Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Selvänäkö ja ennustukset => Aiheen aloitti: jasnaja - 15.01.2006 03:49:23



Otsikko: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: jasnaja - 15.01.2006 03:49:23
Ihme vimmalla olen vaihdellut makuuhuoneeni väritystä hyvin äkkinäisesti ja suorastaan toiseen värielementtiin sukeltaen. Entinen sinivalkoinen ja viileähkö huone saa lämmitellä mausteisten puna-oranssi- ja keltaisen värien hehkussa.

Kaikki entinen ja hyvältä tuntunut on nimenomaan saatava pois silmistäni. Nautin uusista väreistä, en vain tiedä syytä näin voimakkaaseen reagointiin.

Siivoan tavallaan muutenkin asioitani ja elämääni, löydän väreissä jotain hyvin lempeää ja suojelevaa minua kohtaan, mutta voimaväreiksi niitä itse nimittäisin :)

Jospa jollakulla olisi jokin kommentti tai mielipide, miksi näin, niin olisin iloinen vastauksista.

  :aurinko:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 15.01.2006 10:58:28
:coolsmiley:
                     Just`juu !  Vaihdetaan Väriä -  :2funny:

                       Mitä peiton ALLA ?   :knuppel2:


                     


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: sawotar - 15.01.2006 12:48:43
Pietro...Peiton alla?? No siellähän on paljasta nahkaa ;)  :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: ianthe - 15.01.2006 13:16:17
Aika jännää, itse en tiedä, että kukaan vaihtelisi värejä kovinkaan usein, mutta itsekin välillä vaihtelen näitä perusvärejäni johonkin, hetkeksi. Sitten palaan aina takaisin tähän violetti-mustaan maailmaani.
Monet pitävät kotiamme kauniina mutta väritykseltään sellaisena että eivät pystyisi rauhoittumaan täällä, tulisi kuulemma pieni-olo. Kun taas minä ja avokkaani viihdymme juuri näin. Violetti on aina puhutellut minua, jo aivan pienestä lähtien, eikä loppua näy :)
Erilaisissa elämäntilanteissa tosin aina haen jotakin muuta väriä, kun joku läheinen kuolee tai ahdistaa tai olen erittäin onnellinen. Jos jotakin suurta on elämässä niin vahvistan sitä kaiketi jollakin tietyllä värillä.

Se miksi sinä vaihtelet useasti sävyjä, on hiukan minulle outoa. Elätkö vahvasti tunteiden mukaan? *mietiskel*


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Asko - 15.01.2006 13:34:31
Väreistä saa energiaa ja siksi on hyvä vaihdella vaatteiden tai jopa sisustuksen värejä. Se kuuluu kehitykseen ja ihmisillä on erilaisia kausia, kuten nuoret pukeutuvat mustaan väriin hyvin yleisesti. On hienoa että nuoret käyttävät paljon muita värejä, vaikka tosin hyvin erikoisiakin, mutta jos ihminen voi hyvin tietyissä väreissä, se on aina Ok silloin.

Itselläni on ollut hyvin monenlaisia kausia ja olen käyttänyt lähes kaikkia värejä laidasta laitaan. Kerrankin jo vuosia sitten kaksi tyttöä tuli vastaan ja sanoivat " katso pinkki paita miehellä" heh he. No itseäni se ei häirinnyt vaan päin vastoin.

Olen kokenut että värit vaikuttavat eritoten mielialaani ja voin vaikuttaa niillä päivän fiiliksiini. Minusta on tärkeä kuunnella omaa intuitiota ja sisustella värejä sen mukaan. Anna siis palaa vaan rauhassa ja hienoa kun luovuutesi loistaa värien kirjavassa leikeissä... :angel:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Hiisitär - 15.01.2006 13:47:49
Minullakin on tullut pieniä muutoksia vuosien myötä värimaailmaani. Musta on päävärini vaatetuksen suhteen, sillä se rauhoittaa ja maadoittaa minua ja lentelevää ajatusten juoksuani tarpeeksi. Koen sen myös turvalliseksi väriksi, enkä lainkaan negatiiviseksi tai värähtelyitä alentavaksi. Eräs ystäväni puolestaan ei laita mistään hinnasta hitustakaan mustaa väriä sisältävää vaatetta päälleen, koska hän ahdistuu siitä.

Ruskea on yleisesti ollut aina lempivärini ja se tulee esille mm. sisustuksessa. Vaatteiden suhteen en toisaalta halua laittaa ruskeaa päälleni, sillä silloin värin pitäisi olla tietynlaista ruskeaa, jota ei vain tunnu löytyvän. Kaikki ruskean sävyt miellyttävät suuresti!

Viime vuonna päätään alkoivat nostaa värit pinkki, lämmin oranssi, kirkas vihreä ja mattapunainen. Olen aina ennen inhonnut pinkkiä ja punainen saa minut hyppimään seinille, jos laitan sitä päälleni. Yllätyinkin kovasti, kun löysin kirppikseltä punaisen paidan, joka minun oli ihan pakko ostaa. Punaisen täytyy tosin olla vieläkin mattaista (ei hehkuvaa) ja joko vaaleaa tai sisustuksessa tummaa, enemmän viiniin taittuvaa.

Olen aina kammonut sinisiä sävyjä ja valkoinen väri on kammottavinta mitä tiedän. En ikinä laita päälleni mitään täysin puhdasta valkoista. Valkoinen on minusta niin tyhjä ja ontto. Kodissanikin vuoraan heti valkoiset seinät ja kaapin ovet tauluilla ja korteilla piloon. Sininen taas on niin kylmä ja hukuttava väri. Kun valkoinen huutaa "Täytä minut!" sininen täyttää sinut ihan kokonaan.

Sisustuksessa pidän lämmöstä, oli kyse valoista tai väreistä. Kodin pitää tuntua lämpimälle ja turvalliselle. Pienen kokoni vastapainoksi rakastan jyhkeitä huonekaluja ja tietynlaista raskautta, joka pitää minut maan tasalla (muuten en malta keskittyä mihinkään) Tietysti 80% ihmsistä kokee makuni ahdistavaksi ja puristavaksi, jos minulla olisi varaa ostaa JUURI sellainen asunto kuin haluaisin ja sisustaa se JUURI oman makuni mukaan.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: boboo - 15.01.2006 14:01:51
Teini iän jälkeen ihastuin mahdottomasti punaiseen väriin. Raskausaikana taas vihreää väriä piti tunkea joka paikkaan.  ;D sitten palasin taas punaiseen, mutta esikon tekstiilit jäivät vihreä voittoisiksi.

Sain tietää että punainen on feng shui astrologian mukaan minun "oma värini" ja vihreä on esikon. Taisin tiedostamatta voimistaa omaa vauvaani odotusaikana väreillä.  ::)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: hopeatähti - 15.01.2006 14:14:47
Meilläkin oli monta vuotta makkari sinivalkoinen ja keittiö myöskin, oikeastaan olohuoneessa oli ainoa värimaailma jossa oli viininpunaista, kellertävää ja vihreää.

Nykyään vaihdan säännöllisesti värejä makuhuoneessa ja olohuoneeseen on tullut enemmän valkoista ja pellavaa, yhdistettynä viinipunaiseen.

Jossain vaiheessa laitoin makuhuoneemme valko/violetiksi mutta liiallinen violetti (tai mikä väri tahansa) voi saada päinvastaisen reaktioin, sen takia on ihan terveellistä välillä vaihdella noita värejä.

