Astro Foorumi

Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: Outolintu - 19.10.2005 14:33:59



Otsikko: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Outolintu - 19.10.2005 14:33:59
Tervehdys kaikille!

Eilen illalla kun olin rekisteröitymässä tänne forumille, tuli mieleen pitäisikö vaihtaa nimimerkkiä. Jostain syystä Outolinnusta on kuitenkin tullut toinen minä ja olisi tuntunut murhalta hylätä ko. nimi.  :'( Niinpä Outolintu jatkaa.  :D 

Outolintu kuvaa mielestäni hyvin tälläista Vesimiestä jolla vielä on Uranus nousussa.  :crazy2: Toinen syy nimimerkin osumiseen itselleni johtuu siitä että kun olen joskus yrittänyt keskustella ihmisten kanssa astro/huuhaa asioista niin ihmiset katselevat kummastuneina ja pitävät outona.  :)

Mistä siis nimimerkkisi on saanut alkunsa?


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ikiaika. - 19.10.2005 14:46:52
On vuosien varrella tarttunut vanhaa tietoa. Jota yritän jakaa eteenpäin. Ennenkuin aikani loppuu. ::) Mutta huonolla menestyksellä. :D
Siitä johtuu nimimerkkini. :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: CorvusLeonis - 19.10.2005 14:56:17
Nimimerkkini olen valinnut erinäisistä ideologis-kielellis-matemaattisista syistä, mutta sanottakoon sen alkuperän olevan Regulus- eli Cor Leonis -tähdessä, joka sijaitsee kartallani Corvus-tähdistössä. :police:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Enki - 19.10.2005 15:06:56
Mistä siis nimimerkkisi on saanut alkunsa?

 ;D Heh, kun ihan samaa kysymystä mietin minäkin aamulla junassa. :)

Enki kuulostaa minusta vaan kivalta, ja olin valinnut tämän netti-aliaksekseni sen verran kauan sitten, etten enää muista silloisia motiivejani. Nimi ei 100%:sti istu suomenkieleen, mutta nimi on muualla Euroopassa kuitenkin tavallinen, joskaan ei kovin yleinen miehennimi.

Eräs tunnettu Enki on jugoslavialainen piirtäjä-taiteilija Enki Bilal, joka on tehnyt mm. graafisesti upeita sarjakuvia. http://bilal.enki.free.fr/

Sumerin mytologiassa jumalan pojat Enki ja Enlil hallitsivat ihmiskuntaa, mutta riitaantuivat siitä, miten pitäisi hallita. Enki halusi rakkaudesta ihmisiin antaa heille kaiken tiedon ja sitä kautta vallan ja vapauden, mutta Enlil halusi salata ihmisiltä tiedon ja näin pitää vallan itsellään. En muista kuinka siinä lopulta kävi; jostain tuo tarina varmaan löytyy kokonaisuudessaan, mutten jaksa sitä nyt kaivaa.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Mamie - 19.10.2005 15:07:52
Muip!  :smitten:

Mun nimi tuli tavallaan vahingossa, koska en halunnut enää ottaa uudelleen käyttöön vanhaa nicciäni Firstkissiä, niin hommasin sitten toisen ah niin nuorekkaan ja fiksun kuuloisen nimen  :D

Dark Rock toki kuvaa mua hyvin. Tummaa on sekä hiuksissa että musamaussa   :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Päivi - 19.10.2005 15:14:23
Kirjauduin edelliselle foorumille ensin syntymäajallani, kun en tajunnut, että mokoma numerosarja näkyy nimimerkkinä. Metsätontun kanssa joskus sitten ajatuksia vaihtaessa hän sitä sattui kommentoimaan, että "tulee mieleen nykyajan euronavetat" jne.. Totta, onhan se kovin persoonatonta kirjoitella jonkun numerosarjan takaa.. Otin selvää, miten saisin nimimerkkini vaihdettua ja vaihdoin sen AMMU:ksi.  ::) Perusteluna assosiaatiolle euronavetoista ja kaksi lasta tähän maailmaan saattaneena on jonkinlainen mielikuva millaista maidontuottaja-märehtijän elämä voi joskus olla, kun on ne "TISSIT". Joskus teki mieli jättää hinkit narikkaan tai miehelle lainaan, mutta aikansa kutakin. Lehmät on sitäpaitsi sympaattisia ja ainakin itse kuvittelen olevani sekä sympaattinen, että lempeä! :smitten:

Kiitos Outolintu hyvästä aiheesta!


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Lunea - 19.10.2005 15:19:42
Kuu on karttani hallitsija, ja se on myös T-ristini kärjessä. Niinpä halusin nimimerkikseni jotakin siihen liittyvää. Ranskalaiselta Baby Names-sivustolta löysin sitten nimen Lunea, josta sanottiin, että se tarkoittaa kuun ja auringon kirkasta valoa.

Nimi tuntui niin mukavalta ja omalta, etten osaisi vaihtaa sitä miksikään muuksi.  :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: RistoPaavo - 19.10.2005 15:22:44
Mistä siis nimimerkkisi on saanut alkunsa?

M tulee etunimestäni Maria...
Dooris kun olen toisenlainen.... :-[
* tulee taas rapumaisesta sähläyksestä....


Mdooris* odottaa aikaa kun surfailu menee kuin vanhallaTekijällä.... :D


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: May - 19.10.2005 15:26:16
May on ensinnäkin syntymäkuukauteni toukokuu. Ehkä juuri sen takia ja monestakin muusta syystä olen aina ollut armoton toukokuu-fani. Toisekseen sanan monimerkityksellisyys kiehtoi. Astrologiassa kun asiat eivät monestikaan ole pilkuntarkkoja ja täsmällisiä vaan asiat voivat olla tavalla tai toisella ja eri kuviot ilmetä eri ihmisillä eri tavalla eli siis ne "may be" , saattaa olla...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Stareyes - 19.10.2005 15:31:39
Lainaus
[Mistä siis nimimerkkisi on saanut alkunsa?
Heippa Outolintu :)

En minäkään vaihtanut nimimerkkiä.

Ihan eka forumille, kun kirjoitin, silloin mietin, että mikä olisi hyvä :coolsmiley:
18- kesäisenä eräs mies katseli mua ja sanoi: "sun silmät tuikkii kuin tähdet 8)"
Siitä se nimimerkki, enkä muuksi muuta :tickedoff:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Tina - 19.10.2005 15:41:09
Minäkin voin nyt osallistua näihin nimimerkkiketjuihin, jihuu! Enhän minä mitään metallia (edes heavy-) rekisteröityessäni ajatellut, kun olisin halunnut olla Urania (varattu), ja päädyin käyttämään omaa nimeäni. Kiitos Ikiajan ;) voin kertoa "nikkini" hyvinkin kuvaavan minua: kivikova, sulaa nopeasti ja on melkoisen muuntuva... ongelmajäte!


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Päivi - 19.10.2005 15:42:26
Mitäpä sitä hyviä nimiä vaihtamaan. Tunnutte sitäpaitsi kaikki tutuimmilta kun käytätte samaa nimimerkkiä!  ::) Itse olen niin dementoitunut, ettei välttämättä osaa ajatella kirjoittajaa jonain, jonka jo "tuntee", vaikka vanha nimimerkki mainittaisiinkin. Mun visuaalinen mielikuvitus muodostaa teistä kaikista ainakin jonkun tietyn kuvan nimimerkin ja kirjoitusten perusteella ja niistä sitten tunnistan teidät. Ja kiva kuulla stooreja nimistä! ;D


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Tirriäinen - 19.10.2005 15:46:41
Koska enkelit edelleen ovat lähellä sydäntäni ja jo edellisellä foorumilla tällä samalla nikillä liikuskelin, niin en nähnyt mitään syytä vaihtaa nikkiäni :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: solnesko - 19.10.2005 15:56:06
Solnesko tarkoittaa Aurinkoa. Se on emäntäni minulle antama nimitys...  ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ajatus - 19.10.2005 16:00:27
Hei, hauska kysely. :) Sopiva myöskin näin uudella foorumilla, kun jokainen joutuu tekemään sen saman valinnan, että kirjautuuko vanhalla nimimerkillä vai ei. Ainakin omasta mielestäni olisikin tosi kiva, jos jokainen nimimerkkiä vaihtanut kertoisi, kuka oli vanhalla foorumilla. Näin olisi helpompi palauttaa mieleen niitä juttuja, joista siellä kenties oli kyseisen nimimerkin kanssa puhetta.

Enki, katsopas tämä linkki! http://www.mystae.com/restricted/streams/vela/enki.html  ;)

Ajatus-nimimerkin keksin kai siitä, että jokaisen teon - myös nettikirjoittelun - takanahan on aina ajatus. Ajatus on se, mistä kaikki lähtee ja minkä tasolla asioiden energiaan voi vaikuttaa. Haluan siis ikään kuin muistuttaa tällä nimimerkillä myös itselleni, että tärkeintä on se tausta-ajatus. ;) Myöskin tietysti ihmisille, jotka eivät minua IRL tunne, olen netissä pelkkä ajatus, abstrakti olio. :crazy2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Keho - 19.10.2005 16:09:04
Ja Keho tarkoittaa sitä, mikä minusta näkyy ulospäin vaan sisältä voin olla jo vaikka mitä, sillä sehän muuttuu nyt jokaisella koko ajan :angel:!


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: maallikko - 19.10.2005 16:30:01
Hei!

Olen selkä! En halunnut vaihtaa nimimerkkiä aiemmin kesällä, kun lomailin niin, että en päässyt enää takaisin. Nimimerkkini maallikko on osapuilleen sama kuin joku tyyppi. Maallikkona en ole asiantuntijoiden tuottaman tiedon varassa, voin kysellä ja ajatella myös vähemmän korrektisti. Esimerkiksi tällä hetkellä minua ihmetyttää kovasti, kuinka lintuinfluenssa voi levitä kaakkois-Aasiasta kohti Eurooppaa loppukesästä ja syksyllä. Suomenkin linnustosta pieni osa talvehtii kaakkois-Aasiassa ja joka kevät ne palaavat tänne meitä ilahduttamaan. Loppukesästä lintujen lentosuunta on päinvastainen. Lintuinfluenssa vain näyttäisi leviävän vastavirtaan, kummallista. Kaikenlaista tulee mieleen maallikolle, mutta lopetan jorinan, etten lipsu liian kauas aiheesta.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Cleo - 19.10.2005 16:42:10
Onpas täällä hupaisanlaisia uusia hymiöitä! :uglystupid2: :2funny:
Jooh, olen siis cleo edelleen, mutta ajattelin "aikuistua" sen verran (Jupiter juuri askendantilla!) että tällä uudella kirjoitan sen isolla alkukirjaimella kuten "kuuluukin".
Tuo nimi tulee yksinkertaisesti yhdestä lempparilaulajasta- Cleo Brown- ja jostain syystä pidän nimestä myös. Toisaalta, kun olen Leijona, mutta paljon Jousimies-vaikutusta kartalla ja ilmamerkkejä, niin olenkin joskus vitsaillut olevani c-luokan leijona - sekä hyvässä että pahassa?
Kiva kysely ja uusi sivusto! :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Alzbeta - 19.10.2005 17:16:51
Hei, kiva tosiaan kuulla mistä ihmiset ovat nimimerkkinsä keksineet.

Tiedä sitten mitä minusta kertoo, mutta nimimerkkini on peräisin ranskalaisen muotilehden kansikuvatytön nimestä. Oli niin kaunis nimi, että täytyi ryöstää.

Tosin lempibändinikin nimi on peräisin ranskalaisen muotilehden nimestä, joten...

 :2funny: :2funny: 

Joku pakkomielle ranskalaisiin muotilehtiin... mutta minähän siis en ole kiinnostunut muodista, koska se on pinnallista ja paheellista ja...  :angel:

Alzbeta


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Sofia - 19.10.2005 17:52:00
Nimimerkkini on samalla oikea toinen nimeni, jonka aina pikkutyttönä olisin halunnut olevan se ensimmäinen. Tuo nimi on aina kuvastanut sitä herkempää "runotyttö-minää", joka on rempseän ja rationaalisen ulkokuoren alla ja siksi sopii mielestäni tällaisissa hieman vaihtoehtoisemmissa foorumeissa käytettäväksi.  :laugh:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Emelia - 19.10.2005 18:17:46
Moi!!!

