :D ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rhoda - 12.03.2009 14:55:31

Ekat pajunkissat bongattu!

Joo ja se että koira menee lepäilemään pälvelle on myös merkki keväästä:
Aurinko lämmittää jo!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 12.03.2009 19:20:39
Ai näin se vuodenaika vaihtuu... kuin mies konsanaan ;) :D ;D

No niinpä tuo tahtoo olla.. ::) Kyllä tässä nyt vielä vähän vielä mietitään,
kun on noita kylmiä sadepäiviä iskenyt auringonpaisteen väleihin..  ::) ;D :2funny:
 


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 13.03.2009 21:35:11
Nyt tuli ensimmäisen kerran kevään tuoksu nenään, märkä lumi, kohiseva männistö jne. :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 13.03.2009 22:27:16
Täällä oli tänään ukonilma, tosin pieneksi jäi.
Satoi rajusti ja sitten taas paistoi aurinko.
Nyt on ollut niin, että joka toinen päivä sataa ja joka toinen päivä paistaa
ja hitsi, että se väsyttää koko kehoa ja siten mieltä! :'(


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rhoda - 14.03.2009 15:34:14

Kevättakki testattu: Tarkenee!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 14.03.2009 17:31:40
Mikäs siinä sateessa nyt Sashaa niin väsyttää? Toki nämä kevään sateet on aika peestä, kun kaikki näyttää niin kuolleelta ja harmaalta. Kesän sateet on sitten jo ihan muuta muuta. Minusta on ihanaa kun sataa oikeen kunnolla. Pisaroiden ropina on välillä aika hurjan kuulosta kun paukuttaa ihan kunnolla katolle. :) Sateen jälkeen luonto tuoksuu uskomattoman ihanelle  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 14.03.2009 17:49:20
Mikäs siinä sateessa nyt Sashaa niin väsyttää? Toki nämä kevään sateet on aika peestä, kun kaikki näyttää niin kuolleelta ja harmaalta. Kesän sateet on sitten jo ihan muuta muuta. Minusta on ihanaa kun sataa oikeen kunnolla. Pisaroiden ropina on välillä aika hurjan kuulosta kun paukuttaa ihan kunnolla katolle. :) Sateen jälkeen luonto tuoksuu uskomattoman ihanelle  :smitten:

No en tiedä mikä stna siinä väsyttää. Kirosanojen määräkin jostain syystä
aina yltyy sateen myötä. :idiot2: Tänään tosin on taas vaihteeksi kaunis päivä. :angel:

Veskari huomauttelee koko ajan, että jos aion olla uskottava työssäni,
etenkin siinä tulevassa, niin olisiko aika siistiä ja raivata nuo Fuck ja Shit
ja niiden taivutukset ja käyttö etuliitteenä eri asian yhteyksissä pois, kuten myös Jeesus maria,
jolla voi olla katolisessa ympyröissä hiukan kyseenalainen merkitys turhaan lausuttuna,
kuin myös idiot tuolla F-etuliitteellä,
kuin myös are you stupid??!!-lauseen voi kuulema korvata excuse me?/pardon?-kysymyksellä. ::)

God sake, :angel: se ei tajua noita suomalaisia kirosanojen merkityksiä. ::)  :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 14.03.2009 17:56:27
Keväinen soppa on syntynyt, Sasha? ;) Kuulostat vähän kuin oinaalta ;)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 14.03.2009 18:00:06
Katsos kun  :mars::ni on mukavasti  :oinas::ssa ja kyllä se sieltä aina pilkistää,
kun sadepäivä sattuu. ::)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rhoda - 14.03.2009 18:14:25

Joo.
Mitä muita kieliä tulee käytettyä, (pääasiassa englantia)
niin aika laimeita ovat voimasanansa täkäläisiin verrattuna.

Ja kun käännän  jonkun oman suosikkimanaukseni
tuntuu kuin suurin osa niiden tehosta häviäisi:
"I`m so pissed off my blood won`t circulate"
"Go and piss on the electric device"
"Fuck of Jesus"
"Death and Fuck"



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 14.03.2009 18:19:03
No eihän enkunkielen kirosanat ole mitään suomenkielen kirosanoille. Enkuksi kiroilu on välillä hyvin soinnullista, eikä siinä olen aina sitä kunnon jytinää ja pauketta.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rhoda - 14.03.2009 18:41:11
No eihän enkunkielen kirosanat ole mitään suomenkielen kirosanoille. Enkuksi kiroilu on välillä hyvin soinnullista, eikä siinä olen aina sitä kunnon jytinää ja pauketta.

No ihan totta
ja johtuukohan se noista sijamuodoista, partisiipeista yms.
(on, off, of, at, the... jne)
kun niillä on ihan oma erillinen sanansa
eikä niitä taivuteta ns. sanan sisään.

Eikä kaikkia voi edes kääntää..

Ja CIFFG ei oo läheskään niin toimiva kuin KOO VEE GEE!
(Lyhenne jota joillain suomipalstoilla käytän)





Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rhoda - 15.03.2009 14:39:51

Huh!
Hyvin rysähtelee lumet alas katolta..

Eilen oli räystäällä semmoiset torahammasmaiset
jääpiikit joiden alle ei mtn asiaa.



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 16.03.2009 18:18:39
Ja Wienin taivas vain itkee kaiket päivät. :'(
Täällä on oikea monsuuni-aika, mutta saakelin kylmä! 10-15 lämmintä. :buck2: :tickedoff:
Normaalisti olisi ilman pilvisyyttä ja sadetta lähemmäs 20.
Puut ei kuki, kun niin jäätävää ja pilvistä.

Tämä talvi on ollut tosi rankka ja näyttää vain pitkittyvän.
Ihmiset ovat ihan psykoosissa tästä säästä, :tickedoff: :uglystupid2:
joka on vain harmaata ja kylmää sadetta joka päivä. :-\

Lähden tod.näk. viikonlopuksi Italian puolelle, kun ei tätä pää kestä,
jos aurinkoa ei ala tulla! :uglystupid2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Neela - 16.03.2009 22:19:03

HAH!

Tänne etelä-Suomeen on luvattu ensi yönä satavan 10cm lunta!
Ei jaksaisi enää! :knuppel2:
Kevättä, aurinkoa ja vihreää kaipaisin jo!  :police:



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 16.03.2009 22:30:08
 :o

No nyt osaan olla kiitollinen tästä stanan jatkuvasta harmaasta ja kylmästä vesisateesta! :buck2:
Räntä ja lumi olisi vielä pahemaa! :buck2:

Voi missä meille löytyisi aurinkoa, onko sekin loppu Euroopasta rahan myötä??!!  :'(


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: julyette - 16.03.2009 22:36:54


Ai kauhea. Kävin viime minuutilla kaupassa ja wiineri mikä räntäsade.  :P  Ja tuuli niin kova, että paiskoi räntäsateen kasvoille tosi inhottavasti. Nilkat vesisohjossa ja muuta mukavaa. Tää on taas tätä pohjolan ilmastoa parhaimmillaan.  :(

Aurinkoa kaivataan tosiaan, tuntuu, että tänä vuonna sitä tarvisi normaalia enemmän. Kun nyt tulisi oikein lämmin ja aurinkoinen kesä.  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Neela - 16.03.2009 22:45:36

Missä se kuivuus ja kuumuus on , joista meitä peloitellaan = kasvihuoneilmiö???  :knuppel2:
Joka kerta, kun täällä mittari nousee plus kateenkymppiin sama laulu.... liian kuumaa... Kenelle?!  :knuppel2:



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 17.03.2009 07:50:14
Kyllä se kuule sieltä vielä tullee ja ehkä ihan kunnolla. Onhan tuota kuumuutta jo Euroopassa nähty. Kuolemia jopa 45 asteen kuumuudessa. Ehei, en helkkari kaipaa sitä jumalatonta kuumuutta kuin tunne on -läkähtyminen :knuppel2:

Liian kuumaa yli 30 astetta viikojen verran - ihmisille ja lopulta koko maapallolle pitkällä aikatähtäimellä!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: asboo - 17.03.2009 18:52:23
Bongasin korppipariskunnan tänään liitelemässä kallion päällä ilmeisesti pesäntekopuuhissa tai vanhaa pesää korjaamassa. Hassua ääntä pitivät ja ihme kiekuroita tekivät taivaalla. Huutelin niille takasin ja toinen tuli katsomaan että mikä penteleen kilpakosija siellä raakkuu. Nehän ovat elinikäisessä parisuhteessa jotsenten tapaan, joten pikku asbolos sai vain vihaisia mulkoiluja osakseen  ;D Komeita lintuja.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 17.03.2009 18:56:12

Missä se kuivuus ja kuumuus on , joista meitä peloitellaan = kasvihuoneilmiö???  :knuppel2:
Joka kerta, kun täällä mittari nousee plus kateenkymppiin sama laulu.... liian kuumaa... Kenelle?!  :knuppel2:



No sitä minäkin ihmettelen!  ???
Täällä on aivan jumalaton sadekausi ja kanavat ja Tonava on ihan ääriään myöden täynnä vettä!
Edellisinä vuosina oli tähän aikaan jo lähimmät 20 astetta lämmintä.
Ravintolat ja kahvilat ovat normaaliin tapaansa rakentaneet ja avanneet terassit,
mutta näillä ilmoilla siellä kukaan lähde istuskelemaan.

Tunisiassa pitäisi olla noin +25, kun menen sinne.
Tavallisuudesta poiketen, aion viettää rannalla auringossa niin paljon kuin mahdollista.
Talvi Wienissä on ollut aivan kauhea! :buck2:
Minulla alkaa olla jo oireita masennuksesta; väsymys, helppo ärsyyntymiskynnys
ja tekee mieli jäädä sänkyyn köllimään, vaikka syön vitaminit ja kivennäisaineet. :o


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rhoda - 17.03.2009 19:13:36

^ ^ Oi korppeja!

äärss..Mun iho sanoutuu irti aina kun säätila vaihtuu liian rajusti.

Päättäis jo mitä lämpöä pitää,
taas nahka kutiaa ja kihelmöi.
Lämpene pikkuhiljaa, ei näin!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 18.03.2009 10:25:00
Bongasin korppipariskunnan tänään liitelemässä kallion päällä ilmeisesti pesäntekopuuhissa tai vanhaa pesää korjaamassa. Hassua ääntä pitivät ja ihme kiekuroita tekivät taivaalla. Huutelin niille takasin ja toinen tuli katsomaan että mikä penteleen kilpakosija siellä raakkuu. Nehän ovat elinikäisessä parisuhteessa jotsenten tapaan, joten pikku asbolos sai vain vihaisia mulkoiluja osakseen  ;D Komeita lintuja.

Ihana kuulla. Tuli heti mieleen, että siellä sinä intiaanisisko :smitten: Korppihan on yks intiaanien voimaeläin, kait näinkin voisin sanoa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: asboo - 18.03.2009 11:31:06
Jepjep, ja itse en ole vielä saanut selville onko voimaeläimeni urbaani varis vai syrjäseutujen korppi. Korppi on tuon tapahtuman jälkeen syystäkin hieman suosiossa.

Muuten odottelen todella kevättä kiva nähdä, että lumet on alkaneet sulaa pikku hiljaa. Mulla on nimenomaan tämä (muutto)lintujuttu aina kevään merkki, kun liikun paljon luonnossa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 18.03.2009 13:20:49
asbolos: Voinpa uskoa tuon tunteen. Ja siellä kalliolla se tunne on jotain sellaista että... :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 19.03.2009 00:57:58
Voi kamala kun heräsin tänä aamuna!

AURINKO PAISTOI IKKUNASTANI!

Räpiköin hengen hädässä kelloa puhelimestani, kun en heti nähnyt, sillä olin varma että olin nukkunut ponniin. Joku yritti minulle soittaakin juuri ja löin senkin kiinni. Yritin nähdä mitä hiivatissa se kello on. Ei herätysaikakaan vielä ollut.

JA AURINKO PAISTOI!

Siis aurinko on pysynyt niin kauan poissa, että en ole huomannut että se nousee jo niin aikaisin! Olin todella ihmeissäni. Kyllä siitä mielialakin jo nousi heti.

Sitten joku soitti, että onko siellä joku hätänä, kun olin puhelimen kanssa niin outo. Eihän toki, aurinko sai minut vain niin sekaisin...



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 19.03.2009 19:12:05
Ja se pahin toteutui täällä, RÄNTÄÄ satoi aamulla ja kuurona nyt äskettäin. :buck2: :buck2: :tickedoff:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 19.03.2009 21:28:14
No mutta sää vaihtuu sunnuntaina aurinkoiseksi.  :D
Tämä tyttö lähtee Tunisian aurinkoon ja tulee pois vasta huhtikuun puolella. :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 20.03.2009 21:30:20
Hyvää matkaa sinulle!  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 21.03.2009 17:02:47
 :'( thanks. :'(
Olen ihan loppu. :buck2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Neela - 21.03.2009 20:35:25

Ihana kevätpäivä täällä!

Aurinko on hellinyt ja lämmittää jo  :D

.... lumikasat kutistuu silmissä!

Että voi aurinko tehdä hyvää sielulle!  :smitten:



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 21.03.2009 22:24:41
Niinpä, Neela  :smitten:
Sen säteet kutkuttaa takaraivossa asti ja kuulee kuinka akut surisee sisällä, latautuakseen  :smitten:
 :D
Minä piirtelin tänään ensi kertaa puutarhasuunnitelmia ukkoni kanssa ja mietimme mitä kasvattaa missäkin kohtaa... minun ryytimaa kasvaa tänä vuonna  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 22.03.2009 14:59:40
Wienissä alkoi tänään pitkään aikaan paistaa aurinko just kun olen lähdössä sinne Tunisiaan.
Murphyn laki! :tickedoff:  


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 22.03.2009 15:23:51
Kevät on tullut. Ihan taivaallinen ilma. Aurinko on porottanut niin eilen kuin tänäänkin ihan taivaan täydeltä. Viimeisimmän meänlaslut tuli laskettua vkonloppuna :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 22.03.2009 15:24:37
Terveisiä pihalta  :D Kiusasin taas lintuparkoja vislaamalla takaisin, pientä kilpasirkutusta syntyy heti  :2funny: Ei ole lumikellot vielä tulleet esille, mutta aurinko on muuttanut lumikinokset hankikannoiksi  :smitten: Ja ensimmäinen könkkäre hidas kärpänen ryömi etelä seinällä  ;)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: asboo - 24.03.2009 14:10:13
Heh, tosi keväistä juu.  :buck2: Tänään putsasin eilisen lumisateen jäljiltä ainakin 30-40cm lunta auton päältä, ja lisää näyttää tulevan. Tosin puut karistelee kivan näköisesti lunta päältään kun tuulee samalla.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 24.03.2009 14:52:37
Aurinko porottaa täälläkin taivaan täydeltä. Mulla paistaa suoraan olkkarinikkunaan. Tuntuu kuin ois +30 asteessa kun istuskelee tuossa soffalla. :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 24.03.2009 20:01:34
Eikä vaihdu!  :(

Pakkasta aivan liikaa, yli -20 asteen yölläkin ja aamulla. Ja kylmä vinkka. Näyttää vain kauniilta tuo auringonpaiste.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 24.03.2009 20:28:56
Eikä vaihdu!  :(

Pakkasta aivan liikaa, yli -20 asteen yölläkin ja aamulla. Ja kylmä vinkka. Näyttää vain kauniilta tuo auringonpaiste.