Mustaa laitan enää harvoin päälle, ainostaan housuissa jos ei ole farkut jalassa.
Ostin tänä vuonna jopa valkoiset toppahousut  :o

Pidän kaikista pastellisävyisistä vaatteista ja petivaatteemme olen valinnut tarkasti, eli liian räikeitä kuvioita eikä liian kirkkaita, kuten punaista tai mustaa, hui.

Itse pidän nykyään paljon valkoisia paitoja ja pastellisävyisiä huiveja, ehdoton suosikki on myöskin vihreä villapaita, ihan uusi juttu, ennen en koskaan käyttänyt vihreitä vaatteita.

Muutama vuosi sitten käytin vain musta/valko/harmaata mutta kyllästyin ja nyt musta ja harmaa on vaihdettu pinkkiin ja vaaleanpunaisen.

Itse huomasin että voin paljon paremmin kun käytän hempeitä värejä.

Punaista en voi laittaa nuorimmaiselle lapselle ollenkaan, on niin vilkas muutenkin, vanhin lapsista aktivoituu punaisesta ja saa enemmän eloisaksi.

Itse koen että värillä voi todella vaikuttaa ja paljon, mukavaa puuhaa  :)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Annaz - 15.01.2006 17:47:48
Kiva aihe  :-*

Minä kuulun niihin ihmisiin jotka vaihtavat "väriä" vuoden aikojen mukaan. Sisustuksessa täytyy olla hyvin neutraali, valkoinen pohja jonka voi muuntaa tekstiileillä mielen mukaan.

En ole koskaan viihtynyt ns. kylmien värien ympäröimänä. Valkoinenkin on minulla usein lämmintä maidonvalkeaa. Rakastan punaista (yleinen vitsin aihe perheessä) ja sitä minulla on sekä päällä että sisustuksessa aina mukana.

Vuosia taaksepäin kun olin "maassa", tarvisin keltaista. Se väritti keittiön, sitä ilmestyi eteiseen.. jopa makuuhuoneeseen. Silloin en olisi voinut kuvitellakkaan mitään beesiä elämääni.

Nykyisin olen lisännyt valkoiseen murrettuja maavärejä, mutta se punainen on säilynyt mukana koko ajan  :) Reissukämppäni etelässä on vahvan punainen/oranssi/keltainen, koen tarvitsevani näitä värejä auttamaan vaanivassa väsymyksessä..

Punaiselta lakanaltaan juttua kirjoitti
-annaz-


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Elämänilo - 15.01.2006 20:40:24
Hei

Värit vaikuttavat meihin yllättävän paljon.
[/b]   :smitten:

http://www.astro.fi/index.php?option=com_smf&Itemid=27&topic=1461.msg14891#msg14891


 :smitten:  Elämänilo   :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: selkälokki - 15.01.2006 22:03:39
juu, vihreä väri on ok, mutta autoon ei IKINÄ.Mistähän sekin johtuu?
Tässä vaihdoimme autoa ja kyllä tuli vastaan tosi paljon vihreitä autoja ja en kertakaikkiaan voi ajatellakaan sitä väriä autossa. En.
Miekin muuten pelailen paljon värien kanssa kotonani ja vaihtelen sävytyksiä verhojen yms. avulla.
Se virkistää.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: ianthe - 16.01.2006 13:55:11
pukeutuminen onkin vänkä homma värien suhteen. Olen siinä mielessä kaveripiirissäni harvinainen että pukeudun lähes samoihin väreihin millä sisustan :)

ainut huone, josta pidän värit loitolla. on työhuoneemme. En halua saada vaikutteita väreistä ympärilläni kun maalaan :) jopa työvaatteeni ovat aikas neutraalit.

muuten pukeudunkin sitten mustaan, violettiin, pinkkiin...tummanpunaisesta pidän myös, mutta en vain osaa olla punainen vaate päälläni. Tuntuu kuin se söisi minut. Keltaista en käytä missään, se saa minut luvattoman levottomaksi ja hermostuneeksi, samaten moni oranssin sävy.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Hiisitär - 16.01.2006 15:10:01
Lainaus
en vain osaa olla punainen vaate päälläni. Tuntuu kuin se söisi minut. Keltaista en käytä missään, se saa minut luvattoman levottomaksi ja hermostuneeksi

Minulla on samanlaisia tuntemuksia näistä kahdesta väristä. Pastellinsävyistä pidän, mutta niitä en haluaisi päivävaatteisiin, sillä ne alkavat nukuttamaan kovasti. En myöskään kovinkaan useasti liikuskele missään niin, etteikö minulta löytyisi jotain rauhoittavaa mustaa päältäni - vaikka sitten mustat alushousut jos ei muuta!  ;D


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 16.01.2006 15:32:50
pukeutuminen onkin vänkä homma värien suhteen. Olen siinä mielessä kaveripiirissäni harvinainen että pukeudun lähes samoihin väreihin millä sisustan :)

Myös minä pukeudun lähes samoin värein, kun sisustan. Lempivärini ovat vihreä ja ruskea. Niitä löytyy paljon myös kodistamme. Punatukkaisena nuo värit jotenkin vain "istuvat" päälleni, sen lisäksi että ovat kauniita värejä.

Punaista ja keltaista väriä en taas mielelläni päälleni pistä. Punaisella olisin vain jotenkin liian punainen hiuksiani myöten ja keltaisesta en vain muuten niin välitä. En kaipaa lisää piristystä ja iloisuutta vaateista, muuten olisin varmasti ylienerginen ja pirteä.

Päälleni kaipaan juuri "maadoittavia" ja rauhoittavan hillittyjä värejä. Mustakin on ok vaatetuksessa ns. "tehostevärinä". Koko mustaan en haluaisi pukeutua (juhlamekot poikkeuksena). En myöskään IKINÄ halua mitään mustaa sisustukseeni. Niin synkkää ja pölyt näkyvät heti. (nousu neitsyt  :2funny:) Valkoisesta pidän kyllä.

Suurta viehtymystä tunnen värinä myös lilaan, mutta se ei vain jotenkin sovi päälleni ja en oikein ole sisustuksessakaan sitä osannut käyttää. Sitä on kuitenkin ihana käyttää, jos piirtää tai maalaa jotain. Kuten kaikkia muitakin pastellisävyjä.

Niin ja vaikka kevät ja kesä on vuodenajoista mielestäni ihanimpia, niin syksyssä ne ruskan värit ovat aivan omaa luokkaansa. Aivan ihania! "Maastoudun" hyvin ruskametsään.   :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Artemis - 16.01.2006 16:09:42
Itse rakastan punaista ja muita lämpimiä sävyjä. Sisustan mielelläni tummanpunaisella, oranssilla ja ruskean erisävyillä  :)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: enska - 16.01.2006 19:46:11
Väriasiat ovat viime aikoina mietityttäneet kun pitkästä aikaa pääsee tekemään kämpästäkin omanlaista..
Keittiö on talon puolesta valkoinen, mutta isoimpiin pintoihin olen valikoinut mausteisia keltaisia, oransseja ja punaisia sekä pikkuripauksia sähkönsinistä ja mustaa. Kaikki on kuitenkin tarkoituksellisesti epäsävyistä noiden värien sisällä. Ehkä valitsin näin, koska yritän kasvattaa poikani ruokahalua ja toisaalta keittiön kuuluu mielestäni olla lämmin ns. kodin liesi.
Pojan huone, eteinen ja kylppäri ovat vielä täysin kesken, ei voisi sanoa että edes suunnitteluvaiheessa.
Makkari-olkkari-yhdistelmä on sekin vasta muodostumassa, tällä hetkellä pyökkiä, tummanpunaista ja turkoosia ja haaleaa sinistä. Viileät siniset ovat ehdottomia, sillä kesällä aurinko paistaa keskipäivästä pitkälle iltapäivään suoraan sisään..