Myös mulle meinasi iskeä identiteettikriisi, kun totesin uuden sivuston auenneen, enkä päässytkään vanhalla nimimerkilläni sisään ihan noin vain. Mutta nyt täällä taas ollaan...  :D

Emelia on väännös oikeasta etunimestäni, töissä on yksi lapsi joka todellakin kutsuu minua tällä nimellä.. Ja isomummoni saattoi sittenkin olla tämän niminen..  ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Rihmala - 19.10.2005 19:09:09
Talomme nimi on Rihmala. Tämä talo löysi minut ja maa kutsui puoleensa...:)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Artemis - 19.10.2005 19:36:40
Olen aina ollut kiinnostunut mm. Kreikan mytologiasta ja sieltäpä tämän nikkini poiminkin  :)
Eli Artemis on yksi jumalattarista, Apollonin kaksoissisar.  :laugh:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: kamomilla - 19.10.2005 20:55:00
Yrtistä tietty tulee kamomilla. Tykkään kamomillateestä, kaunis ja vaatimaton kukka kuten minäkin! 8)
Eikä tullut mieleenkään luopua nimimerkistä.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Almah - 19.10.2005 21:12:22
Minulle tämä nimi tuli mieleeni noin kymmenen vuotta sitten..
Olin silloin matkalla tätini hautajaisiin, ja ollessani melkein perillä, minulle tuli jotenkin rauhallinen olo ja mieleeni todellakin tämä nimi, jota olen alkanut sitten käyttämään, se jotenkin rauhoittaa.. :)

Silloin kun kirjauduin vanhalle foorumille ensimmäisen kerran, luulin, että siellä kirjoitetaan jossain muussa kohdassa nimimerkki, jolloin olisin jo heti laittanut tämän nykyiseni, mutta vahingokseni huomasinkin silloin olevani Lily1, jonka sitten myöhemmin vaihdoin täksi oikeaksi. ???

Tälle uudelle foorumille tulin siis ihan automaattisesti samalla nimimerkilläni, ja totta puhuakseni en kyllä edes ajatellut vaihtavani sitä muuksi.

Hauskaa syksyä kaikille!  :D


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: EllenHope - 19.10.2005 22:08:16
Nimi on englanninnos omasta nimestäni.

Herätin hubaa aikanaan erässä chat-huoneessa, kun muisteltiin, että aikanaan telkkarissa pyöri Classic-mainos, jossa Classiciin addiktoituneet syömärit vietiin Ellen Harris -klikalle. Melkein kaikki muistivat Harrisin sijaan Hopen, joten olin siis jäätelöaddiktien klinikka jonkun aikaa.  :crazy2: "Vääräuskoisia" oikaistiin sitten myöhemmin, mutta mieleen se jäi.  ::)

Ja olen monessa paikassa tällä nimellä, koska Toivoa tarvitaan aina ja nimi kuulostaa jotenkin rauhalliselta, mikä ei ole yhtään huono meriitti nykymaailmassa, kun stressiä on stressin perään ja liika hermoilu johtaa pian burn outiin. Itse ainakin tarvitsen sitä rauhallisuutta aina välillä, joten pidän tämän vielä hyvin pitkään itselläni. :)

Ja vielä huomautuksena, että on erittäin hyvä topic, Outolinnulle suuri kiitos!  :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Electric Eagle - 19.10.2005 22:11:34
Ei sen kauempaa kuin Maya-astrologiasta. Maya-merkki on Blue Electric Eagle. Koen lisäksi että tuo kotka kuvaa minua (umpi-jouskaria) aika hyvin ja tuo sähköinen taas oinas-nousuisen toimintatapoja ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: asboo - 19.10.2005 22:35:35
Kreikan mytologiasta. Erään huono-onnisen Aktaionin koira. Kyseinen heppu näki Artemiksen alasti kylpemässä ja muutti miehen hirveksi ja usutti miekkosen omat koirat hänen peräänsä.  Asbolos oli yksi noista koirista. Niin ja mulla on itsellä hirvikoiria ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Tarja - 19.10.2005 22:52:20
No kun olen leijona, niin tietenkin kuvittelen olevani jotenkin
hienompi ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Nina - 19.10.2005 23:03:56
Mun nikki on peräisin etunimestä ja syntymävuodesta  :coolsmiley:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Alcedo - 19.10.2005 23:44:51
Vaihtelu virkistää. Eli olin aiemmin Janson, mikä sekin tuli olemassa olevasta nimestäni (tosin vähän väännettynä). Tämä nykyinen on sitten yksi oikea etunimeni myös. Vielä jäi plakkariin tulevaisuuttakin varten.

Mietin tuossa, että minkähän hassun nimen laittaisin ittelleni. Tuli mieleen mayanimi eli olen Punainen Kristalli Kuu. Aattelin, että laitetaan se vieraammalla kielellä sitten. Punaiset kuuthan ovat Muluc. Noo, turha sitä oli kuitenkaan nickiksi asti, koska sitä nimeä (viännettynä suomalaisempaan muotoon) kuitenkin käytetään joka tapauksessa: mulukk...  :D ;D ;D ;D :uglystupid2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Kuusenkerkkä - 19.10.2005 23:57:05
Olen aina ihaillut kuusipuita, jotka seisovat vihreinä ja tukevina kesät talvet. Nimimerkkini on myös väännös sukunimestäni. Kuusi on paitsi puu myös numero, joka pullahtaa elämässäni esille vähän väliä. Siksi siis kuusenkerkkä, kuusipuun vuosikasvain, keväällä hennon vihreä, mutta joka karaistuu kesän mittaan tummanvihreäksi oksankärjeksi.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Jondie - 20.10.2005 00:29:45
Oli ongelmia kirjautumisen kanssa, enkä voinut ottaa omaa etunimeä käyttöön, joka minulla aikaisemmin on täällä ollut. Niinpä otin omakeksimän nimen käyttööni. En ole koskaan kuullut ko. nimeä missään. Minusta se vaan sointuu hyvin.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Timotheus - 20.10.2005 03:02:20
Mun ei varmaan tarvitse selittää ;)

Timo theus - 'Jumalaa pelkäävä'.
Ortodokseilla on seitsemän pyhää kaimaa tälle nimelle.

Ajattellin vaihtaa uudelleen kirjautumisen yhteydessä, mutta ei hän aurinko-rapu voi sellaista vandalismia ja kiihkomielisyyttä harrastaa  :-[ eli vanhassa vara parempi, ainakin toistaiseksi....


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Synapsi - 20.10.2005 09:20:32
Jostain syystä minun on vaikea valita nimimerkkejä. Eilen pitkään pähkäiltyäni päädyin sitten tuohon Synapsiin.

Liittynee syvään intohimooni tieteeseen, aivoihin ja hermohommiin. Hermosolun monituhatkertainen suurennos on mielestäni mykistävää luonnon "taidetta".
Vaikka olen mitä suuremmin tunneihminen, en voi olla ihastelematta sitä biologista kuviota, mikä päässämme tapahtuu esim. uuden asian oppimisen aikana.
Tai rakastumisen. :smitten:

Ja muistuttaahan se vähän synenergiaa, yhteistyön voimaa. Voi pahus, sehän olis ollut vielä parempi nimi...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Hiisitär - 20.10.2005 09:48:53
Minulla on aina ollut pieni nimimerkki-identiteettikriisi! Päässäni vilisee vaikka mitä hyviä ehdotelmia, mutta mikään ei tunnu sittenkään täysin oikealle. Haluaisin kuitenkin ihan oman, persoonallisen, itsekeksityn nimimerkin. Mietin hetken nimen vaihdosta, sillä joskus käytin muinaisnorjalaista miehen nimeä Reifnir nickinä, koska Reifnir suomennettuna tarkoittaa Hilpeää ^_^ Se on ainoa "ei-itsekeksitty-nimimerkki", joka on miellyttänyt minua. Pidättäydyin sitten kuitenkin AthaMaaritissa.

AthaMaarit on itseasiassa rakkaan ystäväni keksintö. Oman enkelini nimi on Athamaijos ja oma nimeni on Maarit. Ystäväni kertoi laittaneensa puhelimensa muistioon nimekseni athamaarit meitä molempia mukaillen ja se kuulosta aivan minulta! ^_^  Nimi on nyt ollut aktiivisessa käytössä usean vuoden ajan kaikialla, missä tarvitsen nimimerkkiä.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Tina - 20.10.2005 10:51:39
Tämä on hyvä ketju, tutustumme näin uudelleen. Tänks, Outolintu! body electricille laitoin heti yhden karmapisteen Flora Purimista.

Almah, minulle tulee nikistäsi heti mieleen Randy Crawfordin ihana klassikko Almaz.
...Almaz, pure and simple / Born in a world where love survives / Now men will want her / Cause life don't haunt her / Almaz, you lucky lucky thing...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: TaruTuulia - 20.10.2005 10:57:41
Hejssan alles!

Mä oon mä, Taru Tuulia  :angel:

Entinen Pallastar.

Jännittävältä ja hienolta näyttää tämä uusi uljas forumi! Osasin kyllä odottaakin, sillä tapasin Sepon nelisen viikkoa sitten Paratiisi -tapahtumassa, jossa hän kertoili tulevasta uudistuksesta. Silti oon nyt ihan  :coolsmiley:

Tästä tulee hyvä! Entistä ehompi!


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Lilli - 20.10.2005 12:08:33
Tervehdys,

Lilli on väännös oikeasta etunimestäni ja myös läheisten yleisesti minusta käyttämä lempinimi.

Normaalielämässä en kuitenkaan Lilliä käytä vaan suosin oikeaa nimeäni.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Maisa - 20.10.2005 13:01:17
En tohtinut nimerkkiä vaihtaa minäkään, vaan pysyttäydyn tässä :) Nikki rakentuu etunimistäni mielikuvitukselal höystettynä... Ei sillä mitään sen kummempaa tarinaa ole.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: kristalli - 20.10.2005 13:15:51
Satun tykkäämään köyhän miehen timanteista eli kristalleista esim. koruina. :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Miisu67 - 20.10.2005 14:28:36
On tämä minunkin alias kulkenut mukanani jo jonkun tovin. Olen aina viehättynyt gebardin nopeudesta, ketteryydestä, sulavuudesta ja ehkä vaarallisuudestakin. Nopea olen liikkeissäni, mutten pidä itseäni kovin vaarallisena - suorana kyllä. Sulavuus olisi upea ominaisuus ja se lienee kehitettävien asioiden listalla  :D

Mutta nyt tämä lähtee junalle ja Turkua kohti - astroristeilylle! Toivottavasti tapaan teitä ihania ihmisiä myös siellä.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ikiaika. - 20.10.2005 14:34:32
On tämä minunkin alias kulkenut mukanani jo jonkun tovin. Olen aina viehättynyt gebardin nopeudesta, ketteryydestä, sulavuudesta ja ehkä vaarallisuudestakin. Nopea olen liikkeissäni, mutten pidä itseäni kovin vaarallisena - suorana kyllä. Sulavuus olisi upea ominaisuus ja se lienee kehitettävien asioiden listalla  :D

Mutta nyt tämä lähtee junalle ja Turkua kohti - astroristeilylle! Toivottavasti tapaan teitä ihania ihmisiä myös siellä.
En pääse mukaan. :'( Mutta vanha mies, suutelee kättänne. :-* :-[ :smitten: :2funny: :2funny: :2funny:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: puntari - 20.10.2005 14:36:34
Sieltä se nimimerkki on lapsuusvuosilta kun kerroin olevani puntari horoskooppimerkiltäni. Meillä kävi tuosta läheltä eräs rouva myymässä omenoita ja hänellä oli puntari mukanaan ja minusta se oli juuri se kapine.

Kerään kyllä kaikenlaisia mittausvälineitä ja kesällä löysin oikean vaa'an vanhan valurautaisen, messinkilinnunnokilla koristellun jne.  :smitten: Oonko vähän onnekas ?

Mitä ihmettä teitä sekoittamaan uusilla merkeillä.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Miisu67 - 20.10.2005 14:41:31
Kaunis kiitos, Ikiaika!


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Illusion - 20.10.2005 14:58:38
Tänään vasta pöllähdin tänne uudistuneelle sivustolle ja päätin vaihtaa nimerkkiä, joten entisestä nimerkistäni eli Escapistista tuli Illusion  :)  Aivan ihana tämä uusikin nimimerkki on ja se on aivan mua, kuten edellinenkin. Miten voisin selittää sitä tarkemmin... En tiedä olenko tällainen vai elämäntilanneko on ajanut mut tänkaltaiseksi, mut jotenkin virtailen tässä elämän virrassa ja kuvittelen kaikkea ja koen mielessäni paljon asioita, en sitten tiedä mitä käytännössä ikinä tapahtuukin. Tuon Illusion keksin, koska se kuulostaa jotenkin niin ihanan utopistiselta. Ehkä mun pitäs olla sittenkin Utopisti?!  :D


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: magneettinen - 20.10.2005 15:46:26
Nikkini kuvastaa ja muistuttaa itseäni siitä kuinka vedän niitä minulle kuuluvia asioita ja tapahtumia puoleeni ihan itse, oli ne sitten paremman tai huonomman puoleisia...  :D

Punainen Magneettinen Taivaanvaeltaja sattui tulemaan myös Maya-nimekseni.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Capricorn - 20.10.2005 15:53:13
Horoskooppimerkistäni. Samalla nimellä olin rekisteröitynyt vanhoillekin sivuille, joten miksipä hyväksi havaittua muuttamaan.  :o


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Lassie - 20.10.2005 17:00:23
Lassie on Lassie aina vaan. En tiedä, mistä nimi tuli; ehkä siitä, että olen koira kiinalaisessa horoskoopissa ja olen aina pitänyt koirista, pienenä eriyisesti sankarikoira Lassiesta. Haluan mahdollisesti tulla enemmän hänen kaltaisekseen pyyteettömäksi ihmisten ystäväksi, vaikka viime aikoina on menty entistäkin enemmän ihan toiseen suuntaan...Kuvassa on perheessämme aikoinaan elänyt ystäväni ja veljeni, vilkas, kaunis ja hermostunut tuulennopea kaksonen, joka oli kaikkien kaveri.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Alzbeta - 20.10.2005 17:08:42
Niin siis lisäyksenä vielä, että olen tosiaan se sama Alzbeta kuin vanhallakin foorumilla.
Jos joku nyt jäi asiaa miettimään  ;)

Alzbeta    :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: toni - 20.10.2005 17:22:41
Voisin minäkin heittää tänne oman nimimerkkini taustan.