Hui kamala! :o

Nyt on naemma koko talla pallon puoliskolla tavallista kylmempaa. :idiot2:
Wienissa oli kuulema eilen nollassa ja vahan miinuksella, :o
normaalisti tahan aikaan Wienissa pitaisi olla sellainen +15-18 C,
ja taalla Tunisiassakin on kuulema tavallista kylmempaa ja se tuntuu.
Ei voi ajatellakaan uimista viela, vaikka hotellin uima-allas on lammitetty +30 C.

Olin aurinkoa ottamassa, mutta esim. aurinkovoiteilla ei tehnyt mitaan.
Parissa paivassa pitaisi lammeta.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Neela - 25.03.2009 12:57:41

HYRRRR!  :knuppel2:

Aamulla oli 10 astetta PAKKASTA!!!!
Koiran kanssa törmättii Harmaahaikara parkaan, joka on tuossa jo monta viikkoa majaillut täällä odottaen kevättä sekin.
Onneksi aurinko paistaa ja jo vähän lämmittääkin, joten ENÄÄ -2 astetta ilmanlämpö.  :buck2:

 


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 30.03.2009 08:33:37
HEI  :smitten: ARVATKAA KUKA LIVERTÄÄ  :smitten: :smitten: :smitten:
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/turmer/

Tämä RAKAS pieni aloitti eilen.. melkein itkun päästin kun hetken kuuntelin ja sisällä tuntui kuin talven jää purossa ois pettänyt ja vapautunut.
 :angel: :angel:
Nytkin sieluun sattuu, kaipaus... kevät on ihan ovella  :D saako sitä millään nopeutettua?
 ::)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 30.03.2009 08:45:09
Kevät on ihan  :P  Tämä harmaus, loskaisuus ja likaisuus. Ei kiitos kevättä! Nyt tällä hetkellä kaipaan sitä talven ihanaa ja romanttista pimeyttä.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Sundy - 30.03.2009 16:47:44
Pitkän pimeän ja kylmän talven jälkeen, mielestäni kevät on aivan ihanaa aikaa! Aurinko pilkahtelee päivisin ja kuumottaa ihanasti selkää, linnut laulaa aamuisin palattuaan suomeen. Luonto herää vähitellen talviunestaan. Lisäksi lumi sulaa, tosin hitaasti, mutta varmasti.  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rhoda - 01.04.2009 17:23:30

Joutsenpariskunta!!!

Irtojäätelökioski!!!



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: asboo - 02.04.2009 19:27:54
^  ;D Nam, jätskiä.

Täällä on ihmiset vailla aivoja, kun heittävät kaikki roskat tienposkeen. Ja kun lumet sulaa niin ympäristö on kahta kaameampi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 03.04.2009 08:40:59
Aivottomia, tai aivotoimintahäiriöisiä on kanssa täällä suunnalla. Niin paljon on talven aikana roskattu luontoa että näky on saastainen. Olisipa se mainio näky, kun ne roskaajat laitettaisiin itse keräämään omat roskansa ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 03.04.2009 13:39:49
 :D :D :D :D :D :D :D
LESKENLEHTIÄ
 :smitten:

Joutsenia mie kans näin ja pienen aavistuksen sinistä sinivuokon juurella aivan pienessä nupussa  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 03.04.2009 14:05:14
Kaikkein lämpimimpinä kevät päivinä voi oikeen tuntea asfaltin ja hiekan tuoksun :smitten: Muuten kevät sanoo: lits-läts :D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 03.04.2009 14:07:03
HEI  :smitten: ARVATKAA KUKA LIVERTÄÄ  :smitten: :smitten: :smitten:
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/turmer/

Tämä RAKAS pieni aloitti eilen.. melkein itkun päästin kun hetken kuuntelin ja sisällä tuntui kuin talven jää purossa ois pettänyt ja vapautunut.
 :angel: :angel:
Nytkin sieluun sattuu, kaipaus... kevät on ihan ovella  :D saako sitä millään nopeutettua?
 ::)

Mustarastashan se siinä livertää, vaikkei ääntä kuulu :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 03.04.2009 16:55:10
Kotona ollaan ja arvatkaa;
eilen oli kuulema Wienissä ensimmäinen lämmin päivä, noin parisen kymmentä astetta
ja tämä tyttö lensi kotiin lämpimänä iltana. :D
Tänään on varmasti paikoin ylikin 20 Wienissä, ainakin kaupungilla.  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 03.04.2009 17:27:13
TE jotka kanssa valokuvaatte niin laittakaas tänne jotain hauskoja kevät kuvia muistoksi :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 06.04.2009 09:54:41
Olisin laittanut jo vinon pinon, mutta en osaa pienentää kuva kokoa... tännekun ei mahdu kuin, oliko se 160pix. tai jotakin sinne päin  :(

Mutta hei, minulla kukkii lumikellot  :smitten:
Ja oja tulvii kohta ryytimaalleni, kun rumpu on umpi jäässä... kuka per***e sanoi, että se letku on sinne työnnettävä syksyllä, mutta ei  :tickedoff: sitä ei tapahtunut... nyt sitten TAAS odotellaan, joko ennen Juhannusta sulais  :tickedoff: :tickedoff: Ite pitäis tehdä ihan kaikki... joskus tuntuu tältä...

Mutta nyt on patterit hiipumassa  :buck2: Olen täysin varma, että minussa on aurinkopaneelit  ;D
Ilma on suhjuinen, sataa tihuttaa ja välillä ihan kaatamalla, pimeää, kylmää, TYLSÄÄÄ!!!!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 06.04.2009 14:08:57
IIIIKKK  :D
Kiuru on tullut...  :smitten:
Koirankakka kasoja ihan tajuton määrä paljastunut lumen alta  :buck2:
Näsiä aloitti kukinnan  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 06.04.2009 16:10:14
Tässä pari räpsyäni keväältä...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 06.04.2009 16:34:57
Ihanat sinet RV!

Minä näin lintulaudan alla kevään ensimmäisen peipposen, mutta laulua en ole vielä kuullut!  :smitten: Ja krookukset puskevat nuppua aurinkopuoliseunustalla. Vaikka pihalla vielä lunta puoli metriä!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 07.04.2009 09:06:18
Ihana tuo ylinkuva, RV  :smitten:

ööö... peippo, nyt kurkkaus googlen kautta ja tässä linkki
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/fricoe/

Tämä kaveri on hyppinyt kukkapenkissäni lauantaista asti, mutta en tunnistanut  :o *häpeän*

Tässä kiuru vielä...
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/alaarv/

Ja töyhtöhyyppä pariskunnan näin sunnuntaina, mutta eipä ole sen jälkeen näkynyt.. mihin mahtoivat mennä...?
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/vanvan/


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Tiigris - 07.04.2009 20:47:54
Joutsenpariskuntia on lennellyt jo jonkin aikaa.. Olikohan se pari viikkoa sitten kun kuulin ensimmäiset trumpettien äänet ja näin iltaisella taivaalla pilviverhon läpi nuo uljaiden lintujen hahmot..

Aurinkoa tänne, kiitos! Tänään oli ihan harmaa päivä ja satoi.. No kevätsateessa on se positiivinen aspekti että se sulattaa lumia.. Eipä täällä enää paljon lunta ole, kasoja siellä täällä.

Kevään tuntee myös maan tuoksusta. Se on huumaava.  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 08.04.2009 05:12:06
Sateita tosiaan...
Pääsiäistä voisi viettää vaikka popsimalla viiriäisenmunia ja pistämällä pataan yhden naapurin pääsiäisbroilereista. :laugh:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 08.04.2009 09:03:32
Lunta tupruttaa täällä... :D Pääsiäistä siis odotellessa tässä...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 08.04.2009 17:36:14
Kun siinä pihalla katselin lasten melskettä ja tunsin ilman lauheana ympärilläni, niin
johonkin tietoisuuteeni tuli ilmavirran mukana tuoksahdus, viivähdys tai jokin, ehkä lounatuulen mukana,
trooppisen ilmaston tuoksu!

Kevät! :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 09.04.2009 09:59:17
johonkin tietoisuuteeni tuli ilmavirran mukana tuoksahdus, viivähdys tai jokin, ehkä lounatuulen mukana,
trooppisen ilmaston tuoksu!

Sitten se varmaan löyhkäsi mun ruuantähteiltä? ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 09.04.2009 13:08:12
Höh! Haista itte!  >:(

Hyvähän sinun on siellä nauraa! Olet ainaisessa tropiikissa. Etkö muista enää suomalaisen suurta sydänjuurikaipuuta odottaa sitä lämmintä, mikä viivähtää joskus keväällä?

Mutta enpäs ihmettele, jos joskus kaipaisisitkin sellaista pienen pakkasen kirpeyttä, missä ei ruoantähteet tuoksahtele eivätkä mitkään tunkiot.  ;)

Yhden talven asuin E-Saksassa, jossa ei pakkasista ollut tietoakaan. Ja kyllä minä kaipasin, jopa kunnollista lumipyräkkää ja narskuvia pakkasia!

Taitaa olla Kato Vegalla pikkuisen ikävä tänne kevääseen!  ::)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 09.04.2009 13:11:35
Tuo trooppisenilmaston tuoksu, se kukkasten/luonnonkasvien ja ties minkä yhdistyminen on muuten todella upea tuoksu. En oikeen edes osaa kuvailla sitä. Pitää oikea pysähtyä nuuhkimaan silloin :)

Minä en kestäisi varmaan kokonaista päivää olla trooppisen ilmaston hajuissa, siis joissa haisee erilaiset ruuat keskenään. Joku sanoi kerran että haju on ihan kuvottava :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 09.04.2009 13:27:22
On hieno ollut saada syntyä Suomeen ja olla suomalainen. Täällä kun nämä vuodenajat ovat jotain niin kaunista :smitten: En ikinä, en ikinä tee matkaa kaukoitään. :crazy2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 09.04.2009 15:34:15
Olin kerran reissussa, oikeastaan kansantanssimatkalla (kuulostaa varmaan oudolta  ;D) Floridaan.

Ensimmäistä kertaa tropiikin ilmastossa.

Enkä koskaan unohda sitä aistien elämystä, kun astuin lentokoneesta Miamin lentokentällä. Melkein pyörryin siitä ihmeellisestä tuoksusta, johon oli sekoitettuna helle ja meri ja oudot tuoksut silloisen ukkoskuurin jälkeen. Suorastaan lamaannuin paikalleni vain sitä ihmettelemään.

Siksi tuo sanonta, se on muisto siitä elämyksestä! :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 09.04.2009 15:51:15
 :D
Kansantanssimatka Floridaan kuullostaa hauskalle. ;D :2funny:

Minun mittarini näyttää varjossa +25 C lämmintä. :D
Puut ja kukat ovat ovat puhkeamassa kukkaan
ja hätshii..! Ilmassa on muutakin kuin tuoksuja. ;)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 10.04.2009 08:07:43
En ikinä, en ikinä tee matkaa kaukoitään. :crazy2:

Minä taas en muuttaisi täältä pois ollenkaan.  :smitten:

Eilenkin mahtava ukkosmyrsky, komeasti nousee pilvi tropiikissa ja salama iskee naapuriin...hehe

Mikäs siinä viilentävistä tuulista nautiskellessa ja sitten sateenjälkeisestä kosteudesta auringonlaskussa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 10.04.2009 08:16:11
Kato Vega: Tunnet kuuluvasi joukkoon sinne, missä nyt oletkin. Ymmärrän sinua siinä määrin.

Itse voisin asua samat seudut talvella omaamassa maassa, kuten esim Kanada tai Pohjois-Amerikka, koska  kaipuu ja ikävä kohtaavat noissa maisemissa. Voisin siis tuntea olevan kuin kotona :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: asboo - 18.04.2009 15:50:47
Törkeen kylmä tuuli ulkona!
Mutta tuli nähtyä västäräkki. Tsi-tsit  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 18.04.2009 16:06:08
Näin itikan.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 21.04.2009 13:13:51
PERHONEN!!!  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Tiigris - 21.04.2009 16:22:55
kesäkengät!  :D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 21.04.2009 17:37:39
TORAKKA!!!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 22.04.2009 07:57:30
 :2funny: "torakka"  :2funny:
...sarkasmia meidän pohjoisen porukan kevätkohkotutkselle?  ;)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: kultainen sulka - 22.04.2009 10:06:48

Sinivuokko, leppäkerttu  :) Tervetuloa kevät! Tänne luvattiin viikonlopuksi jopa 15 lämmintä  :D
Varma kevään merkki on tielle ilmestyneet motukat  :)



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 22.04.2009 11:41:23
Lesken(leskeksi jääneitä)lehtiä! ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 23.04.2009 03:59:24
:2funny: "torakka"  :2funny:
...sarkasmia meidän pohjoisen porukan kevätkohkotutkselle?  ;)

On tropiikissakin vuodenajat, miinus lumi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 23.04.2009 08:05:53
En sitä tarkoittanutkaan, Kato Vega  :)
Oli vain niin mielestäni hauska... täällä ei moni edes tunnistaisi "Topi Torakkaa, jonka hautajaisiin koko suku kutsutaan"  ;)

Meillä kevät aikaan sai murrosiän valtaisan raivari/itku aallokon, kun lenkkareita ei löydy  :-\
(  :2funny: )
Kotona eivät ole, eli ovat jääneet ehkäpä liikuntakassiin ja kouluun... mikä rutina, kun väitän niin  ::)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: julyette - 23.04.2009 21:55:50

 Allergialääkkeet kaivettu kaapista. Joku puska taas jossain kilometrien päässä jo siementää tai jotain  :-\   



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nikki - 23.04.2009 22:26:50
raparperi puskee seinän vieressä punaista nuppiaan ylös,
katolta tulleen lumikinoksen suojassa


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: maarita - 24.04.2009 11:54:20

Valo ja vitamiinit, erittäin B-vitamiini  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: T-H - 24.04.2009 12:27:39
Jeps, maarita. B-vitamiinit on ihan ykkönen kanssa mulla. Käytän B-vitamiinivalmistetta jossa on kaikki B-ryhmän vitamiinit samassa pillerissä, ihan ympäri vuoden. Koko ajan käytössä. Se kauhea väsymys on siis poissa. :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 24.04.2009 14:33:32
En sitä tarkoittanutkaan, Kato Vega  :)
Oli vain niin mielestäni hauska... täällä ei moni edes tunnistaisi "Topi Torakkaa, jonka hautajaisiin koko suku kutsutaan"  ;)

Ajattelinkin viedä näitä Suomeen tuliaisiksi kupan sijaan, kun sitä en ole onnistunut vielä hankkimaan. Tänäänkin löytyi vessanpöntöstä peräti kaksi uiskentelemasta. :D

Muita lahjavaihtoja ovat taistelukukko, vesipuhveli tai norsu. Tai sitten se kuppa. :laugh:

 


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: maarita - 24.04.2009 17:06:36

Niin ja unohtui.Talvella sitä aurinkoa kun ei Suomessa saa, sitä korvaamaan tietty D-vitamiinia, ja riittävästi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 19.05.2009 08:41:07
Pääskynen  :smitten:
Myös kevätvuohenjuuri aloitti kukinnan ja ensimmäiset tulppaanit nostavat nuppuja ylös päin.
KESÄ, KESÄ  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: kimo - 16.09.2009 18:51:33
Kyllä ne lehdet alkaa kellastumaan vaikka toisin toivon...
Vaahterassa on yksi oksallinen vaihtanut väriä koivut alkaa kellastumaan.
Aina tuossa parvekkeella istuessa heitän toiveen, "älkää vielä kellastuko, pitäkää vielä pintanne..."