Vaatetuksessa musta on ollut aina tärkeä, sitä on aina päällä jonkin verran. Se tosiaankin maadoittaa ja tuntuu kotoisalta, lisäksi olen viime vuosina suosinut tummanpunaista rohkeutta antamaan ja näin talvisin myös lämmittämään. Tummansininen on tavallaan toinen musta, jos en halua olla liian "synkännäköinen" . Pidän myös tumman
harmaista, suklaanruskeista, myrkynvihreistä, tummanpurppuraisista ja violeteista sävyistä. ( Siis ei yhtä aikaa kuitenkaan päällä kaikkea lueteltua)
Kaikki oranssit, keltaiset, valkoiset ja mitkä tahansa vaaleat sävyt suurina pintoina vaatteissa ovat aivan kestämättömiä.  Jos jotain sellaista olen heräteostoksena joskus hankkinut, niin kaksi käyttökertaa on maksimi. Sitten eikun kierrätykseen..


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: tiav - 16.01.2006 19:54:05
Sininen, ehdottomasti sininen  :smitten:
Ollut 12vuotiaasta lähtien eli jo toooosi kauan eikä loppua näy  ::)
Tosin olen huomannut että valkoisen kammoni senkun vain kasvaa; muutin jokin aika sitten taloon missä on valkoiset keittiön kaapit (miten  mielikuvituksetonta  ???) ja minä en viihtynyt keittiössä yhtään, vasta kun laitoin kaikki tekstiilit tumman-siniksiksi, aloin viihtymään siellä enenmänkin. Kaikissa meidän huoneissa on sinistä, tällähetkellä tumman yön sinistä, kesällä se on vaaleampaa eli kesätaivaan väristä mutta aina sitä on  :smitten: :smitten:

Vaatteissani käytän tumman sinistä, mustaa ja kirkaan punaista, ei mitään murrettua punaista vaan aitoa-paloauton väriä  ;D

Ja talo on tällä hetkellä epämääräisen viherharman värinen mutta kesällä se muuttuu punaiseksi, ihanaa  :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: jasnaja - 18.01.2006 02:28:00
 :) Mielenkiintoisia ajatuksia olette kirjoittaneet, tuntuu kovin värikkäältä tämä meidän ihmisten maailma, onneksi.

Olen pohtinut tätä väriasiaa, taitaa olla jokin ikäkausiteema minulla menossa. Palaan usein vanhaan runoon, jonka kirjoitin vuonna 1997. Jos ette pahastu,  laitan sen tähän, sillä tunnen olevani juuri se noitanainen, joka hellii hetket kauniiksi.

Tunnen hyvin vahvasti Äitimaan eli Gaian voiman itsessäni, näen kaikenikäisissä naisissa ikiaikaista voimaa ja energiaa joka saa uutta aikaan, kuvaannollisesti tai illuusiona, mutta hyvin selkeästi olemassa olevaa kauneutta. Meillä on yhteys toisiimme, myös miehiin, kaikkeuteen, olemme voimavirtoja, kuin pieniä ydinvoimaloita joista lähimmäisemme voivat ammentaa lohtua, iloa ja rakkauttamme.


  :smitten:

~
                   Värianalyysi

            Noitanainen loitsun luki
         maanitteli mustan mailleen
      vihreän  loi metsästänsä
   suojasi sukunsa surulta
   keltaiseen jo toiveen kietoi
yllytti haaveet haikeat
         punaiselta pyysi lisää
            tulta, tulta tummempaa
               sinisellä värjäsi veden
               kastoi kuhat kutevat
            viitan viikkasi violetin
         katsoi kerran kutsuvasti
      oranssista otti voiman
   vyötti lämmön lanteilleen
   valkoisella peitti harmaan
      arjen juhlaksi pyhitti
         noitanainen loitsun luki
            nosti kultaisen pikarin
               riipi pajusta oksan hennon
               löysi kädestään tikarin
            noidan mieli, käärmeen kieli
         luki loitsun nurinperin
      maanitteli mustan mailtaan
   suojasi sukunsa surulta
   tulta tummaa kesytteli
      hunnutti haaveet haikeat
         kastoi kuhat kutevat
            katsoi kerran kutsuvasti
               vyötti lämmön lanteilleen
               arjen juhlaksi pyhitti
            noitanainen vaitonainen
         itki ikävän itsestään
      noitanainen toisenlainen
   helli hetket kauniiksi.

~


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Usvametsä - 18.01.2006 20:14:51
Sininen on minunkin värini. Sitä löytyy niin vaatteista kuin sisustuksesta.
Noin vuosi sitten on sisustusväreihin tullut mukaan limen vihreä, pinkki ja lila, eri sävyissään.
Värit todella vaikuttavat mielialaan. Kun tuntee olevansa rakastettu ja rakastavansa kaikkea mitä ympärillään on, huomaa kaivelevansa kaapin perukoilta edes jotain punaista päälle pantavaa.

 :) :vaaka:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: valonkantaja - 18.01.2006 20:53:38
Minä  :merkurius: :n lapsena olen aina viihtynyt keltaisessa, joka - tiedän kyllä - on monille se VIIMEINEN väri, mitä pistäisi päälle.

Tulee vain sellainen aurinkoinen olo keltainen paita/housut päällä..!  :)

Nyt minulla on turkoosi ja violetti kausi meneillään. Värit ovat terapeuttisia. Pidän sekä kirkkaista, että murretuista väreistä. En ikinä käyttäisi pelkkää mustaa, se saa kasvot näyttämään kuolleilta. Samoin kirkas valkoinen... Ei sovi kovin monelle. Luonnonvalkoinen onkin sitten eri juttu.

Olen ollut aina vahvasti yhteydessä väreihin, ja nimenikin on kreikaksi Sateenkaaren Jumalatar... :smitten:

Kesällä yksi selvänäkijä kertoi minulle että näen ja koen värit "perusihmistä" voimakkaammin ja erityisen tärkeitä minulle ovat entisten intiaanielämieni värit. Olinkin sitä ennen maalaillut paljon kaikkea intiaaniaiheista, jossa käytin väreinä vedenvihreää, turkoosia, lämmintä keltaoranssia, punamullanruskeaa ja kultaa.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: sirahvi - 20.01.2006 00:24:53
hmmm, lemppari värejä ovat jo kauan olleet vihreä ja sininen, jonka värinen kotini lähestulkoon on  ::)
Vihreät ja siniset vaatteet ovat kauheita päälläni. Vihreää villatakkia yritin sinnikkäästi käyttää kunnes olen nytten vihdoin tajunnut luovuttaa :)

Hauska huomata, kun aamulla pörröisenä äkkiä jotain 'siistiä' pistää päällensä, sen enempää valitsematta.. myöhemmin tajuaa sen värin kyllä hyvin edustavan päivänmielialaa..

Eikös Big Brotherissa aluksi kilpailijoilla pukeutuminen ollut hurjän värikästä ja mitä pidemmälle kisa meni, sitä synkemmäksi kilpailijoiden värimaailma pukeutumisessa muuttui... hmmhmm..