Nimimerkkini koostuu monista osista.

Olen horoskoopiltani leijona.
Aurinko on leijonan planeetta
Persoonani henkäilee aurinkoisuutta.
Energiavarani on lähes loppumaton.
Luon positiivisuutta ympärilleni.

 :angel:

Myös muutama muu syy, mutta koen etten kirjoita niitä tänne.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: kaapokisu - 20.10.2005 18:34:17
Minulla on kissa nimeltä kaapo joten ... Oli helppo keksiä ja muistaa  :laugh:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: selkälokki - 20.10.2005 18:47:18
Miun nimimerkki tulee oikeastaan hieman "vääränkoivun kautta".
Mie kun rakastan hiihtää ja erityisesti keväällä hyvillä ilmoilla täällä on unelman ihania jäälatuja, niin olen aina siellä hiihdellessä ajatellut, miten ihanassa asemassa järvellä elelevät linnut ovat, kun saavat siellä lennellä ja nauttia elostaan ja olostaan.
Ja jostain se vaan tuli juuri tuo selkälokki, sopivan tavallinen lintu miulle, ja varmasti niitä tapaa viillettelemässä järvien yllä, vaikkakaan ei silloin talvella, kun mie siellä hutkin suksillani :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: romanssi - 20.10.2005 21:36:17
Olin jumittunut yhteen nimimerkkiin, jota käytän melkein aina, joten nyt kun rekisteröidyin tänne, päätin kehitellä jotain uutta. Nicki tulee Maj Karman Kauniiden Kuvien biisistä Romassi. Sana on kaunis, ei kai siinä sen kummempaa tarinaa ole takana.

Päässäni pyöri myös useita muita ideoita, joita olin keksinyt avaamalla latinan sanakirjaani summassa. Ehkä sitten kun tähän kyllästyn, saattaa nimeksi vaihtuakin jokin latinan kielinen, kun se kieli on niin ihana.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Mariska - 20.10.2005 22:13:14
Hei!  8)

Mun nikki on mun kamun antama lemppari. :D Hän antaa kaikille uudet nimet, joten minäkin sain sellaisen. :smitten: koskaan aiemmin minulla ei ole lempparia ollut. :( Mari nimenä on niin lyhyt ja ytimekäs ettei kukaan siitä mitään ole aiemmin ruvennut vääntämään, paitsi tämä kamu.  :idiot2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: punainen - 20.10.2005 22:16:26
Minun nick on vähän tylsä, mutta silläkin on tarkoitusperänsä.

Olen aurinkomerkiltäni Skorpioni ja nousevalta Oinas. Eikö näihin horoskooppimerkkeihin liitetä usein punainen väri? Punainen on muutenkin vahvojen tunteiden väri. Yleensä rupean vääntämään nickiä kuusta tai jostain muusta jutusta joka liittyy vanhoihin taruihin. Mutta tämän kerran päätin olla tylsä ja mielikuviotukseton :uglystupid2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Synapsi - 21.10.2005 11:49:52
Hei punainen, eihän tuo nick ole ollenkaan tylsä!

Täytyy tunnustaa, että mietin samaa aiemmin, tai jotain punaiseen viittaavaa. Kyllä se taitaa vaffasti liittyä tähän oinas/skorpioni- teemaan.

Olen juuri muuttanut uuteen kotiin, ja arvaapa vaan mikä on ehdoton pääväri...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: toni - 21.10.2005 11:59:38
Hei punainen, eihän tuo nick ole ollenkaan tylsä!

Täytyy tunnustaa, että mietin samaa aiemmin, tai jotain punaiseen viittaavaa. Kyllä se taitaa vaffasti liittyä tähän oinas/skorpioni- teemaan.

Olen juuri muuttanut uuteen kotiin, ja arvaapa vaan mikä on ehdoton pääväri...
Ruskea?


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Stareyes - 21.10.2005 12:48:03
Hei Punainen  :laugh:

Nikkisi on on hyvä :)!
Skorppariin liitetään syntinen musta ja viettelevä punainen  8) 8)

Ja ennen kuin Pluto "löydettiin", Skorpparin hallitsijana pidettiin Mars-planeettaa ::) ::)

Olet vielä Oinasnousuinen, niin mikäs siinä, anna palaa vaan 8)!


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Mirjam - 21.10.2005 12:55:10

Mistä siis nimimerkkisi on saanut alkunsa?
Lainaus
[/color]

Heippa vain !

Minun nimimerkkini on yksinkertaisesti ristimänimekseni annettu ns. toinen etunimeni.
Suvussa kulkenut nimi.
Lapsena aina pelolla odotin koulussa tilanteita, joissa piti kertoa koko nimensä koko luokan kuullen.  :-[ Minusta se oli hirveä mummujen nimi  :2funny:

Nyt, vaikka en mummu olekkaan, pidän nimestä kovasti ja joskus jopa ajatellut, josko sillä itseään mielummin nimittelisin kuin ensimmäisellä  etunimelläni
 ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: hopeatähti - 21.10.2005 14:05:15
:)

Vaihdoin vanhalla foorumilla nimimerkkiä, piti keksiä uusia ja annoin muutamia vaihtoehtoja, josta valittiin tuo hopeatähti.

Hopea on lempivärini ja tähdet ovat aina kiehtoneet minua.  :angel:

Ystävälläni tuli nimimerkistä mieleen "sheriffin" tähti, joka sai minun nauramaan, ehkäpä olen ollut sellaisissa tehtävissä ennen  :police:

Valoa päiväänne  :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: rasvapakara - 21.10.2005 14:15:02
Nykysuomen sanakirjasta...jonka olen opetellut ulkoa. :crazy2:

No ei. :uglystupid2: :uglystupid2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Eklektikko - 21.10.2005 16:45:01
Sivistyssanakirja netissä toteaa seuraavaa:

eklektinen (aatteellisesti) valikoiva ¶ Sävyltään usein kielteinen sana, joka viittaa asenteeseen, jossa erilaisista aatteista, uskonnoista tms. poimitaan vain "parhaita paloja", niiden miellyttäviä piirteitä, välittämättä siitä, että tulos voi olla pinnallinen sisäisesti ristiriitainenkin

Jotenkin tulee kylä sellainen tunne, että sitä kielteisyyttä näkee eklektisyydessä helpoiten ns. lakihenkisen uskon harjoittaja tai Michael-kirjojen määrittelemän mukaisesti "lapsisielu," eli ihminen jonka maailmanjärjestys järkkyy, ellei asioita tehdä "kuten ennenkin" ja "sääntöjen mukaan." 

Näen itse pikemminkin hyvänä, että jokainen tekee kuten hänelle itselleen sopii, enkä oikein ymmärrä, miten yhden ihmisen kehittelemä oppijärjestelmä voisi olla ihan yksi yhteen sellaisenaan toiselle ihmiselle sopiva - paitsi tietenkin kyseisen ihmisen parisielulle.

Minun uskoni on nimenomaan eklektinen, siksi olen täälläkin Eklektikko. Pahempia ristiriitoja ei ole toistaiseksi ilmennyt, ehkä siksi  että yksi olennainen osa eklektistä hengellisyyttäni on se, että useat vastakkaiset asiat voivat olla tosia yhtä aikaa.  ;D  :2funny:

Ylläoleva määritelmä tosin heittää vähän siinä, että siinä puhutaan "parhaiden" ja "miellyttävien" palojen poimimisesta. Ei se minulla noin mene, olen poiminut sellaisiakin paloja joita ilman olisi kivampi olla, mutta jos intuitio (=Jumalan johdatus) sanoo, että poimi, niin mikä minä olen vastaan väittämään. Eklektikko ei ole siis ehkä ihan niin hedonistinen käsite, kuin tuo ylläoleva antaisi ymmärtää. Tuo nyt vain oli yksi netistä äkkiä löytämäni määritelmä eklektisyydelle.

t. Eklektikko


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: july - 21.10.2005 16:45:25
Heips!

Ihan yksinkertaisesti siitä, että olen syntynyt heinäkuussa;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: grazyhorse - 21.10.2005 16:58:55
Crazy Horse oli tietääkseni viimeinen suuri intiaanipäällikkö joka piti pintansa U.S. Cavalrya vastaan. Hän oli kai Siouxeja. Juuri CH kuritti Custeria Little Big Hornissa.

Crazy Horse on myös Neil Youngin särmikäs taustabändi. Pidän Neilin musasta.

Crazy Horse Saloon on perinteikäs pariisilainen säärenheittokabaree. Tytöillä on stetsonit päässä. En ole vielä ehtinyt piipahtaa.

Itse kirjoitan grazyhorse pienellä ja yhteen erotukseksi muista. G-alkukirjain jäi kirjoitusvirheen takia käyttöön. Loppujen lopuksi g:ssä on enemmän fjongaa (vrt. Hurriganes). Äidinkielisen korvissa saattaa tosin kuulostaa pikemmin rasvaiselta...

grazyhorse kuvannee levotonta sydäntäni pidättyväisissä kuorissaan.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Linn - 21.10.2005 17:16:14
Linn-nimellä on sama alkuperä kuin omallani. Kun olin kirjautumassa tälle (tai siis vanhalle) forumille sohvalla istuen, silmäilin kirjahyllyäni inspiraation toivossa. Sieltä sattui silmään pari Linn Ullmannin kirjaa, joista pidän kovasti. Kun vielä tykkäsin itse nimestäkin, valitsin sen.

Välillä tuntuu, että olisi pitänyt keksiä joku henkevämpi nic, mutta toisaalta Linn on mielestäni edelleen hyvin kaunis nimi.

Tämä oli ensimmäinen forum, jolle ikinä kirjauduin. Toisella käyttämälläni olen rohkeammin omalla nimelläni, mutta se onkin kansainvälinen forum  :).

Linn


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Adele - 21.10.2005 21:53:06
Heip

Mä en oikeen tajua, miten sainkin keksittyä noin tylsän nimimerkin  :-\
Se tulee omasta nimestäni enkä kyllä ole oikeesti noin tylsä mitä nimimerkki antaa ymmärtää, uskokaa pois  :D

Manaan tässä hetken itsekseni....  :tickedoff:    noin


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: apache - 21.10.2005 22:34:37
oma nickini tulee apassi-intiaaneista. en kyllä tiedä miksi. mutta minulla onkin merkurius 12.huoneessa. alitajunta,alitajunta.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: valontuoja - 22.10.2005 15:37:41
Kaapokisu on pehmeän valkoinen, siniharmaa ja tahtoessaan muuntuu oranssinkeltaiseksi ja palavan punaiseksi. :idiot2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Frida - 22.10.2005 16:37:17
Muutama vuosi sitten tutustuin Frida Kahloon ja hänen taiteeseen. Ahmin hänen elämänkertansa ja siitä tehtyä elokuvaa.  :)
Jokin sykähdytti tässä kovia kokeneessa taiteilijassa. Hän eli omalla boheemilla tavallaan ja  sai purettua tauluihinsa sen kaiken tuskan mikä häntä riivasi, kaipuunsa omaan lapseen mitä ei koskaan voinut synnyttää.
ehkä minussa (aurinko-kuu kalat ja nousu-rapu) on jotain samaa.  :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Artemis - 22.10.2005 18:46:22
Synapsi!

Täällä toinen punainen fani! Omassa asunnossani on punaista  :) Taitaa olla meidän oinaiden väri se. Kaikki punaisen sävyt ovat mieleeni kovasti.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: åska - 22.10.2005 19:09:58
Olen sellainen kesänlapsi ja sama nimimerkki mulla on tuolla "runo"-sivustollakin, että mitä sitä vaihtamaan. Kertoo ehkä myös jotain luonteesta-äkkipikainen,sähköinen...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Karoliina - 22.10.2005 20:56:57
Karoliina on mun toinen nimi ja kun sitä käytetään tuskin koskaan, niin sen takia olen valinnut sen, että sitäkin tulisi käytettyä.  ;)  Etunimeni on Anu. 

T: Karoliina  :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Vilja - 22.10.2005 21:02:25
Karoliina on mun toinen nimi ja kun sitä käytetään tuskin koskaan, niin sen takia olen valinnut sen, että sitäkin tulisi käytettyä.  ;)  Etunimeni on Anu. 

T: Karoliina  :angel:


 :D :smitten      Anna olin vanhalla foorumilla ja nikin valinnassa ei ollut mitään erityistä , Viljan valitsin nyt kun olen elokuun lapsia.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Vilja - 22.10.2005 21:07:42
:smitten: Pahoillani kun kirjoitin sun viestiisi Karoliina .  :buck2: Mun koneeeni käy jostain syystä päin....  :knuppel2:  ja tuolle olis töitä .

 :crazy2: hYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE , MISSÄ KAKKA??????