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 16.09.2009 19:40:23
Merenrantoja kulkiessa sattui tänään myös postiini Satu Pusan runo:

Aaltojen ääni,
meren ja tuulen pauhu,
niissä laulu jota sydämeni kuulee
kuin lohdun sanoja
lapsi äidiltään.
Ja sydämeni sulaa,
tulee tilaa olla.

Minä kysyin mereltä,
ja meri vastasi:

Älä koko ajan
etsi
suorita
kysy.
Sen sijaan
ole
kuuntele ja
löydä.

Minun lapsuuteni maisemassa meri oli vahvin.
Sen rannalta löydän voimia. Jokaisella meillä
oma luontovoimavarastomme, mikä on sinun?
Luonto elää meissä,

Satu


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: kimo - 16.09.2009 20:22:36

Kaunis, puhutteleva runo! :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 16.09.2009 22:08:45
Merestä lisää! Olen aivan henkäistynyt!

Tulin saunasta ja otin oluen, läsähdin sohvalle TV:n eteen ja vain aukaisin sen. Turner, englantilainen SUOSIKKIMAALARINI! Ei kukaan pysty maalaamaan merta, sen kuohuja, valoja kuten hän! Ihana!!!Järkyttävä!

Syksykin on ihanan järkyttävä, henkäisyä ennen kuolemaa...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 23.09.2009 10:44:04
Kuolen henkisesti näinä päivinä  :(
Olo on aivan raato ja aamut raskaita... vitamiineilla ei tehdä mitään ja nukkuminenkin on sellaista täyskoomaa. Tunnen melkein kun puutu vetää voimansa juuriin ja kukkasista haihtuu elämä pois. Nuo yksivuotiset kukkaset on melkein kaameimpia tähän vuoden aikaan ja olenkin vuosi vuodelta suosinut puutarhassani monivuotisia, joille voin sanoa "nähdään taas keväällä".
Pääskyset lähti, joutsenia ja kurkia menee... viljat on puitu yms. YHÄÄÄÄ  :'(

Woe luojani, että vihaan syksyä!
Ymmärtäsin ja jaksaisin tämänkin hienosti, mutta... Miksi ihmeessä ihmisten elämä TÄYTYY olla niin, että KAIKKI alkaa syksyllä ja kauhein draivi KAIKESSA on syksyllä. Ja kun mehut on imetty luuytimiä myöden, alkaa JOULU hössötys... PLÄÄH!  :crazy2:
Keväällä, kun virtaa löytyis... muut nuokkuu ja kaikki loppuu  >:(
Miut on synkronoitu väärin :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Lemmikki - 23.09.2009 11:20:52
Minulle syksy on aina ollut energistä aikaa, pursuan kaikkea kesällä itseeni imemääni aurinkoa, D-vitamiinia, valoa, vihreää ravintoa yms. ihanaa kesän satoa. Menestyin koulussa ja opinnoissanikin aina paremmin syksyllä kuin keväällä, jolloin patterit alkavat olla melko tyhjänä.

Rakastan syksyn värejä, vaikkeivät ne minulle esim. vaatteissa sovikaan. Tuo vaahterakin on tuossa ihan kuin tulessa, mikähän senkin on saanut punastumaan? Pakkasherra kosaisi varmaankin.  ;)

Syksyillat sohvalla vilttiin kääriytyneenä hyvä kirja kädessä, höyryävä teekuppi vieressä ja kynttilöitä pöydällä tunnelmaa luomassa. Nyt sanon aaaaahhhh!

Lemmikki


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: julyette - 25.09.2009 22:08:18

Minä en pidä syksystä enkä talvesta.  :-\  Luonnossa kaikki kuolee ja ihmiset verhoutuu taas mustiin vaatteisiin: katukuva on yhtä ankeaa mustaa massaa. Minua suorastaan v**** suomalaisten piintynyt tapa pitää vain tummia vaatteita.  >:(

Ja tämä kylmyys on sitten jotain ihan järkyttävää. Koneellinen ilmastointi vetää niin, että sukat pyörii jaloissa ja mauttomuuksiin menevä taloyhtiöiden energiansäästö takaa, että patterit on haaleina ja viileinä suurimman osan talvea.  :tickedoff:

Talvi on lämmöstä ja auringosta pitävälle Leijonalle veemäistä aikaa.  >:(


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 25.09.2009 22:16:04
Voi Julyette! Sinun pitäisi päästä lämpimämpään maahan!

Tai luoda uudenlainen asenne. Toivon, että sinä pidät kirkaan ja lämpimän sävyisiä vaatteita ja osta paljon kynttilöitä. Eikä luonto kuole, se lepää.  ::)

Taisinpa vain vihastuttaa sinua enemmän.

Mutta usko tai älä, nautin rämpiä suolla ja siellä ne karpalorubiinit olivat melkein kuin olisi omenoita poiminut.  ;) Se oli ihanaa!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: julyette - 25.09.2009 22:31:56

Esmiralda,
juu, asennevammaa tarttis varmaan korjailla niin jaksaisi paremmin.  :D  Mutta onneksi on ollut tosi lämpönen syksy ja ilmastonmuutos takaa, että talvetkin rupee olemaan leudompia.  :) Minä olen varmaan ainoa, joka liputtaa ilmastonmuutoksen puolesta.  :D 



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 27.09.2009 18:58:42
Asennevamma tai ei, mutta onneksi voi yrittää lievittää tuskaa... oli sitten kevät- tai syksyihminen, silloin kun on vaikea aika itsellä  :)

juliette - olen aivan samoilla linjoilla kanssasi ja kun tänään kuulin, jotta kahden vk.n päästä tulee ensi räntäsateet niin  :'( vietin tunteja paapomassa ja ihastelemassa kukkaloiston jämiä pihallani... haistelin maan tuoksua, kun peltoa kultivoitiin (rikottiin pintaa, ei kynnetty).

Ihan oikeasti tuli elementin ihmiset eivät sovi kylmiin olosuhteisiin, vaikka ois kolmet villahousut päällekäin  >:( Nahka paljaana, vaikka hieman hikisenäkin on paras olla ja saunassa ei voi asua talvea  ;D

Mutta jos nyt räpiköidään Jouluun ja siitä ei ole kuin kiven heitto kevääseen  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 27.09.2009 20:11:02
heh, ei minua lumi haittaa. tulihan sulattaa jään ja synttärin aikaan on yleensä ollut juhlia, säpinää ja vaikka mitä, jos nyt aiempia aikoja muistelen! ja nytkin voi olla jotain sellaista. oikeastaan huvittaa nämä 4 vuodenaikaa; halutessani todella olisin muualla kuin Pohjolassa. tosin nyt on mieli aikalailla Lähi-Itä-Eurooppa-historia akselilla.

syksy on jees ja talven tummuus on kumma kyllä vakiona tuonut miesseuraa enemmän kuin kesä. useimmiten keväisin jutut jäähtyy. nyt olen naurellut sille kun esim rapu harrastaa noita katoiluja ja palaamisia, nauroin ihan kippurassa ja olen cool, pian nähdään.. ja toiset miekkoset viestii just syksyllä ja sitä varsinaista on luvattu, no sen myötä mieli menee kyllä kauas.. tosiaankin, 2004-2005 ja 2008-2009 kesän lysti on ollut kesä, mutta ei ainakaan romantica.

kunhan elämässä on mielenkiintoa, drama and music, niin kaikki vuodenajat ok. joskus sanoin jollekulle Lontoon matkalla että talvella luonto kuolee; hän katsoi hämmästyneenä ja sanoi, ei, sehän lepää vaan. menkää nauttimaan luonnon energioista ja kursseista tms. Joulukin tuntuu hieman merkityksellisemmältä itselleni tänä vuonna viime päivien uusien tietojen valossa, ei pelkkää kiirettä tms. no sitten menemmekin matkalle.

ja sitten on se kevät.    

Muistaaksesi olemisen luonnollisen turvallisuuden voit katsoa luontoa ympärilläsi. Katso vuodenaikoja, miten ne tulevat ja menevät itsestään, näe kasvien ja eläimien elävän elämäänsä, kuuntele tuulen kahinaa tai veden solinaa. Näin sinua muistutetaan siitä, että tärkeimmät asiat elämässä tapahtuvat automaattisesti, luonnon kulkiessa kulkuaan. Luonto on kaikkialla ympärilläsi ja myös sisälläsi, sillä sinulla myös on luonto ja se on osa koko luontoa.
 
Erityisesti lännessä olette niin kovin suuntautuneet elämään päässänne, että olette unohtaneet olevanne luonnollisia olentoja niin kuin kasvit ja eläimet. Katsokaa eläimiä, miten ne luonnollisesti antautuvat elämälle. Ne eivät melkeinpä osaa tehdä toisin. Ne toki tuntevat sellaisia tunteita kuin pelko ja vastustaminen, mutta ne eivät pysty hangoittelemaan niin paljon elämää vastaan kuin ihmiset. Ihmisolennot voivat liika-ajattelulla luoda häkin omalle luonnolleen ja se aiheuttaa ongelmia jonkin ajan kuluttua. Elämää ei voi järjestää ja kontrolloida ihmisajattelulla. Luonnon alkuvoimat ovat sitä suurempia. Ennemmin tai myöhemmin huomaatte sen. Tulee hetki, jolloin teidän on antauduttava luonnolle.
 
Usein saavutatte sellaisen hetken kriisinä, tilanteena johon jäätte jumiin ja joka pyytää teitä päästämään irti hallinnasta, koska teillä ei ole enää otetta asioihin sisällänne tai ympärillänne. Hallinnasta irtipäästäminen sattuu ja se voi olla kamppailua. Kuitenkin se tuo teidät kotiin. Ajattelette eksyvänne ja hukkuvanne kaaokseen, mutta itse asiassa tulette lähemmäs itsenään olemisen luonnollista turvaa. Elämä kannattelee ja rakastaa teitä. Kriisit näyttävät usein hyvin julmilta ja epäoikeudenmukaisilta, mutta todellisuudessa ne kantavat aina sisällään luonnon - Jumalan jos niin haluatte - kutsua, joka sanoo: tule kotiin, tule takaisin luokseni. Kriisissä on opastava käsi, joka pyrkii tukemaan teitä ja näyttämään teille tietä.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 30.09.2009 18:23:42
Minä rakastan syksyä, siitäkin huolimatta, että olen alkukesän kukkaislapsi. ;D :2funny:
Parasta on värikkäät puut, syksyn tuoksu ilmassa, silti lämmin ilma, samettisen pimeät illat
kirkkaine tähtineen ja kuu, joka syksyisin kasvaa isoksi mollukaksi ja muuttuu hiukan punertavaksi.  ::)

Tuskin maltan odottaa tulevaa täysikuuta! :D

Syksy on ehdottomasti romanttisin vuoden aika! ;)



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 30.09.2009 19:39:42
Ihmeellistä säätä!

Aurinkoa ja sitten mustia pilviä ja rakeita. Taas aurinko paistaa. Ja rakeita taas, isoja!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 30.09.2009 19:46:44
Syksystä tykkään vaikka ikävä tuleekin pääskysten kirkunaa  :'( :-*
Tuoksut ja värit, aurinkoiset kävelylenkit ovat parasta syksyllä.
Tänään oli vielä monenmoisia kukkia teiden varsilla vaikka huomenna alkaa Lokakuu. Räntäkuuro ylätti illalla Nurmeksenkin  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Tiigris - 15.10.2009 20:52:02
Mä en kestä sitä kun talvi tulee, ja se johtuu siitä että a) mä kuivun ja hilseilen b) auton lasit pitää raapata enkä tykkää ajaa liukkaalla..

No, muuten ihan jees. Ainakin aamuisin herää työmatkan aikana kun on niin jäässä.  ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 16.10.2009 01:26:50
Tänne tuli talvi! Yhdessä päivässä! Mittari tippui + 25:stä + 8 asteeseen, öisin nollaan. :buck2:
Jessusmaria, mikä shokki kropalle ja mielelle!  :crazy2: ;D :2funny:

Se talvi tulee aina samoin! Ensin ihana aurinkoinen kevät, joka lämpenee pitkäksi
kuumaksi kesäksi, sitten ihana lämpimäksi syksyksi ja 24h ja PAM!!!! ja vain pari astetta lämmintä.
Sellainen 20 astetta pudotusta on shokki niin nopeassa tahdissa.

Tosin kivaa päästä Alpeille laskettelemaan ja hörppimään rommikaakaota
ja ottamaan arskaa päivisin ja iltaisin ajella hevosreellä pitkin Alppikyliä. :)
Ennustavat, että marras-joulukuun vaihteessa jo voisi korkeimmille paikoille päästä.

Joulun haluaisin aina olla Wienissä ja kutsua kaikki ystävät pikku kyliksi
rakennetuille joulutoreille ostaman kaikkea pientä, syömään maalaisherkkuja
ja juoman Glühwinea. :)

Tosin tämän joulun taidan olla Suomessa pitkään aikaan
ja toivottavasti pääsen katselemaan Revontulia, syömään poroa, savukalaa,
leipäjuustoa lakoilla ja punajuurisalaattia ja kunnon perunamuussia.  :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 16.10.2009 08:03:03
Syksy on yksi empivuodenajoistani, joten ei valittamista!

Ainoastaan alkukevät vetää tunnelman matalaksi...

Tulisi nyt vain kunnollinen, pimeä, kylmä ja ankara syksy niin se lumentulo sitten joulukuussa olisi jotain aivan ihanaa. Runollisen kaunista.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 16.10.2009 14:47:44
Nyt on talvirenkaat vaihdettu, melkein kaikki lehdet puista varisseet ja räntää ripsuttaa harmaalta taivaalta. Pielisen uimaranta näkyy ikkunasta nyt selvemmin puiden riisutta kesäasunsa.
Avantouimareille on laitettu talvilaituri valmiiksi, jäitä ja avantoa odotellessa. Sekin näkyy hyvin täältä  :) Kunpa olisi itselläkin kanttia aloittaa uusi talviharrastus, mutta hirvittää pelkkä ajatuskin hyisestä vedestä, vaikka kerran nuorena sitä kokeilinkin  ::) tosin saunasta käsin.

Lahden takana siintävillä Kynsiniemen pehmeästi alltoilevilla vaaroilla on onneksi paljon myös havupuita, koska ihanat koivut ovat juuri vetäytymässä talvilepoon. Vielä ihan vähän keltaistakin  :-*

Tämä pimenevä rönttö-loskakausi lunta ja Joulua ootellessa on varsinaista kärvistelyä, poissa valo, kauneus ja lämpö luonnosta. Kodin merkitys sitäkin suurempi, kynttilöineen ja pienine kauniine juttuineen. Ilo, valo, lämpö, rauha ja  rakkaus kotona ja sydämessä - niin kaamoksenkin kestää  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: asboo - 16.10.2009 21:42:49
En tykkää. Loka-marraskuun aikana voisin olla vaikka jossain etelämeren saarella ja palata 1.joulukuuta jouluhälinän aikaan.

Päivittäinen lenkkeily hiipuu aina syksyllä viikonloppulenkkeilyksi, koska en tykkää pimeällä lenkkeillä, tarvis ison koiran mukaan. On kylmää ja mulla on tätä suojaläskiä tosi vähän - palelen aina syksyllä/
talvella ellen ole pukeutunut michelin-ukoksi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 17.10.2009 00:06:52
Minua ei loppusyksy ja talvi häiritse ollenkaan, jos minulla on lämmin
ja se edellyttää pukeutumista päästä varpaisiin Iso Jalaksi,
jolla on vielä Michelin-ukko takki kaiken sen päällä. ;D :2funny: ;D :2funny:

...siis jos ihmettelette niitä kummia uutisia joka talvi,
että nyt Alpeilla taas nähty Iso Jalka ja jättänyt hankeen mielenkiintoiset tassun jäljet.. ;D :2funny:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: julyette - 17.10.2009 08:30:49
juliette - olen aivan samoilla linjoilla kanssasi ja kun tänään kuulin, jotta kahden vk.n päästä tulee ensi räntäsateet niin  :'( vietin tunteja paapomassa ja ihastelemassa kukkaloiston jämiä pihallani... haistelin maan tuoksua, kun peltoa kultivoitiin (rikottiin pintaa, ei kynnetty).