 :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Ippuska - 20.01.2006 00:44:55
Ihanaa väriloistoa täälläkin: http://www.axiel.com/anglais/postcards_php.htm  :-*


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Unssi - 20.01.2006 01:54:27
:)      :)      :)

Onnellinen sinä Valonkantaja, joka pystyt käyttämään keltaisia vaatteita.
Nuorempana ollessani ostin kirkkaan keltaisen undulaatin - ihan sen takia, että rakastan keltaista väriä, mutta en vaatteissani. (Oli mulla muitakin undulaatteja - oli undulaattikausi...)      ::)

Oranssi kausi on kestänyt varmaankin kahdeksan vuotta; ei juurikaan vaatetuksessa, vaan asuntoni sisustuksessa. Sitä ennen oli lähes kaikki vihreää.
Muutama vuosi sitten hämmästytin itsenikin ostamalla vaalean sinisen auton (no, olihan se alussa hailakka väri, mutta kaikkeen tottuu...sitäpaitsi metallinhohtoisena se kuutamossa kimalteli mulle  =)    ), ja nyt mulla on samaista sinisen sävyä verhoissa, matoissa, pyyheliinoissa - puhelinkin oli jossakin välissä samaa sinistä.
Vaatetuksessa käytän punaista, tummempaa sinistä, ruskeaa...

Mitä värejä ei voi päällensä laittaa, niistä täytyy saada nauttia muussa muodossa: suomenpystykorvan punaruskeata väriä olen aina ihaillut, joten nyt on menossa jo toinen punaisenruskea seropi mulla ja toisena koirana on valkoinen seropi, jonka selkäkarvoissa häivähtää oranssi.   :D

Värikkäitä ja aurinkoisia talvipäiviä teille.    8)

Jasnajalle kiitoksia Värianalyysi-runosta.


Aurinko            Kauris
Kuu                 Rapu
Nousum.          Kaksonen


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Värikkö - 20.01.2006 10:45:25
MIELENKIINTOISTA!!!

Se, että toinen Valkoinen Maailmojen Sillanrakentaja  aloitti väri-keskustelun. Minunkin elämässäni värit ovat olleet viimeajat päällimmäisenä ja olen tuntenut polttavaa tarvetta maalata juuri V Ä  R   E  J  Ä   ihmisten nähtäväksi. Itselleni iski turkoosi kaiken värittelyn jälkeen myös omaan pukeutumiseen ja se toi pintaan RAKKAUDEN - tietenkin vasta noin teoriassa  ;)
- mutta odotas vain MAAILMA, täältä tullaan turkoosin  ja oranssin  voimalla  :smitten:

Vuosia sitten kertoessani, että oranssi saa minut raivoihini, eräs viisas nainen sanoi, että tasapainoinen ihminen pitää KAIKISTA väreistä ja niin aloin perehtyä väreihin. Suosittelen sitä kaikille, sillä väreillä on sanojen tuollepuolelle vaikuttava sanomansa  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Ippuska - 20.01.2006 11:34:21
Väreistä vielä, vähänks' vänkää: näinä kirkkaina pakkasöinä on etelätaivaalla tuikkinut ERITTÄIN kirkkaasti tähti, joka kiikareilla katsottaessa tuikkii kaikkia spektrin värejä villillä vauhdilla  :D   Olisipa kaukoputki!
Mikähän tähti tai planeetta! lienee kyseessä?  ::)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Mirjam - 20.01.2006 12:15:19
Sirius ainakin niin 'tekee'...mutta on niitä muitakin.. :)

Suomessa Sirius näkyy talvitaivaalla matalalla etelässä, Ison Koiran tähdistössä. Pienen horisonttikorkeuden vuoksi tähti tuikkii voimakkaasti ja näyttää koko ajan vaihtavan väriään. Kaukoputki ei paljasta mitään uusia yksityiskohtia, tosin seuralaistähti on havaittavissa noin 30 cm:n kaukoputkella. Tulevaisuudessa tähdet näyttävät vielä lähentyvän toisiaan ja valkoisen kääpiön havaitseminen vaikeutuu entisestään. Sirius on aiheuttanut vilkkumisensa ja kirkkautensa johdosta monta turhaa ufohavaintoa.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Piipo - 20.01.2006 12:17:05
Värit tuovat energiaa!

Meillä on nyt makuuhuoneessa semmoinen vahvan oranssi rullaverho ja sitten kun siihen osuu auringon valo, niin huone aivan leiskuu oranssia!  :D Se on ihana varsinkin kesäaamuisin! Seuraavaan asuntoon ajattelinkin tehdä eri huoneisiin eri väriset rullaverhot, koska niillä saa helposti muutettua huoneen tunnelmaa... Ja jos se rullaverhon väri kyllästyttää, niin voi vetää tavalliset verhot ikkunan eteen...


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Ippuska - 20.01.2006 23:09:25
Sirius ainakin niin 'tekee'...mutta on niitä muitakin.. :)

Suomessa Sirius näkyy talvitaivaalla matalalla etelässä, Ison Koiran tähdistössä. Pienen horisonttikorkeuden vuoksi tähti tuikkii voimakkaasti ja näyttää koko ajan vaihtavan väriään. Kaukoputki ei paljasta mitään uusia yksityiskohtia, tosin seuralaistähti on havaittavissa noin 30 cm:n kaukoputkella. Tulevaisuudessa tähdet näyttävät vielä lähentyvän toisiaan ja valkoisen kääpiön havaitseminen vaikeutuu entisestään. Sirius on aiheuttanut vilkkumisensa ja kirkkautensa johdosta monta turhaa ufohavaintoa.

Kiitos tuosta tiedosta Mi-Olea! Täälläpäin onkin nyt taivas pilvessa, niin ei vilkutellakaan toisillemme tänään ;)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Inke_1 - 28.01.2006 17:00:36
Minä pidän täyteläisestä punaisesta, mutta siihen väriin minua ei kukaan saisi pukeutumaan. Sisustuksessa se on ok. Mielelläni pukeuden kermanvalkoiseen tai suklaanruskeaan,käväisen välillä hakemassa voimaa ja rohkeutta oranssista väristä ja jos työhöni liittyy sellaisia tilanteita jossa haluan herätellä keskustelua niin silloin valitsen työvaatteeseeni jotain turkoosia vaikkapa silkkihuivin. Mitään värejä kohtaan minulla ei ole vastenmielisyyksiä eikä väri-inhoja, mutta joistakin vain pidän enemmän ja enemmän pidän juuri tuosta täyteläisestä punaisesta joka vierastaa kuitenkin omat värini. Mustaa väriä puen ylleni vain housujen muodossa.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 28.01.2006 17:42:20
8)

        VÄRILLÄ EI OLE VÄLIÄ, KUNHAN SE MUSTA.   :o

           SANOI AIKANAAN LIUKUHIHNAN KEKSIJÄ

             HENRY FORD.           :-\

               KUINKA MEITÄ PETETÄÄNKÄÄN NÄILLÄ VÄRIJUTUILLA ?

V Ä R I Ä    E L Ä M Ä Ä N ,  P Y Y H I T Ä Ä N   V A R J O T    P O I S !!!!!

