Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

11.8.2022

vieraskirjoitus:

Oman elämän sankaritarina

Meillä kaikilla on oma vaiheemme, missä kullakin hetkellä itsemme kanssa olemme. Näitä erilaisia vaiheita on matkan varrella paljon. Ne voivat vaihtua nopeasti elämäntilanteiden, haasteiden, onnistumisten, havahtumisten ja voimavarojen mukaan. Kun puhutaan sankaritarinoista, tarkoitetaan yleensä suuria onnistumisia ja suuria kontrasteja vaikeisiin lähtökohtiin nähden. Mutta sankaritarinoihin mahtuu meidän jokaisen tarina. Sankaritarinoiden narratiivia olisikin hyvä muuttaa niin, että yhä useampi tunnistaisi niistä itsensä.

Mielikuva sankaritarinoista on mielestäni hyvin suppea. En nimittäin itse näe juurikaan eroa sankaruudessa sen välillä, että joku onnistuu nostamaan yrityksensä vuositulot kuusi- tai seitsemännumeroisiksi, tai sen välillä, että hyvin masentunut ihminen onnistuu kampeamaan itsensä sohvalta pyykinpesuun tai saamaan ilonpilkahduksen arkisesta hetkestä. Ensimmäiseksi mainittuja sankaritarinoita nostetaan otsikoihin kuitenkin huomattavasti helpommin kuin jälkimmäisiä. Siksi näkemyksemme sankaruudesta saattaa kaventua.

Sankaruudessa voitetaan esteitä

Joskus sankaruutta ovat valtavat onnistumiset, joskus taas arkiset, mitättömiltä vaikuttavat teot. Joskus sankari on maailmanmestaruuden voittava urheilija. Joskus sankari on perheenäiti, joka antaa lapsensa katsoa liikaa piirrettyjä, jotta itse selviäisi paremmin päivästä. Onnistuminen tulisikin suhteuttaa omiin senhetkisiin haasteisiin ja voimavaroihin. Ne vaihtelevat suuresti elämäntilanteesta ja ihmisestä toiseen.

Se, mikä usein nostetaan esille suurena sankaruutena, kuten jokin valtava onnistuminen, on vaatinut monia mikroskooppisen pieniä itsensä ylittämisen hetkiä. Esimerkiksi onnettomuudessa liikuntakykynsä menettänyt, mutta siitä lopulta toipunut ihminen on matkalla toipumiseen joutunut kokemaan tuhansia pettymyksen ja epäonnistumisen hetkiä, kuten myös mikroskooppisen pieniä onnistumisen hetkiä. Sankari on ihminen, joka voittaa omat pelkonsa, pettymyksen tunteensa sekä epäonnistumisen hetkensä kerta toisensa jälkeen, ja pystyy niistä huolimatta jatkamaan. Sankari voittaa ennen kaikkea haasteista suurimman, eli itsensä. Tämä koskee meitä kaikkia päivittäin.

Pääsemme yli niin monista tavanomaiselta tuntuvista, mutta elämämme kannalta suurista asioista jatkuvasti. Kuten tiski- ja pyykkivuorista, lasten sairastamisesta, omien tunteiden vuoristoradasta, arjen ja työn yhteensovittamisesta, ihmissuhdehaasteista ja menneisyyden asioiden käsittelemisestä. Kuinka moni ihminen jaksaakaan jatkaa eteenpäin avioerosta, huoltajuuskiistoista, masennuksesta, irtisanomisesta, talousvaikeuksista, suunnitelmien romahtamisesta ja kaikista pienistä ja suurista elämän eteen heittämistä vastoinkäymisistä huolimatta? Nämä saavutukset jäävät usein suurten menestystarinoiden jalkoihin, vaikka niitä pitäisi nostaa esille yhtä lailla. Jokainen ansaitsee näistä saavutuksista paikan voittajan korokkeella ja valtavat suosionosoitukset.

Sankari on ihminen, joka suhteutettuna omaan elämäntilanteeseensa voittaa hänelle itselleen ylitsepääsemättömältä tuntuvan haasteen. Se, mikä on toiselle itsestäänselvää, voi jollekin muulle olla suuri onnistuminen.