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Karoliina - 22.10.2005 21:30:39
:smitten: Pahoillani kun kirjoitin sun viestiisi Karoliina .  :buck2: Mun koneeeni käy jostain syystä päin....  :knuppel2:  ja tuolle olis töitä .


Joo, ei mitään. Mä en tajua tätä munki kone temppuilee koko ajan.

T: Karoliina


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Fish - 22.10.2005 22:20:36
Fish, tulee tietenkin horoskooppi merkistäni, kalat.  ::)  Mutta kun olen yksin omien merieni ulapalla, niin olen sitten yksi kala!  :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ippuska - 23.10.2005 20:21:58
Entinen 4ever tässä ja nyt Ippuska.
Se on viime vuonna tasoa vaihtaneen äitini antama lempinimi, johtuen nimestäni Ritva. 4ever'illä kirjauduin tänne aluksi, mutta en huomannut laittaa synt.klo:naikaani, joten karttani näytti oudolta. Sittenpä vain rekisteröidyin tuolla nimellä jota käytän myös MSN:ssa ja Skypessä (ippuska4ever).


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Cleo - 23.10.2005 21:29:47
Ehdinkin jo ihmetellä oletko löytänyt tiesi tänne..kun piti vastaamani yksityisviestiisi, mutta oli kaiken aikaa milloin mitäkin, ja sitten niihin vanhoihin yv:hin ei päässyt enää käsiksi.

Mutta tervetuloa siis näille uusille sivuille, eikös ole nuo merkki- ja aspekti"hymiöt" hienoja, samoin kuin varsinaiset hömiötkin! :D :coolsmiley:
t.cleo nyt isolla C:llä

 :jupiter: :aspect_con: :askendentti: :vaaka:, muotoja piisaa  :P mutta vaakamaisesti sopusoinnussa, onneksi! :2funny: :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: pikkuveli - 24.10.2005 04:09:16
Oli mulla vanhassa foorumissakin joku nimimerkki, mutten muista mikä.

Pikkuveli on musta aivan loistava nimimerkki. Ei siinä mitään sen suurempaa syväluotauksia tartteta. Kuuntelin rekisteröityessäni PMMPtä!  :D

Nyt jos tällein jälkikäteen ajatellaan niin se on oikeastaan yllättävänkin onnistunut valinta nimimerkille koska oikeastikin olen pikkuveli. Mutta pikkuveljen lisäksi olen myös isoveli. Ja tottakai horoskooppimerkiltäni olen KAKSONEN.

 :uglystupid2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Tiikerililja - 24.10.2005 15:32:20
Tylsää...piti löytää nimi, jolle saa luotua meiliosoitteen -ilman ääkkösiä ja kohtuullisen helppo muistaa. Tiikeristä, pantterista sun muista kissaeläimistä se lähti ja jostain orvokin kautta päätyi Tiikerililjaan.  :D

Vielä kun saisi liitettyä viesteihin kuvan ko. kukkasesta. En löytänyt aikanaan mitään hyvää, niin se sitten jäi...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: anikos - 24.10.2005 15:48:42
Joskus 2001 tai 2002 rekisteröidyin eräälle keskustelupalstalle ja silloin mietin kivaa nickiä itselleni. Halusin jonkun, joka kuullostaa "kreikkalaiselta". Ja niin otin etunimen ja sukunimen kolme ensimmäistä kirjainta ja tulos oli tämä. Nykyään nimimerkkini alkaa olla jo tavaramerkki, en vain osaa olla muuta kuin Anikos.  :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: pohjanhelmi - 24.10.2005 15:51:31
Alunperin halusin olla pohjantähti, mutta sitten se kääntyikin pohjanhelmeksi ja onhan ne helmet sellaisia omalla tavallaa kauniita ja salaperäisiäkin. :coolsmiley:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: mary.ann - 24.10.2005 16:30:50
Etunimestäni Marianne.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: remppa11 - 24.10.2005 16:38:28
..Hmmm no mulla kai se on lähtösin siintä että olen aikas kova tai koetan olla kova remppaamaan.Vaikkakin Reiskaksi mua enemmän kututaan.Mutta myös se että monet niistä nimimerkeistä joita olen kokeillut oli jo käytössä.Oikeestaan hyvä niin.Oisko nimimerkilläkin jotain ns.kohtalon sanelemaa juttua :o


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: K-NRJ - 24.10.2005 16:45:16
Nimimerkilläni ilmaisen aurinkomerkkini sekä haluan samalla kertoa, että tässä Kauriissa on potkua (johtava T-risti) enkä ole mikään tylsä sohvaperuna...
Energiaa löytyy joskus enemmän kuin pienen kylän asukkaista...

Värini on punainen, kuten myös Lohikäärmeeni väri.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: siisuli - 24.10.2005 17:41:27
Onpa mukava lukea juttuja nimimerkeistä! Minusta nimet on aina olleet tärkeitä ja merkityksellisiä, ja se miksi mikäkin nimi valitaan, on tosi mielenkiintoista. On kiva huomata, että niin muistakin. 

Oma nimmarini on (varsin arvattavasti) väännös lempieläimestäni ja lempinimestäni. Li-päätteellä siitä tulee vielä pienempi, vaarattomampi ja hyväntuulisempi  :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: RambiNa - 24.10.2005 19:21:55
mun nimi taas tuli rippileiriltä  8) veljeeni kutsuttii ramboks yhest suust ja mua sit rambina  :) :) :) hihi :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: ishtar - 25.10.2005 15:48:33
hei jee onhan tämäkin tapa esittäytyä.
möh.
mietin just että kuinka kuinka rapunainen olenkaan ja vissiin aikas. no, mutta, uiskentelen siis synkronisaatioiden syvässä lammikossa, ja selitys nimimerkille on just niin päivänselvä ja valonarka kun olla ja voi...  ::)
ishtariin - babylonialainen sodan jumalatar, vaan myös hedelmällisyyden... myös linkitettynä venukseen ja universumiin - törmäsin varmaan ekaa kertaa umm robert anton wilsonin jossain coincidAnce-kirjoituksessa... hm, ja jo sanassa on jotain mistä pidän; se sisältää sekä minut "I" (tai silmän; I = eye), ja "star", tähden (joita katselen vaikken tunnekaan)...

ja kun mulla on sellainen itsepainettu paita jossa on tähti... ...kun yhden sunnuntain olin viettänyt juuri ishtarista lukien, niin maanantai-aamuna törmäsin kaupungilla tuttuun jonka avausrepliikki oli "onko tuo ishtarin tähti?" ja hetken aikaa oli hiljalleen halolla päähän lyöty olo, mutta nimi on sen jälkeen ollut hyvinkin läsnä ja lähellä...

ja sokerina pohjalla - löysin netistä viime viikolla kuvan ishtarista jossa hän ratsastaa leijonalla, ja mulla oli hyvin positiviisen voimakas leijonanpentu-uni noin puolisen vuotta sitten... että tuota; assosiatiivinen mieli hea hea mahdollistaa jännittävän arjen... josta sitten syntyy legendoja...

 :crazy2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: peggy - 25.10.2005 19:56:18
"... Peggy tuntui siltä, että ei ne muut tunnu siltä miltä Peggyn "I love you":t... "   Oishan se hienoa kun olis nimimerkkinsä arvoinen... hmm... kenties?  :D (sanoo aina niin vaatimaton leijona) :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Cleo - 25.10.2005 20:19:52
Heh, täällä toinen leijona, jonka isä aina erityisen hyvällä päällä ollessaan lauloi Peggy Sueta! Ja vielä aivan kuin Buddy Holly -peeggy peggy peggy suee o-o-ou-peegy (nyt pitäis olla nuottihymiö) !  :laugh:  :laugh: :laugh:

Valitettavasti vain sitä mukaa kun kasvoin, hänen itsekriittisyytensä kasvoi myös, joten aikuisempana kun kinusin häntä laulamaan sitä ei se enää käynytkään..

Vieläkin tulen aina hyvälle tuulelle kun kuulen sen kappaleen, joten pakko oli oitis vastata! Teretulemas foorumille!  :)

Varoitus- tähän jää koukkuun...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: aurinkoinen - 25.10.2005 20:21:51
Niin tuo nimimerkkini...aurinkoiseksi kuulen usein itseäni luonnehdittavan. Johtunee siitä että hymyilen paljon ja olen melkoinen optimisti. Kun kirjauduin tänne oli juuri aurinkoinen syyspäivä, sellainen mistä kovasti pidän. Valinta oli siis helppo ja nimimerkki tuntuu omalta  ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: tepuna - 25.10.2005 20:32:47
On ikiaikainen lempinimi. :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: JessyRay - 26.10.2005 01:05:24
Jessy tulee Jessicasta josta olisi tullut uusi nimeni jos olisin joutunut sen vaihtamaan. Ray tulee vitsin kautta  :) . Omistin Jackpotin paidan, jota hieman promilleissaan ollut tuttavani kommentoi hieman mietittyään:   :idiot2: "Jackpot... sehän on niinku se rahapeli...   :idiot2: No sä oot sitte varmaan niinku Ray!!!!"  ;D Jessy on myös ihanaääninen laulaja.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Athene - 26.10.2005 10:15:40
Hei!
Osallistun minäkin tähän keskusteluun! Nimimerkkini tulee kreikkalaisesta mytologiasta ja keksin sen hetken mielijohteesta ;D


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: spikehead - 26.10.2005 10:31:53
Heij, minä myös!  :D

Nimimerkkini juontaa alkunsa jostain seitsemän vuoden takaa, jolloin kaverit alkoivat kutsua minua koulussa "piikkipääksi". Jo tuolloin pidin poikatukkaa mielelläni, ja joskus en jaksanut hiuksiani ennen petiin menoa pestä, joten kouluun mennessä hiukseni olivat sitten suunnilleen suoraa taivasta kohden. Näytti kohtuullisen koomiselta, mutta koska en ole koskaan niinkään lookistani välittänyt niin se ei minua paljoa hetkauttanut  :coolsmiley:

Yleensä käytän nimimerkkiä Kaede (sai alkunsa kun löysin lempihahmoni Galaxy Fraulein Yuna-sarjasta ja nimi muistuttaa aika paljon oikeaa nimeäni), mutta tällä kertaa näin tämän miellyttävämmäksi ^__^


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: jam0 - 26.10.2005 10:33:06
Lempinimestä jamo eli jarmo. Tuo nolla tuossa lopussa ennemminkin meinaa isompaa ympyrää (zypher), joka taas tarkoittaa päättymättömyyden symbolia. Ei sen kummempaa selitystä sille ole   ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Kirsi - 26.10.2005 11:13:26
Tulee elokuvasta Balto jossa on kuuluisa koirasusi joka auttoi ihmisiä.
Pidän koirista ja yleensäkkin eläimistä. Toivottavasti Kotonani on joskus Irlanninsusikoira, harmaa saksanpaimenkoira jo on puolisollani.  :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: tiikeri - 26.10.2005 15:06:00
Kun kirjauduin tänne foorumille.. oli nimimerk. kosuai-3 ja se joka kerta jotenkin vaivasi minuu :-\ Se vaan oli minun tunnukseni sitä sen enempää miettimättä ::)Kun olen täällä foorumilla lueskellut ja nähnyt muiden nimimerkkejä.. omani rupesi näyttämään tylsältä :( Joten aikani mietin ikä se voisi olla äädyin tiikeriin mikä tulee kiinalaisesta merkistä ;) Ja se näyttä minusta ihan mukavalta :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Elektra - 26.10.2005 15:32:57
Kun kirjauduin tänne foorumille.. oli nimimerk. kosuai-3 ja se joka kerta jotenkin vaivasi minuu :-\ Se vaan oli minun tunnukseni sitä sen enempää miettimättä ::)Kun olen täällä foorumilla lueskellut ja nähnyt muiden nimimerkkejä.. omani rupesi näyttämään tylsältä :( Joten aikani mietin ikä se voisi olla äädyin tiikeriin mikä tulee kiinalaisesta merkistä ;) Ja se näyttä minusta ihan mukavalta :smitten: :smitten: :smitten:

Heisulivei -  tämä kuulostaakin nallepuhmaisesti:

Tikru sanoo: "nimeni on tiikeri, siis T tuplaii kerien"

 :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: tiikeri - 26.10.2005 15:46:48
Tikru sanoo: "nimeni on tiikeri, siis T tuplaii kerien"

 

niiiin kerien ja vaanien :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ophiuchus - 26.10.2005 16:06:30
Nimimerkkini on peräisin käärmeenkantajasta=Ophiuchus. :)

Luin joskus luonnekuvauksen tästä kyseisestä unholaan unohdetusta merkistä ja olin aika yllättynyt miten hyvin se kuvasi minua. En ole koskaan kokenut olevani kovin jousimiesmäinen, mutta käärmeenkantaja osui ja upposi.