                   :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Corvus Leonis - 29.01.2006 01:01:22
Tulipunainen, kirkuvankeltainen ja mintunvihreä! ;D Tosin yhtäaikaa minua ei saa niihin pukeutumaan, se olis liian Ronald McDonald-henkistä. ::)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: ianthe - 29.01.2006 12:13:23
juuri nyt tahtoisin suorastaan uida violetissa! vaihdoin sänkyynikin violetit lakanat yms ja menen ihan just kääriytymään niihin =)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Ozzette - 04.02.2006 00:35:04
Jostakin syystä olen aina pitänyt mustasta... Liekö sitten "osasyynä" ajoittaiseen kovaan masennukseeni ja hirmuiseen synkistelyyn yleensäkin... Olen melkeinpä koko ikäni ollut kova pessimisti, mutta NYKYÄÄN asia on suurimmalta osin muuttunut... Vanhenemisen tuomaa "viisauttako" kenties...?? Noh, mutta kuitenkin rakastan mustaa väriä ja pukeudun mielelläni siihen. Vaikka hiukseni muutenkin melko tummat, niin värjään niitäkin aina välillä mustiksi. Olen lapsesta saakka haaveillut, että minulla olisi luonnostaan pikimustat hiukset. Jotenkin musta vain on minusta kaikkein tyylikkäin väri. Pidän todella paljon lisäksi tumman- tai viininpunaisesta, sekä maaväreistä ruskea ja vihreä. Sen sijaan INHOAN vaaleanpunaista ja yleensäkin pastellivärejä !!  :buck2: Liian kirkuvat taas (voimakas oranssi tai keltainen) saavat silmäni suorastaan "vilisemään" ja jotenkin huonovointiseksi... Mistähän moinenkin johtuu...?? Ne vain käyvät kirkkaudellaan silmiini. Noh, olipas värispekulointia, mutta MUSTA,PUNAINEN,RUSKEA ja VIHREÄ lempivärini.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Inke_1 - 04.02.2006 01:20:42
Minä teen joka vuosi hassun havainnon pian joulun jälkeen. Olen ihan kurkkua myöten täynnä punaista ja havunvihreää mutta ahmin oranssia syötävää. Haluan bataattia, porkkanoita oransseja paprikoita ja appelsiinin ulkonäkö viehättää mutta voi mikä pettymys kun kuoren alta paljastuu keltainen hedelmäliha. Persikat ja aprikoosit viehättävät ja marjoista lakka nousee himohaluttavakseni ehkä tyrnikin, mutta sen hapokkuus saa irvistelmään. Minä en varmasti selviäisi talven loppupuoliskoa ilman oranssia väriä ja oranssia syötävää.  :) Oranssi tekee minusta virkun, joten kiitos oranssia hedelmää ja kasvista tuottavalle äitimaalle.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: selkälokki - 04.02.2006 10:29:58
Hei, miun piti kanssa saada heti kun vaihdoin jouluverhot pois, niin sellainen ihana läpikuultava oranssi kynttilä olohuoneeseen.
Ja eilen tuntui pakottavalta hankkia keittiöön hennonvihreä kynttilä.
Ja silmät koko illan takertuivat siihen...Muutenkin tuollainen hennon omenanvihreä puutostila.
Tjaah, että semmoset värimeiningit tällä kertaa.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 08:17:32
Jostakin syystä olen aina pitänyt mustasta...

 :o
           Hyvä hyvä, mustakin tuntuu, että MUSTA on kaikkien värien

Ä I T I  ,  ,  ,   :'(   Ä L Ä    J Ä Ä   V A R J O O N   :angel:

                     :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 05.02.2006 14:01:10
Jostakin syystä olen aina pitänyt mustasta...

 :o
           Hyvä hyvä, mustakin tuntuu, että MUSTA on kaikkien värien

Ä I T I  ,  ,  ,   :'(   Ä L Ä    J Ä Ä   V A R J O O N   :angel:


                     :2funny:

Sinulla on kyllä Kotkansilmä hauskan osuvia kommentteja monesti.  ;)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 19:42:14
:D
         Hetkinen, ja vielä hetkinen, Keho, joko alat tuomita värejäkin.!!

           Kenen kollektionesta ne lienee kotoisin ???

              Musta on voima väri, ja ken sitä uskaltaa tunnustaa,

                on sinut itsensä kanssa...

H A R R I K K A    H Y R R Ä Ä    H I L J A L L E E N  :'( ( unissa tosin vain )

                            :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Ippuska - 05.02.2006 20:50:41
:...............
H A R R I K K A    H Y R R Ä Ä    H I L J A L L E E N  :'( ( unissa tosin vain )

                            :2funny:
:D :laugh: :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 21:09:48
:tickedoff:

              Keho, pysy kehityksen kelkassa ja käytä oikeita nimiä...

               Ei kait tarvitse kaivella kaukaa ja taannehtivasti !!??

                MUSTAAAA, missä on valo pohjolan ????

M U S T A  T U N T U U , ,  K A I V A N   H A U T A A   V A L O L L E - K O  ? ? ? ?   :crazy2:

                           :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 21:30:58
Koska musta todellakin tuo sekä sen kollektion teot sekä aikaansa edelle kuuluvan Jumaluutemmekin teot VASTA sen jälkeen, kun kollektio on puhtaaksi nuoltu tämän mustan värin avulla.  ;) :)


 :-*  Kuuleppa XXXXXXX XXXX, voisitko käyttää oikeita nimimerkkejä

        kirjoituksissasi!!!!  Ei liene tarkoitus ottaa tätä henk. koht...

               PS. Minun puolestani antaa kollektion nuolla ihan mitä vaan!!!

                         :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: selkälokki - 05.02.2006 21:48:10
aika ruskeeksi on mennyt taas...Liika ruskea lisää saituutta kuulemma, joten mikähän väri tois eloa tuohon?


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 21:56:28
:smitten:
                VALOA JA VÄRIÄ.    ::)

                  Ilman nimittelyä, olemmehan täällä nimimerkkejä!!!

                    Toivottavasti!!!

                         :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 22:42:50
8)

     Kiitos kiitos vaan, mutta älä minua syyttele...

       MINÄ pyysin, että käytämme vain nimimerkkejä, jotka näkyvät

          tuolla otsikoissa, vaan sinä halusit kaivaa vanhoja!!!

             Kuvittelin tosiaan ( anteeksi erehdykseni ) olevamme

                täällä ns. anonyymejä!!

                      :'(  :'(  :'(


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 23:02:55
:smiley6600:

               Otan osaa, ja toivon että lähtösi on kivuton !!!

                              :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Mio - 05.02.2006 23:06:26
Huomaatteko mustan kirkkauden varjopuolet? Se on todellakin voimakkain väri vaikka valkeasta syntynytkin.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: May - 05.02.2006 23:11:13
Forumilla ei ole sallittua julkistaa toisen forumilaisen henkilötietoja, joten jouduin valitettavasti hieman muokkaamaan erästä viestiä tässä ketjussa.

Lumor, musta ja valkoinen ovat tosiaan saman kirkkauden eri puolet ja hyvä niin. Jos elämä olisi pelkkää harmaata ilman ääripäitä, tylsäksihän tämä kävisi.

Leppoisia unia kaikille (perhe huutelee nukkumaan yhä tiukempaan sävyyn). :)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 05.02.2006 23:35:58
Forumilla ei ole sallittua julkistaa toisen forumilaisen henkilötietoja, joten jouduin valitettavasti hieman muokkaamaan erästä viestiä tässä ketjussa.

Leppoisia unia kaikille (perhe huutelee nukkumaan yhä tiukempaan sävyyn). :)
;D
               Kiitos nyt kuitenkin,,,,..

                Elämöiköön Keho omalla sarallan, ilman vanhojen kaiveluja..

                       :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 12.02.2006 10:23:00
;)

         Maalari maalasi kehoaan... :-*

         Voi sen kait`sanoa noinkin..

                     Koska aurassamme ne värit elämöivät !!  :o  :coolsmiley:

         Siis värillä on väliä meille

I T S E L L E M M E ,   J O K A   O N   :aurinko:

                              :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: meruska - 12.02.2006 17:26:51
Mulla kans asunnon ja vaatteiden värit noudattelevat samaa linjaa, ainakin kasvojen ympärillä, siis paidoissa. Näin on varsinkin makuuhuoneen kanssa. Aikaisemmin se oli vihreä ja keltainen, nyt vaalea yhdistettynä pehmeään ruskeaan.