Ihan oikeasti tuli elementin ihmiset eivät sovi kylmiin olosuhteisiin, vaikka ois kolmet villahousut päällekäin  >:( Nahka paljaana, vaikka hieman hikisenäkin on paras olla ja saunassa ei voi asua talvea  ;D

Mutta jos nyt räpiköidään Jouluun ja siitä ei ole kuin kiven heitto kevääseen  :smitten:

Minua kanssa ahdistaa tuo luonnon "kuoleminen". Maisemasta tulee harmaa ja ankea ja lunta tulee metritolkulla.
Ja se kylmyys on jotain tyrmistyttävää. Vaikka olisi minkälainen vaatekerros ja viidet villasukat päällekkäin, aina palelee.  :-\

Kesällä voi tehdä kaikkia kivoja asioita; juoda aamukahvit parvekkeella, mennä rannalle piknikille, istua jäätelölle kahvilaan ja katsella kesäpukeisia, iloisia ihmisiä. Ja se valon ja lämmön määrä on jotain sanoinkuvaamatonta. Ehkä tuli-ihmiset tosiaan tarvitsee sitä enemmän.



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mateve - 17.10.2009 17:01:20
Niinpä...   onpa mitä odottaa.
Aika kiitää, ennen kun oli maanantai tuntui että seuraava oli jo perjantai.
Ja nyt on kuunalku ja sitten loppu....

 ;)  Mateve


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 17.10.2009 19:30:41
No ei kyllä ilma-ihmisetkään kovin sateista ja kylmistä pidä,
vai oletteko nähneet perhosta, joka lentää sateella ja kylmällä?  ::)

Ilma tulee kevyemmäksi kuumetessaaan, sehän on tieteellinenkin totuus.. ::)

Jos tämä Kaksonen saisi nyt iloa vesilätäköiden lilluttamisesta
ja siitä, kun toppatakissa näyttää ihan sumopainijalle. :D ;D :2funny:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 18.10.2009 16:32:13
Kunhan tästä vielä vähän pimenee, niin ei tunne vastaantulijoitakaan - talvitamineissaan ja pimeässä tiedä kuka siellä toppausten alla luuraa  ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 21.10.2009 10:29:08
No ei kyllä ilma-ihmisetkään kovin sateista ja kylmistä pidä,
vai oletteko nähneet perhosta, joka lentää sateella ja kylmällä?  ::)

Ilma tulee kevyemmäksi kuumetessaaan, sehän on tieteellinenkin totuus.. ::)

Totta  :D

Viimeisinä lämpöisinä päivinä lapseni löysivät pihatietä, varjon puolta perhosen maasta. Ottivat sen isolla tuoksuvatun lehdellä ylös ja veivät isolle lämpöiselle kivelle varovasti. Lasten ilmeet olivat ihanat, kun hetken päästä perhonen alkoi räpytellä ja osoittaa elonmerkkejä aktiivisemmin ja sitten se lähtikin lentoon  :D
En viitsinyt pilata pelastaja henkeä pohtimalla, kuinka pitkälle lentelee ennen kuin taas kangistus iskee ja kuolo korjaa pois lopullisesti  :-X


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 07.11.2009 22:34:13
Talvi se tekee tuloaan.

Ilmaihmisenä tykkään kyllä kylmästäkin. Kunhan kestää liikkeessä, eikä jämähdä paikoilleen.

Itseasiassa vaihtelu virkistää. :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 07.11.2009 23:17:15
Koin niin kauniin elämyksen, mikä lie aistiherääminen!

Tein tuolla pimeässä, lumisella tiellä pienen retken taskulampun kanssa. Nollakeli, joten märkä lumi tuoksui ja joitakin hiutaleita tupsahti nenäni päälle. Ilmassa tuoksui myös puulämmitys. Naapureissakin poltetaan uunipuita.

Noista tuoksuista tuli mieleen, että ihmisillä on lämmintä, turvallista ja kotoista! Mukava tunne!

Pitäisi enemmän herätä noille pienille asioille. Äitini kirjoitti päiväkirjassaan usein, että lähti ulos lenkille ja aina hän ihasteli sitä ilmaa, vaikka oli pakkasta, vaikka satoi tai tuuli. Aina hän löysi siitä jotakin ihmeellistä! Niin pitäisi olla!  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 08.11.2009 20:27:22
Niinpä, Esmiralda... pienistä asioista löytyy se todellinen onni ja luonto ei tee poikkeusta. Luonto voi näyttäytyä hyvin raadollisena paikkana, mutta hetken tarkastelu avaa silmiä aivan uudelle tavalle hahmottaa maailmaa.
 :angel:
Kirjoittelin juuri esseessäni ihmisten ajankäytön muuttumisesta ja sen aikaansaamasta "sokeutumisesta" pitkän aika välin jatkumoille ja niiden laadullisuudelle  ;)

Mutta vuoden aikaaan... postikorttimainen maisema ilmesty perjantaina mailmaani ja kaikki oli niin kaunista, valoisaa ja puhdasta. Seuraavana yönä hirveällä jylinällä nuo ilmiön luoneet massat putosivat alas. Nyt on joka paikka harmaa, märkä, kylmä ja ÄLLÖ  >:(
Kiitos auringonvalolampun voin sulkea silmäi ja uskotella olevani upean auringonpaisteen loisteessa  :smitten:
Helppas muuten hieman tuo saamattomuuden valtakunta ja orastava masentuneisuuden aika, kun sain itselleni moisen lampun ja lisäksi wake-up herätyskellon  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 08.11.2009 22:58:55
Eilen ilmestyi Nurmekseen ensilumi ja Leiksa-Koli autolautta tuohon pieneen satamaan, joka ikkunasta näkyy  :-* Ovat ne siellä vielä tänäänkin  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 25.11.2009 18:59:09
Jaha, jossain on talvi? Ei ainakaan Stadin sateessa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 25.11.2009 19:25:36
Täällä keskustassa on 15 C lämmintä. :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 25.11.2009 19:30:23
Ei tällaisia kelejä viitsi katsella, painun takaisin Bangkokiin. >:(


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 26.11.2009 10:11:30
No, ei ole talvea täälläkään enään  :-\
Jos se olikin siinä ja nyt tiedossa kosteaa, pimeää ja nolla lämpötilaa seuraavat 6kk.
 >:(


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 26.11.2009 17:43:33
No täällä on alkanut muutama viikko sitten Diapam-kelit.
Ei muuta kuin ilmaisjakelu kaikille työpaikoilla ja kaupoissa. ::)

Joulu/pyhäkiireet ja aikaisin tuleva pimeys ei ole maailman mukavin yhdistelmä.

Hassiksen poltto on poliisin mukaan lisääntynyt jälleen,
mutta ei ne taida siihen pahemmin puuttua. ::) ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mc82 - 26.11.2009 21:24:15
Aah, enpäs ole tainnut vastatakaan tähän :)

Mä en kyllä ymmärrä, miten näin vahvan tulipainotteen omaava ihminen pitää talvesta, kun muut tuli-ihmiset tuntuvat parjaavan talvea :)  Kai sitä näin talven lapsena vaan tykkää omasta vuodenajastaan. Tosin EN tykkää yhtään tästä tämänhetkisestä säästä: lämpöä +7, harmaata, tihkuttaa räntää, yök  :uglystupid2:

Ei. Talven pitää olla luminen, reilu kinos maassa, puiden ja pensaiden oksat raskaan lumikerroksen alla painuneet. Pakkasillat ovat ihania, kun kävelee ulkona ja pakkaslumi narskuu kenkien alla, iih :smitten:  Taivas on sysimusta, kuu näkyy selkeästi, samoin tähdet. Niinä iltoina on ihana lähteä iltakävelylle, saada nenä ja posket punottamaan. Tai vaihtoehtoisesti käpertyä peiton kanssa miehen kainaloon kuppi kuuma teetä kädessä :smitten:  Ja katsella samalla ikkunasta tähtiä - tosin kaupungissa kerrostaloympäristössä näkee katuvalaistuksen takia aika huonosti tähtiä :-\  Aurinkoiset talvipäivät, kun aurinko paistaa vain hetken verran päivästä, taivas on metalliset kuulas, hentoja harsopilviä. Auringonlaskun värit aurinkoisen päivän päätteeksi: oranssin, punertavan, lilan sävyjä ja auringon viimeiset säteet horisontista, jotka porottavat lumisten oksien lävitse :smitten:  Pakkasta saisi olla semmoiset -5 - -10 astetta, kyllä pakkasen pitää hiukan tuntua!

Tosin Etelä-Suomessa lumiset talvet ovat nykyään harvinaista herkkua. Räntäkeliä sen sijaan 3kk putkeen, yök :-X

Talven jälkeen, kun lumet alkavat lähtemään, päivät pitenevät ja aurinko paljastaa kuivia länttejä lumen alta. Mää menen ihan pöpiksi ja mieliala nousee pilviin aina, kun näkee uusia kuivia maalänttejä (joo on mulla huvit ;D ). Mä tosin en hirveästi pidä keskikeväästä, koska katujen pöliseminen saa silmät kutisemaan ja nenän tuhisemaan :-[  Lisäksi tuolloin talvivaatteet ovat liian hiostavat ja kevätvaatteissa taas palelee. Sinällään maalis-huhtikuu on erittäin ärsyttävää aikaa >:(  Lisäksi leppä aloittaa tuolloin kukintansa ja se on mulle koivun ohella toinen paha, joka aiheuttaa allergisia oireita - tosin allergiaa ei ole lääkärillä testattu ja todettu.

Touko-kesäkuun vaihde on mun lempivuodenaikaa - vaikka tuolloin kukkii koivu :uglystupid2:  Koivunlehdet hiirenkorvalla, puut vaaleanvihreän pitsin peitossa :smitten:  Valkovuokot vaaleanvihreässä koivikossa, lämpöiset tuulenhenkäykset, luonto herää eloon. Voikukat tuoreenvihreillä niityillä :smitten:  Tervapääskyt kirskuvat iltaisin lentäessään korkealla, korkealla...

Kesäkuu on ihanaa aikaa, kun luonto on vielä tuore ja tietää, että kesää on vielä jäljellä. Alkukesän kukat, sireenit, lupiinit :smitten:  Lämpöiset valoisat illan, kuuntelet tervapääskyn huutoa ja haistelet syreenin tuoksua lämpimässä illassa. Tykkään lämpimästä kesästä, lämpöä saa olla päivisin yli 20 astetta, rannalle on kiva lähteä hellelukemien paukkuessa. En tosin tykkää liian hiostavasta ilmasta, eli jos lämpö nousee sinne kolmenkympin tuntumaan. Öisin voi olla tosi hiostava nukkua, kun ei ikkunaakaan voi avata liikaa (meillä on 2 kissaa).

Suomen kesätkin ovat nykyään meri-ilmaston dominoimia: sataa paljon, lämpötila paukkuu siinä 15 asteen tuntumassa jne - yh :-\

Syyskuu on mun mielestä kaikkein masentavin vuodenaika - edes marraskuu ei masenna yhtä paljon :-\  On vielä lämmin, muttei niin lämmin, että voisi lähteä rannalle ja uimaan. Terassit alkavat vähitellen sulkeutua. Se, että tietää, että seuraavaa kesää on odotettava 9kk, ei ole innostavaa.

Lokakuussa, kun ruska alkaa oikein kunnolla, silloin mielialakin nousee ilmojen viiletessä ja päivien lyhentyessä (tosin aamuisin väsyttää yhä enemmän ja enemmän). On ihana lähteä ulos kävelylle kuulaana iltana, haistella raikasta ilmaa, käpsytellä ehkä jo huurtuneella nurmikolla ja etsiä tähtiä pimeältä taivaalta. Mulla alkaa myös lokakuussa into touhuta kotosalla: kutsua ystäviä illanviettoon tai sitten laittaa miehen kanssa jotain ihan erityistä ruokaa tai sitten LEIPOA. Mulle tulee syksyllä aina joku ihan ihme vimma leipomiseen :P

Marraskuu jatkuu ihan samanlaisena ja joulun lähestyminen saa aikaan pikkulapsimaista intoa (olenhan joulun alla syntynyt :) ). Mä olen ihan pöhkönä aina kaupassa, ihailen joulukoristeita, suunnittelen joululahjoja ja tuijotan silmät suurina kaikkia koriste-elementtejä tavarataloissa, joulukuusia, valoja yms. Ja rrrrrakastan joululauluja :smitten: Joululahjat tulee ostettua jo tosi hyvissä ajoin, nytkin on jo kaikki lahjat ostettu :)  Joululahjastressi - mikä se on ;)

Juups, lunta ja talvea odotellessa...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 28.11.2009 00:01:22
Minäkin RAKAStan Joululauluja  :smitten: Voi pojat, ylihuomenna Tomi Metsäketo tulee tänne niitä laulamaan, kirkkoon jonka akustiikka on taivaallinen   :angel:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 28.11.2009 14:22:29
Itse asiassa voisin skipata joulun ja siirtyä suoraan uudenvuoden juhlintaan. 8)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 29.11.2009 00:55:22
Kyllä oli karmeata ajaa Oulusta tuo 80 km pimeää tietä, jossa kuun valossa puiden varjot sinkoilivat märän ikkunalasin vieressä. UUH! Haluan lunta ja valoa!  :knuppel2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 29.11.2009 15:14:57
Täällä on nyt ollut pitkään +10-15, onneksi kun energialaskukin kallistui,
eikä tarvitse lämmittää huushollia niin kovasti.
Tosin sää vaihtuu hyvin nopeasti, kun se vaihtuu.
Viime vuonna tähän aikaan oli kireät pakkaset, vielä uutena vuotenakin!  :o


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 05.12.2009 21:51:31
Itsenäisyyspäiväksi pikkupakkasta ja huurretta. Lunta odotellaan.

Rakastan joulua ja etenkin joulunalusaikaa. Pimeys ei haittaa, kunhan ei ole lämmintä.

 :venus: :harka: ja hemmottelen rakkaitani hyvällä ruualla, elävällä musiikilla. Aikomuksena tehdä itse kynttilöitä. Lahjaksi tietenkin.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 07.12.2009 10:35:03
Sangviinikko - sama ilmiö täällä  :smitten:
Pikku pakkasta ja huurretta joka paikassa... VALOA! Kiitos ja pian  :angel:  ...pimeys vie hengen multa, enkä toivo kuolemaa...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Norna - 07.12.2009 10:56:44
 Kyllä juu tämäkin talvi saisi päättää kääntyykö jo kevääksi vai puskisiko hieman sitä lunta taivaalta sekä pakkasta mittariin. Krookuksia pari kappaletta päätti punkea itsensä maasta, ruusu kukkii ja olen bongaillut etanan ja kastematoja pihalla.  :-\
 Tuli-ihmisenä en ole koskaan pitänyt kuumasta (pitkään jatkuvaa hellettä en oikein siedä) ja talven pitää olla oikea talvi eikä tällainen mannermainen sadeloskap*skakeli. Lumi tuo sitäpaitsi valoa maisemaan. Vuodenaikojen tulisi minun mielestä olla puhtaasti sitä mitä ovat.
 Vaikka menee se näinkin, paljon valoa sisätiloihin, kynttilöitä ym. Mukavaa myös minusta vaihteeksi ettei tarvitse tosiaan olla michelinmän vaan voi pukeutua vuodenaikaan nähden kevyemmin. 