Siitäpä tuo nimimerkki. :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Hestia - 27.10.2005 01:09:46
Meinasin aluksi rekisteröityä lempinimelläni, jota myös käytän foorumeilla. Valitsin kuitenkin tämän nimen, koska se muodostuu sukunimestäni. Nimihän on myös kreikkalaiseen myyttiin kuuluva hahmo: kotilieden jumalatar, perhe-elämän suojelija jne. Niin, että varokaatten tai tulloo pannusta piähän! :knuppel2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Alice - 27.10.2005 01:25:05
Yhdestä kirjasta, jonka päähenkilöön samaistuin. Ja kyseessä ei ollut Liisa Ihmemaassa.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Mamie - 27.10.2005 11:58:00
Miten musta tuntuu, että tänne uudelle foorumille ei kirjottele läheskään samat ihmiset enää kuin vanhalle? Onko asia näin? Ihan kuin täällä olis nyt ihan uudet tyypit äänessä  :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Alcedo - 27.10.2005 15:15:03
Täällä on vain uudet energiat ja uudet kujeet. On täällä varmaan uusia immeisiäkin ettei senpuoleen.  :) :smitten: 8)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Usva - 27.10.2005 15:33:36
Kun kirjauduin uudestaan tänne, valitsin nimimerkin, joka nousi esiin tajunnastani eli Usva. Tämän voisin sanoa kuvastavan ehkäpä sitä välitilaa, jossa tietoisuuteni on tällä hetkellä.  Olen "sukeltanut" usvaan, olen suojassa, mutta ihan hilkulla pääsemässä johonkin uuteen.

Hauska  ;) lukea muiden nimimerkkien taustoja!  :oinas:

t. Usva


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Stareyes - 27.10.2005 18:15:19
Täällä on vain uudet energiat ja uudet kujeet. On täällä varmaan uusia immeisiäkin ettei senpuoleen.  :) :smitten: 8)
Hei Christian :)

Mä olen vanha luuska täällä :crazy2: :uglystupid2: :2funny: :2funny:
Olin jo ihka ensimmäisellä forumilla :angel:. Niin kuin moni muukin, mutta heitä en arvostele, en julkisesti enkä yksityisesti. Se on Saletti :police:

Tää Foorum paisuu kun pullataikina :smiley6600: :smiley6600:

Ihan vinkiksi uusille astrolaisille: selatkaa forumin osioita niin saatatte jo löytää vastauksia, ennen kuin teette niitä :smitten:

Chistian (Dior 8)), ootkos tänään saanut naureskella?
Iloa sulle ;D ;D
leveästi hymyillen
Stareyes ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Athena - 27.10.2005 20:19:45
Nimi vaihtoehtoja on paljon ja Athena nimeen päädyin. Coddess Guidance Oracle -Taroteista

[i]...Song of the Earth...[/
i][/size]


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: kaakkimarjatta - 27.10.2005 21:22:03
Serkkupoikien antama "pilkkanimi" :knuppel2: pidän hevosista ja toinen nimi Marjatta.
Sisko on Hirmuheluna ;D

Hmm kekseliäitä vesseleitä, täytyy myöntää :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ippuska - 27.10.2005 21:29:03
Nimimerkkini on peräisin käärmeenkantajasta=Ophiuchus. :)

Luin joskus luonnekuvauksen tästä kyseisestä unholaan unohdetusta merkistä ja olin aika yllättynyt miten hyvin se kuvasi minua. En ole koskaan kokenut olevani kovin jousimiesmäinen, mutta käärmeenkantaja osui ja upposi.

Siitäpä tuo nimimerkki. :)

Voisitko vaikka yv:nä lähettää tuota luonnekuvausta, minä kun en ole vielä löytänyt?! Tiedän vain että olen sellainen! KIITTI! :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ikiaika. - 27.10.2005 21:40:12
Serkkupoikien antama "pilkkanimi" :knuppel2: pidän hevosista ja toinen nimi Marjatta.
Sisko on Hirmuheluna ;D

Hmm kekseliäitä vesseleitä, täytyy myöntää :smitten:

Tästä tuli taas, pieni p..u mieleen. Italian pääministeri, eikö hän ole peruskoni, eli aivan tavallinen kaakki. :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Alcedo - 27.10.2005 22:52:11
Täällä on vain uudet energiat ja uudet kujeet. On täällä varmaan uusia immeisiäkin ettei senpuoleen.  :) :smitten: 8)
Hei Christian :)
Heipparallaa.  :)

Lainaus
Mä olen vanha luuska täällä :crazy2: :uglystupid2: :2funny: :2funny:
Olin jo ihka ensimmäisellä forumilla :angel:. Niin kuin moni muukin, mutta heitä en arvostele, en julkisesti enkä yksityisesti. Se on Saletti :police:
Mä olen sitten sellainen "keski-ikäinen", kun en sillä ihan vanhalla foorumilla ollut ollenkaan jostain syystä. Hupsista, kun kävin äsken poliisina jotain moittimassa toisella osastolla. Ei ollut tarkoitus olla paha. Anteeks, anteeks, anteeks...  :police: :2funny:

Lainaus
Chistian (Dior 8)), ootkos tänään saanut naureskella?
Ilo on ylimmillään!  :2funny: :2funny: :2funny:
Lainaus
Iloa sulle ;D ;D
leveästi hymyillen
Stareyes ;)
:) :) :)
T. C

P. S. Haa, nyt selvis Kaakkimarjatan nimen historia. On pitänyt monta kertaa kysästä, muttei ole ikinä muistanut. Hieno!  :laugh:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Alcedo - 27.10.2005 22:56:18
Jaa niin Kaakkimarjatta. Sano poijille, että antoivat sinulle oikein mestarinimen. Siitähän tulee mestariluku 11, kun sen laskee numeroiksi! Ilmankos se sinua viehättääkin Mestari Kaakkimarjatta.  :) :) :) :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Gimmy - 27.10.2005 23:55:29
Gimmy eli "give me" on englanninnos omasta etunimestä, ja se sopii hyvin Oinas-egolle!

Anna mulle heti kaikki!


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Stareyes - 28.10.2005 08:13:49
Tästä tuli taas, pieni p..u mieleen. Italian pääministeri, eikö hän ole peruskoni, eli aivan tavallinen kaakki. :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2:

Huomenta Ikiaika :laugh:

Aamun ensimmäiset naurut :2funny: :2funny: :2funny: :smiley6600: :smiley6600:

Kiitän kauniimmin :coolsmiley:
Nauraen
Stareyes ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Dorian - 28.10.2005 10:28:15
Dorian Grayn muotokuva...  :crazy2: koska daria oli jo varattu!  :knuppel2:

Lisäänpä vielä pari päivää myöhemmin: Olin sillä ekalla forumilla motostar, ja se tuli harrastuksestani aivan suoraan, mikään star en kyllä motoilussa ole... ::)
Kirjautuessani uudelle foorumille en muistanut yks kaks koko nikkiä. Vanhuus ei tule yksin, se tulee jokatapauksessa.  :o


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: ^TomberryTyttö^ - 28.10.2005 15:03:53
nii-i mun niminerkki tuli joskus vahingossa kun kaverini alkoi sanoa mua "tomberryksi" (


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: salvia - 28.10.2005 17:52:33
Minun nimimerkkini tulee intiaanien sanonnasta Salvia siunaa, joka siis ollut pyhä lääkekasvi heillä ja nyt aromaterapeuttina toimiessani käytän sitä vain nimimerkissäni


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: taikakuu - 28.10.2005 18:17:29
Heips! Elämä kun on taianomaista kauneutta täynnä,mystistä itsestään selvyyttä jota ei aina erota...kuu valaisee yksinäisen polun ...yksi elementti jolle voin näyttää kasvoni rehellisesti.
Taikakuu,kätkee paljon ,antaa aina uutta,on iloinen, milloin surullinen..silloin kun tuntuu ettei enää jaksa,on taikojen aika :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Annaz - 29.10.2005 15:19:45
=)

Nimimerkkini on vanha ja aikanaan toiselle sivulle kehitetty. Koska pidän siitä, pidin sen  :D
Se sai alkunsa Annasta, joka yksinkertaisena mutkattomana kuvasi mielestäni minua.. Tietekin se oli varattu joten otin pidemmän version Annazee. Vuosien varrella se on lyhentynyt tähän muotoonsa..

-annaz-


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Raskaiden Vesien - 29.10.2005 16:22:27
Runosta sen nimisestä itseni kaltaisesta menee näin:



RASKAIDEN VESIEN

Valutin sormieni lomitse
tummaa vettä raskaampaa
se tippui pisaroina
viiltävän terävinä vesineuloina
rikkoen järven pintaan hiidenkirnuja.

Valutin tummaa vettä kristallimaljaan.
Veden paino särki sen tuhansiksi
laakeiksi maljakoiksi;
hajonneen kristallin pöly kimalteli ihollani.
Vesi viilsi syvät uurnat.

En ole vedenkantaja,
en kehto raskaiden vesien,
en tummien vetten liikuttaja.
Peseydyn pilkkopimeissä vesissä
Hadeksen alamaailman porteilla.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Seiska - 29.10.2005 21:04:06
Hei kaikille!
En ole kovin hyvä keksimään nimimerkkejä ja nykyinen, jolla esiinnyin jo vanhalla foorumilla on sekoitus nimestäni ja numerosta 7, joka tulee syntymäajastani. :)

Seiska


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Khora - 31.10.2005 12:32:09
Aila Meriluodon Vihreä tukka-kirjasta.

Khora on ehkä jonkinlaista aistimusenergiaa, intuitiota, jonka ihmiset usein ovat kadottaneet luomiensa sanojen ja käsitteiden ja turhuuksien viidakkoon, mutta jonka keijukaiset hallitsevat.  :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Sister of Night - 31.10.2005 16:40:14
Depeche Moden biisin nimi, ja kuvaa minua hyvin kun olen tälläinen yöeläjä.. 8)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Sanani - 31.10.2005 22:50:59
Ilmatar tulee luonnollisesti siitä että ilma-merkki on hallitsevana niin aurinko-merkissä kuin nousevassa ym. joskus nuorempana ja hieman hektisempänä sain useaan otteeseen kuulla olevani varsinainen "ilmapää" juostessani paikasta toiseen, mielipiteitäni alati muuttaen sen kummemmin miettimättä->ilma-merkeille ominaisella tavalla :D

Sittemmin vanhempana hieman vakavoiduttuani ja rauhoituttuani "joka-paikan- sekoboltsius" on jäänyt mutta tunnistan itseni edelleen tietynlaisena päättömyyttenä ja kärsimättömyytenä...sinänsä harmi nämä luonteen muutokset mutta toivottavasti, niin kuin sanotaan, aurinko-merkki alkaa enemmän vaikuttamaan kolmikymppisenä eli niitä aikoja odotellen...samanlaista hepsankeikka-meininkiä siis :idiot2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Piukku - 01.11.2005 18:04:30
Joskus joku kaveri on keksiny ton nimen mulle...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Filipendula - 01.11.2005 18:12:38
Jaahas, jos minäkin vastaisin tähän... Meikäläisen nicki tulee Mesiangervon latinankielisestä nimestä Filipendula ulmaria... Tämän valintaan on erinäisiä syitä. Ensinnäkin se, että latinankieli on intohimoni, ja yrttilääkinnästä olen kiinnostunut, joten kasvien latinankielisistä nimistä tämä Filipendula kuulosti minulle sopivimmalta.  ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: boboo - 03.11.2005 19:08:02
Eiköhän sitä ole jo muissa ketjuissa mässäilty tarpeeksi mun minimerkillä että voi olla jo aika paljastaa sen alkuperä...

Kivoja mielikuvia se ainakin herätti kotikissasta,Donkey Kongiin  ja siitä vielä korkeasaaren paviaaneihin  :2funny:

Totuus on aika tylsä noihin edellä manittuihin verrattuna...
boboo on Marimekon yksi vanha autokuosi. Siitä se tulee. Ajattelin että kun tässä nyt olen äityslomalla ja pienen pojan äiti, että leikkiautot olis kuvannut sitä hyvin ja vielä sitten tuo että se on marimekkoa niin.... niin juuri  ::)
 :angel:  :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: kitiska - 03.11.2005 20:25:50
kitiska tulee vanhasta sakemanni koirani nimestä kiti,kun se kiti oli aina varattu joka paikassa,tuli siihen loppuun sitten ska:)ja eipä kellään ole sammaa tunnusta :2funny:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: sawotar - 03.11.2005 23:04:53
No Sawotarhan on ihka aeto savolaene ja kun oon naaras puolinen, niin siitä loppu osa -tar :uglystupid2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Dorian - 04.11.2005 09:55:43
Helevettiläene, sawotar! Pitteekö sinunnii ruuvata lakki piähäes?
Sammoo juurta miekkii oun. Savolaene. Oekee o sukututkimushhii tehty äetin suvun savolaesuuvesta. Luulj äet, että on karjalaene... :2funny:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: sawotar - 04.11.2005 18:46:09
hihii... tokkopa tässä piässä ies lakki pyssyy..  :uglystupid2: eekös se savolaenen ou niin kiero, että ee luotikkaa osu? suatikka sit lakki :2funny:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 05.11.2005 23:57:11
Nimimerkkini siksi, koska rakkaus on tärkeintä. Pyrin itse olemaan mahdollisimman rakkaudellinen ja levittää sitä ympärilleni, missä ikinä kuljenkaan...  :angel: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Aslan - 06.11.2005 02:49:46
Aslan on turkin kielessä leijona. Narniassa Aslan on tuo iso ja hyvä leijonakuningas joka taistelee totuuden ja hyvän puolesta pahaa vastaan. Kävin vuonna 1990 Turkin Cesmessä lomalla ja maalasin lahjaksi maustekaupan ikkunan. Spiceshop siinä luki ja vähän muutakin sekä signeeraus: "Aslan". Kauppias antoi minulle lahjaksi hienon nimimerkin. Kiitos, kiitos, kiitos.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: RedCat - 06.11.2005 16:09:52
RedCat eli punainen kissa on Markku Mannisen määritelmä. Hänen mukaansa keväällä syntyneet ovat kissoja, minua kutsui punaiseksi kissaksi valkoisella taustalla.