Olohuoneessa on oranssia, ruskeaa ja valkoista... suunnittelen tosin palaamista viininpunaiseen.

Keittiö on yllättäen muuntunut hiljalleen mustavalkoiseksi, jossa vilahtaa harmaa ja vihreä. Tämä ei ollut edes suunniteltua... Värit vähenivät vain hiljalleen.

Sen olen huomannut että uudistamisen halu seurailee vuodenaikoja. Kevään lähetessä haluaa hiljalleen värikkäämpää talvella rauhallista harmoniaa.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: ianthe - 06.03.2006 12:04:34
huomasin eräs päivä maalaavani taulua, jonka värimaailma poikkeaa täysin aiemmsita töistäni..siis käytän värejä joita en ole koko ikänäni juurikaan käyttänyt kuin mausteena joissakin töissä. hempeää vaaleanpunaista ja turkoosia...vaaleaa violettiakin löytyy, mutta vain aavistus.

Jännä juttu, mitä lieneekään sisälläni työn alla ;)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: sirahvi - 10.03.2006 00:11:07
Viime aikoina olen huomannut nappaavani kaupasta mukaan keltaisia ja oransseja asioita   :laugh:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: outituulikki - 11.03.2006 20:19:18
Väreistä puheenollen...Jostain syystä olen maalannut kautta aikojen vessa/kylppäritilan seinät vihreänturkooseiksi, siis kaikissa asunnoissa, missä se on ollut mahdollista. Niissä, missä olen omistanut kylpyammeen, olen todella nauttinut tästä vedenvärisestä keitaastani! 

Makkari puolestaan on kautta aikojen ollut harmaanvihreitä tekstiilejä, ketunvärinen sänky ja muut kalusteet sekä mahdollisuuksien mukaan vaaleankeltaiset seinät.

Ja keittiön pitää aina olla oliivinvihreä kaapinoviltaan ja tekstiileiltään, mutta olkkari vaihtelee punaruskeasta punaisen kautta siniseen (!) kausien mukaan.

Nyt tässä kirjoittaessa huomasin itsekkin, että suosin paljon vihreän eri sävyjä (ei kirkkaita), jännä juttu! :idiot2:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Ozzette - 11.03.2006 20:30:20
Tuosta vihreästä väristä tuli mieleeni, että mitä "negatiivista" se edustaa ? Jotain taikauskomuksiin liittyvääkö ? Tuntuu vain "hullulta" kun luonnossakin niin paljon vihreää...
Muutaman ihmisen olen kauhuissaan kuullut sanovan, etteivät ikinä käyttäisi sisustukseen  vihreää  väriä. Mikähän "juju" tuossa siis piilee ??  :o
Kuolemaako... mennä "vihreille niityille" tai muuta "liikaa maallisuuteen" viittaavaa ? Entäpä sitten ruskea, onko sama juttu...  :idiot2: Ihan ulalla.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: outituulikki - 11.03.2006 21:02:24
Oivoi! Enpä ole tullut ajatelleeksi asiaa siltäkantilta! Että vihreä ja kuolema...

Oikeastaan kuolema ei ole tällaiselle orvoksi lapsenajääneelle mikään pelottava ajatus. Nuorena ajattelin, että se on jonkinlainen pakotie kaikista vaikeuksista ja toisinaan oikein TOIVOIN kuolemaa; mutta kuten huomaatte, toiveeni ei toteutunut ja hyvä niin.

Suosin muuten pukeutumisessakin vihreää...


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Ozzette - 11.03.2006 21:04:09
Minäkin pidän vihreästä ja SUURESTI kummastelen tuota sen karttamista...  :idiot2: Ei ymmärrä...


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: outituulikki - 11.03.2006 21:06:38
Kummastellaan yhdessä! Halaus sinne ;)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: kosmos - 23.03.2006 03:26:26
Olen myös huomannut, miten eri värien tarve vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Nuoruuden ehdottomuuden aikaan musta oli ykkösväri, sen jälkeen tuli konservatiivinen sininen ja avioeron jälkeen vaatteet ja sisustus oli punaista. Iän myötä myös väriherkkyys on lisääntynyt ja mietin tosi tarkkaan, minkä värisen vaatteen laitan ylleni.(Ja jostakin kumman syystä, musta on ollut ykkösväri useita vuosia.) Joskus mietin, olenko tosiaankin niin turhamainen, mutta kyse ei ole pelkästä väristä, vaan siitä energiasta, jota väri luovuttaa. Esim. viimeisen kuluneen vuoden aikana olen ihastunut vaaleanpunaiseen ja koska sitä on mielestäni vaikea käyttää vaatteissa, pidän vaaleanpunaista huivia esillä ja katselen sitä. Mutta tein myös mielenkiintoisen havainnon, kun luin Minä Olen lehteä nro 6/05, siinä nimittäin on juttu arkkienkelienergiasta ja sen mukaan vaaleanpunainen on rakkaudenenkelin väri ja psykologinen vaikutus on osata rakastaa itseään ja muita, auttaa tunnistamaan omat tunteet ja herättää luovuuden lähteen puhtaimmillaan jne. Tämä kai liittyy niihin henkisiin vaiheisiin, joita itselläni on tapahtunut vuoden, puolentoista aikana eli lisääntyneeseen Kirstustietoisuuteen sekä jumaluuden naisellisen puolen tiedostamiseen. Mutta on mielenkiintoisinta on huomata, että vaaleanpunainen on tullut myös miesten vaatteisiin. Joo.


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: salomi - 23.03.2006 05:32:57
Värit kuvastavat sisäistä olotilaa ja energia tasoa, siksi pitää vaihdella värejä kun siltä tuntuu. Värit kertovat joskus enemmän kuin tuhat sanaa, sillä eräs henkilö muistaa minut aina miehenä jolla on pinkki kauluspaita.

Värien vaihtelun halukkuus kertoo, että on menossa jokin muutos prosessi ja elämähän koostuu monenlaisista kausista ja kannattaa käyttää lähes kaikkia värejä laidasta laitaan niin saa harmonian mieleen.

Värit vaikuttavat ja kertovat eritoten ihmisen mielialoista tarve vaihtelee elämänfiiliksen mukaan. Yleensä tärkein väri meille on se mitä emme uskalla tai halua päällemme pukea, sillä ihminen pelkää erottuvan liikaa omasta ulkoisesta roolista kokeilemalla sitä väriä mitä pelkää / inhoaa. Värit auttaa tunnistamaan omia tunteita ja aktivoi luovuutta. Henkisyyden tilan voi aistia väreistä.

Väriä elämään ettei elämä tunnu niin mustavalkoiselta.
 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 23.03.2006 07:41:11
Värit kuvastavat sisäistä olotilaa ja energia tasoa,
 Yleensä tärkein väri meille on se mitä emme uskalla tai halua päällemme pukea, sillä ihminen pelkää erottuvan liikaa omasta ulkoisesta roolista kokeilemalla sitä väriä mitä pelkää / inhoaa. Värit auttaa tunnistamaan omia tunteita ja aktivoi luovuutta. Henkisyyden tilan voi aistia väreistä.

Väriä elämään ettei elämä tunnu niin mustavalkoiselta.
 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:

 :-\

     :-\

        :-\

               VOI VOI, kuinkas sitten, jos alennusmyynnissä onkin, juuri

               se oikea ja ihana kolttu, mutta tuo väri on ::::: ja silti

               sen haluan , siis syyt ovat muut kuin väärä väri??