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 07.12.2009 14:32:21
kirkasvalolamppu korjattu. se on nyt niin että 2 vkon kuluttua kevättä kohti! just kun alkoi nauttia kynttiläilloista.

sama keli menee läpi Pohjoismaat, Venäjä, Viro.. Kanada..  :) mutta muuttuvatko suomalaiset hauskoiksi tai ilmapiiri, oli talous/keli missä jamassa tahansa? Virossakin talouskaaos, silti jotenkin hauska paikka. ehkä myös muut Pohjoismaat. vai onko se vain oma  :vaaka: joka haltsaa Viroa ja Suomea  :vesimies: .


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 16.12.2009 10:59:00
JEE  :D
Pakkasta niin, että talo paukkuu nurkistaan  :o
Takassa valkea joka toinen päivä ja välissä saunapäivä  ::)
Kissat eivät nokkaansa ulos laita  ;D
Lintulaudalla säpinää  :smitten:
Upea tähti taivas  :angel:
Kauniit päivät  :)

Nyt on loisto kelit... ei haittaa, vaikka pimeys tulee niin aikaisin (klo:14.30 valot päälle, jotta näkee lukea), koska maa ja luonto vilkuttaa kiteiden kautta vähäisenkin valon silmiä hivelevästi  :smitten:
Nyt kynttilät toimivat... eli ts. edustavat lämpöä, ei valoa (minulle)
 :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mc82 - 16.12.2009 12:50:35
Kide: Aivan 100-prosenttisesti kanssasi samaa mieltä! :smitten:

Kun heräsin tänään (myöhään), aurinko värjäsi punertavanoranssilla hehkulla naapuritalon nurkkia, taivas on kuulas, ilma raikas, puiden oksat huurteessa ja maassa lumikerros. Pakkasta meillä n. -16 astetta (mitä meidän mittariin on uskominen), eli talvi on saapunut ainakin hetkeksi :)

Eilen illalla/yöllä, kun lähdin töistä, vedin vaan keuhkot täyteen raikasta talvi-ilmaa, katselin metallinhohtoista, tummaa, kirkasta yötaivasta, huurteisia puiden ja pensaiden oksia, katselin, kuinka hieno pakkaslumi kimalteli ja kuuntelin lumen narskuntaa kenkien alla. Ja nautin Suomen talvesta niin, että naama meinasi revetä hymyn myötä.

No, ainoa huono puoli on se, että meidän taloyhtiössä ei lämmitys pelaa ihan täysillä ja kämpillä on kylmä, mutta mitäs pienistä :)  Rakastan, rakastan, RAKASTAN oikeaa talvea :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ave^^ - 16.12.2009 15:24:19
Kide ja mc82, samaa mieltä minäkin.  :smitten: Olen nyt niin nauttinut kun voi laittaa kunnolla ihania karvasia talvivaatteita päälle. Eikä kylmyyskään haittaa kun voi piiloutua lakin ja kaulahuivin alle.  :smitten: Kesällä ei koskaan pääse leikkimään vaatteilla kun on liian kuuma.  ;) Ja ai että miten kaunista on herätä kun ulkona puut ovat kauniin valkoisia ja aurinko paistaa sieltä välistä, aamuteetä vaan hellalle.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: kimo - 16.12.2009 21:19:35
No joo,
kivempi tämä pakkanen ja kuiva ilma on, kun se nolla-sumuinen-jäätävä keli.
Silti mieluummin ottaisin kesän ja lämmön...

Ja yks positiivinen juttu, käsipainoille tuli käyttöä:
parvekkeen ovesta vetää ja laitoin siihen eteen ison tyynyn ja käsipainot päälle.
Ei ihan turhaan niitäkään tullut vuosia sitten ostettua!  :D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 16.12.2009 21:26:07
Minäkin nautin lumen valkeudesta ja kauneudesta, laduille lähden kunhan vähän lauhtuu  ;)
Autoni laitoin talvilepoon eilen, tolppapaikan puuttuessa  :(  mutta eipä tartte maksaa kallista vakuutusta sillä aikaa  :)

Ihanaa Joulunaikaa kaikille toivottelen  :-* :angel: :smitten: onhan se jo ensi viikolla  :D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rovatar - 16.12.2009 22:06:40

Mie se ihmettelin, että mikä se on ku tuntuu,
ettei mittään ehi tehä päivän aikana…ei millään aika riitä..

no löytyhän se selitys tuollekkin…

Rovaniemi 16.12.2009:
Aurinko nousee 11.00. Aurinko laskee 13.24.
Päivän pituus: 2 h 23 min. :o

Eriä se on noila etelän immeisillä…päivätki ihan eri pitusia…  ???

Helsinki 16.12.2009:
Aurinko nousee 09.19. Aurinko laskee 15.11.
 Päivän pituus: 5 h 51 min.

 :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 16.12.2009 22:16:34
ON se iso ero, näinkin pienessä maassa  :o


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mc82 - 16.12.2009 23:48:10
Olen nyt niin nauttinut kun voi laittaa kunnolla ihania karvasia talvivaatteita päälle. Eikä kylmyyskään haittaa kun voi piiloutua lakin ja kaulahuivin alle.  :smitten:

Ja ai että miten kaunista on herätä kun ulkona puut ovat kauniin valkoisia ja aurinko paistaa sieltä välistä, aamuteetä vaan hellalle.

Jepjep, Ave. Mulla ties kuinka monta ISOA ja PAKSUA pipoa, piiiiitkiä, paksusta langasta neulottuja kaulahuiveja ja VANTTUJA (lapaset on pop, nahkahanskat on hyh mulle ;D ). Ihanaa, kun saa taas käyttää niitä :smitten:  Mulla on uusi toppatakki, pullukka, kiiltävästä kankaasta ja tänä talvena vielä muodissa (katsotaan vuoden päästä, onko enää in ;D ).

Lisäksi kaivoin viikonloppuna mun rakkaat Pörröt kaapin perältä. Eli siis mun valkoiset talvisaappaat, jotka ovat siis valkoista pörrökarvaa yltä päältä. Pörröjen avulla saa paljon huomiota miehiltä (no, miehet lähinnä naureskelevat, että onko kenkiä varten tapettu jääkarhu) ja tyylitietoiset naisimmeiset taas kauhistelevat, kuinka tyylittömästi joku kehtaakin pukeutua ;D  No, tyylitajuahan mulla ei ole kakan vertaa, sen sijaan humoristisia yksityiskohtia otan pukeutumiseen :)

Okei, nyt joku muoti-intoilija saisi tästä syyt opastaa mua etiketin mukaisessa pukeutumisessa ;D

Aah, taidanpas pistää iltakaakaon levylle lämpenemään, tämä tuli Aven aamutee-ajatuksesta mieleen - kiitokset ideasta :)  Sen jälkeen voisin katsella hetken ulos, siellä satelee nyt lunta... :smitten:  Tulin töistä kotiin ihanassa, kevyessä lumisateessa...

Kai sitä näin talvella syntyneenä, Jousimiehenä, on vain talvi-ihminen...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 17.12.2009 00:52:23
ON se iso ero, näinkin pienessä maassa  :o

Miten niin pieni maa? Onhan Suomi piiiiiiiiiiiiiiitkä maa ja lääniä paljon.
Ihmisiä siellä on vähän, mutta onpa tilaa asuakin. ;)


Lisäksi kaivoin viikonloppuna mun rakkaat Pörröt kaapin perältä. Eli siis mun valkoiset talvisaappaat, jotka ovat siis valkoista pörrökarvaa yltä päältä. Pörröjen avulla saa paljon huomiota miehiltä (no, miehet lähinnä naureskelevat, että onko kenkiä varten tapettu jääkarhu) ja tyylitietoiset naisimmeiset taas kauhistelevat, kuinka tyylittömästi joku kehtaakin pukeutua ;D  No, tyylitajuahan mulla ei ole kakan vertaa, sen sijaan humoristisia yksityiskohtia otan pukeutumiseen :)

Okei, nyt joku muoti-intoilija saisi tästä syyt opastaa mua etiketin mukaisessa pukeutumisessa ;D

Aah, taidanpas pistää iltakaakaon levylle lämpenemään, tämä tuli Aven aamutee-ajatuksesta mieleen - kiitokset ideasta :)  Sen jälkeen voisin katsella hetken ulos, siellä satelee nyt lunta... :smitten:  Tulin töistä kotiin ihanassa, kevyessä lumisateessa...

Kai sitä näin talvella syntyneenä, Jousimiehenä, on vain talvi-ihminen...


Hahahaha....!  ;D Miullakin on pörröt! Valkoiset ja vaaleanpunaiset! :D
Tuskin maltoin odottaa sopivia kelejä niille! ;D Nyt on!  :P

Suomalaisilla on niin vähän, että toisten pukeutumistakin voidaan arvostella. :'(


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mc82 - 17.12.2009 01:10:24
Hahahaha....!  ;D Miullakin on pörröt! Valkoiset ja vaaleanpunaiset! :D
Tuskin maltoin odottaa sopivia kelejä niille! ;D Nyt on!  :P

Suomalaisilla on niin vähän, että toisten pukeutumistakin voidaan arvostella. :'(


Ihan tosi..?? Siul kans? Uijuijuijuiiiiiii... :P Pörröt on ihkut :smitten: Ja lämpöset.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 17.12.2009 01:17:35
Jup, jup..! :smitten:
Miten muuten miun pikku varpaat pysyisi lämpimänä? :P
Miulla ne on erikoisen arat kylmälle, kun on päässyt paleltumaan lievästi, kuten sormenikin.
Multa lähtee tunto jo pienestä kylmästä varpaista ja sormista ja ne ovat tosi kipeät,
joten talvisin mie en välitä mitä muut sanoo, vaan pukeudun karvaiseksi Iso Jalaksi
päästä varpaisiin.  ;D
Mie tykkään talvesta, kun kun miulla on lämmin. :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 17.12.2009 09:25:20
Rovatar -lamput päälle vaan, kun auringon valo loppuu  :D
Vaikka siis tiedän mitä tarkoitat, kun tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi... ei tuo 5h meinaa piisata, en osaa edes ajatella kestäistkö pää jos valoa ois taivahalta vain 2h.  :uglystupid2:

Pörröjä kaipaa toinen tyttäreni kovasti, kun viime vuonna jäivät pieneksi. Täytyy katsoa, josko löytyis uudet tilalle. Vanhempi tyttö arvostelee niitä urakalla ja haukkuu majaviksi, kun olivat ruskeat  :2funny:

Pakkasesta huumoria... lähdin kaupunkiin umpijäisellä kaaralla, joka oli ollut johdon päässä kylläkin. Lukot eivät suostuneet toimimaan... siitä sitten kipi kipi huoltoasemalle ja pienellä surkealla äänellä, pää kenossa, *snif* "minulla on ongelma"  :D
Sieltä löytyi ritari joka korjasi tilanteen sulattamalla lukon ja rasvasikin sen  :smitten:

Noita sitten aina sattuu, kun olet tällännyt itsesi ei-työvaatteisiin ja mies ei ole matkassa  >:( No, mutta onneksi noita ritareita on tarjolla  ;)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 17.12.2009 19:44:41
Kyllä talvi on mahtavaa kun pääsee hikoilematta pukeutumaan kuin pula-ajan Neukkulassa. ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Lucanne - 17.12.2009 21:20:26
ON se iso ero, näinkin pienessä maassa  :o


Hyvin usein olen sanonut ihmissille, että me voimme olla ylpeitä kun meillä on neljä niin toisistaan eroavaa vuodenaikaa.
Se on rikkaus meille.

Ajatella, että lämpöero voi olla kesän ja kylmän talvipäivän välillä jopa yli-70 astetta.
Kuumana kesäpäivänä saattaa olla noin +35 ja oikein kylmänä taalvipäivänä -35.
Suhteellisen puhdasta ilmaa ja puhtaat tuhannet järvet.

Kyllä on tämä lintikoto kaunis.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 18.12.2009 00:23:22
Näin ON  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mc82 - 18.12.2009 15:14:34
Kyllä!!! Neljä vuodenaikaa on oikeastaan etu verrattuna siihen, että jokainen vuodenaika toistaa edellistä... :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 25.12.2009 21:30:00
Huhuu... Joulupäivä kääntyi ensin ikävän tiukkaan tuuleen pohjoisesta ja nopeasti kovenevaan etelä tuuleen. Nyt vinkuu talon nurkissa, mutta eri kulmista kuin viimeksi.
Kissat eivät ulos nenää laita, vaikka välillä pyytävät avaamaan oven  ;D Kun ulkoilma osuu nenään, kuuluun tuhahdus ja peräännytään maata viistäen taaksepäin. Lujaa yläkerran sohvalle takaisin köllöttelemään  :D

Tuulista yötä kaikille! Toivottavasti Joulun henget eivät enään kulje tai jos kulkevat tuulen mukana, näyttäisivät mukavia asioita...
 :angel:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 21.01.2010 13:02:30
Trellä tällä hetkellä -19 astetta  :( . Vaikkei työmatka kestä kun 20 min, kerkee jäätymään kunnolla vaatteista riippumatta. Enempää ei voi pukea, kun sitten ei pysty liikkumaan  ;D. Lupasivat pakkasten jatkuvan noin 10 päivää  :-\.
-5 olis ihanne ja max tälle vilukissalle  :2funny:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 21.01.2010 17:07:14
Joo, auringon kultaiset säteet olivat lupaus tulevasta.
Vielä ei tintti tajunnut mikä osui, eikä aloittanut lauluaan.

Mutta arvatkaa, ohitseni lensi taannoin yksinäinen joutsen  :o ja suuntana pohjoinen.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rovatar - 21.01.2010 19:46:55
Oletteko koskaan miettinyt, jos Suomessa olisi yhtä kylmä kuin Siperiassa, jossa tammikuun keskilämpötila on -50 astetta pakkasta, ja ennätyspakkaset tippuu alle -70 pakkas-asteen, tuli mieleen, että onko se siellä se "ryssän hemmetti"? :o :2funny:
Toki saattaisi kokemuksena olla ihan hauskaa, kun siihen vielä pienikään vieno tuuloinen, niin saapi ottaa sisäistä lämmikettä, ettei jäädy pankkojäähän niille sijoille pystyyn. :2funny: ;D :D

 :2funny:
kokeileppas!

http://74.125.77.132/search?q=cache:dTsLnzGB-u0J:www.haikko.fi/kylpyla/fi_FI/huippukylma/+kylm%C3%A4hoito+haiko&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-a

 :o


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rovatar - 21.01.2010 21:07:29
:)
Että miksei vaikka voisi kokeillakkin, mutta tuskin yksin tulisi mentyä, sillä pitäähän se olla joku kaveri mukaan, ettei tarvitse yksin paleltua hengiltä.  ::)  ;D

Niin..ja siinähän luki, että se soveltuu hyvin atoopikoille…

Ei muuta ku meet testaamaan…voin mie tulla kaveriksi, jos et yksin uskalla.  ;)
Elämyshän se tuokin.