Muutenkin löydän tuosta kissan filosofiasta paljon itseeni sopivia asioita. Nousu-Jellona kun olen, löydän elämäntarkoituksen ihan vain olemisesta. :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: tiav - 06.11.2005 22:17:36
Mulla on varmaan mielikuvitus talviunilla..... :'(
Nimimerkkini tulee yksinkertiasesti nimestäni  :-\
Täytysköhän vaihtaa...... :-\ :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Vertsu - 08.11.2005 17:43:09
Nimimerkkini tulee oikeasta etunimestäni Veerasta.

Vanhempieni naapurimies keksi Vertsun pienessä huppelissa :crazy2:, joten olen sitä alkanut ahkerasti käyttämään.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Mari Harmaa - 08.11.2005 18:57:29
Nimimerkkini ensimmäinen osa (siis Mari) on ihan minun oikea etunimeni joten siitä kiitos äidilleni  :)

Harmaa taas juontaa juurensa Stephen Kingin eräästä kirjasta jossa Herra Harmaa oli pahis mutta tavallaan erään ihmisen luoma "olio". Se muistuttaa minua siitä että itseni pahin vihollinen olen minä, ainakin aika monasti  :) Harmaa tuntuu värinä myös jokseenkin läheiseltä ja turvalliselta.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Miljoonakala - 11.11.2005 13:47:00
Miljoonakala on täsmälleen oma karttani, sillä mulla on mahtavankokoinen stellium kaloissa, ja toisessa huoneessa, joten siitähän nämä määreet, miljoona ja kalaa :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Sowelu - 15.11.2005 20:32:50
Sowelu on yksi viikinkiriimuista ja tarkoittaa kokonaisuutta, elämänvoimaa ja auringon energiaa. Olen vastikään eronnut ja elämä muutenkin remontissa joten se on kannustusta itselle.
Sowelu on hyvin voimallinen riimu ja kun eron jälkeen nostin tämän riimun se antoi lohdutusta suruuni. :)

      Sinä, joka olet kaiken voiman lähde
      jonka säteet valaisevat koko maailman,
      valaise myös minun sydämeni,
      niin että sekin voi tehdä työtäsi.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: outituulikki - 15.11.2005 21:59:24
Hih, valitsin hätäpäissäni nimen Outituulikki; ystäväni joskus (usein) kutsuvat minua myös  ;) HÖMPPÄTUULIKIKSI ;)

Jos olisin tiennyt, että täällä on näin kiva seikkailla, olisin voinut valita jonkun eteerisemmän nimimerkin...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: noita-akka - 17.11.2005 15:39:11
Kauan sitten, kun aloin kiinnostua kansanparannuksesta, yrteistä varsinkin, joku sukulaistenavista sanoi noita-akaksi. Nimi oli lapsista niin hauska, että jäi yleiseen käyttöön. Yleistä riemua vielä lisäsi, kun jotkut vanhemmat luulivat sitä haukkumanimeksi.
Mä olen sisäistänyt tän nimen niin vahvasti omakseni, että muutun päivä päivältä yhä enemmän noita-akan näköiseksikin,
Mun sisäisen sanakirjan mukaan noita-akat on kilttejä ja hyviä ihmisiä, ja sellainen yritän olla. :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Elektra - 18.11.2005 01:01:55
Kauan sitten, kun aloin kiinnostua kansanparannuksesta, yrteistä varsinkin, joku sukulaistenavista sanoi noita-akaksi. Nimi oli lapsista niin hauska, että jäi yleiseen käyttöön. Yleistä riemua vielä lisäsi, kun jotkut vanhemmat luulivat sitä haukkumanimeksi.
Mä olen sisäistänyt tän nimen niin vahvasti omakseni, että muutun päivä päivältä yhä enemmän noita-akan näköiseksikin,
Mun sisäisen sanakirjan mukaan noita-akat on kilttejä ja hyviä ihmisiä, ja sellainen yritän olla. :smitten:

Tervehdys sielunsisar!  :)

Hauska juttu :smitten:

Eilen keittelin yskänsiirappia keittiössä, ja tuoksu oli erikoinen - ainakin tyttärestäni, joka tuli koulukaverinsa kanssa sinne. Synttärivieraat pyörivät kuin poranterät siinä, joivat vettä ja kiehnäsivät hellan välittömässä läheisyydessä.

En kiinnittänyt asiaan enempää huomiota, istuin siinä pöydän ääressä, luin kirjaa ja tein muistiinpanoja samalla kun join teetä.
Sitten tytär osoitti syyttävällä etusormella teekannua, ja sanoi skorpionimaisella  äänellä (joka olisi huurruttanut silmälasit, jos niitä käyttäisin) jotta "mitä teetä toi on". Vastasin ajatuksissani, että "tyrninlehti... " :-*

Hyisen hiljaisen hetken jälkeen, kysyttiin, että "mikä täällä haisee noin kamalalle"   >:(

Nuuskaisin, aah - ihana timjamin aromi...  ::)

"Niin joo- yskänlääkettä minä siinä tuota... "

"Hmph - joo-o äitini on noita." Kuului vastaus, joka tyydytti vieraatkin - ja he häipyivät jatkamaan touhujansa olohuoneeseen.  :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: astrada - 21.11.2005 22:43:49
Nimimerkki on tullut siitä kun halusin keksiä itselleni wicca nimen joskus muutama vuosi sitten. Astrada on oikein laskettu juttu, tai siis laskin syntymäaikani yhteen ja keksin nimen josta tulee tulokseksi sama luku. Aika hassu juttu, mutta hyvän nimen keksein! :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Usvametsä - 24.11.2005 20:05:00
Nimimerkki kuvaa tämänhetkistä elämänvaihetta. Tunnen kulkevani usvassa, mikä on päämääräni?
Olen aloittanut "uuden elämän" uudella paikkakunnalla n. 5 v. sitten, ja vieläkin tuntuu välillä tosi epävarmalta ja yksinäiseltä. Kuulunko tänne ?


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: haltii - 25.11.2005 00:32:33
Hei
Minun niccini on sekoitus suku-ja etunimeä. Tänä päivänä kun tarvii käyttäjä tunnuksia ja sanasanoja vähän joka paikkaan niin päätin otta jotain sellaista että muistan varmasti. Haltiaa minussa ei varmaan löydy.... ::) en ainakaan itse usko niin, Vaikka välillä hyviä tekoja pyrinkin tekemään,,,,, 8) ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: mutteri - 25.11.2005 05:15:18
Aivan proosallisesti :
       nikkini tulee saksankielen sanasta äiti - die Mutter
       ja onhan siinä vielä suomen mutterikin, näin ollen nikki
       sopii perusteellisen kaksosmaiselle kaksosluonteelleni
       enemmän kuin hyvin.
     
       Tunnustaa täytyy, että lapseni minua pienempänä
       näin kutsuivat saksaa opittuaan.
            Kiitos heille nikistäni !


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: vesilisko - 25.11.2005 22:25:24
Vesilisko

Siis pihallani asuu vesiliskoja pienessä lammessa. Olen seurannut niiden elämää keväästä syksyyn - ne ovat viehättäviä, salaperäisiä ja kauniita (toisaalta ne ovat kuitenkin liskoja). Liskot meinasivat kerran kuolla ja kysyin puutarhapalstalla, että missä mättää. Siihen laitoin ensimmäisen kerran nimimerkin Vesilisko. Itse olen kuitenkin Kauris ja (piha)maata löytyy, nousumerkkinä Vaaka (ilma). Siis MaaIlma. Ei vettä laisinkaan merkeissäni - kuitenkin Vesilisko nimimerkkinä? Hakisinko vastakohtia vai?  ???


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: tuulispää - 19.02.2006 22:27:50
Niminerkkiä mietin jonkin aikaa,kunnes otin käyttöön entisen liikkeeni nimen :P

Vaikka itse sanonkin, niin jo silloin pidin liikkeen nimestä ja kun logoon taiteilin t:hen pitkät hiukset ja kasvoprofiilin,ja p:hen profiilin miehen kasvoista,olin itseeni tyytyväinen. :angel:

Nyttemmin "sattumien"kautta olen taas yrittäjänä ,ja pidän jälleen nimestä,vaikkei se ole oma keksintöni.(Siis nyt on eri nimi kuin tuulispää.)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ozzette - 19.02.2006 22:51:45
Minun mielestäni OLEN jo tähän vastannut... Mutten yhtäkkiä löytänytkään... Noh, tottakai Ozzette tulee suurimmasta idolistani Ozzy Osbournesta. Sielunveljestäni... YEAH !! ROCK'N ROLL !! GOD BLESS YOU ALL !!  :smitten:  :D


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Chandra - 19.02.2006 23:02:42
Kiva kun otit Ozzyn kuvan takaisin,,,  ;)


 I`M JUST A DREAMER,,,  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: maarita - 19.02.2006 23:40:11
Heips! :)



Tarjosin ihan toista nimeä, mutta se oli varattu.
"maarita" on minun tyttäreni toinen nimi ja siksi läheinen.

(Moi vaan Sawotar ja Dorian, tässä yksi savolaissyntyinen lisää.)

Täällä on tosi hauskoja kertomuksia nimimerkkien alkuperistä.


           :smitten:    maarita            :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: sattumia - 20.02.2006 02:56:42
sattumia - suomennos Daniil Harmsin kirjasta- rakas kirja, se tuo kaiken kirjoittamisen ja kirjallisuuden mieleen, niiden tärkeyden! Mun tärkein kirja! Muisto Orivedeltä...

Daniil Harmsin kirja Sattumia, on älyttömän hauska ja tärkeä, järkyttävä kirja!!! Lukekaa!

Olin vanhalla foorumilla Etsijä.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: salomi - 20.02.2006 04:49:48
Moikka

Nimimerkkini oli vahinko, kun ajattelin laitta salome tai salomon vanhan taruston mukaan, mutta 10-sormijärjestelmässä tuli virhe ja painoin enteriä hätäseen ja siitä tulikin salomi. Olen ajatellu vaihtaa sen tässä keväämällä toiseen, kun rakkaalla lapsellahan on monta nimeä ja lemppari nimi soi korvissa muiden sitä käyttäessä. No mutta siitä ja sen tarinasta myöhemmin lisää.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: luminant mermaid - 20.02.2006 09:40:00
Nimimerkkini Luminant on muunneltu engl. luminary ja luminous sanoista.  :angel: Voi tarkoittaa tähteä, kuuluisuutta, neroa, valaisevaa taivaankappaletta, kirkasta, loistavaa, valoisaa, itsevalaisevaa,  ...
Mermaid löytyi, kun etsin sopivaa kuvaa. Se tuntui täydelliseltä valinnalta. Vaikka härkä olenkin,  :smitten: rakastan vettä ja uimista. Muutaman päivän katseltuani nimimerkkiä foorumilla mietin, onko se minun näköiseni ja olinko liian rohkea, pitäisikö muuttaa sitä  :uglystupid2:

Nimi kuitenkin näytti ja kuulosti ihan minulta.
(Valitettavasti kuva ei ihan viimeisiltä uintireissuiltani ole otettu... ehkä joskus nuorempana) :coolsmiley:
Niin ja molemmat nimet liittyvät jollain tapaa myös työhöni. Hyviä fiiliksiä tulee molemmista.   ;D  ;)  :smitten:

PS. Vanhalla foorumilla kävin vain lukemassa joitain juttuja kirjautumatta itse mukaan ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ozzette - 20.02.2006 11:48:04
Kiva kun otit Ozzyn kuvan takaisin,,,  ;)


 I`M JUST A DREAMER,,,  :smitten:  :smitten:  :smitten:
Niinpä !  :smitten: AAH !!  :D Ja ettei mene " liialliseksi Jeesusteluksi "...  ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Hecate - 20.02.2006 14:41:33
Kaikki varmaankin tietävät jumalatar Hecaten? Samaistan paljon itseäni häneen.
Ja Hecate onkin ollut nikkinä joka puolella jo monta vuotta.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: twin peak - 20.02.2006 16:47:53
televisiosta tuli ennen sarja nimeltä twin peaks. katsoin sitä sarjaa agentti cooperin takia. oli kuin minä  :)

ja etuosa viittaa kaksoseen, olen siis kaksonen...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ozzette - 21.02.2006 17:55:54
No, niin ! Eli ENTINEN Ozzette onkin NYKYÄÄN Princess of Darkness !! Ja edelleen suurimman idolini, sielunveljeni Ozzyn mukaan...  :D  :angel: Kun olen sellainen synkistelijä/pessimisti kuitenkin useimmiten. Vaikkakin PALJON jo petrannut sen suhteen ! Ja olenhan myös oikea "ongelmapesäke"...  ;)  :2funny:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: pluto - 21.02.2006 22:16:39
Viksuna valkkasin ensimmäisen sanan joka tuli mieleen.
Olin vielä ihan varma, että nimi olisi jo käytössä, mutta eipäs vaan ollutkaan.
Sittemmin valitsin tuon "viikateleidin" avatarikseni ihan yhtä intuitiivisesti.
Mutta hitto, nehän jotenkin sopii yhteen...