                          :tickedoff:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: luminant mermaid - 23.03.2006 11:18:33
Nytpä päästiin aiheeseen...  :smiley6600:   :smitten:    ::)

On totta, että meillä on tietynlaisia aikakausia värien käytössä. Tarvitsemme eri värejä erilaisissa elämäntilanteissa. Joskus haluamme piiloutua tai olla huomaamattomia, sulautua joukkoon (hyvin neutraalit perussävyt) ja joskus taas olla rohkeasti kaikkien näkyvillä, tulla huomatuksi (punainen, keltainen). Elämänmuutoksissa saattaa olla, että haluamme aloittaa puhtaalta pöydältä (valkoinen) ja kun haluamme pitää etäisyyttä, käytämme mustaa ja muita tummia vaatteita.
 :smitten:
Itselläni olen vuosien mittaan huomannut hyvinkin selkeitä jaksoja eri värien käytössä. Lapsuuden värejä en ole analysoinut. Mutta nuorena olin vuosikausia ruskeanvihreä (hiukset, silmät), sitten löysin ihanan taivaansinisen. Sitten on ollut vaihtelevasti punaista, mustaa, violettia, viininpunaista, turkoosia, vihreää, keltaista, ... Olenkin aina sanonut, ettei elämä saa olla mustavalkoista, vaan siitä löytyy kaikki sateenkaaren värit. Koskee myös ajatusmaailmaa.
 :smitten:
Pitää vaan muistaa, että kaikki värisävyt eivät sovi kaikille vaatteisiin, ainakaan kasvoja vasten. Ellemme sitten halua näyttää ulospäin sairaan keltaisilta, harmaan kalpeilta, punakan hikisiltä, väsyneiltä, jne. Oikean sävyn löytäminen on tärkeää. Tokihan me useimmat haluamme näyttää hyvältä toisten silmissä, eikö? Ja oikeat, omat värit antavat energiaa myös itsellemme eri lailla kuin ns. väärät värit. Useimmat meistä osaavat luontaisesti valita oikeita värisävyjä, jos niitä on tarjolla. Mutta ns. muotivärit joskus sotkevat sitä omaa värimaailmaa. Joskus on johonkin tiettyyn tarpeeseen pakko löytää vaatteita, mut kun ei oo oikean värisiä, juuri minulle sopivia. Ja sitten tulee niitä ns. vääriä valintoja, jotka jää kaappiin lojumaan...
 :smitten:
Esim. oranssi sopii vaatteissa, kasvoja vasten, tosi harvoille, mutta sisistuksessa sitä voi käyttää ja syödä vaikka porkkanoita, appelsiineja, jne. Kuten minulla, keittiön verhoissa oranssin keltaista turkoosilla höystettynä ja silityslaudan päällinen lämmin, kirkas ruohonvihreä, jossa keltaista ja turkoosia.
(http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_54.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_45.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_69.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_44.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_53.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_43.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_100.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_70.gif) (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_26.gif)

Lori Reid on kirjoittanut kirjan TERVEYTTÄ JA ELINVOIMAA VÄREISTÄ -Sopusointua kehoon ja mieleen. Käytän sitä paljon sekä työssä että vapaalla ollessani. Siellä on muun muassa sellainen värikortti-testi, jonka avulla voi kurkistaa alitajuntaansa ja selvittää sisimpiä ajatuksia ja tarpeita. Kirja on sellainen pikaopas värien maailmaan. Suosittelen :smitten:

::)    :smitten:    :angel:    :smitten:
Pitää ihan jarrutella,
kun väreistä ja värien merkityksestä
ja värien käytöstä
voisin puhua vaikka unissani... 
:knuppel2:    :smitten:    :coolsmiley:    :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Mirjam - 23.03.2006 11:53:51
Itsestäni on ollut "hauska" seurata, että mitä värejä sitä valitseekaan itselleen ja perheelleen intuitiivisesti/alitajuisesti.  ::)

Itselleni vaaleanpunainen on ihan lapsesta asti ollut lempiväri. Se on kulkenut mukana tähän asti. Jossainhan sanotaan, että suuri vaaleanpunaisen tarve, saattaa viitata rakkauden ja hellyyden kaipuuseen näin niinkuin äidillisessä mielessä. Voipi olla.
Mutta myös eräs 'näkijä' on sanonut minulle, että se on 'sielun-aurani' väri, joka kulkee mukanani läpi elämän ja toisaalta juuri sitä mitä 'levitän aurani mukana'. Mene ja tiedä. Ehkä sen on pitänyt ensin tosiaan itselleen saada ihan emotionaalisenakin kokemuksena, että sitä voi muille jakaa....  ::)

Kuten olen astrologiassakin havainnut, että vaikka meillä on tietynlainen syntymäkartta, me tavallaan 'ajaudumme' joltain osin ensin ihan sen vastapäähään, löytääksemme sen kaiken sitten kokemuksellisesti sisältämmekin...Muutetaan se todeksi...tähdistä maahan tyyliin...  :D
Noh, korjatkoon tämän mutun, joku astrotaitaja, jos näin ei ole...

Tällainen vanhan kunnon punamullan punainen on aina ollut minulle väri, josta en pidä. Siihenkin olen lukenut monia selityksiä...  :P
Edelleenkään, en sellaiseen taloon muuttaisi, joka on punainen, mutta toki olen muuten punaista käyttänyt esim.seinässä, en niinkään koskaan vaatteissa.

Aikanaan myös kävin ns.'värianalyysissä' ja voin todeta, että aivan luontaisesti sitä on valinnut ne 'oikeat' sävyt väreistä itselleen. Tuo värianalyysikin, voisi olla paljon syvällisempi juttu, kuin ainoastaan vain ulkoiseen kauneuteen liittyvää..  ::) Uskon, että sillä on yhteys ihan monelle tasolle....  :coolsmiley:

 :)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: luminant mermaid - 23.03.2006 13:13:13
Aikanaan myös kävin ns.'värianalyysissä' ja voin todeta, että aivan luontaisesti sitä on valinnut ne 'oikeat' sävyt väreistä itselleen. Tuo värianalyysikin, voisi olla paljon syvällisempi juttu, kuin ainoastaan vain ulkoiseen kauneuteen liittyvää..  ::) Uskon, että sillä on yhteys ihan monelle tasolle....  :coolsmiley:

Muutamia vuosia sitten eräs ystäväni "luki" minulle omaa väripalettiani. Kertoi, miksi minulla on tiettyjä värejä enemmän ja toisia vähemmän. Ja miten ja mihin tarpeeseen niitä värejä tulisi käyttää. Silloin tuli vähän kummallinen olo.  :o Tuntui kuin hän olisi lukenut minua kuin avointa kirjaa. Mutta mitä enemmän perehdyn väreihin ja niiden vaikutuksiin, tähän astrologiaan ja kaikkeen mikä liittyy oman itsensä löytämiseen ja parempaan tuntemiseen ja kehittämiseen, sitä enemmän saan myös omista väreistäni irti.

  :smitten:   KEVÄT   :smitten:   KESÄ   :smitten:   SYKSY   :smitten:   TALVI  :smitten:

Ja todellakin värit ja pukeutumistyyli vaikuttavat paljon syvemmälle, niistä pitää löytää se
 :) OMA HYVÄ OLO.  :)


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: luminant mermaid - 23.03.2006 13:22:56

               VOI VOI, kuinkas sitten, jos alennusmyynnissä onkin, juuri
               se oikea ja ihana kolttu, mutta tuo väri on ::::: ja silti
               sen haluan , siis syyt ovat muut kuin väärä väri??                   