Siinä sitten yhdessä aletaan sinertämään  ja pikkuhiljaa vaivutaan kalman kylmyyteen.... :crazy2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: rovatar - 21.01.2010 22:04:37

Niinhän siinä tosiaan luki atoopikolle hyväksi.. mutta herrasmiehenä en minä varattuihin halua koskea, sillä kuitenkin ollaan sitten niin lähekkäin siinä toisia lämmittelemässä, kun näkee toisen jo irtoavan kehostaan, niin estäisi kuolemasta omalla ruumiinlämmöllään. 8)
Mutta jos se sun uusi sutinanhaku-kumppani tulisi vahtimaan, ettei mene ihan irstailunpuolelle, niin miksei sitä voisi harkitakin. ;D :D

 :2funny: :2funny:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 31.01.2010 19:29:53
Juu, ja aamulla on jo valoisaa kun ajaa töihin!! :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 05.02.2010 10:57:57
Valo  :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:

 :D
 :2funny:
Joku ei todellakaan pidä pimeästä...  :angel:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 07.02.2010 00:02:01
Pakkanen on harmiksi laskenut.
Vielä on kuitenkin ihan talvi. Kevät saa odottaa.
Valo lisääntyy. Ihanaa. Vielä ei ahista.  :-*


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 10.02.2010 15:29:07
Talitintti kiljuu kuusessa TI TYY, TI TYY ja toinen toisesta kuusesta toinen vastaa TYY TIT, TYY TIT
 ;D

Hetken seisoin rappusilla ja silmät kii nautin auringon valosta, korvani havaitsi räystäältä tippuvan veden äänen  :D

KEVÄT  :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 15.02.2010 11:10:13
Niin se vaan menee, että kun aurinko alkaa porottaa sisälle, niin alkaa ahistamaan. :(

En tykkää.

Alkukevät pitäisi kieltää lailla.  :idiot2:

Ja mikä tässäkin muka on. Toisten mielestä niin ihanat aurinkoiset kevätpäivät ja ulkoilusäät. Minnuu vaa ärsyttää.

No, hyvä talvi takana ja toukokuussa tuntuu jo paljon paremmalta.. :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 18.03.2010 20:32:16
Mikähän tässä keväässä tökkii? Muita ketä arska ahdistaa?Kaikki työt seisoo, en saa otetta mistään.
Kaikki saavat virtaa auringosta ja valosta. Kaikki paitsi minä. Tekisi mieli kaivautua mahdollisimman syvälle hämärään turvaa.  :uglystupid2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ebenia - 18.03.2010 20:35:02
Niin, olisi edes kiva tietää MISSÄ se aurinko oikein on!?  ::) Minä piristyn aivan suunnattomasti auringosta, mutta masennun yhtä nopeasti kun sitä ei sitten taas näy.  :-\ Masentava talvi ja kevät kaiken kaikkiaan, tuntuu ettei tämä pimeys lähde ikinä!

Nytkin oli pari niin nättiä kevätpäivää ja nyt sataa vaakasuorassa pyryttämällä lunta kuin olisi joku jouluaatto konsanaan.  :tickedoff:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nikki - 18.03.2010 20:41:03
Kevät keikkuen tulevi.. :D kyllähän se kaikki muotonsa ensin näyttää ennenkuin asettuu.
 :aurinko: 28  :kalat:  :aspect_opp: RETRO  :saturnus: 1  :vaaka:
ja psyykettä koetellaan.
 :aurinko: :kalat: kaipaa vissiin vielä sinne "kohdun hämärään"..
Otetta ei saa kun tuo  :neptunus: :chiron: :aspect_sex: :aurinko: vielä tuossa päällä ja vastahan tuo oli  :aurinko: :uranus: :kalat: yhtymäkin vellomassa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 18.03.2010 20:48:50
Koiranilmaa vastaan ei mitään, mutta tuo valon määrä. Jessus sentään. :o

Ja tää paniikkihan tulee joka kevät.

Minussa on varmaan jotain perustavanlaatuisesti pielessä. Käpyrauhanenkaan ei lämpene valolle. :buck2:

Koko elämä sekaisin. Kevät on minulle loppu. Luopumista ja totuuden silmiin katsomista. Mietin jo että mikäs transu se tämmönen ahisteleva ransu on, kunnes tajusin että perhana, se on tuo kevät!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nousukuu - 19.03.2010 22:04:52
 :kalat: :oinas: vää kevätpäiväntasausta kaikille! :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 19.03.2010 22:58:01
Oi, nytkös se jo oli! Ihana päivä olikin!

Ja sitten päivät sen kun pitenevät, täällä ainakin!  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nousukuu - 19.03.2010 23:03:20
Huomenna vasta, mutta näin etukäteen toivottelin. :)  Illalla puoli 8 aikaan siirtyy aurinko oinaaseen.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Neela - 23.03.2010 21:23:48

Sangviinikko, et ole kevätahdistuksesi kanssa yksin, minulla on tuttuja ja ystäviä, jotka kokevat tämän kevään samoin kuin sinä.
Ja heitäkös väsyttää minä, joka kuuluun niihin joille kevät tekee  :D vain hyvää ja antaa virtaa.
Voimia kevääseen, Toukokuu on koko vuoden paras kuukausi tosiaan.  :smitten:

Ja sitten Kevät Ihmiset!

Ensimäiset muuttolinnut tulivat

23.3.2010 14:55
STT
Juha Metso

Lintujen myöhästynyt kevätmuutto on pääsemässä ilmojen lämmettyä vauhtiin. Viikon aikana on tehty tämän kevään ensihavainnot jo noin 15 lajista, kertoo BirdLife Suomi.

Rannikoilla tuloliikenne on ollut vilkkaampaa kuin sisämaassa. Lounais-Suomessa odottaa runsaasti kiuruja, uuttukyyhkyjä ja töyhtöhyyppiä sisämaan peltojen sulamista.

Lintujen tarkkailijan kannattaa etsiä ensimmäisiä muuttajia peltojen pälviltä ja vesistöjen sulista, BirdLife opastaa.

Kevätmuutto on näyttävimmillään huhtikuussa. Silloin liikkeellä on monia päivällä parvissa muuttavia lajeja. Näyttäviä ovat isokokoiset joutsenet, hanhet, kurjet ja petolinnut.

Lukumääräisesti eniten lintuja tulee vasta toukokuussa. Silloin saapuvat Afrikassa talvehtineet pikkulinnut, jotka muuttavat öisin.


 :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 23.03.2010 21:29:56
Vihdoin kevät ja normaali 20 astetta lämmintä, mikä tähän aikaan kuuluukin olla! :smitten:
Jumatsukka, miten pitkä ja kylmä talvi oli! :o

Täällä jäi tänä vuonna väliin se Maaliskuinen 10-15 C lämmintä ja aurinkoa ja vettä
ja tuli suoraan lumisesta talvesta ja -5-10 C + 20 asteeseen. ??? :o :idiot2:

Hullua ja ihmekö, kun kroppa on ihan väsy noin äkkinäisestä ja isosta lämpötilan muutoksesta. :o


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nousukuu - 23.03.2010 22:22:34
Mikähän tässä keväässä tökkii? Muita ketä arska ahdistaa?Kaikki työt seisoo, en saa otetta mistään.
Kaikki saavat virtaa auringosta ja valosta. Kaikki paitsi minä. Tekisi mieli kaivautua mahdollisimman syvälle hämärään turvaa.  :uglystupid2:

Minua ahdistaa myös! Mutta nyt ei ole minun mielestä kevät vaan lopputalvi, ainakin täällä keskisuomessa. Tämä on oma näkemykseni. Toisten mielestä kevät alkaa heti loppiaisena kun aurinko vähän paistaa ja lounaistuuli tuo suojasään.

Kirjoittelen nyt kun ei vielä ahdista kovin paljon. Ja on kevät ja valon lisääntyminen osittain myös mukavaa, hetkittäin. Niin ja kevätpäiväntasaus on nimestään huolimatta aina jotenkin kiva juttu. :)

Keväällä näkee mitä erilaisempia pukeutumistapoja, ja jo nyt kevättalvella. Tänäänkin tuli vastaan nuori nainen jolla oli olkapäät näkyvissä, vaikka oli vain pari astetta lämmintä! :o  Vähän kun tästä vielä lämpenee, niin jotkut naiset alkaa kulkea jossain hameessa ja himpulatopissa, minulla puolestaan on kaksinkertainen kaulaliina melkein juhannukseen, sitten kun ei varmasti vilustu. Sen kanssa on ihan turha mennä leikkimään, kun aina vilustuu keväällä jos koittaa jättää kaulaliinat pois, ja siitä tulee sellainen tosi inhottava kurkkukipu. Ei syksyllä vilustu silleen vaikka miten palelluttaisi itsensä.

Mutta kaipa tästäkin tulevasta keväästä taas jotenkin selvitään. Tai sitten ei, no sen näkee sitten syksyllä miten kävi.

No juhannusta kohti mennään ja siitä se alkaa taas päivä lyhenemään! :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: kimo - 10.04.2010 14:19:48
Sepelkyyhky on palannut takaisin huhuilemaan  :smitten:

Vähän on ääni käheänä, varsin lyhyttä ja "viskibassomaista", eiköhän se siitä notkistu.... ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 10.04.2010 16:38:39
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/colpal/

Sepelkyyhky  :smitten:

Mutta tämän laulua odotan...
http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/turmer/

...missä lie? Nähty on, mutta laulu uupuu vielä...

Lumikellot kukkivat ja idänsinililjat, krookukset pilkistävät maasta  :smitten:
Nokkosperhosia ja sitruunaperhosia liihotellut kosilennolla eteläseinillä. Myös ensimmäiset äkäiset ampiaiset on tavattu  ;D

 :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 11.04.2010 12:59:19
Pielinen vielä jään ja loskan peitossa, tiet ovat olleet sulana jo viikkosen verran.
Isoja harmaita lumiröykkiöitä siellä täällä, maassa vielä lunta muutamia senttejä.
Vauhdilla on lumi huvennut  :D

~viikko sitten ulkona lenteli kärpänen, ikkunalla hetken huilasi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 12.04.2010 17:44:47
Mikähän ihme valo se kurkistikaan tänään!  :D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 13.04.2010 10:26:53
Ensimmäinen leskenlehti huomattu  :smitten: Siinä se möllötti mini-aurinkona ojanpenkalla lauantaina.
Eilen meinasin ajaa ison sammakon päälle kun oli tullut illalla tielle lämmittelemään.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nousukuu - 13.04.2010 15:48:13
Nyt siellä on oikein mukava pyöräillä, kun ovat siivonneet nuo kadut sepelimurskasta ja vappuna kylvetyistä lasinsiruista! Vielä kun kevätväsymykseltään jaksaisi vaihtaa kesäkumit...

Järvi on hieno kun jää on jo tummaa mutta siinä on vielä valkeita raitoja. Eilen hienosti ilta-aurinko sen valaisi :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 13.04.2010 18:19:43
Nyt se sitten alkaa se ahdistus helpottaa. Tästä eteenpäin kevät on aikas ihana. :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 15.04.2010 08:24:56
Hienoa sangviinikko  :angel:
Eppana -täälläkin bongattu leskenlehtiä  :smitten:

Polkupyörä kaivettu myös esiin ja huristeltu pitkin raittia lasten kanssa, Nousukuu  :D

Ja ajattelin kaivaa talvisäilöstä lenkkarit ja pistää lenkille raahaten tämän talven tuvottaman takamuksen  ;) Mokoma syksy, kun sairaudella kiusas ihmistä ja sitten sen keuhkokuumeen vielä pukkas... loppu melkein puoleksi vuodeksi juokseminen  :(
Nyt vahinko takas  :D



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 15.04.2010 10:19:01
Kevään ensimmäinen hämähäkin seitti saatu naamalle.
Lokit tuli noin viikko sitten.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: asboo - 17.04.2010 14:45:11
Nyt on viimesille sisäkukille vaihdettu mullat ja alkaa sormet syyhyttää istuttamaan jotain pihalle.. Ah, ja aurinko paistaa.
Tänään aion vielä vaihtaa kesäverhot olohuoneeseen.

Aloitin lenkkeilyn taas talvitauon jälkeen, kun on lumet lähteneet lenkkipoluilta. Kunto lähtee pienen notkahduksen jälkeen toivottavasti kohoamaan. :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Unisee - 21.04.2010 14:53:39
Syksyn tulo on eeppinen jopa kosmisesti. Puiden lehdet putoavat ruskeina kuin kuollut heinäsirkka. Tämä heinäsirkka kuvaa kauden päättymistä.

Syksyllä keskityn ajatteluun ja ulkona kävelyyn.

Talven tulo on mukavaa, koska on valoisampaa kuin syksyllä, kun valonsäteet, nämä kosmiset perusyksiköt, eivät imeydy maan synkkään pimeyteen.

Kevään tulo on hieno asia. Vihreys täyttää maat. Siitepöly nenääni lennähtää, minkä johdosta myös nuhaa tulee.

Kevät on kävelyn ja mietiskelyn aikaa.

Kesällä aurinko paahtaa ja on aika ottaa rennosti.

Hyvää vuodenaikojen vaihtumista kaikille!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 21.04.2010 19:59:01
Kiitos samoin, unisee  :)

Kohta se ihana kevään vihreys alkaa,  tuskin maltan odottaa! Ja sitten tämä pölyisyyskin vähän hellittää!

Hyvää ja kaunista kevättä kaikille  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 28.04.2010 10:14:21
Sinivuokkoja on jo paljon  :D !!!!
Työkaveri kertoi nähneensä sekä peipon että pääskysen jo  :o.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 28.04.2010 13:22:39
Pääsky pien... toivottavasti sillä on matkassa villahousut ja pipo  ;D Kylmä on vielä ja voipi talvikin potkasta kertaalleen  :-\

Peipon olen miekin nähnyt ja osa viherpeipoista saattavat talvehtia etelässä, kuulemma  :o
Metsässä kukkivat sinivuokot ja aurinkoislla paikoilla valkovuokkojakin on lapset nähneet.
Pihalla kukkii jo hienosti lumikellot, kevättähdet ja helmililjat... krookuksista näkyy vasta vihreää  :idiot2: Ehkä paikka kysymys  ;)

Lokit juu, olivat saapuneet laitureita suttaamaan ja kirkumista piisas  ::)
Töyhtöhyypät pitävät myös omaa peliään soidin touhuissa ja koira jää niitä aina ihmettelemään lenkillä... omituisia?!
 :2funny:

Ekat ötökän puremat on kärsitty ja ihme, kun peffaan pitä purra  >:(  Hiemanko kutis!?!??!
Ja ensimmäiset auringon polttamat on jakauksella olleen kampauksen kohtaan saatu  :buck2:
...ensi kerralla pistän aurinkorasvaa... *jupinaa*
 :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 29.04.2010 11:29:24
Västäräkit on tullu  :smitten: :smitten:
Juu mullakin nousi hillitön paukama ekasta hyttysen pistosta  :-\


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 14.05.2010 08:32:50
Pääskysiä täälläkin  :smitten:
Eilen +23ast.  :smitten: vaikka tuuli oli aikas kova ja siksi ei tuntunut helteeltä  ;)
Tulppaanit nostelevat nuppujaan  :D

Ja kasvimaa on käännetty, tänään voi siementää  :2funny: ja nuo kasvihuoneessa olevat taimet ovat jo sirkkalehdillä...
 :smitten:  KESÄ, KESÄ, KESÄ, KESÄ KESÄ KESÄ  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nikki - 14.05.2010 11:44:19
Käki kukkui tiistaina, ja eilen illalla, tai oikeestaan yöllä ukkosti ensimmäistä kertaa oikein kunnolla salamoiden. Koivuista sais just ja just helluntain uuden hiirenkorva-vastan, joka pitäs sitten saunan katolle heittää ja suuntia katella ja mahdollinen syyhy viskata vastan mukana veks.
Valitettavasti vanha kansa povaa lämpimän helluntain myötä pakkasta juhannuksena.
Sattaa pitäs ni hyvä tulis.
Kanttausviikolla ei sais mithää kylvää eikä peltotöitä tehä.
Räydyn sisällä opiskeluhomman takia, koska vasta näkyvä giljotiinin terä saa minut toimimaan, mitäs sitä suotta aikasemmin..