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: marzukka - 22.02.2006 14:35:31
Nuorempana kun vaihdoin paikkakuntaa ja nimeni on kuulemma niin outo ja vaikea muistaa...niin koulun ensimmäisenä päivänä jo tutuistuin yhteen tyttöön joka sanoi...olet marsu...ja siitä asti ollu marsu...tosin aika muovannu siihen omia kiemuroita...pelkkä marsuhan on kovin yleinen...
Toinen olisi sit heiluri...mutta jotenkin syvään juurtunu tuo marsu...vaikka nykyisin vain harva sanoo mua marsuksi ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Cleome - 23.02.2006 15:48:44
minulla on tapana kirjoitella kaiken maailman tarinoita ja eräässä tarinassa on ihmissusi jonka susi nimi on halla. ihastuin nimeen niin että päätin varastaa sen, mutta laitoin sentään ladyn eteen etteivät nimemme aivan sekaisin menisi. ;D nimi vain ritisee ihanasti pakkaslumelle, talviyölle, tähdille ja kuulle. :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: sirahvi - 24.02.2006 20:22:20
heips,

Muistan vanhan koulukaverini aikoinaan selanneen jotain todella vanhaa eläinkirjaa, jossa kirahvit olivat sirahveja sekä kärsin luki-ja kirjoitushäiriöstä, joten sirahvi kuvaa hyvin menoani :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 25.02.2006 09:31:28
:knuppel2:
       :knuppel2:
               :knuppel2:
                            :knuppel2:

  :angel:  I N T I A A N I L T A   J O N K A   S U U R I   P Ä Ä L I K K Ö    P E L A S T I   :angel:

                                          :smitten:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: taikuri - 28.02.2006 09:32:52
Se vaan tuli tuolta jostain taikuri on taikuri

taikuri   :crazy2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: annepiiku - 01.03.2006 00:57:22
Depeche Moden biisin nimi, ja kuvaa minua hyvin kun olen tälläinen yöeläjä.. 8)

Niin ja on muuten HYVÄ :-* biisi. Tai tunnustan  :angel: olen aivan "länässä" koko bändiin. Ensi maanantaina 6.3. Helsingissä JYTISEE !!! :D


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ozzette - 30.03.2006 20:22:06
Noh, tuo Ozzette ja Princess of Darkness olivat minulla suoraan Ozzysta, kun kerran olen ihan Ozzy-friikki...  :D
Nykyinen ja pysyvä nimimerkkini Gigianne taas on erään naispuolisen suojelusenkelin nimi. The Guardian of Lost Children.  :smitten:  :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: _Sofia_ - 13.05.2006 22:02:42
Oikeasta nimestä. :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Jinx - 13.05.2006 22:14:40
Kirjoitan jonkin verran juttuja ja tarinoita :)
Ystäväni kanssa koitettiin keksi taitelija nimi koska tietenkin sellainen pitää olla!
Noh etunimeäni väänneltiin jonkin aikaa ja eipä sitten keksitty mitää...
Keskellä yötä sitten heräsin siihen että päässäni soi nimi JINX..
Ei muuta kun heti soittamaan ystävälleni joka luuli että miulla on joku hätä  ;D

Se on jäänyt päälle ja olen edelleen aika tyytyväinen...
Mistä lie nimi loppujen lopuksi päähäni tullut  ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: lumineito - 13.05.2006 22:26:29
Lumineito nimmari on ollut mulla käytössä jo melkein 30v.
En muista mistä sen alunperin assosioin, mutta tänä päivänä
se kuulostaa enkeliltä :angel:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: helen - 14.05.2006 14:48:42
Kasteessa saamastani toisesta nimestä


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Lilli - 14.05.2006 15:25:26
Hei Jinx,

kuvittelin, että tiedät nimimerkkisi alkuperän. Aika yllättäen kuulit sen unissasi.

No, englannin kielessä Jinx on termi ihmisellle tai esineelle, joka tuottaa ympöristöönsä huonoa onnea. Suomeksi sanottuna siis pahanilmanlintu.


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Jinx - 14.05.2006 18:10:14
Lilli; Vai että pahanilmanlintu :D :D :D

Pitäisiköhän nimimerkki vaihtaa jos se tuo huonoa onnea...  :o En ole mitenkään taikauskoinen mutta kuitenkin.. Mitä luulet?  :buck2:


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Annikki* - 14.05.2006 21:38:30
Kappas että onnistuitkin kirjoittamaan taikauskosta sivulle numero 13!
 ::)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: valonkantaja - 14.05.2006 21:54:47
Vai että Jinx tietämättään pahanilmanlintu...  ;D

Näitä sattuu. Itsekin ajattelin että valonkantaja edustaa ennen kaikkea hyvää, mutta sitten jotenkin jostain selvisi että se tarkoittaa langennutta enkeliä, Luciferia... Eli paholaista...?  :idiot2:

No ei haittaa... Minä en lankea... ;)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Hilleriini - 15.05.2006 00:39:25
Panin etunimieni ja sukunimeni kirjaimet mietintämyssyyn, kiersin kampea
ja kas, sieltä putkahti: HILLERIINI  :o  Ei nyt mikään lempi-lempinimi, mutta
ajanee asiansa.  :)


Otsikko: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 15.05.2006 12:18:56
Vai että Jinx tietämättään pahanilmanlintu...  ;D

Näitä sattuu. Itsekin ajattelin että valonkantaja edustaa ennen kaikkea hyvää, mutta sitten jotenkin jostain selvisi että se tarkoittaa langennutta enkeliä, Luciferia... Eli paholaista...?  :idiot2:

No ei haittaa... Minä en lankea... ;)

Minun käsittääkseni Lusiferista käytetään nimeä "valontuoja". Valonkantaja on hieman eri juttu.  ;) Eli pidä ihan huoletta nimimerkkisi.  :angel: Niin ja mikä lopulta on hyvää ja mikä pahaa?  ::) Elämä ei ole mustavalkoinen.


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: althema82 - 16.05.2006 17:46:47
althema on ollut pieni luku härö athemasta joka on noitien "rituaali tikari". olen harkinnut sitä vaihtaa athemaksi mutta kun se jo monta vuotta on ollut nuon niin ei viitsi enää vaihtaakkaan..... :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Jinx - 16.05.2006 18:38:36
oho... Olinpa hienosti tosissaan ajoittanut vastaukseni (jossa puhuttiin huonosta onnesta) hyvin sivulle 13. No nimi on enne  :2funny:

En ala nimimerkkiä vaihtamaan...!
Se on ihan hyvä, vai mitä luulette?  :D


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Lari - 16.05.2006 22:11:12
Etunimestähän se nimimerkki silloin aikanaan tuli. Sillä nimeni on Ilari.

Enpä jaksanut kauaa silloin pähkätä, että mikä olisi hyvä.

Kutsumanimiäni lisäksi on Ilpo ja Ilppari. Ilona:kin olen ollut hetken aikaa  ;D. Ile nimeä oli vähän hankala kohdistaa minuun, koska vanhempi veljeni kerkesi ensin  >:( hihi ;)



Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Asterix - 16.05.2006 23:45:42
Tadda-da-daa...! :D :D
(http://i47.photobucket.com/albums/f178/Alextheangel/pikkuasterix.jpg)


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Rewbel - 17.05.2006 18:17:36
Itselläni tuli vahingossa Rewbel, kun piti kirjottaa Rebel. Tuli sitten ´ahaa´ -elämys ja päätin jättää nimen sellaiseksi.


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Aniel - 17.05.2006 21:51:50
INTI = Inkojen voimakkain jumala eli  :aurinko:


Otsikko: Vs: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 17.05.2006 22:00:20
Lusiferista käytetään nimeä "valontuoja".  :angel: Niin ja mikä lopulta on hyvää ja mikä pahaa?  ::) Elämä ei ole mustavalkoinen.

 ;D

    ;)

      :)

        Herää kysymys- ?  Kukahan se onkaan uhrautunut

          kunnolla tämän ( ? ) ihmiskunnan puolesta??

           
              :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Oikku67 - 17.05.2006 22:40:45
Minulla nimimerkki on sukunimen ja "HURMAAVAN"(=lue oikukkaan & pirskahtelevan) luonteeni sekoitus.. ::)
Oikku67(http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/s020.gif)


Otsikko: Vs: Re: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: sideman - 18.05.2006 08:59:50
Lusiferista käytetään nimeä "valontuoja". 

Jos ruvetaan pilkkua...viilaamaan, niin "lucifer" tarkoittanee
kirjaimellisesti 'valontuoja'.  :-[



Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Lari - 20.05.2006 11:07:18
Löysin netistä että,

sana lari tarkoittaa georgiaksi sekä aarretta että omaisuutta.

Olen siis aarre ;D. Toki me kaikki olemme aarteita. :angel:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: taria - 20.05.2006 11:39:20
Mun nikki tulee kans tylsästi omasta nimestä..  ;D
Mitähän se mahtaa tarkoittaa  ::)

 :smitten:  :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: eppana - 20.05.2006 14:00:44
etunimestä..sukulaiset minua niin muksuna kutsuivat.. :)


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Risama - 21.05.2006 10:40:15
 ::) Mun nimimerkki tulee etunimieni ensimmäisistä kirjaimista mutta muutettuna muotoon että näyttää järkevältä. Olen tyytyväinen valintaani ja tämä kuvastaa minua.  ::)


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: *Alkmene* - 31.08.2006 20:23:57
Minun nikkini tarina;

Zeus (kreik. Ζεύς) on kreikkalaisten ylijumala ja samalla taivaan, tuulen, pilvien, sateen ja ukkosen jumala kreikkalaisessa mytologiassa. Roomalaiset samaistivat Zeuksen Juppiteriin.

Zeus oli titaanien Kronoksen ja Rhean poika. Hän syntyi ja kasvoi Kreetalla. Saatuaan tietää lapsiensa kukistavan isänsä vallasta Kronos nieli kaikki lapsensa paitsi nuoren Zeuksen, joka onnistui välttämään tämän kohtalon. Zeus tuli ylijumalaksi vapautettuaan veljensä ja siskonsa sekä kukistettuaan Kronoksen ja tämän kannattajat titaanit kymmenvuotisessa sodassa.

Zeuksesta tuli taivaan jumala ja kaikki jumalten johtaja, joka hallitsi Olympos-vuorella yhdessä muiden ylimpien jumalien kanssa. Hänen sisariaan ovat Hera, Poseidon, Demeter, Hestia ja Haades. Zeuksella on lisäksi yksi velipuoli, kentauri Kheiron, jonka äiti oli titaani Okeanoksen tytär Filyra. Olympoksen jumalista hänen lapsiaan olivat Apollon, Artemis, Ares, Dionysos ja Hefaistos.

Zeus meni naimisiin siskonsa Heran kanssa, mutta hän oli hyvin uskoton aviomies ja vietteli useita titaaneja, nymfejä ja kuolevaisia naisia. Yleensä hän vietteli nämä jonkun eläimen hahmossa. Hänellä oli näiden kanssa myös useita lapsia, joista luultavasti tunnetuin oli sankari Herakles, Zeuksen ja kuolevaisen naisen Alkmenen poika.

Herakles (kreik. Ἡρακλῆς) tai Herkules (lat. Hercules) on kreikkalaisen mytologian sankarihahmo, Zeun poika ja puolijumala, joka suoritti 12 urotyötä ja liittyi kuoltuaan jumalten joukkoon.

Herakles oli ylijumala Zeun ja kuningatar Alkmenen poika, jonka synty on kreikkalaisen mytologian tyypillinen jumalan ja ihmisen kohtaamistarina: Zeus huijasi Alkmenea valepuvussa, tämän aviomiehen hahmossa. Tyypillistä on myös, että Zeun vaimo Hera vainosi mustasukkaisuuttaan Heraklesta. Hera yritti estää Herakleen syntymän ja tämän kasvettua aikuiseksi ajoi hänet hulluuskohtaukseen, jossa Herakles surmasi vaimonsa ja lapsensa. Delfoin oraakkeli langetti Herakleelle rangaistuksen, jonka mukaan tämän täytyi suorittaa kymmenen urotyötä veriviholliselleen kuningas Eurystheukselle. Urotyöt suoritettuaan Herakles tulisi kuninkaaksi ja saisi kuolemattomuuden. Eurystheus hylkäsi urotöistä kaksi, joten määräksi tuli 12.

