Astro Foorumi

Astro special => Astro special => Aiheen aloitti: Esmiralda - 14.06.2009 15:48:57



Otsikko: Astrologiset maamerkit?
Kirjoitti: Esmiralda - 14.06.2009 15:48:57
Hei!

Törmäsin tuossa tilanteeseen, kun kävin kuuntelemassa luentoa tuolla läheisillä 'linnanraunioilla' (kivikautiset rakennelmat noin 4000 vuotta sitten).

Uutta oli minulle se, että niitä oli nyt tutkinut astrologikin. Hän oli korostanut kivikautisen ihmisen seuranneen auringonkiertoa ja merkinnyt niistä kohdat rakennelmiinsa. Kuten Stonehenge.

Näillä raunioilla on selvät oviaukot seisauksiin ja tasauksiin, joten niiden pohjalta löytyvät myös ilmansuunnat.

Nämä rauniot ovat nk. Jätinkirkkoja täällä Pohjois-Pohjanmaan rannikolla.

Onko Suomessa muita tällaisia maamerkkejä, joita voi kutsua myös astrologisiksi maamerkeiksi?


Otsikko: Vs: Astrologiset maamerkit?
Kirjoitti: Esmiralda - 17.06.2009 18:19:41
Tässäpä tästä lisää:


Pohjanmaan jätinkirkkojen arvoitus on selvinnyt. Ne ovat olleet ensimmäisiä muinaisajan aurinko-observatoreja.

Helsingin yliopiston tähtitieteilijä Marianna Ridderstadin ja Oulun yliopiston arkeologi Jari Okkosen tutkimuksen mukaan jätinkirkoista on havainnoitu Auringon asemaa taivaalla. Asiasta kertoo Ursa sivuillaan. Jätinkirkot ovat koko Pohjois-Euroopan suurimpia kivikautisia monumentteja, joiden käyttötarkoitus on tähän saakka ollut arvoituks.

- Rakennelmia on vuosikymmenien saatossa epäilty milloin miksikin. Niitä on spekuloitu asuinpaikoiksi, linnoiksi, kalmistoiksi, hylkeenlihan kylmävarastoiksi ja saaliseläinten kokoonajoaitauksiksi, Marianna Ridderstad kertoo Tähdet ja avaruus -lehden verkkouutisille Ursan mukaan.

Ridderstadin ja Okkosen tulokset osoittavat, että jätinkirkoista on tehty tähtitieteellisiä havaintoja. Kyseessä on kautta aikojen suurin arkeoastronominen löytö maastamme.

- Jätinkirkot on rakennettu siten, että niiden porttiaukoista on voitu havainnoida Auringon nousuja ja laskuja vuoden kahdeksana tärkeimpänä Auringon kulkuun liittyvänä ajankohtana eli päivänseisauksina, päiväntasauksina ja niin sanottuina välipäivinä, Ridderstad toteaa.

Pohjanmaan muinaiset aurinko-observatoriot rakennettiin noin 2500-2000 ennen ajanlaskun alkua eli aikaan, jolloin maanviljelys oli juuri saapunut Suomeen. Jätinkirkkojen rakentajat elivät kuitenkin vielä metsästäjä-keräilijä-taloudessa.

Muinaisia rakennelmia on vain Pohjanmaalla. Niitä on löydetty nelisenkymmentä. Isoimmat jätinkirkoista ovat suorakaiteen muotoisia vallimuodostelmia, joiden pituus on 50-60 metriä.

http://www.ursa.fi/blogit/ta/index.php title=suomen_suurin_arkeoastronominen_loyto_mu&more=1&c=1&tb=1&pb=1