Mehiläinen pörräs eilen,
perhoset liihotteli jo aikasemmin.
ja paljasjaloin on jo kipitelty pitkin pientareita.
Naapurintyttö pelasti siilin jäämästä auton alle.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 29.05.2010 19:41:43
Märkää  >:(

Orava on nyt vaihtanut kesäturkin ja on niin komian kuparin punainen. Pistää säksättäen tiukkaan ja viuhtoo hännällä, kun menee häiritsemään lintulaudan tyhjennystä. Kissakin mokoma vaanii ja koirakin vahtii /jahtaa pientä petoeläintä... komensin toruen kissaa ja koiraa  :police:

Nyt on sitten viime kesän hirven "vasat" ajettu pois mamman helmoista... ajelkaa varovasti, tien pientareilla on ihan pöhköjä elukoita  ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 29.05.2010 23:48:04
Märkää  >:(

Orava on nyt vaihtanut kesäturkin ja on niin komian kuparin punainen. Pistää säksättäen tiukkaan ja viuhtoo hännällä, kun menee häiritsemään lintulaudan tyhjennystä. Kissakin mokoma vaanii ja koirakin vahtii /jahtaa pientä petoeläintä... komensin toruen kissaa ja koiraa  :police:

Nyt on sitten viime kesän hirven "vasat" ajettu pois mamman helmoista... ajelkaa varovasti, tien pientareilla on ihan pöhköjä elukoita  ;D

 :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 13.06.2010 19:01:18
Juhannusruusut kukkivat
 :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 23.06.2010 16:30:41
Juu ja täällä niin hassussa paikassa kuin kellarin katolla, upeita!!! :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 07.07.2010 15:49:14
Omat mansikat kypsyvät ja suut on saatu makiaks  :D
 :crazy2:

Nyt on kesä komeimmillaan  :smitten:

Esmiralda -kellarin katolla, varmasti olivat upeita  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 17.07.2010 21:52:56
Ja nyt on kesä jo ylikypsää kohta...
Upeat ukkosmyrskyt koettu ja viileät yöt tulossa.
 :angel:
Paarmoja sitten löytyy ihan liikaa ja nk.peffakärpäsiä, jotka tunkevat silmät-nenä-korva linjalle koko ajan... järki lähtee niiden kanssa  :crazy2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 22.07.2010 00:22:25
Kohta voi alkaa jo polttamaan kynttilöitä, jahka nuo elokuun illat tuosta tummuvat...
Ihanaa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 07.08.2010 21:12:46
 :'(
Syysasteri kukkii, puinnit alkoivat... syyspimeys ja koleus ovat täällä.
Mukavia aikoja syksyn ihmisille...  :smitten:
Kynttilät ja villasukat rulettavat... on aika aloittaa elonkorjuu ja syksyn tohinat  :angel:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Asterix - 08.08.2010 00:22:57
Yöt ovat samettisia, yölinnut ja sirkat sirittävät. Tänään on sataa tihuttanut
ja olin piiiiiiiiitkällä kävelyllä kaupungin osasta toiseen tehden pikkuostoksia uuteen asuntoon.

Mulla on uudet värikkäät italialaiset kumpparit (huippu katumuotia etenkin Italiassa, mutta täälläkin!)
ja uusi tukeva iso sontsa.
Kyllä kelpasi tallustaa, kun ei ollut kylmäkään, eikä kirjavia kumppareitakaan tarvitse hävetä! :2funny:

Syksy alkaa tuossa Syyskuun lopulla, vaikka sitä voi hiukan haistaa aikaisemmin.
Mun syksyn tunnelmointiin kuuluu ehdottomasti ooppera tai vastaavasti ranskalainen kevyt jazz
ja voissa ja sipulisilpussa paistetut kanttarellit kynttilöiden valossa ja punaviinin kera.

Mutta Elokuusta... tämä biisi tässä versiossa on aina mulle tuonut mieleen Elokuun
auringon kultaamat viljavainiot ja kypsän viljan tuoksun, juuri kerätyt viinirypäleet,
hedelmät ja kasvikset ja illaksi puutarhaan katettu pitkän puupöydän,
jossa on lihapataa, kasvis -ja lihatorttuja, salaattia ja viiniä ja paljon ystäviä
ja naapureita, ja sitä illallista syödään kauan ja myöhään.  :)

Oleellisesti siihen kuuluu lyhdyt puissa ja missäkin, yölintujen ja sirkkojen siritys
ja lyhtyjen ympärillä tanssivat yöperhoset.

http://www.youtube.com/watch?v=teWFnLqjnuY&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=teWFnLqjnuY&feature=related)
 :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 08.08.2010 20:20:49
Elwyn -kuulostaa hyvältä  :smitten:
Samoin Elokuinen kattaus pihamaalla, TTTUUI  ;)
Musa on juuri se joka saa haikeuden puseroon ja muistuttaa ajasta oman vapaan kesäloma-ajan viime päivistä... vuonna nakki ja nauris... nuorena, kun kesä kului bikineissä, päivät rannalla ja illat bailaamassa pikku pikkuhamosessa  ::) Sanat tulee vieläkin takaraiviosta...

Miun Elokuuhun kuuluu pitkälti rappusilla istuskelua ja pientä vatsanpohjassa tuntuvaa "pelkoa" tulevasta syksystä ja varsinkin pimeyden ajasta. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä voimakkaammin pimeys "tappaa". Tämä biisi todella kuvastaa, vaikka siis ilman kaljakoria ja muita väkeviä  :buck2: Niiden kanssa ois viikatemiehellä korjattavaa tässä osoitteessa  :o

http://www.youtube.com/watch?v=ccpaaZvDL1k

Kolahti jo pentuna  :2funny:

Mutta nyt mennään mystisellä, pehmeällä ja varsin upealla elokuulla eteenpäin... kohti koulujen alkua...
Kerätään kesätalteen, makuina, muistoina... lämmittämään  :smitten:
http://www.youtube.com/watch?v=5_PRUkLyjBg&feature=related




Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 21.09.2010 09:20:38
Woe hewon kukkuran kakka kasat  :crazy2:
Vettä vaakatasossa ja homehtuvia kukkasia penkeissä... kaivaa kynttilät kehiin ja vetää villaista ylle  :-\
Olisko jossakin pikakelausnappi, millä tämän ajankohdan sai menemään sujuvammin?

Oletteko huomanneet, kuinka kerttusia ja paulintuja on valtavasti ollut tänä kesänä vierainamme? Ovat nyt hakeutuneet parviin ja kohta ottavat suunnan Afrikan eteläosia... tahtoo mukaan!!!!!
 :'(
Luojan lykky... kevät tulee taas  :D Kolmen kuukauden päästä voin alkaa hehkuttamaan piteneviä päiviä ja suunnitella kevään kylvöjä  :smitten:
 ;D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 21.09.2010 12:00:42
Sama tunnelma täälläkin..
Mummot (villasukat) kaivelen kaapista heti kun huomaan pääskysten lähteneen  :'(. Tuntuu ihan siltä kun ystävät lähtis  :idiot2:.
Just sunnuntaina sovittin yhden ystävän kanssa että nähdään mikäli tässä talvihorroksessa jaksaa, kun sohva/peitto/möllötys-yhdistelmä  vaan tuntuu parhaalta idealta  ;D.
Syksyn ja talven tunnun erakoituvan erittäin lahjakkaasti...jo pelkkä kauppaan meno on joskus vaikeaa kun ei vaan huvita mennä ulos  :tickedoff:.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: indiima - 21.09.2010 12:36:36
Mä tykkään syksystä, siitä että saa rauhassa hautautua ja suunnitella. Siitä en tykkää, että kastuin tänään neljä kertaa ja nyt tuntuu todella flunssaiselta.  :-\


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Titania. - 21.09.2010 16:07:04
Mä tykkään syksystä kovasti :smitten: Sillon mulla on eniten energiaa ja oon aikaansaavin. Sitten keväällä taas mulla on energiat tosi maissa ja väkisin täytyy repiä irti ittestä kaikki. Syksyn pimeys, koleus, sade: ihanaa ja kaunista. Kynttilät ja lämmin viltti + hyvä kirja, hmmm :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 24.09.2010 16:38:56
Syksy myös minun vuodenaikaani!  :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 26.09.2010 17:01:33
Diggaan enempi talvesta.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 27.09.2010 09:11:43
Sieniä, sieniä  :smitten:

Ja eka aamu, kun piti raaputtaa auton lasit auki  :P

Talvi onkin tosi kivaa aikaa, omalla tavallaan... Kato Vega - minkälaisesta talvesta erityisesti pidät? Tai minkälainen talven tulee olla, jotta olisi talvi?


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 02.10.2010 16:29:51
Talvi onkin tosi kivaa aikaa, omalla tavallaan... Kato Vega - minkälaisesta talvesta erityisesti pidät? Tai minkälainen talven tulee olla, jotta olisi talvi?

Ah, siitä voisi puhua loputtomiin. Kipakka pakkanen, heikko tuuli, kimmeltävä lumi narskumassa jalkojen alla, kirkas taivas. Mulla on tapana pukeutua talvisin varsin siperialaiseen tyyliin, joten helposti tulee kuuma, jos ulkona ei ole tarpeeksi kylmä. :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 23.10.2010 12:07:14
Loppusyksy. :smitten:
Ihanaa aikaa. Pakkasta, jäätä ja huurretta. Marraskuu. :smitten:

Ja talvi tulee. Kekriä vietetään. Olen ihan täpinöissäni. :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Ippuska - 23.10.2010 12:24:32
Eilen kaunis kirkas pastellinsininen taivas,
aurinko paistoi pitkästä aikaa.
Yöllä pivetön taivas ja täysikuu.
Tänä aamuna maassa ensilumi.
 :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: *Kide* - 09.11.2010 12:45:46
Ippuska - nyt on luvassa sitten loska-moska-lumisadetta vaakatasossa, loppuviikon  :o
http://www.saaennuste.net/

 :crazy2:

Laittaa vaatteita enemmän ja valoja... kaivoi auringonvalolampun jo kehiin, kun sumenee ajatukset tässä hämärässä  >:(


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 09.11.2010 17:42:57
Kas, valkeaa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 09.11.2010 18:26:33
Olipas hauskaa lasten kanssa pulkkamäessä!!!  :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 14.11.2010 09:49:06
Täällä Etelä-Karjalassa ei lunta ole vielä yhtään. Sais kyllä tulla ajallaan. Vaikka kyllä tää pimeyskin on aika viehättävää.
Pohjosen talvi olis kyllä kiva kokea joskus ihan alusta loppuun. Se kaamos.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 14.11.2010 22:17:09
Jokaisen hääparin pitäisi tehdä 'honeymoonmatka' kaamokseen!  ;D 


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 24.11.2010 16:32:37
Kyllä tämä talvi on totisesti mun vuodenaika. Mukavaa kun lumi tuiskuaa naamalle!

Tosin pakkasen ja kovan merituulen yhdistelmä on sitten vähemmän miellyttävää.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nikki - 24.11.2010 16:48:25
Mukavaa kun lumi tuiskuaa naamalle!
Tää on varmaan skorpioneille ominaista, koska itekin  :skorpioni::na nautin myräköistä.
Vähän haastetta vai liekö sadomasokismia tai vaan sitä että edes jossakin tuntuu. Käy iholle.
Tosin nyt kipeenä on mukava katella vaan ikkunasta tuota tuulen tuiverrusta lumen kanssa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: m.magia - 24.11.2010 17:58:57
Jokaisen hääparin pitäisi tehdä 'honeymoonmatka' kaamokseen!  ;D 

Joo tai keskitalvella naimisiin; pitkä hääyö.. ;)

Täällä kans yksi talvesta tykkäävä. Talvella pitää olla lunta ja pakkasta, eikä mitään räntäsohjoa ja mustaa joulua! Kunnolla vaatetta päälle, niin tarkenee ihailla maisemia ja tähtitaivasta ja revontulia ja muutenkin seurailla mitä luonnossa tapahtuu. Sitten onkin mukava tulla sisälle lämpimään, hörppiä kuumaa juomaa ja jos vielä takkatulesta ja saunasta pääsee nauttimaan, niin oijoi. Loppuviikon arktisen kylmiä ilmavirtoja odotellessa.. Toisaalta, saa nähdä mitä niistä seuraa, ei se aina niin romanttista ole (jäätyykö vesiputket, kulkeeko kulkupelit, montako paleltuu jne).

Muistan että yläasteaikana mittari näytti parhaimmillaan -42°C ja viime talvenakin alin näkemäni lukema oli -39°C. Joku viidenkympin pakkanen vetäisi kyllä jo hiljaiseksi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: SanctAstra - 24.11.2010 21:43:51
"Lunta tulvillaan, on taivas sekä maa..."  :smitten: Kun vaan pysyisi nämä lumet! Ei se ole mikään talvi, jos lunta ei ole. Ja huomaa liikenteessä, että jotkut eivät ole tottuneet ajamaan talviolosuhteissa.


Kohta voisin tehdä parvekkeelle jäälyhtyjä, kun sitä omaa pihaa ei ole.   :angel:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 25.11.2010 18:03:02
Kyllä kunnon siperialainen keli tekee gutaa. 8)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: indiima - 25.11.2010 21:25:36
Ihanaa, kun auto on sekä jäätynyt kiinni että hautautunut kinokseen. Tätä kaupunkiautoilijan arkea.  :buck2:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 28.11.2010 17:13:15
Trellä näyttäis olevan nyt -17.4 ja ihan liian kylmää mulle  :-\. Ääreisverenkierto ollut aina enemmän kun surkea ja koko ajan palelee..Myöskään erittäin atooppinen iho ei auta yhtään oloa kun jos vahingossa lämpenee, alkaa iho kutisemaan  :tickedoff:.
Haluaisin aina pois suomesta kun talvi alkaa  :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Esmiralda - 28.11.2010 22:13:51
Onko kukaan huomannut sellaista ilmiötä, että nuo kiteet hangen päällä ovat aivan valtavia. Ne eivät ole lumikiteitä, kuten tavallisesti, vaan suuria jääkiteitä.

Hieraisin silmiäni monta kertaa, kun katsoin toissailtana ulos kuutamonvaloon. Tähdet taivaalla ja tähdet hangella olivat aivan yhtä isoja. Ajattelin jo, että nyt on jotain hassua, eihän se noin voi olla, mutta päivällä tutkailin asiaa, niin huomasin että jääkiteet ovat ihmeen suuria lumen päällä. Hieno luonnonilmiö!!  :o :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: SanctAstra - 29.11.2010 12:25:03
Minä näin perjantaina iltapäiväisellä taivaalla sateenkaarta muistuttavan valoilmiön. Tosin se ei ollut kaareva, vaan pystysuora ja väreiltään keltaista ja oranssia. Varmaan pakkaslumi leijaili niin sopivasti taivaalta, että valo taittui kauniisti.  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 29.11.2010 21:03:49
Minä näin perjantaina iltapäiväisellä taivaalla sateenkaarta muistuttavan valoilmiön. Tosin se ei ollut kaareva, vaan pystysuora ja väreiltään keltaista ja oranssia. Varmaan pakkaslumi leijaili niin sopivasti taivaalta, että valo taittui kauniisti.  :)

Varmaan helmiäispilviä.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: m.magia - 29.11.2010 21:52:34
Minä näin perjantaina iltapäiväisellä taivaalla sateenkaarta muistuttavan valoilmiön. Tosin se ei ollut kaareva, vaan pystysuora ja väreiltään keltaista ja oranssia. Varmaan pakkaslumi leijaili niin sopivasti taivaalta, että valo taittui kauniisti.  :)

Tai haloilmiö (http://fi.wikipedia.org/wiki/Haloilmi%C3%B6).


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: SanctAstra - 29.11.2010 22:54:55
Se olikin tuollainen pienimuotoinen auringonpilari. Aivan ihana.  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nousukuu - 02.04.2011 10:47:26
Huhihuhihuu! Kohta lähtee lumet! Heti uudenkuun alussa eli viikonvaihteessa on ennustettu tänne Keskisuomeen noin 25 mm vesisaderyöpsäystä. Saas nähdä pitääkö paikkansa ja toivotaan että tosiaan tulee vetenä... Meinaan jos se tulisi lumena niin se olisi 25 cm lunta.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: SanctAstra - 02.04.2011 16:51:55
Odotan sitä, kun ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokot puhkeavat kukkaan. Siitepölykausi on jo alkanut, sen huomaa siitä kun alkaa niiskuttaa ja aivastella.

Ja omenankukkia odotan.  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 02.04.2011 18:35:54
Mä odotan jo kesän ukkosia  :2funny:. Pääskyset ja lokit, kohta ne taas tulee :smitten:.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nousukuu - 03.04.2011 20:57:05
Lokkeja muuten on jo näkynyt! :)  Järven jää näyttää jo todella tummanpuhuvalta... Tänä talvena en käynyt monta kertaa jäällä, taisi olla vain 2 kertaa. Kerran olin rannalla lenkillä ja kuulin kun jotkut puhuivat keskenään jotain tähän tapaan: "Se ulkomaalainen sanoi että 'Oikaista järven poikki keskustaan, se on mahdollista vain Suomessa!'."

Tosiaan kesän ukkosia odotellessa ;D :smitten:

Mutta ensi yön sadealue meinaa mennä muualle, kaikki turahtaa jonnekin tuonne Kuhmoon! (ks. kuva) Näin siinä usein käy että lupailevat vaikka mitä mutta sitten ennuste hupenee olemattomiin.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 05.04.2011 15:29:24
Ensimmäisen lokin (hippienoni mukaan vapaudenveljen  ;D) bongasin jo sunnuntaina, mutta tänään ihailin ensimmäistä västäräkkiä  :smitten:!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: kimo - 08.04.2011 16:31:41
Sepelkyyhky on täällä taas, availee tuolla ääntään :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 08.04.2011 20:28:11
Tuo lintujen metelöinti alkaa ottamaan päähän! Tulin tuossa töistä kotia ja siinä iltahämärässä pensaassa kiljui hysteerisesti täyttä kurkkua sellainen isohkon kottaraisen näköinen lintu aivan korvan vieressä. Katsoin vaan että wtf?


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Fawn - 08.04.2011 21:35:29
En mä noita lintuja tunnista, mutta ihanaa ku ne on sillon tällön alkanu laulamaan. Hesarista vilkasin että leskenlehtiäkin olis näkynyt, mutta jos nenän eteen sattuis ni ihmettelisin. Mut niinhän se on joka vuosi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: SanctAstra - 09.04.2011 09:05:26
Tuo lintujen metelöinti alkaa ottamaan päähän! Tulin tuossa töistä kotia ja siinä iltahämärässä pensaassa kiljui hysteerisesti täyttä kurkkua sellainen isohkon kottaraisen näköinen lintu aivan korvan vieressä. Katsoin vaan että wtf?


 :2funny: Pelästyikö edes?  :2funny:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: nousukuu - 09.04.2011 14:22:16
Näin ja kuulin moottoripyörän.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 10.04.2011 18:45:10
Taloyhtiön pihalla on alkanut pukkaamaan maasta jotakin vihreää.  :o

Jos kukkasia alkaa tulemaan niin vien heti duuniin ja tungen työkavereiden neniin.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 14.04.2011 17:12:45
Ensimmäinen hämähäkin seitti jo parvekkeella  :P


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: SanctAstra - 14.04.2011 17:16:40
Siitospöly + katupöly = nenän ruvelle niistäminen ja silmien kutina

Muuten kyllä tykkään.  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mc82 - 14.04.2011 18:40:13
Kuivat kadut, kostean mullan tuoksu, ojanpenkassa näkyi jo häivähdys ekoista ruohonkorsista.

 :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: mc82 - 14.04.2011 22:19:43
Mustarastas laulaa illalla :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 15.04.2011 09:53:23
^voi kyllä! Täysin palkein eilenkin vielä vähän ennen 22  :smitten: .


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Fawn - 16.04.2011 20:42:21
Hiekotushiekatkin on jo monesta paikaa viety! Ja aseman nurkilla alkaa olutpullot lisääntyä...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 17.04.2011 16:57:23
Juu peipot alkaneet jo loilottaa, kumman aikaista kuitenkin vaikka kelit onkin lämmenneet. ???


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Fawn - 17.04.2011 17:03:22
Ihan epätodellista, näin tänään perhosen ja LESKENLEHTIÄ!  :o Vieläpä ison läjän  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: SanctAstra - 19.04.2011 12:16:14
Perhosia olen nähnyt minäkin!  :smitten:


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: m.magia - 18.11.2011 09:40:20
Ensilumi satoi viime yönä. Tämän päivän aikanahan se todennäköisesti sulaa jo pois, mutta silti: winter is coming! Kelepaa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Kuuhilda - 18.11.2011 12:58:02
Kelpais talvi mullekin...täällä on leinikkejä ja kastematoja, ja pihlaja-angervo on hiirenkorvalla :D


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Tiigris - 18.11.2011 13:08:35
Mäkin odotan pakkasia ihan vaan sillä, että tuo mössykkä nukkuu ulkona niin paljon paremmin kun on vähän kylmää!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Solnishko - 18.11.2011 13:15:15
Tuliskin jo lunta, loppuis toi raparoiske ja hiekan kulku sisälle. Kissakaan ei suostu uskomaan että tassut pyyhitään ennenkun tullaan sisälle..  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Lizzy - 21.11.2011 18:56:18
Lunta on tullut jo jonkin verran. Sen verran kuin marraskuun lopussa yleensä, että juuri maa peittyy. Pysyis vaan pakkaset niin olis kirkkaampia päiviä.  :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: m.magia - 16.03.2012 15:08:35
Niin paljon kun talvesta ja sen hiljaisesta pysähtyneisyydestä, pakkasista ja pimeydestä pidänkin, niin kevät on omaa luokkaansa! Kirkas auringon paiste ja pauhaava kevättuuli ovat täällä. Oikein tuntuu, kun energiat vaihtuu ja uutta tulee vanhan tilalle, kaikessa on hirveästi mahdollisuuksia ja uusi elämä odottelee pinnan alla. Kevät, mulla olikin jo ikävä sua!


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Corvus Leonis - 16.03.2012 21:21:12
Niin paljon kun talvesta ja sen hiljaisesta pysähtyneisyydestä, pakkasista ja pimeydestä pidänkin, niin kevät on omaa luokkaansa! Kirkas auringon paiste ja pauhaava kevät-tuuli ovat täällä. Oikein tuntuu, kun energiat vaihtuu ja uutta tulee vanhan tilalle, kaikessa on hirveästi mahdollisuuksia ja uusi elämä odottelee pinnan alla. Kevät, mulla olikin jo ikävä sua!

Ja koirankakkoja? :laugh:



Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: kosmonautti - 16.03.2012 21:39:38
Jep, koirankakat ja pölyn paljastava kevätaurinko! Silti mä oon niin kevätihminen...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: m.magia - 16.03.2012 21:41:16
Damn, unohdin kokonaan pökäleet! Sitäkään ongelmaa ei olisi, jos useampi viitsisi kerätä koiransa jätökset.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: eppana - 08.04.2012 15:45:20
Juuri äsken lenkillä huomasin ekat leskenlehdet ja myöskin nokkosperhonen kävi lepäämässä hihalla  :).


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 06.08.2012 00:14:52
Kohta on syksy.
Ihanaa.
Uusi alku. Elokussa aika pysähtyy ennenkuin Kore taas matkaa manan majoille, ja luopuminen alkaa...


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sangviinikko - 06.08.2012 16:49:19
Elokuussa nautitaan vielä ihanasta kesästä ja korjataan satoa. Yltäkylläisyyden ja runsauden aikaa. Silti pimenevät illat ja kylmenevät yöt lämmittävät melankolikkoa.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: sideman - 12.08.2012 13:28:14
Rakastan syksyä, ihan mun lemppari aikaa :smitten: :smitten: :smitten:

Mahtaako esim. aurinkomerkki korreloida sen kanssa, mitenkä paljon mistäkin
vuodenajasta diggaa?

 :o


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: supikas - 12.08.2012 13:46:01
Rakastan syksyä, ihan mun lemppari aikaa :smitten: :smitten: :smitten:

Mahtaako esim. aurinkomerkki korreloida sen kanssa, mitenkä paljon mistäkin
vuodenajasta diggaa?

 :o

Olen kuullut, että aurinkomerkillä olisi merkitystä :) Mut kumma kyllä, minä vesimiehenä rakastan kesää... vois ehkä ajatella että syntymäni aikaan on ollut korkeapaine, kirpakka pakkanen ja aurinkoa. Sen auringon ottaisin kaikkiin vuodenaikoihin mieluusti. Aurinkoinen, kuulas syyspäiväkin on kaunis.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Dowie - 12.08.2012 13:50:05
Jokaisessa vuodenajassa on jotain hyvää ja kaunista, jopa loka-marraskuussa vaikka on pimeää ja synkeää. Silloin eletään parasta kynttilä- ja tunnelmoimisaikaa..  ;) Vaikka siitä huolimatta se on itselleni aina vaikeinta aikaa.

Olen itse syksyn lapsi ja syksy tuntuu aina niin hyvältä ja raikkaalta, niin hyvältä ettei kesän lyhyydestäkään ollut lopulta väliä.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: m.magia - 12.08.2012 14:46:19
Minusta elokuu on kesäkuukausista paras. Luonto on rehevänä, kypsänä, kimalaiset pörrää laiskanpulskeina yltäkylläisessä väriloistossa ja niin, ne pimenevät illat valoisten kesäöiden jälkeen..  :smitten: Ai että.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Varjotar - 07.05.2013 12:22:17
Talvi oli ankeaa aikaa. Harmaata, kylmää, tylsää. Aurinkoa ei päivääkään.
Kun aurinko ekan kerran tuli esiin, mä en edes tajunnut mikä se on ja sitten ku välähti, sitä piti saada lisää ihan hulluna. Kun se pienen hetken siitä nautittuani se katos, tuli suru :-[
Tää kevät on ollut taas sitä samaa paskaa, kylmää, harmaata ja vesisadetta :buck2:
Ne vähät kauniit päivät on saaneet voimaan niin paljon paremmin...
Kesä toivottavasti on parempi.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: t.touhula - 07.05.2013 12:37:52
Juu, parasta keväässä on, että sen jälkeen tulee kesä ja
jälleen mun aikani, eli SYKSY.
Yltäkylläinen luonto tarjoaa satonsa ja puut leiskuvat ruskaa, luonnon ilotulistusta.
Siitä taitumme talveen, jonka lopulla vietän vuodenvaihtumispäivääni.
Rakastan myös kylmää ja raikasta talvea.
Ajatukset saavat luoda sitä sun tätä uutta oivallusta käyttäen tietopankkinaan
kaikesta vuodenkierron aikana kerättyä valokuvamuististani.


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Verninia - 11.05.2013 02:11:51
Tämä välivaihe. Ja jo pari päivää kestänyt matalapaine. Miten se voikaan vaikuttaa niin selvästi? Mieli on kirkas ja elävä, mutta omaa kehoa on tosi vaikea saada heräteltyä mihinkään. Kun pakkoliikutan sitä, väsyn kohtuuttomasti. Tykkään sateesta! Se kuulostaa ihanalta kattoa vasten! Tykkään sumusta! Koleuskin on toisinaan jees, voi käyttää villavaatteita. Vaikka kuinka mieli pysyy elossa, niin kroppa ei tule perässä. Omituista. Muilla kokemuksia?


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: t.touhula - 11.05.2013 12:09:04
Tämä välivaihe. Ja jo pari päivää kestänyt matalapaine. Miten se voikaan vaikuttaa niin selvästi? Mieli on kirkas ja elävä, mutta omaa kehoa on tosi vaikea saada heräteltyä mihinkään. Kun pakkoliikutan sitä, väsyn kohtuuttomasti. Tykkään sateesta! Se kuulostaa ihanalta kattoa vasten! Tykkään sumusta! Koleuskin on toisinaan jees, voi käyttää villavaatteita. Vaikka kuinka mieli pysyy elossa, niin kroppa ei tule perässä. Omituista. Muilla kokemuksia?

Yleensä keuhkosairaat tai oireilevat nauttivat sateesta. Varsinkin ukkosella ilma on hyvin otsonipitoista ja helpottaa tällä tavoin hengitystä. Ihan tavallinen sadekin jo "pesee ilman", kuten erään britin kanssa kerran luotiin uusi termi.
Hän tuli käymään täällä ja suri, kun toi sateen mukanaan. Minä tietty olin nauttinut vähintään satasella, kun siitepölyt ja katupölyt olivat huuhtoutuneet ilmasta ja saatoin vetää sieraimiini kaiken hapen mitä ilmassa oli.
Tokaisin heti hänelle: "Älä nyt! Olen kiitollisuuden velassa Sinulle tästä, sir. Nythän tuo sade *washes the air, all pollutions are after some seconds off and gone for a while*."
Kiitin siis häntä sateen tuomisesta ja hän oli niin kohtelias kuin aito britti voi olla. (Kääk. tulee taas niin hiton ikävä Erkki Toivasta. Hän oli todellinen kohteliaisuuden ja asiallisuuden perikuva ja toi puheessaan aina auringon kuulijalle. Olen onnekas, kun olen voinut tuollaisia henkilöitä tavata.)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: Varjotar - 05.10.2014 18:06:44
Meillä valmistaudutaan talveen "hiljenemällä". Kaikki kesäinen vaihtuu pois ja talo rauhoittuu :)


Otsikko: Vs: vuodenaika vaihtuu...
Kirjoitti: t.touhula - 06.10.2014 12:41:28
Minun sieluni on täynnä ilotulitusta ja mieli lepää. Koko syksyn alun on pukannut sen tuhannen runoa, aina aamuyöllä. Kiitostelen tässä rakkaan syksyn paluuta. Te muut voitte pitää läkähdyttävän kesän itsellänne, minä en sitä kaipaa.

Vanha kansa käytti sanontaa:
Syksy ajjaa seittemällä hevosella,
kevät yheksällä.

Ja niin on syysmyrskyt vaihtuneet sateeseen ja taas paistellut aurinko välillä. Kehä senkun kiertää ja kiertää. Siinä mukana kiertää mun pää ja sielu. Ei lainkaan paha. Kaikki muistiin kirjautuneet asiat nousevat esiin ja purkautuvat runoiksi.

Seitsemän myrskyn jälkeen alkaa talvi.
Pian alan harjoitella joululauluja. Nyt menossa konserttiohjelmisto. Marraskuun alussa uusinta kesäkonserttina toimineesta 100v-syntymäpäivähistoriasta eräästä kotimaisesta sana- ja melodiataiturista. Ensi vuonna useampia sellaisia muistelokonsertteja. Kiva ottaa talvi tähän väliin, kerätä voimia ja materiaalia.