Myöhemmin Herakles surmasi kentauri Nessoksen, joka oli raiskannut hänen vaimonsa Deianeiran. Viimeisillä hetkillään Nessos esitti katuvaista ja suostutteli Deianeran antamaan Herakleelle paidan, joka oli kastettu Nessoksen vereen ja siemennesteeseen, mikä takaisi Herakleen rakkauden. Herakleen puettua paidan päälleen hänen lihansa kuoriutui irti. Päästäkseen tuskistaan Herakles valmisti itselleen rovion ja pyysi sytyttämään sen, mihin Filoktetes (toisissa versioissa Iolaus tai Poeas) ainoana suostui. Hän sai lahjaksi Herakleen jousen ja nuolet, jotka myöhemmin ratkaisivat Troijan sodan. Herakles paloi ja liittyi jumalten joukkoon.


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: tyttikala - 31.08.2006 22:04:52
koirani nimi on Tytti ja horoskoopiltani olen kalat, siitä syntyi siis tyttikala monta monta vuotta sitten ;D
 :kalat:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Intimaria - 31.08.2006 22:17:09
INTI = Inkojen voimakkain jumala eli  :aurinko:

intimaria = aurinko + kirjaimia nimestäni.

 :smitten:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: mateve - 31.08.2006 23:27:20
Mietin myös minkä nimen laittaisin, kun aloitin, eli kirjaimet tulevat nimistäni jotka isäni oli kuulema valinnut.  :smitten:
Mateve kuvaa minua oikein hyvin, " maltti-tehtävä-veikeä".
En muuttanut sitä tälle uudelle sivustollekaan.

 ;) Mateve


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: poNpula - 11.09.2006 14:10:49
poNpula tuli esille kaverini toimesta yhteen foorumiin... Kaikki perustuu siihen että miulla on aina hiuksis olevii pampuloita (siis hiuslenkkejä), melkein aina hukas.

Siis poNpulalla on pampulat hukassa :) Tuo oli kuulemma kivaa niin siitä se sitten jäi käyttöön.


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Aya Nuit - 01.03.2007 16:55:12
Moips!

Aya = The Mother Goddess.
The Goddess of The Cosmic Matrix. She who gave birth to the Universe.

Ja mikäs sen sopivampaa, oma nimenikin viittää syntymään.

Aya (Inanna) sang:
"Last night as I, the Queen, was shining bright,
Last night as I, the Queen of Heaven, was shining bright,
As I was shining bright and dancing,
Singing praises at the coming of the night"

Ja

Nuit = The Goddess of the Sky. Myöskin yö ranskaksi :)

Eli kosmisen maailmankaikkeuden, taivaan ja yön jumalatar.. näin vapaasti suomentaen.

Että näinkin "vaatimattomasti" valittu nimimerkki!   ::)  :D


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Risama - 02.03.2007 16:07:48
Oma niccini tulee etunimieni ensimmäisistä kirjaimista ja muutettuna muotoon Risama. Olen itse tyytyväinen valintaani ja se on minua itseäni. :)


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: kaiko - 04.03.2007 19:46:41
Jostain syystä kaiko vain tuli mieleen, en tiedä tarkoittaako jotain vai ei...minun pää on varmaan niin tyhjä että siellä kaikuu...muuntui sitten sanaksi kaiko :uglystupid2:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Ippuska - 08.03.2007 00:50:17
Ritva -> Ippa -> Ippuska (äitini kutsui minua joskus Ippuskaksi) - karjalaisia sukujuuriakin ON  :D


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: astraali - 08.03.2007 13:14:16
Omasta nimestäni ja siitä elämäni on aika ollut astraalia...  ;)

Eräs muusikko toivoi kymmenen vuotta sitten elämääni lisää astraalia... ja sitä tuli  :smitten:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Sala-astroilija - 15.03.2007 22:30:07
Nimimerkkini tulee siitä, että silloin kun astroilen, teen sen rationaaliselta minältäni salaa.
Sama psykoanalyysin kielellä: tämä poika astroilee kun superegon silmä välttää!  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: *Kide* - 16.03.2007 10:44:33
Jaspis on kivenä monimuotoinen, monivärinen (yleisin tunnettu väri on punainen). Se on kvartsin piilokiteinen muoto, eli tiivis massamainen rakenne ja sen vuoksi hyvin sitkeä ominaisuuksiltaan,em. kvartsikiteeseen verrattuna, joka sisältää herkästi jännitteitä ja siksi hajoaa. Jaspiksessa on silti kvartseille tyypillinen lasimainen kiilto  :smitten:
Ja se on oinaan horoskooppi kivi  :smitten: yksi niistä... Timantti on myös ja se onkin ainoa joka on jaspista parempi  ;) mutta itseäni en voinut ristiä timantiksi, ei ole omani vaikka parempi onkin  :smitten:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Loveangel - 24.11.2008 23:04:54
Tämä Loveangel tuli vain keksimällä hutastu, mutta pidän omalla taiteilija nimellä Koindica tai Kondick,
toi Kondick tuli silloin kun minut bannattiin youtubessa nimellä Koindica, joten "dick" sanaa vähän pidän
no en tiedä mistä senkin keksin, vaikka en haluaisi omaa sukupuolta paljastaa.

Muissa saiteissa olen pelkkä Koindica mutta youtubessa ja Deviantartissa ihan Kondick vaan.


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: T-H - 25.11.2008 08:19:38
Tuuli-Hiuksissa - intiaaneista.

Sopii erittäin hyvin mulle koska olen kuin pyörremysrky toisinaan. Hiukset hulmuaa välillä ihan kunnolla tuulessa. Ei tartteis enää kun olla heppa alla niin menoa ois :smitten:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 25.11.2008 13:04:01
tällä hetkellä, Maya intiaanien ukkosen jumala


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: indiima - 25.11.2008 13:20:58
Rakastan indigonsinistä.
Ja naisellisuuttani. Eräs elämässäni oleva ihminen näki keväällä ison indigonsinisen pallon nousemassa selästäni, joten nimimerkkini tulee näistä ajatuksista.  :laugh:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: eppana - 25.11.2008 14:07:02
Ensimmäisestä nimestä ystävien väännös.


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: söpöliini - 01.12.2008 15:56:11
Pikkuinen tyttövauvani on syötävän suloinen söpöliini, siitä tulee nimi. Vien hänet kaikkialle mukanani, hän on täällä myös kanssani...  :smitten:  :smitten:  :smitten: Kuva nimen yllä, oli pakko valita, pieni viaton tyttö eläimien seurassa, hänkin muistuttaa rakastani vaikka kuvassa oleva vanhempi onkin..  :smitten:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Norna - 01.12.2008 16:02:11
 Elämä on ihanaa  :) -vielä kun sen aina muistais


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: ezikko - 05.12.2008 14:49:17
Ezikko on teiniximpi muoto kauniista ja vaateliaasta kasvista, Esikosta. + Olen meidän perheen esikoinen ja nimeni ensimmäinen kirjain alkaa e:llä. : )


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Corvus Leonis - 06.12.2008 06:37:22
Nimi on viittaus Japanin kirjallisuudessa esiintyvään demonivelhoon, eräänlaiseen Japanin Draculan avatariin, joka luotiin tuhoamaan Tokio erinäisten sattumusten kautta. Symboloi sellaista vapaudentajua, että kun ei kerran voi paeta menneisyyttä eikä tulevaisuutta, kannattaa sitä suuremmalla syyllä ottaa kaikki mahdollinen irti siitä mitä voi tehdä. ;D


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Kotkansilmä - 12.12.2008 00:07:41


                                          :knuppel2:

                   Huispaus ja luuta perään. Josko kieroon katsoen näkee oman

                      peräpeilinsä kaartuvan ihan eteensä? Jolloin voi kumartaa!


                                            :smitten:



Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: mc82 - 24.12.2008 02:14:48
Öh, olenko mä vastannut tähän... ???  No toistetaan asia sitten, jos olen jo aikaisemmin aukaissut sanallisen läpeni :P

Joskus lukiovuosina, kun olin saanut graafisen laskimen, jotka olivat kuuminta hottia (??) silloin, sävelsin (eli tein) laskimeeni joitakin pelejä, joita oli sitten kiva latailla myös kavereiden laskimiin. Sitten piti keksiä tekijänimi, joku lyhyt ja ytimekäs. Alkuun otin nimimerkiksi nimikirjainteni ja syntymävuoteni, eli eka versio oli ms82, mutta se ei vaan kuulostanut kovin iskevältä. Tuolloin fanitin kovasti Bomfunk MC'siä, joten lainasin Bommareiden nimen loppuosaa ja syntymävuottani ja nimimerkki koki yhden kirjaimen vaihdoksen mc82:ksi. Ko. nimimerkki on jäänyt elämään kaikille keskustelupalstoille, se on vaan lyhyt ja ytimekäs ja muutenkin kait istuu ihan hyvin tämmöiselle räpätädille ;D

Eli olipas huikea tarina ;D  Nimimerkki koostuu siis elektroryhmä Bomfunk MC'sin nimen loppuosasta ja syntymävuodestani eikä suinkaan Medium Coelista, mitä monet astroilijat voivat ehkä virheellisesti luulla ;)


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Päivi - 28.12.2008 21:25:21
mulla alunperin oli Ronya, välillä eessä ms välillä ei.. nimi on alkujaan taiteilijanimi ajoilta jollon tanssin ja erilaisilla foorumeilla sittemmin käytössä, jälkeenpäin vääntäyty ironiaksi


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: trini - 29.12.2008 20:15:46
Nimimerkistäni löytyvät etunimeni ja toisen nimeni kirjaimet ja olen tykästynyt
geometrisiseen symbooliin ,siinä on jotakin henkevää.... :aspect_tri: :aspect_tri: :angel:


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Tiigris - 31.12.2008 23:44:24
Kehityskulku:

Tigrinum lyhentyi lempinimeen Tigris, josta tuli Tigrix silloin kun Jinx ja marix saivat molemmat hyviä uutisia työrintamalla (ajattelin että x tois onnee,, ;) )

Mutta Tigrinum olen ollut aiemmin toisessa paikassa, nimittäin Lilium Tigrinum = tiikerililja...
Tiikeri siksi että rakastan kissaeläimiä, oranssia ja raitoja ja Lilja siksi, että se on toinen nimeni.

Ennen Lilium Tigrinumia olin Lilium Candidum, joten Lilium on se nimi mistä kaikki lähti.

Mutta se oli toisaalla. Täällä oon ollut valonkantaja, Elonkerjuu, Sparkle In The Distance, Irish ja Kaylee näiden tiikereitten lisäksi..


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: He|mi^ - 26.04.2009 17:25:32
lempinimestä


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: ancelica - 28.04.2009 15:18:58
 Vääntö omasta etunimestä. Ei mitään tekemistä enkelien kanssa, vaan kun duunikoneelle ei käynyt oma nimi ja miljoona nimimerkkiä ja salasanaa pitäis muistaa.  :P


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 21.07.2009 01:11:50
Sleipnir oli Odinin, skandinaavisen ylijumalan mahtava kahdeksanjalkainen ori, jonka kotitalli oli Asgardissa, ylisessä maailmassa. Se laukkasi tuulta nopeammin ja ylitti kaikki esteet. Sleipnir keräsi taistelussa kaatuneiden soturien sielut ja vei ne Valhallaan, sankarien asuinpaikkaan.

Sleipnirin isä oli mahtava Svadilfari, valtava musta ori, joka kuului eräälle jättiläiselle. Jätti tarjoutui eräänä päivänä rakentamaan hevosensa avulla muurin Asgardin suojaksi kolmessa talvessa, mikäli saisi palkkioksi auringon, kuun ja puolisokseen Freija-jumalattaren. Jumalat pitivät tehtävää mahdottomana ja suostuivat. Jättiläinen pyysi lupaa aasoilta käyttää Svadilfaria apunaan, johon Loki suostui. Svadilfari oli kuitenkin vahva ja suuri apuri, ja jättiläinen näytti onnistuvan. Aasat käskivät Lokin keksiä tapa, jolla jättiläinen ei onnistuisi. Loki otti harmaan tamman muodon ja vietteli Svadilfarin pois isäntänsä luota. Yhdessä Svadilfari ja Loki saivat varsan, ihmeellisen Sleipnirin. Kun jättiläisen aika loppui ja muuri jäi valmistumatta, Loki otti ihmisen hahmon ja palasi Asgardiin Sleipnir mukanaan. Odin ihastui ikihyviksi ja otti Sleipnirin ratsukseen.

**# VERÐANDI: Old Norse name meaning "present; that which is happening; in the making." In mythology, this is the name of one of the three Norns, a goddess of destiny. The other two are Skuld  ("future") and  Urðr ("fate; that which happened").


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Aretha - 16.11.2009 05:46:04
Mina kerran raamatusta loysin maininnan mut taisi olla jemima.. tarkoitti siella rauhan kyyhky.. mukautui minun suussani jeminaksi. tyytyvainen olen ollut vaikka toisinaan haluaisin jotain hieman sarmikkaampaa ;)


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: Aretha - 16.11.2009 05:47:18
katsos kun en osaa kirjoittaa omaa nickia ;D


Otsikko: Vs: Mistä nimimerkkisi on peräisin?
Kirjoitti: mirka222 - 21.11.2009 13:29:10
N=olen nainen ja 2-numero on aina kiehtonut...en muista miksi juuri 3 kakkosta pistin nimimerkkiini, olisikohan 2 kakkosta ollut varattuna