Me teemme suuria sankaritekoja joka päivä

On tärkeää antaa niille arvoa. Minulla on ollut aikoja, jolloin kotitöiden tekeminen on ollut täysi mahdottomuus. Vaiheita, jolloin kaupassa käyminen on ollut valtava voimainponnistus. Aikoja, jolloin olen opetellut itsemyötätuntoa, kun kaiken pakollisen on joutunut tekemään rimaa hipoen tai sen alta mennen. Minulla on ollut myös onnistumisia, onnenhetkiä ja jotain, minkä itse koen menestyksenä. Saan esimerkiksi tehdä työtä, jota rakastan.

”On ihmisiä, joille omasta kodista poistuminen vaatii yhtä paljon rohkeutta kuin toiselle se, että jää puolustamaan kotikaupunkiaan sodassa.” - Kati Outinen

Se, että sankaruus yleensä liitetään suuriin onnistumisiin, ei estä minua pitämästä itseäni oman elämäni sankarina. Elämä on jatkuvaa vaihtelua epäonnistumisista onnistumisiin.

Pohjalta huipulle, aina uudelleen

Elämässä kuoppien syvyys vaihtelee matalista pohjattomiin – huippujen korkeus taas pienistä kumpareista aina pilviä hipoviin korkeuksiin. Kovaa aaltoilua voi tapahtua yhden elämän aikana useita kertoja. Jokaisen matka on erilainen, se kulkee erilaisissa mielenmaisemissa. Joidenkin ailahduksen kuopat ja onnistumisen huiput ovat enemmänkin suoraa rantaviivaa, jolloin jalat vain kastuvat ja kuivuvat vuorotellen. Elämä tuntuu tasaiselta. Mutta varmaa on, että täysin tasaista ei ole kellään. Siitä pitää huolen ympärillä tapahtuva elämäkin ja maailman tapahtumat.

Sankari tarvitsee aina haasteita

Sankaritarinan narratiivi koskee meistä jokaista. Voitamme oman elämämme haasteita päivittäin. Ehkä sankaritarinat puhuttelevat elokuvissakin, koska tunnistamme alitajuisesti tuon sankarin itsessämme.

Sankaruutta on voittaa omat haasteensa

Sankari tarvitsee siis aina haasteita. Sillä, jolla on isoja haasteita, on jatkuvasti jotain voitettavaa. Mitä suurempia vastoinkäymisiä kohtaat, sitä suurempi sankari voit sanoa olevasi. Tarinallamme ei ole etukäteen päätettyä juonta, kuten elokuvissa. Jokainen kirjoittaa omaa tarinaansa hetki hetkeltä, välillä sohvanpohjalta itkien, joskus porealtaassa elämästä nauttien. Yhtä kaikki, se tarina on sinun omasi ja sinä olet sen sankari.

Terveisin
Maiju Palin

Rohkeaksi kasvaminen tarvitsee sisäistä turvaa ja luottamusta

Turvasta käsin asiat sujuvat kuin itsestään. Olen luonut verkkokurssin Vahvista sisäistä turvan tunnetta. Kurssi on saanut runsaasti kiittävää palautetta. Kurssilla opit asettumaan itsesi puolelle niin, että rohkeutesi on linjassa aitojen tarpeidesi ja itsesi kanssa. Silloin rohkeaksi tulemisesta tulee helppoa. Lue lisää kurssista ja osallistu mukaan täällä. Astro asiakkaana saat minulta kurssin tarjoushintaan 59€ / norm. 69€. Tarjoushinta tulee ostovaiheessa syöttämällä kohtaan kupongin koodi: astro. Tarjous voimassa 14.8.2022 saakka.

Tilaa kurssi täältä 

Kurssilla on täysi tyytyväisyystakuu

Ellet jostain syystä koe saavasi kurssista apua omaan sisäisen turvallisuutesi kasvuun ja turvattomuuden vähenemiseen ajan myötä, niin palautan maksamasi summan takaisin tilillesi ilman kyselyitä kuluttajasuojan lain mukaisesti.

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...