Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Maiju Palin

Maiju Palin

5.7.2022

vieraskirjoitus:

Rituaalien kohottava voima

Kymmenen vuotta sitten olin kuukauden Balilla. Siellä minuun teki suuren vaikutuksen ilmapiirissä käsinkosketeltavasti vallitseva elämän pyhyyttä arvostava ilmapiiri. Rituaalit ja seremoniat olivat näkyvä osa ihmisten arkea. Sanotaankin, että tuolla Jumalten saareksi kutsutussa paikassa on enemmän temppeleitä kuin taloja. Jokaisessa kodissa, toimistossa, kioskissa ja kaupassa on pieni esi-isiä kunnioittava temppeli. Ja jokaisena aamuna tuon temppelin äärellä tehdään suitsukkeen, pyhän veden ja kukkien terälehtien avulla rituaali, jonka tarkoitus on kunnioittaa kaikkia elämän voimia. Rituaali tehdään joka aamu aina samalla tavalla naisten toimesta. Tämän tradition luoman energian ja voiman pystyi aistimaan ilmassa. Minusta koko saarella tuntui olevan samanlainen energia kuin olisin pyhässä temppelissä. Uskon, että tällä elämää kunnioittavalla arkeen liittyvällä pyhällä rituaalilla oli siinä suuri osansa. Toki myös tulivuorten maaperää puhdistavalla vaikutuksella on oma osuutensa Balin energiassa.

Missä ovat suomalaisten pyhät rituaalit?

Omassa kulttuurissamme ei ole tällaisia arkeemme pyhää henkeä tuovia rituaaleja niin kuin monissa muissa kulttuureissa. Myös Intiassa ollessani tuntui, että lähes jokaisessa liikenneympyrässäkin oli pieni alttari tai temppeli. Kun tulin Intian matkalta Suomeen, oli jokseenkin shokeeraavaa tajuta, että kulttuurissamme lähes kaikki juhlat kulminoituvat alkoholin juomisen ympärille. Kun palasin Suomeen vappuna, Helsingin keskustassa ei näkynyt merkkiäkään pyhistä rituaaleista, mutta eduskuntatalon puistoon oli pystytetty pieni teltta, jossa ryypättiin sateen suojassa. Kulttuurierot olivat siinä hetkessä massiiviset. Tuntui jokseenkin kolkolta palata Suomeen. Ja kuinka paljon meillä olisikaan hyvää, mistä kiittää täällä yltäkylläisyydessä.

Itse valitsisin enemmän elämänvoimia kunnioittavia kuin niitä tuhoavia rituaaleja tänne Suomeenkin. Onneksi voimme jokainen toteuttaa hyvinvointia tukevia rituaaleja henkilökohtaisessa arjessamme, ja tehdä sitä kautta kunniaa elämälle. Elämämme koostuu arjesta ja se, miten elämme sitä, määrittää pitkälti elämänlaadun.

Itsen äärelle pysähtyminen, rukous ja meditaatio voivat kohottaa jokaista päivää. Niiden ei tarvitse liittyä mihinkään uskontoon, vaan ylipäätään kiitollisuuden kokemiseen.

Koti on tärkeä turvasatama ja hengähdyspaikka. Tai niin sen ainakin tulisi olla. Jos koti ei tunnu paikalta, jossa saamme latautua, asialle kannattaa tehdä jotain. Olipa syy mikä tahansa, siihen on tärkeä koettaa vaikuttaa, sillä kotiasiat vaikuttavat meihin jokaisella osa-alueella elämässä. Aivan samoin kuin siisti koti tuo levollisen olon, myös energiapuhdistuksen jäljiltä tunnelma kodissa on rauhoittavampi. Ja aivan samoin kuin sotkuinen koti voi luoda ahdistusta ja levottomuutta, niin raskaat energiat kodissa voivat vetää mielen matalaksi. Molemmat tasot on mielestäni yhtä tärkeä pitää siistinä.

Pyhyyttä ja puhdasta energiaa kotiin

Mielestäni kodin energioiden puhdistuksessa tärkein elementti on sanat ja intentio, jolla se tehdään. Kun teen puhdistusta, kuljen kaikki huoneet läpi lausuen mielessäni mantroja ja rukouksia. Pyyntöjä, joilla autan uudenlaista energiaa virtaamaan kotiini, ja joilla puhdistan vanhan energian pois.

Energianpuhdistukseen voit käyttää esimerkiksi valkoista salviaa. Sen sanotaan pitävän loitolla bakteerit, virukset ja sienet, eli se on puhdistava monella eri tasolla.

Salviaa on käytetty tuhansien vuosien ajan rituaaleissa ja sillä on energiaa puhdistavia ja fyysisestikin bakteereja puhdistavia ominaisuuksia. Ostin itse salviaa Era Novan verkkokaupasta. Salvian savua voi käyttää apuna energianpuhdistuksessa.

Kodin puhdistaminen ei ole kuitenkaan ”pelkkää” puhdistamista. Se on myös tietoiseksi tulemista, jota ehkä yritämme välttää. Pitäessämme tietoisesti energiatasot korkealla kotonamme joudumme samalla katsomaan sisäänpäin ja pysymään tietoisena sisäisistä tunnetiloista ja ajatuksista, jotka vaikuttavat elämäämme. Alamme siten saada paremmin kiinni siitä, mitkä ovat niitä voimia, jotka vievät meitä alemmas, sekavuuteen ja kaaokseen. Tulemalla tietoiseksi näistä asioista meillä on mahdollisuus käsitellä ja vapautua niistä. Kodin energioiden puhdistaminen voi olla rituaali, joka luo meille tilaa asettua selkeyteen ja kohdata kaikki se, mikä ei tue selkeyttä elämässämme. Energioihin vaikuttaa myös se, mitä kodissamme on. Millä energialla esineet on meille annettu, mitä muistoja niihin liittyy ja millainen olo meille tulee tavaroita katsoessamme.

Kodin puhdistaminen ylimääräisestä tavarasta tekee tilaa uudelle elämälle. Sen jälkeen kokee kuin olisi helpompi hengittää. Pienet asiat tekevät elämämme. Kotimme on täynnä pieniä asioita ja arkemme on täynnä pieniä tilanteita, jotka toistuessaan voivat aiheuttaa stressiä ja ylikuormitusta. Pienin teoin voimme lisätä energian virtaavuutta ja kohottavia asioita elämäämme.

Teemme päätöksiä päivittäin joko tietoisesti tai tiedostamattamme. Usein päätöksemme ovat lyhytnäköisiä käytännön ratkaisuja. Moni kaipaa kuitenkin suurempiakin muutoksia elämäänsä ja kokee tyytymättömyyttä tiettyihin elämän osa-alueisiin.

Tyytymättömyys on usein merkki siitä, että meillä on kasvunvaraa. Voisimme ilmentää itsestämme enemmän, mutta nykyiset puitteet eivät mahdollista sitä.

Olen itse käyttänyt intention voimaa avukseni tällaisina hetkinä. Kun en tiedä tarkkaan, mitä voisin tilanteelle itse tehdä, asetan intention tulevalle joko mielessäni tai jonkin rituaalinomaisen toiminnan saattelemana. Rituaalien ei tarvitse olla suureellisia, niihin ei tarvitse liittyä erityisiä esineitä tai niiden eteen ei tarvitse nähdä välttämättä suurta vaivaa. Voimme toteuttaa arjessamme pieniäkin rituaaleja, joissa piilee lopulta suuri voima. Voima muutoksen tekemiseen tulee päätöksestä ja ihmeille antautumisesta.

Voimme sisällyttää päivittäiseen elämään tavallisen oloisia pieniä rituaaleja arkipäivän tekemisen lomaan. Hampaiden harjaus, tiskaus, suihkussa käyminen, ikkunoiden/peilien pesu ja muut tavalliset arjen askareet voivat toimia kuin pyhinä rituaaleina jonkin korkeamman intention asettamiseksi. Näiden päivittäin toistuvien tekemisten taustalla voi sanoittaa mielessään kohottavia ajatuksia ja rukouksia. Tai vaikkapa mantrata kiitosta elämässään olevista asioista.

Ei ole yhdentekevää millaisilla ajatuksilla ruokit itseäsi ja omaa energiaasi

Ajatusten muuttaminen oman hyvinvoinnin etujen mukaiseksi ei ole aina helppoa, mutta sitä voi tukea antamalla arjessa sille huomiota. Jokainen tietoisesti otettu askel voi olla vahvistava tekijä. Itse lausun usein kiitoksen kävellessäni, joka askeleella.

Toiset tykkäävät käyttää esimerkiksi erilaisia kiviä tai muita voimaesineitä rituaalien tekemisessä, mutta mielestäni se ei ole aina tarpeellista. Kiitollisuuteen keskittyvä ja elämän pyhyyden aistiva mieli on riittävä työkalu rituaalissa. Ulkoiset tekijät sen tukena voivat olla lähes mitä vain, vaikka tiskiharja.

Olen itse pessyt ikkunoita kirkkaan tulevaisuuden visiolla. Nähnyt, miten puhdistaessani ikkunoita hohtavan kirkkaiksi rakennan samalla tuota samaa kirkkauden intentiota omaan elämääni. Kun olen pessyt valkoista pyykkiä juuriharjalla, olen ajatellut puhdistavani omaa karmaani. Saunassa käyminen on ollut rituaalinomainen asia menneen puhdistamisessa. Olen esimerkiksi ostanut jonkin hyvältä tuoksuvan luonnonmukaisen saippuan ja pessyt itseni sillä puhtaaksi puhuen samalla itselleni niitä asioita, joita haluan tulevaisuudessa kokea.

Tuli on myös hyvä rituaalien apuväline. Tuli polttaa kuvaannollisesti pois kaiken vanhan, joten tulelle on hyvä antaa kaikki ne taakat, joita et enää halua kantaa mukanasi. Voit kirjoittaa lapulle ne asiat, joista haluat luopua.

Voit myös tehdä aivan tavallisesta suihkussa käymisestä rituaalin itsesi arvostamiselle ja rakastamiselle.

Osta itseäsi varten jokin hemmotteleva hyväntuoksuinen uusi saippua. Itse olen käyttänyt raakakaakaosaippuaa. Laita kylpyhuoneeseen vaikka kynttilöitä luomaan tunnelmaa. Pestessäsi kehoasi vaali rakkaudellisia ajatuksia itseäsi ja kehoasi kohtaan. Opettele arvostamaan jokaista osaa itsessäsi. Näe miten hehkut ja sisäinen hyvänolon tunne kasvaa sinussa. Vaali näitä rakastavia ajatuksia itseäsi kohtaan päivittäin.

Kun vaalit hyvää luovia ajatuksia itseäsi ja omaa elämääsi kohtaan, niin elämääsi tulee lisää kiitollisuuden aiheita. Kiitollisuus avaa sydäntä ja avoin sydän näkee ihmeitä pienissäkin asioissa.

Kun vahvistamme luottamusta maailmaan rituaalien kautta, tulemme pikkuhiljaa huomaamaan, miten taianomaisesti asettamiimme intentioihin aletaan vastata, ja miten ihmeellisesti elämänvoima meitä kannatteleekaan. Elämä on välillä kuin taikuutta ja mielen on vaikea käsittää, miten kaikki oikein toimii. Joskus onkin hyvä harjoittaa tietoisesti mielensä sivuun laittamista ja keskittyä avaamaan sydäntietoisuutta ottaen vastaan hyviä asioita. Se alkaa siitä, että näkee kaikki hyvät asiat ympärillään ja muistaa kiittää niistä. Vaikka elämässä on aina myös haasteita, me keskitymme usein turhaan pelkästään niihin. On myös niin paljon hyvää, mikä jää helposti huomaamatta.

Terveisin
Maiju Palin

KESÄKAMPANJA: Vahvista sisäistä turvan tunnettasi -verkkokurssi nyt 59€ / norm 69€

Tarjous päättyy 10.7.2022

Maiju Palin:
Sisäinen turva on olennainen tekijä sisäisen rauhan kokemisessa ja tunnesäätelyssä. Mitä haastavampi aika, sitä vakaampaa sisäistä turvaa se vaatii tuekseen. Olen kehittänyt verkkokurssin sisäisen turvan vahvistamisen tueksi. Kurssille olen koonnut niitä keinoja, joiden avulla olen itse onnistunut luomaan ja vahvistamaan sisäistä turvan tunnetta.

Vahvista sisäistä turvallisuuden tunnettasi -verkkokurssini on saanut loistavaa palautetta niin traumaterapian, tunnetaitojen ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta kuin asiakkailtakin. Astron asiakkaana saat minulta kurssin tarjoushintaan 59€ / norm. 69€. Tarjoushinta tulee ostovaiheessa syöttämällä kuponkikohtaan koodi: astro

Pääset lukemaan kurssista lisää ja ilmoittautumaan mukaan tästä: 

Sisäisen turvan tunteen vahvistaminen -verkkokurssi

Astron odotettu KESÄALE on alkanut!

Astrologisesti kuuma ja tulinen toiminnan kesä jatkuu lomista paljoakaan piittaamatta. Jotta Sinäkin pääsisit käyttämään tätä kosmoksen jylinää hyväksesi, päätin pudottaa kaikki tulkintahinnat kesäisen keveiksi. Ota selvää kuka sinä olet astrologian mukaan! Kesätarjoukset voimassa rajoitetun ajan 20.6 - 17.7.2022!

Lunasta bonus!

Ostaessasi kesäkaupasta jokun tietyistä tulkinnoistani, saat upeana lisälahjana 2- 4 kpl tarot 5 korttia tulkintoja! Käy katsomassa mitä tulkintoja tarjoukseni koskee!

Siirry kesäkauppaan tästä!

Palaa Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Maiju Palin

Oman unelmaelämäni askelmerkit olen löytänyt arvoistani ja inspiraation kohteistani. Kirjoittaminen on suurin intohimoni ja saan toteuttaa sitä oman työni kautta. Intuitiivisuus ja selvätietoisuus toimivat kompassina matkalla. Olen oppinut, että haasteet elämääni olen saanut löytääkseni oman voimani. Aitous ja itselle uskollisena eläminen on suuri voimavara tässä ajassa. Olen harjoitellut näitä taitoja intensiivisesti omalla polullani ja tahdon tukea kirjoituksillani myös muita samaan omassa elämässään. Kotisivuni löytyvät osoitteesta www.kultainensulka.com
kultainensulkablogi@gmail.com

Maiju Palin

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...