(http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_18_2.gif)

Kaupasta löytyy värinappeja, jos uskaltaa kokeilla ja jos vaate on jotain luonnonkuitua, puuvillaa, silkkiä, pellavaa, raionia, ... siis jos on riittävän halpa kolttu kokeiltavaksi. Aina pohjaväri pitää ottaa huomioon.  Joskus voi saada tosi upeita luomuksia värjäämällä.
 
:coolsmiley: Ken uskaltaa...


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: Kotkansilmä - 23.03.2006 16:46:44
;D

    Siihen mitään värinappeja tarvita, toteuttaa luovuuttaan ja tekee
    niinkuin esim. minä, lisää vaaleiden naisten pikkupyykkiin vaan
    rennosti jonkun ihan uuden, eli pesemättömän kirkkaanvärisen
    halppisrievun, ja vot, jotuli kehuja ihan koko perheeltä.   :tickedoff:

I L O A   P I N T A A N   J A   V Ä R I Ä   P A T A A N    :crazy2:   :knuppel2:


                             :2funny:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: _Lucita_ - 02.04.2006 20:17:09
Täältä hieman kommenttia sellaiselta ihmiseltä, joka ei pysty nauttimaan väreistä.

Keltainen on lempparini, mutta vain sen takia että erotan ainoastaan keltaisen ja punaisen sävyt.

Sininen ja vihreä menevät totaalisesti sekaisin, en tiedä kumpi on kumpi ja luulen että pääasiallisesti  näen maailman mustavalkoisena.

Voiko värit silti auttaa tukemaan mielialojani vai jatkanko mustavalkoista linjaa edelleen?

Mutta sellaista, olkaa niiiiin onnellisia siitä, että näette maailman värit.
Minulla on meinaan aikasta tyhmä olo välillä kaupoissa etc. kun ei ole havaintoakaan minkä värinen jokin vaate on.  :D


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: luminant mermaid - 03.04.2006 12:09:12
Hei Lucita!  :smitten:

Itse koen kyllä värit muutenkin kuin visuaalisesti, luulisin. Se on myös todella voimakas tunne. Esim. hankin usein talveksi punaiset sukkahousut, koska ne ihan oikeasti lämmittää ja saa veren kiertämään paremmin jaloissa.

Pystytkö muuten vertailemaan, jos kaksi vierekkäistä väriä ovat aivan samat? Sellainen värianalyysin tuloksena saatava värikartta voisi olla oiva apu vaatehankinnoissasi. Sinun ei tarvitse tietää värin tarkkaa nimeä vaan tietää, että juuri nuo kartassa olevat värit ovat sinun omia parhaita värejäsi ja näihin väreihin pukeutumalla näytät hyvältä ja omalta itseltäsi.

Ja sinne väriliuskojen taakse voi kirjoittaa muistiinpanoja, vaikka että vaalea taivaansininen, koivunvihreä, tumma turkoosi tai mustikansininen. Ja sinne yhdessä värikonsultin kanssa merkitään, millä värisävyillä korostat mitäkin puolta itsestäsi ja millaisen vaikutuksen teet toisiin ihmisiin. Siis miltä haluat missäkin tilanteessa itse näyttää, se on tärkeintä. Ja se värikartan käyttö opetellaan yhdessä eikä vain sanota niin että: "Hei, tässä on parhaat värisi, mukavia shoppailureissuja sinulle!" Kun omat värit ovat konkreettisesti olemassa, vaatekaupan myyjätkin osaavat auttaa.  :idiot2:

Saattaahan olla, että oletkin oikeasti musta-valkoinen tyyppi. Kun moni muukin asia vaikuttaa pukeutumiseesi kuin ns. värivuodenaika. Esim. tyylipersoonallisuus, oletko dramaattinen, luonnollinen, tyttömäinen, ... Eri elämäntilaneet vaikuttavat. Mutta uskon joka tapauksessa, että väreillä voisit saada myös lisää energiaa.
 
Olen menossa reilun kuukauden päästä pitämään luentoa, puhumaan väreistä, pukeutumisesta ja tekemaan väri- ja tyylianalyysejä näkö- ja kuulovammaisille heidän virkistyspäiväänsä. Odotan mielenkiinnolla, mitä se tuo tullessaan. On varmasti avartava kokemus, jotuu itsekin nöyrtymään, hiljentymään ja miettimään miten asiansa esittää ja kuinka se otetaan vastaan.
 :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: _Lucita_ - 03.04.2006 13:39:12
Kiitos vastauksestasi....

Vertailu on hieman hankalaa tietyissä tilanteissä. Esim. Minulla oli tummanvihreä hame (näin minulle kerrottiin) ja menin sen hameen kanssa kangaskauppaan. Siellä itsekseni etsin samaa sävyä ja kävelin kankaan luota toisen luokse. Lopulta löysin mielestäni saman värin. Menin kassalle ja ostin kangasta oikean määrän ja sitten kotiin. Kotona äitini kysyi, että miksi ihmeessä ostit tummansinistä. Olin hetken ymmälläni ja sitten laitoin hameen ja uuden kankaan vierekkäin. Minusta ne näyttivät tismalleen samalta. Ja tietysti ne näyttivät siltä, koska ne olivat juuri samaa tummuusastetta. Eli näin ei ainakaan sinisen ja vihreän kanssa onnistu.

Mutta muuten ideasi on aivan mahtava. Täytyy ottaa yhteyttä ammattilaiseen joka katsoisi minulle värikartan ja sen kanssa voin sitten mennä kauppaan. Eikös siellä myyjät ole sitä varten, että ne avustavat hankinnoissa.
Tietysti ongelmaksi voi muodostua luottamus. Olen epävarma vastaavissa tilanteissa muutenkin, niin mistä minä tiedän että minulle myydään juuri sitä mitä haluan, kun en itse huomaa eroa.  :)
Noh. sellaista se.

Ja en koe itseäni mustavalkoiseksi. Päinvastoin. Keltainen ja kulta ovat värejä joilla ympäröin itseni, vaikka pukeudun mustaan tai valkoiseen.
Ehkä se keltainen sitten on se minun juttu muutenkin. Mene ja arvaa. :)

Mitään tietoa mistä sellaisia ammattilaisia löytää joilta voisi saada hieman apua siihen värikarttaan? Puhelinluettelosta?


Otsikko: Re: Värillä on väliä, aina
Kirjoitti: luminant mermaid - 03.04.2006 15:42:57
Käypä, Lucita, kurkkaamassa toista otsikkoa tällä foorumilla: Muita keskustelunaiheita / Vaihtoehtohoidot / Värikartta ja neljä vuodenaikaa. (en osaa suoraan linkittää sinne)
 :smitten:
Siellä on myös paljon käyty keskustelua aiheesta ja olen itsekin jotain sinne kirjoitellut. Teen työkseni näitä asioita ja voin halutessasi laittaa yhteystietoni yksityisviestinä. Katsotaan sitten, voinko minä auttaa sinua vai ohjaanko sinut jollekin toiselle kolleegalleni.
 :smiley6600:
Systeemejä, millä näitä analyysejä tehdään on monia, mutta minusta luotettavin ja kaikista henkilökohtaisin on juuri tämä minun edustamani Beauty For All Seasons, jossa oma väripaletti on lähes yhtä yksilöllinen kuin omat sormenjälkesi. Eli ns. vuodenaikoja on huomattavasti enemmän kuin neljä. Ja oma väripaletti kertoo sinulle paljon muutakin kuin omat vaatevärit.
Todennäköisesti sitä voi tulkita myös astrologisesti...  :smitten: